1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet,"

Transcriptie

1 ISW Sweelincklaan Sweelincklaan BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 FEBRUARI Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. GoedeDoelenDag 3. Decanaat 4. Autismecafé Westland 5. SWLN Volleybalteam in de prijzen 6. Examennieuws 7. Klas 4 en de beestjes, deel 2 8. De agenda Geachte ouders, Terwijl een fijn voorjaarszonnetje straalt, staat de krokusvakantie alweer voor de deur. Voor klas 4 begint de eindsprint naar het examen. Nog maar twee maanden les, en na de meivakantie beginnen de eindexamens al! Een cruciale periode dus, waarin vaak alle aandacht voor het schoolwerk nodig is. Even wat minder werken, even wat minder afspreken met vrienden Nu is de tijd om alles op alles te zetten. Niets is zo vervelend als zakken voor je eindexamen, met het gevoel dat je met wat meer inzet het makkelijk had kunnen halen. We wensen de leerlingen en docenten, maar ook de ouders sterkte en succes in deze spannende maanden! Er is geen school in Nederland die er niet mee te stellen heeft: gedonder via social media. Ook wij hebben er regelmatig mee te maken. Kinderen die lelijk tegen elkaar doen in Whatsapp-groepjes, ongevraagd foto s en filmpjes delen, en nog veel meer. Als er een koppeling is met school proberen we er snel en adequaat op in te grijpen. Andere keren moeten we constateren dat het digitale gedrag van jongeren buiten het bereik van school ligt: in het weekend bijvoorbeeld. Er ligt hoe dan ook een schone taak voor opvoeders (school, ouders, clubs) om kinderen bewust te maken van de verantwoordelijkheid die ze hebben als het gaat om het gebruik van social media. Wat ons opvalt: er speelt meer gedoe in de onderbouw dan in de bovenbouw. Onze bovenbouwers lijken al heel wat wijzer op het web uitzonderingen daargelaten natuurlijk. In klas 1 hebben we afgelopen week daarom gastlessen van HALT gehad met als onderwerp digipesten. Het kan heel nuttig zijn om ook thuis aan de keukentafel dit soort onderwerpen te bespreken. Op school zal het ook regelmatig aan de orde blijven komen. Een simpele stelregel die ik mijn eigen kinderen probeer mee te geven: als je ouders en je docenten over je schouder mee zouden kijken, zou je dan nog steeds die woorden gebruiken of die foto s plaatsen? Als het antwoord nee is, dan moet je het niet online zetten! Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet, Pascal Faase Wnd. locatiedirecteur ISW Sweelincklaan

2 2. GoedeDoelenDag Om het jaar houden wij op ISW Sweelincklaan een Goede- DoelenDag. Dit jaar gaan wij ons als school op 9 april inzetten voor Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis. Voor de meeste kinderen is een ziekenhuisopname een ingrijpende ervaring; een moeilijke periode vol onzekerheid en spanning. Stichting Vrienden van het JKZ heeft als doel het Juliana Kinderziekenhuis te ondersteunen, zodat het verblijf van de zieke kinderen zoveel mogelijk veraangenaamd wordt. Een plezierig verblijf heeft een positief effect op het herstel van de zieke kinderen, zodat zij eerder naar huis kunnen en weer gewoon kind kunnen zijn. De projecten die het verblijf van zieke kinderen dragelijker maken en niet uit het zorgbudget kunnen worden betaald, worden ondersteund door de stichting. De hulp van de Stichting Vrienden van het JKZ aan het kinderziekenhuis vertaalt zich heel concreet: van spelcomputers, audiovisuele apparatuur voor de kinderfysiotherapie -afdeling, speelgoed ter afleiding van een onderzoek, onderhoud van de bubblemuur, knutselmateriaal voor de speelkamers tot DVD s. Maar ook een fijne knuffelbeer voor alle kinderen die worden opgenomen of een vervelend onderzoek moeten ondergaan. Tijdens de GoedeDoelenDag krijgen de leerlingen een sportief en afwisselend programma aan aangeboden. Leerlingen laten zich sponseren voor deze dag. Met het opgehaalde geld willen wij spullen kopen voor Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis. Wij geven dus geen geld aan de stichting, maar spullen die wij zoveel mogelijk kopen in s-gravenzande. De voorbereidingen zijn in volle gang. U hoort binnenkort meer van ons. Tim Boekestijn, Brenda Schouw en Bert van der Windt 3. Decanaat Klas 2 Klas 2VC moet voor 6 maart een proefkeuze maken van de sector die zij volgend jaar willen volgen op de Hoge Woerd. De definitieve keuze wordt na het tweede rapport gemaakt. Hierover heeft u op de informatieavond al informatie gekregen. Klas 3 Leerlingen hebben in de keuzebegeleidingsles informatie gekregen over het te kiezen vakkenpakket voor klas 4. Zij hebben reeds een brief ontvangen waarop zij de voorlopige keus voor het vakkenpakket moeten aangeven. Ik zal hierna de leerlingen spreken over hun ambities na het behalen van het diploma. En waar nodig advies geven over het vakkenpakket.

3 Met het tweede rapport wordt het formulier meegegeven waarop de definitieve keuze aangegeven moet worden. De docenten kijken naar de vakkenpakketkeuze van de leerlingen. Mochten zij daar twijfels over hebben, dan wordt er contact met u of met de leerling opgenomen. We willen de leerlingen een zo goed mogelijke kans bieden op het halen van het diploma. Op 10 februari is de informatieavond geweest waarin uitleg gegeven is aan de ouders over het te kiezen vakkenpakket. Klas 4 De open dagen in het mbo zijn in volle gang. Dit betekent dat de leerlingen zich kunnen gaan inschrijven bij de vervolgopleiding. Als de leerling weet waar de keuze op is gevallen, adviseer ik om nu al in te schrijven. Er worden intakeprocedures gevolgd en voor bepaalde opleidingen zijn er selectiedagen om tot een definitieve aanmelding te komen. In geval van afwijzing is er voldoende tijd om bij een andere opleiding aan te melden. Vanuit de gemeente wordt 1 april als datum aangehouden waarop alle leerlingen bij een vervolgopleiding ingeschreven moeten staan. Doorstroomformulieren: Bij de aanmeldingspapieren van het Mondriaan wordt er gevraagd of het doorstroomformulier door de mentor of decaan ingevuld kan worden. Deze formulieren zijn door de mentor voor alle leerlingen digitaal ingevuld. Het Mondriaan heeft deze al in hun bezit. Papieren versies hiervan zijn dus overbodig! Andere mbo scholen sturen soms nog wel een papieren versie. Deze kan door de mentor ingevuld worden. 4. Autismecafé Westland Op maandag 9 maart wordt er in De Noviteit (Kloosterlaan 33, 2681 LD Monster) een bijeenkomst georganiseerd voor ouders. Het thema is Brusjes. Brusjes staat voor broertjes en zusjes, in dit geval van een kind met autisme. Hoe is het om een broertje of zusje te hebben met autisme? Wat betekent het voor ouders om een kind met en een kind zonder autisme te hebben? Hoe verdeel je de aandacht op een goede manier? Inloop vanaf uur. Start themagesprek uur. Voor vragen en opmerkingen kunt u mailen naar autismecafewestland@outlook.com. 5. SWLN Volleybalteam in de prijzen Het Sweelincklaan volleybalteam heeft afgelopen vrijdag voor het eerst meegedaan aan de Sovicos scholen volleybal league. Na het bereiken en spelen van een spannende finale zijn ze op de 2 e plaats geëindigd. Er zijn dit jaar meer schoolteams van de Sweelincklaan die in actie gaan komen. We gaan deelnemen aan regionale en landelijke sporttoernooien met de volgende sporten: Softbal en basketbal.

4 We willen de dames feliciteren met dit knappe resultaat. We hopen dat de andere schoolteams ook voor de prijzen gaan! V.l.n.r.: Nova, Johanna, Celine, Isa, Evelien, Lisanne, Josephine, Emma 6. Examennieuws Vanaf 6 tot en met 13 maart 2015 wordt de rekentoets voor klas 4 afgenomen. Het cijfer wordt wel vermeld op de cijferlijst bij het examen, maar telt dit jaar nog niet mee in de slaag- en zakregeling. De vervolgopleidingen kunnen dus wel het rekenniveau van de leerling zien. Er is een oefentoets beschikbaar op het netwerk van de school. De leerlingen uit de derde klas maken de rekentoets in mei. Voor het schoolexamen zitten we nu in de laatste periode. Op 26 maart start het SE 3. Daarna volgt er nog een herkansing. Alles moet voor de meivakantie zijn afgerond, dus ook de sectoropdracht en de akkoordverklaring. De eindcijfers (kolom 990 in Magister) komen op het eindrapport. Dit eindrapport wordt akkoordverklaring genoemd. Dit moet zowel door de ouders als door de kandidaat worden ondertekent. Met deze handtekeningen wordt toegang tot het eindexamen verkregen. De eindcijfers vormen 50% van het totale eindcijfer. Goed scoren op het laatste tentamen is dus belangrijk. Gelukkig staan de meeste kandidaten er goed voor. Voor het vak tekenen start het eindexamen al in maart. Deze kandidaten krijgen naast een theorie examen in mei ook een praktijkopdracht (CPE). Deze opdracht start al in maart en moet ook op tijd zijn afgerond.

5 7. Klas 4 en de beestjes, deel 2 Op 26 januari 2015 zijn de examenkandidaten naar Blijdorp geweest om gegevens te verzamelen voor de afronding van hun werkstuk. Bokito maakte zich erg boos over de aanwezigheid van zoveel vrouwelijk schoon buiten zijn eigen accommodatie. Daarnaast waren dieren actief, want het voorjaar komt eraan. De komodovaranen probeerde kleine varanen te krijgen. De ijsberen hadden een tweeling. Ollie staat inmiddels in de binnenspeeltuin. De kandidaten moesten een beschrijving maken van het gebied van hun dier. Tevens wordt een mooi werkblad verwacht voor de excursie van klas 1. Nu afwachten wat de kandidaten ervan maken, en of het resultaat, werkbladen voor de excursiegids van de eerste klas in mei, goed zal zijn. Het werkstuk moet uiterlijk op 3 maart 2015 ingeleverd worden. 8. De agenda Donderdag 19 februari Schoolfeest Vrijdag 20 februari Bezoek Escher Museum klas 4 Tekenen Maandag 23 t/m 27 maart Voorjaarsvakantie Woensdag 4 maart XL keuze, Periode 2 les 1 Woensdag 11 maart XL keuze, Periode 2 les 2 Vrijdag 20 maart Uitdelen rapport 2 Maandag 23 t/m vrijdag 27 maart Snuffelstage klas 3 Woensdag 25 maart XL Keuze, Periode 2 les 3 Woensdag 25 maart Uiterste inleverdatum sectorwerkstuk klas 4

