NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande. Op weg naar 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande. Op weg naar 2016."

Transcriptie

1 ISW Sweelincklaan Sweelincklaan BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER Van de locatiedirecteur Op weg naar In dit nummer: 1. Van de Locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan 4. Westland on Stage 5. Procedure ziekmelden 6. Klas 4 en de beestjes in Blijdorp 7. GoedeDoelenActie VoedselbankWestland 8. Kunsthof18 9. Actief biologie 10. Gevonden voorwerpen 11. De agenda We sluiten dit kalenderjaar op een bijzondere manier af. De klacht van een leerling, waardoor één van onze conciërges nu thuis zit, is iets waar wij niet aan voorbij kunnen of willen gaan. Het heeft veel verdriet veroorzaakt. We hopen dat de zorgvuldige manier waarop we er mee omgaan er aan bijdraagt om het, ieder op eigen wijze, op een goede manier een plek te geven. We zijn terneergeslagen door wat er is gebeurd, maar tegelijkertijd heel trots op onze leerlingen. Wat een prachtige gesprekken zijn er met de leerlingen gevoerd en hoe geweldig om te merken met welk respect en inzicht leerlingen en collega s elkaar daarin vinden. Eens te meer zijn wij ons als team bewust van de grote verantwoordelijkheid die op onze schouders rust: u vertrouwt uw zoon of dochter aan ons toe. Ook in 2016 zullen wij daar, met volle overtuiging en betrokkenheid invulling aan geven. Ik wil u graag deze woorden van hoop meegeven, voor u, voor onze leerlingen, voor allen die u lief zijn. Hoop Diep in onszelf dragen wij hoop Als dat niet het geval is, is er geen hoop Hoop is een kwaliteit van de ziel En hangt niet af van wat er in de wereld gebeurt Hoop is niet voorspellen of vooruitzien Het is een gerichtheid van de geest Een gerichtheid van het hart Voorbij de horizon verankerd Hoop in deze diepe en krachtige betekenis Is niet hetzelfde als vreugde Omdat alles goed gaat Of bereidheid je in te zetten voor wat succes heeft Hoop is ergens voor werken Omdat het goed is Niet alleen omdat Het kans van slagen heeft Hoop is niet hetzelfde als optimisme Evenmin als de overtuiging Dat iets goed zal aflopen Wel de zekerheid dat iets zinvol is Ongeacht het resultaat. (Vaclac Havel) Tot ziens in Lorna Staats

2 2. Examennieuws De feestdagen staan voor de deur. Snel hierna volgt het tweede tentamen: van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 januari. Na deze week zijn er de kijk- en luistertoetsen van de moderne vreemde talen. Tijdens SE2 is er ook een mondeling tentamen biologie. Hiervoor verschijnt binnenkort, naast het gewone rooster, een apart mondeling rooster. Het is belangrijk dat de examenkandidaten voldoende tijd in de voorbereiding steken. De kerstvakantie kan gezien worden als een studieverlof. Het rooster van het tweede tentamen kunt u vinden op de website en bij examennieuws in de ELO. Ook is het sectorwerkstuk in volle gang. De kandidaten die XL- of klassen-assistent zijn, moeten een logboek bijhouden en van hun opdracht een verslag maken. Het sectorwerkstuk moet voor SE3, uiterlijk 1 april, zijn afgerond. In januari staat ook de herkansing van de rekentoets op het programma. De leerlingen die hieraan nog niet hebben deelgenomen én de leerlingen die hun cijfer willen herkansen zijn opgegeven via de rekencoördinator. Het is duidelijk dat het examenjaar heel snel gaat!! 3. Van de decaan Klas 2 mavo en 3 mavo De leerlingen zijn in de klas begonnen met de LOB methode van Qompas. Dit jaar zijn we hiermee gestart en dat gaf hier en daar wat opstart problemen. Inmiddels kunnen alle leerlingen ermee werken en wordt gedurende het programma een portfolio opgebouwd waarin vermeld staat waar de interesses liggen. Voor de leerlingen uit klas 3 staat er een ouderopdracht klaar. Als u wilt kunt u inloggen met het account van uw zoon of dochter en samen deze opdracht maken. Dit is een opdracht waarin gevraagd wordt naar uw LOB traject. Hoe bent u gekomen tot uw beroepskeuze? Welke opleiding heeft u gedaan en is dat ook in de lijn van uw huidige werk? Het is een leuke opdracht om samen in gesprek te komen en elkaars ideeën uit te wisselen. Klas 3 mavo en 4 mavo De mbo markt voor ouders en leerlingen is druk bezocht, ondanks het slechte weer. Uit reacties van de leerlingen heb ik vernomen dat er voldoende informatie was om meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden in het mbo. De voorlichters hebben in een korte les verteld over de opleidingen. In enkele gevallen was het niveau van de voorlichting onvoldoende. De mbo opleidingen leveren de voorlichters en helaas hebben wij hier geen invloed op. Wel heb ik de kritieken van u geuit bij de coördinator binnen het mbo en ik hoop dat dit volgend jaar verbeteren zal. De mbo markt is een start van de open dagen. Mijn advies is om ook al in klas 3 de open dagen te bezoeken. Klas 4 mavo Als uw zoon of dochter is ingeschreven bij een vervolgopleiding zal er een procedure in gang gezet worden. Na de inschrijving volgt er een aanmeldings-of intakegesprek.

3 Er wordt gevraagd naar een doorstroomformulier. Dit is een digitaal formulier dat door de mentor wordt ingevuld. Als er een papierenversie bij is, kunt u deze negeren. De afspraak voor een aanmeldingsgesprek komt in de meeste gevallen twee weken na aanmelden. Voor opleidingen waar een selectieprocedure nodig is, raad ik aan om vroegtijdig aan te melden. 4. Westland on Stage Westland on Stage is een project waarbij leerlingen, als onderdeel van de LOB, de mogelijkheid krijgen kennis te maken met beroepen en opleidingen. Op 2 februari gaan de leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaars die vertellen over hun beroep. In een soort speed-date kunnen de leerlingen een afspraak maken voor de Doe-dag op donderdag 11 februari Op deze Doe-dag gaan de leerlingen op bedrijvenbezoek en mogen zij met kleine activiteiten in het bedrijf ervaren wat de werkzaamheden zoal kunnen zijn. Rond deze dag worden er op school verschillende activiteiten georganiseerd om het project zo goed mogelijk tot z n recht te laten komen. Donderdag 26 november hebben de leerlingen gastlessen gekregen van mensen die kwamen vertellen over hun beroep of opleiding. Er was keuze uit 20 gastlessen waarvan ze er twee hebben gevolgd. In 25 minuten is er een presentatie gegeven waarin kort en bondig informatie werd gegeven over de beroepen en opleidingen. Op 8 januari 2016 komt er een gastdocent een specifieke training geven over het beroepenfeest. Op welke manier wil je informatie krijgen over een beroep? Hoe kun je de aandacht krijgen van de professional? Welke vragen wil je stellen? Als u meer wilt weten over Westland on Stage kunt u op de volgende link klikken Als bijlage treft u een oudernieuwsbrief aan van het Stage Team met veel praktische informatie! 5. Procedure ziekmelden Omdat er nogal eens wat verwarring heerst rondom het ziekmelden van leerlingen, hierbij nog een keer de afspraken.. De eerste dag van de ziekmelding moet er voor aanvang van de les door een ouder gebeld worden naar school om de ziekmelding door te geven.

4 Voor elke volgende aansluitende ziektedag, moet er s ochtends gebeld worden door een ouder om door te geven dat de leerling nog ziek is óf kan er, wanneer de leerling weer beter is, een blauw briefje ingeleverd worden waarop alle afwezige dagen genoteerd staan. Wanneer de resterende ziektedagen niet doorgegeven worden, blijft de leerling deze dagen ongeoorloofd afwezig staan in Magister! 6. Klas 4 en de beestjes in Blijdorp De examengroepen biologie zijn sinds november enthousiast bezig met een werkstuk over een dier dat in diergaarde Blijdorp woont. Zelf een dier kiezen mocht niet, iedereen heeft een dier geloot waarover het werkstuk moet gaan. En loten is een kwestie van toeval... Maar een enkele keer ga je twijfelen of het echt zo n toeval is: Anne Fleur is sportief. Ze heeft een zebra geloot. Een stokstaartje is een lief beestje dat voortdurend nieuwsgierig om zich heen spiedt. Natasja maakt er een werkstuk van! De bizon gaat altijd door. Laat Djoni nu dit beest loten. Maar hoe die aardige Siliam aan een piranha komt blijft voorlopig een raadsel. Hetzelfde geldt voor Vera met haar kwal! Het werkstuk dient als gespreksonderwerp tijdens het mondeling tentamen van het tweede schoolonderzoek. Op 18 januari 2016 bezoeken we de diergaarde. Dan wordt de huisvesting van het dier beschreven. Vervolgens moet een vergelijking gemaakt worden tussen dat verblijf en de natuurlijke leefomgeving van het dier. Ook moeten er vragen en opdrachten worden ontworpen voor de excursie van de eerste klassen in mei. De beste werkbladen worden in de excursiegids voor klas 1 opgenomen en dat is natuurlijk een hele eer! Tijdens ons bezoek is er genoeg tijd om vrij rond te kijken. Hoewel de maand januari niet de meest voor de hand liggende periode lijkt om een dierentuin te bezoeken, hebben we het in de afgelopen jaren steeds goed getroffen. De meeste dieren trekken zich van een lage temperatuur niet zoveel aan en de koudbloedige dieren zijn warm gehuisvest. We hopen dus opnieuw op goed weer en een fijne excursiedag!

5 7. GoedeDoelenActie VoedselbankWestland In de periode van maandag 16 november tot en met vrijdag 27 november konden leerlingen en collega's artikelen inleveren op school voor VoedselbankWestland. De inzet was om 2000 artikelen in te zamelen. Na de eerste week stond de teller op Na nog een oproep in de klassen en via een brief naar de ouders zijn we geëindigd op 1946 artikelen! Een mooi resultaat voor de ongeveer 110 gezinnen in Westland die gebruikmaken van VoedselbankWestland. De nood is hoog en het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank groeit. We zijn blij met dit uiteindelijke resultaat. Wij danken, namens VoedselbankWestland, allen die een steentje hebben bijgedragen. 8. Kunsthof18 KUNSTSTOF18: Schuilt er een kunstenaar in jou? Kunsthuis18 in Naaldwijk geeft beeldende kunstlessen aan jongeren van 12 tot 21 jaar. Dat doen ze onder de titel KUNSTSTOF18. Houd jij je bezig met beeldende kunst en wil je je verder ontwikkelen? Als hobby of misschien omdat je je (op een dag) wilt aanmelden bij een kunstacademie? Dan is Kunststof18 jouw ding! Op vrijdag 8 januari 2016 start weer een nieuw lesblok (van zes lessen): Beweeg! Laat je kunstwerk bewegen als Panamarenko, geef de illusie van bewegen zoals Koen Taselaar doet, maak een stop-motion als street artist Blu, of doe net als Jackson Pollock en Arnulf Rainer: beweeg en wees je gereedschap! Meer informatie vind je op (pagina Kunststof18)! Aanmelden kan tot en met vrijdag 18 december via info@kunsthuis18.nl.

6 9. Actief biologie De afgelopen weken is er bij biologie hard gewerkt met allerlei practica. Klas 1 heeft verschillende zaden laten ontkiemen. Hiervan moet een verslag gemaakt worden. Naast ontkiemende zaden, verscheen ook een ander organisme in het schaaltje, namelijk schimmel. We zijn begonnen met microscopie. Klas 2 is bezig met het hoofdstuk voeding. In het kader van voeding wordt de pindaproef uitgevoerd. Door het verbranden van een halve pinda kunnen ze 20 ml water wel 30 graden Celsius warmer maken. Als je dus een heel zakje pinda`s opeet moet je je lichaam wel heel veel verwarmen om deze pinda`s te verbranden. Natuurlijk kan je ook veel bewegen. Klas 3 heeft vorige week voor het thema Ordening een mossel ontleed. Behalve de mantel en de voet, blijkt de mossel ook een baard, kieuwen en een ingewandszak te hebben. Je kan zelfs terug vinden wat de mossel gegeten heeft. Dat groene spul is zeewier! Inmiddels zijn we in klas 4 gestart met het Project Blijdorp. Iedereen heeft een beest uit Blijdorp geloot en is begonnen aan het werkstuk voor het mondeling tentamen in januari. Na het tentamen brengen we een bezoek aan de diergaarde. Hier voeren de leerlingen enige opdrachten uit, waaronder het maken van een werkblad voor de excursie Blijdorp van klas 1 in mei. 10. Gevonden voorwerpen Er is inmiddels weer veel verzameld bij de conciërge: gymshirts, rekenmachines, regenpakken, handschoenen, oorbellen, etc. Leerlingen die iets missen kunnen nog tot aan de kerstvakantie langs lopen bij de heer Dassen. Hierna worden de spullen geschonken aan een goed doel. 11. De agenda In de week van 14 t/m 18 december Dansvoorstellingen klas 3 en 4 Donderdag 17 december Gala Vrijdag 18 december Kerstvieringen Maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari Kerstvakantie

7 Donderdag 7 januari Klas 1 Switch project Maandag 18 januari Blijdorp klas 4 Maandag 18 januari Klas 2VC PSO Maandag 18 januari Rekentoets klas 2F Dinsdag 19 januari Determinatie-avond klas VC2 / M1 / M2 Maandag 25 januari Klas 2VC PSO Dinsdag 26 februari Open Huis Dinsdag 26 februari Rapport klas 4 Dinsdag 2 februari Westland on Stage (beroepenfeest) Donderdag 4 februari Herkansing SE2 Vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 januari Tentamenweek klas 4 Dinsdag 9 februari Info-avond M3 Donderdag 11 februari Westland on Stage (doedag) De medewerkers van ISW Sweelincklaan wensen u mooie feestdagen en een goed 2016! ISW Sweelincklaan is onderdeel van de Interconfessionele Scholengroep Westland Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, stuur dan een naar hfe@isw.info. Vragen of opmerkingen? Stuur een naar de administratie van de locatie Sweelincklaan: sweelincklaan@isw.info of bel

Nieuwsbrief 2 December 2018

Nieuwsbrief 2 December 2018 Nieuwsbrief 2 December 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Afronding en afscheid.. Eind maart mocht ik starten als interim directeur op ISW Sweelincklaan. De tijd vliegt, bijna acht maanden zitten er morgen

Nadere informatie

1. Van de locatiedirecteur. De Sweelincklaan op weg naar Licht in onze ogen dat wij elkaar zullen zien zo goed als nieuw

1. Van de locatiedirecteur. De Sweelincklaan op weg naar Licht in onze ogen dat wij elkaar zullen zien zo goed als nieuw ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Procedure Ziek naar huis 3. Examennieuws 4. Actief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan 4. Voorlichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: Sweelincklaan ziet het van de zonnige kant.. 1. Van de Locatiedirecteur 2. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Februari 2018

Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Van de locatiedirecteur Op naar het voorjaar.. In de maand januari zijn we erg druk geweest met het geven van informatie over onze school. Veel leerlingen van groep 8 van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Bijzondere start. We zijn dit jaar heel bijzonder van start gegaan. Het schooljaar was nog maar net begonnen, toen we hoorden dat onze oud-leerling, Sander van der Houwen, betrokken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI 2017 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Sectorwerkstuk 4. Anglia, stap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. ISW scoort met record voor kinderziekenhuis

Nadere informatie

1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet,

1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet, ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 FEBRUARI 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. GoedeDoelenDag 3. Decanaat 4.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de Locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Ontbijt, een belangrijke

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO Centraal examen Doorstuderen na de mavo PROGRAMMA Belangrijke data Het centraal examen De uitslag Na de mavo Puberbrein Napraten onder het genot van een drankje. LAATSTE LOODJES

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College 2017-2018 Te laat komen Actie Wat Wie 1 Te laat komen 1 e uur Van 8.30 tot 9.00 uur bij conciërge. Daarna bij de pedagogisch. 2 Leerling krijgt een briefje.

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2015 2016 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Informatieavond Mavo 4

Informatieavond Mavo 4 Informatieavond Mavo 4 IVKO 2014-2015 Benno Breeuwer Teamleider bovenbouw Adjunct-directeur Mentoren Sabine, Ignace, Anneke Programma Examenjaar in het algemeen (Benno) Schoolexamens Examenreglement Rekenexamen

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

Stichtse Vrije School

Stichtse Vrije School Studiewijzer Eindwerkstuk Stichtse Vrije School Klas 11A / 11B Schooljaar 2014-2015 Algemeen Je sluit je vrijeschooltijd af door een eindwerkstuk te maken. Je bent vrij in de keuze van de vorm en inhoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Programma Opening Teamleider Examenjaar: Info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch Mw. van Esch Decaan dhr. R. van Kins Examensecretariaat: Mw. S. Maitimu

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2014 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2014 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2014 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3

Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3 Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3 Decanen Farel College Sjoerd Tolsma Roos Wubben E-mail: decanaat@farel.nl U vindt ons in de kamer achter het computerlokaal (013) Versie 1 sept 2015 RW 1 Jaarplanning decanaat

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Welkom! LOB op Mavo. Koffie/thee bij balie/keuken

Welkom! LOB op Mavo. Koffie/thee bij balie/keuken Welkom! LOB op Mavo Koffie/thee bij balie/keuken Programma van vanavond Welkom LOB (Loopbaan Ontwikkeling en Begeleiding) Profielkeuze Profielwerkstuk M4 Snuffelstage RIASOC LOB : samen tot een goede keuze

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

Dag Datum Start Eind Onderwerp Locatie maandag DVC Lesweek 1 maandag DVC start schooljaar (leerlingen vrij) dinsdag

Dag Datum Start Eind Onderwerp Locatie maandag DVC Lesweek 1 maandag DVC start schooljaar (leerlingen vrij) dinsdag Dag Datum Start Eind Onderwerp Locatie maandag 28-8-2017 DVC Lesweek 1 maandag 28-8-2017 DVC start schooljaar (leerlingen vrij) dinsdag 29-8-2017 8:30 15:00 PrO lj 1 introductie programma, incl fotograaf

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling 1

1. Portfolio van de leerling 1 1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Klas 4. Informatie bovenbouw

Klas 4. Informatie bovenbouw Klas 4 Informatie bovenbouw Inhoud Mentor Absentie Magister PTA Uitslag examen Studie-uren Gang van zaken bij toetsen Rol van de Mentor aanspreekpunt voor leerling en ouder controleren en bespreken van

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling

1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen. Vraag je decaan / mentor

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Paginanummer Bart Laureij 2

Paginanummer Bart Laureij 2 Nieuwsbrief nr. 3 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Bart Laureij 2 Jumbo 2 Rooster 2 Magister en spreekavond 2 CRAFTS stage en thema 6 3 Sectorwerkstuk 3

Nadere informatie

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna @-mail 25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl Wij leren hier met

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster

Voorjaarsvakantie. Dyslexie-café Buurtrestaurant. Minirooster 2017 2018 nummer 6 23 februari 2018 Agenda zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart Maandag 12 t/m vrijdag 16 maart Dinsdag 13 maart Dinsdag 20 t/m donderdag 22 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart

Nadere informatie

woensdag 23 augustus 2017 woensdag 30 augustus 2017 woensdag 6 september 2017 woensdag 13 september 2017 woensdag 20 september 2017

woensdag 23 augustus 2017 woensdag 30 augustus 2017 woensdag 6 september 2017 woensdag 13 september 2017 woensdag 20 september 2017 Jaarkalender 2018 voor leerlingen en ouders Charles de Foucauld Mavo 21 augustus 28 augustus 22 augustus 29 augustus 23 augustus 30 augustus 24 augustus 31 augustus 25 augustus 1 september 26 augustus

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015. Wij heten u van harte welkom

Vanavond. Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015. Wij heten u van harte welkom Vanavond Ouderavond Mavo 3 Maandag 12 januari 2015 Wij heten u van harte welkom Programma 19:30 uur -...:... uur Wat staat uw kind te wachten? Mentoren 3Ma: Dhr Huygen 3Mb: Mw Wessels Afdelingscoördinator

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

Zondag 15 maart 2015

Zondag 15 maart 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Zondag 15 maart 2015 Vierde zondag in de Veertigdagentijd Thema: ' De gemeente als voorproefje van Pasen'. Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker M.m.v.

Nadere informatie

Een studievoorlichtingsavond die verplicht is voor alle leerlingen. Er worden heel veel MBO opleidingen voorgelicht.

Een studievoorlichtingsavond die verplicht is voor alle leerlingen. Er worden heel veel MBO opleidingen voorgelicht. Instructie inschrijven Voorlichtingsavond MBO woensdag 6 november 2013 Waar: MBO College Zuid, Europaboulevard 13 1079 PC in Amsterdam Wanneer: Woensdagavond 6 november 2013 Tijd: Vanaf 18.00 t/m 22.30

Nadere informatie

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen Welkom Klas 4 Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Mentoraat Sociaal Groep (mentorles) Mentor Individueel Administratief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 3 20-09-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Jaarplanning uur

Jaarplanning uur Jaarplanning 2013-2014 (wijzigingen en typefouten voorbehouden) 35 dinsdag 27-08-2013 08.30-12.00 uur Introductieprogramma lj.4; ophalen rooster woensdag 28-08-2013 donderdag 29-08-2013 08.30-14.00 uur

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Wk Dag Datum Tijd Activiteit

Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 17-08-2015 Start periode 1 dinsdag 18-08-2015 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie lj.1 09.00-15.00 uur Introductie

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vakcollege ISW Hoge Woerd. Nog maar een paar weken. En dan begint de kerstvakantie

Nieuwsbrief. Vakcollege ISW Hoge Woerd. Nog maar een paar weken. En dan begint de kerstvakantie Vakcollege ISW Hoge Woerd Nieuwsbrief Nog maar een paar weken En dan begint de kerstvakantie Algemeen Nieuws Sector Zorg & Welzijn Sector Economie Het Decanaat Wie had gedacht dat het zo snel zou gaan.

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Algemene informatie. Belangrijke data: Vervanging groep 4b. Dag Sinterklaas

Nieuwsbrief 8. Algemene informatie. Belangrijke data: Vervanging groep 4b. Dag Sinterklaas Nieuwsbrief 8 06 december 2018 Belangrijke data: 07 december Rapport groepen 8 10 december Deze week adviesgesprekken groep 13 en 14 december Natuurmuseum Tilburg (groepen 5 en 6) 20 december Kerstactiviteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 Juli 2019

Nieuwsbrief 5 Juli 2019 Nieuwsbrief 5 Juli 2019 Van de schoolleiding Personeel De laatste periode, tussen de mei- en de Voor het komende schooljaar zijn inmiddels alle zomervakantie, kende dit schooljaar een record van vacatures

Nadere informatie

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Inleiding In de vorige oudernieuwsbrief vroeg ik u uw zoon of dochter te stimuleren zich aan te melden voor de leerlingenraad. Dat is kennelijk volop gebeurd. Er was zelfs zoveel belangstelling voor de

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo 1 Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

even bijtanken Doorstart

even bijtanken Doorstart Doorstart even bijtanken Welkom bij schakelopvang De Doorstart Waarom naar De Doorstart? Je bent nog (partieel) leerplichtig maar het kan zijn dat het niet zo lekker loopt op school. Misschien doordat

Nadere informatie

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties Reader TOP-dagen 2014-2015 In het onderwijs is het steeds vanzelfsprekender dat je ieder jaar meer kunt en weet. Je bent druk bezig met het leren van de vakken. Maar je ontwikkelt ook competenties. In

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Praktijkonderwijs werkt!

Praktijkonderwijs werkt! DE VENEN Praktijkonderwijs werkt! Ontdek hoe het werkt op 20 januari! Waar wil jij een pro in worden? Bij ons op school leer je vooral door te doen! Op school én in de praktijk, via stages. Je kunt bij

Nadere informatie