Voor de buurt. Wilfred Eleveld Voorzitter. Wilfred Eleveld Voorzitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor de buurt. Wilfred Eleveld Voorzitter. Wilfred Eleveld Voorzitter"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2016

2 Voor de buurt Een leefbare wijk waarbinnen de bewoners regie over hun eigen leven hebben is van groot belang. Voor de bewoners zelf, maar ook voor de maatschappij in het algemeen. Dit is waar we ons ook in 2016 hard voor hebben gemaakt. Dit deden we niet alleen maar met de buurtbewoners. Ons Wilfred Eleveld Voorzitter uitgangspunt is dat we door en voor de buurtbewoners willen werken. Daarbij werken we samen met andere organisaties die ook in de wijk actief zijn. We willen hen helpen om hun inzet daar in te zetten in de wijk waar dit het hardste nodig is. In 2016 lukte dit steeds beter. We hebben weer veel mooie projecten uit kunnen voeren die bijdragen aan onze doelstellingen. Buurt voor Taal, Fruitloop en Smeltfeest zijn hier maar enkele voorbeelden van. We zijn een organisatie met ambitie die nog meer wil doen voor de buurtbewoners van de Componistenbuurt en Heemskerk. Daarbij lopen we soms tegen de grenzen van wat mogelijk is met de huidige organisatie. Onze organisatie is dan ook volop in ontwikkeling. Nieuwe mensen werden bij de stichting betrokken. Zowel als vrijwilliger als binnen het bestuur. Ook zijn er nieuwe plannen ontwikkeld en gefinancierd. Al met al kijken we terug op een mooi jaar en zijn trots op hetgeen er is bereikt. In dit jaarverslag geven wij een oberzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen van onze organisatie. Wij zijn erg gemotiveerd om er weer een jaar hard tegen aan te gaan om een bijdrage te leveren aan de wijk. We hopen dat u dat ook bent en hier samen met ons aan wilt werken. Wilfred Eleveld Voorzitter

3 De Componistenbuurt Veel buurtbewoners ervaren de Componistenbuurt als een groene en prettige buurt om in te wonen. Dat neemt niet weg dat er in de wijk problemen zijn die je niet zo snel zou verwachten in een gemeente als Heemskerk. Veel bewoners uit de Componistenbuurt hebben problemen. Problemen op het gebied van werk, geld, taalbeheersing, opvoeden, sociale contacten, onderwijs, gezondheid en wonen. Uit onderzoek van het Verweij Jonker Instituut uit 2014 staat de wijk op plek 115 (van de 4019) van slechtste wijken van Nederland. Er is weinig sociale cohesie, veel bewoners spreken onvoldoende Nederlandse en de schoolprestaties op de basisschool en voortgezet onderwijs van de kinderen uit de wijk zijn beneden gemiddeld. Buurtbewoners voelen weinig saamhorigheid, dit komt onder andere doordat ze moeilijk met elkaar communiceren vanwege de slechte beheersing van het Nederlands door een deel van de bevolking. In de buurt groeit echter steeds meer het besef dat zij zelf de sleutel in handen hebben om de sociale samenhang en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Buurtbewoner Klaas Kuijper Klaas woont al meer dan 30 jaar in de Berliozstraat. In die 30 jaar heeft hij de wijk weinig zien veranderen. De meeste mensen die er 30 jaar geleden woonden, wonen er nog steeds. Iets ouder uiteraard maar niet minder betrokken bij elkaar. Veel mensen kennen Klaas van het speeltuintje aan de Berliozstraat. Hij vindt het belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen. Daarom ontfermt hij zich over de speeltuin. Iedere dag voordat de kinderen komen maakt hij met zijn knijper de speeltuin schoon.

