JEUGDINTERCLUB 2018 WERKWIJZE VOOR DE BEPALING VAN DE JEUGDPLOEGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDINTERCLUB 2018 WERKWIJZE VOOR DE BEPALING VAN DE JEUGDPLOEGEN"

Transcriptie

1 JEUGDINTERCLUB 2018 WERKWIJZE VOOR DE BEPALING VAN DE JEUGDPLOEGEN Eind januari moeten de ploegen worden doorgegeven die de kleuren van onze club zullen gaan verdedigen. Daarom zetten wij nog eens op een rijtje hoe het trainersteam tewerk gaat bij het samenstellen van de verschillende jeugdploegen. 1) Wij maken eerst een overzicht van de potentiële jeugdinterclubspelers en mogelijke ploegen. Dit wordt besproken met alle trainers. In onderling overleg wordt bepaald welke tieners in aanmerking komen voor deze ploegencompetitie. Hierbij wordt rekening gehouden met volgende criteria: - Heeft de speler de basisvaardigheden in voldoende mate onder de knie om wedstrijden te kunnen spelen? - Werden door de speler inspanningen geleverd om zich op tennistechnisch en tactisch vlak te verbeteren? Heeft men m.a.w. tennistraining gevolgd? - Zijn er andere leeftijdsgenoten waarmee de speler een ploeg kan vormen? Hierbij zijn vooral leeftijd, tennisniveau en mentaliteit bepalend. 2) Eens de ploegen en spelerslijsten zijn samengesteld, zullen wij alle spelers/ ouders via mail hiervan op de hoogte brengen. Ouders en spelers krijgen dan gedurende één week de kans om opmerkingen door te mailen of wijzigingen voor te stellen. 3) Het trainersteam zal een definitieve lijst van jeugdinterclubploegen doorspelen aan Philippe Luts, die op zijn beurt (en na controle) alles doorspeelt aan Tennis Vlaanderen. De deelnemende spelers moeten dan wel tijdig hun lidgeld betalen. Alle jeugdspelers die wintertraining hebben gevolgd en wedstrijden kunnen spelen, worden automatisch geselecteerd. Zij die geen les hebben gevolgd, zullen zelf hun naam moeten doorgeven. Wanneer wij de verschillende jeugdinterclubploegen aan de Tennis Vlaanderen doorgeven, dan moet de club ook per ploeg aanduiden wie zal fungeren als kapitein. Wij zijn er ons van bewust dat slechts weinig ouders en/of spelers staan te springen om deze taak op zich te nemen, doch het kan/gaat niet zonder. De kapitein moet mee instaan voor het vlotte verloop van de ontmoetingen. Dit houdt o.a. in: tijdig verwittigen van tegenstanders en eigen spelers, administratie tijdens de ontmoeting en er op toezien dat de ontmoeting fair verloopt. Bij de aanwijzing van de verschillende kapiteins wordt rekening gehouden met volgende criteria: - Zal de aangeduide persoon de functie correct invullen? - Aantal eigen kinderen dat in de interclub meespeelt. Indien men niet werd aangeduid als kapitein wil dit uiteraard niet zeggen dat men niet aan deze normen voldoet, hé!

2 JEUGDINTERCLUB 2018 RICHTLIJNEN Officieel gaat de jeugdinterclub 2018 op zaterdag 14 april van start. Vanaf dan geven onze jeugdspelers in de verschillende reeksen weer het beste van zichzelf tijdens de jaarlijkse ploegencompetitie. Met dit document trachten wij de kapiteins van onze jeugdploegen alle informatie te bezorgen, nodig voor een vlot en succesvol verloop van de ontmoetingen. PLOEGEN Hieronder zie je een overzicht van de verschillende jeugdinterclubploegen, met hun samenstelling en een aanduiding van de kapiteins. U9 -> beurtrol ISIN NAZ 31/08/2010 V HOLTAPPELS LYO 6/07/2010 M VAN HERCK TOBIAS 5/01/2010 M TROONBEECKX MIRO 8/02/2009 M U11 -> beurtrol (Kiano niet meerekenen) MOONS LEANDRO 17/07/2008 M SAUWENS BAS 21/05/2008 M CARMANS GILLES 4/02/2008 M ENGELEN AERJEN 28/06/2007 M KOPRIVA KIANO 23/10/2008 M U11 -> beurtrol, deelname Arlieke nog onzeker KNEVELS LAUREN 26/06/2007 V ISIN NIL 22/06/2007 V ENGELEN ARLIEKE 14/01/2007 V U13 -> beurtrol (Jonathan niet meerekenen) KOPRIVA ILIO 11/10/2006 M VAN HERCK LANDER 23/07/2006 M BIRLOGEANU LUCA 23/03/2005 M ROCHOWSKI JONATHAN 25/09/2006 M U15 -> Lucas en Yenthe spelen altijd (Siemen niet GODDEERIS LUCAS 20/09/2004 M VANKRUNKELSVEN YENTHE 13/05/2004 M CORTHOUTS SIEMEN 4/10/2004 M U15 - Mattia en Ignace spelen altijd MINI MATTIA 16/06/2003 M DE ZUTTER IGNACE 11/07/2003 M

3 Indien de ploeg bestaat uit meer dan 2 spelers, dan heeft het trainersteam ook een (niet bindend) advies gegeven over hoe men dit best aanpakt. Hoe kan bijvoorbeeld een beurtrol ingevuld worden? - Spelers A en B spelen het enkelspel, speler A en C het dubbel. Bij de volgende ontmoeting wordt er gewisseld. - Spelers A en B spelen een week enkel en dubbel, de tweede week zijn dat spelers A en C, enz.... PLANNING THUISWEDSTRIJDEN Via de site van 'Tennis Vlaanderen' kan men het wedstrijdschema bekijken. Ga hiervoor naar ' > 'Club' (rechtsboven) > Clubnummer '5001' invullen > 'KTC Beringen' aanklikken > 'Interclub'. Klik op de juiste poule. Daar zijn ook de contactgegevens van de interclubkapiteins van de tegenpartijen terug te vinden. In bijlage wordt ook een overzicht gegeven van alle jeugdwedstrijden, met de aanvangsuren van de thuiswedstrijden. INFO VOOR DE KAPITEINS De kapitein bekijkt vooreerst naar de planning van de (thuis)wedstrijden. Hij zorgt ervoor dat alle spelers uit de ploeg zijn verwittigd en op de voorziene tijdstippen kunnen spelen. Als men niet op het vooropgestelde tijdstip kan spelen, dan zoekt de kapitein naar een oplossing. De wedstrijden kunnen verplaatst worden naar een ander uur of naar een andere dag (bv. de woensdagnamiddag). In dit laatste geval moet ook de tegenpartij akkoord gaan met het voorstel. Let wel: de wedstrijden kunnen alleen vroeger worden afgewerkt, niet later! Indien er ontmoetingen op de woensdag gepland zijn worden deze gespeeld om 14 uur. Ziehier de richtlijnen van Tennis Vlaanderen: Wijzigingen die men wil aanbrengen, worden ook steeds doorgegeven aan Philippe Luts ( , philippe.luts@skynet.be) en Niko Kopriva ( , niko.kopriva@telenet.be). Wij raden de kapiteins ten zeerste aan om de jeugdwedstrijden op zondag tot een minimum te beperken en indien mogelijk deze wedstrijden te vervroegen. De kapitein zorgt ervoor dat de bezoekers (via hun kapitein) tijdig worden verwittigd. Voor midweekwedstrijden: 48 u van te voren, voor weekendwedstrijden: vóór 21u woensdagavond.

4 De kapitein zorgt ervoor dat alle formaliteiten correct worden afgehandeld (zie 'Goed om weten'). Wij raden alle kapiteins en interclubspelers aan de gewestelijke richtlijnen goed door te nemen (zie document in bijlage). GOED OM WETEN VOOR WIE HET NOG NIET ZOU WETEN Voor de samenstelling van een ploeg in de categorie U9 wordt geen onderscheid gemaakt in geslacht. Enkelspel Jongens en Meisjes U11 wordt op een 21-meter terrein gespeeld. Dubbelspel Jongens en Meisjes U11 wordt op een enkelveld (21-meter) gespeeld. De coach die wordt aangeduid in een ontmoeting behorend tot de Jeugdinterclub, dient een gediplomeerd VTS-trainer (vanaf niveau 1 initiator) te zijn. SPELERSLIJSTEN Voor elke categorie heeft de club één enkele inschrijvingslijst opgemaakt met de spelers die in aanmerking komen voor de interclub. Indien een club meerdere ploegen heeft in Afdeling 2, 3 of 4 mogen de spelers binnen dezelfde afdeling van ploeg wisselen. In een ploeg mag één speler behoren tot de naast-lagere leeftijdscategorie, behalve in Jongens en Meisjes U11 waar enkel spelers geboren in 2006 of 2007 worden toegelaten. Een speler mag slechts in één leeftijdscategorie worden ingeschreven. TERREINEN EN MATERIAAL Te voorzien door de thuisspelende club: minimum 2 terreinen met hetzelfde speeloppervlak per thuisspelende ploeg. Voor U9, U11-2 en U11-3 wordt aanbevolen eveneens 2 terreinen met hetzelfde speeloppervlak per thuisspelende ploeg te voorzien. Indien er niet voldoende buitenterreinen beschikbaar zijn kan er bij droog weer ook indoor gespeeld worden (de thuisploeg beslist). Gevraagd wordt om als volgorde eerst te beginnen bij de laagste reeksen. Per wedstrijd worden door de organiserende club 4 ballen in goede staat ter beschikking gesteld. U9 (midi) spelen altijd met softballen (oranje). U11-2 en U11-3 spelen elke ontmoeting met drie (3) nieuwe overgangsballen (groen). Dezelfde ballen worden gebruikt voor het dubbelspel. U moet geen tennisballen meenemen. Die worden voorzien door de thuisclub. INTERCLUBWEDSTRIJDEN Een jeugdinterclubontmoeting bestaat uit 2 enkels en 1 dubbel. De dubbelwedstrijd dient altijd gespeeld te worden, ook al is de ontmoeting beslist. Alle wedstrijden worden gespeeld naar 2 winnende sets. Het "tie-break"-telsysteem zal toegepast worden bij 6-6 stand in alle sets in enkelspel, behalve bij de categorieën Jongens en Meisjes U9 en U11 waar het 'tie-break'-telsysteem wordt toegepast bij een 3-3 stand. In hun categorieën wordt iedere set gespeeld tot 4. In dubbelspel wordt de 3e set vervangen door een Match Tiebreak (eerste ploeg die 10 punten behaalt met 2 punten verschil).

5 ORGANISATIE EN ADMINISTRATIE De ploeg dient op het juiste aanvangsuur aanwezig te zijn (thuis of uit). Indien u vertraging hebt, dan dient u te bellen naar de organiserende club. Voor een interclubontmoeting dient de ploeg op tijd (15 minuten voor aanvang van de ontmoeting) aanwezig te zijn! Als men zelfs maar 1 minuut te laat is, kan men louter reglementair hierdoor al de ontmoeting verliezen. Dit zal niet vlug gebeuren, maar het zou ook niet de eerste keer zijn dat op deze manier een treffen wordt beslist. Als de reglementen strikt worden toegepast, moeten beide kapiteins het formulier ploegensamenstelling voor aanvang van de ontmoeting GELIJKTIJDIG overhandigen. Alle deelnemers moeten hun identiteitskaart kunnen voorleggen. Wedstrijd 1 wordt betwist door de spelers die het hoogst op het wedstrijdblad staan; wedstrijd 2 wordt beslist door de spelers die hierna volgen. Na de enkels wordt een dubbel gespeeld. U vult op het wedstrijdformulier in welke spelers de dubbel gaan spelen. Dit moet u pas doen na de enkelwedstrijden! Na de wedstrijd ontvangt u van de interclubleider een wedstrijdpapier met de uitslagen. Kijk dit goed na en hou die papieren zorgvuldig bij. Alle interclubspelers krijgen een consumptiebonnetje. Indien u uitspeelt, hangt dit af van de ontvangende club. Veel succes en plezier!

6 TIPS VOOR OUDERS Voor de wedstrijd Laat ze het kind duidelijk maken dat ze trots zijn op hem of haar, ongeacht de uitslag. Laat ze niet zeggen dat winnen niet belangrijk is, want voor het kind is dat wel het geval. Probeer wel een gezonde competitiementaliteit na te streven, zodat de spelers hun best doen én plezier beleven aan het spel. Laat ze het kind aanmoedigen door te zeggen ga er voor, laat je beste slagen zien, doe wat je geleerd hebt én vooral amuseer je op het terrein. Tijdens de wedstrijd Laat de ouders niet coachen langs de zijlijn (is reglementair niet toegestaan). De trainer heeft voldoende tips en instructies gegeven. Bovendien is tegenstrijdige of teveel informatie verwarrend voor het kind. De wedstrijdjes bij jonge beginnende spelertjes begeleiden (bv. correct tellen, ballen binnen of buiten,...) kan zeker geen kwaad. Maak hierover wel vooraf afspraken met de ouders/begeleiders van de tegenpartij. Het gebeurt wel eens dat de tegenstander (of jouw eigen kind) een foutieve beslissing neemt (bv. een bal buiten roepen die eigenlijk binnen was). Als jouw eigen kind dit regelmatig doet ten nadele van de tegenstander, treedt dat op en wijzig desnoods de beslissing. Is het de tegenstander die maar al te vaak jouw kind benadeelt, bewaar dan steeds de kalmte. En als het echt de spuigaten uit loopt, vraag dan een scheidsrechter. Maar... FAIR-PLAY BOVEN ALLES! Stimuleer aanmoedigingen voor beide spelers/teams en laat ze applaudisseren voor alle mooie punten. Laat de ouders in het bijzijn van hun kinderen nooit negatieve kritiek uiten en hun eigen gevoelens beheersen. Roepen en tieren naar andere ouders, de trainer, de scheidsrechter, zijn volledig uit den boze. De kinderen zullen zich schamen voor het gedrag van hun ouders. Na de wedstrijd Moedig een bedankje voor de scheidsrechter en de trainer aan. Eveneens de andere speler en zijn/haar ouders bedanken/feliciteren, getuigen van fair-play. De ouders dienen complimentjes te geven over wat ze gezien hebben (goede 1e service, knappe volley, stevige forehand winner, ) en zo hun commentaar te focussen op de manier van spelen en niet zo zeer op het winnen of verliezen van de wedstrijd. Als het kind teleurgesteld is over de uitslag, moeten de ouders proberen om andere dingen te belichten die wel goed gelopen zijn en hem/haar feliciteren, omdat hij/zij zijn best heeft gedaan.

7 APRIL uur Vergaderzaal Nuclea. Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg

7 APRIL uur Vergaderzaal Nuclea. Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg 7 APRIL 2015 18 uur Vergaderzaal Nuclea Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg Geen lidkaarten: sedert 2015 verdwijnen de lidkaarten. Bevestiging

Nadere informatie

Tennisclub Koksijde vzw Toelichting jeugdinterclub 2017

Tennisclub Koksijde vzw Toelichting jeugdinterclub 2017 Tennisclub Koksijde vzw Toelichting jeugdinterclub 2017 1 Agenda: 1. Kalender per ploeg en spelerslijsten 2. Categorieën, ballen en speeldag/aanvangsuur 3. Algemene punten jeugdinterclub 4. Wat te doen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2015

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2015 GEWEST LIMBURG limburg@tennisvlaanderen.be RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2015 Gewestelijk Secretariaat Limburg. Hendrik Van Veldekesingel 150 bus 76 te 3500 Hasselt. Tel. 0472 69 28 28 / limburg@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2010

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2010 GEWEST LIMBURG RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2010 Vlaamse Tennisvereniging v.z.w. / Louizapoortgalerij 203 bus 3 / B-1050 Brussel Gewestelijk Secretariaat Limburg / Hendrik Van Veldekesingel 150 bus

Nadere informatie

REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2019

REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2019 GEWEST LIMBURG limburg@tennisvlaanderen.be REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2019 Gewestelijk Secretariaat Limburg. Hendrik Van Veldekesingel 150 bus 76 te 3500 Hasselt. Tel. : 0472 69 28 28 limburg@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Ploegen/Inschrijvingen. Detail ploegen

Ploegen/Inschrijvingen. Detail ploegen INTERCLUB 2018 Ploegen/Inschrijvingen Detail ploegen Speeldagen Ontmoetingen met officiële speeldag op ma-di-wo-do-vr (D45, H35, H55, DH60, DH70,DD50, DG5060) mogen op elke dag van de week gespeeld worden,

Nadere informatie

REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2017

REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2017 GEWEST LIMBURG limburg@tennisvlaanderen.be REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2017 Gewestelijk Secretariaat Limburg. Hendrik Van Veldekesingel 150 bus 76 te 3500 Hasselt. Tel. : 0472 69 28 28 limburg@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2007

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2007 GEWEST LIMBURG RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2007 Info : 011 87 08 27 : Secretariaat 0472 69 28 28 : Yvo Carmans 0476 28 73 30 : Marc Hendrickx Deze richtlijnen zijn opgesteld om een soepel verloop

Nadere informatie

Toelichting jeugdinterclub 2012

Toelichting jeugdinterclub 2012 Principe jeugdinterclub - ploeg: 2 spelers - wedstrijden: 2 enkel- en 1 dubbelwedstrijd (per ontmoeting) - categorieën: op basis van geslacht, leeftijd en klassement - categorieën 9, 10 en 12 spelen op

Nadere informatie

REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2016

REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2016 GEWEST LIMBURG limburg@tennisvlaanderen.be REGLEMENTEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2016 Gewestelijk Secretariaat Limburg. Hendrik Van Veldekesingel 150 bus 76 te 3500 Hasselt. Tel. : 0472 69 28 28 limburg@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2016

GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2016 GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2016 Gewestelijke Richtlijn 2016 1 / 5 1 Inschrijvingen Deze richtlijnen zijn een aanvulling op het algemeen competitiereglement, het interclubreglement

Nadere informatie

INTERCLUB 2019 OPGELET één

INTERCLUB 2019 OPGELET één INTERCLUB 2019 Bij iedere jaarwisseling start reeds de voorbereiding van het komende seizoen. De eerste grote activiteit is de interclub, waarvoor iedereen die wenst deel te nemen zich kan inschrijven

Nadere informatie

GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2017

GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2017 GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2017 Gewestelijke Richtlijn 2017 1 / 7 Error! Use the Home tab to apply Kop 2 to the text that you want to appear here. Error! Use the Home tab to apply

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Interclubkampioenschappen Gewestelijke richtlijnen 2015

Tennis Vlaanderen Interclubkampioenschappen Gewestelijke richtlijnen 2015 Gewest Vlaams - Brabant Tennis Vlaanderen Interclubkampioenschappen Gewestelijke richtlijnen 2015 22/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Gewest Vlaams-Brabant. Tennis Vlaanderen. Gewestelijke richtlijnen 2017 Interclubkampioenschappen

Gewest Vlaams-Brabant. Tennis Vlaanderen. Gewestelijke richtlijnen 2017 Interclubkampioenschappen Gewest Vlaams-Brabant Tennis Vlaanderen Gewestelijke richtlijnen 2017 Interclubkampioenschappen 10/01/2017 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2016

RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2016 RICHTLIJNEN GEWESTELIJKE INTERCLUB 2016 West Vlaanderen Gewestelijke richtlijnen interclub 2016 1 Koksijde, 9 januari 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Van onze eerste zending van het nieuwe jaar maken

Nadere informatie

Gewest Vlaams-Brabant. Tennis Vlaanderen. Gewestelijke richtlijnen 2019 Interclubkampioenschappen

Gewest Vlaams-Brabant. Tennis Vlaanderen. Gewestelijke richtlijnen 2019 Interclubkampioenschappen Gewest Vlaams-Brabant Tennis Vlaanderen Gewestelijke richtlijnen 2019 Interclubkampioenschappen 9/01/2019 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Gewest Vlaams-Brabant. Tennis Vlaanderen. Gewestelijke richtlijnen 2016 Interclubkampioenschappen

Gewest Vlaams-Brabant. Tennis Vlaanderen. Gewestelijke richtlijnen 2016 Interclubkampioenschappen Gewest Vlaams-Brabant Tennis Vlaanderen Gewestelijke richtlijnen 2016 Interclubkampioenschappen 10/01/2016 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Interclub / Draaiboek 2015

Tennis Vlaanderen Interclub / Draaiboek 2015 Tennis Vlaanderen Interclub / Draaiboek 2015 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

11/03/2014 Tennis Vlaanderen Richtlijnen Gewestelijke Interclub Gewest West- Vlaanderen 2014

11/03/2014 Tennis Vlaanderen Richtlijnen Gewestelijke Interclub Gewest West- Vlaanderen 2014 11/03/2014 Tennis Vlaanderen Richtlijnen Gewestelijke Interclub Gewest West- Vlaanderen 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Tc Smash Jeugd

Tc Smash Jeugd Welkom Welkom Tc Smash Jeugd - 2017 1.04.2017 Agenda Tc Smash Jeugd Jeugdvriendelijke Tennisclub Trainingen - Stages - Zomerkampen Competitie Info - Nieuwtjes Leden 2016 Totaal: 341 184 Heren + 157 Dames

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Rent a Car Interclub / Draaiboek 2016

Tennis Vlaanderen Rent a Car Interclub / Draaiboek 2016 Tennis Vlaanderen Rent a Car Interclub / Draaiboek 2016 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Infosessie jeugdspelers 22 oktober 2014

Infosessie jeugdspelers 22 oktober 2014 Infosessie jeugdspelers 22 oktober 2014 Infosessie 22 oktober 2014 1. Intro: tennis in Vlaanderen en in Lokeren 2. Organisatie jeugdopleiding: Kidstennis 3. Klassementen 4. Organisatie jeugdcompetities:

Nadere informatie

TC VELINA INTERCLUB 2011

TC VELINA INTERCLUB 2011 TC VELINA INTERCLUB 2011 1. ALGEMEEN TC Velina heeft dit jaar 31 interclubploegen. Op zaterdagnamiddag (13u45) spelen 5 damesploegen en 3 damesploegen. Op zondagochtend (9u45) spelen 4 herenploegen. Op

Nadere informatie

GEWESTELIJKE RICHTLIJNEN INTERCLUB WEST-VLAANDEREN 2019

GEWESTELIJKE RICHTLIJNEN INTERCLUB WEST-VLAANDEREN 2019 GEWESTELIJKE RICHTLIJNEN INTERCLUB WEST-VLAANDEREN 2019 West-Vlaanderen Gewestelijke Richtlijnen Interclub 2019 1 Brugge, 20 december 2018 Vooraf enkele mededelingen en de belangrijkste wijzigingen ten

Nadere informatie

Interclub Tennisclub Landen

Interclub Tennisclub Landen Interclub 2017 Tennisclub Landen WAT IS INTERCLUB Clubs uit de regio Limburg stellen teams samen die uit minstens 4 personen bestaan De teams van de verschillende clubs worden in poules ingedeeld. Eén

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT VAN DE LEUVENSE INTERCLUB 2017

TORNOOIREGLEMENT VAN DE LEUVENSE INTERCLUB 2017 Blz 1 VAN DE LEUVENSE INTERCLUB 2017 TER ATTENTIE VAN DE PLOEGKAPITEINS 1. Het tornooi wordt gespeeld volgens de reglementen van de K.B.T.B. - V.T.V. 2. Een ploeg bestaat uit allemaal verschillende spelers.

Nadere informatie

TUMKENS CUP. wedstrijdreglement TC TUMKENS VZW. mei 2017

TUMKENS CUP. wedstrijdreglement TC TUMKENS VZW. mei 2017 TUMKENS CUP wedstrijdreglement mei 2017 TC TUMKENS VZW Pastoor Pitetlaan 30; 3130 Betekom tc-detumkens.be TC Tumkens clubnummer 7085 bij Tennis Vlaanderen INHOUD 1 Verloop Tumkens Cup... 1 1.1 Categorieën...

Nadere informatie

GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2018

GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2018 GEWEST ANTWERPEN GEWESTELIJKE INTERCLUBREGLEMENTEN 2018 Gewestelijke Richtlijn 2018 1 / 13 1 Inschrijvingen Deze richtlijnen zijn een aanvulling op het algemeen competitiereglement, het interclubreglement

Nadere informatie

2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB

2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB 2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB 1. ALGEMEEN 1.1. De 2017 Padel Interclub is een teamcompetitie voor spelers van clubs die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen. De competitie wordt georganiseerd volgens de

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Ethias Interclub / Draaiboek 2014

Tennis Vlaanderen Ethias Interclub / Draaiboek 2014 Tennis Vlaanderen Ethias Interclub / Draaiboek 2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Tennis: voorbeeldsport zijn & blijven Plezier van tennissport niet bederven Faire club = juiste sfeer = positief clubimago Ondersteuning door VTV &

Tennis: voorbeeldsport zijn & blijven Plezier van tennissport niet bederven Faire club = juiste sfeer = positief clubimago Ondersteuning door VTV & IN ONZE CLUB Tennis: voorbeeldsport zijn & blijven Plezier van tennissport niet bederven Faire club = juiste sfeer = positief clubimago Ondersteuning door VTV & Lotto Omgang met regels reglementen kennen

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen ELIT - DOCUMENTEN INTERCLUBLEIDERS: INVULLEN ONTMOETING IN ELIT. ELIT WEBTOEPASSING

Tennis Vlaanderen ELIT - DOCUMENTEN INTERCLUBLEIDERS: INVULLEN ONTMOETING IN ELIT. ELIT WEBTOEPASSING ELIT WEBTOEPASSING INTERCLUBLEIDERS: INVULLEN ONTMOETING IN ELIT. Elit webtoepassing documentatie. -> Website > officials>infotheek Youtube filmtjes van Googled : youtube VTV www.youtube.com/user/vtvvideokanaal

Nadere informatie

Info-avond TC Smash Jeugd. 28 maart 2015

Info-avond TC Smash Jeugd. 28 maart 2015 Info-avond TC Smash Jeugd 28 maart 2015 Info-avond TC Smash jeugd Clubrapport Tennis Vlaanderen Activiteiten 2015 Kidstennis en competitie Interclub Nieuwtjes Trainers Trainers Jeugd Hoofdtrainer Trainer

Nadere informatie

JTB: Jeugd Team Begeleiders. 16 maart 2011 LTC Soestdijk

JTB: Jeugd Team Begeleiders. 16 maart 2011 LTC Soestdijk JTB: Jeugd Team Begeleiders 16 maart 2011 LTC Soestdijk Programma Welkom en voorstellen Wat is een Jeugd Team Begeleider? Overzicht jeugd competitieteams Gang van zaken tijdens competitiedagen Wat te doen

Nadere informatie

Intern reglement 1 / 6

Intern reglement 1 / 6 Die schreeuwende meneer langs de zijlijn, is dat jouw vader? Wie kent ze niet: de ouders die op zaterdag- of zondagochtend aan de rand van het veld luidruchtig hun sportieve ambities projecteren op hun

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen ELIT - DOCUMENTEN INTERCLUBLEIDERS: INVULLEN ONTMOETING IN ELIT. Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016):

Tennis Vlaanderen ELIT - DOCUMENTEN INTERCLUBLEIDERS: INVULLEN ONTMOETING IN ELIT. Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): INTERCLUBLEIDERS: INVULLEN ONTMOETING IN ELIT. Tennis Vlaanderen - December 2017 BEELD Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): o Ontwerpen o Diagrootte o Selecteer 4:3 of breedbeeld 16:9 (of andere

Nadere informatie

Vooraf enkele mededelingen en de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van vorig jaar:

Vooraf enkele mededelingen en de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van vorig jaar: 1 Koksijde, 9 januari 2015 Geachte mevrouw, Geachte heer, Van onze eerste zending van het nieuwe jaar maken wij graag gebruik om aan uzelf, aan alle bestuursleden en aan alle leden van uw club een gelukkig

Nadere informatie

Rode competitie. Leeftijden: 6 t/m 9 jaar (geboortejaar 2006 of later) Rood 1 en rood 2 Veld en ballen: op ¼ van een veld met rode ballen

Rode competitie. Leeftijden: 6 t/m 9 jaar (geboortejaar 2006 of later) Rood 1 en rood 2 Veld en ballen: op ¼ van een veld met rode ballen Rode competitie Leeftijden: 6 t/m 9 jaar (geboortejaar 2006 of later) Rood 1 en rood 2 Veld en ballen: op ¼ van een veld met rode ballen Teamverband: Teams van minimaal 1 en maximaal 12 kinderen Jongens/meisjes

Nadere informatie

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het enkelklassement van elke speler.

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het enkelklassement van elke speler. 11 Art. 4.2. Art. 4.2.1. Art. 4.2.1.1 Interclubcompetitie Interclub Categorieën Heren, Dames en Gemengd Alle Leeftijden: Reeks 1: max. 45 punten Reeks 2: max. 30 punten Jong Veteranen +35, Veteranen +45,

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN REGLEMENT

TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN REGLEMENT TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wij wensen u hartelijk te danken voor uw inschrijving voor ons tornooi. Wij hopen dat wij, samen met u, erin slagen een voetbalfeest aan onze jonge spelertjes

Nadere informatie

PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE

PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE Vrijdag 19 april 2019 U 15 U17 Zaterdag 20 april 2019 U6 - U7 U8 U9 U10 U11 U12 Sport en recreatiedomein Ter Borcht ALGEMENE INFORMATIE = Onze oprechte dank aan de ploegen die

Nadere informatie

INFO VOOR INTERCLUBVERANTWOORDELIJKE. Tennis Vlaanderen 2017

INFO VOOR INTERCLUBVERANTWOORDELIJKE. Tennis Vlaanderen 2017 INFO VOOR INTERCLUBVERANTWOORDELIJKE Tennis Vlaanderen 2017 TAKEN INTERCLUBAFGEVAARDIGDE = De administratief verantwoordelijke van de club. Hij ontvangt van de federatie (Hoofdzetel en Gewestelijk secretariaat)

Nadere informatie

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT 1. DEELNEMERS A. De competitie staat open voor de leerlingen van het Secundair Onderwijs, behorende tot het net van het Vrij Katholiek Onderwijs. B. School = een

Nadere informatie

Info-avond TC Smash Jeugd. 29 maart 2014

Info-avond TC Smash Jeugd. 29 maart 2014 Info-avond TC Smash Jeugd 29 maart 2014 Info-avond Jeugdwerking TC Smash Activiteiten 2014 Trainingen Jeugdcompetities Interclub Nieuwe website VTV Lidgeld en Contactgegevens Website TC Smash en Kidscorner

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014

Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014 Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014 1) De Jeugd Clubkampioenschappen 2014 worden gehouden van maandag 2 juni tot en met zondag

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

TC De Polderblomme Richtlijnen voor kapiteins en interclubleiders

TC De Polderblomme Richtlijnen voor kapiteins en interclubleiders TC De Polderblomme Richtlijnen voor kapiteins en interclubleiders Beste interclubleider en ploegkapitein, hieronder informatie en enkele richtlijnen voor de Gewestelijke Interclub 2019. -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden.

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden. Art. 4.2.2.5 Inzenden en invullen wedstrijdblad a) Het wedstrijdblad moet binnen de acht (8) kalenderdagen na de ontmoeting door de thuisploeg aan de federatie bezorgd worden. Dit kan op volgende manieren:

Nadere informatie

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen 2015-2016 1. Doelstellingen van de bekertornooien - De Limburgse U11 - U13 - U15 jeugd ploegen meer speelgelegenheid op niveau aan te

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen INFO VOOR INTERCLUBVERANTWOORDELIJKE. Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2007):

Tennis Vlaanderen INFO VOOR INTERCLUBVERANTWOORDELIJKE. Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2007): INFO VOOR INTERCLUBVERANTWOORDELIJKE - December 2017 BEELD Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): o Ontwerpen o Diagrootte o Selecteer 4:3 of breedbeeld 16:9 (of andere aangepaste breedte) Aanpassen

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR INTERCLUBLEIDERS. Tennis Vlaanderen 2017

OPLEIDING VOOR INTERCLUBLEIDERS. Tennis Vlaanderen 2017 OPLEIDING VOOR INTERCLUBLEIDERS Tennis Vlaanderen 2017 AGENDA 1. Inleiding. 2. Reglementen. 2.1. Interclubreglementen. 2.2. Jeugdinterclub. 2.3. Dubbelinterclub. 2.4. De gewestelijke reglementen. 3. De

Nadere informatie

PADEL GS TIENEN / LADDERCOMPETITIE 2017

PADEL GS TIENEN / LADDERCOMPETITIE 2017 PADEL GS TIENEN / LADDERCOMPETITIE 2017 Inleiding De PADEL GS ladder is een recreatieve competitievorm waarin clubleden tijdens het lopende seizoen in ploegvorm meerdere wedstrijden kunnen spelen tegen

Nadere informatie

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid 2012 Inhoudsopgave Algemene info: blz. 3 Ballen en banen rode competitie (mini): blz. 4 Ballen en banen oranje competitie (driekwart):

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN 1 BCD Richtlijnen inzake wedstrijden, toernooien en fair play RICHTLIJNEN VOOR OUDERS INZAKE PBO JEUGDCUP TOERNOOIEN A. Deelname en inschrijvingen 1. Jeugdleden van groep A en B mogen zich doorheen het

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Interclub / Reglement 2014

Tennis Vlaanderen Interclub / Reglement 2014 Tennis Vlaanderen Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR INTERCLUBBEGELEIDERS. Tennis Vlaanderen Januari 2019

OPLEIDING VOOR INTERCLUBBEGELEIDERS. Tennis Vlaanderen Januari 2019 OPLEIDING VOOR INTERCLUBBEGELEIDERS Tennis Vlaanderen Januari 2019 AGENDA 1. Inleiding. 2. Reglementen. 2.1. Interclubreglementen. 2.2. Jeugdinterclub. 2.3. Dubbelinterclub. 2.4. De gewestelijke reglementen.

Nadere informatie

b) De inschrijving gebeurt per ploeg van 2 spelers van dezelfde club, of 2 spelers van verschillende clubs.

b) De inschrijving gebeurt per ploeg van 2 spelers van dezelfde club, of 2 spelers van verschillende clubs. Art. 4.3.3. Winterpoule Art. 4.3.3.1 Tijdstip en plaats De winterpoule loopt, tenzij bij uitzondering, van eind september tot eind maart. Alle wedstrijden worden gespeeld op terreinen die door Sporta-tennis

Nadere informatie

Stadsbeker REGLEMENT.

Stadsbeker REGLEMENT. Stadsbeker 2017. REGLEMENT. De stukken die in het groen staan zijn de punten die aangepast of veranderd zijn ten opzichte van het reglement van vorig jaar. Veel leesplezier. 1. Elke wedstrijd dient stipt

Nadere informatie

2018 PADEL NAJAAR INTERCLUB

2018 PADEL NAJAAR INTERCLUB 2018 PADEL NAJAAR INTERCLUB 1. ALGEMEEN 1.1. De 2018 Padel Najaar Interclub is een team voor spelers van clubs die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen/ Padel by Tennis Vlaanderen. De wordt georganiseerd

Nadere informatie

DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS VLAAMS BRABANT & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS VLAAMS BRABANT & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Hoofdstuk 1. Interclub Art. 1.1. Art. 1.2. Art.1.1.1. Art.1.1.2. Art 1.1.3. Art.1.1.4. Art.1.1.5. Art.1.1.6. Art.1.1.7. Art.1.1.8. Art.1.1.9. Art.1.1.10. Art.1.2.1. Art.1.2.2. DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen OPLEIDING VOOR INTERCLUBLEIDERS. Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2007): BEELD

Tennis Vlaanderen OPLEIDING VOOR INTERCLUBLEIDERS. Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2007): BEELD OPLEIDING VOOR INTERCLUBLEIDERS Tennis Vlaanderen - December 2017 BEELD Aanpassen van diagrootte (Powerpoint 2016): o Ontwerpen o Diagrootte o Selecteer 4:3 of breedbeeld 16:9 (of andere aangepaste breedte)

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het dubbelklassement van elke speler.

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het dubbelklassement van elke speler. 23 Art. 4.2.4 Seniorencompetitie Art. 4.2.4.1 Categorieën Heren: DH+55 - DH+60 Dames: DD+55 - DD+60 Gemengd: DG+55 - DG+60 De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD Deze tekst is geschreven in de mannelijke vorm. Hierachter schuilt geen enkele vorm van discriminatie tegenover het vrouwelijke geslacht

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wij wensen u hartelijk te danken voor uw inschrijving voor ons tornooi. Wij hopen dat wij, samen met u, erin slagen een voetbalfeest aan onze jonge spelertjes

Nadere informatie

PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE

PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE Vrijdag 19 april 2019 U 15 U17 Zaterdag 20 april 2019 U6 - U7 U8 U9 U10 U11 U12 Sport en recreatiedomein Ter Borcht ALGEMENE INFORMATIE Onze oprechte dank aan de ploegen die op

Nadere informatie

Voor U11 op zaterdag 4 MEI Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013

Voor U11 op zaterdag 4 MEI Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013 26 ste JEUGDTORNOOI SK VLIERZELE Voor U11 op zaterdag 4 MEI 2013 17 de DUIVELTJESTORNOOI SK VLIERZELE Voor U7, U8 & U9 op zondag 5 mei 2013 Vooreerst wil ik u danken voor uw deelname aan ons tornooi. Verder

Nadere informatie

SPELREGELS SPELVORM 3T/3 (U8-U10)

SPELREGELS SPELVORM 3T/3 (U8-U10) SPELREGELS SPELVORM 3T/3 (U8-U10) Inleiding Na een jarenlange traditie van 5t/5 bij U8 en U10 werd het tijd om het 5t/5 basketbal in beide leeftijdscategorieën onder de loep te nemen. Bij U8 kwam er reeds

Nadere informatie

INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN (MANUEEL) Tennis Vlaanderen Januari 2019

INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN (MANUEEL) Tennis Vlaanderen Januari 2019 INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN (MANUEEL) Tennis Vlaanderen Januari 2019 INLEIDING DOEL: Het invullen van ploegensamenstellingen en een uitslagenblad zo beknopt en duidelijk mogelijk toe te

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

World Tour en competitie informatie 2014

World Tour en competitie informatie 2014 World Tour en competitie informatie 2014 Vanaf 1 september 2013 is er veel veranderd in tennislandschap: het eerste deel van de Tenniskids World Tour is succesvol van start gegaan. Van 1 t/m 15 januari

Nadere informatie

Winterinterclub

Winterinterclub Winterinterclub 2018-2019 Geachte tennisser (interclubkapitein), Traditioneel organiseren we tijdens de indoorperiode een recreatieve interclub voor iedereen. Het doel hiervan is om tijdens de winterperiode

Nadere informatie

TC GRAND SLAM TIENEN vzw / LADDERCOMPETITIE Inleiding

TC GRAND SLAM TIENEN vzw / LADDERCOMPETITIE Inleiding TC GRAND SLAM TIENEN vzw / LADDERCOMPETITIE 2017 Inleiding De GS ladder is een recreatieve competitievorm waarin clubleden tijdens het zomerseizoen meerdere wedstrijden kunnen spelen tegen andere clubleden

Nadere informatie

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art.

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art. Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art. 6: voorgift... 4 Art. 7: planning & afspraken... 4 Art.

Nadere informatie

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB. 1. CATEGORIEEN VOETBAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Miniemen jongens (2003 + 2002) Cadetten jongens (2001 + 2000) Scholieren jongens (1999 + 1998 + 1997) Categorie 1 meisjes (2003 + 2002 + 2001) Categorie 2

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen. DOCUMENTEN (papier) FORMULIER PLOEGENSAMENSTELLING FORMULIER UITSLAGENBLAD INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN.

Tennis Vlaanderen. DOCUMENTEN (papier) FORMULIER PLOEGENSAMENSTELLING FORMULIER UITSLAGENBLAD INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN. Tennis Vlaanderen INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN. DOCUMENTEN (papier) FORMULIER PLOEGENSAMENSTELLING FORMULIER UITSLAGENBLAD Tennis Vlaanderen 2017 INLEIDING INVULLEN FORMULIER PLOEGENSAMENSTELLING

Nadere informatie

INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN. Tennis Vlaanderen 2017

INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN. Tennis Vlaanderen 2017 INTERCLUBLEIDERS: OPMAKEN VAN DE DOCUMENTEN. Tennis Vlaanderen 2017 INLEIDING DOEL: Het invullen van ploegensamenstellingen en een uitslagenblad zo beknopt en duidelijk mogelijk toe te lichten, dit op

Nadere informatie

Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016

Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016 Tennis Vlaanderen Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016 30/06/2015 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs:

Nadere informatie

TENNIS SECTIE A OFFICIËLE ONDERDELEN SECTIE B WEDSTRIJDREGELS

TENNIS SECTIE A OFFICIËLE ONDERDELEN SECTIE B WEDSTRIJDREGELS TENNIS De officiële Special Olympics-sportreglementen voor tennis zijn van toepassing op alle Special Olympics-wedstrijden. Als internationale sportorganisatie heeft Special Olympics deze regels opgesteld

Nadere informatie

Zomertornooi U6 tot U13. Zaterdag 18 en Zondag 19 augustus 2018

Zomertornooi U6 tot U13. Zaterdag 18 en Zondag 19 augustus 2018 Zomertornooi 2018 U6 tot U13 Zaterdag 18 en Zondag 19 augustus 2018 ALGEMEEN REGLEMENT Het jaarlijks zomertornooi wordt ingericht door Schelle (stamnummer 4926) en vindt plaats op de terreinen van Schelle

Nadere informatie

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten De scheidsrechters wordt met aandrang verzocht onderstaande richtlijnen stipt na te leven. Deze richtlijnen

Nadere informatie

KVV VLAAMSE ARDENNEN

KVV VLAAMSE ARDENNEN Jeugdwerking KVV Vlaamse Ardennen verwelkomt u op het 17e KVVVA Indoortornooi U6 tem U11 Zaterdag 23 december 2017 Sporthal t Rosco Leuzesesteenweg 241 9600 Ronse Tornooiverantwoordelijken: Amaury Ghistelinck

Nadere informatie

BRV Brugs Recreatief Volleybal REGLEMENTEN

BRV Brugs Recreatief Volleybal REGLEMENTEN 1. ALGEMEEN. 1.1 Alle leden worden geacht de statuten en de reglementen te kennen. 1.2 Overal waar speler vermeld staat, wordt tevens speelster bedoeld. 1.3 De reglementen van BRV zijn bindend voor alle

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen INFOSESSIE VOOR WEDSTRIJDLEIDERS. A) Voorwaarden om WL te worden: Voorwaarden tot behoud van graad:

Tennis Vlaanderen INFOSESSIE VOOR WEDSTRIJDLEIDERS. A) Voorwaarden om WL te worden: Voorwaarden tot behoud van graad: CURSUS WEDSTRIJDLEIDER INFOSESSIE VOOR WEDSTRIJDLEIDERS A) Voorwaarden om WL te worden: Interclubleider zijn Infosessie volgen over wedstrijdleiding Schriftelijk examen afleggen en minimum 70% behalen

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2018

Reglement Streetsoccertoernooi 2018 Reglement Streetsoccertoernooi 2018 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2018 verloopt via formdesk. De schoolsport coördinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wij wensen u hartelijk te danken voor uw inschrijving voor ons tornooi. Wij hopen dat wij, samen met u, erin slagen een voetbalfeest aan onze jonge spelertjes

Nadere informatie

SRIO TAFELTENNIS ANTWERPEN

SRIO TAFELTENNIS ANTWERPEN DEEL II SRIO TAFELTENNIS ANTWERPEN HOOFDSTUK 1 : INTERCLUB SENIOREN Art 1.1 Art 1.1.1 Art 1.1.1.1 Art 1.1.2 Art 1.1.3 Art 1.1.4 Art 1.1.5 Art 1.1.6 Art 1.1.7 Art 1.1.8 Art 1.1.9 Algemeen De interclubkampioenschappen

Nadere informatie

Tornooi Beker Kamiel Lambrecht Vrijdag 15/08/2013

Tornooi Beker Kamiel Lambrecht Vrijdag 15/08/2013 Tornooi Beker Kamiel Lambrecht Vrijdag 15/08/2013 Geachte heer, mevrouw Vooreerst willen we alle jeugdploegen bedanken voor hun deelname aan ons jeugdtornooi. In deze brochure vinden jullie alle nodige

Nadere informatie

Regels World Tour rood

Regels World Tour rood Regels World Tour rood Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Voor kinderen t/m 9 jaar met het niveau rood (spelen in miniveld). In uitzonderlijke

Nadere informatie

Race naar de baseline. Welke kleur heeft mijn kind

Race naar de baseline. Welke kleur heeft mijn kind Informatie voor ouders In september 2013 is het jeugdtennis voor spelers t/m 12 jaar ingrijpend veranderd. Kinderen spelen op kleur. De KNLTB introduceerde nieuwe, leuke competitievormen, speciaal voor

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT art. 1 Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen richt een bekercompetitie in voor seniors heren, seniors dames en jeugd jongens en meisjes onder de benaming: Beker

Nadere informatie

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal Voetbal Piramidaal provinciaal 1 CATEGORIEEN Miniemen jongens (A + B). Cadetten jongens (A + B). Scholieren jongens (A + B). Meisjes cat. 1: miniemen (A + B) + cadetten A. Meisjes cat. 2: cadetten B +

Nadere informatie

14 & 15 Januari 2017

14 & 15 Januari 2017 INDOORTORNOOI CLUB ROESELARE 2017 14 & 15 Januari 2017 Benjamins 2010 (U 7) Contactpersonen Jeugdmanager Jeugdsecretaris Tornooileiding Stefaan Bogaerts Gsm 0475/205206 Gerdi degryse Gsm 0497/746261 Carlo

Nadere informatie

INTERCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2016 ALGEMEEN. Kledij

INTERCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2016 ALGEMEEN. Kledij INTERCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2016 1. ALGEMEEN Art. 1 : De KBTB organiseert jaarlijks i.s.m. de liga s Tennis Vlaanderen en AFT interclubkampioenschappen voorbehouden aan de clubs die voor de sluitingsdatum

Nadere informatie

PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN geldig vanaf 01/09/2008.

PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN geldig vanaf 01/09/2008. PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN 2008 2009 geldig vanaf 01/09/2008. Artikel Omschrijving A. ADMINISTRATIEVE BOETEN A.1. Boeten m.b.t. organisaties (hoofdstuk

Nadere informatie

Art. 4.5.2 Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art. 4.5.2

Art. 4.5.2 Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art. 4.5.2 38 Art. 4.5. Art. 4.5.1 Klassementsbepaling Algemeen a) Bij het jaarlijks (her)aansluiten van de tennisleden is de clubsecretaris verantwoordelijk voor het correct doorgeven van de klassementen van zijn

Nadere informatie