Verslag 22 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag 22 januari 2015"

Transcriptie

1 OC Heilig Graf niet altijd zichtbaar, maar steeds aanwezig Verslag 22 januari 2015 Aanwezig: Appels Linda,, Buysse Patrick, Cornelissen Stef, Dierckx Ludo, Lannoo Luc, Van Eck Erwin Verstraelen Hilde, Verstraelen Marleen, Verschueren Greet,Vervoort Miranda,Wouters Peter Verontschuldigd: Biermans Jef, Broeckx Inneke, Doms Bert, Gruijthuijsen Johan, Martaux Ann, Moeskops Peter, Proost Katty, Sterkens Leen, Van der Heyden Ingrid, Van Dijck Els, Vanhulsel Natascha, Agenda 1. Verwelkoming 2. info schoolraad 3. rekrutering :stand van zaken 4. label oudervriendelijke school 5. Binnen zonder bellen 6. Catering opendeur 7. Oudercafé 19/3 8. Invulling feestvergadering 9. Musical: stand van zaken 10. Mededelingen vanuit directie 11. varia Verloop. 1. Verwelkoming; met een speciaal welkom voor Greet Verschueren ons nieuw lid. 2. Info Schoolraad: volgende agendapunten werden besproken: Informatie bij de nieuwe bouwplannen van de school/ klooster. Een deel van dit masterplan zal volgend jaar al van start gaan met de start van het gemengd internaat. De leraarskamer zal naar het klooster verhuizen, de bureaus van het klooster zullen door de schooladministratie in gebruik worden genomen. Op termijn zullen een aantal gebouwen verdwijnen en komt er een grote groene- vrije ruimte aan de Baron du Fourstraat. Er is een volgorde van werkzaamheden opgemaakt, dit is nog niet gekoppeld aan een precieze timing ervan. Meer info is te lezen op de website van de school.

2 CLIL: content and language, integrated learning: dit project loopt reeds in 25 scholen in Vlaanderen. Deze manier van werken blijkt erg efficiënt naar taalverwerving toe.vanaf volgend schooljaar zullen de lln. de keuze krijgen om een niet-taalvak in een vreemde taal te volgen. De lln. van het 1 ste en 2 de jaar Latijn en STEM kunnen er dan voor kiezen om geschiedenis / aardrijkskunde in het Engels te volgen. In het 5 de jaar zal esthetica in het Duits gevolgd kunnen worden. Voor TSO en KSO wordt nog bekeken of praktijkvakken mogelijk in een vreemde taal kunnen gegeven worden, en ook voor de 3 de graad ASO wordt dit nog verder uitgewerkt. Belangrijk is dat het altijd de keuze van de ll. blijft om in dit project te stappen; omwille van organisatie is de keuze wel binden voor het hele schooljaar. Wijzigingen lessentabellen: in het 1 ste jaar ASO zal vanaf volgend schooljaar Engels gegeven worden; STEM wordt ingevoerd in de 2 de graad dit brengt natuurlijk ook een verschuiving in vakken mee: 4 uur worden immers besteed aan technologie en engineering. Ook in de handelrichtingen worden enkele wijzigingen doorgevoerd. Een 7 de jaar logistiek staat op het programma en in de KSO-richtingen zullen de verschillende media meer geïntegreerd worden. 3. Rekrutering: onze rekrutering heeft (tot nu toe) geleid tot 1 extra lid!!! Ook op de info-avond 12/2 in de Apostoliekenstraat zullen we als OC een info-standje bemannen (Marleen, Stef, Hilde en Linda zullen zeker aanwezig zijn) we zullen trachten om tegen die avond te zorgen voor een nieuwe banner. Hilde stelt voor om de lln van school in te schakelen: de kunstrichting is hiervoor zeker geschikt!! Stef zal hiervoor de nodige informatie inwinnen en contacten leggen. Misschien is het ook mogelijk om tegen 12/2 te zorgen voor nieuwe t-shirts. En als we dan toch vernieuwen dan kunnen we misschien ook denken aan schorten tegen de opendeurdag! 4. Label oudervriendelijke school: met het verslag van het VCOV n.a.v. het bezoek in 2013 en de aandachtspunten die toen werden vermeld, wordt een lijst opgesteld met verwezenlijkingen/ aanpassingen. Bewegwijzering: bij briefwisseling wordt een plannetje bijgevoegd. Meer mensen worden betrokken bij het onthaal Poorten werden opnieuw en duidelijk genummerd Er werd gezorgd voor meer verlichting Voor meer structurele veranderingen wordt verwezen naar het masterplan (zie website) Onthaal: Binnen zonder bellen; deze tool vanuit VCOV wordt uitgetest op 27/1 Brieven naar ouders toe kunnen gevraagd worden in Frans,Engels, Russisch en Spaans.

3 Lln-begeleiding wordt vooral ingezet om in de eerste plaats de lkr te ondersteunen. De lkr is immers het eerste aanspreekpunt. Bij de eerste info-avond worden de llnbegeleiders zowel vanuit de school als vanuit het CLB voorgesteld. Zij zijn ook telkens aanwezig op oudercontactavonden. De communicatie met ouders via smartschool werd uitgebreid; de agenda verloopt nu ook via smartschool; ouders gebruiken steeds meer het berichtensysteem van smartschool. Smartschool wordt eveneens gebruikt om in te schrijven voor oudercontact (papieren uitnodiging wordt daarnaast ook nog meegeven) Bij het begin van het schooljaar ontvangen ouders een info brochure met korte handleiding van smartschool. Een werkgroep is bezig de visietekst pastoraal te herwerken in een toegankelijkere taal. Bij oudercontact wordt indien mogelijk gezorgd voor meer privacy: gesprekken gaan steeds meer door in klaslokalen. Alhoewel dit niet altijd voor het gewenste resultaat zorgt. Om steeds opnieuw ouders aan te trekken en te sensibiliseren om lid te worden van het oudercomité werd een uitgebreide rekruteringscampagne op touw gezet: flyer, banner, log, werden aangepast. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van facebook, ook wordt voor berichtgeving vanuit het OC naar de ouders toe gebruik gemaakt van smartschool. De school zet erg in op directe inspraak: ouders worden gemotiveerd om bij vragen/problemen meteen contact op te nemen met de school, met directie, betrokken lkr. Ouders blijken de communicatie rond de schoolkosten niet te kennen; in het schoolreglement worden deze nochtans bekend gemaakt: ouders tekenen het schoolreglement ook voor gelezen en goedgekeurd! Er wordt getracht om per richting een totaal bedrag aan de ouders mee te delen: het gaat dan om een richtbedrag gebaseerd op de kosten van het voorafgaande schooljaar. Hierbij kan natuurlijk geen rekening gehouden worden met onvoorziene omstandigheden, een aantal zaken zijn niet in te schatten Ouders hebben nu ook de mogelijkheid tot gespreide betaling van de schoolrekening: dit zal voortaan standaard worden aangeboden bij de inschrijving. De engagementsverklaring is opgenomen in het schoolreglement. 5. binnen zonder bellen: Linda geeft stand van zaken, overzicht van eerder gemaakte afspraken Deze avond gaat door op 27/1/15, uur in de cafeteria van de sporthal. Moderatoren zijn: Erwin, Stef, Linda. er zijn slechts enkele inschrijvingen binnengekomen: 1 vanuit Apostoliekenstraat, 3 ouders uit de Klinkstraat en 4 uit de Paterstraat. Vanuit Klinkstraat werden ook al 2 lkr afgevaardigd. Linda zal nog voor de indeling in groepen zorgen. Verslag van deze avond zal volgende vergadering besproken worden.

4 6. Catering opendeur: 10/5/2015 De frituurwagens zijn besteld Linda zal nog een lijst doorsturen om aan te geven wie, wanneer kan komen helpen Rekening houdend met de opmerkingen van vorig jaar moeten we zeker in de Paterstraat zorgen voor voldoende lkr die meteen s morgen mee in de keuken komen helpen. We willen voor elke vestiging werken met een verantwoordelijke voor de keuken en een verantwoordelijke voor de frituur. De verantwoordelijke in de keuken moet er op toezien dat niet meteen alle groenten worden opgesneden,. Ook de toevoer van smoskes in de frituur moet gegarandeerd zijn. De bestellingen moet pas klaar zijn tegen het moment dat deze worden afgehaald in de keuken. Bestelde broodjes worden afgehaald in de keuken. Linda zal de bestellijst voor de 3 vestigingen nog opmaken. Andre controleert dat de pompen voor mayonaise en ketchup schoon zijn. Hij kijkt ook na of er gezorgd kan worden voor kleine diepvriezers om de voorraad broodjes te bewaren. Stef zal de bestellijst van vorig jaar nog doorsturen naar Andre. 7. Ouderbox 19/3: deze gaat door in Turnhout, Campus Blairon. Uitnodiging zal nog worden doorgestuurd. 8. De feestvergadering gaat door op 11 juni. Om uur worden wij naar goede gewoonte in de Klinkstraat verwacht. Bij een hapje en een drankje zal dan het masterplan worden voorgesteld. Voorafgaand kunnen we een korte evaluatievergadering houden: uur ook in de Klinkstraat. 9. Musical: de inschrijvingen en ticketverkoop lopen erg goed. Dankzij de vele sponsors is de inkomprijs teruggebracht naar 20.00,--. De voorbereidingen zijn volop aan de gang. Wij zijn alvast benieuwd! 10. Mededelingen vanuit de directie/:clil en het Masterplan werden bij punt 2 reeds toegelicht 11. Varia: Luc informeert naar de reden bij de keuze van fietsroute vanuit de school naar het Gils bos. Er wordt niet altijd voor de kortste weg gekozen maar wel de veiligste, zeker omdat er met een grote groep wordt gefietst is dit erg belangrijk. Marleen oppert het idee om bij de opendeurdag 1 internaat kamer als kijk-kamer voor te stellen

5 Marleen geeft aan dat de verslagen op de website niet volledig werden gedownload. Linda zal dit controleren. Hilde merkt op dat de netheid van de toiletten in de Paterstraat soms te wensen overlaat. Hilde vraagt naar de procedure bij het verlaten van de school tijdens de middag: lln. van het 6 de jaar verlaten de school en moeten ook hun pasje tonen. Hier wordt sinds dit jaar strenger op gecontroleerd omdat er te veel werd geprofiteerd. Deze controle zal helaas bij sommige lln. tot irritatie leiden. Linda stelt de foto-tentoonstelling met als thema opvoeden samen aanpakken voor. Deze gaat door in het centrum basiseducatie in de Otterstraat. Miranda stuurde een vanuit het centrum met informatie door. Linda ontving van een ouder met de vraag met betrekking tot de schoolrekening. Op de rekening staat een bedrag vermeld onder de rubriek schooldrukwerk?? Patrick ligt toe: schooldrukwerk omvat alle kopies gebruikt in de verschillende lessen, brieven aan de ouders gericht, ook het drukwerk van het rapport, Ook op de website worden deze kosten vermeld; er kan misschien wel op gelet worden dat de omschrijving op website en rekening dezelfde is. Stef merkt op dat afhankelijk van de speelplaats waar de ll. s morgens moet zijn deze een paar minuten vroeger op school moet zijn. De regel is dat de lln. om 8.23 uur op hun speelplaats moeten zijn. Binnen de school betekent dus niet dat de ll. tijdig op de correcte speelplaats is / in de rij staat. Aanwezigheden worden s morgens in de rij genoteerd. Helaas levert dit ook af en toe enige frustratie op bij de lln.

Verslag 25 November 2014

Verslag 25 November 2014 OC Heilig Graf niet altijd zichtbaar, maar steeds aanwezig Verslag 25 November 2014 Aanwezig: Appels Linda,, Buysse Patrick, Cornelissen Stef, Dierckx Ludo, Doms Bert, Gruijthuijsen Johan, Lannoo Luc,

Nadere informatie

Verslag 28 Januari 2014

Verslag 28 Januari 2014 Heilig Graf Turnhout Secundair Onderwijs Verslag 28 Januari 2014 Aanwezig: Appels Linda,, Buysse Patrick, Cornelissen Stef, Dierckx Ludo, Doms Bert, Hendrickx Kristel, Lannoo Luc, Martaux Ann, Moeskops

Nadere informatie

Verslag 20 september 2018

Verslag 20 september 2018 Heilig Graf Turnhout Secundair Onderwijs Verslag 20 september 2018 Aanwezig: Buysse Patrick, Goris Patricia, Vervoort Miranda, Baelus Inge, Bastiaens Majko, Boven Marie, Cornelissen Stef, Hermans Filip,

Nadere informatie

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO 2DE GRAAD 24 Profiel Na de eerste graad maak je een duidelijke keuze. In het derde jaar kies je een studierichting en onderwijsvorm (ASO, TSO,

Nadere informatie

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN

ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO ECONOMIE LATIJN WETENSCHAPPEN HUMANE WETENSCHAPPEN ASO 2DE GRAAD 24 Profiel Na de eerste graad maak je een duidelijke keuze. In het derde jaar kies je een studierichting en onderwijsvorm (ASO, TSO,

Nadere informatie

Kijkwijzer: Oudervriendelijke school

Kijkwijzer: Oudervriendelijke school Kijkwijzer: Oudervriendelijke school Wat kan oudervriendelijkheid inhouden? Op basis van acht criteria reiken wij een aantal kapstokken aan waaraan het oudervriendelijke karakter van de school kan worden

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015

VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015 VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015 Datum: 3 mei 2015 Aanwezigen: Danny Van Buggenhout Anne Verlinden Marie-Renée Strijckmans Hans De Hertogh Lucille De Roy- Yvette Vereeken Sabin Van Roy Veerle Beeckman

Nadere informatie

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 SINT-LODEWIJKSCOLLEGE Beste leerling Met deze brochure in de hand kun je zien welke studierichtingen in het Sint- Lodewijkscollege aangeboden worden. Het is een waaier

Nadere informatie

Verslag vergadering: oudercomité

Verslag vergadering: oudercomité Verslag vergadering: oudercomité datum 24/09/2018 tijd plaats aanwezig 20u Refter De KIM Ouders / grootouders, leerkrachten en directie voorstelling leden Vertegenwoordiging van ouders, grootouder, leerkrachten

Nadere informatie

VCOV= 5 federaties. VCOV= 1800 ouderverenigingen

VCOV= 5 federaties. VCOV= 1800 ouderverenigingen VCOV= 5 federaties 5 aparte vzw s per bisdom Vrijwilligers in federatieraden Voorbereiden standpunten voor LOP, DPCC, focusgroepen en werkgroepen Vlor Vormgeven van oudercafés en infoavonden VCOV= 1800

Nadere informatie

Verloop infoavond. 19u 19.30u: algemene info & vragen 19.30u 20.00u: proefles CLIL

Verloop infoavond. 19u 19.30u: algemene info & vragen 19.30u 20.00u: proefles CLIL INFOAVOND CLIL Verloop infoavond 19u 19.30u: algemene info & vragen 19.30u 20.00u: proefles CLIL Wat is CLIL? Content and Language Integrated Learning zaakvak wordt in het Engels gegeven paralleltraject

Nadere informatie

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 Aanwezig: Thomas D'Espallier (voorzitter), An Van Aken (penningmeester), Veerle Maertens,

Nadere informatie

Onthaalmap Oudercomité

Onthaalmap Oudercomité Onthaalmap Oudercomité 2013-2014 Welkom als actief lid van het oudercomité. Om je integratie te bevorderen is er deze onthaalmap. Deze map bevat verschillende documenten omtrent de werking van het oudercomité.

Nadere informatie

STUDIEAANBOD SINT-JOZEF HUMANIORA 2015-2016

STUDIEAANBOD SINT-JOZEF HUMANIORA 2015-2016 STUDIEAANBOD SINT-JOZEF HUMANIORA 2015-2016 EERSTE GRAAD Eerste leerjaar Algemene vorming (moderne) Klassieke studiën ( of CLIL-) Tweede leerjaar Grieks- Moderne wetenschappen (SEI of CLIL-SEI) ASO TWEEDE

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Hannelore Heyman, Henk Verhulst, Karolien Ost, Dirk Permentier,, Rita Verdickt, Roland Wagemans, Inge Luyckx

VTS Oudercomité. Hannelore Heyman, Henk Verhulst, Karolien Ost, Dirk Permentier,, Rita Verdickt, Roland Wagemans, Inge Luyckx VTS Oudercomité Verslag vergadering 16 januari 2014 voorzitter Nadia Van Hemelrijck Mail:hprnad@hotmail.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Nadia

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Vergadering van het oudercomité op maandag 23 september 2013 om 20.00 uur.

Vergadering van het oudercomité op maandag 23 september 2013 om 20.00 uur. Vergadering van het oudercomité op maandag 23 september 2013 om 20.00 uur. Plaats: leraarskamer Vrije Handelsschool Aanwezig: Directie: Patrick Van Hiel (directeur 1 ste graad) Lode Corveleyn (directeur

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 31 mei 2018 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Juf Lut Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen (voorzitter)

Nadere informatie

Ouderavond secundair onderwijs. 11 maart 2019

Ouderavond secundair onderwijs. 11 maart 2019 Ouderavond secundair onderwijs 11 maart 2019 Agenda Begeleiden van keuzeproces door CLB Structuur Secundair Onderwijs Studie- en schoolkeuze Waar vind ik informatie? 2 Begeleiden van het keuzeproces door

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 06-05-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), An Sevenants (AS),

Nadere informatie

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Aanwezig: Luc Vanspauwen, Sandra Brands, Mia Olefs, Miriam Vandecaetsbeek, Didier Renwa, Guy Van Aken, Davina Hamal, Greet Knaepen, Jan Cuypers, Leen Neven,,

Nadere informatie

Verslag van de schoolraad van 25 februari Stedelijke basisschool De Muze Begijnhofdries 42, 9000 Gent

Verslag van de schoolraad van 25 februari Stedelijke basisschool De Muze Begijnhofdries 42, 9000 Gent Verslag van de schoolraad van 25 februari 2016 Stedelijke basisschool De Muze Begijnhofdries 42, 9000 Gent xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Aanwezig : Vera de Hoog (directeur De Muze / vertegenwoordiger inrichtende

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

Info over deze school

Info over deze school Info over deze school een school van don Bosco: opvoeden met don Bosco als GIDS en TOCHTGENOOT 1815-1888 een school van don Bosco: = school = thuis = speelplaats = parochie Don Bosco Zwijnaarde = school

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité dinsdag

Verslag vergadering oudercomité dinsdag Verslag vergadering oudercomité dinsdag 11 10 2016 1. Aanwezigen overlopen Aanwezigen vertegenwoordiging ouders: Sofie Noé, Sigrid Bielen, Ann Willekens, Ann Luyten, Serge Houben, Annelies Verjans, Leah

Nadere informatie

Verslag ouderraad Scheppers 22/09/2015

Verslag ouderraad Scheppers 22/09/2015 1 Verslag ouderraad Scheppers 22/09/2015 Aanwezig: Sabine Van Doorslaer, Frank Anthonissen, Jo Baeyens, Myriam Broeders, Veerle Lauwers, Danny Nauwelaerts, Saskia Westbrook, Véronique Claus, Wim Frateur,

Nadere informatie

Bevraging oudervriendelijke school

Bevraging oudervriendelijke school Bevraging oudervriendelijke school Oktober 2012 Inleiding op deze vragenlijst Beste , Welkom bij deze vragenlijst. Tekst moet nog opgemaakt worden 2 Vragenlijst Bereikbaarheid Ik kan als

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Oudercomité: Els Kriekemans, Mieke Sergier, Ilse Vermeirssen, Jenny Rutten, Carina Verveckken, Greet Weyers, Anja Beeckmans, Ronald Van der Velde

Oudercomité: Els Kriekemans, Mieke Sergier, Ilse Vermeirssen, Jenny Rutten, Carina Verveckken, Greet Weyers, Anja Beeckmans, Ronald Van der Velde VERSLAG VERGADERING Voorzitter: Ilse Vermeirssen Ondervoorzitter: Els Kriekemans Penningmeester: Mieke Sergier Datum: Maandag 12 november 2012 Secretaris: Ellen Ruythooren Aanwezige leden: Schoolafgevaardigden:

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en de professionele cultuur. We geven in dit onderdeel

Nadere informatie

Ouderavond secundair onderwijs. 27 februari 2019

Ouderavond secundair onderwijs. 27 februari 2019 Ouderavond secundair onderwijs 27 februari 2019 Agenda Begeleiden van keuzeproces door CLB Structuur Secundair Onderwijs Studie- en schoolkeuze Waar vind ik informatie? 2 Begeleiden van het keuzeproces

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Infoavond. Smartschool. Schoolreglement. De ouderraad. Varia

NIEUWSBRIEF 1. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Infoavond. Smartschool. Schoolreglement. De ouderraad. Varia NIEUWSBRIEF 1 Vijfde jaar 1 september 2017 De nieuwsbrief In elke nieuwsbrief krijgt u de informatie die u door de komende weken moet loodsen. Zo ziet de planning van de nieuwsbrieven eruit: Nieuwsbrief

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

klaar voor morgen www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen we ons graag

Nadere informatie

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN SHD Onderwijsnet: OVSG; leerplannen KOV Type school: ASO school met TSO component vanaf de tweede graad; B-stroom Andere nuttige info: 1205 leerlingen; 10 klassen in 1A (7 moderne,

Nadere informatie

OUDERRAAD SINT-JOZEFCOLLEGE

OUDERRAAD SINT-JOZEFCOLLEGE Verslag van de vergadering van maandag 25 februari 2008 Aanwezig Leentje Van Meirhaeghe, Nancy Verhoeven, Christa Vandenberck, Anne Derriks, Muriel Vermariën, Erwin Peeters, Paul De Jongh, José Van den

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014 Datum vergadering: 23 september 2014 Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen Ouderraad Volgende vergadering: 21 oktober 2014 Aanwezig Verontschuldigd Victor Dries,Yo Wouters,Marianne

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG.

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. INFO BROCHURE graad JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. Ontdek en ontwikkel jouw talenten en interesses in onze brede eerste graad. nieuwenbosch.be NIEUWEN BOSCH HUMANIORA GENT In onze brede ste graad ontdekken

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Aanwezig: Alain Verelst, Eric Dugailliez, Wim Van Grunderbeeck, Eric Vanden Bempt, Els Reygaert, Daniel (vader van een meisje uit OKAN A), Heidi

Nadere informatie

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Verslag Ouderraad 5 juni 13 Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Afwezig : Jo Agendapunten: 1) Traktatie

Nadere informatie

Reynders Hilde Directeur X Kellen Dirk Adjunct - Directeur X Nivelle Greet Adjunct - Directeur x Geerts Dirk Leerkracht X. Verontschuldigd.

Reynders Hilde Directeur X Kellen Dirk Adjunct - Directeur X Nivelle Greet Adjunct - Directeur x Geerts Dirk Leerkracht X. Verontschuldigd. Aanwezig Verontsc huldigd Afwezig Aanwezig Verontsc huldigd Afwezig VERSLAG OUDERRAAD VAN 06-12-2016 PROVINCIALE KUNSTHUMANIORA HASSELT Directie en Technici Aanwezig Verontschuldigd Reynders Hilde Directeur

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 18.01.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Gastspreker: (D) Directie - (L) Leerkracht Agenda: Agenda Onderwerpen

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs

OLFA EDEGEM. WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs OLFA EDEGEM WELKOM op deze: info-avond voor ouders overgang secundair onderwijs Wat na het zesde leerjaar??? KIEZEN = PROCES gebeurt STAP VOOR STAP (boekje klas): ) ik denk na over kiezen ) ik leer mezelf

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 13 januari Aanwezigen. Verontschuldigd:

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 13 januari Aanwezigen. Verontschuldigd: VTS Oudercomité Verslag vergadering 13 januari 2015 voorzitter Nadia Van Hemelrijck Mail: hprnad@hotmail.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Eric

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Studiebegeleiding Op studievlak kan je extra begeleiding krijgen door co-teachting, inhaallessen, avondstudie, sessies leren leren, faalangsttraining... Alleen in een veilige en geborgen omgeving is een

Nadere informatie

NIEUWE INVULLING IN DE EERSTE GRAAD www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad?

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je in onze brochure neust. Je ontdekt hierin wat onze school allemaal voor jou in petto

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten:

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten: VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: (D) Directie - (L) Leerkracht Valerie, Vanya,

Nadere informatie

VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011

VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011 Ons kenmerk: LOP/TB/VRS/BOOS/VDM/110927/007 Bijlage: overzicht van de analyses VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011 - Sofie contacteert Saïda voor een stand van zaken i.v.m. de sleutels.

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek. De volgende punten zullen besproken worden:

Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek. De volgende punten zullen besproken worden: Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en overlopen agenda Bruno is niet aanwezig o.w.v.

Nadere informatie

Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015

Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015 Verslag ouderraad Nieuwen Bosch 14 september 2015 Aanwezig: Marc Pauwels (voorzitter), Riet Coppens, Bart Dejaegere (directie), Ann Bracquez (leerkracht), Barbara De Mild 1. INFOAVOND OUDERS 1 E JAARS

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3 e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs De jongeren van nu Omdat de jongeren van nu steeds voor ons in de banken zitten evolueren wij al meer dan 180 jaar. De Zusters

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 18 april Aanwezigen. Verontschuldigd:

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 18 april Aanwezigen. Verontschuldigd: VTS Oudercomité Verslag vergadering 18 april 2013 voorzitter Linda Oste Mail:linda.oste@be.ey.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Linda Oste, Micheline

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar Proeven en ontdekken in het eerste jaar Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je onze brochure leest. Hierin ontdek je wat onze

Nadere informatie

OUDERCOMITE. 1) VERWELKOMING De directie en de voorzitters, Katia Blondeel en Helga Lanciers heten iedereen van harte welkom.

OUDERCOMITE. 1) VERWELKOMING De directie en de voorzitters, Katia Blondeel en Helga Lanciers heten iedereen van harte welkom. OUDERCOMITE MS - ASO TSO/BSO DON BOSCO HAACHT www.dbaacht.be/oc Verslag vergadering oudercomité van maandag 7 maart 2016 Aanwezig : - MS : Katrien de Pillecyn, Dirk Theys, Anja Vanwesemael, Ria Verhasselt

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Systematische beschrijving van een project

Systematische beschrijving van een project Systematische beschrijving van een project School - Naam - School - en buurtkenmerken a. typering van de school Don Bosco Groenveld Ligging Groenveldstraat 44 3001 Heverlee Rand van Leuven, net buiten

Nadere informatie

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair Walburg, Hamont-Achel Dommelhof, Neerpelt Palethe, Overpelt Infoavond Basisonderwijs scholen of campussen WICO campus Salvator Hamont-Achel WICO campus

Nadere informatie

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO STRUCTUUR VAN HET SECUNDAIR ONDERWIJS +18 JAAR verder studeren werk 12-17 JAAR 2,5-11 JAAR SECUNDAIR ONDERWIJS

Nadere informatie

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 3de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 9 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 9 900 Sint-Niklaas Tel: 0 0 9 00 Fax: 0 0

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be

Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie in onze school Jenaplanschool Lieven Gevaert Osylei 86 2640 Mortsel 03/449.36.70 www.jenaplanschoollievengevaert.be lievengevaert@skynet.be VISIE OUDERBETROKKENHEID

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014.

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Aanwezig: Kurt Houwenhuyse, Ann Van Hecke, Annick Blomme, Kristof Lamote, Veerle De Maesschalk, Eveline Remorie, Evelyn Gyssels, Edward Vandedrinck, juf Margot,

Nadere informatie

... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal.

... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal. ... de scholengemeenschap van het vrij secundair onderwijs in Deinze en Aalter Ideaal.... kwaliteitsvol, innovatief onderwijs met een aanbod voor élk talent Ideaal.... een waaier van hedendaagse, toekomstgerichte

Nadere informatie

Op stap naar de tweede graad

Op stap naar de tweede graad Op stap naar de tweede graad Inhoud van deze avond 1. 2. Structuur gewoon secundair onderwijs Goed kiezen 1. Structuur secundair onderwijs Structuur Secundair onderwijs VHO Se-n-Se Se-n-Se VHO 7 de spec.

Nadere informatie

1. Verwelkoming nieuwe leden + voorstellen aanwezigen

1. Verwelkoming nieuwe leden + voorstellen aanwezigen VERSLAG Werkgroep: Datum: Verslaggever: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ouderraad 25/09/2018 Tatiana Rutten Campus Botaniek Stefaan Croonen, directeur Ouders Fabienne Goels, voorzitter Annie Vereecken

Nadere informatie

Stap je mee in ons verhaal?

Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje juni 2019 Stap je mee in ons verhaal? WE VLIEGEN NAAR DE LAATSTE MAAND VAN HET SCHOOLJAAR MET BOEKENBEEST FAMIL Agenda... 30.05.2019: O.L.H.-Hemelvaart = geen school 31.05.2019: Brugdag = geen

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité d.d

Verslag vergadering oudercomité d.d Verslag vergadering oudercomité d.d. 15.09.2015 Aanwezig: Bonjé Patrick, Deprez Mia, Johan Berteloot, Valerie Mariacourt, Séverine Mariacourt, Declercq Nick, Dehaene Mathieu (directeur SAM), Annemie Delannoy,

Nadere informatie

Ouderavond 3de jaar en nieuwe leerlingen TSO. 9 september 2014

Ouderavond 3de jaar en nieuwe leerlingen TSO. 9 september 2014 Ouderavond 3de jaar en nieuwe leerlingen TSO 9 september 2014 Agenda Welkom Doel van deze avond Kennismaking Toelichting structuur school, studierichtingen en rapportensysteem Verloop van de avond Algemene

Nadere informatie

Op stap met het werkboekje!?

Op stap met het werkboekje!? Werking CLB Op stap met het werkboekje!? 6 studiekeuzetaken Wat betekent kiezen? Ik leer mezelf kennen Ik verken de beroepenwereld Ik leer het Secundair Onderwijs kennen Ik maak een keuze Ik ben zeker

Nadere informatie

Verslag ouderraad 05 Nov 18

Verslag ouderraad 05 Nov 18 Verslag ouderraad 05 Nov 18 Aanwezig: Mevr Van Opstal, Mevr Simons, Peter, Luc, Inge, Carine, Kristel, Martine Verontschuldigd: Peggy, Gitte, Nadia 1. Goedkeuring verslag 10 Sep 18 Het verslag van 10 Sep

Nadere informatie