nieuwsbrief Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om terug te kijken op 2014 en vooruit te blikken op de plannen voor 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om terug te kijken op 2014 en vooruit te blikken op de plannen voor 2015."

Transcriptie

1 nieuwsbrief kdv Villa Kakelbont juni Januari 2015 Schubertplein Vanuit het management Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om terug te kijken op 2014 en vooruit te blikken op de plannen voor Personeel: - Sylvana is in de zomer bevallen van haar 2 e zoontje, Keano. Na haar verlof was het al snel duidelijk dat zij wat meer tijd nodig heeft om aan het werk te kunnen. Inmiddels komt zij regelmatig op bezoek op de Villa. Khadija vervangt Sylvana. - Linda is zwanger van haar 2 e kindje, zij is in mei uitgerekend. Door de zwangerschap heeft zij problemen met de werkbelasting. Sinds 1 december werkt Linda halve dagen. Scholing: - SLO-doelen: dit zijn kerndoelen voor peuters die door de overheid zijn vastgesteld. Een kind moet bij aanvang van groep 1 bepaalde vaardigheden beheersen. Om de medewerkers bekend te maken met deze doelen is in november en december een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Binnen Villa Kakelbont stimuleren wij de kinderen met spel om in de ontwikkeling te groeien. - Meldcode kinderopvang: Vorige jaar zijn de meeste medewerkers geschoold in het herkennen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze winter is voor deze medewerkers een nascholingscursus gepland. Woensdag en vrijdag opvang: Op woensdag en vrijdag is de vraag naar kinderopvang lager dan op de overige dagen. Dit maakt dat wij genoodzaakt zijn om de groepen samen te voegen. De kinderen van de Vlinders spelen die dag in de ruimte van de Bijtjes. De kinderen van de overige groepen spelen in de ruimte van de Rupsen. De personeelsbezetting op deze dagen ziet er vanaf als volgt uit: Woensdag Vrijdag Rupsen Chennel/ Liza Lisette Vlinders Rosanne Susanne Susanne Khadija/Chennel Annemarie Groeneweg heeft het afgelopen jaar op woensdag en vrijdag gewerkt. Zij start vanaf januari op de nieuwe peutergroep in de Goejanverwelleschool. Lisette heeft gebruik gemaakt van ouderschapsverlof en zal in januari op vrijdag gaan werken. Stagiaires: In september zijn de stagiaires weer begonnen. Op iedere groep is er wel één te vinden. Zij stellen zich in deze nieuwsbrief aan u voor. GGD bezoek In september is de inspecteur van de GGD bij ons op bezoek geweest voor een inspectie op kdv Villa Kakelbont. Over dit bezoek heeft de inspecteur zich lovend uitgesproken in het GGD rapport. De rapporten liggen ter inzage op de locatie en zijn terug te vinden op de website van de GGD.

2 Anders dan anders weken Momenteel beleven de medewerkers de anders dan anders weken. Hierbij staan de medewerkers bewust stil bij hun werk en doen het anders dan anders! Iedere week krijgen de medewerkers een thema aangereikt. De afgelopen weken waren dat; eten, ruimte, buiten spelen, toneel/muziek en voorlezen. Dit levert inspiratie en heel veel leuke activiteiten op! Zo heeft Lisette een paar weken geleden pictogrammen van de herfst uitgeprint en is samen met de kinderen buiten op zoek gegaan naar de afbeeldingen. Hierbij wordt ook de woordenschat geprikkeld door de afbeeldingen samen met de kinderen te benoemen. De kinderen hebben genoten van deze activiteit. Rosanne heeft met de kinderen met hun ogen dicht fruit laten proeven. Daarna mochten de kinderen de plaatjes aanwijzen van het fruit dat de kinderen hebben gegeten. Dit was voor de kinderen best spannend, maar iedereen wilde graag meedoen met het experiment! Zo hebben Brenda en Manon hebben een hele dag met de kinderen toneel gespeeld. De kinderen mochten zich verkleden. Ze hebben hierbij gebruik gemaakt van de spiegel, muziekinstrumenten en ook de bijbehorende pictogrammen en ook hebben zij nog liedjes gezongen met de kinderen Foto s online op Via kunt u de foto s van het sinterklaas van donderdag 4 december bekijken. Het komende jaar willen we vaker foto s van de kinderen online zetten. De inlogcode hiervoor is Villakakelbontpixum. Het was een groot succes! Onze dank hiervoor aan de vader van Thorben (van de Bijtjes) en de stagiaires Karin (Vlinders) en Sharon (Bijtjes).

3 nieuwsbrief kdv Villa Kakelbont juni Januari 2015 Oproep voor de wintermaanden Nu het weer wat kouder is willen we vragen om de kinderen warm aan te kleden, zodat we naar buiten kunnen zonder dat ze het koud hebben. We denken hierbij dan aan wanten/handschoen, sjaals, mutsen en laarzen. Verder is het fijn als de kinderen pantoffels of antislip sokken aan kunnen op de groep in plaats van hun schoenen. Voor de allerkleinsten graag een winterslaapzak.

4 De oudercommissie van Villa Kakelbont Het is belangrijk dat uw kind in een prettige en veilige omgeving de dag door brengt. Om dit te kunnen waarborgen is het belangrijk dat er mensen mee denken en praten over het beleid op de kindercentra. Dit meedenken en praten gebeurt door de leden van de oudercommissie. Zij brengen gevraagd en ongevraagd advies uit aan het management van Quadrant over het beleid op de kindercentra. Ook zijn wij momenteel bezig met het organiseren van een ouderavond die gaat plaatsvinden in het voorjaar. Om u als ouder goed te kunnen vertegenwoordigen, is het van de belang dat de oudercommissie weet wat er leeft in en om het kindercentrum. Hiervoor zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Als lid komt u 4 à 5 keer per jaar bijeen om te vergaderen over onder andere: beleid, tarieven, personeel, ouderavonden en niet te vergeten het zomerfeest. Wilt u ook het beste voor uw kind? Meld u dan nu aan als nieuw lid via oudercommissie.villa.kakelbont@quadrantkindercentra.nl. U kunt natuurlijk ook één van de leden van de oudercommissie aanschieten. Namens de OC Villa Kakelbont: Iris Verstralen, moeder van Sepp (vlinders), voorzitter Nanny Resink, moeder van Jasmijn (rupsen) Deirdre van de Rijt, moeder van Marit (rupsen) en Locan (bijtjes)

5 nieuwsbrief kdv Villa Kakelbont juni Januari 2015 De kevertjes. Wist u dat. Kai.inmiddels de oudste van de groep is Timo.helemaal los loopt, dat zijn papa, mama, zus Kyra (en wij natuurlijk ook) super trots zijn! Tygo graag buiten speelt en de glijbanen niet meer veilig zijn voor hem Liz..in oktober een broertje heeft gekregen; Daan! Ze is hartstikke trots. Daniël.alles aan het ontdekken is en een echte knuffelbeer is Gianni.zich helemaal thuis voelt op de groep en graag op schoot zit Elle alweer 1 jaar is en graag & veel wil staan Gino..gek is op eten: fruithap, boterham alles is lekker Selma.veel plezier heeft op de groep en alles kruipend aan het ontdekken is Julian.een vrolijk mannetje is die altijd lacht Fenne onze laatste aanwinst van de groep is en heel tevreden en vrolijk is..brenda en Manon de groep opnieuw hebben ingedeeld zodat de rust en activiteit elkaar beter afwisselen. De kinderen die aan het oefenen zijn met lopen en kunnen lopen meer ruimte hebben. De kleine kinderen hebben daardoor ook een apart gedeelte voor de rust. Voorstellen stagiaire Sharon Ik ben Sharon Schneider en ik ben 19 jaar oud. Ik zit in het 2 e leerjaar van de opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang op het ID-college in Gouda. Vorig schooljaar heb ik ook bij Villa Kakelbont stage gelopen, dit was bij de groep de Rupsen! Nu loop ik stage bij de Kevertjes. Op zaterdag werk ik bij Post NL. Verder vind ik het super leuk om concerten bij te wonen, vooral van Nick en Simon! Verder kan je me vaak vinden in Scheveningen om gezellig bij te kletsen.

6 De Rupsen Sinterklaas en de Kerstman hebben inmiddels het land alweer verlaten. De kinderen zijn druk bezig geweest met het versieren van hun pietenmuts met het sinterklaasfeest. Daarbij hebben ze heerlijk gesmikkeld van de pepernoten. De pictogrammen van sinterklaas waren een succes. Met de kinderen hebben we alle woordjes geoefend. Met de allerkleinsten oefenden we het aanwijzen en bekeken we de plaatjes. We hebben het boekje van Sinterwoezel en Pietje pip gelezen. Voor de kerst hebben we veel geknutseld; brooddeeg kerststerren, kerstballen en kerstsokken gemaakt. De kerstlunch was erg geslaagd en gezellig! Wist u dat. Thijs en Bentley: onze nieuwe kindjes zijn op de groep Tim : de oudste is van de groep en ons heel goed helpt met alles Fleur : gek is op haar nieuwe wintermuts en deze het liefst de hele dag ophoudt Marit : heel goed kan zingen en de tekst soms beter kent dan wij Iris : een grote hulp is bij het opruimen Robine : het liefste de hele dag knutselt Jasmijn : heel goed weet hoe haar haar moet zitten Mees : een broertje of een zusje krijgt Bob : het liefst een paar keer bij zijn broer op de groep gaat kijken Ties : geen genoeg kan krijgen van de auto s op de groep Veerle : gek is op de jongste kinderen van de groep Merlijn : je helemaal kan inpakken met zijn glimlach Rayan : het liefst de hele dag met de stofzuiger speelt Myrthe : al hele moeilijke woorden kan zeggen Robin : druk aan het oefenen is met zelf leren lopen Mirte : het liefst de hele dag kruipt Thijs : voor iedereen een lieve glimlacht over heeft Bentley : onze jongste aanwinst is Voorstellen Brenda Ondertussen heeft iedereen mij wel al op de groep gezien, maar ik stel mij in de nieuwsbrief nog even een keer voor. Ik ben Brenda t Mannetje (26 jaar) en werk sinds september op ma- di- en donderdag bij de Rupsen. Ik doe dit met veel plezier en enthousiasme. Hiervoor heb ik 3,5 jaar bij een opvoedbureau in Rotterdam gewerkt waar ik o.a. pedagogische adviesgesprekken en trainingen voor ouders&professionals heb verzorgd. Het werk op Villa Kakelbont zie ik als een nieuwe uitdaging waarbij ik elke dag weer andere nieuwe dingen leer.

7 nieuwsbrief kdv Villa Kakelbont juni Januari 2015 De bijtjes Samen met de kinderen zijn we druk geweest met het sinterklaasfeest. We hebben samen pepernoten gebakken, pietenmutsen gemaakt, pieten gym (pakjes door de schoorsteen) en pietendans gedaan met de kinderen. Een super gezellige tijd!! Vorige week donderdag heeft sinterklaas ons een bezoekje gebracht en heeft voor ieder kind wat leuks meegenomen. Iedereen heeft er erg van genoten! De voorbereidingen voor de kerst kwamen daarna alweer snel in volle gang. Maar eerst doen we nog een weekje rustig aan, zodat de kinderen nog kunnen landen na het feest van sinterklaas. Voorstellen stagiaire Sara Mijn naam is Sara Lamharfi. Ik ben 19 jaar oud en woon in Gouda. Ik volg de opleiding: pedagogisch medewerker op het ROC ID-college. Sinds de 4 e klas van de middelbare school loop ik stage bij Quadrant. Ik heb op Bso de Karekiet en kindercentrum de Harlekijn stage gelopen. Ik loop nu stage bij de Bijtjes op maandag, woensdag en donderdag. Ik vind het leuk om met kinderen te werken. Het is een hele uitdaging en ik doe het met veel plezier! Doordat Quadrant zoveel verschillende locaties heeft, is er altijd wel weer wat leuks te beleven. Verder vind ik de doelgroep met kinderen zeer speciaal. Het is een zeer interessante en liefdevolle doelgroep.

8 Prietpraat Rosa : Ik ga met sinterklaas trouwen! Linda : Sinterklaas woont wel ver weg. Rosa : Geeft niet, ik mag van papa en mama mee met sinterklaas naar Spanje. Ik ben niet stout maar ik ga wel naar Spanje. Dyem : Mijn vader krimpelt echt. Wessel: Kijk eens ik heb familie-ijs voor jou! Tim : (tijdens de kerstlunch) ik wil familie-vla. De vanille vla heeft heerlijk gesmaakt! Wist u dat. Daan & Tess Floris Locan Yara Yara Julia Levi Dylan Tim Wessel Rosa Quinn Annemei Daan Naud Hugo Dex Rylan Thorben Dyem in januari ook bij ons komen spelen! altijd lacht en nu al een kleine charmeur is het liefst wil zitten graag met haar naamgenootje speelt op vrijdag druk aan het oefenen is met lopen en het haar al heel goed afgaat al 1 jaar is geworden en genoten heeft van haar feestje op de groep heel goed kan dansen door te schudden met zijn heupen en dit graag showt bij binnenkomst trots de afbeelding op zijn t-shirt/trui showt aan de anderen met één van de juffen gaat trouwen van de één op de andere dag zijn luier heeft afgedaan en zindelijk is bij Wessel gaat wonen en een mooie auto van hem krijgt heel goed dieren kan nadoen en hier super veel plezier in heeft een nieuwe bril heeft en er zelf ook super trots op is zijn beer het liefst overal mee naar toe neemt heel goed een aapje na kan doen volop aan het kletsen is graag speelt met de auto s en ze heel hard kan laten rijden graag knutselt en het heel jammer vindt als hij klaar is al bijna naar de basisschool gaat ook bijna naar de basisschool gaat en we ze allebei heel erg gaan missen!

9 nieuwsbrief kdv Villa Kakelbont juni Januari 2015 De Vlinders: Reuzen & Kabouters In de herfst periode zijn wij bezig geweest met het thema Reuzen & Kabouters. In de kring hebben we het verhaaltje van Kabouter Bim gelezen. Met daarbij het bijbehorende liedje: Mijn naam is Kabouter Bim Ik wil zingen, ik wil spelen Mijn naam is Kabouter Bim Ik wil spelen bom bam bim Het verhaal gaat over een kabouter die wil spelen maar niemand heeft om mee te spelen. Hij is er verdrietig van en gaat dan alleen in het bos spelen. Hij gooit zijn bal in de boom en kan hem er niet meer uit halen. Dan komt de reus die groot genoeg is om de bal er wel uit te halen en vervolgens spelen ze samen verder. In het thema zijn we vooral bezig geweest met de begrippen groot en klein en het verschil daar tussen. Zo hadden we voetstappen op de grond geplakt en konden de kindjes hun voetstappen opmeten, welke past het beste. Schoenen en laarzen werden naast elkaar gezet en alles werd met elkaar vergeleken. In de themabox zaten een hele hoop meetlintjes waar we ook van alles mee konden opmeten. De kinderen hebben gedanst als een kabouter of gestampt als een reus.

10 Op berenjacht Woensdag hebben we het verhaal gelezen: We gaan op berenjacht en later gingen we met de kinderen ook op knuffelberenjacht! Voorstellen stagiaire Hanane Hallo, Mijn naam is Hanane, ik ben 18 jaar en ik woon en studeer in Gouda. Ik zit nu in mijn 1e jaar van de opleiding Pedagogisch Werker. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik een passie voor kinderen heb, dat weet ik omdat ik vaak neefjes en nichtjes om mij heen heb. Sinds november 2014 loop ik stage bij de Villakakelbont, bij de vlinders. Ik heb het hier erg naar mijn zin, aardige collega's, kinderen en ouders. Ik kom elke donderdag bij de vlinders stage lopen. In februari kom ik ook op de dinsdag. Hier kijk ik erg naar uit.

nieuwsbrief Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om terug te kijken op 2013 en vooruit te blikken op de plannen voor 2014.

nieuwsbrief Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om terug te kijken op 2013 en vooruit te blikken op de plannen voor 2014. nieuwsbrief kdv Villa Kakelbont juni December 201 2013 villakakelbont@quadrantkindercentra.nl Schubertplein 22 0182 523 241 Vanuit het management Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer,

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer, Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger Beste lezer, De december maand is weer begonnen. De bladeren zijn van de bomen en de december drukte is in volle gang, de sint is in het land, de schoentjes

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: december 2013 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Hallo allemaal, De winter was af en toe prachtig maar de dagen worden alweer langer en de vogels horen we alweer fluiten! Heerlijk de lente is in aantocht! Veel leesplezier! Team

Nadere informatie

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom.

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom. Nieuwsbrief September 2015 Hallo lezers van de Lila nieuwsbrief, Als team Lila hopen wij dat jullie een fijne zomervakantie achter de rug hebben gehad. Wij staan helemaal startklaar om de kinderen weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten September 2013

Nieuwsbrief Kindcentrum Putten September 2013 Van de directie Hoog bezoek. Begin deze week bracht het college van burgemeester en wethouders ons een bedrijfsbezoek. Het college brengt deze bezoeken om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Samora is 4 jaar geworden en gaat nu naar de basisschool toe. Heel veel plezier op de basisschool, gelukkig kom je nog gezellig bij de BSO.

Samora is 4 jaar geworden en gaat nu naar de basisschool toe. Heel veel plezier op de basisschool, gelukkig kom je nog gezellig bij de BSO. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Editie: juni juli 2014 Ossendrecht/Putte

Editie: juni juli 2014 Ossendrecht/Putte Editie: juni juli 2014 Ossendrecht/Putte kdv BeNGeLS bso BeNDe van BoVeN bso RaTJeToe ALGeMeeN Het schooljaar 2013-2014 nadert zijn einde en de vakantieperiode staat voor de deur. Voor veel ouders en kinderen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 december kerstvakantie

Nieuwsbrief. 22 december kerstvakantie Nieuwsbrief 22 december kerstvakantie Na de herfstvakantie werkten we over het thema herfst. De kinderen verzamelden verschillende materialen over de herfst. Samen hebben we nog een herfstwandeling gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

Nieuwtjes uit groep 6A

Nieuwtjes uit groep 6A Nieuwtjes uit groep 6A Sylvana Ik wil vertellen over het theater. Ik was de moeder van roodkapje. Jan was de wolf. Jasmine was roodkapje en Charissa was de oma van roodkapje. De rest van de kinderen hadden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 20 juli zomervakantie. Kabouter feest.

Nieuwsbrief. 20 juli zomervakantie. Kabouter feest. Nieuwsbrief 20 juli zomervakantie De maanden mei, juni en juli waren heel erg gezellig. Alles stond in het teken van verschillende bijzonderheden, zoals Moederdag, Vaderdag en het kabouterfeest. Wauw best

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2016

Nieuwsbrief. December 2016 Nieuwsbrief December 2016 De laatste maand van het jaar is weer aangebroken en we maken ons weer op voor de feestdagen en de afsluiting van (alweer) een bewogen jaar. In de afgelopen maanden zijn weer

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 februari voorjaarsvakantie

Nieuwsbrief. 23 februari voorjaarsvakantie Nieuwsbrief 23 februari voorjaarsvakantie Januari en februari waren weer gezellige maanden voor de peuters van Peuterstap! Een heerlijke start van het nieuwe jaar met veel verschillende activiteiten. Onder

Nadere informatie

Weeknieuws week 15. Locatie t Kwetternest 2 jarigen

Weeknieuws week 15. Locatie t Kwetternest 2 jarigen Weeknieuws week 15 Locatie t Kwetternest 2 jarigen Het thema Reuzen en Kabouters wordt ontzettend leuk ontvangen, we lezen en zingen mee met kabouter Bim en hebben een eigen kabouterhuis op de groep! Zingen

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015

Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015 Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015 Beste ouders en/of verzorgers Tijdens de vorige thema s hebben de kinderen veel gedaan. Zo hebben ze uitstapjes gedaan, geknutseld, gezongen en de boekjes

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014. De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly

Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014. De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly Welkom op de pagina van speelzaal Tinkelbel, seizoen 2013 / 2014 De pedagogisch medewerkers van Tinkelbel. v.l.n./r Paola, Gezina en Tilly Graag verwijzen we u naar onze site voor meer informatie betreffende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera Kindercentra

Nieuwsbrief Hoera Kindercentra Nieuwsbrief Hoera Kindercentra Datum: Februari 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Nieuwsbrief - december 2013 Thema s en bijzonderheden De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Het jaar 2013 is bijna weer voorbij. Sint Maarten en Sinterklaas hebben we afgesloten. We hebben een leuk Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2018 Nr. 35

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2018 Nr. 35 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2018 Nr. 35 Inleiding Hallo allemaal, Alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Het jaar waarin de nieuwe Wet IKK is ingegaan en ook de nieuwe Privacywet (AVG) welke

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 5 Peutercollege weetjes Van 22 februari t/m 26 februari is het Peutercollege geopend van 0900-1200 uur voor alle peuters. De scholen zijn in die week dicht, maar wij zijn gewoon geopend.

Nadere informatie

Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki. Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh

Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki. Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh Verjaardagen: Juli: 4 Aniek Kleven 11 Colin Kiernan 28 Melissa Wisotzki Augustus: 18 Jimmy Kiernan 22 Moniek Arts 23 Joep Verhaegh 27 Pim Verhaegh September: 4 Lieke Janssen 5 Soraja Geurtjens 7 Yvonne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke December 2016 Jaargang 201 6, nummer 18 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012

BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012 BSO de Achthoek en peuterspeelzaal Pioniertjes september 2014 2012 Beste ouder/verzorger, De zomer is voorbij en we richten ons op gezellige herfstactiviteiten. Bij deze de nieuwsbrief van september. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 Update herstel Karen Bootcamp met Kids Active Sabine stelt zich voor. Boogschieten Juffendag bij de Narretjes De BSO van Adam Bericht van Monica TSO op de Troubadour Open tussen

Nadere informatie

UkkieLukkienieuws. Rosmalen, december 2016

UkkieLukkienieuws. Rosmalen, december 2016 UkkieLukkienieuws Rosmalen, december 2016 De nieuwsbrief is er weer. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag van jullie. Mede namens het hele team wens ik jullie hele gezellige

Nadere informatie

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest PADDINGTON EXPRESSE In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest Mededeling van de maatschap Per 1 januari 2017 heeft Meini besloten om uit de maatschap te stappen. Hij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Gezocht: leden voor de gecombineerde

Nieuwsbrief Juni Gezocht: leden voor de gecombineerde Nieuwsbrief Juni 2016 Gezocht: leden voor de gecombineerde oudercommissie Zomerfeest bij Haantje de Voorste Zomervakantie Verzoek Nieuws van de BSO Nieuws van de PSZ Risico inventarisatie (RIE) Gezocht:

Nadere informatie

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten.

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Groep 1b/2b Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Wat hebben we allemaal in de afgelopen maanden gedaan: In september zijn we begonnen

Nadere informatie

Themabrief Karel viert Kerstmis december 2015

Themabrief Karel viert Kerstmis december 2015 Themabrief Karel viert Kerstmis december 2015 Beste papa s en mama s, De laatste maand van het jaar is bijna afgelopen. Met behulp van twaalf verschillende leuke thema s hebben we bij Plantage een educatief

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes.

Wie is er goed in een feestje bouwen? We lezen vandaag boeken over feestjes. Maandag 19-11 Puk viert feest. We maken eigen feestmuts. Weten we aan het einde nog de hele zin? Tijdens het Dinsdag 20-11 Samen met de kinderen gaan wij gezellig dansen. Wie is er goed in een feestje

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

Het Grote BerenNieuws.

Het Grote BerenNieuws. Het Grote BerenNieuws. Februari 2015 Beter laat dan nooit, maar hier is de nieuwe nieuwsbrief. Eerst willen we iedereen weer van harte welkom heten in het nieuwe jaar! Het is nu winter en veel kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari 2017 Algemeen Steeds meer nieuwe ouders zoeken een opvanglocatie, of juist ons kinderdagverblijf/buitenschoolse

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Inleiding Hallo allemaal, 2018 is alweer een feit. Een jaar waarin de nieuwe Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang van kracht is gegaan. Deze Wet brengt

Nadere informatie

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Kinderd blijf januari 2019 Nr. 36 Inleiding Beste ouders/ verzorgers, We willen jullie allemaal een heel fijn 2019 wensen! De feestdagen zijn inmiddels voorbij en de winter

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Het opvanggezin 3 Het ritme 4 Spelen 5 De opvangplekken en materialen 6 Ik als gastouder 8 Gastkinderen 9 Het opvanggezin Even voorstellen: Mijn naam

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Facebook Onze facebookpagina heeft een andere naam gekregen. HKC Twente is Kindercentrum.nl geworden.

Facebook Onze facebookpagina heeft een andere naam gekregen. HKC Twente is Kindercentrum.nl geworden. KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Facebook Onze facebookpagina heeft een

Nadere informatie

Sinnerakkers. Februari 2015. Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief dan ook aandacht voor: Beste ouders van Sinnerakkers,

Sinnerakkers. Februari 2015. Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief dan ook aandacht voor: Beste ouders van Sinnerakkers, Sinnerakkers INFORMATIEBROCHURE Nieuwsbrief Februari 2015 WWW.SINNERAKKERS.NL Beste ouders van Sinnerakkers, Hierbij onze tweede nieuwsbrief! 2014 is alweer voorbij: Wat gaat het allemaal weer snel. Er

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Het opvanggezin Het ritme Spelen De opvangplekken en materialen Ik als gastouder Gastkinderen Het opvanggezin Mijn

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip

Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip Voorwoord Kinderopvang Op de Wip is nu twee jaar open en we kijken met veel plezier en tevredenheid terug naar afgelopen jaar en het jaar daar voor. We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Informatie voor ouders van kinderen van 0 1 ½ jaar

Informatie voor ouders van kinderen van 0 1 ½ jaar Sint en Kerst Informatie voor ouders van kinderen van 0 1 ½ jaar 0 1 ½ In het thema 'Sint en Kerst' staat de viering van Sinterklaas en Kerst centraal. Bij het thema 'Sinterklaas', leren de kinderen hoe

Nadere informatie

Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. (

Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. ( Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. (http://www.weekvanhetjongekind.nl/) Thema: Gezond opvoeden: Waar leg jij de grens? In deze week vragen we aandacht voor de belangrijke

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Welkom op t Belhameltje: Cas op de Loeiers! Ties op de Loeiers! Chiara op de Loeiers! Jula op de Loeiers! Gijs op de Snuffies! Willem op t Kippenhok!

Welkom op t Belhameltje: Cas op de Loeiers! Ties op de Loeiers! Chiara op de Loeiers! Jula op de Loeiers! Gijs op de Snuffies! Willem op t Kippenhok! Belhamelnieuws Kindercentrum t Belhameltje Severtweg 6A * 7156 RL Beltrum Tel: 0544-481343 Web : www.belhameltje.com Mail: info@belhameltje.com Jaargang 11 nummer 3 Maart 2019 Hallo Maart! De maand februari

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 TIJD VOOR NIEUWS 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 Beste ouders, Hier ontvangt u de 6 e nieuwsbrief. Al snel na de laatste nieuwsbrief maar het is de bedoeling om bij ieder thema van Piramide de nieuwsbrief

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 5. Vrijdag 11 september 2015 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Beste ouders, Groep 3 Kaylee Maan vaas vis roos en pen ik sok aan juf Ik fint

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 15 oktober 2015 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief van BSO DOERAK te Oldeberkoop! De tijd gaat snel en er is sinds de start best wel heel wat te melden. Inmiddels zijn er 6 kinderen

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie