Stichting Vogelpark Avifauna. Fiscaal nummer: Hoorn HG Alphen aan den Rijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Vogelpark Avifauna. Fiscaal nummer: Hoorn HG Alphen aan den Rijn"

Transcriptie

1 Stichting Vogelpark Avifauna Fiscaal nummer: Hoorn HG Alphen aan den Rijn Bestuursleden: Voorzitter: J.M.C.M. Groen in t Wout Penningmeester: J.H. Kluft Lid: C.J. van der Linden Lid: M.C. van der Valk Lid: T.A. Viezee Beloningsbeleid De bestuursleden ontvangen een onkostenvergoeding; De medewerkers van de stichting ontvangen een salaris in overeenstemming met de geldende Horeca-CAO; De vrijwilligers ontvangen een vergoeding. Doelstellingen Stichting Vogelpark Avifauna, gevestigd in Alphen aan den Rijn heeft als doel: Natuurbehoud in het algemeen en natuurbeschermingseducatie en vogelsoortenbehoud door middel van het beheer en de exploitatie van een vogelpark met inheemse en uitheemse vogels, aangevuld met zoogdieren en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords. 1. Verzelfstandiging In 2013 is het vogelpark, inclusief vogelcollectie en bijbehorende bedrijfsmiddelen, overgedragen door V & H-C-R Avifauna Exploitatie B.V. aan Stichting Vogelpark Avifauna. De stichting is vanaf dat tijdstip zelf verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en de continuïteit.

2 2. Fondsenwerving Medio augustus is het park gestart met fondsenwerving om de financiering van nieuwe verblijven te helpen realiseren. Met behulp van een professionele fondsenwerver die op projectbasis de directie ondersteunt, werden eind oktober verschillende aanvragen gedaan bij vermogensfondsen. In 2015 heeft de particuliere fondsenwerving ca opgebracht en de vermogensfondsen In de loop van 2016 zal een start worden gemaakt met sponsoraanvragen bij bedrijven. Bij de provincie loopt tevens een aanvraag voor financiële ondersteuning. 3. Ideeële activiteiten Instandhouding vogelpark Om te blijven voldoen aan de wensen van de bezoekers en de moderne inzichten op het gebied van dierenwelzijn, moet het vogelpark blijven innoveren. De vernieuwing die in de winter werd gerealiseerd, waarbij vogels met halfapen werden gecombineerd, bleek door de bezoekers te worden gewaardeerd. In de enquête die onder de bezoekers is afgenomen, behaalde het nieuwe halfapengebied een score van 8,2. Bovendien stegen de bezoekersaantallen behoorlijk ten opzichte van In de winter van werden daarom nog twee combinaties gemaakt: aan het verblijf de Pantanal werden de zeldzame rotshaan en een kolonie parasolmieren toegevoegd. Ook werd een nieuw kraanvogelverblijf gebouwd dat tevens geschikt is voor rode panda s. Eind 2015 werd gestart met de graafwerkzaamheden voor de volgende vernieuwing: Nuboso een eiland centraal in het park met daarop vogels en dwergaapjes. In 2015 is tevens gestart met het voor de schermen huisvesten van vogels uit de vogeldemonstratie. De helft van de verouderde papegaaienlaan en twee verblijven op de uilenberg zijn hiervoor verbouwd tot ruime en natuurlijke biotopen. In 2016 wil het vogelpark hierin een volgende stap zetten. De innovaties die het park de afgelopen jaren kon realiseren hielden de bezoekersaantallen ruimschoots op peil. Omdat de schaalgrootte van Avifauna op de langere termijn onvoldoende is, moeten de bezoekersaantallen substantieel groeien. Dit is alleen mogelijk wanneer het vogelpark haar investeringscapaciteit voor innovaties de komende jaren verhoogt, waardoor de vernieuwingen spraakmakender zullen zijn en meer bezoekers zullen aantrekken.

3 4.2 Educatie De afdeling educatie van Stichting Vogelpark Avifauna heeft twee hoofdtaken. De educatie van vogelparkbezoekers en het verzorgen van de Natuur- en Milieueducatie (NME) voor de basisscholen in de gemeentes Alphen aan den Rijn (inclusief Boskoop en Rijnwoude), Nieuwkoop en Kaag en Braassem Vogelpark Educatie De educatie in het vogelpark heeft zich in 2015 vooral gericht op het organiseren van seizoensactiviteiten voor de (jeugd)leden. Ook zijn er diverse evenementen georganiseerd, waaronder de avondopenstelling Ávifauna blijft wakker, gierenweekend en kasuarisdag. Verder is de bebording en bewegwijzering in het park op verschillende plaatsen vernieuwd en uitgebreid en zijn er drie nieuwe speurtochten ontwikkeld. Het educatief programma voor het Groene Hart Lyceum een Technasiumopdracht waarbij leerlingen nieuwe verblijven en educatieve elementen ontwikkelen heeft weer doorgang gekregen, als ook programma s met de Goudse weekendschool, Ashram College en Wellant College. Tevens is gestart met de voorbereiding van een nieuwe cursus voor nieuwe (vrijwillige) gidsen die in 2016 gaat plaatsvinden Natuur- en Milieueducatie In het schooljaar hebben 53 van de 73 scholen deelgenomen aan het NME programma dat door Avifauna werd verzorgd. Er zijn 168 excursies afgenomen, 128 leskisten en 240 materiaalpakketten. In Boskoop worden momenteel diverse excursies ontwikkeld en lopen er diverse gesprekken met nieuwe NME partners. In kan Avifauna daardoor een flink aantal nieuwe NME producten toevoegen aan het aanbod voor scholen. De nieuwe partners zijn, Wellant College Boskoop, Plantentuin Esveld, Proeftuin van Holland en Kinderboerderij Contactweide Boskoop. Dit schooljaar zijn de nieuwe excursies Lopen zwemmen vliegen 1 & Lopen zwemmen vliegen 2 van start gegaan voor de groepen 1, 2, 3 en 4. De scholen hebben erg positief gereageerd op deze nieuwe excursie en daarom zullen er in de toekomst meer excursies in Avifauna ontwikkeld worden. De behoeften en wensen op het gebied van groene educatie veranderen de laatste jaren sterk op de scholen. Daarom is een onderzoek gestart naar de huidige vorm en inhoud van de NME en enkele losse gemeentelijke projecten die worden aangeboden. Door samenvoeging kan waarschijnlijk een kwaliteitsslag worden gemaakt en wordt het aanbod voor de scholen overzichtelijker en meer vraaggericht. Dit zal in 2016 verder worden uitgewerkt.

4 4.3 Behoud biodiversiteit In 2015 hield Avifauna 262 soorten dieren en 2021 individuen. 249 soorten vogels (1989 individuen), 6 soorten zoogdieren (26 individuen), 2 soorten reptielen (6 individuen) en 5 vissoorten (individuen onbekend). Avifauna verleende medewerking aan 48 Europese en 2 mondiale fokprogramma s voor bedreigde vogels/dieren. Het vogelpark was verantwoordelijk voor de coördinatie van 3 Europese fokprogramma s. In 2015 kwamen 56 verschillende vogelsoorten tot voortplanting, waarvan 10 soorten deel uitmaakte van een fokprogramma. In 2015 werden er in de Lori Landing maar liefst 45 regenbooglori s geboren, een absoluut record sinds de opening van dit verblijf in Daarnaast werden voor het eerst twee jonge grijsvleugeltrompetvogels grootgebracht; een zeer lastig te kweken soort. Verder kwamen twee vogelsoorten tot voortplanting die we zelden in dierentuinen zien: de blauwkroonmotmot en de Dumont beo. Ook kwamen de grote jaarvogels weer tot kweken wat best bijzonder is, aangezien het vrouwtje het jaar daarvoor nog uit het vogelpark werd ontvreemd. Er werden verschillende vogels en zoogdieren uitgewisseld met meer dan 40 officiële dierentuinen over de gehele wereld. Dit jaar ontvingen we 11 zoogdieren (o.a rode panda) en 237 vogels (o.a. roze pelikanen, inca sterns, geelwangneushoornvogels, groefsnaveltoekans en reuzentoekans, maar ook nieuwe soorten zoals bijvoorbeeld Noord Afrikaanse struisvogels) In 2015 verstuurde Vogelpark Avifauna 187 vogels naar andere dierentuinen (o.a. zilverwangneushoornvogels, blauwkroonmotmots, Victoria kroonduiven, rode ibissen, zwarte ibissen en een Amerikaanse zeearend). In het kader van de nieuw geopende Oosterse tuin, ontving Avifauna 4 rode panda s uit andere dierentuinen; 2 uit Lisieux en 2 uit Paignton. Ook werd er een koppel kleine kjantil s als nieuwe zoogdier soort toegevoegd aan de collectie. 4.4 Natuurbescherming In 2015 heeft het vogelpark ,73 gecollecteerd bij de vogeldemonstratie en de vrijwilligers hebben met het geven van rondleidingen opgehaald. Uit andere activiteiten, waaronder een avondopenstelling met de Rotary werd 3.708,52 opgehaald. In 2015 werd totaal ,25 overgemaakt naar het Stichting Avifauna Natuurbescherming & Natuureducatie Fonds, dat hiervoor een bestemming zoekt bij projecten in binnen- en buitenland. Vogelpark Avifauna steunt al geruime tijd natuurbeschermingsprojecten en initiatieven over de hele wereld. Dit jaar is bijvoorbeeld gestart om samen met andere dierentuinen een project voor de Rode Panda te ondersteunen. Maar Vogelpark Avifauna wil zich in de toekomst ook meer gaan toeleggen op projecten dichter bij huis en in het bijzonder in het Groene Hart, waar Avifauna

5 middenin ligt. In samenwerking met o.a. SLA, Camping Polderflora, de provincie en de gemeente wil Avifauna daarom helpen bij het ontwikkelen van een stuk landbouwgrond naast Camping Polderflora. In het kader van de opleiding Helicon, eco and wildlife studies, heeft Johan van der Haven zijn afstudeeropdracht voor Vogelpark Avifauna uitgevoerd. Hij heeft in samenwerking met SLA en Vogelpark Avifauna een inrichtingsplan geschreven voor dit te ontwikkelen natuurgebied. Uitgangspunt is dat het gebied geschikt wordt voor verschillende bijzondere vogelsoorten (o.a. roerdomp en ijsvogel) en dat natuur en milieueducatie een belangrijke rol krijgt in dit nieuwe gebied. Inmiddels is de uitvoering van dit project gestart. 4.5 Vogelopvang Helaas moeten er in Nederland nog regelmatig illegaal gehouden vogels door de overheid in beslag worden genomen. De gemakkelijke soorten gaan naar een opvangcentrum, maar de vogelsoorten die een specialistische verzorging nodig hebben, vangt Avifauna op. In 2015 zaten in het opvangcentrum van Avifauna 34 moeilijk te verzorgen vogels. 4 Panay neushoornvogels werden gedurende 2015 vrijgegeven door het ministerie, waarna Vogelpark Avifauna een goede bestemming voor deze vogels vond in twee Tsjechische dierentuinen (Plzen en Praag). 5 Medewerkers Het aantal medewerkers groeide van 31,1 in 2014 naar 33,1 FTE in Deze groei werd voornamelijk gerealiseerd bij de seizoens- en oproepkrachten. In 2015 zijn twee nieuwe medewerkers een belangrijke functie gaan vervullen. Omdat het Hoofd Bezoekersservice aan het begin van het seizoen een andere baan kreeg, werd deze vacature de rest van het jaar tijdelijk door een interim-leidinggevende uitgevoerd. Voor de educatie werd eind 2014 een nieuwe medewerkster aangetrokken die in 2015 de parkeducatie en de begeleiding van de vrijwilligers ter hand nam. 6 Vrijwilligers De vrijwillige gidsen hebben weer een grote bijdrage geleverd aan het realiseren van de educatieve doelstelling van het vogelpark. De parkgidsen zijn 117 keer ingezet bij activiteiten voor jeugdleden, Pasen, pinguïndag, Nationale Vogelweek, avondopenstelling Avifauna blijft wakker, gierenweekend, kasuarisdag en Dierendag/Weekend van de Wetenschap.

6 Daarnaast zijn de gidsen 184 keer ingezet voor rondleidingen (in totaal 99 rondleidingen). 243 keer hebben vrijwilligers bij de informatiekar gestaan, die 117 keer is ingezet in Ook hebben de gidsen een belangrijk aandeel gehad in de NME lessen in het vogelpark en daarbuiten. Daarnaast verrichtten enkele vrijwilligers verschillende afgeleide taken voor de educatieve afdeling. In 2015 hebben in totaal 43 vrijwilligers het park ondersteund bij haar ideële doelstellingen. Dit jaar zijn er vijf nieuwe vrijwilligers bijgekomen en vier vrijwilligers zijn in de loop van 2015 gestopt wegens gezondheidsredenen en veranderingen in de werk/privésfeer. 7 Resultaat en reserveringen 2015 De omzet daalde in 2015 met ongeveer 4% ten opzichte van het vorige jaar. Omdat er gedurende het jaar kostenbesparingen gerealiseerd werden, bleef de daling van het resultaat beperkt. Het boekjaar werd afgesloten met een positief resultaat van ruim Er werd gereserveerd voor groot onderhoud, maar omdat er voor werd gespendeerd nam de reservering per saldo met toe tot Vooruitblik Drie jaar nadat het vogelpark overgedragen is aan een zelfstandige ideële stichting, heeft de bedrijfsvoering een balans gevonden. De omzet vertoont een licht stijgende tendens en de kosten zijn gestabiliseerd en onder controle. Waarschijnlijk beschikt het park vanaf de komende winter ook over een eigen krediet, waardoor de stichting weer verdere stappen in haar ontwikkeling kan maken. 8.1 Instandhouding vogelpark Voor de continuïteit van Avifauna is het noodzakelijk dat het vogelpark met regelmaat vernieuwingen laat zien. Sinds de verzelfstandiging heeft het park haar prioriteit bij innovaties gelegd en een aantal kleinere vernieuwingen gerealiseerd, waardoor de bezoekersaantallen en omzet licht stegen. Het komende jaar wil het vogelpark echter gaan gebruiken om de ontstane achterstanden weg te werken en de kwaliteit van het park verder te verbeteren. Voor 2017 staan daarom geen bouwwerkzaamheden voor een nieuw verblijf gepland. Voor de middellange termijn staat een drietal grotere, spraakmakende en ambitieuze innovaties op de planning, die een positief effect zullen hebben op de uitstaling van het vogelpark. Overheden, sponsoren en fondsen hebben aangegeven te willen meedenken bij de realisatie van dergelijke plannen. Met behulp van ondersteuning van de gemeente Alphen aan den Rijn, verwacht Avifauna deze spraakmakende vernieuwingen te kunnen realiseren. Twee investeringen hebben

7 voornamelijk tot doel om de bezoekersaantallen te verhogen, de andere investering is vooral bedoeld om de verbinding te leggen naar het Groene Hart en daarnaast de bezoekers-besteding te verhogen. In de loop van 2017 zal waarschijnlijk meer duidelijkheid ontstaan over de haalbaarheid en realisatietermijn van deze plannen. Voor de langere termijn wil het vogelpark een grote overdekte vogelhal realiseren die het park en Alphen aan den Rijn flink op de kaart zullen zetten en bovendien Avifauna en de toeristische sector minder seizoens- en weersafhankelijk maken. De verschillende innovaties en vernieuwingen moeten ingepast worden in een ruimtelijk plan en aansluiten op een totaalvisie voor het park. In zal het vogelpark een actuele toekomstvisie schrijven in de vorm van een nieuw masterplan. Aan de hand van de te verwachten tendensen op recreatiegebied en diermanagement, zal een nieuwe visie en strategie voor het vogelpark worden opgesteld. 8.2 Educatie, behoud biodiversiteit, natuurbescherming, vogelopvang en onderzoek Bovenstaande vijf ideële doelstellingen hebben de afgelopen jaren een groei gekend. We zien dat overheden en brancheorganisaties ten aanzien van deze doelstellingen steeds hogere eisen stellen, maar Avifauna voldoet hieraan ruimschoots. Ook worden de verwachtingen van de bezoekers op deze gebieden meestal overtroffen. In 2015 zijn er interessante ontwikkelingen op het gebeid van educatie en natuurbescherming ontstaan, waarover in 2016 waarschijnlijk meer duidelijkheid zal komen.

8 Financiële verantwoording Activa Vaste Activa Vorderingen Liquide middelen Passiva Eigen Vermogen Voorzieningen Langlopende schulden Kortlopende schulden Staat van baten en lasten Ontvangsten Kostprijs omzet Bruto marge Personeelskosten Afschrijvingen vaste activa Overige bedrijfskosten Bedrijfslasten Bedrijfsresultaat Financiële baten en lasten RESULTAAT

Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting.

Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting. Stichting Vogelpark Avifauna Fiscaal nummer: 814146922 Hoorn 65 2404 HG Alphen aan den Rijn 0172-487575 www.avifauna.nl Bestuursleden: Voorzitter: J.M.C.M. Groen in t Wout Penningmeester: C.J. van der

Nadere informatie

Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting.

Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting. Stichting Vogelpark Avifauna Fiscaal nummer: 814146922 Hoorn 65 2404 HG Alphen aan den Rijn 0172-487575 www.avifauna.nl Bestuursleden: Voorzitter: T.A. Viezee Penningmeester: C.J. van der Linden Lid; M.C.

Nadere informatie

Stichting Vogelpark Avifauna. Fiscaal nummer: Hoorn HG Alphen aan den Rijn

Stichting Vogelpark Avifauna. Fiscaal nummer: Hoorn HG Alphen aan den Rijn Stichting Vogelpark Avifauna Fiscaal nummer: 814146922 Hoorn 65 2404 HG Alphen aan den Rijn 0172-487575 www.avifauna.nl Bestuursleden: Voorzitter: J.M.C.M. Groen in t Wout Penningmeester: J.H. Kluft Lid:

Nadere informatie

Stichting Vogelpark Avifauna

Stichting Vogelpark Avifauna Stichting Vogelpark Avifauna Fiscaal nummer: 814146922 Hoorn 65 2404 HG Alphen aan den Rijn 0172-487575 www.avifauna.nl Bestuursleden: Voorzitter: J.M.C.M. Groen in t Wout Penningmeester: J.H. Kluft Lid:

Nadere informatie

Stichting Vogelpark Avifauna

Stichting Vogelpark Avifauna Stichting Vogelpark Avifauna Fiscaal nummer: 814146922 Hoorn 65 2404 HG Alphen aan den Rijn 0172-487575 www.avifauna.nl Bestuursleden: Voorzitter: J.M.C.M. Groen in t Wout Penningmeester: J.H. Kluft Lid:

Nadere informatie

Stichting Vogelpark Avifauna

Stichting Vogelpark Avifauna Stichting Vogelpark Avifauna Ligging: Alphen aan den Rijn in de provincie Zuid Holland Bestaat sinds: 1950 Avifauna door de jaren heen In 1950 is het vogelpark ontstaan uit de hobby van de familie Van

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK Jaarverslag 2017 / Stichting Vrienden Oude Muziek 1 20 17 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK 2 Jaarverslag 2017 / Stichting Vrienden Oude Muziek INHOUD Bestuursverslag 3 Balans 4 Staat van baten

Nadere informatie

Inhoud. 1. Voorwoord. 2. Ontstaan, geschiedenis. 3. Missie en doelstelling. 4. Organisatie

Inhoud. 1. Voorwoord. 2. Ontstaan, geschiedenis. 3. Missie en doelstelling. 4. Organisatie Jaarverslag 2016 Stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund Info@wildlifefund.nl KvK 32096523 Postbus 1075 Tel. +31 33 422 71 02 ANBI 8123.50.169 3800 BB Amersfoort NL www.wildlifefund.nl Triodos 19.84.00.543

Nadere informatie

Opsteldatum: 23 mei 2011 Periode: 1 januari 2009 t/m 31 december 2013. Telefoonnummer: 611358230 Email adres: wilco.kraaij@unit4.

Opsteldatum: 23 mei 2011 Periode: 1 januari 2009 t/m 31 december 2013. Telefoonnummer: 611358230 Email adres: wilco.kraaij@unit4. Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Driel Aggregaten BV Veenendaal Opsteldatum: 23 mei 211 Periode: 1 januari 29 t/m 31 december 213 Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Driel Aggregaten BV Veenendaal Opsteller:

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Victas Fonds

Jaarverslag Stichting Victas Fonds Jaarverslag 214 Stichting Victas Fonds Utrecht, juni 215 E.J. Reinking M. de Munnik M. Scheper Bestuurder Penningmeester Secretaris Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 214 3 2. Jaarrekening 214 4 2.1 Balans per

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2014 Stichting Esperanza Verde 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...2 2. Algemeen...3 3. Jaarrekening...5 Staat van baten en lasten over 2014... 5 Toelichting op staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Opsteldatum: 26 oktober 2012 Periode: 1 januari 2009 t/m 31 december 2014. Telefoonnummer: 31611359232 Email adres: wilco.kraaij@unit4.

Opsteldatum: 26 oktober 2012 Periode: 1 januari 2009 t/m 31 december 2014. Telefoonnummer: 31611359232 Email adres: wilco.kraaij@unit4. Prognose 213-214 Bedrijfsnaam: Van Driel Aggregaten B V Vestigingsplaats: Veenendaal Opsteldatum: 26 oktober 212 Periode: 1 januari 29 t/m 31 december 214 Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Van Driel Aggregaten

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING 2016 STICHTING KRANENBURGH Bergen (NH), 8 mei 2017

VERKORTE JAARREKENING 2016 STICHTING KRANENBURGH Bergen (NH), 8 mei 2017 VERKORTE JAARREKENING 2016 STICHTING KRANENBURGH Bergen (NH), 8 mei 2017 Foto Peter H. Toxopeus INHOUDSOPGAVE PAGINA Verkorte jaarrekening Balans per 31 december 2016 1-2 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 Vastgesteld door het bestuur op 26 februari 2014 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2013

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2018

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2018 Stichting Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 2 Resultatenrekening 2018 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting balans per 31 december 2018 5 Overzicht materiële

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2017 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2017 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Jaarverslag Sportbedrijf Deventer Smeenkhof 12a Deventer sportbedrijfdeventer.nl

Jaarverslag Sportbedrijf Deventer Smeenkhof 12a Deventer sportbedrijfdeventer.nl Jaarverslag 2016 Foto: Coen Schilderman - Sportfoto van het jaar 2016 (Emma Oosterwegel) Sportbedrijf Deventer Smeenkhof 12a Deventer 0570-503939 sportbedrijfdeventer.nl Financieel economisch verslag Voor

Nadere informatie

Rapport. aan het bestuur van Stichting Baroeg Open Air, Rotterdam

Rapport. aan het bestuur van Stichting Baroeg Open Air, Rotterdam Rapport aan het bestuur van inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Rapport 1 Algemene opmerkingen Bijlagen Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Exploitatierekening over 2015 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 8.781 7.577 Financiële vaste activa 153.727 119.000 Vlottende activa 162.508

Nadere informatie

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria.

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria. 2019 07 01 Stichting Vrienden van Issoria te Leiden ANBI instelling Stichting Vrienden van Issoria te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 170.836 164.001 Vlottende activa Vorderingen 198.910 190.648 Liquide middelen

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2017 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 3 Resultatenrekening over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting RAVON. Jaarrekening Vestigingsadres Natuurplaza, Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen. Postadres Postbus BK Nijmegen

Stichting RAVON. Jaarrekening Vestigingsadres Natuurplaza, Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen. Postadres Postbus BK Nijmegen Stichting RAVON Jaarrekening 2016 Vestigingsadres Natuurplaza, Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen Postadres Postbus 1413 6501 BK Nijmegen Balans per 31 december 2016 ( x 1,00) 31 december 2016 31 december

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 pagina Verslag van de penningmeester 3

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 pagina Verslag van de penningmeester 3 Financieel jaarverslag 2016 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 pagina Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2018 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 3 Resultatenrekening over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS 1 1 Inleiding In dit beleidsplan leggen het bestuur en de directie van de Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds het actuele beleid vast. Dit

Nadere informatie

Opsteldatum: 30 januari 2014 Periode: 1 januari 2012 t/m 31 december Telefoonnummer:

Opsteldatum: 30 januari 2014 Periode: 1 januari 2012 t/m 31 december Telefoonnummer: Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Van Driel periodes Veenendaal Opsteldatum: 3 januari 214 Periode: 1 januari 212 t/m 31 december 217 Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Van Driel periodes Veenendaal Opsteller:

Nadere informatie

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650

NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 NIEUWE JAARVERSLAGREGELS RJ650 De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft sinds 2008 nieuwe richtlijnen vastgesteld voor jaarverslagen van fondsenwervende instellingen, de zogenaamde RJ650. Deze richtlijnen

Nadere informatie

Stichting Podium Victorie Alkmaar. Verkorte jaarrekening Inhoudsopgave. Rapport A. Algemeen. B. Financieel verslag

Stichting Podium Victorie Alkmaar. Verkorte jaarrekening Inhoudsopgave. Rapport A. Algemeen. B. Financieel verslag Stichting Podium Victorie Alkmaar Verkorte jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Rapport A. Algemeen B. Financieel verslag 1. Grondslagen van financiële verslaggeving 2. Balans per 31 december 2016 3. Staat

Nadere informatie

Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1

Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1 Stichting Het Hollands Kaasmuseum Alkmaar Rapport 2017 Alkmaar, februari 2018 Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Blz. Bestuursverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

Stichting Van Oldenbarnevelthoeve Jaarverslag 2014

Stichting Van Oldenbarnevelthoeve Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Van Oldenbarnevelthoeve over 2014. Dit jaar was het eerste operationele jaar voor de stichting, waarin veel is gerealiseerd. Ondanks

Nadere informatie

BESTUURSVERSLAG Stichting Halen en Brengen Hoogstraat BP Vlaardingen

BESTUURSVERSLAG Stichting Halen en Brengen Hoogstraat BP Vlaardingen BESTUURSVERSLAG 2016 Hoogstraat 82 3131 BP Vlaardingen Inhoudsopgave Pagina Toelichting Raad van Toezicht 1 Balans per 31 december 2 Winst- en Verliesrekening 4 Grondslagen voor de waardering van activa

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Financiële informatie Stichting Den Haag onder de Hemel. Den Haag

Financiële informatie Stichting Den Haag onder de Hemel. Den Haag Financiële informatie 2016 Stichting Den Haag onder de Hemel Den Haag Balans op 31 december 2016 (na voorgestelde resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 Vlottende activa Vorderingen 1 33.410

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van

Jaarverslag 2014 van Jaarverslag 2014 van (beknopte versie) 2 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Vorderingen 51.686 48.123 Liquide middelen 645.652 535.122 Totaal activa 697.338 583.245 3 2014 2013 Passiva Stichtingskapitaal

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2015

ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2015 ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2015 Naam Stichting Mecenas PLT RSIN of Fiscaal nummer 814633225 Contactgegevens Stichting Mecenas PLT Postbus 300 6400 AH Heerlen Burgemeester van Grunsvenplein

Nadere informatie

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming)

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 Materiële vaste activa Gebouwen 35.804 35.840 Andere vaste bedrijfsmiddelen 68.579 61.499

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2017

Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3. Jaarrekening 2017 Stichting Zorgboerderij BuitenGewoon 3 Jaarrekening 2017 Zorgboerderij BuitenGewoon 3 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Resultatenrekening 2017 3 Waarderingsgrondslagen 5 Toelichting

Nadere informatie

Stichting RAVON. Jaarrekening 2014. Vestigingsadres Natuurplaza, Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen. Postadres Postbus 1413 6501 BK Nijmegen

Stichting RAVON. Jaarrekening 2014. Vestigingsadres Natuurplaza, Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen. Postadres Postbus 1413 6501 BK Nijmegen Stichting RAVON Jaarrekening 2014 Vestigingsadres Natuurplaza, Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen Postadres Postbus 1413 6501 BK Nijmegen Balans per 31 december 2014 ( x 1.00) 31-12-2014 31-12-2013 Activa

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat PS Nijmegen. Jaarrekening 2015

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat PS Nijmegen. Jaarrekening 2015 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden Zijpendaalstraat 3 6535 PS Nijmegen INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 4 Voorwoord 4 Jaarstukken 2015 Jaarrekening 5

Nadere informatie

ACTIVA. Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

ACTIVA. Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 171.926 263.982 Vlottende activa Vorderingen 183.540 149.418 Liquide middelen

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2016 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2016 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Stichting NatuurWijs

Stichting NatuurWijs Concept Jaarrekening 2018 Pagina 1 Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave blz Verslag van het bestuur 3 Balans per 31 december 2018 4 Winst -en verliesrekening 2018 4 Toelichting op de jaarrekening 2018 5 Ondertekening

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vakantiespelen Dijkgatbos. Jaarverslag Stichting Vakantiespelen

Jaarverslag Stichting Vakantiespelen Dijkgatbos. Jaarverslag Stichting Vakantiespelen Dijkgatbos Inhoud Inhoud... 1 Kerncijfers... 2 Verslag van de activiteiten... 3 De stichting in het kort... 3 Activiteiten... 3 Organisatie... 3 Verslag van de penningmeester... 4 Financiële ontwikkelingen...

Nadere informatie

STICHTING 631/634 TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING 631/634 TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING 631/634 TE ALPHEN AAN DEN RIJN Rapport inzake jaarstukken 2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Bestuursverslag over 2016 3 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Exploitatierekening 2016 6 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting Truckers voor Gehandicapten Galjoen EK Nijkerk. Publicatierapport 2013

Stichting Truckers voor Gehandicapten Galjoen EK Nijkerk. Publicatierapport 2013 Galjoen 10 3863 EK Nijkerk Publicatierapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina A Algemeen 3 B Beleidsplan 4 C Actueel verslag 5 D Balans per 31 december 2013 6 E Staat van baten en lasten 7 A ALGEMEEN A.1 Algemene

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes 2 2.1.1. Statutaire doelstelling 2 2.1.2. Afwezigheid winstoogmerk 2 3. Beleid 2 3.1. Werkzaamheden SCF NL 2 3.2. Werving en beheer van gelden 2

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam Inloophuis De Rose-Linde gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 INHOUD Pagina Balans per 31 december 2015 2 Rekening van baten en

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting GlobalRize Nederland. RSIN KvK vastgesteld door het bestuur op

Jaarrekening Stichting GlobalRize Nederland. RSIN KvK vastgesteld door het bestuur op Jaarrekening 2017 Stichting GlobalRize Nederland RSIN 853766381 KvK 60103450 http://www.globalrize.nl/ vastgesteld door het bestuur op 05-03-2018 Pagina 1 Inhoud Balans per 31 december 2017 3 Staat van

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 pagina Verslag van de penningmeester 3

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 pagina Verslag van de penningmeester 3 Financieel jaarverslag 2017 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 pagina Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2012 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Profound Fondsmanagement B.V. Amsterdam. Halfjaarcijfers 2015

Profound Fondsmanagement B.V. Amsterdam. Halfjaarcijfers 2015 Profound Fondsmanagement B.V. Amsterdam Halfjaarcijfers 2015 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 30 juni 3 Winst- en Verliesrekening over 4 Grondslagen voor de opstelling van de jaarrekening 5 Toelichting

Nadere informatie

Stichting No Guts No Glory

Stichting No Guts No Glory Jaarrekening 2013 Stichting No Guts No Glory Stichting No Guts No Glory Inschrijving Kamer van Koophandel : KVK 51441756 Opgesteld door penningmeester : Nathalie Rijk Mei 2014 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

PUBLICATIEJAARREKENING NOC*NSF

PUBLICATIEJAARREKENING NOC*NSF PUBLICATIEJAARREKENING NOC*NSF 2008 Arnhem Publicatiejaarrekening 2008 van NOC*NSF Arnhem INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2008 1. Publicatiebalans per 31 december 20087 2 2.a Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN Versie 1 juni 2018 ANBI Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN 8047.09.257 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding AmstelhofNeerlandia c.a. 2018 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31 december

Nadere informatie

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn De Stichting J. Bleeker Fonds is als ANBI erkende Stichting verplicht de volgende gegevens op de website te vermelden: * De naam van de stichting: Stichting J. Bleeker Fonds * Het fiscaal nummer: 805185471

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van

Jaarverslag 2015 van Jaarverslag 2015 van (beknopte versie) 2 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vorderingen 83.385 51.686 Liquide middelen 687.386 645.652 Totaal activa 770.771 697.338 3 2015 2014 Passiva Stichtingskapitaal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Toekomstparagraaf 8 Samenvatting beleidsplan 2015 Begroting 2015

Inhoudsopgave. 3. Toekomstparagraaf 8 Samenvatting beleidsplan 2015 Begroting 2015 1 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 3 Voorwoord Statutaire naam, vestigingsplaats, rechtsvorm en juridische structuur Doelstellingen en visie Activiteiten Beleid in 2014 Verantwoording Bestuur 2. Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 van Stichting Buurtgezinnen.nl te Amsterdam. 26 januari 2017

Financieel verslag 2016 van Stichting Buurtgezinnen.nl te Amsterdam. 26 januari 2017 Financieel verslag 2016 van Stichting Buurtgezinnen.nl te Amsterdam 26 januari 2017 Inhoudsopgave blz. Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Tassenmuseum 'Hendrikje' te AMSTERDAM. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Tassenmuseum 'Hendrikje' te AMSTERDAM. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2013 Stichting Tassenmuseum 'Hendrikje' te AMSTERDAM Publicatierapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2013 2 Staat van baten-en-lasten over 2013 4 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2018 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat

Nadere informatie

Stichting Jopie Huisman Museum

Stichting Jopie Huisman Museum Stichting Jopie Huisman Museum ANBI-gegevens Algemene gegevens: Naam ANBI: Stichting Jopie Huisman Museum KvK 41002479 RSIN/Fiscaal nr. 007892196 Adres Noard 6 Postcode 8711 AH Plaats Workum Tel. 0515-543131

Nadere informatie

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling.

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. INFORMATIE TEN BEHOEVE VAN DE ANBI-STATUS MUSEON ALGEMEEN: De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. RSIN: 806472510 Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV, Den Haag Postadres:

Nadere informatie

Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel

Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel Jaarrekening BV Zorg Oude IJssel BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatverdeling) ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 PASSIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Eigen vermogen Geplaatst kapitaal 18.000 18.000

Nadere informatie

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn De Stichting J. Bleeker Fonds is als ANBI erkende Stichting verplicht de volgende gegevens op de website te vermelden: * De naam van de stichting: Stichting J. Bleeker Fonds * Het fiscaal nummer: 805185471

Nadere informatie

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017

Stichting Leonardus Hospice Drilscholtenstraat NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Drilscholtenstraat 32 7556 NP Hengelo (O) JAARREKENING 2017 Vastgesteld Raad van Bestuur dd. 3 april 2018 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht 24 april 2018 Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave: 1. Verslag

Nadere informatie

Stichting Jopie Huisman Museum

Stichting Jopie Huisman Museum Stichting Jopie Huisman Museum ANBI-gegevens Algemene gegevens: Naam ANBI: Stichting Jopie Huisman Museum KvK 41002479 RSIN/Fiscaal nr. 007892196 Adres Noard 6 Postcode 8711 AH Plaats Workum Tel. 0515-543131

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2013 STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Blz. FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen Resultaten Bezoekerscentrum De Kennemerduinen 2015-2016 Doelstelling Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is het duurzame centrum voor educatie, recreatie en toerisme van het Nationaal Park Zuid- Kennemerland.

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.670

Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Materiële vaste activa 4.670 Balans per 31 december 2015 (na bestemming van het resultaat over het boekjaar) (bedragen in euro s) Activa 2015 Materiële vaste activa 4.670 Financiële vaste activa 33.885 Vorderingen 114.437 Overlopende

Nadere informatie

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting de Heilbode Zeewolde. inzake de jaarrekening 2017

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting de Heilbode Zeewolde. inzake de jaarrekening 2017 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting de Heilbode Zeewolde inzake de jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn

! * Het postadres van de stichting: Koperweg 41, 7335 DS Apeldoorn De Stichting J. Bleeker Fonds is als ANBI erkende Stichting verplicht de volgende gegevens op de website te vermelden: * De naam van de stichting: Stichting J. Bleeker Fonds * Het fiscaal nummer: 805185471

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2014 van het bestuur Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2014 aan te bieden. Het jaarverslag is compact van

Nadere informatie

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2013 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 3 Resultatenrekening over 2013 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2012 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en Verliesrekening 2012 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Vereniging City of Wesopa

Jaarrekening Vereniging City of Wesopa Jaarrekening 2017 Vereniging City of Wesopa INHOUDSOPGAVE Bladzijde Algemene toelichting 2 Balans 3 en 4 Winst- en verliesrekening 5 en 6 1 Jaarrekening 2017 van de Vereniging City of Wesopa Algemene toelichting

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Kleine reductie uitgekeerd prijzengeld en stabilisatie inkomsten en uitgaven

Kleine reductie uitgekeerd prijzengeld en stabilisatie inkomsten en uitgaven Jaarverslag van het bestuur 2015 Kleine reductie uitgekeerd prijzengeld en stabilisatie inkomsten en uitgaven De jaarstukken van 2014 zijn voor het bestuur van de stichting NDR de leidraad geweest voor

Nadere informatie

Jaarrekening Volvo Klassieker Onderdelenshop B.V. Elshout

Jaarrekening Volvo Klassieker Onderdelenshop B.V. Elshout E.G.M. Cornelese - staflid financien Onderdelenshop Prins Hendriklaan 1 7051 BB Varsseveld Tel. 06-51984483 e-mail: staffinancien@volvokv.nl Jaarrekening 2017 Volvo Klassieker Onderdelenshop B.V. Elshout

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2015 Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2015 aan te bieden. Het jaarverslag is compact van vorm. Dat is mede

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2017 Algemeen 3 Balans per 31-12-2017 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

EHTA. Eerste Hulp Thuis Administratie Oprichter Els Hergaarden. Financieel verslag 2014

EHTA. Eerste Hulp Thuis Administratie Oprichter Els Hergaarden. Financieel verslag 2014 EHTA Eerste Hulp Thuis Administratie Oprichter Els Hergaarden Financieel verslag 2014 Zwolle, mei 2015 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Oprichting... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Bestuur... 3 2. Begroting

Nadere informatie

Rapport. inzake. de jaarrekening 2012 van. Stichting Morgenlandzending

Rapport. inzake. de jaarrekening 2012 van. Stichting Morgenlandzending Rapport inzake de jaarrekening 2012 van Stichting Morgenlandzending Inhoudsopgave Aanbiedingsbrief 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2016 Algemeen 3 Balans per 31-12-2016 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Procore Planet

Jaarverslag Stichting Procore Planet Stichting Procore Planet Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave 1 1. Bestuursverslag 2 2. Balans per 31 december 2015 5 3. Staat van baten en lasten 2015 6 4. Grondslagen van waardering en resultaatsbepaling

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2017

Financieel jaarverslag 2017 Stichting Leven in Albanië Financieel jaarverslag 2017 Stichting Leven in Albanië 18-5-2018 Status: Versie 18.5.2018 Inhoud Bestuursverslag... 2 Jaarrekening 2017... 3 Balans stichting... 4 Toelichting

Nadere informatie