STARTEN ALS ONTHAALOUDER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STARTEN ALS ONTHAALOUDER"

Transcriptie

1 VZW Wieltjeshove Dienst voor onthaalouders Binnenhof Menen 056/ Fax.056/ STARTEN ALS ONTHAALOUDER JANUARI 2013

2 INHOUDSTAFEL 1. WAT IS EEN ONTHAALOUDER AANGESLOTEN BIJ WIELTJESHOVE? 1.1. Hoeveel kinderen kan je opvangen? 1.2. Welke opvang is mogelijk? 1.3. Welke voorwaarden zijn er voor jou, je gezin, je huis en de inrichting? 1.4. Welke inkomsten heb je? 1.5. Welke uitgaven heb je? 1.6. Welke sociale zekerheid heb je? 1.7. Hoe zit het met de belastingen? 2. ONZE DIENST VOOR ONTHAALOUDERS WIELTJESHOVE 2.1. Taken 2.2. Verzekeringen 3. DE OUDERS 3.1. Prijs voor de opvang 3.2. Belastingen 4. KIND EN GEZIN

3 1. WAT IS EEN ONTHAALOUDER AANGESLOTEN BIJ DE DIENST VOOR ONTHAALOUDERS WIELTJESHOVE? Een onthaalouder vangt kinderen op in een woning voor de opvang in gezinsverband. De onthaalouder is aangesloten bij onze dienst voor onthaalouders Wieltjeshove zonder door een arbeidsovereenkomst te zijn verbonden. Onze dienst begeleidt en betaalt de onthaalouders. Twee (of maximum drie) onthaalouders kunnen ook samenwerken onder één dak. Dit noemt men samenwerkende onthaalouders HOEVEEL KINDEREN KAN JE OPVANGEN? Er zijn hiervoor enkele wettelijke beperkingen: Max. gemiddeld 4 kinderen per kwartaal voltijds. Men rekent hiervoor de eigen kinderen die nog niet naar de kleuterschool gaan mee. Er mogen nooit meer dan 8 kinderen gelijktijdig aanwezig zijn, voor samenwerkende onthaalouders is dat 14. Men rekent hiervoor de eigen kinderen die nog niet naar de lagere school gaan mee. De dienst voor onthaalouders bepaalt in samenspraak met jou hoeveel kinderen je kan opvangen. Dit kan afhangen van je ervaring, de grootte van je huis, eigen kinderen, WELKE OPVANG IS MOGELIJK? Wanneer en welke opvang er zal zijn, wordt in overleg met onze dienst bepaald: Enkel baby s en peuters, enkel schoolgaande kinderen of beide.

4 Welke dagen en uren, eventueel ook vroeg, laat, tijdens het weekend, 's nachts of opvang die dringend is of occasioneel. Eventueel kinderen met een specifieke zorgbehoefte WELKE VOORWAARDEN ZIJN ER VOOR JOU, JE GEZIN, JE HUIS EN DE INRICHTING? Ten minste 18 jaar oud zijn. In staat zijn kinderen op te voeden en over voldoende pedagogische kwaliteiten en draagkracht beschikken. Over voldoende veilige ruimte en materiaal beschikken om kinderen op te vangen in verhouding tot het aantal en de leeftijd van de opgevangen kinderen en beschikken over een aparte slaap-en rustruimte voor baby s en peuters. Bereid zijn tot permanent overleg met de gezinnen over de opvang van de kinderen. De begeleiding en de ondersteuning van de dienst voor onthaalouders aanvaarden. Een geschikt attest van een basisopleiding levensreddend handelen bij kinderen hebben. Wat een geschikt attest is, is vastgelegd in het Ministerieel besluit van 26 februari 2009 betreffende het attest van een basisopleiding levensreddend handelen bij kinderen voor onthaalouders en personeel in kinderopvangvoorzieningen. Aanvaarden dat huisdieren niet mogen verblijven in de ruimtes waar de kinderen verblijven of slapen. Het beleid van de dienst op het vlak van veiligheid en gezondheid volgen. De volgende stukken aan de dienst overhandigen: * een uittreksel uit het strafregister (model 2) voor alle personen ouder dan 18 jaar die deel uitmaken van jouw gezin en voor alle personen die regelmatig

5 in contact komen met de opgevangen kinderen en voor de achterwacht. * een document met de verklaring van een arts over jouw medische geschiktheid. Tijdens de opvangmomenten effectief beschikbaar zijn om kwalitatieve opvang aan te bieden. De uitoefening van inkomensverschaffende activiteiten door jou tijdens de opvangmomenten is niet toegestaan. Voor samenwerkende onthaalouders zijn er bijkomende voorwaarden. Je hebt een telefoon. Tip: wat men in de kinderopvang moet kennen staat beschreven in een competentieprofiel. Het kan helpen bij de beslissing om onthaalouder te worden of bijkomende vorming te volgen. Volgende zaken zullen tijdens de selectieprocedure verder besproken worden: Brandveiligheid Gezond gebouw en gezonde omgeving Veilige toegang Veilige kinderartikelen Veilig speelterrein 1.4. Welke inkomsten heb je? Je krijgt van Wieltjeshove een kostenvergoeding per dag per kind. Een deel van deze kostenvergoeding bestaat uit een vergoeding voor het volgen van 12 uren vorming per jaar. De kostenvergoeding bedraagt in ,37 per dag voor een volle dag (tot 12 uren aanwezigheid), 11,62 voor een halve dag (tussen de 3 uren en de 5 uren aanwezigheid) en 7,75 voor een derde dag (tot 3 uren aanwezigheid). Voor dagopvang langer dan 12 uren bedraagt de vergoeding 30,99.

6 Je krijgt een extra vergoeding (2,78 per dag) voor flexibele opvang. Een flexibele opvangprestatie is de opvang van één kind : op een wettelijke feestdag of op een weekenddag en/of minimum 30 minuten voor 6.30 u en/of 30 min na u Wieltjeshove kan een extra financiële ondersteuning aanvragen voor kinderen die door medische of psychosociale problemen meer intensieve zorgen nodig hebben (9,34 per kind per dag in 2012 = specifieke zorg) Wieltjeshove kan voor een startende onthaalouder een vergoeding voor installatiekosten aanvragen (in 2012: 430,05 ) als ze aan bepaalde voorwaarden voldoet Welke uitgaven heb je? Aankoop meubeltjes, speelgoed, linnen en verzorgingsmateriaal (bv. luierkussen, potje,...). Eventuele aanpassingswerken in huis (bijvoorbeeld hekjes) of tuin (bv. buitenspeeltuigen, een zandbak,...). Tip: Degelijke meubeltjes en speelgoed vind je ook tegen een aantrekkelijke prijs op de tweedehands beurzen van de Gezinsbond, de kringloopcentra of in tweedehandswinkels. Let wel op de veiligheid ervan. Voeding. Verzorgingsproducten. Eventueel extra water, elektriciteit, verwarming, schoonmaakkosten. Vervangingsaankopen, bijvoorbeeld speelgoed, linnen,... Eventuele opleidings- en literatuurkosten.

7 1.6. WELKE SOCIALE ZEKERHEID HEB JE? Je bent onderworpen aan het sociaal statuut voor onthaalouders. Je bouwt een pensioen op en je kan zelf een recht op gezinsbijslag doen ontstaan. Je bent verzekerd tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid, beroepsziekten en arbeidsongevallen. Indien kinderen buiten jouw wil afwezig zijn, krijg je van de RVA een opvanguitkering. De sociale zekerheidsbijdragen die je hiervoor moet betalen, worden door Wieltjeshove aan de bron van de kostenvergoeding ingehouden en aan de RSZ doorgestort. Wieltjeshove betaalt ook zelf een bijdrage aan de RSZ. De hoogte van de meeste sociale zekerheidsuitkeringen hangt af van de gezinssituatie, het aantal opgevangen kinderen en het aantal dagen dat die kinderen opgevangen zijn HOE ZIT HET MET DE BELASTINGEN? De kostenvergoeding van (anno 2012) is geen beroepsinkomen en dus niet belastbaar. Eventuele vervangingsinkomens zoals ziekte-uitkering zijn wel belastbaar. Ze worden wel lager belast dan beroepsinkomens. 2. ONZE DIENST VOOR ONTHAALOUDERS WIELTJESHOVE (= DVO) TAKEN Overeenkomstig haar wettelijke opdracht staat de DVO in voor de begeleiding van de onthaalouder. Deze begeleiding houdt in dat:

8 De DVO vormingen organiseert die onthaalouders en/of ouders kunnen bijwonen. De DVO ter beschikking staat van de onthaalouders die steeds een beroep kunnen doen op de DVO bij vragen, problemen of moeilijkheden. De DVO erover waakt dat de opvang die door de onthaalouder word georganiseerd, voldoet aan de eisen inzake kwaliteit, veiligheid, gezondheid en hygiëne die door de toezichthoudende overheid worden opgelegd en daaromtrent aan de onthaalouder advies en ondersteuning geeft. De DVO in samenspraak met de onthaalouders die zij begeleidt een visie omtrent het kwaliteitsvol organiseren van opvang van kinderen heeft ontwikkeld en die visie kenbaar maakt aan de onthaalouder. De onthaalouder aanvaardt de ondersteuning en begeleiding van de DVO en zal: Actief deelnemen aan het vormingsprogramma waarbij aan de onthaalouder wordt aanbevolen de aangeboden vorming te volgen. Aanvaarden dat door de DVO toezicht wordt uitgeoefend met het oog op het waarborgen van een kwaliteitsvolle opvang. Ernaar streven de door de DVO ontwikkelde visie inzake kwaliteitsvolle opvang in acht te nemen. De DVO fungeert tevens als contactpersoon tussen de onthaalouder en de ouders. Indien zich vragen, problemen of moeilijkheden voordoen, kunnen zowel de onthaalouder als de ouders een beroep doen op de DVO om een oplossing te vinden, in voorkomend geval te bemiddelen tussen de onthaalouder en de ouders. De DVO staat in voor het innen van de financiële bijdrage die ouders verschuldigd zijn voor de opvang van hun kind(eren), waarvan het bedrag wordt bepaald overeenkomstig de ter zake geldende reglementering.

9 De DVO staat in voor het uitvoeren van de administratieve opdrachten die verbonden zijn aan het sociaal statuut van de onthaalouders VERZEKERINGEN De dienst sluit volgende verzekeringen af: Burgerlijke aansprakelijkheid van de onthaalouders Vergoeding van financiële schade wanneer een slachtoffer schade lijdt door een fout, een nalatigheid of onvoorzichtigheid van de onthaalouders (bv. wanneer een kind zich aan een mes bezeert dat je onbeheerd had achtergelaten). Burgerlijke aansprakelijkheid van de opgevangen kinderen Vergoeding van financiële schade wanneer een kind schade berokkent door een onrechtmatige daad (bv. een kind wijst naar een ander kind en steekt daarbij zijn vinger in het oog van dat ander kind). Arbeidsongevallen van onthaalouders Je bent verzekerd tegen arbeidsongevallen, ongevallen door of tijdens het werk en die medische kosten, arbeidsongeschiktheid of de dood tot gevolg hebben (bv. wanneer je een kwetsuur oploopt tijdens de opvang door over speelgoed te struikelen). Verzekering lichamelijke ongevallen kinderen Vergoeding van financiële schade bij een ongeval zonder dat er iemand aansprakelijk wordt gesteld (bv. een kind loopt door de kamer en struikelt over zijn eigen voetjes).

10 3. DE OUDERS 3.1. PRIJS VOOR DE OPVANG De ouders betalen hun factuur aan Wieltjeshove. Het bedrag dat ze betalen hangt af van: Het totaal van de gezamenlijk belastbare inkomsten op hun aanslagbiljet. Het aantal kinderen ten laste. Al dan niet een meerling ten laste hebben. De opvangduur. Uitzonderlijk: een moeilijke financiële situatie. De kosten hieronder zijn niet inbegrepen in de prijs die ouders betalen. Hiervoor kan de dienst een extra bedrag vragen: Verwerking van luiers. Een warme maaltijd voor kinderen die minder dan 3u. in de opvang blijven. Een warme maaltijd voor kinderen die reeds naar de basisschool gaan BELASTINGEN Wieltjeshove reikt fiscale attesten uit aan de ouders, zodat die de kosten voor opvang van kinderen tot 12 jaar kunnen inbrengen. 4. KIND EN GEZIN Wieltjeshove is erkend en gesubsidieerd door Kind en gezin en voldoet aan de eisen die de bevoegde overheid stelt.

OVEREENKOMST TUSSEN DE DIENST EN DE ONTHAALOUDER

OVEREENKOMST TUSSEN DE DIENST EN DE ONTHAALOUDER OVEREENKOMST TUSSEN DE DIENST EN DE ONTHAALOUDER TUSSEN : Versie september 2012 1. De Dienst voor Onthaalgezinnen van Brasschaat met secretariaat te Brasschaat, Heislagsebaan 12, hier vertegenwoordigd

Nadere informatie

INHOUD AFDELING 1 GRONDSLAGEN VAN HET SOCIAAL STATUUT

INHOUD AFDELING 1 GRONDSLAGEN VAN HET SOCIAAL STATUUT INHOUD AFDELING 1 GRONDSLAGEN VAN HET SOCIAAL STATUUT HOOFDSTUK 1... 3 EEN SOCIAAL STATUUT VOOR ONTHAALOUDERS... 3 1. Inleiding... 3 2. De Belgische sociale zekerheid: hoe werkt dat?... 3 3. Is een onthaalouder

Nadere informatie

Infosessie zelfstandige kinderopvangsector

Infosessie zelfstandige kinderopvangsector Infosessie zelfstandige kinderopvangsector 2 april 2009 Situering 1 Kind en Gezin Kind en Gezin is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

in gezinsverband KINDEROPVANG bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders

in gezinsverband KINDEROPVANG bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders Voor meer info OCMW Grimbergen - Dienst voor onthaalouders Verbeytstraat 30-1853 Grimbergen Tel 02/267.15.05 - Fax 02/267.00.79 www.grimbergen.be > rubriek ocmw Maatschappelijk assistenten Anita Costers

Nadere informatie

KINDEROPVANG. in gezinsverband. bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst. Dienst voor onthaalouders OCMW GRIMBERGEN

KINDEROPVANG. in gezinsverband. bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst. Dienst voor onthaalouders OCMW GRIMBERGEN KINDEROPVANG in gezinsverband bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders OCMW GRIMBERGEN Onze dienst in het kinderopvanglandschap Erkende en gesubsidieerde opvangsector

Nadere informatie

Praktische infobundel kandidaat kinderbegeleiders

Praktische infobundel kandidaat kinderbegeleiders Pagina 1 Praktische infobundel kandidaat kinderbegeleiders Pagina 2 Inhoudstafel Praktische info 3 Inleiding 3 Voorwaarden 4 Persoonlijk 5 Jouw gezin 5 Jouw woning 6 Diploma/kwalificaties 6 Vergoeding

Nadere informatie

Dienst voor onthaalouders

Dienst voor onthaalouders KINDEROPVANG in gezinsverband bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders Onze dienst in het kinderopvanglandschap ²Erkende en gesubsidieerde opvangsector Zelfstandige

Nadere informatie

wegwijs in opvang voor je baby of peuter

wegwijs in opvang voor je baby of peuter wegwijs in opvang voor je baby of peuter 1. Opvang zoeken 1.1 Wat zijn je wensen? De opvang zorgt samen met jou voor de opvoeding van je kind. Daarom is opvang kiezen een belangrijke keuze, waar je zelf

Nadere informatie

ONTHAALOUDERS INFOBROCHURE VOOR SOLLICITANTEN. OCMW Roeselare - Gasthuisstraat 10-8800 Roeselare

ONTHAALOUDERS INFOBROCHURE VOOR SOLLICITANTEN. OCMW Roeselare - Gasthuisstraat 10-8800 Roeselare ONTHAALOUDERS INFOBROCHURE VOOR SOLLICITANTEN OCMW Roeselare - Gasthuisstraat 10-8800 Roeselare V.U.: Lay-out: Redactie: Geert Sintobin dienst Communicatie OCMW Roeselare directie Zorg OCMW Roeselare departement

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de opvanguitkering voor onthaalouders?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de opvanguitkering voor onthaalouders? Infoblad - werknemers Hebt u recht op de opvanguitkering voor onthaalouders? Wat is een opvanguitkering? De opvanguitkering is een uitkering die de RVA toekent aan een onthaalouder, indien haar inkomsten

Nadere informatie

VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014. Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving

VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014. Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving INKOMENSTARIEF VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014 Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving INHOUD 1. Bestellen is betalen 2. Inkomenstarief: principes en

Nadere informatie

INFOBROCHURE KANDIDAAT ONTHAALOUDERS

INFOBROCHURE KANDIDAAT ONTHAALOUDERS INFOBROCHURE KANDIDAAT ONTHAALOUDERS VZW Kinderopvang Hove-Lint-Borsbeek-Boechout-Vremde Vincent Bavaisstraat 23 2540 Hove 03/454.03.02 info@vzwkinderopvang.be www.vzwkinderopvang.be Je hebt je hart verloren

Nadere informatie

Tinne (27), onthaalouder: Ondanks alle verantwoordelijkheden moet dit wel de beste job van de wereld zijn Ik voel me zo vaak hun tweede mama.

Tinne (27), onthaalouder: Ondanks alle verantwoordelijkheden moet dit wel de beste job van de wereld zijn Ik voel me zo vaak hun tweede mama. Tinne (27), onthaalouder: Ondanks alle verantwoordelijkheden moet dit wel de beste job van de wereld zijn Ik voel me zo vaak hun tweede mama. GEMEENTE DESTELBERGEN Dendermondesteenweg 430 9070 Destelbergen

Nadere informatie

20/02/2014 VERGUNNINGSVOORWAARDEN KINDEROPVANG BABY S EN PEUTERS INHOUD. 1. Nieuwe namen. Nieuwe namen

20/02/2014 VERGUNNINGSVOORWAARDEN KINDEROPVANG BABY S EN PEUTERS INHOUD. 1. Nieuwe namen. Nieuwe namen VERGUNNINGSVOORWAARDEN KINDEROPVANG BABY S EN PEUTERS Principieel akkoord Vlaamse Regering 5 juli 2013 INHOUD 1. Nieuwe namen 2. Algemene principes 3. Aanpak 4. 5. Werkingsvoorwaarden Nieuwe namen NU 1

Nadere informatie

AANSLUITINGSOVEREENKOMST ONTHAALOUDER

AANSLUITINGSOVEREENKOMST ONTHAALOUDER AANSLUITINGSOVEREENKOMST ONTHAALOUDER 1. Algemene voorwaarden - De onthaalouder is tenminste 18 jaar oud. - De onthaalouder beschikt over voldoende pedagogische kwaliteiten en draagkracht om kinderen op

Nadere informatie

ONTHAALMAP KANDIDAAT ONTHAALOUDERS

ONTHAALMAP KANDIDAAT ONTHAALOUDERS Dienst voor Onthaalgezinnen vzw Heislagsebaan 12 2930 Brasschaat tel: 03/651.49.51 onthaalgezinnen.brasschaat@telenet.be ONTHAALMAP KANDIDAAT ONTHAALOUDERS 1.Wie kan zich aansluiten? Om onthaalouder te

Nadere informatie

Subsidies voor groepsopvang van schoolkinderen

Subsidies voor groepsopvang van schoolkinderen Subsidies voor groepsopvang van schoolkinderen Er bestaan heel wat verschillende soorten subsidies voor de groepsopvang van schoolkinderen. Hier vind je info over de voorwaarden, de bedragen en wie voor

Nadere informatie

Voorlopige versie - 5 juli Vergunningsvoorwaarden - aandachtspunten gezinsopvang 1 van 11

Voorlopige versie - 5 juli Vergunningsvoorwaarden - aandachtspunten gezinsopvang 1 van 11 Nu Na ingang van het decreet op 1 april 2014 Na de overgangs- periode op 1 april 2016 Na de overgangs- periode op een latere datum afhankelijk over welk onderdeel men spreekt Benaming Onthaalgezin Gezinsopvang

Nadere informatie

Kinderopvang in Aarschot

Kinderopvang in Aarschot Kinderopvang in Aarschot 0-3 jaar Deze brochure geeft je een handig overzicht van het opvangaanbod voor baby s en peuters van 0 tot 3 jaar in Aarschot. Beste ouder Heb je een baby of ben je in blijde verwachting

Nadere informatie

Kinderopvang dienst voor onthaalouders

Kinderopvang dienst voor onthaalouders Kinderopvang dienst voor onthaalouders Contact Condédreef 16 A 8500 Kortrijk tel. 056 24 42 83 of 84 dienstopvanggezinnen@ocmwkortrijk.be Ann Bucholtz Ann Deloof Veronique Quidousse Permanentie: maandag

Nadere informatie

Respect en open communicatie zijn voor ons belangrijke bouwstenen.

Respect en open communicatie zijn voor ons belangrijke bouwstenen. Als kleurrijk kinderdagverblijf bieden wij kwaliteitsvolle opvang binnen een warme, huiselijke sfeer waar ELK kind centraal staat. Een enthousiast en professioneel team biedt ouders ondersteuning en houdt

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN HERSELT

KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE Versie juni 2013 KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

Overzicht: Starten als zelfstandige in de kinderopvang.

Overzicht: Starten als zelfstandige in de kinderopvang. Overzicht: Starten als zelfstandige in de kinderopvang. Beste Starter, VoorZet, de ondersteuningsstructuur voor de zelfstandigen van de kinderopvang, heeft een lijst opgesteld met de belangrijke zaken

Nadere informatie

CENTRALE AANMELDINGSLIJST KINDEROPVANG IN GROOT-AALST. voor kinderen van 0-3 jaar

CENTRALE AANMELDINGSLIJST KINDEROPVANG IN GROOT-AALST. voor kinderen van 0-3 jaar CENTRALE AANMELDINGSLIJST KINDEROPVANG IN GROOT-AALST voor kinderen van 0-3 jaar INHOUDSTAFEL Hoofdstuk Pagina I. INLEIDING 2 II. SOORTEN KINDEROPVANG 2 III. IV. OVERZICHT DEELNEMENDE KINDEROPVANGINITIATIEVEN

Nadere informatie

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in,

Nadere informatie

Vakantieopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht

Vakantieopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht Vakantieopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht Wie uitsluitend schoolgaande kinderen wil opvangen tijdens de schoolvakanties, kan hiervoor een attest van toezicht voor vakantieopvang

Nadere informatie

2 - VVSG - Risico-analyse in de praktijk - Inspiratiedag Steunpunt Kinderopvang

2 - VVSG - Risico-analyse in de praktijk - Inspiratiedag Steunpunt Kinderopvang Risico-analyse in de praktijk Risico-analyse in de praktijk Inspiratiedag Steunpunt Kinderopvang 20 maart 2014 Filmpje van Kind & Gezin 2 - VVSG - Risico-analyse in de praktijk - Inspiratiedag Steunpunt

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie

Het sociaal statuut voor onthaalouders aangesloten bij een dienst

Het sociaal statuut voor onthaalouders aangesloten bij een dienst Het sociaal statuut voor onthaalouders aangesloten bij een dienst Helpdesk Sociaal Statuut Onthaalouders Linda Thielemans Sociaal Fonds voor de sector Opvang van Kinderen vzw Vlaamse social-profitfondsen

Nadere informatie

Stap voor stap een kinderdagverblijf realiseren

Stap voor stap een kinderdagverblijf realiseren Stap voor stap een kinderdagverblijf realiseren Ingrid Van Cauter, OVSG Ann Lobijn, VVSG Overzicht Stap 1: Behoefte aan kinderopvang bepalen Stap 2: Zelf doen of laten doen Stap 3: Vorm kiezen Stap 4:

Nadere informatie

Als zelfstandige arbeid je belangrijkste (of enige) beroepsactiviteit is, dan ben je zelfstandige in hoofdberoep.

Als zelfstandige arbeid je belangrijkste (of enige) beroepsactiviteit is, dan ben je zelfstandige in hoofdberoep. 7. Het sociaal statuut van een zelfstandige ondernemer. ---------------------------------------------------------------- 7.1. Sociaal statuut zelfstandige. 7.1.1.Hoofdberoep Als zelfstandige arbeid je

Nadere informatie

Subsidie kinderopvang baby s en peuters: in de praktijk

Subsidie kinderopvang baby s en peuters: in de praktijk Subsidie kinderopvang baby s en peuters: in de praktijk Esther Holleman VVSG Inspiratiedag kinderopvang 20 maart 2014 Inhoud 1. Omzetting en toekenning 2. Subsidiegroepen 3. Trappensysteem 1. Algemeen

Nadere informatie

KINDERBEGELEIDER VAN BABY'S EN PEUTERS

KINDERBEGELEIDER VAN BABY'S EN PEUTERS #KINDERZORG KINDERBEGELEIDER VAN BABY'S EN PEUTERS BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE 665,50 incl. BTW OMSCHRIJVING Introductie In Vlaanderen zoekt de kinderopvangsector voortdurend naar goed opgeleide en

Nadere informatie

INFOBROCHURE GEZINSOPVANG

INFOBROCHURE GEZINSOPVANG INFOBROCHURE GEZINSOPVANG VZW Kinderopvang Boechout-Borsbeek-Hove-Kontich-Lint-Vremde Vincent Bavaisstraat 23 2540 Hove 03/454.03.02 info@vzwkinderopvang.be www.vzwkinderopvang.be Pagina 1 van 13 Pagina

Nadere informatie

vzw Kinderdagverblijf de Knuffelboom XL VZW Kinderdagverblijf de Knuffelboom XL Prijsregeling en administratieve formaliteiten

vzw Kinderdagverblijf de Knuffelboom XL VZW Kinderdagverblijf de Knuffelboom XL Prijsregeling en administratieve formaliteiten VZW Kinderdagverblijf de Knuffelboom XL Prijsregeling en administratieve formaliteiten 1. Attest inkomenstarief De prijs die ouders voor de opvang van hun kind betalen wordt berekend op basis van het inkomen.

Nadere informatie

Subsidies inclusieve opvang

Subsidies inclusieve opvang Subsidies inclusieve opvang Om de ouders binnen een redelijke afstand een opvangplaats aan te bieden, voorziet de Vlaamse overheid 3 soorten subsidies. INHOUD SUBSIDIE VOOR INDIVIDUELE INCLUSIEVE OPVANG

Nadere informatie

20/02/2014 SUBSIDIES KINDEROPVANG BABY S EN PEUTERS. Principieel akkoord Vlaamse Regering 5 juli PRINCIPIEEL AKKOORD BVR SUBSIDIES 5 juli 2013

20/02/2014 SUBSIDIES KINDEROPVANG BABY S EN PEUTERS. Principieel akkoord Vlaamse Regering 5 juli PRINCIPIEEL AKKOORD BVR SUBSIDIES 5 juli 2013 SUBSIDIES KINDEROPVANG BABY S EN PEUTERS Principieel akkoord Vlaamse Regering 5 juli 2013 PRINCIPIEEL AKKOORD BVR SUBSIDIES 5 juli 2013 Aanpassingen mogelijk o.m. na advies Raad van State Wel geregeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN PREMIES AAN INITIATIEVEN VOOR KINDEROPVANG VAN BABY S EN PEUTERS IN NINOVE

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN PREMIES AAN INITIATIEVEN VOOR KINDEROPVANG VAN BABY S EN PEUTERS IN NINOVE REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN PREMIES AAN INITIATIEVEN VOOR KINDEROPVANG VAN BABY S EN PEUTERS IN NINOVE ARTIKEL 1 Artikel 1.1 ALGEMENE BEPALINGEN Definities (bron: Kind en Gezin) Kinderopvang:

Nadere informatie

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in, en dit alle dagen.

Nadere informatie

VOOR KINDEREN VAN 3 TOT 12 JAAR

VOOR KINDEREN VAN 3 TOT 12 JAAR VOOR KINDEREN VAN 3 TOT 12 JAAR VOORSTELLING : Deze buitenschoolse opvang is gestart juli 2010 Aangezien de nood groot was naar kwalitatieve buitenschoolse opvang en de school van de nodige accommodatie

Nadere informatie

KINDER OPVANG in LIER. infobrochure

KINDER OPVANG in LIER. infobrochure KINDER OPVANG in LIER infobrochure 1 VOORWOORD Beste ouder, Lier is een stad met een rijk verleden en een veelbelovende toekomst. Die toekomst wordt gegarandeerd door onze jonge gezinnen. Voor het combineren

Nadere informatie

Kinderopvang in Vlaanderen. 6 maart 2014

Kinderopvang in Vlaanderen. 6 maart 2014 Kinderopvang in Vlaanderen 6 maart 2014 1 Zo kon het niet verder Chaotisch landschap (veel vormen én organisatoren) Moeilijke zoektocht voor ouders Versnipperd kwaliteit voor kind in gedrang Verschillende

Nadere informatie

Dienst. voor de. Bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst. voor de. Bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de Bijzondere Socialezekerheidsstelsels (DIBISS) + Sociaal statuut van de Onthaalouders Laatste update: 1/01/2015 (versie 2015.1) ALGEMEENHEDEN... 3 TOEPASSINGSGEBIED... 3 HET SOCIAAL STATUUT...

Nadere informatie

Mis de train niet: tewerkstelling en fiscaliteit in de paardensport. Evert Van Mele Accountant Belastingconsulent EQUI CONSULT

Mis de train niet: tewerkstelling en fiscaliteit in de paardensport. Evert Van Mele Accountant Belastingconsulent EQUI CONSULT Mis de train niet: tewerkstelling en fiscaliteit in de paardensport Evert Van Mele Accountant Belastingconsulent EQUI CONSULT INHOUD Fiscaal gunstregime lesgevers Aansprakelijkheden Nadelen van illegale

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

WE HEBBEN JOUW ZORG IN ONZE VINGERS

WE HEBBEN JOUW ZORG IN ONZE VINGERS WE HEBBEN JOUW ZORG IN ONZE VINGERS 770 medewerkers 5.300 actieve klanten 46 miljoen euro omzet Onze diensten Het Zorgbedrijf bestaat uit 3 zorgpijlers: KINDZORG THUISZORG OUDERENZORG 4 Onze missie We

Nadere informatie

FINANCIËLE BIJDRAGE GEZINNEN 2017

FINANCIËLE BIJDRAGE GEZINNEN 2017 FINANCIËLE BIJDRAGE GEZINNEN 2017 Halmstraat 3 3600 Genk 7-Bonderstr 78A 3600 Genk Tel: 089/38.02.34 Fax: 089/84.38.32 www.kdvfamilia.be Beste ouders In deze financiële bijdrage gezinnen bijlage trachten

Nadere informatie

Jobstudent bij de stad

Jobstudent bij de stad Jobstudent bij de stad Inhoud Aan de slag als jobstudent bij het stadsbestuur 4 Wat moet je doen als je ziek bent? 4 Wat moet je doen als je het slachtoffer bent van een arbeidsongeval? 4 Hoeveel bedraagt

Nadere informatie

Aangepaste bedragen van de subsidies en andere financiële tegemoetkomingen voor de opvangvoorzieningen in 2012

Aangepaste bedragen van de subsidies en andere financiële tegemoetkomingen voor de opvangvoorzieningen in 2012 Hallepoortlaan 27 B-1060 BRUSSEL Telefoon: 02 533 12 11 Fax: 02 544 02 80 www.kindengezin.be e-mail : info@kindengezin.be MEDEDELING Aangepaste bedragen van de subsidies en andere financiële tegemoetkomingen

Nadere informatie

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051

REGLEMENT. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 REGLEMENT HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 4 e versie Wijziging: OVDB, naamsverandering Calibris (wijziging niet specifiek kenbaar gemaakt bij cliënten)

Nadere informatie

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder?

Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bouwsteen 2: motivatie Waarom kies ik voor de job als onthaalouder? Bij de start als onthaalouder koos je om één of meerdere redenen voor deze job. Dit bepaalt mee wat voor jou belangrijk is in de job.

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST Tussen enerzijds: KINDERDAGVERBLIJF DE HONINGBOOM is een feitelijke vereniging met ondernemingsnummer 0843.231.787 vertegenwoordigd door Van Calster Ilse en Van Calster Ann met

Nadere informatie

INFOBROCHURE KINDEROPVANG IN HERSELT

INFOBROCHURE KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Brochure inkomenstarief voor ouders

Brochure inkomenstarief voor ouders Brochure inkomenstarief voor ouders Als je kind opgevangen wordt in een opvanglocatie met inkomenstarief, dan vind je hier alle info. Inkomenstarief is de prijs voor kinderopvang volgens je inkomen. Niet

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst Dossiernummer... NAAM KIND:... Schriftelijke overeenkomst Attest inkomenstarief Waarborg Overschrijving/cash Overeenkomst tussen: 1. Organisator Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren 012/23.70.26 onthaalouders@mereltjes.be

Nadere informatie

Gastouderbureau. Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net

Gastouderbureau. Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net Gastouderbureau Tjil! Gastouderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 67 www.tjil.net info@tjil.net Inhoud Welkom Start je eigen kinderopvang! Wat is gastouderopvang? Wat

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Schriftelijke overeenkomst 1 april 2015 Contracterende partijen De organisator NAAM: KINDERDAGVERBLIJF T VIENCENTJE ADRES: LEOPOLDSTRAAT

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar.

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Geldig vanaf 1 april 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor kosten en vergoedingen

Nadere informatie

Brochure inkomenstarief voor ouders

Brochure inkomenstarief voor ouders Brochure inkomenstarief voor ouders Als je kind opgevangen wordt in een opvanglocatie met inkomenstarief, dan vind je hier alle info. Inkomenstarief is de prijs voor kinderopvang volgens je inkomen. Niet

Nadere informatie

Statuut van de Zelfstandige in hoofdberoep

Statuut van de Zelfstandige in hoofdberoep STATUUT VAN ZELFSTANDIGE IN HOOFDBEROEP OF BIJBEROEP Statuut van de Zelfstandige in hoofdberoep... Wie valt onder toepassing van het sociaal statuut?... Verplichtingen... Rechten... Statuut Zelfstandige

Nadere informatie

25/06/2010. Zelfstandige kinderdagverblijven

25/06/2010. Zelfstandige kinderdagverblijven Zelfstandige kinderdagverblijven Bezoekendag, 24 juni 2010 1 Dagprogramma 24 juni 2010 Voormiddag Inleiding bij het begrip zelfstandig kinderdagverblijf Kennismaking met kinderdagverblijf Ukkie-Pukkie

Nadere informatie

Brochure inkomenstarief voor ouders

Brochure inkomenstarief voor ouders Brochure inkomenstarief voor ouders Als je kind opgevangen wordt in een opvanglocatie met inkomenstarief, dan vind je hier alle info. Inkomenstarief is de prijs voor kinderopvang volgens je inkomen. Niet

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

Hoe worden kunstenaars vergoed? Michael Van den Eynde 27 april 2013

Hoe worden kunstenaars vergoed? Michael Van den Eynde 27 april 2013 Hoe worden kunstenaars vergoed? Michael Van den Eynde 27 april 2013 Overzicht 20 december 2012 1. Kunstenaarsstatuut 2. Wat is een artistieke prestatie? 3. Vergoeding voor een artistieke prestatie 3.1.

Nadere informatie

MEDEDELING. KWMDJ002 16 maart 2009. Alle opvangvoorzieningen

MEDEDELING. KWMDJ002 16 maart 2009. Alle opvangvoorzieningen Hallepoortlaan 27 B-1060 BRUSSEL Telefoon: 02 533 12 11 Fax: 02 544 02 80 www.kindengezin.be e-mail : info@kindengezin.be MEDEDELING Het ministerieel besluit over het attest van een basisopleiding levensreddend

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016 DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham Vander Elststraat 49, 3970 Leopoldsburg Tel. en antwoordapp.: 011/34 83 91 Fax.: 011/40 38 10

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw EVA Onsa De Pinte vzw Koning Albertlaan 1 Ondernemingsnummer: 0464 674 738 Inhoud Voorstelling organisator Voorstelling opvanglocaties - Gemeentelijke

Nadere informatie

Inhoud. Maart 2009. Onthaalouders aangesloten bij een dienst voor opvanggezinnen 3

Inhoud. Maart 2009. Onthaalouders aangesloten bij een dienst voor opvanggezinnen 3 Inhoud Maart 2009 I Onthaalouders aangesloten bij een dienst voor opvanggezinnen 3 1. Wat betekent werken als onthaalouder bij een dienst? 3 2. Voorwaarden om aan te sluiten bij een dienst 3 3. Vergoeding

Nadere informatie

OOG VOOR DETAIL. Werk en kinderen, Steun van het sociaal fonds, niet altijd makkelijk om je te organiseren! In dit nummer. wat houdt dat in?

OOG VOOR DETAIL. Werk en kinderen, Steun van het sociaal fonds, niet altijd makkelijk om je te organiseren! In dit nummer. wat houdt dat in? BBTK NUMMER 3 APRIL 2011 Informatiekrantje van BBTK voor het winkelpersoneel van de Zelfstandige Kleinhandel en de Middelgrote Levensmiddelenbedrijven OOG VOOR DETAIL In dit nummer 1. Werk en kinderen,

Nadere informatie

Jobstudent bij de stad

Jobstudent bij de stad Jobstudent bij de stad Inhoud Aan de slag als jobstudent bij het stadsbestuur 4 Wat moet je doen als je ziek bent? 4 Wat moet je doen als je het slachtoffer bent van een arbeidsongeval? 4 Hoeveel bedraagt

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders

Informatie voor Gastouders Informatie voor Gastouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken 088

Nadere informatie

SELECTIEPROCEDURE onthaalouder worden

SELECTIEPROCEDURE onthaalouder worden SELECTIEPROCEDURE onthaalouder worden Dienst voor onthaalouders Wieltjeshove Denktekst Beste kandidaat-onthaalouder, Vanuit Wieltjeshove hebben wij ondervonden dat de beslissing om onthaalouder te worden

Nadere informatie

DECREET HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN KINDEROPVANG VAN BABY S en PEUTERS. Ann Lobijn

DECREET HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN KINDEROPVANG VAN BABY S en PEUTERS. Ann Lobijn DECREET HOUDENDE DE ORGANISATIE VAN KINDEROPVANG VAN BABY S en PEUTERS Ann Lobijn Inhoud Tijdspad Doelstellingen van het decreet en korte inhoud BVR vergunningsvoorwaarden Reacties VVSG - Tijdspad Decreet

Nadere informatie

TARIEF GEZINSPOLIS. Doelgroep. Commerciële troeven. Burgerrechtelijke aansprakelijkheid & Rechtsbijstand. Antwerpen, Mei 2012 10 april 2012

TARIEF GEZINSPOLIS. Doelgroep. Commerciële troeven. Burgerrechtelijke aansprakelijkheid & Rechtsbijstand. Antwerpen, Mei 2012 10 april 2012 TARIEF GEZINSPOLIS Antwerpen, Mei 2012 10 april 2012 Doelgroep Iedereen die in gezinsverband samenwoont of alleenstaande is. Formules: Gezin Alleenstaande 55+ (indien ze met max. 2 samenwonen) Optie: Onthaalgezin

Nadere informatie

Praktische startgids voor onthaalouders

Praktische startgids voor onthaalouders Praktische startgids voor onthaalouders Haal de toekomst in huis! Word onthaalouder. Heb je een groot hart voor de allerkleinsten? Wil je hen helpen opgroeien en ontwikkelen? En doe je dat liefst in jouw

Nadere informatie

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers,

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers, Winterswijk, 1 januari 2015 Beste ouders en verzorgers, Met ingang van 1 januari 2015 hebben wij nieuwe tarieven doorgevoerd. Hierbij krijgt u als ouder of verzorger meer keuzemogelijkheden. Met de bijgevoegde

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS INFORMATIE VOOR GASTOUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 002000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Kinderopvang Bowi vzw Mei 2015 KINDERBEGELEIDER WORDEN. OOK IETS VOOR JOU?

Kinderopvang Bowi vzw Mei 2015 KINDERBEGELEIDER WORDEN. OOK IETS VOOR JOU? Kinderopvang Bowi vzw Mei 2015 KINDERBEGELEIDER WORDEN. OOK IETS VOOR JOU? Informatiebrochure kinderbegeleider worden ook iets voor jou? INHOUDSTAFEL 1 INLEIDING... 2 1.1 Wat is gezinsopvang?... 2 1.2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Adres en contactgegevens Meierstraat 20 3640 Kinrooi-Kessenich België Telefoonnummer: 0473 49 15 74 Website: www.druppeltje.be Email: info@druppeltje.be Verantwoordelijke: Saskia

Nadere informatie

Brochure voorschotten groepsopvang - 2016

Brochure voorschotten groepsopvang - 2016 Brochure voorschotten groepsopvang - 2016 INHOUD BASISSUBSIDIE (TRAP 1) 3 SUBSIDIE VOOR INKOMENSTARIEF (TRAP 2) 4 PLUSSUBSIDIE (TRAP 3) 11 SUBSIDIE FLEXIBELE GROEPSOPVANG 12 SUBSIDIE FLEXIBELE URENPAKKETTEN

Nadere informatie

Waar kan je vrijwilligerswerk doen?

Waar kan je vrijwilligerswerk doen? werk vrijwilligers Je wil je graag inzetten als vrijwilliger, maar je hebt geen idee waar? Nochtans zijn er mogelijkheden genoeg. Rechten en plichten van de vrijwilliger: nooit van gehoord? Toch zijn er

Nadere informatie

Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal

Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal Herlinde Trenson Schepen Kinderopvang Kinderopvang : samenwerken Aanleiding Totaal concept Knesselare Traject Partners Partners en hun rol Rol coördinator

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders

Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders 1/14 Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders Inleiding Marius Software Ontwikkeling bvba is gespecialiseerd in software voor kinderopvang. Het programma Winkind is ontwikkeld in

Nadere informatie

De organisator is een feitelijke vereniging

De organisator is een feitelijke vereniging De organisator is een feitelijke vereniging Het Vergunningsbesluit van 22 november 2013 legt een aantal specifieke voorwaarden op voor feitelijke verenigingen die kinderopvang voor baby s en peuters organiseren.

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Vakantieopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht

Vakantieopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht Vakantieopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht Op 21 oktober 2016 keurde de Vlaamse Regering een aantal versoepelingen in de voorwaarden goed. Deze wijzigingen staan in schuin

Nadere informatie

Wie valt onder toepassing van het sociaal statuut?

Wie valt onder toepassing van het sociaal statuut? Statuut van de Helpende echtgenoot Het sociaal statuut der zelfstandigen betreft rechten en plichten als zelfstandige op sociaal gebied, met name inzake gezinsbijslag, ziekte- en invaliditeitsverzekering,

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN VLAANDEREN - 2003

KINDEROPVANG IN VLAANDEREN - 2003 1 KINDEROPVANG IN VLAANDEREN - 2003 INHOUD Deel 1: Cijfers en feiten Hoofdstuk 1. Schets van het opvanglandschap 1. Informele kinderopvang 2. Formele kinderopvang 3. De plicht tot melding aan Kind en Gezin

Nadere informatie

Cijferbijlage Wonen in Nederland en werken in België

Cijferbijlage Wonen in Nederland en werken in België Cijferbijlage Wonen in Nederland en werken in België Inhoud Algemeen 2 Gezin 2 Medische zorg 3 Nabestaanden 3 Werkloos 4 Ziek of arbeidsongeschikt 5 Zwangerschap en bevalling 5 Zo blijft u op de hoogte

Nadere informatie

Transitie decreet voor diensten voor opvanggezinnen

Transitie decreet voor diensten voor opvanggezinnen 2013-11-28-transitie decreet diensten Inleiding Transitie decreet voor diensten voor opvanggezinnen Vrijdag 22 november zijn de twee uitvoeringsbesluiten, zijnde vergunningsvoorwaarden en het subsidiebesluit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

VERGOEDINGSOVERZICHT

VERGOEDINGSOVERZICHT VERGOEDINGSOVERZICHT Versie 2015.01 1 Versie 2015.01 2 Inhoudsopgave 1.Vergoeding...3 1.1.Voorschools kinderen...3 a)extra kosten... 3 b)schadevergoeding...4 c)indexatie...4 1.2.Naschoolse kinderen...4

Nadere informatie

22/06/2010. Dagopvang capaciteit 24 kinderen Buitenschoolse opvang 72 kinderen. Begeleiding: 1 per 7 baby s 1 per 10 peuters

22/06/2010. Dagopvang capaciteit 24 kinderen Buitenschoolse opvang 72 kinderen. Begeleiding: 1 per 7 baby s 1 per 10 peuters Gemeentelijke Dagopvang Kwakkie VVSG werkbezoek ZKDV : 25 juni 2010 Schepen Kinderopvang : Herlinde Trenson Verantwoordelijke dagopvang : Ann Colpaert Meer info? dagopvang@knesselare.be Geschiedenis Opgestart

Nadere informatie