Instructie RUG videotemplates Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructie RUG videotemplates Inhoud"

Transcriptie

1 Instructie RUG videotemplates Inhoud Inleiding... 2 Typografie en kleur... 3 Huisstijllettertype: de Parry... 3 Lettertype Open Sans... 3 Hoofdkleur... 4 Stappenplan voor het toepassen van de videotemplates... 5 Stap 1: intro... 5 Stap 2: Titelscherm (titlescreen.ai /.aet /.aecap)... 6 Stap 3: Watermerk RUG... 8 Stap 4: Naam en Functie (lower third)... 9 Stap 5: Logo-screen.psd Stap 6: Credits-screen.ai Stap 7: Outro RUG Stap 8: Export settings... 12

2 Inleiding Veel communicatiemateriaal van de RUG bevat tegenwoordig film. Voor de herkenbaarheid van de RUG als afzender zijn er videotemplates in de huisstijl beschikbaar. De templates bestaan uit een intro en outro met het logo, een titelpagina, een logopagina, een naambalk en een standaard lettertype. Zorg ervoor dat iedere video een watermerk krijgt in de vorm van het Nederlandse of Engelse RUG logo Deze templates zijn beschikbaar in een uitgebreide en een eenvoudige variant en kunnen op verzoek gedeeld worden met videomakers (professioneel, maar ook met collega s die zelf video s kunnen maken). Bekijk vooraf de uitgebreide demovideo om een goed beeld te krijgen van de RUG-videohuisstijl. Wanneer je een video wilt (laten) maken kun je contact opnemen met de afdeling communicatie via huisstijl@rug.nl. We sturen je de templates dan toe.

3 Typografie en kleur Huisstijllettertype: de Parry Voor de videotemplates kun je het huisstijllettertype van de RUG gebruiken; de Parry. De Parry heeft een variant met schreef (Parry Normal) en schreefloze variant (Parry Normal Grotesque). Deze kun je toepassen op alle soorten uitingen binnen de huisstijl. De schreefvariant heeft een klassiek karakter, de schreefloze variant heeft een modern karakter. De letters kunnen door elkaar gebruikt worden, al naar gelang de gelegenheid. Bij voorkeur werken met de niet-vette en niet-cursieve varianten. Parry Normal Parry Normal Grotesque Lettertype Open Sans Wanneer je zelf video s maakt en niet beschikt over de huisstijlletter, kun je werken met de Open Sans. Open Sans kun je gebruiken voor alle tekst in videomateriaal. De Open Sans is een Google Webfont en gratis toegankelijk voor iedereen. Open Sans regular 1

4 Hoofdkleur Wanneer je kleur wilt gebruiken in een video, kun je RUG-rood toepassen (PMS 186). RUG-rood pas je bij voorkeur toe als volle kleur. In combinatie met beeld kun je het echter ook als transparant rasterverloop of in tinten toepassen. RUG rood PMS 186 c0 m100 y80 k0 (Wijkt af van standaard omzetting!) r204 g0 b0 CC0000 RAL3020 Traffic red 3M-folie De overige kleuren die je kunt gebruiken zijn cyaan, zwart en wit. Rood dient in alle uitingen een belangrijke rol te spelen. Meer informatie over de aanvullende primaire kleuren vind je op onze website.

5 Stappenplan voor het toepassen van de videotemplates Stap 1: intro Begin elk Nederlandstalig filmpje met een intro met het Nederlands RUG logo (intro_rug.mov). Gebruik deze helemaal aan het begin van de video, in combinatie met een achtergrondbeeld (video of foto). Voor een korte film (van zo n 2 minuten, bijvoorbeeld op Social media) kun je het beste de eenvoudige intro gebruiken, zie volgende pagina. Begin elk Engelstalig filmpje met een intro met het Engels RUG logo (intro_ug.mov). Gebruik deze helemaal aan het begin van de video, in combinatie met een achtergrondbeeld (video of foto). Voor een korte film (van zo n 2 minuten, bijvoorbeeld op Social media) kun je het beste de eenvoudige intro gebruiken, zie volgende pagina.

6 Eenvoudige intro en outro Er is ook een eenvoudige intro en outro beschikbaar in het Engels en Nederlands (introoutro_ug.mov en intro-outro_rug.mov). Dit is één bestand dat zowel aan het begin als aan het einde van de video te gebruiken is. Hierbij is geen achtergrondbeeld nodig. Stap 2: Titelscherm (titlescreen.ai /.aet /.aecap) Een titelscherm wordt na de intro gebruikt om de titel van de video te tonen. Blur de achtergrond met Gaussian Blur effect (Blurriness 10, Repeat Edge Pixels aan). De grootte van de titels mag niet aangepast worden. Afhankelijk van de lengte van de titel kies je één van de beschikbare formaten. Zo is er voor hele korte titels een titelscherm met 1 tekstregel beschikbaar, en voor langere titels titelbladen met 2 tekstregels, in small/medium/large. Small is voor titels tot ongeveer 50 tekens, Medium tot 70, en Large tot 90 tekens. Als de tekst het balkje uitloopt kies dan voor een groter formaat. Eigenlijk moet er nog wat marge overblijven in de titelbalk, dus er moet geen tekst in de hoekjes van de balk staan. Zorg ervoor dat de titel ingekort wordt wanneer erg lange titels ook niet in het grootste ontwerp passen.

7 Voor de nieuwe versie van Adobe Premiere CC is er een template bestand (.aecap) beschikbaar. Deze is direct in Premiere Pro te importeren en aan te passen. Na het plaatsen van de template op de tijdlijn kun je in het Effects panel het tabblad Master * HD 1080 animation/titlescreen( ).aecap selecteren en daar in de 2 tekstvelden de gegevens aanpassen. Voor oudere versies van Adobe Premiere (Adobe CC 2015) is er een After Effects bestand (.aet) beschikbaar. Deze is in Adobe After Effects aan te passen. Waarschijnlijk kan het programma het bestand slashes 48.ai / slashes 60.ai / slashes 72.ai niet vinden, en moet

8 je deze opnieuw linken. Het benodigde bestand staat in de map Assets. Na het wijzigen kun je het bestand opslaan als.ae bestand en vervolgens in Premiere Pro weer importeren en op de tijdlijn plaatsen. Gebruik het titelscherm in combinatie met een achtergrondbeeld (video/foto). Het is mooi, en tevens extra duidelijk, om het achtergrondbeeld tijdelijk te blurren op het moment dat de titelanimatie afspeelt. Dit kun je doen door het achtergrondbeeld te voorzien van een Gaussian Blur effect (Blurriness 10, Repeat Edge Pixels aan). Doordat de achtergrond onscherp wordt gemaakt springt de titel meer in het oog. Indien je geen beschikking hebt over Adobe After Effects en/of Adobe Premiere pro, maar wel Adobe Illustrator, kun je het bestand titlescreen.ai gebruiken voor een titelbalk. Stap 3: Watermerk RUG Zorg ervoor dat iedere video een watermerk krijgt in de vorm van het Nederlandse of Engelse RUG logo (watermark_rug.psd / watermark_ug.psd). Plaats het.psd-bestand in de bovenste laag in de video-editor (maar niet tijdens de intro/titelblad/outro). Bij een standaard full HD compositie met resolutie van 1920x1080 staat het watermerk na het plaatsen op de tijdlijn automatisch linksboven op de juiste plek. Mocht dit niet het geval zijn, zorg er dan voor dat de marge tot de linker zijkant én bovenkant gelijk zijn aan de breedte van het wapen (zie N.B. Als je het watermerk (psd bestand) plaatst op een andere standaard van 1280*720 (HD) dan komt het logo te groot in beeld. Maak het logo in dat geval zo n 2,25 keer kleiner.

9 Stap 4: Naam en Functie (lower third) Een lower third is een naambalkje om een persoon te introduceren. Het naambalkje heeft 2 tekstregels, de bovenste bevat de voor- en achternaam met eventuele titel(s), de onderste regel is voor de functie en/of organisatie. Als de persoon meerdere functies heeft en de tekst daardoor niet past in het ontwerp is het aan te raden om de functie te kiezen die het meest van belang is voor het doel van het filmpje. Voor de nieuwe versie van Adobe Premiere CC is er een template bestand (.aecap) beschikbaar. Deze is direct in Premiere Pro te importeren en aan te passen. Na het plaatsen van de template op de tijdlijn kun je in het Effects panel het tabblad Master * HD 1080 animation/lower_third-template.aecap selecteren en daar in de 2 tekstvelden de gegevens aanpassen. Voor oudere versies van Adobe Premiere (Adobe CC 2015) is er een After Effects bestand (.aet) beschikbaar. Deze is in Adobe After Effects aan te passen. Waarschijnlijk kan het programma het bestand slash.ai niet vinden, en moet je deze opnieuw linken. Het benodigde bestand staat in de map Assets. Na het wijzigen kun je het bestand opslaan als.ae bestand en vervolgens in Premiere Pro weer importeren en op de tijdlijn plaatsen. Indien je geen beschikking hebt over Adobe After Effects en/of Adobe Premiere pro, maar wel Adobe Illustrator, kun je het bestand lower_third.ai gebruiken. De lengte van het witte balkje moet precies groot genoeg zijn voor de tekst die erin staat. Pas zo nodig de lengte aan (let er op dat de schuinte van de zijkanten van het balkje gelijk blijven). De lengte van de grijze balk moet groot genoeg zijn voor de tekst, plus een marge aan de rechterkant, zoals in de ongewijzigde staat van het bestand te zien is.

10 Stap 5: Logo-screen.psd Wanneer een video in samenwerking met partners of afdelingen gemaakt is, kan dit vermeld worden. Plaats in dit screen niet meer dan zes logo s. Bij 1 t/m 3 logo s kan elk logo een maximale afmeting hebben van 520 pixels breed en 120 pixels hoog. Bij 4 t/m 6 logo s kan elk logo een maximale afmeting hebben van 350 pixels breed en 100 pixels hoog. In het template document kun je in het Layers-scherm de laag met het gewenste aantal logo s zichtbaar maken. De grijze blokjes geven de grootte en positie van de logo s aan, zorg ervoor dat de logo s hier binnen passen. Na het plaatsen van de logo s in het document dienen de grijze blokjes weer onzichtbaar gemaakt te worden, maar let erop dat de witte achtergrond wel zichtbaar is. De tekst in association with is naar wens aan te passen. Gebruik het logoscherm in combinatie met een achtergrondbeeld (video/foto). Om het logoscherm leuk in te laten vliegen kun je het Push effect gebruiken (Adobe Premiere Pro) en in het Effects Panel het hokje Reverse aanvinken. Voor het uit laten vliegen kun je een Push effect zonder Reverse gebruiken. N.B. Bij het gebruik van 7 of meer logo s kun je de achtergrondfoto weglaten, zorg ervoor dat de logo s in dezelfde verhoudingen geplaatst worden.

11 Stap 6: Credits-screen.ai In het credits screen kun je bijvoorbeeld een call-to-action boodschap plaatsen, een website voor meer informatie tonen, of een lijstje met namen laten zien die aan een project hebben meegedaan. Als je een langere url in het url-balkje wilt plaatsen moet je het balkje breder maken, zonder de hoek van de rechterhoek te veranderen. Aan te raden is om in Illustrator de twee punten van de linkerzijde van het balkje naar links te verplaatsen zodat het balkje breder wordt, net zolang tot de url mooi past. Het url-balkje inclusief url-tekst moet daarna weer gecentreerd worden binnen het scherm. Het.ai ontwerpbestand kan vervolgens in Premiere Pro worden geïmporteerd en op de tijdbalk worden geplaatst. Stap 7: Outro RUG Eindig elk filmpje met een outro met het Nederlandse of Engelse RUG logo (outro_rug.mov / outro_ug.mov). Gebruik deze helemaal aan het einde van de video, in combinatie met een achtergrondbeeld (video of foto).

12 Stap 8: Export settings Je kan het bron materiaal matchen, maar er zijn ook veel goede presets: zoals YouTube 1080p (voor als je beeldmateriaal 1080p is) of YouTube 720p (voor 720p). Dit is een logische keus aangezien deze het meeste beschikbaar is op YouTube.

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14 STIJLGIDS HVA-VIDEO HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM RICHTLIJNEN HVA-VIDEO VERSIE 1.0 2 INHOUD Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina

Nadere informatie

Toolbox rijkshuisstijl voor video

Toolbox rijkshuisstijl voor video Toolbox rijkshuisstijl voor video Aftiteling, naamtitels en titelkaarten... 2 Wanneer gebruik je wat?... 2 Richtlijnen voor gebruik... 2 Aftiteling aanmaken... 4 Naamtitel aanmaken... 5 Titelkaart aanmaken...

Nadere informatie

ANIMATIE EIGEN NAAM. F Fo Fon Fons FonsG FonsGo FonsGoo FonsGoos FonsGoose FonsGoosen. Achtergrond Ontwerp een passende achtergrond bij je eigen naam.

ANIMATIE EIGEN NAAM. F Fo Fon Fons FonsG FonsGo FonsGoo FonsGoos FonsGoose FonsGoosen. Achtergrond Ontwerp een passende achtergrond bij je eigen naam. ANIMATIE EIGEN NAAM Opdracht 1 Ontwerp een animatie met je eigen naam op een achtergrond en plaats er passende muziek bij. Probeer de muziek en de animatie op elkaar af te stemmen. Tekstlagen - Formaat

Nadere informatie

Animatie. Korte opdrachten. Tekst Geluid Beeld

Animatie. Korte opdrachten. Tekst Geluid Beeld Animatie Korte opdrachten Tekst Geluid Beeld 1 Tekstanimatie Tekstlagen - Maak een Nieuw bestand: 800 px breed 200 px hoog 72 dpi kleur RGB. - Geef de achtergrond een kleur of verloop die je leuk vindt.

Nadere informatie

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Letters willekeurig in een titel laten opkomen. Dit wordt mijn titel Open PhotoShop 'File' 'New' in de preset kies je voor 'Pal D1/DV 720x576 (with

Nadere informatie

#04: Klik met rechter muisknop in het wit tussen de bestanden en kies met linker Alles selecteren

#04: Klik met rechter muisknop in het wit tussen de bestanden en kies met linker Alles selecteren XP...Workshop Movie Maker Deel 1 Filmpje maken van foto s: Moviemaker is een gratis programma van MS en zit in elke computer bij de programma s... Alle studie materieaal zit bij het CCBS in de map Mijn

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen

Web. TU Delft. Huisstijlrichtlijnen TU Delft Web TU Delft Huisstijlrichtlijnen Index 1 Broodtekst 2 Titels 3 Template homepage 4 Template vervolgpagina s 5 Hoofdmenu 6 Submenu 7 Headers 8 Tabblad 9 Tabblad varianten 10 Tabblad nieuws / agenda

Nadere informatie

22. Sjablonen. In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken.

22. Sjablonen. In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken. 22. Sjablonen In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken. Een sjabloon is een speciaal bestand dat u kunt gebruiken als model voor een

Nadere informatie

Het logo, horizontale variant (voorkeursvariant)

Het logo, horizontale variant (voorkeursvariant) Het logo, horizontale variant (voorkeursvariant) Het logo is opgebouwd uit het wapen, de slash en de naam Rijksuniversiteit Groningen. Het ontbreken van hoofdletters in de naam van de universiteit is een

Nadere informatie

Online videobewerking: 1. Offline vs. Online

Online videobewerking: 1. Offline vs. Online Online videobewerking: 1. Offline vs. Online... 1 2. WeVideo... 2 2.1. Inloggen... 2 2.2. Een nieuw project starten... 3 2.3. Media Importeren... 5 2.4. OPDRACHT... 7 2.5. Publiceren... 8 BIJLAGE: Videobestanden

Nadere informatie

VIDEO-EDITING PREMIERE PRO

VIDEO-EDITING PREMIERE PRO VIDEO-EDITING PREMIERE PRO Filmpjes downloaden Maak een speciale map aan waarin je de te bewerken filmpjes plaatst. Filmpje vanaf je telefoon Download rechtstreeks door middel van je telefoonkabel of mail

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

Natuurmonumenten-video s

Natuurmonumenten-video s Natuurmonumenten-video s Natuurmonumenten maakt al jaren gebruik van video. Centraal in een video van Natuurmonumenten staat het verhaal, ongeacht de vorm. Gemene deler is het overbrengen van 'fascinatie

Nadere informatie

Styleguide + Technische Handleiding

Styleguide + Technische Handleiding Styleguide + Technische Handleiding Algemeen Welkom Voor u ligt de handleiding van de 2doc template. De template bestaat voor verschillende programma omgevingen: - After Effects - Premiere Pro - Final

Nadere informatie

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Deze les ga je een filmpje maken van vier bewegende afbeeldingen met muziek en tekst. Zorg voordat je begint dat je vier grote afbeeldingen (minimaal 1000 800

Nadere informatie

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING 1 INHOUD 1. Wat zit er in de toolkit? 3 2. Aanpassen middelen naar eigen huisstijl 4 3. Hoe gebruik je het werkbestand? 9 4. Fotografie standaard 12 5. Do s & don ts

Nadere informatie

voor stagiares door stagiares

voor stagiares door stagiares voor stagiares door stagiares inhoud 1. Tefeloon nummers 2. instellingen en opslaan Naamgeving en opslaan nieuw project of basis project beeldkrant Projecten en Sequence settings Sequence settings SD Sequence

Nadere informatie

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 2 Inhoud 1 Logo... 3 Do s and don ts... 3 Witruimte rondom logo... 4 Minimale formaat... 4 2 Kleurgebruik... 5 3 Typografie... 6 4 Label '100% verkeersveilig'...

Nadere informatie

ZILVER folie. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document zilver folie klaar te maken.

ZILVER folie. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document zilver folie klaar te maken. ZILVER folie Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document zilver folie klaar te maken. KORTE UITLEG Voorbereidingen voor het aanbrengen van zilver folie Wat is zilver folie? Zilver folie is

Nadere informatie

Aanleverspecificaties online

Aanleverspecificaties online Aanleverspecificaties online Sky Radio Group Bannering Takeover Sky Radio: Brievenbus 980*200 flash met clicktag Background voor brievenbus 2560*220, waarbij de brievenbus er gecentreerd op past Background

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

#01: #02: #03: Clips maken van video bestanden #04: Importeren #05: #06: Plusje

#01: #02: #03: Clips maken van video bestanden #04: Importeren #05: #06: Plusje XP...Workshop Movie Maker Deel 2 Geimporteeerde video s bewerken met Moviemaker dat is een gratis programma van MS en zit in elke computer bij de programma s... Alle studie materieaal zit bij de CCBS in

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een call to action button? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Het wordt regelmatig geroepen. Je hebt call to action buttons nodig op je

Nadere informatie

Muse Stappenplan Interactieve vormgeving en productie

Muse Stappenplan Interactieve vormgeving en productie 1. Pagina aanmaken Je maakt een nieuw bestand, de standaardinstellingen kun je zo laten staan. Dit formaat is namelijk op de meeste beeldschermen te bekijken. Je ziet onderaan een witte pagina staan en

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Afbeeldingen - formaat aanpassen

Afbeeldingen - formaat aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Twee nieuwe manieren om foto s in je webshop te plaatsen - Hoe je het formaat van afbeeldingen kunt aanpassen Eindresultaat Een foto met de juiste afmetingen met een goede

Nadere informatie

Sky Radio Group Bannering

Sky Radio Group Bannering Sky Radio Group Bannering Takeover Sky Radio: Brievenbus 980*200 flash met clicktag Background voor brievenbus 2560*220, waarbij de brievenbus er gecentreerd op past Background content (zijkanten) 2000*960

Nadere informatie

Huisstijlhandboek HiHaHo. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari Versie 1.1

Huisstijlhandboek HiHaHo. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari Versie 1.1 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de HiHaHo huisstijl Januari 2016 - Versie 1.1 Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en pay-off 4. Playbutton 5. Omgaan met het logo 6. Typografie

Nadere informatie

televisievormgeving 2010 voor Final Cut Pro Update Oktober 2010

televisievormgeving 2010 voor Final Cut Pro Update Oktober 2010 televisievormgeving 2010 voor Final Cut Pro Update Oktober 2010 de nieuwe huisstijl Inhoud Update Oktober 2010 Introductie 3 Openers 6 Sluiters 7 Aftiteling en Sluiters 8 Aftiteling: Kaarten 9 Aftiteling:

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Spring

mailgroep photoshop Copyright Spring Spring Deze les is gemaakt in CC2014, kan zeker ook met lagere versies gemaakt worden, maar sommige dingen zullen enigszins afwijken en/of dienen op een andere manier toegepast te worden volgens de gebruikte

Nadere informatie

Gebouwaanduidingsborden, vrijstaand

Gebouwaanduidingsborden, vrijstaand Rijksuniversiteit Groningen Buitenbewegwijzering Gebouwaanduidingsborden, vrijstaand Rijksuniversiteit Groningen, versie 1.01, augustus 010 pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding Inleiding 3 Vervaardiging 4

Nadere informatie

Handleiding videobewerking met Windows Moviemaker

Handleiding videobewerking met Windows Moviemaker Handleiding videobewerking met Windows Moviemaker 1 Inleiding 2 2 Vereiste apparatuur 2 3 Stappenplan videobewerking 2 4 Windows Moviemaker 3 4.1 Indeling van het programma 3 4.2 Mogelijkheden op de tabbladen

Nadere informatie

Een doorzichtige wereldbol

Een doorzichtige wereldbol Een doorzichtige wereldbol Om een wereldbol te maken gaan we eerst een wereldkaart in Photoshop bewerken om daarna in Illustrator er een bol van te maken. Als we een doorzichtige wereldbol hebben, plaatsen

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies Custom & fixed Index Collectie Product. Instellingen Costum & fixed Collectie & product Collectieheaders aanpassen

Inhoud. Installatie. Functies Custom & fixed Index Collectie Product. Instellingen Costum & fixed Collectie & product Collectieheaders aanpassen Inhoud Installatie Functies Custom & fixed Index Collectie Product Instellingen Costum & fixed Collectie & product Collectieheaders aanpassen Contact 3 4 5 5 6 6 12 14 16 2 Installatie Installatie Als

Nadere informatie

Rijksuniversiteit Groningen. Visitekaart instructie

Rijksuniversiteit Groningen. Visitekaart instructie Rijksuniversiteit Groningen Visitekaart instructie Visitekaart Visitekaart invoer Vanaf de basislijn op 26,5 mm wordt alle informatie ingevoerd. De verschillende soorten informatie worden gegroepeerd en

Nadere informatie

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23 HUISSTIJLGIDS INHOUD 2 1. LOGO 3 2. KLEUREN 9 3. TYPOGRAFIE 12 Typografie voor drukwerk...14 Online typografie...17 4. HASHTAG 20 5. ONLINE TOEPASSINGEN 23 Facebook visual 1200 x 1200...24 Uitgavedatum:

Nadere informatie

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken.

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. SPOT-UV Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. KORTE UITLEG Voorbereidingen voor het aanbrengen van spot-uv Wat is spot-uv? SPOT-UV lak is een glanzende lak die

Nadere informatie

Vyond. Handleiding.

Vyond. Handleiding. Vyond Handleiding educate-itbalie@uu.nl Inhoud Waarom Vyond? 3 Quickguide 4 Het programma Vyond 5 FAQ s 6 Contactmogelijkheden 7 Bijlage: Leeg script 8 2 07-09-2018 Waarom Vyond? Animaties in het onderwijs

Nadere informatie

INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen 3. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: Foto s en/of afbeeldingen toevoegen:

INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen 3. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: Foto s en/of afbeeldingen toevoegen: INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: cel noemt men de plaats waarin b.v. deze tekst staat 3 Foto s en/of afbeeldingen toevoegen: 4 Het uiterlijk

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project.

Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project. Monteren van een STOP MOTION filmpje ADOBE PREMIER Stap 1: Hoe start je een nieuw project. Vooraleer we beginnen met de software te gebruiken is het beter om alle programma s die we niet nodig hebben af

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in:

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie

Les 1. Digitale Media - DTP 1

Les 1. Digitale Media - DTP 1 Intro InDesign werkt met objecten, dit zijn alle elementen die je op een pagina kunt plaatsen. Bijvoorbeeld hulplijnen, om aan te geven waar de marges van de pagina s komen, maar ook tekstkaders, illustratiekaders,

Nadere informatie

Cursus Mobjects 4.0 freeware LES 12 external applications Imaging Application Ctrl enter titels Maskers

Cursus Mobjects 4.0 freeware LES 12 external applications Imaging Application Ctrl enter titels Maskers Cursus Mobjects 4.0 freeware LES 12 Ik heb u nog niet verteld dat u een beeld in Mobjects,direct kan openen bv.in Photoshop. Ga gewoon naar Instellingen in de bovenste balk. Je krijgt onderstaand venster:ga

Nadere informatie

Tickertext in de serie BrightSign players

Tickertext in de serie BrightSign players Tickertext in de serie BrightSign players Project: Maak een project met bijvoorbeeld twee zones (basis templates), waarbij zone 1 de video zone is en zone 2 de Tickerzone. RSS: Klik op de Textzone (zone

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk Handleiding Cv templates Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Maak een keuze: 1 of 2 pagina s 3 Tekst wijzigen 3 Grootte van tekstblok wijzigen 3 Kleur of lettertype veranderen 3 Lettertypes installeren 3 Profielfoto

Nadere informatie

Converteren van video s

Converteren van video s Converteren van video s Mario Somers Juni 0 In de huidige maatschappij volstaat het niet meer om een videofilm op DV of tape te plaatsen om uit te wisselen met anderen. De evolutie van internet, streaming

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids Huisstijlgids www.maldex.be 1 Logo: algemeen Logo in kleur primair Waar mogelijk wordt het logo altijd volledig in kleur gebruikt. Voor gebruik op schermen zijn er RGB-varianten beschikbaar in JPG & PNG.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Powerpoint presentatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

Handleiding gebruik Powerpoint presentatie Nieuwe Hollandse Waterlinie Handleiding gebruik Powerpoint presentatie Nieuwe Hollandse Waterlinie Versie: Oktober 2010 1. Gebruik basispresentatie De basispresentatie is opgezet voor Powerpoint versie 2003 en biedt diverse templates

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant ! De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop Logo kleur Logo kleur aflopend Logo Het logo bestaat uit het provinciale balkje. Bij uitingen van provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl van Marketing Drenthe te

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE Grave is een prachtig stadje dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Dat is bij velen echter nog niet bekend en daarom willen

Nadere informatie

Pro templates. Copyright Starteenwinkel.nl

Pro templates. Copyright Starteenwinkel.nl Pro templates Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: 1. PRO templates; voor wie geschikt? 2. Aan de slag met een PRO template 3. Template Designer 4. Template Editor 5. Sliders aanpassen

Nadere informatie

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave

Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Hippo-handleiding Homepage Inhoudsopgave Homepage... 2 Onderdelen Homepage... 3 Homepage header aanmaken... 4 Header koppelen aan de homepage (home)... 9 Oud nieuws vervangen op de homepage (home)... 11

Nadere informatie

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel Design aanleveren Zelf een design voor een nieuw e-mailtemplate aanleveren welke door ons moet worden omgezet in code? Houd dan rekening met specificaties en beperkingen die hierop van toepassing zijn.

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Expositie X TALENT IN ZICHT. Introductie. Mens en Dier veranderen. Inleiding

Expositie X TALENT IN ZICHT. Introductie. Mens en Dier veranderen. Inleiding TALENT IN ZICHT Introductie Talentgebied (01) MVI Media, Vormgeving en ICT Thema (01) Expositie X Titel opdracht (01) Mens en Dier veranderen Duur opdracht Inleiding In deze opdracht ga je Photoshop verder

Nadere informatie

Nu maak je een template en exporteert hem later naar de gewenste omgeving.

Nu maak je een template en exporteert hem later naar de gewenste omgeving. Gebruik Artisteer Start Artisteer 4 start enigszins anders dan de vorige versies. Vroeger moest je eerst kiezen voor welke omgeving je een template zou maken. Nu maak je een template en exporteert hem

Nadere informatie

Twee modellen, overeenkomsten en verschillen. Lagen in het Stramien

Twee modellen, overeenkomsten en verschillen. Lagen in het Stramien 2 Het 13 punts basislijnstramien begint aan de bovenzijde van de pagina. De regels 01 tot en met 05 worden alleen voor de logobalk gebruikt. Het snijwit verhoudt zich 1: 2 tot het kopwit en het staartwit.

Nadere informatie

Handleiding microfiche- en microfilmapparaat

Handleiding microfiche- en microfilmapparaat Handleiding microfiche- en microfilmapparaat Inhoudsopgave Zelf meenemen p. 2 Apparatuur aanzetten p. 2 Microfilm plaatsen en bekijken p. 4 Microfiche plaatsen en bekijken p. 6 Printen of scannen van film

Nadere informatie

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN illustrator LESBRIEVEN HANDS- ON: OPDRACHTEN: SITE MET ALLE OEFENINGEN VOORKENNIS: PLAATSEN WEBINHOUD GEBRUIK FLASH Adobe illustrator Hét pakket uit de Adobe- suite om vector- a?eeldingen mee te bewerken

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >]

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >] Handleiding Photostory 3 Voor je begint: Photo Story 3 is een programma waarmee je een diashow of fotoverslag kunt maken. Je moet dus eerst foto s hebben voordat je met het programma kunt beginnen. Het

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Filmpje maken in Picasa

Filmpje maken in Picasa Filmpje maken in Picasa De veranderingen in Picasa 3.6 en 3.8 spelen voor dit onderwerp geen rol - hoogstens zijn er kleine verschillen in de schermafbeeldingen. Zie Intro Picasa 3.6NL en Intro Picasa

Nadere informatie

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl GoTalk Now voor ipad Korte Nederlandstalige handleiding aangeboden door www.praatapps.nl START 1 2 3 4 5 6 7 (naam) (naam) Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt

Nadere informatie

Stappenplan Animatie maken

Stappenplan Animatie maken WAT IS POWTOON? Met Powtoon kun je eenvoudig animaties maken. Je begint met een blanco scherm of een bestaande template die je aanpast. Hierbij kun je gebruikmaken van een uitgebreide bibliotheek met scènes,

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photo Story 3 voor Windows 2 Deel 2: Photo Story 3 voor Windows 1. Photo Story is een gratis

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi staat niet stil en is steeds bezig om de tool Prezi te verbeteren. De belangrijkste veranderingen

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

huisstijlhandboek(je)

huisstijlhandboek(je) (je) 2 het logo de wereld 3 het logo Het logo van het Museon bestaat uit een woordmerk (de naam) en een beeldmerk (de globe). Samen vormen ze het logo. In kleur is het woordmerk is altijd antracietgrijs

Nadere informatie

ISO 12647-7. Deel 2 Adobe Indesign. Instructieblad voor de instellingen die gemaakt moeten worden om een drukgerede PDF vanuit Adobe Indesign te maken

ISO 12647-7. Deel 2 Adobe Indesign. Instructieblad voor de instellingen die gemaakt moeten worden om een drukgerede PDF vanuit Adobe Indesign te maken ISO 1647-7 Deel Adobe Indesign Instructieblad voor de instellingen die gemaakt moeten worden om een drukgerede PDF vanuit Adobe Indesign te maken Dit infoblad wordt u aangeboden door: Instellingen voor

Nadere informatie

Animatie. Vloeiende beweging Product Aanbieding

Animatie. Vloeiende beweging Product Aanbieding Animatie Tekst en Geluid Vloeiende beweging Product Aanbieding 2 1 Tekst en geluid Tekstlagen - Maak een Nieuw bestand: 800 px breed 200 px hoog 72 dpi kleur RGB. - Geef de achtergrond een kleur of verloop

Nadere informatie

Ontwerp je eigen krant

Ontwerp je eigen krant Ontwerp je eigen krant 1. Maak een nieuw document van 800 px op 1200px met een resolutie van 72 ppi transparant 2. Voeg een nieuwe laag toe, vul deze met wit en noem deze laag kleur. Pagina 1 3. Geef je

Nadere informatie

TX-KEUR UW KEURMERK

TX-KEUR UW KEURMERK TX-KEUR UW KEURMERK 2018 Inhoud 2 Voorwoord 4 Logo Voor u ligt de huisstijlgids voor het gebruik van het logo van TX-Keur. De huisstijlgids is bedoeld om het gebruik van het logo te stroomlijnen. Op die

Nadere informatie

Logo en Huisstijl reglement

Logo en Huisstijl reglement 2016 Logo en Huisstijl reglement De heeft dit reglement vastgesteld, waarin zij het gebruik van het Senior- OK -beeldmerk en het Senior-OK -woordmerk vaststelt. Dit reglement dient als richtlijn voor de

Nadere informatie

Stappenplan Moovly. Leren. - Klik daarna " + New Moov ".

Stappenplan Moovly. Leren. - Klik daarna  + New Moov . Stappenplan Moovly Leren Zo maak je een Moov die je later met gegevens gaat vullen. - Surf naar http://moovly.com/ - Klik rechts bovenin op de knop "Login". - Voer op het volgende scherm je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding. Look & Feel. RIE Manager. Versie 1 maart IT&Care B.V.

Handleiding. Look & Feel. RIE Manager. Versie 1 maart IT&Care B.V. Handleiding Look & Feel RIE Manager Versie 1 maart 2016 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 4 2. LOOK & FEEL... 5 3. AANPASSEN VAN DE (VASTE) TEKSTEN IN DE RIE MANAGER... 8 4.

Nadere informatie

Stappenplan Moviemaker

Stappenplan Moviemaker Stappenplan Moviemaker 1. Benodigde bestanden: (download via netwerk) Dierengeluiden.mp4 Schattige hondjes.mp4 Speciaal talent.mp4 Coldplay.mp3 Einde.jpg 2 Bestanden openen in Moviemaker Open Windows Live

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Indien het programma niet geïnstalleerd staat kun je het hier downloaden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/essentials

Indien het programma niet geïnstalleerd staat kun je het hier downloaden: http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-live/essentials 1 Inleiding Windows Live Movie Maker is een gratis programma waarmee je eenvoudig zelf filmpjes kunt monteren. Die filmpjes kunnen samengesteld worden uit foto s, video- en geluidsfragmenten. Je zelfgemaakte

Nadere informatie

Televisie. Vormgeving. Richtlijnen idents, naamtitels, lettertype, aftitelingen. Januari 2013

Televisie. Vormgeving. Richtlijnen idents, naamtitels, lettertype, aftitelingen. Januari 2013 Televisie Vormgeving Richtlijnen idents, naamtitels, lettertype, aftitelingen Januari 2013 Inhoud 04 05 06 07 08 09 10 12 14 18 19 20 NTR Televisievormgeving Vormgevingspakket Idents voor en na Programma

Nadere informatie