6 Donderdag 26 maart t/m donderdag 2 april Schoolexamen 3 Maandag 30 maart Spreekavond klas 1, 2 en 3 Woensdag 1 april Uitloop spreekavond klas 1, 2 en 3 Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april Paasweekend Woensdag 8 april Klas 3 bezoek aan Gemeentehuis Woensdag 8 april Rapport uitdelen klas 4 Woensdag 8 april XL keuze, Periode 2 les 4 Donderdag 9 april GoedeDoelenDag Dinsdag 14 april Lesuur 1 en 2 herkansing SE3 Woensdag 15 april Projectdag klas 1 VC Archeon Woensdag 15 april XL keuze, Periode 2 les 5 Donderdag 16 april Alle eerste klassen excursie Archeon Vrijdag 17 april Projectdag klas 1 VC Archeon Vrijdag 17 april Uiterlijke inleverdatum akkoordverklaring Woensdag 22 april XL keuze, Periode 2 les 6 Donderdag 23 april Schoolfeest Vrijdag 24 april Laatste lesdag klas 4 en BBQ Maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei Meivakantie ISW Sweelincklaan is onderdeel van de Interconfessionele Scholengroep Westland Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, stuur dan een naar hfe@isw.info. Vragen of opmerkingen? Stuur een naar de administratie van de locatie Sweelincklaan: sweelincklaan@isw.info of bel

Nieuwsbrief 3 Februari 2018

Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Van de locatiedirecteur Op naar het voorjaar.. In de maand januari zijn we erg druk geweest met het geven van informatie over onze school. Veel leerlingen van groep 8 van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI 2017 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Sectorwerkstuk 4. Anglia, stap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: Sweelincklaan ziet het van de zonnige kant.. 1. Van de Locatiedirecteur 2. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. ISW scoort met record voor kinderziekenhuis

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan 4. Voorlichting

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg informatieboekje examen tl pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je ligt een informatieboekje

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande. Op weg naar 2016.

NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande. Op weg naar 2016. ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015 1. Van de locatiedirecteur Op weg naar 2016. In dit nummer: 1. Van de Locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan

Nadere informatie

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens Bergen op Zoom, maart 2012 Onderwerp: informatie eindexamens Aan de ouder(s) van de leerlingen die in mei 2012 examen vmbo-tl doen Aan bedoelde kandidaten Geachte ouder(s), beste jongelui, Hierbij doen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de Locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Ontbijt, een belangrijke

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 December 2018

Nieuwsbrief 2 December 2018 Nieuwsbrief 2 December 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Afronding en afscheid.. Eind maart mocht ik starten als interim directeur op ISW Sweelincklaan. De tijd vliegt, bijna acht maanden zitten er morgen

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Welkom! op de informatieavond klas 3

Welkom! op de informatieavond klas 3 Welkom! op de informatieavond klas 3 Programma 19:15 uur Inloop met koffie/thee (ouderraad) 19:30 uur Opening door Marjan Klink ( Coördinator leerjaar 4) 19.35 uur Mentoraat door Esmeralda van der Pluijm

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Informatieavond Havo 4. maandag 17 september 2018

Informatieavond Havo 4. maandag 17 september 2018 Informatieavond Havo 4 maandag 17 september 2018 Programma Algemene informatie Tweede Fase LOB Herman Mooij (decaan Havo) Internationalisering Herbert Kremer (coördinator) Kennismaken mentor Mijn naam

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Bijzondere start. We zijn dit jaar heel bijzonder van start gegaan. Het schooljaar was nog maar net begonnen, toen we hoorden dat onze oud-leerling, Sander van der Houwen, betrokken

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

welkom Info-avond 4 MAVO

welkom Info-avond 4 MAVO welkom Deel I Doel info-avond Kennismaking Informatie over examen Informatie over organisatie en afspraken Vervolgopleiding Gelegenheid tot vragen stellen Deel II Mentorgedeelte Mentoren Frans Ketelaars

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen?

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen? Basis Bij de start van onze examentraining Waarom een periode van examentrainen? Programma van deze avond 20.00 20.20 uur: Plenair gedeelte 20.20 uur: Uiteen per klas 20.20 20.45 uur: informatie over CSPE

Nadere informatie

welkom Info-avond 4 MAVO

welkom Info-avond 4 MAVO welkom Deel I Doel info-avond Kennismaking Informatie over examen Informatie over organisatie en afspraken Vervolgopleiding Gelegenheid tot vragen stellen Deel II Mentorgedeelte Mentoren Jeroen v Zelm

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

OUDERAVOND T4. Programma

OUDERAVOND T4. Programma WELKOM Programma 19.30 uur : Welkom door de vervangend teamleider 19.35 uur : Inleiding kernteamvoorzitter 19.45 uur : Voorlichting door de decaan 20.00 uur : Op weg naar het eindexamen 20.15 uur : Einde

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

E E N G O E D B E G I N...

E E N G O E D B E G I N... Willem van Oranje College, locatie Wijk en Aalburg Oktober 2012 E E N G O E D B E G I N... In het examenjaar gaat het vaak over: - schoolexamen (SE) - centraal examen (CE) - centraal schriftelijk en praktisch

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Jorismavo Examenvoorlichting 2017-2018 Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Programma Opening en welkom. Van nu tot aan het examen. Van het examen tot aan het diploma. Week 12 Het examen begint

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan / loopbaanbegeleider VMBO leerjaar

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Met Penta naar je top! Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Programma - Algemene informatie - Informatie over decanaat - Met de mentor naar de klas voor verdere informatie en gelegenheid tot vragen

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-)

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) Informatieboekje 2017-2018 Overstap havo 5 naar atheneum 5 Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) 1 Inhoudsopgave Uitstroom havo... 2 Doorstroomschema havo > hbo> universiteit...

Nadere informatie

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO van magister Indeling van de avond

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

Toelatingseisen instroom 4H voor schooljaar 2015-2016

Toelatingseisen instroom 4H voor schooljaar 2015-2016 Toelatingseisen instroom 4H voor schooljaar 2015-2016 A: Eindcijfer School Examen Het gemiddelde cijfer van de examenvakken (op basis van decimale cijfers) 6,5 6,8 1 punt 6,8 en hoger 2 punten B: Schooladvies

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

Informatieavond examen 2015 4 vmbo-t

Informatieavond examen 2015 4 vmbo-t Informatieavond examen 2015 4 vmbo-t Het examen: SE én CE SE: Het Schoolexamen Dit wordt afgenomen door de eigen docenten CE: Het Centraal examen Het landelijk examen, wordt door alle leerlingen tegelijk

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 ISW GHL bouwt aan de toekomst Afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuw- en verbouw van onze locatie. De enorme storm in januari heeft in het bouwproces voor flink wat vertraging

Nadere informatie

Informatie avond. klas 4 basis en kader

Informatie avond. klas 4 basis en kader Informatie avond klas 4 basis en kader Programma Even voorstellen Inleiding, op weg naar de finish en ouderbetrokkenheid Decanaat en vervolgopleiding PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Het examen

Nadere informatie

Informatieavond pakketkeuze 3e leerjaar. Basisberoepsgerichte Leerweg. 16 maart 2017

Informatieavond pakketkeuze 3e leerjaar. Basisberoepsgerichte Leerweg. 16 maart 2017 Informatieavond pakketkeuze 3e leerjaar Basisberoepsgerichte Leerweg 16 maart 2017 Urentabel 3e en 4e leerjaar BL: klas 3 4 Nederlands 3 3 Engels 2 3 Wiskunde 2 3 Mentor & Portfolio 1 1 Sport 2 2 Maatschappijleer

Nadere informatie

Info examen 2019 (periode 6)

Info examen 2019 (periode 6) Info examen 2019 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2019 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar Informatieavond 4 Mavo Schooljaar 2018-2019 Programma Algemene informatie Voorlichting decanaat Kennismaking mentoren Wie is wie en wie doet wat? Teamleider 3 en 4 mavo Decaan Mentorondersteuner Teamassistent

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond 4 VMBO GT

Welkom. Informatieavond 4 VMBO GT Welkom Informatieavond 4 VMBO GT 1 Mededelingen: Vluchtroutes Mobiele telefoon Informatie: mee naar huis/op de mail 2 Teamleiders VMBO Anne Tappel team groen Inga Lokate team geel Thom Raats team oranje

Nadere informatie