JAARVERSLAG 2015 WE GAAN HET SAMEN DOEN!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG 2015 WE GAAN HET SAMEN DOEN!"

Transcriptie

1 We gaan het samen doen! Ria Flinsenberg Margriet van Glabbeek Wim Jenniskens Annemie Lucassen Annemarie van Kruijssen Peter Loenen Ed Stevens JAARVERSLAG 2015 WE GAAN HET SAMEN DOEN!

2 Inhoudsopgave: 01. Inleiding. 02. Jaarplan / actielijst Interne organisatie Stichting Samen in Leunen Eetpunt t Trefpunt zorgsaam infopunt 04. Subsidie en financiële middelen. 05. Publiciteit. 06. Externe contacten. 07. Conclusies. 08. Jaarplan / actielijst 2016 Stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! 09. Slotwoord. 01. Voorwoord: Voor u ligt het jaarverslag 2015 van Stichting Samen in Leunen: We gaan het samen doen! Samen met het nieuwe jaarplan Stichting Samen in Leunen 2016 met bijbehorende begroting 2016 en de financiële jaarrekening over 2015, geeft dit verslag u een goed inzicht in de activiteiten, projecten en werkzaamheden van het bestuur Stichting Samen in Leunen in het afgelopen jaar 2015 en het komende jaar Begin van het jaar is een tijd van terugblikken en vooruitzien. Verbinding ervaren in het werken aan gezamenlijke doelen. Dat inspireert en nodigt uit tot meer. Wij blijven ons samen inzetten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij geloven in Samen, in solidariteit, in verbinden. We gaan het samen doen! Deze begrippen zijn de basis van nu maar ook voor de toekomst. Wij danken u voor uw inbreng en energie het afgelopen jaar. Wij verwachten een goede start in het nieuwe jaar, waarin we graag samen met u Leunen verder kleur geven! Stichting Samen in Leunen Leunen, januari 2016 Namens het bestuur Voorzitter Ed Stevens

3 02. Jaarplan / actielijst 2015 Informatiebijeenkomst vrijwilligers en belangstellenden uit het dorp, ; Vergaderrooster Stichting Samen in Leunen 2015; Activiteiten Eetpunt 2015; Activiteiten t Trefpunt Leunen 2015; Samenstellen van de folder Stichting Samen in Leunen; Website Stichting Samen in Leunen; Het opstarten van de dorpsdagbesteding zorgsaam Leunen 2015; Beleidsplan ANBI; Het opstarten van een Infopunt in het MFC de Baank 2015; Het starten met de wijkverpleegkundigen in Leunen; Opleiding en training vrijwilligers 2015; Begroting 2015; Jaarverslag 2015; Het opstellen van een vrijwilligersbeleid; De talenten en kwaliteiten van vrijwilligers coachen, ontwikkelen en daarnaast vooral waardering hebben voor hun inzet.

4 03. Interne organisatie: Stichting Samen in Leunen Stichting Samen in Leunen: We gaan het samen doen! De aanleiding om Wmo-activiteiten te gaan organiseren zijn voortgekomen uit het integraal DOP en het Werkplan Samen werken aan een leefbaar, sterk dorp Leunen 2012/2014 dat door de dorpsraad is gelanceerd. Op 5 januari 2015 is de Stichting Samen in Leunen opgericht. Ook in 2015 is het bestuur met de zelfsturende werkgroepen de Wmo-activiteiten verder gaan ontwikkelen, vrijwilligers gaan werven en de belangstelling en behoeften gaan polsen onder de Leunse inwoners. In 2015 bestond het bestuur Stichting Samen in Leunen: We gaan het samen doen! uit de volgende personen: Ria Flinsenberg, Margriet van Glabbeek, Annemie Lucassen, Wim Jenniskens Annemarie van Kruijssen. Peter Loenen en Ed Stevens Werkgroep Leunen 2016 Doel van het Eetpunt Het doel van het eetpunt is om mensen in Leunen die gezellig met elkaar willen tafelen met elkaar in contact te brengen in combinatie met een goede, verantwoorde maaltijd. Uitgangspunt maaltijden Een goede en gezonde maaltijd is belangrijk. Er wordt een volwaardig 3-gangenmenu geserveerd. Iedereen wonende in Leunen is welkom. Belangstellenden van buiten Leunen dienen een aantoonbare binding met Leunen te hebben. Men hoeft geen lid te zijn van een vereniging. Wel moet de woon- en/of leefsituatie een reden zijn voor deelname. De kosten per maaltijd zijn 8,00 *(exclusief consumpties). Tijdens de maaltijd wordt gratis water geserveerd.

5 Deelnemers We gaan uit van een bezetting per eetsessie van ongeveer 35 personen. Door overlijden hebben er wat mutaties plaatsgevonden. Niet bij alle eetsessies zijn er 35 deelnemers geweest; Door meerdere activiteiten op hetzelfde moment georganiseerd in Leunen zijn er enkele sessies 28 deelnemers geweest. Totaal hebben we 37 vaste deelnemers. Er staan geen mensen op de reservelijst. Er zijn in dinerbonnen verkocht. Actief werven is geen optie omdat er middels dinerbonnen voldoende deelnemers zijn. Iedeer week voorafgaand aan een eetsessie wordt melding gemaakt in de LVH-krant. Door middel van een folder worden de deelnemers geïnformeerd over kosten, aanmelden en data waarop de bijeenkomsten plaatsvinden in In 2015 zijn we gestart met de bijeenkomsten van Lekker Samen in een nieuwe omgeving nl. de Baank. Na een korte gewenning lopen de bijeenkomsten voorspoedig. De bijeenkomsten vonden plaats op 28 januari, 25 februari, 25 maart, 22 april, 20 mei,24 juni, 26 augustus, 23 september, 21 oktober, 25 november en 16 december (kerstdiner). Omdat de kostprijs van onze diners altijd lager is dan 8,00 en we van mening zijn dat het tegoed ten gunst van de deelnemers dient te komen wordt het kerstdiner 2015 gratis aangeboden aan de vaste deelnemers. Sponsoren Niek Gielens Intratuin Drukkerij v.d Munckhof Oerlemans Foods Peter van Osch Verkoeyen Vrijwilligers De werkgroep eetpunt wordt aangestuurd en gecoördineerd door een lid van het bestuur Stichting Samen in Leunen Taken van vrijwilligers: 2 vrijwilligers stellen het menu samen en dragen zorg voor de inkopen; 1 vrijwilliger zorgt voor de financiën; 1 vrijwilliger zorgt voor p.r., aanmelding en verslaggeving; De overige vrijwilligers verzorgen mede de maaltijd, dekken de tafels en doen de vaat. Er zijn 15 vrijwilligers die in 2 ploegen werken volgens een jaarrooster. Vervanging wordt onderling geregeld. Er heeft geen verloop onder de vrijwilligers plaatsgevonden. Er is 1 reservevrijwilliger. Om het gezamenlijk beleid vast te stellen t.a.v. het eetpunt is er met alle vrijwilligers vergaderd op: 21 april en 21 oktober en er heeft een gezamenlijk uitje met alle vrijwilligers in oktober plaatsgevonden als waardering voor de inzet.

6 03.3. Werkgroep t Trefpunt staat vanaf begin 2015 onder verantwoording van Ria Flinsenberg en Wim Jenniskens. Annemie Lucassen heeft aangegeven zich meer te richten op andere werkgroepen. Enkele vrijwilligers van t Trefpunt zijn over gestapt naar het Infopunt. Tijdens bijeenkomsten van de vrijwilligers is gebleken dat er een zekere routine is in het begeleiden van de bijeenkomsten. De bezoekers zijn zeer tevreden over het aanbod van ontspanning en het prettige verloop van de middag. Er is een vaste groep van bezoekers van ± 8 personen, we zouden dit graag wat groter zien. Enkele acties b.v. de folder maar ook mond op mond reclame e.d. is ingezet. Net voor de zomervakantie is door Ria en Wim aan alle vrijwilligers nog een attentie in de vorm van een bouquet bloemen overhandigd als dank aan de vrijwilliger. Vanaf begin oktober is tijdens de Trefpuntbijeenkomsten gelijktijdig het Infopunt aanwezig. Over en weer hopen we dat we elkaars activiteit kunnen versterken. Doel van t Trefpunt Alle mensen die behoefte hebben om samen met anderen een middag samen te zijn, een kaartje te leggen, een gezelschapsspel te spelen of zomaar wat te praten met elkaar zijn welkom. Onze vrijwilligers ontvangen hen en zullen voor een middag vol ontspanning zorgen. Dat doet t Trefpunt! Werkgroep De werkgroep infopunt bestaat uit de volgende personen: Annemarie van Kruijssen, Ed Stevens, Truus Keijsers en Wies Loonen. De wereld om ons heen is aan het veranderen. De verzorgingsstaat is aan het verdwijnen. Zelfsturing en burgerparticipatie zijn nieuwe ontwikkelingen ook voor het dorp Leunen. Om inwoners uit Leunen goed te kunnen ondersteunen en informeren over de Participatiewet, taken van de AWBZ naar de Wmo en verschillende taken uit de jeugdzorg is er een informatiepunt nodig. Het infopunt biedt informatie, advies, en ondersteuning bij vragen over de Wmo, welzijn, zorgondersteuning, mantelzorg, wonen, vervoer, financiën en administratie.

7 Doel van het infopunt Stichting Samen" in Leunen is een vrijwilligersorganisatie voor en door inwoners van Leunen. Als Stichting "Samen" in Leunen zijn we op 16 oktober 2015 gestart met een infopunt. We zijn gestart met spreekuren in het MFC De Baank in Leunen, dit in samenwerking met de wijkverpleegkundige. Ons doel is inwoners van Leunen goed te informeren, te ondersteunen en door te verwijzen naar hulp of een ondersteunend netwerk met betrekking tot alle Wmoactiviteiten in het sociale domein. Wij organiseren hiervoor tijdens t Trefpunt dat in de even weken wordt gehouden, een laagdrempelig infopunt waar alle inwoners met alle mogelijk vragen terecht kunnen, dit in samenwerking met o.a. de wijkverpleegkundige. Op deze manier willen wij Leunse inwoners ondersteunen en informeren Werkgroep 2015 De werkgroep zorgsaam bestaande uit : Margriet v Glabbeek, Marleen Bartels, Ans Smedts, Jolanda van de Leur, Ria Flinsenberg, Truus Keijzers, Catrien Lamers en Annemie Lucassen, heeft de visie en het beleid van een op te starten dorpsdagbesteding ontwikkeld en beschreven. Hierna is deze vastgesteld door het bestuur van de Stichting. Doel van zorgsaam De naam van de dorpsdagbesteding is zorgsaam, hiermee bedoelen we letterlijk : we doen het samen met elkaar, voor en door de inwoners van Leunen. Deze dorpsdagbesteding is bedoeld voor mensen die niet of nog niet terecht kunnen bij de bestaande professionele voorzieningen en die behoefte hebben aan ontmoeting en afwisseling. Deelnemers Dorpsdagbesteding ZorgSaam is op 8 juni 2015 in MFC de Baank gestart met 5 gasten In de loop van het jaar heeft zich dit uitgebreid tot 8 personen. De eigen bijdrage bedraagt 10,- per week. Vrijwilligers Wekelijks op maandag verzorgen 3 vrijwilligers het dagprogramma en wordt er door 2 personen een maaltijd bereid. In totaliteit leveren er 18 vrijwilligers aan de hand van een rooster hun bijdrage aan de dorpsdagbesteding. Naast de werkgroep bijeenkomsten waren er 4 bijeenkomsten voor de vrijwilligers. Hierin werd vooral aandacht besteed aan de samenwerking, het programma-aanbod, omgaan met privacy en de verschillende vormen van dementie. Ook vond er een eerste evaluatie plaats met de gasten en hun mantelzorgers over de ervaringen tot nu toe en hun wensen voor de toekomst. Naast de grote tevredenheid is er ook gesproken over de bereikbaarheid van de dagbesteding in de wintermaanden.

8 04. Subsidie en financiële middelen 2015 Het bestuur Stichting Samen in Leunen heeft in 2015 een subsidie ASV ontvangen voor het opstarten van de verschillende Wmo activiteiten zoals dorpsdagbesteding, zorgsaam en het infopunt. We hebben in 2015 een bedrag van 6.215,00 ontvangen van de gemeente Venray. Voor de structurele kosten van de Stichting Samen in Leunen hebben we voor de Wmo-activiteiten een bedrag van 5.522,00 ontvangen. In 2015 hebben we ook een bedrag van 250,00 ontvangen van de boekenactie EWL Publiciteit: Het bestuur Stichting Samen in Leunen en de werkgroepen hebben in het jaar 2015 met name deelnemers, vrijwilligers en inwoners van Leunen geïnformeerd via de sociale media, de folder en website Stichting Samen in Leunen, de LVH-courant en de regionale media. 06. Externe contacten: In 2015 zijn er veel externe contacten geweest. Van de gemeente Venray hebben advies ontvangen via Mariska Boon en voor de ondersteuning van de projectorganisatie infopunt hebben we advies ontvangen van Diana Ummels, beleidsmedewerker Wijkteams en dorpsservicepunten Gemeente Venray. Wethouder Lucien Peeters heeft op 2 september 2015 een wekbezoek gebracht aan zorgsaam en heeft samen met de gasten en vrijwilligers een warme maaltijd genuttigd en kennisgemaakt met de gasten en vrijwilligers. 07. Conclusies: Het jaarverslag toont aan dat er bij de inwoners van Leunen voldoende behoefte en draagvlak is voor het ontwikkelen van Wmo-activiteiten.

9 08. Jaarplan / actielijst 2016 Stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Inleiding Voor u ligt het Jaarplan / actielijst 2016 Stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Het bestuur wil met het jaarplan 2016 haar Wmo activiteiten in Leunen verder gaan uitbreiden. Jaarplan / actielijst 2016 Nieuwjaarstreffen op 7 januari 2016 met alle vrijwilligers Stichting Samen in Leunen; Vergaderrooster Stichting Samen in Leunen 2016; Opleiding en training vrijwilligers 2016 Uitbreiden en aanpassen van de folder Stichting Samen in Leunen 2016; Beheer Website Stichting Samen in Leunen; Begroting 2016; Jaarverslag 2015; Financieel jaarverslag 2015; Onderzoek naar Fondsenwerving - noodzaak ervan? - Waar kunnen we / moeten we aan mee doen? Samenwerking andere partijen o.a. ouderenbond / KBO Intervisie / thema-avond over de ontwikkelen of we de diepte in willen gaan m.b.t Activiteiten van de Stichting Samen in Leunen. 09. Slotwoord: Het bestuur van de Stichting Samen in Leunen wil zich inzetten voor MAATWERK in al de Wmo-activiteiten, zodat zoveel mogelijk inwoners van Leunen mee kunnen blijven participeren in het dorp. Uiteindelijk willen we de participatie en integratie van alle inwoners van Leunen bevorderen. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. WE GAAN HET SAMEN DOEN! Stichting Samen In Leunen

JAARVERSLAG 2016 WE GAAN HET SAMEN DOEN!

JAARVERSLAG 2016 WE GAAN HET SAMEN DOEN! We gaan het samen doen! Ria Flinsenberg Margriet van Glabbeek Wim Jenniskens Annemarie van Kruijssen Annemie Lucassen Peter Loenen Ed Stevens JAARVERSLAG 2016 WE GAAN HET SAMEN DOEN! Inhoudsopgave: 01.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 WE GAAN HET SAMEN DOEN!

JAARVERSLAG 2017 WE GAAN HET SAMEN DOEN! We gaan het samen doen! Ria Flinsenberg Margriet van Glabbeek Wim Jenniskens Annemarie van Kruijssen Annemie Lucassen Peter Loenen Ed Stevens JAARVERSLAG 2017 WE GAAN HET SAMEN DOEN! Inhoudsopgave: 01.

Nadere informatie

Beleidsplan. Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Beleidsplan. Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) P/a Vicarieweg 17 5809 BP Leunen Tel: 06-37619986 E-mail: info@sameninleunen.nl Website: www.sameninleunen.nl Bank: NL84Rabo0301615969 Voorwoord Voor u ligt het

Nadere informatie

Analyseverslag Enquête Daginvulling Leunen. Oktober 2013. Stuurgroep WMO. Wmo: We gaan het samen doen!

Analyseverslag Enquête Daginvulling Leunen. Oktober 2013. Stuurgroep WMO. Wmo: We gaan het samen doen! Analyseverslag Enquête Daginvulling Leunen Oktober 2013 Stuurgroep WMO Wmo: We gaan het samen doen! 45 ochtend middag 40 avond 35 30 25 20 15 10 5 0 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers

Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Werkvloer mantelzorg en vrijwilligers Thema/Bron/Beleid Ondersteuning vrijwilligers/ mantelzorgers, WMO prestatieveld 4 Begroting 2015 Bedrag Notitie Mantelzorg Notitie Vrijwilligers AWBZ Pakketmaatregel

Nadere informatie

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 1 De landelijke ontwikkelingen Regeerakkoord: Decentralisaties naar gemeenten: 1. AWBZ begeleiding,inkomensondersteuning,

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL

JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL JAARPLAN 2015 WMO ADVIESRAAD BOXTEL 1 INLEIDING De Wmo Adviesraad is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning bij besluit van de gemeenteraad van 27-9-2007 (de z.g. participatieverordening) door

Nadere informatie

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit:

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: JAARVERSLAG Wmo-adviesraad Epe 2017 Postbus 49 8160 Epe www.wmoadviesraadepe.nl info@wmoadviesraadepe.nl In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: Mevrouw C. Van der Valk, voorzitter (tot 1 september)

Nadere informatie

Werkgroep Historie Leunen

Werkgroep Historie Leunen Jaarverslag 2017 Werkgroep Historie Leunen Werkgroep Historie Leunen Contact informatie: Telefoon nummer 0478-586941 Rooynet.nl/werkgroephistorieleunen/collectie-indeling info@werkgroep-historie-leunen.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude

Jaarverslag 2012. Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k. in de gemeenten. Scherpenzeel en Renswoude Jaarverslag 2012 Consulent Vrijwilligerswerk en Vrij wi11 igersvaca tu reba n k in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude Inleiding De gemeente Renswoude en Scherpenzeel vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Plan van Aanpak Wmo. Bewonersinitiatief Wmo: We gaan het samen doen! Stuurgroep Wmo: We gaan het samen doen!

Plan van Aanpak Wmo. Bewonersinitiatief Wmo: We gaan het samen doen! Stuurgroep Wmo: We gaan het samen doen! Plan van Aanpak Wmo Stuurgroep Wmo: We gaan het samen doen! Flinsenberg Ria Glabbeek van Margriet Jenniskens Wim Lucassen Annemie Stevens Ed Versie 20130513 1 Inhoudsopgaven Plan van Aanpak 01. Inleiding

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Ondernemingsplan Zorgcoöperatie t Loo

Ondernemingsplan Zorgcoöperatie t Loo Ondernemingsplan Zorgcoöperatie t Loo 1. Aanleiding Op t Loo, één van de dorpskernen van de gemeente Bergeijk, is een start gemaakt met het maken van idops om zo de leefbaarheid in de kleine kernen te

Nadere informatie

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD De Cliëntenraad van Synthese doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2013 en geeft aan waar zij in 2014 aandacht aan wil

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 gewijzigd 05-07-2016 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep,

Nadere informatie

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Koningslust. Piet Geurts

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Koningslust. Piet Geurts Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Koningslust Piet Geurts 1 Accomodatie 2 Historie Start werkgroep sept 2009 Start DV sept 2010 Start Stg BWIK 2 april 2012 Onwikkeling besturingsconcept DDV Bestuur,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Terugblik activiteiten 2016 MFC de Engelbewaarder te Baarlo.

Terugblik activiteiten 2016 MFC de Engelbewaarder te Baarlo. Terugblik activiteiten 2016 MFC de Engelbewaarder te Baarlo. December 2016. 1 2 Beste lezers, Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Paul Berden, voorzitter van Stichting MFC de Engelbewaarder

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

Decentralisatie van de AWBZ en de nieuwe Wmo: wat betekent dit voor ouderen

Decentralisatie van de AWBZ en de nieuwe Wmo: wat betekent dit voor ouderen Decentralisatie van de AWBZ en de nieuwe Wmo: wat betekent dit voor ouderen Presentatie Bijeenkomst KBO Bondsbestuur Herman Eitjes, adviseur programma Aandacht voor Iedereen Programma Aandacht voor iedereen

Nadere informatie

Deze tijd vraagt om creativiteit

Deze tijd vraagt om creativiteit 12 april 2012 Werkplaats Onderneem met zin! Deze tijd vraagt om creativiteit Participeren/ Meedoen naar vermogen Schakelen en verbinden Wim Roelofs Integrale aanpak en noodzaak om te schakelen en te verbinden

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

CONCEPT Jaarplan en begroting 2018

CONCEPT Jaarplan en begroting 2018 Informeel Zorgoverleg 2x per jaar Verwijzen naar elkaar i.v.m. voor casus. Samenwerking. Verbindingen leggen. Ervaringen uitwisselen. Netwerken Ontmoeting/bijeenkomst professionals /casus bespreking, aansluiting

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

Er is een aantal aanleidingen om mantelzorgwaardering formeel te regelen. Deze zijn hieronder vermeld.

Er is een aantal aanleidingen om mantelzorgwaardering formeel te regelen. Deze zijn hieronder vermeld. Mantelzorgwaardering 1. Inleiding Mantelzorgwaardering biedt de gemeente de kans om de maatschappelijke bijdrage van mantelzorgers in de samenleving te erkennen en om mantelzorgers te vinden. Mantelzorger

Nadere informatie

SAMENVATTING JAARVERSLAG 2016 STICHTING KOM-MEE-ETEN

SAMENVATTING JAARVERSLAG 2016 STICHTING KOM-MEE-ETEN SAMENVATTING JAARVERSLAG 2016 STICHTING KOM-MEE-ETEN Stichting Kom-mee-Eten www.kom-mee-eten.nl Email: info@kom-mee-eten.nl IBAN: NL04 RBRB 0919 6256 30 Kvk:64030148 Postadres: Stichting Kom-mee-Eten Vossestaart

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2016 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2016 Stichting Samen Onbeperkt Januari 2017 Inleiding Het Meldpunt Zorg is een initiatief van de Stichting Samen Onbeperkt in samenwerking het Buurtloket 6211. Naast

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Informatieavond inwoners Hooge Mierde

Informatieavond inwoners Hooge Mierde Informatieavond inwoners Hooge Mierde Stichting Zorg en Welzijn Hooge Mierde Datum 10 oktober 2011 Proces in vogelvlucht Integraal dorpsontwikkelingsplan Oplegger subsidie raadsbesluit Dorpsraad en diverse

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof BELEIDSPLAN Inleiding Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof Zes dagen na de bevrijding van Nederland, besluit Toneelvereniging de Vrije Spelers uit America dat er een terrein

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan

Meerjarenbeleidplan Meerjarenbeleidplan 2014-2017 Samen leven : samen Leven IHS Inloophuis Schothorst Voorwoord. Dit meerjarenbeleidplan is opgesteld door een totaal vernieuwd bestuur, dat sinds februari 2013 verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Routeformulier college en raad

Routeformulier college en raad Routeformulier college en raad Onderwerp: Beleidsplan Harderwijk zijn wij samen vrijwilligers en mantelzorgers NIET INVULLEN Registratienummer: Paraaf secretaris: 17h0009271 / h170053452 Algemeen Datum:

Nadere informatie

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten JUNI 2018 1 1 Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Adviesraad Sociaal Domein Houten voor de jaren 2018-2021. Met dit plan is de

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAARVERSLAG 2014 WMO-RAAD BRUNSSUM Wmo-raad Brunssum Postbus 280 6440 AG Brunssum Inhoud www.smo-brunssum.nl info@smo-brunssum.nl 1 Nr. Omschrijving Pagina 1. Voorwoord door de voorzitter 3 2. Samenstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014 Wmo-adviesraad West Maas en Waal 24 november 2014 1. Welkom, 2. Agenda 3. Wmo adviesraad, wat doen wij. 4. Hoe ziet de toekomst er uit? 5. Doel van vanavond. Agenda: Opening Onno Siegers Introductie avondprogramma

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Activiteitenplan 2010-2013. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant

Activiteitenplan 2010-2013. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Activiteitenplan - 2013 Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Werkplan - 2013 Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan

Nadere informatie

Project ABC Actief Betrokken Club

Project ABC Actief Betrokken Club Project ABC Actief Betrokken Club 2014-2015 Activiteiten voor ouderen met achterstand in bewegen en participatie korfbalvereniging NKC 51 in Nijverdal Colofon Dit format is gebaseerd op uitgaven van het

Nadere informatie

WMO Raad Duiven Postbus AD Duiven JAARVERSLAG Participeren is gewoon meedoen

WMO Raad Duiven Postbus AD Duiven JAARVERSLAG Participeren is gewoon meedoen JAARVERSLAG 2014 Participeren is gewoon meedoen Duiven, maart 2015 VOORWOORD Grote veranderingen wierpen in 2014 hun schaduw vooruit. De kranten stonden er vol van; de grootste politiek-bestuurlijke verbouwing

Nadere informatie

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Doel Wmo Beleidsplan 1 Een samenhangend antwoord Specifiek en Meetbaar Wat te doen en met wie Acceptatie en Realistisch Termijn Het Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 C est La Vie-Huis t Gooi

Beleidsplan 2019 C est La Vie-Huis t Gooi Beleidsplan 2019 C est La Vie-Huis t Gooi Inhoud 1. Inleiding 2. Vrijwilligers 3. Samenwerking tav. Zorg 4. Financiën 5. PR en Communicatie 1. Inleiding 2019 is een belangrijk jaar in de begeleiding en

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer.

Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. Deze brochure geeft u informatie over de dagbegeleiding van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Dagbegeleiding September 2015 1 www.luciver.nl zorginfo@luciver.nl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Samenstelling Wmo-raad 4. Visie 5. Werkwijze Wmo-raad 6. Vergaderingen 7. Deskundigheidsbevordering 8. Externe bijeenkomsten 9. Financiële verslaglegging

Nadere informatie

Hoe staan we ervoor? Transformatie in wording. Inge Bakker Kennispunt Twente

Hoe staan we ervoor? Transformatie in wording. Inge Bakker Kennispunt Twente Hoe staan we ervoor? Transformatie in wording Inge Bakker Kennispunt Twente 1 Met Respect Versterken eigen kracht Zorg op maat Eén gezin, één plan Behoud het goede Ontwikkelen van werkwijze eigen kracht

Nadere informatie

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015 WMORaad Landsmeer Jaarverslag 2015 Inhoud Pagina Vooraf 1 1: De samenstelling van de WMOraad 2 2: Aantal vergaderingen 3 Inhoud in grote lijnen 4 3: Uitgebrachte adviezen Reacties van B&W 5 4: Externe

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2018 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2018 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Programma 18 november 2014

Programma 18 november 2014 Programma 18 november 2014 19.30 uur Welkom voorzitter 19.35 uur Veranderingen in de zorg Henk Procé, gemeente 19.50 uur PGB 2015 in Zwolle 20.00 uur Veranderingen PGB Bianca van Venetiën SVB 20.30 uur

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016. Jaarplan 2016

Jaarplan 2016. Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016. Jaarplan 2016 Adviesraad Sociaal Domein 1 Maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding 1. Adviesraad Sociaal Domein 1.1 Doelstelling 1.2 Leden 1.3 Organisatie 1.4 Aandachtsgebieden 2. 2.1 Interne organisatie 2.2 Externe contacten

Nadere informatie

Nieuw model voor Maatschappelijke Ondersteuning. Hans Weggemans 12 november 2014

Nieuw model voor Maatschappelijke Ondersteuning. Hans Weggemans 12 november 2014 Nieuw model voor Maatschappelijke Ondersteuning Hans Weggemans 12 november 2014 1 Decentralisaties Participatiewet 2015 (- ca. 20%) Wmo: Begeleiding en verzorging 2015 (-25% resp. -15%) Jeugdzorg 2015

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep, maar staan open voor

Nadere informatie

Dagverzorging. Zorg voor elkaar

Dagverzorging. Zorg voor elkaar Dagverzorging Zorg voor elkaar Dagverzorging: ontspannen en afwisselend Welkom bij Wittenbergzorg Woont u nog zelfstandig, maar mist u het contact met mensen? Of is iedere dag hetzelfde en zoekt u daarom

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel , in De Skalm te Stiens uur

Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel , in De Skalm te Stiens uur Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel 9-12-2014, in De Skalm te Stiens 19.30 uur Aanwezig: Jitske Tilstra Visser voorzitter, Gerard van Rijn secretaris, Jelle

Nadere informatie

Wmo - Raad STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK JAARVERSLAG Gemeente Moerdijk

Wmo - Raad STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK JAARVERSLAG Gemeente Moerdijk STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK Wmo - Raad Gemeente Moerdijk JAARVERSLAG 2014 Secretariaat: Lindonk 70 4761 NH Zevenbergen Tel. 0168-326598 E-mail: secretaris@wmoraadmoerdijk.nl Inschrijfnummer Kamer

Nadere informatie

gemeente venray Gasenr.

gemeente venray Gasenr. O CM de Zorgondersteuner gemeente venray Gasenr. afdeling Proteion Welzijn De Zorgondersteuner Bezoek- en postadres: Dorpstraat 32 6095 AH Baexem Bezoekadres Venlo: Alberickstraat 3c 5922 BL Venlo College

Nadere informatie

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2014 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. De Mantelzorg Adviesraad... 4 3. PR en communicatie... 4 4. Activiteiten... 4 5. Advisering... 5 6. Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Strategisch Plan 2014-2017

Strategisch Plan 2014-2017 Strategisch Plan 2014-2017 Dress for Succes Leiden Inclusief jaarplan 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 1. Missie, ambitie en waarden 2 2. SWOT 3 3. Strategische koers 4 Inleiding Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ)

JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) JAARVERSLAG 2017 Zorgcoöperatie en Samen Anders Zorg (SAZ) Inhoud In dit jaarverslag zijn de activiteiten voor zowel de Zorgcoöperatie als de Stichting SAZ (Samen Anders Zorg) beschreven. De stichting

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen D66 over dagopvang ouderen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De fractie van D66

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

JAARPLAN & BEGROTING 2013

JAARPLAN & BEGROTING 2013 JAARPLAN & BEGROTING 2013 1 Jaarplan 2013 PMF UH Voor 2013 zijn door het PMF UH de hieronder kort beschreven werkzaamheden en activiteiten gepland. Dit jaarplan 2013 is afgeleid van het meerjarenplan PMF

Nadere informatie

Werkplan dementievriendelijke gemeente Eersel 2017

Werkplan dementievriendelijke gemeente Eersel 2017 Werkplan dementievriendelijke gemeente Eersel 2017 Inleiding In februari 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel de intentieverklaring dementievriendelijke gemeente

Nadere informatie

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 104320 6 november 2015 Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Nadere informatie

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat 10-01-2018 Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Pagina 1 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 opgesteld door Eefke Bastianen, 1 februari 2019

Jaarverslag 2018 opgesteld door Eefke Bastianen, 1 februari 2019 Jaarverslag 2018 opgesteld door Eefke Bastianen, 1 februari 2019 Thema Doel Acties Tijdspad Tijdens de dagbesteding van maandag t/m vrijdag zijn er structureel 12 betalende deelnemers per dag Bezoeken

Nadere informatie

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Buurtkracht is de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle aan den IJssel. De vier Sociaal Wijkteams van Buurtkracht werken samen met het Eropaf-team aan de leefbaarheid

Nadere informatie

Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN

Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN Indebuurt033 SAMEN WERKEN AAN EEN LEEFBARE BUURT. EEN PLEK WAAR IEDEREEN MEETELT EN MEEDOET. MET RUIMTE VOOR EIGEN INITIATIEF EN ONDERSTEUNING VOOR WIE DAT NODIG HEEFT. OPGROEIEN EN OPVOEDEN Speelt er

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 3 januari 2017 Tijd : 19.30-22.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : de heer Revenberg (Jan) Notulist : Mevrouw Verduijn (Thea) Kenmerk : INT17.0031

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014 Onderwerp Beleidsplannen Sociaal Domein inclusief zeven verordeningen Aan de leden van de raad, Voorgesteld

Nadere informatie

MISSIE EN VISIE PLATFORM GEHANDICAPTEN LV versie 12 oktober 2018

MISSIE EN VISIE PLATFORM GEHANDICAPTEN LV versie 12 oktober 2018 MISSIE EN VISIE PLATFORM GEHANDICAPTEN LV versie 12 oktober 2018 NOOT: mensen met een beperking is de meest moderne term voor mensen die een lichamelijke of geestelijke - al dan niet aangeboren - beschadigde,

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

De Wmo en de decentralisaties

De Wmo en de decentralisaties De Wmo en de decentralisaties Presentatie Alice Makkinga Adviseur programma Aandacht voor Iedereen Inhoud Landelijk programma Aandacht voor iedereen Belangrijke maatschappelijke trends? Belangrijkste wettelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Inleiding Op 1 oktober 2008 werd de Stichting Omgangshuis Houten opgericht en op 17 mei van het daaropvolgende jaar vond het eerste bezoek plaats. Sinds die

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Zorgpact Teylingen

Zorgpact Teylingen Zorgpact Teylingen 2015-2016 In 2013 zijn de verschillende partijen gestart met het uitvoeren van het Zorgpact. In het Zorgpact werken de gemeente Teylingen, de huisartsen, Woonstichting Vooruitgang, Warmunda,

Nadere informatie

Van overleg tot besluit

Van overleg tot besluit Van overleg tot besluit Jaarverslag 2012 Wmo-adviesraad West Maas en Waal Inhoudsopgave Voorwoord...3 Samenstelling Wmo adviesraad...4 Dagelijks bestuur...4 Regionale vertegenwoordiging...4 Bijeenkomsten...4

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017

Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017 Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van HOI over 2016. De drie deelnemende geloofsgemeenschappen, Paaskerk, Titus Brandsmaparochie en H. Hartparochie hebben hun vertrouwen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 Gehandicaptenraad Landgraaf

JAARVERSLAG 2013 Gehandicaptenraad Landgraaf 1 JAARVERSLAG 2013 Gehandicaptenraad Landgraaf JAARVERSLAG GEHANDICAPTENRAAD LANDGRAAF 2013 Pagina 1 2 INLEIDING: De Gehandicaptenraad Landgraaf behartigt de collectieve belangen van alle mensen met een

Nadere informatie

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Stad met een hart Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen In deze folder leest u: wat u van Ontmoeting en Dagbesteding voor ouderen kunt verwachten;

Nadere informatie

Jaarverslag Zeggenschap

Jaarverslag Zeggenschap Jaarverslag Zeggenschap 2014 1 Odion, januari 2015 hallo Hallo, 2014 is voorbij gevolgen. Er is weer veel gebeurd op het gebied van zeggenschap. In dit verslag breng ik jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen,

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2017

Jaarplan en begroting 2017 Jaarplan en begroting 2017 In het beleidsplan 2016-2018 zijn de doelen van het Gilde Haaksbergen vastgelegd. Dit jaarplan en begroting geeft de doelen voor het jaar 2017 afgeleid van dat plan aan. Onze

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet. en Jeugdwet

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet. en Jeugdwet Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet en Jeugdwet Jaarverslag Wmo-raad Gemeente Bellingwedde 2015 1 De wet Wmo Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor nagenoeg alle hulp en

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 december 2013 de hiernavolgende Beleidsregels Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten -2015 vastgesteld. Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Dorpsraad Leunen. Verkiezing Stichting Dorpsraad Leunen

Verkiezingsreglement Dorpsraad Leunen. Verkiezing Stichting Dorpsraad Leunen Verkiezingsreglement Dorpsraad Leunen Leunen 16-12-2013 De verkiezingscommissie; Jeroen van de Leur Leonie Schaeffers Jos Koenen procedure Verkiezing Stichting Dorpsraad Leunen Doel Komen tot een Dorpsraad

Nadere informatie

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist)

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Vergadering maandag 24 september 2018 Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Afwezig met bericht: Jan, Harry, Paul, 1. Opening en definitieve vaststelling

Nadere informatie

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn Stichting Samen Onbeperkt

Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn Stichting Samen Onbeperkt Evaluatie Meldpunt Zorg en Welzijn 2017-2018 Stichting Samen Onbeperkt Maart 2019 Initiatief Het Meldpunt Zorg is een initiatief van de Stichting Samen Onbeperkt. Naast collectieve belangenbehartiging

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Opzet presentatie Wat zijn de veranderingen t.o.v. van huidige Wmo? Opdracht gemeente Maatwerkvoorzieningen specifiek begeleiding Vervolgstappen tot 1 januari

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie