DRAAIBOEK INBURGERINGSCEREMONIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DRAAIBOEK INBURGERINGSCEREMONIE"

Transcriptie

1 DRAAIBOEK INBURGERINGSCEREMONIE integratie-inburgering.be

2 EEN INBURGERINGSCEREMONIE? Jaarlijks ronden duizenden inburgeraars in Vlaanderen hun inburgeringstraject af. Als bewijs hiervan krijgen ze een attest van inburgering. Wil je hen als lokaal bestuur in de bloemetjes zetten als bedanking voor hun inspanningen? Wil je hen tegelijkertijd stimuleren en ondersteunen om zich verder in te zetten voor je gemeente/stad? Dan is een inburgeringsceremonie een goede start! Een officiële verwelkoming als nieuwe burger door een lokaal bestuur is een schouderklopje voor de inburgeraar. Tegelijk worden ze aangemoedigd om hun integratieproces verder te zetten. Door te focussen op de inzet van inburgeraars doorbreek je de perceptie dat niet-belgen niet willen integreren in onze samenleving. Het draagvlak voor etnisch-culturele diversiteit in je gemeente wordt zo weer een beetje groter!

3 CONCEPT Het gemeente- of stadsbestuur organiseert een feestelijke namiddag waarbij alle inburgeraars die het voorbije jaar een attest behaalden, worden uitgenodigd. Tijdens het officiële gedeelte zorgt een ceremoniemeester voor een vlot verloop. De burgemeester en/of een schepen zet tijdens een speech de inspanningen van de inburgeraars in de spotlights en nodigt hen uit om verder actief te blijven in de gemeente of stad. Ook de vertegenwoordiger van het Agentschap Integratie en Inburgering komt aan het woord. De ceremonie zelf heeft een warm karakter. Inburgeraars en hun familie moeten zich écht welkom voelen. Je kan bijvoorbeeld zoeken naar een (ex-) inburgeraar van de eigen of naburige gemeente die live achtergrondmuziek breng of een expositie geeft met eigen foto s, schilderijen, poëzie, De inburgeraars ontvangen een aandenken van de gemeente of stad. Van elke inburgeraar wordt individueel een foto genomen wanneer hij/zij het aandenken ontvangt. Een groepsfoto sluit de ceremonie af. De inburgeraars ontvangen hun individuele foto en de groepsfoto enkele dagen na de ceremonie in de brievenbus. Na het officiële gedeelte kan iedereen tijdens een receptie genieten van een hapje en een drankje. Hier kan bijvoorbeeld ook een filmpje over en met inburgeraars getoond worden.

4 PRAKTISCH Waar? De ideale locatie is het gemeente- of stadhuis, omwille van het officiële en prestigieuze karakter. Wanneer? Frequentie: Afhankelijk van het aantal inburgeraars één of twee keer per jaar (of één keer per twee jaar, als er echt te weinig inburgeraars in je gemeente een attest behalen). Hoeveel inburgeraars een attest behalen, kan je opvragen bij het Agentschap Integratie en Inburgering. Dag: Zaterdag of zondag zijn de meest geschikte dagen voor een inburgeringsceremonie. De exacte dag wordt best in samenspraak met het Agentschap Integratie en Inburgering bepaald. Belangrijk is dat de burgemeester en/of schepenen aanwezig kunnen zijn. Uur: De inburgeringsceremonie start idealiter om 15 uur, waarbij het officiële gedeelte een klein uurtje in beslag neemt. Tussen 16 en 17 uur is er tijd voor een hapje en een drankje. Voor wie? Alle inburgeraars die hun inburgeringsattest in de loop van het voorbije jaar behaalden, ontvangen een uitnodiging (liefst voor het hele gezin). De belangrijkste partnerorganisaties in het kader van het inburgeringstraject ontvangen ook een uitnodiging. Uitnodiging Er zijn twee versies van de uitnodiging: één voor inburgeraars en één voor partnerorganisaties. Jouw gemeente ontwerpt en drukt een aantrekkelijke uitnodiging, met daarop: De naam van de burgemeester of bevoegde schepen; Het logo van het Agentschap Integratie en Inburgering; Een antwoordkaartje en plannetje. Het Agentschap Integratie en Inburgering verstuurt de uitnodigingen voor inburgeraars, aangezien ze omwille van privacyredenen de gegevens van de ex-inburgeraars niet aan de gemeente mag overhandigen. Ze worden vijf weken voor de inburgeringsceremonie verstuurd. Vier weken voor de inburgeringsceremonie contacteert het Agentschap Integratie en Inburgering de genodigden met de vraag of ze de brief ontvangen en begrepen hebben en moedigen hen aan om zich in te schrijven.

5 Inschrijving Inburgeraars kunnen inschrijven tot één week voor de ceremonie door: de antwoordkaart terug te sturen naar de gemeente; door te telefoneren naar het onthaal van de gemeente; door een te sturen. Na de deadline belt het Agentschap Integratie en Inburgering de inburgeraars van wie de gemeente geen reactie gekregen heeft om hen via een gesprek eventueel nog te motiveren om deel te nemen. De dag voor de ceremonie krijgen de ingeschreven inburgeraars een herinnerings-sms van de gemeente zelf. Pers BIJ EEN GROTERE CEREMONIE: Zowel je gemeente als het Agentschap Integratie en Inburgering nodigen twee weken vooraf de pers uit. De gemeente en het Agentschap Integratie en Inburgering zorgen in samenspraak voor een persbericht en voor de nodige info voor de persmap: programma, persbericht, overzicht van het aantal inburgeringsattesten, korte voorstelling van het Agentschap Integratie en Inburgering, eventueel aangevuld met info van het lokale bestuur. De verantwoordelijke van het Agentschap Integratie en Inburgering houdt zich beschikbaar om na afloop van de ceremonie vragen van de pers te beantwoorden. Na de ceremonie sturen we de groepsfoto samen met het persbericht door naar de persredacties. BIJ EEN KLEINERE CEREMONIE: Het Agentschap Integratie en Inburgering en/of de gemeente stelt een artikel op voor de lokale Goednieuwskrant of de streekpagina s van Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg, etc. De groepsfoto van de ex-inburgeraars dient als illustratie. Benodigdheden voor de ceremonie Lijst met inschrijvingen Naamkaartjes voor genodigden en medewerkers Projector Microfoon Camera (foto s voor de eigen website, sociale media, ) Aandenken van de gemeente (gadgets, lokale streekproducten, ) Hapjes (vegetarisch/halal)

6 VERLOOP CEREMONIE uur Zaal inrichten Onthaal voorbereiden: tafels met genodigdenlijst, inschrijvingen en naamkaartjes voor de inburgeraars Fotoprojectie uittesten, indien er een inburgeraar-fotograaf of de gemeente foto s ter beschikking stelt Filmprojectie uittesten: getuigenissen inburgeraars filmpjes Agentschap Integratie en Inburgering Microfoon uittesten Inburgeraar-fotograaf, inburgeraar-muzikant, ontvangen Badges medewerkers klaarleggen Roll-up banner Agentschap Integratie en Inburgering opzetten Gadgets/aandenken van de gemeente klaarleggen uur Een medewerker van je gemeente wacht de genodigden aan de buitendeur op en stuurt hen door naar vestiaire en het onthaal. De genodigden worden aan het onthaal ontvangen en de aanwezigheidslijst wordt bijgehouden. De naamkaartjes worden uitgedeeld. De onthaalmedewerker ontvangt de persmensen en bezorgt de persmap. Dit kan afhankelijk van de situatie ook de vertegenwoordiger van het Agentschap Integratie en Inburgering zijn. Iemand blijft tijdens de ceremonie bij het onthaal zitten om laatkomers te ontvangen. Vanaf 14:45 uur: eventueel een filmpje met (ex-)inburgeraars, live achtergrondmuziek, projectie van foto s, indien mogelijk van een inburgeraar-fotograaf of een inburgeraar-muzikant.

7 15.00 uur Welkomstwoord door de ceremoniemeester. De ceremoniemeester is iemand van je gemeente. Toespraak door de burgemeester en/of schepen. De aanwezige partnerorganisaties worden duidelijk vermeld. De ceremoniemeester bedankt en geeft het woord aan de medewerker van het Agentschap Integratie en Inburgering. Hij of zij gaat in gesprek met één of meerdere inburgeraars. Het Agentschap Integratie en Inburgering bereidt dit op voorhand voor met de inburgeraars die dit graag willen doen. Als er geen inburgeraars aanwezig zijn die zich hiervoor kandidaat stellen, geeft het Agentschap Integratie en Inburgering een korte toelichting over het traject. De ceremoniemeester bedankt en kondigt de uitreiking van de gadgets aan. Een medewerker van het Agentschap Integratie en Inburgering leest de naam van elke aanwezige inburgeraar voor. De burgemeester en/ of schepen geven elke inburgeraar een handdruk en overhandigen een streekproduct of gadget. We nemen een foto van elke inburgeraar, die we achteraf per post bezorgen. De ceremoniemeester rondt af, bedankt de inburgeraar-fotograaf/ muzikant, kondigt aan dat er nog een groepsfoto wordt genomen en nodigt na het fotomoment iedereen uit voor een hapje en drankje uur Receptie aangeboden door je gemeente. Denk ook aan vegetarische en/of halalhapjes! uur De gemeente staat in voor het opruimen van de zaal.

8 ACHTERAF De gemeente of stad bezorgt de groepsfoto aan: het Agentschap Integratie en Inburgering; de lokale pers, samen met het persbericht. Het Agentschap Integratie en Inburgering zorgt ervoor dat de foto s bij de inburgeraars terechtkomen. Heb je nog vragen? Contacteer het Agentschap Integratie en Inburgering in jouw buurt. Tour & Taxis Koninklijk Pakhuis Havenlaan 86C, bus Brussel V.U. Leen Verraest, Agentschap Integratie en Inburgering, private stichting, Tour & Taxis, Havenlaan 86C bus 212, 1000 Brussel Het Agentschap Integratie en Inburgering is een overheidsagentschap dat zich inzet voor een samenleving waar iedereen, ongeacht herkomst of achtergrond, gelijke kansen krijgt.

Onderwijs binnen het inburgeringstraject

Onderwijs binnen het inburgeringstraject Onderwijs binnen het inburgeringstraject 3 mei 2019 Wie zijn we? Onze opdracht: het Vlaams inburgerings- en integratiebeleid uitvoeren Een overheidsagentschap 2015 Onze klanten: lokale besturen, organisaties

Nadere informatie

Van opvang naar samenleven Inspirerende beleidsverhalen en praktijken voor de lokale integratie van vluchtelingen

Van opvang naar samenleven Inspirerende beleidsverhalen en praktijken voor de lokale integratie van vluchtelingen Inspiratiedagen voor lokale besturen Van opvang naar samenleven Inspirerende beleidsverhalen en praktijken voor de lokale integratie van vluchtelingen Inleiding Wat brengen we? Situering vluchtelingen

Nadere informatie

Korte kennismaking. jezelf voorstellen en je werkcontext. heb je ervaring in het bouwen aan een cultuursensitieve organisatie?

Korte kennismaking. jezelf voorstellen en je werkcontext. heb je ervaring in het bouwen aan een cultuursensitieve organisatie? Korte kennismaking jezelf voorstellen en je werkcontext heb je ervaring in het bouwen aan een cultuursensitieve organisatie? wat is voor jouw organisatie een uitdaging of een knelpunt in het omgaan met

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Inburgering Spreker: Sofie Michielsen (Inburgering Oost-Vlaanderen) WAT IS INBURGERING? - 2-1 Opdracht Inburgering = Vlaamse beleid Opstap tot integratie door het onthalen

Nadere informatie

UITNODIGING. Kom genieten met de leden van uw organisatie van een klassiek concert tijdens het Klarafestival 2019!

UITNODIGING. Kom genieten met de leden van uw organisatie van een klassiek concert tijdens het Klarafestival 2019! UITNODIGING Kom genieten met de leden van uw organisatie van een klassiek concert tijdens het Klarafestival 2019! vrijdag 22 maart 2019 A Faust symphony Paleis Van Schone Kunsten (Bozar) in Brussel Wat

Nadere informatie

Levenslang en samen leren omgaan met diversiteit

Levenslang en samen leren omgaan met diversiteit Levenslang en samen leren omgaan met diversiteit Maart 2017 20-tal ingekantelde organisaties Van 20-tal organisaties naar één Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering 2015: installeren 2016: organiseren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005

Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Verslag van de vergadering: Commissies clubzaken en -jeugd 8 maart 2005 Organisatie jubileumfeest op 9 april 2005 Aanwezig Commissie Jeugd : Jos Broekmans Herman De Pauw Benny Lenaerts Aanwezig Commissie

Nadere informatie

3. Kan de minister meedelen welk aandeel van de asielzoekers daadwerkelijk een taalcursus start?

3. Kan de minister meedelen welk aandeel van de asielzoekers daadwerkelijk een taalcursus start? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 387 van CHRIS JANSSENS datum: 23 februari 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

DIALOOGDAG Recht op werk, voor iedereen?!

DIALOOGDAG Recht op werk, voor iedereen?! Het Netwerk tegen Armoede nodigt u uit op de DIALOOGDAG Recht op werk, voor iedereen?! Op donderdag 6 november 2014 Antwerpen-Berchem, Huis van de Sport DIALOOGDAG Wanneer: donderdag 6 november 2014 Waar:

Nadere informatie

Je bent ziek en je kan niet gaan werken. Wat nu?

Je bent ziek en je kan niet gaan werken. Wat nu? Alles over ziekte Je bent ziek en je kan niet gaan werken. Wat nu? Breng je werkgever op de hoogte Eerst en vooral: verwittig je werkgever. Hoe dat precies moet staat niet in de wet: het kan via telefoon,

Nadere informatie

Vormingen. Aanbod in West-Vlaanderen

Vormingen. Aanbod in West-Vlaanderen Vormingen Aanbod in West-Vlaanderen 1 JANUARI 2017 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Het Agentschap Integratie

Nadere informatie

Draaiboek. Cas en Kato hebben gezonde tanden. - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal-

Draaiboek. Cas en Kato hebben gezonde tanden. - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal- Draaiboek Cas en Kato hebben gezonde tanden - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal- Draaiboek organisatie project Cas en Kato hebben gezonde tanden 07 januari 2017 1 Inhoud 1. Concept 2. Doelstellingen

Nadere informatie

LOKEREN RAPENCROSS. Zondag 3 JANUARI. Cyclocross - Categorie B. Start- en aankomst: Park Ter Beuken - Lokeren

LOKEREN RAPENCROSS. Zondag 3 JANUARI. Cyclocross - Categorie B. Start- en aankomst: Park Ter Beuken - Lokeren Zondag 3 JANUARI LOKEREN Cyclocross - Categorie B Start- en aankomst: Park Ter Beuken - Lokeren 1 ste Editie Rapencross Lokeren - Zondag 3 januari 2016 Cyclocross. Bij zowat elke Vlaming - jong en oud,

Nadere informatie

LOKEREN RAPENCROSS. Zaterdag 14 JANUARI Cyclocross. Park Ter Beuken - Lokeren.

LOKEREN RAPENCROSS. Zaterdag 14 JANUARI Cyclocross. Park Ter Beuken - Lokeren. LOKEREN Zaterdag 14 JANUARI 2017 Cyclocross Park Ter Beuken - Lokeren www.rapencross.be 2 de Editie Rapencross Lokeren - Zaterdag 14 januari 2017 Cyclocross. Bij zowat elke Vlaming - jong en oud, man en

Nadere informatie

Duidelijke schriftelijke communicatie. Congres navorming

Duidelijke schriftelijke communicatie. Congres navorming Duidelijke schriftelijke communicatie Congres navorming 14 mei 2019 Timmeren aan een samenleving waarin iedereen, ongeacht herkomst of achtergrond, gelijke kansen krijgt. Kennismaking Inhoud Laaggeletterdheid

Nadere informatie

Projectmanager sociaal tolken

Projectmanager sociaal tolken VACATURE / HET AGENTSCHAP INTEGRATIE EN INBURGERING IS OP ZOEK NAAR EEN Projectmanager sociaal tolken Doel van je functie Je beheert het project Verfijning aanbod sociaal tolken: efficiënt communiceren

Nadere informatie

hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media?

hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media? hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media? 1 hoe krijg je jouw Femma-groep in de regionale media? In deze bundel gaan we dieper in op een zeer belangrijk onderdeel van PR en promotie, namelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2018-2019 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Van 20/11/2014 t/m 04/01/2015

Van 20/11/2014 t/m 04/01/2015 E X P O 1 1 8 3 O V E R 1 1 4 T A A L 2 1 1 3 Van 20/11/2014 t/m 04/01/2015 De Warande - Warandestraat 42-2300 Turnhout Overal Taal leidt je door de wereld van de Nederlandse taal. Je krijgt een beeld

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK IN ATLAS onthaalbrochure

VRIJWILLIGERSWERK IN ATLAS onthaalbrochure VRIJWILLIGERSWERK IN ATLAS onthaalbrochure Welkom bij Atlas! Dank je wel voor je interesse in Atlas. In deze brochure vind je praktische informatie over onze organisatie en je werk als vrijwilliger: Wie

Nadere informatie

ETHIEK IN DE JEUGDSPORT

ETHIEK IN DE JEUGDSPORT 2004-2014: 10 JAAR PANATHLONVERKLARING ETHIEK IN DE JEUGDSPORT uitnodiging ZATERDAG ZONDAG OKTOBER www.panathlonvlaanderen.be/10jaar Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin en in aanwezigheid

Nadere informatie

Adoptie Stap voor stap

Adoptie Stap voor stap Adoptie Stap voor stap Heb je interesse om een kindje te adopteren? Het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA) maakt je graag wegwijs in de verschillende adoptieprocedures. Adoptiekinderen kunnen zowel weeskinderen

Nadere informatie

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

demografische en sociale impact van migratie in Eeklo burgemeester Koen Loete eeklo stad van inwoners

demografische en sociale impact van migratie in Eeklo burgemeester Koen Loete eeklo stad van inwoners demografische en sociale impact van migratie in Eeklo burgemeester Koen Loete eeklo stad van 20.546 inwoners 1 Demografische impact van migratie in Eeklo evolutie aantal inwoners - evolutie aantal vreemdelingen

Nadere informatie

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 uitnodiging www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 v a n h a r t e w e l k o m! De Fietsersbond nodigt alle leden op 9 oktober uit in het Geuzenhuis in Gent, voor een dag boordevol boeiende informatie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Wordt jouw stad of gemeente Weekendstad. van Weekend van de Klant?

Wordt jouw stad of gemeente Weekendstad. van Weekend van de Klant? Wordt jouw stad of gemeente Weekendstad van Weekend van de Klant? Super! Lees vooral verder. Wat is Weekend van de Klant? Weekend van de Klant is sinds 2017 een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM en

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

HET OPMAKEN VAN EEN LIJST VAN DE VERGADERLEDEN

HET OPMAKEN VAN EEN LIJST VAN DE VERGADERLEDEN Verantwoordelijke: HET OPMAKEN VAN EEN LIJST VAN DE VERGADERLEDEN Maak een word-document volgens het voorbeeld hieronder. Vraag de gegevens van de vergaderleden op. Zorg ervoor dat het document beschikbaar

Nadere informatie

Beste, Alvast bedankt, uw antwoord is waardevol en geeft mij een zicht op de verwachtingen van de Inburgeraars. Met dank en vriendelijke groet.

Beste, Alvast bedankt, uw antwoord is waardevol en geeft mij een zicht op de verwachtingen van de Inburgeraars. Met dank en vriendelijke groet. Beste, Ik ben Rabia Kanli laatstejaarsstudente Social Work aan de PXL hogeschool. Voor mijn laatstejaarsproef voer ik een onderzoek uit over de tevredenheid van de Turkse Inburgeraars over de trajectbegeleiding.

Nadere informatie

Droits fondamentaux. inburgering opleiding. oriëntatie. traject gratis. taal. Onthaal van nieuwkomers

Droits fondamentaux. inburgering opleiding. oriëntatie. traject gratis. taal. Onthaal van nieuwkomers Droits fondamentaux oriëntatie traject gratis taal inburgering opleiding Onthaal van nieuwkomers 21 Zich inburgeren, wat betekent dat? Er wordt veel gesproken over inburgering of integratie van migranten.

Nadere informatie

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW!

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW! BEDRIJFSBEHEER NIEUW! E-bedrijfsbeheer www.syntrabrussel.be 02 Ana Christina (47) Opleiding Brood- en Banketbakker 03 Een eigen zaak starten? Start met de opleiding Bedrijfsbeheer De opleiding Bedrijfsbeheer

Nadere informatie

EEN TERUGBLIK OP WEEKEND VAN DE KLANT 2018

EEN TERUGBLIK OP WEEKEND VAN DE KLANT 2018 EEN TERUGBLIK OP WEEKEND VAN DE KLANT 2018 2 Het concept Weekend van de Klant is sinds 2017 een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM en bracht Dag van de Klant en Sunday shopday samen tot een feestelijk

Nadere informatie

SAY KAAS COM. {Photobooth}

SAY KAAS COM. {Photobooth} SAY KAAS COM {Photobooth} {Photobooth} Geen evenement kan meer zonder! Wat is het? Het is Nederlands meest hippe verplaatsbare fotohokje. Naar voorbeeld van het alom bekende hokje op stations en in warenhuizen...

Nadere informatie

Projectoproep Nederlands Oefenen. Infosessies Brussel, Antwerpen, Leuven, Kortrijk, Gent

Projectoproep Nederlands Oefenen. Infosessies Brussel, Antwerpen, Leuven, Kortrijk, Gent Projectoproep Nederlands Oefenen Infosessies Brussel, Antwerpen, Leuven, Kortrijk, Gent Inhoud 1. Doel 2. Doelgroep 3. Praktisch 4. Regisseurs 5. Timing 6. De opdracht Taalverwerving Kwaliteitscriteria

Nadere informatie

DIVERSITEIT IN het onderwijs. Ondersteuning op maat van. onderwijs initiatieven

DIVERSITEIT IN het onderwijs. Ondersteuning op maat van. onderwijs initiatieven DIVERSITEIT IN het onderwijs Ondersteuning op maat van onderwijs initiatieven Diversiteit in Vlaanderen Een diversiteitsvriendelijk Vlaanderen Vlaanderen is divers, ook etnisch-cultureel. De aanwezigheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

10 tips voor meer diversiteit in overleg

10 tips voor meer diversiteit in overleg 10 tips voor meer diversiteit in overleg Changemakers: 10 tips voor meer diversiteit in overleg Parlement, gemeenteraad, oudercomité, sportraad ze blinken zelden uit in diversiteit. Nochtans is onze samenleving

Nadere informatie

TB-IT-30. Bezorg je attest inkomenstarief 2016 voor KIND met kindcode CODE aan je opvang

TB-IT-30. Bezorg je attest inkomenstarief 2016 voor KIND met kindcode CODE aan je opvang Hallepoortlaan 27 B-1060 BRUSSEL Centrale administratie www.kindengezin.be afzender: IKT Hallepoortlaan 27, B-1060 BRUSSEL afdeling contactpersoon telefoon Kinderopvang je opvang uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Draaiboek. Voor het organiseren van de WALK FOR WATER

Draaiboek. Voor het organiseren van de WALK FOR WATER Draaiboek Voor het organiseren van de WALK FOR WATER Websitetekst Omdat miljoenen mensen elke dag gemiddeld 6 kilometer stappen om drinkbaar water te halen, lopen Vlaamse kleuters, leerlingen en leerkrachten

Nadere informatie

Beurzen MAILINGS. Mogelijkheden? - Om het onthaal te versnellen kan een barcode voorzien zijn - Iemand kan persoonlijk worden aangesproken

Beurzen MAILINGS. Mogelijkheden? - Om het onthaal te versnellen kan een barcode voorzien zijn - Iemand kan persoonlijk worden aangesproken In de aanloop naar een beurs is de communicatie van groot belang. Twee doelgroepen zijn hierbij belangrijk: bezoekers en exposanten. Zorg dat het juiste bezoekerspubliek geïnformeerd is over de beurs.

Nadere informatie

Word partner van de Vlaamse Houtproef 2017!

Word partner van de Vlaamse Houtproef 2017! een organisatie van Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers Lombardstraat 34-42, 1000 Brussel Contactpersoon: Evelien Ghysels T 02 545 57 57 F 02 545 58 59 info@houtproef.be www.houtproef.be Word partner

Nadere informatie

Infobundel voor de uitdagers

Infobundel voor de uitdagers Infobundel voor de uitdagers 1. financiële afspraken zie de aparte afsprakennota 2. verslaggeving 3. de postkaart 4. de uitnodiging 5. de iconenset van Thomas Laureyssens 6. de gespreksregels 7. veelgestelde

Nadere informatie

Versie 16 augustus Round Table Tour

Versie 16 augustus Round Table Tour Versie 16 augustus 2016 Round Table Tour Round Table Tour Duurzaam Gebouwd organiseert sinds 2015 jaarlijks de Round Table Tour, exclusief voor aangesloten experts en partners op directie- of beslissersniveau.

Nadere informatie

GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN UITNODIGING KICK-OFF 22 FEBRUARI 2019 BATIBOUW START 13U30

GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN UITNODIGING KICK-OFF 22 FEBRUARI 2019 BATIBOUW START 13U30 GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN UITNODIGING KICK-OFF 22 FEBRUARI 2019 BATIBOUW START 13U30 KICK-OFF GREEN DEAL CIRCULAIR BOUWEN Op vrijdag 22 februari 2019 geven we het startschot

Nadere informatie

Vragenlijst Monitor Naturalisatieceremonie voor gemeenten januari Welkom bij de vragenlijst Monitor Naturalisatieceremonie.

Vragenlijst Monitor Naturalisatieceremonie voor gemeenten januari Welkom bij de vragenlijst Monitor Naturalisatieceremonie. Vragenlijst Monitor Naturalisatieceremonie voor gemeenten januari 2009 Welkom bij de vragenlijst Monitor Naturalisatieceremonie. Sinds de monitor naturalisatieceremonie in 2006 is opgezet, hebben er 3

Nadere informatie

Versie 8 maart Round Table Tour

Versie 8 maart Round Table Tour Versie 8 maart 2017 Round Table Tour Round Table Tour Duurzaam Gebouwd organiseert sinds 2015 jaarlijks de Round Table Tour, exclusief voor aangesloten experts en partners op directie- of beslissersniveau.

Nadere informatie

brugfiguren 5 praktische aanbevelingen voor organisaties die een beroep doen op

brugfiguren 5 praktische aanbevelingen voor organisaties die een beroep doen op 5 praktische aanbevelingen voor organisaties die een beroep doen op brugfiguren Jouw organisatie wil een brugfiguur inzetten. Met welke factoren moet je rekening houden? Hier vind je vijf essentiële voorwaarden

Nadere informatie

BEDRIJFSBEHEER. Nieuw! Bedrijfsbeheer voor anderstaligen. www.syntrabrussel.be

BEDRIJFSBEHEER. Nieuw! Bedrijfsbeheer voor anderstaligen. www.syntrabrussel.be BEDRIJFSBEHEER Nieuw! voor anderstaligen www.syntrabrussel.be 02 03 Een eigen zaak starten? De opleiding is de ideale start voor je ondernemersplannen. In deze brochure kom je meer te weten over de verschillende

Nadere informatie

DIVERSITEIT IN de gemeente

DIVERSITEIT IN de gemeente DIVERSITEIT IN de gemeente Ondersteuning op maat van lokale besturen Diversiteit in Vlaanderen Een diversiteitsvriendelijk Vlaanderen Vlaanderen is divers, ook etnisch-cultureel. De aanwezigheid van mensen

Nadere informatie

WIE ZIJN WE? WIE ZIJN WIJ? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten.

WIE ZIJN WE? WIE ZIJN WIJ? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten. WIE ZIJN WE? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten. Kunnen wij u helpen? Jazeker! Wij ondersteunen de opleiding van uw (kandidaat-)uitzendkrachten. Onze opleidingen versterken hun competenties

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE!

DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! Het project Lokale Helden heeft aan getoond dat niet- verenigde muzikanten en organisatoren ontbreken in het lokaal cultuurbeleid. DE KRACHT VAN MUZIEK, OOK IN UW GEMEENTE! Doe er iets aan, en realiseer

Nadere informatie

Draaiboek De Grote Voorleesdag

Draaiboek De Grote Voorleesdag Draaiboek De Grote Voorleesdag Tussen 21 en 29 november 2015 Wat is de Grote Voorleesdag? In de week van 21 tot en met 29 november 2015 organiseren de ouderkoepels de Grote Voorleesdag voor ouders op school.

Nadere informatie

Beste bewoner. Daniël Termont burgemeester

Beste bewoner. Daniël Termont burgemeester DRONGEN Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één enkele debatavond,

Nadere informatie

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is 50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is Op zaterdag 18 februari 2017 viert scoutsgroep De Wouw uit Gentbrugge haar 50- jarig bestaan met een fototentoonstelling

Nadere informatie

Determinanten van een geslaagd NT2 traject

Determinanten van een geslaagd NT2 traject Determinanten van een geslaagd NT2 traject Joke Meeus & Peter De Cuyper Meeus, J & De Cuyper, P. (2015). De NT2- trajecten van inburgeraars in kaart gebracht: Inzicht in de doelgroep, het behalen van basistaalvaardigheid,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

In dit informatieboekje zullen wij op een aantal zaken, die betrekking hebben op de bijlessen, iets dieper in gaan.

In dit informatieboekje zullen wij op een aantal zaken, die betrekking hebben op de bijlessen, iets dieper in gaan. Schooljaar 2012-2013 Postadres : Jos Kinds Studiebegeleiding Enkstraat 10 8102 GL Raalte Telefoon : 0572-851253 homepage E-mail : www.bijlesleidscherijn.nl : info@bijlesleidscherijn.nl 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gent steunt Internationale Vrouwendag met verschillende acties

Gent steunt Internationale Vrouwendag met verschillende acties Gent steunt Internationale Vrouwendag met verschillende acties Internationale Vrouwendag - een dag die vrouwen wereldwijd inspireert en steunt - vindt plaats op woensdag 8 maart. Ook in Gent staan

Nadere informatie

COULEUR LOCALE Mechelen Diversiteit in Mechelen

COULEUR LOCALE Mechelen Diversiteit in Mechelen COULEUR LOCALE Mechelen Diversiteit in Mechelen 07.03.2017 Commissie Welzijn arbeidsmarkt Terminologie buitenlandse herkomst : personen die legaal en langdurig in België verblijven, en die bij hun geboorte

Nadere informatie

BANENBEURS van de GRENSREGIO 6 & 7 maart 09 Sluis

BANENBEURS van de GRENSREGIO 6 & 7 maart 09 Sluis Op zoek naar gemotiveerde werknemers voor uw onderneming? Bevestig vandaag nog uw gratis deelname aan de EURES Scheldemond BANENBEURS van de GRENSREGIO Beste ondernemer, De gepaste kandidaat vinden voor

Nadere informatie

Visie creëren BRUIDEGOM

Visie creëren BRUIDEGOM Visie creëren BRUIDEGOM Hoe ik de bruiloft voor mij zie De bestemming Ik wil in het buitenland trouwen omdat: ik zon wil / het land een speciale betekenis heeft / ik een grote familie heb en niet iedereen

Nadere informatie

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015.

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015. HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015 Tips & tricks 00919 Tips voor een geslaagde studieopdracht INLEIDING Wil

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. tot wijziging van het decreet van 28 februari 2003 betreffende het Vlaamse inburgeringsbeleid AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. tot wijziging van het decreet van 28 februari 2003 betreffende het Vlaamse inburgeringsbeleid AMENDEMENTEN Zitting 2005-2006 5 juli 2006 ONTWERP VAN DECREET tot wijziging van het decreet van 28 februari 2003 betreffende het Vlaamse inburgeringsbeleid AMENDEMENTEN voorgesteld Zie: 850 (2005-2006) Nr. 1: Ontwerp

Nadere informatie

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening en eindigt op 31 augustus 2020.

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening en eindigt op 31 augustus 2020. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0050 26-11-2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Emile Jacqmainlaan 135 te 1000 Brussel,

Nadere informatie

BLOESEM FEESTEN. Elke dag feest in april. www.bloesemfeesten-haspengouw.be

BLOESEM FEESTEN. Elke dag feest in april. www.bloesemfeesten-haspengouw.be BLOESEM FEESTEN 2014 Elke dag feest in april www.bloesemfeesten-haspengouw.be DE LENTE 2014 START IN SINT-TRUIDEN Het college van burgemeester en schepenen nodigt u graag uit op de persconferentie van

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Wist je datjes 2 + bedanking Info-avond kamp 3 + slotdag

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW!

BEDRIJFSBEHEER. E-bedrijfsbeheer NIEUW! BEDRIJFSBEHEER NIEUW! E-bedrijfsbeheer www.syntrabrussel.be 02 03 Een eigen zaak starten? De opleiding Bedrijfsbeheer is de ideale start voor je ondernemersplannen. In deze brochure kom je meer te weten

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor engageert zich tot: Financiële input van minimum

Nadere informatie

Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid

Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid ago-01-170602 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Renovatie Speeltuin. t Heksenpretje Heerlen

Renovatie Speeltuin. t Heksenpretje Heerlen Pilot Project in het kort: Renovatie Speeltuin t Heksenpretje Heerlen Een samenwerking van Pilot Project in het kort: Renovatie Speeltuin t Heksenpretje Heerlen Situatie Heerlen 2014: 11 speeltuinen in

Nadere informatie

Agentschap Integratie en inburgering. Wij ondersteunen, stimuleren en begeleiden het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid

Agentschap Integratie en inburgering. Wij ondersteunen, stimuleren en begeleiden het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid Agentschap Integratie en inburgering Wij ondersteunen, stimuleren en begeleiden het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid 1 januari 2015 Agentschap Integratie en inburgering Extern verzelfstandigd

Nadere informatie

Mijn werkwijze en en andere informatie

Mijn werkwijze en en andere informatie Mijn werkwijze en en andere informatie Meer over mij en mijn stijl Mijn naam is Robin Polderman en ik ben een enthousiaste fotografe met oog voor detail. Ik fotografeer ondertussen alweer 7 jaar. Ik ben

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Handleiding voor VIPS

Handleiding voor VIPS Handleiding voor VIPS Inleiding Beste gekkerd! Deze handleiding zal jou op weg helpen de ideale Very Inclusive Person te worden. In deze bundel vind je een speciaal voor jou uitgestippeld dagverloop en

Nadere informatie

1. Kan de minister meedelen aan hoeveel ouders uit Brussel deze folder is uitgedeeld?

1. Kan de minister meedelen aan hoeveel ouders uit Brussel deze folder is uitgedeeld? Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.3 - December 2009-491- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 55 van 27

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE VERGADERING VAN DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN. Datum zaterdag augustus jeugd Zondag augustus senioren. Op de wippen nr individueel

VOORBEREIDENDE VERGADERING VAN DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN. Datum zaterdag augustus jeugd Zondag augustus senioren. Op de wippen nr individueel Bram Uvyn Secretaris-generaal Potaardeberg 75 9820 Merelbeke Gsm 0485 67 21 43 E-mail: bram.uvyn@telenet.be VOORBEREIDENDE VERGADERING VAN DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN e Europese Kampioenschappen Datum

Nadere informatie

YAR Coaching: Werkwijze

YAR Coaching: Werkwijze YAR Coaching: Werkwijze 1. ORIËNTATIEMOMENTEN VOORTRAJECT VOOR JONGEREN Acht weken voor de start van de residentiële trainingsweek worden er minimaal tien oriëntatiemomenten georganiseerd voor jongeren.

Nadere informatie

Vormingen en infosessies op maat

Vormingen en infosessies op maat Vormingen en infosessies op maat Aanbod in West-Vlaanderen 15 JANUARI 2019 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

24 Maart Chartering Ambassador Club Gent. Raad Van Afgevaardigden. + Gala-avond Vismijn

24 Maart Chartering Ambassador Club Gent. Raad Van Afgevaardigden. + Gala-avond Vismijn 24 Maart 2018 Chartering Ambassador Club Gent + Raad Van Afgevaardigden + Gala-avond Vismijn Chartering Ambassador Club Gent 24/03/2018 - Ontvangst om 11h30 in Stadhuis Gent - Plechtigheid in aanwezigheid

Nadere informatie

Een bedrijfsbezoek met de klas!

Een bedrijfsbezoek met de klas! Een bedrijfsbezoek met de klas! Hoe beginnen we er aan? Een bedrijfsbezoek? Hoe beginnen we er aan!? 1 De voorbereiding 1.1 Ken je gastbedrijf 1.2 Weet het gastbedrijf wie jullie zijn? 1.3 Aankondiging

Nadere informatie

Wat met al die niveauverschillen tijdens de praattafel?

Wat met al die niveauverschillen tijdens de praattafel? Wat met al die niveauverschillen tijdens de praattafel? 9 OKTOBER 2018 R A A T P ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen.

Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de vele werkvormen. Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2016-2017 30 09 2016 Onze binnenhuisarchitecten in spe? Lego, Playmobil, een schoendoos, viltstiften en gemotiveerde blije kinderen die een maquette van de klas maken Eén van de

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen Ieper 08/08/2015 Ook midden de zomervakantie stak het LOKO-team de koppen bij elkaar. Het najaar kondigt zich immers als zeer druk aan! In september bundelen we immers deelnames aan Dwars door Ieper, De

Nadere informatie

E X P O O V E R A T A A. Van 21 mei 2015 t/m 30 juni 2015 Stedelijke Bibliotheek, Moensstraat 19, 2800 Mechelen

E X P O O V E R A T A A. Van 21 mei 2015 t/m 30 juni 2015 Stedelijke Bibliotheek, Moensstraat 19, 2800 Mechelen E X P O 1 8 3 1 O V E R A L 1 4 1 2 1 3 T A A L 2 1 1 3 Van 21 mei 2015 t/m 30 juni 2015 Stedelijke Bibliotheek, Moensstraat 19, 2800 Mechelen Ter gelegenheid van de expo Overal Taal worden een heleboel

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Word vriend(-in) van de CLEMENSPOORT

Word vriend(-in) van de CLEMENSPOORT Word vriend(-in) van de CLEMENSPOORT WAT Als vriend(-in) van de Clemenspoort ben je een medebouwer aan ons nieuwe leef-, vormings- en inspiratieproject waarbij we in Gent een oase van rust, vriendschap

Nadere informatie

Mechelen: een inclusief en horizontaal lokaal integratiebeleid als succesvolle beleidsstrategie in een superdiverse samenleving

Mechelen: een inclusief en horizontaal lokaal integratiebeleid als succesvolle beleidsstrategie in een superdiverse samenleving Mechelen: een inclusief en horizontaal lokaal integratiebeleid als succesvolle beleidsstrategie in een superdiverse samenleving Inhoudstafel Inleiding Feiten en context Traject: inclusief Mechelen Kritische

Nadere informatie

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS)

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Door de 6de Staatshervorming is VDAB vanaf 1/1/2017 bevoegd voor het verlenen van vrijstellingen voor het volgen van een opleiding,

Nadere informatie

Save the date: nieuwjaarsreceptie Mechelen MeeMaken op 22 januari 2018

Save the date: nieuwjaarsreceptie Mechelen MeeMaken op 22 januari 2018 Om de informatiedoorstroom naar handel en horeca in de stad te verbeteren, verschijnt de nieuwsbrief Mechelen MeeMaken. Je ontvangt maandelijks informatie over evenementen, bereikbaarheid Het doel van

Nadere informatie

1. Voorronde op school

1. Voorronde op school Inhoudsopgave Pagina 1. Voorronde op school 2 1.1 Aanmelden 2 1.2 Kwalificatie voor het provinciaal kampioenschap 2 1.2 Voorronde organiseren 2 1.3 Wedstrijdopdrachten 2 2. Provinciaal kampioenschap 3

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017

DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor of hoofdsponsor in natura engageert zich tot: Financiële

Nadere informatie

Stappenplan voor. de opzet van een speeltuin

Stappenplan voor. de opzet van een speeltuin Stappenplan voor de opzet van een speeltuin Invoegen: foto van speelplek/speeltuin Stappenplan voor opzet en aanleg van een speeltuin 1 Stappenplan voor opzet en aanleg van een speeltuin Huidige situatie:

Nadere informatie

VAN STEEN TOT BEELD WAREGEM. Internationaal Beeldhouwsymposium. maandag 6 mei tot zondag 26 mei 2019 Park Casier WAREGEM HELPT ELKANDER

VAN STEEN TOT BEELD WAREGEM. Internationaal Beeldhouwsymposium. maandag 6 mei tot zondag 26 mei 2019 Park Casier WAREGEM HELPT ELKANDER HELPT ELKANDER Wat is een beeldhouwsymposium? Coördinator Renate Verbrugge België 1964 New Zeeland 1995 Member of: ISSA, International Sculpture Symposium Alliance Te Kupenga Stone Sculpture Society Het

Nadere informatie