Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij"

Transcriptie

1 Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek Voorganger: Heidi Ebbers M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten Muziek: Young Company en Cantorij Voor de dienst muziek (Harry en Johan) Welkom Gebed Samenzang met cantorij: LB 477 Komt allen tezamen 1 allen 2 allen 3 cantorij 4 allen 5 allen Lezen: Lucas 1: (BGT) 26 God stuurde de engel Gabriël naar Nazaret, een stad in Galilea. Elisabet was toen zes maanden zwanger De engel ging naar Maria, een jonge vrouw die zou gaan trouwen met Jozef. Jozef kwam uit de familie van koning David. De engel zei tegen Maria: Ik groet je, Maria. God heeft jou uitgekozen. Hij zal bij je zijn. 29 Maria schrok van de woorden van de engel. Ze vroeg zich af wat hij bedoelde. 30 Toen zei de engel tegen Maria: Je hoeft niet bang te zijn, Maria. God heeft je uitgekozen voor iets moois. 31 Je zult zwanger worden en een zoon krijgen. Je moet hem Jezus noemen Jezus zal heel belangrijk zijn, hij zal Zoon van de allerhoogste God genoemd worden. En God, de Heer, zal hem koning maken, net zoals zijn voorvader David dat was. Jezus zal voor altijd koning van Israël zijn. Aan zijn macht komt geen einde. Wees niet bang, Maria 1 Wees niet bang, Maria, God zal met je zijn. Wees niet bang, Maria, want je mag de moeder zijn van de Zoon van God, van de Zoon van God. 2 Wees niet bang, Marika, God komt heel dichtbij. Wees niet bang, Maria, het is wonderlijk en blij. Hij is de Zoon van God,

2 Hij is de Zoon van God. Refrein: Hij is de Messias, Koning van Sjaloom Net als ieder kindje komt hij heel gewoon. Hij is de verlosser, jaar op jaar beloofd. Jezus is de Redder voor wie in zijn naam gelooft. Hij is de Zoon van God. Lezen: Lucas 1: Maria zei tegen de engel: Maar ik slaap nog niet met een man. Hoe kan ik dan zwanger worden? 35 De engel antwoordde: De heilige Geest zal bij je komen. En door de kracht van de allerhoogste God zul je zwanger worden. Daarom zal jouw kind bij God horen, en zal hij Zoon van God genoemd worden. 36 Ook je familielid Elisabet krijgt een zoon. Iedereen dacht dat zij geen kinderen kon krijgen. Maar nu is ze al zes maanden zwanger, terwijl ze toch al oud is. 37 Voor God is alles mogelijk! 38 Maria zei: Ik wil God dienen. Laat er met mij gebeuren wat u gezegd hebt. Toen ging de engel weg. Samen zingen met cantorij: LB 157a Lofzang van Maria: 1-4 allen Lezen: Lucas 2: In die tijd werd er een bevel van keizer Augustus bekendgemaakt. Hij wilde alle inwoners van het Romeinse rijk laten tellen. 2 Het was de eerste keer dat dit gebeurde. Het was in de tijd dat Quirinius de provincie Syrië bestuurde. 3 Iedereen moest geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan kwam. Daarom gingen alle mensen op reis. 4-5 Ook Jozef moest op reis. Hij ging van Nazaret in Galilea naar Betlehem in Judea. Want hij kwam uit de familie van David, en David kwam uit Betlehem. Jozef ging samen met Maria naar Betlehem. Maria zou met Jozef gaan trouwen, en ze was zwanger. 6 Toen Jozef en Maria in Betlehem waren, werd het kind geboren. 7 Het was Maria s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem in een doek, en legde hem in een voerbak voor de dieren. Want er was voor hen nergens plaats om te slapen. Nee, we hebben geen plaats 1 Eindelijk, eindelijk de reis is nu voorbij.

3 Wie heeft er in z n herberg een plekje voor ons vrij? Het kindje moet gauw komen, misschien al deze nacht. Een plekje waar ik samen met Maria op Hem wacht 2 Nee, ik heb een plaats, de kamers zijn bezet Loop eens naar hiernaast, misschien is daar een bed, misschien is daar een bed. Refr. Nee, nee, we hebben geen plaats, Je kunt er niet meer bij, dat zegt de baas. Nee, nee, we hebben geen plaats, helaas, helaas, helaas, helaas, helaas, helaas. 3 Eindelijk, eindelijk, het huis maar, hier opzij. Misschien is bij de buurman een plekje voor ons vrij. Het kindje moet gauw komen, misschien al deze nacht. Een plekje waar ik samen met Maria op Hem wacht. 4 Nee, geen plekje vrij, je komt ook veel te laat. Vraag eens bij dat huis wat verder in de straat, wat verder in de straat. Refrein: (Coda) 5 Overal en alsmaar nee bij elke herbergier. Heer, help ons aan een onderdak met Jezus bij ons hier. Lezen: Lucas 2: 8 13 Die nacht waren er herders in de buurt van Betlehem. Ze pasten buiten op hun schapen. 9 Opeens stond er een engel tussen de herders, en het licht van God straalde om hen heen. De herders werden bang. 10 Maar de engel zei: Jullie hoeven niet bang te zijn, want ik breng jullie goed nieuws. Het hele volk zal daar blij mee zijn. 11 Vandaag is jullie redder geboren: Christus, de Heer. Hij is geboren in Betlehem, de stad van David. 12 En zo kunnen jullie hem herkennen: het kind ligt in een voerbak en is in een doek gewikkeld.

4 13 En plotseling was er bij de engel een hele groep engelen. Ze eerden God en zeiden: 14 Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt. Jezus is geboren (canon) 1 Jezus is geboren, Jezus is geboren. Halleluja! 2 Eer zij God in de hoge, eer zijn God in de hoge. Halleuluja! 3 Vrede op de Aarde, vrede op de aarde. Halleluja! 4 In de mensen welbehagen, in de mensen welbehagen. Halleluja! Lezen: Micha 5: De Heer zegt: Luister, Betlehem in Efrata. Jij bent één van de kleinste steden van Juda. Toch zal er uit Betlehem iemand komen die namens mij leider zal zijn van Israël. Hij zal afstammen van een heel oude familie. 2 De Heer heeft de Israëlieten in de steek gelaten. Ze zijn in de macht van hun vijanden. Maar als de nieuwe leider geboren wordt, zal daar een eind aan komen. Dan mogen de Israëlieten die ver weg leven, terugkeren naar hun eigen land. 3 Als die nieuwe leider over het volk gaat regeren, zal hij goed voor de mensen zorgen. Hij zal kracht krijgen van de Heer, zijn God. Aan hem zullen de mensen zien hoe groot en machtig de Heer is. Dan kunnen de mensen veilig leven. Want de nieuwe leider zal heersen over de hele wereld. 4 En hij zal vrede brengen. Samenzang met cantorij: LB 498 (Bethlehem, o uitverkoren stad) 1 cantorij 2 allen 3 allen 4 cantorij 5 allen

5 Ga je mee op zoek? 1 Ga je mee op zoek naar het koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het koningskind, want wie zoekt, die vindt. 2Ga je mee op zoek naar het koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het koningskind, want wie zoekt, die vindt. 3 We hebben zijn ster aan de hemel gezien, De mooiste van de mooiste, de lichtste bovendien. Er is een kind geboren, een kind als nooit tevoren, een heel bijzonder koningskind misschien. 4 Ga je mee op zoek naar het koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het koningskind, Want wie zoekt, die vindt, want wie zoekt, die vindt. Lezen: Matteus 2: Jezus werd geboren in Betlehem, een stad in Judea. Herodes was op dat moment koning. Niet lang na de geboorte van Jezus kwamen er wijze mannen in Jeruzalem aan. Ze kwamen uit het oosten, uit een ver land. 2 Ze vroegen aan de mensen in Jeruzalem: Waar is de koning van de Joden die kortgeleden geboren is? We hebben zijn ster gezien. Die kwam aan de hemel omhoog. En nu zijn we gekomen om de nieuwe koning te eren. Dag koning Herodes. Dag, koning Herodes, we maakten een reis, we zoeken een kindje hier in uw paleis. We zoeken een koning. we zagen z n ster. We willen hem eren, daarom komen we van ver 2 Een kindje, een koning? Er is er maar één en dat is Herodes, dat weet iedereen! 3 Een kindje, een koning?

6 Er is er maar één en dat is Herodes, dat weet iedereen! 4 Nee, koning Herodes, dat kind is nog klein, maar straks zal het zeker de machtigste zijn. We hebben z n ster aan de hemel gezien, Die ster was zo anders en zo helder bovendien. 5 Wat hoor ik, een koning nog groter dan ik? M n hart bonst van binnen, ik schrik en ik schrik! 6 Hij weet van geen kindje, dit is een abuis. De enige koning is hij hier in huis! 7 Maar koning Herodes, wie weet er dan raad? Is hier dan geen wijze, die weet hoe het staat? Die ster aan de hemel is meer dan een ster. Waar is nu het kindje, daarom komen we van ver Lezen: Matteus 2:3-6 Toen koning Herodes dat hoorde, schrok hij vreselijk. Ook de andere mensen in Jeruzalem schrokken. 4 Herodes liet alle priesters en wetsleraren bij elkaar komen. Hij vroeg aan hen: Waar zal de messias geboren worden? 5 Ze zeiden: In Betlehem in Judea, want dat wordt al verteld in de heilige boeken. Daar staat: 6 «Luister, Betlehem in Judea, jij hoort bij de belangrijkste steden van het land. Want uit Betlehem komt de leider van Israël. Hij zal zorgen voor het volk van God, zoals een herder voor zijn schapen zorgt.» Voor u een vraag Voor u een vraag, voor ons een weet, het staat in Micha de profeet van a tot z beschreven, De plek zelfs aangegeven: Bethlehem!

7 Voor u een vraag, voor ons een weet, ja, Micha noemde heel concreet al tijden van te voren waar Hij moet zijn geboren: Bethlehem! Bethlehem, die kleine stad, Bethlehem in Juda Bethlehem, weet u dat? Het is de stad waar de Koning komt, Stad waar de Koning komt Voor ons geen vraag, het is een weet, het woord van God is up-to-date, wie oren heeft, die hore: de Heiland is geboren! Halleluja! Lezen: Matteus 2:7-11 Toen liet Herodes de wijze mannen in het geheim bij zich komen. Hij wilde precies weten wanneer ze de ster voor het eerst gezien hadden. 8 Daarna zei hij: Ga naar Betlehem en zoek uit waar het kind precies is. Als jullie hem gevonden hebben, moet je dat aan mij komen vertellen. Dan kan ik ook naar hem toe gaan om hem te eren Na het gesprek met Herodes gingen de wijze mannen op weg. En opeens was daar de ster weer die ze al eerder gezien hadden. Toen ze de ster weer zagen, waren ze erg blij. De ster wees hun de weg. Hij bleef staan boven het huis waar het kind was. 11 De wijze mannen gingen naar binnen. Daar zagen ze het kind bij zijn moeder Maria. Ze knielden voor hem en eerden hem. Ze gaven hem de dure geschenken die ze meegebracht hadden: goud, wierook en mirre. Zijn naam is Jezus Refr. Zijn naam is Jezus, Jezus is zijn naam, Hij is de Redder die God aan de wereld geeft, dat wie in Hem gelooft voor eeuwig leeft. Zijn naam is Jezus. 1 Voor dit kleine kindje Buigen wij ons neer. Hij is de Messias, Hij is onze Heer.

8 Hij is de Messias, Hij is onze Heer. 2 Voor die grote Koning Buigen wij ons neer. Hij is onze Redder, Hij is onze Heer. Hij is onze Redder, Hij is onze Heer. Refrein met erachteraan: Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die koning. Dankgebed Collecte Samenzang met cantorij: LB 481 Hoor, de engelen zingen de eer: 1-3 allen Young Company zingt een zegenbede: God zal met ons zijn Refrein God zal met ons zijn, God is Immanuël. God zal met ons zijn, De God van Israël. 1 Ver weg van het Kindje. ver weg overal, weet je dat die Koining bij ons blijven zal? Ver weg in de wereld, waar wij gaan of staan, Hij zal bij ons blijven, Jezus is zijn naam. 2 Jezus is de Koning, Hij is nu nog klein. Straks zal Hij de Redder van de wereld zijn. Ver weg allerwegen, waar wij gaan of staan, Hij is onze Koning, Hij kent onze naam. Refrein:

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december 2014 19.00 uur Voorganger: Gerrit Medema Ouderling van Dienst: Ellen Blommestijn Diaken van dienst: Daphne Wiegand Organist: Peter Ouwerkerk Cantor:

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Lied 1: Dat moet iets wonderlijks zijn

Lied 1: Dat moet iets wonderlijks zijn Lied 1: Dat moet iets wonderlijks zijn Ik keek de hemel langs precies als elke nacht, de sterren op een rij, de maan die aldoor lacht. Toen, plotseling een licht van ongekende pracht, een ster van grote

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Liturgie Kerstnacht 2014. van de gemeenschap van Hoogkarspel en Westwoud

Liturgie Kerstnacht 2014. van de gemeenschap van Hoogkarspel en Westwoud Liturgie Kerstnacht 2014 van de gemeenschap van Hoogkarspel en Westwoud over Engelen Voorganger Ds.Marina Slot Organist Renee Campfens Ouderling Loes Siedenburg Diaken Marianne Soorsma en het Vrouwen koor

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Kerstliturgie 26 december 2018

Kerstliturgie 26 december 2018 Kerstliturgie 26 december 2018 Thema: kerstfeest voor jou en mij. Kinderband: Mees de Visser piano Jozua Freeke gitaar Luke Verlaan drums Leonel Burggraaf saxofoon Ruchama van Leeuwen viool Madelon Burggraaf

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E Woordzoeker G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E J M U B H S E R R H M N O I S O Z R D R D E E

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria Kerstviering zondagsschool 25 december 2015 16.30 uur in de Ark Thema: Gods plan met Maria Kinderen van de zondagsschool komen binnen. Op het podium zingen zij het lied: God heeft een plan met je leven.

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders

Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond. Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Welkom in de Pauluskerk Gezinsviering Kerstavond Uw voorganger: Dominee H.J. Reinders Lied 477 1, 2 en 4 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem!

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen

Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen Wij zingen voor de dienst: Lied 523 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking Laat ieder het horen Want Hij wil ons ge - ven Dicht bij ons te le - ven De Heiland der wereld, Hal - le - lu - jah Want Hij wil ons ge

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017.

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Combo zingt: Want een kind is ons geboren (Sela) Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; en de heerschappij rust op zijn schouders.

Nadere informatie

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 1 Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 2 3 Gemeente zingt lied 1 en 3, Koor zingt lied 2 in het Engels 4 5 koor zingt 2 in Engels: God

Nadere informatie

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD \ Op 25 december 2016 om 17.00 uur in de Hervormde Kerk van Sprang Voor de samenkomst wordt muziek gespeeld Zingen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Ook wordt er medewerking verleend door de kerstnachtdienstcommissie en veel leden uit onze gemeente.

Ook wordt er medewerking verleend door de kerstnachtdienstcommissie en veel leden uit onze gemeente. Ook wordt er medewerking verleend door de kerstnachtdienstcommissie en veel leden uit onze gemeente. U kunt een waxinelichtje aansteken en in de bakken op het podium plaatsen. Ondertussen speelt de KSW

Nadere informatie

De Bron Protestantse Gemeente Watergraafsmeer. Kerst Viering op de Kerstmorgen. 'In mensen een welbehagen?!'

De Bron Protestantse Gemeente Watergraafsmeer. Kerst Viering op de Kerstmorgen. 'In mensen een welbehagen?!' De Bron Protestantse Gemeente Watergraafsmeer Kerst 2016 Viering op de Kerstmorgen 'In mensen een welbehagen?!' Aanvangslied 'Bethlehem, o uitverkoren stad' 1. Betlehem, o uitverkoren 2. In het ondoordringbaar

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Liturgie. Thema: t is geen verhaal, het is echt gebeurd

Liturgie. Thema: t is geen verhaal, het is echt gebeurd Liturgie voor de kerstgezinsdienst op zondag 25 december 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 17.00 uur, samenzang vanaf 16.45 uur. Thema: t is geen verhaal, het is echt gebeurd Voorganger:

Nadere informatie

Kan ik nou eindelijk gaan slapen?

Kan ik nou eindelijk gaan slapen? Kan ik nou eindelijk gaan slapen? Een kerstspel Kerstavond 2016 19.30 uur Ontmoetingskerk Dordrecht-Sterrenburg This little light This little light of mine, I'm going to let it shine. (3x) Every day, every

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Kerstnachtdienst. maandag 24 december 2018 om uur in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Kerstnachtdienst. maandag 24 december 2018 om uur in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Kerstnachtdienst maandag 24 december 2018 om 21.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen thema: Een beetje vrede, een beetje liefde voorganger: lectrice: orgel:

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus.

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus. Kerstliturgie Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Abraham was de vader van Izak. Izak was de vader van Jakob Salmon was de vader van Boaz. De moeder van Boaz was Rachab. Boaz was de

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het bijbelse verhaal voor kinderen Verteld door Koos Stenger Illustraties Jeremy Spencer Bijbelteksten uit Het Boek copyright

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Vertaald door: Christian Lingua Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Verhaal 36 van

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014 Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer Kinderkerstfeest 2014 Binnenkomst kinderen groep 1 tot en met 3 Luid klokjes, klingelingeling, luid klokjes kling! Laat de boodschap

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling-Voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling-Voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling-Voorzitter Lied 985 vers 1, 2 en 3 Lied 985 vers 1, 2 en 3 Lied 985 vers 1, 2 en 3 Lied 985 1, 2 en 3 Lied 8b 1, 4 en 5 Lied 139 11 Lied

Nadere informatie

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels Inhoud: 0 Blad 2: 0 Sketch 0 Interview 0 Mime 0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels 0 Blad 3: 0 Quiz, vraag & antwoord bijlage

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders

Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Eerste Kerstdag Liturgie Zingen - LB 138,1.3.4 Komt allen te zamen - LB 139 Komt verwondert u hier mensen - LB 145,1.3 Nu zijt wellekome

Nadere informatie

Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders

Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Eerste Kerstdag Liturgie Zingen - LB 138,1.3.4 Komt allen te zamen - LB 139 Komt verwondert u hier mensen - LB 145,1.3 Nu zijt wellekome

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof. Eerste Kerstdag. Thema: GEBOREN

ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof. Eerste Kerstdag. Thema: GEBOREN ORDE VOOR DE MORGENDIENST op 25 december 2012 in de Open Hof Eerste Kerstdag Thema: GEBOREN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon dhr. Harrie van den Akker het Culemborgs mannenkoor o.l.v. Bas

Nadere informatie

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen Dia Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek: instrumentale kerst cd 1 Inleiding:

Nadere informatie

DORPSKERK WASSENAAR 24 DECEMBER Van harte welkom in de Dorpskerk van Wassenaar bij de kerst-gezinsdienst van de kerstavond 2017!

DORPSKERK WASSENAAR 24 DECEMBER Van harte welkom in de Dorpskerk van Wassenaar bij de kerst-gezinsdienst van de kerstavond 2017! DORPSKERK WASSENAAR 24 DECEMBER 2017 SAMENZANG VANAF 19.15 UUR AANVANG DIENST 19.30 UUR Van harte welkom in de Dorpskerk van Wassenaar bij de kerst-gezinsdienst van de kerstavond 2017! Voor de kerstdienst

Nadere informatie

1 Een eeuwenlang verwachte geboorte

1 Een eeuwenlang verwachte geboorte Cursus voor beginnende Bijbellezers Wegwijs in de Bijbelboodschap. Nieuwe Testament 1 Een eeuwenlang verwachte geboorte Lezen: Lucas 1:26-56 Bijzondere beloften Hebben je ouders je ooit verteld hoe zij

Nadere informatie

KERSTNACHT Liturgie voor de Kerstnachtdienst maandag 24 december, Dorpskerk Zoeterwoude Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot,

KERSTNACHT Liturgie voor de Kerstnachtdienst maandag 24 december, Dorpskerk Zoeterwoude Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, KERSTNACHT 2018 Liturgie voor de Kerstnachtdienst maandag 24 december, Dorpskerk Zoeterwoude Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Esther Zonneveld, diaken: Cora van Diemen, orgel: Ineke Coenders.

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Lukas 2,8-20 De hemel gaat open hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk het

Nadere informatie

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk Inleiding Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen, moet iedereen geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan komt. Daarom moet Jozef, uit de stam van David,

Nadere informatie

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht U vindt hier een voorbeeld voor een kerstwandeling en twee voorbeelden van een lichtjestocht. Kerstwandeling Voor deze kerstwandeling is een route

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband Kerstnachtdienst 2018 Licht in de nacht Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband 1 - 21.55 Halleluja - Zingen: Hemelhoog Lied 142 Komt allen tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

KERST uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld

KERST uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld KERST 2018 10.00 uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld welkom en mededelingen zingen: Wijs mij de weg naar Betlehem (Sela) votum

Nadere informatie

Evangelie volgens Lukas 2.1-20 Bijbel in Gewone Taal (2014)

Evangelie volgens Lukas 2.1-20 Bijbel in Gewone Taal (2014) Evangelie volgens Lukas 2.1-20 Bijbel in Gewone Taal (2014) 1 In die tijd werd er een bevel van keizer Augustus bekendgemaakt. Hij wilde alle inwoners van het Romeinse rijk laten tellen. 2 Het was de eerste

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST 24 december uur. Samen delen. Georganiseerd door beide kerken van Aalden en Zweeloo

KERSTNACHTDIENST 24 december uur. Samen delen. Georganiseerd door beide kerken van Aalden en Zweeloo KERSTNACHTDIENST 24 december 2016 21.30 uur Samen delen Georganiseerd door beide kerken van Aalden en Zweeloo Voorganger:Ds. Bernadette de Groot Organist: Cees Roubos Gospelkoor: Marturia Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Kerst 2015 - Een Koning is geboren

Kerst 2015 - Een Koning is geboren Kerst 2015 - Een Koning is geboren Ga je mee op zoek (samenzang) Ga je mee op zoek naar het koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het koningskind? Want wie zoekt,

Nadere informatie

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkomstwoord door Demi, Aram en juf Lenneke. Kinderen: Hartelijk welkom alle mensen

Nadere informatie

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Inleidende muziek Samenzang Lofzang van Zacharias Dus wordt des HEEREN volk geleid,

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Zingen: Ps. 98:1,4: Zingt nu een nieuw lied voor de HERE. Zingen: Gez. 77:1-5: Een engel zegt Maria aan

Zingen: Ps. 98:1,4: Zingt nu een nieuw lied voor de HERE. Zingen: Gez. 77:1-5: Een engel zegt Maria aan Aangepaste dienst Baflo - 23 december 2012, 14.30 uur Liturgie: Welkom en mededelingen Zingen: a. E&R 241: Here der heren (= Opw. 159) b. E&R 210: Zeg, wie heeft geschapen de bloemetjes c. E&R 226: Als

Nadere informatie

Stralend licht in een stille nacht

Stralend licht in een stille nacht Kerstavond het kerstverhaal in muziek en woord op 24 december 2012 om 19.30 uur Stralend licht in een stille nacht Voorganger: Muziek: ds. Piet Schelling Muziekvereniging Volharding o.l.v. dirigent Rob

Nadere informatie

KERST Sionskerk Nunspeet 25 december uur. Voorganger: ds. David Rodenburg

KERST Sionskerk Nunspeet 25 december uur. Voorganger: ds. David Rodenburg KERST 2017 Sionskerk Nunspeet 25 december 2017 10.00 uur Voorganger: ds. David Rodenburg Muzikale medewerking: Wouter Rouvoet Gerben Prins Laura Beek Jesse Mulder Rebekka Rodenburg Zingen voor de dienst:

Nadere informatie

Dorpskerk Wassenaar - 24 December 2018 gezinsdienst

Dorpskerk Wassenaar - 24 December 2018 gezinsdienst Achter het NIEUWS 2 DIENST VOOR JONG EN OUD KERSTAVOND 2018 Dorpskerk Wassenaar - 24 December 2018 gezinsdienst Om te beginnen: van harte welkom! De dienst voor jong en oud voor deze Kerstavond verloopt

Nadere informatie

Jefta Breda - Verwachten. Dia 01 Inleiding: Vandaag 3e Advent zondag Advent betekent verwachten.

Jefta Breda - Verwachten. Dia 01 Inleiding: Vandaag 3e Advent zondag Advent betekent verwachten. 181216 Jefta Breda - Verwachten. Dia 01 Inleiding: Vandaag 3e Advent zondag Advent betekent verwachten. De komst van de Messias 2018 jaar geleden en verwachting naar de komst van de Messias met zijn Koninkrijk.

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Advent 2017 God komt naar ons toe

Advent 2017 God komt naar ons toe Advent 2017 God komt naar ons toe Lucas 1 en Mattheüs 1 17 december 2017 1 Lucas 1 : Zacharias en Elisabet 5 Toen Herodes koning van Judea was, leefde er een priester die Zacharias hee'e en tot de priesterafdeling

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

25 december 2017 A.D. Kerstmorgen

25 december 2017 A.D. Kerstmorgen 25 december 2017 A.D. Kerstmorgen Voorganger : Dr. J.P. Schouten, Naarden Organist : Jan Ballintijn m.m.v. Spieghelkoor en Cantorij o.l.v. Peter Steijlen Symbolische bloemschikking. Kerst Openbaren Een

Nadere informatie

Thema bewaar het in je hart.

Thema bewaar het in je hart. Thema bewaar het in je hart. 1) Welkomstgedicht door de Zondagschool Ik wil iedereen vertellen, Van het kindje in de stal. Van het kind dat werd geboren, Om te schijnen overal. Met Zijn Licht en net Zijn

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld Liturgie Kinderkerstfeest Het licht van de wereld 24 december 2016 Met medewerking van de samenspelgroep van Ons genoegen en Kindercantorij Parels. Bij binnenkomst speelt de samenspelgroep van Ons genoegen.

Nadere informatie

DE REDDER IS GEBOREN DE BOODSCHAP. van kerst. voor mij. Naam:

DE REDDER IS GEBOREN DE BOODSCHAP. van kerst. voor mij. Naam: DE REDDER IS GEBOREN DE BOODSCHAP van kerst voor mij Naam: LEES HOE HET DONKER WERD In het begin - héél lang voordat jij bent geboren is er nog niets. Het is helemaal donker. Alleen God is er en Hij heeft

Nadere informatie

Wat God zegt, gebeurt ook echt Abraham

Wat God zegt, gebeurt ook echt Abraham Wat God zegt, gebeurt ook echt Er is hoop voor alle mensen, dat heeft God in Zijn woord beloofd. Daarom is er een nieuw leven, voor een ieder die gelooft. Wat God zegt, gebeurt ook echt, wat God zegt,

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Drie geschenken. Kinderkerstfeest 2018 Everdingen

Drie geschenken. Kinderkerstfeest 2018 Everdingen Drie geschenken Kinderkerstfeest 2018 Everdingen De kinderen komen binnen en zingen: Kom, laat je lichtje helder branden, Laat het stralen om je heen. Laat het zien dat er nog hoop is, Hoop voor jou en

Nadere informatie

Thema: WELKOM bij God!

Thema: WELKOM bij God! Kerstmorgen 25 december 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: WELKOM bij God! Voorbereid met groep gemeenteleden: Nicoline van Diest, Marja van Gilst, Mirjam Junte, Piet Vermeer, Gerald Verschuur,

Nadere informatie

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Thema Kerst een speciaal programma - Sneeuwballen gooien Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Kranten / vellen wit papier De leiding vertelt dat het binnenkort kerstfeest

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen 1 2 Orgelspel Welkom Bemoediging v. Onze hulp is in de naam van de Heer g. die hemel

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

De nacht brak in duizend stukken

De nacht brak in duizend stukken Liturgie voor de kerstnachtdienst 2017 in Honselersdijk, om 21.45 uur De nacht brak in duizend stukken Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Alexander Prins Fluit: Nicolien van Deursen - van der Wel

Nadere informatie

Kerstnacht. 24 december 2016 PAASKERK AMSTELVEEN. viering met de muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis o.l.v. Ruud Pletting

Kerstnacht. 24 december 2016 PAASKERK AMSTELVEEN. viering met de muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis o.l.v. Ruud Pletting Kerstnacht 24 december 2016 PAASKERK AMSTELVEEN viering met de muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis o.l.v. Ruud Pletting voorganger: ds. Marianne Bogaard Vanaf 22.00 uur speelt het orkest: - The

Nadere informatie