Integrale producten: Respijtzorg en Time-out voorziening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Integrale producten: Respijtzorg en Time-out voorziening"

Transcriptie

1 ntegrale producten: Respijtzorg en Time-out voorziening Versie atum Respijtzorg Respijtzorg is zorg ter ontlasting van de informele zorg rond een cliënt. Er zijn diverse vormen van respijtzorg. Respijtzorg kan geboden worden bij de cliënt thuis, op locatie van een zorgaanbieder of in een logeergezin. Respijtzorg is niet alleen goed voor de mantelzorger maar ook voor de zorgvrager. e mantelzorger krijgt een beetje tijd voor zichzelf en de zorgvrager komt in contact met anderen. at is niet alleen leuk maar geeft ook nieuwe energie. Naast het gebruik maken van respijtzorg bij de cliënt huis is er ook mogelijkheid om respijtzorg buitenshuis (op locatie van een aanbieder of in een logeergezin) in te zetten. an spreken we van een logeervoorziening. Een logeervoorziening is de intramurale vorm van respijtzorg. n een logeervoorziening zijn (bij jeugd: geregistreerde) beroepskrachten verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg; ze kunnen worden aangevuld door vrijwilligers. Respijtzorg (thuis of buitenshuis) wordt ingepland en kan zo nodig structureel worden ingezet voor een aantal weekenden per jaar, voor enkele dagen per week of langer. it is ter beoordeling van de toegangsmedewerker. Time-out voorziening Binnen de intramurale Time-out voorziening worden zowel mensen met psychische problemen en mensen met verslavingsproblematiek geplaatst. it product wordt ingezet als er een noodzaak toe is vanwege (dreigende) terugval in oud gedrag, of om een zwaardere interventie verderop in het cliënttraject te voorkomen. Ook kan dit product worden ingezet bij schorsing, bijvoorbeeld vanwege overlast binnen de leefgroep. Hoewel er sprake is van gekwalificeerd personeel, is het geen behandel-setting. e Time-out voorziening is in de eerste plaats een hotelmatige voorziening waar de cliënt te gast is. e periode die de cliënt er t, ligt tussen de vier en zes weken. Na afloop van deze periode heeft de cliënt nieuwe energie opgedaan om vervolgstappen te nemen in zijn/haar traject. e cliënt krijgt tijdens zijn binnen de Time-out voorziening een zodanige opdracht mee, dat het eerdere traject daarna weer succesvol kan worden vervolgd. Bij de cliënt is sprake van gedragsproblematiek/verslavingsproblematiek, behoefte aan 24 uur toezicht en uitvoering door (bij jeugd: geregistreerde), eventueel ondersteund door vrijwilligers. Wanneer er sprake is van een intramuraal (wonen/) product, is de toewijzing aan de zorgaanbieder waar de cliënt tijdelijk niet t voor de duur van de time-out voorziening niet declarabel. Voor zowel Respijtzorg als de Time-out voorziening geldt dat deze producten niet worden ingezet voor WLZ / ZVW-cliënten. Zorg voor deze cliënten valt onder verantwoordelijkheid van het Zorgkantoor c.q. de zorgverzekeraar.

2 Respijtopvang laag lient ndividueel e cliënt is door zijn of haar zorgbehoefte aangewezen op zorg die gepaard gaat met toezicht (géén 24 uur). e ontlasting van de persoon die gebruikelijke zorg of mantelzorg levert aan de cliënt is noodzakelijk. eze hulp kan zowel op een locatie van een zorgaanbieder geboden worden als ook in de thuissituatie of in een logeergezin. Er is geen sprake van zware problematiek, cliënt kan redelijk zelfstandig functioneren in een groep met een groepsgrootte van maximaal 8 tot 12 personen. it zijn geen harde aantallen, maar geven een indicatie van de context waarbinnen de cliënt kan functioneren. e aanbieder die respijtopvang laag levert, levert zorg in de nabijheid op de locatie, of in de thuissituatie of in een logeergezin. e betrokken(en) die gebruikelijke zorg of mantelzorg levert te ontlasten; EN/OF e cliënt te ondersteunen bij het afschalen van een zwaarder (intramuraal) product. Er is dagelijks begeleiding aanwezig voor ondersteuning aan de cliënt en/of voor het organiseren van dagactiviteiten. eze begeleiding kan deels worden vormgegeven door vrijwilligers en/of ervaringsdeskundigen. Het wordt ingezet als aanvulling op het wonen in de thuissituatie. rofessionele ondersteuning die al betrokken is bij de cliënt of cliëntsysteem wordt zo optimaal mogelijk benut. Respijtopvang laag wordt geboden op een locatie van de zorgaanbieder, of in de thuissituatie of in een logeergezin. liënt is ondersteund bij het afschalen van een zwaarder (intramuraal) product. s onderdeel van dit product, waarbij het accent van zorg per individu verschilt. Een cliënt kan bijvoorbeeld meer gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving en vraagt daarom om meer individuele begeleiding of meer persoonlijke verzorging, maar het kan ook zijn dat een cliënt meer baat heeft bij een duidelijke structuur met diverse dagactiviteiten in groepsverband. Veiligheid van cliënt binnen het agogisch klimaat is geborgd. Er is een agogisch klimaat van belang wat, naast het bieden van ontspanning en activiteiten, ook gericht is op het ontwikkelen van competenties en/of het zoveel als mogelijk vergroten van s onderdeel van dit product. Accent van zorg kan verschillen. Zie hierboven. e professional is in staat goed in te schatten welke zorg de cliënt nodig heeft en is in staat om de al aanwezige te betrekken. Medewerkers die MBO geschoold zijn en opvang en begeleiding bieden werken onder verantwoordelijkheid van een (indien jeugd BG/SKJ geregistreerde) HBO geschoolde medewerker, indien jeugd binnen het kader van de richtlijn verantwoorde werktoedeling professionele jeugdzorg.

3 Respijtopvang middel lient ndividueel e cliënt is door zijn of haar zorgbehoefte (tijdelijk) aangewezen op zorg die gepaard gaat met permanent toezicht (24 uur). e ontlasting van de persoon die gebruikelijke zorg of mantelzorg levert aan de cliënt is noodzakelijk. eze hulp kan zowel op een locatie van een zorgaanbieder geboden worden als ook in de thuissituatie of in een logeergezin. Er is (nog) geen sprake van zware problematiek, cliënt heeft enige individuele begeleiding nodig en kan functioneren in een groep met een groepsgrootte van maximaal 5 tot 8 personen. it zijn geen harde aantallen, maar geven een indicatie van de context waarbinnen de cliënt kan functioneren. e aanbieder die respijtopvang middel levert, levert zorgt voor permanent toezicht op de locatie (of eventueel thuissituatie of in een logeergezin). e betrokken(en) die gebruikelijke zorg of mantelzorg levert te ontlasten; EN/OF e cliënt te ondersteunen bij het afschalen van een zwaarder (intramuraal) product. organiseren van dagactiviteiten. Het wordt ingezet als aanvulling op het wonen in de thuissituatie. rofessionele ondersteuning die al betrokken is bij de cliënt of cliëntsysteem wordt zo optimaal mogelijk benut. Respijtopvang wordt geboden op een locatie van de zorgaanbieder, of in de thuissituatie of in een logeergezin. it kan binnen een residentiële setting zijn of op een locatie in de wijk. liënt is ondersteund bij het afschalen van een zwaarder (intramuraal) product s onderdeel van dit product, waarbij het accent van zorg per individu verschilt. Een cliënt kan bijvoorbeeld diverse dagactiviteiten in groepsverband. Veiligheid van cliënt binnen het agogisch klimaat is geborgd. Er is een agogisch klimaat van belang wat, naast het bieden van ontspanning en activiteiten, ook gericht is op het ontwikkelen van competenties en/of het zoveel als mogelijk vergroten van s onderdeel van dit product. Accent van zorg kan verschillen. Zie hierboven. e professional is in staat goed in te schatten welke zorg de cliënt nodig heeft en is in staat om de al aanwezige te betrekken. van een (indien jeugd BG/SKJ geregistreerde) HBO geschoolde medewerker, indien jeugd binnen het kader van de richtlijn verantwoorde werktoedeling professionele jeugdzorg.

4 Respijtopvang hoog liënt e cliënt is door zijn of haar zorgbehoefte (tijdelijk) aangewezen op zorg die gepaard gaat met permanent toezicht (24 uur). e ontlasting van de persoon die gebruikelijke zorg of mantelzorg levert aan de cliënt is noodzakelijk. eze hulp kan zowel op een locatie van een zorgaanbieder geboden worden. Er is sprake van zware problematiek, cliënt heeft veel individuele begeleiding nodig en kan functioneren in een groep met een groepsgrootte van maximaal 4 personen. it is geen hard aantal, maar geeft een indicatie van de context waarbinnen de cliënt kan functioneren. e aanbieder die respijtopvang hoog levert, levert zorgt voor permanent toezicht op de locatie. e betrokken(en) die gebruikelijke zorg of mantelzorg levert te ontlasten; EN/OF Een zwaardere interventie op een later moment in het cliënttraject te voorkomen; EN/OF e cliënt te ondersteunen bij het afschalen van een zwaarder (intramuraal) product. ndividueel organiseren van dagactiviteiten. Het wordt ingezet als aanvulling op het wonen in de thuissituatie. rofessionele ondersteuning die al betrokken is bij de cliënt of cliëntsysteem wordt zo optimaal mogelijk benut. Respijtopvang hoog wordt geboden op een locatie van de zorgaanbieder. liënt is ondersteund bij het afschalen van een zwaarder (intramuraal) product s onderdeel van dit product, waarbij het accent van zorg per individu verschilt. Een cliënt kan bijvoorbeeld diverse dagactiviteiten in groepsverband. Veiligheid van cliënt binnen het agogisch klimaat is geborgd. Er is een agogisch klimaat van belang wat, naast het bieden van ontspanning en activiteiten, ook gericht is op het ontwikkelen van competenties en/of het zoveel als mogelijk vergroten van s onderdeel van dit product. Accent van zorg kan verschillen. Zie hierboven. e professional is in staat goed in te schatten welke zorg de cliënt nodig heeft en is in staat om de al aanwezige te betrekken. ndien het een jeugdige betreft dient er sprake te zijn van een SKJ /BG geregistreerde medewerker. van een HBO geschoolde medewerker, indien jeugd binnen het kader van de richtlijn verantwoorde werktoedeling professionele jeugdzorg.

5 Time-out Voorziening lient e cliënt is door zijn of haar zorgbehoefte, waar psychiatrische problematiek en/of gedragsproblematiek en/of verslavingsproblematiek onderdeel van uitmaakt, (tijdelijk) aangewezen op zorg die gepaard gaat met permanent toezicht (24 uur). Ook kan dit product worden ingezet bij schorsing, bijvoorbeeld vanwege overlast binnen de leefgroep. eze hulp wordt op een locatie van een zorgaanbieder geboden. e aanbieder die Time-out Voorziening levert, zorgt voor permanent toezicht op de locatie. een schorsing binnen de (intramurale) leefgroep op te vangen en continuïteit te bieden; EN/OF een terugval in oud gedrag bij de cliënt te voorkomen. organiseren van dagactiviteiten. rofessionele ondersteuning die al betrokken is bij de cliënt of cliëntsysteem wordt zo optimaal mogelijk benut. ndividueel Overige opmerkingen Time-out Voorziening wordt in principe geboden op een locatie van de zorgaanbieder. it kan binnen een residentiële setting zijn of op een locatie in de wijk. liënt is tijdelijk afwezig binnen de leefgroep waardoor leefgroep is ontlast; En/of Terugval in oud gedrag bij de cliënt is voorkomen. s onderdeel van dit product. Accent van zorg kan echter per individu verschillen. Een cliënt kan bijvoorbeeld diverse dagactiviteiten in groepsverband. Ook binnen een instelling. s onderdeel van dit product. Accent van zorg kan verschillen. Zie hierboven. e professional is in staat goed in te schatten welke zorg de cliënt nodig heeft en is in staat om de al aanwezige te betrekken. ndien het een jeugdige betreft dient er sprake te zijn van een SKJ /BG geregistreerde medewerker. van een HBO geschoolde medewerker, indien jeugd binnen het kader van de richtlijn verantwoorde werktoedeling professionele jeugdzorg. Wanneer er sprake is van een intramuraal (wonen/) product, is de toewijzing aan de zorgaanbieder waar de cliënt tijdelijk niet t voor de duur van de time-out voorziening niet-declarabel. it product wordt niet ingezet voor WLZ/ZVW-cliënten. Zorg voor deze cliënten valt onder verantwoordelijkheid van het Zorgkantoor c.q. de zorgverzekeraar.

ZORGPRODUCTENBOEK INKOOP 2019 t.b.v. tariefuitvraag

ZORGPRODUCTENBOEK INKOOP 2019 t.b.v. tariefuitvraag ZORGROUTENBOEK NKOO 2019 t.b.v. tariefuitvraag atum 14 december 2017 Versie 2.9 NB: n de loop van 2018, wanneer ingetekend kan worden op de raamovereenkomst, wordt een definitief zorgproductenboek gepubliceerd.

Nadere informatie

ZORGPRODUCTENBOEK INKOOP 2019 t.b.v. tariefuitvraag

ZORGPRODUCTENBOEK INKOOP 2019 t.b.v. tariefuitvraag ZORGROUTENBOEK NKOO 2019 t.b.v. tariefuitvraag atum 14 december 2017 Versie 2.9 NB: n de loop van 2018, wanneer ingetekend kan worden op de raamovereenkomst, wordt een definitief zorgproductenboek gepubliceerd.

Nadere informatie

Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders

Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders SAMEN, VOOR ELKAAR Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders Criteria beschermd thuis Volwassen (18+) Nederlandse nationaliteit of verblijft legaal in Nederland Psychiatrische

Nadere informatie

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur Arrangementen zelfstandig en veilig wonen Nadat uit het gesprek naar voren is gekomen dat de cliënt beperkingen ondervindt op een (of meerdere) domein(en) van het resultaatgebied zelfstandig en veilig

Nadere informatie

Specifieke afwegingskaders

Specifieke afwegingskaders Specifieke afwegingskaders In deze bijlagen staan drie afzonderlijke kaders voor de volgende categorieën maatwerkvoorzieningen: a) Thuisondersteuning en dagbesteding b) Kortdurend verblijf c) Beschermd

Nadere informatie

Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp

Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp Bijlage 2. Productbeschrijvingen Verblijf middel, Verblijf middelzwaar, Verblijf zwaar, Verblijf extra zwaar en Verblijf Spoedhulp Verblijf is er op gericht behandeling te bieden waar uithuisplaatsing

Nadere informatie

Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf

Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf Als bedoeld in hoofdstuk 6, paragraaf 2. 1. Ondersteuning Ondersteuning thuis zijn activiteiten gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid

Nadere informatie

Marktconsultaties Terugkoppeling

Marktconsultaties Terugkoppeling Marktconsultaties 4-12-2017 Terugkoppeling Programma 09.00-09.30 uur Inloop 09.30-10.15 uur Terugblik op de marktconsultaties: wat hebben wij met de input van aanbieders gedaan? 10.15 10.30 uur Pauze 10.30-11.30

Nadere informatie

Toegang tot de zorg: hoe is het geregeld en hoe loopt het in de praktijk?

Toegang tot de zorg: hoe is het geregeld en hoe loopt het in de praktijk? Toegang tot de zorg: hoe is het geregeld en hoe loopt het in de praktijk? Presentatie voor het Achterhoeks Netwerk door Lisette Sloots, manager Adviespunt Zorgbelang Gelderland 29 oktober 2015 Achtergrond

Nadere informatie

Kortdurend intensief verblijf

Kortdurend intensief verblijf Inhoudsopgave De Buitenwereld 4 6 Doelgroep 8 Doelgericht werken 10 Inhoudelijke randvoorwaarden 11 2 3 De Buitenwereld Als je binnen een gezin een kind mag grootbrengen met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

Bijlage Programma van Eisen

Bijlage Programma van Eisen Bijlage Programma van Eisen Functie: Jeugdzorgplus voor Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie Toegangscriteria 1. Karakteristieken van het kind: De algemene karakteristieken van de cliënten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Achtergrond

Hoofdstuk 1 Achtergrond Werkinstructie: Palliatief Terminale Zorg (PTZ) Datum: 06 oktober 2006 Ingangsdatum: Per direct Hoofdstuk 1 Achtergrond Inleiding In de terminale fase van hun leven kunnen mensen met een levensbedreigende

Nadere informatie

Respijtzorg in de regio

Respijtzorg in de regio Respijtzorg in de regio Pagina 1 van 7 Respijtzorg in de regio Aandachtspunten van aanbieders en verwijzers in het Land van Cuijk Respijtzorg in de regio Pagina 2 van 7 Inleiding Respijtzorg geeft mantelzorgers

Nadere informatie

Inwoners Eindhoven en 14 regiogemeenten, die begeleiding nodig hebben waarbij sprake is van voornamelijk planbare ondersteuning.

Inwoners Eindhoven en 14 regiogemeenten, die begeleiding nodig hebben waarbij sprake is van voornamelijk planbare ondersteuning. OZL Plus Zelfstandig wonen Gericht op doorstroom naar OZL Zwaar Criteria Inhoudelijke criteria (doelgroep) Specifieke eisen Omschrijving Inwoners Eindhoven en 14 regiogemeenten, die begeleiding nodig hebben

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Bespreekmemo Producten Wmo t.b.v. Overlegtafel Wmo 2 d.d. 20 juni 2017

Bespreekmemo Producten Wmo t.b.v. Overlegtafel Wmo 2 d.d. 20 juni 2017 Bespreekmemo Producten Wmo t.b.v. Overlegtafel Wmo 2 d.d. 20 juni 2017 Koers 2018 Zo veel mogelijk aansluiten bij bestaande producten (dus in principe handhaven grondslagen en productstructuur), tenzij

Nadere informatie

Overzicht kortdurende zorg met verblijf

Overzicht kortdurende zorg met verblijf Overzicht kortdurende zorg met verblijf 23 december 2014 Hierbij vindt u een overzicht van de verschillende vormen van kortdurende zorg met verblijf. Wij hebben voor u de definities en situaties vóór en

Nadere informatie

Dagactiviteiten en kortdurend verblijf Wmo 2015

Dagactiviteiten en kortdurend verblijf Wmo 2015 Dagactiviteiten en kortdurend verblijf Wmo 2015 Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 07100 Dagactiviteit

Nadere informatie

Productomschrijvingen inkoop 2016

Productomschrijvingen inkoop 2016 Productomschrijvingen inkoop 2016 Begeleiding basis (H300 + H305): - Gericht op het versterken van de eigen kracht en stimuleren van het netwerk. - Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud

Nadere informatie

Concept 29 maart Product Beschrijving Type cliënt Kwaliteit Hulp bij het huishouden

Concept 29 maart Product Beschrijving Type cliënt Kwaliteit Hulp bij het huishouden Inkoop 2018 Midden Holland Omschrijving diensten Ondersteuning Concept 29 maart 2017 Product Beschrijving Type cliënt Kwaliteit Hulp bij het huishouden De maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden is

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 29 538 Zorg en maatschappelijke ondersteuning Nr. 261 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Respijtzorg. Mogelijkheden voor vervangende zorg

Respijtzorg. Mogelijkheden voor vervangende zorg Respijtzorg Mogelijkheden voor vervangende zorg Respijtzorg Wat is Respijtzorg Soms heeft u als mantelzorger even tijd voor uzelf nodig. Om uit te rusten, andere mensen te zien of andere dingen te doen

Nadere informatie

Beschrijving Maatwerkdiensten Wmo

Beschrijving Maatwerkdiensten Wmo Beschrijving Maatwerkdiensten Wmo Algemene beschrijving / inleiding De gemeenten uit Regio Rivierenland hebben ervoor gekozen de voorzieningen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gezamenlijk

Nadere informatie

Kleinschalig logeerhuis Parel. Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen

Kleinschalig logeerhuis Parel. Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen Kleinschalig logeerhuis Parel Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp Gezond vertrouwen Utrecht, oktober 2018 Samenvatting De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toetst of vanaf 2016 gestarte aanbieders van

Nadere informatie

AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017

AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017 AANBIEDERSBIJEENKOMST IMPLEMENTATIE PDC R E G I O Z U I D O O S T B R A B A N T - 9 O K T O B E R 2017 INHOUD PRESENTATIE 1. Start van Producten- en dienstencatalogus 2. Korte toelichting - Totstandkoming

Nadere informatie

Comfort Home Logeeropvang. Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen

Comfort Home Logeeropvang. Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen Comfort Home Logeeropvang Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp Gezond vertrouwen Utrecht, oktober 2018 Samenvatting De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toetst of vanaf 2016 gestarte aanbieders van jeugdhulp

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 mei 2018 Betreft Oplossingen voor de zorgval

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 mei 2018 Betreft Oplossingen voor de zorgval > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

STAP IN KLANTROUTE Knelpunten Wmo Knelpunten Jeugdwet Positieve punten Aanbevelingen

STAP IN KLANTROUTE Knelpunten Wmo Knelpunten Jeugdwet Positieve punten Aanbevelingen BUNDELING SIGNALEN, door de Adviesraad Wmo & Jeugd Dordrecht verzameld in de periode medio 2017- medio 2018 1 Gepresenteerd aan de beleidsadviseurs gemeente op 5 juni 2018 STAP IN KLANTROUTE Knelpunten

Nadere informatie

Notitie MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING. aan. de Ontwikkeltafel zorginkoop Noord-Limburg Wmo c.c. van. WAG van Horck.

Notitie MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING. aan. de Ontwikkeltafel zorginkoop Noord-Limburg Wmo c.c. van. WAG van Horck. MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING aan c.c. van onderwerp de Ontwikkeltafel zorginkoop Noord-Limburg Wmo 2017 WAG van Horck Logeren en kortdurend verblijf Wmo ons kenmerk team MOVZV steller WAG van Horck doorkiesnummer

Nadere informatie

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging Beleidsregel Wmo-arrangement GGZ Valleiregie De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, zaaknummer ; gelet op artikel. van de.. [naam regelgeving]; besluit vast te

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

Compleet Zorg Achterhoek. Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp. Gezond vertrouwen

Compleet Zorg Achterhoek. Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp. Gezond vertrouwen Compleet Zorg Achterhoek Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp Gezond vertrouwen Utrecht, november 2017 Samenvatting De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg toetsen of vanaf 2016 gestarte

Nadere informatie

Dagactiviteit en kortdurend verblijf Jeugdwet

Dagactiviteit en kortdurend verblijf Jeugdwet Dagactiviteit en kortdurend verblijf Jeugdwet Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 33104 Dagactiviteit Jeugdwet...

Nadere informatie

Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo. Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo

Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo. Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Versie: 1.0 Datum: 21 november 2017 Product begeleiding Het Product begeleiding kan bestaan uit de

Nadere informatie

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten (Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Oktober 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 34118 Behandeling

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 33 578 Eerstelijnszorg Nr. 13 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

INFORMATIEKAART TIJDELIJK VERBLIJF OUDEREN

INFORMATIEKAART TIJDELIJK VERBLIJF OUDEREN INFORMATIEKAART TIJDELIJK VERBLIJF OUDEREN Helderheid voor klanten, mantelzorgers en verwijzers In 2018 zijn vijf vormen van tijdelijk verblijf voor ouderen 1 mogelijk op basis van de drie verschillende

Nadere informatie

Wmo 2015 op hoofdlijnen. Michiel Geschiere (VWS)

Wmo 2015 op hoofdlijnen. Michiel Geschiere (VWS) Wmo 2015 op hoofdlijnen Michiel Geschiere (VWS) Doelstelling hervorming langdurige zorg Verbeteren kwaliteit Versterken zelf- en samenredzaamheid Vergroten financiële houdbaarheid 2 Wettelijke opdracht

Nadere informatie

Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen!

Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen! Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen! Klik op een van de kwadranten voor meer informatie Klik op de cirkel Zorgstelsel voor een totaaloverzicht WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

Beschrijving diensten en producten Maatwerkdiensten Wmo

Beschrijving diensten en producten Maatwerkdiensten Wmo Modulaire gemeenschappelijke regeling sociaal domein Limburg-Noord Beschrijving diensten en producten Maatwerkdiensten Wmo Referentienummer: MGR2017.3 Regio Datum: december 2018 Gehele of gedeeltelijke

Nadere informatie

PRODUCTEN INKOOP 2017 EN VERDER PERCEEL: ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD

PRODUCTEN INKOOP 2017 EN VERDER PERCEEL: ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD Individuele begeleiding 2017 PRODUCTEN INKOOP 2017 EN VERDER PERCEEL: ONDERSTEUNING OP LOCATIE AANBIEDER JEUGD Perceel Categorie 2015 2016 Productnaam 2015-2016

Nadere informatie

Zorgboerderij Daphne Hoeve Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen

Zorgboerderij Daphne Hoeve Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen Zorgboerderij Daphne Hoeve Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp Gezond vertrouwen Utrecht, juni 2018 Zorgboerderij Daphne Hoeve Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp Samenvatting De Inspectie Gezondheidszorg

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

Uitzonderingsgroepen gehandicaptenzorg decentralisatie begeleiding

Uitzonderingsgroepen gehandicaptenzorg decentralisatie begeleiding Uitzonderingsgroepen gehandicaptenzorg decentralisatie begeleiding Groepen die uitgezonderd moeten worden van overheveling Specialistische ZG begeleiding door instellingen met een erkende deskundigheid

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid Stichting Thuiszorg Groot Limburg. Inleiding. 1. Doel

Mantelzorgbeleid Stichting Thuiszorg Groot Limburg. Inleiding. 1. Doel 1 Mantelzorgbeleid Stichting Thuiszorg Groot Limburg Inleiding Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de cliënt en verdienen ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren van hun zorg- en ondersteuningstaken.

Nadere informatie

INFORMATIEKAART SPOEDZORG

INFORMATIEKAART SPOEDZORG INFORMATIEKAART SPOEDZORG 1. Inleiding Naar aanleiding van een aantal concrete situaties bij gemeenten bleken er onduidelijkheden te bestaan rond de verantwoordelijkheden en financiering van verschillende

Nadere informatie

WERKSESSIE 2. Nieuwe afspraken BW: invullen van producten/pakketten

WERKSESSIE 2. Nieuwe afspraken BW: invullen van producten/pakketten WERKSESSIE 2 Nieuwe afspraken BW: invullen van producten/pakketten Idee nieuwe productenstructuur Time-out voorziening o p s c h a l e n Dagbes teding 24/7 beschikbaar- en bereikbaarheid (b&b) Bescherming

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Dagbesteding - Arbeidsmatig & Belevingsgericht Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving dagbesteding arbeidsmatig

Nadere informatie

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen:

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen: Overzicht producten Wet maatschappelijke ondersteuning LZ-037 Wmo 09-2018 Postbus 270 5600 AG Eindhoven Algemeen: 088 551 5000 www.lunetzorg.nl info@lunetzorg.nl Ambulante zorg Specialistische ambulante

Nadere informatie

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Bijlage 3. Nadere beschrijving product en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Op basis van de prestatiebeschrijvingen opgesteld door de Nza (2013). Nza F125 Dagactiviteit GGZ-LZA (p/u.) Toeleidingtraject

Nadere informatie

Onderwerp Regionale koers Maatschappelijke opvang en. Datum 26 september 2017

Onderwerp Regionale koers Maatschappelijke opvang en. Datum 26 september 2017 Gemeenteraad Onderwerp Regionale koers Maatschappelijke opvang en Beschermd wonen U16 Van wonen in een instelling naar zelfstandig wonen met begeleiding Datum 26 september 2017 Raadsvoorstel Afdeling Strategie

Nadere informatie

Boerderij 22 Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp. Gezond vertrouwen

Boerderij 22 Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp. Gezond vertrouwen Boerderij 22 Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp Gezond vertrouwen Utrecht, december 2017 Samenvatting De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. toetst of vanaf 2016 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen

Nadere informatie

Begeleiding / dagactiviteit / kortdurend verblijf

Begeleiding / dagactiviteit / kortdurend verblijf Ondersteunings-advies plan Begeleiding / dagactiviteit / kortdurend verblijf Datum gesprek: BSN: Naam: Adres: Woonplaats: Geboortedatum: Geslacht: Telefoonnummer: Contactpersoon: Telefoon contactpersoon

Nadere informatie

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING VERENIGING BEDRIJFSTAK ZORG 400.11/me november 2011 STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING De verplaatsing van (extramurale) begeleiding van de AWBZ naar de WMO en dus de gemeenten biedt nieuwe

Nadere informatie

Voorstel productdefinities ZiN voor 2016 in het Westerkwartier

Voorstel productdefinities ZiN voor 2016 in het Westerkwartier Voorstel productdefinities ZiN voor 2016 in het Westerkwartier Bij het continuïteitsarrangement 2015 - waarmee de inkoop van nieuwe producten in de Wmo 2015 is vormgegeven- is uitgegaan van de prestaties/productomschrijvingen

Nadere informatie

Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal

Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal Aanleiding extra overlegtafel Reactie op verdiepingsbijeenkomst niet-integrale producten Jeugd Ambulant van 9 oktober. Kansen

Nadere informatie

3 e werksessie Inkoop begeleiding 2018

3 e werksessie Inkoop begeleiding 2018 3 e werksessie Inkoop begeleiding 2018 gesprek aanwezig van 24 maart 2017, om 14.00 uur, locatie: Huis van de Stad, Gouda Zorgaanbieders: Annette de Jong, Humanitas Ben Eijsink, Gemiva Claudia Karels,

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

ECSD/U Lbr. 16/074

ECSD/U Lbr. 16/074 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Overdracht cliëntgegevens van Wlz-indiceerbaren aan gemeenten en zorgverzekeraars uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201601324

Nadere informatie

Regeling spoedzorg gehandicaptenzorg Noord-Oost Brabant.

Regeling spoedzorg gehandicaptenzorg Noord-Oost Brabant. Regeling spoedzorg gehandicaptenzorg Noord-Oost Brabant. 1. Regeling Spoedzorg Dit document beschrijft de regeling spoedzorg, zoals deze is overeengekomen en wordt uitgevoerd door de verschillende betrokken

Nadere informatie

Bijeenkomst cliëntenraden. Zorgkantoor Friesland Wlz. De Friesland Zorgverzekeraar Wijkverpleging 13 april 2015

Bijeenkomst cliëntenraden. Zorgkantoor Friesland Wlz. De Friesland Zorgverzekeraar Wijkverpleging 13 april 2015 Bijeenkomst cliëntenraden Zorgkantoor Friesland Wlz & De Friesland Zorgverzekeraar Wijkverpleging 13 april 2015 Planning 10.00 11.00 Korte terugblik Presentatie Wlz Presentatie Wijkverpleging 11.00-11.45

Nadere informatie

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Welbevinden Doel Het bevorderen van welzijn en de kwaliteit van leven, achteruitgang vertragen en mantelzorgers ontlasten door het dragelijk houden van de effecten van de aandoening van de cliënt en langer

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

Goede zorg voor mensen met DEMENTIE. Het beste uit jezelf

Goede zorg voor mensen met DEMENTIE. Het beste uit jezelf Goede zorg voor mensen met DEMENTIE Het beste uit jezelf Op een bepaald moment realiseer je dat je dierbare die aan dementie lijdt niet langer veilig thuis kan wonen. Dan wil je graag een omgeving kunnen

Nadere informatie

Jeugdhulp Poolse Gezinnen. Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen

Jeugdhulp Poolse Gezinnen. Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp. Gezond vertrouwen Jeugdhulp Poolse Gezinnen Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp Gezond vertrouwen Utrecht, maart 2018 Jeugdhulp Poolse Gezinnen Toets Nieuwe Toetreders Jeugdhulp Samenvatting De Inspectie Gezondheidszorg

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 9. Kortdurend Verblijf

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 9. Kortdurend Verblijf 2011 Kortdurend Verblijf Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Permanent toezicht 4 3 Indicatiecriteria 5 3.1 Permanent toezicht 5 3.2 Overname permanent toezicht 5 4

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Themadirectie Jeugd, Onderwijs en Zorg IPC 2450 Rijnstraat 50 Den Haag

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Addendum Overeenkomst Beschermd wonen

Addendum Overeenkomst Beschermd wonen Addendum Overeenkomst Beschermd wonen tussen Gemeente Eindhoven En Datum: Kenmerk: Pagina 1 van 16 1. Inleiding 1. Dit addendum maakt onlosmakelijk deel uit van de

Nadere informatie

Begeleiding individueel (laag)

Begeleiding individueel (laag) Begeleiding individueel (laag) Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid en die strekken tot voorkoming van opname in een instelling of verwaarlozing.

Nadere informatie

Aanvullende cliëntinformatie behorend bij de kwartaalrapportage AWBZ

Aanvullende cliëntinformatie behorend bij de kwartaalrapportage AWBZ Aanvullende cliëntinformatie behorend bij de kwartaalrapportage AWBZ De vierde MEE Signaal eindrapportage pakketmaatregel AWBZ geeft een totaalbeeld van de geleverde ondersteuning door MEE gedurende de

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Inleiding. Definitie. Doel. Beleid

Mantelzorgbeleid. Inleiding. Definitie. Doel. Beleid Mantelzorgbeleid Inleiding Een goede relatie tussen de zorgvrager, de mantelzorger en de medewerker(s) van Vlindervrije Zorg draagt bij aan het leveren van kwalitatief verantwoorde zorg. Kwaliteit van

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

CL IËNT. Regelt de aanspraak op zorg voor mensen die een blijvende behoefte hebben aan permanent toezicht of 24 uur per dag zorg in de nabijheid.

CL IËNT. Regelt de aanspraak op zorg voor mensen die een blijvende behoefte hebben aan permanent toezicht of 24 uur per dag zorg in de nabijheid. HET WETTELIJK LANDSCHAP ANNO 2016 WET PASSEND ONDERWIJS Regelt dat zoveel mogelijk kinderen binnen regulier onderwijs een startkwalificatie halen. Legt zorgplicht bij scholen om voor iedere leerling een

Nadere informatie

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Aanleiding De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) bepaalt dat de gemeente bij een aanvraag onderzoek doet naar de mate waarin

Nadere informatie

Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging

Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging Dagverzorging Alerimus Wie komt er in aanmerking voor dagverzorging? Cliënten dienen geïndiceerd te zijn door het Centrum Indicatiestelling Zorg.

Nadere informatie

Introductie. wetsvoorstel Toegang tot de Wlz voor mensen met een psychische stoornis en het bijhorende implementatietraject

Introductie. wetsvoorstel Toegang tot de Wlz voor mensen met een psychische stoornis en het bijhorende implementatietraject Introductie wetsvoorstel Toegang tot de Wlz voor mensen met een psychische stoornis en het bijhorende implementatietraject Ledenbijeenkomst RIBWA/FO op 21 mei Inhoud 1. Totstandkoming wetsvoorstel 2. Inhoud

Nadere informatie

Thema 1 CLIËNT CENTRAAL De ondersteuning komt in samenspraak met de cliënt tot stand

Thema 1 CLIËNT CENTRAAL De ondersteuning komt in samenspraak met de cliënt tot stand Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid Toetsingskader Wmo-toezicht Thema 1 CLIËNT CENTRAAL De ondersteuning komt in samenspraak met de cliënt tot stand 1.1 De cliënt krijgt ondersteuning die onvoldoende

Nadere informatie

zie actueel tarievenblad dat met deze uitgave is meegestuurd. Ook te vinden op

zie actueel tarievenblad dat met deze uitgave is meegestuurd. Ook te vinden op Categorie: 2.01 Arbeidsmatige dagbesteding (+18) zie actueel tarievenblad dat met deze uitgave is meegestuurd. Ook te vinden op www.inkooputrechtwest.nl. Bijzonderheden Ondersteuningscriteria De mogelijke

Nadere informatie

Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg. Symposium Ietje de Rooij

Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg. Symposium Ietje de Rooij Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg Symposium Ietje de Rooij 28 september 2012 Inhoudsopgave Wat komt er op ons af? Wat doet de huidige situatie voor zorgvrager en zorgaanbieder? Hoe kunnen de we

Nadere informatie

Onder deze subcategorie vallen verschillende nieuwe producten, die hieronder een voor een worden toegelicht.

Onder deze subcategorie vallen verschillende nieuwe producten, die hieronder een voor een worden toegelicht. 2. Ondersteuning veilig wonen jeugd De dienstverlening is erop gericht om Jeugdigen tijdelijk of langdurig een alternatieve thuissituatie te bieden. Voor Jeugdigen is de opvang/het verblijf altijd gekoppeld

Nadere informatie

Productbeschrijving Wmo contract 2016

Productbeschrijving Wmo contract 2016 Productbeschrijving Wmo contract 2016 In dit document worden de ingekochte producten beschreven. Het is bedoeld als handreiking bij de beoordeling van de in te zetten ondersteuning. Geen vaste criteria

Nadere informatie

Wat zijn mogelijke oorzaken voor de toename?

Wat zijn mogelijke oorzaken voor de toename? Netwerk Sociaal Domein/Wmo Oosterschelderegio Wat zijn mogelijke oorzaken voor de toename? Nadere analyse maatwerkvoorziening dagbesteding en begeleiding Onderzoeksvraag In de periode 2015-2016 zien we

Nadere informatie

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1 Nr Hoofdgroep Product beschrijving 1 Time-outvoorziening/ tussenvoorziening Time-outvoorziening/ tussenvoorziening 44A06 38520 0-18 Preventieve voorzieningen bedoeld voor jongeren die even tot rust moeten

Nadere informatie

Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging

Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging 1 2 Dagverzorging Alerimus Wie komt er in aanmerking voor dagverzorging? Cliënten dienen geïndiceerd te zijn door het Centrum Indicatiestelling

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In hoofdstuk 9 worden na artikel 9.13 vier nieuwe artikelen ingevoegd, luidende:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In hoofdstuk 9 worden na artikel 9.13 vier nieuwe artikelen ingevoegd, luidende: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 60365 25 oktober 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 17 oktober 2017, kenmerk

Nadere informatie

Kwaliteitskader Jeugd in de praktijk. Veelgestelde vragen. Versie juni 2018

Kwaliteitskader Jeugd in de praktijk. Veelgestelde vragen. Versie juni 2018 Kwaliteitskader Jeugd in de praktijk Veelgestelde vragen Versie juni 2018 1. Waarom is de norm van de van toepassing 3 op de toegang tot jeugdhulp en jeugdbescherming? 2. Is het voor de toepassing van

Nadere informatie

Raadsledendag 20 september

Raadsledendag 20 september Raadsledendag 20 september Wet langdurige zorg & Zorgverzekeringswet Marlies Kamp Manon Jansen Programmamanagement HLZ 3 Presentatie 1. Wet langdurige zorg 2. Zorgverzekeringswet 3. Implementatie 4. Communicatie

Nadere informatie

Marktconsultatie 9 oktober. Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf

Marktconsultatie 9 oktober. Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf Marktconsultatie 9 oktober Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf Programma 09:00 09:15 uur Kennismaking 09:15 10:15 uur Uitleg opbouw structuur producten Verblijf gezinsgericht 10.15

Nadere informatie

Productomschrijvingen inkoop 2016

Productomschrijvingen inkoop 2016 Productomschrijvingen inkoop 2016 Begeleiding light Het aansturen van activiteiten op het gebied van het voeren van een huishouden en het aansturen van eten en drinken als onderdeel van Algemene Dagelijkse

Nadere informatie

Zozijn en de Stelselwijzigingen. Zozijn participeert!

Zozijn en de Stelselwijzigingen. Zozijn participeert! Zozijn en de Stelselwijzigingen Zozijn participeert! Doel van deze bijeenkomst Informeren over belangrijke veranderingen De impact hiervan op de dienstverlening en cliënten De aanpak van Zozijn Vragen

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

Financiële regelingen voor personen met PWS

Financiële regelingen voor personen met PWS Financiële regelingen voor personen met PWS Welkom!! Wie zijn wij? Marion van Beek Natacha Lijding Oktober 2016 Filmpje 1. Bij de gemeente: Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO 2015) Enkele

Nadere informatie

1. Individuele begeleiding: algemene bepalingen

1. Individuele begeleiding: algemene bepalingen Bijlage 1: Omschrijving van de in te kopen producten Maatwerkvoorzieningen Wmo Inkoop 2019 Inzake Individuele Begeleiding, Dagactiviteit, Kortdurend verblijf Dit hoofdstuk beschrijft de maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

Gemeente Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland r Gemeente Midden-Delfland 2013-25758 (BIJLAGE) Memo Concept wettekst nieuwe Wmo Deze informatiebrief gaat in op de hervorming van de langdurige zorg in Nederland en specifiek de concept wettekst van de

Nadere informatie

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO : :

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO :   : Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zorgverlener... 3 3 Visie op zorg... 4 3.1 Mensvisie... 4 3.2 Visie op zorg en welzijn... 5 3.3 De regie ligt bij de cliënt... 5 3.4 Rol van de zorgaanbieder... 6 3.5 Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Wmo-voorzieningen 1. Algemene voorzieningen 1.1 Hulp bij het huishouden namens zo-net 1.2 Taxivervoer 1.3 Scootmobiel- en/of rolstoelpool

Wmo-voorzieningen 1. Algemene voorzieningen 1.1 Hulp bij het huishouden namens zo-net 1.2 Taxivervoer 1.3 Scootmobiel- en/of rolstoelpool Wmo-voorzieningen 1. Algemene voorzieningen Dit zijn voorzieningen die in principe voor iedereen beschikbaar zijn die daar behoefte aan heeft, zonder ingewikkelde aanvraagprocedures. Het betreft huishoudelijke

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden Van AWBZ naar WMO

Meest gestelde vragen en antwoorden Van AWBZ naar WMO Meest gestelde vragen en antwoorden Van AWBZ naar WMO In 2015 gaat er veel veranderen in de zorg. De gemeente krijgt er nieuwe taken bij. Wat betekenen deze veranderingen voor u? 1. Wat gaat er veranderen

Nadere informatie