UNIKON ================== ================ ============== ============ ========== ======== ====== ====

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UNIKON ================== ================ ============== ============ ========== ======== ====== ===="

Transcriptie

1 UNIKON ================== ================ ============== ============ ========== ======== ====== ==== Algemene bedieningsbeschrijving voor de liefhebber INHOUD * aansluitingen op uw combiklok. * gebruik van het toetsenbord. * hoe te handelen bij een concours en/of trainingsvlucht * wanneer inkorven en afslaan alleen met de opslagmodule * wanneer inkorven en afslaan met de opslagmodule en Combiklok * werkwijze getekende aangeven. * wat te doen als... februari 2009 versie UCBE381.

2 Uitleg van de diverse aansluitingen op uw combiklok; Om de vele mogelijkheden van uw UNIKON optimaal te kunnen benutten is het belangrijk om te weten welke aansluitingen er aanwezig zijn op uw combiklok en waar deze zitten. Combineer onderstaande tekst met de tekening van blz 3 en 4 van het fotoboek: De aansluiting aan de linkerzijde van de combiklok is geschikt voor: 1- de stekker/ontvanger van het UNIKONafstandsdisplay/verklikker 2- UNIKON-PCkabel voor aansluiting op een computer. De aansluitingen aan de achterzijde zijn geschikt voor: ( van links naar rechts ) - printeraansluiting ( parallele printer MS-DOS-gestuurd ) - aansluiting voor de eerste kabel naar de eerste aankomstantenne ( daarna doorverbinden naar de volgende aankomstantenne ) - 2 aansluitingen voor stroom: 1x voor het lichtnet met bijgeleverde adapter. 1x voor een noodstroomvoorziening. - aan- en uitschakelaar.(medium en profi) - Champ geen schakelaar =================================================================== ===================================================================

3 Uitleg en gebruik van het toetsenbord op uw combiklok. * Numerieke toetsen; Deze toetsen kunnen gebruikt worden voor: 1- gebruik van de wiscode 4258 om de duiven van een concours dat is beeindigd te verwijderen. 2- Om uw "getekende duiven" aan te geven. * Blauwe pijltjes: 1- om 1 voor 1 te kijken welke er duif is geregistreerd van een wedvlucht of een training vlucht. ( zodra er verschillende duiven zijn geregistreerd van een wedvlucht of een trainingsvlucht is het mogelijk om door op een blauw pijltje te drukken de geregistreerde duiven 1 voor in het display te laten verschijnen). 2- als u in het hoofdmenu bent ( blauwe F-toets indrukken ) kunt u met behulp van een blauw pijltje aangeven welke submenu u wenst. * rode C-toets: Correctietoets; als u een fout heeft gemaakt, bv verkeerd nummer ingedrukt, kunt u met de rode toets deze fout corrigeren. ( bv. U toets in 43, maar het moet zijn 42, 1 x rode C-toets indrukken en nummer 3 verdwijnt waarna u het goede, nr. 2, in kunt toetsen ) * Blauwe F-toets: Als u deze indrukt komt u in het hoofdmenu: Als u in het hoofdmenu aanwezig bent zijn er 2 manieren om verdere gaan; 1- met behulp van de blauwe pijltjes aangeven welk submenu u wenst en daarna de groene bevestigingsknop indrukken 2- het nummer intoetsen wat voor het gewenste submenu aangegeven is. Teksten van het hoofdmenu die verschijnen als u de blauwe F-toets indrukt: 0 constateren = om te kunnen zien welke duiven er geregistreerd zijn. 1 printen = uitprinten van een - africhtingslijst bij een trainingsvlucht - aankomstlijst bij een wedvlucht. 2 - gegevens wissen = wissen/verwijderen - de duiven die in training zijn geregistreerd. - de duiven die in wedvlucht zijn geregistreerd met behulp van pincode Opmerking: het is alleen mogelijk om de geregistreerde duiven van een wedvlucht te wissen na vrijgave (afslaan) van de wedvlucht in het lokaal, d.w.z. nadat de wedvlucht officeel ten einde is. 3 taal = aangeven welke taal u wenst: Nederlands of Frans. 4 printerinstelling= aangeven welke printer er aangesloten is, hoeveel pagina s en hoeveel regels. * groene O.K.-toets: Bevestigingstoets; om te bevestigen wat u wilt doen of zien in het display

4 Gebruik van uw UNIKON elektronisch registreersysteem. Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden met het UNIKONsysteem en die hebben verschillende handels wijzen. Om deze verschillende handels wijzen op een gemakkelijke manier aan te leren hebben wij alle handelingen in volgorde voor u op papier gezet. Wat u moet doen is: bepalen wat u wilt gaan doen, bv. concours- of een trainingvlucht, en daarna exact de aangegeven volgorde toepassen. Hoe te handelen bij een concours: *Voorbereidingen van een concours: (Ik heb mijn duiven ingemand voor een wedvlucht en over ca. 1 uur kunnen ze thuiskomen.) Werkvolgorde; 1 - aansluiten op de combiklok - stroomadapter. - kabel van de aankomstantennen. - eventueel noodstroomvoorziening. - eventueel printer. 2 - UNIKON-systeem aanzetten In het display wordt aangegeven hoeveel antennen er aangesloten zijn controleren en eventueel daarna de leesvelden testen op constateren met een toegekende chipring. 3 - Opslagmodule plaatsen in de sparing van de combiklok. Automatisch komt in beeld; het aantal duiven die zijn ingemand. ALLES IS NU GEREED VOOR HET THUISKOMEN VAN DE DUIVEN. * Tijdens een concours: Wat verschijnt er in het display als er een duif wordt geregistreerd? - Het aantal geregistreerde duiven - De hoeveelste geregistreerde duif. - Laatste 4 cijfers van het ringnummer - Het gehele vaste voetringnummer - Het lokaalnummer waar is ingemand - De naam van de wedvlucht. - De geregistreerde tijd - De datum - De looptijd van de klok. Tijdens het constateren kunt u, d.m.v.. de blauwe pijltjes in te toetsen, gaan bekijken welke duiven er allemaal thuis zijn samen met alle hierboven vermelde gegevens. ( als er een duif thuiskomt tijdens het bekijken van de reeds eerder geregistreerde duiven wordt deze zonder problemen ook geregistreerd en wordt deze automatisch bij de andere duiven toegevoegd).

5 * Het concours is afgelopen: 1- als er een printer is aangesloten (indien geen printer is aangesloten ga naar punt 3) - toets in de blauwe F-toets. - toets in nr. 2 (of ga met het blauwe pijltje naar printen en bevestig met de groene O.K.-knop) - ga met het blauwe pijltje naar : aankomstlijst. - toets in de groene O.K.-knop.2 - wacht tot de geregistreerde tijden weer in het display staan. 3 - neem de opslagmodule uit de sparing van de combiklok. LAAT DE COMBIKLOK AAN STAAN! Automatisch gaat het combikloksysteem in werking en is het mogelijk om: - de duiven te registreren die nog niet thuis zijn. (registraties in trainingmodus) OF: indien de combiklok bij inkorving is geregeld in de vereniging: - de duiven registreren van een ander concours waarop de combiklok is geregeld. - de duiven registreren van het lopende concours die te laat zijn. (registraties in wedvluchtmodus) 4 - nu kunt u met uw opslagmodule vertrekken naar uw vereniging/lokaal. *Afsluiten van een concours: ( u komt terug van de vereniging waar uw gegevens in de opslagmodule zijn vrijgegeven ) 1- U plaatst uw opslagmodule in de sparing van de combiklok. ( automatisch komen de duiven in het display die tijdens uw afwezigheid zijn geregistreerd) 2 - als er een printer is aangesloten:( indien geen printer is aangesloten ga naar punt 3 ) - toets in de blauwe F-toets. - toets in nr. 2 ( of ga met het blauwe pijltje naar printen en bevestig met de groene O.K.-knop) - toets nr. 3 in ( of ga met het blauwe pijltje naar printen en bevestig met de groene O.K.-knop) - geef ( bij meerdere wedvluchten ) met behulp van een blauw pijltje aan van welke wedvlucht u en uitdraai wenst - toets in de groene O.K.-knop. De gewenste lijst wordt uitgeprint. 3 - Eventueel verder registreren van de nog lopende wedvluchten. 4 - Verwijderen van uw duiven die tijdens de wedvlucht zijn geregistreerd en zijn vrijgegeven in uw vereniging/lokaal. - toets in de blauwe F-toets. - toets in nr. 3 of ga met het blauwe pijltje naar gegevens wissen en toets daarna de groene O.K.-knop in. - ga met het blauwe pijltje naar wedvlucht wissen - toets de groene O.K.-knop in. - toets de PINCODE 4258 in. - alle geregistreerde duiven van de wedvlucht zijn nu verwijderd. OPMERKING; het is niet noodzakelijk om na iedere wedvlucht uw duiven te wissen door middel van de pincode De duiven worden automatisch gewist als u weer gaat inmanden voor een nieuw concours! ( Dit geld alleen als er wordt ingemand op een UNIKONclubmaster als er wordt ingemand op een ander merk clubmaster is het verplicht om van te voren te wissen!)

6 Hoe te handelen bij een trainingsvlucht: *Voorbereidingen van een trainingsvlucht: Werkvolgorde: 1- aansluiten op de combiklok: - stroomadapter. - kabel naar de aankomstantennen. - eventueel noodstroomvoorziening - eventueel printer 2- UNIKONsysteem aanzetten In het display wordt aangegeven hoeveel antennen er aangesloten zijn... controle. 3- Opslagmodule plaatsen in de sparing van de combiklok. Automatisch komt in beeld: con 0/0 nog geen duif geconstateerd. ALLES IS NU GEREED VOOR HET THUISKOMEN VAN DE DUIVEN. * Tijdens een trainingsvlucht: Wat verschijnt er in het display tijdens een trainingsvlucht? - Het aantal geregistreerde duiven - De hoeveelste geregistreerde duif. - Laatste 4 cijfers van het ringnummer - Het gehele vaste voetringnummer. - De geregistreerde tijd - De datum. - De looptijd van de klok Tijdens het registreren kunt u, d.m.v. de blauwe pijltjes in te toetsen, gaan bekijken welke duiven er allemaal thuis zijn samen met de hierboven vermelde gegevens. ( Als er een duif thuiskomst tijdens het bekijken van de reeds eerder geregistreerde duiven wordt deze zonder problemen ook geregistreerd en wordt deze automatisch bij de andere duiven toegevoegd). * Afsluiten van een trainingsvlucht: 1 - als er een printer is aangesloten ( indien geen printer aangesloten ga naar punt 3 ). - toets de blauwe F-toets in. - toets nr. 2 in ( of ga met het blauwe pijltje naar printen en bevestig met de groene O.K.-knop ). - toets nr. 1 in of ga met behulp van het blauwe pijltje naar afrinchtingslijst. - toets de groene O.K.-knop in. 2 - wacht tot de geregistreerde duiven weer in het display staan. 3 - toets in de blauwe F-toets. 4 - toets in nr. 3 of ga met het blauwe pijltje naar gegevens wissen en toets daarna de groene O.K.-knop in. 5 - ga met het blauwe pijltje naar africhting wissen. 6 - toets de groene O.K.-knop in. ALLE GEREGISTREERDE TRAININGSDUIVEN ZIJN NU GEWIST.

7 Wanneer inkorven met: alleen de module of module en combiklok Alleen inkorven met de module: U kan inkorven alleen met de module, op 5 verschillende concoursen in bv 5 verschillende verenigingen indien U er zeker van bent dat de module in de combiklok staat als de duiven thuiskomen Voorbeeld 1 BV: 1 ste inkorving op maandag alleen opslagmodule. 2 de inkorving op donderdag.. alleen opslagmodule. 3 de inkorving op vrijdag alleen opslagmodule. Vanaf zaterdag komen de duiven thuis en de module zal steeds in de combiklok moeten staan als de duiven thuiskomen. Inkorving met alleen de module en module en combiklok: Indien de mogelijkheid bestaat dat de module NIET in de combiklok kan staan als de duiven thuiskomen (bv U gaat op dat moment zaterdag inkorven voor een ander concours), dan is het belangrijk dat ook de combiklok voor deze concoursen waarvan de duiven kunnen thuiskomen is geregeld. Voorbeeld 2 BV: 1 ste inkorving op donderdag (concours A) module en combiklok. (nu is de combiklok geregeld, voor deze concours A, die op donderdag is ingekorfd, moet de module niet aanwezig zijn in de combiklok) 2 de inkorving op vrijdag (concours B). module en combiklok. (nu is de combiklok geregeld, voor deze concours B, die op vrijdag is ingekorfd, moet de module niet aanwezig zijn in de combiklok 3 e inkorving op zaterdag (concours C). alleen de module. De, geregelde, combiklok blijft thuis om de thuiskomende duiven van concours A en B te constateren. ( de opslagmodule moet, voor dit concours C, in de combiklok staan als de duiven thuiskomen van concours C omdat de combiklok voor dit concours C niet is geregeld) Wanneer ga ik afslaan: alleen de module de module en de combiklok. Op de concoursen waar U alleen met de module heeft ingekorfd gaat U ook alleen met de opslagmodule af slaan! Op de concoursen waar U met de module en de combiklok heeft ingekorfd gaat U ook met de module en combiklok afslaan! Dus zoals bij voorbeeld 1: Op alle concoursen alleen afslaan met de module. En zoals bij voorbeeld 2: Bij concours A afslaan met de module en de combiklok. Bij concours B afslaan met de module en de combiklok. Bij concours C afslaan alleen met de opslagmodule.

8 Werkwijze getekenden aangeven: In het display staat: nog geen duif geconstateerd. 1- druk op de blauwe F-toets. 2- Druk toets nr. 5 in. Of Ga met het blauwe pijltje naar getekenden en druk op de groene OK-toets, 3- Zoek met behulp van het blauwe pijltje de gewenste duif. Of Toets de laatste 4 cijfers in van het ringnummer van de gwenste duif. Zodra de gewenste duif in beeld staat. 4- druk op de groene OK-toets. ( de betekende nr. 1 begint te knipperen) 5- Daarna om te bevestigen druk op de blauwe F-toets. ( nu stopt het knipperen en de 1 ste getekende is ingegeven) Zoek de volgende duif om die als 2 e getekende in te geven en herhaal stap 4 en 5. Om jaarduiven of jonge duiven de getekende voorag in te geven dient men zodra de gewenste duif in beeld is 2 of 3 x op de groene OK-knop te drukken zodat of de Y (jaarling) of P (jonge duif) begint te knipperen. Beeindigen van het vooraf ingeven: rode C-toets indrukken. Indien ter controle: Na naar nr. 1 (printen) en daarna naar nr. 3 = getekendelijst.

9 WAT TE DOEN ALS * ik zet de schakelaar omhoog van mijn combiklok en er gebeurt niets. Antw.: controleer of de stroomadapter in het stopcontact zit en of er stroom op het stopcontact staat. * Ik heb 4 antennen en het systeem geeft 3 antennen O.K. aan? Antw.: controleer met een toegekende chipring of alle leesvelden het doen; Zo ja; plaats aan het einde van de laatste antenne een eindstekker of als die reeds aanwezig is vervang deze. Zo neen: verwijder de antenne met het kapotte leesveld. * wat moet ik doen met deze kapotte antenne: Antw.: inleveren bij uw verkoper en in overleg een ruilantenne gebruiken voor de periode dat uw antenne gerepareerd wordt Als er geen tijd is om te ruilen, tijdelijk een andere antenne van uzelf nemen van die op die dag niet in het gebruik is. Na de wedvlucht contact op nemen met uw verkoper. * ik heb 8 antennen en hij geeft 4 antennen O.K. aan. Antw.: controleren of de antenneversterker na de 4e antenne aangesloten is het lichtnet en of het lampje brand op de antenneversterker. Als de versterker is aangesloten op het lichtnet en er brand geen lampje is of de versterker kapot of de stroomadapter. Neem in dat geval contact op met uw verkoper. * ik ben er zeker van dat niet alle duiven worden geregistreerd. Antw.: - controleer of alle antennen werken. - zijn de antennen volgens de voorschriften ingebouwd. Als er duiven gemist worden als de antennen in functie zijn ligt de oorzaak bijna altijd bij een van de volgende punten; - de duiven kunnen langs de antenne lopen. - de duiven kunnen over elkaar heen kruipen - de duiven kunnen over de antenne vliegen. (elke antenne heeft 1/10 sec stilstand nodig om te kunnen registreren). - het inbouwen van de antennen is niet afgestemd op het aantal duiven wat in een korte tijd naar binnen komt. ( als er bij een trainingsvlucht of snelheidsvlucht met veel duiven geen poortjes worden gebruikt kan het zijn dat een leesveld bezet is zodat een ander duif niet geregistreerd wordt). - onder of boven de antenne is teveel ijzer of ijzerhoudend materiaal aanwezig. - een chipring van een bepaalde duif is kapot. * ik ben bezig met een trainingsvlucht en de duiven worden niet geregistreerd. Antw: u bent vergeten de vorige trainingsvlucht te wissen. * ik ben in het lokaal en wil mijn duiven inkorven maar dit lukt niet. Antw: hebt u wel uw gegevens vrij laten geven ( klok afgeslagen ) van de vlucht daarvoor. BELANGRIJK: Het UNIKON-systeem is gemaakt naar de reglementen van uw nationale

10 Bond, d.w.z. dat u verplicht bent om uw klok (opslagmodule) na iedere wedvlucht in te leveren in uw vereniging/lokaal alwaar deze vrijgegeven kan worden. Het is onmogelijk om 1 duif op 2 verschillende wedvluchten deel te laten nemen! * De stroom is tijdens de wedvlucht uitgevallen, wat nu! Antw; indien geen noodstroomvoorziening aanwezig is: Alle reeds eerder geregistreerde duiven blijven in de opslagmodule bewaard maar er kan niet verder geregistreerd worden. Indien wel een noodstroomvoorziening aanwezig is: Als de noodstroomvoorziening bij de stroomuitval aangesloten was hebt u er waarschijnlijk niets van gemerkt anders direct aansluiten en u kunt direct weer verder met registeren. * Er loopt een duif over de antenne, ik hoor een pieptoon, de duif is geregistreerd in de combiklok, maar wordt niet doorgezonden, opgenomen, in de opslagmodule. Antw.: de combiklok krijgt niet genoeg stroom. Oorzaak kan zijn ; - teveel antennen aangesloten zonder versterker(s). - er is een versterker kapot. - eindstekker is kapot. - er wordt een te lange stroomkabel ( verlengkabel ) gebruikt. - het stopcontact waar de duivenklok is aangesloten geeft geen 220 volt door. Oplossing: 1 van deze bovenstaande oorzaken verhelpen of de combiklok direkt aansluiten op een stopcontact zonder antennen ( de duiven zullen dan opgenomen worden door de opslagmodule)

11

12

UNIKON ================== ================ ============== ============ ========== ======== ====== ====

UNIKON ================== ================ ============== ============ ========== ======== ====== ==== UNIKON ================== ================ ============== ============ ========== ======== ====== ==== Algemene bedieningsbeschrijving voor de liefhebber 1 maart 2007 versie UCNL317 Blad 1 ucnl317 INHOUD

Nadere informatie

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. BE versie 2009.

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. BE versie 2009. Handleiding UNIKON - Champ+ en Champ standaard BE versie 2009. Pagina 2 Inhoud Pagina 1. voorblad Pagina 2. Inhoud Pagina 3 Verschillen tussen Champ en Champ+ Pagina 4 Toetsenbord Champ en Champ+ Pagina

Nadere informatie

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2009.

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2009. Handleiding UNIKON - Champ+ en Champ standaard NL versie 2009. Pagina 2 Inhoud Pagina 1. voorblad Pagina 2. Inhoud Pagina 3 Verschillen tussen Champ en Champ+ Pagina 4 Toetsenbord Champ en Champ+ Pagina

Nadere informatie

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2016.

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2016. Handleiding UNIKON - Champ+ en Champ standaard NL versie 2016. Pagina 2 Inhoud Pagina 1. voorblad Pagina 2. Inhoud Pagina 3 Verschillen tussen Champ en Champ+ Pagina 4 Toetsenbord Champ en Champ+ Pagina

Nadere informatie

U n i k o n = = = = = = = = = = = =

U n i k o n = = = = = = = = = = = = U n i k o n = = = = = = = = = = = = Handboek voor de vereniging (NL) Softwareversie UCNL317 en ESA250NL Inhoud handboek voor de vereniging. Blad 1 Algemeen Wat zijn de mogelijkheden. Blad 2 Wat is er nodig

Nadere informatie

Wij wensen U veel plezier met het gebruik van Uw UNIKON Champ+ systeem!

Wij wensen U veel plezier met het gebruik van Uw UNIKON Champ+ systeem! Pagina 2 Inhoud: Pagina 1 Voorblad. Pagina 2.. Inhoud Pagina 3.. Algemeen. Pagina 4...Gebruik mobiele telefoon/gsm Pagina 5.. Handleiding mobiele telefoon/gsm Pagina 6.. Wat is UNIKON-Link Pagina 7.. Verbindingen

Nadere informatie

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Gebruikers handleiding Automatic Arrival Module for Pigeon

Nadere informatie

Speedy. Handleiding. BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium * Tel: +32 3 777 39 74 * Fax +32 3 778 07 35

Speedy. Handleiding. BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium * Tel: +32 3 777 39 74 * Fax +32 3 778 07 35 Speedy Handleiding Index: - Installatie 2-3 - Bediening 3 - Speedy is menu gestuurd 4 - Speedy, een snelle start. 4 - Koppellijst 5 - Blader in duiven 5 - Invoer liefhebber 5 - Constateren 6 - Inkorven

Nadere informatie

VERENIGINGSHANDLEIDING tekstversie d.d.23/2/13 JP. Dient nog te worden uitgebreid met afbeeldingen etc.!

VERENIGINGSHANDLEIDING tekstversie d.d.23/2/13 JP. Dient nog te worden uitgebreid met afbeeldingen etc.! VERENIGINGSHANDLEIDING tekstversie d.d.23/2/13 JP Dient nog te worden uitgebreid met afbeeldingen etc.! De punten 9 en 10 ook opnemen in liefhebbers handleiding. 1.Inkorven Klok aansluiten op inkorfantenne

Nadere informatie

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Vanaf de start van het

Nadere informatie

Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB.

Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB. UNIKONWEB Uitgave 20052016 Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKONWEB. Belangrijk om te weten is, om de juiste informatie te krijgen,

Nadere informatie

TauRIS Het elektronische constateersysteem

TauRIS Het elektronische constateersysteem TauRIS Het elektronische constateersysteem Handleiding voor de vereniging (NL 8.12) Rüter EPV-Systeme GmbH Große Heide 39-41 32425 Minden, Duitsland Tel.: +49 571 646900 Fax: +49 571 6469020 email: mail@tauris.de

Nadere informatie

TauRIS. Handleiding voor de vereniging (NL 8.15)

TauRIS. Handleiding voor de vereniging (NL 8.15) TauRIS Het electronische constateersysteem Handleiding voor de vereniging (NL 8.15) Rüter EPV-Systeme GmbH Große Heide 39-41 32425 Minden, Duitsland Tel.: +49 571 646900 Fax: +49 571 6469020 mail@tauris.de

Nadere informatie

UNIKON-WEB. Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB.

UNIKON-WEB. Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB. UNIKON-WEB Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB. Er wordt steeds meer geautomatiseerd in de vereniging om het werk tot een

Nadere informatie

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk.

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3.

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord Versie 2.0 - februari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Mogelijkheden De deuropenermodule kan

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

Importeur Nederland A van Haaren Zoggelsestraat 19 5384 LL Heesch tel/fax: 0412-451351 e-mail: ahaaren@home.nl

Importeur Nederland A van Haaren Zoggelsestraat 19 5384 LL Heesch tel/fax: 0412-451351 e-mail: ahaaren@home.nl BRICON BEDIENINGSAPPARAAT Belgisch Reisduiven Informatie en CONstateersysteem Handleiding BRICON 100/500/700/1000. BA-BSC/NL-NL/10 BRICON nv Hoge Heerweg,49 9100 Sint-Niklaas België Tel: +32 (0)3/ 777

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

SPEEDY. Handleiding: België NL. BRICON nv : Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35. versie 008 of hoger

SPEEDY. Handleiding: België NL. BRICON nv : Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35. versie 008 of hoger SPEEDY Handleiding: België NL versie 008 of hoger BRICON nv : Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be De Speedy is

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Black Box

Gebruiksaanwijzing Black Box Gebruiksaanwijzing Black Box Inleiding. Deze computer is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

BRICON BEDIENINGSAPPARAAT

BRICON BEDIENINGSAPPARAAT BRICON BEDIENINGSAPPARAAT Belgisch Reisduiven Informatie en CONstateersysteem Handleiding BRICON 100/500/1000. BA-BSC/BE-NL/08 BRICON nv Hoge Heerweg,49 9100 Sint-Niklaas België Tel: +32 (0)3/ 777 39 74

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk Inhoudsopgave Informatie... 3 Vluchtprogramma... 3 Inkorftijd... 3 Inkorfgebouw... 4 Inkorflijst... 4 Spelniveaus... 4 De Noordelijke Unie in 2008...

Nadere informatie

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger.

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 Versie 160915 Instellen van de afstandsbediening Stap voor stap uw afstandsbediening instellen LED-lampje Bedien ook uw TV met de Stipte

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING. Gebruiksaanwijzing per 1 Januari 2014 1.

Nadere informatie

Handleiding ingebruikstellen

Handleiding ingebruikstellen 2Voice-handleiding Handleiding ingebruikstellen Inhoud Inleiding. 2 Instellen van lijnafsluiting op het binnentoestel.. 3 Instellen van lijnafsluiting op signaalverdeler (1083/55)... 3 Instellingen entreepaneel

Nadere informatie

Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP

Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP Versie 1.3 Mei 2012 Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP Inhoud Inleiding pag. 2 Instellen van de videotoestellen op Bibus II VOP: pag. 3 Instellen van de

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Corrigeren, Wissen, Wijzigen en Controle Later starten, Stoppen en stookkosten

Corrigeren, Wissen, Wijzigen en Controle Later starten, Stoppen en stookkosten Inleiding. TOMA Deze computer is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

HANDLEIDING Voor Lacron Microcomputer-schakelklok Serie: MLU

HANDLEIDING Voor Lacron Microcomputer-schakelklok Serie: MLU HANDLEIDING Voor Lacron Microcomputer-schakelklok Serie: MLU 1 Betekenis van de toetsen: Toets Functie Controle van de ingevoerde schakeltijden, en weergave van aantallen Het wissen van de met toets opgeroepen

Nadere informatie

Registratie Uponor Smatrix systeemapparaten op de Wave en Wave PLUS regelmodules

Registratie Uponor Smatrix systeemapparaten op de Wave en Wave PLUS regelmodules Registratie Uponor Smatrix systeemapparaten op de Wave en Wave PLUS regelmodules Uponor Smatrix Wave registratie systeemapparaten versie 1.01 d.d. 01-01-2016 Registratie Uponor Smatrix systeemapparaten

Nadere informatie

TEC MA 600 Handleiding 1

TEC MA 600 Handleiding 1 TEC MA 600 Handleiding 1 1. Algemeen SET: programmatiestand (vb.prijzen, namen ) REG: verkoopsstand X/Z : rapportenstand : X toont het verkoopstotaal louter informatief Z toont het verkoopstotaal en maakt

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING Voor de Bedrade Prive-Alarmkiezer type ED-130 en Draadloze ED-131

INSTALLATIEHANDLEIDING Voor de Bedrade Prive-Alarmkiezer type ED-130 en Draadloze ED-131 INSTALLATIEHANDLEIDING Voor de Bedrade Prive-Alarmkiezer type ED-13 en Draadloze ED-131 Leest u, voordat u gaat monteren Deze installatiehandleiding aandachtig door? V.2.3 1 Inhoud: Pagina Uitleg van de

Nadere informatie

Handleiding ARRAS met elektronische afstelling

Handleiding ARRAS met elektronische afstelling Handleiding ARRAS met elektronische afstelling Leest U a.u.b voor de eerste bediening deze handleiding aandachtig door en let u vooral op de veiligheidsaanwijzingen. Schade ontstaan door het niet in acht

Nadere informatie

TC 405/30 ovenbesturing. Handleiding

TC 405/30 ovenbesturing. Handleiding TC 405/30 ovenbesturing Handleiding Ve-Ka Ovenbouw b.v. Industrieweg 7 6621 BD Dreumel, Nederland Telefoon (0487) 57 17 03 Fax (0487) 57 17 03 info@ve-ka.nl www.ve-ka.nl 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Controlelamp

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft de functies van het MC2100 Master constateersysteem.. Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 5

Deze handleiding beschrijft de functies van het MC2100 Master constateersysteem.. Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 5 MC 2100 Handleiding Proficiat! TIPES is een modern elektronisch Constateersysteem, waarmee een snelle en betrouwbare constatering van de duiven mogelijk is. S.v.p. lees de handleiding voordat u het Tipes

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Little BRICON 1000 NEW LOOK

Little BRICON 1000 NEW LOOK Little BRICON 1000 NEW LOOK Handleiding: België NL versie BE-20 of hoger BRICON nv : Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 www.bricon.be email: bricon@bricon.be

Nadere informatie

X-treme. Handleiding: België NL versie BE 1.50 of hoger

X-treme. Handleiding: België NL versie BE 1.50 of hoger X-treme Handleiding: België NL versie BE 1.50 of hoger BRICON nv : Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Inhoud:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Starten Voorzie de Multisafe van stroom door de adapter aan te sluiten achter in de Multisafe. Steek de sleutel in het slot naast het toetsenbord en draai de sleutel naar rechts. U bevindt zicht direct

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

TauRIS. Handleiding voor de liefhebber (NL 8.15)

TauRIS. Handleiding voor de liefhebber (NL 8.15) TauRIS Het electronische constateersysteem Handleiding voor de liefhebber (NL 8.15) Rüter EPV-Systeme GmbH Große Heide 39-41 32425 Minden, Duitsland Tel.: +49 571 646900 Fax: +49 571 6469020 mail@tauris.de

Nadere informatie

Installation Manual Mobile Dispencer Point ~ PayCon II

Installation Manual Mobile Dispencer Point ~ PayCon II Mobile Dispencer Point ~ PayCon II Installation Manual Mobile Dispencer Point ~ PayCon II Product Version: 4.12 Version of this manual: 1.1.0 2014 Inepro B.V. All rights reserved Table of Contents Introductie

Nadere informatie

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Kijk voor alle voordelen en toepassingsmogelijkheden op www.abnamro.nl E.dentifier2 E.dentifier2: gemak en

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA 03/12/2008 INHOUD: INLEIDING BACK TO BASIC PROGRAMMATIE 3 PROGRAMMATIE SCHERM OP QT6100 4 UITLEG VAN DE TOETSEN 5 11 PROGRAMMATIE 12 AANMAKEN VAN ARTIKELS

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING.. Gebruiksaanwijzing per 1 augustus 2013 1.

Nadere informatie

Eerste Hulp bij uw Digibord

Eerste Hulp bij uw Digibord Eerste Hulp bij uw Digibord 1 Inhoudsopgave Geen beeld op mijn digibord Blz. 3 Wel beeld, maar niets beweegt Blz. 10 De pen werkt niet Blz. 11 2 Geen beeld op mijn digibord Probleem : Geen beeld op het

Nadere informatie

Handleiding Yealink DECT

Handleiding Yealink DECT Handleiding Yealink DECT 1 Inhoud Indeling basisstation en toestel 03 Paginaknop Registration LED Network Status LED Power Indicator LED Introductie 06 In de doos van het toestel Het aansluiten van het

Nadere informatie

Chipknip Oplaadpunt TR5000 CK. Gebruikershandleiding

Chipknip Oplaadpunt TR5000 CK. Gebruikershandleiding Chipknip Oplaadpunt TR5000 CK Gebruikershandleiding bestandsnaam: revisiedatum: 22-07-2010 MAN0 TR5000CK NLED 0103.doc Voor meer informatie: Kijk op de website van Magna Carta http://www.magnacarta.nl/

Nadere informatie

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken.

Deze handleiding werd speciaal voor u gemaakt. U vindt hier alles terug om probleemloos met uw betaalterminal te kunnen werken. Beste Klant, Proficiat met de van uw nieuwe betaalterminal. U hebt gekozen voor een toestel dat u in staat stelt om uw betalingen te kunnen ontvangen naar de meest recente normen. Deze handleiding werd

Nadere informatie

3G Alarm CAMERA. Stap voor stap installatie

3G Alarm CAMERA. Stap voor stap installatie 3G Alarm CAMERA Stap voor stap installatie INTRODUCTIE/ALGEMEEN De 3G alarm camera laat live horen en zien wat er gebeurt (ook in het donker) op uw mobiele telefoon via het UMTS netwerk. De 3G alarm camera

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 2 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2012 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com Inhoudsopgave Informatie... 3 Vluchtprogramma... 3 Inkorftijd...

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display

Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Bedieningshandleiding voor het extern Regin Display Copyright RETEG b.v. 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING... 3 2.2 MEER INFORMATIE... 3 3 MENU STRUCTUUR VAN HET DISPLAY...

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 7 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2017 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com Inhoud Informatie...3 NIC commissie...3 Vluchtprogramma...3

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 8 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2018 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com Inhoud Informatie... 2 NIC commissie... 3 Vluchtprogramma...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. SBP 2300 Babyschaal

Gebruiksaanwijzing. SBP 2300 Babyschaal Gebruiksaanwijzing SBP 2300 Babyschaal Omschrijving toetsen scherm Weight Zero/Clock Enter weeg mode Terug naar klok mode CE Wis invoer vergissing Veranderen datum format in maand/dag of dag /maand Tare

Nadere informatie

Noodoproep Installatie

Noodoproep Installatie Noodoproep Installatie GEBRUIKSAANWIJZING 2010-2011 1. Gebruik en toepassingen Uw oproepsysteem zorgt ervoor dat u een hulpoproep doet uitgaan op het moment dat u zelf niet meer in staat bent om de telefoon

Nadere informatie

INSTRUCTIES GRAND PRIX NPORGAAN/FONDKRANT NATIONAAL ST.VINCENT 2010

INSTRUCTIES GRAND PRIX NPORGAAN/FONDKRANT NATIONAAL ST.VINCENT 2010 INSTRUCTIES GRAND PRIX NPORGAAN/FONDKRANT NATIONAAL ST.VINCENT 2010 AFHANDELING CONCOURS De administratieve afhandeling van dit concours wordt verzorgd door de Nationale Concours Organisatie. Adres voor

Nadere informatie

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96

RFI 1000 / RFI 1000-2. Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 RFI 1000 / RFI 1000-2 Magnetische sleutellezer INSTRUCTIEHANDLEIDING 01.09.96 Instructiehandleiding RFI 1000 / RFI 1000-2 Eerst de handleiding lezen alvorens het systeem in werking te stellen Het systeem

Nadere informatie

Handleiding VoiceMail

Handleiding VoiceMail Handleiding VoiceMail 1 VoiceMail in twee stappen Stap 1 VoiceMail aanzetten 1.1. Om VoiceMail aan te zetten toetst u * 61*0842333#. Op sommige telefoontoestellen kan dit ook door een aparte VoiceMail

Nadere informatie

UNIKON-WEB. Uitgave Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB.

UNIKON-WEB. Uitgave Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB. UNIKON-WEB Uitgave 23-02-2017 Graag informeren wij U over de huidige, en toekomstige, mogelijkheden van UNIKON Champ+ in combinatie met UNIKON-WEB. Er wordt steeds meer geautomatiseerd in de vereniging

Nadere informatie

SD1 ALARMKIEZER PROGRAMMERING

SD1 ALARMKIEZER PROGRAMMERING SD1 ALARMKIEZER PROGRAMMERING INHOUD Hoofdstuk Titel Pagina 12. Problemen oplossen De SD-1 kiest niet het nummer wat ik geprogrammeerd heb. Het nummer is niet juist gekozen Controleer of het te kiezen

Nadere informatie

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 2.HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 4 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1

Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1 Gebruiksaanwijzing CODE COMBI K VDS-KL.1 Code Combi K is een electronisch cijfer/combinatieslot voor VDS gekeurde toepassingen. Het slot heeft tweede code voor nood- en/of controle openingen. Voordat U

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 1 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. De-installatie... 3 3. Starten

Nadere informatie

DEZE HANDLEIDING IS NIET VOOR HET AANMELDEN VAN EEN 2 e ZENDER!

DEZE HANDLEIDING IS NIET VOOR HET AANMELDEN VAN EEN 2 e ZENDER! Handleiding koppelen Sleutelhanger afstandsbediening. Lees a.u.b. deze handleiding aandachtig door en let vooral op de veiligheidsaanwijzingen. Schade ontstaan door het niet in acht nemen van de bedienings-

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 5 Registreren! 5 Club verantwoordelijke! 6 Bestaande club! 6 Nieuwe club aanmaken! 6 Aanmaken wedstrijd! 7 Betekenis icoontjes! 8 Inkorven! 9 Aantallen

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 07/12-01 PC 353200 Nabijheidslezer Sfera Installatiehandleiding 2 Nabijheidslezer Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

BRICON CLUBMASTER. Belgisch Reisduiven Informatie en CONstateersysteem. Handleiding CL- MTR/BE-NL/08

BRICON CLUBMASTER. Belgisch Reisduiven Informatie en CONstateersysteem. Handleiding CL- MTR/BE-NL/08 BRICON CLUBMASTER Belgisch Reisduiven Informatie en CONstateersysteem Handleiding CL- MTR/BE-NL/08 BRICON nv Hoge Heerweg,49 9100 Sint-Niklaas België Tel: +32 (0)3/ 777 39 74 Fax: +32 (0)3/ 778 07 35 website:

Nadere informatie

Secutest SII+ praktische handleiding

Secutest SII+ praktische handleiding Secutest SII+ praktische handleiding NEN3140 versie Tool Care Nederland BV Griendweg 57 Tel: 078-6732062 Fax: 078-6735778 Uitgave 2011 www.secutester.nl info@toolcare.nl 2 3 Inhoud Pagina: Bediening &

Nadere informatie

PROGRAMMEER- EN BEDIENINGSHANDLEIDING EFF-EFF ANYKEY VEILIGHEIDSBESLAG NEDERLANDSTALIG

PROGRAMMEER- EN BEDIENINGSHANDLEIDING EFF-EFF ANYKEY VEILIGHEIDSBESLAG NEDERLANDSTALIG PROGRAMMEER- EN BEDIENINGSHANDLEIDING EFF-EFF ANYKEY VEILIGHEIDSBESLAG NEDERLANDSTALIG 1 Eff-Eff Anykey codebeslag Programmeer- en bedieningshandleiding Het Anykey codebeslag is een RVS veiligheidsbeslag

Nadere informatie

De Konftel 300W Korte handleiding

De Konftel 300W Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 300W Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 300W is een draadloze conferentietelefoon op batterijen, die kan worden aangesloten op DECT-systemen,

Nadere informatie

Sinthesi Deuropenermodule

Sinthesi Deuropenermodule Sinthesi Deuropenermodule 1105/3 met numeriek toetsenbord Elbo Technology b.v. Versie 1.1 - juni 2009 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Handleiding Sinthesi

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING TIJDKLOK CHRONIS IB

MONTAGEHANDLEIDING TIJDKLOK CHRONIS IB MONTAGEHANDLEIDING TIJDKLOK CHRONIS IB INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de tijdklok. Lees de handleiding goed door, voordat u met de montage begint. Als u zich niet

Nadere informatie

Gids voor een snelle start. Registreer uw product en krijg support op CD250 CD255 SE250 SE255. Aansluiten.

Gids voor een snelle start. Registreer uw product en krijg support op   CD250 CD255 SE250 SE255. Aansluiten. Registreer uw product en krijg support op www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Gids voor een snelle start 1 Aansluiten 2 Installeren 3 Veel plezier! Wat zit in de verpakking Basisstation OF

Nadere informatie

Handleiding. Belgie NL. versie v3.01 of hoger. BRICON nv

Handleiding. Belgie NL. versie v3.01 of hoger. BRICON nv SPEEDY X-TREME Handleiding Belgie NL versie v3.01 of hoger BRICON nv Europark Oost 15c, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 email: bricon@bricon.be International website: www.bricon.be UK

Nadere informatie

BENZING M1 Handleiding voor de Vereniging

BENZING M1 Handleiding voor de Vereniging BENZING M1 Handleiding voor de Vereniging Versie 1.3 Nederlands BENZING M1 1... Menutoets "geel" 2... Menutoets "rood" 3... Menutoets "blauw" 4... Menutoets "groen" 5... Functietoets "Terug" 6... Cursortoets

Nadere informatie

Veel meer tv zonder extra abonnementskosten! Handleiding DELTA DIGITALE TV. www.deltadigitaletv.nl

Veel meer tv zonder extra abonnementskosten! Handleiding DELTA DIGITALE TV. www.deltadigitaletv.nl Veel meer tv zonder extra abonnementskosten! Handleiding DELTA DIGITALE TV www.deltadigitaletv.nl Inhoudsopgave Welkom bij DELTA DIGITALE TV 1. Snel starten met DELTA DIGITALE TV... 4 1.1. Wat heb ik nodig

Nadere informatie

Duivenmaatschappij ELK ZIJN RECHT Ede - Haaltert Stamnummer 44822

Duivenmaatschappij ELK ZIJN RECHT Ede - Haaltert Stamnummer 44822 Duivenmaatschappij ELK ZIJN RECHT Ede - Haaltert Stamnummer 44822 Cafe Ankerhof Bij Harry en Mieke Huytstraat 36 9450 Haaltert Tel: 053/83.96.30 Woensdag gesloten Beste duivenliefhebbers, Het nieuwe seizoen

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 E-mail: abonnee@dedicon.nl 1 Inhoudsopgave 1.1 De-installatie...

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 0 9 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk Inhoudsopgave Informatie... 3 Vluchtprogramma... 3 Inkorftijd... 4 Inkorfgebouw... 4 Inkorflijst... 4 Spelniveaus... 4 De Noordelijke Unie in

Nadere informatie

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing

Extra handset met lader. Gebruiksaanwijzing Boston 520 Extra handset met lader Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen:

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING VERSTERKER. Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig versterker.

INSTALLATIEHANDLEIDING VERSTERKER. Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig versterker. Versterker INSTALLATIEHANDLEIDING VERSTERKER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig versterker. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl Op de versterker

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen Inhoud 1. INSTALLATIE... 3 Welke software heeft u nodig?... 4 Uw installatie testen... 4 2. VRAGEN EN PROBLEMEN... 5 Federaal burgertoken... 6 Nieuwe

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 4 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2014 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com 2 Inhoudsopgave Informatie... 3 Vluchtprogramma... 4 Inkorftijd...

Nadere informatie

Voor het seizoen 2015 gelden de volgende aanvullende regels en richtlijnen:

Voor het seizoen 2015 gelden de volgende aanvullende regels en richtlijnen: Let op! Belangrijke informatie seizoen 2015 Aan de leden van afdeling 6 Noord-Holland, Voor het seizoen 2015 gelden de volgende aanvullende regels en richtlijnen: Inzenden UDP-bestanden Omdat de Compuclub

Nadere informatie

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3

1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG: 3 2.HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 4 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via

Nadere informatie

TauRIS Het elektronische constateersysteem

TauRIS Het elektronische constateersysteem TauRIS Het elektronische constateersysteem Bijlage voor het Verenigingshandboek (NL 8.12) Rüter EPV-Systeme GmbH Große Heide 39-41 32425 Minden, Duitsland Tel.: +49 571 646900 Fax: +49 571 6469020 email:

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding NL. BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35

Print Manager USB. Handleiding NL. BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie