Zeilkamp als ontdekkingsreis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zeilkamp als ontdekkingsreis"

Transcriptie

1 Zeilkamp als ontdekkingsreis Inleiding: Het ASAP Sailing kajuitzeilkamp is voor personen vanaf 12 jaar die interesse hebben om goed te leren varen en op grotere zeilschepen. We gaan met een compleet uitgerust zeiljacht van bijna 15 meter voorzien van alle gemakken op verkenningstocht door de wateren van het zuidwestelijk Deltagebied. De Zuidwestelijke Delta is een uitgestrekt vaargebied waarin je vrijwel alle facetten van het varen en vooral het zeilen kunt ontdekken en beleven. Het gebied biedt bestemmingen waar aangelegd en overnacht kan worden. Ook ankeren midden in een van de meest bijzondere natuurgebieden van West-Europa, het Nationaal Park Oosterschelde, waar zeehonden, bruinvissen en bijzondere zeevogels hun thuis hebben, behoort tot de mogelijkheden. Zuidwest Nederland is een van de oudste en belangrijkste handelsaanlooproutes in de geschiedenis van de handelsschepen van weleer. De geschiedenis staat hier direct aan de waterkant. Denk aan Veere, Middelburg, Willemstad en Zierikzee. De gehele regio is ingesteld op watertoerisme en beroepsvaart. Tijdens onze ontdekkingsreis kun je dan ook samen met de ervaren bemanning van de boot ontdekken hoe beroeps- en pleziervaart samen gebruik maken van dit gebied. Je krijgt tevens een kijkje in de keuken van de begeleidingsinstanties als: Politiedienst, Rijkswaterstaat en KNRM. Met de aangeboden programma s, volgens de CWO richtlijnen, kun je een eerste aanzet geven tot het behalen van je CWO kajuitzeildiploma, (CWO I vanaf 16 jaar) en tevens kennis maken met moderne communicatie middelen als marifoon, radar en andere geavanceerde navigatie apparatuur en leren varen op basis van de natuurlijke elementen als wind en water. Als beginnend stuurman/-vrouw van een echt modern zeiljacht kun je je eigen zeiltalenten vanaf de basis tot en met het wedstrijdzeilen op een hoger niveau brengen.

2 Wie kan en mag deze uitdaging aan: Ben je 12 jaar of ouder, heb je geen of misschien een beetje zeilervaring en wil je echt iets unieks beleven, dan hebben we het volgende voor je in petto: Als echte Viking een zeiljacht van bijna 15 meter onder controle houden; Zelf je koers uitzetten naar een bestemming die jij leuk vindt; Een hele week heerlijk varen en de leukste en mooiste plaatsen van de zuidwestelijke Delta aan doen; De lucht opsnuiven van de allure van historische handelssteden; Samen met je vrienden de leukste en leerzaamste vakantie van je leven beleven. Welke watersporter droomt er nou niet van om zelf eens schipper te zijn op een groot zeiljacht? Challenger loopt een van de Zeeuwse havens aan bij zonsondergang Klaar om te wenden, Reee..

3 Hoe ga je dit beleven: Je vaart met een super, degelijk gebouwde Bavaria van 47 voet of een Jeanneau van 45 voet vanaf Zeilschool De Viking of het Goese Sas naar een van de vele bestemmingen die we met de gehele bemanning gaan bepalen. Onder leiding van een ervaren schipper en een gezellige bootsman, ga je op ontdekkingsreis. Het grootse gedeelte van de reis vindt plaats in een getijde gebied. Als je in dit vaargebied uit de voeten kunt dan heb op navigatie-technisch gebied de beste ervaring in je tas voor het varen op stroom. Alle dimensies van het varen op getijdewater komen voorbij. Je leert de beginselen van het echte zeilen op een stabiele boot waar alle tijd genomen wordt voor uitleg en bediening van zeilen en beslag. Van grootzeil tot fok en van gennacker tot high aspect. Ook de bijbehorende manoeuvres worden uitgelegd en geoefend. Tijdens de theorie nemen we de ervaringen van de dag nog eens door zodat je aan het einde van de week de kneepjes van het zeilen onder de knie hebt. Je vaart door sluizen en leert hoe deze werken en hoe ze worden bediend. Je leert hoe je een brugwachter kunt vragen om de brug voor je open te doen en ook wanneer dat niet nodig is, want misschien kun je er wel onderdoor. Het plannen van aankomst en ook wanneer je dan moet vertrekken is een belangrijk onderdeel van de activiteiten aan boord. Doordat het getijde een verloop heeft van een uur per etmaal is geen dag of geen moment hetzelfde. Ook rekening houden met het weer en de situatie van de aanlegplaats waar we naar toe gaan staat op de agenda. Tijdens het varen krijg je vanzelfsprekend te maken met de do s en don ts van het van het varen met een jacht. Je leert hoe je de boot moet onderhouden, wat de jachtetiquette inhoudt en hoe je een boot gereed maakt voor vertrek en natuurlijk ook voor het weer aanleggen. De havenmeester is vaak de eerste en belangrijkste persoon in de haven die je te woord staat. Hij zal zeker bereid zijn je uit te leggen wat zijn vak inhoudt.

4 Hoe werkt dit allemaal: Eten en slapen doen we natuurlijk ook aan boord. Je krijgt een eigen hut samen met een van de andere bemanningsleden waarin je je eigen kooi kunt inrichten. Ook hier leer je hoe dit allemaal werkt. De schepen beschikken over meerdere sanitaire voorzieningen, warm en koud stromend water, verwarming en zelfs 220 voltaansluiting. Het plannen van de maaltijden en serveren van de gebruikelijke versnaperingen tijdens de tocht behoren tot de dagelijkse taken. Aan boord zijn naast een grote koeling, oven, 3-pitsfornuis diverse andere handige hulpmiddelen beschikbaar voor een comfortabel en een gezond culinair verblijf. In de scheepsbibliotheek staan alle benodigde boeken en handleidingen die nodig zijn voor een veilige en goed voorbereide tocht. Het kloppend hart van een schip is natuurlijk de navigatiehoek. Hier vindt je alle kaarten, apparatuur en middelen om de tocht te plannen zodat dat je niet voor verrassingen komt te staan. We leren je natuurlijk hoe dit allemaal in zijn werk gaat en een ieder kan daarna kiezen wat hij of zij het leukst vindt. In de meeste havens is wel iets te beleven wat bijdraagt tot een leuke of leerzame ervaring waar je wat van op kunt steken. Zo zijn er in Yerseke oesterputten en mosselbedrijven. In Wemeldinge staat een verkeerspost waar voor een groot deel van het gebied het scheepvaartverkeer geregeld wordt. In Vlissingen bevindt zich het Arsenaal een leuke attractie voor iedereen. Marina Port Zélande heeft een mooi overdekt zwembad en ligt dicht bij het strand. In de Grevelingen en het Veerse Meer liggen tal van eilandjes waar we kunnen aanleggen, zwemmen en BBQ-en. De steden Goes, Veere, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Brouwershaven, Willemstad en Hellevoetsluis zijn oude handelshavens waar de geschiedenis op de kade op je staat te wachten. Natuurlijk kan er overal gegeten, gedronken en geshopped worden. Was je nog nooit op natuurpark Neeltje Jans geweest? Bij een station van de Reddingsmaatschappij of in een echte vismijn? Dan is dit je kans.

5 Wat heb je allemaal nodig: Wij zorgen voor de maaltijden en bijbehorende drankjes, frisdranken en extra versnaperingen voor tussendoor zoals fruit en andere gezonde dingen. Dieet aanpassingen of andere wensen zijn natuurlijk te realiseren. Reddingsvesten en andere veiligheidsmiddelen hebben we natuurlijk aan boord. De toeristenbelasting en havengelden als ook de eventuele kosten voor bezoeken van openbare activiteiten of bedrijven zijn inclusief. Naast een goed humeur moet je in je plunjezak (geen koffer!) de volgende zaken meenemen: Toiletspullen, handdoeken en slippers voor het douchen; Slaapzak en een kussensloop; Waterdicht zeilpak, laarzen, hand - en bootschoenen; Kleding voor alle weeromstandigheden en zwemspullen; Zakgeld voor shoppen en leuke extra s; Zonnebril, zonnebrandcrème en een pet voorzien van borglijntjes; Het boek Leidraad voor kajuitzeilers is aan te bevelen ISBN Het programma: We verwachten de schepelingen met plunjezak zondagmiddag om uur aan boord. Je ouders kunnen dan natuurlijk ook de boot bekijken. Verder: Krijg je een monsterboekje en je persoonlijke logboek waarin ook de belangrijkste contactgegevens van het thuisfront komen te staan; Om uur hebben we captains dinner aan boord; Aan de slag met het plannen van de route; Vertrek vanuit Wolphaartsdijk of Goes(kan al op zondag zijn i.v.m. getij); Ontdekken en genieten van het vaargebied tussen Hellevoetsluis en Breskens; In de avond theorie en ontspanning; Vrijdagavond aankomst in de thuishaven met afsluitend Hambo festijn; Zaterdag grote schoonmaak en om uur weer naar huis. Met Deltazeilers ervaar je de leukste en leerzaamste vakantie van je leven!

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen Meezeilen vanuit Kos Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je van een vakantie volop

Nadere informatie

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen.

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. Noorwegentocht Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. De zeilschool is gemakkelijk te vinden, tegenover de watersportwinkel op het plein. De eigenaren, Maarten en Jacques,

Nadere informatie

Bart van Hussen - Schipper/Eigenaar Merellaan 14 5613 AL Eindhoven (M) +31 (06) 50 278 774 (E) info@windindezeilen.com (W) www.windindezeilen.

Bart van Hussen - Schipper/Eigenaar Merellaan 14 5613 AL Eindhoven (M) +31 (06) 50 278 774 (E) info@windindezeilen.com (W) www.windindezeilen. Bart van Hussen - Schipper/Eigenaar Merellaan 14 5613 AL Eindhoven (M) +31 (06) 50 278 774 (E) info@windindezeilen.com (W) www.windindezeilen.com #windindezeilen1 Wind in de Zeilen organiseert zeiltochten

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

Meezeilen vanuit Kos (Wisseldag = Zondag)

Meezeilen vanuit Kos (Wisseldag = Zondag) Meezeilen vanuit Kos (Wisseldag = Zondag) Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je

Nadere informatie

X-factor in sailing yacht experience

X-factor in sailing yacht experience STARLITE X-factor in sailing yacht experience Starlite: Zeilvakanties op topniveau Alleen voor wie zichzelf het beste gunt Zorgeloos genieten op en rond de Mediterrane wateren Sommige dingen moet je gedaan

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Werkweken Mariëndael We zijn er aanbieden: trots op dat we als school drie verschillende soorten werkweken/kampen kunnen - Survivalkamp

Nadere informatie

Informatie zeilkamp organiseren

Informatie zeilkamp organiseren WWW.NIEUWE-MAEN.NL Informatie zeilkamp organiseren Beste leraar/lerares, U wilt een excursie, werkweek of uitje plannen voor uw leerlingen. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een informatie bijeenkomst

Nadere informatie

SAILING CHARTERS www.paikeasailing.com

SAILING CHARTERS www.paikeasailing.com PAIKEA SAILING CHARTERS Zeilend door een blauwe wereld tegen een decor van eilanden, baaien, stranden en dorpjes. Heerlijk luieren op het voordek, actief zeilen en navigeren, een verfrissende duik in glashelder

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

KANOCLUB ZEELAND PROGRAMMA Aanmelden en Eisen: zie document KCZ Aanmelden en Eisen Tochten zie document KCZ Veiligheid Tochten

KANOCLUB ZEELAND PROGRAMMA Aanmelden en Eisen: zie document KCZ Aanmelden en Eisen Tochten zie document KCZ Veiligheid Tochten Hier vind u het programma van Kanoclub Zeeland in 2018. Aanmelden en Eisen: zie document KCZ Aanmelden en Eisen Tochten 2018 Veiligheid: zie document KCZ Veiligheid Tochten Tochten 2018: Zaterdag 20 januari

Nadere informatie

6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker

6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker 6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker Met seizoenbegin in april ontwaakt de Banjaard uit de winterslaap: op naar de Oostzee! IJsselmeer, Noordzee

Nadere informatie

VKZ Voor en Door 2013

VKZ Voor en Door 2013 VKZ Voor en Door 2013 Er is niets zo de moeite waard als rondklooien in een Kolibri Eemnes 23 februari 2013 Ruim 10 jaar ervaring met Torretje, Kolibri 560 Sinds 2007 ervaringen met TOR, Kolibri 660 Doel

Nadere informatie

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema:

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema: 16e Spivo Jeugdkamp Met het thema: We gaan weer op kamp! Dit jaar van vrijdag 24 april t/m zondag 26 april 2015. Dit jaar gaan we weer naar Groepsaccommodatie Ons Thuis in Ommel waar we de afgelopen paar

Nadere informatie

Ein besonderes Angebot für deutschen Gäste. Klicken Sie bitte hier.

