EEN LEVEN LANG KUNST IN HET NIEUWE ROSA SPIER HUIS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN LEVEN LANG KUNST IN HET NIEUWE ROSA SPIER HUIS"

Transcriptie

1 EEN LEVEN LANG KUNST IN HET NIEUWE ROSA SPIER HUIS Draag bij aan een inspirerende plek waar bewoners tot op hoge leeftijd hun vak kunnen blijven beoefenen.

2 Een nieuw met een cultureel hart Het is een leef-, woon-, en werkgemeenschap waar oudere kunstenaars, artiesten en wetenschappers tot op hoge leeftijd actief blijven in hun vakgebied. Kunstenaars gaan immers niet met pensioen. Het biedt bewoners én kunstenaars van buiten een podium, om hun inspiratie te delen met het publiek. Met een hoogwaardig culturele programmering, vormt het huis een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers, jong en oud. Het vernieuwt. Aan de Hector Treublaan in Laren bouwen we aan een nieuw huis, met dezelfde unieke sfeer en ruimte voor meer bewoners en meer culturele activiteiten. Hier blijven onze bewoners volop creëren en genieten bewoners en bezoekers van voorstellingen, concerten en exposities. Jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars ontmoeten en inspireren elkaar. Het nieuwe krijgt uitgebreide voorzieningen, zoals Anna-Stibbe-concert- en theaterzaal, een expositieruimte, ateliers en muziekstudio s, een kunstcafé, een beeldentuin en een bibliotheek. Voor de realisatie van deze culturele voorzieningen zoekt het begunstigers die zich verbonden voelen met het gedachtegoed van het en het culturele hart willen behouden.

3

4 We blijven allemaal werken, we blijven ons ambacht koesteren. En dat kan in het - Adriaan van Dis, auteur Alleen het idee al dat je kunt blijven wie je bent, ook ondanks de jaren die je meesleept, dat is fantastisch! - Herman van Veen, podiumkunstenaar Je was kunstenaar, je blijft kunstenaar. En uiteindelijk kun je in het nog tot nieuwe ideeën komen, je raakt weer geïnspireerd - Erik Scherder, neurowetenschapper De één zit te kleien of te schrijven, en een ander zit wat te dromen. Dat je dat een beetje snapt Je hoeft niet zo veel uit te leggen - Youp van t Hek, cabaretier Het ken ik als een warme plek waar mensen met passie wonen. Je voelt de creativiteit, je ziet het ook! - Lavinia Meijer, harpiste Het is bijzonder in zijn soort omdat er nauwelijks verzorgingshuizen zijn die rond een vak geconcentreerd zijn. Zo lang een kunstenaar actief is, wordt hij niet oud. Daarom is het goed dat er een plek als het is - Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum

5

6 Helpt u mee? Met uw hulp realiseren we een inspirerende plek waar bewoners tot op hoge leeftijd hun vak kunnen blijven beoefenen. Concreet kunt u een theaterstoel adopteren ( 500 per jaar), begunstiger ( per jaar) of founder ( per jaar) worden. Ook kunt u een ruimte adopteren. Daarover gaan we graag persoonlijk met u in gesprek. Als u op een andere manier wilt bijdragen, bijvoorbeeld met een goed contact uit uw netwerk, dan horen wij dat ook graag. Uw betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd. Karin Annaert, directeur/bestuurder k.annaert@rosaspierhuis.nl nne Hilverda, relatiemanager r.hilverda@rosaspierhuis.nl Esseboom CP LAREN T: E: steunons@rosaspierhuis.nl W: Bankrekeningnummer NL 13 ABNA ten name van Stichting Nieuw

7 Stoeladoptant De nieuwe Anna Stibbe concert-theaterzaal heeft een moderne en warme uitstraling en biedt plek aan 150 mensen met 20 rolstoelplaatsen. Er is een speciale concert-/ theatercommissie, waarin deskundigen uit de theater- en muziekwereld zitting nemen om de kwaliteit en actualiteit te waarborgen. Ideeën van bewoners zijn welkom, waardoor hun betrokkenheid groot is. Naast de vaste jaarprogrammering, is er ruimte voor een flexibele programmering. Eén van de speerpunten is om een podium te bieden aan jong talent voor try-outs en samenwerkingen tussen jonge kunstenaars en bewoners. De concerten in het zijn geliefd om de kwaliteit van het repertoire, de musici, de akoestiek en de instrumenten. Bekende artiesten treden er graag op, vaak tegen een bescheiden tarief omdat ze de plek en sfeer bijzonder vinden. Het cultuurprogramma is een mix van professionele artiesten, bewoners en amateurgezelschappen, jong en oud, maar ook van samenwerkingsprojecten tussen bewoners en kunstinstellingen zoals de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

8 U kunt uw eigen unieke stoel in de Anna Stibbe Concert- en Theaterzaal adopteren. Hiermee bent u gegarandeerd van een vaste zitplaats voor alle voorstellingen voor een periode van vijf jaar. 500 per jaar voor 5 jaar Indien gewenst bieden wij u daarnaast de volgende voordelen: - Permanente naamsvermelding op een stoel naar keuze tot aan de volgende verbouwing van de Anna Stibbe Concert- en Theaterzaal. - Recht op voorverkoop van kaarten voor de vaste programmering van voorstellingen en concerten. - Vermelding op de website van het als stoeladoptant. - Uitnodiging voor een speciale avond met een voorstelling of een concert, georganiseerd voor alle donateurs. - Het boek over het. *Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

9 Begunstiger Als begunstiger draagt u het een warm hart toe op één van de domeinen muziek, theater, beeldende kunst en literatuur. U maakt het mogelijk dat op leeftijd zijnde kunstenaars tot in de lengte van dagen hun vak kunnen blijven beoefenen in een inspirerende omgeving en de resultaten van hun werk kunnen delen met jonge talenten en externe bezoekers per jaar voor 5 jaar Indien gewenst bieden wij u de volgende voordelen: - Naamsvermelding op het artistiek ontworpen tableau d honneur in de entreehal van het Cultuurgebouw. - Recht op voorverkoop van kaarten voor de vaste programmering van voorstellingen en concerten. - Vermelding op de website van het als begunstiger. - Uitnodiging voor een speciale avond met een voorstelling of een concert, georganiseerd voor alle donateurs. - Het boek over het. *Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

10 Founder Als founder draagt u het een warm hart toe op één van de domeinen muziek, theater, beeldende kunst en literatuur. U maakt het mogelijk dat op leeftijd zijnde kunstenaars tot in de lengte van dagen hun vak kunnen blijven beoefenen in een inspirerende omgeving en de resultaten van hun werk kunnen delen met jonge talenten en externe bezoekers per jaar voor 5 jaar Indien gewenst bieden wij u de volgende voordelen: - Permanente naamsvermelding als founder op het artistiek ontworpen tableau d honneur in de entreehal. - Recht op voorverkoop van kaarten voor de vaste programmering van voorstellingen en concerten. - Eenmalig gebruik van een ruimte in het cultuurgebouw. Eventuele personeels- en cateringkosten zijn niet inbegrepen. - Uitnodiging voor een speciale avond met een voorstelling of een concert, georganiseerd voor alle founders, in aanwezigheid van ambassadeurs van het. - Uitnodiging voor de feestelijke opening van het nieuwe voor 2 personen. - Het boek over het. *Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

11 Adoptie culturele ruimte In het Cultuurgebouw worden diverse culturele ruimtes gerealiseerd, die er niet kunnen komen zonder particuliere steun. Deze ruimtes vormen het hart van het. Ze staan in dienst van het (samen) creëren, uitoefenen, inspireren en ontmoeten. Bewoners en externe bezoekers komen er samen; van jong tot oud, van professionals tot omwonenden. U maakt het mogelijk dat op leeftijd zijnde kunstenaars tot in de lengte van dagen hun vak kunnen blijven beoefenen in een inspirerende omgeving en de resultaten van hun werk kunnen delen met jonge talenten en externe bezoekers. Het kunstcafé Het kunstcafé is dé culturele ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers vóór en ná het culturele programma waar men onder het genot van een hapje en drankje kan napraten. Het grand café krijgt een aangrenzend buitenterras met zicht op de tuin en staat in open verbinding met de expositieruimte en de bibliotheek. De expositieruimte De expositieruimte ademt kunst. Er worden zes tentoonstellingen per jaar georganiseerd met kunstwerken van bewoners en gerenommeerde kunstenaars. De professionele tentoonstellingscommissie bepaalt het beleid. Bij iedere tentoonstelling vindt een feestelijke opening plaats.

12 De bibliotheek De bibliotheek is een open en multifunctionele ruimte waarin bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Men heeft toegang tot de (kunst)boekencollectie van het en er komt een leestafel met kranten en tijdschriften. Er vinden diverse activiteiten plaats zoals lezingen, voordrachten en workshops. Kunstateliers en muziekstudio s In de ateliers en muziekstudio s kunnen kunstenaars en musici hun vak blijven uitoefenen. Er komen tien individuele ateliers en muziekstudio s en één collectief atelier en één collectieve muziekstudio. In de collectieve ruimtes kunnen bewoners gezamenlijk werken en musiceren en worden workshops door professionals en bewoners georganiseerd voor externe bezoekers. Dichterbij de bron kan men niet komen. Beeldentuin In de beeldentuin worden diverse kunstexposities georganiseerd met werk van bewoners en gerenommeerde kunstenaars. Ook komen er bankjes waar bezoekers en bewoners kunnen genieten van de inspirerende sfeer en groene omgeving. Vanaf per jaar voor 5 jaar Indien gewenst bieden wij u de volgende voordelen: - De ruimte die dankzij uw bijdrage tot stand komt, draagt permanent uw naam (of een door u op te geven naam). - Naamsvermelding op het tableau d honneur en vermelding op de website als naamgever van de ruimte. Uiteraard is het ook mogelijk om anoniem te schenken. - Eenmalig gebruik van een ruimte in het Cultuurgebouw voor een speciaal moment. Eventuele personeels- en cateringkosten zijn niet inbegrepen. - Recht op voorverkoop van kaarten voor de vaste programmering van voorstellingen en concerten. - Uitnodiging voor een speciale avond met een voorstelling of een concert, georganiseerd voor alle founders. - Uitnodiging voor de feestelijke opening van het nieuwe voor 2 personen. - Het boek over het. *Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

13 Bedrijfssponsor Als bedrijfssponsor kunt u zich maatschappelijk profileren op het gebied van zorg, innovatie, kunst en cultuur. De associatie met het kan uw imago versterken als begunstiger van een bijzonder huis voor ouderen waar ruimte is voor zingeving, creatie, inspiratie en autonomie. Het is een voorbeeld van een plek waar oudere mensen kunnen blijven leven zoals zij gewend zijn. Onze bewoners zijn mensen die van hun passie hun werk hebben gemaakt en nooit stoppen. Kunstenaars gaan immers niet met pensioen. Graag gaan we persoonlijk in gesprek hoe we de unieke verhalen en beelden in kunnen zetten in uw communicatie. U kunt ook diverse onderdelen in natura sponsoren. Bijvoorbeeld de licht- en geluidsinstallaties in de Anna Stibbe concert- en theaterzaal. Graag verkennen we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. *Uw gift is fiscaal aftrekbaar.

14 Links Anna Stibbe, rechts Nalatenschappen Anna Stibbe studeerde in Amsterdam piano bij Willem Mengelberg en compositie bij Bernard Zweers en vervolgde haar pianostudie in Parijs bij Raoul Pugno en Isidore Philips. Daarna werd zij bekend als componiste van vooral vocale muziek. Als pianiste trad zij op in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Bij testament heeft zij haar vermogen ingebracht in een naar haar vernoemde stichting. Het legaat van deze stichting maakt de bouw van de nieuwe Concert- en theaterzaal aan de Hector Treublaan mogelijk door een grote financiële bijdrage. De zaal wordt daarom voortaan de Anna Stibbe Concert- en Theaterzaal genoemd, ter nagedachtenis aan deze genereuze en inspirerende componiste en pianiste. U kunt het ook in uw testament opnemen. Bijvoorbeeld door: - Een erfstelling: een deel van uw nalatenschap wordt toegekend aan het. - Een legaat: een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit uw nalatenschap wordt toegekend aan het. - Een fonds op naam: vanaf kunt u ook een eigen fonds oprichten uit uw nalatenschap. - Het als erfgenaam te benoemen en te bepalen dat Stichting Nieuw (een deel van) uw erfstelling toekent aan uw eigen opgerichte fonds.

15 Schenkingsformulier Met ondertekening van deze schenkingsovereenkomst verklaar ik het volgende: Ik schenk aan de Stichting Nieuw en steun daarmee de ontwikkeling van het nieuwe. Stoeladoptant 500 Begunstiger Founder Voor 5 jaar Voor 3 jaar Eenmalig Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak Gegevens Voor en achternaam: Straat:.... Postcode:... Stad:... adres:... Telefoonnummer:.... Datum:... Handtekening: Wij willen u vragen om deze kaart te retourneren aan: ter attentie van nne Hilverda - Esseboom CP Laren, of bovenstaande gegevens te mailen aan r.hilverda@rosaspierhuis.nl. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Bij voorbaat zeer veel dank voor uw bijdrage!

Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouw Nieuws ------------------------------------------------------------- Nieuwbouw Nieuws Uitnodiging Informatiebijeenkomst aspirant-bewoners op 18 oktober om 14.00 uur Laren, 16 september 2018 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Geef talent een droomplek

Geef talent een droomplek voorwoord Sinds onze start als goededoelen-organisatie (culturele ANBI) in januari 2015 zijn we inmiddels flink gegroeid. Bezoekers, donateurs en sponsoren spelen hierbij de absolute hoofdrol. Naast hun

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Versie februari 2019

Meest gestelde vragen Versie februari 2019 Een nieuw Rosa Spier Huis Meest gestelde vragen Versie februari 2019 0 Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 2 Algemeen... 2 Zelfstandig wonen... 2 Wonen met zorg... 2 HOOFDSTUK A NIEUWBOUW HECTOR TREUBLAAN...

Nadere informatie

Een nieuw Rosa Spier Huis. Een leven lang kunst.

Een nieuw Rosa Spier Huis. Een leven lang kunst. Een nieuw Een leven lang kunst. 2 Een nieuw Voorwoord Een leven lang kunst Ieder kind is een kunstenaar. Het probleem is er een te blijven als je ouder wordt, is een bekende uitspraak van Pablo Picasso.

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Meest gestelde vragen Versie mei 2018 0 Inhoudsopgave HOOFDSTUK A NIEUWBOUW HECTOR TREUBLAAN ALGEMEEN... 2 1) Is de nieuwbouw in lijn met het gedachtengoed van Rosa Spier?... 2 2) Waarom wordt het nieuwe

Nadere informatie

OVER DE MOGELIJKHEDEN OM HET YCCA FINANCIEEL TE STEUNEN

OVER DE MOGELIJKHEDEN OM HET YCCA FINANCIEEL TE STEUNEN OVER DE MOGELIJKHEDEN OM HET YCCA FINANCIEEL TE STEUNEN Algemeen De piculiere Stichting Yssel Center for Contemporary Art (het YCCA) ontvangt (vooralsnog) geen rijks-, provinciale- en gemeentelijke subsidies.

Nadere informatie

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent De ontwikkeling van uitzonderlijk talent Stichting Trustfonds Rijksakademie van beeldende kunsten Jeannoux van Deijck schilderend op glas, 2013 voorzijde: Maryanto, droge naald op canvas, 2013 Wanneer

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Stichtse Hof

Stichting Vrienden van De Stichtse Hof Stichting Vrienden van De Stichtse Hof Stichting Vrienden van De Stichtse Hof: Nauw betrokken bij ouderen met een zorgbehoefte Als je ouder wordt en afhankelijk van zorg, zijn veel dingen die vroeger gewoon

Nadere informatie

Geef om. Museum Belvédère

Geef om. Museum Belvédère Geef om Museum Belvédère 1 Geef om Museum Belvédère In Museum Belvédère vindt u het beste van de Friese moderne schilderkunst. Ruim 300 topstukken van noordelijke kunstenaars en hun geestverwanten uit

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Rosa Spier Stichting

Meerjarenbeleidsplan Rosa Spier Stichting Meerjarenbeleidsplan Rosa Spier Stichting 2017-2019 Een toekomst in kunst verbonden Handen van Constance Pos 1. de nieuwbouw en aankomende verhuizing. Vervolgens gaat aandacht uit naar de toekomstige dienstverlening

Nadere informatie

WORD VRIEND. ook voor jongeren

WORD VRIEND. ook voor jongeren WORD VRIEND Stichting Haags Kinderatelier ook voor jongeren De Stichting Haags Kinderatelier, ook voor jongeren (HKA) laat Haagse kinderen en jongeren kennismaken met kunst, architectuur en cultureel erf

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland Geven aan de molens van Nederland ALLES OVER SCHENKEN EN NALATEN AAN DE HOLLANDSCHE MOLEN Geef om de molens Van Nederland Belastingvoordeel door ANBI-status en CI-status De Hollandsche Molen heeft van

Nadere informatie

R A M S E S S H A F F Y H U I S

R A M S E S S H A F F Y H U I S R A M S E S S H A F F Y H U I S P R O U D H O U S E F O R A R T I S T S M I S S I E & V I S I E ZING - VECHT - HUIL - BID - LACH - WERK en BEWONDER N I E T Z O N D E R O N S De missie&visie van Liesbeth

Nadere informatie

Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift

Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift Vier het Leven in uw testament een bijzondere toegift Inhoud Ouderen in Nederland 3 Nalaten aan Vier het Leven 4 U regelt het bij de notaris 5 Mevrouw de Bruin aan het woord 6 Een mooie toekomst + antwoordkaart

Nadere informatie

Ja, ik wil! Een creatiever Twente!

Ja, ik wil! Een creatiever Twente! Ja, ik wil! Een creatiever Twente! kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente Contactpersoon: Angelina Schoonewille a.schoonewille@kaliberkunstenschool.nl 06-206 185 18 088-486 8704 www.kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente

Nadere informatie

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is.

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Help jij ons OPEN voor Delft mogelijk te maken? Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Welkom bij OPEN Wat begon als

Nadere informatie

Vrijdag 25 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Operadagen Rotterdam

Vrijdag 25 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Operadagen Rotterdam Vrijdag 25 mei 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Operadagen Rotterdam (het gesproken woord telt) Directeur Guy Coolen, (burgemeester Ahmed Aboutaleb)

Nadere informatie

zaalverhuur Prinsenkwartier

zaalverhuur Prinsenkwartier zaalverhuur Prinsenkwartier Het Prinsenkwartier Het Prinsenkwartier is dé natuurlijke plek waar kunst, kennis, design, technologie, innovatie en cultuurgeschiedenis op uiteenlopende en onorthodoxe wijze

Nadere informatie

FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda

FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda FIRMA VAN DRIE Kunststichting Gouda BELEIDSPLAN 2011 2014 augustus 2011 Inleiding De stichting Firma van Drie is hèt podium voor kunstenaars in Gouda en omgeving. De stichting, afgekort De Firma, is opgericht

Nadere informatie

Trots op je vak! Hoe ben je dat, blijf je dat en hoe word je dat? UITNODIGING

Trots op je vak! Hoe ben je dat, blijf je dat en hoe word je dat? UITNODIGING Trots op je vak! Hoe ben je dat, blijf je dat en hoe word je dat? UITNODIGING Dinsdag 10 november 2015 Vanaf 12.00 uur Grolsch Veste Colosseum 65 7521 PP ENSCHEDE (ingang kanaalzijde) Om kennis over de

Nadere informatie

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED Ons erfgoed is wat we nalaten aan komende generaties. Monumenten zijn er voor de eeuwigheid. Althans, dat is de bedoeling. Toch zijn er tal van gevaren

Nadere informatie

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun Schenken & Nalaten Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun leefomgeving zo veel mogelijk beschermen.

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen

Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen Net dat beetje meer, daar kunt u voor zorgen Elke dag bieden onze medewerkers met enthousiasme en professionaliteit zorg en behandeling aan onze cliënten. Om

Nadere informatie

Het NNO in uw testament

Het NNO in uw testament Noord Nederlands Orkest Het NNO in uw testament Het NNO in uw testament In de ruim anderhalve eeuw van ons bestaan is het NNO al meerdere keren tot erfgenaam benoemd. Bij leven hadden deze erflaters van

Nadere informatie

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk UCK Bedrijfs aanbod Creatief zakelijk aanbod onder de Dom UCK.nl/zakelijk Wil je voor de verandering met je team of organisatie buiten de deur geïnspireerd, uitgedaagd en geprikkeld worden? Kom dan naar

Nadere informatie

Geschiedenis van het Garrelsorgel. Wat maakt het Garrelsorgel uit Purmerend zo belangrijk? De directeur van orgelbouwer

Geschiedenis van het Garrelsorgel. Wat maakt het Garrelsorgel uit Purmerend zo belangrijk? De directeur van orgelbouwer Geschiedenis van het Garrelsorgel Wat maakt het Garrelsorgel uit Purmerend zo belangrijk? De directeur van orgelbouwer Flentrop in Zaandam, de heer C.P.W. van Oostenbrugge, maakt dat snel duidelijk: In

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties Zakelijk RESERVERINGEN EN INFORMATIE Cultureel Centrum CONCORDIA Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht M 06 53 87 35 51 of T 0182 50 22 02 grandcafe@cultureelcentrumconcordia.nl www.cultureelcentrumconcordia.nl

Nadere informatie

De nieuwe voorzitter stelt zich voor:

De nieuwe voorzitter stelt zich voor: N I E U W S B R I E F F E B R U A R I 2 0 1 7 Van de Redactie Van de Voorzitter Terugblik Nieuwjaarsconcert Kloosterconcert Herinneringsbank Literaire avond Agenda 2017 Van de redactie 2017 wordt een feestelijk

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

LOCATIEBOEK Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

LOCATIEBOEK Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede LOCATIEBOEK Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede Inspirerende congres- & evenementenlocatie WELKOM LOCATIES Welkom in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, een indrukwekkend theater én inspirerende

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid.

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Dames en heren, Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Helemaal als het getoonde werk zo divers en kwalitatief hoogstaand is

Nadere informatie

FW - B-003/vivium 02/2014 Vormgeving: Zeezicht.com

FW - B-003/vivium 02/2014 Vormgeving: Zeezicht.com Stichting Vrienden van Hogewey Heemraadweg 1 1382 GV Weesp tel: (0294) 210 500 e-mail: hogewey@vivium.nl www.vivium.nl/vriendenhogewey Rekeningnummer (IBAN): NL37 RABO 0343 1354 34 FW - B-003/vivium 02/2014

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Doelstelling: Doelstelling:

Doelstelling: Doelstelling: Presentatie KIDL donderdag 27 november 2014 door Natalie Savelsbergh directeur Vrije Akademie Kunstonderwijs in Kerkrade & Landgraaf; Wat doet de Vrije Akademie en wat is er mogelijk? Doelstelling: Basisvoorziening

Nadere informatie

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS -

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Ontmoeting aan de Amstel In 2016 opent aan de promenade/boulevard in het hart van Uithoorn een nieuwe ontmoetingsplaats. Onder de naam Confucius wordt een plek gecreëerd

Nadere informatie

Herinrichting aula Van de Veldevleugel. Projectbeschrijving en begroting

Herinrichting aula Van de Veldevleugel. Projectbeschrijving en begroting Herinrichting aula Van de Veldevleugel Projectbeschrijving en begroting HERINRICHTING AULA VAN DE VELDEVLEUGEL EEN AULA NAAR HET AMERIKAANSCHE VOORBEELD De aula in de zogenoemde Van de Veldevleugel, het

Nadere informatie

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet Informatie over geef om schenken en nalaten het nationale ballet ballet van wereldklasse Het Nationale Ballet is trots op zijn vooraanstaande plaats in het Nederlandse culturele leven. Het gezelschap behoort

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2013

Beleidsplan 2012-2013 Beleidsplan 2012-2013 Secretariaat Stichting Quercus Musica Breitnersingel 22 3055 BC Rotterdam KvK 54812593 ING bank 4353539 Het idee Quercus Musica stelt zich ten doel concerten te organiseren op laagdrempelige

Nadere informatie

Vrienden van Amsta. Onmisbaar voor cliënten

Vrienden van Amsta. Onmisbaar voor cliënten Vrienden van Amsta Onmisbaar voor cliënten Amsta, iedereen telt Amsta is een zorgorganisatie waar iedereen telt. Amsta biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan zowel ouderen als mensen

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Wie we zijn en waar we vandaan komen

Wie we zijn en waar we vandaan komen Wie we zijn en waar we vandaan komen Het Utrechtse Catching Cultures Orchestra is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen blazersensemble De Tegenwind en de Band Zonder Verblijfsvergunning geleid

Nadere informatie

Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever?

Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever? Private financiers voor cultuur Hoe vind en verleid je de particuliere gever? Cultuurforum 2011, 24 november 2011 BRINGING TOGETHER THE BEST OF BOTH WORLDS 1 Leenaers Verloop Opgericht in 2001 door Marischka

Nadere informatie

!"#$"%!"&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren

!#$%!&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren !"#$%"#&' 400 m2 ontmoeting & idee 400 m2 550 m2 experimenten & leren verbeelding & verbinding ()*+#,-#'%)#* 900 m2 innovatie & ondernemerschap 1500 m2 maken & doen 450 m2 presenteren & ontspanning Herontwikkeling

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Naarderheem

Stichting Vrienden van Naarderheem Stichting Vrienden van Naarderheem Stichting Vrienden van Naarderheem: Nauw betrokken bij ouderen met een zorgbehoefte Het welzijn van iedereen die in Naarderheem verblijft, revalideert en wordt behandeld

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Een nieuw Rosa Spier Huis. Een leven lang kunst.

Een nieuw Rosa Spier Huis. Een leven lang kunst. Een nieuw Een leven lang kunst. 2 Een nieuw Voorwoord Ieder kind is een kunstenaar. Het probleem is er een te blijven als je ouder wordt, is een bekende uitspraak van Pablo Picasso. Het antwoord daarop

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2013 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Cultuurspinnerij De Vasim

Cultuurspinnerij De Vasim Cultuurspinnerij De Vasim Talent & Experiment -.visiedocument doorontwikkeling 2012 De Vasim Cultureel kwartier voor Talent & Experiment creëren, leren & beleven Cultuurspinnerij De Vasim NU In 2002 betrok

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------- Maite de Wit Maite Cathérine studeerde Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar afstuderen in 2010 vertrok zij naar Wenen om daar de klassieke muziekwereld te ontdekken, waar

Nadere informatie

basiscompetenties 2de graad muziek

basiscompetenties 2de graad muziek basiscompetenties 2de graad muziek 1 CONCORDANTIETABEL Basiscompetenties 2de graad muziek Concordantie tussen: - de specifieke basiscompetenties muziek voor de 2 de graad van de langlopende studierichtingen

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

5 juli 2012, 15.00-23.00 uur VOS & NORTH SEA ROUND TOWN: SFEERHAVEN JAZZ

5 juli 2012, 15.00-23.00 uur VOS & NORTH SEA ROUND TOWN: SFEERHAVEN JAZZ 5 juli 2012, 15.00-23.00 uur VOS & NORTH SEA ROUND TOWN: SFEERHAVEN JAZZ Achtergrond De Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier (VOS) hebben het plan op gevat om op 5 juli een jazz-evenement te organiseren

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond Fonds Instandhouding Predikantsplaats Inleiding Net als bij veel andere kerken in Nederland, nemen ook bij ons de inkomsten langzaam af. Dat heeft op termijn gevolgen

Nadere informatie

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES Arnhem heeft een krachtig en duurzaam imago; een groene stad met een sterk ontwikkeld creatief en cultureel klimaat. Met de Melkfabriek voegen wij een uitgesproken

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars

Jaarrekening Stichting Voor en Door Kunstenaars Jaarrekening 2016 Stichting Voor en Door Kunstenaars Inhoud 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 2016 4 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2 Resultatenrekening over 2016 6 2.3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Een vriend erbij is een zorg minder!

Een vriend erbij is een zorg minder! Een vriend erbij is een zorg minder! Informatie over schenken en nalaten STICHTING Vrienden van Ypsilon Positief en creatief In mijn studententijd raakte ik betrokken bij Ypsilon. Een van mijn vrienden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

Dag allemaal, Prettig weekend en groet, Wouter Leerink. Welkom op De Boskriek!

Dag allemaal, Prettig weekend en groet, Wouter Leerink. Welkom op De Boskriek! De Boskriek Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen 024-6452829 info@boskriek.nl 26 februari 2016 jaargang 24 nr 10 Dag allemaal, 3 maart 2016 Kindergemeenteraad 7 maart 2016 Start ouderavonden 8 maart 2016 Start

Nadere informatie

UW EVENT IN DE SPOTLIGHTS

UW EVENT IN DE SPOTLIGHTS Zakelijk De Meerpaal: UW EVENT IN DE SPOTLIGHTS WELKOM IN DE MEERPAAL Ideeën bij elkaar brengen; dat is het aandeel in elkaar. Al een aantal jaren organiseren wij samen met de medewerkers van De Meerpaal

Nadere informatie

De Vakman. De leerling hanteert de muzikale parameters en componenten. De leerling leest en schrijft de muziektaal

De Vakman. De leerling hanteert de muzikale parameters en componenten. De leerling leest en schrijft de muziektaal De Vakman De leerling kan gericht luisteren van intuïtief naar bewust waarnemen luisteren naar het eigen musiceren weten wat je hoort zich de muziek inwendig voorstellen de muzikale parameters en componenten

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

De Grote Zaal. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek.

De Grote Zaal. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek. Verscholen in de duinen van Scheveningen, als een parel in het zand,

Nadere informatie

Akker van de Verbeelding

Akker van de Verbeelding Projectplan Uitbreiding beeldentuin van Theater De Wegwijzer Nieuw en Sint Joosland Akker van de Verbeelding Inleiding: Nieuw en Sint Joosland, gelegen binnen de gemeentegrens van Middelburg, is een dorp

Nadere informatie

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018

Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Beleidsplan JazzArt Orchestra 2015-2018 Stichting JazzArt 1-2-2015 Evaluatie 2010-2014. De Stichting JazzArt heeft de, in haar eerste beleidsplan voor JazzArt Orchestra 2010-2014, gestelde doelen, gerealiseerd:

Nadere informatie

ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort

ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort Amsterdam, 31 december 2014 ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel om de samenleving menselijker te maken. 2. Zij tracht dit doel te bereiken door het aanbieden

Nadere informatie

Voordelen voor vrienden

Voordelen voor vrienden Voordelen voor vrienden U ontvangt gratis ons kwartaalblad de Antoni (met daarin verhalen van patiënten en medewerkers van het, fondsenwervingsacties en Vriendennieuws). U wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Zandzee

Stichting Vrienden van De Zandzee Stichting Vrienden van De Zandzee Stichting Vrienden van De Zandzee: Nauw betrokken bij ouderen met een zorgbehoefte Als je ouder wordt en afhankelijk van zorg, zijn veel dingen die vroeger gewoon waren

Nadere informatie

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES. Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES. Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes Cultuurhuis Wherelant is het centrum voor kunst en cultuur in Purmerend met een breed aanbod voor

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland de Hollandsche Molen Vereniging tot behoud van molens in Nederland Geven aan de molens van Nederland Alles over schenken en nalaten Zeeburgerdijk 139 www.molens.nl 1095 AA Amsterdam dhm@molens.nl T: 020-623

Nadere informatie

VAN STEEN TOT BEELD WAREGEM. Internationaal Beeldhouwsymposium. maandag 6 mei tot zondag 26 mei 2019 Park Casier WAREGEM HELPT ELKANDER

VAN STEEN TOT BEELD WAREGEM. Internationaal Beeldhouwsymposium. maandag 6 mei tot zondag 26 mei 2019 Park Casier WAREGEM HELPT ELKANDER HELPT ELKANDER Wat is een beeldhouwsymposium? Coördinator Renate Verbrugge België 1964 New Zeeland 1995 Member of: ISSA, International Sculpture Symposium Alliance Te Kupenga Stone Sculpture Society Het

Nadere informatie

GALERIE BEELDEND GESPROKEN. voor vergaderingen, workshops, cursussen, feesten en kleinschalige concerten.

GALERIE BEELDEND GESPROKEN. voor vergaderingen, workshops, cursussen, feesten en kleinschalige concerten. GALERIE BEELDEND GESPROKEN voor vergaderingen, workshops, cursussen, feesten en kleinschalige concerten. Geen uitmuntende ziel is gevrijwaard van op z n minst een beetje gekte Aristoteles, filosoof WELKOM

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT

ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT Ten geleide Nadenken over ons overlijden doen we niet dagelijks. Maar erover praten wordt wel steeds gewoner. We gaan bewuster om met

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

Toplocatie met inspirerende theaterambiance

Toplocatie met inspirerende theaterambiance Welkom Toplocatie met inspirerende theaterambiance Centraal gelegen in Nederland Orpheus: hèt podium voor uw evenement! Orpheus is niet zomaar een theater. Orpheus, gelegen in Apeldoorn, is ook de meest

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Maatwerk in samenspel

Maatwerk in samenspel Maatwerk in samenspel Beste ondernemer, Het stemt mij blij u kennis te laten maken met philharmonie zuidnederland. Het orkest ontplooit een enorm breed spectrum aan activiteiten, iets wat mij met trots

Nadere informatie

Kunst Educatie. Primair Onderwijs

Kunst Educatie. Primair Onderwijs Kunst Educatie Primair Onderwijs WWW.DEVRIJSTAAT.NL Kunsteducatie op De Vrijstaat Op De Vrijstaat is kunst een werkwoord. Zelf kunst maken en beleven in samenwerking met een professionele kunstenaar staat

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten

basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten 1 CONCORDANTIETABEL Basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten Concordantie tussen: - de specifieke basiscompetenties voor

Nadere informatie

HET CARRÉ FONDS. Helpt u mee?

HET CARRÉ FONDS. Helpt u mee? HET STEUNT µ Helpt u mee? Koninklijk Theater Carré heeft sinds haar oprichting in 1887 talloze bezoekers een onvergetelijke ervaring bezorgd. Een bezoek aan Carré staat al bijna 130 jaar voor een unieke

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

CONCEPT SOLARIS HERBESTEMMING VAN BRAAM HOUCKGEESTKAZERNE

CONCEPT SOLARIS HERBESTEMMING VAN BRAAM HOUCKGEESTKAZERNE CONCEPT SOLARIS HERBESTEMMING VAN BRAAM HOUCKGEESTKAZERNE INHOUDSOPGAVE 1. WIE ZIJN WIJ 2. CONCEPT 3. IMPRESSIE WIE ZIJN WIJ. Wij zijn vier 2e jaars Kunst en Economie studenten van de HKU (Hogeschool voor

Nadere informatie

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Jaarrekening 2018 Inhoud Bestuur 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 2 Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2018 5 2.2 Staat van baten lasten over 2018

Nadere informatie

Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats.

Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats. Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats. Het promoten van de rijke en goede culturen van Afrika en het delen van deze met andere culturen, Afrikaanse

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK: EEN DERDE PLEK ALS TWEEDE THUIS

DE BIBLIOTHEEK: EEN DERDE PLEK ALS TWEEDE THUIS verslag DE BIBLIOTHEEK: EEN DERDE PLEK ALS TWEEDE THUIS Inspiratiedag Brussel: 18 februari 2019/ 15.03.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 context...fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 betekenisvol verbinden...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting TapasTheater

BELEIDSPLAN. Stichting TapasTheater BELEIDSPLAN 1 Beleidsplan Algemene gegevens Naam: RISN/fiscaal nummer: 858752104 Post/vestigingsadres: Andreas Bonnstraat 40H, 1091 BA Amsterdam Telefoonnummers: 020-775 9425 / 06-47 90 20 47 (Tessa Harmsen)

Nadere informatie

ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort

ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort Amsterdam, 31 december 2014 ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel om de samenleving menselijker te maken. 2. Zij tracht dit doel te bereiken door het aanbieden

Nadere informatie

ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort

ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort Amsterdam, 25 juni 2014 ANBI Verslag Stichting De Nieuwe Poort Doelstelling 1. De stichting heeft ten doel om de samenleving menselijker te maken. 2. Zij tracht dit doel te bereiken door het aanbieden

Nadere informatie