ZBSD organiseert een groot internationaal toernooi, Zeeuws Brabantse Sportclub voor Doven Voor Bowling, hardlopen en zwemmen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZBSD organiseert een groot internationaal toernooi, Zeeuws Brabantse Sportclub voor Doven Voor Bowling, hardlopen en zwemmen."

Transcriptie

1 Januari juli 2018

2 ZBSD organiseert een groot internationaal toernooi, Zeeuws Brabantse Sportclub voor Doven Voor Bowling, hardlopen en zwemmen. De Zeeuws Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) organiseert op 27, 28 en 29 september a.s. een groot internationaal sportevenement voor doven en slechthorenden in Bergen op Zoom. Ze hebben in hun tien jarig bestaan al tweemaal de prijs van beste sportclub van Nederland voor doven gewonnen. Na het organiseren van de Wereld Doven Dagen in 2009 in Bergen op Zoom en in 2012 in Goes is de organisatie van het Internationaal Sportevenement voor Doven en Slechthorenden (ISDS) een nieuwe uitdaging. Aan het evenement wordt door sporters uit maar liefst vier sportdisciplines deelgenomen,, te weten bowling, zwemmen, hardlopen en zwemloop. Het is een unicum voor Nederland dat dit voor doven en slechthorenden georganiseerd wordt. Het wordt een internationaal toernooi met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Het is voor doven zeer belangrijk om samen sport te beoefenen, de mogelijkheid om te sporten in horende clubs is voor de doven zeer moeilijk. De meesten ervaren grote barrières in een horende club vanwege de communicatieproblemen. Vandaar ook dat een evenement zoals ISDS zeer belangrijk is voor hun. We beginnen op donderdag met een driedaags groot internationaal bowling toernooi. Dit vindt plaats in het Bowling & Resto-lounge die gevestigd is te Bergen op Zoom. Hieraan neemt een internationaal gezelschap deel van een 100-tal dove bowlers. Hieronder bevinden zich diverse internationale kampioenen.

3 Op vrijdag komen daar de zwemwedstrijden bij, deze worden gehouden in zwembad de Schelp aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Voor deze wedstrijden zijn ook vele dove zwemmers uitgenodigd. Zaterdag 29 september worden de bowling finales gespeeld en in het zwembad worden de zwemfinales gezwommen. Zaterdag is er een hardloopwedstrijd voor dove sporters waaraan vele lopers zullen deelnemen uit zowel binnen- als buitenland. Dit vindt plaats rond de binnenschelde. Het toernooi word afgesloten met een zwemloopwedstrijd, dit vindt plaats in en rondom zwembad de Schelde. Het is de eerste keer dat dit voor doven wordt georganiseerd. We willen ook graag de horende mensen hierbij betrekken en ze zo kennis te laten maken met de dovensport en dovencultuur. En we laten zien dat ook de dove mensen op sportief vlak net zo goed kunnen presteren als de horende mensen. De organisatie van ISDS gaat gepaard met de nodige kosten.. Wij zijn daarom op zoek naar donateurs en sponsors, en roepen het bedrijfsleven op ons te steunen. Met vriendelijke groeten, Wendy Poppe voorzitter ZBSD (doof) Jac Paardekam voorlichting (horend) GSM:

4

5 KNDSB bowling Stedencup Stedencup was op 20 januari 2018 in IJsselmonde in Rotterdam. ZBSD is daar op de tweede plaats geëindigd (er deden in totaal 6 verenigingen mee) De hoogste game dames: Karin de Heus, 215 pinfall DE hoogste serie dames: Karin de Heus, 777 pinfall (Al deze uitslagen zijn inclusief handicap) Vandaag was het een spannende wedstrijd, want in de eerste 3 games was er een klein verschil met andere 2 verenigingen, dat vertelde de voorzitter van KNDSB afd bowling maar helaas is er in de laatste, 4e game, toch een groter verschil gekomen tussen de eerste en de tweede plaats

6 KNDSB dovencompetitie: Op zaterdag 3 februari, zaterdag 3 maart 2018 en zaterdag 31 maart 2018 speelden we de KNDSB dovencompetitie bowling. De laatste ronde van deze competitie, , was in Tilburg. In de 1 e klasse was er een strijd tussen 4 verschillende teams: ZBSD 1, DBC Purmerend 2, DBC Utrecht 1 en BC Rotterdam 2. Na elke ronde wisselden ze telkens van stand. Na de 5 e ronde was het eindresultaat: 1 e plaats DBC Utrecht 1 met 59 punten, 2 e plaats DBC Purmerend 2 met 50 punten, 3 e plaats BC Rotterdam 2 met 46 punten en 4 e plaats ZBSD 1 met 40 punten. Toen kwam de dag, waarop werd beslist wie de podiumplaatsen te pakken zou krijgen: Toen we begonnen was de stand 1 e plaats DBC Utrecht 1, 2 e plaats DBC Purmerend 2, 3 e plaats BC Rotterdam 2, 4 e plaats ZBSD 1 Het was een erg spannende wedstrijd omdat er maar 6 punten verschil waren tussen de 3e en de 4e plaats (ZBSD 1 stond op de 4e plaats). die dag heeft ZBSD 1 erg goed gespeeld en bijna alles heeft gewonnen en de 3e plaats veel heeft verloren op die dag. Verwonderlijk is wel dat ZBSD die dag 12 punten heeft gehaald en BC Rotterdam 2 maar 6 punten. En omdat ze beiden dezelfde uitkomst hebben, gingen ze kijken naar wie de meeste pinfall hadden. Dat is uiteindelijk ZBSD geworden met 84 pinfall meer. Dus de 3 e plaats was voor ZBSD in de 1e klasse. Het team van ZBSD 1 bestond Andre Hofstede, Jan Verstraate, Jurgen Blommerde, Davy Paardekam en Stefan de Wachter (niet aanwezig).

7

8 KNDSB Nederlandse Kampioenschap: Op zaterdag 5 mei 2018 doen er 4 ZBSD leden, dat zijn Wendy, Jurgen, Andre en Karin, mee aan Nederlandse Kampioenschap bowling van KNDSB in Dordrecht. Er hadden in totaal 32 spelers aangemeld van 6 verenigingen voor het NK 5 mei heren van klasse AB, 10 heren CD, 6 dames ABC en 8 dames D. Heren AB is gemiddeld 165 en hoger, heren CD tot 164,99 Dames ABC is gemiddeld 135 en hoger, dames D tot 134,99 Wij begonnen om uur met voorronde single. Zij speelden 6 games met 2 personen per baan. Per klasse werden er loten getrokken, wie met wie samen op één baan zouden spelen. Na het spelen van 6 games, kwam de uitslag binnen. Bij heren CD waren Andre Hofstede op 8 e plaats en Jurgen Blommerde op 9 e plaats. Bij dames D zat Wendy de Wachter op 5 e plaats met 5 pinfall verschil tussen de 4 e plaats en Karin de Heus op de 8 e plaats. Toen kwam de dubbelronde van 4 games eraan. Eerst werd er lootjes getrokken met wie je samen ging dubbelen. Het ging hier om 2 klassen, namelijk klasse heren AB en klasse heren C/D met alle dames. Toen kwam de spannende uitslag van totaal 10 games. De 1 e 4 plaatsen in elke klasse gingen door naar de finale: Bij de heren CD plaatsten Jurgen en Andre zich net niet voor de finale. Bij de dames D waren dat Wendy de Wachter op de 4 e plaats met 58 pinfall verschil van de 5 e plaats van Karin de Heus. Dus Wendy mocht de finaleronde mee spelen. Wendy lag eerst op de 5 e plaats bij eerste 6 games single. Gelukkig heeft zij de dubbelronde beter gespeeld en knikkerde zij Karin de Heus weg van haar 3 e plaats naar de 5 e plaats. Nu komt de uiteindelijke beslissing wie zich kampioen van Nederland mag noemen: Bij klasse Dames D speelden Marianne Petersen, Elaine Timmer, Els Kruiswijk en Wendy de Wachter. Helaas eindigde Elaine op de 4 e plaats. Bij de 2 e finaleronde bereikte Wendy de 2 e plaats, waardoor Els op de mooie 3 e plaats is geëindigd. Bij de 3 e finaleronde moest Wendy het opnemen tegen Marianne. Marianne bleef de hele wedstrijd sterk en bleef ook op de welverdiende 1 e plaats! 1 e Marianne Petersen, 2 e Wendy de Wachter, 3 e Els Kruiswijk, 4 e Elaine Timmer-Scheeper.

9 Zie uitbreiding uitslag van KNDSB Stedencup KNDSB dovencompetitie KNDSB Nederlandse Kampioenschap bowling Bergen op Zoom bij:

10

11 Veldvoetbalwedstrijden: ZBSD 2 de KNDSB-veldvoetbalcompetitie. Zondag 4 maart 2018 ging de veldvoetbalwedstrijd in Numansdorp tegen ADSV uit Amsterdam niet door vanwege vorst en ging de datum verschuiven naar 31 maart. Helaas was het weer afgelast en kwam door vorst en ook wat spelers tekort. Tot we naar andere locatie bleven zoeken, hadden we met KNDSB afd. bestuur eindelijk gevonden in Soesterberg. De inhaalwedstrijd begon op 22 april, bloedheet dag. Helaas heeft ZBSD met grote cijfers verloren van ADSV: Eerder werd de wedstrijd op 2 april gespeeld, OLDI- GVDD Martinistad: 4-1. ZBSD spelers waren Freek v. Zandwijk, Boris vd Aker, Marlon vd Aker, Edwin v. Dulken, Patrick Koper, Perry v. Brakel, Roy Mauritz (keeper), Roy Peters Lorenzo, Thomas Zwenne, Lars Jansen, Imad El Amrani, Younes El Ouarti, Erdal Kilic (nieuw) en coach Martijn Kroll ipv Jan v. Renselaar (ziek). ZBSD 3 de KNDSB-veldvoetbalcompetitie. Zondag 29 april 2018 ging de wedstrijd in Haren tegen GDVV Martinistad uit Groningen. Met regenachtige dag heeft ZBSD weer verloren met grote cijfers: Naar het noorden waren ZBSD spelers echt tekort en geen wissel meer, maar reserve speler kwam ook meevoetballen. Toch hadden ze echt best gedaan tegen sterkte spelers uit Groningen. ADSV-OLDI: 7-1. Helaas haalden we maar 4 plaats van eindstanden. ADSV is kampioen. GVDD Martinistad 2 de plaats en OLDI 3 de plaats. ZBSD spelers waren Freek v. Zandwijk, Boris vd Aker, Marlon vd Aker, Patrick Koper, Roy Peters Lorenzo, Lars Jansen, Jordy Hettema, Imad El Amrani, Younes El Ouarti, Erdal Kilic, Leonardo v. Asch (resreve) en coach Perry v. Brakel (blessure) ipv Jan v. Renselaar (ziek).

12 ZBSD KNDSB-veldvoetbal Herman Grudelbach Cup. Zaterdag 2 juni 2018 gingen de HC Cup wedstrijden in Amsterdam en we moesten 6 wedstrijden per 20 minuten tegen de club van GVDD Martinistad, OLDI en ADSV voetballen. Helaas hebben we maar 8 spelers aanwezig ondanks 2 afmelders op het moment en 1 speler later gekomen. Verder hebben we geen wissel meer. Toch hebben ze dapper gestreden tegen 11 spelers van ADSV en OLDI. GVDD Martinistad met 7 spelers kwamen, werd tegen alle clubs 7-7 spelers ipv 11 tegen 11 spelers gespeeld, waarvan de resultaten niet meetelden voor de bekerwinst. Volgens de regelement KNDSB hebben we gewonnen van GVDD Martinistad. Verder bleven we meeste wedstrijden verdedigen en toch hadden ze maar 1 keer doelpunt gemaakt ondanks onze 8 spelers op veld. Helaas waren we 2 keer verloren tegen ADSV en OLDI. We haalden maar 3 de plaats van 4 de standen. OLDI is bekerwinaar van de HC Cup, ADSV 2 de plaats en GVDD Martinistad 4 de plaats. ZBSD spelers waren Boris vd Aker, Marlon vd Aker, Patrick Koper, Roy Peters Lorenzo, Edwin v. Dulken, Perry v. Brakel, Imad El Amrani, Erdal Kilic, Ronald v. Breevoort en coach Jan v. Renselaar.

13

14 Zondag 3 juni, Brabants Wal: Van ZBSD deden, Wendy en Bianca mee aan de Brabantse Wal marathon met de afstand van 5 km. Andere 2 leden die opgegeven hadden, moesten terug trekken wegens blessures. De start was om uur in de zonnige temperatuur van circa 25 graden. De route liep divers, over de asfaltweg, voetbalveld en door het bos. In het bos was de weg smal en heuvelachtig. Via woonerf door de tunnel naar het grote bos waar meer ruimte was. Daar was ook lekker koel en minder heuvelachtig. Wel was er een stukje strand wat echt heel zwaar was om te hardlopen. Na het bosgebied terecht op het atletiekbaan richting de finish. Beiden hebben ongeveer in de tijd van 45 minuten gelopen. In oranje shirt: Wendy en in roze hemd: Bianca

15 Zondag 10 juni, Ladiesrun: Deze twee ZBSD-dames hebben de ladiesrun gelopen in Eindhoven. Wendy liep de 5 km met de tijd van 0.41,51 en Bianca liep de 10 km met de tijd van 1.22,58. Zonnige warme weer was het om te lopen. Moe maar voldaan en trots de finish gehaald! Wendy en Bianca Zondag 24 juni, NK te Empel: NK 10 km hardlopen voor doven en slechthorenden in Empel. Met 3 heren en 3 dames was het plan. Helaas alle 3 de dames (Bianca, Wendy en Marga) uitgeschakeld. Go the runs alleen voor de heren aan de start: Kees-Jan Dankers, Ad de Bruijn en Ronald van Breevoort. Het weer was zonnig maar vooral benauwd. De route begon na 2 km al vrij snel stijl omhoog waardoor het pittig maakte. Geen gemakkelijke heuvelachtige route en ook de wegen zelf waren niet altijd gemakkelijk om erop te hardlopen, smalle wegen op de dijk en stukken met keien. Kees-Jan kwam als 2 de binnen van de heren met een prachtige tijd van 0.41,23 wat tevens een PR voor hem was. Trots op hem! Ad en Ronald kwamen resp. als 6 de en 8 ste binnen met hun mooie tijden van 0.55,28 en 1.12,10

16 Kees-Jan, Ad, Ronald voor de start Terechte beker, 2 de plaats, gewonnen.. Kees-Jan! ZBSDherenteam met uitgeschakelde dames: Marga en Wendy Na de finish met hun medailles.

17

18 Dames Zaalvoetbalcompetitie van KNDSB. Zondag 14 januari te Wijchen: De 2 de zaalcompetitie met pittige wedstrijden voor de boeg. ZBSD Vrouwenteam met totaal 7 speelsters moesten 4 wedstrijden spelen wat allemaal voor de beker. De 1ste wedstrijd begon al spannend want het begon even sterk, algauw had ZBSD de voorsprong en won het toch ruim. Het 2de wedstrijd was nog spannender want het was tegen de beruchte tegenpartij. Bij beide partijen vielen evenveel doelsaldo s tot ZBSD toch voor een winnende sloteinde zorgde met 1 doelsaldo meer. Desondanks een speelster een gele kaart kreeg ai ai ai, en moesten 3 speelsters flink in de verdediging gaan wat goed lukte. De 3de wedstrijd was iets makkelijker spelen waardoor ruim gewonnen werd. Het 4de wedstrijd was tegen hetzelfde club spelen als van de 3de wedstrijd maar dan tegen team 1 en stuk sterker. Ook hier ging gauw op gelijkspel van 1-1 en bleef dat lang op die stand tot de sterke dames de sprint momenten kregen.waar ze de energie vandaan haalden na 3 wedstrijden..en 3 doelpunten erbij scoorden en daardoor wonnen. Doordat ze alle 4 wedstrijden hebben gewonnen, behaalden ze de 1ste plaats van het bekerklassement. Bijna alle dames scoorden doelpunten wat erg leuk was en bij de topscoorder regende het doelpunten. Zo resulteerden dat ze in de 3de ronde op 8 april in Haarlem om de bekerfinale tegen Black Eagles moeten spelen. 1ste wedstrijd: ZBSD - Black Eagles 6-2 2de wedstrijd: ZBSD Catharijne 3-2 3de wedstrijd: ADSV2 ZBSD 1-6 4de wedstrijd: ADSV1 ZBSD 1-4

19 v.l.n.r.: Marga de Boer, Claudia Kieboom, Sharon Nout, Saskia Buttgereit hurkend: Fleur Spanjaard, Demi Kendijan, Samantha v Renselaar, Myrthe Brugman (keepster) Zondag 8 april te Haarlem: De 3de competitie van dames zaalvoetbal. Helaas niet met complete team kunnen spelen want onze NDE-speelster, Sharon Nout, was geblesseerd. Wel kwam ze ons helpen coachen en aanmoedigen. Kans dat eerst groot was op kampioenschap werd moeilijker ook daardoor. Toch speelden de rest van het team stevig door en mocht het net niet lukken in de allerlaatste competitie wedstrijd waar met 3-1 verloren werd. Andere wedstrijden werden resp. gespeeld en verloren 3-2 en 4-2. En eindigden ze op de 4de plaats. Toch super gespeeld! Poging werd nog gespeeld voor de beker. Ook dat ging net niet lukken doordat gelijk gespeeld werd. Via penalty gingen 2 van de 3 scores mis en ging de beker aan hun neus voorbij.

20 Jan v Renselaar, Sharon Nout, Demi Kendijan, Claudia Kieboom, Saskia Buttgereit, Marga de Boer Hurkend: Fleur Spanjaards, Samantha v Renselaar, Myrthe Brugmans (Keepster) Heren Zaalvoetbalcompetitie van KNDSB. Zondag 8 april werd de 3de zaalvoetbal competitie gespeeld in Haarlem. ZBSD mannen team 1 hebben alle wedstrijden gewonnen met 17-2, 5-2 en 8-3. Helaas moesten ze toch de beslissingswedstrijd tegen OLDI 2 spelen omdat ze op dezelfde punten uitkwamen. Erg spannend... Toch lukten ze met gemak te winnen met 5-0. Eindelijk hebben ze de landskampioen van 2de Klasse gehaald en gaan met promotie naar 1e klasse voor nieuwe seizoen, Na half uur pauze moesten ze bekerwedstrijd tegen OLDI 1 (1e klasse) in de halve finale te spelen. Zware wedstrijden voor onze jonge mannen, het ging niet lukken te winnen en verloren met 4-6. Toch hebben ze een super wedstrijden gespeeld. ZBSD mannen team 2 behaalden de 4de plaats van de 6 van 2de klasse. Ze hebben 3 wedstrijden gespeeld, 2 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld: 1-6, 2-2 en 0-5.Het team dat bestaat uit mix van ervarende spelers die al jaren in het team zitten met instromende jonge spelers. Ze hebben lekker en goed gespeeld. Het samenwerking onderling ging lekker soepel. Ze mogen met trots terug kijken op een sportieve speelseizoen!

21

22 Standen na 2 e ronde KNDSB Zaalvoetbal competitie de zaalcompetitie te Wijchen Zondag 14 januari e Klasse Mannen: (ZBSD 1) OLDI 4 - ZBSD Perry 5x, Lars 3x, Jordy 2x, Roy Mauritz 2x, Roy Peters 1x, Marlon 1x, Nick 1x ZBSD 1 - OLDI Freek 2x, Perry 1x, Silvio 1x ZBSD 1 - ZBSD Perry 5x, Lars 3x OLDI 2 - ZBSD Silvio 1x, Freek 1x 2 e Klasse Mannen: (ZBSD 2) OLDI 2 - ZBSD Silvio 1x ZBSD 2 - OLDI Marlon 1x, Leonardo 1x, Ronald 1x ZBSD 1 - ZBSD Edwin 1x ZBSD 2 - GDVV Martinistad Ronald 1x, Minco 1x, Patrick 1x, eigen doel 1x Eindstand 2 e Klasse: weds gew gel verl ptn voor tegen doels 1. ZBSD OLDI GDVV Martinistad ZBSD OLDI OLDI

23 Pieter Schiltmans Cup: Beker mannen: OLDI 3 - ZBSD Perry 2x, Roy Mauritz 1x, Silvio 1x, Freek 1x ZBSD 1 gaat naar halve finale tegen OLDI 1 Beker vrouwen: ZBSD - Black Eagles 5-2 Sharon 2x, Claudia 2x, Samantha 1x ZBSD - DSV Catharijne Saskia 3x ADSV 2 - ZBSD 1-6 Sharon 4x, Claudia 1x, Saskia 1x ADSV 1 - ZBSD 1-4 Sharon 2x, Saskia 1x, Demi 1x ZBSD vr. gaat naar finale tegen Black Eagles Beker Vrouwen: weds gew gel verl ptn voor tegen doels 1. ZBSD Black Eagles DSV Catharijne ADSV ADSV

24 TOPSCORE: Wedstrijden: Doelpunten: ZBSD 1 Mannen: 1. Perry van Brakel Lars Janssen Roy Mauritz Freek van Zandwijk Jordy Hettema Silvio Santos Fortes Roy Peters Boris van den Aker Bart-Jaap Ouwehand (keeper) 3 0 ZBSD 2 Mannen: 1. Edwin van Dulken Martijn Droogh Ronald van Breevoort Nick van den Hout Marlon van den Aker Minco Croes Leonardo van Asch Patrick Koper Martijn Kroll (keeper) Soerindre Somai Imad el Amrani 4 0 ZBSD Vrouwen: 1. Sharon Nout Saskia Buttgereit Claudia Kieboom Samantha van Renselaar Demi Lena Kendjian Mythe Brugman (keeper) Oemayma el Khayati Fleur Spanjaards 4 0

25 Eindtanden na 3 e ronde KNDSB Zaalvoetbal competitie e Klasse Mannen: (ZBSD 1) ZBSD 1 - OLDI Perry 6x, Lars 4x, Jordy 1x, Roy Mauritz 1x, Roy Peters 1x, Silvio1x, Freek 1x, Nick 1x ZBSD 1 - GVDD Martinistad Perry 4x, Lars 1x OLDI 3 - ZBSD Perry 4x, Silvio 2x, Jamey 2x ZBSD 1 - OLDI 2 (evt. beslissingswedstrijd) 5-0 Perry 3x, Silvio 1x, Freek 1x 2 e Klasse Mannen: (ZBSD 2) ZBSD 2 - OLDI Jamey 1x ZBSD 2 - OLDI Leonardo 1x, Edwin 1x OLDI 4 - ZBSD Edwin 4x, Minco 1x Eindstand 2 e Klasse: weds gew gel verl ptn voor tegen doels 1. ZBSD OLDI GDVV Martinistad ZBSD OLDI OLDI

26 Vrouwenklasse: ZBSD - ADSV Saskia 2x ZBSD - ADSV Saskia 3x, Demi 2x, Claudia 1x, Samantha 1x DSV Catharijne 83 - ZBSD 4-2 Claudia 2x Black Eagles - ZBSD 3-1 Claudia 1x Eindstand Vr.klasse: weds gew gel verl ptn voor tegen doels 1. Black Eagles DSV Catharijne ADSV ZBSD ADSV Pieter Schiltmans Cup: Beker mannen: ZBSD 1 - OLDI Perry 1x, Roy Mauritz 1x, Silvio 2x Beker vrouwen: ZBSD - Black Eagles 2-2 (wms 2-3) Claudia 1x, Samantha 1x, Saskia 1x penalty

27 TOPSCORE: Wedstrijden: Doelpunten: ZBSD 1 Mannen: 1. Perry van Brakel Lars Janssen Silvio Santos Fortes Roy Mauritz Freek van Zandwijk Jordy Hettema Jamey Blazer Roy Peters Boris van den Aker Bart-Jaap Ouwehand (keeper) 8 0 ZBSD 2 Mannen: 1. Edwin van Dulken Martijn Droogh Nick van den Hout Ronald van Breevoort Minco Croes Marlon van den Aker Leonardo van Asch Patrick Koper Martijn Kroll (keeper) Imad el Amrani Soerindre Somai 4 0 ZBSD Vrouwen: 1. Sharon Nout Saskia Buttgereit Claudia Kieboom Samantha van Renselaar Demi Lena Kendjian Mythe Brugman (keeper) Oemayma el Khayati Fleur Spanjaards 9 0

28

29 Zaterdag 9 juni was het jaarlijkse ZBSD uitstapje. Met 7, waaronder 3 jeugdige, leden, gingen we naar het klimbos in Bergen op Zoom. Je kon daar klimmen op 4 niveaus en de laatste was het zwarte niveau, die was pittig, zwaar en eng. Aansluitend door naar de sporthal voor een uurtje minizaalvoetbal. Daar was tevens het restaurant, Daar hebben de prijsuitreiking gedaan van de ZBSD bowling thuiswedstrijden. En ter afsluiting hebben we gezamenlijk van een heerlijk genoten. Meer foto s zijn te zien via de link: Klasse B: 3e prijs Hennie Dorst, 2e prijs Marina Kostense, 1e prijs Timo kostense. Klasse A: 1e prijs Wendy de Wachter Hoogste serie / game klasse B: Timo Kostense Beste bowlster van het seizoen is: Marina Kostense.

30

31 Klasse B, 3 e prijs Hennie Dorst Klasse B, 2 e prijs Marina Kostense Klasse B, 1 e prijs Timo Kostense

32 Beste bowlster van seizoen Marina Kostense

33 Gemeente: Gemeente Bergen op Zoom Drukwerk verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking Kopieer&Meer-Winkel Lindebaan 21, Bergen op Zoom, Het adres voor: *Geboortekaartjes *Trouwkaarten *Visitekaartjes *Traktaties *Drukwerk Kom eens langs en laat je verbazen

34 Zwemwedstrijd 24 maart 2018 in Loughborough (Engeland) Voor de eerste keer deden ze, Bart de Bruijn en Pepyn van Brakel mee aan de zwemwedstrijd in Engeland, in Loughborough, ongeveer 185 km ten noorden van Londen. Momenteel de mogelijkheid om tegen de andere dove zwemmers in andere land te zwemmen, vooraf al paar keer in Duitsland gezwommen. Ze werden ook langzamerhand populair in zwembad. De Britse zwemmers, heren en dames, vonden geweldig dat ze uit Nederland komen en mee hebben gezwommen. De jongens hebben 5 afstanden gezwommen, drie van de vijf afstanden hebben ze allebei PR gehaald. Echt super goed gedaan! Prima georganiseerd door de Engelse doven sportbond. Bart en Pepyn voelden zich ook thuis, Ook zijn ze naast het zwemmen naar Londen geweest en de geschiedenis en de cultuur van hoofdstad van Engeland geeft een beklemmende indruk bij de jongens. Ze weten nu al zeker dat ze graag terug willen voor de volgende zwemwedstrijd, in Zwemtraining 29 april 2018 in Utrecht ZBSD-leden, de zwemmers, Bart de Bruijn, Pepyn van Brakel en Miriam Wolters, hebben uur getraind in Utrecht (zondag 29 april 2018) in zwembad de Kwakel ter voorbereiding op een zwemwedstrijd in Frankenthal, Duitsland. Ze hebben lekker getraind.

35 Zwemwedstrijd 11 mei 2018 in Frankenthal (Duitsland) Op donderdag 10 mei 2018, gisteren, vertrokken we naar Frankenthal (Duitsland), waar een zwemwedstrijd werd gehouden. We hebben een grote tent meegenomen en logeerden op een camping in Gerbach, ongeveer 50 km van Frankenthal. Onze ZBSD leden, Bart de Bruijn, Pepyn van Brakel en nieuwkomer Miriam Wolters, deden mee aan de zwemwedstrijd. Bart en Pepyn doen nu voor de vijfde keer (voorheen in Munchen, Berlijn, Bremen en Essen) Vrijdag 11 mei, de volgende dag, werd er al om negen uur verzameld in zwembad, een 25 meter bad en een uur later ging de wedstrijd van start. Bart en Miriam moesten 4 afstanden zwemmen en Pepyn een afstand extra, dus 5 afstanden. Na het zwemmen kregen we rondleiding door de dovenschool. Gerda Reinhard -Bouw, toenmalige Nederlandse topzwemster heeft ons begeleid. Het was weer geslaagde zwemdag, zeker voor herhaling vatbaar. Deelname Europees Kampioenschap Bart de Bruijn Bart de Bruijn mag meedoen aan het Europees Kampioenschap zwemmen voor doven en slechthorenden in Lublin (Polen), welke gehouden wordt van 2 tot en met 7 juli 2018! Namens ZBSD wensen we je veel succes met dit fantastisch avontuur! Het verslag van EK zwemmen komt in een volgende blad..

36 ZAALVOETBAL EK kwalificatie 5 januari 2018 EK kwalificatie competitie van dames zaalvoetbal waar 3 van ZBSD dames eraan deelnemen, keepster Murthe Brugman, 2 speelsters Sharon Nout en Claudia Kieboom in het weekend van 5-7 januari 2018: Zaterdag 6 januari. In de ochtend start Nederland de 2de EK wedstrijd tegen Italië. De 1ste helft begon rustig tot 4 minuten voor de rust de doelpunt scoorde door de aanvoerder tot 1-0 voor. In 2de helft met meer tempo en pit werd na kwartier spelen 1-1. Waarna onrustig gespeeld werd. Totdat via keeper door speelster tot 2-1 voor in stand werd gescoord. Met nog 10 minuten te spelen was de spanning om te snijden. Met 5 minuten voor eind stond de stand op 2-2. Divers tegen doelpunten die gelukkig tegen gehouden werden, was de spanning helemaal te groot. Maar 2 minuten later werd alsnog 3-2 gescoord en won Hollandia de 1ste wedstrijd na de eerdere wedstrijd die op vrijdagavond 5 januari gespeeld werd tegen Ierland in gelijk spel eindigde van januari 2018 De 3de EK wedstrijd tegen Duitsland, sterke tegenstander, startte aan het eind van de middag. Sharon en Claudia begonnen gelijk in de basis. Tegenstanders begonnen gelijk met fel spelen en scoorden binnen anderhalf minuut het 1ste doelpunt. Nederland kreeg aantal kansen, ook Sharon poogde een kans. Een doelpunt van Nederland wat niet goed gekeurd werd door scheidsrechter. Hierover blijft het twijfel... Met nog 5 minuten voor rust werd 1-1 gescoord wat direct weer afgestraft werd met 2-1 voor Duitsland. Door geknielde panna werd het 3-1. In de laatste minuut door fout van Nederland werd 4-1 gescoord. Na de rust werd binnen 20 seconden 5-1 gescoord. Sharon wederom in de basis. Strafschop voor Nederland werd niet gescoord. Het 8ste doelpunt was helaas een eigen doelpunt door Claudia. Direct erop scoorde nederland haar 2de doelpunt door mooie overspeelpasse. Nederland was niet in machte om het spel te willen voetballen zoals ze wilden en verloor de wedstrijd met 8-2

37 7 januari 2018 In de 4de en de laatste wedstrijd van EK kwalificatie tegen Denemarken op zondagmiddag 7 januari stonden Sharon en Claudia in de basis. In de 6de minuut scoorde Sharon het 1ste doelpunt voor Nederland. Pittig werd het gespeeld met overschredingen wat gevolg geel gaf voor Denemarken. In de anderhalve minuut voor rust zorgde Nederland voor 5de overtreding + gele kaart en kreeg Denemarken de strafschop wat niet benut werd, gelukkig! In de allerlaatste minuut werd voor 2-0 gescoord. Im de 2de helft in de 4de minuut via strafschop met geel voor Nederland scoorde Denemarken tot 2-1. Vervolgens werd strategisch overgespeeld en werd algauw 3-1 door Sharon gescoord en 4-1. Laatste kleine 3 minuten mocht Myrthe gaan keepen ter afsluiting. Zo speelden de laaatste 3 minuten de 3 ZBSD-er gezamenlijk de overwinning en eindigde op stand 2. Hiermee mogen ze door naar Finland, de EK in december 2018!

38 ZBSD Secretariaat Strandgaper AB Bergen op Zoom telefoon: Website: KvK Breda: Rabobank: NL32 RABO Bestuur ZBSD Voorzitter: Secretaris: Wendy de Wachter-Poppe, Ad de Bruijn Penningmeester: Wendy de Wachter, Bestuurslid Activiteiten: Afdeling zaalvoetbal: Afdeling bowling: Afdeling hardlopen: Afdeling zwemmen: Jurgen Blommerde / Wendy activiteiten@zbsd.nl Vincent Derksen zaalvoetbal@zbsd.nl Davy Paardekam bowling@zbsd.nl Marga de Boer hardlopen@zbsd.nl Mirjam de Bruijn zwemmen@zbsd.nl

KNDSB-competitie

KNDSB-competitie KNDSB-competitie 2016-2017 2 e Klasse B (Heren): OLDI 4 - ZBSD 1 0-7 Perry van Brakel 4x, Roy Mauritz 2x, Jordy Hettema 1x ZBSD 1 - GDVV Martinistad 3 4-0 Perry van Brakel 2x, Silvio Santos Fortes 2x ZBSD

Nadere informatie

Hallo beste sportvrienden

Hallo beste sportvrienden Januari Juli 2016 Grote Club Aktie Omdat het binnenkrijgen van sponsorgelden steeds moeilijker wordt gaan we iets anders proberen. De Grote Club Aktie is daar een mogelijkheid voor. Wij gaan loten verkopen

Nadere informatie

Kom in actie leden, het is nodig

Kom in actie leden, het is nodig Januari-juli 2017 Kom in actie leden, het is nodig Het bestuur van ZBSD heeft in de jaarvergadering aangegeven dat de club elk jaar inlevert. Dit wil zeggen er wordt elk jaar meer uitgegeven dan dat erin

Nadere informatie

ZBSD in 2018 en hun sponsoren

ZBSD in 2018 en hun sponsoren Augustus december 2017 ZBSD in 2018 en hun sponsoren In oktober is het alweer 10 jaar geleden dat onze club is opgericht. Doel was om een sportclub op te richten waar de dove jongeren, konden sporten en

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering, hardlopen en barbecue zaterdag 13 juni Uiteraard maakt de secretaris nog een officieel verslag van de vergadering.

Algemene Ledenvergadering, hardlopen en barbecue zaterdag 13 juni Uiteraard maakt de secretaris nog een officieel verslag van de vergadering. Januari juni 2015 Algemene Ledenvergadering, hardlopen en barbecue zaterdag 13 juni 2015 Er was deze keer gekozen voor een wat andere indeling van deze laatste bijeenkomst van het seizoen. De Algemene

Nadere informatie

Sponsors Beste Leden van ZBSD

Sponsors Beste Leden van ZBSD Juli december 2016 Sponsors 2017 Beste Leden van ZBSD Onze club krijgt steeds meer leden en dat is mooi. Wij gaan ook steeds meer sporten doen en zo moet het ook. Maar om alles een beetje betaalbaar te

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering (ALV) en barbeque 14 juni 2014

Algemene Ledenvergadering (ALV) en barbeque 14 juni 2014 Algemene Ledenvergadering (ALV) en barbeque 14 juni 2014 Ieder jaar moet er een Algemene Ledenvergadering gehouden worden. Dit staat in de statuten van de vereniging. Op een ALV kunnen de leden van de

Nadere informatie

Hier komt nieuwe hoofdsponsor te plaatsen WIE wil hoofdsponsor??

Hier komt nieuwe hoofdsponsor te plaatsen WIE wil hoofdsponsor?? April - juni 2013 Hier komt nieuwe hoofdsponsor te plaatsen WIE wil hoofdsponsor?? Valkenburg 2013-15-06 Op zaterdag 15 juni was het zover, ons jaarlijks uitstapje. Ditmaal hadden Wendy en Davy een busreis

Nadere informatie

Z.B.S.D. Zeeuws Brabantse sportvereniging voor doven en slechthorende

Z.B.S.D. Zeeuws Brabantse sportvereniging voor doven en slechthorende Juli - december 2015 Z.B.S.D. Zeeuws Brabantse sportvereniging voor doven en slechthorende Wij willen de sponsoren die ons afgelopen jaren en vooral in 2015 gesteund hebben heel graag bedanken. Onze vereniging

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

, "- $ -.%/ 1-222#30# +4+0-./ 73-1089 "&.&9 0!30# !34406#

, - $ -.%/ 1-222#30# +4+0-./ 73-1089 &.&9 0!30# !34406# !""# $%&&! '( ') * $+, "- $ -.%/ -0.!*# 1-222#30# +4+0-./ 56-#/# '( 73-1089 "&.&9 )4!30# 43!30# ')-: 0 2!30# -' 01)*9!30# 0-(4806 0!30# 0-00,7)(6 ; 03477(6

Nadere informatie

If you confirm that the file is coming from a trusted source, you can send the following SHA-256 hash value to your admin for the original file.

If you confirm that the file is coming from a trusted source, you can send the following SHA-256 hash value to your admin for the original file. This file has been cleaned of potential threats. If you confirm that the file is coming from a trusted source, you can send the following SHA-256 hash value to your admin for the original file. fbc4a3eede12ca34c96c76661d4c4aa531f640119b73183d63cb82eb79fe0c4f

Nadere informatie

Van de voorzitter. Met vriendelijke groet, Wendy de Wachter Poppe voorzitter

Van de voorzitter. Met vriendelijke groet, Wendy de Wachter Poppe voorzitter Juli december 2014 Van de voorzitter. Voor u ligt de december uitgave van ons clubblad. Vanwege drukte met de organisatie van het uitstapje naar Maastricht en het toernooi is het blad wat later verschenen

Nadere informatie

KNDSB Stedencup 2018

KNDSB Stedencup 2018 KNDSB Stedencup 2018 Game 1 Game 2 Game 3 Game 4 HCP 1 BC Het Zuiden 750 773 741 891 3155 2 ZBSD 713 780 777 718 2988 3 ADSV BC Amstelstad 772 674 826 711 2983 4 DBC Purmerend 703 764 752 751 2970 5 BC

Nadere informatie

Allereerst heten wij u van harte welkom op onze gezellige vereniging Z.D.S.D.

Allereerst heten wij u van harte welkom op onze gezellige vereniging Z.D.S.D. Voorwoord Allereerst heten wij u van harte welkom op onze gezellige vereniging Z.D.S.D. Op 8 oktober 2008 richtte Wendy de Wachter-Poppe Z.B.S.D. op in Bergen op Zoom in samenwerking met Adrie Blommerde.

Nadere informatie

Xommex bv. Zuidzijde Haven 39a

Xommex bv. Zuidzijde Haven 39a April 2009 Xommex bv ZBSD Secretariaat Thaliaplein 1a 4611 MK Bergen op Zoom telefoon/fax: 0164-241068 Mobiel nummer: 06-51100974 email: riablommerde2005@home.nl Website: www.zbsd.nl KvK Breda: 20145272

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stout/CTM Seizoen 2011/2012 Nr. 4 22 februari 2012

Nieuwsbrief Stout/CTM Seizoen 2011/2012 Nr. 4 22 februari 2012 Nieuwsbrief Stout/CTM Seizoen 2011/2012 Nr. 4 22 februari 2012 Hallo allemaal, Hier is nieuwsbrief nummer 4. Er zijn weer wat bowling games gespeeld de afgelopen periode o.a. tijdens de voorronde stedenontmoeting

Nadere informatie

Verslag EK zwemmen 2018

Verslag EK zwemmen 2018 Verslag EK zwemmen 2018 Datum: 2-7 juli 2018 Locatie: Lublin, Polen Zwembad: Aqua Lublin Zwemdelegatie: Bart de Bruijn Zwemmer Ad de Bruijn Begeleider Bart de Bruijn, 18 jaar, woont in Etten-Leur, traint

Nadere informatie

Nederlandse Kampioenschappen

Nederlandse Kampioenschappen Voorronden 1e serie plts Heren AB m/v 1e game 2e game 3e game 4e game 5e game 6e game Totaal gemiddeld 1e Nando Petersen A/B M 220 174 211 163 188 191 1147 191,17 2e Gerard Priems A/B M 145 211 207 188

Nadere informatie

Xommex bv. Zuidzijde Haven 39a

Xommex bv. Zuidzijde Haven 39a Februari 2009 Xommex bv ZBSD Secretariaat Thaliaplein 1a 4611 MK Bergen op Zoom telefoon/fax: 0164-241068 Mobiel nummer: 06-51100974 email: riablommerde2005@home.nl Website: www.zbsd.nl KvK Breda: 20145272

Nadere informatie

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen.

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Toppers! 22 april 2015: Schoolkorfbal (de voorronde) Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Waarom deze

Nadere informatie

Xommex bv. Zuidzijde Haven 39a

Xommex bv. Zuidzijde Haven 39a Maart 2009 Xommex bv ZBSD Secretariaat Thaliaplein 1a 4611 MK Bergen op Zoom telefoon/fax: 0164-241068 Mobiel nummer: 06-51100974 email: riablommerde2005@home.nl Website: www.zbsd.nl KvK Breda: 20145272

Nadere informatie

VOORWOORD. Het jeugdbestuur van Sportclub Monster.

VOORWOORD. Het jeugdbestuur van Sportclub Monster. VOORWOORD In dit jubileumjaar strijden op Sportpark Polanen in Monster voor maar liefst de 25-ste keer de C1-teams van verenigingen uit de regio om het Westlands Kampioenschap voor C-junioren. Dit jaar

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 5, februari 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, Hier zijn we weer met het laatste bowling- nieuws. Er is veel gebeurd de laatste weken. Veel leesplezier. Informatie Voor de scores van onze eigen

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

Nog meer kampioenen!!!

Nog meer kampioenen!!! Jaargang 3, nummer 9 Nog meer kampioenen!!! 17 mei 2017 De vereniging Rotterdam Basketbal, Forward Lease Rotterdam Basketbal en F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal zijn te vinden op Konden we in de nieuwsbrief

Nadere informatie

Nederlandse Kampioenschappen

Nederlandse Kampioenschappen baannr Nederlandse Kampioenschappen Voorronden 1e serie plts Heren AB m/v 1e game 2e game 3e game 4e game 5e game 6e game Totaal gemiddeld 1e Joost Duivenvoorden A/B M 181 198 185 178 217 202 1161 193,50

Nadere informatie

OBS De Blaak ( ) Website:

OBS De Blaak ( )   Website: Ouderinfo 9 12 januari 2018 OBS De Blaak (013-4689466) Email: obs.de.blaak@opmaat-scholen.nl Website: www.obsdeblaak.nl Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Ouderinfo versus Klasbord Vakantietoernooi

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Verslag Helpman JO13-1 in België

Verslag Helpman JO13-1 in België Verslag Helpman JO13-1 in België Achterste rij v.l.n.r.: Thomas (Begeleider) Coen (Leider), Marten (Trainer/Coach), & Michel (Begeleider) Middelste rij v.l.n.r.: Lars, Danelso, Huub, Kaj, Sil, Tygo, Duco

Nadere informatie

Secretariaat Thaliaplein 1a 4611 MK Bergen op Zoom telefoon/fax: Mobiel nummer:

Secretariaat Thaliaplein 1a 4611 MK Bergen op Zoom telefoon/fax: Mobiel nummer: Januari 2009 ZBSD Secretariaat Thaliaplein 1a 4611 MK Bergen op Zoom telefoon/fax: 0164-241068 Mobiel nummer: 06-51100974 email: riablommerde2005@home.nl Website: www.zbsd.nl KvK Breda: 20145272 Rabobank:

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

Beste zwemmers en ouders van zwemmers,

Beste zwemmers en ouders van zwemmers, Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders en Remco Brand e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2017/2018 11 april 2018 Nr. 2018-15 Beste

Nadere informatie

Inleiding. 4 vs 4. presents

Inleiding. 4 vs 4. presents Pag. 1 presents Doet jou school ook mee aan het 4 vs 4 Basisscholen toernooi of willen jullie hieraan ook meedoen. Het 4 vs 4 toernooi word de 1 e keer op een woensdag middag in Almere Haven gehouden.

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van

Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van Almeerse Sport Club Waterwijk Sportpark Rie Mastenbroek Postbus 1130 1300 BC Almere Telefoon 036-5343678 Beste spelers, ouders en begeleiders,

Nadere informatie

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje TotoArie EK2012 Wedstrijdboekje DE POULEWEDSTRIJDEN ANTWOORDEN vr 8 juni 18.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Polen-Griekenland 1. ruststand 2 pnt 1 2. eindstand 5 pnt 2 3. Hoeveel doelpunten vallen er in

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Zutphen

Minipolo toernooi in Zutphen Minipolo toernooi in Zutphen Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van het toernooi. Voor aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam.

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam. Nr.6 21-04-2008 Finaleronde seizoen 2007-2008, Op 19-04-2008 sporthal Oostervant te Rotterdam. Om 12.00 is de start van de 1 ste wedstrijd in de Oostervant te Rotterdam. Voordat het zover zou zijn had

Nadere informatie

JAARVERSLAG (clubjaar 52)

JAARVERSLAG (clubjaar 52) Secretariaat: Clublokaal: Thijs Geerlings Café Colé In de Haag 1 Donk 33 5768 HB Meijel 5768 XM Meijel Tel. 077 466 92 76 Tel. 077 466 18 73 thijsgeerlings@gmail.com k.coolen@onsbrabantnet.nl JAARVERSLAG

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Na de overwinning tegen Rood Zwart stond de uitwedstrijd tegen Hector op het programma. Deze hadden hun eerste wedstrijd gelijk

Nadere informatie

Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019

Informatieboekje  Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019 Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2019 Vooraf In 2019 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie voor de zesde keer de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2013-2014. Nieuwsbrief 2, oktober 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, De eerste weken van het seizoen zijn voorbij gevlogen. Er is volop getraind. Er zijn nieuwe mijlpalen bereikt. Wedstrijddag 1

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN 2016 2017 SPELREGELS KNVB SCHOOLVOETBAL 11 TEGEN 11 SCHOOLTEAMS: GROEP 7/8 De KNVB Schoolvoetbalreglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met de nationale finales

Nadere informatie

Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging. Programmaboekje

Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging. Programmaboekje Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging Programmaboekje COVS NK Veldvoetbal 2017 2 Voorwoord Pol Hinke, voorzitter COVS Nederland Voorwoord Pol Hinke, voorzitter COVS Nederland Beste sportvrienden, Zeven

Nadere informatie

ER WAS EENS.. De organisatie wenst iedereen een fijn toernooi.

ER WAS EENS.. De organisatie wenst iedereen een fijn toernooi. ER WAS EENS.. een schilder met de naam Marc Helleggers, die Café de Derde kamer kwam binnenlopen en het idee opperde om de Grote Markt Cup nieuw leven in te blazen. De Grote Markt Cup die zo n kleine 10

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE SAILORS JEUGDCUP 2013 0223-610623 www.beekmanglas.nl Welkom bij de 8e editie van de Sailors Jeugdcup! VOORWOORD door de toernooileiding Namens de afdeling zaalvoetbal van M.S.V. Zeemacht

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Dos K. 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K.

Dos K. 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K. Dos K 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K. Voorwoord Lekker een potje voetballen! De KNVB organiseerde in voorgaande seizoenen het Nederlands Kampioenschap 7x7 voor verschillende disciplines (35+ en 45+ bij

Nadere informatie

Programma KiKa Kerstzaaltoernooi 2014

Programma KiKa Kerstzaaltoernooi 2014 Programma KiKa Kerstzaaltoernooi 2014 Vianen Niet alles is vanzelfsprekend! Alvast hele fijne feestdagen voor jou en degene die naast je staan. Geniet van deze mooie voetbaldag! Namens de organisatie,

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN 2017-2018 SPELREGELS KNVB SCHOOLVOETBAL 11 TEGEN 11 SCHOOLTEAMS: GROEP 7/8 Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met de nationale finales KNVB Schoolvoetbal

Nadere informatie

Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi Schoolvoetbaltoernooi 2012 (Dedemsvaart Balkbrug)) Woensdag 11 april 2012 Sportpark De Boekweit Dedemsvaart Schoolvoetbal 2012 1 Schoolvoetbal 2012 2 Toernooi-reglement De wedstrijden worden gespeeld volgens

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

BUMĒ Zilveren Bal Toernooi 2019

BUMĒ Zilveren Bal Toernooi 2019 BUMĒ Zilveren Bal Toernooi 2019 10 t/m 13 januari 2019 - Sportpark de Pinkenberg, Rozendaal Bumē Zilveren Bal: toernooivoetbal in de winter(stop) Toernooivoetbal in de winter(stop), dat blijft bijzonder.

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

P rogramma T oernooi:

P rogramma T oernooi: Nr.122 10-09-2016 Toernooi te Amersfoort Sporthal: Zielhorst Zaterdag 10 september werd het toernooi Wheelchair Mania gespeeld. Basketball Events Organisation heeft voor het eerst in haar geschiedenis

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. De basis voor dit unieke toernooi werd gelegd in 1952. Toen ontving Stormvogels bij de promotie in 1952

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag 4-9-2016 Zwaarbevochten maar verdiende overwinning in Glanerbrug Het seizoen ging weer beginnen. En niet tegen de minste tegenstander. Het was geen publiek geheim dat

Nadere informatie

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Meedoen is belangrijker dan winnen Ik heet alle teams, begeleiders, scheidsrechters,

Nadere informatie

TIE OERNOOI INFORMATIE 25 MEI MEI

TIE OERNOOI INFORMATIE 25 MEI MEI TOERNOOI INFORMATIE 25 MEI 2017 Inhoudsopgave Pag. 3 Welkom Pag. 4 Toernooireglement Pag. 5 Veldindeling Pag. 6 Poule 1 Heren Pag. 7 Poule 2 Heren Pag. 8 Poule 1 Dames Pag. 9 Penaltybokaal Pag. 10 Routebeschrijving

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

Bowling Vereniging Oss ORGANISEERT HET 1 OSSE BOWLING TOERNOOI VAN 13 FEBRUARI T/M 14 FEBRUARI 2016 IN SPORTCENTRUM DE RUSHEUVEL TE OSS

Bowling Vereniging Oss ORGANISEERT HET 1 OSSE BOWLING TOERNOOI VAN 13 FEBRUARI T/M 14 FEBRUARI 2016 IN SPORTCENTRUM DE RUSHEUVEL TE OSS Bowling Vereniging Oss ORGANISEERT HET 1 OSSE BOWLING TOERNOOI VAN 13 FEBRUARI T/M 14 FEBRUARI 2016 IN SPORTCENTRUM DE RUSHEUVEL TE OSS Dit Event Wordt Mede Mogelijk Gemaakt Door: Beste Bowlingvrienden

Nadere informatie

Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018

Informatieboekje  Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018 Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018 Vooraf In 2018 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie voor de vijfde keer de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen voor mensen met een

Nadere informatie

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR Limietwedstrijd Dordrecht 50 vrije slag 33.17 50 vlinderslag 38.77. 200 wisselslag 2:49.57 50 vrije slag 32.19 100 vrije slag 1:07.99 PR 50 rugslag 41.77 PR 100 rugslag 1:27.93 PR 200 rugslag 2:55.53 PR

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Dit is het programmaboekje van het Louwinus Maas schoolvoetbal toernooi voor het meisjes toernooi op 11 april 2018 Wij willen u attent maken op de volgende zaken:

Nadere informatie

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld.

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Nr.121 04-06-2016 Toernooi te Julianadorp Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Sporthal: Sport aan Zee De volgende spelers deden daar aan mee: Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario,

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

De 12 e Stad Delft C-CUP

De 12 e Stad Delft C-CUP Zaterdag 7 januari 07 organiseert D.V.V. Delft op sportpark Kerkpolder De e Stad Delft C-CUP Deelnemende teams: D.V.V. Delft Concordia DHC DVC DHL SEP Full Speed Wippolder Te winnen titels: Wie wordt het

Nadere informatie

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs de Cup met de kleine oren De is in het seizoen 20122013 gewonnen door: Soccer Boys voor C junioren en D, E en F pupillen Sportvereniging T.O.G.B. Voetbalvereniging C.V.V. Berkel Sportpark Het Hoge Land

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015 Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Voorwoord: Hartelijk welkom bij het Schoolvoetbaltoernooi 2015 voor de basisscholen uit de gemeente Gouda. SPORT.GOUDA

Nadere informatie

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 speelde deze week maar liefst drie wedstrijden

Nadere informatie

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 Op zaterdagmiddag 22 hebben we het traditionele jeugd-oudertoernooi gehouden. Er hadden zich 12 koppels ingeschreven, maar twee hebben zich alsnog teruggetrokken, waardoor

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Dit is het programmaboekje van het Louwinus Maas schoolvoetbal toernooi voor het toernooi op 18 april 2018 Wij willen u attent maken op de volgende zaken: 1. Voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 Het seizoen nadert langzamerhand zijn einde. De laatste wedstrijden staan op het programma, maar de trainingen zijn nog in volle gang. Met het eind van het seizoen in

Nadere informatie

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2019

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2019 Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2019 Programma van het toernooi voor jongens groep 7/8 op Woensdag 3 april 2019. Wij willen u attent maken op de volgende zaken: 1. Voor aanvang van de toernooi-dag

Nadere informatie

VOORWOORD. De jeugdcommissies van VV Monster en SV Polanen.

VOORWOORD. De jeugdcommissies van VV Monster en SV Polanen. VOORWOORD Zoals elk jaar op 2 e paasdag strijden op ons Sportpark Polanen in Monster de C1-teams van verschillende verenigingen uit de regio Westland om het fel begeerde Westlands Kampioenschap voor C-junioren.

Nadere informatie

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15

Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15 Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15 Spelregels KNVB Schoolvoetbal 11 TEGEN 11 Wedstrijdreglementen KNVB Schoolvoetbal 2014/ 15 Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met

Nadere informatie

E.K Side Event 4 TEGEN 4 MEISJES VOETBAL TOERNOOI LOSSER WOENSDAG 7 JUNI 2017 KVV LOSSER

E.K Side Event 4 TEGEN 4 MEISJES VOETBAL TOERNOOI LOSSER WOENSDAG 7 JUNI 2017 KVV LOSSER E.K Side Event 4 TEGEN 4 MEISJES VOETBAL TOERNOOI LOSSER WOENSDAG 7 JUNI 2017 KVV LOSSER VOORWOORD Met trots presenteren wij hierbij het wedstrijdprogramma van het 4 tegen 4 meisjes voetbaltoernooi op

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462 TOERNOOIGEGEVENS Naam 35e Oranje Toernooi (Sinaasappeltoernooi) Erkenning Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462 Organisatie Bowling Vereniging Venray i.s.m. Restaurant Bowling Venray Wanneer

Nadere informatie