Activiteitenplanning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenplanning"

Transcriptie

1 Activiteitenplanning

2 2 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis Inhoudsopgave 1 Afgelopen half jaar Activiteiten Openingsdag Invitatietoernooi Familietoernooi met Barbecue Laddercompetitie Trainingen Racket tos Planning Bijlagen... 14

3 3 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 1 Afgelopen half jaar In het seizoen van is er een activiteitenplanning opgesteld. Deze zijn tevens op de website van de afdeling Tennis na te lezen. Hier stond het halfjaarprogramma weergegeven met data en tijden. Aangenomen is dan ook dat deze activiteiten uiteindelijk zijn uitgevoerd. Hieronder staat weergegeven welke activiteiten opgenomen zijn in het communicatieplan (2009, zie ook bijlage), waarbij de activiteiten die daadwerkelijk zijn uitgevoerd dikgedrukt zijn: Invitatietoernooi Het invitatietoernooi heeft een open karakter. Er wordt ingeschreven als koppel (dubbel of mix). Voorwaarde is dat een persoon lid is van Quick1888 en de ander niet. De relatie ten opzicht van die ander is niet van belang. Dit evenement vindt meestal plaats in het begin van het jaar. Afhankelijk van de start van de Gemeentelijke Kampioenschappen en op welke datums diverse feestdagen vallen, wordt het evenement gepland in februari of maart. Bij dit evenement staat de gezelligheid voorop. Tussen door wordt er vaak in twee groepen gebruik gemaakt van een eenvoudige lunch. Na afloop wordt er onder het genot van een drankje nog gezellig nagekletst. Meestal krijgen de deelnemers nog een leuke attentie na afloop. Inschrijving voor dit evenement kan vanaf begin januari. Openingsdag De openingsdag vond / vindt plaats aan het begin van het seizoen en is toegankelijk voor alle leden. Naast tennis zullen er ook neven activiteiten georganiseerd worden. Mocht er veel jeugd aanwezig zijn, dan zal bij de nevenactiviteiten hier ook aandacht aan geschonken worden. De openingsdag heeft een sportief en gezellig karakter. Basisschooldag Op deze dag kunnen verschillende basisscholen een uurtje tennissen. Op deze manier kunnen nieuwe jeugdleden kennis maken met de tennissport bij Quick1888. Racket toss De rackets van deelnemers worden op één hoop gelegd. Vandaar uit worden twee rackets gepakt, waarvan de eigenaren tegen elkaar spelen. Hierbij moet er wel op worden gelet dat de partijen ongeveer even sterk zijn. Rackettoss is een avond voor vooral nieuwe en beginnende leden, met als doel andere tennissers te leren kennen, de tennishorizon te verbreden, tips te krijgen van andere leden en om een gezellige avond te hebben.

4 4 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis Laddercompetitie De ladder is een ranking van alle deelnemers. Het doel is om zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen aan het einde van het seizoen. De laddercompetitie is er voor iedereen op alle niveaus. Het doel is om eens tegen wat andere mensen te spelen dan je gebruikelijke kringetje. Daarnaast is het een mooie manier om wedstrijdervaring op te doen. De laddercompetitie is gemengd. Dames en heren spelen door elkaar en kunnen elkaar dus ook uitdagen. De competitie wordt in een piramidevorm weergegeven, hetgeen inhoudt dat men alleen een deelnemer kan uitdagen die een trap boven de uitdager staat. Activiteitenavonden Staat niet verder gespecificeerd in het communicatieplan. Gericht wordt in ieder geval op de huidige leden. Club tour Clinics Deze activiteiten wordt tevens niet omschreven in het communicatieplan, maar betreffen clinics die gegeven worden door bekende tennisspelers, in de nabije omgeving van de vereniging. Familietoernooi en Barbecue Leden nemen familieleden mee om kennis te maken met tennis en niet te vergeten voor de gezelligheid. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen er poules gemaakt worden. Hieruit zullen kruisfinales, halve en finale volgen. Om de dag gezellig af te sluiten zal er een barbecue plaatsvinden waaraan alle deelnemers deel kunnen nemen. Om te barbecueën moet het weer mee zitten, daarom kan deze activiteit het beste rond zomervakantie georganiseerd worden. Clubkampioenschappen Het doel van de clubkampioenschappen is om te bepalen wie er in verschillende klassen de beste speler van de club is. Het is een prestatietoernooi waarbij het draait om gezelligheid, maar ook om prestatie. De clubkampioenschappen zijn voor elk lid van de club. Wel zal er verschil gemaakt worden in leeftijden en klassen waarin zij spelen.

5 5 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis Van de plaatsgevonden activiteiten is echter geen evaluatie voor handen, waardoor niet bepaald kan worden welke van de daadwerkelijk uitgevoerde activiteiten succesvol zijn gebleken. Dit is alleen meetbaar aan de hand van de bevindingen van de destijds aanwezigen die nu plaats hebben genomen in het bestuur. Over de activiteiten die niet plaats hebben gevonden kan dus ook niet veel gezegd worden. Door middel van benchmarking 1 zal echter gekeken kunnen worden wat bij andere verenigingen succesvolle activiteiten zijn geweest die kunnen bijdragen aan het behalen van de doelstelling van Quick1888 Tennis. 1 Benchmarken is het vergelijken én verbeteren van de resultaten van de organisatie, waarbij buiten de muren van de eigen organisatie wordt gekeken.

6 6 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2 Activiteiten Bij een vereniging horen bepaalde activiteiten. Hierdoor krijgen leden het gevoel dat er iets voor hun gedaan wordt en ontstaat er betrokkenheid. Het is dus zaak dat ook het volgende seizoen en wellicht zelfs in de winter activiteiten op het programma komen te staan en dat de huidige leden hiervan op de hoogte zijn. Criteria die voor deze activiteiten zijn opgesteld zijn dat de kosten niet te hoog mogen zijn, de activiteiten laagdrempelig zijn en dat er voor elk wat wils is. Daartoe zullen in het seizoen de volgende activiteiten georganiseerd worden: Openingsdag; Invitatietoernooi; Familietoernooi en barbecue; Laddercompetitie; Trainingen; Rackettos; De bovenste vier activiteiten vinden eenmalig plaats, de onderste zijn terugkomende activiteiten die dus met een bepaalde frequentie plaatsvinden. Hieronder zal per activiteit de zogenaamde 3 W s omschreven worden (Wat, voor Wie, Wanneer, (Waar en Waarom zijn niet van toepassing). Ook worden de spelregels van de desbetreffende activiteit kort toegelicht.

7 7 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2.1 Openingsdag Wat De opening van het nieuwe tennisseizoen, waarbij gezelligheid vooropstaat, net als kennismaking met andere oude en nieuwe leden. Naast tennis zullen er ook nevenactiviteiten georganiseerd worden. Wie (voor) Voor alle leden die zich aanmelden. Op de dag zelf zal het speelschema bekend worden. Sportieve omgang met elkaar staat centraal. Het gaat dus om de opening van het nieuwe tennisseizoen. Wie (door) De openingsdag fungeert als een soort van startschot voor het aankomende seizoen. Daartoe is het van belang dat de trainer aanwezig is en ook leden van het bestuur. Op deze manier toont de vereniging betrokkenheid met zijn leden. ROC studenten kunnen een rol spelen bij het maken van het speelschema. Voor hulp bij de nevenactiviteiten kunnen leerlingen van het Kandinsky college worden ingezet. Spelregels 1. Deelnemers dienen om 10:00 zich te melden bij verzorger(s) van de openingsdag. 2. Op het clubhuis is het speelschema te vinden. 3. Tijdens het openingstoernooi worden er voornamelijk dubbels gespeeld. 4. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt bepaald hoelang er gespeeld wordt. Bij veel wachtende, 1 lange tiebreak tot de eerste 15 gewonnen punten heeft. Bij geen of weinig wachtende kan er 1 set tot de 6 gespeeld worden. 5. Tussen de wedstrijden door en wanneer spelers vrij zijn mogen er geen alcoholische dranken genuttigd worden. Wanneer De openingsdag zal plaatsvinden op 3 april 2010, aan het begin van het nieuwe seizoen. Voor het openingstoernooi is inschrijving noodzakelijk. Dit kan via de website van de vereniging op Opmerkingen Afhankelijk van het animo en het aantal inschrijvingen moet gekeken worden naar de nevenactiviteiten. In overleg met het bestuur en de omnivereniging kan er bijvoorbeeld een lunch aangeboden worden. Of kan er bijvoorbeeld een springkussen gehuurd worden voor jeugdigen.

8 8 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2.2 Invitatietoernooi Wat Het invitatietoernooi heeft een open karakter. Er wordt ingeschreven als koppel (dubbel of mix). De relatie ten opzicht van die ander is niet van belang. Wie (voor) Voor alle leden die zich aanmelden. Op de dag zelf zal het speelschema bekend worden. Sportieve omgang met elkaar staat centraal. Wie (door) Afhankelijk van de grootte van het toernooi zijn er een aantal begeleiders nodig om het toernooi in goede banen te leiden. Zo moeten wedstrijduitslagen verwerkt worden en moeten mensen terecht kunnen met mogelijke vragen. Ook moeten de spelregels duidelijk gecommuniceerd worden. Dit is echter na sluiting van de inschrijfperiode snel te inventariseren. Voor de verwerking van wedstrijduitslagen zijn ROC studenten mogelijk aanwezig. Daarnaast zijn bestuursleden van de tennisvereniging aanwezig om vragen van leden te beantwoorden. Spelregels 1. Deelnemers moeten zich via voortijdig aanmelden. 2. Op het clubhuis is het speelschema van het invitatietoernooi te vinden. 3. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt bepaald hoelang er gespeeld wordt. Bij veel wachtende, 1 lange tiebreak tot de eerste 15 gewonnen punten heeft. Bij geen of weinig wachtende kan er 1 set tot de 6 gespeeld worden. 4. Tussen de wedstrijden door en wanneer spelers vrij zijn mogen er geen alcoholische dranken genuttigd worden. Wanneer Het toernooi wordt gespeeld in week 19, dat is dus midden in mei. Het toernooi duurt 1 dag en wordt ingepland op zaterdag 15 mei. Er is voor één dag gekozen aangezien wij denken dat dit de sterke kant van dit toernooi is, kort en krachtig. Je hoeft in je planning geen weken vrij te houden. Bij een dergelijke opzet heeft dat ook consequenties voor de deelnemers. Door middel van een krap schema kunnen er geen uitzonderingen en / of verhinderingen zijn. Er wordt van de deelnemers dan ook medewerking gevraagd om te spelen zoals zij ingepland zijn. Op deze manier kan Quick 88 een sportief en gezellig toernooi garanderen.

9 9 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2.3 Familietoernooi met Barbecue Wat Het familietoernooi is een competitie waarbij er gespeeld wordt met dubbelkoppels. Er worden enkele wedstrijden gespeeld. Aan het einde van de dag worden een eerste, tweede en derde prijs weggeven. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Wie (voor) Alle leden van de tennisvereniging Quick 88 kunnen zich aanmelden voor het familietoernooi. Hierbij geven zij zichzelf op en daarnaast een familielid. Dit kan zijn een zoon, dochter, broer, zus, vader, moeder, opa, oma of andere familieleden. Wie (door) Bij het familietoernooi zal een wedstrijdschema moeten worden opgesteld, dit is een mogelijke opdracht voor de ROC studenten Sport en Bewegen. Bestuursleden en trainer zijn er om de studenten hier en daar te begeleiden en te helpen met vragen/ opmerkingen van leden. De barbecue moet verzorgd worden door een gespecialiseerd cateringbedrijf, het bestuur zal deze moeten huren voor de activiteit. Spelregels 1. Leden kunnen zich in een tweetal aanmelden via 2. Familieleden hoeven geen lid te zijn van (omni)vereniging Quick Kosten worden voortijdig overgemaakt bij tennisvereniging Quick Er worden enkele wedstrijden gespeeld in een poulesysteem. 5. Er wordt tijdens en tussen de wedstrijd geen alcoholische dranken gedronken. 6. Na de prijsuitreiking zijn deelnemers de rest van de activiteit vrij in hun drankgebruik. 7. Tijdens de barbecue blijven de deelnemers op de daarvoor geschikte plekken. Wanneer Rekeninghoudend met de barbecue wordt deze activiteit rond de zomer georganiseerd. Aangezien de activiteit een gehele dag duurt zal het weekend het beste moment zijn. Er is dan voor gekozen om het familietoernooi met de barbecue op zaterdag 3 juli 2010 te organiseren. De meeste mensen zijn dan vrij van werk en hebben voldoende tijd om een hele dag op het sportpark aanwezig te zijn.

10 10 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2.4 Laddercompetitie Wat De laddercompetitie is een tennis uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar individueel kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ladder te komen. Op deze manier speelt de tennisser tegen wat andere mensen dan het gebruikelijke kringetje. Daarnaast is het een mooie manier om wedstrijdervaring op te doen. Wie (voor) De laddercompetitie is er voor iedereen op alle niveaus. De competitie is gemengd, dames en heren spelen door elkaar en kunnen elkaar dus ook uitdagen. Wie (door) Het bestuur zal de laddercompetitie onder de aandacht van de leden brengen door middel van een digitale nieuwsbrief en door informatie op de website te zetten. Op de site kunnen de tennissers zich ook aanmelden voor de activiteit. De opzet van de laddercompetitie kan worden uitgewerkt door studenten van ROC Sport en Bewegen. Spelregels - Leden moeten zich voortijdig aanmelden via internet of via telefonisch contact; - De leden worden op willekeurige volgorde gerangschikt; - De ladder wordt in het clubhuis en op de website geplaatst; - Een speler kan alleen een deelnemer uitdagen die een trap boven de uitdager staat; - De uitdager neemt zelf via de mail of telefoon contact op met de tegenstander; - Er wordt samen met de tegenstander bepaalt welke dag en tijdstip de wedstrijd wordt gespeeld (binnen 2 weken); - Een wedstrijd wordt bij de laddercoördinator via of telefoon gemeld. Eigen naam, de naam van de uitgedaagde, datum en tijdstip van de wedstrijd wordt hierbij vermeld. - Spelers zorgen zelf voor ballen en hangen de baan af met pasjes. - Er wordt een gewone wedstrijd gespeeld: om 2 gewonnen sets met een tie-break bij Na de wedstrijd meldt de uitdager de uitslag binnen 2 dagen aan de laddercoördinator. Deze zorgt ervoor dat het resultaat van de wedstrijd wordt verwerkt in de ladder. - Wint de uitdager, dan wisselen de spelers van plaats op de ladder. Verliest de uitdager, gebeurt er niets. - Als de uitgedaagde geen tijd heeft om een partij binnen 2 weken te spelen (ongeacht de reden), wisselt hij van plaats met de uitdager. Wanneer De laddercompetitie vindt plaats over een periode van vier maanden. De competitie wordt aan het begin en aan het einde van het seizoen gespeeld.

11 11 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2.5 Trainingen Wat Voor de tennisvereniging is het van belang dat er voor trainingen wordt gezorgd. Hierdoor kunnen onervaren tennissers ook lid van de tennisvereniging worden en is het makkelijker om jeugdleden aan te trekken als deze een training kunnen volgen. Wie (voor) Tennislessen kunnen voor elk lid van toepassing zijn. Beginnende tennissers, maar ook gevorderden kunnen zich opgeven voor een training. Hier moet dan wel voldoende animo voor zijn op datum en tijdstip. Voor in de toekomst zijn speciale jeugdtrainingen ook een optie. Wie (door) Een training wordt gegeven door de trainer, deze kan aangesloten zijn bij de bond of niet. Bij de trainer is van het belang dat deze voldoende is gecertificeerd om tennislessen te geven. In de bijlage zijn verschillende contactgegevens terug te vinden van mogelijke trainers, of personen/organisaties die hierbij kunnen helpen. Spelregels 1. Leden kunnen zich aanmelden voor trainingen bij de activiteitencommissie; 2. Leden moeten minimaal 5 minuten voor begintijd op het tennisveld aanwezig zijn; 3. Leden nemen zelf een tennisracket mee, overig materiaal wordt door de vereniging/ trainer geregeld; 4. Kosten voor de training bedragen maximaal 10,- p.p. per training. Het afgesproken bedrag word tijdens de les overhandigd; 5. Indien leden verhinderd zijn, moeten ze dit voortijdig aan de trainer of activiteitencommissie doorgeven; 6. De trainer is verantwoordelijk voor de invulling van de desbetreffende training. Wanneer Er moet geprobeerd worden minimaal eenmaal per week een training te laten plaatsvinden, waarbij continuïteit van belang is. Indien mogelijk met het aantal leden en de trainer kunnen er meerdere uren per week worden gegeven. Opmerkingen Op dit moment is er nog geen sprake van een vaste trainer. Hier moet zo spoedig mogelijk voor worden gezorgd.

12 12 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 2.6 Racket tos Wat De rackets van deelnemers worden op één hoop gelegd. Vandaar uit worden twee rackets gepakt, waarvan de eigenaren tegen elkaar spelen. Dit om leden meer binding met onze vereniging te geven en onderlinge kennismaking te realiseren. Wie (voor) Rackettoss is een avond voor (nieuwe en beginnende leden), met als doel andere tennissers te leren kennen, de tennishorizon te verbreden, tips te krijgen van andere leden en om een gezellige avond te hebben. Wie (door) De racket tos avond wordt georganiseerd door de tennisvereniging. Arnold Klappe is hiervoor de aangewezen persoon en is wekelijks aanwezig bij de tossavond. De activiteitencommissie moet via een nieuwsbrief de leden op de hoogte stellen van deze avond. Spelregels 1. Leden kunnen zich de avond van de activiteit vrijblijvend aanmelden; 2. Leden nemen zelf een (voor hen herkenbaar) tennisracket mee, overig materiaal wordt door de vereniging/ trainer geregeld; 3. Er is begeleiding in de vorm van een trainer of een aantal ervaren spelers; 4. Er worden enkele wedstrijden; 5. Partijen die tegen elkaar spelen zijn even sterk; 6. Er wordt één set tot de zes gespeeld; 7. In pauzes en na afloop is er de gelegenheid om gezellig wat te drinken (in pauze geen alcohol); Wanneer De rackettos vindt elke dinsdag avond in het tennisseizoen rond plaats op sportpark de Dennen. Opmerkingen Bij de tossavonden van tennisvereniging Quick 88 wordt vaker op basis van pasjes partijen gemaakt in plaats van tennisrackets.

13 13 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis 3 Planning In deze planning worden de activiteiten schematisch weergegeven. Deze planning is gemaakt naar aanleiding van een Gantt-grafiek, per activiteit wordt middels een tijdsbalk aangegeven wanneer deze plaatsvindt. Hierdoor is overlapping van activiteiten (indien aanwezig) duidelijk te zien. Het Grantt-grafiek is opgedeeld in de zeven activiteiten. In het diagram is duidelijk te zien dat de eerste drie activiteiten eenmalig zijn, en dat de overige activiteiten in een bepaalde frequentie terug komen of doorlopend zijn. Zo vinden de laddercompetities over een periode van een aantal maanden plaats, en zal de racket tos elke dinsdag worden georganiseerd.

14 14 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis Bijlage 1 Activiteiten zoals in communicatieplan 2009 Activiteiten april-juli 2009

15 15 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis Bijlage 2 Trainer Mogelijke trainers Hans Potjes Cas Pijnenburg cas890@hotmail.com Ricardo Jacobs rico_nec_nmgn@hotmail.com Hulpbiedende organisaties First in Tennis Erik van Deutekom Stand Bye Management Jos Klaassen

16 16 Activiteitenplanning Quick 88 Tennis Bijlage 3 Winterlocaties Racketcentrum Nijmegen Marie Curiestraat HZ Nijmegen De mogelijkheid is er om op iedere maandag 1 of 2 banen te huren voor of een tennisactiviteit (in de vorm van bijvoorbeeld een clinic) of voor wekelijkse tennislessen. Woensdag is er echter geen plaats meer. Meerdere verenigingen maken gebruik van het racketcentrum, om ook in de winter door te kunnen trainen. Dit gaat veelal via de trainers zelf, die vanuit de vereniging de leden die training willen dit aanbiedt. Het gaat dus wel onder de naam van de vereniging, maar de trainer heeft in principe zijn eigen onderneming. Ook zijn de kosten globaal geïnventariseerd. Deze komen uit op 24 euro per uur per baan bij eenmalige huur. Bij wekelijkse huur van de baan of banen komt dit uit op zo n 20 euro per uur per baan. Dag Tijd Aantal banen Maandag 19:00 20:00 2 Maandag 20:00 21:00 1 Woensdag Vol Overig Op aanvraag Sportpark de Dennen Dennenstraat AB Nijmegen Deze sporthal bevindt zich op het terrein van de omnivereniging Quick en is dus in eerste instantie de aangewezen plek om in de winter door te kunnen spelen / trainen.

Competitie Inleiding

Competitie Inleiding Competitie 2018 Inleiding Met ruim 200.000 tennissers is de Nederlandse tenniscompetitie een van de grootste ter wereld. Daarmee mag je het met recht een groot succes noemen. Toch spelen zo n 400.000 mensen

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

1 Beleidsplan Quick 88

1 Beleidsplan Quick 88 1 Beleidsplan Quick 88 2 Beleidsplan Quick 88 Tennis Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 De vereniging... 4 1.1 Historie Quick 88... 4 1.2 Huidige situatie... 4 1.4 Toekomst... 5 1.5 Missie... 5 1.6 Visie...

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014

Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014 Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014 1) De Jeugd Clubkampioenschappen 2014 worden gehouden van maandag 2 juni tot en met zondag

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief januari Nieuwjaarstoernooi zaterdag 17 januari De Recom organiseert op deze dag voor Sla Raak'ers het openingstoernooi voor het tennisjaar 2015. We maken er

Nadere informatie

Interclub Tennisclub Landen

Interclub Tennisclub Landen Interclub 2017 Tennisclub Landen WAT IS INTERCLUB Clubs uit de regio Limburg stellen teams samen die uit minstens 4 personen bestaan De teams van de verschillende clubs worden in poules ingedeeld. Eén

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

AANMELDING VOORJAARSCOMPETITIE 2018 (regio en landelijke competitie)

AANMELDING VOORJAARSCOMPETITIE 2018 (regio en landelijke competitie) AANMELDING VOORJAARSCOMPETITIE 2018 (regio en landelijke competitie) Inschrijving sluit op 27 november 2017 In het voorjaar van 2018 is er weer een nieuwe competitie. Komend voorjaar zullen er weer enkele

Nadere informatie

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan Toernooicommissie De toernooicommissie van t Weusthag is de commissie binnen de vereniging welke zich toelegt op de organisatie van eigen clubtoernooien en t Weusthag Open. De clubtoernooien hebben zowel

Nadere informatie

Informatie over het combi-lidmaatschap

Informatie over het combi-lidmaatschap Informatie over het combi-lidmaatschap Rood kinderen kunnen met een gecombineerd lidmaatschap zo vaak mogelijk lessen als ze willen (een, twee, drie, of vier keer per week). Voor Oranje, Groen en Geel

Nadere informatie

BEDRIJVENCOMPETITIE

BEDRIJVENCOMPETITIE BEDRIJVENCOMPETITIE 2014 2015 Squash Almere Marathonlaan 20 1318 EE Almere 036 5329029 Inhoudsopgave Squash Almere en de Bedrijvencompetitie... 3 Bedrijvencompetitie... 3 Wedstrijdreglement... 4 Het team...

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Voor nieuwe leden van Tennis Club Noordwijk

Voor nieuwe leden van Tennis Club Noordwijk ABC Voor nieuwe leden van Tennis Club Noordwijk Van harte welkom bij TC Noordwijk. In deze folder geven wij informatie over allerlei zaken waar je mee te maken krijgt bij onze vereniging Activiteitenkalender

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Sport en Spel L1 Periode Inleiding

Sport en Spel L1 Periode Inleiding 2 Sport en Spel Naam: Klas: C Toernooien 1 Inleiding Toernooien zijn een heel belangrijk en een veel voorkomend verschijnsel in de sportcultuur in Nederland. Gemakshalve zijn er twee categorieën te onderscheiden,

Nadere informatie

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen

Algemeen. Uitdagen. Accepteren. Wedstrijduitslagen TennisLadder Inhoud Algemeen... 2 Uitdagen... 2 Accepteren... 2 Wedstrijduitslagen... 2 Inloggen... 4 Tegenstander uitdagen... 5 Uitdaging aanvaarden / weigeren... 8 Score invullen... 8 Paswoord veranderen...

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 Beste ouders/verzorgers, Deze nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Hij staat weer vol met allerlei interessante

Nadere informatie

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden ABC STV Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden Van harte welkom bij de Sassenheimse Tennis Vereniging. Door middel van dit abc tje maken we je alvast een beetje wegwijs binnen

Nadere informatie

TC GRAND SLAM TIENEN vzw / LADDERCOMPETITIE Inleiding

TC GRAND SLAM TIENEN vzw / LADDERCOMPETITIE Inleiding TC GRAND SLAM TIENEN vzw / LADDERCOMPETITIE 2017 Inleiding De GS ladder is een recreatieve competitievorm waarin clubleden tijdens het zomerseizoen meerdere wedstrijden kunnen spelen tegen andere clubleden

Nadere informatie

Competitie Jeugd Najaar 2013

Competitie Jeugd Najaar 2013 Competitie Jeugd Najaar 2013 Aan alle jeugdleden van T.V. De Punt Zeewolde, mei 2013 Beste Jeugdspelers, Komend najaar 2013 zal onze vereniging meedoen met de jeugd najaarscompetitie van de KNLTB, in de

Nadere informatie

Open Dag groot succes!

Open Dag groot succes! TV OERTERP WWW.TENNISVERENIGING-OERTERP.NL TV Oerterp nieuwsbrief Mei 2012 jaargang 14 nummer 6 MET JULLIE WAS ER WÉL EEN BAL AAN! VERSLAG PAASTOURNOOI Open Dag groot succes! door Ben De Open Dag op 24

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016 Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2016 Nummer 1 januari Van de voorzitter Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016 Terugblik: Tijdens de ALV is al veel ter sprake gekomen over het afgelopen

Nadere informatie

world tour en competitie informatie ouders

world tour en competitie informatie ouders world tour en competitie informatie ouders De competitie voor de rode en oranje kinderen is vanaf september 2013 ingrijpend veranderen en heeft een nieuwe naam gekregen: World Tour. Meer informatie vindt

Nadere informatie

Schrijf je in voor. World Tour of Groene najaarscompetitie. najaar 2014

Schrijf je in voor. World Tour of Groene najaarscompetitie. najaar 2014 Schrijf je in voor World Tour of Groene najaarscompetitie najaar 2014 In september start de World Tour en Groene competitie. Deze competitievormen zijn voor kinderen t/m 12 jaar. Doe mee en schrijf je

Nadere informatie

Evenementen kalender 2014

Evenementen kalender 2014 Winter Training Husselen Competitie Activiteiten Bijzonderheden Trainingen volgens schema - Carperion Evenementen kalender 2014 Wil van Zorge Competitie volgens schema zie (afhankelijk van competitie tot

Nadere informatie

Interne vrijdagavond-competitie

Interne vrijdagavond-competitie Interne vrijdagavond-competitie Op 23 september begint TVN s gezellige interne vrijdagavond- competitie. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen!! Geef je op met of zonder partner! Je speelt één dubbelpartij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Cluborgaan van de Haagse Tennisvereniging. Nummer 2

Cluborgaan van de Haagse Tennisvereniging. Nummer 2 Cluborgaan van de Haagse Tennisvereniging Nummer 2 Inhoud: pagina Van de Voorzitter 2 Van de Secretaris 3 Van de Technische Commissie - Clubkampioenschappen dubbels 2009 4 - Competitie eten 2009 6 - Racket

Nadere informatie

Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC)

Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC) 2015 Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC) NEDERLANDSE FLIPPER VERENIGING (NFV) JEROEN DEKKER INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1.0 De algemene spelregels van de LFC... 2 2.0 Verschillende type poules...

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland

Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland Inhoud Algemeen... 4 Contactadressen en telefoonnummer... 4 Jeugdcommissie... 5 Maak kennis met tennis... 6 Vervolg maak kennis met tennis...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017 NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 2017 VAN DE VOORZITTER VINCENT Met nog vier badmintonmaanden voor de boeg staan er nog een hoop leuke activiteiten op het programma. Om te beginnen het ouder-kindtoernooi

Nadere informatie

Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland

Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland Inhoud Algemeen... 3 Contactadressen en telefoonnummer... 3 Jeugdcommissie... 3 Maak kennis met tennis... 4 Vervolg

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016

Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Nieuwsbrief nummer 2 Juni 2016 Beste leden, donateurs en sponsoren, De voorjaarscompetitie 2016 is weer afgelopen. De uitslagen van de teams die hebben deelgenomen aan de competitie zijn: Gemengd dubbel

Nadere informatie

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam: _ Groep School : _ : _ BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Woensdag 21 februari 2018 Groep 5 t/m 8 Mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsponsor: Locatie: De Talter, Stouwdamsweg 4, Oldebroek Blauw

Nadere informatie

Nieuwsbrief TC Groot Driene

Nieuwsbrief TC Groot Driene Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2016 Nummer 12 december Van de voorzitter Beste medetennissers, Clemens Tenniglo start als nieuwe trainer bij ons per 1-1-2017, hij volgt Gerco Hensema op. Helaas wordt

Nadere informatie

TUMKENS CUP. wedstrijdreglement TC TUMKENS VZW. mei 2017

TUMKENS CUP. wedstrijdreglement TC TUMKENS VZW. mei 2017 TUMKENS CUP wedstrijdreglement mei 2017 TC TUMKENS VZW Pastoor Pitetlaan 30; 3130 Betekom tc-detumkens.be TC Tumkens clubnummer 7085 bij Tennis Vlaanderen INHOUD 1 Verloop Tumkens Cup... 1 1.1 Categorieën...

Nadere informatie

A.T.V. LUCTOR ET EMERGO Ben jij straks lid van de leukste sportvereniging van Almelo?

A.T.V. LUCTOR ET EMERGO Ben jij straks lid van de leukste sportvereniging van Almelo? A.T.V. LUCTOR ET EMERGO Ben jij straks lid van de leukste sportvereniging van Almelo? Algemene informatie De Almelose Tennisvereniging Luctor et Emergo is opgericht in 1898 en is één van de oudste tennisverenigingen

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Inschrijven voor 27 augustus dus JEUGD, JUNIOREN, SENIOREN en de Zomer Challenge BELANGRIJKE DATA

Inschrijven voor 27 augustus dus JEUGD, JUNIOREN, SENIOREN en de Zomer Challenge BELANGRIJKE DATA Inschrijven voor 27 augustus 2018 Het Park Event is voor ALLE TVN-leden... dus JEUGD, JUNIOREN, SENIOREN en de Zomer Challenge BELANGRIJKE DATA Zondag 2 September Toernooi voor Basis scholieren en middelbare

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Reglement 1 e Klasse. Nov Pagina 1 van 6

Reglement 1 e Klasse. Nov Pagina 1 van 6 Reglement 1 e Klasse Nov 2018 Pagina 1 van 6 1 Verantwoordelijkheden 1.1 Competitieleider/coördinator (CL) Ledenadministratie. Planning competitie. Communicatie met de teams. Beheer contributiepot. Bemiddeling

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2016

Reglement Streetsoccertoernooi 2016 Reglement Streetsoccertoernooi 2016 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2016 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

Informatie Jeugdtoernooien

Informatie Jeugdtoernooien Informatie Jeugdtoernooien Geschreven door Jet van der Heiden Jeugdcommissie, Phido 2018 Inhoudsopgave Inloggen Inschrijven toernooi RCJT Toernooien spelen Wat neem je mee naar een toernooi? 1 2 5 6 Inloggen

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

digitil 18 - aug 2014

digitil 18 - aug 2014 digitil 18 - aug 2014 In deze digitil: Reünie op zondag 24 augustus Men s Night op dinsdag 26 augustus Ladies Night op woensdag 27 augustus Zaterdag 30 augustus tennisclinic Sjeng Schalken Jubileum loterij

Nadere informatie

MINI DIGI SHUTTLE. Start van het nieuwe seizoen. Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle,

MINI DIGI SHUTTLE. Start van het nieuwe seizoen. Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle, NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Start van het nieuwe seizoen Nieuwsbrief 6 2015 Mijdrecht 20-08-2015 Beste leden Badmintonvereniging Veenshuttle, Het Badminton seizoen 2015 2016 start weer op 27 augustus

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen TC Volharding Meerssen 26 apr 2016 editie 11 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Het KNMI voorspelde het al eind 2015: Nederland krijgt mogelijk te maken met een nat voorjaar. Dat komt door El Niño, een

Nadere informatie

Evenementen kalender 2015

Evenementen kalender 2015 Winter Training Husselen Competitie Activiteiten Bijzonderheden Trainingen volgens schema - Carperion Wil van Zorge Competitie volgens schema zie (afhankelijk van competitie tot 22 maart) http://www.wilvanzorgetennis.nl

Nadere informatie

LTC HARTEN. Nieuwsbulletin Februari Maart Wijziging in Dinsdagmorgen competitie Dames

LTC HARTEN. Nieuwsbulletin Februari Maart Wijziging in Dinsdagmorgen competitie Dames 1 of 6 01/04/2012 12:53 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuwsbulletin Februari Maart 2012. Bijgewerkt op: 1-04-2012 12:52

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2018

Reglement Streetsoccertoernooi 2018 Reglement Streetsoccertoernooi 2018 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2018 verloopt via formdesk. De schoolsport coördinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Groep 7 Woensdag 27 maart 2019

Groep 7 Woensdag 27 maart 2019 Groep 7 Woensdag 27 maart 2019 Excelsior Maassluis Lavendelstraat 2 Maassluis https://www.excelsior-m.nl/groep7/ Welkom! Voor het 4 de jaar op rij wordt het schoolvoetbaltoernooi gezamenlijk georganiseerd

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Juni 2014

De Hoef Tennisvereniging Juni 2014 De Hoef Tennisvereniging Juni 2014 Zicht op bestuurszaken juni 2014 Nederland is in de ban van het WK voetbal. Het hele land kleurt oranje en dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Ook het WK hockey had

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene informatie... 3. Activiteiten... 6. Gebruik van de banen... 10. Lidmaatschap en contributie... 11. Sponsors...

Inhoudsopgave. Algemene informatie... 3. Activiteiten... 6. Gebruik van de banen... 10. Lidmaatschap en contributie... 11. Sponsors... Tennisvereniging Puttershoek Park: Sportlaan 9, Maasdam Tel: 078-6763205 Postadres: Postbus 5667, 3297 ZH Puttershoek E-mail: info@tvputtershoek.nl Website: www.tvputtershoek.nl Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

Selectietrainingen. Personal Tennis Training - PTT. mhtml:file://c:\users\jan\appdata\local\microsoft\windows\temporary Internet Fil...

Selectietrainingen. Personal Tennis Training - PTT. mhtml:file://c:\users\jan\appdata\local\microsoft\windows\temporary Internet Fil... pagina 1 van 5 In dit nummer: â Trainingen â Activiteiten Tennisschool V&P â V&P Jeugdfonds â Sponsoren â Schooltennis â Tennisvakantie Tennisschool V&P Telefoon: 0183-851490 Nellie van Kolstraat 20 E-mail:

Nadere informatie

Update werkgroepen ALV

Update werkgroepen ALV Nieuwsbrief 4 April 2017 In dit nummer: Update werkgroepen ALV Verslag Van Mun Advies Open toernooi 2017 Clubkampioenschappen TOZ van 10 juni t/m 17 jui 2017 Inschrijven voor de Najaarscompetitie 2017

Nadere informatie

digitil - oktober 2014

digitil - oktober 2014 digitil - oktober 2014 In deze digitil: Algemene Leden Vergadering Tennis clinic door de nieuwe Trainer LTVB Fotoalbum Oude tennisrackets verzamelen Reacties Algemene Leden Vergadering De Algemene Leden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IJSBAAN

NIEUWSBRIEF IJSBAAN NIEUWSBRIEF 01-2012 IJSBAAN Velen van u zullen er geweest zijn, of het gehoord hebben maar voor de genen die het niet weten, onze tennisbaan is 2 weken lang een IJsbaan geweest. Het was een groot succes

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2017

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2017 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2017 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017 in de

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Jeugdcommissie Tennisvereniging Westzijderveld

Jeugdcommissie Tennisvereniging Westzijderveld TENNISKIDS S Jeugdcommissie Tennisvereniging Westzijderveld INHOUDSOPGAVE Inleiding Hoofdstuk 1 Tenniskidsprogramma Wat is dat? 1.1 Tenniskidsprogramma 1.2 Kleuren 1.3 Leeftijd 1.4 Baanlengtes Hoofdstuk

Nadere informatie

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015 Agenda 17 april Kunstmenu groep 3-4 21 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsspelen met ontbijt op school 18.30 uur: voetbaltoernooi alle basisscholen van Leimuiden groep 5-6-7-8 meisjes/jongens gemengd

Nadere informatie

Officiële. NPB padelcompetitie. voorjaar 2017

Officiële. NPB padelcompetitie. voorjaar 2017 Nederlandse PadelBond Officiële NPB padelcompetitie voorjaar 2017 Inhoudsopgave: Nederlandse Padelbond Onderwerp: pagina 1. Inleiding 3 2. Competitieniveaus 4 3. Speeldata 4 4. Speeltijden 5 5. Aanmelding

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen. Introductielessen jeugdleden vrijdag 14 maart 2014. www.tcvolharding.nl IN DEZE NIEUWSFLITS

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen. Introductielessen jeugdleden vrijdag 14 maart 2014. www.tcvolharding.nl IN DEZE NIEUWSFLITS TC Volharding Meerssen 19 april 2014 editie 3 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Introductielessen jeugdleden vrijdag 14 maart 2014 Als uit een winterslaap ontwaakt kwamen de inschrijvingen langzaam binnendruppelen

Nadere informatie

Dartpiramide Sitting Bull

Dartpiramide Sitting Bull Dartpiramide Sitting Bull Begin van het seizoen: Ieder seizoen begint op de eerste donderdag in september. Dan zal ook de nieuwe loting plaats vinden. Dit zal ook na elke periode gebeuren. Contributie:

Nadere informatie

Op de toernooidagen verzorgt v.v. SVH zoals vanouds ook weer o.a..een snoepstand, barbecue, ijskar, poffertjeskraam, en een loterij etc.

Op de toernooidagen verzorgt v.v. SVH zoals vanouds ook weer o.a..een snoepstand, barbecue, ijskar, poffertjeskraam, en een loterij etc. Voorwoord. Welkom op de Herman Figelet Voetbal toernooien van voetbalvereniging SVH. De toernooien vinden plaats op zondag 20 mei en maandag 21 mei. In deze brochure vindt u meer informatie hierover. Onze

Nadere informatie

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport Samenwerking ROC van Twente en Hengelo Sport schooljaar 2015 2016. Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Nadere informatie

november 2016 Dagtoernooi 8 september

november 2016 Dagtoernooi 8 september november 2016 Dit wil ik even kwijt 1 November 2016, de najaarscompetitie is voorbij, de klokken zijn een uur teruggezet, Sinterklaas en (de al niet ) zwarte Piet zijn al bijna weer in het land en de donkere

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Sportkaart Zelhem INFORMATIE

Sportkaart Zelhem INFORMATIE Sportkaart Zelhem INFORMATIE INTRODUCTIE KLEURPLAAT Beste ouders, verzorgers en kinderen van t Loo, Naar het idee van korfbalvereniging S.E.V Zelhem gaan we in Zelhem starten met een Sportkaart. Door deze

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2017

Reglement Streetsoccertoernooi 2017 Reglement Streetsoccertoernooi 2017 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2017 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Programmaboekje schoolvolleybal Basisscholen toernooi oktober Aanvang wedstrijden (14.30 uur)

Programmaboekje schoolvolleybal Basisscholen toernooi oktober Aanvang wedstrijden (14.30 uur) Programmaboekje schoolvolleybal 2017 Basisscholen toernooi 2017 25 oktober 2017 Aanvang wedstrijden (14.30 uur) Locatie: Sporthal Midland Zangvogelweg 140 Amersfoort Beste deelnemers, Voor jullie ligt

Nadere informatie

Groep 8 Woensdag 3 april 2019

Groep 8 Woensdag 3 april 2019 Groep 8 Woensdag 3 april 2019 Excelsior Maassluis Lavendelstraat 2 Maassluis https://www.excelsior-m.nl/groep8 Welkom! Voor het 4 de jaar op rij wordt het schoolvoetbaltoernooi gezamenlijk georganiseerd

Nadere informatie

Interne dubbelcompetitie tennis en padel In dit nummer:

Interne dubbelcompetitie tennis en padel In dit nummer: Nieuwsbrief 12 December 2018 In dit nummer: Interne dubbelcompetitie tennis en padel 2019 Senior Plus toernooi Tennisvereniging TOZ is weer bij de tijd Van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Belangrijke data

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN

TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN TennisTops biedt voor alle volwassenen een gepast aanbod, van beginnend tot gevorderd en van recreant tot de prestatieve tennisser. Voor de periode tussen oktober en Maart 2019

Nadere informatie

VCL vergadering Noordoost Welkom in Zwolle

VCL vergadering Noordoost Welkom in Zwolle VCL vergadering Noordoost 2015 Welkom in Zwolle Agenda Opening Evaluatie Voorjaarscompetitie 2015 Competitiedata voorjaar 2016 Najaarscompetitie Wintercompetitie Project Competitie nieuwe stijl Rondvraag

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Groep 6 Woensdag 20 maart 2019

Groep 6 Woensdag 20 maart 2019 Groep 6 Woensdag 20 maart 2019 M.S.V. 71 Albert Schweitzerdreef 501 Maassluis www.msv71.nl Welkom! Voor het 4 de jaar op rij wordt het schoolvoetbaltoernooi weer gezamenlijk georganiseerd door alle Maassluisse

Nadere informatie

TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS?

TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS? TENNISKIDS WAT IS TENNISKIDS? Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016 NIEUWSBRIEF NTC JEUGD 01 2016 NIEUWSBRIEF NR 1 Het tennis seizoen is vol aan de gang! De trainingen zijn begin april begonnen met een nieuwe trainster, de dorpen geel competitie is opgericht, en de reguliere

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL

JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL JEUGDBELEIDSPLAN TENNISVERENIGING VOERENDAAL 2016-2018 30 mei 2016 Versie 4.0 Jeugdcommissie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen... 4 2.1 Toelichting... 4 3. Jeugdtennis in Nederland... 5 4. Jeugdbeleid

Nadere informatie

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 Doel Maascourt Daviscupcompetitie: Het blijft moeilijk voor spelers om in de winterperiode veel wedstrijden te spelen. Behoudens een korte periode in het

Nadere informatie

ZOMER 2016 LESSEN & STAGES

ZOMER 2016 LESSEN & STAGES ZOMER 2016 LESSEN & STAGES INFO ZOMERLESSEN - 10 lesweken Tennisschool Jongerenverbond vzw en haar gediplomeerde lesgevers biedt tennislessen aan op basis van het kleurensysteem van het KidsTennis project.

Nadere informatie

Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht

Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht INSCHRIJFFORMULIER LIDMAATSCHAP (voor het zomerseizoen ingesloten) Het unieke Meerzicht concept. Tennisvereniging Meerzicht is in oprichting. In 2014 zal de

Nadere informatie

Inhoud Aan de leden Van het bestuur

Inhoud Aan de leden Van het bestuur Inhoud Aan de leden Van het bestuur Jaargang 9 Nummer 2 AAN ONZE LEDEN.. Beste vrienden van GSM, Woord vanuit het Bestuur TV GSM sponsoren Wij willen jullie graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

World Tour en compe..e informa.e ouders

World Tour en compe..e informa.e ouders World Tour en compe..e informa.e ouders World Tour en competitie informatie ouders 1 De compe..e voor de rode en oranje kinderen gaat vanaf september 2013 ingrijpend veranderen en krijgt een nieuwe naam:

Nadere informatie

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon)

Voorbereiding Planning: weken van te voren Totale voorbereidingstijd: 12 uur (gem. 3 uur per persoon) Stappenplan: organisatie van een padel toernooi Wil je als club een padel toernooi organiseren? Dan kan de KNLTB je daarbij helpen! Het organiseren van een padel toernooi op jouw club biedt niet alleen

Nadere informatie

Groep 3 & 4 Woensdag 10 april 2019

Groep 3 & 4 Woensdag 10 april 2019 Groep 3 & 4 Woensdag 10 april 2019 VDL Sportlaan 1, 3141 XN Maassluis https://www.vdl-maassluis.nl/ Welkom! Voor het 4 de jaar op rij wordt het schoolvoetbaltoernooi gezamenlijk georganiseerd door alle

Nadere informatie

PADEL GS TIENEN / LADDERCOMPETITIE 2017

PADEL GS TIENEN / LADDERCOMPETITIE 2017 PADEL GS TIENEN / LADDERCOMPETITIE 2017 Inleiding De PADEL GS ladder is een recreatieve competitievorm waarin clubleden tijdens het lopende seizoen in ploegvorm meerdere wedstrijden kunnen spelen tegen

Nadere informatie

Appoldro 24 januari 2012

Appoldro 24 januari 2012 Appoldro 24 januari 2012 agenda opening mededelingen terugblik op vorig seizoen stand van zaken commissies / vooruitblik financiën wijziging statuten rondvraag sluiting terugblik sportief districts/regiocompetitie

Nadere informatie

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Respons De enquête is door 121 personen ingevuld. Als wij uitgaan van een bezetting van de toernooien door ongeveer 160 tot

Nadere informatie

World Tour en competitie informatie 2014

World Tour en competitie informatie 2014 World Tour en competitie informatie 2014 Vanaf 1 september 2013 is er veel veranderd in tennislandschap: het eerste deel van de Tenniskids World Tour is succesvol van start gegaan. Van 1 t/m 15 januari

Nadere informatie