VRIENDENPRAOT oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIENDENPRAOT oktober 2018"

Transcriptie

1 VRIENDENPRAOT oktober 2018

2 Bestuur Vrienden RTV Drenthe Voorzitter: Secretaris: Roelof Koops Leggeloo PW Dwingeloo Wim Oosting Badhuisweg BV Exloo secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl Penningmeester Henny van der Veen /ledenadministratie: Karbeel XL Emmen henkhenny70@gmail.com Lid: Jan Bruins Nieuwe Wijk PW Dedemsvaart. Annie Brandsman - Daman Vledder PT Echten Johannes Venema Leeuwerikstraat EN Vries

3 Van de veurzitter De zomer is veurbij mit veul mooi weer maor niet iederiene is er even wies mit ewest. Veur sommige meinsen te warm veur aanderen te dreuge. De natuur herstelt zich vaeke wel vanzölf. Maor een mooie haarfst kan nog veule goed maeken. Nao al dat mooie weer gung oense fietstocht mit nogal wat regen gepaerd. De meinsen die mit ereden hebt, zeden dat het een mooie tocht was mit verrassende stukken der in. As der under jullie meinsen bint die ideeën hebt veur een aandere keer, laot het oens dan even heuren. De programmering bij oense radio Drenthe wordt beheurlijk op de kop ezet. Op oense jaorvergaedering hebt Dink Binnendijk, directeur van RTV Drenthe en programmaleider Martin van der Veen hier het ien en aander over verteld. In de regionale mediaraod wordt nog discussieerd of het meugeluk is um de lusteraars meer te betrekken bij oense omroep. Het bestuur van de Vrienden van RTV Drenthe wil ok graag weten wat oense leden der van viendt. Laot gerust ies wat van oe heuren. Wij bint beneid. De harfst stiet veur de deure. Wij bint weer aordig in de weer um een paer mooie bijieenkomsten te organiseren. Verderop in dizze Vriendenpraot kuj der meer over lezen. Ik hope veule leden van oense vereninging op die aovends of middaegen welkom te kunnen hieten. Al vaste tot dan. Groeten uut Leggel Roelof Koops Op oeze site stiet een stukkie over privacy. Hier stiet in hoe wij umgaot met jullie gegevens. Lees dat even goed deur.

4 Vereniging Vrienden van RTV-Drenthe We zijn als Vrienden van RTV Drenthe uniek in Nederland, want geen enkele omroep kent een dergelijke vereniging. De vereniging heeft tot doel om te fungeren als schakel tussen RTV Drenthe en de luisteraars, maar ook het bevorderen van de belangstelling voor het Drents eigene en het behartigen en uitdragen van de culturele waarden en het beschermen daarvan. Dus kortom het in stand houden van RTV Drenthe. Sommige mensen denken dat wanneer je lid van de Vrienden van RTV Drenthe bent, lid van de Omroep bent, maar dat is niet zo. De vereniging Vrienden van RTV Drenthe telt op dit moment ruim 900 leden. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Er komen nieuwe leden bij, maar er vallen ook leden af, om diverse redenen. Graag willen we natuurlijk dat steeds meer mensen lid van de Vrienden van RTV Drenthe worden. We proberen ook door de uitgave van Vriendenpraot en bijeenkomsten de band tussen bestuur en leden te versterken. Als bestuur hebben we ook regelmatig overleg met RTV Drenthe en is onze voorzitter Roelof Koops vertegenwoordiger in de Media Raad. Financiën, contributie en betaling Naast alle genoemde zaken moet er natuurlijk ook het een en ander geregeld worden wat betreft de financiën.de contributie bedraagt 7,00 per jaar en ons verenigingsjaar loopt van 1 mei t/m 30 april. De meeste leden betalen per automatische incasso. Daarvoor heeft u een machtiging afgegeven aan de penningmeester om het bedrag één keer per jaar van uw rekening af te schrijven. Dat is de goedkoopste manier om de contributie te innen. De leden die niet per automatische incasso betalen krijgen in de maand april een nota thuisgestuurd met het verzoek om voor aanvang van het nieuwe verenigingsjaar de contributie over te maken.

5 Vereniging Vrienden van RTV-Drenthe Aangezien dit extra kosten met zich meebrengt is in de ledenvergadering van mei 2018 besloten om voor die leden bovenop de contributie 1,00 extra aan kosten in rekening te brengen. Machtigingen Bij het controleren van de machtigingen, die zijn afgegeven, bleek echter dat dit bestand niet compleet is. Er ontbreekt een behoorlijk aantal machtigingen. Er is wel altijd geïnd van uw rekening en de banken hebben die transacties ook altijd goedgekeurd, dus wordt de contributie al jaren lang gewoon betaald. Daar is niets mis mee. Echter het machtigingenbestand hoort in het kader van zorgvuldigheid wel op orde te zijn. Daarom hebben een aantal leden een brief gehad met het verzoek om opnieuw een machtiging af te geven. Graag zouden wij u daarom dringend willen vragen om mee te werken aan dit verzoek en uw machtiging in de bijgevoegde envelop, die reeds is voorzien van een postzegel en adres, terug te sturen. Opzegging abonnementen Sociale media maakt dat we op allerlei manieren kunnen communiceren met elkaar. Dat is soms ook prettig. In onze statuten staat echter vermeld dat opzegging schriftelijk plaats moet vinden. Dat kan ook per natuurlijk. Sommige leden zeggen op per whatsapp of telefonisch, het is dan wel ingewikkelder om de ledenadministratie op orde te houden. Wij zouden het dus bijzonder op prijs stellen wanneer u opzeggingen of adreswijzigingen per mail of per brief zou willen aangeven. Het mailadres en het adres van de penningmeester staan voorin deze Vriendenpraot. Het bestuur

6 Verslag Vriendenfietstocht Vrijdag 24 augustus meldt de weerman van RTV Drenthe dat het zaoterdagmörgen regent en dat der s middags buien komt. Zestig dagen lang warm weer en weinig regen. Waorum mot het net dizze fietsdag slecht weer wezen? Zaoterdagmögen um zes uur heur ik de regen tegen het zolderraam tikken. De hoop dat de weerman het toch verkeerd inschat had, is weg. Ik kan mien neisgierigheid niet bedwingen en um half zeuven stap ik oet berre um de buienradar te bekieken. Allemaol blauwe vlekken boven Nederlaand. Dat is niet best. Even later een app met de vraog of het wal deurgiet met dit weer. Dat mot wal, want alles is regeld en hoe bereik je de mèensen um te zeggen dat het niet deurgiet. Aj richting Barger-Compascuüm riedt, dan lek alles zo nat en grauw en gries en dan denk je an veurig jaor toen het weer ok slecht was en der nog gien dattig dielnimmers waren. Gewoonlijk komt der meer as 100 fietsers, maor aj nou ies de helft hebt, dan mag je al bliede wezen. Um 11 uur hadden toch 49 dappere meènsen zuch meld. Toen de eerste fietsers der vandeur gungen, kwam zölfs de zun der of en toe even deur. Buienradar weur underweg goed in de gaten holden. Soms wachtte men even bij een stempelpost um de bui zien wark te laoten doen, of men fietste even wat sneller um een ofdakkie op te zuken. Toch hadden de miesten niet echt last had van de regen, maor gewoon geneuten van de dag.

7 25 augustus 2018 Een paar reacties van dielnimmers: As t regent, dan doet we oeze cape an en blieft we staon, niet fietsen, want dan word je nat. Zölf gaot we niet zo gauw fietsen in het veengebied, maor het was prachtig. Ik fiets veul, maor wol ies een keer wat aans dan deur de bossen en over de hei. Het was hier hiel mooi, ondanks de regen. Het was een schitterende dag. Bedankt hierveur en tot volgend jaor. Nog ongeveer twintig fietsers deden met an een buffet nao ofloop. Um zeuven uur was iederien op hoes an. Sommigen met een pries, want die hadden de opdrachten underweg het beste daon.

8 Vocaal Ensemble Intermezzo Zaterdag 10 november 2018 Aanvang uur Zalencentrum Meursinge Westerbork Let op: De zaal is pas open om uur De entreeprijs voor leden van Vrienden van RTV Drenthe is 8,00 en voor niet leden 12,00. De entreeprijs is inclusief een kopje koffie of thee en een plakje cake. In de pauze is er weer een verloting. Aanmelden U kunt zich aanmelden door het bedrag over te maken op rekeningnummer NL77RABO t.n.v. Vrienden Omroep Drenthe onder vermelding van Intermezzo. Bij aanmelding graag uw lidnummer vermelden. Bij betaling voor gasten ook graag het aantal en eventueel namen vermelden? Bij de ingang wordt het toegangsbewijs verstrekt. Vocaal Ensemble Intermezzo bestaat uit vijf geschoolde zangeressen en een ervaren pianist. Het vocaal ensemble biedt een groot aantal muzikale stijlen: pruikentijd, operette en daarvoor, intieme luisterliedjes en musical hits, klassiekers uit de jaren dertig en Nederlands- of Friestalige liedjes. Muzikaal valt er veel te genieten maar minstens zo belangrijk is de theatrale presentatie. Intermezzo brengt met een wervelende show een avondvullend programma met voor ieder wat wils.

9 Noteer alvast even Op 9 meert 2019, aanvang uur, treedt tenielverieniging Nut en Genoegen oet Exloo in het Wilhelminazalencentrum te Beilen op met het stuk Oppassen geblaozen. Drie jaor leden trad dizze club ok met veul succes op in Westerbörk veur de Vrienden en belangstellenden. Dit stuk giet over een echtpaar dat net trouwd is. De man, Thijs, beslöt op zakenreis te gaon i.p.v. op huwelijksreis. Hij vrag zien neie buurmannen Kees en Koos of die een oogie in het zeil wilt holden en of ze of en toe even op bezuuk wilt gaon bij zien vrouw Lies. Oh oh, de mannen moet oppassen en een oogie in het zeil holden, dat hebt ze beloofd, maor ze bent eigenlijk o zo bang veur vrouwlu. Tot overmaat van ramp komp plotseling ok nog tante Truus bij Lies op bezuuk. Beide vrouwen besluut um de bloemegies even flink boeten te gaon zetten. Een bult hilarische momenten kuj metmaken op dizze aovend.

10 Meer Drents bij RTV Drenthe Wat maakt een streek uniek? Dat zijn natuurlijk de typische dingen die je alleen daar ziet. Voor Drenthe zijn dat uiteraard de Hunebedden. De oude stenen in het vernieuwde Hunebedcentrum in Borger worden er keurig beschermd en onderhouden - nu zelfs met een klimverbod. De eigen streektaal is net zo uniek voor Drenthe, met mooie woorden zoals akkederen (overleggen, het Drentse woord van het Jaar 2017). Er is alleen véél meer nodig om een taal in stand te houden. Je moet de woorden steeds horen en spreken, om ze levend te houden. We willen toch niet dat het Drents eindigt zoals het Latijn, een dode taal waarvan niemand nog weet hoe de woorden klonken? Presentatoren en redacteuren van RTV Drenthe zijn erg belangrijk om de streektaal in leven te houden. RTV Drenthe moet zoveel mensen in dienst hebben dat er voldoende Drents klinkt in de programma s, met mooie typische Drentse woorden zoals ruzig (druk) of siepel (ui). Drentenaren hebben recht op voldoende Drents bij de eigen omroep. En dat past ook helemaal in de trend: het gemeentebestuur van Nieuw-Roden voegde zelf de Drentse naam Nei-Roon toe aan de plaatsnaamborden. Het Huus van de Taol krijgt lof voor goede schoolprojecten met Drents en Duits. Wie parkeert bij het Huus van de Taol in Beilen ziet het bordje: Stee veur bezukers/parkeren voor bezoekers. De toekomst van de taal mag niet afhangen van het Huus van de Taol. Het kan toch niet waar zijn dat het Drents bij de eigen omroep zou wegkwijnen? Onze generatie zal het toch niet laten gebeuren dat de streektaal verdwijnt na zoveel eeuwen? Het is onze taak om dit over te brengen op nieuwe generaties.

11 Meer Drents bij RTV Drenthe Natuurlijk zijn er mensen met kritiek. Sommigen zullen zeggen dat het allemaal niet nodig is en dat het te duur is. Dat we zuinig moeten zijn met geld van de belastingbetaler. Het is dus wel nodig en we moeten inderdaad zuinig zijn. Maar hallo, wat kost het om het weerbericht in het Drents voor te lezen in plaats van het algemeen Nederlands? Dat kost helemaal geen cent extra! Het lijkt me juist makkelijker voor een presentator! Het is gewoon een kwestie van het juiste personeel. Drenthe staat niet alleen in deze kwestie. Als ambassadeur van het Nedersaksisch, beleef ik deze discussie ook in andere regio s. Bijvoorbeeld RTV Oost in Overijssel wachtte op Europese subsidie om meer in het Twents uit te zenden. Maar de beroemde Twentse cabaretier Herman Finkers aanvaardde dit niet. Bij een conferentie die ik organiseerde over het Twents dit voorjaar, werd Finkers serieus. Hij zei de directeur van RTV Oost dat die al de volgende morgen kon beginnen de verkeersinformatie in streektaal voor te lezen. Herman Finkers heeft natuurlijk gelijk. RTV Drenthe doet goed werk om het nieuws van de regio te brengen. Maar ik ben denk dat veel Vrienden van RTV Drenthe het met me eens zijn dat de omroep ook mag helpen om het Drents levend te houden. Dat maakt Drenthe nóg wat mooier en unieker. Daarover hoeven we niet lang te akkederen, toch? Annie Schreijer-Pierik CDA-Europarlementslid en Ambassadeur van het Nedersaksisch

12 Radio Drenthe Maandagochtend 3 september 6.00 uur. Een nieuwe stem, een nieuw geluid een nieuwe Dag van Drenthe. RTV Drenthe heeft de radioprogrammering van maandag t/m vrijdag helemaal omgegooid. Dat is voor veel mensen anders wakker worden en zoeken naar een nieuw dagritme. De Dag van Drenthe bestaat van maandag t/m vrijdag uit vier blokken van drie uur: Met René in de ochtend van 6 tot 9 uur Met Anouk door de morgen van 9 tot 12 uur Met Judith door de middag van 12 tot 15 uur Met Arnold naar de avond van 15 tot 18 uur Het regionale nieuwsbulletin kun je horen om 8.30, en uur gevolgd door een uitgebreid weerbericht. Op de halve uren is er een kort regionaal nieuwsoverzicht.het landelijk nieuwsbulletin is ieder heel uur te horen. En is er groot nieuws? Dan maken we dat gelijk bekend op Radio Drenthe. In de nieuwe programmering staan muziek en de luisteraar centraal. En je kunt meedoen aan heel veel nieuwe spelletjes en daarmee dikke priezen winnen! Programma s als De Leste Ronde en De Brink zijn verdwenen. Waar Aaldert voorheen in de studio zat, gaat hij nu Op Tjak in de provincie. Meer dan voorheen zijn we met de nieuwe programmering altijd in de buurt en laten luisteraars aan het woord.de verzoekjes voor Aaldert stromen binnen. Ook een bezoekje van Aaldert aanvragen? Mail dan naar optjak@rtvdrenthe.nl

13 nog altijd in de buurt! Natuurlijk is de nieuwe programmering wennen voor veel mensen, naast veel complimenten ontvangen we ook kritiek.dat hoort bij verandering. Met onze nieuwe brede programmering hopen we meer mensen te bereiken. Zo zal de muziekliefhebber zich thuis voelen bij Muziek voor Volwassenen en Harry s Blues en jongeren bij Volkooren. Ons trouwe publiek kan blijven luisteren naar het programma Hemmeltied, iedere zaterdag van 8 tot 12 uur, Veur de preek, Opmaot en Pollings Passie. Streektaalmuziek zenden we altijd uit, vooral in Alles Plat. Geïnteresseerd in politiek? Luister dan naar Cassata. Ook de sportliefhebbers kunnen terecht op Radio Drenthe. Het nieuwe Radio Drenthe, van en voor iedereen! Veel luisterplezier! Website: Facebook: Rekeningnummer: NL77RABO KvK-nummer: Vriendenpraot Lay out: Redactie: Drukwerk: Bertran Oosting Geesje Oosting en Wim Oosting Drukkerij J&J te Havelte

14

15 Puzzel Kuj met de cryptische umschrievings de acht plaatsnaomen in Drenthe vinden? Achter de umschrieving stiet tussen haakies het aantal letters waoroet de plaots bestiet. Aj de eerste letters van elk plaots diej vunden hebt op een rijgie zet, vind je de oplössing. Het woord hef wat met een boerenbedrief te maken. Allent dat woord opsturen naor De winnaars kriegt weer vrijkaorten veur ien van oeze bedrijven die achterin dit blad staot en een boek van het Huus van de Taol. Um misverstanden te veurkommen staot de opdrachten in het Nederlaands. 1. De 16e en eindeloze akkers (5) 2. Spillen (5) 3. Gekijf over de grondsoort (10) 4. Gene is niet dichtbij (6) 5. Daar kun je een paard kopen (9) 6. Meisje voor het bos (5) 7. Daar wonen aanhangers van het koninklijk huis (10) 8. Muziekinstrument in een dal (8) De winnaars van de veurige puzzel: Roel Kwint te Assen en Matty Smit te Odoorn. De oplossing: 1. Bo Wemir Wim Boer 2. Bor Heerma Herma Boer 3. Kok Wollert Wolter Klok 4. Kris Wekerink Erwin Kikkers 5. Koen Mokkaarje Marjan Koekoek 6 Rijk Hartsdam Harm Dijkstra 7. Piet Moshmier Sophie Timmer 8. Mikel Dounda Anouk Middel

16 Gaoj weer veur de klas? Een zet leden hef Joep van Ruiten een prima stuk schreven in het Dagblad van het Noorden over de personele ontwikkelingen in het Huus van de Taol. Under andern meldde Joep dat Jan Germs, die begund was as streektaolfunctionaris, stoppen zul as directeur en teruggaon zul naor zien olde beroep. Daormet bedoelde de journalist - hielemaol naor waorheid - dat Jan Germs weer streektaolfunctionaris worden gung. In mien woonplaots Gasselt kreeg ik in de week nao het artikel van een stuk of wat lu de vraog of ik weer veur de klas gung. Ik gung ja weerum naor mien olde beroep. Tja en dat is inderdaod schoelmeester! Maor zo wied gao k niet terug. Het zul mij ok merakel tegenvallen denk ik, a k weer veur de klas mus. Maor der gebeurt op personeelsgebied wal van alles in het Huus van de Taol. Um verschillende redens bint maor liefst vier betaalde krachten stopt bij oes. An t begun van het jaor is Erwin Kikkers volledig in dienst kommen bij RTV Drenthe, waor e al in dieltied warkte. In de loop van dit jaor bint ok Hermien Haar (hoofd oetgeverij), Alja Kiers (hoofd administratie) en Abel Darwinkel (streektaolfunctionaris) stopt. De warkzaamheden van de vertrekkende personeelsleden bint vanneis verdield, Bert Rossing hef der uren bij kregen en der is een nei hoofd-administratie kommen in de persoon van Jan Regtop. Gelukkig blef een diel van het vertrökken personeel wal betrökken bij het Huus van de Taol (as vrijwilliger, as in te huren zzp er of toch nog met een klein aantal uren). En daor bin wij geweldig wies met. Deur het vertrek van Abel Darwinkel verlös het Huus van de Taol iene met geweldig veul streektaolkennis. Zien plek is niet zo ientwee-drie vanneis op te vullen. Der bint ja gien opleidingen veur streektaolfunctionarissen. Daorum giet het Huus van de Taol over tot een intern opleidingstraject.

17 Gaoj weer veur de klas? Veur de jaoren 2019 en 2020 zuuk wij een streektaolfunctionaris-inopleiding, die nao die twee jaor hielemaol klaor weden mot veur het taolige wark in het Huus van de Taol. Wij wilt het liefst begunnen met een stuk of vief enthousiaste kandidaten veur dizze functie. In de maonden oktober t/m december kunt ze alvast kennismaken met de bedoelde baan en begun we met de eerste trainingen. Dit heurt feilijk bij het selectieproces. Maor dan biw der nog niet. Der is nog een aandere sollicitatieprocedure gangs. Wij zuukt ok een neie directeur. Zoas hierveur al schreven is, wil Jan Germs geern een stappie oetzied doen. Het liefst wil e nog een jaor of twee deurgaon as streektaolfunctionaris, maor het directeursstokkie drag e per ien jannewaori 2019 over an zien opvolger, die e dan inwarken kan. Boetendes kan Jan de kommende jaoren de neie streektaolfunctionaris bij de haand nimmen en zo ok op dat gebied zörgen veur goeie deurstroming. Het pad dat keuzen is, mak het Huus van de Taol - zoas het zo mooi het toekomstbestendig. En terug naor mien olde beroep en weer veur de klas? Mwoah ik heb het jaorenlang met geweldig veul plezier daon, maor ik bin der echt te lang oet. Laot mij nog maor een paar jaor actief blieven veur de streektaol. Jan Germs

18 In gesprek met Of en toe zie je heur het weer prissenteren op de tillevisie. Wie is dizze jonge vrouw eigenlijk, die niet kan leven van of en toe het weer prissenteren. Wat döt ze nog meer en hoe komt ze bij de umroep. Ik spreek heur in de studio. Ze hef net het weer opnummen en nao de montage komt ze bij mij. We zuukt een rustig plekkie in de studio op. Ze vertelt dat ze roem 30 jaor leden in het ziekenhoes in Emmen is geboren en dat ze een groot diel van heur jeugd in Sleen woond hef. Daor heb ik ok de basisschoel bezöcht en daornao heb ik nog twee jaor in Emmen op het Hondsrug College zeten. Toen ik veertien was verhoesden we naor Pesse. In Hoogeveen heb ik toen het voortgezet underwies ofmaakt. In Zwolle heb ik het Diploma Sociaal Cultureel Wark behaald. Ik wilde daornao wal naor de Toneelschool of naor de schoel voor Journalistiek, maor het weur SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening ) in Gröningen. Deur dizze opleiding was het logisch dat ik as pedagogisch metwarker in het ziekenhoes an het wark kwam en dat was in Emmen. Ik was veur kinder van 0 tot 18 jaor het anspreekpunt en mus ze under andere veurbereiden op een operaotie. Ik heb daor twee jaor warkt. Ik wol ok wal iets met groepen doen en kwam toen in Appelscha terecht um in de kinderopvang te warken. Ik ben nou Jeugd en Gezinswarker bij de gemiente Hoogeveen. Ien van heur hobby s is tenielspeulen. Toen ze 20 was, gung ze speulen bij de tenielverieniging in Pesse. Der was een klein probleempie, want de stukken waren veur een groot diel Drèentstaolig en thoes had ze gien Drèents leerd. Mien opa en oma spraken Drèents en mien va en moe ok wal tegen mekaor, maor de kinder mussen Nederlaands leren. Ik leerde ok wal Drèents deur mien um-

19 invalweervrouw Leonie de Poel geving. Ok he k in groep 6 of 7 een keer metdaon an het de Drèentse Veurdrachtswedstried in de Muzeval in Emmen. Ik weur tweede en kreeg een beker. Ok deur het tenielspeulen leerde in de Drèentse taol. Het was wal een mix van Slieners en Pessers. Ik weet nog goed dat ik berre zee tegen bed en toen mus iederien lachen, want in Pesse zegt ze bedde. Op het podium staon, vund ze al hiel lang geweldig. Ze prissenteerde op schoel al de Playbackshow en later in Pesse het Sportgala. Een aandere hobby van heur is sporten. Vanof heur achtste zit ze al op volleybal en tegenwoordig lop ze ok hard in de natuur rond Pesse. Bij Streekradio in Zuidwolde meldde ze zuch um der radio te kommen maken. Daor hef ze een paar programma s prissenteerd. Ze is een groot liefhebber van meziek en bij de veurbereidings van de radioprogramma s kun ze uren bezig weden um der geschikte nummers veur oet te zuken. Ze holdt van het radio- en tillevisiemaken. Toen ik klein was, maakte ik met mien zus al radioprogramma s. Ik heb veul leerd op een DJ dag van 3FM. Ik leerde under andere wat je mus doen um interessante radioprogramma s te maken. Ok sprak ik destieds al teksten in veur bedriefsfilms. Dat kwam deur

20 In gesprek met (vervolg) mien contacten bij Streekradio. Margreet Gort, die bij de umroep warkt, zörgde der veur dat ik met RTV Drenthe in aanraking kwam. Zij woont ok in Pesse en zag mij een keer prissenteren. Ik heb toen een dag met heur bij de umroep metlopen. Bij Sjoerd Looyenga much ik daornao teksten veur jingles inspreken. Op een gegeven moment zöchten ze bij de umroep een invaller veur het geval dat Loes het weer niet kun prissenteren. We bent met een paar man toen met Loes op locatie wèest en mussen daor een screentest daon. Tussen de opnames met Loes deur, gung men met oes teksten opnimmen. Ik was een beetie zenuwachtig, maor vund het ok superleuk. Een week later weur ik beld dat ik het much doen. Ik weet nog dat ik de eerste eigen opname mus maken. Dat was op het landgoed Oversingel in Assen. Ik kun toen zölf wel op het scherm zien, dat ik ok toen zenuwachtig was, maor misschien zag de kieker der niks van. Ze valt nou of en toe in en dat is niet al te vaak. Ik ben dan ok beneid of ze dat prissenteren misschien liever wat meer wil doen. Het liekt me hiel leuk um bij RTV Drenthe prissentator te worden. Radio of t.v. maakt me niet oet. Ik wil beide wal. As ik prissenteer, dan verdwient alles wat me bezigholdt en waor ik me drok over maak. Ik ben dan allent rustig met prissenteren bezig. Ja, ik wil hier hiel graog kommen warken. Ik zul zo mien vaste wark opzeggen. Ik heb der veul veur over. Wat de toekomst brengt weet ik niet, maor ik wil hiel geern warken. Dat is dudelijk, maor ze vertelde me ok dat men dat bij RTV Drenthe wel al wet. Je weet het trouwens maor nooit. Misschien presenteert ze over een jaor wal het neis, of hef ze een eigen programma Wim Oosting

21 Ledenpas Alle leden van de Vrienden van RTV Drenthe krijgen bij de volgende bedrijven korting. Altijd en alleen maar op vertoon van de ledenpas. Let op: Soms krijgt alleen de pashouder korting en soms geldt de korting voor meerdere personen. Stichting Museum Ergens in Nederland Weerdingerhaag 8, 7815LZ Emmen Met ledenpas 2,00 entree Stedelijk Museum Coevorden Haven 4, 7741JV Coevorden Per ledenkaart een entreekaartje van 2,50 voor 1 persoon (i.p.v. 5,-). Niet in combinatie met andere kortingen Kabouterland Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo Normaal 8,50; met pas 1,- p.p. korting voor max. 4 pers. Hunebedcentrum Bronnigerstraat 12, 9531 TG Borger Normaal: 9.50 (volwassenen) en 5,25 (kinderen) Met korting: 7,50 (volwassenen) en 3,40 (kinderen) Kinderen moeten onder geleide zijn van iemand met een pas

22 Ledenpas (vervolg) Wonderwereld Ruiten A Kanaal Noord 1, 9561 TE Ter Apel Normaal 8,50; met pas 1,- p.p. korting voor max. 4 pers. Internationaal Klompenmuseum Wolfhorn 1a, 9761 BA Eelde 1,- korting p.p. (maximaal 2 personen) Openluchtmuseum Ellert en Brammert Tramstraat 73, 7848 BJ Schoonoord 1,- korting p.p. (maximaal 2 personen) Drouwenerzand Attractiepark Gasselterstraat PC Drouwen 1,- korting p.p. (maximaal 4 personen) Niet in combinatie met andere kortingen Molenmuseum De Wachter Havenstraat 36, 9471 AM Zuidlaren 1,- korting voor volwassenen op vertoon van de pas Gevangenismuseum Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen 1,- korting p.p. (maximaal 2 personen)

23 Ledenpas (vervolg) Beelden in Gees Schaapveensweg 16, 7863 TE Gees 2,- korting (maximaal 2 personen) Kamp Westerbork Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen Op vertoon van de ledenpas een kopje koffie of thee gratis Cuby & the Blizzards museum Voorstreek 4, 9444 PE Grolloo Op vertoon van uw pas betaalt u 5,- i.p.v. 7,50 Kinderwereld Speelgoedmuseum Brink 31, 9301 JK Roden Een kop koffie gratis + 50 cent korting op de entreeprijs Museumboerderij de Karstenhoeve Dokter Larijweg 21, 7961 NL Ruinerwold Op vertoon van uw ledenkaart een kop koffie of thee gratis

24 Ledenpas (vervolg) Industrieel Smalspoor Museum Griendtsveenstraat 140, 7887 TK Erica Op vertoon van de ledenpas 1,- korting op de entreeprijs (maximaal 2 personen) Huus van de Taol Raadhuisplein 1, 9411 NB Beilen Korting op een boek dat in Vriendenpraot wordt aangeboden Het Veenpark Berkenrode 4,7884 TR Barger-Compascuum In plaats van 14,50 of 15,50 betaalt u slechts 12,50 op vertoon van de ledenpas Niet in combinatie met andere kortingen

VRIENDENPRAOT Februari 2019

VRIENDENPRAOT Februari 2019 VRIENDENPRAOT Februari 2019 Website: www.vriendenrtvdrenthe.nl Facebook: www.facebook.com/vriendenvanrtvdrenthe Rekeningnummer: NL77RABO0124493998 KvK-nummer: 40047987 Vriendenpraot Redactie: Lay out:

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT augustus 2018

VRIENDENPRAOT augustus 2018 VRIENDENPRAOT augustus 2018 Bestuur Vrienden RTV Drenthe Voorzitter: Secretaris: Roelof Koops Leggeloo 33 7991 PW Dwingeloo roelofgkoops@gmail.com Wim Oosting Badhuisweg 6 7875 BV Exloo 06 37 47 78 37

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT mei 2018

VRIENDENPRAOT mei 2018 VRIENDENPRAOT mei 2018 Vrienden RTV Drenthe Vicevoorzitter: Secretaris: Roelof Koops Leggeloo 33 7991 PW Dwingeloo roelofgkoops@gmail.com Wim Oosting Badhuisweg 6 7875 BV Exloo 06 37 47 78 37 secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

Nadere informatie

Begunbladziede van veur: Kinder van 1 6 jaor (niet lezers) Kinder van 6 12 jaor (lezers) en Olders/lesgevers

Begunbladziede van   veur: Kinder van 1 6 jaor (niet lezers) Kinder van 6 12 jaor (lezers) en Olders/lesgevers Gebrukershandleiding www.wiesneus.nl bladziede. 1 Begunbladziede van www.wiesneus.nl veur: Kinder van 1 6 jaor (niet lezers) Kinder van 6 12 jaor (lezers) en Olders/lesgevers Gebrukershandleiding www.wiesneus.nl

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT maart 2018

VRIENDENPRAOT maart 2018 VRIENDENPRAOT maart 2018 Vrienden RTV Drenthe Vicevoorzitter: Secretaris: Roelof Koops Leggeloo 33 7991 PW Dwingeloo roelofgkoops@gmail.com Wim Oosting Badhuisweg 6 7875 BV Exloo 06 37 47 78 37 secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Oktober 2017

VRIENDENPRAOT Oktober 2017 VRIENDENPRAOT Oktober 2017 Vrienden RTV Drenthe Vicevoorzitter: Secretaris: Roelof Koops Leggeloo 33 7991 PW Dwingeloo roelofgkoops@gmail.com Wim Oosting Badhuisweg 6 7875 BV Exloo 06 37 47 78 37 secretariaat@vriendenrtvdrenthe.nl

Nadere informatie

Hierunder ziej een tekst over waoterwegen in Drenthe in de periode Lees de tekst.

Hierunder ziej een tekst over waoterwegen in Drenthe in de periode Lees de tekst. EXTRA OPDRACHT 'ECHT WAOR? ECHT WAOR!' BIJ KATERN 5: Van plaggenhut tot herenhoes 1. Lees en zuuk. Vervoer over het waoter (1780-1930) Hierunder ziej een tekst over waoterwegen in Drenthe in de periode

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Mei 2016

VRIENDENPRAOT Mei 2016 VRIENDENPRAOT Mei 2016 Samenstelling bestuur 2016 Voorzitter: Wim Barkhuis Norgervaart 12 9336 TE Huis ter Heide Penningmeester Gerrit Kroon /ledenadministratie: Hoofdweg 183 9765 CE Paterswolde (050)

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Augustus 2017

VRIENDENPRAOT Augustus 2017 VRIENDENPRAOT Augustus 2017 Samenstelling bestuur Voorzitter: Vicevoorzitter: Secretaris: Wim Barkhuis Norgervaart 12 9336 TE Huis ter Heide wimbarkhuis@gmail.com Roelof Koops Leggeloo 33 7991 PW Dwingeloo

Nadere informatie

Opstandingskerk - Assen

Opstandingskerk - Assen Opstandingskerk - Assen Zundag 10 juni 2018 Intree örgelspeulen, berichten, stil wezen Begunlied Lied 280:1,2,3,4 elkien giet staon 2 Dit huus van holt en stien, dat lang de stormen hef deurstaon, waor

Nadere informatie

Aj op vakaansie west bent hoop ik daj t mooi had hebt en aj nog gaot wens ik je heel veul mooi weer en plezier toe.

Aj op vakaansie west bent hoop ik daj t mooi had hebt en aj nog gaot wens ik je heel veul mooi weer en plezier toe. Vriendenpraot Juli 2013 Van de Veurzitter Beste vrienden, We hebt weer een Vriendenpraot veur mekaar kregen. De zummer wil nog niet al te best vlotten, maor wat in t vat zit verzoerd niet. We zitten nog

Nadere informatie

Van de veurzitter. Wim Barkhuis

Van de veurzitter. Wim Barkhuis Van de veurzitter Dit is al weer de tweede Vriendenpraot van dit jaor. In meert hebt we een gloepens mooie tenielopvoering had van Nut en Genoegen oet Exloo. De volle zaal beloonde de speulers dan ok met

Nadere informatie

Örgelspel. Dagzeggen en inleiding op de dienst. Andoen van de keerzen. - de gemiente giet staon. Groeten, moed geven en bidden op de drumpel

Örgelspel. Dagzeggen en inleiding op de dienst. Andoen van de keerzen. - de gemiente giet staon. Groeten, moed geven en bidden op de drumpel Örgelspel Dagzeggen en inleiding op de dienst Andoen van de keerzen - de gemiente giet staon Groeten, moed geven en bidden op de drumpel d g d g d g d g De vrede van de Heer met jullie allemaol! EN ZIEN

Nadere informatie

AS ELK EN EEIN (Viva Somnia Tua)

AS ELK EN EEIN (Viva Somnia Tua) AS ELK EN EEIN (Viva Somnia Tua) As elk en eein 't nou 'ns dee as elk en eein 't nou 'ns saomen duren dee zittend op 't greuin zeei ik de mèensen in een durende stroom op binnen kommen de auto op slöt

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Mei 2017

VRIENDENPRAOT Mei 2017 VRIENDENPRAOT Mei 2017 Samenstelling bestuur Voorzitter: Wim Barkhuis Norgervaart 12 9336 TE Huis ter Heide Penningmeester Gerrit Kroon /ledenadministratie: Hoofdweg 183 9765 CE Paterswolde (050) 309 12

Nadere informatie

Vriendenpraot. Juli 2012

Vriendenpraot. Juli 2012 Vriendenpraot Juli 2012 Voorwoord Wij bint er weer in slaagd een Vriendenpraot veur jullie saomen te stellen. Eerst even een körte terugblik op de streektaolaovend en jaorvergadering. We hebben heel veul

Nadere informatie

Drèentse kerkdienst in de Magnuskerk van Anloo op zundag 8 oktober 2017

Drèentse kerkdienst in de Magnuskerk van Anloo op zundag 8 oktober 2017 Drèentse kerkdienst in de Magnuskerk van Anloo op zundag 8 oktober 2017 Vastholden of löslaoten? veurganger : vrouw Streutker oet Beilen örgelspeuler : Hogendorf mitwarking : koor Met an doen o.l.v. Bolhuis

Nadere informatie

Orde van dienst Vrijzinnige Geloofsgemeenschap afd. Midden-Drenthe zundag 21 mei 2017

Orde van dienst Vrijzinnige Geloofsgemeenschap afd. Midden-Drenthe zundag 21 mei 2017 Orde van dienst Vrijzinnige Geloofsgemeenschap afd. Midden-Drenthe zundag 21 mei 2017 veurganger: ds. J. Katerberg, Borger örganist: dhr. W. Boer m.m.v. Met An Doen o.l.v. dhr. S.D. Bolhuis örgelspeulen

Nadere informatie

Warkplan 2014. van het. Huus van de Taol

Warkplan 2014. van het. Huus van de Taol Warkplan 2014 van het Huus van de Taol Inholdsopgave Veurof pag. 5 1. Organisatie pag. 7 1.1 Algemien 1.2 Maatschappelijke stages 1.3 Erkenning Nedersaksisch volgens hoofdstuk lll van het Europees Handvest

Nadere informatie

Coevorden, 10 meert 2019 Organist: Ronald IJmker Koster: Coen Smith

Coevorden, 10 meert 2019 Organist: Ronald IJmker Koster: Coen Smith 1 Coevorden, 10 meert 2019 Organist: Ronald IJmker Koster: Coen Smith Orde van de dienst Veurzang: Lied 556 (vert. L. Evers) 1 Alles wat iens over oes schreven is gies Do volbrengen dizze virtig dagen,

Nadere informatie

VIERING VAN DE JACOBUSKARKGEMIENTE VAN RAOL

VIERING VAN DE JACOBUSKARKGEMIENTE VAN RAOL VIERING VAN DE JACOBUSKARKGEMIENTE VAN RAOL daotum : zundag 9 september 10.00 uur Radiodèenst kleur : gruun veurganger : domnee Hans Katerberg oet Börger aolderling : vrouw Raterink jaoken : vrouw Hollander

Nadere informatie

ALLEMAOL TENIEL. Bliedspul in drie bedrieven. deur WIL EEFTING

ALLEMAOL TENIEL. Bliedspul in drie bedrieven. deur WIL EEFTING ALLEMAOL TENIEL Bliedspul in drie bedrieven deur WIL EEFTING TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl Website: www.toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt 6.8/240205

Aan de gemeenteraad Agendapunt 6.8/240205 Aan de gemeenteraad Agendapunt 6.8/240205 Roden, 17 februari 2005 Onderwerp Anpirdjen van de streektaol/bevordering streektaal. Veurstel/Voorstel Met te gaon in t opzetten van dreei plannegies veur t anpirdjen

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Februari 2017

VRIENDENPRAOT Februari 2017 VRIENDENPRAOT Februari 2017 Samenstelling bestuur 2016 Voorzitter: Wim Barkhuis Norgervaart 12 9336 TE Huis ter Heide Penningmeester Gerrit Kroon /ledenadministratie: Hoofdweg 183 9765 CE Paterswolde (050)

Nadere informatie

umdat het neudig broodneudig!! Verkiezingsprogramma van de SP Hoogeveen 2014-2018

umdat het neudig broodneudig!! Verkiezingsprogramma van de SP Hoogeveen 2014-2018 SP umdat het neudig is broodneudig!! Verkiezingsprogramma van de SP Hoogeveen 2014-2018 1. Woord veurof In het programma van de SP vien ie de mening van oenze partij. De SP döt alles veur menselijke waardigheid,

Nadere informatie

LITURGIE VEUR DE KARKDIENST IN OONZE EIG N STREEKTAAL

LITURGIE VEUR DE KARKDIENST IN OONZE EIG N STREEKTAAL 1 LITURGIE VEUR DE KARKDIENST IN OONZE EIG N STREEKTAAL Zundag 17 november 2013 DE GOEDE HERDER Veurganger: domeneer Scholing t Orgel wordt bespeuld deur: Lucas ZomerAfkondigingen 2 Veur de dienst zinge

Nadere informatie

Coevorden, 2 december Afkondigings deur de olderling van dienst. Veurzang: Lied 216 Dit is een mörgen as ooit de eerste

Coevorden, 2 december Afkondigings deur de olderling van dienst. Veurzang: Lied 216 Dit is een mörgen as ooit de eerste Coevorden, 2 december 2018 Afkondigings deur de olderling van dienst Veurzang: Lied 216 Dit is een mörgen as ooit de eerste 2. Dauw op de èerde, zunlocht van boven, vochtige hof die rök net as toen. Daank

Nadere informatie

NEI VERTROUWEN - SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 IN HET DRÈENTS

NEI VERTROUWEN - SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 IN HET DRÈENTS NEI VERTROUWEN - SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 IN HET DRÈENTS NEI VERTROUWEN - SAMENVATTING VERKIEZINGSPROGRAMMA SP 2013-2017 INLEIDING Nederland

Nadere informatie

DE KNUPPEL IN T HOENDERHOK

DE KNUPPEL IN T HOENDERHOK DE KNUPPEL IN T HOENDERHOK Vrolijk Drents tenielstuk in drie bedrieven deur HENK KARSTENS TONEELUITGEVERIJ VINK B. V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.

Nadere informatie

Aan: Nummer postzegel.

Aan: Nummer postzegel. Nummer 2018 www.vskdrenthe.nl postzegel vriendschapkring@gmail.com Aan: Contributie voor het jaar 2018 Beste vrienden van de Vriendschapskring Hoogeveen, Om de kosten voor de krant Vriendennieuws en een

Nadere informatie

Liturgie veur de Dreentstaolige karkdienst in Schoonebeek Oetzending zundag 5 febrewaori 2017

Liturgie veur de Dreentstaolige karkdienst in Schoonebeek Oetzending zundag 5 febrewaori 2017 Liturgie veur de Dreentstaolige karkdienst in Schoonebeek Oetzending zundag 5 febrewaori 2017 M.m.v. de Drentse cantorij Met An Doen o.l.v. Jacques Bolhuis. Veurganger: domnee Jennie Lambers-Niers Organist:

Nadere informatie

Smilde, 15 nov Begunlied: Lied 276 Zomaor een dak (1 en 3 allen, 2 koor) Bemoedigen en groeten. Bidden

Smilde, 15 nov Begunlied: Lied 276 Zomaor een dak (1 en 3 allen, 2 koor) Bemoedigen en groeten. Bidden Smilde, 15 nov. 2015 Begunlied: Lied 276 Zomaor een dak (1 en 3 allen, 2 koor) 1 Zomaor een dak boven wat heufden, deur die naor stilte wied lös stiet. Muren van hoed, vèensters as ogen, speurend naor

Nadere informatie

n PITTIG WIEFIE (Champagner zum frühstück)

n PITTIG WIEFIE (Champagner zum frühstück) n PITTIG WIEFIE (Champagner zum frühstück) Bliedspul in drie bedrieven deur MICHAEL WEMPNER Bewarkt en overzet in algemien dialect deur BEN TEN VELDE TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

PLAMUREN IS PLAMUREN (Tante Bella s Beautysalon)

PLAMUREN IS PLAMUREN (Tante Bella s Beautysalon) PLAMUREN IS PLAMUREN (Tante Bella s Beautysalon) Klucht in drie bedrieven door HENK ROEDE Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

Coevorden, 6 meert Veurganger: domnee Jennie Lambers-Niers Organist: Johan Westerbeek M.m.v. Met An Doen o.l.v.

Coevorden, 6 meert Veurganger: domnee Jennie Lambers-Niers Organist: Johan Westerbeek M.m.v. Met An Doen o.l.v. Coevorden, 6 meert 2016 1 Veurganger: domnee Jennie Lambers-Niers Organist: Johan Westerbeek M.m.v. Met An Doen o.l.v. Jacques Bolhuis Zingen an het begun: Psalm 122 (vert. J. Kuik) Ik was van bliedschup

Nadere informatie

Zwolle 40 45 foto-expositie voor en door de schooljeugd

Zwolle 40 45 foto-expositie voor en door de schooljeugd An ärchieven i j niks.... Zwolle 40 45 foto-expositie voor en door de schooljeugd Dinsdag 31 meert 2015 bin-k smiddes naor t HCO ewest umme de stärt van de ni je foto-expositie Zwolle 40 45 bi j te wonen.

Nadere informatie

KOP DER VEUR MARIE! (Graaien & Snaaien)

KOP DER VEUR MARIE! (Graaien & Snaaien) KOP DER VEUR MARIE! (Graaien & Snaaien) Klucht in drie bedrieven deur JAN TOL en ASTRID BAIJS Overzet en bewarkt in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

AS T NIET AANS KAN, MAKEN KLEREN DE MAN.

AS T NIET AANS KAN, MAKEN KLEREN DE MAN. AS T NIET AANS KAN, MAKEN KLEREN DE MAN. Bliedspul in drie bedrieven in het Zuid-Oost Drentse dialect deur JANNES BENNEN TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail:

Nadere informatie

GERDA DREIT DEUR (Petri heil und Weidemanns dank)

GERDA DREIT DEUR (Petri heil und Weidemanns dank) GERDA DREIT DEUR (Petri heil und Weidemanns dank) Bliedspul in drie bedrieven deur BERND GOMBOLD vertaling CARL SLOTBOOM Bewarkt en overzet in algemien dialect deur BEN TEN VELDE TONEELUITGEVERIJ VINK

Nadere informatie

DRASSIG LAAND. Drents tenielspel, blijspel in 3 bedrieven. door JANNES BENNEN

DRASSIG LAAND. Drents tenielspel, blijspel in 3 bedrieven. door JANNES BENNEN DRASSIG LAAND Drents tenielspel, blijspel in 3 bedrieven door JANNES BENNEN TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl Website: www.toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

Veldweg 1A 7973KH Darp

Veldweg 1A 7973KH Darp April 2017 Neijsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Umdat de meertmaond de streektaolmaond is, is dizze keer de neijsbrief ien het Dreints! Dreintse woorden Bint veule

Nadere informatie

ZO LEEP AS N VOS (DER MEISTERLUGNER) (neie bewarking van Ach vader lieg niet meer) Klucht in drie bedrieven. deur HANS KIRCHHOFF

ZO LEEP AS N VOS (DER MEISTERLUGNER) (neie bewarking van Ach vader lieg niet meer) Klucht in drie bedrieven. deur HANS KIRCHHOFF ZO LEEP AS N VOS (DER MEISTERLUGNER) (neie bewarking van Ach vader lieg niet meer) Klucht in drie bedrieven deur HANS KIRCHHOFF bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ

Nadere informatie

Kerels kieken. Een enigszins absurdistische eenakter. met hilarische wendingen. door JAN VEENSTRA

Kerels kieken. Een enigszins absurdistische eenakter. met hilarische wendingen. door JAN VEENSTRA Kerels kieken Een enigszins absurdistische eenakter met hilarische wendingen door JAN VEENSTRA TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

DE BEUTIESMÖLLE - 65 JÖÖR OP DE ZWOLSE KÄRMSE!

DE BEUTIESMÖLLE - 65 JÖÖR OP DE ZWOLSE KÄRMSE! DE BEUTIESMÖLLE - 65 JÖÖR OP DE ZWOLSE KÄRMSE! Nico Rampen in actie 1986 As dit jöör -2017- Geert Eeringa de beutiesmölle veur de 65 e keer op de Zwolse zommerkärmse opbouwt, ef ij zien 25 jörig jubileum

Nadere informatie

VIERING VAN DE JACOBUSKARKGEMIENTE IN EEXT

VIERING VAN DE JACOBUSKARKGEMIENTE IN EEXT VIERING VAN DE JACOBUSKARKGEMIENTE IN EEXT daotum kleur veurganger olderling jaoken veurlezer örgelspeuler köstersdienst buulbestemming : zundag 29 mei om 10.00 uur : gruun : domnee Katerberg : vrouw Alblas

Nadere informatie

DE BAOS OP DE KOFFIE (Hausbesuche)

DE BAOS OP DE KOFFIE (Hausbesuche) DE BAOS OP DE KOFFIE (Hausbesuche) Bliedspul in twei of drie bedrieven deur WOLFGANG BINDER algemien dialect BEN TEN VELDE TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail:

Nadere informatie

t Ele usien angt alderbärstens vol met foto s van old Kamperpoorters en foto s van bi jzöndere gebouwen, febrieken en skoelen.

t Ele usien angt alderbärstens vol met foto s van old Kamperpoorters en foto s van bi jzöndere gebouwen, febrieken en skoelen. Ie zatten gebakken In de Kamperpoorte zit ie gebakken! Dät waeren mien eerste gedachen, die bi j mi j baoven kwammen, toen ik Jacob Donze op de praotstoel adde. Disse wèke bin-k een paer keer naor t buurtmuseum

Nadere informatie

n STELLEGIE OELEWAPPERS (Club der Pantoffelhelden)

n STELLEGIE OELEWAPPERS (Club der Pantoffelhelden) n STELLEGIE OELEWAPPERS (Club der Pantoffelhelden) Bliedspul in drie bedrieven deur HANS SCHIMMEL Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime

Nadere informatie

Activiteitenverslag van het Huus van de Taol 2016

Activiteitenverslag van het Huus van de Taol 2016 Activiteitenverslag van het Huus van de Taol 2016 Woord veurof Het wark van alle dag kuj feilijk wal de basis van de organisatie Huus van de Taol numen. En der is een grote variatie an reguliere warkzaamheden,

Nadere informatie

MANS IS DE KLOS. Blijspel in drie bedrijven. door EPPO W. KASEMIR

MANS IS DE KLOS. Blijspel in drie bedrijven. door EPPO W. KASEMIR MANS IS DE KLOS Blijspel in drie bedrijven door EPPO W. KASEMIR TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl Website: www.toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

HIELEMAOL HOTELDEBOTEL! (Hotel te koop)

HIELEMAOL HOTELDEBOTEL! (Hotel te koop) HIELEMAOL HOTELDEBOTEL! (Hotel te koop) Klucht in drie bedrieven deur HENK ROEDE Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel:

Nadere informatie

Net zo as al zo vake, maer dan toch èven ietsie anders.

Net zo as al zo vake, maer dan toch èven ietsie anders. Net zo as al zo vake, maer dan toch èven ietsie anders. Sunteklaos is ter weer! Gelukkig ebben zi j Zwolle niet an dät idiote modernistische gedoe van clown-pieten met-edaon en waeren de Pieten met trots

Nadere informatie

Warkplan van het

Warkplan van het Warkplan 2016 van het Inholdsopgave Veurof pag. 5 1. Organisatie pag. 7 1.1 Algemien 1.2 Huisvesting 1.3 Erkenning Nedersaksisch volgens hoofdstuk lll van het Europees Handvest 2. Informatieverstrekking

Nadere informatie

Brandsma vrag een hoesholster (Klopsma Vragt 'N Nei Hoesholderske)

Brandsma vrag een hoesholster (Klopsma Vragt 'N Nei Hoesholderske) Brandsma vrag een hoesholster (Klopsma Vragt 'N Nei Hoesholderske) Vrolijke eenakter in het Drents door J. ZIJL vertaling Henk Engbers TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5

Nadere informatie

nerennonuen BESTE KIENDERI

nerennonuen BESTE KIENDERI Haastedisie /997 Jaorgang 7, nr. I Oplaoge: 2300 stoks nerennonuen BESTE KIENDERI Wi'j hopen datjim een hide mooie vekaansie had hebben, en now weer mit een protte nocht en wille an et ni'je schoelejaor

Nadere informatie

VRAOG VROUW WAB MAOR (Mutter hat alles im Griff)

VRAOG VROUW WAB MAOR (Mutter hat alles im Griff) VRAOG VROUW WAB MAOR (Mutter hat alles im Griff) Bliedspul in drie bedrieven deur ERICH KOCH Overzet en bewarkt in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht Wisseling van de wacht Drèentse streekroman Gerard Stout Uitgeverij Ter Verpoozing ISBN 90-809398-3-8 NUR 344 Gerard Stout, Peize tweede druk 2005 foto s omslag: sneeuwklokjes & berkensnede Niets uit deze

Nadere informatie

WILDWEST IN DE DIERENTUUNE

WILDWEST IN DE DIERENTUUNE WILDWEST IN DE DIERENTUUNE (Dolle beestenboel) Klucht in drie bedrieven deur HENK ROEDE Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

JOURNAAL. Odoorn, zaterdag 1 augustus 2015. SIVO like actie. Een dagje Nederlandse folklore snuiven. Nummer 4 www.sivofestival.nl

JOURNAAL. Odoorn, zaterdag 1 augustus 2015. SIVO like actie. Een dagje Nederlandse folklore snuiven. Nummer 4 www.sivofestival.nl Odoorn, zaterdag 1 augustus 2015 Nummer 4 www.sivofestival.nl JOURNAAL Een dagje Nederlandse folklore snuiven Vrijdag zijn de dansgroepen in de ochtend en middag vrij, deze dag staat dan ook wel bekend

Nadere informatie

Nummer 56 Januari/Februari

Nummer 56 Januari/Februari Nummer 56 Januari/Februari 2017 www.vsk-drenthe.nl postzegel Aan: Wijziging e-mail VSK krant: Facebook VSK Hoogeveen Wie van de leden kijkt weleens op Facebook? En vindt het mooi als er een pagina van

Nadere informatie

T ZIT IN DE ZENEN (EXTRA HULP OP DE EERSTE HULP) Klucht in drie bedrieven. deur HENK ROEDE. algemien dialect BEN TEN VELDE

T ZIT IN DE ZENEN (EXTRA HULP OP DE EERSTE HULP) Klucht in drie bedrieven. deur HENK ROEDE. algemien dialect BEN TEN VELDE T ZIT IN DE ZENEN (EXTRA HULP OP DE EERSTE HULP) Klucht in drie bedrieven deur HENK ROEDE algemien dialect BEN TEN VELDE TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail:

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Oktober 2016

VRIENDENPRAOT Oktober 2016 VRIENDENPRAOT Oktober 2016 Samenstelling bestuur 2016 Voorzitter: Wim Barkhuis Norgervaart 12 9336 TE Huis ter Heide Penningmeester Gerrit Kroon /ledenadministratie: Hoofdweg 183 9765 CE Paterswolde (050)

Nadere informatie

December 2011 jaargang 36 no. 2. Verenigingsblad van de Drentse Vereniging THRIËNTE. voor Drenten in Flevoland.

December 2011 jaargang 36 no. 2. Verenigingsblad van de Drentse Vereniging THRIËNTE. voor Drenten in Flevoland. December 2011 jaargang 36 no. 2. Verenigingsblad van de Drentse Vereniging THRIËNTE voor Drenten in Flevoland. Opgericht 15 november 1976 De notariële akte is van 2 februari 1977 Ingeschreven K.v.K. Gooi-,

Nadere informatie

Boerencamping. Drents blijspel in twee bedrijven. door H. DE VRIES

Boerencamping. Drents blijspel in twee bedrijven. door H. DE VRIES Boerencamping Drents blijspel in twee bedrijven door H. DE VRIES TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl Website: www.toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

Drenthe zien vanaf het water

Drenthe zien vanaf het water Drenthe zien vanaf het water 2014, Koninklijke Van Gorcum BV, Postbus 43, 9400 AA Assen. Behoudens de in of krachtens de Auteurswet gestelde uitzonderingen mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

PERSBERICHT/NIEUWSBERICHT juni 2016. Geef je op voor kindersongfestival Het Jaor Deur ( Met Drentse Kinderliedties )

PERSBERICHT/NIEUWSBERICHT juni 2016. Geef je op voor kindersongfestival Het Jaor Deur ( Met Drentse Kinderliedties ) PERSBERICHT/NIEUWSBERICHT juni 2016 Geef je op voor kindersongfestival Het Jaor Deur ( Met Drentse Kinderliedties ) Hou je van zingen? Lijkt het je leuk om op televisie te komen? Vind je het leuk om in

Nadere informatie

Welkom. Geplande Schoolreisjes. Inspectiebezoek. Formatie

Welkom. Geplande Schoolreisjes. Inspectiebezoek. Formatie Weeknieuws nr.38 17 JUNI 2016 29 juni Modderdag groepen 1 en 2 1 juli Voorstelling groep 1/ 2 b en groep 4 8 juli Musical groep 8 16 juli t/m 28 Zomervakantie aug 30 sept Fancy Fair De data van dit schooljaar

Nadere informatie

Stellingwerf en het Stellingwerfs

Stellingwerf en het Stellingwerfs Stellingwerf en het Stellingwerfs (Voor groep 7 en 8) Jij en je klasgenoten wonen allemaal in een Stellingwerfs dorp. Dat dorp kan in de gemeente Ooststellingwerf liggen of in gemeente Weststellingwerf.

Nadere informatie

OME ROEF ZIT IN DE WEG! (Eene Deern van de Straat)

OME ROEF ZIT IN DE WEG! (Eene Deern van de Straat) OME ROEF ZIT IN DE WEG! (Eene Deern van de Straat) Bliedspul in vier bedrieven deur CHRISTOF WEHKING Overzet en bewarkt in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

WOZ-waarde Hoge inkomens Lage inkomens Bijstandsuitkeringen Beroepsbevolking naar onderwijsniveau. Aa en Hunze 41% Drenthe 41% Nederland 36%

WOZ-waarde Hoge inkomens Lage inkomens Bijstandsuitkeringen Beroepsbevolking naar onderwijsniveau. Aa en Hunze 41% Drenthe 41% Nederland 36% Aa & Hunze 6 5 4 3 Gemiddelde WOZ-waarde woningen per wijk, 4.... Inwoners met hoog inkomen per wijk (%), 3% % % % Inwoners met laag inkomen

Nadere informatie

Knollen veur citroenen (Der Kohlrabiapostel)

Knollen veur citroenen (Der Kohlrabiapostel) Knollen veur citroenen (Der Kohlrabiapostel) Klucht in 3 bedrieven door ERFRIED SMIJA In het Drents vertaold en bewarkt deur Henk Karstens TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel:

Nadere informatie

Inhold. Vet Gaaf 3 De krèei 5 Drentse woordzuker 6 Puzzel 7 Bang 8 Rollerscheets 11 Snipsnaoderijen 12 Bertje de moes 14.

Inhold. Vet Gaaf 3 De krèei 5 Drentse woordzuker 6 Puzzel 7 Bang 8 Rollerscheets 11 Snipsnaoderijen 12 Bertje de moes 14. Maandewark Moi allemaol, Dit blad is veur je. Het stiet vol schiere verhaolties. Der staot ok puzzels in waor aj mooie priezen mit winnen kunt aj het antwoord opstuurt. Je pap en mam mugt je daor gerust

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til Nieuwsbrief obs de Dordtse Til 28 mei 2014 Nummer 10 Welkom Gioele Hoving bij ons op school gekomen op 19 mei. We hopen dat je het erg naar je zin zult hebben bij ons op school. Inhoud: - Welkom - Schooltuin

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Mie Tarzan, joe Jantje

Mie Tarzan, joe Jantje Mie Tarzan, joe Jantje (Alles nur Theater) Bliedspul in drie bedrieven deur ERICH KOCH Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

Rondleidingen deur ärchieven en kärten bi j t HCO

Rondleidingen deur ärchieven en kärten bi j t HCO Rondleidingen deur ärchieven en kärten bi j t HCO Een wandelinge deur de tied zo-j t kunnen numen, zo n thema-rondleidink deur t ärchief en t snuffelen in olde kärten bi j t Istorisch Centrum Aoveriessel.

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

DE REK IS TER UUT (Dolce Vita bei Anita)

DE REK IS TER UUT (Dolce Vita bei Anita) DE REK IS TER UUT (Dolce Vita bei Anita) Bliedspul in twei bedrieven deur ANDREA KÜHN en WALTER SPILLE Bewarkt en overzet in algemien dialect deur BEN TEN VELDE TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime

Nadere informatie

As de haan kreit. (Wenn der hahn kräht) Vrolijk spel in drie bedrijven. door AUGUST HINRICHS. in het Drents vertaald en bewerkt door.

As de haan kreit. (Wenn der hahn kräht) Vrolijk spel in drie bedrijven. door AUGUST HINRICHS. in het Drents vertaald en bewerkt door. As de haan kreit (Wenn der hahn kräht) Vrolijk spel in drie bedrijven door AUGUST HINRICHS in het Drents vertaald en bewerkt door Henk Karstens TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop)

Nadere informatie

BESTE JONGEN EN MAEGIES!

BESTE JONGEN EN MAEGIES! / A / / / / / / 'I BESTE JONGEN EN MAEGIES! Et is al weer even leden dat jim Uut de buse uutdield kregen. Mar now is et kraantien d'r, boordevol mit van alles en nog wat. Now ja, van alles en nog wat...

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Sponsor-informatiemap Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Voorwoord van onze voorzitter SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn. Ons doel is ieder jaar een Wereld Dans- en

Nadere informatie

Inhold. Jongens en meisjes,

Inhold. Jongens en meisjes, 1 Jongens en meisjes, Eén keer in het jaar verschijnt het tijdschrift Wiesneus. Die van 2015 heb je nu in handen en we hopen dat je het een mooi blad vindt. Hopelijk is er voor ieder van jullie wat bij.

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Sponsor-informatiemap SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Voorwoord van onze voorzitter 30 jaar SIVO SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Deurgèven: 4 & 5 mei 2014

Deurgèven: 4 & 5 mei 2014 Deurgèven: 4 & 5 mei 2014 As vri jwilliger loop ik zundesmörgens met bewoners van zorginstelling Wilhelmina van Sonsbeeck an de Bagijnesingel èven een blukkien umme. Op veer mei e-k de rolstoelen aover

Nadere informatie

VRIENDENPRAOT Juli 2016

VRIENDENPRAOT Juli 2016 VRIENDENPRAOT Juli 2016 Samenstelling bestuur 2016 Voorzitter: Wim Barkhuis Norgervaart 12 9336 TE Huis ter Heide Penningmeester Gerrit Kroon /ledenadministratie: Hoofdweg 183 9765 CE Paterswolde (050)

Nadere informatie

DE ARFENIS VAN OOM WILM

DE ARFENIS VAN OOM WILM DE ARFENIS VAN OOM WILM Avondvullend Drents blijspel in twee bedrijven door H. DE VRIES TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

Uutvinden is mien hobby

Uutvinden is mien hobby Uutvinden is mien hobby (Polnische Wirtschaft) Bliedspul deur BERND GOMBOLD in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel: 072-5 11 24 07 E-mail: info@toneeluitgeverijvink.nl

Nadere informatie

Bi j Pake uut-van-huus

Bi j Pake uut-van-huus Bi j Pake uut-van-huus deur Klaas van der Weg veur groep 7 en 8, mit bi jheurend verwarkingsmateriaol Verzorgd deur Sietske Bloemhoff (Stellingwarver Schrieversronte) Klaas van der Weg Bi j Pake uut-van-huus

Nadere informatie

BOSPARK LUNSBERGEN BORGER

BOSPARK LUNSBERGEN BORGER BOSPARK LUNSBERGEN BORGER DE WONINGEN ONTHAASTEN IN DRENTHE Waar kan dat beter dan in deze bosrijke omgeving van hartje Drenthe? Deze comfortabele recreatiewoningen liggen aan de rand van het park in de

Nadere informatie

Info lidmaatschap: De contributie bedraagt 25,00 per jaar.

Info lidmaatschap: De contributie bedraagt 25,00 per jaar. Club van Rijden & Glijden Noord Nederland april 2018 Sinds 1963 Rabobank NL43 RABO 0348 6083 57 K.V.K. nr. 40026136 Internet: www.rijdenenglijden.wordpress.com Clubmail: rijdenenglijden@gmail.com Agenda

Nadere informatie

Register op beginregels In dit register wordt verwezen naar de nummers van de liederen. t Völt ons zoer te zeggen 68 n Appel nhof is unze eerde 42

Register op beginregels In dit register wordt verwezen naar de nummers van de liederen. t Völt ons zoer te zeggen 68 n Appel nhof is unze eerde 42 Register op beginregels In dit register wordt verwezen naar de nummers van de liederen t Völt ons zoer te zeggen 68 n Appel nhof is unze eerde 42 A-k umme hoge kieke, dan bekrup t mi j störig waer 28 Al

Nadere informatie

OPA ZIEDSPAN (Opa, jetzt reichts!)

OPA ZIEDSPAN (Opa, jetzt reichts!) OPA ZIEDSPAN (Opa, jetzt reichts!) Bliedspul in drie bedrieven deur BERND GOMBOLD Bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde TONEELUITGEVERIJ VINK B.V. (Grimas Theatergrime verkoop) Tel:

Nadere informatie

samen genieten van Addergebroed

samen genieten van Addergebroed m u z i k a l e v o o r s t e l l i n g samen genieten van Addergebroed arrangementen & businessdag voor ondernemers in en om Drenthe Samen genieten van Addergebroed Beste relatie, Sinds het ontstaan van

Nadere informatie

GOED VEUR MEKAAR. Verkiezingsprogramma SP Hoogeveen

GOED VEUR MEKAAR. Verkiezingsprogramma SP Hoogeveen GOED VEUR MEKAAR Verkiezingsprogramma SP Hoogeveen 2018-2022 Inhold 1. Inleiding 2. Speerpunten 3. Wark en inkommen 4. Armoedebeleid en schuldhulpverlening 5. Zorg en Welweden 6. Wonen 7. Sport 8. Cultuur

Nadere informatie

Inhold. Verkering. Harm Dijkstra. Jongens en meisjes,

Inhold. Verkering. Harm Dijkstra. Jongens en meisjes, 1 Jongens en meisjes, Eén keer in het jaar verschijnt het tijdschrift Wiesneus. Die van 2015 heb je nu in handen en we hopen dat je het een mooi blad vindt. Hopelijk is er voor ieder van jullie wat bij.

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

It Herenhociitlen. mooie dingen in die veural mit et kastfeest te maeken hebben. Tot dan! BESTE K1ENDER!

It Herenhociitlen. mooie dingen in die veural mit et kastfeest te maeken hebben. Tot dan! BESTE K1ENDER! Haastedisie 995 Jaorgang 5, nr. Oplaoge: 2300 stoks t Herenhociitlen BESTE KENDER! Op 'e veurkaante van et veurige Herenhoentien wodde al an jim juffers en meesters verteld, dat et haastnommer dit keer

Nadere informatie