Nieuwsbrief nr december Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nr december Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nr december 2018 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Vandaag is het Paarse vrijdag en ook op onze school tonen we door het dragen van de kleur paars onze solidariteit met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Nadere informatie staat op onze website en traditiegetrouw gaan we weer met elkaar in het paars op de foto. Vanavond is het kerstgala, altijd het hoogtepunt van de winterperiode. En dan nog een weekje school, afgesloten met een laatste ochtend vol kerstactiviteiten en daarna kan iedereen twee weken genieten van een welverdiende vakantie. Er is tussen de hete zomer en nu veel gebeurd. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is dat we in vijf brugklassen zijn gestart met gepersonaliseerd leren onder de naam dalton 2.0. Maar ook in de andere klassen en leerjaren wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitaal onderwijs, zodat wij steeds beter maatwerk kunnen bieden voor onze leerlingen. Op tal van momenten kunt u als ouder in gesprek met de mentor van uw kind. Mocht u desondanks met vragen blijven zitten, aarzelt u dan niet en neemt u contact op met één van de leden van de schoolleiding. Want voor het schoolsucces van uw kind blijft de samenwerking met u als ouder enorm belangrijk. Ik wens u en uw zoon of dochter gezellige feestdagen en een gezond en succesvol Anna-Paulien Smits rector Personeel Met ingang van 1 januari gaat de heer Rob Heijmans, afdelingsleider bovenbouw vwo en havo, ons verlaten. Hij heeft een baan aanvaard als projectleider bij het technisch beroepsonderwijs in Alkmaar en Hoorn. In het project zijn bouwbedrijven, opleidingsinstituten, vmbo-scholen in Hoorn en Alkmaar en het mbo betrokken. Met ingang van uiterlijk 1 maart zal de heer Wilko Gruizinga afdelingsleider worden van de bovenbouw vwo en havo. Wilko is op dit moment teamleider op het Jan Arentsz. Per 1 januari is de heer Martijn Aben benoemd tot afdelingsleider van de brugklassen vwo/havo en havo/tl. Hij treedt in de voetsporen van mevrouw Jitske Veldstra, die dit schooljaar nog tal van zaken voor onze school regelt en organiseert voordat zij kan gaan genieten van haar pensioen. Wij hebben tussentijds nogal wat wisselingen van docenten in verband met diverse zwangerschapsverloven. Voor de vacature Nederlands in de bovenbouw en het derde leerjaar vwo en havo is het niet makkelijk om alle lesuren te laten vervullen, maar naar verwachting zal dit in het nieuwe jaar gaan lukken. Ook is er ten gevolge van de griep wat meer lesuitval dan wij zouden

2 willen. Wij doen er alles aan om de lessen op te vangen en zullen ervoor zorgen dat het lesprogramma zo goed mogelijk doorgang kan vinden. In bijzondere situaties ontvangt u nadere informatie via de afdelingsleider van uw kind. Verzoek van de administratie Wij verzoeken u vriendelijk om, wanneer u een mail stuurt aan administratie@daltonalkmaar.nl of info@daltonalkmaar.nl, in deze mail de naam van de leerling (uw zoon of dochter) en de klas te vermelden. Dit maakt het voor ons mogelijk uw vraag zo snel mogelijk adequaat te beantwoorden. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Nieuws uit de Ouderraad Dit jaar bestaat de ouderraad uit zeven leden. Hilly Blauw is voorzitter. Zij zit ook namens de ouders in de MR en in de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van alle Sovonscholen). De volgende vergadering van de ouderraad is op dinsdag 29 januari. Er zijn twee klankbordgroepen voor ouders: één voor de afdeling vwo/havo en één voor het vmbo. Iedere periode is er een bijeenkomst met een afdelingsleider. Voor de ouders van dalton 2.0 is er een aparte klankbordgroep. Dalton 2.0 Dit schooljaar zijn wij met vijf klassen (2x havo/tl en 3x Skills) gestart met het project dalton 2.0. Op de website vindt u een katern met uitleg over deze manier van werken. De eerste ervaringen van ouders en leerlingen zijn overwegend positief, het is fijn als er extra aandacht is om de leerling te begeleiden bij het behalen van de leerdoelen. Voor coaches en docenten is alles nieuw en we leren iedere dag minstens zoveel als onze leerlingen! Wij houden binnenkort weer een bijeenkomst met ouders en leerlingen om feedback te ontvangen zodat we telkens kunnen blijven werken aan verbeteringen. Nog voor de kerstvakantie ontvangen alle ouders van dalton 2.0 een nieuwsbrief met informatie over de voortgang van dit project. Skillsmarkt 1 e klassen Op dinsdag 6 november werd een Skillsmarkt georganiseerd voor het profiel PIE (produceren, installeren en energie). De leerlingen uit klas 1 Skills hebben eerst twee weken gewerkt aan de vier verschillende profielen, daarna kregen ze de opdracht om in 6 weken tijd een dorp/stad te maken. Twee klassen hebben gekozen voor een stad, de derde klas koos voor totaal iets anders, namelijk een pretpark.

3 De leerlingen hebben groepjes van ongeveer vier personen gemaakt en gingen met elkaar aan de slag voor een stuk van hun stad/pretpark. Dit project een groot succes. Volgende periode gaan we aan de slag met het profiel D&P (diensten en producten) waarbij de leerlingen eigen producten gaan bedenken, ontwerpen, maken en verkopen. Eind periode 3 zal er weer een Skillsmarkt zijn van de profielen D&P en ZW (zorg en welzijn), fijn als u komt! Beroepenmarkt Skills 2e klassen Op dinsdag 6 november heeft de beroepenmarkt speeddate plaatsgevonden voor de 2 e klassen Skills. Het was de bedoeling dat leerlingen zelf iemand uitnodigden die wat ging vertellen op deze avond over zijn/haar beroep. We hadden in totaal 30 speeddaters en hier waren wij natuurlijk heel erg blij mee! Er was een variatie aan beroepen; denk aan wijkagent, fotograaf, brandweerman, accountmanager, gevangenisbewaker, schilder, personal trainer en ga zo maar door. Om de 4 minuten ging er een bel en gingen leerlingen verder naar het volgende beroep om daar de vragen te stellen die zij tijdens de mentorlessen hadden opgesteld. Wat opviel was dat leerlingen heel geïnteresseerd luisterden naar de speeddaters en hun antwoorden keurig opschreven. Ze hebben dus enorm hun best gedaan en vonden het ook erg leuk! Ook kregen we veel complimenten van de speeddaters dat leerlingen met goede vragen kwamen en aandachtig aan het luisteren waren. Kortom, een nuttige, leerzame en geslaagde avond!

4 Leerling Dalton wint Alkmaars Talent Op 25 november vond de finale Alkmaars Talent plaats in Theater De Vest. Esmé Schavemaker won met haar partner (Finn) in de categorie 13 t/m 18 jaar bij de finale op zondag 25 november met o.a. Tommie Christiaan in de jury. Wij feliciteren Esmé van harte met dit mooie resultaat. Alkmaars Talent is dé talentenjacht van Alkmaar en omstreken. Dit jaar vond de derde editie plaats. Honderd kinderen/jongeren deden 13 en 14 oktober auditie in een aantal wijkcentra in Alkmaar. Een professionele jury koos hieruit de beste 22 acts in de halve finale op zondag 4 november bij Podium Victorie. Economische week klas 3 havo en 3 vwo een succes! In de week van 26 november hebben de leerlingen van 3 havo en 3 vwo deelgenomen aan de economische week. De leerlingen hebben in groepsverband aan een economisch en maatschappelijk project gewerkt om kennis te maken met de bovenbouwvakken maatschappijleer/wetenschappen, economie en bedrijfseconomie. De opdracht was om een ondernemingsplan voor een evenement in Alkmaar op te stellen. Donderdag kwamen er 3 experts (gemeente, evenementenbureau en facilitaire zaken) langs om de leerlingen wat meer te vertellen over hun werk (verlenen van vergunningen, evenementen organiseren, facilitaire zaken enz.). Vrijdag werden de projecten afgesloten met presentaties. De leerlingen hebben hard en enthousiast gewerkt aan hun evenement, en met succes! Er kwamen een aantal zeer mooie opzetten voorbij voor een succesvol evenement. Er was een groep die zelfs een hele website gemaakt hadden, die niet van echt te onderscheiden valt! Na het zien van deze website ben je misschien helemaal enthousiast over dit evenement. Maar let op, dit is een fictief evenement bedacht in opdracht voor de economische week. Voor een indruk kun je naar deze link gaan. Dit is een website die gemaakt is door Lotte Nijssen. Zij werkte in de groep met Anna Beenen, Lotte Sassen, Saskia Vis, Femke Oudejans en Cathy Zijlstra. Dalton Debat Festival Donderdag 13 december was weer het jaarlijkse Dalton Debat Festival, een landelijke debatwedstrijd waar Daltonscholen uit alle windstreken aan meedoen. Deze editie was bij Dalton Den Haag. Alkmaar doet ook alweer een jaar of acht mee. En hoewel we een jonge ploeg hebben, hebben we het heel goed gedaan: in de poule werden we gedeeld tweede, met maar 1 punt verschil met de winnaar. De finale ging uiteindelijk tussen Dalton Barendrecht en Wolfert Dalton uit Rotterdam. In februari gaat onze strijd verder tijdens de provinciale voorrondes van Op Weg Naar Het Lagerhuis. Het is leuk dat het debat een vaste plek heeft gekregen op onze school.

5 Academische tweedaagse In het schooljaar organiseerden we op het Stedelijk Dalton College Alkmaar voor de eerste maal een Academische Tweedaagse voor leerlingen uit de bovenbouw van het VWO. Een evenement waarbij sprekers vanuit verschillende academische achtergronden en daaruit voortvloeiende disciplines over hun vakgebied kwamen vertellen en de keuzes die hen daartoe hadden gebracht. Verschillende gastsprekers lieten leerlingen kennis maken met de wereld buiten de school. Het doel was niet primair een oriëntatie op studie en beroep, maar het prikkelen van de fantasie. Wat heeft professionals gedreven te worden wie ze zijn? Het evenement werd met veel enthousiasme ontvangen. Om die reden hebben we besloten er een tweejaarlijks evenement van te maken. Dit jaar komt er weer een 'Academische Tweedaagse' op donderdag 24 en vrijdag 25 januari. De twee dagen zullen worden ingevuld volgens een blokkenschema. Daarin wordt een indeling gemaakt in alfa-, beta- of gammawetenschappen. Leerlingen maken van tevoren een keuze. Plenair zijn er op beide dagen keynote-sprekers: aansprekende gasten die aandeel hebben in het maatschappelijk debat. Omdat leerlingen niet twee dagen lang geboeid kunnen luisteren, worden de collegereeksen afgewisseld met andere activiteiten zoals muziek maken, sportactiviteiten of yoga. Beroepenmarkt 3 vmbo Op dinsdag 5 februari 2019 organiseren wij voor de leerlingen van klas 3 vmbo tl een beroepenmarkt om leerlingen kennis te laten maken met een verscheidenheid aan beroepen. Dit om leerlingen te helpen bij het kiezen van een juiste vervolgopleiding. We hebben oud-leerlingen uitgenodigd om in een workshop van 20 minuten te vertellen over hun beroep en de opleiding die zij hiervoor gevolgd hebben. Vanaf uur worden er drie rondes met workshops gehouden. De leerlingen kunnen kiezen wet welke beroepen zij kennis willen maken. Hierbij willen wij u als ouder ook uitnodigen om over uw beroep en opleiding te vertellen. Voor opgave of vragen over deze avond kunt u mailen met mevrouw Maedy Tol mtol@daltonalkmaar.nl Technasium Dit jaar volgen de ontwikkelingen bij Technasium elkaar nu snel op. Dit jaar doen de eerste leerlingen in 5havo eindexamen in het vak Onderzoek en Ontwerpen. Jacco Halfschepel, docent aardrijkskunde en Lenny Monté, docente scheikunde hebben nascholing gevolgd om dit vak in de bovenbouw te begeleiden en zij begeleiden de leerlingen bij hun meesterproef. In het examenjaar doen de leerlingen namelijk een meesterproef. Waar bij alle andere projecten de school projecten aanlevert moet de leerling, in een groep, samen op zoek naar een opdrachtgever, de opdracht (oftewel de stinkende casus) formuleren en uitvoeren. Voor zowel de leerlingen als de begeleidend een spannende periode. Het eerste examen Onderzoeken en Ontwerpen vindt plaats in 5Havo. Volgend zijn dan de leerlingen vwo aan de beurt. De stichting Technasium hecht aan de bewaking van de kwaliteit bij de scholen die een technasium hebben. Scholen in ons netwerk Noord-Holland bezoeken elkaar en bespreken de stand van zaken mbt de ontwikkeling van het onderwijs binnen Technasium. Binnen de stichting is de hele kwaliteitssystematiek aangepast.

6 Een school moet in ieder geval voldoen aan een aantal basiseisen. Daarbij valt te denken aan voldoende docenten O&O, geschoolde docenten, een goed uitgeruste werkplaats enz. Daarnaast moet een school ook een aantal ontwikkelactiviteiten benoemen. Omdat we in een netwerk zitten met andere scholen stemmen we de ontwikkelactiviteiten af in het netwerk. Ouderavond Technasium: dit jaar hebben we voor het eerst een ouderavond georganiseerd voor ouders van kinderen uit groep acht over het Technasium. Gezien de eerste keer kunnen we wel de conclusie trekken dat het voor herhaling vatbaar is. In verband met het vertrek van Rob Heijmans als afdelingsleider zal Jetske Vleugel het stokje van Technasium overnemen. De stichting Technasium heeft een tweetal filmpjes die beeldend uitleggen wat Technasium is. U vindt hieronder de link naar de filmpjes. Heeft u iemand in uw kenniskring voor wie dit interessant kan zijn? Heel fijn als u deze link wilt doorsturen. Voor bedrijven: Over Technasium: Als school blijven we steeds op zoek naar opdrachtgevers voor projecten voor leerlingen. Mocht u bij een bedrijf werken dat mogelijkheden ziet om samen te werken met school laat het ons weten. Onze contactpersoon voor bedrijven is Pieter van der Hoorn (pngvanderhoorn@daltonalkmaar.nl)

7 A G E N D A Vrijdag 14 december Kerstgala Vrijdag 21 december Kerstactiviteiten (ochtend) 24 december t/m 4 januari Kerstvakantie Donderdag 10 januari Studie Experience Alkmaar voor 3 e en 4 e klas vmbo tl Woensdag 16 januari Start 2 e tentamenweek examenklassen t/m 22 januari Dinsdag 22 januari Thema-avond ouders klas 1 over Social Media Woensdag 23 januari Voorlichtingsavond profielkeuze 3vwo/3havo/3tl Tijdens deze avond kan ook de enquête tevredenheid ouders ingevuld worden. Donderdag 24 januari uur: klankbordgroep ouders vwo en havo uur: klankbordgroep ouders vmbo Maandag 28 januari Start periode 3 (t/m 5 april 2019) Dinsdag 29 januari Voorlichting ouders klas 2 Skills en 2 havo-tl klassen Ouderraad (20.00 uur) Dinsdag 5 februari Beroepenmarkt voor leerlingen 3Tl Woensdag 13 februari Uitdelen rapport 2e periode (incl. cijferlijsten examenklassen) Woensdag 13 februari Open Dag ( uur) 18 tot en met 22 februari Voorjaarsvakantie Woensdag 6 maart Open Avond Van der Meij College ( uur) Zie voor actuele informatie m.b.t. de jaaragenda onze website! Vrijdag 15 maart 2019 verschijnt de nieuwsbrief nr. 3 op de website.

Nieuwsbrief nr september Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief nr september Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwsbrief nr 1 2017-2018 29 september 2017 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, We zijn het schooljaar goed begonnen op onze daltonschool. 273 nieuwe brugklasleerlingen hebben de weg naar onze school

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr december Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief nr december Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwsbrief nr 2 2017-2018 15 december 2017 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Begin deze week kregen we al een voorproefje van de winter met sneeuw en bijbehorend plezier én ongemakken. Wat gaat de

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie:

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie: STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2018-2019 versie: 19-10-2018 OKTOBER 40 ma 01 s avonds voorlichtingsavond ouders klas 2 V/H/TL di 02 19.00 u ouderavond klas 3 en Playback "Onder invloed" vr

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2019-2020 OKTOBER 40 wo 02 14.00 uur voorstelling van "Oostpool"voor 4V en 4H-klassen in de Vest te Alkmaar vr 04 19.00-22.00 u Onderbouwfeest (klassen 1 en

Nadere informatie

jaaragenda Stedelijk Dalton College Alkmaar versie:

jaaragenda Stedelijk Dalton College Alkmaar versie: jaaragenda Stedelijk Dalton College Alkmaar 2016-2017 versie: 11-10-2016 OKTOBER za 01 zo 02 di 04 20.00 uur algemene ouderavond ouderraad wo 05 11.50-12. lichtbrigade ANWB voor onderbouwklassen do 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr september Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief nr september Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwsbrief nr 1 2016-2017 30 september 2016 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, We zijn het schooljaar goed begonnen op onze daltonschool. 253 nieuwe brugklasleerlingen hebben de weg naar onze school

Nadere informatie

jaaragenda voor ouders Stedelijk Dalton College Alkmaar 2015-2016

jaaragenda voor ouders Stedelijk Dalton College Alkmaar 2015-2016 jaaragenda voor ouders Stedelijk Dalton College Alkmaar 2015-2016 December ma 07 v.a. 18.30 uur Regionale voorlichtingsavond voor 4havo & 5vwo, lokatie InHolland di 08 v.a. 18.30 uur Regionale voorlichtingsavond

Nadere informatie

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie:

STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA versie: STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR JAARAGENDA 2017-2018 versie: 19-9-2017 september vr 01 za 02 zo 03 ma 04 start schooljaar 2017-2018 14.00 uur kennismaking en ontvangst alle nieuwe leerlingen klas 2 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 4 2014-2015

Nieuwsbrief nr 4 2014-2015 Nieuwsbrief nr 4 2014-2015 Belangrijk : informatie afronding schooljaar 2014-2015 Alle informatie over de laatste schoolweken staat vermeld in de bijlage afronding schooljaar 2014-2015. Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Alle informatie over de laatste schoolweken staat vermeld in de bijlage Afsluiting schooljaar Deze wordt apart vermeld op onze website.

Alle informatie over de laatste schoolweken staat vermeld in de bijlage Afsluiting schooljaar Deze wordt apart vermeld op onze website. Nieuwsbrief nr 4 2017-2018 22 juni 2018 Belangrijk! Alle informatie over de laatste schoolweken staat vermeld in de bijlage Afsluiting schooljaar 2017-2018. Deze wordt apart vermeld op onze website. Geachte

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2015-2016

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2015-2016 BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2015-2016 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw vwo en havo. Na het tweede rapport ontvangen de

Nadere informatie

Voorwoord van de rector

Voorwoord van de rector Voorwoord van de rector Geachte ouders/verzorgers, We zijn het schooljaar goed begonnen op onze daltonschool. 243 nieuwe brugklasleerlingen hebben de weg naar onze school gevonden. Hiermee komt het totaal

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 1 2015-2016. 18 september 2015. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief nr 1 2015-2016. 18 september 2015. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwsbrief nr 1 2015-2016 18 september 2015 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, We zijn het schooljaar goed begonnen op onze daltonschool. Maar liefst 293 nieuwe brugklasleerlingen hebben de weg naar

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2018-2019 Voor ouders van leerlingen in klas 2 vmbo skills Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw

Nadere informatie

Er is bovendien een enthousiaste en betrokken ouderraad die goed met ons meedenkt.

Er is bovendien een enthousiaste en betrokken ouderraad die goed met ons meedenkt. Nieuwsbrief nr 2 2014-2015 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Kerst viel vroeg dit jaar op het Dalton! Op de stormachtige vrijdag 12 december hadden wij ons traditionele kerstgala. Gelukkig ging de wind

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2019-2020 Voor ouders van leerlingen in klas 2A t/m 2G Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw vwo/havo

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 1. Verbreden zonder grenzen Op 27 september hebben we tijdens de informatieavond voor de Gymnasium-5 leerlingen en hun ouders de aftrap gegeven aan Verbreden zonder grenzen. Zoals

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2016-2017 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 1 juni 2016 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

(concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

(concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU (concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2019 2020 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen CMT Centraal Management Team GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OOP Onderwijs Ondersteunend Personeel

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2017-2018 Voor ouders van leerlingen in klas 2A t/m 2F Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw vwo

Nadere informatie

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast.

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Jaarplanning 2019-2020 wk dag datum activiteit 34 maandag 19-8-2019

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

Anna-Paulien Smits rector. Nieuwsbrief nr maart Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Anna-Paulien Smits rector. Nieuwsbrief nr maart Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwsbrief nr 3 2017-2018 23 maart 2018 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, Na een succesvolle Open Dag hebben wij half maart ruim 250 nieuwe brugklasleerlingen mogen inschrijven. Als we in aanmerking

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN

BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN BROCHURE VERDER NA DE TWEEDE KLAS IN 2016-2017 Voor ouders van leerlingen in klas 2A t/m F Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon of dochter zit op dit moment in het tweede leerjaar van de onderbouw vwo

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Nummer 4 januari 2019

Nummer 4 januari 2019 Nummer 4 januari 2019 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Prognosebrief Keuzevakken in 3TL extra ouderavond 2TL Aanvragen bijzonder verlof Schoolonderzoeken 4TL Stageweek 3TL Vakkenvoorlichting 3 havo

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Beste ouder of verzorger,

Beste ouder of verzorger, schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Beste ouder of verzorger, Twee weken geleden zijn we met hernieuwde energie gestart, vol ideeën en plannen om ons onderwijs nog beter en uitdagender te maken voor onze

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 1. Constante evaluatie van de leerlingen Gedurende het schooljaar vindt een constante evaluatie van de leerlingen plaats. We monitoren door middel van (formatieve) toetsen, praktische opdrachten en presentaties.

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Nummer 2 november 2015

Nummer 2 november 2015 Nummer 2 november 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord De Weddenschap Go4it beroepenmanifestatie (klas R2a-R2b-R2c) Voorlichting VHTO meiden uit 3TL Nieuws vanuit de Franse les Praktische zaken

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr

Nieuwsbrief nr Nieuwsbrief nr 4 2016-2017 23 juni 2017 Belangrijk! Alle informatie over de laatste schoolweken staat vermeld in de bijlage Afsluiting schooljaar 2016-2017. Deze wordt apart vermeld op onze website. Geachte

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2018 VMBO Basis/Kader: +/- 330 leerlingen Profielen: Diensverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 Locatie Joure De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Saadet Ertas, decaan

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Saadet Ertas, decaan OPENBARE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR VWO HAVO VMBO POSTBUS 9109 1800 GC ALKMAAR TEL.: 072 56 25 000 FAX: 072 56 20 599 SCHOOLJAAR 2018-2019 Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas

Nadere informatie

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Driestar Lekkerkerk Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl

voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl voorlichting verder na 2 vwo/havo/tl Informatie over: Het advies De inrichting van het derde leerjaar De verschillende keuzemogelijkheden tijdpad Wettelijke plicht Het advies: Tijdens leerlingbespreking

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar 2 Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Beste ouders, Terwijl de kortste dag snel nadert en een lange kerstvakantie voor de deur staat, gaan onze gedachten terug naar schooljaar 2015. Het

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege Juli 2016 Voorwoord Hierbij ontvangt u de ouderinfo voor schooljaar 2016-2017. De ouderinfo komt twee maal per jaar uit en wordt op de website

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Bekijk deze email in uw browser Beste ouder(s), verzorger (s), Net voor de kerstvakantie is het altijd weer een goed moment om eens terug te kijken naar de afgelopen periode.

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 5 - februari 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte De afgelopen periode zijn er ook bij ons op school veel zieken

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE INFORMATIEAVOND

WELKOM OP ONZE INFORMATIEAVOND WELKOM OP ONZE INFORMATIEAVOND Avondoverzicht VOORLICHTING ronde 1 VOORLICHTING ronde 2 VOORLICHTING ronde 3 Begeleiders 19.45 tot 20.10 uur 20.10 tot 20.35 uur 20.35 tot 20.55 uur Determinatie J24 (2

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2018 2019 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen SEPTEMBER 2018 35 vrijdag 31 augustus 36 maandag 3 september Geen leerlingen op school;

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

conceptversie _KJO 4

conceptversie _KJO 4 zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 25 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar 13.30 introductie onderbouw

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2019-2020 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad in oktober 2019 ALGEMEEN In gevallen waarin deze regeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

NR. 1. Voorwoord. Beste ouder/verzorger,

NR. 1. Voorwoord. Beste ouder/verzorger, In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Nieuw jaar, nieuwe gezichten Vaker 40 minutenroosters in schooljaar Ouderinformatie avond Afwijkende meivakantie in 2020 Cursus Omgaan met pubers Voorwoord Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019

Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019 Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019 Terugblik Nog twee schooldagen te gaan, en dan mogen we met elkaar genieten van een welverdiende voorjaarsvakantie. De afgelopen periode was weer een leuke, maar

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

OVERGANG NAAR 2 VMBO GT

OVERGANG NAAR 2 VMBO GT Ouderavond vmbo OVERGANG NAAR 2 VMBO GT - LESSEN IN 2 GT - KEUZEVAKKEN - SCHOOLJAAR 2016-2017 - BOVENBOUW Vakken: Nederlands Engels Duits Wiskunde Natuurkunde Biologie Economie Geschiedenis Aardrijkskunde

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF O.B.S. BRINKSCHOOL

NIEUWSBRIEF O.B.S. BRINKSCHOOL OBS BRINKSCHOOL Oude Brinkweg 95 * 9751 RL Haren * TELEFOON (050) 534 75 24 * (E) directie.obsbrinkschool@stichtingbaasis.nl * Beste ouder/verzorger, NIEUWSBRIEF O.B.S. BRINKSCHOOL 17-02-2017 De rapporten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie