Nieuwsbrief van mei 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van mei 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT"

Transcriptie

1 + CBS de Noordkaap Willem de Mérodelaan LK Uithuizermeeden Tel: Nieuwsbrief van mei 2018 UIT DE SCHOOL GEKLAPT noordkaap@vcpong.nl Website: noordkaap.vcpong.nl Van de directie Start gemaakt: De eerste drie weken voor mij als interim-directeur zitten er al weer op. In deze weken hebben ik kennis kunnen maken met de kinderen, een groot aantal ouders en de andere bewoners van onze school. Wat een heerlijke school en wat een prachtige mensen! Geboorte bericht: Op dinsdag 23 april is juf Rianne Timmermans bevallen van een prachtige dochter: Sanne Marleen Elizabeth. Moeder en dochter maken het goed. Wij wensen hen heel veel geluk en gezondheid toe en hopen Sanne snel even te kunnen bewonderen. Eindtoets groep 8: Groep 8 heeft de eindtoets er op zitten en kan zich nu verder voorbereiden op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Op 22 mei a.s. zijn de uitkomsten van de eindtoets beschikbaar. Mooi om te zien hoe de rest van de school op de afname dagen rekening hield met de leerlingen van groep 8. Door de hele school waren zelfgemaakte posters opgehangen om stilte te vragen. Schoolfotograaf: De schoolfotograaf heeft de schoolfoto s klaar. U krijgt een code waarmee u zelf foto s en/of andere leuke artikelen kunt bestellen op de website van de fotograaf. Koningsontbijt en Koningsspelen: Vorige week vrijdag hebben wij met z n allen kunnen genieten van een heerlijk Koningsontbijt. Vandaag hebben wij onder leiding van meester Vincent en kinderen van groep 8 de Koningsspelen gehad. In een gezellige en sportieve sfeer hebben alle groepen Koninklijke spelletjes gedaan. Verkeerssituatie rond de school: Tijdens de haal en breng momenten van de kinderen is het af en toe erg druk met auto s en fietsen. Wilt u alstublieft rekening houden met waar u de auto neer zet en met elkaar? Daarnaast nogmaals het verzoek de stoep voor de school zoveel mogelijk vrij te houden zodat de kinderen veilig het schoolplein op kunnen? Ouderraadpleging over schooltijden: In de vorige Nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen dat wij samen met u en het team willen onderzoeken of het wenselijk en mogelijk is met ingang van het nieuwe schooljaar over te stappen naar andere schooltijden. Onderdeel van dit onderzoek is een ouderraadpleging. Voordat wij verder na gaan denken over andere schooltijden, willen wij graag van u als ouders en verzorgers horen wat uw wensen zijn ten aanzien van de toekomstige schooltijden op de Noordkaap. Via Digiduif krijgt u een brief met toelichting en een antwoordformulier toegezonden. Wij vinden het belangrijk zoveel mogelijk reacties van u te krijgen. Wilt u het ingevulde antwoordformulier voor 18 mei a.s. weer terug sturen per of afgeven in de kamer van de directie?

2 Hoe is het eigenlijk met..: Als team hebben wij te maken (gehad) met een aantal langdurig zieke collega s. Wellicht vraagt u zich af hoe het met hen is. Juf Catrien is nog ziek en blijft ook nog voor langere tijd afwezig. Juf Reina (schoolschoonmaak) is ook nog steeds ziek. Juf Frouwke is weer begonnen maar werkt nog op therapeutische basis. Juf Gradeke is ook weer terug en is haar werk weer aan het opbouwen. Wij wensen deze collega s heel veel sterkte, beterschap of succes bij het opbouwen. Tot aan de zomervakantie kunnen wij in ieder geval blijven beschikken over de collega s die hen nu ook vervangen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en zien elkaar weer op 14 mei 2018!! Agenda mei vrijdag 27 apr t/m vrijdag 11 mei Mei vakantie zondag 13 Moederdag woensdag 16 Luizencontrole maandag 21 Tweede Pinksterdag leerlingen vrij donderdag 24 Nieuwsbrief donderdag 31 Schoolreis groep 1 t/m 7 * * Notities: Schoolreis groep 7 onder voorbehoud van goed weer Thema s Trefwoord Week 17 t/m 19 (23 april t/m 11 mei): Muziek Inhoud: Muziek doet bewegen, muziek geeft rust. Muziek verleidt en verbindt. Muziek vertelt en muziek doet vergeten. Muziek neemt je mee en brengt je weer thuis. Bijbel: Psalmen. Aflevering 4 Week 20 t/m 22 (14 mei t/m 1 juni): Niets te kiezen? Pinksteren: 20 en 21 mei Inhoud: Over wat er vastligt in het leven, wat voor ons gekozen wordt en de ontdekking welke keuzes je zelf kunt maken. Bijbel: Bijbelboek Ruth Thema s Kind op maandag Week 19: 7 t/m 9 mei 2018 (10 mei is Hemelvaart) Hemelvaart, Handelingen 1:1-14 Week 20: 14 t/m 18 mei 2018 Een nieuwe discipel, Handelingen 1:15-26 Pinksteren, Handelingen 2:1-13 Week 21: 22 t/m 25 mei 2018 (20 en 21 mei Pinksteren) Aanstekelijke muziek, 1 Samuël 10:5-12 Saul wordt koning, 1 Samuël 10:17-24

3 Verjaardagen mei MEI Groep 1 Steijn van Heuveln 4 2 Julian Brontsema 7 4 Lars van Kampen 3 4 Guus Klip (2008) 6 7 Ruben Renken 4 7 Linde Wiersema 7 9 Lilian Brouwer 2 12 Rick Weijenberg 2 16 Fleur van Berkel 3 26 Philine van Os 1 Allemaal van harte gefeliciteerd! Schoolreisjes Zoals u in de vorige nieuwsbrief al heeft kunnen lezen gaan de leerlingen op donderdag 31 mei op schoolreisje. Ondertussen zijn de bestemmingen van de schoolreisjes ook bekend. Als u het leuk vindt om mee te gaan, kunt u zich binnenkort via digiduif aanmelden als begeleider. Bij te veel aanmeldingen zullen we helaas moeten loten. Groep 1/2: Santjesvertier in Veenouden Groep 3/4: Aquazoo in Leeuwarden Groep 5/6: Slagharen Groep 7: Schiermonnikoog Groep 8: Norg (27 tot 29 juni 2018) Meer informatie over schoolreisjes volgt later.

4 Ontruimingsoefening goed verlopen Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. Goed om te oefenen voor als er eens echt iets aan de hand is. Alle kinderen en juffen en meester waren ruim binnen 3 minuten buiten en binnen 5 minuten waren ook alle kinderen geteld. Een resultaat om trots op te zijn. In het najaar gaan wij een grote oefening voor alle gebruikers van het pand organiseren.

5 UIT DE GROEPEN Hieronder staat nieuws uit de groepen Groep 1 De afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema: Family. We hebben onze eigen family getekend. We weten ook hoe je papa, mamma, broer, zus, oom en tante in het engels moeten zeggen. Met taal zijn we bezig met uit hoeveel klapjes bestaat een woord. De woorden met 1 klapje zoals broer, kast, brood enz. zijn nog moeilijk. Bak, zak,tak gaat goed. Paasei heeft 2 klapjes net als borden, appel enz. Ook komt het rijmen steeds weer aan bod. Dit is de nieuwe letter die we geleerd hebben Bij rekenen hebben we geleerd wie de buren van een getal zijn. En ook hoeveel bekers water in er in de fles passen. Dit hebben buiten gedaan en konden we fijn met water werken. We hebben toen ook een nieuw woord geleerd, nl. trechter. We wisten wel wat je ermee kon doen. Tot 10 tellen en weer terug, maar ook de even en oneven getallen hebben we geleerd We hebben plaatjes uitgeknipt om ze daarna in de juiste volgorde van de dag weer op te plakken. -Opstaan-ontbijten-naar school-lunch-buiten spelen- naar binnenavondeten- Ook het begrip meer en minder hebben we behandeld. Waar zie je meer en waar minder. In welke doos zitten meer eieren bijv. Koningsontbijt. We hebben samen ontbeten op school. Gingen ons eigen brood smeren en konden kiezen uit 3 soorten broodbeleg. Er waren zelfs oranje eieren, daar keken we eerst wel even raar van op. Samen eten was heel gezellig. Vandaag hebben we de koningsspelen. We gaan naar het gymlokaal waar de spelletjes voor ons klaarstaan. Spannend hoor. Als we klaar zijn gaan we samen met groep 2 weer terug naar school lopen. We willen de moeders alvast bedanken voor het meelopen terug naar school. Fijne vakantie.

6 Groep 1 en 2 Koningsspelen In de sporthal stonden alle spelletjes keurig klaar en groep 8 stond ons op te wachten. De kinderen waren al in groepjes verdeeld en konden naar hun eerste onderdeel toe. Groep 8 legde keurig uit hoe de spelen gingen en begeleiden de kinderen hierbij. Echt geweldig om te zien hoe alle kinderen bezig waren en hoe positief ze door groep 8 worden gemotiveerd. De kleuters hebben echt van deze ochtend genoten, die veel te snel voor sommigen voorbij was. Sommige kinderen vonden het wel een beetje eng, zo n grote ruimte maar na een tijdje waren ze het gewend en genoten ze met volle teugen. Na afloop kregen de kinderen in de kleedkamer een lekkere wafel en een pakje drinken. Moe, maar voldaan gingen we met begeleiding van een paar ouders weer naar school terug. Al met al een geslaagde morgen, mede door meester Vincent en groep 8. Dank je wel namens de kleuters.

7 Groep 3 Donderdag 19 april hadden we met groep 3/4 sportdag in de Scherphornhal. Samen met drie andere scholen hebben we ons goed vermaakt deze ochtend! We hebben in de hal 9 spelletjes gedaan en buiten was er nog een Levend Ganzenbord. Het was een gezellige en sportieve ochtend. Gelukkig waren we 's middags lekker vrij en was het deze dag prachtig weer! Vrijdag 20 april hebben we gezellig in de klas ontbeten, met het Koningsontbijt, verzorgd door de Jumbo. Dit was erg gezellig! Vooral de speltwafels, appeltjes en smeerkaas viel goed in de smaak

8 Groep 4 De maand april staat in het teken van heel veel sportieve uurtjes voor de leerlingen van groep 4. Zo konden de kinderen zich donderdag 19 april uitleven tijdens de sportdag. In gemengde teams van leerlingen uit groep 3 en 4 streed de Noordkaap tegen leerlingen van de dr. Damschool, de Sterren en de Dobbe. Helaas konden we de wisselbeker voor de estafette niet vasthouden dit jaar. Volgend jaar weer een kans om de beker te winnen! Ook hebben we genoten van een heerlijk koningsontbijtje. Hoe leuk en gezellig is het om met z n allen te eten?! Hoewel er een weekje tussen zit, hoort bij de festiviteiten rond koningsdag ook de koningsspelen. We hopen weer op een geslaagde dag! Natuurlijk zijn we ook nog met de gewone schoolse vakken bezig. Zo zijn we met rekenen druk bezig met het automatiseren van de tafels. In het nieuwe blok staat de tafel van 9 centraal, maar ook de andere tafels blijven we met z n allen oefenen door middel van allerlei spelletjes en liedjes. Met taal leren we woorden bij de thema s sprookjes en dans en muziek. Ook leren de kinderen over meervouden en enkelvouden en welke leestekens je gebruikt als je een verhaaltje schrijft. Tot slot staan in de laatste maanden nog een aantal leuke uitjes op het programma. We gaan eind mei op schoolreisje naar Aquazoo, we doen mee aan het mini Mathematikum op Borkum, we brengen nog een bezoekje naar Op Roakeldais en natuurlijk nog de Noordkaapdag. Meer informatie over deze activiteiten ontvangt u via digiduif zodra er meer bekend is.

9

10 Groep 5 Afgelopen donderdag kregen we een nieuwe leerling in groep 5: Matei Cîşmaru. We hopen dat je je snel thuis voelt Matei. Met spelling werken we aan enkelvoud en meervoud. En dat is soms best lastig. Hier schreef een leerling: We hadden ook net huis-huizen en roos-rozen geoefend. Best lastig, onze taal. Deze is ook leuk: stof stoven. De regel f wordt v in meervoud is wel goed toegepast. Met rekenen zijn we met plattegronden bezig geweest. Er mochten plattegronden getekend worden op de stoeptegels voor de klas. Hier een klein stukje van zo n plattegrond van de slaapkamer van een leerling. Het vierkantje is een nachtkastje met spullen er op. Maar dan de klok; waar hangt of ligt het in de slaapkamer? Zo hoor je nog eens wat. Tijdens het tekenen van de plattegronden vertelde een van de leerlingen dat ze in een driepersoons bed slaapt. (Vraag me nu de hele tijd af hoe groot dat bed dan is). Klokkijken is toch nog lastig voor veel kinderen. Wil u thuis ook oefenen? Maar nu hebben we eerst vakantie. Geniet ervan!

11 Groepen 6, 7 en 8 Koningsspelen

12 Groep 7 Goed nieuws uit groep 7! Op 10 april hebben de jongens en meiden van groep 7 tijdens het Praktisch Verkeersexamen laten zien dat ze goed én veilig zelfstandig een route door het dorp kunnen fietsen. Om de beurt vertrekken en onder toeziend oog van controleposten laten zien dat je het kunt is best wel spannend. In de dagen daaraan voorafgaand was iedereen al geslaagd voor het Theoretisch Verkeerexamen. Toen na afloop van het fietsen bleek dat ook de controleposten tevreden waren over alle kandidaten, kreeg iedereen van groep 7 het welverdiende diploma uitgereikt! Van harte gefeliciteerd allemaal!!

13 Groep 8 Namens groep 8 hebben Wieke en Corné het volgende verslag gemaakt over het bezoek aan het Herinneringscentrum. Kamp Westerbork Donderdag 19 april gingen we met groep 8 naar Kamp Westerbork. Toen we aankwamen kregen we eerst een verhaal te horen van onze gids die dag over mensen die uit Uithuizen kwamen in de tijd van de 2 e Wereldoorlog. Ze waren Joden. Ze werden afgevoerd naar werkkampen en uiteindelijk zijn de meeste van die familie overleden. Daarna kregen we een filmpje te zien over een mevrouw die de oorlog had overleefd en ze vertelde zelf veel over haar tijd in Westerbork. Er waren beelden opgenomen van Westerbork in de oorlog en dat is heel bijzonder, want er zijn maar 2 kampen geweest waar ook beelden waren gemaakt. Daarna gingen we naar het museum. We kregen een werkblad over iemand die in die tijd in Westerbork had gezeten. En in het museum konden we spullen en andere dingen zoeken over diegene en ook over andere mensen. Iemand uit het kamp had een klok meegenomen en die ging af en toen werd hij dood geschoten omdat die klok afging. We gingen lopen door een bos en onderweg kwamen we langs de radiotelescopen. Toen we aankwamen werden we weer door de gids meegenomen en gingen we eerst naar een wapenopslag. Dit is bewaard gebleven, omdat het achter het opvanghuis van de soldaten lag en mensen die in het kamp waren wisten dus niet dat dat erachter lag. Daarna liepen we naar de plek waar vroeger het ziekenhuis lag. De gids vertelde een verhaal over iemand die 3 maanden te vroeg was geboren en die in Westerbork supergoed verzorgd werd in een couveuse. En toen ze weer beter was stapten haar moeder en zij op de trein en zijn ze daarna in Auswitch vergast. Dus eigenlijk heeft dat beter maken geen nut gehad. Ze deden dit zodat de mensen dachten van nou dan zou het in de andere kamp ook wel meevallen. Toen gingen we naar de trein. Ze denken dat deze uit die tijd komt, maar dat weten ze niet zeker. We gingen daarna naar stenen toe. Op die stenen stonden sterren en vuurvlammen. Die sterren stonden voor alle Joden die waren overleden in kamp Westerbork, alle vuurvlammen die staan voor alle Zigeuners. Aan het eind hebben we nog uitleg gekregen over het monument van het kamp. Het was een indrukwekkend bezoek. Schoolvoetbal Teleurstelling en euforie ligt soms dicht bij elkaar. Na drie geweldige wedstrijden te hebben gespeeld kwamen de jongens net een punt tekort. Ontzettend jammer, want het is een prachtig team met veel strijdlust en ze hadden eigenlijk door moeten gaan maar helaas. Euforie bij de meisjes, want zij mogen, nadat ze winnaar van hun poule waren geworden, door naar de volgende ronde. Hoewel ze net geen kampioen werden van Het Hogeland mogen ze trots zijn op hun prestatie.gefeliciteerd! Op naar de volgende ronde in Harkstede op 16 mei!

14 INGEZONDEN Mini-Mathematikum op Borkum Op Borkum vindt van 18 tot 30 juni het Mini- Mathematikum plaats. Dit is een rondreizende tentoonstelling over wiskunde. Wiskunde doen; met hoofd, hart en handen. De gemeente Eemsmond biedt alle scholen in Eemsmond de mogelijkheid om met een groep naar Borkum te gaan, omdat onze gemeente een partnerschap heeft met Borkum. De groepen worden daar gekoppeld aan een groep Borkumer schoolkinderen. Samen nemen ze dan deel aan dit project. Een deel van deze dag vindt plaats op het strand, maar ook dan zijn de kinderen bezig met een wiskundige activiteit. De deelname en ook het vervoer is gratis. Voor CBS De Noordkaap gaat groep 4 hier aan deelnemen. De exacte datum en tijden weten we nog niet, we houden u op de hoogte. Geachte ouders en verzorgers

15 Vanaf 1 januari 2018 werken de BMWE-gemeenten met het zogenaamde kindpakket. In dit kindpakket zijn alle regelingen onder gebracht waar kinderen van minima jonger dan 18 jaar gebruik van kunnen maken. Wat zit er in het kindpakket? - Een computer of fiets of laptop als dit nodig is voor school - Vergoeding van zwemdiploma A en B en het zwemabonnement - Vergoeding van contributie en kleding voor sport, dans, muziek, toneel - Vergoeding van kosten voor een schoolreisje Voor al deze regelingen geldt dat u terecht kunt bij Stichting Leergeld. U hoeft alleen maar uw naam, adres en uw vraag door te geven en dan komt een vrijwilliger van leergeld bij u langs om te kijken waar u behoefte aan heeft. Alle vergoeding wordt in natura uitbetaald, dus u hoeft niks meer zelf voor te schieten. Bij Werkplein Ability kunt u daarnaast ook nog 50,- aanvragen voor het vieren van een kinderverjaardag en kunt u een fashioncheque voor uw kind aanvragen. Meer weten over de voorwaarden of aanvragen? Kijk op of op onder het kopje mijn inkomen. Hier kunt u verder klikken op de meedoenregelingen. Alvast heel erg bedankt! Met vriendelijke groet, Marloes Oort Bereikbaar op telefoonnummer Tekenlessen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

16 Lijkt het je zoon of dochter leuk om (beter) te leren tekenen? Na de Meivakantie start ik weer met een nieuw blok van zes uitdagende, gezellige tekenlessen in huiselijke sfeer! De lessen hebben plaats bij mij aan huis in Roodeschool. Een les duurt anderhalf uur en er wordt gewerkt aan de hand van thema s en diverse onderwerpen, elke les is daardoor anders en het materiaal waar we mee werken (en natuurlijk Ranja en iets lekkers) is inbegrepen! Bij mooi weer wordt er zelfs buiten in de tuin gewerkt. Na elk blok van zes lessen, start een nieuw blok, zo kun je steeds weer inschrijven als je het leuk vindt. De groepsgrootte is minimaal vier en maximaal acht kinderen per groep. Mogelijkheden zijn: Woensdagmiddag van 15:30 17:00 uur Vrijdagmiddag van 15:30 17:00 uur Zaterdagochtend van 10:30 12:00 uur (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) (bij voldoende opgave kan een groep starten) Ik ben aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds Groningen, dus wil je graag op tekenles maar is daar thuis onvoldoende geld voor, kan er een beroep gedaan worden op het Jeugd Cultuurfonds voor de kostenvergoeding. Meer informatie hierover vindt je op: Wil je je kind opgeven en/of meer informatie over de tekenlessen, kosten, mogelijkheden e.d. neem dan gerust contact met mij op: yvonne@hofdesign.nl Meer informatie vindt je ook op de website: Yvonne Hofman, Portrettekenaar.

Nr Tweede Pinksterdag, kinderen vrij

Nr Tweede Pinksterdag, kinderen vrij 3 Nr. 133 16-04-2018 Schoolagenda Koningsspelen Vrijdag 20 april Vrijdag 27 april t/m vrijdag 11 mei Koningsdag en meivakantie Maandag 21 mei Tweede Pinksterdag, kinderen vrij Dinsdag 22 t/m vrijdag 25

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016 Thema s Trefwoord Week 17 en week 18 meivakantie Week 19/20 Thema: Neem de tijd Tijd is belangrijk, het is prettig als kinderen kunnen klokkijken: zo laat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017 Nieuwsbrief Week 16 16 t/m 22 april 2017 Vanuit de directie Wat hadden we een gezellige dag vandaag. We zijn de ochtend begonnen met een vrolijk Paasontbijt in pyjama. Daarna hebben alle kinderen het Paasverhaal

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website

Nieuwsbrief. De inspectie beoordeelt alleen met zeer zwak, zwak en voldoende en soms met goed. Website Jaargang 23 nummer 15 Vrijdag 12 april 2019 Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Bezoek inspecteur Gymnastiek Vijf gelijke dagen rooster Schoolfotograaf Nationale rekendag Paasviering Gezocht Schooltuin

Nadere informatie

o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie

o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie o.b.s. t Heidemeer, psz t Snatertje en kdv Monkie Nieuwsbrief 14 april 2017 Postbus 58, 9610 AB, Sappemeer tel: 0598-394045 e-mail: directie@obsheidemeer.nl website: www.obsheidemeer.nl psz: 06-23762234

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Alle kinderen vrij. Opgave avondvierdaagse 2016. Ouderhulp Koningsspelen groepen 1 en 2

Alle kinderen vrij. Opgave avondvierdaagse 2016. Ouderhulp Koningsspelen groepen 1 en 2 Weeknieuws nr.31 15 april 2016 Data 19 april Excursie boerderij groepen 1 en 2 22 april Koningsspelen 23 april t/m 8 Meivakantie mei 13 mei Voorstelling groepen 3 en 6 17 mei Kinderen s middags vrij 29

Nadere informatie

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal Nieuwsbrief nr. 16 8 april 2016 Agenda Maandag 11 april 13.30 uur Culturele voorstelling groep 5/6 Dinsdag 12 april Finale schoolvoetbal Woensdag 13 april Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!)

Nadere informatie

9 april Omdat er per ingang van volgend schooljaar 6 ouders stoppen met brigadieren zijn we dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers!

9 april Omdat er per ingang van volgend schooljaar 6 ouders stoppen met brigadieren zijn we dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers! Nieuwsbrief 13 9 april 2018 Foto kader: Chill-lezen aan het begin van de vrijdagmorgen in groep 6. Verkeersbrigadiers gezocht!!! Onderstaande oproep heeft al een aantal keren in de nieuwsbrief gestaan,

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

april 2015 Belangrijke data: (Voor de nieuwste foto s, agenda en het laatste nieuws: kijk regelmatig op )

april 2015 Belangrijke data: (Voor de nieuwste foto s, agenda en het laatste nieuws: kijk regelmatig op  ) april 2015 Belangrijke data: 24 april Koningsspelen: groepen 1 t/m 4 om 12 uur vrij/ groepen 5 t/m 8 om 14.00 uur vrij 27 april Koningsdag, alle leerlingen zijn vrij 29 april Schoolvoetbal: finale voor

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019 Nr. 13, 20 maart 2019 Kalender Woensdag 27 maart: studiedag, alle leerlingen vrij (staat wat onduidelijk op de schoolkalender) Donderdag 4 april: 17.30-18.30 uur presentatie/afsluiting themaweken Helden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 13 april 2018 Nieuwsbrief nummer 13

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 13 april 2018 Nieuwsbrief nummer 13 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 13 april 2018 Nieuwsbrief nummer 13 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Op vrijdag 27 april begint de meivakantie en zijn de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019

NIEUWSBRIEF. Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 NIEUWSBRIEF Nr. 17, donderdag 16 mei 2019 Terugblik schoolreisjes Dát was genieten; een schoolreis met mooi weer op een leuke plek! De groepen 1 t/m 3 hebben een Agenda Donderdag 23 mei Sportdag groep

Nadere informatie

een plastic trompet twee bouwvakkers helmen een grote plastic (blok)fluit Meer info nodig? Loop even langs bij één van de leerkrachten van groep 8.

een plastic trompet twee bouwvakkers helmen een grote plastic (blok)fluit Meer info nodig? Loop even langs bij één van de leerkrachten van groep 8. 1 3 0 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. Vorige week hielden wij weer onze jaarlijkse evaluatie vergadering. Tijdens die vergadering

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Agenda 25 april t/m 6 mei Meivakantie 9 t/m 11 mei Schoolkamp groep 6/7/8 in Ommen

Agenda 25 april t/m 6 mei Meivakantie 9 t/m 11 mei Schoolkamp groep 6/7/8 in Ommen Nieuwsbrief nr. 17 22 april 2016 Agenda 25 april t/m 6 mei Meivakantie 9 t/m 11 mei Schoolkamp groep 6/7/8 in Ommen Maandag 9 mei Contactavond Dinsdag 10 mei Kriebelteam Maandag 16 mei Alle leerlingen

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 22 april 2016 Jaargang 22 nr. 17 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koningsspelen 24 april 2015

Koningsspelen 24 april 2015 Schooljournaal O.B.S. De Zilvermeeuw, De Visserstraat 6a,1964 ST Heemskerk, T: 0251 232 646 E: directie@obsdezilvermeeuw.nl W: www.obsdezilvermeeuw.nl voor de week van 14 april 2015 CONTACTPERSONEN VOORZITTER

Nadere informatie

Agenda. Dinsdag 11 juni Studiedag Alle kinderen vrij. Vrijdag 21 juni Zomerfeest (na schooltijd) Maandag 24 t/m donderdag 27 juni Kampweek groep 8

Agenda. Dinsdag 11 juni Studiedag Alle kinderen vrij. Vrijdag 21 juni Zomerfeest (na schooltijd) Maandag 24 t/m donderdag 27 juni Kampweek groep 8 Agenda Dinsdag 11 juni Studiedag Alle kinderen vrij Vrijdag 21 juni Zomerfeest (na schooltijd) Maandag 24 t/m donderdag 27 juni Kampweek groep 8 Maandag 24 t/m donderdag 28 juni De groepen 1 t/m 4 zijn

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Twa yn Ien

Nieuwsbrief Twa yn Ien Uit de jaarkalender 27 april Koningsdag vrij 4 t/m 8 mei mei vakantie 11 mei luizencontrole 11 mei schoolreisje groep 1,2 en 3 12 mei schoolreisje groep 4, 5 en 6 13 mei marge dag kinderen vrij 14 en 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

De kinderen moeten zelf een bord, mes, lepeltje, beker en eierdop meenemen naar school. (Graag met hun naam erop.)

De kinderen moeten zelf een bord, mes, lepeltje, beker en eierdop meenemen naar school. (Graag met hun naam erop.) Weekmail obs Hagen 7 april 2017 Paaslunch Op donderdag 13 april vindt er een paaslunch plaats op school. De heerlijke lunch vindt in buffetvorm plaats, dit wordt allemaal geregeld door de OR!! Daarnaast

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

28 MAART 2013 AGENDA: SCHOOLZAKEN. Nieuwe website 8 april a.s. gaat onze nieuwe website online. Wij houden u op de hoogte!!!!!!

28 MAART 2013 AGENDA: SCHOOLZAKEN. Nieuwe website 8 april a.s. gaat onze nieuwe website online. Wij houden u op de hoogte!!!!!! JAARGANG 11, NR. 13 28 MAART 2013 SCHOOLZAKEN Nieuwe website 8 april a.s. gaat onze nieuwe website online. Wij houden u op de hoogte!!!!!! Avondvierdaagse De start voor het inschrijven voor de avondvierdaagse

Nadere informatie

15 april Geachte ouder(s), verzorger(s),

15 april Geachte ouder(s), verzorger(s), 15 april 2019 11 Geachte ouder(s), verzorger(s), Een nieuw begin Een nieuwe start Een schone lei Jezus maakt het mogelijk Hij is opgestaan! Dat vieren wij met Pasen Hij maakt de weg voor ons vrij! Woensdag

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject Agenda 16 mrt. Start lentekriebels groep 7 en 8 18 mrt. Open dag voor nieuwe ouders 19 mrt. Kangoeroewedstrijd gr.4- gr.8 23 mrt. Palmpaasstokken voorbereiding 25 mrt. Grote rekendag 29 mrt. Palmpasen

Nadere informatie

18 april 2011 / JAARGANG 15 / NR 15 Sportdag groep 7&8 19 april Meivakantie 22 april t/m 8 mei ZAF 17 juni Agenda 18-04 Gemeentelijk sporttoernooi gr. 5 en 6 19-04 Gemeentelijk sporttoernooi gr. 7 en 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus juni 2017 nr Pinksteren. Buitenschoolse activiteiten

Nieuwsbrief Cursus juni 2017 nr Pinksteren. Buitenschoolse activiteiten Nieuwsbrief Cursus 2016-2017. 7 juni 2017 nr. 117 Agenda 9 juni Viering Vruchten van de Geest Thema: Geduld 15 juni: voorlichting stichting Sajith 20 juni LOT 21 juni Zomerfair tbv Sajith 22 juni Lesvrije

Nadere informatie

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 5 april Spreekuur Juliët Alblas 7 april Schriftelijk verkeersexamen groep 7 8 april Gastles Willy Weerman + schoonmaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 16. Baarn, 13 april Aan de ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 16. Baarn, 13 april Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 16 Baarn, 13 april 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 De Driekleur locatie Wilhelmina 21 maart 2019

Nieuwsbrief 12 De Driekleur locatie Wilhelmina 21 maart 2019 Nieuwsbrief 12 De Driekleur locatie Wilhelmina 21 maart 2019 Voorwoord Juf Manja Flinterman afwezig door ziekte. Ongeveer twee weken voor de voorjaarsvakantie heb ik de ouders/verzorgers van de kinderen

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Sterrenboognieuws 19 april 2018

Sterrenboognieuws 19 april 2018 Sterrenboognieuws 19 april 2018 Staking 30 mei HET IS VIJF VOOR TWAALF!. De Sterrenboog doet mee aan de estafette staking op 30 mei, wij willen onderwijs dat deugt voor alle kinderen, echter: Het kabinet

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 10-2 juni 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 10-2 juni 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 10-2 juni 2016 Thema s Trefwoord Week 23 Thema: Op het juiste moment spreken Hoewel het spreekwoord zegt dat het in bepaalde gevallen beter is om te zwijgen, zijn er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Ouderinfo 9 Mei 2019

Ouderinfo 9 Mei 2019 Ouderinfo 9 Mei 2019 Website E-mail Directie E-mail OR E-mail MR www.obsdeoctopus.nl directie-octopus@ooz.nl ouderraaddeoctopus@gmail.com mr.obs.octopus@gmail.com Mei Juni 01 Meivakantie t/m vrijdag 3

Nadere informatie

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Mei Nieuwsbrief mei 2014 ICBS de Vuurvogel

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Mei Nieuwsbrief mei 2014 ICBS de Vuurvogel Oud papier De gemeente heeft al een aantal papierbakken in de wijk weggehaald. Wij maken u erop attent dat voor de mensen die thuis geen papierbak hebben besteld, de mogelijkheid bestaat het oud papier

Nadere informatie

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Schoonmaakmiddag Zuukerfeest Sportdag groep 6-7-8 Afscheid OR-leden Rapportbesprekingen Evaluatie data

Nadere informatie

Weekbrief apr t/m 28 apr

Weekbrief apr t/m 28 apr Weekbrief 17 22 apr t/m 28 apr Nieuws vanuit het onderwijs Groepsinformatie Opvang 0-2 jaar 0-2 en BSO groepen; de Eendjes, Visjes, Schildpadjes, Fuutje, Orka s, Pinguïns en Haaien Wist u dat? De kinderen

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

VERJAARDAGEN MAART/APRIL

VERJAARDAGEN MAART/APRIL AGENDA SCHOOLJOURNAAL OBS de Berkenhorst Staphorster Kerkweg 40 Staphorst :0522 461359 : :deberkenhorst@stichtingpromes.nl website: http://www.deberkenhorst.nl 21 april 2017 24-04 t/m 30-04 Meivakantie

Nadere informatie

Triangelnieuws. Leerarrangement beroepen

Triangelnieuws. Leerarrangement beroepen Nummer 16 21-04-2016 In dit nummer: Leerarrangementen 1 Workshop muziek 1 Nieuws Schateiland 2 Verkeersexamen 2 Groep 8 2 Danone Cup 3 Leerarrangement beroepen De groepen 3/4, 4a en 4b zijn de afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Weekjournaal nr Lammetjesdag

Weekjournaal nr Lammetjesdag nr. 15 2018-2019 Lammetjesdag Wat kijken we terug op een fantastische dag. Het weer, het team, de ouders, de kinderen en alle bezoekers waren erg enthousiast. We willen iedereen die zich heeft ingezet

Nadere informatie

Informatieblad voor de ouders. Agenda school

Informatieblad voor de ouders. Agenda school Woensdag 17 mei gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreisje. Veel plezier! het Boomblad Informatieblad voor de ouders Agenda school 15 mei MR 17 mei Schoolreisje groep 3/4 en 5/6 17 mei Vervolg schoolvoetbal

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Nr. 30 maandag 16 april 2018 In verband met de meivakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op dinsdag 8 mei.

Nr. 30 maandag 16 april 2018 In verband met de meivakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op dinsdag 8 mei. Nr. 30 maandag 16 april 2018 In verband met de meivakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op dinsdag 8 mei. Belangrijke data Dinsdag 17 april: Tafeldiplomadag Dinsdag 17 t/m donderdag 19 april:

Nadere informatie

AGENDA. Eerste schooldag na de meivakantie. OR vergadering uur. Groep 5/6 op werkweek. Schooluitje groep 1/2. Praktisch Verkeersexamen

AGENDA. Eerste schooldag na de meivakantie. OR vergadering uur. Groep 5/6 op werkweek. Schooluitje groep 1/2. Praktisch Verkeersexamen 18 april 2019, nr 15 AGENDA Woe+do+vr Dinsdag Ma+di+woe 19 april 6 mei 13 mei 15, 16, 17 mei 16 mei 20 mei 21 mei 23 mei 30 mei 31 mei 3+4+5 juni 21 juni Start Meivakantie school gesloten t/m 5 mei Eerste

Nadere informatie

Met vr. groet, Het team

Met vr. groet, Het team Geachte Ouder(s), Verzorger(s), Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur M. Lamain obsjanligthartdelfzijl@marenland.org www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 14 no. 10 21 maart 2017

Nadere informatie

VAN DE DIRECTEUR. Nummer: mei Beste ouders,

VAN DE DIRECTEUR. Nummer: mei Beste ouders, Nummer: 1137 22 mei 2019 Correspondentieadres: Margrietstraat 2 5754 AH Deurne Tel: 0493-314370 Website www.bszeilberg.nl Redactie De Stikker: info.bszeilberg@prodas.nl In dit nummer: -Van de directeur

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 8, 12 april 2019

Schooljaar Nummer 8, 12 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 8, 12 april 2019 Kalender: 16 april Route 8 - Eindtoets groep 8 16 april MR-vergadering 18 april Continurooster tot 14.00 uur, met Paasviering en Pannenkoekendag 19 april t/m

Nadere informatie

Ouders van de leerlingen in groep 6b ontvangen vandaag, separaat van deze nieuwsbrief, een bericht over de afwezigheid van een van de leerkrachten.

Ouders van de leerlingen in groep 6b ontvangen vandaag, separaat van deze nieuwsbrief, een bericht over de afwezigheid van een van de leerkrachten. Nieuwsbrief 13 05 april 2018 Belangrijke data: 05 april Theorie examen verkeer groepen 7 09 april start Entreetoets groepen 7 13 april staking (school dicht) 17-19 april Eindtoets groepen 8 20 april Koningsspelen

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De maand mei is weer achter de rug, een maand vol activiteiten.

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 22 april 2016 Ma 25 t/m vrij 6 Za 7 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 AGENDA

Nadere informatie

29 mei 2019 Nummer: 17

29 mei 2019 Nummer: 17 29 mei 2019 Nummer: 17 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, Een extra lange nieuwsbrief vandaag. In deze nieuwsbrief vindt u informatie van de Doorzetters, Spoorzoekers, Toppers en Uitsmijters. We wensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 2017-2018 Vakantierooster/Leerlingenraad/Schoolreizen/Brief van ASG/Vraag van juf Ange/ Vanuit de gemeente/ Personeel/Schoolvoetbal/Sportdag/Avondvierdaagse/ Fietsexamen Het Spectrum Regenboogweg

Nadere informatie

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER Kbs De Langenoord Schooljaar 2017-2018 6 april 2018 nummer 15 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Ook een voorbereiding op een veilige deelname aan het verkeer hoort bij de doelen van de basisschool. In groep 7 toetsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief 14 29 maart 2016 GROEPSACTIVITEITEN Dankzij de inzet van veel ouders, kunnen we terugkijken op een geslaagde pannenkoeken dag. voor de opa s en oma s van onze school. Hartelijk dank voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week 14 2 t/m 9 april 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Uit de groepen. Week 14 2 t/m 9 april 2016 Nieuwsbrief Week 14 2 t/m 9 april 2016 Vanuit de directie Vandaag hadden de kinderen veel plezier met de één-aprilgrappen. Computermuizen met plakbandjes eronder, de klok die een uur terug werd gezet en

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

NIEUWSBRIEF. nr april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2018 In deze nieuwsbrief: - Koningsspelen - Mediatoren training - Stappenplan ongewenst gedrag - Avondvierdaagse - Schoolreis groepen 5 t/m 7 - Handje Helpen Belangrijke data:

Nadere informatie