Ein besonderes Angebot für deutschen Gäste. Klicken Sie bitte hier. http://www./ Stoer zeilen... of Page 1 of 15 Treb Charter 2011 Privacy Policy Terms of Use... relaxt al keuvelend en/of borrelend echt genieten :-) info: 06-538 535 15 Home Aanbieding Nieuws Contact A

Nadere informatie

UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS

UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS BRON VAN ENERGIE SailWise is al 40 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, actieve watersportactiviteiten-

Nadere informatie

Race of the Classics for Young Professionals 13de editie: 9 14 oktober 2018 Informatiepack

Race of the Classics for Young Professionals 13de editie: 9 14 oktober 2018 Informatiepack Race of the Classics for Young Professionals 13de editie: 9 14 oktober 2018 Informatiepack 1 INHOUD 1. Introductie 3 2. Race of the Classics for Young Professionals 4 2.1 Wat is de Race of the Classics

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

27-29 Mei 2016 P KOERS! Zeilweekend met Yoga en Ayurveda. Inspire Your Yoga! Aan boord van de 2 mastklipper Kaat Mossel vanuit Stavoren.

27-29 Mei 2016 P KOERS! Zeilweekend met Yoga en Ayurveda. Inspire Your Yoga! Aan boord van de 2 mastklipper Kaat Mossel vanuit Stavoren. 27-29 Mei 2016 P KOERS! Zeilweekend met Yoga en Ayurveda Inspire Your Yoga! Aan boord van de 2 mastklipper Kaat Mossel vanuit Stavoren. OP KOERS! Zeilweekend met Yoga en Ayurveda Laat je een lang weekend

Nadere informatie

Informatieboekje Laser Vago

Informatieboekje Laser Vago Informatieboekje Laser Vago Inhoud Welkom... 1 Programma... 1 CWO... 2 NPJ... 2 Algemeen... 3 Aankomst en vertrek... 4 Route... 4 Paklijst... 6 Voor het zeilen... 6 Voor de thuisblijvers... 7 Welkom Wat

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Zakelijk en Persoonlijk De Wind in de Zeilen

Zakelijk en Persoonlijk De Wind in de Zeilen Training & Coaching langs de Turkse en Griekse kust Zakelijk en Persoonlijk De Wind in de Zeilen Leren in den vreemde: Jaloers wordt er vaak gekeken naar die collega die op training gaat in een zonnig

Nadere informatie

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014 Versie: 26-9-2014 Final Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Veiligheid aan boord en in de havens p. 4 3. Veiligheid s avonds en s nachts p. 5 4. Tips voor

Nadere informatie

Zeeuwse en Zuid- Hollandse Stromen

Zeeuwse en Zuid- Hollandse Stromen Zeeverkennerskamp 2016 Zeeuwse en Zuid- Hollandse Stromen 15 30 juli Zeescouts De Schorre Oostende Beste zeeverkenners en ouders Na zeilcursus hebben heel wat zeeverkenners de zeilmicrobe te pakken, dit

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij meester Stefan.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij meester Stefan. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 26 mei tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 2 april tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos?

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos? ---- Samen varen, samen doen----------- Laatst was mijn kleinzoon voor de eerste keer aan boord van mijn motorboot, een jochie van net anderhalf jaar. Het eerste wat hij deed, was draaien aan het stuurwiel.

Nadere informatie

Themabrief. Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015. PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids.

Themabrief. Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015. PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids. Themabrief Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015 PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids.com Wat willen wij? Het laatste thema van dit schooljaar staat

Nadere informatie

Zeilschool Op de Helling

Zeilschool Op de Helling Zeilschool Op de Helling www.helling.nl Deelnemersinformatieboekje In-Dubio volwassenenweek versie 2013 1 Index 1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding en contact... 3 1.2 Het CWO systeem... 3 1.3 Aankomst en vertrek...

Nadere informatie

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015 S(~DI~PI~N IN}IOUD Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden

Nadere informatie

CWO 1. Optimist WSV De Ank. Dit boek is van:

CWO 1. Optimist WSV De Ank. Dit boek is van: CWO 1 Optimist WSV De Ank Dit boek is van: 1 Inhoud Wat moet je eigenlijk leren?... 3 Theorie:... 3 Praktijk... 3 Deel 1 Theorie Schiemanswerk... 5 Zeiltermen... 9 Onderdelen... 11 Veiligheid... 12 Reglementen...

Nadere informatie

Alsjeblieft. de delta in een oogopslag Nieuwe Waterweg Calandkanaal VAARROUTEBOEKJE. Je persoonlijk vaarrouteboekje!

Alsjeblieft. de delta in een oogopslag Nieuwe Waterweg Calandkanaal VAARROUTEBOEKJE. Je persoonlijk vaarrouteboekje! 28-09-2011 VAARROUTEBOEKJE Alsjeblieft Je persoonlijk vaarrouteboekje! Uit een keur aan routes ben je tot een keuze gekomen. Een vaarroute die leuk is als je met kinderen vaart, of een route die het predikaat

Nadere informatie

ONTDEKKEN COMPETITIE GENIETEN

ONTDEKKEN COMPETITIE GENIETEN ONTDEKKEN COMPETITIE GENIETEN GRIEKENLAND VOORJAAR & HERFST 2018 DE IONIAN SEA RALLY De Ionian Sea Rally is een competitieve zeiltocht op de Ionische Zee. Door middel van recreatieve dagwedstrijden ontdekt

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk.

Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk. Hoe het begon. Even voorstellen. Wij zijn Yvonne en Koen. Yvonne van Daal 67, opgegroeid in Sint Anthonis en getrouwd met Koen Geurts 62, geboren en getogen in Cuijk. Ik (Koen) zeil al sinds mijn 12 e

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Texel 24 september t/m 28 september

Texel 24 september t/m 28 september Texel 24 september t/m 28 september Groepsaccommodatie De Stolp Stolpweg 35 1797 AW Den Hoorn, Texel www.destolp-texel.nl Telefoon: Wij zijn altijd bereikbaar onder het nummer: 06-29006504 (Niké) en 06-24566674

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

Zomervakantieprogramma

Zomervakantieprogramma Zomervakantieprogramma 22-07-2013 30-08-2013 Thema : Buitenschoolse opvang en Spelregels: Wilt u zo vriendelijk zijn om ervoor te zorgen dat uw kind voor 09.00 uur aanwezig is! Als uw kind NIET voor deze

Nadere informatie

Wat doen we tijdens het weekend? Vrijdag

Wat doen we tijdens het weekend? Vrijdag Het Pupillenkamp, wat is dat eigenlijk? Het Pupillenkamp is al jaren het leukste weekend van het jaar. Ook dit jaar organiseren we het kamp, het wordt gehouden op 21,22 en 23 juni voor het eerst is dat

Nadere informatie

Havens & ligplaatsen. in de Zeeuwse Delta

Havens & ligplaatsen. in de Zeeuwse Delta Havens & ligplaatsen in de Zeeuwse Delta Havens en ligplaatsen in de Zeeuwse Delta Inhoudsopgave Inleiding Westerschelde 3 Breskens 4 Terneuzen 5 Sas van Gent 5 Perkpolder 6 Walsoorden 6 Paal 7 Hansweert

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Onderzoek vaargedrag Deltagebied 2008 December 2008

Onderzoek vaargedrag Deltagebied 2008 December 2008 Onderzoek vaargedrag Deltagebied 2008 December 2008-1 - Lelystad, december 2008 Voorwoord Bij dit onderzoek naar het vaargedrag van watersporters in het Deltagebied zijn velen betrokken geweest. Dank zijn

Nadere informatie

Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn

Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn Je ziet een schipbreukeling op een vlot door het water drijven. De schipbreukeling roept; Help! Help! Wie kan mij helpen? Weet je wat er gebeurd is? Mijn schip

Nadere informatie

Beste ouders / kinderen.

Beste ouders / kinderen. Beste ouders / kinderen. Deze brief is bedoeld als informatie document voor het Voetbalkamp van Velo. U zoon gaat immers een week lang met vreemde mensen mee om op voetbalkamp te gaan. Wat voetbalkamp

Nadere informatie

...het is vakantie! Kinderopvang

...het is vakantie! Kinderopvang Kinderopvang...het is vakantie! We maken met z n allen Een reis rond de wereld ; de kinderen leren werelddelen en landen kennen. Zo doen we een high tea in Engeland, bekijken we de oceanen, zien we welke

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM

BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM 2017 Brugklaskamp 2017 Wanneer?? Dinsdag 12 september 2017 Woensdag 13 september 2017 Donderdag 14 september 2017 Waar?? Recreatieboerderij Te Boomsgoed Langestraat 24

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREADER. 28 e Studenteneditie

VEILIGHEIDSREADER. 28 e Studenteneditie VEILIGHEIDSREADER 28 e Studenteneditie Zondag 3 april tot en met zondag 10 april 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding p. 3 2. Veiligheid aan boord en in de havens p. 4 3. Veiligheid s avonds en s nachts p.

Nadere informatie

Zeekano programma en activiteiten KC-Zeeland 2016

Zeekano programma en activiteiten KC-Zeeland 2016 Aanmelding: Voor de tochten kun je bij voorkeur via de KCZ Zee Whatsapp groep (of anders per Email of Telefoon) aanmelden bij de tochtleider, in het algemeen uiterlijk op donderdag direct voorafgaand aan

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

Zomervakantie BSO XXL 2014

Zomervakantie BSO XXL 2014 1 Zomervakantie BSO XXL 2014 Week 1: 21, 22 en 24 juli Thema: Kraak de code! Welkom in het programmaboekje van BSO XXL, we nemen je mee op avontuur! Ben jij een echte Bliek( zo noemen ze Gorcummers namelijk

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISA

APARISAPARISAPARISAPARISA Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep A Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

WWS Dameszeilen! Kort lesschema! Benamingen en begrippen!

WWS Dameszeilen! Kort lesschema! Benamingen en begrippen! WWS Dameszeilen Kort lesschema Hieronder een zeer beknopte beschrijving van het basiszeilen. Wanneer je dit allemaal onder de knie hebt kun je gerust een bootje meenemen. Het is geschreven als korte leidraad

Nadere informatie

Informatieboekje Zomerschool

Informatieboekje Zomerschool 2015 Informatieboekje Zomerschool Naam: Doel van de Zomerschool Het belangrijkste doel van De Zomerschool is dat je door samenwerken andere vaardigheden leert zoals: plannen, initiatief nemen en presenteren.

Nadere informatie

1. Hieronder is een verkeerssituatie afgebeeld. Geen van beide schepen volgt stuurboordwal. Geef aan welk vaartuig voorrang heeft.

1. Hieronder is een verkeerssituatie afgebeeld. Geen van beide schepen volgt stuurboordwal. Geef aan welk vaartuig voorrang heeft. 43 Examen maart 2013 ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 2 maart 2013 Opmerking: Tenzij anders vermeld hebben de vragen betrekking op het APSB. Verklaring van de gebruikte symbolen 1. Hieronder is een verkeerssituatie

Nadere informatie

Onderzoek vaargedrag Deltagebied 2008 Maart 2009

Onderzoek vaargedrag Deltagebied 2008 Maart 2009 Onderzoek vaargedrag Deltagebied 2008 Maart 2009-1 - - 2 - Lelystad, maart 2009 Voorwoord Bij dit onderzoek naar het vaargedrag van watersporters in het Deltagebied zijn velen betrokken geweest. Dank zijn

Nadere informatie

Centrale thema. Zomervakantie 2013: Maandag 22 Juli t/m Vrijdag 30 Augustus.

Centrale thema. Zomervakantie 2013: Maandag 22 Juli t/m Vrijdag 30 Augustus. Centrale thema Zomervakantie 2013: Maandag 22 Juli t/m Vrijdag 30 Augustus. De zomervakantie begint weer en ook deze vakantie hebben we weer een vakantie programma. Het centrale thema is dit jaar Te land,

Nadere informatie

Een 72 uurs zeilmarathon rond het Zachtebed voor zeilende vissersschepen. Start en finish in Den Oever

Een 72 uurs zeilmarathon rond het Zachtebed voor zeilende vissersschepen. Start en finish in Den Oever DE STICHTING TOT BEHOUD VAN DE BU130 ORGANISEERT DE ZACHTEBED RACE Een 72 uurs zeilmarathon rond het Zachtebed voor zeilende vissersschepen. Start en finish in Den Oever Zoek en vind(t) het water om in

Nadere informatie

Meezeilen & kooiencharter 2015

Meezeilen & kooiencharter 2015 Meezeilen & kooiencharter 2015 WEEKENDEN: Weekend zeilen vanaf Kiel 12 t/m 14 juni Weekend zeilen vanaf Stralsund 11 t/m 13 september Brandaris Race - wedstrijd naar Terschelling 16 t/m 18 oktober Glühwijntocht

Nadere informatie

op de Hollandse Plassen

op de Hollandse Plassen op In deze presentatie: 2 Het gebied van kent een uniek netwerk van vaarwegen: het sloepennetwerk, een praktisch en overzichtelijk netwerk van knooppunten. Door het aan elkaar knopen van vaarwegen en plassen

Nadere informatie

Informatie skûtsjesilen

Informatie skûtsjesilen Informatie skûtsjesilen Skûtsjesilen: een begrip in Friesland en ver daarbuiten. Hotel Galamadammen: een unieke locatie voor uw zeildag! Hotel Galamadammen heeft verschillende mogelijkheden om uw dag op

Nadere informatie

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Binnenvaartpolitieregelement (BPR) REGELEMENT TER VOORKOMING VAN AANVARING OF AANDRIJVING OP DE OPENBARE WATEREN Net als op straat zijn er ook op

Nadere informatie

VOOR DE 37 STE KEER HET POOLKAMP. OP 20, 21 EN 22 DECEMBER KAMPEERBOERDERIJ KLONIE TE ELLERTSHAAR

VOOR DE 37 STE KEER HET POOLKAMP. OP 20, 21 EN 22 DECEMBER KAMPEERBOERDERIJ KLONIE TE ELLERTSHAAR VOOR DE 37 STE KEER HET POOLKAMP. OP 20, 21 EN 22 DECEMBER 2013. KAMPEERBOERDERIJ KLONIE TE ELLERTSHAAR Het Poolkamp is voor de echte liefhebbers van winter kamperen. Je kunt kiezen uit een 6-tal verschillende

Nadere informatie

IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER)

IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER) IMPRESSIE HEMELVAARTTOCHT 2015 (VOYAGER) Voor de Voyager begon de Hemelvaarttocht 2015 met de afvaart om 13:30 vanuit Lelystad haven met zon, 15 knopen wind en een snelheid over de grond van 6 knopen.

Nadere informatie

Roadbook Tour de Franc zeileditie 2015

Roadbook Tour de Franc zeileditie 2015 Roadbook Tour de Franc zeileditie 2015 Etappe 1 Harelbeke - Terneuzen Het startschot wordt gegeven rond 8u30, verzamelen voor de startlijn doen we omstreeks 8u. Vanuit Harelbeke gaat het rechtstreeks naar

Nadere informatie

ûlepanne 2015 OP VAKANTIE MET DE KINDEREN

ûlepanne 2015 OP VAKANTIE MET DE KINDEREN ûlepanne 2015 OP VAKANTIE MET DE KINDEREN APART EN TOCH SAMEN Dit zijn de ultieme gezinsvakanties: een eigen plek voor ouders die hun kinderen meenemen, of - zo je wilt - kinderen die hun ouders meenemen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN VOORWOORDJE Aan de ouders en leerlingen van groep 8, Het is bijna zover, groep 8 gaat

Nadere informatie

Maandag 17 augustus 2009

Maandag 17 augustus 2009 Maandag 17 augustus 2009 Iets na drieën thuis vertrokken. Het plan is om morgen om 6.00 uur te vertrekken vanuit de zeehaven van Lauwersoog. Dit is twee uur en drie kwartier voor hoogwater. Het vroege

Nadere informatie

Inschrijfboekje zeilkampen 2015

Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Samen leren, samen zeilen 1 Zeilkampen van Het Streek Vlakbij het Sneekermeer, in het hartje van de mooiste watersport-provincie van Nederland, ligt het dorpje Uitwellingerga,

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2019

INFORMATIEAVOND RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2019 INFORMATIEAVOND RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2019 AFTERMOVIE RACE OF THE CLASSICS FOR YOUNG PROFESSIONALS 2018 AGENDA ORGANISATIE INTRODUCTIE DE RACE WEEK DE WEDSTRIJD VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

Vrije tijd. Walcheren Juni 15

Vrije tijd. Walcheren Juni 15 Walcheren Juni 15 Middelburg: 1, 2, 3 en 4 juni Vrije Tijd Walcheren gaat weer mee doen met de Avond4daagse. Vier avonden achter elkaar 5 kilometer wandelen. Wie doet er mee? Er hebben zich al een aantal

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN 9 SEPTEMBER T/M 11 SEPTEMBER 2019 Informatie brugklaskamp Vierhouten Ben jij al helemaal klaar om je te verkleden voor de discoavond, om de hoogste bomen te beklimmen en om

Nadere informatie

Schipbreuk in het paradijs

Schipbreuk in het paradijs Schipbreuk in het paradijs 8 foto s en tekst: Marja Kok Begin april 2007 zeilen we met onze boot Seraglio van Curaçao naar Klein-Curaçao. Het eiland ligt op zo n 6 mijl van het meest oostelijke punt op

Nadere informatie

Sport BSO Polderpoort

Sport BSO Polderpoort Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Thema: Er op uit Klauterwoud Klimmen, klauteren, verstoppen, varen met op een vlot of je eigen hut bouwen? Alles kan in het klauterwoud! We gaan verschillende spellen spelen

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep B Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Schoolreis Texel 2012. 27 29 juni

Schoolreis Texel 2012. 27 29 juni Schoolreis Texel 2012 27 29 juni Naam Klas :.. :.. 1 Welkom op Texel Je verblijft in Stayokay Texel, Haffeldenweg 29, 1791 AS Texel Je neemt de volgende spullen mee: Kleding, zwemkleding, regenkleding,

Nadere informatie

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven!

Het schip dient uiterlijk om 13.00 uur terug te zijn in de haven! Rode route Nieuwegein, Utrecht (alleen voor schepen met een hoogte tot 2.85 mtr), Maarssen, Breukelen, Loosdrechtse Plassen, Weesp, Muiden-IJsselmeer (alleen met toestemming van Hatenboer Yachtcharter),

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN BIJZONDER WATERSPORTCENTRUM It Sailhûs is een watersportaccommodatie voor mensen met een beperking. Dit voormalige

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

Deze reis wordt begeleid door Gertrude van Everdingen (piano/zangeres/conservatoriumdocent) en Loes Ram (energiebehandelingen/coaching).

Deze reis wordt begeleid door Gertrude van Everdingen (piano/zangeres/conservatoriumdocent) en Loes Ram (energiebehandelingen/coaching). THEMAREIZEN EN SPECIALE GULET REIZEN Naast de zeilcruises voor 1 of 2 weken bieden wij ook een aantal speciale reizen aan. Op verzoek is het altijd mogelijk om een aantal themareizen te organiseren, zoals

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Hé, ga je mee naar zee?!

Hé, ga je mee naar zee?! Locatie: IKC VanKampen BSO Adres: Curacaolaan 53, Vlaardingen Telefoonnummer: 06-21822851 Hé, ga je mee naar zee?! Let op; de groepen zijn regelmatig opgesplitst (spetters = oudste groep, bubbels=jongste

Nadere informatie

4318 TR Brouwershaven Vraagprijs: k.k.

4318 TR Brouwershaven Vraagprijs: k.k. da Meeuwenstein 67 4318 TR Brouwershaven Vraagprijs: 124.000 k.k. Vrijstaande recreatiewoning in de luwte van het Grevelingenmeer! Deze vrijstaande recreatiewoning met tuinhuis ligt aan de rand van het

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Bevers en Welpen Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Bevers en Welpen. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een week

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie

O.B.S. DE HOUTHOEFFE WERKWEEK ELLEMEET 2016

O.B.S. DE HOUTHOEFFE WERKWEEK ELLEMEET 2016 Mijn adres is van 5 t/m 9 september 2016: Recreatieoord Klaverweide Kuijerdamseweg 56 323 LC Ellemeet Belangrijke adressen voor mezelf: ------------------------------------- -------------------------------------

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

In deze map zult u de belangrijke gegevens vinden die misschien goed van pas komen op uw reis door de Biesbosch of andere mooie natuur gebieden.

In deze map zult u de belangrijke gegevens vinden die misschien goed van pas komen op uw reis door de Biesbosch of andere mooie natuur gebieden. Beste Watersporter, In deze map zult u de belangrijke gegevens vinden die misschien goed van pas komen op uw reis door de Biesbosch of andere mooie natuur gebieden. De bedoeling van deze informatie map

Nadere informatie

Kleine schepen Grote schippers. Small Ships Race

Kleine schepen Grote schippers. Small Ships Race Kleine schepen Grote schippers Small Ships Race Vertrekkersavond: Programma van dag tot dag Vertrek IJmuiden Navigatie onderweg Aanloop Lowestoft Contact onderweg Programma Woensdag 11 mei (Seaport Marina

Nadere informatie

Informatieboekje Laser Pico

Informatieboekje Laser Pico Informatieboekje Laser Pico Inhoud Welkom... 1 Programma... 1 CWO... 2 NPJ... 2 Algemene informatie... 3 Aankomst en vertrek... 4 Route... 4 Paklijst... 6 Voor het zeilen... 6 Voor de thuisblijvers...

Nadere informatie

Programma clubweekend

Programma clubweekend l Programma clubweekend Atletiekvereniging Scheldesport 19 & 20 oktober 2013 1 Thema Halloween Terneuzen, 15 oktober 2013 Beste Scheldesporters, beste ouders/verzorgers!! Hierbij ontvangen jullie het programmaboekje

Nadere informatie