4 Buurtbewoner Truus Mantel Truus is op haar 13e in de wijk komen wonen. Tussendoor is ze een paar jaar weg geweest. Maar inmiddels woont ze sinds 1983 onafgebroken in de wijk. Ze woont al jaren in de Puccinistraat met veel plezier. Al zou ze zich wel voor kunnen stellen dat ze ooit eens verhuist. Als we ouder worden zou een kleiner appartement welk prettig zijn. Eventueel buiten de Componistenbuurt maar wel in de buurt van het centrum. Truus is opgegroeid in Dorp en Duin en daardoor van huis uit een Duin Kat. Maar toch zou ze daar niet meer willen wonen. Het was daar rustig, weinig contact. In het dorp is dat anders, daar houd ik meer van. De Kracht van samen StArt26 gelooft er in dat we samen de problemen in de wijk kunnen oplossen. Hiervoor is voldoende kennis, talent en wilskracht in de wijk aanwezig. Alleen is niet iedereen zich hiervan bewust. Ook heeft een deel van de buurtbewoners wat extra ondersteuning nodig om in hun kracht te worden gezet. Hierbij wil StArt26 helpen. Door mensen net dat beetje extra ondersteuning te geven waardoor ze de regie over hun eigen leven terug krijgen. Door mensen samen te laten werken op basis van hun eigen kracht en expertise. Door buurtbewoners samen projecten te laten uitvoeren die goed zijn voor zichzelf en de buurt. Waardoor een sociale en leefbare wijk ontstaat.

5 Onze projecten StArt26 zet projecten op die bijdragen aan het realiseren van haar doelstellingen. Het ondersteunen van buurtbewoners met problemen en het creëren van een actieve samenleving in de wijk. Bij het ontwikkelen van de projecten gaan we uit van de behoefte en wensen van de buurtbewoners. Ook proberen we de buurt zoveel als mogelijk te betrekken bij de uitvoering. Fruitloop Op 22 april is in de Componistenbuurt een sponsorloop georganiseerd voor de kinderen van de Kariboe. Aansluitend is een sportdag georganiseerd om de kinderen in aanraking te komen met diverse sporten. De opbrengst van de sponsorloop is gebruikt om op de school drie dagen in de week fruit voor de kinderen te financieren. Een deel van de kinderen krijgt thuis weinig fruit. Dit omdat het niet bij de cultuur hoort of omdat fruit duur is. Doormiddel van het faciliteren van fruit wil StArt26 bij de kinderen een gezond gedrag stimuleren. Maandactiviteiten Gedurende het jaar zijn er diverse activiteiten in de buurt georganiseerd waarbij StArt26 in contact kon komen met de buurtbewoners. Ook was een doelstelling om buurtbewoners elkaar te laten leren kennen. De winkeliers uit de buurt zijn hier nadrukkelijk bij betrokken zodat zij een impuls aan hun winkels konden geven. Zo heeft is op 29 oktober een braderie georganiseerd en op vrijdag 30 december een oudjaarsmarkt.

6 Smeltfeest Elke cultuur viert zijn eigen feesten. Deze zijn ontstaan vanuit cultureel, historisch en religieuze gewoontes. Er is echter geen moment in Nederland waarop gezamenlijk cultuur vieren. Natuurlijk hebben we Koningsdag, maar dat draait toch vooral om de Nederlandse cultuur. Vandaar dat StArt26 voor de tweede keer het Smeltfeest heeft georganiseerd, op 7 juli. Het is een dag geworden waarop verschillende culturen werden gepresenteerd en waarop iedereen deze culturen kon ervaren. Muziek, dans, eten, kleding en gewoontes stonden centraal. Het Smeltfeest werd georganiseerd op OBS de kariboe. Gedurende 6 weken voorafgaande aan het smeltfeest hebben de klassen van de Kariboe zich verdiept in allerlei andere culturen. Op het Smeltfeest zelf hebben de kinderen allerlei culturele uitingen ten toon gesteld en uitgevoerd. Ook hebben vele ouders culinaire hoogtepunten uit hun land van herkomst gemaakt en deze op het feest verkocht. De opbrengst hiervan ging naar Simavi. Totaal is 1831,- opgehaald. Door het Smeltfeest hebben de buutbewoners kennis en begrip over en voor elkaars cultuur kunnen vergaren. Precies waar het Smeltfeest voor was bedoeld. Buurt voor Taal Om de taalvaardigheid in de wijk te verbeteren is het project Buurt voor Taal opgezet. Dit project loopt van september 2015 tot augustus In 2016 vonden er dus gedurende get hele jaar activiteiten in het teken van dit project plaats. Zo zijn er iedere week twee taallessen gegeven. Een voor mensen dit nog geen Nederlands spreken en een les voor de iets gevorderde Nederlands sprekende. Aan de taallessen hebben gemiddeld 15 buurtbewoners deel genomen. Ook zijn er huiswerkbegeleidingsklassen georganiseerd voor kinderen van de groepen 6 t/ m 8. Deze huiswerkklassen zijn speciaal bedoeld voor kinderen die thuis onvoldoende begeleiding kunnen krijgen. Wekelijks doen gemiddeld 24 scholieren aan de huiswerkbegeleiding mee. Naast deze twee activiteiten hebben er ook diverse buurtacties plaats gevonden en is via de website en sociale media aandacht besteed aan de saamhorigheid in de wijk. Zo is maandelijks een buurtbewoner in het de schijnwerpers gezet in de rubriek Maestro van de maand.

