Wat is uw diepste verlangen is

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is uw diepste verlangen is"

Transcriptie

1 Wat is uw diepste verlangen is

2 7 bijzondere uitspraken van Jezus Ik ben het Brood des levens. (Joh. 6:35) Ik ben het Licht der wereld. (Joh. 8:12) Ik ben de Deur voor de schapen. (Joh. 10:7) Ik ben de goede Herder. (Joh. 10:14) Ik ben de Opstanding en het Leven. (Joh. 11:25) Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. (Joh. 14:6) Ik ben de ware Wijnstok. (Joh. 15:1)

3 7 bijzondere uitspraken van Jezus Ikben het Brood des levens. (Joh. 6:35) Ikben het Licht der wereld. (Joh. 8:12) Ikben de Deur voor de schapen. (Joh. 10:7) Ikben de goede Herder. (Joh. 10:14) Ikben de Opstanding en het Leven. (Joh. 11:25) Ikben de Weg, de Waarheid en het Leven. (Joh. 14:6) Ikben de ware Wijnstok. (Joh. 15:1)

4 Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze zijn beschreven, opdat u gelooft dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat u, door te geloven, het leven zult hebben in Zijn Naam.. (Joh. 20:30 31)

5 Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben. (Joh. 8:12) Ik ben een licht, in de wereld gekomen opdat ieder die in Mij gelooft, niet in de duisternis blijft. (Joh. 12:46)

6 Wat betekent het om in Jezus te geloven en Jezus te volgen en zo nooit meer in de duisternis te wandelen?

7 Geloven in Jezus en volgen van Jezus Geloven in Jezus? Erkennen dat Hij bestaan heeft. Erkennen dat Hij de Zoon van God is. Jezus aangenomen hebben Volgen van Jezus? Elke dag in de Bijbel lezen en bidden Geld geven voor het werk van de Heer Actief zijn in het werk voor de Heer

8 En in het voorbijgaan zag Hij iemand die blind was van de geboorte af. En Zijn discipelen vroegen Hem: Rabbi, wie heeft er gezondigd, hij of zijn ouders, dat hij blind geboren zou worden? Jezus antwoordde: Hij heeft niet gezondigd en zijn ouders ook niet, maar dit is gebeurd, opdat de werken van God in hem geopenbaard zouden worden. Ik moet de werken doen van Hem Die Mij gezonden heeft, zolang het dag is; er komt een nacht waarin niemand kan werken. Zolang Ik in de wereld ben, ben Ik het Licht der wereld. Nadat Hij dit gezegd had, spuwde Hij op de grond, maakte slijk met het speeksel en streek het slijk op de ogen van de blinde, en Hij zei tegen hem: Ga heen, was u in het badwater Siloam (wat vertaald wordt met: Uitgezonden). Hij dan ging weg en waste zich en kwam ziende terug. (Joh. 9:1 7)

9

10

11 De reactie van de verschillende mensen Zijn buren en kennissen: onbegrip en ongeloof

12 De buren dan en zij die eerder gezien hadden dat hij blind was, zeiden: Is deze het niet die zat te bedelen? Anderen zeiden: Hij is het; en weer anderen: Hij lijkt op hem. Hij zei: Ik ben het. Zij dan zeiden tegen hem: Hoe zijn uw ogen geopend? Hij antwoordde en zei: Een Mens, genaamd Jezus, maakte slijk, bestreek mijn ogen en zei tegen mij: Ga heen naar het badwater Siloam en was u. En ik ging weg, waste mij en werd ziende. Zij dan zeiden tegen hem: Waar is Hij? Hij zei: Ik weet het niet. Zij brachten hem die eerder blind was, naar de Farizeeën. En het was sabbat toen Jezus het slijk maakte en zijn ogen opende. (Joh. 9:8 14)

13 De reactie van de verschillende mensen Zijn buren en kennissen: onbegrip en ongeloof De Farizeeën: vooroordeel en ongeloof

14 Ongeloof tegenover waarachtig geloof Ongeloof heeft nooit genoeg aan een wonder Ongeloof verwerpt de feiten Ongeloof is zelfgericht Geloof heeft geen wonder nodig Geloof erkent de feiten Geloof maakt een mens God gericht.

15 De reactie van de verschillende mensen Zijn buren en kennissen: onbegrip en ongeloof De Farizeeën: vooroordeel en ongeloof Eerste reactie van de blindgeborene: Hij is een profeet.

16 Het Messiaanse vrederijk Op die dag zullen de doven horen de woorden van het Boek, en, verlost van donkerheid en duisternis, zullen de ogen van de blinden zien. (Jesaja29:18)

17 Geestelijke duisternis Geen oog hebben voor eigen zondigheid en verlorenheid

18 Jezus hoorde dat zij hem uit de synagoge geworpen hadden, en toen Hij hem gevonden had, zei Hij tegen hem: Gelooft u in de Zoon van God? (Joh. 9:35) De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was. (Lukas 19:10)

19 Geloof jijin de Zoon van God? Geloven Steeds opnieuw je eigen duisternis erkennen en je knieën buigen voor het licht van de wereld.

20 Hij antwoordde en zei: Wie is Hij, Heere, zodat ik in Hem kan geloven? En Jezus zei tegen hem: Die u gezien hebt én Die met u spreekt, Die is het. En hij zei: Ik geloof, Heere! En hij aanbad Hem. (Joh. 9:36 38)

21 De reactie van de verschillende mensen Zijn buren en kennissen: onbegrip en ongeloof De Farizeeën: vooroordeel en ongeloof Eerste reactie van de blindgeborene: Hij is een profeet! Tweede reactie van de blindgeborene: Ik geloof, Heere! En hij aanbad Hem.

22 Van het duister naar het licht Een Mens, genaamd Jezus Hij is een profeet! Als Deze niet van God was, zou Hij niets kunnen doen. Ik geloof, Heere! En hij aanbad Hem.

23 En Jezus zei: Ik ben tot een oordeel in deze wereld gekomen, opdat zij die niet zien, zien zouden, en die zien, blind zouden worden. (Joh. 9:39) En sommigen van de Farizeeën die bij Hem waren, hoorden dit en zeiden tegen Hem: Zijn wij dan soms ook blind? (Joh. 9:40) Jezus zei tegen hen: Als u blind was, zou u geen zonde hebben, maar nu u zegt: Wij zien, zo blijft dan uw zonde. (Joh. 9:41)

24 Maar in het geval dat ons Evangelie nog bedekt is, dan is het bedekt in hen die verloren gaan. Van hen, de ongelovigen, geldt dat de god van deze eeuw hun gedachten heeft verblind, opdat de verlichting met het Evangelie van de heerlijkheid van Christus, Die het beeld van God is, hen niet zou bestralen. (2 Kor. 4:3 4)

25 Waar staan wij? Zeggen wij als de Farizeeën: Wij zien? Willen wij als de blindgeborene onze blindheid toegeven en erkennen dat we licht nodig hebben? Geef mij licht, Heer, opdat ik kan zien!

26 Heer, mijn diepste verlangen is in het Licht te wandelen en zo te groeien in de genade en kennis van de Heer Jezus Christus.

WAT EEN BLINDE MAN ZAG. Serie: Op weg naar Pasen Tekst: Johannes 9

WAT EEN BLINDE MAN ZAG. Serie: Op weg naar Pasen Tekst: Johannes 9 WAT EEN BLINDE MAN ZAG Serie: Op weg naar Pasen Tekst: Johannes 9 1 In het voorbijgaan zag Jezus iemand die al vanaf zijn geboorte blind was. 2 Zijn leerlingen vroegen: Rabbi, hoe komt het dat hij blind

Nadere informatie

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015 Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 17 januari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 17 januari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 17 januari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 58 Wat hou ik van uw huis, HEER van de hemelse legers. Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst Opening Winterwerk, waarin ook de Heilige Doop wordt bediend.

Liturgie voor de dienst Opening Winterwerk, waarin ook de Heilige Doop wordt bediend. Liturgie voor de dienst Opening Winterwerk, waarin ook de Heilige Doop wordt bediend. zondag 24 september 2017 om 09.30 uur in de Oosterholthoeve Thema: open je ogen! Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Efeziërs 5,8-14 Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze

Efeziërs 5,8-14 Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze Vierde zondag van de Veertigdagentijd voor de A-cyclus op zondag 9 april 2017 1 Samuël 16,1b.6-7.10-13a Efeziërs 5,8-14 Johannes 9,1-41 1 Samuël 16,1b,6-7.10-13a Uit het eerste boek Samuël In die dagen

Nadere informatie

Bijbellezingen Harry Kamphuis. De dood in de ogen hebben. Bijbelleraar Harry Kamphuis

Bijbellezingen Harry Kamphuis. De dood in de ogen hebben. Bijbelleraar Harry Kamphuis Bijbellezingen Harry Kamphuis De dood in de ogen hebben. Bijbelleraar Harry Kamphuis 12 Inhoudsopgave Bijbellezing... 2 De genezing van de blindgeborene... 2 Tekst... 3 Inleiding... 4 Blind zijn beeld

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Opening Winterwerk Ochtenddienst 10 september 2017, aanvang 9.30 u Voorganger Orgel Ds. J. C. van Trigt Gerben Blokland Met muzikale medewerking van de muziekgroep 2

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

Jezus, het licht van de wereld

Jezus, het licht van de wereld Jezus, het licht van de wereld Het evangelie naar Johannes 8: 1-30 1 Overzicht 1. De overspelige vrouw 2. Jezus als het Licht der wereld 3. Twistgesprekken met de Farizeeën 2 De overspelige vrouw Bijbeltekst

Nadere informatie

Zondag 26 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten

Zondag 26 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten GEZIEN Zondag 26 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 122 vers 1 en 3. Voorganger : Goede God naar U gaat ons verlangen uit Kind

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 9: februari 2015 Thema 6: De last van het verleden

Deel het leven Johannes 9: februari 2015 Thema 6: De last van het verleden Preek Gemeente van Christus, Het is een vreemde vraag, die de discipelen stellen: Heeft hij zelf gezondigd of zijn ouders? Ze zien iemand aan de kant van de weg zitten. Iemand die al vanaf zijn geboorte

Nadere informatie

7 bijzondere uitspraken van Jezus

7 bijzondere uitspraken van Jezus 7 bijzondere uitspraken van Jezus Ik ben het brood dat leven geeft. (Joh. 6:35) Ik ben het licht voor de wereld. (Joh. 8:12) Ik ben de deur voor de schapen. (Joh. 10:7) Ik ben de goede herder. (Joh. 10:14)

Nadere informatie

Het eeuwige Woord. Het evangelie naar Johannes 1:1-18. dinsdag 13 januari

Het eeuwige Woord. Het evangelie naar Johannes 1:1-18. dinsdag 13 januari Het eeuwige Woord Het evangelie naar Johannes 1:1-18 dinsdag 13 januari 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (ook: 1,2,3 Joh) (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield; 13:23,

Nadere informatie

Licht, Leven en Liefde

Licht, Leven en Liefde Licht, Leven en Liefde ALS JE MET LIEFDE BEGINT GAAT HET GOED VERKEERD 1 Johannes 1:1-10 1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij gezien hebben met onze ogen, wat wij aanschouwd hebben

Nadere informatie

Bijbellezen en Stille tijd

Bijbellezen en Stille tijd Bijbellezen en Stille tijd OPENING TOEL I C HTING R E S U LTATEN E N Q U Ê TE KOR TE P R E S E N TATIE OV E R B I J B E L L E Z E N E N S TIL L E TIJD Z E L F A A N D E S L AG! Opening Gebed Bijbellezen

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Kloosterkerk Zondag Oculi, 4 maart 2018 Johannes 19 Voorganger: ds Klaas Wigboldus

Kloosterkerk Zondag Oculi, 4 maart 2018 Johannes 19 Voorganger: ds Klaas Wigboldus Kloosterkerk Zondag Oculi, 4 maart 2018 Johannes 19 Voorganger: ds Klaas Wigboldus Gebed om ontferming willen wij ons zoals we zijn richten naar uw licht als bloemen naar de zon. Zo bidden wij U: zoeken

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

6 december 2018 Bodegraven

6 december 2018 Bodegraven 6 december 2018 Bodegraven laatste besproken verzen vorige keer (Joh.12): 31 Nu is een oordeel van deze wereld. Nu zal de overste van de wereld buiten geworpen worden. de wereld oordeelt haar overste =

Nadere informatie

De Bijbel open 2012 37 (22-09)

De Bijbel open 2012 37 (22-09) 1 De Bijbel open 2012 37 (22-09) Onlangs kreeg ik een vraag over twee genezingen in de bijbel. De ene gaat over de verlamde man in Lukas 5 die door het dak van een huis tot Jezus wordt gebracht en door

Nadere informatie

Zondag 26 maart 2017

Zondag 26 maart 2017 Zondag 26 maart 2017 WELKOM Van harte welkom in de Lindtse kerk. Het is de vierde zondag van de veertigdagentijd. Vanmorgen vieren we de Maaltijd van de Heer. Iedereen is welkom om te komen en deel te

Nadere informatie

Genezing. Toerustingsavond 2 - Traject24 Driebergen - 24 maart 2015 door ds. David ten Voorde

Genezing. Toerustingsavond 2 - Traject24 Driebergen - 24 maart 2015 door ds. David ten Voorde Genezing Toerustingsavond 2 - Traject24 Driebergen - 24 maart 2015 door ds. David ten Voorde Shalom: Heelheid : innerlijk én uiterlijke genezing Shalom: vrede, gezondheid, heelheid, welzijn Handelingen

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Waarom zou ik geloven?

Waarom zou ik geloven? Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2015 Deel #2: 22 nov 2015 Mijn doel met de 2 toespraken Ik probeer je te laten zien dat het christelijke

Nadere informatie

Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2. dinsdag 10 maart 2015

Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2. dinsdag 10 maart 2015 Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2 dinsdag 10 maart 2015 1 Terugblik Doel van Johannes met het evangelie (Joh 20:30-31): dat je gelooft dat Jezus de Zoon van God is dat je daardoor het

Nadere informatie

10 januari 2019 Bodegraven

10 januari 2019 Bodegraven 10 januari 2019 Bodegraven het slot van de vorige keer... 42 Toch geloofden velen in hem (evenals ook uit de oversten), maar vanwege de Farizeeën beleden zij het niet opdat zij niet uit de synagoge gezet

Nadere informatie

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten?

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja en zijn kinderen. Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja 8:16-18 16 Bind het getuigenis toe! Verzegel de wet onder Mijn leerlingen! 17 Ik zal

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5 De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 1 De Dordtse Leerregels Geschiedenis Het gaat in dit werkboek over de Dordtse Leerregels, of de vijf artikelen tegen de remonstranten. In het

Nadere informatie

Liefde tussen verraad en verloochening

Liefde tussen verraad en verloochening Liefde tussen verraad en verloochening Het evangelie naar Johannes 13:21-13:38 15-december 2015 Inleiding (1) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus de Christus, dezoon van Godis dat je, gelovend,

Nadere informatie

Het roze van bloesems 30 maart 2014 vierde vastenzondag (A)

Het roze van bloesems 30 maart 2014 vierde vastenzondag (A) Het roze van bloesems 30 maart 2014 vierde vastenzondag (A) VASTENLIED (Peter Biesbrouck / Peter Rippen) Als door de essentie de luxe verdwijnt dan kan het dat dan net het leven verschijnt. Zo wil onze

Nadere informatie

Eerst zien of eerst geloven?

Eerst zien of eerst geloven? Eerst zien of eerst geloven? Het evangelie naar Johannes 4:43-54 dinsdag 7 april 2015 1 2 Bijbeltekst Joh 4:39-42 39 En velen van de Samaritanen uit die stad geloofden in Hem om het woord van de vrouw,

Nadere informatie

Schets 4 Blind geboren

Schets 4 Blind geboren Schets 4 Blind geboren A. Doel 1. Betekenis benoemen. Vanuit de geschiedenis van de genezing van de blindgeborene duidelijk maken wat geestelijke blindheid is. 2. Actualiteit aangeven. Jongeren duidelijk

Nadere informatie

5 Dit is de boodschap die we van Hem gehoord hebben en u bekend maken: dat God licht is en in Hem totaal geen duisternis is.

5 Dit is de boodschap die we van Hem gehoord hebben en u bekend maken: dat God licht is en in Hem totaal geen duisternis is. 1 JOHANNES vertaling dr. A. Dirkzwager 1 Wat er was vanaf het begin, wat we gehoord hebben, wat we met onze ogen gezien hebben, wat we bekeken hebben en onze handen aangeraakt hebben in verband met het

Nadere informatie

Johannes 17. Johannes 14. Johannes 16. Johannes 15. Johannes 13

Johannes 17. Johannes 14. Johannes 16. Johannes 15. Johannes 13 Johannes 14 Johannes 17 Johannes 15 Johannes 16 Johannes 13 Het gebed van Jezus 24 februari - Johannes 17:1-26 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader, het uur is gekomen,

Nadere informatie

Ik ben! En wie ben jij?

Ik ben! En wie ben jij? Ik ben! En wie ben jij? IK ben het licht der wereld viering in de Keizersgrachtkerk zondag 1 maart 2015 Ik ben! En wie ben jij? De filosoof Martin Buber heeft de Jezus van het Johannesevangelie een indrukwekkende

Nadere informatie

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees.

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees. - 1 - Geheimenissen Er wordt in het nieuwe testament op verschillende plaatsen gesproken over "geheimenissen". Een geheim is een verborgenheid, die niet iedereen weet. Als wij vroeger als kind tegen elkaar

Nadere informatie

13 januari 2019 Zoetermeer

13 januari 2019 Zoetermeer 13 januari 2019 Zoetermeer het onderwerp is niet... homoseksualiteit en transgenders en toch... de aanleiding: commotie Nashville-verklaring stevige uitspraken over huwelijk & seksuele identiteit orthodox-christelijk

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN! SCHRIFTLEZINGEN:

DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN! SCHRIFTLEZINGEN: DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN! SCHRIFTLEZINGEN: JONA 1-2 MATTH.12:38-40 1 Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien MATTH.12: 38-40 Voor een boos en overspelig geslacht is er maar èèn teken:

Nadere informatie

Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja?

Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja? De roeping en opdracht van Jesaja. Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja? Jesaja 6:8; zie 2 Timotheüs 2:21 8 Daarna hoorde ik de stem van de Heere. Hij zei: Wie zal Ik zenden? Wie zal

Nadere informatie

A 2:1-11 DE BRUILOFT TE KANA

A 2:1-11 DE BRUILOFT TE KANA A 2:1-11 DE BRUILOFT TE KANA a Achtergrond: Natanaëls geloof (1:49-51) b Plaats: Galilea (2:1) c Op de derde dag (2:1) d Er wordt in wijn voorzien (2:8, 9) e Jezus en zijn discipelen zijn uitgenodigd (lett.:geroepen)

Nadere informatie

Johannes 8-9 HET LICHT VAN DE WERELD

Johannes 8-9 HET LICHT VAN DE WERELD Johannes 8-9 HET LICHT VAN DE WERELD http://www.middletownbiblechurch.org/gospjohn/johannes.htm Indien niet anders vermeld komen alle Schriftaanhalingen uit de Herziene Statenvertaling (HSV) Vertaling,

Nadere informatie

Waren we nog maar in Egypte... Numeri 11:4-10 (NBV) WAREN WE NOG MAAR IN EGYPTE... NUM. 11:4-10

Waren we nog maar in Egypte... Numeri 11:4-10 (NBV) WAREN WE NOG MAAR IN EGYPTE... NUM. 11:4-10 Waren we nog maar in Egypte... Numeri 11:4-10 (NBV) Egypte -het leven zonder God, waar je leeft als slaaf van de zonde Beloofde land het leven zoals God het heeft bedoeld en uiteindelijk de hemel Farao

Nadere informatie

Genade. en onvolmaakt geloof

Genade. en onvolmaakt geloof Genade en onvolmaakt geloof Johannes 1: 14 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van

Nadere informatie

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN 13-6-2018 1 Overzicht of diepte 10 juni: deel 1: Romeinen 1-5:12 17 juni: deel 2: Romeinen 6-8 24 juni: deel 3: Romeinen 9-16 13-6-2018 2 Vandaag Hoofdstuk 1 t/m 5: 11 1.

Nadere informatie

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68.

