Hoger Beroepen in Samenvattingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoger Beroepen in Samenvattingen"

Transcriptie

1 Hoger Beroepen in 2017 Samenvattingen HB In de Sneekweek start de Randmeer Silver vloot met windkracht 3, maar halverwege de baan valt hij weg en komen er veel windstiltes en schiftende vlaagjes. In die wedstrijd finisht nummer één met 20 minuten voorsprong op nummer twee. Nummer twee protesteert omdat hij vindt dat zo n groot tijdsverschil niet kan optreden. Bovendien heeft een getuige gezien dat bij merkteken 11 de betreffende Randmeer meevoer met de Gold-vloot, die 25 minuten eerder gestart was. Het protestcomité concludeert dat de Randmeer twee merktekens heeft overgeslagen en sluit hem uit. De Randmeer gaat in hoger beroep omdat het protestcomité bij de mondelinge uitspraak alleen maar heeft gezegd dat zo n grote voorsprong onaannemelijk was als de baan correct gezeild was, terwijl pas in de schriftelijke uitspraak gerept wordt van merktekens overslaan. En van de merktekens die zouden zijn overgeslagen, is de Randmeer 100% overtuigd dat hij ze wel heeft gerond. Het protestcomité, om commentaar gevraagd, komt tot de ontdekking dat het niet als feit heeft vastgesteld dat er merktekens overgeslagen zijn, en welke. Het vraagt de Zeilraad een uitspraak in deze kwestie te doen. De Zeilraad vernietigt de uitspraak van het protestcomité en draagt het wedstrijdcomité op een nieuwe uitslag op te stellen.

2 DE ZEILRAAD VAN HET KONINKLIJK NEDERLANDS WATERSPORT VERBOND HB Protest van Randmeer 197 tegen Randmeer 398 Koninklijke Watersportvereniging Sneek Sneekweek, race 4, 8 augustus 2017 REGELS 63.6 (..) Het comité moet daarna de feiten vaststellen en daarop zijn beslissing baseren. HET ORIGINELE PROTEST Het protest van Randmeer 197 Randmeer 398 is volgens de uitslag eerder gefinisht dan Randmeer 197. Dit is volgens mij foutief, de Randmeer 197 heeft de gehele baan gevaren en telkens in de voorhoede gevaren met 1041 en Daarbij zijn wij niet gepasseerd door boot 398. Door het protestcomité vastgestelde feiten: Baan D rood Randmeer Gold start 25 minuten eerder dan Randmeer Silver met windkracht 3 Bf. De windsterkte van 3Bf blijft van kracht tot en met merkteken vor de Randmeer Gold en merkteken 11 voor de Randmeer Silver. Bij merkteken 11 ziet de 1111 de 398 meevaren met de Randmeer Goldfleet De 398 finisht 20 minuten voor de 197. Beslissing van het protestcomité: Randmeer 398 is merkteken 8 en merkteken 12 niet aan de voorgeschreven zijde en in de correcte volgorde voorbij gevaren en overtreedt RvW 28.2 (a). Randmeer 398 DSQ voor race 4. HOGER BEROEP EN COMMENTAREN Het hoger beroep van Randmeer 398 (samengevat) In de mondelinge uitspraak gaf het protestcomité aan dat 20 minuten vóór de 197 finishen niet aannemelijk was, zonder opgaaf van reden. Het protestcomité heeft daarom het protest toegewezen. In de schriftelijke uitspraak staat dat de 398 de merktekens 8 en 12 gemist zou hebben. Wij zijn er zeker van deze merktekens rechtmatig gerond te hebben. Randmeer en Randmeer 1111 hebben ons zien varen bij merkteken 12. In de uitspraak staan geen verwijzingen naar feiten of getuigenverklaringen over het negeren of verkeerd ronden van merktekens. De uitspraak van het comité is gebaseerd op de tijd tussen de 398 en de 197 waarbij windstiltes en schiftingen een duidelijke rol hebben gespeeld. Er is geen onderzoek gedaan naar andere tijdverschillen. Commentaar van het protestcomité Het protestcomité heeft vastgesteld dat de voorsprong van de 398 is ontstaan in het eerste deel van de wedstrijd. De 398 had toen al ongeveer 25 minuten goedgemaakt op de Randmeer Goldfleet. Het protestcomité is van mening dat voor het verkrijgen van een voorsprong van 25 minuten een bootsnelheid is vereist die onder de gegeven condities onmogelijk is. Hieruit heeft het protestcomité de conclusie getrokken dat de 398 de baan niet goed heeft gevaren. Het protestcomité heeft echter de niet met feiten gestaafde conclusie getrokken dat merkteken 8 en 12 niet aan de voorgeschreven zijde en in de correcte volgorde voorbij zijn gevaren. Hiermee heeft het protestcomité een fout gemaakt. Het verzoekt de Zeilraad te beslissen op grond van zijn bevoegdheid conform RvW 71.2 Commentaar van Randmeer 197 Er is geen commentaar ontvangen van Randmeer 197 Banenkaart

3 UITSPRAAK VAN DE ZEILRAAD Overwegingen van de Zeilraad In een wedstrijd met variabele winden en windstiltes is het niet uitzonderlijk als een boot ineens een voorsprong neemt, of stil blijft liggen dobberen terwijl links en rechts van hem de andere deelnemers vooruit gaan. Het protestcomité had de taak de onderlinge posities die de boten van de Silverfleet gedurende de wedstrijd hadden, zo goed mogelijk in kaart te brengen. Geschikte ijkpunten zijn de start, de boeirondingen en de finish. De finishvolgorde is bekend, maar zonder dat uit finishtijden de onderlinge tijdverschillen blijken. Als enige is bekend dat de 398 twintig minuten eerder finishte dan de 197. Bij de start is het veld zo overzichtelijk mogelijk. Het protestcomité heeft de positie van de 398 tijdens de start niet vastgesteld. Het protestcomité heeft niet kunnen vaststellen of de 398 wel met de rest van de Silverfleet is meegestart. Van de boeirondingen is alleen vastgesteld dat op het moment dat de 1111 merkteken 11 (bb) rondde, de 398 daar ook in de buurt was en met de Goldfleet meevoer. De Zeilraad acht het uiterst onwaarschijnlijk dat na meer dan twee maanden in een eventueel nieuw verhoor ontbrekende gegevens nog betrouwbaar aan het licht kunnen komen. Beslissing in hoger beroep: De Zeilraad vernietigt de beslissing van het protestcomité, omdat die niet op vastgestelde feiten is gebaseerd. De Zeilraad beslist dat het protest wegens het gebrek aan feiten, namelijk welk deel van de baan de 398 verkeerd gevaren zou hebben, afgewezen had moeten worden. De Zeilraad draagt het wedstrijdcomité op de uitslag in race 4 aan te passen door aan de 398 de scorepunten behorende bij zijn finishplaats toe te kennen en de gewijzigde uitslag te publiceren. Nieuwegein, [datum] Gebaseerd op RvW De Zeilraad was voor deze uitspraak samengesteld als volgt: Dieter van der Schilden (voorz), Margriet Pannevis, Henk Botterweg, Geert Geelkerken, Frans de Vries Lentsch.

4 Samenvatting HB Protest van Lemster Skûtsje tegen Wylde Wytse, tijdens de 14 E Friese Hoekrace 2017, 7 en 8 oktober 2017 georganiseerd door Watersportvereniging De Zevenwolden Lemmer De Zeilraad constateert dat er door het protestcomité procedure fouten zijn gemaakt. De Zeilraad constateert dat de door het protestcomité vastgestelde feiten niet de conclusie en de beslissing van het protestcomité dekken. Beslissing in hoger beroep De Zeilraad beslist dat de door het protestcomité vastgestelde feiten onvoldoende zijn; er een nieuw verhoor moet komen door hetzelfde protestcomité onder leiding van een door de Zeilraad aangewezen voorzitter; voor het nieuwe verhoor alle informatie, die door de partijen aan de Zeilraad is verstrekt, inclusief de foto s, aan het protestcomité ter beschikking wordt gesteld. De Zeilraad wijst Leo Pieter Stoel aan als nieuwe voorzitter.

5 DE ZEILRAAD VAN HET KONINKLIJK NEDERLANDS WATERSPORT VERBOND HB Protest van Lemster Skûtsje tegen Wylde Wytse Watersportvereniging De Zevenwolden Lemmer 14 E Friese Hoekrace 2017, 7 en 8 oktober 2017 REGELS R2.1(a) Niet langer dan 15 dagen na ontvangst van de schriftelijke beslissing van het protestcomité. moet de aanvrager een hoger beroep aanvraag en naar de nationale autoriteit (Zeilraad) sturen. R5 De nationale autoriteit moet de vastgestelde feiten van het protestcomité aanvaarden behalve wanneer zij beslist dat deze onvoldoende zijn Ook mag de nationale autoriteit (Zeilraad) opdracht geven een verhoor te heropenen of een nieuw verhoor te starten door het zelfde of een ander protestcomité. Wanneer de nationale autoriteit beslist dat er een nieuw verhoor moet komen, mag zij het protestcomité samenstellen. HET ORIGINELE PROTEST Het protest van Lemster Skûtje Wylde Wytse vaart over stuurboord en blijft niet vrij en overtreedt regel 10. Lemmer vaart over bakboord boeg. Door het protestcomité vastgestelde feiten Lemmer ligt vrij voor over SB. Wylde Wytse vrij achter over SB, is aan loefzijde boord aan boord met Swarte Wyf. Lemmer verandert van koers en vaart over bakboord. Wylde Wietse loeft op om vrij te blijven maar raakt Lemmer achter op het roer. Conclusies en van toepassing zijnde regels Wylde Wytse overtreedt regel 10 en 14. Beslissing Wylde Wytse is gediskwalificeerd. Wylde Wytse verzoekt een heropening (samengevat) Er is fotomateriaal beschikbaar gekomen. Voorzitter protestcomité weigert aanvankelijk kennis te nemen van fotomateriaal maar roept toch protestcomité bijeen om de zaak informeel en niet als protestbehandeling te bespreken. Ook Lemmer is bij deze informele bespreking aanwezig. Conclusie van het protestcomité is, dat de getoonde foto niet toegelaten wordt als bewijsmateriaal voor het ingediende protest. Na beraad deelt de voorzitter van het protestcomité mede, dat de eerdere uitspraak blijft staan. UITSPRAAK VAN DE ZEILRAAD Overwegingen van de Zeilraad Blijkens het hoger beroep van Wylde Wytse is na de uitspraak inzake bovenvermeld protest gevraagd om een schriftelijke uitspraak. Op 6 november 2017 heeft Wylde Wytse aan de voorzitter van het protestcomité een bericht verstuurd met het verzoek de gevraagde en toegezegde schriftelijke uitspraak toe te sturen. De voorzitter heeft dezelfde dag per bericht gedaan. Wylde Wytse heeft de hoger beroep aanvraag op 16 november 2017 naar de nationale autoriteit verzonden. De hoger beroep aanvraag voldoet derhalve aan R2.1(a) en kan in behandeling worden genomen. - De Zeilraad constateert dat er door het protestcomité procedurefouten zijn gemaakt. - De Zeilraad constateert dat de door het protestcomité vastgestelde feiten niet de conclusie en de beslissing van het protestcomité dekken. Beslissing in hoger beroep De Zeilraad beslist dat

6 - de door het protestcomité vastgestelde feiten onvoldoende zijn; - er een nieuw verhoor moet komen door hetzelfde protestcomité onder leiding van een door de Zeilraad aangewezen voorzitter; - voor het nieuwe verhoor alle informatie, die door de partijen aan de Zeilraad is verstrekt, inclusief de foto s, aan het protestcomité ter beschikking wordt gesteld. De Zeilraad wijst Leo Pieter Stoel aan als nieuwe voorzitter. Utrecht, januari 2018 Gebaseerd op RvW De Zeilraad was voor deze uitspraak samengesteld als volgt: Dieter van der Schilden (voorzitter), Margriet Pannevis, Geert Geelkerken, Jos Spijkerman, Frans de Vries Lentsch, Paul de Groot en Gérard Vervoort

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2016 Samenvattingen HB 16-01 Bij de ronding van de benedenboei heeft een binnenliggende ORC-boot naar de mening van de buitenliggende boot te veel ruimte genomen. Het protestcomité sluit

Nadere informatie

HB HB HB Samenvatting

HB HB HB Samenvatting Samenvatting HB 18-01 Hoger Beroep van Optimist 1186 tegen de beslissing van het protest comité van United 4 bij Medemblik in verband met de uitslag van race 3 yellow gevaren op 14 april 2018. Voordat

Nadere informatie

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2016 Samenvattingen HB 16-01 Bij de ronding van de benedenboei heeft een binnenliggende ORC-boot naar de mening van de buitenliggende boot te veel ruimte genomen. Het protestcomité sluit

Nadere informatie

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2016 Samenvattingen HB 16-01 Bij de ronding van de benedenboei heeft een binnenliggende ORC-boot naar de mening van de buitenliggende boot te veel ruimte genomen. Het protestcomité sluit

Nadere informatie

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2015 Samenvattingen HB 15-01 Een deelnemer in een wedstrijd voor eenmansboten is uitgescholden door een andere deelnemer en protesteert op grond van regel 2 en/of 69. Het protestcomité

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Teamwedstrijden Regenbogen Holland-Friesland 2017

Wedstrijdbepalingen Teamwedstrijden Regenbogen Holland-Friesland 2017 Wedstrijdbepalingen Teamwedstrijden Regenbogen Holland-Friesland 2017 Bepaling 1 1.1 De Wedstrijdserie is onderworpen aan de regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW), inclusief

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog Klasse Evenement 19, 20 en 21 mei. Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog Klasse Evenement 19, 20 en 21 mei. Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog Klasse Evenement 19, 20 en 21 mei Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht 1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport-Vereeniging

Nadere informatie

Hoger Beroepen in 2014. Samenvattingen

Hoger Beroepen in 2014. Samenvattingen Hoger Beroepen in 2014 Samenvattingen HB 14-01 De Zeilraad ontvangt een rapport van een internationale jury over wangedrag door een Nederlandse eigenaar van een Farr 40 tijdens het Noord-Amerikaanse kampioenschap

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 12 t/m 16 augustus 2019 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 12 t/m 16 augustus 2019 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 12 t/m 16 augustus 2019 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht.

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Teamwedstrijden Regenbogen

Wedstrijdbepalingen Teamwedstrijden Regenbogen Wedstrijdbepalingen Teamwedstrijden Regenbogen Artikel 1 1.1 De Wedstrijdserie is onderworpen aan de regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen, inclusief Appendix D. 1.2 De bepalingen

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog jubileumevenement 2, 3, 4 en 5 juni 2017

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog jubileumevenement 2, 3, 4 en 5 juni 2017 Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog jubileumevenement 2, 3, 4 en 5 juni 2017 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht 1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport-Vereeniging

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog Klasse Evenement 8, 9 en 10 Juni 2019

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog Klasse Evenement 8, 9 en 10 Juni 2019 Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Regenboog Klasse Evenement 8, 9 en 10 Juni 2019 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht 1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport-Vereeniging

Nadere informatie

Watersportverbond. verzoek om verhaal

Watersportverbond. verzoek om verhaal Watersportverbond cursus wedstrijdofficial-3 verzoek om verhaal watersportverbond editie 2019 niet gebruiken na sept 2019 1 Verzoek om verhaal Als een deelnemer vindt dat zijn score buiten zijn schuld

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen. BMW Amsterdam Magic Marine Klasse Evenement t/m 16 mei op de Loosdrechtse Plassen

Lokale Wedstrijdbepalingen. BMW Amsterdam Magic Marine Klasse Evenement t/m 16 mei op de Loosdrechtse Plassen Lokale Wedstrijdbepalingen BMW Amsterdam Magic Marine Klasse Evenement 2016 14 t/m 16 mei 2016 op de Loosdrechtse Plassen 1 Lokale Wedstrijdbepalingen Het BMW Magic Marine Klasse Evenement voor de Regenboog

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Motketel Wedstrijden voor Rond- en Platbodems op de Loosdrechtse Plassen op 13 en 14 mei 2017

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Motketel Wedstrijden voor Rond- en Platbodems op de Loosdrechtse Plassen op 13 en 14 mei 2017 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Motketel Wedstrijden voor Rond- en Platbodems op de Loosdrechtse Plassen op 13 en 14 mei 2017 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht 1. Organiserende

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen. Marieholm Zomer Evenement

Wedstrijdbepalingen. Marieholm Zomer Evenement Wedstrijdbepalingen Marieholm Zomer Evenement In de diverse Marieholm klassen Georganiseerd door Watersport Vereniging Hoorn In samenwerking met de Nederlandse Marieholm Vereniging donderdag 28 t/m zaterdag

Nadere informatie

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2014 Samenvattingen HB 14-01 De Zeilraad ontvangt een rapport van een internationale jury over wangedrag door een Nederlandse eigenaar van een Farr 40 tijdens het Noord-Amerikaanse kampioenschap

Nadere informatie

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2015 Samenvattingen HB 15-01 Een deelnemer in een wedstrijd voor eenmansboten is uitgescholden door een andere deelnemer en protesteert op grond van regel 2 en/of 69. Het protestcomité

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 13 t/m 17 augustus 2017 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 13 t/m 17 augustus 2017 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 13 t/m 17 augustus 2017 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen Georganiseerd door Stichting Easy Week, in samenwerking met de

Nadere informatie

WEDSTRIJDBEPALINGEN. 6-uurs van de Westeinder zondag 11 juni 2017

WEDSTRIJDBEPALINGEN. 6-uurs van de Westeinder zondag 11 juni 2017 WEDSTRIJDBEPALINGEN 6-uurs van de Westeinder zondag 11 juni 2017 Organiserende autortiteit en plaats De 6-uurs van de Westeinder wordt georganiseerd door Watersport Vereniging Schiphol (WV Schiphol) in

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Pampus jubileumevenement 14, 15 en 16 juni 2019

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Pampus jubileumevenement 14, 15 en 16 juni 2019 Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Pampus jubileumevenement 14, 15 en 16 juni 2019 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht 1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport-Vereeniging

Nadere informatie

EWVA. Enkhuizer Watersport Vereniging Almere

EWVA. Enkhuizer Watersport Vereniging Almere EWVA Enkhuizer Watersport Vereniging Almere IJSSELMEER WINTERCUP 2018-2019 A 0 Er zijn drie typen banen: Op en neer (seinvlag O) Traditioneel rond vaste bebakening (seinvlag T) Middels seinvlag G, T of

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor de Splash Sailing Tour georganiseerd door watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude onder auspiciën van het Watersportverbond op 10 en 11 juni 2017 op de Vinkeveense Plassen 1 REGELS

Nadere informatie

Regelwijzigingen

Regelwijzigingen Wat is er veranderd? Veel kleine wijzigingen : Om een regel te verduidelijken Om een regel te veranderen Soms om een regelnummer te wijzigen i Sectie C van deel 2 (regels 18, 19 en nu 20) over boeirondingen

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen NK V/VA klasse september 2015 1

Wedstrijdbepalingen NK V/VA klasse september 2015 1 Wedstrijdbepalingen voor het Nederlandse Kampioenschappen In de V/VA Klasse georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met het Watersportverbond en de V/VA klassenorganisatie op donderdag

Nadere informatie

WEDSTRIJDBEPALINGEN. Long Distance en. F18 KE en F16 KE CATPOINT GREVELINGEN. 18 en 19 mei 2019

WEDSTRIJDBEPALINGEN. Long Distance en. F18 KE en F16 KE CATPOINT GREVELINGEN. 18 en 19 mei 2019 WEDSTRIJDBEPALINGEN Long Distance en F18 KE en F16 KE CATPOINT GREVELINGEN 18 en 19 mei 2019 Wedstrijdbepalingen voor de Long Distance en F18 KE/ F16 KE georganiseerd door Catpoint op 18 en 19 mei 2019

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen. 5 Programma van de wedstrijden 5.1 De wedstrijden zijn als volgt geprogrammeerd:

Wedstrijdbepalingen. 5 Programma van de wedstrijden 5.1 De wedstrijden zijn als volgt geprogrammeerd: Klasse Evenement Flying Junior klasse Op 18 en 19 mei 2019 Georganiseerd door: Haarlemsche Jachtclub In samenwerking met: Nederlandse Flying Junior Organisatie Wedstrijdbepalingen 1 Regels De Wedstrijdserie

Nadere informatie

Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal Hulckesteijn MZ Nijkerk

Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal Hulckesteijn MZ Nijkerk Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal Hulckesteijn 4 3861 MZ Nijkerk Wedstrijdcommissie Bernard Bokkes voorzitter André van Essen Teus Kroon tevens havenmeester Bert van Schaik Wedstrijdcommissaris :

Nadere informatie

Coen Gülcher Memorial 2018

Coen Gülcher Memorial 2018 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Coen Gülcher Memorial 2018 voor de Flying Dutchman en Flying Junior klassen op de Loosdrechtse Plassen op 13 en 14 oktober 2018 1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke

Nadere informatie

Watersportverbond. De Regels watersportverbond editie 2018 niet gebruiken na sept

Watersportverbond. De Regels watersportverbond editie 2018 niet gebruiken na sept Watersportverbond De Regels 2017-2020 watersportverbond editie 2018 niet gebruiken na sept 2018 1 Regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020 Een eerste kennismaking met het regelboek en de belangrijkste regels

Nadere informatie

Herfstwedstrijden Olympiajol

Herfstwedstrijden Olympiajol LOKALE WEDSTRIJDBEPALINGEN EN PROGRAMMA VOOR Herfstwedstrijden 2018. Olympiajol GEORGANISEERD DOOR DE WATERSPORTVERENIGING Goingarijp IN SAMENWERKING MET DE Wedstrijdcomité: Theo Meus (WL) Janny Op de

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen voor het. Nederlands Kampioenschap in de Randmeer- en Spankerklasse en het. Klassenkampioenschap in de Javelinklasse

Wedstrijdbepalingen voor het. Nederlands Kampioenschap in de Randmeer- en Spankerklasse en het. Klassenkampioenschap in de Javelinklasse Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Randmeer- en Spankerklasse en het Klassenkampioenschap in de Javelinklasse georganiseerd door Stichting Westeinderzeilwedstrijden in samenwerking

Nadere informatie

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Regenboogklasse georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek onder auspiciën van het Watersportverbond van 14 tot en met 17september

Nadere informatie

5 PROGRAMMA VAN WEDSTRIJDEN 5.1 Data van de wedstrijden: Datum Race 1 Starttijd. Race 3 Starttijd

5 PROGRAMMA VAN WEDSTRIJDEN 5.1 Data van de wedstrijden: Datum Race 1 Starttijd. Race 3 Starttijd Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Pampus klasse en het Klassenkampioenschap voor de Pampus Master klasse georganiseerd door de WV Braassemermeer onder auspiciën van het Watersportverbond

Nadere informatie

WaterSportvereniging Heeg

WaterSportvereniging Heeg WaterSportvereniging Heeg Aangesloten bij het Watersportverbond LOKALE WEDSTRIJDBEPALINGEN VOORJAARSWEDSTRIJDEN 29 april en 30april 2017 op het Heegermeer 1 REGELS 1.1 De wedstrijdserie is onderworpen

Nadere informatie

Club Kampioenschappen 2015. Wedstrijdbepalingen

Club Kampioenschappen 2015. Wedstrijdbepalingen Club Kampioenschappen 2015 Wedstrijdbepalingen Wedstrijdbepalingen voor de Club Kampioenschappen van 2015 die gehouden worden op 17 mei 2015. 1. Definities: Wedstrijdlocatie: Wedstrijdgebied: SOV Asiento

Nadere informatie

Combi Zuiderzee - Wedstrijdbepalingen Geldig voor de wedstrijdserie op 2 juli op het IJsselmeer bij Enkhuizen

Combi Zuiderzee - Wedstrijdbepalingen Geldig voor de wedstrijdserie op 2 juli op het IJsselmeer bij Enkhuizen Combi Zuiderzee - Wedstrijdbepalingen 2017 Geldig voor de wedstrijdserie op 2 juli op het IJsselmeer bij Enkhuizen Voor de klassen: Optimist, Laser 4.7 en Splash 1. REGELS De volgende regels zijn van toepassing:

Nadere informatie

Z.V.Belterwiede. WaterReijk Sail 3-daagse

Z.V.Belterwiede. WaterReijk Sail 3-daagse Z.V.Belterwiede Wedstrijdbepalingen WaterReijk Sail 3-daagse 23 en 24 mei 2015 deelnemende klassen Splash Javelin O-jol Contender Zeilvereniging Belterwiede. (www.zvbelterwiede.nl) 1 Wedstrijdbepalingen:

Nadere informatie

STICHTING ZEEKADETKORPS VLAARDINGEN

STICHTING ZEEKADETKORPS VLAARDINGEN WEDSTRIJDREGLEMENT FOPPENCUP REGATTA VERSIE 07-08-2015 1. ALGEMEEN Het wedstrijdreglement voor de Foppencup regatta heeft betrekking op de wedstrijden die gehouden worden met de korpsen Maassluis, Rotterdam,

Nadere informatie

Watersportvereniging Braassemermeer

Watersportvereniging Braassemermeer Watersportvereniging Braassemermeer Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Pampusklasse Georganiseerd door watersportvereniging Braassemermeer in samenwerking met het Watersportverbond

Nadere informatie

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Randmeer klasse georganiseerd door GWV De Vrijbuiter onder auspiciën van het Watersportverbond van 6 september tot en met 8 september 2019 te

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Laser Master Weekend

Wedstrijdbepalingen Laser Master Weekend 24 en 25 maart 2018 op de Kagerplassen bij Warmond georganiseerd door KWV De Kaag in samenwerking met de Laser Masters. (DP) Duidt een regel aan waarbij een andere straf dan uitsluiting kan worden opgelegd,

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de. Pampus Winterwedstrijden 2018/2019

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de. Pampus Winterwedstrijden 2018/2019 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Winterwedstrijden 2018/2019 voor de Pampusklasse gehouden op de Loosdrechtse Plassen 1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het SKON Klassenevenement Splash Blue en Splash RED In de Splash klasse Georganiseerd door W.V. Breskens van 24 tot en met 25 juni 2016 op de Grevelingen bij Bruinisse [NP] geeft

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen. 12 e ROEKOEPÔLE RACE op 15 en 16 oktober 2016 op het Sneekermeer, de Zoutpoel en de Goïngarijpster Poelen

Wedstrijdbepalingen. 12 e ROEKOEPÔLE RACE op 15 en 16 oktober 2016 op het Sneekermeer, de Zoutpoel en de Goïngarijpster Poelen Wedstrijdbepalingen 12 e ROEKOEPÔLE RACE op 15 en 16 oktober 2016 op het Sneekermeer, de Zoutpoel en de Goïngarijpster Poelen Koninklijke Watersportvereniging Sneek Lokale Wedstrijdbepalingen De 12 e Roekoepôle

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Randmeerklasse en het Klassenkampioenschap in de Efsix en Top klasse georganiseerd door WV Braassemermeer onder auspiciën van het Watersportverbond

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS Wedstrijdbepalingen Hansa 12-13 mei def 1 Wedstrijdbepalingen voor wedstrijden In de Hansa klasse georganiseerd door de Watersportvereniging Hoorn in samenwerking met de Hansa Klasse Nederland op 12 en

Nadere informatie

WaterSportvereniging Heeg

WaterSportvereniging Heeg WaterSportvereniging Heeg Aangesloten bij het Watersportverbond LOKALE WEDSTRIJDBEPALINGEN VOORJAARSWEDSTRIJDEN 14 en 15 april 2018 op het Heegermeer 1 REGELS 1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de

Nadere informatie

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Pampus klasse en het Klassenkampioenschap voor de Pampus Master klasse georganiseerd door Zeilvereniging Belterwiede onder auspiciën van het

Nadere informatie

Mededelingen aan deelnemers zullen worden vermeld op het officiële mededelingenbord dat is geplaatst in het clubhuis t Boordlicht van WSV de Spiegel

Mededelingen aan deelnemers zullen worden vermeld op het officiële mededelingenbord dat is geplaatst in het clubhuis t Boordlicht van WSV de Spiegel Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Wintersprintwedstrijden In de O-Jollen klasse georganiseerd door WSV de Spiegel in samenwerking met het Watersportverbond op 28-01-2018 op de Spiegelplas te Nederhorst

Nadere informatie

1. Organiserende Autoriteit De Stichting Easy Week, de Pampusclub en de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht (KWVL).

1. Organiserende Autoriteit De Stichting Easy Week, de Pampusclub en de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht (KWVL). Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Pampus Easy Week van 14 t/m 18 augustus 2017 voor de Pampusklasse te houden op de Loosdrechtse Plassen Georganiseerd door Stichting Easy Week, in samenwerking met de

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Open Nederlands Kampioenschap Sprint In de Solo klasse georganiseerd door GWV de Vrijbuiter onder auspiciën van het Watersportverbond 26 & 27 mei 2018 op de Loosdrechtseplassen

Nadere informatie

Vloot Friesland IOU, Pampus klasse en 16 m² klasse OP 16 EN 17 september 2017 OP DE GOINGARIJPSTER POELEN Protestcomité: nnb

Vloot Friesland IOU, Pampus klasse en 16 m² klasse OP 16 EN 17 september 2017 OP DE GOINGARIJPSTER POELEN Protestcomité: nnb LOKALE WEDSTRIJDBEPALINGEN EN PROGRAMMA VOOR Herfstwedstrijden 2017. Olympiajol Wedstrijdcomité: Theo Meus (wedstrijdleider) Monique Meus Nettie van der Valk Abel Zeilstra GEORGANISEERD DOOR DE WATERSPORTVERENIGING

Nadere informatie

Combi Zuiderzee - Wedstrijdbepalingen Geldig voor de wedstrijdserie op 19 juni op het Markermeer bij Hoorn

Combi Zuiderzee - Wedstrijdbepalingen Geldig voor de wedstrijdserie op 19 juni op het Markermeer bij Hoorn Combi Zuiderzee - Wedstrijdbepalingen 2016 Geldig voor de wedstrijdserie op 19 juni op het Markermeer bij Hoorn 1. REGELS De volgende regels zijn van toepassing: De Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW) 2013-2016;

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS Wedstrijdbepalingen voor de Proloog van de vereniging De Fryske Boerepream (DFBP) 28-4-2018 Georganiseerd door de Vereniging De Fryske Boerepream en de Watersportvereniging Heeg (WSH) 1 REGELS 1.1* De

Nadere informatie

van 5 juli tot en met 7 juli 2019 op de Oorden bij camping De Kuilart in Koudum, Friesland

van 5 juli tot en met 7 juli 2019 op de Oorden bij camping De Kuilart in Koudum, Friesland Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Flits klasse georganiseerd door Zeilvereniging Workum en de Flits Klasse Organisatie Nederland onder auspiciën van het Watersportverbond van

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Open Wedstrijden (2015)

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Open Wedstrijden (2015) 1 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Open Wedstrijden (2015) Uitgave: 3 april 2015 Wijzigingen t.o.v. Uitgave 2014 Para. 5.2: 13.00 wordt 14.00 uur Para. 11.1: Merktekens van de baan zijn rode cilindervormige

Nadere informatie

1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht (KWVL).

1. Organiserende Autoriteit De Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht (KWVL). Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Coen Gülcher Memorial 2017 voor de Flying Dutchman en Flying Junior klassen op de Loosdrechtse Plassen op 14 en 15 oktober 2017 Tijdens de Coen Gülcher Memorial 2017

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Regenboog klasse

Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Regenboog klasse Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Regenboog klasse georganiseerd door WV Braassemermeer onder auspiciën van het Watersportverbond van 7 tot en met 11 september 2016 op het Braassemermeer

Nadere informatie

Mededelingen aan deelnemers zullen worden vermeld op het officiële mededelingenbord dat is geplaatst in het clubhuis t Boordlicht van WSV de Spiegel

Mededelingen aan deelnemers zullen worden vermeld op het officiële mededelingenbord dat is geplaatst in het clubhuis t Boordlicht van WSV de Spiegel Wedstrijdbepalingen voor het Sharpie klasseevenement georganiseerd door WSV de Spiegel in samenwerking met het Watersportverbond van 29-08 tot 30-08-2015 op de Spiegelplas 1 REGELS 1.1 De wedstrijdserie

Nadere informatie

Copa di Antoinette 2015

Copa di Antoinette 2015 Copa di Antoinette 2015 Wedstrijdbepalingen. Wedstrijdbepalingen voor de Copa di Antoinette 2015 die gehouden wordt op 18 oktober 2015. 1. Definities: Wedstrijdlocatie: Wedstrijd gebied: SOV Asiento (Brakkeput)

Nadere informatie

155e Hardzeildagen 12 en 13 september 2015

155e Hardzeildagen 12 en 13 september 2015 155 e Hardzeildagen 12 en 13 september 2015 155e Hardzeildagen 12 en 13 september 2015 De organiserende vereniging Koninklijke Watersport Vereniging Frisia te Grou Wedstrijdleider Dhr. R. Wijbenga Leden

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Spanker, Efsix en Sailhorse klasse georganiseerd door Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude onder auspiciën van het Watersportverbond van 6

Nadere informatie

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de 16m2 klasse georganiseerd door Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht onder auspiciën van het Watersportverbond van 23 tot en met 26 augustus

Nadere informatie

Knopenrace

Knopenrace Knopenrace 1-10-2017 Wedstrijdbepalingen. Wedstrijdbepalingen voor de knopenrace die gehouden wordt op 1 oktober 2017. 1. Definities: Wedstrijdlocatie: Wedstrijd gebied: SOV Asiento (Brakkeput) Spaanse

Nadere informatie

STICHTING ZEEKADETKORPS VLAARDINGEN

STICHTING ZEEKADETKORPS VLAARDINGEN WEDSTRIJDREGLEMENT FOPPENCUP REGATTA VERSIE 29072013 1. ALGEMEEN Het zeilwedstrijdreglement voor de Foppencup regatta heeft betrekking op de wedstrijden die gehouden worden met de korpsen Maassluis, Rotterdam,

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Klassen Kampioenschap In de 30m2 klasse georganiseerd door KWV Frisia en KWS onder auspiciën van het Watersportverbond op 9 en 10 september 2017 op het Pikmeer en de Wijde

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen voor het Klassenevenement Dart18 georganiseerd door GWV de Vrijbuiter op 4 & 5 mei 2019 op de Loosdrechtse plassen

Wedstrijdbepalingen voor het Klassenevenement Dart18 georganiseerd door GWV de Vrijbuiter op 4 & 5 mei 2019 op de Loosdrechtse plassen Wedstrijdbepalingen voor het Klassenevenement Dart18 georganiseerd door GWV de Vrijbuiter op 4 & 5 mei 2019 op de Loosdrechtse plassen [DP] geeft een regel aan waar een straf naar overtuiging en oordeel

Nadere informatie

Organiserende Autoriteit: Antwerp Snipe Cup VZW en VVW Galgenweel

Organiserende Autoriteit: Antwerp Snipe Cup VZW en VVW Galgenweel 20 Naam Evenement : Antwerp Snipe Cup Wedstrijddag(en) : 11-12 maart 2017 Locatie: Galgenweel Organiserende Autoriteit: Antwerp Snipe Cup VZW en VVW Galgenweel 1. Regels 1.1. De wedstrijd is onderworpen

Nadere informatie

SKON Sailing Tour Splash Blue & Splash Red

SKON Sailing Tour Splash Blue & Splash Red Wedstrijdbepalingen voor de SKON Sailing Tour Splash Blue & Splash Red georganiseerd door Jeugdzeilvereniging Muiderzand en het Regatta Center Muiderzand op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 op het Markermeer

Nadere informatie

WEDSTRIJDBEPALINGEN. 6-uur van de Westeinder Zaterdag 15 juni 2019

WEDSTRIJDBEPALINGEN. 6-uur van de Westeinder Zaterdag 15 juni 2019 WEDSTRIJDBEPALINGEN 6-uur van de Westeinder Zaterdag 15 juni 2019 Organiserende autortiteit en plaats De 6-uur van de Westeinder wordt georganiseerd door Watersport Vereniging Schiphol (WV Schiphol) in

Nadere informatie

WaterSportvereniging Heeg Postadres: it Eilân 69, 8621CT Heeg

WaterSportvereniging Heeg Postadres: it Eilân 69, 8621CT Heeg WaterSportvereniging Heeg Postadres: it Eilân 69, 8621CT Heeg E- mail: info@wsheeg.nl Website: www.wsheeg.nl LOKALE WEDSTRIJDBEPALINGEN VOORJAARSWEDSTRIJDEN 27 april en 28 april 2013 op het Heegermeer

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de 61e Internationale Easter Regatta op de Loosdrechtse Plassen van 15 t/m 17 april 2017

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de 61e Internationale Easter Regatta op de Loosdrechtse Plassen van 15 t/m 17 april 2017 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de 61e Internationale Easter Regatta op de Loosdrechtse Plassen van 15 t/m 17 april 2017 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht 1. Organiserende

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Holland Weekend voor 12-Voetsjol, Pampus en Vrijheid op de Loosdrechtse Plassen 22 en 23 juni 2019

Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Holland Weekend voor 12-Voetsjol, Pampus en Vrijheid op de Loosdrechtse Plassen 22 en 23 juni 2019 Lokale Wedstrijdbepalingen voor het Holland Weekend voor 12-Voetsjol, Pampus en Vrijheid op de Loosdrechtse Plassen 22 en 23 juni 2019 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht

Nadere informatie

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS

MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap in de Regenboog klasse georganiseerd door de WV Braassemermeer, in samenwerking met Marina Port Zélande, onder auspiciën van het Watersportverbond

Nadere informatie

WSV De Maas Venlo. (Wedstrijd)regels voor zeilers: (uitleg van de gebruikte zeiltermen, zie bjilage 1)

WSV De Maas Venlo. (Wedstrijd)regels voor zeilers: (uitleg van de gebruikte zeiltermen, zie bjilage 1) (Wedstrijd)regels voor zeilers: (uitleg van de gebruikte zeiltermen, zie bjilage 1) Bij het (wedstrijd)zeilen hebben we een aantal voorrangsregels en "wedstrijdafspraken", waaraan elke deelnemer zich zal

Nadere informatie

van 18 mei tot en met 19 mei 2019 op de s Gravenbroekseplas te Reeuwijk

van 18 mei tot en met 19 mei 2019 op de s Gravenbroekseplas te Reeuwijk Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Sprint Kampioenschap In de Pampusklasse georganiseerd door R&Zv Gouda in samenwerking met de Pampusclub onder auspiciën van het Watersportverbond van 18 mei tot

Nadere informatie

WEDSTRIJD BEPALINGEN

WEDSTRIJD BEPALINGEN WEDSTRIJD BEPALINGEN DEKO herfstwedstrijden 2016 24 September Organisatie Page 1 of 11 Janszoon Maritiem DEKO Marine B.V. Page 1 of 11 1. De Regels 1.1 De wedstrijdserie is onderworpen aan de regels zoals

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen. 11 e ROEKOEPÔLE RACE. 17 en 18 oktober 2015. op het. Sneekermeer, de Zoutpoel en de. Goïngarijpster Poelen

Wedstrijdbepalingen. 11 e ROEKOEPÔLE RACE. 17 en 18 oktober 2015. op het. Sneekermeer, de Zoutpoel en de. Goïngarijpster Poelen Wedstrijdbepalingen 11 e ROEKOEPÔLE RACE op 17 en 18 oktober 2015 op het Sneekermeer, de Zoutpoel en de Goïngarijpster Poelen Koninklijke Watersportvereniging Sneek Lokale Wedstrijdbepalingen De 11 e Roekoepôle

Nadere informatie

Appendix S; Standaard Wedstrijdbepalingen

Appendix S; Standaard Wedstrijdbepalingen Bepaling van het Watersportverbond Appendix S; Standaard Wedstrijdbepalingen Deze appendix voorziet in een beproefde set wedstrijdbepalingen die is geschreven voor zeilwedstrijden voor één of meerdere

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Sharpieklasse georganiseerd door watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude onder auspiciën van het Watersportverbond van 26 tot en met 28 mei 2017

Nadere informatie

Mededelingen aan deelnemers zullen worden vermeld op het officiële mededelingenbord op het wedstrijdcentrum.

Mededelingen aan deelnemers zullen worden vermeld op het officiële mededelingenbord op het wedstrijdcentrum. Wedstrijdbepalingen De Roekepolerace onder auspiciën van het Watersportverbond op en oktober 07 op het Sneekermeer, de Zoutepoel en Goingarijpsterpoelen REGELS.* De wedstrijdserie is onderworpen aan de

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Open Wedstrijden (2017)

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Open Wedstrijden (2017) Blad 1 van 7 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Open Wedstrijden (2017) Uitgave: 22 januari 2017 Wijzigingen t.o.v. Uitgave 2016 - Para. 1.1: Regels voor Wedstrijdzeilen 2017-2020 - Bijlage C: Vlagsignalen

Nadere informatie

WEDSTRIJDBEPALINGEN. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1

WEDSTRIJDBEPALINGEN. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WEDSTRIJDBEPALINGEN Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 DEEL I.... 2 1 REGELS... 2 2 MEDEDELINGEN AAN DEELNEMERS.... 2 3 WIJZIGINGEN VAN DE WEDSTRIJDBEPALINGEN.... 2 4 SEINEN OP DE WAL... 2 5 PROGRAMMA VAN

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen voor de. Zuiderzeeweek. ORC klasse en Etchells klasse. georganiseerd door WSV Hoorn en Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers

Wedstrijdbepalingen voor de. Zuiderzeeweek. ORC klasse en Etchells klasse. georganiseerd door WSV Hoorn en Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers Wedstrijdbepalingen voor de Zuiderzeeweek ORC klasse en Etchells klasse georganiseerd door WSV Hoorn en Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers onderdeel van de MARKERMEERCUP 2017 zaterdag 23 en zondag

Nadere informatie

Inleiding voor de zeilers.

Inleiding voor de zeilers. Inleiding voor de zeilers. Aan de banenkaarten wordt gewerkt. We proberen wat meer recht te doen aan het gebruik van spi- en genaker. Je krijgt niet voor niks 2,5 punt gekort op je SW tenslotte. Moet je

Nadere informatie

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Houtskool Cup voor 12-voetsjol, Pampus en Solo op de Loosdrechtse Plassen 28 en 29 september 2019

Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Houtskool Cup voor 12-voetsjol, Pampus en Solo op de Loosdrechtse Plassen 28 en 29 september 2019 Lokale Wedstrijdbepalingen voor de Houtskool Cup voor 12-voetsjol, Pampus en Solo op de Loosdrechtse Plassen 28 en 29 september 2019 Georganiseerd door de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht

Nadere informatie

Hein Ruyten Trofee. op 28, 29 en 30 Oktober te Langweer

Hein Ruyten Trofee. op 28, 29 en 30 Oktober te Langweer Wedstrijdbepalingen van de Hein Ruyten Trofee op 28, 29 en 30 Oktober 2016 te Langweer 1. ORGANISERENDE AUTORITEIT De organiserende autoriteit bestaat uit de KWV Langweer in samenwerking met de Yngling

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen voor de Delta Lloyd Regatta 2016 voor de optimist en 29er op zaterdag 28 mei 2016

Wedstrijdbepalingen voor de Delta Lloyd Regatta 2016 voor de optimist en 29er op zaterdag 28 mei 2016 Wedstrijdbepalingen voor de Delta Lloyd Regatta 2016 voor de optimist en 29er op zaterdag 28 mei 2016 Georganiseerd door comité Delta Lloyd Regatta in samenwerking met het Watersportverbond, Optimist Club

Nadere informatie

Hoger Beroepen in Samenvattingen

Hoger Beroepen in Samenvattingen Hoger Beroepen in 2013 Samenvattingen HB 13-01 Een catamaran heeft tijdens een kampioenschap geprotesteerd tegen een boot die met reclame voer zonder een reclamecertificaat te bezitten. Het protest is

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen voor het Winter Kampioenschap Solo georganiseerd door GWV de Vrijbuiter op 3 & 4 november 2018 op de Loosdrechtse plassen

Wedstrijdbepalingen voor het Winter Kampioenschap Solo georganiseerd door GWV de Vrijbuiter op 3 & 4 november 2018 op de Loosdrechtse plassen Wedstrijdbepalingen voor het Winter Kampioenschap Solo georganiseerd door GWV de Vrijbuiter op 3 & 4 november 2018 op de Loosdrechtse plassen [DP] geeft een regel aan waar een straf naar overtuiging en

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen van de Borkum-Helgoland Regatta georganiseerd van 22 juni tot en met 24 juni 2017.

Wedstrijdbepalingen van de Borkum-Helgoland Regatta georganiseerd van 22 juni tot en met 24 juni 2017. Wedstrijdbepalingen van de Borkum-Helgoland Regatta georganiseerd van 22 juni tot en met 24 juni 2017. De wedstrijd bestaat uit twee trajecten, Borkum-Helgoland en Helgoland-Borkum, en wordt georganiseerd

Nadere informatie

6 uur van de Westeinder 11 juni 2017

6 uur van de Westeinder 11 juni 2017 6 uur van de Westeinder Inhoud Organisatie... 3 Officials... 3 Inschrijving... 3 Programma... 4 Skippers Briefing (Palaver)... 4 Wedstrijd Bepalingen... 5 1. De regels... 5 2. Mededelingen aan deelnemers...

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen 2017 Combi Rotterdam. Bijlage Z uit Regels voor Wedstrijdzeilen maart 2017

Wedstrijdbepalingen 2017 Combi Rotterdam. Bijlage Z uit Regels voor Wedstrijdzeilen maart 2017 Wedstrijdbepalingen 2017 Combi Rotterdam Bijlage Z uit Regels voor Wedstrijdzeilen 2017-2020 20 maart 2017 1. REGELS 1.1. De wedstrijdserie is onderworpen aan de regels zoals gedefinieerd in de Regels

Nadere informatie

Wedstrijdbepalingen Laser Master Weekend

Wedstrijdbepalingen Laser Master Weekend 30 en 31 maart 2019 op de Kagerplassen bij Warmond georganiseerd door KWV De Kaag in samenwerking met de s (DP) Duidt een regel aan waarbij een andere straf dan uitsluiting kan worden opgelegd, ter beoordeling

Nadere informatie

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW).

1.1* De wedstrijdserie is onderworpen aan de Regels zoals gedefinieerd in de Regels voor Wedstrijdzeilen (RvW). Wedstrijdbepalingen voor het Nederlands Kampioenschap In de Regenboogklasse georganiseerd door Koninklijke Watersportvereniging Sneek onder auspiciën van het Watersportverbond van 5 tot en met 8 september

Nadere informatie

Cor van Aanholt Race Wedstrijdbepalingen

Cor van Aanholt Race Wedstrijdbepalingen Cor van Aanholt Race 2016 Wedstrijdbepalingen Wedstrijdbepalingen voor de Cor van Aanholt Race van 2016 die gehouden worden op 6 november 2016. 1. Definities: Wedstrijdlocatie: Wedstrijdgebied: SOV Asiento

Nadere informatie

5. DE REGELS VOOR WEDSTRIJDZEILEN

5. DE REGELS VOOR WEDSTRIJDZEILEN 5. DE REGELS VOOR WEDSTRIJDZEILEN WANNEER BOTEN ELKAAR TEGEN KOMEN De regels van dit deel zij van toepassing tussen boten die zeilen in of nabij het wedstrijdgebied met de bedoeling wedstrijd te zeilen,

Nadere informatie

LEMSTERAKEN V/VA KLASSE WEDSTRIJDBEPALINGEN. Klassenevenement V/VA. 8 en 9 juni. Oude Haven Enkhuizen. Holland Regatta Club. V/VA Klassenorganisatie

LEMSTERAKEN V/VA KLASSE WEDSTRIJDBEPALINGEN. Klassenevenement V/VA. 8 en 9 juni. Oude Haven Enkhuizen. Holland Regatta Club. V/VA Klassenorganisatie WEDSTRIJDBEPALINGEN Klassenevenement V/VA 8 en 9 juni Oude Haven Enkhuizen Holland Regatta Club V/VA Klassenorganisatie Wedstrijdbepalingen V/VA Klassenevenement 2019 1 1 REGELS 1.1 De wedstrijdserie is

Nadere informatie

Cor van Aanholt Race Wedstrijdbepalingen

Cor van Aanholt Race Wedstrijdbepalingen Cor van Aanholt Race 2017 Wedstrijdbepalingen Wedstrijdbepalingen voor de Cor van Aanholt Race van 2017 die gehouden worden op 19 november 2017. 1. Definities: Wedstrijdlocatie: Wedstrijdgebied: SOV Asiento

Nadere informatie