Bevoegdheidsoverdracht prijsbepaling. Geachte mevrouw, geachte heer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bevoegdheidsoverdracht prijsbepaling. Geachte mevrouw, geachte heer,"

Transcriptie

1 Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra en centra voor kortverblijf, dagverzorgingscentra, serviceflatgebouwen en groepen van assistentiewoningen in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Contactpersoon Telefoon Markoen De Smaele Ons kenmerk Uw kenmerk Datum ZG/WEL/prijsbepaling Bevoegdheidsoverdracht prijsbepaling Geachte mevrouw, geachte heer, Vanaf 1 oktober 2015 wordt er een vernieuwde werkwijze gehanteerd ter beoordeling van aanvragen tot verhoging van de dagprijs. Vraagt u een prijsverhoging aan, dan zullen wij die aanvraag evalueren met de evaluatiecriteria die door de Vlaamse Regering op 17 juli ll. goedgekeurd werden. Deze evaluatiecriteria werden toegelicht tijdens twee vormingssessies op 18 en 25 september. Ook ons e-loket, waarin u uw prijzen aan ons moet melden, kwam daarbij ook aan bod. Door de evaluatiecriteria te expliciteren, willen wij onze beoordeling van de aanvragen tot prijsverhoging transparanter en uniformer maken. Het E-loket moet de prijsmededelingen efficiënter laten verlopen. Zoals vermeld voeren we deze nieuwe werkwijze in op 1 oktober Als bijlage vindt u meer instructies. Mag ik u vragen deze goed te bestuderen.

2 2/8 Bij inhoudelijke vragen over de evaluatiecriteria en de in te vullen excel voor een aanvraag tot prijsverhoging, is het de bedoeling dat u zich in eerste instantie richt tot uw koepel indien u daarbij aangesloten bent.: Zorgnet Vlaanderen: clara.vandenbroeck@zorgneticuro.be VVSG: evi.beyl@vvsg.be Vlozo: info@vlozo.be Ferubel: Daniel Vandermeulen, info@ferubel.be Indien u het agentschap wenst te contacteren kan dit via de contactgegevens die u bovenaan deze brief vindt. Met vriendelijke groeten, Voor de administrateur-generaal, afwezig, Xavier Meurisse Afdelingshoofd Vlaamse Sociale Bescherming

3 3/8 Bijlage Alle regelgeving en aanvraagformulieren betreffende de prijsbepaling vindt u terug onder de titel prijszetting ouderenzorg op thttp:// Mededeling van de prijs van een nieuwe dienst/nieuw product Vanaf 1 oktober 2015 is de volgende procedure van toepassing voor de prijszetting van diensten of producten die als nieuw kunnen worden beschouwd 1 : U deelt de prijs van de nieuwe dienst of het nieuwe product aan Zorg en Gezondheid mee, uiterlijk dertig dagen vóór de toepassing ervan. Zonder tegenbericht van Zorg en Gezondheid binnen dertig dagen mag u de meegedeelde prijzen toepassen. Zoals in het federale ministerieel besluit van 12 augustus 2005 houdende bijzondere bepalingen inzake prijzen voor de sector van de instellingen voor bejaardenopvang is bepaald (artikel 6, 2), kunnen in geen geval als nieuw worden aanzien 1 de diensten en/of producten die een gelijkenis of overeenstemming vertonen binnen de instelling; 2 het aanbod van diensten en/of producten die het voorwerp uitmaken van een afstand van activiteiten of van een overname van activiteiten na een liquidatie of faling van een instelling. De Vlaamse Regering vulde dit als volgt in. De volgende diensten en producten worden niet beschouwd als een nieuw product of dienst: om het even welk product of dienst dat wordt aangeboden onder een bestaand erkenningsnummer in een nieuwe infrastructuur (vervangingsbouw, nieuwbouw voor een uitbreiding van capaciteit, grondige verbouwing ). Een afwijking van bovenvermeld principe wordt toegestaan indien de infrastructuurinvesteringen van die aard zijn dat het product of dienst dat wordt aangeboden onder een bestaand erkenningsnummer, moet beschouwd worden als een nieuw product of dienst. De initiatiefnemer moet dat uitdrukkelijk motiveren en daarbij de opbouw van de nieuwe dagprijs verantwoorden. Concreet kan de voorziening de afwijking op de volgende manier motiveren: - op basis van infrastructuurwerken met of zonder stedenbouwkundige vergunning waarbij: o het aantal m 2 /bewoner van de kamer/het collectief stijgt met >=10%; o omvorming van meerpersoonskamers naar 2- of 1-persoonskamers met toename >=10% m²/bewoner; 1 De bevoegdheid betreffende prijsbepaling in de ouderenvoorzieningen wordt bij constant beleid overgenomen en dus op basis van het federale ministerieel besluit van 12 augustus 2005 houdende bijzondere bepalingen inzake prijzen voor de sector van de instellingen voor bejaardenopvang.

4 4/8 o functiewijziging van GAW/SF, naar ROB/RVT/CVK met toename >=10% m²/bewoner; o herconditionering naar grotere kamers met toename >=10% m²/bewoner; o toevoeging van een aparte, toegankelijke sanitaire cel op de kamer. Het collectief is zonder de gangen, keuken en technische ruimten, en wordt als volgt gedefinieerd: - ruimte voor kinesitherapie, ergotherapie en animatie; - zit- en eetruimten; - gemeenschappelijk sanitair; - geklimatiseerde ruimte. De minimale bewijsstukken voor de motivatie zijn: - eventueel stedenbouwkundige vergunning; - attest van de architect ter staving van de toename met 10% m²; - de verantwoording gebeurt op basis van bewijsstukken en een cijfermatige onderbouwing. Gebruik het excelformulier onder de titel prijszetting ouderenzorg op om een nieuw product te motiveren en de prijs ervoor te verantwoorden. Gebruik het E-loket onder de titel E-loket op om de prijs van een nieuw product mee te delen: - in het geval van een nieuw erkenningsnummer, het formulier Prijsmededeling nieuwe voorziening; - in het geval van een nieuw supplement, het formulier Prijsmededeling nieuwe supplementen (bestaande voorziening); - in het geval van een gemotiveerd nieuw product (dus nieuwe dagprijs) onder een bestaand erkenningsnummer, het formulier Wijziging van dagprijzen per kamertype (bestaande voorziening).

5 5/8 Mededeling van de indexering van een dagprijs of uurprijs Vanaf 1 oktober 2015 is de volgende procedure van toepassing voor de indexering van een dagprijs of uurprijs: U deelt de verhoging van de dagprijs of uurprijs via het E-loket aan Zorg en Gezondheid mee. De verhoging beperkt zich tot een percentage dat overeenkomt met de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen over een periode van maximum drie jaar voorafgaand aan de maand waarin de mededeling wordt gedaan. Echter, deze periode van drie jaar wordt beperkt door de laatste beslissing van de minister over een aanvraag tot prijsverhoging of door een laatste mededeling van prijsindexering. In het geval van een laatste beslissing van de minister over een aanvraag tot prijsverhoging, dan wordt de periode van drie jaar beperkt tot de maand voorafgaand aan de laatste beslissing van de minister of, indien u geen beslissing van de minister ontving, tot de datum van de kennisgeving van de toegepaste prijzen naar aanleiding van die prijsverhoging. In het geval van een laatste mededeling van prijsindexering wordt de periode van drie jaar beperkt tot de maand voorafgaand aan de ontvangst van de laatste mededeling van prijsindexering door de Prijzendienst of door Zorg en Gezondheid. De kennisgeving bevat de toegepaste dagprijzen of uurprijzen en hun toepassingsdatum, de nieuwe dagprijzen of uurprijzen en hun toepassingsdatum en het percentage van de verhoging, afgerond op twee decimalen. Dit percentage wordt in het E-loket automatisch voor u berekend; U mag een volgende prijsindexering slechts indienen na een interval van minstens 365 dagen ten opzichte van de vorige prijsmededeling van indexatie; Zonder tegenbericht van Zorg en Gezondheid binnen dertig dagen mag u de meegedeelde prijsindexering toepassen. Ze gaat op zijn vroegst in dertig dagen na de kennisgeving ervan aan de bewoner of zijn vertegenwoordiger. Gebruik het formulier Indexering van de dagprijs/uurprijs (bestaande voorziening) onder de titel E-loket op om de indexering van een dagprijs of uurprijs mee te delen.

6 6/8 Aanvragen tot prijsverhoging Vanaf 1 oktober 2015 is de volgende procedure van toepassing voor de aanvragen tot verhoging van een dagprijs, een uurprijs of een supplement: U dient de aanvraag tot verhoging van een dagprijs, een uurprijs of een supplement in bij Zorg en Gezondheid. Om ontvankelijk te zijn, moet de aanvraag de volgende gegevens bevatten: o de maatschappelijke benaming, de juridische vorm van de beheersinstantie, de naam en het adres van de voorziening, en in voorkomend geval, het ondernemingsnummer; o de aard en specificaties van de diensten en producten en de betrokken omzet; o de huidige en de gevraagde verkoopprijzen en hun toepassingsdatum; o de toegestane kortingen; o een overzicht van het personeelsbestand op het moment van de aanvraag en een overzicht van het personeelsbestand gedurende de drie jaren die voorafgaan aan de aanvraag, uitgedrukt in voltijdse equivalenten; o de becijferde rechtvaardiging van de gevraagde verhoging; o de jaarrekeningen van de voorziening voor de laatste drie afgesloten boekjaren en, in voorkomend geval, de uitbatingsrekeningen van de betrokken afdeling; o een gedetailleerd overzicht van alle tegemoetkomingen en subsidies verstrekt door de federale en/of gemeenschaps- en/of provinciale/lokale overheden; o het aantal verblijfsdagen dat gefactureerd werd aan de bewoners over een periode van drie jaar o het verslag van de gebruikersraad waarin de aanvraag tot verhoging van de prijzen van het woonzorgcentrum wordt toegelicht. U mag een volgende aanvraag tot prijsverhoging slechts indienen na een interval van minstens 365 dagen ten opzichte van de vorige aanvraag tot prijsverhoging; Binnen zestig dagen wordt de beslissing over de gevraagde verhoging aan de voorziening betekend. Het agentschap evalueert de aanvragen voor een prijsverhoging vanaf 1 oktober 2015 op basis van de criteria die gezet zijn in de nota die op 17 juli 2015 door de Vlaamse Regering goedgekeurd is. U vindt deze nota onder de titel prijszetting ouderenzorg op Ook de omzendbrief van de minister met de instructies aan het agentschap in verband met het evalueren van aanvragen tot prijsverhoging wordt daar gepubliceerd. U mag de toegestane verhoging toepassen nadat u de toe te passen prijzen en supplementen en hun toepassingsdatum via het E-loket aan Zorg en Gezondheid heeft meegedeeld en nadat u de toegestane verhoging vooraf aan alle belanghebbenden hebt bekend gemaakt, weliswaar niet vroeger dan nadat u de goedkeuring ervoor van het agentschap ontvangen hebt. De verhoging gaat op zijn vroegst in dertig dagen na kennisgeving ervan aan de bewoners of hun vertegenwoordiger(s). Ontvangt u geen beslissing binnen zestig dagen, dan mag u de gevraagde verhoging toepassen nadat u de toe te passen prijzen en supplementen en hun toepassingsdatum aan Zorg en Gezondheid hebt meegedeeld en nadat u de verhoging aan alle belanghebbenden hebt bekend gemaakt. De verhoging gaat ten

7 7/8 vroegste dertig dagen na de kennisgeving ervan aan de bewoners of hun vertegenwoordiger(s) in. Gebruik voor de aanvraag het excelformulier type A of type B-E onder de titel prijszetting ouderenzorg op en mail dit, samen met de bijlagen, naar prijzen@zorg-en-gezondheid.be. Gebruik het E-loket onder de titel E-loket op om de prijswijziging via het formulier Wijziging van dagprijzen per kamertype (bestaande voorziening) mee te delen.

8 8/8 Mededeling van capaciteitswijzigingen of prijsverminderingen Vanaf 1 oktober 2015 dient u met het oog op de opvolging van de evolutie van de gewogen gemiddelde dagprijs in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf ook de capaciteitswijzigingen voor bepaalde kamertypes mee te delen. Hiermee wordt bedoeld de wijziging van het aantal erkende woongelegenheden waarop een bepaalde dagprijs van toepassing is. Ook dient u prijsverminderingen mee te delen. Conform de erkenningsvoorwaarden dienen eventuele verlagingen van de dagprijs vooraf aan alle belanghebbenden bekendgemaakt te worden en gaat deze aanpassing op zijn vroegst dertig dagen na de kennisgeving ervan aan de bewoner of, in voorkomend geval, aan zijn vertegenwoordiger, in. Gebruik het E-loket onder de titel E-loket op om de wijziging van capaciteit of prijsvermindering via het formulier Wijziging van dagprijzen per kamertype (bestaande voorziening) mee te delen.

PRIJSBEPALING OUDERENVOORZIENINGEN Vormingssessie / 18.09.2015

PRIJSBEPALING OUDERENVOORZIENINGEN Vormingssessie / 18.09.2015 PRIJSBEPALING OUDERENVOORZIENINGEN Vormingssessie / 18.09.2015 INHOUD 1. Situering en globale principes 2. Aanvraag prijsverhoging met het aanvraagformulier Informatieve luik Verantwoording in formulier

Nadere informatie

VR DOC.0237/16

VR DOC.0237/16 VR 2019 2202 DOC.0237/16 Bijlage 14. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf type 1 Hoofdstuk 1. Definities Artikel 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: 1 infrastructuursubsidies:

Nadere informatie

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van... tot wijziging van verschillende besluiten, wat betreft de invoering van infrastructuursubsidies voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage

Nadere informatie

HANDLEIDING ELOKET VOOR PRIJSZETTING

HANDLEIDING ELOKET VOOR PRIJSZETTING / handleiding HANDLEIDING ELOKET VOOR PRIJSZETTING / versie 2.1-28.11.2016 28.11.2016 Handleiding eloket voor prijszetting 1/71 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Helpdesk eloket voor zorgvoorzieningen 3 3 Toegang

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR PRIJSZETTING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR PRIJSZETTING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR PRIJSZETTING / versie 3.0-20.04.2018 20.04.2018 Handleiding e-loket voor prijszetting 1/77 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Helpdesk e-loket voor zorgvoorzieningen 3

Nadere informatie

COMMISSIE WELZIJN, WERK EN MILIEU - MONDELINGE VRAAG - ANTWOORD

COMMISSIE WELZIJN, WERK EN MILIEU - MONDELINGE VRAAG - ANTWOORD COMMISSIE WELZIJN, WERK EN MILIEU - MONDELINGE VRAAG - ANTWOORD OPSCHRIFT Vergadering van: 20 oktober 2015 Nummer: 2015_MC_00361 Onderwerp: Worden onze woonzorgcentra onbetaalbaar? - Mieke Bouve Raadslid(-leden):

Nadere informatie

VR DOC.0237/2

VR DOC.0237/2 VR 2017 1703 DOC.0237/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van verschillende besluiten, wat betreft de invoering van infrastructuursubsidies voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf DE

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 12 december 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid; de heer Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

"~\ Vlaamse Regering. ?c. verbeelding werkt. Betreft: Nieuwe infrastructuursubsidiëring voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

~\ Vlaamse Regering. ?c. verbeelding werkt. Betreft: Nieuwe infrastructuursubsidiëring voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Vlaamse Regering Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Koning Albert II-laan 35 bus 90 1030 BRUSSEL T 02 552 64 00 F 02 552 64 01 www.vlaanderen.be Aan de beheersinstanties

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 april 2016 houdende de toekenning en de erkenning van bijkomende bedden met een bijzondere erkenning als rust-

Nadere informatie

Aandachtspunten meting 2019

Aandachtspunten meting 2019 Richtlijnen en aandachtspunten bij de meting dagprijzen in woonzorgcentra op 1 mei 2019 Aandachtspunten meting 2019 1. Enkel de dagprijsgegevens van het woonzorgcentrum worden opgevraagd. U dient geen

Nadere informatie

Aandachtspunten meting 2018

Aandachtspunten meting 2018 Richtlijnen en aandachtspunten bij de meting dagprijzen in woonzorgcentra op 1 mei 2018 Aandachtspunten meting 2018 1. Enkel de dagprijsgegevens van het woonzorgcentrum worden opgevraagd. U dient geen

Nadere informatie

Voor prijsbepaling bij woonzorgcentra werd er recentelijk een nulmeting uitgevoerd. Hierbij ontbrak echter een aantal woonzorgcentra.

Voor prijsbepaling bij woonzorgcentra werd er recentelijk een nulmeting uitgevoerd. Hierbij ontbrak echter een aantal woonzorgcentra. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 288 van LIES JANS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Dagprijsbepaling woonzorgcentra - Nulmeting Voor prijsbepaling bij

Nadere informatie

Markoen De Smaele (Vlaamse Prijzendienst) Nico Vermeiren (VIPA) 25 juli 2017

Markoen De Smaele (Vlaamse Prijzendienst) Nico Vermeiren (VIPA) 25 juli 2017 Dagprijzen Vlaams beoordelingskader Markoen De Smaele (Vlaamse Prijzendienst) Nico Vermeiren (VIPA) 25 juli 2017 Overzicht - Stand van zaken Vlaams dagprijsbeleid vanaf 1/10/2015 - Beoordelingskader -

Nadere informatie

Exploitatiefinanciering WZC Stand van zaken

Exploitatiefinanciering WZC Stand van zaken Exploitatiefinanciering WZC Stand van zaken Brussel, 15 april 2016 Clara Van den Broeck Stafmedewerker Ouderenzorg Zorgnet - Icuro Overzicht 1. Vipa oud >< Vipa nieuw 2. Erkenningskalender 3. RVT- reconversie

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 129 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 november 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers, Joeri Straetemans,

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

VR DOC.0134/1BIS

VR DOC.0134/1BIS VR 2019 0802 DOC.0134/1BIS VR 2019 0802 DOC.0134/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Het voorontwerpbesluit van de Vlaamse

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de bepaling van voorwaarden voor een bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen en tot wijziging van de regelgeving

Nadere informatie

BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING-BIS

BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING-BIS VR 2017 1703 DOC.0237/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING-BIS Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van verschillende

Nadere informatie

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Dienst voor geneeskundige verzorging OMZENDBRIEF AAN DE RUSTOORDEN VOOR BEJAARDEN, DE RUST- EN VERZORGINSTEHUIZEN EN DE CENTRA VOOR DAGVERZORGING

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime Kaprijke, 9 maart 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 19 NOVEMBER Openbare zitting

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 19 NOVEMBER Openbare zitting RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 19 NOVEMBER 2015 DAGORDE Openbare zitting Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 8 oktober 2015 Gelet op het voorliggende verslag; Gelet

Nadere informatie

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende erkenning in Vlaanderen

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende erkenning in Vlaanderen Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 37 1030 BRUSSEL www.zorg-en-gezondheid.be Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

VR DOC.0063/2BIS

VR DOC.0063/2BIS VR 2019 2501 DOC.0063/2BIS VR 2019 2501 DOC.0063/2BIS Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de toekenning van een planningsvergunning en de erkenning van woongelegenheden met een bijzondere

Nadere informatie

Inhoud. Besluit van de Vlaamse regering van 4 september 2009 betreffende de programmatie,

Inhoud. Besluit van de Vlaamse regering van 4 september 2009 betreffende de programmatie, Inhoud / 1 Inhoud Basisregelgeving Woonzorgdecreet Inleiding Woonzorgdecreet van 13 maart 2009 Inleiding Woonzorgdecreet 13.03.2009 Besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van

Nadere informatie

Toewijzing erkenningskalenders

Toewijzing erkenningskalenders Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra en de centra voor kortverblijf in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Contactpersoon E-mail Telefoon Team Ouderenzorg ouderenzorg@zorg-en-gezondheid.be

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn;

DE VLAAMSE REGERING, Overwegende dat het advies niet is meegedeeld binnen die termijn; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 november 2018 houdende de uitvoering van het decreet van 18 mei 2018 houdende de Vlaamse

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet houdende de Vlaamse sociale bescherming

Advies. Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet houdende de Vlaamse sociale bescherming Advies Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet houdende de Vlaamse sociale bescherming Brussel, 28 juni 2018 Strategische Adviesraad Welzijn Gezondheid Gezin

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009, artikel 48, 86, eerste lid, 1, en 87;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009, artikel 48, 86, eerste lid, 1, en 87; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de specifieke brandveiligheidsnormen waaraan ouderenvoorzieningen en centra voor herstelverblijf moeten voldoen en tot bepaling van de procedure voor

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, artikel 170, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de regels voor het verlenen van een erkennings- of omzettingskalender en tot wijziging van de regels voor de voorafgaande vergunning DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

vrtrr Tot eind 2015 geen nieuwe voorafgaande vergunningen.

vrtrr Tot eind 2015 geen nieuwe voorafgaande vergunningen. Een aanvraag voor de erkenning van een centrum voor kortverblijf of voor een woonzorgcentrum, of voor een onderdeel ervan, is bovendien alleen ontvankelijk als de aanvraag wordt ingediend in het trimester

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van bijlage XIV bij het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor

Nadere informatie

Nieuw financieringssysteem infrastructuur ouderenzorg. Ivan De Boom, afdelingshoofd VIPA departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nieuw financieringssysteem infrastructuur ouderenzorg. Ivan De Boom, afdelingshoofd VIPA departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Nieuw financieringssysteem infrastructuur ouderenzorg Ivan De Boom, afdelingshoofd VIPA departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Uitgangspunten Uitvoering geven aan de resolutie van het Vlaams Parlement

Nadere informatie

Dagprijzen WZC. Prijsbepaling ouderenvoorzieningen

Dagprijzen WZC. Prijsbepaling ouderenvoorzieningen Dagprijzen WZC Prijsbepaling ouderenvoorzieningen Inhoud Inleiding Situering en basisprincipes Aanvraag prijsverhoging Formulier A Formulier B-E Goedgekeurde prijsverhoging Type A Type B-E Aandachtspunten

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR METING DAGPRIJZEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR METING DAGPRIJZEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR METING DAGPRIJZEN / versie 1.0-25.04.2018 25.04.2018 Handleiding e-loket voor meting dagprijzen 1/24 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Helpdesk e-loket voor zorgvoorzieningen

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 30 april 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd

Nadere informatie

TB-IT-30. Bezorg je attest inkomenstarief 2016 voor KIND met kindcode CODE aan je opvang

TB-IT-30. Bezorg je attest inkomenstarief 2016 voor KIND met kindcode CODE aan je opvang Hallepoortlaan 27 B-1060 BRUSSEL Centrale administratie www.kindengezin.be afzender: IKT Hallepoortlaan 27, B-1060 BRUSSEL afdeling contactpersoon telefoon Kinderopvang je opvang uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG. Openbare zitting

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG. Openbare zitting RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 17 NOVEMBER 2016 DAGORDE Openbare zitting PUNT 1 :Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 22 september 2016 Gelet op het voorliggende verslag;

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

VR DOC.0682/1BIS

VR DOC.0682/1BIS VR 2017 0707 DOC.0682/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende het flexibele

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 17 MAART 1998

BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 17 MAART 1998 BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING VAN 17 MAART 1998 tot vaststelling van de regels voor het verlenen van de voorafgaande vergunning, bedoeld in artikel 10 van de decreten inzake voorzieningen voor bejaarden,

Nadere informatie

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het pagina 1 De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het Festival van de Diversiteit 22/02/2014 te Brussel Projectoproep

Nadere informatie

Deze titel wordt gebruikt in onze communicatie (jury, website, jaarverslag). Wees dus zo concreet mogelijk. DRAFT

Deze titel wordt gebruikt in onze communicatie (jury, website, jaarverslag). Wees dus zo concreet mogelijk. DRAFT Overkop - Huizen voor jongeren in het kader van het Rode Neuzen Fonds Enkele vragen over uw initiatief Geef een titel aan uw initiatief. * Deze titel wordt gebruikt in onze communicatie (jury, website,

Nadere informatie

Ouderenzorg. Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Ouderenzorg. Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Ouderenzorg Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Realisaties Legislatuur 2009-2014 Woonzorgcentra Centra voor kortverblijf Serviceflats/Assistentiewoningen Dagverzorgingscentra

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 15 januari 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 15 januari 2018; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving betreffende de specifieke brandveiligheidsnormen voor ouderenvoorzieningen en centra voor herstelverblijf en betreffende de technische commissie

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 18 van het ministerieel

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015.

Verontschuldigd: Dhr. E. Vangindertael. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 januari 2015. RAAD VAN 3 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 juli 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 juli 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de bepaling van voorwaarden voor een bijzondere oproep om voor bepaalde woongelegenheden een erkenningskalender in te dienen en tot wijziging van het besluit van

Nadere informatie

PRIJZEN IN DE OUDERENZORG

PRIJZEN IN DE OUDERENZORG / handleiding PRIJZEN IN DE OUDERENZORG Handleiding voor prijswijzigingen / 1.10.2015 1.10.2015 Prijzen in de ouderenzorg 1/32 Inhoudstafel 1 Basisprincipes en werkwijze 3 1.1 Mededeling versus aanvraag

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING Ontwerp van decreet tot wijziging van het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009, wat de subsidiëring van de infrastructuur van de woonzorgcentra en de centra voor kortverblijf betreft MEMORIE VAN TOELICHTING

Nadere informatie

Aanvraag van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen

Aanvraag van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Aanvraag van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Vlaamse Belastingdienst Vaartstraat 16, 9300 AALST Tel. 053 72 24 40 Fax 053 72 23 75 E-mail:

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/032 ADVIES NR. 08/03 VAN 4 MAART 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GEAGGREGEERDE ANONIEME GEGEVENS

Nadere informatie

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021.

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021. Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie voor een vernieuwend project werknemersstatuut van de kinderbegeleider gezinsopvang Hoofdstuk 1. Algemene

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/222 BERAADSLAGING NR. 18/122 VAN 2 OKTOBER 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER HET VERLOOP VAN DE VASTSTELLING

Nadere informatie

(van toepassing vanaf ) HOOFDSTUK I. - Definities.

(van toepassing vanaf ) HOOFDSTUK I. - Definities. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 januari 1999 betreffende het verlaagd tarief van de successierechten in geval van overdracht van kleine en middelgrote ondernemingen (van toepassing

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 Datum ontvangst

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 NOVEMBER 2018

OCMW Londerzeel VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 NOVEMBER 2018 OCMW Londerzeel VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 NOVEMBER 2018 Aanwezigen: Geert VAN DEN BOSSCHE, OCMW-voorzitter Dieter BELLINGS, Marc BUYSSE, Jeanine CARLEER, Jenny GOOSSENS, Caro

Nadere informatie

VR DOC.0282/1BIS

VR DOC.0282/1BIS VR 2017 2403 DOC.0282/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk

Nadere informatie

Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques

Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques Aanvraag om vrijstelling van de tewerkstellingsverplichting in het kader van de dienstencheques Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de regeling van de dienstencheques

Nadere informatie

STRAMIEN VOOR DE OPMAAK VAN EEN ZORGSTRATEGISCH PLAN VOOR OUDEREN- EN THUISZORGVOORZIENINGEN

STRAMIEN VOOR DE OPMAAK VAN EEN ZORGSTRATEGISCH PLAN VOOR OUDEREN- EN THUISZORGVOORZIENINGEN STRAMIEN VOOR DE OPMAAK VAN EEN ZORGSTRATEGISCH PLAN VOOR OUDEREN- EN THUISZORGVOORZIENINGEN In zijn ZSP maakt de initiatiefnemer op beknopte en overzichtelijke wijze zijn zorgstrategische visie voor de

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 65.298/3 van 1 maart 2019 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de regels voor het verlenen van een omzettingskalender aan pilootprojecten

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP HET TABLEAU VAN DE INTERNE BOEKHOUDERS BIBF

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP HET TABLEAU VAN DE INTERNE BOEKHOUDERS BIBF PASFOTO (geen nietjes) Ik, ondergetekende: vraag in toepassing van artikel 52 ter van de Wet van 22 april 1999 mijn inschrijving op het tableau van de interne boekhouders, zoals bijgehouden door het Beroepsinstituut

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIEN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Omzendbrief W/2014/01

Omzendbrief W/2014/01 Omzendbrief W/2014/01 Omzendbrief betreffende de opmaak van een lokaal toewijzingsreglement voor ouderen Vlaams minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie Martelaarsplein 7, 1000 Brussel Tel.

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG / / II. NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst

Nadere informatie

/ handleiding EWZCFIN - CONTROLES Versie 1.0

/ handleiding EWZCFIN - CONTROLES Versie 1.0 / handleiding EWZCFIN - CONTROLES 18.06.2019 Versie 1.0 Inhoud 1 Controles VSB-verzekeringsstatus 3 2 Controles opnameberichten 4 3 Controles indicatiestellingen 9 4 Controles facturatie 12 1 Controles

Nadere informatie

VR DOC.0673/1

VR DOC.0673/1 VR 2019 1005 DOC.0673/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIEN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 5 ;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5, 1, II, 5 ; Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 juli 2002 houdende maatregelen met het oog op de bevordering van de tewerkstelling in de non-profit sector, het

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW BORGLOON VERSLAG VAN 3 juni 2014 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW BORGLOON VERSLAG VAN 3 juni 2014 om uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van tussen de Vlaamse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2015 van 21 januari 2015 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om als rechtsopvolger van het Bestuur KMObeleid van de FOD Economie

Nadere informatie

Vlaamse Regering. --

Vlaamse Regering. -- .J - Vlaamse Regering. -- Ministeriële uitspraak in de beroepsprocedure met toepassing van artikel 47, 1, van de Vlaamse Wooncode betreffende de beslissing van de sociale huisvestingsmaatschappij met betrekking

Nadere informatie

VR DOC.0184/1

VR DOC.0184/1 VR 2019 1502 DOC.0184/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 662/6 van

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

Aanvraag van een rentetoelage voor hinder bij openbare werken

Aanvraag van een rentetoelage voor hinder bij openbare werken Aanvraag van een rentetoelage voor hinder bij openbare werken Agentschap Ondernemen Afdeling Economisch Ondersteuningsbeleid Koning Albert II-laan 35 bus 12, 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 38 38 Fax 02 553 37

Nadere informatie

VR DOC.0797/1

VR DOC.0797/1 VR 2019 2405 DOC.0797/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Samenwerkingsakkoord tussen de Federale staat, het Waals Gewest, het

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING 1 Identificatiegegevens betrokken partijen Tussen enerzijds Dommelhof VZW, met maatschappelijke zetel te Tielt-Winge, Haksbergstraat 7, met ondernemingsnummer BE

Nadere informatie

Bijlage IX. Dagverzorgingscentra. Hoofdstuk I. Definities

Bijlage IX. Dagverzorgingscentra. Hoofdstuk I. Definities Bijlage IX. Dagverzorgingscentra Hoofdstuk I. Definities Artikel 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: 1 beheersinstantie: de persoon of de personen die een dagverzorgingscentrum vertegenwoordigen en

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 23 mei 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 23 mei 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

VR DOC.1456/1BIS

VR DOC.1456/1BIS VR 2018 0712 DOC.1456/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIEN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Verbintenis tot beschrijvend bodemonderzoek, bodemsanering en nazorg

Verbintenis tot beschrijvend bodemonderzoek, bodemsanering en nazorg Verbintenis tot beschrijvend bodemonderzoek, bodemsanering en nazorg BOFAS stopzetting/sluiting tankstation Duid aan of de verbintenis wordt aangegaan door een vennootschap of vereniging of door een natuurlijk

Nadere informatie

Centrum voor Kortverblijf

Centrum voor Kortverblijf Koning Albert IIlaan 35, bus 31 1030 Brussel T 02 553 34 34 F 02 533 34 35 contact@zorginspectie.be Naam voorziening: DE DRUIVELAAR Adres: Wingerdstraat 14, 3000 Leuven Tel.: 016/28.47.90 email: rudiger.de.belie@wingerd.info

Nadere informatie

Uitspraak nr. WB DE VLAAMSE MINISTER VAN ENERGIE, WONEN, STEDEN EN SOCIALE ECONOMIE,

Uitspraak nr. WB DE VLAAMSE MINISTER VAN ENERGIE, WONEN, STEDEN EN SOCIALE ECONOMIE, Ministeriële uitspraak in de beroepsprocedure met toepassing van artikel 47, 1, van de Vlaamse Wooncode betreffende de beslissing van de sociale huisvestingsmaatschappij met betrekking tot de verhuring

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op [ ];

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op [ ]; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de investeringssubsidie en de bouwtechnische en bouwfysische normen voor sommige woonzorgvoorzieningen en tot wijziging van diverse bepalingen in dat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Aanvraag van een erfgoedpremie volgens de standaardprocedure

Aanvraag van een erfgoedpremie volgens de standaardprocedure Aanvraag van een erfgoedpremie volgens de standaardprocedure OE_PR-02-150629 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////T

Nadere informatie

Graag wens ik een actuele stand van zaken te verkrijgen met betrekking tot het aanbod van voorzieningen voor ouderen in woonzorgcentra.

Graag wens ik een actuele stand van zaken te verkrijgen met betrekking tot het aanbod van voorzieningen voor ouderen in woonzorgcentra. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 519 van ELS ROBEYNS datum: 11 mei 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Woonzorgcentra Limburg - Bijkomende bedden Aangezien de provincie

Nadere informatie

TOEGEPASTE REGELGEVING Het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009 Besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkennin

TOEGEPASTE REGELGEVING Het Woonzorgdecreet van 13 maart 2009 Besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkennin Zorginspectie Koning Albert II laan 35 bus 31 1030 BRUSSEL T 02 553 34 34 F 02 553 34 35 contact@zorginspectie.be ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie