NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF 6 e jaargang november 2018 nr. 6 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Een woordje vooraf De blaadjes zijn (bijna) gevallen en de decembermaand met de Kerstmarkt komt er aan. Voor mijn laatste Nieuwsbrief interview ik vijf deelnemers uit mijn boetseeren schildergroepen. Daarnaast kun je lezen over Noviomagum, een wandobject van klei, over een workshop Kerstkransen maken tijdens de Kerstmarkt en over een expositie in kerstsfeer in de Meijhorst. Daarnaast de agenda, nieuwe vacatures en overige informatie. Veel leesplezier! klei doen. De Lindenberg was te duur en iemand wees haar op het hobbycentrum in het Tolhuis. Ze kwam boetseren, heeft later nog Poppen maken begeleid en werkt nu ook met speksteen. Boetseren is helemaal mijn ding, iets vormen met mijn handen, het in elkaar slaan als het niks is. Ank van Rens Het beeld heeft een eigen leven Marian boetseert al ruim 25 jaar op het centrum. Als moeder wilde ze graag met haar kinderen iets met Boetseren is ook lekker ontspannen bezig zijn, een dag voor mezelf en even weg van de zorgen. Haar vader boetseerde veel. Er was in haar ouderlijk huis een kist met

2 klei. Hij boetseerde borstbeelden van de familie en religieuze beelden, die op allerlei plekken kwamen te staan. Ze boetseerde haar eerste beeld, een madonna, bij Coby Dam. Daar heeft ze geleerd hoe ze een schetsmatig beeld af kon werken en verfijnen, met mooie rondingen en strakke vlakken. Foto s uit de krant en andere plaatjes inspireren haar. Vaak zijn het mens figuren. Schilderen met mijn vingers Tien jaar geleden stapte Elise op de Open dag het centrum binnen vanuit een verlangen om iets met (zacht) pastelkrijt te gaan doen. In haar eigen therapie praktijk liet ze mensen ermee tekenen. Het materiaal en de kleuren spraken haar, als echt kleurenmens, aan. Als kind tekende ze graag, maar op de middelbare school, toen ze kubussen moest tekenen, raakte ze haar plezier en het gevoel dat ze kon tekenen kwijt. Haar eerste pasteltekening, water met een zon, lukte goed en gaf veel voldoening. Ze is nu met een portret van haar kleindochter bezig. Het gaat niet om namaken, de houding en beweging spreken haar aan: het beeld mag een eigen leven leiden. Haar hobby werd haar beroep toen ze met mensen met niet aangeboren hersenletsel met klei ging werken. Nu ze slecht ziend is, is voelen en tasten belangrijker geworden. Haar beelden worden minder realistisch, abstracter. Via een cursus bij een slecht ziende kunstenares in Amsterdam hoopt ze haar boetseermogelijkheden te verruimen. In het werken met pastel spreekt haar het directe contact met het materiaal en het papier aan. Het tasten en wrijven met je handen, laag over laag de kleur opbouwen. Het spreekt haar gevoel aan. Ze vindt het fijn dat ze met pastel heel precies kan werken en ook wat minder gedetailleerd, puur sfeer. Naast uitstapjes met acrylverf,

3 geeft ze toch de voorkeur aan pastelkrijt. Haar hele huis hangt vol met haar eigen werk, een portret van haar dochter, die op Lesbos met vluchtelingen werkte, heeft een ereplekje gekregen. centrum, kwam naar de Open dag toen ze in het Tolhuis kwam wonen. Als kind tekende ze graag en veel, gestimuleerd door haar vader die zondags met de kinderen ging tekenen als het slecht weer was. En hen bij mooi weer meenam de natuur in. Vanaf haar 7 e jaar werden haar tekeningen bewaard. Ze had talent en heeft na de middelbare school een jaar de avondcursus op de Kunstacademie gevolgd. Maar het was te intensief naast haar werk. Pas na haar pensioen kwam ze opnieuw aan schilderen toe. In tien jaar tijd heb ik haar veel schilderijen zien maken. Ze geeft ook veel weg. Het geconcentreerd bezig zijn, geeft haar rust en ze heeft veel beter leren kijken. Ze bewonderde onlangs nog de fresco s in Italië. Ook thuis is ze graag met pastelkrijt bezig. In schilderen kan ik mijn ei kwijt Ik ontmoet Helen in het herstelhotel van Dekkerswald, waar ze door ziekte tijdelijk verblijft. Ze is een portret aan het schilderen van een kleinkind van de activiteitenbegeleidster. Op haar kamer zie ik een tekening met kleurpotlood van een koffiekan met kopjes, haar eerste tekening op die plek. Helen schildert al tien jaar op het Met een foto of afbeelding als uitgangspunt brengt ze in haar schilderijen de afbeelding tot leven, geeft ze een ziel. Dieren op de boerderij, de binnenstad van Nijmegen, begin vorige eeuw. Landschappen en mensen uit verre landen en dichtbij.

4 Dit is een fantasie-portret van haar nichtje Rosa. in kwijt kan. Je drukt jezelf uit in wat je doet en je doet het voor jezelf. Bij het schilderij waar ze nu aan werkt (foto hieronder), wordt ze geïnspireerd door macrofoto s van de structuur van kalk. Door middel van kleuren en ronde bewegingen, geeft ze die inspiratie vorm in haar schilderij en laat daarbij haar fantasie de vrije loop. Helen schildert met veel toewijding, gevoel voor kleur en oog voor detail. Ze neemt er alle tijd voor en langzaam groeit het schilderij onder haar handen. Het geeft haar veel voldoening als het schilderij lukt, ze kan er dan lang naar kijken. In haar huis wordt ze omringd door haar dierbare schilderijen. Het plaatje loslaten Ik praat met Joke, die op het centrum sinds vijf jaar bezig is met (abstract) schilderen. En daarvoor op een andere plek een schilderbasis legde. Ze groeide op in een kunstzinnig gezin, met muziek en kunst. Versierde op school al haar dictaten, maar kunst als levensrichting was not done, zoals in die tijd vaker voor kwam. Schilderen is voor haar een uitlaatklep, waar ze haar gevoelens Bij abstract schilderen, schilder je van binnenuit, zonder houvast van buitenaf. Voor haar een proces van vrij worden en los komen van hoe het hoort. Joke gebruikt, vanuit haar liefde voor de natuur, veel natuurlijke materialen in haar schilderijen. Voor dit schilderij heeft ze bessen geplet op papier en daar op door geschilderd. Verder gebruikt ze bv.

5 gedroogde bladeren van mais, schillen van de berkenboom of gedroogde wortels van sterrenkers. Naast schilderen boetseert ze, voor haar een andere vorm van expressie. In een vitrine in de kantine zie je haar maskers, die ze beschildert met glazuur en acrylverf en waarmee ze ook commentaar geeft op de hokjesgeest die ze in de maatschappij tegen komt. Het schilderij moet een verhaal hebben haar schilderij fantasierijk en getuigen van verbeeldingskracht. Katten komen vaak terug in haar schilderijen. Ze kijkt graag naar haar kat en grappige momenten inspireren haar tot een schilderij. Daarin speelt humor een grote rol. Maar ook in het landschap van Kroatië of in zonlicht op de golven bij een wandeling aan zee, ziet ze een schilderij. Miek is nu zes jaar met pensioen en schildert en boetseert met veel plezier op het centrum. Ik spreek Miek op een feestelijk moment: ze heeft de tweede prijs gewonnen bij een schilderwedstrijd van het blad Atelier. Het thema was Liefde en ze heeft meegedaan met haar schilderij Zelfportret met kat. Miek is gek op lezen, gek op haar kat Sep en bij mooi weer zit ze graag in haar tuin. De jury vond In haar werkzame leven was ze juf op een basisschool. Met Sinterklaas en Kerst tekende ze graag op het schoolbord en vertelde ze verhalen. Met haar moeder maakte ze vroeger poppen en beren, die ze grif verkochten op een Kunstmarkt. Ook met haar schilderijen en keramiek heeft Miek de afgelopen tijd op kunstmarkten gestaan. Ze heeft al weer ideeën voor een serie kleine schilderijen naar foto s: een Ode aan haar moeder, waarin ze opnieuw een eigen verhaal vertelt.

6 Noviomagum Op de kast Als je het centrum binnenkomt, net na de klapdeur links, hangt het wandobject Noviomagum. Het is gemaakt door de boetseergroep van de vrijdagmiddag, onder de bezielende begeleiding van mee werkend voorman Jan Peter. Van wie is dit beeld? Of is er iemand die weet van wie dit beeld is? Het staat op de kast in het boetseerlokaal. Wil diegene zich melden bij het beheer? Expositie Voor Noviomagum heeft Jan Peter gewerkt met de plattegrond van Nijmegen en deze verdeeld in (puzzel)stukken. Iedere deelnemer koos een stuk en gaf dat op een eigen manier vorm en kleur. Nog tot 14 december laten deelnemers van ons centrum in Wijkcentrum Meijhorst in een vitrine hun creaties zien. Nu in kerstsfeer. In het werk zie je de maker, zegt Jan Peter. Het is hun beeld, ik heb het samen mogen brengen. Het zorgt voor veel enthousiasme en binding in de groep.

7 Workshop Kerstkransen maken Tijdens de Kerstmarkt kun je op de houtafdeling een kerstkrans maken met lichtjes. Ook de Nieuwsbrief ontvangen? Wil je ook onze Nieuwsbrief ontvangen. Zorg dan dat onze beheerder jouw adres heeft. Een mailtje naar met vermelding dat je de Nieuwsbrief wilt ontvangen is voldoende Je kunt binnenlopen tussen en uur. Begeleiding en materiaal zijn aanwezig. Fijn als je je vooraf opgeeft bij het beheer. De kosten, inclusief materialen, bedragen 5,- Vacatures Het Creatief Centrum heeft dringend nieuwe begeleiders nodig voor de teken/schildergroepen van maandagmiddag, dinsdagavond, woensdagmorgen, woensdagmiddag, donderdagmorgen en donderdagmiddag en voor het speksteen bewerken op woensdagavond. Ben je geïnteresseerd, weet je iemand of heb je ideeën, meldt je dan bij het beheer. De medewerkersvergadering is op 16 november Tot en met 14 december is er een expositie in de vitrine van Wijkcentrum Meijhorst. De Kerstmarkt is op 15 december van tot uur. Tijdens de Kerstmarkt is er een workshop Kerstkransen maken De kerstvakantie is van 24 december tot en met 4 januari. Op 7 januari is het centrum weer open. Vrije plaatsen in de hobbygroepen Vilten: maandag, 9.00 tot uur. Creatief allerlei: maandag, tot uur.

8 Tekenen en schilderen: dinsdag, tot uur. Vilten: woensdag, tot uur. Glas-in-lood: woensdag, tot uur. Textiele Werkvormen: donderdag, van 9.00 tot uur. Creatief Allerlei: donderdag, tot uur. Glas-in-lood: vrijdag, 9.00 tot uur en uur. Patchwork: vrijdag, uur. Wist u dat.....?? Wij gezamenlijk voor onze eigen veiligheid moeten zorgen. Let er dus op dat er in ons Centrum geen obstakels liggen in gangen en bij vluchtdeuren. wij gezamenlijk verantwoordelijk zijn om de lokalen schoon te houden? Laten we hier allemaal op letten! wij ons eerstvolgende hebben op zaterdag 8 dec. van tot uur. wij op facebook zitten: rum Wat krijg ik voor mijn deelnemersbijdrage? Voor de deelnemersbijdrage mogen de deelnemers het hele jaar aan twee hobby s deelnemen, op twee dagdelen per week. Voor deelname aan meer dan twee hobby s of dagdelen per week, dient per extra hobby een toeslag te worden betaald van 50% van het inschrijfgeld. Het deelnemen aan twee hobby s mag ook plaats vinden in twee verschillende groepen van dezelfde hobby. Behalve, vanwege de wachtlijst, bij het edelsmeden. We maken geen verschil tussen dagen avondgroepen. Bij deelname aan workshops buiten de normale lessen, betaal je de kosten van de betreffende workshop. Alleen als je in het bezit bent van een geldige deelnemerspas 2018, heb je toegang tot het CCN-Z. Daarnaast krijg je korting bij Pro Art, Bernink en van de Venne in Nijmegen en De Hazelaar Art Supplies in Soest. Onze adressen zijn: Tolhuis PN Nijmegen Telefoon info@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl Internet:

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Januari 2018 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z Dit jaar bestaat het creatief centrum 30 jaar. Een heugelijk feit dat gevierd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers,

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers, NIEUWSBRIEF 7 e jaargang febr/mrt 2019 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Geachte Lezers, Ondanks dat we alweer halverwege februari zitten, wil ik iedereen toch nog een heel creatief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf

NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf NIEUWSBRIEF 6 e jaargang Mei 2018 nr. 3 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Een woordje vooraf In deze Nieuwsbrief staat het hout en de houtwerkplaats in het zonnetje. Nu ik zorg voor de continuïteit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf

NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf NIEUWSBRIEF 6 e jaargang september 2018 nr. 5 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Een woordje vooraf De vakantie is voorbij en het nieuwe seizoen is begonnen. Het is weer gezellig druk op het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - dec. 2017 - nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december Heb je plannen om dit jaar een of meerdere Kerstmarkten te bezoeken? Meer dan genoeg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf. Met serieus spel zet je jezelf een bevredigende maaltijd voor. Wel zelf maken hè.

NIEUWSBRIEF. Een woordje vooraf. Met serieus spel zet je jezelf een bevredigende maaltijd voor. Wel zelf maken hè. NIEUWSBRIEF 6 e jaargang juli 2018 nr. 4 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Een woordje vooraf In deze Nieuwsbrief kun je lezen over patchwork en quilten. Ook heb ik een gesprek met Gerry Vermeer,

Nadere informatie

Geachte Lezers, Er is al enige tijd een smoelenbord in de maak, naar verwachting zal deze na de zomerstop klaar zijn.

Geachte Lezers, Er is al enige tijd een smoelenbord in de maak, naar verwachting zal deze na de zomerstop klaar zijn. NIEUWSBRIEF 7 e jaargang juli/aug 2019 nr.3 onder redactie van het secretariaat van CCN-Z Geachte Lezers, Inmiddels alweer mijn derde nieuwsbrief tevens de laatste voor onze zomerstop. Aangezien de tijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang April/Mei 2017 nr. 4 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang April/Mei 2017 nr. 4 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z NIEUWSBRIEF 5 e jaargang April/Mei 2017 nr. 4 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z Gemeenteambtenaren komen op flitsbezoek Vrijdag 21 april bezocht een delegatie van gemeenteambtenaren de hobbyisten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 4 e jaargang - December 2016 nr. 12 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. 4 e jaargang - December 2016 nr. 12 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 4 e jaargang - December 2016 nr. 12 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 2016 Dit jaar houden wij onze kerstmarkt op zaterdag 17 december. De hobbyisten in hebben voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën.

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - juli-aug. 2017 - nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. Zowel vanuit de begeleiding als vanuit de deelnemers leven ideeën om workshops te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Kerstafbeeldingen e jaargang - November nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. Kerstafbeeldingen e jaargang - November nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 4 e jaargang - November 2016 - nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.. Kerstafbeeldingen 2015 Kerstmarkt 2016 Heb je plannen om dit jaar een of meerdere Kerstmarkten te bezoeken?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - sept nr. 8 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - sept nr. 8 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - sept. 2017 - nr. 8 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Expositie glasfusen De bibliotheek van Zwanenveld stelt een aantal vitrines ter beschikking voor exposities

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - nov nr 10 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z WIJKENFESTIVAL

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - nov nr 10 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z WIJKENFESTIVAL NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - nov. 2017. nr 10 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z WIJKENFESTIVAL 8 oktober 2017 vond het wijkenfestival plaats in het voormalig Mondial college aan de streekweg.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - okt nr. 9 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - okt nr. 9 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - okt. 2017 - nr. 9 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Verslag van de Open Dag Zaterdag 16 september jl. hielden de hobbyisten van Tolhuis hun jaarlijkse Open Dag.

Nadere informatie

Geachte Lezers, Inmiddels is het alweer lente, de tijd vliegt als je plezier hebt.

Geachte Lezers, Inmiddels is het alweer lente, de tijd vliegt als je plezier hebt. NIEUWSBRIEF 7 e jaargang April/Mei 2019 nr.2 onder redactie van het secretariaat van CCN-Z Geachte Lezers, Inmiddels is het alweer lente, de tijd vliegt als je plezier hebt. Ik ben druk bezig geweest met

Nadere informatie

Jaarverslag Internet:

Jaarverslag Internet: Stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid Tolhuis 44-44 6537 PN Nijmegen Telefoon 024-3452113 Jaarverslag 2018 E-mail: info@ccnz.nl - Internet: www.ccnz.nl Algemene informatie over Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. voeten van de vloer. In de ontmoetingsruimte

NIEUWSBRIEF. voeten van de vloer. In de ontmoetingsruimte NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Februari 2018 nr. 2 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Dank aan de organisatoren van het 30 jarig jubileum feest Het eten, de band tijdens het nieuwjaarsetentje en

Nadere informatie

Geachte Lezers, Het smoelenbord is klaar! Deze hangt in het halletje bij de ingang! Iedereen weer veel leesplezier. Groetjes Renée Rokers

Geachte Lezers, Het smoelenbord is klaar! Deze hangt in het halletje bij de ingang! Iedereen weer veel leesplezier. Groetjes Renée Rokers NIEUWSBRIEF 7 e jaargang Sept/Okt 2019 nr.4 onder redactie van het secretariaat van CCN-Z Geachte Lezers, De scholen zijn weer begonnen, de vakantie is weer voorbij! Ik hoop dat iedereen net als ik een

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - Januari 2017 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - Januari 2017 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - Januari 2017 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 2016 Zaterdag 17 december hielden de hobbyisten van Creatief Centrum Nijmegen Zuid in Tolhuis de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 3 e jaargang - februari 2015 - nr. 2 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z.

NIEUWSBRIEF. 3 e jaargang - februari 2015 - nr. 2 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. NIEUWSBRIEF 3 e jaargang - februari 2015 - nr. 2 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Een nieuwe start. Na de beschadigende brand van december zijn we al weer een paar weken met zijn allen aan

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5 KUNST KALENDER 2 0 1 5 Exposities 2015 Januari Goitic - Glaswerk januari t/m maart Vitrines Frank van Tol - Fotografie januari t/m maart Oranje gang Maart Alian Brouwer - Schilderijen maart t/m mei Begane

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal WELKOM IN DE CULTUURFABRIEK! ONTDEK HET ZELF Bij de Bibliotheek in De Cultuurfabriek ben je van harte welkom voor het volgen van een cursus,

Nadere informatie

Maandbericht juni ste jaargang nummer 6

Maandbericht juni ste jaargang nummer 6 1 Maandbericht juni 2017 49ste jaargang nummer 6 Docentenmededelingen Maandagochtend Acryl- & olieverf Annemarie Noorderwerf Beeldverhaal. Verslag van een dag. Maandag 12 juni starten we op de KWA, en

Nadere informatie

Cursusoverzicht 1 e helft 2019

Cursusoverzicht 1 e helft 2019 Beeldhouwcursussen Voor alle beeldhouwcursussen geldt: prijs incl. gebruik gereedschap, excl. steen, koffie/thee ( 1,- per consumptie) Beeldhouwen voor beginners-gevorderden 8 jan. 2019 Dinsdagavond (19.00-21.30u)

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 Randstad 21-29 1314 BE Almere www.kcrandstad.nl 036 53 323 99 Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 klik hier voor de on-line versie Wij wensen je een creatief en gelukkig 2015 Beste mensen, Hartelijk

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013.

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013. Workshops BSO Rakkerpret 25 februari t/m 19 Juli 2013. Inhoudsopgave: Workshop-programma Wc-rollen kunst Dansles Paaswerkje Zintuigenworkshop Moederdag Raam schilderen Overzicht workshops Speurtocht Vaderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december Programma voor jong en oud Zondag 20 december De door Bredanaars geschilderde verdwenen schilderijen Vang jouw verloren geraakte schilderij Vincent vertelt over herinneringen aan Brabant Verbeelding van

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 2 20 februari 2015 VOORJAARSVAKANTIE Van maandag 23 februari 2015 t/m zondag 1 maart 2015 zijn er geen yogalessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Gezamenlijke expositie door 9 kunstenaars van Rheactief Vanaf 10 november 2018 tot 5 januari 2019 Za. van 13.30 u 16.00 u Zo. Van 12.00 u 15.00 u Gedachtenishal

Nadere informatie

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate Programma Juni 2012 DAC Ten Kate ochtend middag Vrijdag 1 Zaterdag 2 Zondag 3 Maandag 4 Ontmoeten,& chillen Dinsdag 5 Woensdag 6 Donderdag 7 Kookworkshop door de meiden van Rochelle We gaan leren hoe we

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd.

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd. 3 februari 2017 nummer 10 AGENDA Ma 6 febr juf Nellie afwezig Wo 8 febr studieochtend kleutergroepen (alle kleuters zijn vrij) Vr 10 febr 1 e rapport (wordt uitgesteld naar 14 februari, zie verderop in

Nadere informatie

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 9 november 2018 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Wel en wee Afgelopen jaren was Nynke van der Wal onze buurtsportcoach.

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

U in het middelpunt. Mevrouw M, 71 jaar.

U in het middelpunt. Mevrouw M, 71 jaar. Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25x 3u 17 sept 2018 387,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

De wereld van de Haagse kunstenaar, 32 Loes Botman

De wereld van de Haagse kunstenaar, 32 Loes Botman Zoeken De wereld van de Haagse kunstenaar, 32 Loes Botman Walter van Teeffelenzaterdag 15 november 2014 Loes Botman tekent dieren. Geen exotische dieren, maar Nederlandse dieren die je ziet op of rond

Nadere informatie

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015 Vullerflits 09 Gorssel, 18 december 2015 KALENDER maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 01 januari 2016 maandag 04 januari 2016 Kerstvakantie luizencontrole Schoolreizen en schoolkampen Hieronder ziet u

Nadere informatie

Michiel de Ruyter. Succes! Zee van Geschiedenis

Michiel de Ruyter. Succes! Zee van Geschiedenis grijs potlood (voor iedereen één) zwarte fineliner (voor iedereen één) kleurpotloden wit vel A4- tekenpapier (voor iedereen één) stripboeken (zoals bijvoorbeeld de stripboeken van Van 0 tot nu ) Een historiestuk

Nadere informatie

Docentenmededelingen. maart 2017

Docentenmededelingen. maart 2017 1 Docentenmededelingen maart 2017 Maandagochtend Acryl- & olieverf Annemarie Noorderwerf Hergebruik van oude schilderijen, op doek en papier. Overschilderingen: over o.a. structuren en gelaagdheid. Bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 8 december 2017 Jaargang 17 Nummer 07 BASISSCHOOL Willibrord.

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 8 december 2017 Jaargang 17 Nummer 07 BASISSCHOOL Willibrord. - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 8 december 2017 Jaargang 17 Nummer 07 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen **Kerstinformatie Tijdens schooltijd **Sinterklaas

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Theater. Dans. Djembe. Illustreren. Fotografie. Keramiek Ÿ TEKENEN & SCHILDEREN Ÿ WORKSHOPS Ÿ SAMENWERKINGSPROJECTEN. januari 2019

Theater. Dans. Djembe. Illustreren. Fotografie. Keramiek Ÿ TEKENEN & SCHILDEREN Ÿ WORKSHOPS Ÿ SAMENWERKINGSPROJECTEN. januari 2019 januari 2019 Theater Djembe. Illustreren Fotografie Dans Keramiek Ÿ TEKENEN & SCHILDEREN Ÿ WORKSHOPS Ÿ SAMENWERKINGSPROJECTEN PEK PLATFORM EDESE KUNSTENARS ATELIER KUNST EN CULTUUR We werken op CSG het

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Brandstichting. Herstelgroep. Goed nieuws. Veel hulp van buiten.

NIEUWSBRIEF. Brandstichting. Herstelgroep. Goed nieuws. Veel hulp van buiten. NIEUWSBRIEF Extra uitgave. December 2014 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Brandstichting. Zaterdagavond 13 december 2014 werd ons Centrum getroffen door een uitslaande brand die aanzienlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 juli 2018

Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nog één week en dan.. Fijne zomervakantie allemaal! Mededelingen DE MUSICAL! Groep 8 heeft de laatste weken hard gewerkt aan de musical. De musical heet: Herrie op het eiland! De

Nadere informatie

Marie Cecile Thijs Interview. Marie Cecile Thijs

Marie Cecile Thijs Interview. Marie Cecile Thijs Majesty, 2011 Marie Cecile Thijs Interview Marie Cecile Thijs De pasingerichte studio van Marie Cecile Thijs bevindt zich op een prachtlocatie. Het oude schoolgebouw met hoge plafonds en mooie details

Nadere informatie

Docentenmededelingen

Docentenmededelingen 1 Maandbericht mei 2017 49ste jaargang nummer 5 Docentenmededelingen Maandagochtend Acryl- & olieverf Annemarie Noorderwerf Landschap en stadslandschap. Neem fotomateriaal mee of herinneringen/ ideeën

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

Nieuwsbrief. En op naar de Kerst. Studiedagen dit schooljaar

Nieuwsbrief. En op naar de Kerst. Studiedagen dit schooljaar Nieuwsbrief Nr. December 018 In dit nummer: De Anne Frank: dat is STERK! Gymles vrijdag aangepast En op naar de Kerst Wat een vrolijk Sinterklaasfeest hebben we weer met elkaar gevierd. En wat is er weer

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Waar zijn wij als school mee bezig. Nr. 12 maandag 5 december. Rapporten

Belangrijke data. Activiteiten. Waar zijn wij als school mee bezig. Nr. 12 maandag 5 december. Rapporten Nr. 12 maandag 5 december Belangrijke data Maandag 5 december: Sint en Piet op school Dinsdag 6 december: Studiedag voor alle leerkrachten, alle kinderen vrij t/m maandag 5 december: Inschrijven voor rapportgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief euwsbrief 15 juni 2018

Nieuwsbrief euwsbrief 15 juni 2018 Kalender: 20 juni Buitenspeeldag 25 juni De schoolfotograaf komt! Let op: gewijzigde datum 26 juni Afscheidsmusical voor alle inwoners van Langeweg 27 juni 's ochtends afscheidsmusical voor alle kinderen

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

Aanbod buitenschoolse activiteiten

Aanbod buitenschoolse activiteiten Aanbod buitenschoolse activiteiten Omdat we graag zien dat kinderen lekker in hun vel zitten en zich goed ontwikkelen, bieden De Hoeksteen, de Keuchenius en Kivido gezamenlijk buitenschoolse activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Onze website

Nieuwsbrief. Onze website Nieuwsbrief Onze website Mei 2014 IN DIT NUMMER: Website 1 Data sportdagen en schoolreisje Bloesem op de Olmenhorst 1/2 De natuurclub gaat weer van start Sportservice Haarlemmermeer Olympia s kids tour

Nadere informatie

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon Activiteiten kalender na-schoolse activiteiten Periode september-december 2014 De activiteiten zijn voor alle kinderen woonachtig in. Veel activiteiten zijn met opgave, dit kun je doen bij de contactpersoon

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE 1 Utrecht, 2015 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het Centraal Museum, waar u met de groep deelneemt aan het programma

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kidion

Inschrijfformulier Kidion Inschrijfformulier Kidion Gegevens kind 1: Gegevens kind 2: Achternaam: Achternaam: Voorvoegsels: Voorvoegsels: Voorna(a)m(en): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Roepnaam: Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F H E R F S T

N I E U W S B R I E F H E R F S T N I E U W S B R I E F H E R F S T 2 0 1 8 Goed bedoelen of tastend voelen? Zeker richten of langzaam zwichten Voor wat is, voor zoveel niet weten? De zomer ligt achter ons, tijd voor de oogst. De herfst

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

Met Vincent aan het werk

Met Vincent aan het werk Met Vincent aan het werk Ceciel de Bie Met illustraties van Georgien Overwater Van Gogh Museum Publicaties 4 Inhoud 1 Ontdekken door te doen 9 2 Heb je tekenspullen in huis? 10 3 Tekenen, tekenen en nog

Nadere informatie

cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD

cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD www.dedomijnen.nl/educatie Aanmelden en meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl Zingen ook voor mij? Betrap jij jezelf er ook stiekem op dat je altijd

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

activiteitenoverzicht Mei 19

activiteitenoverzicht Mei 19 activiteitenoverzicht Cjoe@curtisslaan Mei 19 Inhoud 1. Nieuws 3 2. Interview 3 3. Activiteitenoverzicht 4 Groepsbegeleiding 4 Inloop Curtisslaan 4 Inloop Ypendael Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Kerkdienst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER

NIEUWSBRIEF NUMMER NIEUWSBRIEF NUMMER 11 07-07-2017 Wilt u voor de zomervakantie het verslagboekje van uw kind inleveren? Het uiterlijk op maandag 17 juli. Onder andere in deze nieuwsbrief: Picknick op woensdag 19 juli Ouders

Nadere informatie

Letters, woorden, boeken

Letters, woorden, boeken Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Letters, woorden, boeken Participatie: De bibliotheek Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Letters, woorden, boeken, 2016 Dit boekje

Nadere informatie

Poort 20 Activiteiten overzicht

Poort 20 Activiteiten overzicht Poort 20 Activiteiten overzicht Recreatie voorjaar 2014 Kienen Vrij biljarten Dames biljarten Competitie biljarten 2 e dinsdag vd mnd. 14.30 u. tot 1630 u. Kosten : 3,50 per plankje Iedere dag met uitzondering

Nadere informatie

De Jeroen Bosch krant

De Jeroen Bosch krant De Jeroen Bosch krant G E M A A K T V O O R E N D O O R L E E R L I N G E N 2 maart 2016 Workshop groep1/2 Circuit in groep 7 Groep 7 van de vlieger ging op 4-3-2016 een circuit houden over Jeroen Bosch.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2019-2020 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 x 3u 16 sept 2019 397,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd! Nieuwsbrief juni 2019 Agenda 3 juni Ringrijden groep 8 3 juni MR vergadering, 19:45 uur 4 juni Juf Marianne afwezig, geen GVO 4 juni Juf Petra afwezig, geen HVO 6 juni Boerderij ochtend groep 6/7 10 juni

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief Nieuwsbrief April 2016 Nieuwsbrief Musical De DJ draait door Op donderdag 7 en vrijdag 8 april hebben we prachtige optredens van de kinderen gezien in het café. We hebben op school met veel plezier de

Nadere informatie

De verlengde schooldag kost slechts 2,50 per periode. Deze 2,50 euro betaal je in de 1 ste week bij je eigen leerkracht!

De verlengde schooldag kost slechts 2,50 per periode. Deze 2,50 euro betaal je in de 1 ste week bij je eigen leerkracht! 2016-2017 Op maandag 27 februari start de derde periode van de verlengde schooldag. Deze periode loopt van maandag 27 februari t/m donderdag 6 april (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) en duurt 6

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018

NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 OVERZICHT Algemeen Bovenbouw (5-8) 21 ste eeuw leren Overig Algemeen / Persoonlijke noot De beste wensen voor 2018 namens alle mensen van de Kees! Inmiddels is het jaar alweer

Nadere informatie

Hendrick Avercamp, de winterschilder

Hendrick Avercamp, de winterschilder Hendrick Avercamp, de winterschilder Hendrick Avercamp werd in 1585 geboren in Amsterdam. Hij was een zoon van Berent Avercamp en Beatrix Vekemans. In 1586 verhuisde het gezin naar Kampen. Zijn vader kreeg

Nadere informatie