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Voor 16 jaar en ouder! Zondag 25 Zondag 25 gaat over de Sacramenten. Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Vraag 65 : Aangezien dan alleen het geloof ons Christus en al Zijn weldaden deelachtig

Nadere informatie

De straf op de zonde 15

De straf op de zonde 15 A1 1 De straf op de zonde 15 Lezen en bespreken Romeinen 2:1-12 Wat is het gevolg van de zonden van de mens? (vers 3) Hoe komt het dat mensen zich niet bekeren tot de Heere? (vers 5) Welke mensen ontvangen

Nadere informatie

/ Stg. Uit het Woord der Waarheid Uit Zijn volheid

/ Stg. Uit het Woord der Waarheid Uit Zijn volheid Johannes 1:14-18 Uit Zijn volheid En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond (en wij hebben Zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van een Eniggeborene van een Vader) vol van

Nadere informatie

REAL LIFE IS KNOWING JESUS

REAL LIFE IS KNOWING JESUS 8 Toen de mens en zijn vrouw God, de HEER, in de koelte van de avondwind door de tuin hoorden wandelen, verborgen zij zich voor hem tussen de bomen. 9 Maar God, de HEER, riep de mens: Waar ben je? 10 Hij

Nadere informatie

Wondertekenen in het Johannesevangelie

Wondertekenen in het Johannesevangelie Hugo Bouter Wondertekenen in het Johannesevangelie De acht tekenen van Jezus in het Johannesevangelie Johannes 2:1 21:14 Tekenen bevestigden de prediking van het evangelie Volgens Handelingen 2:22 is het

Nadere informatie

/ Stg. Uit het Woord der Waarheid De vijf oordelen

/ Stg. Uit het Woord der Waarheid De vijf oordelen De vijf oordelen De uitdrukking een algemeen oordeel wordt in veel Christelijke kringen frequent gebruikt. Toch vinden we de uitdrukking niet in de Heilige Schrift. Velen spreken ook over het laatste oordeel

Nadere informatie

Wat moeten wij nog doen onder de genade

Wat moeten wij nog doen onder de genade Wat moeten wij nog doen onder de genade 1 Johannes 3: 7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; Mattheüs 28: 19 Ga dan heen, onderwijs

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 26 februari om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet

Liturgie voor de eredienst op zondag 26 februari om uur in de Opstandingskerk te Nunspeet Liturgie voor de eredienst op zondag 26 februari 2017 om 10.00 uur in de Opstandingskerk te Nunspeet In deze dienst wordt het sacrament van de doop bediend aan: THOMAS AARTEN en MAUD WITTEVEEN Ouderling

Nadere informatie

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God DBO 46 Zondag 8 november 2015 Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God Welkom bij het programma De Bijbel Open. Dit is een wekelijks programma, waarin we samen de Bijbel lezen

Nadere informatie

Wat vroeg Balak nogmaals aan Bileam?

Wat vroeg Balak nogmaals aan Bileam? De ezel en Bileam. Wat vroeg Balak nogmaals aan Bileam? Numeri 22:16-17 16 Die kwamen bij Bileam en zeiden tegen hem: Dit zegt Balak, de zoon van Zippor: Laat u er toch niet van weerhouden naar mij toe

Nadere informatie

Is het God die ons veroordeeld of doen wij dat zelf?

Is het God die ons veroordeeld of doen wij dat zelf? Is het God die ons veroordeeld of doen wij dat zelf? 1. Hoe ontstaat de manier waarop je naar jezelf kijkt? 2. Wie is God? 3. Wat is DE Waarheid over onszelf? 4. Wie worden er door God wel veroordeeld?

Nadere informatie

1 & 2 Thessalonika. De Bijbel Open. Verleden, heden en toekomst van een christen 1 Th.1

1 & 2 Thessalonika. De Bijbel Open. Verleden, heden en toekomst van een christen 1 Th.1 1 & 2 Thessalonika Verleden, heden en toekomst van een christen 20 sep 08 Bekeerde mensen 1 Th.1 18 okt 08 15 nov 08 13 dec 08 17 jan 09 14 feb 09 14 mrt 09 18 apr 09 Gods manier van opvoeden De opname

Nadere informatie

God leren kennen. BijbelGespreksGroep (BGG)

God leren kennen. BijbelGespreksGroep (BGG) God leren kennen BijbelGespreksGroep (BGG) Zingen psalm 119: Uw woord is mij een lamp voor mijnen voet, Mijn pad ten licht, om 't donker op te klaren. Ik zwoer, en zal dit met een blij gemoed Bevestigen,

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

De boodschap voor Laodicea

De boodschap voor Laodicea Teun de Jager De boodschap voor Laodicea Overwinnen in een postmoderne christenheid (...) en u weet niet dat u arm, blind en naakt bent Openbaring 3:17 Lauwheid De brief aan Laodicea is, om het zo maar

Nadere informatie

1400 v.chr. GOD/MOZES Schrijven de wet v.chr. GOD/MOZES Schrijven de wet.

1400 v.chr. GOD/MOZES Schrijven de wet v.chr. GOD/MOZES Schrijven de wet. 10 GEBODEN 450-30 v.chr. SOFERIEM Ezra Ontwikkelen een hek om de wet heen. 450-30 v.chr. SOFERIEM Ezra Ontwikkelen een hek om de wet heen. 30 v.chr. 220 n.chr. TANNA IEM Gamaliel Het werk van de soferiem

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

25 april 2019 Bodegraven

25 april 2019 Bodegraven 25 april 2019 Bodegraven gaat naar de Vader, maar komt terug kenbaar maken gaat naar de Vader, maar komt terug de komst van de parakleet kenbaar maken gaat naar de Vader maar komt terug de komst van de

Nadere informatie

Mag ik jou een vraag stellen?

Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou, die dit leest, een zeer belangrijke vraag stellen? Stel dat je vandaag zou sterven, doordat er iets verschrikkelijks gebeurt, bijvoorbeeld een auto ongeluk of

Nadere informatie

Ontmoeting met de opgestane Heer. zondag 6 april 2014

Ontmoeting met de opgestane Heer. zondag 6 april 2014 Ontmoeting met de opgestane Heer zondag 6 april 2014 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 2 3 Hoe zal het geweest zijn voor die twaalf?

Nadere informatie

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015 Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof Kortrijk, 25 februari 2015 Je bestemming Schema Hoe ziet ons leven nu eruit? Wat is de prediking van Jezus De zegen van het Nieuwe Verbond Veranderingen van het

Nadere informatie

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

De kern van het christelijk geloof

De kern van het christelijk geloof De kern van het christelijk geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door:

Nadere informatie

teken natuurlijk maatschappelijk Tekenen der tijden

teken natuurlijk maatschappelijk Tekenen der tijden Een teken (Gr.???????, semeio klemtoon op de onderstreepte lettergreep) is in het Bijbels woordgebruik iets dat verwijst naar iets anders, zodat datgene waarnaar verwezen wordt gekend, gevat, begrepen

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Succesvolle gemeenten

Succesvolle gemeenten Succesvolle gemeenten Worden geleid door het Woord En hebben vaders (en moeders) nodig Succesvolle gemeenten Wat is succes? Geluk, een goede uitslag, klapper, knaller, resultaat, een goede afloop, topper

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd.

Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd. Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd. Jesaja 6:10 Maak het hart van dit volk vet, maak zijn oren doof en doe zijn ogen dichtkleven, opdat het met zijn

Nadere informatie

Ik bid voor hen, Ik bid niet voor de wereld, maar voor hen die U Mij gegeven hebt, want ze zijn van U.

Ik bid voor hen, Ik bid niet voor de wereld, maar voor hen die U Mij gegeven hebt, want ze zijn van U. 1 De Bijbel open 2013 2 (12-01) Vandaag nemen we de draad weer op en bespreken we weer een van de vragen die ik van de luisteraars ontving. Het is een vraag over Johannes 17: 9, uit het hogepriesterlijk

Nadere informatie

Hoe God Zijn heerlijkheid openbaart en wij die kunnen zien om veranderd te worden.

Hoe God Zijn heerlijkheid openbaart en wij die kunnen zien om veranderd te worden. Hoe God Zijn heerlijkheid openbaart en wij die kunnen zien om veranderd te worden. 1 de kern van het evangelie: God de Vader kennen - Hij geeft Zichzelf. 2 het evangelie kennen we door Zijn Woord. 2 Kor

Nadere informatie

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon 1.1 Wie is Christus? Deze vraag (Matth. 16:15) is de belangrijkste die je ooit onder ogen zult krijgen. Het Evangelie naar Johannes werd geschreven opdat u gelooft

Nadere informatie

Oordelen. I. Definitie Oordelen. Uitspraken over oordelen. III. Hoe werkt het? Werkelijkheid. Psalmen 119:66

Oordelen. I. Definitie Oordelen. Uitspraken over oordelen. III. Hoe werkt het? Werkelijkheid. Psalmen 119:66 Oordelen Zondag 3 December 2011 Psalmen 119:66 Leer mij goed oordelen en onderscheiden, ik heb vertrouwen in uw geboden. I. Definitie Oordelen - Mening die je vormt na overleg of nadenken - Zienswijze

Nadere informatie

SPOREN VAN CHRISTUS IN DE KORAN

SPOREN VAN CHRISTUS IN DE KORAN SPOREN VAN CHRISTUS IN DE KORAN Wat kunnen moslims weten over Jezus? Wat zouden christenen moeten weten voor een gesprek met moslims? 22 febr. - 2 0 :00 u u r Ds. W. Gugler - t Voorhuys - Gemeente-Bijbelschool

Nadere informatie

Het document Gids bij de geloofsbelijdenis biedt de nodige achtergrondinformatie voor de begeleiders.

Het document Gids bij de geloofsbelijdenis biedt de nodige achtergrondinformatie voor de begeleiders. Catechese/Geloofsontmoeting rond de tekst van de geloofsbelijdenis met geloofsleerlingen ( doop-en vormselkandidaten) nadat ze de tekst ontvangen hebben tijdens een viering op hun weg naar de initiatiesacramenten.

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

De Bijbel Open (02-03)

De Bijbel Open (02-03) 1 De Bijbel Open 2013 9 (02-03) Ik kreeg een vraag van een luisteraar die nogal persoonlijk van aard is. Ik denk dat het gaat om een vraag die bij veel meer mensen leeft. De luisteraar zegt: ik mag uit

Nadere informatie

Thema van deze dienst: Bij de bron

Thema van deze dienst: Bij de bron Thema van deze dienst: Bij de bron Jezus en de blindgeborene: een eyeopener! Over Johannes 9. We lezen het hele hoofdstuk 9. Jezus geneest een blindgeborene. Maar al lezend vraag je je af: wie is er nu

Nadere informatie

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren?

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia en de reiniging van zonden. Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia 12:9 9 En het zal te dien dage geschieden, dat Ik zal zoeken te verdelgen alle heidenen, die tegen Jeruzalem aankomen.

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor.

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. - 1 - Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. 4:6/18 6 Want de God, die gesproken heeft: Licht schijne uit het duister, heeft het doen schijnen in onze harten, om ons te verlichten met de kennis der

Nadere informatie

FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van. Otis Q. Sellers, Bijbelleraar

FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van. Otis Q. Sellers, Bijbelleraar SEED & BREAD FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van Otis Q. Sellers, Bijbelleraar Vertaling Stichting Lachai Roï, Lelystad, Nederland Nr. 100 De heerlijkheid van het geloven

Nadere informatie

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart - 1 - Hemelvaart Wat is het een voorrecht om Jezus' hemelvaart te gedenken en te vieren en het is zeer bemoedigend wat Jezus tot zijn discipelen sprak voordat Hij naar de hemel voer. We lezen daarover

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS

EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN TEMPELLEIDER KOMT OP BEZOEK BIJ JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door:

Nadere informatie

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 - 1 - Pasen (de opstanding) De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

In deze studie wordt nagegaan wat in het Nieuwe Testament bedoeld wordt met het Griekse werkwoord dat in het Nederlands vertaald wordt met: geloven.

In deze studie wordt nagegaan wat in het Nieuwe Testament bedoeld wordt met het Griekse werkwoord dat in het Nederlands vertaald wordt met: geloven. In deze studie wordt nagegaan wat in het Nieuwe Testament bedoeld wordt met het Griekse werkwoord dat in het Nederlands vertaald wordt met: geloven. Woordstudie. Geloven is de vertaling van het Griekse

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudie-serie: Leven om te groeien. De Driehoek. Evangelische Gemeente

Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudie-serie: Leven om te groeien. De Driehoek. Evangelische Gemeente Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudie-serie: Leven om te groeien De Driehoek Evangelische Gemeente Leven om te groeien Studie 3: Leven uit de kracht van Jezus opstanding Uitgangspunt Romeinen 6: 1-8

Nadere informatie

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Art lll, Handboek, Kerk vd Nazarener: Wij geloven in de Heilige Geest, de derde Persoon van de Drieeenige Godheid; dat Hij voortdurend aanwezig is en doeltreffend

Nadere informatie