NOODSTROOM AGGREGATEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOODSTROOM AGGREGATEN"

Transcriptie

1 NOODSTROOM AGGREGATEN

2 ABATO is een technische handelsonderneming en is tevens de importeur van Weichai Power motoren in de Benelux en Duitsland. ABATO Motoren assembleert aggregaten, welke onder andere worden toegepast in de zorgsector, de rijks- en semioverheid, datacentra, offshore, industriële productiebedrijven en de agrarische sector. Een veilige en betrouwbare noodstroomvoorziening is van levensbelang. ABATO levert een complete maatoplossing waar u op kunt vertrouwen. Door deels zelf te produceren is er flexibiliteit en de mogelijkheid om invulling te geven aan specifieke voorkeuren van de klant. Service en onderhoud worden uitgevoerd door eigen service engineers en zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Vanaf 1 kva tot en met kva bent u bij ABATO aan het juiste adres. Standaard vermogenstabel 14 t/m 670 kva (Vermelde waarden zijn prime vermogen volgens ISO , Stand-by vermogens bedragen 110% van vermelde waarden) kva kw Amp Graag maken we voor u een offerte op maat Wat gebeurt er bij u als de stroom uitvalt?

3 ABATO aggregaten zijn standaard uitgerust met: - ABATO aggregaat besturing - Motor met elektronische toerentalregeling (vanaf 60 kva) - Tank met lekbak - Ingebouwde druppellader - Voorgemonteerde uitlaatdemper - Prefab uitlaat inclusief flexibel en anti-inregenklep - Automatisch proefdraaien belast of onbelast - Potentiaalvrij contact t.b.v. gebouw beheer systeem - ABATO alarmlamp LED - Gemotoriseerde omkeerschakelaar met noodhandbediening (bij automatische aggregaten) Men kan voor onder andere de volgende opties kiezen: - Optionele WoodWard besturing i.p.v. ABATO besturing - Optionele Marelli generator - Optionele Socomec gemotoriseerde omkeerschakelaar - Elektronische toerentalregeling (t/m 50 kva) - Omkasting - Motorverwarming - Generator wikkelingverwarming - Diverse soorten en maten roosters - Kanaalwerk - Biodieselcleaner - GSM-modem - Inbedrijfstellen op locatie - Onderhoud Socomec omkeerschakelaar ABATO Motoren is dealer van Socomec producten. Bij een automatisch aggregaat kan men kiezen voor een Socomec ATS in een wandkast, die voorzien is van zowel een gemotoriseerde schakelaar als een noodhandbediening. Dit wil zeggen dat de schakelaar in geval van complete spanningsuitval ook altijd handmatig te bedienen is, wat extra zekerheid geeft. Doordat er geen netwachter in de schakelaar zit, is er bij blikseminslag ook minder risico op storing. Optionele WoodWard besturingscomputer De WoodWard easygen is een zeer hoogwaardige, van origine Duitse besturingscomputer. Het voordeel van de WoodWard is dat deze over vrije programmeerbare ruimte beschikt, zodat er extra condities kunnen worden ingesteld. De Woodward maakt het systeem extra veilig omdat deze het aggregaat verhindert op te starten bij een ingeschakelde generatorschakelaar.

4 Omkaste aggregaten ABATO kan zowel aggregaten in omkasting, als in container leveren voor buitenopstelling. Ook een supersilent versie is mogelijk, welke uitgerust is met onder andere coulissen dempers. Naar wens kunnen de aggregaten worden uitgerust met hijsoog en extra grote dubbelwandige onderbouwtank of in een gegalvaniseerde én gepoedercoate omkasting. Parallelbedrijf Heeft u soms pieken in uw stroomverbruik, waardoor u stroom tekort komt, maar u ziet op tegen de hoge kosten van een zwaardere netaansluiting? Dan is een parallel aggregaat voor u de uitkomst. Dit is een aggregaat dat ongemerkt stroom mee kan leveren met het net. Graag maken we voor u een inventarisatie van uw mogelijke besparing. Met een parallel aggregaat is het ook mogelijk om belast te testen, zonder dat uw bedrijf spanningsloos komt. ABATO Alarmlamp LED Alle automatische aggregaten worden standaard uitgerust met een, door ABATO ontwikkelde, alarmlamp met LED-verlichting. Deze bestaat uit een groene lamp welke altijd brandt als het aggregaat in orde is, en een rode lamp. De rode lamp gaat knipperen wanneer: 1. het aggregaat niet aanslaat bij het maandelijks proefdraaien 2. de accuspanning lager is dan 24V 3. het aggregaat door brandstoftekort of via een intern alarm is gestopt 4. er interne alarmering ontstaat tijdens stilstand 5. de noodstop is ingedrukt 6. De modus auto niet meer actief is (alleen bij WoodWard) 7. Een van de schakelaars niet in de goede stand staat voor automaatbedrijf (alleen bij WoodWard) ABATO aggregaat besturingscomputer Veel verzekeringsmaatschappijen verlangen dat een aggregaat elke maand wordt getest. ABATO aggregaten worden standaard zo geconfigureerd dat ze 1 x per maand automatisch proefdraaien. Dit wordt opgeslagen in het geheugen. Op deze manier wordt dit dus automatisch ook geregistreerd, hetgeen ook vaak een eis is. De bediening is gebruikersvriendelijk en eenvoudig. Natuurlijk worden ook alarmmeldingen opgeslagen en gelijktijdig doorgegeven aan de externe Alarmlamp en eventueel gelijktijdig aan de alarmkiezer of het gebouw beheer systeem. Ook koppeling met een GSM modem is een optie, zodat u een SMS ontvangt bij het opstarten of een storing. Daarnaast kan de computer ook met meerdere netaansluitingen overweg.

5 Dieselcleaner De samenstelling van dieselolie is de laatste jaren veranderd door Europese wetgeving, welke het verplicht biobrandstof bij te mengen. Doordat de diesel in een aggregaattank lang stilstaat, raakt de brandstof ernstig verontreinigd met bacteriën, residu en /of sludge. Om dit probleem tegen te gaan, heeft ABATO de dieselcleaner, die als volgt werkt: - De cleaner haalt het vrije water uit de brandstof - Het vangt alle bacteriestrengen op - Vervuilende deeltjes worden verwijderd - Het haalt zand en roestdelen uit de brandstof De dieselcleaner wordt tussen de brandstoftank en het brandstoffilter gemonteerd. De dieselseparator gaat een (motor)leven lang mee. Bij ernstig verontreinigde tanks, kan ABATO ook een éénmalige tankreiniging uitvoeren. Externe KIWA tank ABATO levert ook KIWA gecertificeerde externe dubbelwandige brandstoftanks, met of zonder een elektronische pompset. Ook is het mogelijk om een extra grote onderbouwtank te plaatsen. ABATO voert ook de jaarlijkse controle uit op Kiwa dieseltanks. Deze controle bestaat uit waterdetectie, sludgedetectie, controle van de antihevelklep, en lekdetectie. Service en onderhoud ABATO heeft 24/7 service engineers beschikbaar voor eventuele storingen of problemen aan het aggregaat. We kunnen u ook vanuit onze locatie ondersteunen, doordat we over identieke besturingen beschikken en zo met u mee kunnen kijken. Onze NEN3140 en VCA-VOL gecertificeerde monteurs voeren ook preventief en correctief onderhoud uit, aan zowel door ABATO geleverde generatorsets, als aan door derden geleverde generatorsets. De monteurs hebben zowel mechanische als elektrotechnische kennis van alle merken en maten aggregaten en aggregaatbesturingen. Tijdens onderhoud zullen zij u uitleg geven omtrent het gebruik en de werking van het aggregaat. Langdurige stilstand en weinig belasting is niet bevorderlijk voor uw aggregaat. Met een loadbank kunnen we uw aggregaat op vol vermogen testen. U kunt dan direct zien of het aggregaat juist staat opgesteld (met betrekking tot ventilatie en temperatuur), en of uw aggregaat het gespecificeerde vermogen nog kan leveren. Energie Audit Weet u niet wat het vermogen van het noodstroomaggregaat dient te zijn? Of wilt u weten hoe de pieken in uw stroomverbruik eruit zien. Zou u in beeld willen laten brengen of in uw elektrische installatie harmonischen of blindvermogen worden gegenereerd? ABATO kan eventueel in overleg met uw elektro installateur een meting uitvoeren en een rapportage en advies geven.

6 Gasmotor / Warmtekrachtkoppeling Hebt u veel warmte nodig of warm water? Gebruikt u veel stroom? Dan kan een eigen warmtekrachtcentrale erg interessant zijn voor u. In plaats van dat het aardgas of biogas alleen wordt gebruikt om warmte te produceren, maakt het aggregaat er ook elektriciteit van. Afhankelijk van uw stroomverbruik kunt u deze stroom zelf gebruiken (een lagere energierekening) of verkopen aan de energiemaatschappij. Uw meter draait dan achteruit! ABATO levert zowel losse gasmotoren als complete generatorsets, desgewenst verzorgen wij ook de rookgaskoeler en warmteterugwinning uit het koelwater van de motor. De elektrische vermogens lopen uiteen van 25 kw tot 2500 kw en de aggregaten kunnen zowel op een frame als in een container worden geleverd. De computerbesturing werkt volautomatisch en kan via het internet worden uitgelezen. Het volledige onderhoud wordt desgewenst door onze eigen monteurs uitgevoerd. Spare parts Onze locatie is voorzien van een groot magazijn, waar een ruime voorraad aan vervangingsonderdelen voor motoren en aggregaten aanwezig is. Dieselmotor ABATO is de importeur van Weichai motoren, welke gebaseerd zijn op het ontwerp van MWM 226B motoren en Steyr motoren. Deze motoren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals vervangingsmotor voor de tractor (Fendt, Renault en Deutz), motor voor waterpompen, (bagger)schepen, aggregaten en compressoren. Jan Frederik Vlekkeweg RJ Tilburg Tel: Fax:

MANAGED SERVER HOSTING

MANAGED SERVER HOSTING INHOUDSOPGAVE MANAGED SERVER HOSTING INTRODUCTIE... 3 // MANAGED HOSTING SERVICES...3 // MANAGED DEDICATED SERVER...3 // MANAGED SERVER...3 DE SERVERS... 4 // RAID CONFIGURATIE...4 // UITBREIDINGEN...5

Nadere informatie

ALWAYS MOVING FORWARD

ALWAYS MOVING FORWARD Wij streven naar kwaliteit, en dat gaat verder dan het selecteren van eerste klas leveranciers. Deze focus heeft als doel datgene te leveren wat de klant verlangt. ALWAYS MOVING FORWARD BREED SCALA AAN

Nadere informatie

Duurzaam Verwarmingssysteem Zuidbroek te Apeldoorn

Duurzaam Verwarmingssysteem Zuidbroek te Apeldoorn Duurzaam Verwarmingssysteem Zuidbroek te Apeldoorn Informatiebrochure Uitgave van Essent Warmte BV, mei 2007 Niets uit deze publicatie mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar worden gemaakt door middel

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN DOOR KLANTEN. Wat is het leveringsgebied in Zoetermeer?

VEEL GESTELDE VRAGEN DOOR KLANTEN. Wat is het leveringsgebied in Zoetermeer? VEEL GESTELDE VRAGEN DOOR KLANTEN Wat is het leveringsgebied in Zoetermeer? Er wordt een ring van glasvezel aan gelegd waardoor in principe alle bedrijven op alle terreinen aangesloten kunnen worden. Er

Nadere informatie

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Om de woonlasten voor onze huurders te beperken willen wij zonne-energie voor onze huurders beschikbaar maken. Kosten voor het gebruik

Nadere informatie

2. ENERGIEBOEKHOUDING

2. ENERGIEBOEKHOUDING 2. ENERGIEBOEKHOUDING 2.1. Energieboekhouding: wat en waarom? 2.1.1. Wat is een energieboekhouding? Een energieboekhouding volgt het energieverbruik kritisch op. De doelstelling van een energieboekhouding

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

Informatie Sandtronic IT Resellerprogramma

Informatie Sandtronic IT Resellerprogramma Voorwoord U wilt een bedrijf starten en daarbij domeinen en hosting aanbieden, maar u heeft niet de mogelijkheid om een aantal servers neer te zetten. Of u wilt zich alleen concentreren op de verkoop van

Nadere informatie

In dit nummer: Insight.com op een locomotief van Mitsui Rail. Nederlandse snijkopzuigers voor de Chinese markt. Trillen tot in Dubai en China

In dit nummer: Insight.com op een locomotief van Mitsui Rail. Nederlandse snijkopzuigers voor de Chinese markt. Trillen tot in Dubai en China In dit nummer: Insight.com op een locomotief van Mitsui Rail Nederlandse snijkopzuigers voor de Chinese markt Trillen tot in Dubai en China Nummer 3 Oktober 2010 Jaargang 36 Voorwoord Inhoud Klappen op

Nadere informatie

Het Nuon Warmtepompsysteem. Comfortabel, modern, milieuvriendelijk. Bewaar deze informatiemap bij de meterset. Storing?

Het Nuon Warmtepompsysteem. Comfortabel, modern, milieuvriendelijk. Bewaar deze informatiemap bij de meterset. Storing? Het Nuon Warmtepompsysteem. Comfortabel, modern, milieuvriendelijk. Bewaar deze informatiemap bij de meterset. Storing? Bel 0800 0513 Welkom in uw nieuwe woning. Welkom in uw nieuwe woning. Uw woning

Nadere informatie

Duurzame Energie bedrijfsbezoeken

Duurzame Energie bedrijfsbezoeken Duurzame Energie bedrijfsbezoeken 2009 J.H. Gielen, maart 2010 C point Horst Hoofdstukken 1. Opdracht, aanmelding en planning... 2 1.1 Opdracht... 2 1.2 Aanmeldingen en extra werving... 2 1.3 Selectie...

Nadere informatie

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD TO CLOUD OR NOT TO CLOUD DE VOOR- EN NADELEN VAN DIGITALE FACTUURVERWERKING IN DE CLOUD Organisatie Easy Systems B.V. Telefoon +31 (0)318 648 748 E-mail info@easysystems.nl Website www.easysystems.nl Auteur

Nadere informatie

E-thermostaat Veelgestelde vragen

E-thermostaat Veelgestelde vragen E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat Programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ20120524 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar?

Nadere informatie

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen

20+ jaren. De investering van de toekomst voor maximaal comfort. energiebesparingen. heating.danfoss.com. Danfoss Warmtepompen Danfoss Warmtepompen De investering van de toekomst voor maximaal comfort 20+ jaren energiebesparingen Met een levensverwachting van meer dan 20 jaar, zal investeren in een Danfoss warmtepomp u comfort

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen april 2013 Inleiding Veelgestelde vragen over zonnepanelen Steeds meer mensen wekken zelf groene energie op met

Nadere informatie

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ADVIES MET HET LUYTEN ADVIESGROEP betrouwbaar beter Bredaseweg 65 Kantoorgebouw de Havik 4872 LA ETTEN-LEUR Tel. (076) 5021087 Fax (076) 5021604 Email info@luyten.nl Internet

Nadere informatie

Zonnepanelen, wat U moet weten

Zonnepanelen, wat U moet weten 8-3-2014 GPI Elektrotechniek Zonnepanelen, wat U moet weten Fiscale voordelen GPI Elektrotechniek Fresialaan 5 6851 TH Huissen 026-4423257 Voordelen Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie

Flexibele & Rendabele Zonne-energie Flexibele & Rendabele Zonne-energie Voor Verenigingen van Eigenaren Herman is een product van LENS Inleiding Zonne-energie is duurzaam én winstgevend. Wij geloven in een wereld waar mensen hier samen de

Nadere informatie

Welkom bij Antargaz. Meer dan energie alleen

Welkom bij Antargaz. Meer dan energie alleen Welkom bij Antargaz Meer dan energie alleen Inhoud P1 Uw favoriete energie P2-3 Bestellen en levering P4-5 Veiligheid en onderhoud van de propaantank P6 Noodprocedures P7 Betalingsmogelijkheden P8 Bijkomende

Nadere informatie

De compacte hybride AlphaBox centrale voor de particuliere en klein zakelijke markt

De compacte hybride AlphaBox centrale voor de particuliere en klein zakelijke markt Geproduceerd door: De compacte hybride AlphaBox centrale voor de particuliere en klein zakelijke markt Alphatronics B.V. Watergoorweg 71 3861 MA NIJKERK Tel: 033-2459944 Fax: 033-2453149 www.alphatronics.nl

Nadere informatie

In 7 stappen naar het juiste datacenter

In 7 stappen naar het juiste datacenter Whitepaper In 7 stappen naar het juiste datacenter Inhoudsopgave Inleiding...3 Stap 1: Wat is uw behoefte?...5 Welke diensten wilt u afnemen?...5 Welke beschikbaarheid heeft u nodig?...5 Breng de huidige

Nadere informatie

In dit nummer: Noodstroomvoorziening voor datacenter. Smeerolieanalyse kan nu volledig online. M.S. Singa na 100.000 draaiuren topfit

In dit nummer: Noodstroomvoorziening voor datacenter. Smeerolieanalyse kan nu volledig online. M.S. Singa na 100.000 draaiuren topfit In dit nummer: Noodstroomvoorziening voor datacenter Smeerolieanalyse kan nu volledig online M.S. Singa na 100.000 draaiuren topfit Nummer 1 Maart 2012 Jaargang 38 Voorwoord Inhoud Braveheart Shipping

Nadere informatie

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio.

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. EEN UITERST MODERN EN KLANTVRIENDELIJK DATACENTRUM. Gelegen op een perfecte locatie tussen Groningen en

Nadere informatie

SiteCam Webcam Hosting Services. Mogelijkheden en Specificaties

SiteCam Webcam Hosting Services. Mogelijkheden en Specificaties SiteCam Webcam Hosting Services Mogelijkheden en Specificaties Introductie: SiteCam Hosting Services is ontwikkeld door WebcamCenter om onze klanten de mogelijkheid te bieden op een eenvoudige wijze camerabeelden

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur.

Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Duurzame energie; de zon en wind als onuitputtelijk bronnen Wie? Ik? Veel te duur. Bijna iedereen begrijpt dat op enig moment het Nederlandse aardgas op is. Misschien wachten we niet eens tot het moment

Nadere informatie

AlphaVision 16. Gebruikershandleiding. Alphatronics b.v.

AlphaVision 16. Gebruikershandleiding. Alphatronics b.v. AlphaVision 16 Gebruikershandleiding Alphatronics b.v. AlphaVision 16 - Gebruikershandleiding 2000 Alphatronics b.v., Nijkerk Uitgave januari 2000 - REV. 0 25-01-2000PV AV16GEBR.QXD INHOUDSOPGAVE Inleiding

Nadere informatie

SOLAR ENERGY ROOF Uw partner in energiebesparing!

SOLAR ENERGY ROOF Uw partner in energiebesparing! SOLAR ENERGY ROOF Uw partner in energiebesparing! Geachte klant In deze brochure willen wij u wegwijs maken in de wereld van zonnepanelen en LED verlichting. De wereld van de zonnepanelen kenmerkt zich

Nadere informatie