ANBI-status laatst geactualiseerd op april 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ANBI-status laatst geactualiseerd op april 2018."

Transcriptie

1 ANBI-status laatst geactualiseerd op april Algemeen Stichting Nederlands Spoorwegmuseum Maliebaanstation XW UTRECHT Tel: Fax: KvK nummer: www. Spoorwegmuseum.nl Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status. Doelstelling en beleidsplan De Stichting Het Nederlands Spoorwegmuseum heeft tot doel: het in stand houden van een spoorwegmuseum door het bijeenbrengen, in eigendom of bruikleen verkrijgen, conserveren en exposeren van voorwerpen die uit een geschiedkundig oogpunt of anderszins van belang zijn voor de kennis van het spoor- en tramwegwezen in het algemeen en dat van Nederland in het bijzonder; het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn; het deelnemen i, het op andere wijze van belang nemen in en het voeren van beheer over instellingen of ondernemingen die activiteiten verrichten op het gebied van museale zorg voor en behoud van historisch spoorwegerfgoed, of van weke andere aard ook. De Missie Het Spoorwegmuseum is een cultuurattractie die zijn gasten op basis van authenticiteit en in de vorm van vermaak educatie biedt over de geschiedenis van de spoorwegen. Uit missie en doelstelling van de Stichting blijkt duidelijk: het museum is een cultuurattractie ten dienste van de gemeenschap, het verzamelt het erfgoed van de spoorwegen en deelt de getuigenissen daarvan met het publiek voor recreatie, educatie en studie doeleinden. Informatieoverdracht en educatie van de bezoeker zijn de drager van alle activiteiten.

2 Cultural Governance Het Spoorwegmuseum heeft zich gecommittteerd aan de code Cultural Governance. Deze code is gericht op: Het besturen van culturele instellingen; Het intern toezicht daarop; Het afleggen van verantwoording. Vermogensbeleid Het Spoorwegmuseum hanteert de volgende uitgangspunten met betrekking tot haar vermogensbeleid: Het Spoorwegmuseum wordt uitsluitend gefinancierd door Eigen Vermogen; Intern is de norm gesteld dat het Eigen Vermogen tussen de 1,0 en 1,5 miljoen ligt. Het streven is een verdienmodel te hanteren van 65% eigen inkomsten en 35% bijdragen van derden, waarbij de uitgaven de inkomsten niet mogen overschrijden, dan wel het Eigen Vermogen niet onder de intern gestelde norm mag uitkomen. Bestuurderssamenstelling Directeur Nicole Kuppens Raad van Toezicht Engelhardt M. Robbe (voorzitter) Pier Eringa Bert Groenewegen Trudy Onland Monika R. Milz Michiel C.J. van Roozendaal Beloningsbeleid Met ingang van 1 januari 2005 volgt Het Spoorwegmuseum voor onbepaalde tijd en integraal de arbeidsvoorwaarden van de CAO Recreatie met bijbehorend functiewaarderingssysteem, loongebouw, parameters voor de verdeling van pensioenlasten tussen werkgevers en werknemers en alle andere uitvoeringsregels welke gebaseerd zijn op deze CAO. Uitzondering hierop is de pensioenregeling van Het Spoorwegmuseum, waarbij het museum de Pensioenregeling Bedrijfstak Spoorwegen volgt en zich derhalve heeft aangesloten bij de Stichting Spoorwegpensioenfonds (het SPF). Een lid van de Raad van Toezicht ontvangt vacatiegelden.

3 Verslag uitgeoefende activiteiten 2017 Bestuurdersverslag 2017 INLEIDING Het jaar 2017 was in alle aspecten een enerverend jaar voor het Spoorwegmuseum. Met bezoekers werd voor de derde achtereenvolgende keer de grens van bezoekers doorbroken. Dit is een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van 2016 toen er bezoekers werden geteld. Dit mooie resultaat kon het museum behalen dankzij de inzet van de vele stakeholders van het Spoorwegmuseum. Naast alle medewerkers, vrijwilligers en Vrienden van het Spoorwegmuseum gaat dank uit naar NS, ProRail, BankGiro Loterij, VSBfonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Goede Doelen Nh1816, Zabawas en het Stichting Elise Mathilde Fonds, die het Spoorwegmuseum in 2017 financieel hebben gesteund. De ambities voor 2018 zijn onverminderd hoog, samen met alle partners hopen we de stijgende lijn te kunnen doortrekken. WISSELING VAN DE WACHT Het was een roerig jaar voor het Spoorwegmuseum. Op initiatief van de Raad van Toezicht van het Spoorwegmuseum is vanwege een vertrouwensbreuk de arbeidsovereenkomst met directeur/bestuurder Marten Foppen met wederzijds goedvinden per 1 juli 2017 beëindigd. Voor deze beëindiging is geen rechtshandeling nodig geweest, noch is er een vergoeding betaald. Op 9 mei 2017 is Nicole Kuppens aangetreden, eerst als interim-directeur, waarna op 14 december bekend is gemaakt dat zij als directeur in vast dienstverband aanblijft. De bezoldiging van de directeur valt binnen de norm die gesteld is in de Wet Normering Topinkomens. Het museum bezit de ANBI status en is dus een algemeen nut beogende instelling. Qua bestuursmodel heeft de organisatie een Raad van Toezicht model, het Spoorwegmuseum past in dit kader de Governance Code Cultuur toe. Deze code is een instrument voor goed bestuur en toezicht en omvat het gehele besturingsproces: beleid, uitvoering, toezicht en verantwoording. De samenstelling van de Raad van Toezicht is in 2017 uitgebreid met het toetreden van Bert Groenewegen en Trudy Onland als lid. De benoeming van leden van de Raad van Toezicht is statutair aangepast, de Raad kan nu bestaan uit maximaal 7 leden. In 2017 is de Raad van Toezicht zes keer bij elkaar geweest, rond het afscheid van Marten Foppen heeft de Raad veelvuldig extra overleg gehad. Stichting Nederlands Spoorwegmuseum, met als vestigingsadres Maliebaanstation 16 te Utrecht, heeft als statutair doel het in stand houden van een spoorwegmuseum door het bijeenbrengen, in eigendom of bruikleen verkrijgen, conserveren en exposeren van voorwerpen die uit een geschiedkundig oogpunt of anderszins van belang zijn voor de kennis van het spoor- en tramwegwezen en het openbaar vervoer in het algemeen en dat van Nederland in het bijzonder.

4 FINANCIËN De stichting heeft, als zelfstandige stichting, in ,0 miljoen (2016: 3,9 miljoen) aan exploitatiesubsidie en sponsoring ontvangen. De belangrijkste bijdrage werd ontvangen van Stichting Fondsenbeheer Spoorwegmuseum (SFS) (2017: 2,7 miljoen) waar jaarlijks op basis van de financieringsbehoefte van het Spoorwegmuseum een gemotiveerde aanvraag kan worden ingediend. Het is ter discretie van de SFS hoeveel middelen zij op welk moment aan het Spoorwegmuseum ter beschikking wenst te stellen. Daarnaast heeft het museum sponsorbijdragen ontvangen van onder andere het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Zabawas en het Elise Mathilde Fonds. De Bankgiroloterij heeft voor de periode een vaste jaarlijkse bijdrage van toegekend. Dankzij de reguliere steun van de BankGiro Loterij van deze was het museum ook in 2017 weer in staat om de collectie Rollend Materieel in goede staat te houden. Het record aantal bezoekers gekoppeld aan de afrekening van de museumkaart, die dit jaar op het uitzonderlijke hoge percentage van 68% uitkwam, heeft geresulteerd in een positief exploitatie resultaat. Het vermogensbeleid van het Spoorwegmuseum is dat het uitsluitend wordt gefinancierd met Stichtingsvermogen en niet door middel van aangegane leningen bij derden. Intern is de norm gesteld dat het Stichtingsvermogen tussen de 1,0 en 1,5 miljoen ligt, oftewel het Stichtingsvermogen dient ongeveer 50% van de vaste, jaarlijkse personele lasten te kunnen dekken. PERMANENTE TOEVOEGINGEN MUSEUM Techlab Woensdag 19 april opende het Spoorwegmuseum het Techlab, een hogeschool voor treintechniek waar bezoekers alles leren over de techniek achter de trein. De bouw van het Techlab werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage ( ) door de BankGiro Loterij. Techniek is een van de belangrijkste speerpunten in het onderwijs. Het educatief programma van het Techlab zal aansluiten bij het curriculum en kerndoelen van het techniekonderwijs. Het speelt in op de natuurlijke nieuwsgierigheid en verwondering van kinderen. Vorstelijk Reizen In het najaar werd de Koninklijke collectie in het zonnetje gezet met de permanente expositie Vorstelijk Reizen. Het Spoorwegmuseum beschikt over een unieke Koninklijke collectie, waaronder drie salonrijtuigen en een Koninklijke wachtkamer. Rond deze bijzondere collectie heeft het Spoorwegmuseum nu een nieuwe presentatie gemaakt: Vorstelijk Reizen. Deze presentatie, die op 4 oktober werd geopend, is mogelijk gemaakt dankzij steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds. BIJZONDERE PROJECTEN Spoorloper Op 22 februari opende in het Spoorwegmuseum de Spoorloper, een presentatie over veiligheid op het spoor. De Spoorloper is een diorama waar bezoekers op een speelse manier gewaarschuwd worden voor de gevaren van voorbijrazend treinverkeer. Het

5 project, een samenwerking tussen het Spoorwegmuseum en ProRail, heeft als doel mensen bewust te maken van de gevaren van het spoor. De Spoorloper staat ook in 2018 nog in het Spoorwegmuseum. Blokpost Arnhemschestraat In september werd bij het Spoorwegmuseum de Blokpost Arnhemschestraat geopend. Het houten gebouwtje, dat van 1910 tot 1980 dienst heeft gedaan bij de spoorlijn Arnhem-Nijmegen bij het Gelderse Elst, is geheel gerenoveerd en is opengesteld voor publiek. De verplaatsing en herinrichting van de blokpost is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vereniging Vrienden van Het Spoorwegmuseum. TENTOONSTELLING Sporen van Smaragd Op 10 augustus 2017 was het precies 150 jaar geleden dat de eerste trein in Indonesië reed tussen de havenstad Semarang en Tangoeng op Java. Aanleiding voor het Spoorwegmuseum om met de tentoonstelling Sporen van Smaragd in te gaan op de rijke historie van de Indonesische spoorwegen. Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds en Zabawas. EVENEMENTEN Het Spoorwegmuseum trekt veel bezoekers met een aantal succesvolle, jaarlijks terugkerende, evenementen. Het drukst bezochte evenement is Winter Station in de kerstvakantie met meer dan bezoekers (waarvan een gedeelte in 2018). De drukste dag van het jaar viel dan ook tijdens deze periode, op donderdag 28 december 2017 bezochten personen Winter Station. Ook de andere evenementen van het museum blijven populair. Tijdens de Modeltrein Expo On traxs!, het Thomas Weekend en de Chuggington doe-dagen mochten we ruim gasten ontvangen. ZAKELIJKE MARKT Wat de zakelijke evenementen betreft springt het Allerhande Kerstfestival eruit. Het succesvolle evenement, dat in samenwerking met Albert Heijn en organisatiebureau Xsaga wordt georganiseerd, was goed voor bezoekers. De zakelijke markt is een belangrijke inkomstenbron voor het museum. TOEVOEGINGEN COLLECTIE Het Spoorwegmuseum kreeg op 7 november een unieke aanwinst voor de collectie. Onderzoek wees uit dat het een goederenwagen betrof die gebouwd is in Hiermee is het één van de oudste goederenwagens van Nederland. Het Spoorwegmuseum kon dankzij de steun van de Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum de goederenwagen naar het museum halen en toevoegen aan de collectie. Op termijn zal de wagen gerestaureerd worden en voorzien van een onderstel.

6 De collectie is in 2017 verder uitgebreid met zowel aankopen als schenkingen: Een dieseltreinstel type DM 90 NS3426; Een Staatsspoorgoederenwagen uit 1871; Fotocollecties van de bouw van de spoorlijnen bij Rotterdam en de bouw van de spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal te Weesp; Diverse affiches; Diverse modeltreinen t.b.v de nieuwe presentatie Modellen Magazijn waaronder meerdere koperen treinen modellen uit Maastricht; Kleding treinpersoneel; Diverse foto s, kaarten en boeken van de spoorwegen in Nederlands-Indië; Diverse oude treinonderdelen waaronder 2 asbakken HSM, koperen WL kookpan, nummerplaat 6320, Philips portofoon, seinlamp en treinhoorn; Boek: 100 jaar NS een karikatuur en plantekeningen; Brochure Parourez la Hollande avec des abonnements de 8 jours, Brochures van de NRS; Diverse boeken en publicaties prof. Dr. Ir. Zeevenhoven; Foto s sproeitrein, 8 foto s Werkspoor, oplevering locomotor 318; Gebruiksaanwijzing spoorwegrecherche; Geveluurwerk stationsrestauratie Roosendaal, jubileumklok en foto s van station Vlaardingen; Maquette OV-terminal Utrecht + fotoalbums bouw vorig utrecht CS (jaren 70); Uitlotingsbus. INTERN Intern is het Spoorwegmuseum bezig aan een vernieuwingsslag is ook het jaar waarin een ICT project van start is gegaan, waarbij een groot deel van de huidige IT voorzieningen zal worden vervangen en/of aangepast. Dit project loopt ook door in de eerste helft van Met de invoering van Customer Relationship Management (CRM) hoopt het museum in de toekomst een effectievere marketing tool te hebben, om zo bezoekers meer te kunnen boeien, betrekken en te binden. Ook hier heeft het VSBfonds financiële ondersteuning gegeven. In 2017 zijn er Ondernemingsraadverkiezingen gehouden en is een nieuwe Ondernemingsraad aan het werk gegaan. De oude en nieuwe OR bestaat uit 5 kiesgroepen waardoor er een evenwichtige vertegenwoordiging van het personeel gegarandeerd is. Er is waardering voor de constructieve manier waarop de Ondernemingsraad tussen 2014 en 2017 heeft samengewerkt. In 2017 is de samenstelling van het Management Team veranderd. Per 1 december is Chantal Bleeker aangesteld als Hoofd Exploitatie.

7 VOORUITBLIK 2018 Momenteel bouwt het museum aan een geheel nieuwe modellenpresentatie, waar op speelse en interactieve wijze de unieke collectiestukken uit de modellencollectie getoond gaan worden. Ook hier is de Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum een grote steun, zij betalen mee aan de restauratie van deze unieke, en vaak stokoude modellen. Het museum verwacht het Modellen Magazijn op 4 juli te kunnen openen. Daarnaast staat dit jaar in het teken van de jubilea. Van 9 t/m 11 maart 2018 wordt voor de 10de keer de Modelspoor Expo On traxs! georganiseerd met de mooiste modelbanen van Europa. Ook is het van 10 t/m 13 mei 2018 de 10de keer dat Thomas de Stoomlocomotief te gast is in het Spoorwegmuseum. In het najaar zal het Spoorwegmuseum, rondom het in 2017 geopende Techlab, een geheel nieuw techniekevenement organiseren. Op het gebied van tentoonstellingen richt het museum zich op het beroemde NS Design. Op 26 mei is het precies 50 jaar geleden dat de NS zijn nieuwe huisstijl introduceerde. Het destijds ontwikkelde logo en de kleuren geel en blauw worden tot op de dag van vandaag gebruik. Het Spoorwegmuseum haakt in op dit jubileum met de tentoonstelling Baanbrekend Design, 50 jaar NS huisstijl. Ook zal het Spoorwegmuseum zich aansluiten bij het Canonnetwerk, de eerste treinrit in Nederland is één van de canonvensters van de Nederlandse geschiedenis. In de Grote Ontdekking vertellen we het verhaal van deze eerste trein, met als topstuk de Arend. Het Spoorwegmuseum zal in 2018 een aantal evenementen organiseren in samenwerking met externe partners. In februari stond het Experiment Event op de agenda (i.s.m. de Jonge Akademie, Quest Junior en NS ), in april zal in samenwerking met SBS6, Talpa en de BankGiro Loterij de Verzamelkoorts Parade worden gehouden rond de deelnemers aan het tv-programma Verzamelkoorts. Extra bonus was de toekenning van een extra bijdrage van de BankGiro Loterij ( ) voor Het leukste reisje van Nederland, een speciaal meerjaars festival vol kunst, cultuur, vermaak, lezingen en verrassingen. Het festival is gepland voor de laatste twee weken van juni. Directie en MT hebben voor de komende jaren 2018/2019/2020 een activiteitenkalender gemaakt. Alle activiteiten zijn voor 2018 verwerkt in een sluitende begroting. Aan de inkomstenkant hebben SFS, de BankGiro Loterij en de Vereniging Vrienden van het Spoorwegmuseum een voortzetting van hun steun toegezegd. De begroting 2018 kan als volgt worden samengevat: Eigen inkomsten Subsidies en bijdragen Totaal baten

8 Personeelslasten Overige beheerlasten Activiteitenlasten Totaal lasten Resultaat 0 AFSLUITEND Het museum wil haar waardering en dank uitspreken voor een ieder die zich, op welke manier dan ook, heeft ingezet voor het Spoorwegmuseum. Zonder de betrokkenheid van alle medewerkers, collega s, vrienden, vrijwilligers, sponsoren en overige relaties is het niet mogelijk een onderneming als het Spoorwegmuseum draaiende te houden. 18 april 2018 Engelhardt Robbe Voorzitter Raad van Toezicht Nicole Kuppens Directeur Pier Eringa Lid Raad van Toezicht Bert Groenewegen Lid Raad van Toezicht Trudy Onland Lid Raad van Toezicht Monika Milz Lid Raad van Toezicht Michiel van Roozendaal Lid Raad van Toezicht

9 Balans per 31 december 2017 (2016) (voor verdeling saldo baten en lasten) (in ) Actief Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vlottende activa Voorraden Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Totaal Activa Passief Stichtingsvermogen Voorzieningen Langlopende schuld Kortlopende schulden en overlopende passiva Totaal Passiva

10 Staat van baten en lasten 2017 (2016) (in ) Baten 2017 werkelijk 2017 begroting 2016 werkelijk Entreegelden Bijdrage overige activiteiten Exploitatiesubsidie en sponsoring Rente Overige baten Totaal baten Lasten Personeel Afschrijvingslasten Huisvesting Exploitatie Administratie en beheer ICT Onderhoud, restauratie en collectiebeheer Marketing & Communicatie Projecten/Investeringen Correcties voorgaande jaren Totaal lasten Exploitatiesaldo

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status.

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status. ANBI-status Algemeen Stichting Nederlands Spoorwegmuseum Maliebaanstation 16 3581 XW UTRECHT Tel: 030 23 06 206 Fax: 030 23 18 286 Email: info@spoorwegmuseum.nl www. spoorwegmuseum.nl KvK nummer: 411.78.462

Nadere informatie

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status.

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status. ANBI-status Algemeen Stichting Nederlands Spoorwegmuseum Maliebaanstation 16 3581 XW UTRECHT Tel: 030 23 06 206 Fax: 030 23 18 286 Email: info@spoorwegmuseum.nl www. spoorwegmuseum.nl KvK nummer: 411.78.462

Nadere informatie

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status.

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status. ANBI-status Algemeen Stichting Nederlands Spoorwegmuseum Maliebaanstation 16 3581 XW UTRECHT Tel: 030 23 06 206 Fax: 030 23 18 286 Email: info@spoorwegmuseum.nl www. spoorwegmuseum.nl KvK nummer: 411.78.462

Nadere informatie

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status.

Juridische structuur Het Spoorwegmuseum is een stichting zonder winstoogmerk. Het Spoorwegmuseum bezit de ANBI status. ANBI-status Algemeen Stichting Nederlands Spoorwegmuseum Maliebaanstation 16 3581 XW UTRECHT Tel: 030 23 06 206 Fax: 030 23 18 286 Email: info@spoorwegmuseum.nl www. spoorwegmuseum.nl KvK nummer: 411.78.462

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 d.d. 3 juni 2019

Jaarverslag 2018 d.d. 3 juni 2019 Jaarverslag 2018 d.d. 3 juni 2019 Inhoud Algemeen... 3 Jaarverslag... 4 Bijlage 1: Nevenwerkzaamheden...12 Bijlage 2: Balans per 31 december 2018...13 Spoorwegmuseum 2 Algemeen Algemene gegevens Stichting

Nadere informatie

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling.

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. INFORMATIE TEN BEHOEVE VAN DE ANBI-STATUS MUSEON ALGEMEEN: De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. RSIN: 806472510 Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV, Den Haag Postadres:

Nadere informatie

ANBI gegevens DAF museum

ANBI gegevens DAF museum Het DAF museum is een stichting met als naam, De Vrienden van het DAF museum. Het fiscaal nummer van het DAF museum: NL 8046.33.988.B.01 Contactgegevens: DAF museum Straat: Tongelresestraat 27 Plaats:

Nadere informatie

Stichting Utrechts Museum Kwartier

Stichting Utrechts Museum Kwartier ANBI gegevens Stichting Utrechts Museum Kwartier Algemene gegevens Stichting Utrechts Museumkwartier Ingeschreven naam KvK register: Stichting Utrechts Museum Kwartier Publieksnaam: Musea Utrecht KvK nummer:

Nadere informatie

Stichting Amsterdam(s Historisch) Museum. Jaarrekening 2011 publieksversie

Stichting Amsterdam(s Historisch) Museum. Jaarrekening 2011 publieksversie Stichting Amsterdam(s Historisch) Museum Jaarrekening 2011 publieksversie Inhoudsopgave Verslag Raad van Toezicht 3 Bestuursverslag 4 Beleidsverantwoording 5 Balans per 31 december 2011 12 Staat van baten

Nadere informatie

PUBLICATIE GEGEVENS OVER 2017 IN HET KADER VAN DE ANBI REGELGEVING

PUBLICATIE GEGEVENS OVER 2017 IN HET KADER VAN DE ANBI REGELGEVING PUBLICATIE GEGEVENS OVER 2017 IN HET KADER VAN DE ANBI REGELGEVING Stichting Bijlmer Parktheater 2 Naam Stichting Bijlmer Parktheater Contactgegevens postadres Anton de Komplein 240 1102 DR Amsterdam RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Stichting Bijlmer Parktheater. Publicatie gegevens over 2018 in het kader van de ANBI regelgeving. Naam, RSIN/Fiscaal nummer, KvK en contactgegevens 2

Stichting Bijlmer Parktheater. Publicatie gegevens over 2018 in het kader van de ANBI regelgeving. Naam, RSIN/Fiscaal nummer, KvK en contactgegevens 2 Stichting Bijlmer Parktheater Publicatie gegevens over 2018 in het kader van de ANBI regelgeving pagina Naam, RSIN/Fiscaal nummer, KvK en contactgegevens 2 Bestuurssamenstelling en directie per 31 december

Nadere informatie

ANBI gegevens DAF Museum

ANBI gegevens DAF Museum Het DAF Museum is een stichting met als naam, De Vrienden van het DAF museum. Het fiscaal nummer van het DAF Museum: NL 8046.33.988.B.01 Contactgegevens: DAF Museum Straat: Tongelresestraat 27 Plaats:

Nadere informatie

Stichting Utrechts Museum Kwartier

Stichting Utrechts Museum Kwartier ANBI gegevens Stichting Utrechts Museum Kwartier Algemene gegevens Stichting Utrechts Museumkwartier Ingeschreven naam KvK register: Stichting Utrechts Museum Kwartier Publieksnaam: Musea Utrecht KvK nummer:

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Stichting Theater Utrecht Hoefijzerstraat BW Utrecht JAARREKENING 2018

Stichting Theater Utrecht Hoefijzerstraat BW Utrecht JAARREKENING 2018 Utrecht, 22 maart 2019 Stichting Theater Utrecht Hoefijzerstraat 10 3572 BW Utrecht JAARREKENING 2018 Theater Utrecht Kantoor: Hoefijzerstraat 10, 3572 BW Utrecht Theater: Veeartsenijstraat 155, 3572 DD

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2012 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2012 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2012 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam... 1

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Internationale Koorbiënnale Haarlem

JAARREKENING Stichting Internationale Koorbiënnale Haarlem JAARREKENING 2015 Stichting Internationale Koorbiënnale Haarlem Aan bestuur en directie van Stichting Internationale Koorbiënnale Haarlem Amsterdam, 25 februari 2016 Betreft: jaarrekening 2015 Geacht bestuur,

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014. Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 04-06-2015

Financieel overzicht 2014. Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 04-06-2015 Financieel overzicht 2014 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 04-06-2015 Inhoud Financieel overzicht 2014 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN Versie 1 juni 2018 ANBI Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN 8047.09.257 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam... 1 RSIN / Fiscaal

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen 659 Liquide middelen 14.625 15.284 Baai Dellewal 2014 pagina 1 Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 1 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2013 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2013 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2013 publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam... 1

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG

HET FINANCIEEL VERSLAG HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 KVK nr. 41029966 1 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 2018 3 - Terugblik 2018 4 - Vooruitblik 2019

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2016

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2016 Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen Financieel verslag 2016 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Algemene grondslagen voor de jaarrekening

Nadere informatie

Het Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor Het Nederlands Kamerkoor Jaarrekening 2018 Inhoud pagina 1. Inleiding op de jaarrekening 1-2 2. Balans 3 3. Exploitatierekening 4-5 1. Inleiding op de jaarrekening Financiering Stichting Nederlands Kamerkoor

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2017 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 4 FUNCTIONELE EXPLOITATIEREKENING 2017 5 ALGEMENE TOELICHTING EN GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE

Nadere informatie

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2014: publicatiegegevens inzake ANBI-regelgeving

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2014: publicatiegegevens inzake ANBI-regelgeving Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam 2014: publicatiegegevens inzake ANBI-regelgeving Inhoudsopgave Naam... 2 RSIN / Fiscaal nummer... 2 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa 1.400 - Vlottende activa Vorderingen 695 659 Liquide middelen 15.865 14.625 17.960 15.284 Baai Dellewal 2015

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek West-Achterhoek (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht W.N.T.)

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek West-Achterhoek (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht W.N.T.) Jaarrekening 2017 (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht W.N.T.) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 3 2 Staat van baten en lasten over 2017 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 3 2 Staat

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Stichting Paradiso Research & Development. Financieel jaarverslag 2016

Stichting Paradiso Research & Development. Financieel jaarverslag 2016 Stichting Paradiso Research & Development Financieel jaarverslag 2016 Stichting Paradiso Research & Development Financieel jaarverslag 2016 inhoud pagina A Samenstelling Bestuur en Raad van Toezicht 1

Nadere informatie

Programma's totaal Totaal programma s

Programma's totaal Totaal programma s Basisgegevens Statutaire naam aanvrager Standplaats Postcode KvK nummer 1.Activiteiten, financiële gegevens en bedrijfsvoering 1.1 Begroting 2017-2020 De aanvraag is voorzien van een sluitende begroting.

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 16 maart 2016 Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Raad van Advies D. Baron van Asbeck Dhr. N.W. Conijn (tevens conservator van Middachten) D. van Krugten A. O.F. graaf Solms zu Sonnewalde

Raad van Advies D. Baron van Asbeck Dhr. N.W. Conijn (tevens conservator van Middachten) D. van Krugten A. O.F. graaf Solms zu Sonnewalde Versie 1 juli 2016 ANBI Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN 80470927 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2014

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2014 Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Algemene grondslagen voor de jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening UMC St Radboud Steunstichting Vrienden van het Museum voor Anatomie en Pathologie

Jaarrekening UMC St Radboud Steunstichting Vrienden van het Museum voor Anatomie en Pathologie UMC St Radboud Steunstichting Vrienden van het Museum voor Anatomie en Pathologie Samengesteld door: Radboudumc Concernstaf, financiën Administratie Verbonden Rechtspersonen Nijmegen, mei 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 170.836 164.001 Vlottende activa Vorderingen 198.910 190.648 Liquide middelen

Nadere informatie

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016 Financieel overzicht 2015 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 31 maart 2016 Inhoud Financieel overzicht 2015 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 pagina Verslag van de penningmeester 3

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 pagina Verslag van de penningmeester 3 Financieel jaarverslag 2017 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 pagina Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

STICHTING ADOLPHE SAX REVISITED, HILVERSUM

STICHTING ADOLPHE SAX REVISITED, HILVERSUM Inhoudsopgave bladzij 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 1 1.2 Functionele exploitatierekening over het boekjaar 2014 2 1.3 Toelichting op de balans en de functionele exploitatierekening 3-5

Nadere informatie

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling.

De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. INFORMATIE TEN BEHOEVE VAN DE ANBI-STATUS MUSEON ALGEMEEN: De stichting Museon, kortweg Museon, is een Algemeen Nut Beogende Instelling. RSIN: 806472510 Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV, Den Haag Postadres:

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds. Financieel verslag 2013

Stichting Westerwolds Monumentenfonds. Financieel verslag 2013 Stichting Westerwolds Monumentenfonds Financieel verslag 2013 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Algemene grondslagen voor de jaarrekening Toelichting

Nadere informatie

Stichting Handicart UTRECHT

Stichting Handicart UTRECHT UTRECHT SAMENGEVAT FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUD SAMENGEVAT FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 BLZ. Samengevatte balans per 31 december 1 Samengevatte staat van baten en lasten 2 Toelichting 3 SAMENGEVATTE

Nadere informatie

Versie 1 juni 2019 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN

Versie 1 juni 2019 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN Versie 1 juni 2019 ANBI Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN 8047.09.257 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website:

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: Publicatieplicht ANBI De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: 1. de naam van de instelling 2. het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) 3. contactgegevens

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Opdracht 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3

Opdracht 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3 Stichting Art Zuid te Amsterdam Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Opdracht 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten 2012

Nadere informatie

ACTIVA. Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

ACTIVA. Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 171.926 263.982 Vlottende activa Vorderingen 183.540 149.418 Liquide middelen

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 217 Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 217 3 2 Staat

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Historische Commissie voor de Leidse Universiteit te Leiden

JAARREKENING Stichting Historische Commissie voor de Leidse Universiteit te Leiden JAARREKENING 2014 Stichting Historische Commissie voor de Leidse Universiteit te Leiden Jaarrekening 2014 1 / 11 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans 31 december 2014 6 Staat van baten en

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2012 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2012 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord

Jaarrekening 2017 Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord 1 Balans per 31 december 2017 Na verwerking van het resultaat Activa 31-dec-17 31-dec-16 Vaste Activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Samenwerkingsfonds UMC St Radboud Kilimanjaro Christian Medical Centre

Jaarrekening 2014 Stichting Samenwerkingsfonds UMC St Radboud Kilimanjaro Christian Medical Centre Jaarrekening 2014 Stichting Samenwerkingsfonds UMC St Radboud Kilimanjaro Christian Medical Centre Samengesteld door: Radboudumc Servicebedrijf, Productgroep Financiën Administratie Verbonden rechtspersonen

Nadere informatie

Stichting Museum Plus Bus 2014 Publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Inhoudsopgave

Stichting Museum Plus Bus 2014 Publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Inhoudsopgave Stichting Museum Plus Bus 2014 Publicatie gegevens inzake vernieuwde ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 2 RSIN / Fiscaal Nummer... 2 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31 december 2014...

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2016 Algemeen 3 Balans per 31-12-2016 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

FP subsidieopbouw Basisbedrag Activiteiten subsidie Bijdrage talentontwikkeling Indexatie

FP subsidieopbouw Basisbedrag Activiteiten subsidie Bijdrage talentontwikkeling Indexatie 4. Inleiding op de jaarrekening Financiering Stichting Nederlands Kamerkoor ontvangt een meerjarig instellingssubsidie van het Fonds Podiumkunsten (FP) in het kader van de regeling meerjarige activiteitensubsidies

Nadere informatie

ANBI-GEGEVENS INHOUD. Historische schets. Doelstellingen. Beleid en uitgeoefende activiteiten. Collectie De Ghulden Roos. Jaarboek De Ghulden Roos

ANBI-GEGEVENS INHOUD. Historische schets. Doelstellingen. Beleid en uitgeoefende activiteiten. Collectie De Ghulden Roos. Jaarboek De Ghulden Roos ANBI-GEGEVENS INHOUD Historische schets Doelstellingen Beleid en uitgeoefende activiteiten Collectie De Ghulden Roos Jaarboek De Ghulden Roos Samenwerking Financiële verantwoording Overige ANBI-gegevens

Nadere informatie

Stichting Noorderslag

Stichting Noorderslag Stichting Noorderslag Jaarrekening 2013 Administratiekantoor De Rekenkamer Zuidlaarderweg 69A 9479 PR Groningen Telefoon (050)4090546 INHOUD Balans per 31 december 2013 3 Functionele exploitatierekening

Nadere informatie

Stichting Trompenburg Tuinen en Arboretum Rotterdam

Stichting Trompenburg Tuinen en Arboretum Rotterdam Rapport inzake jaarstukken 2017 28 mei 2018 1/14 Inhoud Blad Bestuursverslag 3 Bestuursverslag 2017 4 Jaarstukken 2017 5 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2017 7 Staat van baten en lasten over 2017

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 8.781 7.577 Financiële vaste activa 153.727 119.000 Vlottende activa 162.508

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE JAARREKENING 2016 VAN HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE Markt 53 4875 CC Etten-Leur 3. Algemeen a.algemeen De vereniging is opgericht op 26 april 1994 en ingeschreven in het verenigingsregister bij de kamer

Nadere informatie

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming)

III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa III Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 Materiële vaste activa Gebouwen 35.804 35.840 Andere vaste bedrijfsmiddelen 68.579 61.499

Nadere informatie

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA Vaste activa Museumcollectie p.m. p.m. Inrichting en inventaris p.m. p.m. Totaal vaste activa p.m. p.m. Vlottende activa Voorraden

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

Vrienden Dienst digitaal

Vrienden Dienst digitaal Vrienden Dienst digitaal Nummer 20 februari 2019 Jaargang 3 Vervolg presentatie van Hans Nahon op 13 maart 2019 De Vrienden die op 21 november vorig jaar aanwezig waren in de Wachtkamer Derde Klasse in

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 pagina Verslag van de penningmeester 3

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 pagina Verslag van de penningmeester 3 Financieel jaarverslag 2016 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 pagina Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op

Nadere informatie

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2013

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2013 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2013 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2013 2013 2012 ACTIVA Vaste activa Museumcollectie p.m. p.m. Inrichting en inventaris p.m. p.m. Totaal vaste activa p.m. p.m. Vlottende activa Voorraden

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag

Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Jaarrekening 2016 Stichting Jan Zondag Inhoud Voorwoord 1. Algemeen 2. Jaarverslag 3. Jaarrekening 3.1 balans 3.2 staat van baten en lasten 3.3 algemene toelichting 3.4 toelichting balans 3.5 toelichting

Nadere informatie

Stichting Prinses Christina Concours Jaarrekening 2017 (verkorte versie)

Stichting Prinses Christina Concours Jaarrekening 2017 (verkorte versie) (verkorte versie) Den Haag, 26 maart 2018 Dit rapport heeft 7 pagina s 1 Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 4-5 Toelichting behorende tot de jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Bibliotheek Oosterschelde. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2017 Bibliotheek Oosterschelde. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 2017 Bibliotheek Oosterschelde (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 3 2 Staat van baten en lasten over 2017 5

Nadere informatie

Stichting "Rijnlandse Molenstichting"

Stichting Rijnlandse Molenstichting Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat van baten en lasten 2013 5 Algemene toelichting 6 Er is door Horlings Accountants en Belastingadviseurs

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014

JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014 JAARREKENING STICHTING FESTIVAL 5D 2014 Voor akkoord, Amsterdam 2 april 2015 Tanja Ineke, voorzitter Bart Krajenbrink, penningmeester Ellen de Ruiter, zakelijk directeur Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2014 Balans per 31 december 2013 Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Kindred. Financieel jaarverslag 2017

Stichting Kindred. Financieel jaarverslag 2017 Financieel jaarverslag 2017 Jaarrekening inhoud pagina A Samenstelling bestuur 1 B Balans 2 C Exploitatierekening 3 D Algemene toelichting 4 E Toelichting op de balans 7 F Toelichting op de exploitatierekening

Nadere informatie

Vereniging Nederlands Genootschap Nieuwgriekse Studies (NGNS)

Vereniging Nederlands Genootschap Nieuwgriekse Studies (NGNS) Jaarrekening 2016 Vereniging () Inhoudsopgave Pagina A Balans per 31 december 2 B Staat van baten en lasten over het boekjaar 3 C Toelichting algemeen 5 D Toelichting op de balans per 31 december 6 E Toelichting

Nadere informatie

Oorlogsverzetsmuseum

Oorlogsverzetsmuseum Oorlogsverzetsmuseum verkorte Jaarrekening 2012 Inhoud Blz. 2 Inleiding en balans per 31 december 2012 Blz. 3 Staat van Baten en Lasten en waarderingsgrondslagen Blz. 4 Toelichting op de balans Blz. 5

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM

JAARREKENING 2013 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM JAARREKENING 2013 POLAK-MAINZ STICHTING TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 1 JAARSTUKKEN JAARREKENING Balans per 31 december 2013 2 Staat van baten en lasten over 2013 3 Toelichting op de

Nadere informatie

Amsterdam, 1 februari Stichting De Theaterdagen JAARREKENING 2017

Amsterdam, 1 februari Stichting De Theaterdagen JAARREKENING 2017 Amsterdam, 1 februari 2018 JAARREKENING 2017 JAARREKENING 2017 pagina Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Balans per 31 december 2017 5 3. Functionele exploitatierekening 2017 7 2 1. Inleiding produceert jaarlijks

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST

JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST INHOUD Balans per 13 december 2016 3 Staat van baten en lasten over de periode van 1 september 2015 t/m 31 december 2016 4 Kasstroom 4 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2017 Algemeen 3 Balans per 31-12-2017 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012 Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem Jaarrekening 2012 Heemstede, 27 maart 2013 Herm. J. Schoenmaker, penningmeester Deze jaarrekening heeft 7 pagina s Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Behoud GAS!Fabriek

Stichting Behoud GAS!Fabriek Stichting Behoud GAS!Fabriek Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Bestuursverslag Algemene informatie 2 Visie, missie en doelstelling 2 Beleid en strategie 2 Activiteiten 2 Financiën 3 Vooruitblik 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Steunstichting UMC St Radboud. te Nijmegen

Jaarrekening Steunstichting UMC St Radboud. te Nijmegen te Nijmegen samengesteld door: Radboudumc Concernstaf Financiën Nijmegen, 10 juni 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina Algemene gegevens 3 FINANCIEEL VERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 5 Staat van Baten en

Nadere informatie

Stichting What Matters 2U. Amsterdam. Jaarbericht 2012

Stichting What Matters 2U. Amsterdam. Jaarbericht 2012 Stichting What Matters 2U Amsterdam Jaarbericht Inhoud 1 Jaarrekening 3 1.1 Balans per 31 december 4 1.2 Staat van Baten en Lasten 26 maart tot en met 31 december 5 1.3 Algemene toelichting 5 1.4 Toelichting

Nadere informatie

Versie 1 juni (Dhr. A.T. Fennema, gevolmachtigd rentmeester)

Versie 1 juni (Dhr. A.T. Fennema, gevolmachtigd rentmeester) Versie 1 juni 2018 ANBI Naam Stichting Vrienden van Middachten RSIN 804801903 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING DUTCH DOUBLE BASS FESTIVAL

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING DUTCH DOUBLE BASS FESTIVAL Ferdinand Bolstraat 34 III 1072 LK Amsterdam FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING DUTCH DOUBLE BASS FESTIVAL Pagina 1 INHOUD inhoud 2 de balans per 31 december 2017 3 de resultatenrekening over de periode

Nadere informatie