STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL"

Transcriptie

1 STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL

2 Samenzang: Psalm 105:1 en 5 Vers 1 Looft, looft, verheugd, den HEER der heren; aanbidt Zijn naam, en wilt Hem eren; doet Zijne glorierijke daân alom den volkeren verstaan, en spreekt, met aandacht en ontzag, van Zijne wond'ren dag aan dag. Welkom gezongen door de kinderen Weest welkom hier allen, op dit blijde Kerstfeest. Zingt blij tezamen met ons dit lied. God stuurt Zijn Zoon naar deze donk re aarde. Komt laten wij aanbidden. Komt laten wij aanbidden. Komt laten wij aanbidden, Die Koning! Vers 5 God zal Zijn waarheid nimmer krenken, maar eeuwig Zijn verbond gedenken. Zijn woord wordt altoos trouw volbracht, tot in het duizendste geslacht. 't Verbond met Abraham, Zijn vrind, bevestigt Hij van kind tot kind. Schriftlezing : Mattheüs 2: 1-12 Gebed Samenzang: Psalm 75:1 U alleen, U loven wij; ja wij loven U, o HEER; want Uw naam, zo rijk van eer, is tot onze vreugd nabij; dies vertelt men in ons land, al de wond'ren Uwer hand. Groep 1a Schepping en zondeval Psalm 134:3 Dat s Heeren zegen op u daal, zijn gunst uit Sion u bestraal, Hij schiep t heelal, Zijn naam ter eer, looft, looft dan aller heren HEER.

3 Genesis 1:1 In den beginne schiep God den hemel en de aarde. In de Bijbel staat geschreven, dat God alles eens liet leven. Mensen, dieren, bloem en gras. God schiep alles, en goed dat het was. Twee mensen schiep God ook, als kinderen van Hem. Adam en Eva, zij kenden Gods stem. In het Paradijs woonden zij, zonder zonden, altijd blij. Genesis 1: 31a En God zag al wat Hij gemaakt had, en ziet, het was zeer goed. Eens konden wij, volmaakt en vrij, voor God de Heere leven. Maar door de zond, zijn wij terstond, uit t paradijs verdreven. Helaas, de mensen hoorden niet naar t streng bevel van God. Zij aten de verboden vrucht, en droevig werd hun lot. Na deze val, zei God: Ik zal nog een Verlosser geven. Mijn eigen Kind, zo zeer bemind, zal sterven voor uw leven. Zo kwam er op de aarde zonde, verdriet en pijn. En konden de mensen Gods kinderen niet meer zijn. Heer, waar dan heen? Tot U alleen. Gij wilt ons niet verstoten. Uw eigen Zoon, heeft tot Uw troon, de weg ons weer ontsloten. t Is een onbegrijpelijk wonder, van Gods liefde, trouw en macht. Dat Gods Zoon straks wordt geboren, uit het menselijk geslacht.

4 Psalm 93:4 Uw macht is groot, Uw trouw zal nooit vergaan, al wat Gij ooit beloofd hebt, zal bestaan. De heiligheid is voor Uw huis o Heer, eeuw uit eeuw in, tot sieraad en tot eer. Samenzang: Lofzang van Maria:3 Hoe heilig is Zijn naam! Laat volk bij volk te zaâm barmhartigheid verwachten; nu Hij de zaligheid, voor die Hem vreest, bereidt, door al de nageslachten. Groep 3 De aankondiging en geboorte van Johannes. God biedt u nu zijn vrede aan, weest blij en vreest niet meer. Want Christus, die ons zalig maakt, kwam op de aarde neer. Wij waren vast in satans macht, Hij bracht daarin een keer. O, tijding van vreugde en troost, vreugde en troost. O tijding van vreugde en troost. Er was een wegbereider nodig, die van Zijn komst getuigen zou. Daarover vertelden de profeten: Zie, Ik zend Mijn engel, die voor Mijn aangezicht de weg bereiden zal, zei de profeet Maleachi. Jesaja zei: Een stem des roependen in de woestijn; Bereidt de weg des Heeren, maakt recht in de wildernis een baan voor onze God. En in de tempel sprak een engel: Vrees niet Zacharias, want uw gebed is verhoord, en uw vrouw Elisabeth zal u een zoon baren, en gij zult zijn naam heten Johannes.

5 1. De priester Zacharias reist naar Jeruzalem. Hij mag het offer brengen, dat is een eer voor hem. 2.De priester Zacharias, hij ziet een engel staan. Het woord dat hij een zoon krijgt, hoort hij verwonderd aan. 3.De priester Zacharias gelooft de engel niet. Voor straf kan hij niet spreken. Dat geeft hem veel verdriet 4.De priester Zacharias is weer naar huis gegaan. Er wordt een zoon geboren; Johannes is zijn naam. 5.De priester Zacharias, hij spreekt en zingt nu weer: God geeft wat Hij beloofd heeft. Geloofd zij Isrels HEER. De komst van het beloofde Kind is nu heel dichtbij. Zacharias zingt ervan. Lofzang van Zacharias:2 God had hun, tot hun troost, gemeld, hoe Zijn genâ ons redden zou van onzer haat'ren wreed geweld; nu blijkt Zijn onverwrikb're trouw; nu toont Hij Zijn barmhartigheid, van ouds den vaad'ren toegezeid, en dat Hij wil gedenken aan 't heilverbond, aan dien gestaafden eed, dien Hij weleer aan Abram deed, aan Zijn verbond, dat van geen wank'len weet. Johannes is geboren. Zijn naam betekent: God is genadig! Wat is genade? Dat is iets wat je niet verdient, maar toch krijgt. God heeft Zijn Zoon geschonken. Onverdiend! Wat is God goed!

6 Johannes mocht het later zeggen: Zie het Lam Gods, dat de zonden der wereld wegneemt. Hij komt, die sterker is dan ik. Hij is gekomen. Het beloofde Kind. Het Johannes evangelie begint met deze woorden: In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Dit was in den beginne bij God. Maar het begin is voorbij. Nu komt het Woord, de Heere Jezus, op aarde! In het begin was het Woord en het Woord was bij God, bij God. In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Het Woord is bij ons gekomen, het kwam als een licht in de nacht om onder de mensen te wonen, maar wie had een kindje verwacht? (refrein) Samenzang: Stille nacht vers 1 Stille nacht, Heilige nacht. Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal werd geboren in Bethlehems stal. Hij, der schepselen Heer Hij, der schepselen Heer. Het Woord is aan ons gegeven, al lang van te voren beloofd. De weg en de waarheid, het leven voor wie in het Kindje gelooft. (refrein) Vers 3 Stille nacht, Heilige nacht. Heil en vree, wordt gebracht. Aan een wereld verloren in schuld Gods belofte wordt heerlijk vervuld. Amen, Gode zij eer. Amen, Gode zij eer. Groep 2a: Aankondiging en geboorte van de Heere Jezus De keizer Augustus laat zeggen in heel zijn grote rijk Ik wil van de mensen weten hoe arm ze zijn of rijk. En daarom moet nu ieder op reis naar dorp of stad waar vroeger zijn familie nog land of huizen had

7 Zeg eens mensen wie gaan daar op reis? Jozef en Maria moesten weg van huis want ze horen in de stad van Koning David thuis. Zeg eens mensen was daar onderdak? Nee, er is geen plaats meer werd hun steeds gezegd. In een stal tenslotte kwamen ze terecht. Lukas 2:7 En zij baarde haar eerstgeboren Zoon en wond Hem in doeken en legde Hem neder in de kribbe, omdat voor henlieden geen plaats was in de herberg. In Bethlehems stal, lag Christus de Heer, in doeken gehuld, als Kindje terneer. Voor Hem was geen plaats meer, in herberg of huis, Zijn wieg was een kribbe, Zijn troon was een kruis. Een stal, wie wil daar zijn? Zo arm, zo vuil, zo klein? t Is Jezus zelf, de Koning kiest deze plaats als woning. In de stad van Koning David, in een nederige stal, lag een Kindje in de kribbe, t was de Koning van t heelal. Jezus Christus, God en Heer, daald op aard als Redder neer. Hij zou komen op de aarde om te redden van de dood. Allen die in Hem geloven die Hem zoeken in de nood. Jezus Christus God ter eer daalt op aard als Redder neer.

8 Weet je wel waarom de Heere Jezus werd geboren in een stal? Opdat niemand op de aarde zeggen of zelfs denken zou: Voor mij is Hij niet gekomen, ik ben veel te arm voor Hem. Daarom werd de Heere Jezus geboren in een stal in Bethlehem. Weet je wel waarom de Heere Jezus kwam als kind in Bethlehem? Opdat niemand ooit kan denken: Ik ben veel te klein voor Hem. Weet je wel waarom de Heere Jezus daalde van des hemels troon? Omdat God ons alzo lief had, dat Hij gaf Zijn eigen Zoon. Zodat wij in Hem gelovend, niet verloren zouden gaan. Maar voor eeuwig bij Hem leven, daarom wilde Jezus gaan. Johannes 3:16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. Alzo lief had God de wereld, alzo lief had God de wereld, de wereld, de wereld, God had de wereld lief. Dat Hij aan ons heeft gegeven, dat Hij aan ons heeft gegeven, gegeven, gegeven, Zijn Eengeboren Zoon. Opdat een ieder die gelooft, opdat een ieder die gelooft, een ieder, een ieder, het eeuw'ge leven heeft. Samenzang: Psalm 72:11 Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen men loov Hem vroeg en spa! De wereld hoor en volg mijn zangen Met amen, amen na!

9 Groep 1b /2b: De herders Lukas 2:8 En er waren herders in diezelfde landstreek, zich houdende in het veld, en hielden de nachtwacht over hun kudde. Engelen zongen in Efrata s velden, waar zij zo mooi van het wonder vertelden. Engelen zongen het lied door de nacht: Christus geboren, de vrede gebracht. Herders, van eeuwigheid verkoren, om van dat grote wonder te horen. Stil, stil, stil... Het kleine stadje Bethlehem ligt stil in donkere nacht. De herders in het wijde veld, zij houden trouw de wacht. Maar zie, er schijnt een helder licht; ook klinkt een engelenstem: De Heiland is geboren nu; ga heen en kniel voor Hem. Lukas 2:10 en 11 En de engel zeide tot hen: Vreest niet, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die al den volke wezen zal; namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, Welke is Christus, de Heere, in de stad Davids. Herder in het wijde veld, hoor je wat daar wordt verteld? In een kribbe, in een stal, ligt een Lam dat redden zal. Herder ga naar Bethlehem, in een stal daar vind je Hem: Christus, als een Lam zo klein, Christus wil jouw herder zijn.

10 Herder laat je schapen maar, deze nacht dreigt geen gevaar; wees niet bang voor leeuw en beer, voor jouw kudde zorgt de Heere. Herder ga naar Bethlehem, in een stal daar vind je Hem: Christus, als een Lam zo klein, Christus wil jouw herder zijn. Lukas 2:17 en 18 En als zij Het gezien hadden, maakten zij alom bekend het woord, dat hun van dit Kindeken gezegd was. En allen, die het hoorden, verwonderden zich over hetgeen hun gezegd werd van de herders. Lofzang van Zacharias:5 Voor elk, die in het duister dwaalt, verstrekt deez zon een helder licht, dat hem in schâuw des doods bestraalt, op t vredepad zijn voeten richt. Samenzang: Daar is uit s werelds duist re wolken:1 en 2 Daar is uit s werelds duistere Wat heil, een Kind is ons geboren, wolken een Zoon gegeven door Gods een Licht der lichten opgegaan. kracht! Komt tot Zijn schijnsel, alle volken, De heerschappij zal Hem behoren, en gij, mijn ziele, bid het aan! Zijn last is licht, Zijn juk is zacht. Het komt de schaduwen beschijnen, Zijn naam is Wonderbaar, Zijn daden de zwarte schaduw van de dood. Zijn wond ren van genaad' alleen. De nacht der zonde zal verdwijnen, Hij doet ons, hoe met schuld genade spreidt haar morgenrood. beladen, verzoend voor 't oog des Vaders treên. Bijbelverhaal: De wijzen uit het oosten- Zoeken en vinden

11 Groep 4: De wijzen uit het oosten. Genesis 3:24 En Hij dreef de mens uit; en stelde cherubim tegen het oosten des hofs van Eden, en een vlammig lemmet eens zwaards, dat zich omkeerde om te bewaren de weg van de boom des levens. Adam en Eva vluchtten weg van God, weg van het licht, naar het oosten, de duisternis van de zonde in. Maar in die duisternis liet God hen horen er is een weg die tot het leven leidt Ik heb uit Eva s zaad een Man verkoren die zal voldoen aan Mijn gerechtigheid. Nu daagt het in het oosten het licht schijnt overal Hij komt de volken troosten die eeuwig heersen zal. De duisternis gaat wijken van d eeuwenlange nacht een nieuwe dag gaat prijken met ongekende pracht. Wijzen uit het verre oosten zien daar in de lucht een ster en ze gaan die koning zoeken want geen reis is hun te ver. De wijzen uit t oosten, keken naar de sterren. Daar zagen zij een ster zo groot en schoon. Ster voor een koning, ver van hier geboren. Komt laten wij aanbidden 3x Die Koning.

12 Maar die vorst is niet te vinden in de stad Jeruzalem in t paleis van een Herodes heeft men geen behoeft aan Hem. Farizeeërs schriftgeleerden goed in t Woord van God bekend lezen Micha s profetieën in het oude testament. Micha 5:1 En gij, Bethlehem Efratha! Zijt gij klein om te wezen onder de duizenden van Juda? Uit u zal Mij voortkomen, Die een Heerser zal zijn in Israël, en Wiens uitgangen zijn van ouds, van de dagen der eeuwigheid. En zij zeggen tot de wijzen met een zelfbewuste stem Christus zal geboren worden in het stadje Bethlehem. En zo wijzen zij die man dan de weg om in te slaan zonder enige behoefte om naar Christus mee te gaan. De wijzen, de wijzen, die moesten verder reizen de ster ging als een lichtend spoor, naar Bethlehem hen voor. Zij hebben gevonden, het Kind door God gezonden dat Koning en dat Knecht wil zijn, voor ieder groot en klein. Mattheüs 3: 9b, 10 en 11 En ziet, de ster, die zij in het oosten gezien hadden, ging hun voor, totdat zij kwam en stond boven de plaats waar het kindeken was. Als zij nu de ster zagen, verheugden zij zich met zeer grote vreugde. En in het huis gekomen zijnde, vonden zij het Kindeken met Maria, Zijn moeder, en nedervallende hebben zij Hetzelve aangebeden; en hun schatten opengedaan hebbende, brachten zij Hem geschenken: goud en wierook, en mirre. Wijzen uit het oosten, uit zo verre land, zij zochten onze Heere, met offerand z offerden ootmoediglijk mirr wierook ende goud. t ere van dit Kindje dat alle ding behoud. Kyriëleis

13 De wijzen zijn teruggegaan. Een lange gevaarlijke weg. Terug naar het oosten. Maar hoe ver het ook was, het licht van de Koning van de ster scheen in hun harten en ze wisten het: Zover het west verwijderd is van t oosten. Zover heeft Hij om onze ziel te troosten. Van ons de schuld en zonde weggedaan. Psalm 103:6 Zo hoog Zijn troon moog boven d aarde wezen zo groot is ook voor allen, die Hem vrezen de gunst, waarmee Hij hen wil gadeslaan; zo ver het west verwijderd is van t oosten zo ver heeft Hij, om onze ziel te troosten van ons de schuld en zonde weggedaan. Samenzang: Psalm 100:4 Want goedertieren is de HEER; Zijn goedheid eindigt nimmermeer; Zijn trouw en waarheid houdt haar kracht tot in het laatste nageslacht. Sluiting: Samenzang: Ere zij God. Ere zij God, ere zij God, in de hoge, in de hoge, in de hoge! Vrede op aarde, vrede op aarde! In de mensen een welbehagen! Ere zij God in de hoge, ere zij God in de hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen, in de mensen een welbehagen, in de mensen een welbehagen, een welbehagen! Ere zij God, ere zij God, in de hoge, in de hoge, in de hoge! Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen! Amen, amen

14 HET TEAM VAN DE STADHOUDER WILLEM III-SCHOOL WENST DE KINDEREN, OUDERS EN OVERIGE BETROKKENEN GEZEGENDE KERSTDAGEN, EEN FIJNE VAKANTIE EN EEN VOORSPOEDIG 2013

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad.

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad. LICHT Zingen: Psalm 98: 1 Lezen: Lukas 2: 1-14 En het geschiedde in diezelve dagen, dat er een gebod uitging van den keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Deze eerste beschrijving

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Ontmoetingskerk, 24 december 2013 Organist: dhr. Jan Fahner Zingen: Nu zijt wellekome 1 Nu zijt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld!

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! Liturgie kinderkerstfeest 26 december 2018 Christelijke Gereformeerde Kerk, naam Dominee Organist Pianist God was er altijd. God is er altijd. God

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Exodus 12 vers 14 t/m 28 Markus 14 vers 12 t/m 16 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 1 en 3 Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 105 vers

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Inleidende muziek Samenzang Lofzang van Zacharias Dus wordt des HEEREN volk geleid,

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het?

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het? Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim Kerst.Begrijp je het? 1 Kinderen komen binnen tijdens het zingen van: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht,

Nadere informatie

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Inleidende muziek Samenzang Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman ELB 100: 1, 2 Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman Donker de nacht met sterren aan de hemel de aarde diep in het duister gehuld t Was in die nacht,

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

PROGRAMMA KERSTZANGDIENST TWEEDE KERSTDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN. Gods vredesmissie VAN HARTE WELKOM!

PROGRAMMA KERSTZANGDIENST TWEEDE KERSTDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN. Gods vredesmissie VAN HARTE WELKOM! PROGRAMMA KERSTZANGDIENST TWEEDE KERSTDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN Gods vredesmissie VAN HARTE WELKOM! Samenzang: Vreugde alom, de Heiland leeft! Vreugde alom, de Heiland leeft! Ik hef de lofzang aan. En

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Psalm 100 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 442 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 en 2 Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 36 vers 16 t/m 28 Lied 268 (Op Toonhoogte) 2x Psalm 147 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 115 vers 1 en 2 Psalm 116 vers 1, 10 en 11

Nadere informatie

Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016

Men noemt Zijn naam  Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Samenzang: Daar is uit s werelds duist re wolken Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken,

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Kolossenzen 2 vers 8 t/m 15 Kolossenzen 2 vers 20 t/m 3 vers 4 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 87 vers 3, 4 en 5 Lied 456 vers 1

Nadere informatie

Programma kerstviering 2016

Programma kerstviering 2016 Programma kerstviering 2016 Declamatie: gedicht Nel Benschop(Simone van Wageningen) Vanuit het duister van de nacht waarin de wereld ligt gevangen, vanuit de dagen, vol verlangen naar licht, naar vrede,

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u Met medewerking van: ds. Van Vugt - opening Leen Heijboer (orgel) Evert van de Kamp (piano) begeleiding

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam Lied 01 Titel: Licht in de nacht Arrangement: Martin Zonnenberg Tweede componist: Adophe Adams Uitvoerende: Lucas Kramer Uitvoering: Solo en samenzang Licht in de nacht: een ster schijnt door de wolken

Nadere informatie

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria Kerstviering zondagsschool 25 december 2015 16.30 uur in de Ark Thema: Gods plan met Maria Kinderen van de zondagsschool komen binnen. Op het podium zingen zij het lied: God heeft een plan met je leven.

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Serieus Kerst 24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Trompettist: Bennie Neppelenbroek Voor de dienst: Lied 444 1. Nu daagt het in het

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

Beamer Edwin Krijgsheld

Beamer Edwin Krijgsheld Welkom Mieneke de Vries Koor Aglow uit Leek o.l.v. Bauke Mulder Combo Orgel Frans Koster Voorleesstem Danielle Krijgsheld Beamer Edwin Krijgsheld 1 2 Opening Komt allen te samen Lezen uit de Bijbel O kom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie

Kinderkerstfeest. 24 december 2015 Grote of Sint Walburgiskerk Zutphen

Kinderkerstfeest. 24 december 2015 Grote of Sint Walburgiskerk Zutphen Kinderkerstfeest 4 december 015 Grote of Sint Walburgiskerk Zutphen Welkom Zingen: lied 477: 1, en 4 Komt allen tesamen De hemelse engelen riepen eens de herders weg van de kudde naar t schamel dak Spoeden

Nadere informatie

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!!

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!! Programma paaszangdienst Tweede paasdag 2014 Oude kerk putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 WELKOM IN DE HERVORMDE GEMEENTE HAGESTEIN LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 'KERST: EEN VERRASSING?' Eer zij God 1. Eer zij God in deze dagen Eer zij God in deze tijd Mensen van het welbehagen Roept de aarde

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 23 Psalm 103 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 79 vers 4 en 7 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Datum: vrijdag 26 december 2014 Aanvang: 10.00 uur Locatie: CGK Huizen Organisatie: Zondagsschool Zaait aan alle wateren Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1.

Nadere informatie

keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden.

keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Opening door Ds. G. Beens Samenzang Lofzang van Maria : 3 Hoe heilig is Zijn naam! Laat volk bij volk te zaâm Barmhartigheid verwachten; Nu Hij de zaligheid, Voor die Hem vreest, bereidt, Door al de nageslachten.

Nadere informatie

Kerstzangdienst. 1 e kerstdag 25 december 2014 Christelijke Gereformeerde Kerk Huizen Kerstfeest = RÉNNEN!!

Kerstzangdienst. 1 e kerstdag 25 december 2014 Christelijke Gereformeerde Kerk Huizen Kerstfeest = RÉNNEN!! Kerstzangdienst 1 e kerstdag 25 december 2014 Christelijke Gereformeerde Kerk Huizen Kerstfeest = RÉNNEN!! Ds. D. Quant, meditatie Monique van Houwelingen, dwarsfluit Wendy Willems-Wieten, dwarsfluit Peter

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Kerstliturgie 26 december 2018

Kerstliturgie 26 december 2018 Kerstliturgie 26 december 2018 Thema: kerstfeest voor jou en mij. Kinderband: Mees de Visser piano Jozua Freeke gitaar Luke Verlaan drums Leonel Burggraaf saxofoon Ruchama van Leeuwen viool Madelon Burggraaf

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Zingen van kerstliederen:

Inleidend orgelspel. Zingen van kerstliederen: Rembrandt t Inleidend orgelspel Zingen van kerstliederen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u in de stad van David

Nadere informatie

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek Voorganger: Heidi Ebbers M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten Muziek: Young Company en Cantorij Voor de dienst muziek (Harry en Johan) Welkom Gebed Samenzang

Nadere informatie

KERSTVIERING DE WIEDEKIEKER 22 DECEMBER 2011

KERSTVIERING DE WIEDEKIEKER 22 DECEMBER 2011 KERSTVIERING DE WIEDEKIEKER 22 DECEMBER 2011 HÉ, TEL JE MEE? Kerstviering CKC De Wiedekieker 22 december 2011 Blz. 1 Inleidend Orgelspel Samenzang: Komt allen tezamen (Gezang( 138: : 1, 2 en 4) Komt allen

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Liturgie KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST. In de duisternis straalt het Licht. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel. Allie Spaan. Meditatie. M.m.v.

Liturgie KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST. In de duisternis straalt het Licht. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel. Allie Spaan. Meditatie. M.m.v. KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST Liturgie Meditatie Ds. G.H Molenaar M.m.v. Christelijk jongerenkoor Rejoice o.l.v. Jelle Jan Loosman Mannenzanggroep Odeo o.l.v. Allie Spaan Voorganger Ds. P. Molenaar Orgel

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

2. Opening, gebed en schriftlezing Lukas 2 vers 1-7 en Ds. J. Joppe

2. Opening, gebed en schriftlezing Lukas 2 vers 1-7 en Ds. J. Joppe 1. Samenzang: Psalm 105 vers 5 God zal Zijn waarheid nimmer krenken, Maar eeuwig Zijn verbond gedenken. Zijn woord wordt altoos trouw volbracht, Tot in het duizendste geslacht. 't Verbond met Abraham,

Nadere informatie

Programma. Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer. Dinsdag 21 december Aanvang uur.

Programma. Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer. Dinsdag 21 december Aanvang uur. Programma Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer Dinsdag 21 december 2010. Aanvang 19.30 uur. 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht Kinderen onderbouw lopen de zaal in We wensen u gezegende kerstdagen

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Kerstdienst Zondagsscholen 2014

Kerstdienst Zondagsscholen 2014 26 december 2014 09:00 uur Goede Herderkerk Opening: Ds. P. Blom Muziek: Ellen van den Brink, Wim de Graaf 1. Samenzang Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

Immanuël EEN NIEUW BEGIN. ALGEHELE LEIDING: Peter Burger CHRISTELIJK GEMENGD KOOR

Immanuël EEN NIEUW BEGIN. ALGEHELE LEIDING: Peter Burger CHRISTELIJK GEMENGD KOOR Immanuël CHRISTELIJK GEMENGD KOOR EEN NIEUW BEGIN ALGEHELE LEIDING: Peter Burger Stil in die nacht Stil in die nacht werd zonder pracht Jezus in Bethlehem geboren; daar zongen eng len een lied als nooit

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2018 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Eduard van Maanen Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

Eerste Kerstdagdienst

Eerste Kerstdagdienst Eerste Kerstdagdienst Op 25 december 2018 Om 9.30 uur In de Hervormde Kerk Te Sprang Predikant Ds. E. van Wijk Organist Peter Nieuwkoop Cornet Jan Wouters Koster Henk van Zelst Voor de dienst speelt de

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Doopdienst in de Oude Kerk, zondag 11 december 2016 om uur

Wijkgemeente Noord Doopdienst in de Oude Kerk, zondag 11 december 2016 om uur Wijkgemeente Noord Doopdienst in de Oude Kerk, zondag 11 december 2016 om 10.45 uur De heilige doop wordt bediend aan: Raphaël Ariën William de Bruin (Raphaël) Conny Hendrike de Gier (Lieke) Joas Arie

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 134 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Lied 341 vers

Nadere informatie

Kerstfeest 2013 Een lichtend spoor

Kerstfeest 2013 Een lichtend spoor Kerstfeest 2013 Drie Koningen, raam in de kerk van Taizé Een lichtend spoor Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk 2 Welkom Aansteken van de kaarsen Intochtslied 477: 1 en 2 Allen gaan staan 2. De hemelse

Nadere informatie

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht Kerstliturgie 25 december 2015 Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht 08.45 uur en 10.30 uur Dominee R.R. Eisinga Henk Vermeulen en Peter Boele, orgel 1 2 Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 18 vers 1 t/m 20 30 t/m 32 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 91 vers 5 (Schoolpsalm) Lied 345 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie