Nr. 1 > 3 September. Uit t Kompas DATA. Bijbelverhalen groep 3-8 VERJAARDAGEN!! Woensdag 2 september. Donderdag 10 september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr. 1 > 3 September. Uit t Kompas DATA. Bijbelverhalen groep 3-8 VERJAARDAGEN!! Woensdag 2 september. Donderdag 10 september"

Transcriptie

1 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat AG Westbroek info@kompaswestbroek.nl Nr. 1 > 3 September Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen maandag zijn we zoals altijd gestart met een kopje koffie en limonade. Even bijpraten over de vakantie en natuurlijk het bekijken van het schoolplein, maar niet te lang want de kinderen wilden wel heel graag naar de nieuwe klas en soms ook de nieuwe juf. Fijn dat we elkaar weer gezond en uitgerust mochten begroeten! En een speciaal welkom aan Lysanne, Zoë, Gwen, Wessel en Julian en hun ouders. Zij zijn nieuw in groep 1, 5 en 7. Wij wensen ook jullie een fijne tijd bij ons op school. Alles wordt in deze weken ook weer opgestart. Binnenkort ontvangt u de brief voor ouderhulp en de luizenmoeders zijn ook al gestart. Ook krijgt u een uitnodiging voor een info moment in de klas en de oudergesprekkken. Op woensdag 2 september nodigen wij u uit voor de informatie avond over de buitenschoolse opvang. U vindt een uitnodiging daarvoor in de nieuwskrant. Het nieuwe schooljaar is begonnen en we hopen met elkaar er een mooi en goed jaar van te maken voor kinderen, ouders en leekrachten. Met vriendelijke groet, Greetje Klein Gotink VERJAARDAGEN!! In de zomervakantie zijn Keano van Barneveld, Diego Vermeij, Robin Verheul, Wiske Chappin, Sophie de Rijk, Evan Hennipman, Yannick Simmerman, Esmée Hennipman, Esri van de Hoef, Danique Jansen van Jorksveld, Jaco de Jong, Rik Nagel en Max Kok jarig geweest. Bij deze nog van harte gefeliciteerd! Week 35 - Jara de Graaf (gr. 5) op 24 augustus - Elise Kasius (gr. 5) op 24 augustus DATA Woensdag 2 september Infoavond BSO Donderdag 10 september Info ochtend in de klas Bijbelverhalen groep 3-8 Week 35: De wet gegeven De berg op, Het gouden kalf, Mozes de voorbidder Zingen: Psalm 103:2 (NB) Week 36: De tabernakel De tabernakel, Priesters en hogepriesters Zingen: Psalm 81:1(2,3) (OB) Week 37: Een lastig volk Vertrek van de Sinaï / ontevredenheid, gedeeld en betwist leiderschap, verspieders uitgezonden Zingen: Psalm 103:2 (NB) Week 36 > geen jarigen Week 37 - Freek van Atteveldt (gr. 3) op 6 september - Jade van Barneveld (gr. 1) op 8 september - Juf Anneke (gr. 3/4) op 11 september

2 Mededelingen Luizencontrole Bij verschillende kinderen zijn neten geconstateerd tijdens de eerste controle na de vakantie. Wilt u dit ook thuis regelmatig controleren. Over twee weken hebben we weer controle! Mocht u hoofdluis en/of neten constateren geef het even aan ons door. Roostervrije dag Dit komende schooljaar hebben we voor alle kinderen één vrije dag ingepland. Deze dag is vrij opneembaar, maar moet in overleg met de leerkracht gebeuren en mag b.v. niet opgenomen worden in de toets weken. De leerkracht geeft het door aan de directie. We hopen zo tegemoet te komen aan de vragen van ouders voor familiedagen enz. Daarnaast blijft uw kind recht houden op officiële vrije dagen, zoals bruiloften en jubilea enz. Op tijd op school Ook dit schooljaar willen we meteen goed beginnen, en daar hoort op tijd komen natuurlijk bij. Even een herhaling: om 8:20 gaat de deur en het hek open, en om 8:25 hoort u de eerste bel. Iedereen komt dan binnen. Het is wenselijk dat uw kind bij de eerste bel op school is. De kinderen zijn dan in de klas en kunnen op hun stoel zitten bij de tweede bel. Zo kan de juf meteen beginnen. Als uw kind te laat komt (d.w.z. het is niet bij de 2 e bel in de klas) dan krijgt hij/zij een kruisje of stempel in de map. Bij 5 stempels krijgt u hierover bericht, bij 10 stempels nodigen we u uit voor een gesprek. Op tijd naar bed Om goed te kunnen leren heb je genoeg slaap nodig. Bijgevoegd een artikel met wat de normale slaapuren zijn voor kinderen op de basisschool (leeftijdgebonden). Info ochtend groep 5-8 Anders dan voorgaande jaren houden de groepen 3-8 een info ochtend. Dit is donderdag ochtend 10 september. Het duurt ongeveer minuten en de kinderen zijn hierbij aanwezig. Er wordt informatie gegeven over de lesstof, het huiswerk en andere zaken die spelen in de klas. Het is fijn als hierbij kunt zijn. Mocht u kinderen in beide groepen hebben kunt u zelf een keuze maken bij welke klas u gaat zitten en kunt u later de info ophalen. Blokuren gym vanaf groep 3 Met 45 minuten gymtijd was het voorgaande jaren best haasten (en bijna onmogelijk) om alles binnen die tijd te doen; erheen lopen, omkleden, gymmen, omkleden en weer terug naar school lopen. Daardoor liep de gymles vaak uit, of was er niet veel tijd om alle onderdelen te doen. Mede hierom hebben we besloten om te gaan werken met een blokuur gym. Dit kwam voor groep 3/4 meteen goed uit, omdat juf Bertine haar licentie nog niet heeft. Ook de overige juffen leek het een goed idee. Daarom nog even de gymtijden: we gymmen 1,5 uur en maar een dag per week. Dit zal een gecombineerde spel/toestel-les zijn. Dinsdag: groep 7/8 13:30-15:00 Donderdag: groep 5/6 10:30-12:00; groep 3/4: 13:30-15:00 Voor de kleutergroep blijft alles hetzelfde, zij gymmen op dinsdag en donderdag van 8:30-9:15.

3 Hulpouderlijst Deze week krijgt uw (jongste) kind een hulpouderlijst mee naar huis. Op deze lijst kunt u aangeven bij welke activiteiten u uw hulp wilt verlenen. Wij vragen u om de ingevulde lijsten weer in te leveren voor vrijdag 4 september. U hoort dan zo spoedig mogelijk bij welke activiteiten u bent ingedeeld. Wij willen u vragen of u de data van deze activiteiten gelijk op de jaarkalender of in uw agenda wilt noteren (zodra bekend is bij welke activiteiten u bent ingedeeld), zodat u later in het jaar niet voor verrassingen komt te staan. Verdere informatie vindt u deze week op de begeleidende brief bij de hulpouderlijst. NB. OR leden hoeven het formulier alleen in te leveren als zij, naast hun OR taken, nog meer willen doen! Nieuws vanuit de OR Op donderdag 10 september zal de OR, voor de eerste keer dit schooljaar, bij elkaar komen. Tijdens deze vergadering zullen wij de o.a. de taken verdelen voor het nieuwe schooljaar. Overblijven Let op: de overblijfkosten zijn dit schooljaar veranderd. 1x overblijven: 1,50 Overblijfkaart voor 20x overblijven: 20,- U kunt het geld meegeven (graag gepast in envelop) met uw kind. De overblijfouders zorgen voor de administratie hiervan. Als er een nieuwe overblijfkaart aangeschaft moet worden dan krijgt u kind een herinnering hier voor mee naar huis. Overzicht overblijfouders Maandag Anneke van Barneveld en Angela van Ettekoven Dinsdag Anneke van Barneveld en Monique van der Woude Donderdag Anneke van Barneveld en Monique van der Woude Vrijdag Miranda Schouten Als er nog vragen zijn, hoor ik het graag. Juf Anneke Schoolplein Het schoolplein is bijna klaar! In de vakantie is er een mooi hek om het plein gezet en een leuke zandbak voor de peuters gemaakt. Momenteel wordt het klimtoestel geplaatst en moeten er hier en daar nog wat planten komen. Rond een gedeelte van de voetbalkooi komt een net en er zijn afspraken met de kinderen gemaakt over het voetballen in de kooi. Het gras is nog niet helemaal sterk genoeg om er al met 90 kinderen op te kunnen, maar ook dat zal niet zo lang meer duren. En dan hopen we te gaan genieten van een prachtig schoolplein. We hopen om half september ons plein feestelijk te kunnen openen en natuurlijk alle mensen te bedanken die zoveel werk hebben verzet. We houden jullie op de hoogte!

4 Aan de ouders / toekomstige ouders van t Kompas Op woensdag 2 september a.s. nodigen wij u uit voor een informatie avond over buitenschoolse opvang. De avond start om uur en zal een uurtje duren. In het voorjaar hebben veel ouders gereageerd op de vragenlijst over voor en na schoolse opvang op t Kompas. Tijdens de info avond willen wij als school samen met de organisatie Eigen & Wijzer u meer informatie geven over b.v.: De organisatie Eigen & Wijzer Wat houdt de opvang in Wat zijn de kosten Wat kunnen we bieden Enz. Natuurlijk belangrijk voor de ouders die hiervoor interesse hebben getoond, maar zeker ook voor andere ouders. De BSO is heel flexibel, zo kunt u bijvoorbeeld ook voor een studiemiddag van school eenmalig gebruik maken hiervan. Bij voldoende aanmeldingen hopen we begin oktober te kunnen starten met de BSO. We hopen veel ouders te zien tijdens deze avond! Met vriendelijke groet, Janine Gerritsen ( regiomanager Eigen & Wijzer ) Greetje Klein Gotink ( directeur t Kompas )

5 Hoeveel slaap heeft mijn kind eigenlijk nodig? Nog even de reminder aan het begin van het jaar, want goed slapen is heel belangrijk voor een kind wat elke dag op school nieuwe dingen leert. Baby s 1-2 maanden 3-6 jaar 7-12 jaar jaar uur uur uur uur 8-9 uur Wat is een normale bedtijd op welke leeftijd? 4-6 jaar: uur; 7-8 jaar: uur; 9-10 jaar: uur; jaar: 20: uur Let op: als een van de gezinsleden heel vroeg moet opstaan, bijvoorbeeld om naar zijn of haar werk te gaan, worden jonge kinderen meestal ook wakker. Dat kan betekenen dat zij s avonds eerder naar bed moeten, om toch aan voldoende slaap te komen. Wat is belangrijk? Bepaal een vaste bedtijd en houdt u daaraan. Vertel 10 minuten van tevoren dat het bedtijd wordt. Uw kind kan zich hier dan op voorbereiden. Heeft je kind moeite met inslapen, zorg dan dat het tóch op tijd naar bed gaat. Slapen is niet verplicht, naar bed gaan (en dus rusten) wel.

6 Peutergroep Ook de peutergroep is weer begonnen! Vanaf de volgende nieuwsbrief kunt u hierover een stukje lezen. Groep 1/2 Na een fijne lange vakantie weer gestart. Nu 25 kinderen, genieten met elkaar. Ons nieuwe thema is familie. Nieuw in de klas is de woordenboom. Deze gebruiken wij om het woordenschat van de kinderen uit te breiden. Ieder jaar blijkt uit de uitslagen van cito dat dit onderdeel achterblijft op school en niet alleen bij de kleuters. Voorlezen, voorlezen en later lezen, lezen, lezen en nog meer lezen zijn heel belangrijk. En dit is niet voldoende wanneer dit alleen maar op school gebeurt. In de klas willen we d.m.v. de woordenboom gestructureerd aan de slag gaan met woordenschat. Samen met de kinderen hebben we woorden bedacht die bij familie horen. Op het mededelingen bord boven de kapstokken hangt een lijst met deze woorden. Het is de bedoeling dat de kinderen voorwerpen meenemen die hier op staan. Maar ook aanvullingen en uitbreidingen mogen. Inmiddels hangt er een trouwpak en een trouwjurk met schoentjes en een foto van het gezin. Dit om een beetje een idee te geven van wat mogelijk is. De letterkast gaan wij dit jaar ook weer gebruiken. Alleen komt er iedere week een nieuwe letter. Zodat wij in de tweede helft van het jaar de letters nog eens kunnen herhalen. Op het mededelingenbord boven de kapstok hangt de letter van de week, zodat u ook op de hoogte bent. Deze week staat de m centraal. Uw kind heeft de volgende papieren meegekregen: de jaarkalender, de infobrief van de groep en lijst met wanneer u aan de beurt met aankleden bij de gymles. Morgen krijgen de kinderen ook nog een namenlijst van de kinderen mee. Wessel van Dommelen en Julian Hardeman zitten sinds de grote vakantie bij ons in de klas. Welkom jongens. Wij wensen jullie een fijne tijd toe bij ons in de klas en hopen dat jullie veel zullen leren bij ons op school. A.s. vrijdag nemen wij afscheid van Nikki. Zij gaat vanaf maandag in Schiedam naar school. Wij wensen jou daar een hele fijne tijd toe. Groep 3/4 De school is weer begonnen! Best spannend die eerste dagen. Waar mag ik zitten? Wat gaan we doen? Kan ik het allemaal wel? Zomaar een paar vragen. Gelukkig valt het allemaal mee. In groep 3 zijn we natuurlijk gestart met lezen en trots op het feit dat we al iets kunnen: RIK EN DAAN, de R en D. Daar komen deze week ook nog de I en K bij. En let op: daarmee kunnen we dan al van alles lezen. Ook groep 4 krijgt nieuwe vakken: taal, estafette (lezen) en spelling. En hoe moet je werken in een schrift met lijntjes en/of vakjes??? Pfffftttt dat valt nog niet mee! Alle begin is moeilijk, maar het gaat ons lukken!

7 Groep 5/6 Hoera, we zijn weer begonnen! Rustig aan, dat wel want het is tenslotte net vakantie geweest. Deze week starten we alles rexlaxed op. Op maandag maakten we kiekjes van onze vakantie en bekeken we voorzichtig een paar lessen. De dagen daarna dachten we vooral na over de komende weken. Alles wat we willen leren, wat we nodig hebben etc. hangt nu op grote posters op het raam. Natuurlijk bent u van harte welkom om te kijken wat we opgeschreven hebben. Deze week krijgen we ook huiswerk mee (morgen) en dat we moeten we als het lukt elke dag (behalve zondag) 5 minuten oefenen. Op woensdag moet het schrift weer in de la zitten. In de klas zijn neten geconstateerd, controleer uw kind regelmatig. Mocht u merken dat uw kind neten/luizen heeft, laat het me dan (via de mail) even weten: rdonkersloot@kompaswestbroek.nl In de klas is het fijn als we op tijd kunnen beginnen. Om 8:20 gaat het hek open; 8;25 eerste bel; 8:30 tweede bel. Als u ervoor zorgt dat de kinderen rond de eerste bel op school zijn dan is dat super! Gym doen we een blokuur, dat wil zeggen: een keer per week 1,5 uur. Bij de mededelingen kunt u hier meer over lezen. Wij gymmen op donderdag van 10:30-12:00. In groep 5 is het de bedoeling dat elk kind een etui meeneemt. Op school krijgen ze kleurpotloden om hierin te doen. Stiften, gekleurde pennen e.d. zijn niet nodig, deze zijn op school aanwezig. Gisteren maakten we voor het eerst kennis met de laptops. Nou, dat was wat. Superleuk om te zien hoe de kinderen in tweetallen alles uitprobeerden. Groep 6 heeft vandaag zelf op de laptop gewerkt terwijl groep 5 aan het rekenen was uit een boek. Morgen is het andersom! Fijn is wel dat alles in de cloud gezet wordt. Thuis kunnen ze er dan mee verder en kan dus ook elk kind een word- of powerpoint document maken, opslaan en dit op school laten zien. Op donderdag 10 september bent u om 8:30 van harte welkom in de klas. Ik vertel dan over wat we dit jaar leren, hoe huiswerk het meest effectief gedaan kan worden, en nog veel meer over dit schooljaar. Ook kunt u zien waar uw kind zit en waar we de komende tijd mee bezig zijn. Vakinhoudelijk zijn we de komende tijd bezig met: Groep 5: - Taal > (Alfabetische) volgorde, Aardrijkskunde > Kaartlezen, Rekenen > plus en min t/m 100, en de tafels 3,4,6, Spelling > ng/nk; eer/oor/eur; aai/ooi/oei Groep 6: - Taal > Woordsoorten, Aardrijkskunde > Kaartlezen en topografie, Rekenen > Plus en min t/m 1000, alle tafels, Spelling > ng/nk; ch/cht; ei/ ij Groet, en tot de tiende, Meer juf informatie Roos kunt u vinden op

8 Groep 7/8 Het schooljaar is nog maar 3 dagen oud, maar wat hebben we al veel nieuwe dingen gehoord en gezien. Allereerst 2 nieuwe klasgenoten in groep 7: Lysanne en Zoë. Welkom! Iedere dag werden we wel weer verrast met iets leuks. Een nieuw speelhuisje op het plein dat bijna af is, voor het eerst werken met de laptops, een nieuwe agenda. Inmiddels hebben we al een klein beetje ervaring met de laptops. Zo hebben we op het digibord met elkaar al even een sommenrace gedaan, en ook hebben de kinderen allemaal al in word gewerkt, om een vakantieverslag te maken. Het idee is dat alles in de cloud wordt opgeslagen, zodat je niet aan een bepaalde computer gebonden bent. Kinderen kunnen binnenkort dan ook thuis bij hun eigen bestanden komen en er in verder werken, zodat alle smoesjes over vergeten stickies en printers die het niet doen, niet langer meer werken. Groep 8 is gisteren ook begonnen met tutorlezen. Drie keer in de week gaan de kinderen samen met de kinderen van groep 4 een kwartiertje lezen. Gisteren ging dat al heel goed! Nieuw is dat we dit schooljaar niet langer meer 2x in de week drie kwartier gymmen, maar 1x in de week anderhalf uur. Groep 7/8 gymt voortaan alleen op dinsdagmiddag. Dus dat betekent dat er nog maar 1 dag aan gedacht hoeft te worden om de gymspullen mee te nemen! En vandaag kwamen dan de agenda s. De bedoeling is dat de kinderen er ook daadwerkelijk aan wennen om deze iedere middag mee naar huis te nemen, en de volgende morgen weer mee naar school. Zodat ze hem altijd bij de hand hebben als ze hem nodig hebben, zowel op school als thuis. Gisteren hebben de kinderen voor het eerst huiswerk meegekregen. Voortaan is dat iedere week zo. Op dinsdag voor spelling, op donderdag voor rekenen, en op maandag voor begrijpend lezen of studievaardigheden. Ze hebben een week de tijd om het huiswerk te maken, en de week daarop zorgen ze dat ze hun huiswerkmapje om 8.30 uur inleveren. Natuurlijk krijgen de kinderen het gewoon geprint mee, maar mocht er huiswerk kwijtraken, het wordt ook op de schoolsite geplaatst! We zijn trouwens ook druk bezig met woordenschat. Op de weektaak moeten de kinderen elke week 5 woorden schrijven die in de klas langskomen, en die ze nog niet kennen, met daarachter de betekenis. Deze woorden laten we een andere week weer terugkomen in bijvoorbeeld een schrijfopdracht. Misschien is het leuk om uw kind aan het eind van de week ook eens te vragen welke woorden zij nieuw hebben geleerd, zodat u die ook thuis af en toe nog even kunt gebruiken, om ze goed te laten landen. Woorden die ik deze week al gehoord heb zijn bijvoorbeeld hardleers, centrifuge, censuur, intimiderend en specifiek. Vanaf volgende week hebben we ook weer een reporter die een stukje op de nieuwskrant schrijft, wat ook op de site geplaatst wordt. Ook foto s (zoals de bovenstaande) zijn op de site te vinden.

Nr. 1 > 24 augustus. Uit t Kompas. Meer informatie kunt u vinden op

Nr. 1 > 24 augustus. Uit t Kompas. Meer informatie kunt u vinden op Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 1 > 24 augustus Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen maandag zijn we zoals altijd

Nadere informatie

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag hebben we de kinderen van groep

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nr. 2 > 9 September. Uit t Kompas DATA. Bijbelverhalen groep 3-8 VERJAARDAGEN!! Donderdag 10 september. Dinsdag 15 september. Woensdag 23 september

Nr. 2 > 9 September. Uit t Kompas DATA. Bijbelverhalen groep 3-8 VERJAARDAGEN!! Donderdag 10 september. Dinsdag 15 september. Woensdag 23 september Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 2 > 9 September Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), De 2 e nieuwsbrief alweer van dit schooljaar.

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 9 07-01-2014 In dit nummer: Een nieuw jaar.. Personel e zaken Een

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Afscheid Binnenkort nemen we afscheid van juf Annie Ylstra. Hoe en wanneer we dat precies gaan doen, daarover zullen we u nog informeren.

Afscheid Binnenkort nemen we afscheid van juf Annie Ylstra. Hoe en wanneer we dat precies gaan doen, daarover zullen we u nog informeren. Saadinfo september 2012 PCBO de Saad WB van der Kooiwei 2 9284 TJ Augustinusga 0512351718 Kind op Maandag Week 36: De vroedvrouwen, Exodus 1, Het biezen mandje, Exodus 2:1-10, Mozes gaat weg, Exodus 2:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 De Achterban Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 Laatste schooldag Op deze laatste schooldag kijken wij terug op een geslaagd schooljaar!

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, CBS de Wegwijzer Nr. 2 Nieuwsbrief van dinsdag 25 augustus 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: W 34, 35 en 36 zijn de Gouden Weken

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

De nieuwskrant wordt weer iedere twee weken naar u toegestuurd. De volgende nieuwskrant kunt op woensdag 13 september 2017 verwachten.

De nieuwskrant wordt weer iedere twee weken naar u toegestuurd. De volgende nieuwskrant kunt op woensdag 13 september 2017 verwachten. Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 1 > 30 augustus 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Bij deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016.

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016. Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl ***nieuws van de directie*** Nieuwsbrief d.d. 11 september 2014 Activiteiten september/oktober: 11 september:

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof: Berkenblad nr. 9 13 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Berkenblad van het nieuwe jaar 2015! Vanaf het volgende Berkenblad van 27 januari a.s. ontvangt u onze nieuwsbrief alleen

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Samen sterk voor. 24 januari Beste ouders/verzorgers,

Samen sterk voor. 24 januari Beste ouders/verzorgers, Samen sterk voor Beste ouders/verzorgers, 24 januari 2018 Wij zijn een Kanjerschool! Het is erg leuk om te krijgen en je wordt ermee verwend. Ra, ra, ra, wat is het? Het is een compliment! Een compliment,

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 34

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 34 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2018 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/ verzorger(s),

Nieuwsbrief januari 2018 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Nieuwsbrief 09-10 januari 2018 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Namens het hele team wil ik u en de kinderen het allerbeste voor 2018 toewensen. Een nieuw jaar, nieuwe ontdekkingen, nieuwe

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

Onderwerpen: Nieuwsbrief week 6. Uitgelicht:

Onderwerpen: Nieuwsbrief week 6. Uitgelicht: 07-02-2014 Nieuwsbrief week 6 Beste ouders / verzorgers, Vandaag hebben alle kinderen het rapport mee naar huis gekregen. Er is weer hard gewerkt, veel geleerd, alle kinderen hebben enorm hun best gedaan.

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem ODBS t Heem Schuberstraat 18 7442 HL Nijverdal 0548612053 Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal nummer 19: vrijdag 15 januari 2016 Van de directie Afgelopen weekend is meester Roy vader geworden

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Agenda. 9 maart Oudergesprekken groep 1 t/m 7 11 maart

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie