Personeelsvergadering 27 oktober 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Personeelsvergadering 27 oktober 2009"

Transcriptie

1 Personeelsvergadering 27 oktober 2009 Agendapunten: 1. Bezinning 2. Oudercontacten 3. Schoolonline 4. Voorstellen afvalpreventie en fruitdag 5. Rekensprong 3 de leerjaar 6. Gezondheidsbeleid 7. Begroting 8. Functiebeschrijvingen 9. Wijziging schooluren Afspraken per vestiging Verontschuldigd: / Verslaggever: Marleen Corstjens 0. Welkom 1. Dankwoordje van Renild voor fijne samenwerking, verantwoordelijkheidszin; inzet, vormgeving gelijkekansenbeleid, (o.a meetactiviteiten); MDO s: zorg om elk kind, wil om eigen klasaanpak durven bij te sturen. Proficiat Vera met je welverdiende eerste prijs bij de juiste gok van de nummer 1 van de top 100 bij Freddy s verjaardag ( Sunday Bloody Sunday van U2). Bedankt Freddy voor de gezellige avond! 1. Bezinning (door Huup Schrooten) Eric-Emmanuel Schmitt (1960) is de meest gelezen, meest vertaalde en meest gespeelde Franse schrijver van dit moment. In zijn Cyclus van het onzichtbare, een vijftal boeken over de grote wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam en boeddhisme, beschrijft Schmitt op ontroerende en eenvoudige wijze de verschillende geloven. In weinig zinnen weet Schmitt veel te vertellen. Schmitt zelf is agnost (iemand die niet weet of er een God is of niet). Het evangelie volgens Pilatus Atlas, ISBN , 2006, prijs euro De cyclus van het Onzichtbare (allemaal uitgegeven bij Atlas)

2 Het kind van Noach ISBN , 2008, prijs euro Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran ISBN , 2008, euro Milarepa ISBN , 2005, prijs euro Oscar en oma Rozerood ISBN , 2009, prijs euro De sumoworstelaar die niet dik kon worden ISBN , 2009, prijs euro 2. Oudercontacten Doel: samenwerking, communicatie versterken thuis/school en omgekeerd Enkele concrete situaties (oudercontacten) werden gespeeld in rollenspelen. Tips: 2.1 De eerste zinnen bepalen de sfeer van het gesprek. Begin met een positief element (van het kind) ook als de globale ervaring voor jou negatief is. Bewaak wel of je boodschap overgekomen is. 2.2 Een kind is geen probleem maar kan een probleem hebben. Wij hebben geen probleem maar een zorg. 2.3 Als je problemen ervaart met een kind realiseer je dan dat dit thuis misschien anders ervaren wordt. Denk niet in termen van schuldige. Bevraag hoe de ouders jouw bevinding/probleem (thuis) ervaren. 2.4 Een ouderavond: vertel maar bevraag en luister nog meer (zeker in dit oudercontact). 2.5 Als het gaat over de vorige leerkracht. Beluister de ouder, zeg dat je er niet op in wil en kan gaan en bevestig zeker niet wat hij/zij zegt. 2.6 Bij een probleemsituatie: korte probleemschets (Ik ben bezorgd over het feit dat ), dan overgaan naar het doel dat je nastreeft. Overleggen hoe je het doel samen wilt bereiken. Is een tien minuten- gesprek te kort, maak dan een nieuwe afspraak. Zorg voor een follow-up van het gesprek (handelingsgericht denken) Zie ook Organisatie: We moeten er op blijven toezien dat we vooral PROFESSIONEEL overkomen. Dus geen afspraken meer maken tijdens de turnuren, middagpauze, 2 momenten bij grote klassen, de donderdag behouden we als echt oudercontact Het spreekt voor zich dat we rekening houden met eventueel broertjes en zusjes zodat ouders zich niet onnodig 2 dagen moeten vrijmaken. Koffie aan ouders aanbieden (even afwachten of we hierbij het oudercomité kunnen betrekken) Frequentie: Oudercontact Allerheiligen: bespreking totale kind (zie tips) Oudercontact Kerstmis (op aanvraag en dit na de kerstvakantie) Oudercontact 1 ste leerjaar: we behouden de datum in januari Oudercontact Pasen: voor iedereen Oudercontact juni: op aanvraag Het spreekt voor zich dat tussendoor contact wordt opgenomen met de ouders indien er zich problemen voordoen. Lay- out rapporten: voorlopig hetzelfde.

3 3. Schoolonline Demonstratieles op woensdag 25 november met aansluitend implementatiesessie. Liefst aanwezig zijn. In elke afdeling kunnen leerkrachten ankerpersoon zijn voor anderen die moeite hebben met het digitale systeem.

4 4. Voorstellen afvalpreventie en fruitdag Fruitdag: positief Afval is en blijft een probleem!! In de Pelserstraat is het sorteren erg verwarrend! Het is misschien een optie om samen met de klas te sorteren en wekelijks een bepaalde afvalbak (kleur) in de kijker te zetten. Voorstel: Project De Gloobfanfare - duurzame ontwikkeling in de lagere school: zie vergadering dinsdag 27 oktober in A.C te Maaseik Leerkrachten ontdekken manieren om samen met hun leerlingen verbanden te zoeken tussen milieu, mens en economie. Muzo, mondiale vorming (eventueel vastenproject) De Gloobfanfare is een projectmap waarin voor de 6 leerjaren een aantal thema s zijn uitgewerkt rond educatie duurzame ontwikkeling. Elk leerjaar krijgt 1 thema uitgewerkt vanuit het standpunt van leeftijdsgenootjes in het Zuiden. Afval voor het 1 ste leerjaar (Filippijnen) Water voor het 2 de leerjaar (Senegal) Natuur voor het 3 de leerjaar (Ecuador) Energie voor het 4 de leerjaar (Filippijnen) Vervoer voor het 5 de leerjaar (Senegal) Handel voor het 6 de leerjaar (Filippijnen) De rode draad voor alle leerjaren is onze ecologische voetafdruk, en elk leerjaar gaat op zijn niveau op zoek naar wat onze ecologische voetafdruk te maken heeft met de wereld en de mensen die erop wonen. Zo ontdenkt elk leerjaar gaandeweg dat er haalbare perspectieven zijn. De handleiding bevat een DVD met kortfilmpjes, een CD met projectlied, een leerkrachtenhandleiding en werkbundels voor de leerlingen elk leerjaar Rekensprong 3 de leerjaar (Ludo Zanders) 5.1 Opgebouwd -zoals de naam reeds doet vermoeden- met SPRONGEN (3 weken de tijd per sprong) + remediëringsbladen 5.2 AANDACHT voor metend rekenen 5.3 AANDACHT: één manier bij optellen en aftrekken: Positief voor zwakke(re) leerlingen Ruimte voor zelfstandig werk Uitbreidingsstof voor vlugge leerlingen 5.4 De methode wordt uitgebreid met een NEUZE NEUZE boekje. Dit is vooral bedoeld voor de ouders om samen met de leerlingen te oefenen. 5.5 DVD met rapportering (globaal beeld per leerlingen) 5.6 Pluspunt: logische opbouw!! 6. Gezondheidsbeleid (zie blad PV) De Vlaamse Overheid streeft gezondheidsdoelstellingen na. Deze wordt gelinkt aan het gezondheidsbeleid van basisscholen. Basisscholen blijken vooral aandacht te hebben voor gezonde tussendoortjes, dranken, Gezondheidsbeleid heeft ook te maken met gelijke kansen: sociale verschillen veroorzaken een gezondheidskloof.

5 Gezondheidsbevordering op school kan de sociale kloof op vlak van schoolse prestaties doen verkleinen. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Gezondheid is een toestand van een zo optimaal mogelijk fysiek, mentaal en sociaal welbevinden. Het socio-emotioneel welbevinden krijgt een prominente plaats in het gezondheidsbeleid. Een kwaliteitsvol onderwijs vereist dat elke leerling zich goed voelt op school, dat alle leerlingen door medeleerlingen en hun leraren respectvol behandeld worden. In een school moet iedereen zich kunnen thuisvoelen, ongeacht zijn/haar thuissituatie of achtergrond. Gezondheidswerkgroep zal instaan voor een succesvol gezondheidsbeleid op school. 7. Begroting Wat voorzien voor 2010? 7.1 Nieuwe vloer in de klas van meester Paul 7.2 Nieuw meubilair: Ludo, Jo, Gerda en Marc 7.3 Ramen directielokaal + boven ingang school 7.4 Zitjes (25) Muzo-lokaal Pelserstraat > blokken eventueel met kussen 7.5 Klinker Eerste Straat 7.6 Prikbord gangen Boomgaardstraat (+ verven gangen klassen) 7.7 Speelplaats Boomgaardstraat (waar de bomen zijn weggehaald) 7.8 Nieuwe doppen onder stoelen 2 de, 4 de, 5 de en 6 de leerjaar 7.9 Klas Marc (verven) 7.10 Turnzaal: eventueel nieuw materiaal 7.11 Gordijnen Boomgaardstraat + klas Marc 8. Functiebeschrijvingen Naam invullen en lezen Met potlood voor jezelf aanvinken waaraan je voldoet, waaraan je wil werken, wil groeien Ter kennisname handtekenen Tegen 15 november 09 binnenleveren ( moet nog door dir. ondertekend worden) Een geïndividualiseerd document Doel: kwaliteitsvol personeelsbeleid voeren, ondersteunend bij je loopbaanbegeleiding Constructief en positief beleidsinstrument 9. Wijziging schooluren Voorstel: 28 lestijden i.p.v. 29 (zoals alle basisscholen in Vlaanderen) Onderwijstijd optimaal organiseren: blokken van 50 minuten i.p.v. 25 minuten (geen turnen, overleg, mogelijk binnen 25 minuten) Einduur is nergens in Vlaanderen zo laat als hier Aandachtspunt: overwegen om over te stappen van 2 belsignalen naar 1? Is het niet verwarrend voor de leerlingen? Er wordt nauwelijks meer gereageerd op al die belsignalen. 10. Afspraken per vestiging Per vestiging worden ALLE afspraken overlopen, besproken en eventueel aangepast.

6 11. Varia Schaatsen: maandag 30/11 (nm): 6 de leerjaar; dinsdag 1/12 (nm): 2 de en 5 de leerjaar; woensdag 2/12 (vm): 1 ste leerjaar; donderdag 3/12 (nm) 4 de leerjaar; vrijdag 4/12 (vm): 3 de leerjaar

Verslag personeelsvergadering 15 februari 2011.

Verslag personeelsvergadering 15 februari 2011. Verontschuldigd: Daniëlle Houben, Monique Verslegers Verslaggever: Martine Trines Verslag personeelsvergadering 15 februari 211.? Probleem Agendapunt + Doel Bezinning ( Marina) jaarthema Feestmaaltijd.

Nadere informatie

? Probleem Agendapunt + Doel. Notities Concrete afspraken (specifiek, meetbaar, tijdstip) OK? Datum: 30 augustus 2010.

? Probleem Agendapunt + Doel. Notities Concrete afspraken (specifiek, meetbaar, tijdstip) OK? Datum: 30 augustus 2010. Datum: 30 augustus 2010 Verontschuldigd: Verslaggever: Hubert Schrooten? Probleem Agendapunt + Doel Notities Concrete afspraken (specifiek, meetbaar, tijdstip) K? 1. Bezinning: Feestmenu Feestmenu is het

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

Verslag personeelsvergadering 30 juni 2010

Verslag personeelsvergadering 30 juni 2010 Verslag personeelsvergadering 3 juni 21 Verontschuldigd: / Verslaggever: Vanhoef Mieke? Probleem Agendapunt + Doel Notities Concrete afspraken (specifiek, meetbaar, tijdstip) OK? 1. Bezinning: gebed 2.

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silviewellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 15 mei tot vrijdag 19 mei Feest Vrijzinnige Jeugd: zaterdag 20 mei Lentefeest: zondag 21 mei Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Deze week krijgen we

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo sport & bewegend leren maatwerk joúw top behalen groeien als mens keuzevrijheid een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo open dagen woensdag 16 januari 14:00-17:00

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Maandag 4 februari hebben we een dagje vrijaf.

Maandag 4 februari hebben we een dagje vrijaf. maandag 4 februari tot vrijdag 9 februari 2019 Beste ouders, Gelieve mutsen, sjaals en handschoenen te naamtekenen aub. Mogen wij ook met aandrang vragen om in Erondegem niet meer tot aan de containers

Nadere informatie

Niet vergeten: Op woensdag is er fruitdag voor iedereen.

Niet vergeten: Op woensdag is er fruitdag voor iedereen. Van 30 april tot en met 4 mei 2012. 30 april en 1 mei is er geen school. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Maandag en dinsdag is er geen school. Woensdag en

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 22 mei tot woensdag 24 mei Wat doen de kleuters deze week? Een dikke proficiat voor Ferre, Fien en Sepp! Zij vieren op 21 mei hun Lentefeest. Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Misschien

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie N o v e m b e r 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 8-2 0 1 9 n r. 4 Nieuws van de directie Inhoud Beste ouders 1 Personeel 2 Bloembakken 2 Bezoek uit Rwanda 3 Continurooster 4 Ouderavonden 5 Sint & Kerst 5

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Je gaat in het kort vertellen over jouw verslag. Waar gaat jouw verslag over, hoe heb je het opgebouwd en hoe ben je te werk gegaan.

Je gaat in het kort vertellen over jouw verslag. Waar gaat jouw verslag over, hoe heb je het opgebouwd en hoe ben je te werk gegaan. Meesterstuk leerjaar 6 Versie A (2017-2018) Wat is het onderwerp van het meesterstuk en wanneer moet het klaar zijn? Je gaat een verslag maken waarin je ons meeneemt in jouw wereld. Het Meesterstuk moet

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond Brochure infoavond 2018-2019 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silvie.wellens@lagereschoolduffel.be 5B Juf Sybille Wilms sybille.wilms@lagereschoolduffel.be Juf Rani Tavernier rani.tavernier@lagereschoolduffel.be

Nadere informatie

maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018

maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018 maandag 3 september tot vrijdag 7 september 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Hallo, een fijne zonnige en uitgeruste vakantie achter de rug?! Dan is iedereen

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week?

Wat doen onze kleuters deze week? Wat doen onze kleuters deze week? Van 10 februari tot 14 februari 2014 Instapklas + 1e kleuterklas: juf Nathalie Wat maakt je blij? Wat maakt je boos? Wanneer ben je bang of wat maakt je verdrietig? Het

Nadere informatie

DJAPO WEGWIJS IN WERELDONDERWIJS

DJAPO WEGWIJS IN WERELDONDERWIJS DJAPO WEGWIJS IN WERELDONDERWIJS Djapo : samen, hand in hand ertegenaan gaan Solidair wereldburgerschap Bewust consumeren -Duurzame ontwikkeling - fair trade Democratisch actief wereldburgerschap -kinderrechten,

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op!

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op! Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Koningsdag Letter ee Spelinloop! Gezond op school Vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

Pedagogische aanpak op de St. Plechelmusschool

Pedagogische aanpak op de St. Plechelmusschool Pedagogische aanpak op de St. Plechelmusschool Ons uitgangspunt is het welbevinden en positief gedrag van leerlingen te bevorderen. Wij gaan uit van: Goed gedrag kun je leren Om dit te bereiken werken

Nadere informatie

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK oktober - december 2015 Meridiaan College NAAM JAAR VAK PROJECT TITEL KLAS Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie Werkboek Wij werken samen Wat gaan we doen? Het Meridiaan College

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen.

Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen. 5.3.1 AUTONOMIE Autonomie ervaren betekent dat je je werk graag doet en zinvol vindt. De volgende vragen peilen naar jouw ervaringen. Met deze vraag / vragen krijg je een zicht op hoe de medewerker autonomie

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 2 de leerjaar 2A Juf Anja Van Kerckhoven anjavankerckhoven@debasisduffel.be

Nadere informatie

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda:

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda: Week 14 Vrijdag 13 december 2013 Agenda: Schoolkrant Planning: Maandag 16-12: L 3+4: Schaatsen Dinsdag 17-12: geen extra activiteiten voorzien Woensdag 18-12: geen extra activiteiten voorzien Donderdag

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

PASTORALE WERKING MEDEDELINGEN

PASTORALE WERKING MEDEDELINGEN NIEUWSBRIEF vzw K.O.D.B. Beverst Vrije Basisschool 1 Talentenhuis Zonhoevestraat 4 3740 BEVERST november december 2017 www.talentenhuis.be PASTORALE WERKING de mensen kent, is verstandig. zichzelf kent,

Nadere informatie

Grote ouderavond. Communicatie en zelfstandigheid

Grote ouderavond. Communicatie en zelfstandigheid Grote ouderavond Communicatie en zelfstandigheid Welkom Hartstikke fijn dat u deze ouderavond gekomen bent! Programma 19.30 uur : Start met deel medezeggenschapsraad (MR) en ouderraad (OR) 19.50 uur :

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

DIGITAAL 09 10 11 12 13 - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN

DIGITAAL 09 10 11 12 13 - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN Maandag 18 april Dinsdag 19 april Woensdag 20 april Donderdag 21 april Vrijdag 22 april DIGITAAL - OEFENEN DIGITAAL - OEFENEN DIGITAAL - OEFENEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL - EXAMEN DIGITAAL

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar

Bedoeling infoavond. Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Bedoeling infoavond Wegwijs maken in het programma en de werkwijze van het 3 de leerjaar Dagindeling Juf Kim (3A) en meester Stijn (3B) Wiskunde, Nederlands, Wero Juf Kim geeft muzo voor beide klassen

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2013 INHOUD Paasvakantie P 1 Vrijaf 1 april + KIKO gesloten P 1 Vrijaf mei

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 B E L L E M A N Vrije basisschool De Putse Knipoog September 2016 Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 Directie en Co Een gedicht 03 Samenstelling schoolteam 2016-2017 04-07 Ouderavonden

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN INTAKEGESPREK

EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN INTAKEGESPREK Maya wil een cursus Nederlands volgen. Ze moet een afspraak maken voor een intakegesprek met het Huis van het Nederlands. Wat moet je doen? 1. Luister twee keer naar het fragment. Beantwoord de vragen

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE Afdeling OUTRIJVE. De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren

ONTHAALBROCHURE Afdeling OUTRIJVE. De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren ONTHAALBROCHURE 2018 Afdeling OUTRIJVE De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren Familiale sfeer - Kleinschaligheid en nabijheid. - Elke maand gezamenlijk moment: - aankondiging en opvolging van

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 12 september tot vrijdag 16 september 2016 Vrijdag 16 september is het strapdag op school. Strappen staat voor stappen en trappen. We willen op deze dag zoveel mogelijk kleuters en leerlingen te

Nadere informatie

HUISWERKBELEID in MAATJES

HUISWERKBELEID in MAATJES HUISWERKBELEID in MAATJES Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via ons huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten

Nadere informatie

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE NOVEMBER 2017

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 29 mei tot en met 1 juni 2012 Dank je wel aan iedereen die aanwezig was op Feest in de straat!! Een extra woordje van dank aan alle helpende handen!! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas +

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

infoavond 1B 7 september 2017 juf Liesbeth en juf Evelien

infoavond 1B 7 september 2017 juf Liesbeth en juf Evelien infoavond 1B 7 september 2017 juf Liesbeth en juf Evelien Leerkrachten 1B 2 leerkrachten in het 1 ste leerjaar: Juf Evelien: maandag tot kerstvakantie Juf Sandra: maandag tot 30 april Juf Liesbeth: dinsdag

Nadere informatie

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8

Wie ben jij & wie ben ik? Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 6 t/m 8 1 Utrecht, 2017 Beste docent(e), Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Dit programma speelt zich

Nadere informatie

Kwekkeveld nieuws. Beste ouder(s), verzorger(s),

Kwekkeveld nieuws. Beste ouder(s), verzorger(s), Kwekkeveld nieuws Beste ouder(s), verzorger(s), De start van het schooljaar is weer een feit. Na bijna 2 weken school lijkt het alsof we niet op vakantie geweest zijn. Alle zaken zijn zo n beetje opgestart

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018

maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018 maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Ook deze week is het maar een kort weekje en gaat al onze aandacht naar de mama's en

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016

Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016 Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016 Geboren We beginnen met geweldig nieuws. Op 9 maart is Emilia Louise geboren. De dochter van Juf Henriët en Dennis Huisken. Alles is goed. Dat is te zien op de foto!

Nadere informatie

Beleid Kanjertraining

Beleid Kanjertraining Beleid Kanjertraining Inleiding Op de Gertrudisschool werken we sinds januari 2012 met de kanjertraining. Voor u ligt het beleidsstuk Kanjertraining. We hopen dat het zicht geeft op wat we doen op school

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken

a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken De coördinatie van het zorgbeleid ligt in handen van de zorgcoördinator, in overleg en samenwerking met de directie. De verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Datum: vrijdag 26 januari 2018 Schoolweek: 17. Startpunt

Datum: vrijdag 26 januari 2018 Schoolweek: 17. Startpunt Datum: vrijdag 26 januari 2018 Schoolweek: 17 Startpunt Het thema tijdens de godsdienstlessen de afgelopen week was Woorden. Jezus vertelt aan de mensen in Nazaret het goede nieuws. De woorden die Hij

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

Beste ouders, ONZE AGENDA :

Beste ouders, ONZE AGENDA : Beste ouders, Onderstaand kunnen jullie belangrijke informatie terugvinden m.b.t. de maand maart. Tussen de krokusvakantie en de paasvakantie zitten er zes schoolweken. ONZE AGENDA : 2 maart 8 uur: start

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 juni tot vrijdag 9 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De laatste maand van het schooljaar is van start gegaan en er staan nog heel wat leuke dingen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. Presentatie Argus Clou. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. Presentatie Argus Clou. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 06 11-11-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Presentatie

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 26 augustus 2016, nummer 1 Inhoud 1. Start schooljaar 2. Studiedagen 3. Omgaan met elkaar 4. Ouder-kind-school 5. Contact ouders en school 6. TSO 7. leerlingenraad 8. Koken

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Iedereen aanwezig? Boekje Leren leren bij? p.10. Secundair onderwijs Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge

Iedereen aanwezig? Boekje Leren leren bij? p.10. Secundair onderwijs Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge Welkom in BZL Iedereen aanwezig? Boekje Leren leren bij? p.10 Afspraken binnen BZL Boekje Leren leren (klaar op de bank) start met terugblikken op de voorbije week (boekje LL p.10) planning maken voor

Nadere informatie

Opzet continurooster. basisschool de Klim-op Haaren. Handleiding voor ouders

Opzet continurooster. basisschool de Klim-op Haaren. Handleiding voor ouders Opzet continurooster basisschool de Klim-op Haaren Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Continurooster 1.1 Lesrooster 1.2 Visie op het continurooster 2. Uitwerking continurooster 2.1 Visie op de lunch

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Nu staan we stil bij het feit dat God graag wil dat je bij hem hoort. Het is goed om bij hem te zijn.

Nu staan we stil bij het feit dat God graag wil dat je bij hem hoort. Het is goed om bij hem te zijn. Terug Antwerpen, 1 december 2016. Beste ouders, Dit schooljaar behandelen we dus de kern van het Evangelie als thema. Nu staan we stil bij het feit dat God graag wil dat je bij hem hoort. Het is goed om

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 april tot en met 12 april mogen jullie genieten van een welverdiende paasvakantie! Veel plezier! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie We kunnen stilaan

Nadere informatie