7 Onze organisatie Onze mensen StArt26 is voor het overgrote deel afhankelijk van vrijwilligers. Zij zijn de ruggengraat van de organisatie. Een deel van onze vrijwilligers is structureel bij de organisatie betrokken en zet zich wekelijks is. Andere mensen hebben meer betrokkenheid bij een van de projecten. In totaal gaat het om ongeveer 20 personen die actief betrokken zijn bij de stichting. Waar het nodig is en waar de project financiën het toelaten maken we gebruik van ingehuurde krachten. Dit geeft de organisatie de mogelijkheid om op professionele manier haar projecten uit te voeren. Ons netwerk StArt26 wil graag meerwaarde creëren voor de Componistenbuurt en de gemeente Heemskerk. Daarbij hanteren we als uitgangspunt dat we niet doen wat andere organisaties al doen. We werken daarom graag en intensief samen met andere organisaties. We zijn voor het uitvoeren van onze projecten afhankelijk van particuliere financiers. Dit zijn voornamelijk vermogensfondsen. Maar ook bedrijven uit de regio leveren een bijdrage. Niet alleen in financiële zin, maar ook in de vorm van sponsoring in de vorm van diensten en producten. Al deze partijen zijn wij zeer dankbaar voor het vertrouwen dat zij in onze organisatie hebben.

8 Ons bestuur Het bestuur van StArt26 bestaat uit bewoners uit Heemskerk in het algemeen en Componistenbuurt in het bijzonder. In 2016 hadden de volgende personen zitting in het bestuur. Ko van Houten Voorzitter tot 1 juni, Penningmeester vanaf 1 juni Bob van Gullik Secretaris tot 1 juni Robin Aardenburg Penningmeester tot 1 juni Wilfred Eleveld Voorzitter vanaf 1 juni José Grit De Kleijn Vice Voorzitter vanaf 1 juni Ab Arends Secretaris vanaf 1 september Financiën 2016

9 Blik op 2017 Ook in 2017 zetten we onze activiteiten voort. Het project Buurt voor taal wordt het eerste half jaar gecontinueerd zoals het nu is. Daarna loopt de financiering van het project af. We gaan onderzoeken of en hoe voortzetting van de taallessen en de huiswerkbegeleiding plaats kan vinden. Met het project Smeltfeest hebben we de intentie om het uit te breiden naar alle basisscholen van Heemskerk. Het doel hierbij is om een groot feest te organiseren centraal in Heemskerk. In Januari van 2017 starten we met een nieuw project; Componistenfit. Dit project heeft als doel de gezondheid van mensen met een niet Nederlandse achtergrond te bevorderen. Daarvoor wordt besloten vrouwengym aangeboden voor dames uit de wijk. Ook krijgen de deelnemers fruit mee voor het gehele gezin. Ook in 2017 wordt weer een sponsorloop georganiseerd zodat het schoolfruit op de Kariboe kan worden gecontinueerd. Verder is de stichting voornemens een nieuw project te starten genaamd buurtcafé. Dit project heeft als doel om mensen te helpen de regie over hun eigen leven terug te krijgen. Hiervoor willen we op laagdrempelige manier in contact komen met buurtbewoners die problemen hebben. Hen willen we helpen bij het vinden van de juiste hulpinstanties en begeleiden in het contact met deze organisaties. Stichting Artikel 26 (StArt26) Adres: Bellinistraat 110, 1962 CD Heemskerk KVK nr.: RSIN:

Inhoudelijk jaarverslag 2013

Inhoudelijk jaarverslag 2013 Inhoudelijk jaarverslag 2013 Datum: maart 2014 Naam: Stichting Regenboog Zaandam Adres: Sparrestraat 68 A Postcode en plaats: 1505 AM Zaandam Kvk Nummer: 34389380 1 INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding... 3

Nadere informatie

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging Plan van Aanpak samen op weg naar beweging 2017-2018 Mei 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1. Sportief, Gezond & Cultureel 3 2. Meedoen & Talent 4 3. Samen & Actief 5 4. Communicatie & Organisatie 6 Inleiding We

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Steunpunt OOG.

Voorwoord. Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Steunpunt OOG. Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Steunpunt OOG. Steunpunt OOG is opgericht op 10 december 2009 te Gouda door Willemien Rougoor. Steunpunt OOG is er om burgers te versterken in de samenleving.

Nadere informatie

Stichting Marokkaanse Moslims in Breda. Antiloopstraat LB Breda. Tel/Fax Kvk nr:

Stichting Marokkaanse Moslims in Breda. Antiloopstraat LB Breda. Tel/Fax Kvk nr: Stichting Marokkaanse Moslims in Breda Antiloopstraat 51 4817 LB Breda Tel/Fax +3176 514 74 96 E-mail: sij.breda@hotmail.com Kvk nr: 41105317 BELEIDSPLAN (Meerjarenplan) Stichting Marokkaanse Moslims in

Nadere informatie

S T I C H T I N G S P R I N T. Inhoudelijk Jaarverslag

S T I C H T I N G S P R I N T. Inhoudelijk Jaarverslag S T I C H T I N G S P R I N T Inhoudelijk Jaarverslag 2014-2015 J a a r v e r s l a g 2 0 1 4-2015 2 Inhoudsopgave V o o r w o o r d... 3 O r g a n i s a t i e... 4 A c t i v i t e i t e n... 5 O p z o

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Thorbecke. Baken tussen centrum en zee

Meerwerf basisschool Thorbecke.  Baken tussen centrum en zee Meerwerf basisschool Thorbecke www.meerwerf.nl Baken tussen centrum en zee OOp volle kracht vooruit Basisschool Thorbecke ligt in het levendige centrum van Den Helder, maar vormt voor onze kinderen een

Nadere informatie

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Jaarplan 2015 Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Inhoudsopgave Inleiding Wie? Wat? Waarom? Programma 2015 Welke activiteiten plannen we volgend jaar? Sport en cultuur

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2020 Onze overtuiging De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef bij de naamgeefster, dat steeds meer ouderen en

Nadere informatie

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan Groningen Ukulele Society Stichtingsplan 2015 1. Inleiding De ukelele is een instrument dat snel in belangstelling groeit over de hele wereld, vooral in Groot-Brittannië, Amerika, Frankrijk, Duitsland

Nadere informatie

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer meer voo lkaar re De samenleving verandert van een verzorgingsstaat in een samenleving waar mensen meer voor elkaar doen. Steeds meer inwoners van Haarlemmermeer pakken

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Beter Zien Anders Kijken

Beleidsplan Stichting Beter Zien Anders Kijken Beleidsplan 2017 Stichting Beter Zien Anders Kijken Kipstraat 37 3011 RS Rotterdam E-mailadres: info@beterzienanderskijken.nl Website: www.beterzienanderskijken.nl Mobiel: 06-40724568 KvK. Rotterdam nr.:

Nadere informatie

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren Hoofdlijn advies Taalvaardig Rekenvaardig Digitaal vaardig Sociaal vaardig Persoonlijke ontwikkeling Basisvaardigheden Basiskennis en -vaardigheden Natuur & technologie Mens & maatschappij Taal & cultuur

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Jongeren op Gezond Gewicht

Jongeren op Gezond Gewicht Jongeren op Gezond Gewicht Overgewicht Putten: de cijfers ongeveer 1 op de 7 kinderen is te zwaar 5/6 jaar 9% 9/10 jaar 18% 12-15 jaar 15% 16-20 jaar 16% Bron: Icare Jeugdgezondheidszorg, betreft kalenderjaar

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Bergse Zonnebloem

Stichting Vrienden van De Bergse Zonnebloem Stichting Vrienden van De Bergse Zonnebloem Beleidsplan Versie d.d. 5 november 2017 Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 29 mei 2017 Aanpassing gemaakt n.a.v. bestuursvergadering d.d. 26 oktober

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE 2016:

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE 2016: Puntentotaal vraag 3: (in te vullen door interne subsidiecommissie): AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE 2016: 1. Aanvrager Naam organisatie Postadres Postcode + plaats Bezoekadres Postcode + plaats

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Een blik op onze identiteit en onze toekomst Informatie voor medewerkers 2 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid Inhoud

Nadere informatie

Taal: de sleutel naar echt meedoen

Taal: de sleutel naar echt meedoen Taal: de sleutel naar echt meedoen Leren en participeren, hoe doe je dat? www.wmoradar.nl Bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal, kunnen bij Radar Wmo diensten een taalcursus volgen in hun

Nadere informatie

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018 Kick-off bijeenkomst 20 januari 2018 Stichting Roda JC MIDM Stichting Roda JC Kerkrade MIDM is opgericht in maart 2012 MIDM richt zich op 3 pijlers: Participatie, Gezondheid en Respect MIDM slaat brug

Nadere informatie

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak.

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak. Opgericht 17 juni 2014 Buurtvereniging Rond de Vijftak www.ronddevijftak.nl Voorwoord Welkom nieuwe buurtbewoner(s). U heeft uw nieuwe huis betrokken en woont er nu alweer enkele dagen (weken) in. Graag

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip 2018-2019 Stichting The Dutch Tulip Kanaalweg 33 2903 LR Capelle a/d IJssel www.thedutchtulip.nl Inschrijvingsnummer KvK: 6609346 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De organisatie

Nadere informatie

Gedichten Lentebijeenkomst Wijkgericht werken onder leiding van IJsselstein Schrijft 15 juni 2016

Gedichten Lentebijeenkomst Wijkgericht werken onder leiding van IJsselstein Schrijft 15 juni 2016 Gedichten Lentebijeenkomst Wijkgericht werken onder leiding van IJsselstein Schrijft 15 juni 2016 Naam: Andreas Buurt: Europakwartier - Oost Wat ben ik trots hoe groen mijn buurt is: Ruimte voor kinderen

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingen bord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-4-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data April 2018 17-04 Ochtend IEP- toets groep 8 18-04 Ochtend Iep- toets groep

Nadere informatie

EEN GEZONDE SCHOOL PRESTEERT BETER

EEN GEZONDE SCHOOL PRESTEERT BETER GEZONDE KINDEREN EEN GEZONDE SCHOOL PRESTEERT BETER INHOUDSOPGAVE Tip: Klik op deze interactieve inhoudsopgave! EEN GEZONDE SCHOOL PRESTEERT BETER 3 SCHOOLFRUIT.NL ONDERSTEUNT BIJ EEN STRUCTUREEL GEZOND

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE:

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE: AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE: AANVRAGER Naam organisatie Postadres Postcode + plaats Bezoekadres Postcode + plaats Contactpersoon Functie contactpersoon Telefoonnummer E-mail adres ACTIVITEIT

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag 2015

Inhoudelijk Jaarverslag 2015 Inhoudelijk Jaarverslag 2015 Stichting Animo De Weer 75 1504 AK Zaandam Tel: 075-7113050 Email: info@animoweb.nl Actuele informatie over activiteiten en projecten zijn te vinden op www.animoweb.nl Inhoudelijk

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

In de Boomtak, Noordhoek, Tilburg

In de Boomtak, Noordhoek, Tilburg In de Boomtak, Noordhoek, Tilburg gesprek met wie: Jan van Esch, voorzitter bestuur en Cristel Priemus, penningmeester door wie: Astrid Huygen wanneer: (donderdag 31 mei en) 8 juni 2012 waar: In de Boomtak,

Nadere informatie

FECC Inhoudelijk Jaarverslag 2016

FECC Inhoudelijk Jaarverslag 2016 FECC Inhoudelijk Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2016 Federatie van Educatieve en Culturele Centra Januari 2017 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC Voor

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2016

Inhoudelijk jaarverslag 2016 Inhoudelijk jaarverslag 2016 Januari 2017 Voorwoord Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag over het jaar 2016. Alle activiteiten en ontwikkelingen in het jaar 2016 worden met u gedeeld. Sinds jaren is

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 3 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2017 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2017

Nadere informatie

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Huis van de Geschiedenis in Gemeente Beverwijk Bestuur van Museum Kennemerland, januari 2014 Westerhoutplein 1, 1943 AA Beverwijk, mk@museumkennemerland.nl www.museumkennemerland.nl

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2009

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2009 Stichting Esperanza Bolivia Jaarverslag 2009 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wie zijn wij? 4 Medewerkers Stichting Esperanza Bolivia Doelstelling Stichting Esperanza Bolivia Samenwerking met de van Malsen Foundation

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! @-mail 10 APRIL 2015 JAARGANG 3, NUMMER 25 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl E-mail TSO tso@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl

Nadere informatie

Analyse & Advies Drents Dorp Design Lijn. Cindy van den Bremen & Karin Mastenbroek

Analyse & Advies Drents Dorp Design Lijn. Cindy van den Bremen & Karin Mastenbroek Analyse & Advies Drents Dorp Design Lijn Cindy van den Bremen & Karin Mastenbroek Maart 2014 1 2 3 inhoud 07 09 16 24 43 46 52 58 62 70 79 81 92 95 Introductie Inventarisatie wensen & behoeften Drents

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013 JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013 Stichting Huis van Kinderen p/a Narcissentuin 14 3994 PS Houten 030-2444370 www.kheur.nl kvk 30187181 Inhoudsopgave Blz Bestuursverslag 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA 20152016 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Ashleigh s Place SA (APSA). Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2017

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2017 STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2017 UTRECHT 18 JUNI 2018 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans 5 2.2 Winst- en verliesrekening 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving 7 2.4 Toelichting

Nadere informatie

2013-2017. Huiswerkbeleid

2013-2017. Huiswerkbeleid 01-017 Huiswerkbeleid Inhoudsopgave Beschrijving doelgroep Visie op onderwijs Basisvisie Leerinhouden/Activiteiten De voor- en nadelen van het geven van huiswerk Voordelen Nadelen Richtlijnen voor het

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA 2014 1 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 2. Activiteiten 4 3. Publiciteit 5 4. Samenwerking en kennisuitwisseling 5 5. Interne organisatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier TERUGGENOMEN 18 MAART 2008 UITGESTELD OPENBAAR B&W.nr.: 08.0216, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vragenlijst Stadsenquete 2008, onderdeel Veelkleurig Leiden BESLUITEN Behoudens advies

Nadere informatie

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam.

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Leerdam, 17 februari 2016. Aan het bestuur van O2A5 Dam 1 4241 BL Arkel. Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Geachte toetsingscommissie,

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2010

Jaarverslag activiteiten 2010 Jaarverslag activiteiten 2010 Na afloop van het slotconcert bij de GGzE op 6 juni; 50 leerlingen met docenten en vrijwilligers Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

De school voor sterren!

De school voor sterren! O.B.S. de Sterrekijker De school voor sterren! Excellente school 2018 2020 De Sterrekijker is de school waar elk kind met plezier speelt en werkt, en zich optimaal kan en durft te ontwikkelen. Op De Sterrekijker

Nadere informatie

JAARVERSLAG INLEIDING blz GEHONOREERDE AANVRAGEN blz FINANCIËN blz PRESENTATIE EN PUBLICITEIT blz HET BESTUUR blz.

JAARVERSLAG INLEIDING blz GEHONOREERDE AANVRAGEN blz FINANCIËN blz PRESENTATIE EN PUBLICITEIT blz HET BESTUUR blz. JAARVERSLAG 2015 1. INLEIDING blz. 2 2. GEHONOREERDE AANVRAGEN blz. 3 3. FINANCIËN blz. 7 4. PRESENTATIE EN PUBLICITEIT blz. 8 5. HET BESTUUR blz. 9 1 1. INLEIDING Het afgelopen jaar was de rente nog steeds

Nadere informatie

BELEIDPLAN Stichting Steunouder Nederland

BELEIDPLAN Stichting Steunouder Nederland BELEIDPLAN 2016 Stichting Steunouder Nederland Voorwoord Steunouder is in 2016 een nieuwe fase ingegaan! We hebben de fase met Stichting Kinderpostzegels Nederland eind 2015 afgesloten. Dankzij deze financiele

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

"Alle kinderen moeten kunnen genieten van kunst en cultuur"

Alle kinderen moeten kunnen genieten van kunst en cultuur "Alle kinderen moeten kunnen genieten van kunst en cultuur" ONS DOEL Kunst is goed en leuk om te doen, voor alle mensen en voor kinderen in het bijzonder. Het Jeugdcultuurfonds Brabant wil financiële drempels

Nadere informatie

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19 Enkele reis Europa Ali (27 jaar): In Irak zou niet meer Naam: Ali Leeftijd: 27 jaar Komt uit: Irak Woont in België: 3,5 jaar Ik ben kunstenaar. Ik maak kalligrafieën. Dat zijn teksten met mooi versierde

Nadere informatie

Plannen 2018 Stichting Aloha Foundation

Plannen 2018 Stichting Aloha Foundation Plannen 2018 Stichting Aloha Foundation Plannen 2018 Stichting Stichting Aloha Foundation November 2017 Aloha plannen 2018, november 2017 Pagina 1 van 9 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel De Startbaan - 2 oktober 2014

School Ondersteuningsprofiel De Startbaan - 2 oktober 2014 De Startbaan - 2 oktober 214 1B. Onderwijskundig concept van de school Onderwijskundig concept van de school Onze school zet de laatste jaren in op kwaliteitsgericht coachen. Daarbij gaan we uit van de

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Inhoudsopgave Voorwoord... pagina 2 Hoofdstuk 1: VraagPlus... pagina 3 Hoofdstuk 2: De cliëntenraad.. pagina 4, 5 Hoofdstuk 3: Vraagplus in beweging.. pagina 6 Hoofdstuk 4:

Nadere informatie

Informatie over de brugklas voor ouders

Informatie over de brugklas voor ouders Open Huis vrijdag 29 januari 2016 16.00-21.00 uur scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Informatie over de brugklas voor ouders Open lessen 11, 12, 14 en 15 januari 2015 Deelname

Nadere informatie

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13 Visie Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi Team 13 Inhoudsopgave Achtergrond 2 Visie op Kracht van Sport 2 Strategie 3 Betrokken stakeholders 5 Bijlagen

Nadere informatie

1. Plenum 17 april 2009 Inventarisatie naar meetbare en zichtbare realisatie van de visie op de identiteit van de school.

1. Plenum 17 april 2009 Inventarisatie naar meetbare en zichtbare realisatie van de visie op de identiteit van de school. Memo Aan : Van : Plenum SKPO Kuintje Scheffers- de Wit Datum: 14-01-2010 Betreft: Notitie brede Tijdpad implementatie notitie brede : 1. Plenum 17 april 2009 Inventarisatie naar meetbare en zichtbare realisatie

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Woensel West. Focus op emancipatie in een ander decor

Woensel West. Focus op emancipatie in een ander decor Focus op emancipatie in een ander decor Stadsvernieuwing Achterstandswijk Probleem cumulatiegebied Stagnatiegebied Hoerenbuurt. Probleemwijk Impulsbuurt Groot stedenbeleid Integraal wijkvernieuwingsgebied

Nadere informatie

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners HUURDERSDAG Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners 3 november 2018 Niet voor jullie of toch? Verenigen als vak Waar mensen zich verenigen Als huurder, zorgvrager, bewoner, idealist, patiënt,

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK. en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011

STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK. en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011 STICHTING MALUKU VIERT 50 jaar Molukkers in CUIJK en 60 jaar Molukkers in Nederland BIJLAGE I - Informatie Pasar Maluku 29-10-2011 1.0 Aanleiding Pasar Maluku komt dit jaar alweer met de vijfde editie

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2011

Jaarverslag activiteiten 2011 Jaarverslag activiteiten 2011 Na afloop van het slotconcert bij het CKE op24 juni samen met vrijwilligers en docenten Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

Schoolnieuws. Leuke school!

Schoolnieuws. Leuke school! Nieuwsbrief mei 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Leuke school! Kalender Zomerschool Utrecht Opbrengst sponsorloop Koningsspelen Schoolreisjes Verlof juf Sarah en juf Maaike Interview eindcito Nieuws

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

Rabo Versterkt. HV Bleiswijk

Rabo Versterkt. HV Bleiswijk Rabo Versterkt HV Bleiswijk Voorstel ondersteuningstraject 2017-2018 Inleiding Rabo Versterkt In samenwerking met sportkoepel NOC*NSF is Rabobank een pilot gestart om sportverenigingen in Nederland naast

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 4 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2016 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2016

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting New Wings

Beleidsplan Stichting New Wings Beleidsplan Stichting New Wings 2018-2019 1. Voorwoord / ontstaan Voor u ligt het beleidsplan van Stichting New Wings (New Wings). New Wings is opgericht en notarieel geregistreerd 16-10-2018 en gevestigd

Nadere informatie

Stichting OASE. Sociaal & Cultureel Centrum. Activiteiten Jaarverslag 2015

Stichting OASE. Sociaal & Cultureel Centrum. Activiteiten Jaarverslag 2015 Stichting OASE Sociaal & Cultureel Centrum Activiteiten Jaarverslag 2015 Auteur: Oase Datum:30-12-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Project Kunst en Cohesie... 3 2. Bewonersdag. 4 3. Bijeenkomst met

Nadere informatie

Stichting CultuMaat TE Amstelveen Secretaris: A.H.H.G. Schoonderbeek.

Stichting CultuMaat TE Amstelveen Secretaris: A.H.H.G. Schoonderbeek. Stichting CultuMaat Bestuur: Ko Donckerlaan 50 Voorzitter: L.H.A. Lichtenberg 1187 TE Amstelveen Secretaris: A.H.H.G. Schoonderbeek info@cultumaat.nl Penningmeester: J.C. Heidstra www.cultumaat.nl Kamer

Nadere informatie

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2018

Engelen. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Engelen Engelen ligt ten noordwesten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit de dorpen Engelen en Bokhoven. Ook staat de wijk bekend om de kastelen. Engelen heeft zich in de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7 JAARVERSLAG VLAARDINGS FILMFESTIVAL 2015-2016 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Activiteiten: 4 Publiciteit: 4 Externe contacten: 4 Interne organisatie: 5 Financiën: 6 Conclusies en aanbevelingen: 7 2 VOORWOORD

Nadere informatie

BELEIDSNOTA

BELEIDSNOTA BELEIDSNOTA 2013 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pagina 1 2. Korte historieschets van de stichting en de concerten pagina 2 3. Huidige stand van zaken pagina 4 4. Financiële stand van zaken pagina 5 5.

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie