DE GELDERSCHE TUIN VOORJAAR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE GELDERSCHE TUIN VOORJAAR"

Transcriptie

1 Afd. Noord-Veluwe DE GELDERSCHE TUIN VOORJAAR 2018

2 Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk Penningmeester: Joop Tigchelaar Bestuurslid PR/2e webmaster: Eugenie Hennes Bestuurslid Bloemschikken: Riekie Bijsterbosch Bestuurslid Reizen: Christine Steneker Webmaster: Johan van de PLasse veluwe.groei.nl En diverse commissies organiseren de lezingen, de open tuinen dagen, de avondexcursies, de dagexcursies en reizen, de cursussen en meer. Zij kunnen altijd extra hulp gebruiken. Voor meer informatie kunt u terecht bij Renée Molendijk. Wij zijn te vinden en te bereiken: veluwe.groei.nl // e mail: info@noord veluwe.groei.nl Volg ons op: Veluwe

3 Van de redactie Tijdens het schrijven van dit voorwoord, op een van de kortste dagen van het jaar, hebben we de eerste serieuze sneeuw al achter ons. Belooft dat wat voor de komende winter? We mogen in elk geval terugkijken op een mooi tuinseizoen Na een zachte winter kwam er al vroeg nieuw leven in de tuin. Op sommige plekken moesten we dat bezuren toen er in mei nog een paar nachten flinke met nachtvorst kwamen tot wel 10 O C. Dat is heel sneu. Maar zoals ik iemand eens hoorde zeggen: "Als er eens iets dood gaat in de tuin, mag ik wél weer iets nieuws kopen!" Zo kun je het dus ook positief benaderen. Er was dit jaar weer genoeg te beleven bij Groei&Bloei Noord Veluwe. Een winterwandeling, bloemschiklessen, workshops, dagreizen, open tuinen en lezingen. En dan was er ook nog onze plantjesmarkt ten bate van de Rode Beer in Heerde. Met de opbrengst daarvan is een mooi tuinbankje gekocht. Voor ons ligt nu alweer een nieuw seizoen. Wat dat in de tuin gaat worden, gaan we zien. Misschien vindt u het leuk om ons af en toe eens wat mooie foto's van de tuin te sturen. Dan kunnen we anderen laten meegenieten via onze website en/of onze Facebookpagina. Wat het verenigingsjaar gaat brengen, weten we voor een flink deel al wel. In deze Geldersche Tuin staan al veel activiteiten vermeld. En wie weet komt er nog wat meer. We houden u op de hoogte. Voor het organiseren van al die activiteiten zijn de mensen van de diverse commissies weer flink in de weer geweest. Maar we zoeken eigenlijk nog een paar leden die willen helpen. Zo willen we graag nog een of meer cursussen organiseren. De cursus ecologisch moestuinieren was dit voorjaar een groot succes. Maar er zijn nog veel meer onderwerpen om aandacht aan te besteden. We hopen op een paar nieuwe vrijwilligers! Ook een of twee extra bestuursleden zijn van harte welkom. Meer daarover staat verderop in deze GT. Geef u alstublieft op! Als u eerst nog wat meer informatie wilt, dus bel ons dan gerust even. Voor nu: een mooi tuinseizoen gewenst.

4 HIER kan uw advertentie staan. Meer informatie? heerde.nl

5 1 Februari Lezing: Ook u durft te snoeien! uur in Welgelegen, Stationsstraat 2 in Heerde In deze vernieuwde snoeicursus zal Paul Machielsen van kwekerij Abbing in Zeist, uitleg geven over het hoe en waarom van het snoeien van houtige gewassen in de tuin. Waarom moeten we snoeien en op welk tijdstip? Snoeien van heesters is meer dan alleen maar een schoonheidsbehandeling, het is ook een manier om ze vitaal en gezond te houden. Aan de hand van een PowerPoint presentatie worden de verschillende snoeigroepen behandeld. De bedoeling is dat u na afloop van deze avond durft te snoeien! 8 maart: Lezing: Plantenvermeerdering uur in Welgelegen, Stationsstraat 2 in Heerde Een van de leukste bezigheden met planten is wel het vermeerderen ervan. Kweker Brian Kabbes weet er alles van. Planten kunnen ruwweg op twee verschillende manieren worden vermeerderd. Door zaaien ontstaan nieuwe planten met unieke eigen kenmerken. Vaak merken we daar weinig van maar soms is dat gegeven erg nuttig. Planten kunnen ook langs vegetatieve weg vermeerderd worden. Er ontstaan dan exacte kopieën van de oorspronkelijke moederplant. Vaak zal dit de enige manier blijken te zijn. Gelukkig zijn daar verschillende technieken voor zoals stekken, scheuren, afleggen en enten. Voorafgaand aan de lezing is er om uur de Jaarlijkse Ledenvergadering. De agenda en het Jaarverslag zijn vanaf begin februari te vinden op onze website veluwe.groei.nl/ activiteiten&actueel. De financiële stukken liggen in de zaal ter inzage vóór aanvang van de vergadering. Of zijn op te vragen bij de secretaris.

6 Fuchsia s& Pelargonium s voor een bijzonder assortim ent 3600soortenSpekFuchsia s 350soortenPelargoniums eenjarigezomerbloeiers zomerbloemenpluktuin groenworkshopsvoorgroepen Plantenshow in Geuren en Kleuren 11 t/m 15 juli2017(10.00 tot17.00 uur) Catalogus2017met nieuwefuchsia sen Pelargoniums, verkrijgbaardoor 6,95overtemaken op IBAN:NL31RABO Openingstijden: 4mrtt/m 30juni mat/m za 9.00tot12.00uur 13.00tot17.00uur 1julit/m 28okt wo,do vr,za 9.00tot17.00uur Koningsdag,Hemelvaartsdagen2ePinksterdagopenvan11.00tot17.00uur 4 maart2017 aanvang Fuchsia en Pelargonium verkoop Borchgraverweg3a 8181RW Heerde Tel info@ kwekerijvandervelde.nl

7 5 April: Lezing 1+1=3. Wat maakt dat een plantencombinatie werkt uur in Welgelegen, Stationsstraat 2 in Heerde Harmonie en contrast in de tuin. Welke plantgroep plaats ik naast de andere zodat het resultaat meer is dan de som der delen. Wat is het dat een bepaalde plantgroep soms als een grijze muis overkomt en nauwelijks opvalt in een border, terwijl als je hem naast een andere zet hij plots gaat schitteren en een combinatie vormt die de ander laat schitteren? Dit heeft veel te maken met harmonie en contrast van de habitus, (vorm) en kleur. Wanneer je een border inplant of beplantingsplan wilt maken is dit een belangrijk aspect om mee te nemen. Aan de hand van allerlei aansprekende voorbeelden wordt getoond wat het effect is van planten op elkaar en hoe dat komt. Kom het beleven bij 1+1=3! Na afloop van de lezing is er weer stekjesmarkt. Tevoren kan iedereeen stekjes, zaailingen e.d. inleveren. Graag in een waterdichte verpakking en voorzien van de plantennaam. Na de lezing kunt u uw keuze meenemen en/of worden ze verdeeld onder de gegadigden. 31 mei: zet alvast in de agenda!! Dagreis naar Den Haag Onderweg wordt een tuin aangedaan in Amersfoort of Utrecht. Daarna verder naar park Clingendael waar alleen nu, als de azalea's bloeien, de Japanse tuin geopend is. Deze historische tuin heeft een heel eigen sfeer door prachtige esdoorns, de lichtroze kersenbloesem en de schitterende moslaag. Samen met de stenen lantaarns, de watervaten en bruggetjes en het theehuis zorgen ze voor de typische serene rust van een Japanse tuin. Later in de middag gaan we nog op bezoek bij een kweker in Katwijk en we sluiten de dag af met een etentje. Bij het ter perse gaan van deze Geldersche Tuin waren de details van de reis nog niet bekend. Die komen later. Maar zet de datum alvast in de agenda.

8 21 april: Open Voorjaars Tuinen Vorig jaar zijn er een aantal voorjaars tuinen open gesteld in mei. Zowel tuineigenaren als bezoekers vonden het erg leuk om dat in deze periode te doen. Vandaar dat we het dit jaar nog eens herhalen, maar nu nog een paar weken eerder. De eigenaren hebben alvast extra bollen geplant, nog meer bijzondere planten neergezet of schaduwplanten gekweekt. En we hebben er nog een extraatje bij: een bollenplukfestijn. We hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn zodat we dit jaar, zonder late nachtvorstschade, kunnen genieten van deze schitterende voorjaarstuinen. De tuinen zijn geopend van tot uur. Tuin de Duinhof: een bos en rotstuin Bovenheigraaf 7 in Oldebroek Duinhof is een echte voorjaarstuin, bloeiend voor de vele bomen een bladerdak gaan vormen. De rotstuin is het oudste gedeelte, opgebouwd uit tufsteen en zelfgemaakte hypertufa stenen. Hier zijn vele kleinoden te vinden. In de grote schaduwborders zijn allerlei zeldzaamheden aangeplant, zoals talrijke trilliumsoorten, salomonszegels, oxalissen en arisaema s. Hopelijk hebben de meconopsissen de winter doorstaan. Verder is er een turftuin voor zuurminnende planten en een mostuin in oosterse sfeer. Voor het net gerenoveerde woonhuis ligt een modern vormgegeven terras. De tuin van Job Dam Speltakker 38 in Wezep. Dit is een besloten tuin van ongeveer 330 m 2. In de tuin is getracht een goede compositie te maken van vaste planten, bollen, eenjarigen, heesters en bomen.een intieme veranda, een vijvertje en een volière maken deel uit van de tuin. Een klein deel van de tuin is ingericht als rotstuin. Naast het huis bevindt zich een schaduwtuin. Hoewel niet groot is het een veelzijdige tuin waar altijd wel wat te zien is.

9 De tuin en kwekerij van Pieter Nijhoff Bovenheigraaf 113 in Wezep Goed verstopt in het bos liggen de tuin en de kwekerij van de familie Nijhoff. Het is een oude tuin waar vader Nijhoff 40 jaar geleden al mee is begonnen. Sinds 2007 woont Pieter weer in het ouderlijk huis met zijn familie en zijn ouders. Samen met zijn vader onderhoudt hij nu de tuin. Oude bomen zorgen voor een prachtig decor voor deze bostuin. In de lente zijn het de vele verwilderde bollen die de tuin kleuren, waarna de vaste planten het langzaam overnemen. De tuin bestaat uit stukken schaduwtuin, grote borders en een moestuin die deels in gebruik is als moederbedden voor de kwekerij. Want naast het tuinieren heeft Pieter een grote passie voor het kweken van bijzondere (schaduw) planten. Hanneke's Pluktuin Ellerweg 18 in Biddinghuizen Nét iets buiten het gebied van onze afdeling ligt in de Flevopolder Hanneke's Pluktuin. In de zomer kun je daar terecht om een mooi veldboeket te plukken. Maar nu bloeien er volop tulpen. En die mogen ook geplukt worden. Met bol en al! Dus met wat geluk en goede zorgen heb je daar volgend jaar weer plezier van. Voor een paar euro pluk je een mandje vol. Tegen een kleine vergoeding kun je wat te drinken op het terras met of zonder lekkers dat Hanneke samen met haar cliënten van de dagopvang bakt.

10 Nieuws van de Bloemschikcommissie Paasworkshop. Pasen valt dit jaar op 1 april. Op woensdag 28 maart van tot uur organiseren we een paasworkshop zodat u voor de Pasen een mooi bloemwerk voor in huis hebt. Neem zelf een ondergrond, bord, schaal mee en zoek bij GroenRijk bijpassende materialen. De docent gaat voorbeelden maken en dan samen met u een mooi bloemstuk voor thuis maken. Kom gezellig met (klein)kind, vriendin of buurvrouw. Locatie: GroenRijk Meent 1 te Epe Kosten voor leden 7.50 pp. Voor niet leden 10,00.pp. Graag contant betalen voor aanvang. 8 of 9 mei: Workshop strovlechten Beleef het verleden en kom strovlechten! Lokatie: de Kopermolen in Zuuk ( t.o. de Ezelboerderij) Kopermolenweg 5 Zuuk (Epe) De eigenaar (broer van de oude molenaar) gaat ons kort iets vertellen over deze historische plek. Strovlechtster Meta Leefkens geeft een demonstratie over (symbolisch) strovlechten en zelf gaan we een Vriendschapsknoop vlechten. Het materiaal ligt klaar. April / mei: Bezoek Fruittuin en een arrangement maken bij de Fruittuin in Oldebroek Een rondleiding in de boomgaard en daarna een fruit /cadeaumand schikken in het fruitcafé. Iets leuks doen en er iets van opsteken, daar gaat het om. Planning is april/ mei. De juiste datum is nog niet bekend en hangt af van de bloesemperiode. Houdt dus onze website in de gaten. Per e mail nieuwsbrief stellen we u ook op de hoogte. Dus als u die nog niet krijgt, abonneer u dan snel. Dat kan via de link op de Homepage van onze website: veluwe.groei.nl.

11 En dan nog dit januari: Een heerlijke wintermiddag. De wandelgroep is vol. Maar tot 24 januari kunt u zich nog wel opgeven voor de borrel achteraf. Hoe meer leden hoe meer gezelligheid. 8 maart: uur Ledenvergadering Dit jaar treedt Joop Tigchelaar na vele jaren af als penningmeester. En daarnaast zijn we nog steeds naarstig op zoek naar versterking van het bestuur. We zoeken enkele leden die willen meedenken over en helpen bij de organisatie van onze activiteiten. Ongeveer eens per maand wordt er overlegd. Dan worden ook de taken verdeeld. In de midzomer en midwintermaanden houden we het rustig. Voor de vacante functie van voorzitter hebben we een provisorische oplossing gevonden. Die taak wordt nu onderling verdeeld. Maar echt ideaal is dat natuurlijk niet. Dus we hopen dat iemand het leuk vindt om dit te gaan doen. Wat houdt het in? Onze vergaderingen voorzitten zodat de vaak best leuke discussies niet al te zeer afdwalen van het onderwerp. En verder proberen het overzicht te houden van wat er zoal speelt. De voorzitter gaat, meestal samen met een ander bestuurslid, naar de landelijke en rayonvergaderingen (elk twee keer per jaar). En de voorzitter mag onze vertegenwoordiger zijn als we naar buiten treden. Alles bij elkaar dus best een leuke klus die niet meer tijd kost dan elke andere functie in ons bestuur. 16 juni: Open Tuinen Dag na de Nationale Tuinweek Het thema van de Nationale Tuinweek is dit jaar Moestuinieren. Daar willen we graag bij aansluiten. Dus: heeft u een moestuin of weet u een leuke, laat het ons weten. Het kunnen ook een of meerdere tuinen op een moestuincomplex zijn. Of de moestuin van een zorgboerderij, speeltuinvereniging, buurtvereniging of iets dergelijks. Wij zijn heel benieuwd naar uw ideeën. Laat ze weten aan Eugenie Hennes. Augustus: Nazomer Open Tuinen Dag Extra We kregen het afgelopen seizoen meerdere keren de vraag om een Open Tuinen Dag in de nazomer te organiseren. Daar willen we graag gehoor aan geven. We willen deze Open Tuinen Dag nog een extraatje meegeven door aan de tuinen iets toe te voegen. Bij voorbeeld muziek, een verhalenverteller, kunst of een ambacht. Daar is genoeg voor te bedenken. Wie heeft een tuin met een mooie nazomerbloei en vindt het leuk om leden en andere belangstellenden in de tuin te zien? Voor het extraatje zorgen wij. Wilt u meer weten of zich opgeven? Bel of mail naar Eugenie Hennes.

12 AGENDA 27 januari Heerlijke Wintermiddag 1 februari Lezing Paul Machielsen: Ook u durft te snoeien! 8 maart Ledenvergadering Lezing Brian Kabbes: Plantenvermeerdering 28 maart Paasworkshop Bloemschikken 5 april Lezing Eric Meijer: 1+1=3 Stekjesmarkt 21 april Voorjaars Open Tuinen Dag april/mei Bezoek Fruittuin Oldebroek en Workshop Fruitarrangement maken 8 of 9 mei Workshop 'Beleef het verleden en kom strovlechten' 31 mei Dagreis naar Den Haag e.o. 16 juni Open Tuinen Dag Moestuinieren augustus Nazomer Open Tuinen Dag Extra 4 oktober Lezing Marc Siepman: Alle beestjes helpen 1 november Lezing Henk Hietbrink: Zuid Afrika Deelname aan onze activiteiten stellen wij bijzonder op prijs, maar is wel voor eigen risico. Inschrijven betekent ook dat onze deelnamevoorwaarden worden geaccepteerd. Deze staan op onze website veluwe.groei.nl /activiteiten&actueel/ deelnamevoorwaarden. De vereniging Groei&Bloei afdeling Noord Veluwe behoudt zich het recht voor om in onvermijdelijke situaties de programma's te wijzigen.

DE GELDERSCHE TUIN APRIL

DE GELDERSCHE TUIN APRIL Afd. Noord-Veluwe DE GELDERSCHE TUIN APRIL 2018 Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Aly van Dronkelaar 06 13450232 e mail:

Nadere informatie

Wie zijn wij. Voorzitter: Vacature. Secretaris: Renée Molendijk

Wie zijn wij. Voorzitter: Vacature. Secretaris: Renée Molendijk DE GELDERSCHE TUIN JULI 2017 Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Joop Tigchelaar 038 4449067 j.tigchelaar@gelderschetuin.nl

Nadere informatie

$IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin Augustus 2016

$IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin Augustus 2016 De Geldersche Tuin Augustus 2016 Afdelingsbestuur: Voorzitter : Vacant Iets voor jou? Laat het ons weten. Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 / reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Joop Tigchelaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2017, Groei & Bloei afdeling Noord-Veluwe

Jaarverslag 2017, Groei & Bloei afdeling Noord-Veluwe Jaarverslag 2017, Groei & Bloei afdeling Noord-Veluwe 1. BESTUUR - Vacature Voorzitter - Renée Molendijk Secretaris (gekozen in 2016, aftredend in februari 2021) - Joop Tigchelaar Penningmeester (gekozen

Nadere informatie

Secretaris: Renée Molendijk / Penningmeester: Joop Tigchelaar /

Secretaris: Renée Molendijk / Penningmeester: Joop Tigchelaar / DE GELDERSCHE TUIN APRIL 2017 Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 / reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Joop Tigchelaar 038 4449067 / j.tigchelaar@gelderschetuin.nl

Nadere informatie

DE GELDERSCHE TUIN AUGUSTUS 2018

DE GELDERSCHE TUIN AUGUSTUS 2018 DE GELDERSCHE TUIN AUGUSTUS 2018 Afd. Noord-Veluwe Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Aly van Dronkelaar 06 13450232 e

Nadere informatie

DE GELDERSCHE TUIN JANUARI 2019

DE GELDERSCHE TUIN JANUARI 2019 DE GELDERSCHE TUIN JANUARI 2019 Wie zijn wij Voorzitter: Vacature Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Aly van Dronkelaar 06 13450232 e mail: dronk116@planet.nl

Nadere informatie

2. LEDEN De afdeling Epe-Heerde had op 1 januari leden en op 31december leden

2. LEDEN De afdeling Epe-Heerde had op 1 januari leden en op 31december leden JAARVERSLAG 2012 VAN DE VEREINGING GROEI&BLOEI AFDELING EPE-HEERDE. 1. BESTUUR - Doret Tigchelaar Voorzitter (Interim sinds 08-02-2011, aftredend februari 2013). - Margot Coumans Secretaris, bloemschikcom.

Nadere informatie

$IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin April 2016

$IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin April 2016 De Geldersche Tuin April 2016 Afdelingsbestuur: Voorzitter a.i. Ireen Bunnik 06-27402332 / loecka@online.nl Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 / reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Joop Tigchelaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

$IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin november 2016

$IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin november 2016 De Geldersche Tuin november 2016 Afdelingsbestuur: Voorzitter : Vacant Iets voor jou? Laat het ons weten. Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 / reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Joop Tigchelaar

Nadere informatie

Afd. Epe-heerde. De Geldersche Tuin

Afd. Epe-heerde. De Geldersche Tuin Afd. Epe-heerde De Geldersche Tuin Zomer 2012 Bestuur: Voorzitter: Doret Tigchelaar 06-31990922 / doret@zomerwende.nl Secretaris: Margot Coumans 0578-628515 / groei.bloeiactief@hotmail.nl Penningmeester:

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 van de vereniging Groei & Bloei afdeling Epe-Heerde e.o.

Jaarverslag 2016 van de vereniging Groei & Bloei afdeling Epe-Heerde e.o. Afdeling Epe Heerde e.o. Jaarverslag 2016 van de vereniging Groei & Bloei afdeling Epe-Heerde e.o. 1. BESTUUR - Vacature Voorzitter - Renée Molendijk Secretaris (gekozen in 2016, aftredend in februari

Nadere informatie

De Geldersche Tuin Januari 2016

De Geldersche Tuin Januari 2016 De Geldersche Tuin Januari 2016 Afdelingsbestuur: Voorzitter a.i. Ireen Bunnik 06-27402332 / loecka@online.nl Secretaris: Margot Coumans 0578-628515 / groei.bloeiactief@hotmail.nl Penningmeester: Joop

Nadere informatie

Afdeling Epe Heerde e.o.

Afdeling Epe Heerde e.o. Afdeling Epe Heerde e.o. Jaarverslag 2015 van de vereniging Groei&Bloei afdeling Epe-Heerde e.o. 1. BESTUUR - Leen Stephan Voorzitter (gekozen in februari 2013: aftredend in februari 2018 ) - Margot Coumans

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

2016 $IG (SH +HHUGH H R

2016 $IG (SH +HHUGH H R De Geldersche Tuin mei 2016 Afdelingsbestuur: Voorzitter a.i. : Ireen Bunnik 06-27402332 / loecka@online.nl Secretaris: Renée Molendijk 06 13924945 / reneemolendijk@hotmail.com Penningmeester: Joop Tigchelaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

$IG (SH +HHUGH De Geldersche Tuin Zomer - Najaar 2013

$IG (SH +HHUGH De Geldersche Tuin Zomer - Najaar 2013 De Geldersche Tuin Zomer - Najaar 2013 Afdelingsbestuur: Voorzitter: Leen Stephan 0578 576030 / l.stephan3@upcmail.nl Secretaris: Margot Coumans 0578-628515 / groei.bloeiactief@hotmail.nl Penningmeester:

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2015-2016 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, In tegenstelling tot voorgaande jaren ontvangt

Nadere informatie

TUINEN VAN SALLANDROUTE

TUINEN VAN SALLANDROUTE Buitenleven En Route TUINEN VAN SALLANDROUTE In de het Overijsselse Salland zijn op 24 april en 1 mei twee bollentuinen en een kwekerij geopend. Onder de noemer Tuinen van Salland kun je een route maken

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Nieuwsbrief 22-03-2019 Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Belangrijke data 22 maart: Schoolvoetbaltoernooi groep 6-7-8 25 maart: Keuring fietsen groep 7-8 door VVN voor praktisch verkeersexamen 29 maart: Studiedag

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o.

Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o. Nieuwsbrief Afdeling Groningen e.o. Nieuwsbrief Mei 2015 Van de voorzitter De lente is nu echt begonnen, de bollen en de eerste voorjaarsbloeiers staan te pronken in de zon. Wat een kleuren, wat een weelde!

Nadere informatie

Woordenschat Plant en groene leefomgeving

Woordenschat Plant en groene leefomgeving Nederlands Woordenschat Plant en groene leefomgeving Deel 1 van 2 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Hanneke Jansen Inhoudelijke redactie: Edu

Nadere informatie

NIEUWS April 2014 jaar 18 Nr. 1 www.oudallee.nl Redactieadres: Boslaan 7

NIEUWS April 2014 jaar 18 Nr. 1 www.oudallee.nl Redactieadres: Boslaan 7 NIEUWS April 2014 jaar 18 Nr. 1 www.oudallee.nl Redactieadres: Boslaan 7 LENTE Na iets wat we nauwelijks winter kunnen noemen, is de lente in volle hevigheid losgebarsten. De natuur explodeerd en het is

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr.03 2013 Bereikbaarheid Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) De HVE is op maandag t/m vrijdag (tussen 09.00 en 13.00 uur) rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-15587336. Buiten deze uren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

'Uit eigen tuin' Breng gerust een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, familielid of andere geïnteresseerde mee! Ze zijn hartelijk welkom!

'Uit eigen tuin' Breng gerust een vriend/vriendin, buurman/buurvrouw, familielid of andere geïnteresseerde mee! Ze zijn hartelijk welkom! Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Een nieuw jaar; er staat ons weer van alles te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK

NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK Voorwoord Voor u ligt de eerste nieuwsbrief in de nieuwe vorm. Het is de bedoeling dat u elk kwartaal een nieuwsbrief met daarin belangrijke informatie, maar ook leuke

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Beste lezer, Dit is de laatste nieuwsbrief over en van het voorjaarsprogramma 2019 van dit seizoen. Wij hebben dit afgelopen seizoen 685 inschrijvingen

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

ZOMER. op he t For t

ZOMER. op he t For t ZOMER op he t For t programma zomervakantie 2011 2 011 Onze Nieuwe Activiteiten! Papier Hier zelf papier maken Bouwen met modder Zin in zomer op het Fort De natuur-bso op Fort Lunet 1 is leuk. En deze

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. 2012: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 3. Verantwoording bestuur...6 1 1. Voorwoord In april 2011 zijn we van start gegaan met

Nadere informatie

Doe niets met planten in de tuin als het vriest!

Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Wintertips December Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Dahlia s, gladiolen en dergelijke planten die opgeslagen liggen, liggen vaak té vochtig en krijgen last van schimmels. December is de

Nadere informatie

Hydrangea macrophylla Magical selectie

Hydrangea macrophylla Magical selectie Hydrangea macrophylla Magical selectie Magical Four Seasons Speciaal geselecteerd Kleurverandering per seizoen Prachtig geschenk De vier seizoenen van de Magical De Hydrangea macrophylla Magical is een

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE NOORDERLICHT

PROGRAMMABOEKJE NOORDERLICHT PROGRAMMABOEKJE NOORDERLICHT NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NAJAAR 2017 Roerdompstraat 76, 6601 DL Wijchen 024-6415783 Beste ouders/verzorgers, Ook in het najaar van 2017 zullen er in Noorderlicht weer een aantal

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren

De stap naar duurzaam tuinieren De stap naar duurzaam tuinieren Vormingsaanbod Vormingsaanbod vzw Tuinhier Vzw Tuinhier Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NED. IKEBANA VERENIGING AFDELING DEN HAAG

NIEUWSBRIEF NED. IKEBANA VERENIGING AFDELING DEN HAAG NIEUWSBRIEF NED. IKEBANA VERENIGING AFDELING DEN HAAG DERTIGSTE JAARGANG - NR 2 maart 2017 BESTUUR Voorzitter: Els van Vlimmeren Tel.: 010 519 90 36 E-mail: els.van.vlimmeren@kpnmail.nl Secretaris Marian

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Maashorstboeren Barbecue 20 juni 2019

Maashorstboeren Barbecue 20 juni 2019 Nieuwsbrief Maashorstboeren Juni 2019 Hierbij ontvangt u alweer de tweede digitale nieuwsbrief van dit jaar. Wij verwachten een afwisselende nieuwsbrief voor u gemaakt te hebben met interessante informatie.

Nadere informatie

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps Midden-Brabant België-Belgique Middenseizoentje - Tweemaandelijks Jaargang 40- nummer 2 PB 3070 - Kortenberg P708613 NIEUWSBRIEF maart-april 2018 28 april: Bio-tuinmarkt in Kampenhout 27 mei: Kringlooptuindag

Nadere informatie

Acanthuskusjes- zomer 2015

Acanthuskusjes- zomer 2015 Acanthuskusjes- zomer 2015 Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch, sinds de mooie promotietuin, die Tuinontwerp de Weieven in Zijtaart had bij Geert van Boxmeer

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent De stap naar duurzaam tuinieren VORMINGSAANBOD VZW TUINHIER Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, en

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen SDeepcteemmbbeerr 22001 188 In In deze deze nieuwsbrief nieuwsbrief o.a. o.a. }} Van Van de de Voorzitter Voorzitter - Aankondiging dat ze stopt met

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s.

Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s. Digitale lezingen door Geert Borgonje te Raalte. Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s. Voor meer informatie; gwmborgonje@ziggo.nl of 0572-354045 Benodigde

Nadere informatie

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Afdeling Houten Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Nieuwsbrief september 2012 Een fris begin van een nieuw seizoen Het nieuwe

Nadere informatie

Het Theeblaadje Oktober 2013

Het Theeblaadje Oktober 2013 Het Theeblaadje Oktober 2013 55+ ontmoetingscentrum is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Ontmoetingscentrum is in het bijzonder een centrum waar senioren elkaar ontmoeten al dan niet gekoppeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 8 maart 2012

Algemene ledenvergadering 8 maart 2012 Algemene ledenvergadering 8 maart 2012 1 Agenda 1. Opening / welkom / IM 2. Notulen / Jaarverslag / besluiten 2011 (sheets website) 3. Besluiten jaarvergadering 2011 4. Begroting 2011/2012 5. Balans 31-12-2011

Nadere informatie

Antwoorden Thema 6 Wonen

Antwoorden Thema 6 Wonen Antwoorden Thema 6 Wonen Luisteren Oefening 2 1 b Hun etage is te klein. 2 een grote woonkamer twee slaapkamers een tuin of een balkon een nieuw huis in of vlakbij het centrum wonen 3 a maximaal 250.000

Nadere informatie

PARK DE OUDE KWEKERIJ

PARK DE OUDE KWEKERIJ Geachte lezer of aspirant-lid PARK DE OUDE KWEKERIJ EEN PARK VOOR EN DOOR BEWONERS NIEUWSBRIEF No. 2 - MAART 2013 Jazeker, u leest het goed, we kunnen bijna over leden gaan spreken. De laatste versie van

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2 november a.s. De algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 2 november a.s. in De Kantine (Hanzeplein 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Mienskip in Van Harenshuus

Mienskip in Van Harenshuus Mienskip in Van Harenshuus VAN HARENSHUUS HET OPHALEN VAN HERINNERINGEN ZORGT ERVOOR DAT MENSEN ZICH NUTTIG EN ERKEND VOELEN. DAT IS BELANGRIJK ALS JE DOOR DEMENTIE NIETS MEER VAN HET HIER EN NU HERKENT.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

De lente! Werkboekje leeftijd: 10+

De lente! Werkboekje leeftijd: 10+ De lente! Werkboekje leeftijd: 10+ Seizoenen De lente begint meestal op 21 maart. Soms kan het begin van de lente ook vallen op 20 maart. Dat heeft te maken met de stand van de zon. Afgesproken is dat

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september CLUBBLAD B.S.V. WEST Opgericht 1934 Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie september Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen:

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen: Nieuwsbrief Vrije Tijd week 27 05 Juli 2018 Nieuws Agenda 7 juli : Lunchen in Zeist 14 juli : Optreden Pop-Eye 18 juli : De Zorgshow 22 aug : BBQ in Doorn 7 sept : Varen met de Eendracht Mededelingen:

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015

VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015 VTV De Tochten Nieuwsbrief 04 3 oktober 2015 Inhoud 1. Noteert u vast! 2. IJzerbak op het milieupark 3. Het complex 4. Activiteitenkalender: 3 oktober 2015 t/m 31 maart 2016 5. Mededelingen bestuur 6.

Nadere informatie

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen Agenda: 12 & 14 okt Openbare danslessen. Familie en vrienden zijn van harte welkom! 17-21 okt Herfstvakantie. (Geen lessen) 26 &28 okt Jaarlijkse vrienden en vriendinnenlessen bij de dansafdeling. Alle

Nadere informatie

WelzijnsPaletActueel. Voor u, het programma van de maand september. september 2016

WelzijnsPaletActueel. Voor u, het programma van de maand september. september 2016 WelzijnsPaletActueel september 2016 Voor u, het programma van de maand september. Na een afwisselende en gezellige vakantieperiode rond het thema Vive Espana starten we met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

V O O R J A A R S W O R K S H O P S. Pasen 2014

V O O R J A A R S W O R K S H O P S. Pasen 2014 V O O R J A A R S W O R K S H O P S Pasen 2014 Vanaf dit voorjaar starten we met het organiseren van creatieve, inspirerende en vooral gezellige bloemen-workshops in IJsselstein Tijdens deze workshops

Nadere informatie

EBLOK LENT -2013 2012

EBLOK LENT -2013 2012 LENTEBLOK 2012-2013 LENTEBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE LENTE? Al lijkt het er met alle sneeuw en kou nog niet op, de lente is toch echt in aantocht. Soms zie je al wat groene puntjes van de bloembollen

Nadere informatie

PAPERCLIP. Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 3 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-3 Verkoop kinderpostzegels

PAPERCLIP. Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 3 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-3 Verkoop kinderpostzegels PAPERCLIP Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 3 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-3 Verkoop kinderpostzegels Feestelijke dag in de Efteling Verjaardagszingen JeugdTheaterVestival Herhaalde

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Programma 2009-2010

Afd. MEPPEL en REGIO Programma 2009-2010 Advertentie Dorpsweg 6 8274 AE Wilsum Tel 038-3557556 Boerengoed http://www.boerengoed.nu/ Alles voor biologisch tuinieren, zoals: -organische meststoffen; -biologisch plantgoed: knoflook,aardappelen,

Nadere informatie

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen.

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen. Afdeling Houten november 2014 Beste plantenliefhebber, In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over onze activiteiten die we de komende maanden organiseren. Wil je meer weten? Kijk op de website: houten.groei.nl.

Nadere informatie

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Afdeling Houten september 2014 Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Zes lezingen en presentaties, acht workshops (binnen én buiten), enkele excursies, een jaarvergadering, en wat we nog maar meer aan

Nadere informatie

Van de Voorzitter afdeling Zwolle.

Van de Voorzitter afdeling Zwolle. Van de Voorzitter afdeling Zwolle. Het is al weer enige tijd geleden dat er een convocaat uitkwam. Als bestuur hadden we de beslissing genomen om alle informatie digitaal te verspreiden. Het bleek echter

Nadere informatie

HKV Loopmare * archeologie * genealogie * geschiedbeoefening * monumentenzorg Jaargang 27, nr. 3, September 2018

HKV Loopmare * archeologie * genealogie * geschiedbeoefening * monumentenzorg Jaargang 27, nr. 3, September 2018 HKV Loopmare * archeologie * genealogie * geschiedbeoefening * monumentenzorg Jaargang 27, nr. 3, September 2018 Secretariaat Historische Kring Velsen: Postbus 122 1970 AC IJmuiden E-mail: secretariaat@historischekringvelsen.nl

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maandag 13 april komt de schoolfotograaf. Hij maakt groepsfoto s, individuele foto s en foto s van broertjes en zusjes.

Nieuwsbrief. Maandag 13 april komt de schoolfotograaf. Hij maakt groepsfoto s, individuele foto s en foto s van broertjes en zusjes. Nieuwsbrief Jaargang15 Nummer 8 7 4 2015 Het was weer een zeer geslaagde NL doet! Er is een hoop gebeurd; wilgentunnels gevlochten; coniferen geplant; putten leeggehaald; geverfd en nog heel veel meer.

Nadere informatie

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer,

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer, NieuwsBr wsbrief ief nr.4, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Dit jaar heeft wel een heel bijzonder start van de herfst gekregen. Het was heerlijk warm weer. Ik heb volop genoten van de laatste warme dagen.

Nadere informatie

Afdeling VeluwerandMeer

Afdeling VeluwerandMeer Afdeling VeluwerandMeer Nieuwsbrief Nr. 3 2015 Van de bestuurstafel Deze keer een wat ander voorwoord dan u van mij gewend bent. Omdat er belangrijke zaken te melden zijn, praat het bestuur u graag bij

Nadere informatie

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier. Nieuwsbrief 10 Hallo allemaal! Nieuwsbrief nummer 10! Het zou tijd worden, want afgelopen jaar hebben jullie niets van ons gehoord. Er is dan ook weer heel wat gebeurd. We hebben een open dag gehad, een

Nadere informatie

WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016

WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016 WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016 Uit de jaarkalender: Ma. 21 t/m do. 24 november Voortgangsgesprekken gr. 1 t/m 7 Ma. 5 december Do. avond 22 december Vrij. 23 december Vrij. mi 23 december (vanaf 12.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers,

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers, NIEUWSBRIEF 7 e jaargang febr/mrt 2019 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Geachte Lezers, Ondanks dat we alweer halverwege februari zitten, wil ik iedereen toch nog een heel creatief

Nadere informatie

Tuinseizoen 2016: van groene blaadjes en geluksdiners

Tuinseizoen 2016: van groene blaadjes en geluksdiners Tuinseizoen 2016: van groene blaadjes en geluksdiners Hoera! Hoera! Hoera! De tomaten staan buiten, sla schiet omhoog, mijn neus is voor het eerst verbrand. De lente is in het land en heeft alles wakker

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief. april 2018

Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief. april 2018 E-mail niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de webversie Nieuwsbrief april 2018 In deze nieuwsbrief Stichting Krijtmolen d'admiraal is blij met elke donatie! Wij vragen u daarom om uw bijdrage voor 2018

Nadere informatie

Jaarverslag Van Oosbreestichting

Jaarverslag Van Oosbreestichting Jaarverslag 2015 Van Oosbreestichting 1 Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag 2015 aan van de Van Oosbreestichting. Voor de stichting was 2015 een jaar van continuering van de in 2014 gekozen lijn

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen, uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen Laurens De Tuinen is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in Bleiswijk. De locatie kenmerkt zich door de gemoedelijke en open sfeer. Door

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie