Sicuro generatoraansluitkasten 1 Productinformatie Sicuro generatoraansluitkasten. Sicuro. generatoraansluitkasten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sicuro generatoraansluitkasten 1 Productinformatie Sicuro generatoraansluitkasten. Sicuro. generatoraansluitkasten"

Transcriptie

1 Sicuro generatoraansluitkasten 1 Productinformatie Sicuro generatoraansluitkasten Sicuro generatoraansluitkasten

2 alfen 2 Sicuro generatoraansluitkasten Traditionele aansluitingen van generatoren bezitten kwetsbare onderdelen die de continue inzetbaarheid van de generator in gevaar kunnen brengen. Als specialist op het gebied van energiedistributie heeft Alfen ruime ervaring met het aansluiten van middenspanningsgeneratoren op het elektriciteitsnet. In de praktijk is Alfen met een aantal voorbeelden van ongewenste stilstand van de generator in aanraking gekomen. Sinds 2008 heeft Alfen diverse producten op de markt gebracht om de aansluiting op de generator te optimaliseren. Onder de naam Sicuro biedt Alfen een complete reeks generaratoraansluitkasten voor een betrouwbare aansluiting met middenspanningsgeneratoren. Binnen geluidsomkasting Buiten geluidsomkasting In middenspanningsruimte De Sicuro reeks biedt een kwalitatief hoogwaardige oplossing voor het aansluiten, beschermen, synchroniseren, beveiligen, meten en schakelen van generatoren aan het elektriciteitsnet. In toepassingen waarbij de generator veel aan het net geschakeld wordt, komen de maximale betrouwbaarheid en ongeëvenaarde levensduur optimaal tot hun recht. Door de verschillende bouwvormen van de Sicuro is het mogelijk om de generatoraansluitkast te plaatsen in diverse soorten ruimten conform de veiligheidsnormen: Direct naast de generator; Buiten een geluidsomkasting of in een middenspanningsruimte; In een compacte WKK container. De reeks Sicuro generatoraansluitkasten is uniek omdat deze een aantal innovatieve elementen combineert: Een trilbestendige kabelaansluiting; Maximale persoonlijke veiligheid; Geïntegreerde piekspanningsbeveiliging ter bescherming van de wikkelingen van de generator; Geïntegreerde spannings- en stroomtransformatoren; Vermogensschakelaar geschikt voor schakelingen zonder onderhoud; Geschikt voor nagenoeg alle middenspanningsgeneratoren; Onafhankelijke synchronisatie van voorliggende middenspanningsinstallatie; Voorliggende middenspanningsinstallatie kan van een eenvoudig type zijn, wat tot kostenbesparing leidt; Hoge kortsluitstromen en toch een compacte behuizing; Voldoet aan alle van toepassing zijnde internationale normen en standaarden.

3 Sicuro generatoraansluitkasten 3 Kabelaansluiting op de generator Elke generatoraansluiting is onderhevig aan trillingen veroorzaakt door de generator. Zonder de juiste voorzieningen is de aansluiting kwetsbaar voor kabel- of kabelschoenbreuken. Alfen heeft een betrouwbare en hoogwaardige kabelaansluiting op de generator ontwikkeld als basisonderdeel van de Sicuro. Bij de ontwikkeling van de Sicuro reeks heeft Alfen elke kwetsbare plek in de generatoraansluiting maximaal versterkt en beveiligd tegen trillingen. Dit houdt onder andere in dat: De aansluiting van de kabel op de klem van de generator wordt gerealiseerd door een robuuste kabelschoen van eigen fabricaat, die het breken als gevolg van trillingen uit de generator voorkomt; De middenspanningsaansluiting bestaat uit een zeer soepele kabel welke de trillingen volledig kan opvangen; Zowel de invoer van de kabel in de aansluitbak van de generator als de invoer in de Sicuro wordt gerealiseerd met speciale doorvoeringen met trekontlasting om het doorzetten van trillingen te voorkomen. Bovenstaande maatregelen voorkomen problemen in de aansluiting en garanderen een bedrijfszekere aansluiting. Elk type Sicuro kan worden geleverd met een compleet afgewerkte en geteste kabelset. Speciale kabelinvoer met trekontlasting Robuuste kabelschoen Heeft u een traditionele generatoraansluiting? Dan verdient het sterk de aanbeveling deze preventief aan te passen. De Sicuro producten van Alfen brengen de kabelaansluiting op de generator tot op het hoogst Hoog soepele kabelverbinding denkbare niveau van betrouw- baarheid en bedrijfszekerheid.

4 alfen 4 Persoonlijke veiligheid Bij de ontwikkeling van de Sicuro is veel aandacht besteed aan de persoonlijke veiligheid. Werken in de nabijheid van een Sicuro is veilig door de hoge mate van kortsluitvastheid en een volledig gesloten ontwerp van de aansluitkast. De Sicuro maakt het veiligstellen van de generator bij onderhoudswerkzaamheden eenvoudig en bovenal zichtbaar veilig. Veiligheidsaspecten van de diverse Sicuro s zijn: Gebouwd volgens de IEC norm; KEMA gekeurd - Kortsluitvast tot 20kA-1s of 31,5kA-1s/40kA-0,5s door middel van een gerichte afblaas van de eventuele vlamboog; Spanningsindicatie aan de netzijde en de generatorzijde; Mogelijkheid tot aanbrengen van een zichtbare scheiding in de installatie; Mogelijkheid tot het aantonen van spanningsloosheid; Aardingspunten voor het aanbrengen van zichtbare werkaarde; Communicatiemogelijkheid met het beveiligingsrelais van de voorliggende schakelaar ten behoeve van een back-up van de schakelmogelijkheid; Een volledig gesloten behuizing; Optimale aardingsvoorzieningen. Aantonen spanningsloosheid Zichtbare werkaarde Kortsluitvaste generatorschakelaar

5 Sicuro generatoraansluitkasten 5 Piekspanningsbeveiliging Piekspanningsafleider in de Sicuro Schakelhandelingen stellen de generator bloot aan piekspanningen. Zonder bescherming kunnen deze pieken zorgen voor ernstige beschadigingen aan de isolatie en andere onderdelen in de generator. Dit kan leiden tot een defect aan de generator. De Sicuro is optioneel voorzien van een geïntegreerde piekspanningsbeveiliging. Deze filtert schadelijke piekspanningen en beschermt de generator tegen schakelverschijnselen van bijvoorbeeld voorliggende schakelaars of vanuit het plaatselijke netwerk. Fabrikanten van generatoren bevelen piekspanningsbeveiliging sterk aan. In huidige nieuwbouwinstallaties wordt dit veelal zelfs door hen geëist. Door toepassing van een piekspanningsbeveiliging is de elektrotechnische levensduur van de generator optimaal gewaarborgd.

6 alfen 6 Meten De Sicuro kan worden uitgerust met stroom- en spanningstransformatoren voor additionele beveiligingen of metingen. Deze transformatoren zijn eenvoudig in de Sicuro te integreren en in te passen in bestaande installaties. Door middel van de meetapparatuur is het mogelijk de output van de generator te meten, extern af te lezen en op differentiaal te beveiligen. Een Sicuro, voorzien van een generatorschakelaar, kan worden uitgerust met spanningstransformatoren aan de netzijde en generatorzijde voor de synchronisatiemeting. De stroom en spanningstransformatoren worden qua klasse en overzetverhouding afgestemd op het type generator. Onderhoudsvrij Schakelen Sicuro s zijn in het algemeen uitgerust met een hoog kwalitatieve schakelaar. Veelvuldig in- en afschakelen van de generator op het elektriciteitsnet stelt hoge eisen aan deze generatorschakelaar. Traditionele schakelaars zijn mechanisch, waardoor slijtage optreedt in de bewegende onderdelen. In de praktijk is het aantal schakelingen bij dit type generatorschakelaars beperkt tot circa à Alfen past in de Sicuro met schakelfunctie een elektromagnetische middenspanningsschakelaar toe. Hierdoor heeft de Sicuro geen kwetsbare bewegende onderdelen. De schakelaar in de Sicuro is daarom onderhoudsvrij en heeft een gegarandeerde levensduur van minimaal schakelingen. Dit is tot tien keer hoger in vergelijking met een traditionele schakelaar. De Sicuro is hierdoor zeer betrouwbaar en duurzaam. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de operationele kosten evenals in de voorliggende installatie, die veelal eenvoudiger en goedkoper kan worden uitgevoerd.

7 Sicuro generatoraansluitkasten 7 Overzicht Alfen Sicuro biedt: Een oplossing voor het aansluiten, synchroniseren, beveiligen, meten en aan- en afschakelen van de middenspanningsgenerator; Een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare aansluiting van de generator op het elektriciteitsnet; Hoge mate van persoonlijke veiligheid; Een bescherming van de generator tegen piekspanningen door middel van een piekspanningsbeveiliging; Geavanceerde meetapparatuur om de output van de generator te meten; Een zeer hoogwaardige generatorschakelaar geschikt voor minimaal schakelingen; Een reductie van zowel de aanschaf- als operationele kosten; Een mogelijkheid tot vervanging van de traditionele generatorschakelaar zonder noemenswaardige aanpassingen in de bestaande installatie; Een zekere bedrijfsvoering. Kenmerken Sicuro generatoraansluitkasten Sicuro 5: Kabelinterventieset; Sicuro 15: Generatoraansluitkast met piekspanningsbeveiliging; Sicuro 10 en 35: Generatoraansluitkast met piekspanningsbeveiliging en geschikt voor meting; Sicuro 110,116,126 en 310 Generatoraansluitkast met piekspanningsbeveiliging en schakelaar. Model Sicuro 5 Sicuro 10 Sicuro 15 Sicuro 35 Sicuro 110 Sicuro 116 Sicuro 126 Sicuro 310 Flexibele kabelaansluiting l l l l l l l l Piekspanningsbeveiliging l l l l l l l Generatorschakelaar l l l l Meting Maximale spanning 12kV 12kV 12kV 17,5kV 12kV 12kV 12kV 24kV Maximale stroom Kabel 630A 500A 800A 630A 630A 800A 630A IAC classificatie n.v.t. AFLR AFL AFLR AFLR AFLR AFLR AFLR Vlamboogstoringsstroom n.v.t. 20 ka 20 ka 31,5 ka / 40 ka 20 ka 20 ka 31,5 ka 16 ka Vlamboogstoringsduur n.v.t. 1 sec. 0,5 sec. 1/0,5 sec. 1 sec. 1 sec. 1 sec. 1 sec. Aantal polen l = Standaard = Optie = niet mogelijk Sicuro-5 Sicuro-10 Sicuro-15 Sicuro-35 Sicuro-110 Sicuro-116 Sicuro-126 Sicuro-310

8 Van alle Sicuro typen is een tekeningenpakket en installatiehandleiding beschikbaar in diverse talen. Meer informatie over de Sicuro generatoraansluitkasten van Alfen? Neem contact met ons op of bezoek onze website. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Alfen bv Hefbrugweg 28 Postbus 1042, 1300 BA Almere tel: +31 (0) fax: +31 (0) info@alfen.com Copyright Alfen bv Eventuele wijzigingen en/of drukfouten nadrukkelijk voorbehouden. PRSIC1013

Elektrotechnische oplossingen voor de (glas)tuinbouw

Elektrotechnische oplossingen voor de (glas)tuinbouw Elektrotechnische oplossingen voor de (glas)tuinbouw Transformatorstations Projecten Speciale producten Services Stationautomatisering CREATIVITEIT = STANDAARD PROFESSIONELE PROJECTORGANISATIE De glastuinbouw

Nadere informatie

Complete energieoplossingen voor de tuinbouw

Complete energieoplossingen voor de tuinbouw Complete energieoplossingen voor de tuinbouw Alfen, partner voor de glastuinbouw Alfen is al ruim tien jaar dé partner voor ondernemers in de glastuinbouw. Voor deze bedrijven ontwerpen, bouwen en onderhouden

Nadere informatie

DIABOLO. Compact Transformatorstations. 630 kva. 1250 kva. 2500 kva CREATIVITEIT = STANDAARD. Tot en met 2500 kva en 24 kv

DIABOLO. Compact Transformatorstations. 630 kva. 1250 kva. 2500 kva CREATIVITEIT = STANDAARD. Tot en met 2500 kva en 24 kv DIABOLO Compact Transformatorstations Tot en met 2500 kva en 24 kv Met de introductie van de nieuwe reeks 'Diabolo ' compact transformatorstations komt Alfen met een praktische invulling voor een veelgehoorde

Nadere informatie

Power Xpert FMX IEC Middenspanningsschakelsysteem t/m 24 kv

Power Xpert FMX IEC Middenspanningsschakelsysteem t/m 24 kv This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Power Xpert FMX IEC Middenspanningsschakelsysteem t/m 24 kv Metaalomsloten Enkelrail Vastestof- en luchtgeïsoleerd

Nadere informatie

Geïntegreerde netaansluiting 3x25A

Geïntegreerde netaansluiting 3x25A Geïntegreerde netaansluiting 3x25A Deel 1A. Algemene Specificaties voor een geïntegreerde netaansluiting in een AC laadstation met enkele laadsocket Enexis, Liander, Stedin, Cogas en Endinet 25-7-2014

Nadere informatie

Geïntegreerde netaansluiting 3x35A

Geïntegreerde netaansluiting 3x35A Geïntegreerde netaansluiting 3x35A Testplan Enexis, Liander, Stedin Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Opmerkingen vooraf... 3 2. Voorgeschreven testen... 4 1. Inleiding De in dit document voorgeschreven testen

Nadere informatie

geï ntegreerde netaansluiting - 3x25A Specificaties

geï ntegreerde netaansluiting - 3x25A Specificaties geï ntegreerde netaansluiting - 3x25A Specificaties Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Algemene Uitgangspunten... 3 3. Wensen... 4 4. Omgeving... 4 5. Fundering... 5 6. Beveiligen en aansluiten... 5 7. Metereisen...

Nadere informatie

Geïntegreerde netaansluiting 3x25A

Geïntegreerde netaansluiting 3x25A Geïntegreerde netaansluiting 3x25A Testplan Enexis, Liander, Stedin, Endinet Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Opmerkingen vooraf... 3 2. Voorgeschreven testen... 4 1. Inleiding De in dit document voorgeschreven

Nadere informatie

ENTRADO UITERST FLEXIBEL. Betreedbare stations CREATIVITEIT = STANDAARD. Als dé specialist in betreedbare stations, biedt

ENTRADO UITERST FLEXIBEL. Betreedbare stations CREATIVITEIT = STANDAARD. Als dé specialist in betreedbare stations, biedt ENTRADO Betreedbare stations Als dé specialist in betreedbare stations, biedt Alfen oplossingen afgestemd op de eisen en wensen van haar opdrachtgevers. En hoewel het zwaartepunt van de activiteiten ligt

Nadere informatie

Railkokersystemen geïntegreerd in installaties

Railkokersystemen geïntegreerd in installaties Railkokersystemen geïntegreerd in installaties Ruud Twiss / Paul Langbein 14 maart 2018 Inleiding Binnen onze maatschappij gaat steeds meer gebruik gemaakt worden van elektriciteit. De installaties daarvan

Nadere informatie

Differentieelschakelaars Acti9 iid Type B-SI

Differentieelschakelaars Acti9 iid Type B-SI Acti9 iid Type B-SI IEC/EN 61008-2-1 IEC/EN 62423 VDE 0664 Overeenstemming met de normen hierboven: bb Type B-SI bieden: vvbeveiliging van personen tegen elektrische schokken door direct contact, vvbeveiliging

Nadere informatie

Transformatorstations

Transformatorstations Transformatorstations Alfen Transformatorstations Vertrouwde partij op het middenspanningsnet Transformatorstations en gerelateerde projecten zijn dé specialiteit van Alfen. In de jaren 60 bouwden wij

Nadere informatie

AKA - Gräper Compact transformator- en verdeelstations

AKA - Gräper Compact transformator- en verdeelstations AKA - Gräper Compact transformator- en verdeelstations Alberts & Kluft (AKA) is een adviserende elektrotechnische handelsonderneming en vertegenwoordigt een aantal gerenommeerde fabrikaten op het gebied

Nadere informatie

Oefenvragen_Basistoets Stipel

Oefenvragen_Basistoets Stipel 1 In een kabelbed moet een hoogspanningskabel worden gelokaliseerd. De kabel is aan beide zijden afgeschakeld. Hoe kan de kabel worden gelokaliseerd? A Met een kabelseiectieapparaat B Met een capacitieve

Nadere informatie

Samenvatting, conclusies en aanbevelingen storing Diemen

Samenvatting, conclusies en aanbevelingen storing Diemen OPDRACHTGEVER AUTEUR TenneT TenneT VERSIE 1.0 VERSIE STATUS Definitief PAGINA 1 van 7 Samenvatting, conclusies en aanbevelingen storing Diemen 27 maart 2015 te Diemen 380 kv PAGINA 2 van 7 Voorwoord Op

Nadere informatie

Titel: Aanvullende werkinstructie railsystemen. Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum:

Titel: Aanvullende werkinstructie railsystemen. Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: Omschrijving Titel: Aanvullende werkinstructie railsystemen Proceseigenaar: IV TM (KEB) Procesdeskundige: IV (KEB) Procesbeheerder: Procesbeheerder KEB AM Publicatiedatum: 03-05-2017 Reviewdatum: 03-05-2019

Nadere informatie

ICU - Tube Installatiehandleiding

ICU - Tube Installatiehandleiding ICU - Tube Installatiehandleiding ALFEN bv P.O. Box 1042 Tel: +31(0)36 549 34 00 e-mail: info@alfen.com Hefbrugweg 28 NL 1300 BA Almere Fax: +31(0)36 549 34 09 website: www.alfen.com NL - 1332 AP Almere

Nadere informatie

Openbaar. DOELSTELLING Beschrijving voor het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat Eaton type XIRIA.

Openbaar. DOELSTELLING Beschrijving voor het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat Eaton type XIRIA. : 1 van 12 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Beschrijving voor het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat

Nadere informatie

Geïntegreerdenetaansluiting- 3x25A

Geïntegreerdenetaansluiting- 3x25A Bijlage E2 Specificaties geïntegreerde netaansluiting 3x25A met enkele laadsocket Aanbesteding Fase A2: uitbreiding publieke laadfunctionaliteit met 155 laadobjecten Kenmerk: C2135689 Geïntegreerdenetaansluiting-

Nadere informatie

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator Bestnr. 53 73 73 Toerentalregelaar voor ventilator Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0)

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0) AUTOMATISCHE CONDENSATORENBATTERIJEN B50 MET UITSTEKEND RENDEMENT OP LANGE TERMIJN De automatische condensatorenbatterijen van het type B50 bieden de klant een uitstekende oplossing om optimaal te kunnen

Nadere informatie

Xiria. het zorgeloze alternatief

Xiria. het zorgeloze alternatief Xiria 24 kv Ring Main Unit Xiria het zorgeloze alternatief Hoge bedrijfszekerheid Onderhoudsvrij Veilige zichtbare aarding en standindicatie Milieuvriendelijk Compact Geschikt voor stationsautomatisering

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6 BLACK BLACK / ZWART DW-2. Luchtgeïsoleerde Middenspanningsoplossingen 12kV, 31.

RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6 BLACK BLACK / ZWART DW-2. Luchtgeïsoleerde Middenspanningsoplossingen 12kV, 31. PROCESSBLUE RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6 BLACK BLACK / ZWART DW-2 Luchtgeïsoleerde Middenspanningsoplossingen 12kV, 31.5kA, 2500A PROCESSBLUE RA L 5015 QUADRICOLOUR : 100 CY + 9 MAG + 6

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU Compact oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging

Nadere informatie

Stekkerconnectoren voor middenspanning

Stekkerconnectoren voor middenspanning Stekkerconnectoren voor middenspanning Middenspanningverdeelstations met SF6 (zwavelhexafluoride)-isolatie spelen een steeds grotere rol op het gebied van de energiedistributie. Door de compacte constructie

Nadere informatie

VOOR GROTE INSTALLATIES EN PROFESSIONEEL GEBRUIK

VOOR GROTE INSTALLATIES EN PROFESSIONEEL GEBRUIK DE E-TYPE SCHAKELAAR VAN SANTON VOOR GROTE INSTALLATIES EN PROFESSIONEEL GEBRUIK DE E-TYPE SCHEIDINGSSCHAKELAAR IS DE ZWAARSTE SCHAKELAAR BINNEN HET PRODUCTASSORTIMENT LOSSE SCHAKELAARS VAN SANTON EN IS

Nadere informatie

Energieoplossingen van de toekomst

Energieoplossingen van de toekomst Energieoplossingen van de toekomst Duurzaam en innovatief Naast de transformatorstations die Alfen voornamelijk aan netbeheerders levert, leggen we complete elektriciteitsnetwerken aan bij klanten in de

Nadere informatie

Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar

Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar 1 Inleiding Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar Elk laadpunt voor een elektrisch voertuig (EV) moet o.a. beschermd worden tegen onrechtstreekse aanraking.

Nadere informatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Colt: een servicegerichte organisatie Kwaliteit en service zijn de factoren waarmee Colt zich onderscheidt op de markt. In haar benadering staat de klant centraal.

Nadere informatie

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure.

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure. SIVACON S4 en ALPHA De standaard in energieverdeling Veilig, flexibel en betrouwbaar Answers for infrastructure. Veilig, flexibel en betrouwbaar De Siemens ALPHA-partner De Siemens ALPHA-partner is onze

Nadere informatie

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Powador Mini-Argus Mini-Argus FR De aansluitdoos van de generator Powador Mini-Argus bundelt stringzekering, overspanningsbeveiliging en DC-massaschakelaar in één afzonderlijke behuizing en kan in een

Nadere informatie

Ondergronds overdrachtspunt voor laagspanning

Ondergronds overdrachtspunt voor laagspanning Ondergronds overdrachtspunt voor laagspanning Werkt samen aan een duurzaam netwerk. Beheert het netwerk voor gas en stroom Ondergronds overdrachtspunt voor laagspanning Ondergrondse overdrachtspunten voor

Nadere informatie

Een compacte geïntegreerde oplossing voor middenspanningsaansluiting, transformator en laagspanningsverdeling

Een compacte geïntegreerde oplossing voor middenspanningsaansluiting, transformator en laagspanningsverdeling Laagspanningsverdeelsystemen Holec M2L-energieverdeler Een compacte geïntegreerde oplossing voor middenspanningsaansluiting, transformator en laagspanningsverdeling Turnkey-oplossing van midden- naar laagspanning

Nadere informatie

Rondo compact station

Rondo compact station Rondo compact station Transformatorstations Projecten Speciale producten Services Stationautomatisering CREATIVITEIT = STANDAARD RVS toegangsdeuren zorgen voor een optimale ten aanzien van het exterieur

Nadere informatie

Veilighedenlastscheiders compact en betrouwbaar

Veilighedenlastscheiders compact en betrouwbaar compact en betrouwbaar Uw voordelen: in compacte bouwvorm Eenvoudige montage Dubbele onderbreking Aansluiting geschikt voor Al en Cu kabels Technische eigenschappen: Onafhankelijke in- en uitschakeling

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Xiria. Consultant specificatie. Metaal omsloten middenspanningsschakelsysteem. 2-, 3-, 4- en 5-velden blok-type

Xiria. Consultant specificatie. Metaal omsloten middenspanningsschakelsysteem. 2-, 3-, 4- en 5-velden blok-type Eaton Industries (Netherlands) B.V. Europalaan 202, 7559 SC Hengelo Postbus / P.O. Box 23, 7550 AA Hengelo The Netherlands tel.: +31 (0)74 246 9111 fax: +31 (0)74 246 4444 Consultant specificatie Metaal

Nadere informatie

Geïntegreerde netaansluiting 3x35A

Geïntegreerde netaansluiting 3x35A Geïntegreerde netaansluiting 3x35A Deel 2A. Algemene Specificaties voor een geïntegreerde netaansluiting in een AC laadstation met enkele laadsocket Enexis, Liander, Stedin, Cogas en Endinet 8-9-2015 Inhoud

Nadere informatie

Kortsluitstromen en. Kabelberekeningen

Kortsluitstromen en. Kabelberekeningen 1 Kortsluitstromen en kabelberekeningen Veel werk? Kennis in Praktijk... Kabelberekeningen Door : Joost de Koning Product manager vermogensschakelaars Lid NEC64 commissie (NEN1010) Lid NEC23E commissie

Nadere informatie

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0)

Comar Benelux NV Brugzavel 8 B-9690 Kluisbergen T +32 (0) F +32 (0) AUTOMATISCHE CONDENSATORENBATTERIJEN AAR/5 MET EEN UITSTEKEND RENDEMENT OP LANGE TERMIJN De automatische condensatorenbatterijen van het type AAR/5 bieden de klant een uitstekende oplossing om optimaal

Nadere informatie

E-04 Een netdeel in- en uit bedrijf nemen en veilig stellen versie 15-04-2015 behorend bij de BEI-BLS

E-04 Een netdeel in- en uit bedrijf nemen en veilig stellen versie 15-04-2015 behorend bij de BEI-BLS Doel Veilig een LS-netdeel in- en uit bedrijf nemen en veilig stellen. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de Netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald.

Nadere informatie

Magnefix PLUS. Toepassing. Alex Pikkert. Transformatorstations voor: Energiebedrijven Windturbines Industrie Infrastructuur Openbare gebouwen

Magnefix PLUS. Toepassing. Alex Pikkert. Transformatorstations voor: Energiebedrijven Windturbines Industrie Infrastructuur Openbare gebouwen Alex Pikkert Marketing Product Manager Mei 2008 2007 Eaton Corporation. All rights reserved. Toepassing Transformatorstations voor: Energiebedrijven Windturbines Industrie Infrastructuur Openbare gebouwen

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU EVe oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging Equipment

Nadere informatie

SURGE PROTECTOR Indien u buiten gebruikmaakt van elektronische kwh meters adviseren wij u een 'surge protector' toe te passen.

SURGE PROTECTOR Indien u buiten gebruikmaakt van elektronische kwh meters adviseren wij u een 'surge protector' toe te passen. ProductgroepKilowattuurmeters 1 fase SURGE PROTECTOR Indien u buiten gebruikmaakt van elektronische kwh meters adviseren wij u een 'surge protector' toe te passen. Deze beschermt de meter tegen hoge piekspanningen/stromen

Nadere informatie

HYPRA. CEE Contactmateriaal. www.legrandservices.nl THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING INFRASTRUCTURES

HYPRA. CEE Contactmateriaal. www.legrandservices.nl THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING INFRASTRUCTURES HYPRA CEE Contactmateriaal THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING INFRASTRUCTURES www.legrandservices.nl IP 44 en IP 44/55 CEE contactmateriaal LS 16 tot 63A, ZLS 16 en 32A CEE inbouw

Nadere informatie

Modulaire lastscheiders en modulaire lastomschakelaars

Modulaire lastscheiders en modulaire lastomschakelaars Modulaire lastscheiders en modulaire lastomschakelaars Modulaire lastscheiders en modulaire omschakelaars De nieuwe generatie modulaire lastscheiders en omschakelaars staan garant voor een betrouwbare

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de zijkant van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de zijkant van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU Compact Mini oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging

Nadere informatie

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2 Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 3 015.012/Exendis

Nadere informatie

PERFETTO. Inpandige transformatorstations. GevelTrafo stations. GevelCompact stations. Slede stations CREATIVITEIT = STANDAARD

PERFETTO. Inpandige transformatorstations. GevelTrafo stations. GevelCompact stations. Slede stations CREATIVITEIT = STANDAARD PERFETTO Inpandige transformatorstations Met de Perfetto -reeks biedt Alfen passende oplossingen voor gebouwen met een elektrische energieaansluiting op het openbare distributienet via een inpandig transformatorstation.

Nadere informatie

Nulgeleider Met een transformator een nulgeleider (N) creëren

Nulgeleider Met een transformator een nulgeleider (N) creëren Nulgeleider Met een transformator een nulgeleider (N) creëren Antwoorden op veelgestelde vragen Netten zonder nulgeleider Een deel van de Belgische gebouwen wordt gevoed vanuit een 3x230V-net, waarbij

Nadere informatie

NEN 1010 over Photo Voltaïc installaties

NEN 1010 over Photo Voltaïc installaties NEN 1010 over Photo Voltaïc installaties Paul Castenmiller NEN 1010 over PV installaties Ontwikkelingen PV installaties. Normen PV installaties. NPR 5310-blad 65 Eigenschappen en risico s Architectuur

Nadere informatie

SATD1 DIN RAIL VEILIGHEIDS EN ISOLATIETRANSFORMATOR. Montage & gebruiksvoorschriften

SATD1 DIN RAIL VEILIGHEIDS EN ISOLATIETRANSFORMATOR. Montage & gebruiksvoorschriften Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 ARTIKELCODE 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 NORMEN 5 BEKABELING EN AANSLUITING 5 MONTAGE

Nadere informatie

Eisen t.a.v. standaard taalgebruik

Eisen t.a.v. standaard taalgebruik Pagina 1 van 5 tandaard Eisen t.a.v. standaard Stichting Persoonscertificatie Energietechniek p/a ing. R. Bijvoets Schokkerlaan 18, 1503 JP ZAANDAM 075-6354236 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Een simpel idee Hoe een simpel idee de markt kan veranderen. Powerflex Plus YMvK mb ss flexibiliteit Een simpel idee. Met spectaculaire resultaten. Sinds september 1999 voorziet Top Cable de Nederlandse

Nadere informatie

E-04 Een netdeel in- en uit bedrijf nemen en/of veilig stellen versie behorend bij de BEI-BLS

E-04 Een netdeel in- en uit bedrijf nemen en/of veilig stellen versie behorend bij de BEI-BLS Doel Veilig een LS-netdeel in- en uit bedrijf nemen en/of veilig stellen. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de Netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft

Nadere informatie

Veiligheidsrisico s van elektrotechnische. illegale hennepkwekerijen

Veiligheidsrisico s van elektrotechnische. illegale hennepkwekerijen Veiligheidsrisico s van elektrotechnische aansluitingen bij illegale hennepkwekerijen Veiligheidsrisico s van elektrotechnische aansluitingen bij illegale hennepkwekerijen Mei 2009 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

ZX Ronde 14 augustus 2011

ZX Ronde 14 augustus 2011 ZX Ronde 14 augustus 2011 Hoogspanning en veiligheid Er is een kenmerkend verschil tussen laagspanning en hoogspanning. Er zijn natuurkundige effecten die pas optreden boven een bepaalde spanning. In de

Nadere informatie

Visuele Inspectie van elektrische installaties

Visuele Inspectie van elektrische installaties Inspectiepunten De voeding van de installatie Controle van de voeding Beoordeel welk stelsel in ingezet en of deze op de juiste wijze is toegepast. Beoordeel ook de aansluiting en splitsing van PEN leidingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie : 11-2014 2 / 13 BTSTB E 127-1

Inhoudsopgave. Versie : 11-2014 2 / 13 BTSTB E 127-1 Inhoudsopgave 1 ONDERWERP... 4 2 REFERENTIEDOCUMENTEN... 4 2.1 ALGEMEEN... 4 2.2 REGLEMENTEN... 4 2.3 NORMEN... 4 2.4 TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE OPDRACHTGEVER EN ANDERE DOCUMENTEN... 5 3 DEFINITIES...

Nadere informatie

Diesel roterende UPS systemen. Ride Through systemen. Aggregaten. PDF documentatie

Diesel roterende UPS systemen. Ride Through systemen. Aggregaten. PDF documentatie PDF documentatie Diesel roterende UPS systemen Ride Through systemen Aggregaten Algemeen AA Energy Services verhuurt Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen en stroomvoorzieningen. Onze huurvloot omvat

Nadere informatie

Xiria. het zorgeloze alternatief

Xiria. het zorgeloze alternatief Xiria 24 kv Ring Main Unit Xiria het zorgeloze alternatief Hoge bedrijfszekerheid Onderhoudsvrij Veilige zichtbare aarding en standindicatie Milieuvriendelijk Compact Geschikt voor stationsautomatisering

Nadere informatie

Unitole UP 3,6-17,5 kv motor control centres (hoofd)verdeelstations

Unitole UP 3,6-17,5 kv motor control centres (hoofd)verdeelstations Unitole UP 3,6-17,5 kv motor control centres (hoofd)verdeelstations Product Focus Luchtgeïsoleerd uittrekbaar schakelmaterieel met vacuümvermogenschakelaars en contactors Creëren van oplossingen Eaton

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig De Hydro-Unit drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Xiria 24 kv Ring Main Unit

Xiria 24 kv Ring Main Unit Xiria 24 kv Ring Main Unit Product Focus Hoge bedrijfszekerheid Onderhoudsvrij Veilige zichtbare aarding en standindicatie Milieuvriendelijk Compact Geschikt voor stationsautomatisering Vacuümtechnologie

Nadere informatie

Vibra Switch C. Niveauschakelaar

Vibra Switch C. Niveauschakelaar HANDLEIDING Lees voor installatie en gebruik altijd eerst aandachtig deze handleiding. Vibra Switch C Niveauschakelaar Producent KLAY INSTRUMENTS B.V. Nijverheidsweg 5 7991 CZ Dwingeloo TEL. 0521 591550

Nadere informatie

Waarom de AMZ 112 SES regelset sluipverbruik en uitval voorkomt

Waarom de AMZ 112 SES regelset sluipverbruik en uitval voorkomt AMZ 112 SES regelset Waarom de AMZ 112 SES regelset sluipverbruik en uitval voorkomt 250.000 cycli Test wijst uit dat de AMZ langdurig garant staat voor 100% afsluiting zonder risico op sluipverbruik en

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

In het hart van elk huis. Hager natuurlijk

In het hart van elk huis. Hager natuurlijk In het hart van elk huis Wie is de partij die de nieuwste technologieën in een woning kan verzorgen? In het hart van elk huis Vision-groepenverdelers zijn al 20 jaar lang een begrip in Nederland. In 1991

Nadere informatie

informeert TAD: Technologische AdviesDienst

informeert TAD: Technologische AdviesDienst informeert TAD: Technologische AdviesDienst Beveiligingen in UPS-installaties Een perfect elektriciteitsnet zou een sinusoïdale spanning leveren die bovendien permanent aanwezig zou moeten zijn. In werkelijkheid

Nadere informatie

SUNNY CENTRAL. 1 Inleiding. Aanwijzingen voor het geaarde bedrijf van de PV-generator

SUNNY CENTRAL. 1 Inleiding. Aanwijzingen voor het geaarde bedrijf van de PV-generator SUNNY CENTRAL Aanwijzingen voor het geaarde bedrijf van de PV-generator 1 Inleiding Bij het gebruik van dunnefilmpanelen en PV-panelen met contacten aan de achterzijde adviseren enkele fabrikanten van

Nadere informatie

Gebruik van stringzekeringen

Gebruik van stringzekeringen Gebruik van stringzekeringen bij Sunny Mini Central 9000TL / 10000TL / 11000TL Inhoud Met de normalisatie van de technische documentatie worden door de fabrikanten van panelen steeds vaker gegevens over

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig Drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende doeleinden, zoals hotels, ziekenhuizen

Nadere informatie

Bosch Modulaire Plafondluidspreker De slimme geluidsoplossing voor alle plafonds

Bosch Modulaire Plafondluidspreker De slimme geluidsoplossing voor alle plafonds Bosch Modulaire Plafondluidspreker De slimme geluidsoplossing voor alle plafonds 2 Modulaire Plafondluidspreker Het ontwerp is afgestemd op de installateur Perfect voor praktisch alle plafondsituaties

Nadere informatie

SVS. Betrouwbaar en bedrijfszeker

SVS. Betrouwbaar en bedrijfszeker SVS/08 - SVS/ 3,6-4 kv modulair schakelsysteem SVS Betrouwbaar en bedrijfszeker Epoxyharsgeïsoleerd schakelsysteem in plaatstalen omhulling met vacuüm last- en vermogenschakelaars Bedrijfszeker schakelen,

Nadere informatie

Bedieningshandleiding FC 1004 E

Bedieningshandleiding FC 1004 E Bedieningshandleiding FC 00 E Bedieningshandleiding FC00-E SR Technische wijzigingen en leveringsmogelijkheden voorbehouden Copyright by B.V. Alle rechten voorbehouden. Wijzigingen voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Karakteristieken van automaten

Karakteristieken van automaten Karakteristieken van automaten Vermits de eigenschappen en karakteristieken van elektrisch materieel niet zichtbaar zijn, worden ze in de vorm van cijfers, letters, symbolen, aangebracht op het omhulsel.

Nadere informatie

Een rapport over het installeren van groepenkasten speciaal gemaakt en verspreid door 123groepenkast.nl

Een rapport over het installeren van groepenkasten speciaal gemaakt en verspreid door 123groepenkast.nl 15 dingen die je moet weten over het installeren van een groepenkast Een rapport over het installeren van groepenkasten speciaal gemaakt en verspreid door 123groepenkast.nl Luc Lageweg V 3.0 15 dingen

Nadere informatie

DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID VEILIGHEIDSSLEUTEL ALLE KABELS ZIJN STROOMVRIJ AFSTANDSBEDIENING

DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID VEILIGHEIDSSLEUTEL ALLE KABELS ZIJN STROOMVRIJ AFSTANDSBEDIENING DE ZON GEEFT ONS ENERGIE, SANTON GEEFT ONS VEILIGHEID PV-SYSTEMEN BEHOREN ZONDER TWIJFEL TOT DE MEEST INTERESSANTE MOGELIJKHEDEN ALS HET GAAT OM HET PRODUCEREN VAN ENERGIE. DE ZON SCHIJNT ELKE DAG EN LEVERT

Nadere informatie

Basiscursus NEN 1010. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties NEN 1010:2015

Basiscursus NEN 1010. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties NEN 1010:2015 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Basiscursus NEN 1010 NEN 1010:2015 maart 2016 Bestemd voor de cursussen: basiscursus NEN 1010, opfriscursus NEN 1010, inspecties aan elektrische installaties,

Nadere informatie

Opfriscursus NEN 1010

Opfriscursus NEN 1010 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Opfriscursus NEN 1010 NEN 1010:2007+C1:2008+ A1:2001+C1:2011 oktober 2011 Bestemd voor de cursussen: opfriscursus NEN 1010; inspecties aan elektrische

Nadere informatie

Wat is de huidige situatie?

Wat is de huidige situatie? 2 Wat is de huidige situatie? - Groeiende behoefte aan elektrische energiekwaliteit - Nieuwe technologieën verstoren deze kwaliteit - Apparatuur wordt steeds gevoeliger voor verstoringen - Steeds meer

Nadere informatie

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw.

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra heeft al meer dan 40 jaar haar wortels in de tuinbouw. Als netbeheerder zijn we verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud en beheer van energienetten

Nadere informatie

ELEKTRICITEIT. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Glastuinbouw

ELEKTRICITEIT. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Glastuinbouw ELEKTRICITEIT Natte en ruwe omstandigheden kunnen de veiligheid bij het gebruik van elektriciteit nadelig beïnvloeden. Om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, moet het elektra aan de regels voldoen

Nadere informatie

Beschrijving van het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat ABB type Safering.

Beschrijving van het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat ABB type Safering. : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Beschrijving van het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat

Nadere informatie

CE-markering: mat of glashelder

CE-markering: mat of glashelder CE-markering: mat of glashelder Regelgeving EER (mbt vrije verhandeling van produkten) Vroeger Nu ( new approach ) Landen Landen Wetten Wetten wetten vergelijkbaar wetten vergelijkbaar Europese Richtlijnen

Nadere informatie

Product naam: MM04812

Product naam: MM04812 Product naam: MM04812 Specificaties MM04812: Levensduur: 25000u Diameter: 80 mm Wattage: 8.00W Spanning: 230 V Kleur armatuur: Wit Inbouwmaat: 68 mm Bundelbreedte: 36 graden Beschermingsklasse: IP23 Power

Nadere informatie

SIDER Schakelaar-scheiders voor stroomverdeling met zichtbare onderbreking van 125 tot 1600 A

SIDER Schakelaar-scheiders voor stroomverdeling met zichtbare onderbreking van 125 tot 1600 A De oplossing voor Schakelen en scheiden SIDER_102_a_1_cat > Hoofdschakelkast > Verdelingskast > Veiligheidskast voor noodonderbreking > Normale omgeving > Explosieve omgeving SIDER 3 x 1250 A Frontale

Nadere informatie

Toplab of Laptop? dr.ir. René Smeets DNV GL KEMA Laboratories

Toplab of Laptop? dr.ir. René Smeets DNV GL KEMA Laboratories Toplab of Laptop? dr.ir. René Smeets DNV GL KEMA Laboratories rene.smeets@dnvgl.com Waar gaat t over? Nieuwe technologieen: MS HS Ultra-hoogspanningsschakelaar beproeving Alternatieve gassen HVDC schakelaars

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING 15 5 AARDING IN ELEKTRICITEITS NETTEN 69 5.1 AANSLUITMOGELIJKHEDEN 70. Alles over aarding - 9

INHOUD INLEIDING 15 5 AARDING IN ELEKTRICITEITS NETTEN 69 5.1 AANSLUITMOGELIJKHEDEN 70. Alles over aarding - 9 INLEIDING 15 1 AARDING: FUNCTIES, WETTEN EN NORMEN 19 1.1 FUNCTIES VAN AARDINGSVOORZIENING 20 1.2 NORMEN BETREFFENDE ONTWERP VAN AARDINGS VOORZIENINGEN 20 1.2.1 NEN 1010 21 1.2.2 NEN-EN-IEC 60204 21 1.2.3

Nadere informatie

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN!

BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! BESPAAR NU MET LED-VERLICHTING LED SOLUTIONS HOLLAND VERKOOPT BESPARINGEN! WELKOM, LED verlichting is de toekomst LED-verlichting biedt ons vandaag de dag ongekend veel mogelijkheden om een natuurlijke

Nadere informatie

Beschermings- en scheidingsvonkbruggen

Beschermings- en scheidingsvonkbruggen Beschermings en scheidingsvonkbruggen Wanneer beschermingsvonkbrug, wanneer scheidingsvonkbrug?.............. blz. 100 Scheidingsvonkbruggen 480 en 481.................................... blz. 102 Beschermingsvonkbrug

Nadere informatie

NEN Werken met de. Pluspakket NEN 1010:2015. MBO Elektrotechniek. Meer ie. verder in technisch vakmanschap

NEN Werken met de. Pluspakket NEN 1010:2015. MBO Elektrotechniek. Meer ie. verder in technisch vakmanschap Werken met de NEN 1010 Pluspakket - NEN 1010:2015 Meer ie t informa 0 44 99 0 l 088-4 kenteq.n @ m a e t e servic nteq.nl www.ke MBO Elektrotechniek Werken met de NEN 1010 Pluspakket NEN 1010:2015 verder

Nadere informatie

Montage-instructie Verdeler ZV16

Montage-instructie Verdeler ZV16 Montage-instructie Verdeler ZV16 Montage-instructie verdeler ZV16, voor het aansluiten van zonnepanelen Gefeliciteerd met de door u aangeschafte verdeler ZV16, voor het veilig en economisch aansluiten

Nadere informatie

Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren.

Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren. Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren. - Aanbouwmaten. Download hiervoor onze motoren App (app-store). Hierin zijn alle aanbouwmaten van motoren maar ook bij behorende

Nadere informatie

Energie zuinigeverlichting voor de agrarische sector

Energie zuinigeverlichting voor de agrarische sector Energie zuinigeverlichting voor de agrarische sector waarom is energiezuinige verlichting interessant voor u? op dit moment heeft nog ongeveer 79% van de veehouders verouderde tl of gasontladingsverlichting

Nadere informatie

2. Beveiliging tegen onrechtstreekse aanraking

2. Beveiliging tegen onrechtstreekse aanraking Beveiligingen in LS-installaties Een elektrische installatie die geen fouten vertoont, zal even goed functioneren zonder beveiligingen. Dit zou de installatie bovendien een stuk goedkoper maken. Enkel

Nadere informatie

Aardlekautomaten HACO ideale combinatie

Aardlekautomaten HACO ideale combinatie Aardlekautomaten HACO ideale combinatie Thermische, maximale en aardlekbeveiliging gecombineerd Removability: uitwisselen zonder demontage van de doorverbindingsrail Schroefaansluiting PZ2 Foutstroom indicatievenster

Nadere informatie

inhoud beveiliging - gemak - energiebesparend wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 net10 lezers 12

inhoud beveiliging - gemak - energiebesparend wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 net10 lezers 12 productcatalogus inhoud wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 beveiliging - gemak - energiebesparend net10 lezers 12 net10 smartpoint 14 net10 connectors 16 beveiliging

Nadere informatie

Lastscheider, DMV, 160 A, 3-polig, STOP-functie Optioneel, zonder draaigreep en aandrijfas, Tunnelklem

Lastscheider, DMV, 160 A, 3-polig, STOP-functie Optioneel, zonder draaigreep en aandrijfas, Tunnelklem SPECIFICATIEBLAD - DMV-160N/3+TC Lastscheider, DMV, 160 A, 3-polig, STOP-functie Optioneel, zonder draaigreep en aandrijfas, Tunnelklem Type DMV-160N/3+TC Catalog No. 1814175 Leveringsprogramma Assortiment

Nadere informatie