OPLEIDINGEN VOOR DE BOUWSECTOR: REGIO VEURNE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN VOOR DE BOUWSECTOR: REGIO VEURNE"

Transcriptie

1 OPLEIDINGEN VOOR DE BOUWSECTOR: REGIO VEURNE

2 AANBOD OPLEIDINGEN BOUWSECTOR: REGIO VEURNE Om ook tegemoet te komen aan de bouwsector in de westhoek organiseert SBM in samenwerking met Syntra West enkele opleidingen in het provinciaal huis voor duurzaam bouwen, renoveren en wonen. Locatie Provinciaal huis voor duurzaam bouwen, renoveren en wonen (Pannestraat 142, Veurne). Graag stellen wij u het aanbod voor van bouwopleidingen in de regio Veurne: De 3 peilers van energiebeheer: Meten Loggen Analyse Sketchup voor EPB en EPC Warmteverliesberekening van een woning Duurzaam aannemen: een win win voor aannemer en milieu Infraroodverwarming, de energie en milieuvriendelijke verwarming voor de toekomst Alternatieve woonvormen Dagseminarie: Duurzaam waterbeleid Meer informatie vindt u in deze brochure of op onze website: Voor bijkomende vragen of u wenst zich verder in te schrijven contacteer ons gerust. Meer informatie Inschrijvingen Glenn Brysse Chantal Flamen commercieel coördinator campusbegeleidster Glenn.brysse@sbmopleidingen.be chantal.flamen@sbmopleidingen.be

3 DE 3 PEILERS VAN ENERGIEBEHEER: METEN LOGGEN ANALYSE Vaak slorpen energie-investeringen grote budgetten op. Het is dan ook logisch dat we de noodzaak en de impact van de energie-investering goed gaan meten. Een goede meting kan zorgen voor een hogere rentabiliteit en energiebesparing. Dankzij deze meting gaat u immers bepalen waar de grootste noodzaak ligt en waarin het best kan geïnvesteerd worden. Maar hoe begint u hieraan? Via een concreet stappenplan krijgt u een verhelderend inzicht in energiemonitoring. PROGRAMMA Verschillende bus systemen en de werking ervan Verschillende meters en dataloggers en de werking De werking van het software programma om zelf analyses te kunnen maken vanuit grafieken en terugverdientijd berekenen Tips waarop gelet moet worden bij implementatie van een meetsysteem. Dit alles te combineren ifv het aansturen en visualiseren van: verlichting verwarming/koeling rolluik/zonnewering monitoring ventilatie beheer op afstand koppeling met technieken Opleiding van 1 dag Datum: 04/11/2014 (09u00 tot 12u00 & 13u00 tot 16u00) Prijs 181,50 (incl. BTW)

4 SKETCHUP VOOR EPB EN EPC SketchUp is een gratis intuïtief 3D tekenprogramma dat toelaat om op eenvoudige wijze 3D-modellen te creëren. Voor velen blijft het toch een te grote uitdaging om op eigen houtje Sketchup aan te wenden in het kader van EPB en EPC. Door de stelselmatige verfijning van de EPB en EPC software, neemt ook de noodzaak toe om van complexere gebouwen en bouwdelen oppervalkte- en inhoudsmaten te verzamelen, denk hierbij maar aan de volumes van verwarmingsclusters in EPC. Aan de hand van praktische cases wordt het gebruik van Sketchup toegelicht, met als doel op een vlotte en eenvoudige manier oppervlaktes en volumes te bepalen van gebouwen. PROGRAMMA Korte toelichting Sketchup als programma Werken met de basiscommando's Werken met layers voor bepaling van verwarmingsclusters Bepaling volumes en oppervlaktes Afleveren van reslutaten Opleiding van 2 sessies Datum: 06/11/2014 & 13/11/2014 (19u00 22u00) Prijs (incl. BTW)

5 WARMTEVERLIESBEREKENING VAN EEN WONING Omdat gebouwen alsmaar beter worden geïsoleerd en beter luchtdicht worden gebouwd, is het vermogen dat moet geïnstalleerd worden om te verwarmen alsmaar kleiner. Het aanbod van mogelijkheden om warmte op te wekken wordt groter. Het wordt dus steeds belangrijker om het juiste toestel de kunnen selecteren. Als bij laag-energie woningen of BEN-woningen de warmteverliezen te groot ingeschat worden, kan dat zelfs aanleiding geven tot het moeizaam functioneren van het verwarmingstoestel. Soms worden bij dat type woningen de warmteverliezen zo hoog geraamd dat innovatieve producten niet toegepast kunnen worden. Via deze opleiding willen we deze problematiek aanpakken. WAT KENT MEN NA DEZE OPLEIDING Na de opleiding ben je in staat om aan de hand van een rekenblad de warmteverliezen van de woning volgens de norm te bepalen. Er wordt tegelijk een vergelijking gemaakt met de gegevens die in EPB beschikbaar zijn, zodat in de ontwerpfase een inschatting kan gemaakt worden van het benodigd vermogen. Opleiding van 2 sessies Start: 18/11/2014, (18u30 21u30) Prijs (incl. BTW)

6 DUURZAAM AANNEMEN: EEN WIN-WIN VOOR AANNEMER EN MILIEU Publieke instanties en private bouwheren leggen de lat van duurzaamheid voor hun aanbesteding steeds hoger. De energieprestatie wordt strenger, waardoor het aandeel van het materiaalgebruik en van de werf op de totale milieuimpact relatief zal toenemen. Deze sessie zal de situatie schetsen en een voorzet geven om hierop als aannemer een antwoord op te bieden PROGRAMMA schets van de problematiek berekening van de carbon footprint van een organisatie berekening van de carbon footprint van een werf andere maatregelen om een werf duurzamer te maken WAT KENT MEN NA DEZE OPLEIDING Men kent de basis om de carbon footprint te berekenen van een organisatie of van een werf. Daarnaast heb je meer inzicht in de manieren om een werf duurzamer te maken. Opleiding van 1 sessie Datum: 24/11/2014 (19u00 22u00) Prijs (incl. BTW)

7 INFRAROODVERWARMING, DE ENERGIE EN MILIEUVRIENDELIJKE VERWARMING VOOR DE TOEKOMST Mensen leren kennismaken met een alternatieve en vooruitstrevende vorm van verwarming, een verwarming die eenvoudig te plaatsen is, een verwarming die gemakkelijk en esthetisch te integreren is, een verwarming die energievriendelijk, zeer duurzaam en milieuvriendelijk is en zeer betaalbaar is. Leren hoe infrarood werkt. Leren hoe er voordeel uit te halen. Leren de juiste berekeningen te doen. ( in uitbreiding: Leren hoe te plaatsen.) PROGRAMMA Warmtebronnen vergelijken Straalverwarming korte- en middengolf infrarood Infrarood langegolf Waarom werkt een infraroodverwarming energiebesparend? Waarom is een infraroodverwarming veilig? Waarom is een infraroodverwarming goed voor de gezondheid? Waarom is een infraroodverwarming ecologisch? Waarom is een infraroodverwarming comfortabel? Waarom is een infraroodverwarming uniek? Wat zijn de voordelen van een infraroodverwarming? Waar infraroodpanelen gebruiken? Toepassingen van de panelen? Case studie en bespreking Opleiding van 3 sessies Start 26/11/2014 (19u00 22u00) Prijs (incl. BTW)

8 ALTERNATIEVE WOONVORMEN Gezien de schaarste van de bouwgronden en de hoogte van de prijzen ervan en het feit dat bouwen alsmaar duurder wordt, beginnen alternatieve woonvormen de kop op te steken. Meestal zijn dit systemen die reeds hun doeltreffendheid bewezen hebben in het buitenland, maar hier nog onbekend en onbemind zijn. Voor een stuk is het zelfs de terugkeer naar woonvormen die hier vroeger als normaal beschouwd werden, maar in onmin geraakt zijn. PROGRAMMA Waarom een alternatief op het individueel wonen Groepswonen (vandaag app, ook 'wonen in meervoud' cfr Vl Overheid) beter 'gemeenschappelijk wonen' Overzicht vd verschillende woonvormen met hun specifieke eigenschappen en karakter met Ontwerptechnische kenmerken van de verschillende woonvormen Serviceflats/aanleunwoningen/assistentie - kangoeroewonen/duplexwonen (met 2 hh onder één dak) "COHOUSING": Wat is gemeenschappelijk en wat niet? (Welke buitenruimten, welke binnenruimten) 3G wonen: meegroeiwonen op wijk/buurtniveau, op niveau bouwblok, op niveau woonentiteiten Eco-housing : aankondiging trias ecologica en verwijzing naar ecopolis-doewijzer Stedenbouwkundige en technische aspecten van toepassing op deze gemeenschappelijke woonvormen. Ruimte voor discussie Opleiding van 2 sessies Datum: 03/12/2014 & 10/12/2014 (19u00 22u00) Prijs (incl. BTW)

9 DAGSEMINARIE: DUURZAAM WATERBELEID Het Vlaams waterbeleid wordt in grote mate bepaald door Europese wetgeving. De Kaderrichtlijn Water vormt het algemeen kader voor de hele Europese Unie op het vlak van waterbeleid. Het doel is de watervoorraden en de waterkwaliteit in Europa veilig te stellen en de gevolgen van overstromingen en droogte af te zwakken. Maar ook andere Europese richtlijnen sturen het Vlaamse waterbeleid : de Richtlijn Stedelijk Afvalwater, de nitraatrichtlijn, de zwemwaterrichtlijn, de drinkwaterrichtlijn, de IPPCrichtlijn,... Het decreet betreffende het integraal waterbeleid van 18 juli 2003 zet de Kaderrichtlijn Water om in Vlaamse wetgeving. Bij het waterbeleid zijn verscheidene beleidsdomeinen betrokken, voornamelijk leefmilieu, mobiliteit en ruimtelijke ordening, maar ook landbouw, toerisme en economie. PROGRAMMA 8u30 9u00 9u00 10u30 Ontvangst met koffie Water bufferen met groen elementen Een groendak is een dak waarvan de bedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. De begroeiing bestaat overwegend uit plantensoorten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging. Gevelgroen Groen aan de gevel draagt bij aan een aangenamere leefomgeving en brengt meer groen en fauna in de stad, daarenboven is er het isolerend effect (thermisch en geluid) en verhoogt het de levensduur van de gevel. Ondanks de vele voordelen, is het echter beperkt in gebruik in Vlaanderen. 10u30 10u45 10u45 12u15 Koffiepauze Individuele afvalwaterzuivering Low-impact waterzuivering? Ja het kan! Welkom aan de 3-de generatie kleinschalige waterzuiveringen. Europa streeft naar een uniform water en afvalwaterbeleid met als gevolg dat het afvalwaterbeheer een steeds belangrijker onderdeel uitmaakt van het Vlaamse milieubeleid en dus een weerslag heeft op het vergunningsbeleid. In de Vlaamse reglementering inzake milieuhygiëne is de lozing van afvalwater vaak vergunnings- of meldingsplichtig en dienen bedrijven ondermeer de kwaliteits- en emissienormen van hun afvalwater te meten en bijhorende normen te respecteren.

10 12u15 13u15 13u15 14u45 Broodjeslunch en mogelijkheid tot vraagstelling Bouwen in overstromingsgevoelig gebied Steeds vaker komt bij hevige regenval de melding via de media dat ganse gebieden te kampen hebben met wateroverlast. Is het feit dat we in een overstromingsgevoelige zone bouwen of gebouwd hebben per definitie nefast? Zolang we een aantal basisprincipes in acht nemen en de nodige maatregelen voorzien, kan het risico op schade onder controle gehouden worden. 14u45 15u00 15u00 16u30 Koffiepauze Waterbuffering Als we over waterbuffering spreken, zijn er eigenlijk twee aspecten die aandacht verdienen. Enerzijds heeft waterbuffering tot doel een vertraging te realiseren van de afvoer van regenwater bij hevige regenval naar het openbaar rioleringsstelsel. Op die manier wordt voorkomen dat de riolering de toevloed water niet meer kan slikken en tegelijkertijd wordt voorkomen dat een te grote verdunning van afvalwaters gebeurt, waardoor de zuivering minder efficiënt wordt. Anderzijds kan men door waterbuffering van hemelwater het verbruik van zogenaamd stadwater gaan beperken. Immers voor heel wat toepassingen kan perfect met hemelwater gewerkt worden. 16u30 17u00 Netwerking en mogelijkheid tot vraagstelling Opleiding van 2 sessies Op 16/12/2014 (8u30 17u00) 302,5 (incl. BTW, broodjeslunch, frisdranken & koffie)

11 ANTWOORDKAART Mevr. / Dhr.... Persoonlijk adres Tel.... Fax... Geboorteplaats:... Geboortedatum:... Rijksregisternummer:... Statuut: zelfstand. helper meewerk. echtgeno(o)t(e) zelfstandig ambtenaar bediende arbeider niet-actief vrij beroep werkzoekende vennoot Bedrijf/Instelling:... Bedrijfsadres:... Tel.... Fax... Aantal werknemers: geen meer dan Activiteit / sector:... Bedrijfstype:... Ambacht Diensten Groothandel Kleinhandel Productie Ondernemingsnummer:... Functie in het bedrijf:... Ja, ik schrijf me in voor de opleiding:... Startdatum:... Lesplaats:... De factuur mag uitsluitend opgemaakt worden op naam en voor rekening van: deelnemer bedrijf Algemene voorwaarden SBM ook raadpleegbaar op Door in te schrijven aanvaardt men dat uitsluitend deze algemene voorwaarden de overeenkomst tussen partijen regelen en verbindt men zich ertoe deze na te leven. De cursist verbindt zich ertoe dat de factuur betaald wordt binnen de 30 dagen na de ontvangst ervan en uiterlijk vóór de aanvangsdatum van de cursus, en dit van rechtswege en zonder ingebrekestelling. Het gebruik van opleidingscheques en KMO-portefeuille ontslaat de cursist niet van tijdige betaling van de factuur. Annuleren dient schriftelijk te gebeuren (per of per fax t.a.v. de contactpersoon, die vermeld staat op de bevestigingsmail/brief) en is slechts kosteloos mogelijk tot één week vóór de aanvang van de cursus. Bij annulering (steeds schriftelijk per of per fax t.a.v. de contactpersoon, die vermeld staat op de bevestigingsmail/brief) vanaf één week vóór de start van de cursus gelden volgende regels. Bij kortlopende opleidingen (tot 15 sessies): het volledige inschrijvingsgeld blijft integraal verschuldigd. U kan zich echter kosteloos laten vervangen, in dezelfde opleiding en vóór aanvang, door een andere deelnemer. Bij langlopende opleidingen (van meer dan 15 sessies): annulering tot uiterlijk vóór de 2de lesdag is mogelijk, in dit geval blijft de helft van het inschrijvingsgeld verschuldigd. Vanaf de 2de lesdag is het inschrijvingsgeld integraal verschuldigd. Bij voltijdse dagopleidingen: annulering tot uiterlijk vóór het einde van de tweede lesweek is mogelijk, in dit geval blijft de helft van het inschrijvingsgeld verschuldigd. Vanaf de derde lesweek is het inschrijvingsgeld integraal verschuldigd. Bij niet-betaling van de factuur op de vervaldag kunnen er van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een verwijlintrest, berekend op de wettelijke rentevoet vanaf de vervaldatum, evenals een schadevergoeding van 10 % van het factuurbedrag worden aangerekend, met een minimum van 35. SBM heeft steeds het recht om een geplande cursus te annuleren of te verplaatsen naar een andere datum, zonder dat zij hiervoor aansprakelijk kan gesteld worden en zonder schadevergoeding. In dat geval hebben de reeds ingeschreven cursisten het recht om zich uit te schrijven en wordt het reeds betaalde inschrijfgeld integraal terugbetaald. Opleidingscheques kunnen aangewend worden voor alle cursussen die voorkomen op de lijst van de erkende opleidingen, zie: Aangekochte cheques kunnen terugbetaald worden door de werkwinkel indien de cursus wordt geannuleerd door SBM. Indien u uw inschrijving zelf annuleert en de cheques reeds had aangekocht, kan u deze aanwenden voor een andere erkende opleiding. Deze cheques worden onder geen enkele voorwaarde terugbetaald door SBM. SBM is niet aansprakelijk voor verkeerd of laattijdig aangekochte cheques. KMO-portefeuille kan worden aangewend of terugbetaald onder de voorwaarden, vermeld in De inschrijver is steeds samen met de rechtspersoon op wiens naam gevraagd wordt te factureren, hoofdelijk gehouden voor alle verplichtingen ten aanzien van SBM, indien er problemen ontstaan m.b.t. de betaling van de factuur. De cursist neemt kennis van het feit dat SBM, behalve de gevallen van burgerlijke aansprakelijkheid, niet verantwoordelijk is voor schade (zowel materiële als lichamelijke), veroorzaakt door ongevallen vóór, tijdens of na de lessen. Op de overeenkomst tussen partijen is uitsluitend het Belgisch recht van toepassing. Alle betwistingen zullen exclusief gebracht worden voor de rechtbanken van Brugge. Uw gegevens worden opgenomen in een bestand voor commercieel-administratieve doeleidnen en worden niet doorgegeven aan derden. Overeenkomstig de wet op de privacy van 8/12/92 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer hebt u recht op inzage en verbetering van de over u bewaarde gegevens.brugge. DATUM HANDTEKENING

12

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR 2016 www.syntrawest.be Opleiding RPA-bestuurder i.s.m. Opleiding officieel erkend door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. NIEUWE BEROEPSGERICHTE

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT LASSER INDUSTRIËLE TECHNIEKEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Mig/mag of zig/zag? Beste student, Spreekt het

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Cool Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen APOTHEEKASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Sociaal-medisch Beste student, Het beroep van apotheekassistent (farmaceutisch-technisch

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Ben jij die veeltalige administratieve duizendpoot?

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Social media for professionals Beste student,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEDISCH SECRETARESSE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Administrative support in medical world Beste student,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen VERANTWOORDELIJKE KINDEROPVANG DIENSTEN AAN PERSONEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Draag zorg voor de kinderen van de

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INTERIEURINRICHTER INTERIEUR NAJAAR 2015 www.syntrawest.be VOORWOORD Mijn huisstijl Beste student, Klanten stellen hoge eisen aan een zelfstandig

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen SLAGER- SPEKSLAGER VOEDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Een opleiding die aan de ribben kleeft Beste student, Spreekt het werken in

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Commercieel en administratief sterk Beste

Nadere informatie

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m.

CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT. www.syntrawest.be. i.s.m. CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT www.syntrawest.be i.s.m. 2 Colofon Cleantech is de technologie die duurzame welvaart mogelijk maakt. Nick Parker, introduceerde het

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING ASSISTENT EN EVENTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet jezelf in de markt Beste student, De dag

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen RESTAURANTHOUDER HORECA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Word chef Beste student, Proef de meest smaakvolle dagopleiding

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MAGAZIJNIER / LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK, TRANSPORT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet alles op een rijtje Beste student, Heel veel

Nadere informatie

Basiskennis aluminiumtechnologie

Basiskennis aluminiumtechnologie Basiskennis aluminiumtechnologie De ontwikkelingen op het gebied van aluminiumtechnologie gaan razendsnel. In een hoog tempo ontstaan nieuwe toepassingen van aluminium en komen bewerkingsprocessen en nieuwe

Nadere informatie

restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 H O K E www.ikword.be

restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 H O K E www.ikword.be restauratievakman VaN boeken & archief NAJAAR 2012 DEN N A H MST IN O K E O T NEEM JE www.ikword.be Wat is CORES? CORES, het Competentieplatform voor Conservering en Restauratie van Boeken en Archief is

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen POLYVALENT BOUWTECHNICUS BOUW 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Bouw aan je toekomst Beste student, Altijd al gebeten geweest door een

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen WINKEL- VERANTWOORDELIJKE COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Let them shop till they drop Beste student, Doe-het-zelf-zaken,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen JUWELIER GOUDSMID JUWELEN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Een juweel van een opleiding Beste student, Ben je niet meer leerplichtig,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ACCOUNTMANAGER COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zin in een commercieel succesverhaal? Beste student, Verkopen is

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen FOTOGRAAF FOTOGRAFIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Denk je in beelden? Beste student, Fotografie is hip. Misschien ben jij er ook door

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ELEKTRICIEN ELEKTRO 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ELEKTRICIEN ELEKTRO 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ELEKTRICIEN ELEKTRO 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP De handen uit de mouwen Beste student, Voor een bedrijf actief regio

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BOEKHOUDER ACCOUNTANCY 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Actief en Passief Beste student, De boekhouder is niet alleen de steun en toeverlaat

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD EXPERT IN PC & MULTIMEDIA NIEUW! Beste student, Naast de

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen HOEFSMID DIERENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen HOEFSMID DIERENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen HOEFSMID DIERENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Paardenvoetverzorging Beste student, Een hoefsmid is de persoon die instaat

Nadere informatie

www.syntrawest.be HONDENTRIMMER UITBATER HONDEN- & KATTENPENSION Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016 DIERENVERZORGING

www.syntrawest.be HONDENTRIMMER UITBATER HONDEN- & KATTENPENSION Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016 DIERENVERZORGING Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen HONDENTRIMMER UITBATER HONDEN- & KATTENPENSION DIERENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Blaffende honden bijten niet Beste student,

Nadere informatie

www.syntrawest.be JURIDISCH ASSISTENT Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016

www.syntrawest.be JURIDISCH ASSISTENT Opleidingen voor ondernemende mensen 2015-2016 Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen JURIDISCH ASSISTENT ADMINISTRATIEF BEDIENDE VOOR NOTARIATEN, ADVOCATEN- OF VASTGOEDKANTOREN 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Legal, vast

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BROOD- EN BANKETBAKKER- CHOCOLADEBEWERKER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BROOD- EN BANKETBAKKER- CHOCOLADEBEWERKER VOEDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BROOD- EN BANKETBAKKER- CHOCOLADEBEWERKER VOEDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Hot Chocolate en de kers op de taart

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen ANALIST- PROGRAMMEUR INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Bouw een stevige carrière uit met de ontwikkeling van

Nadere informatie

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen.

EXCEL GEVORDERDEN. De opleiding is bedoeld voor bouwprofessionelen die hun kennis van Excel-rekenbladen willen verruimen. MICROSOFT OFFICE EXCEL BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen DIGITAAL TECHNISCH TEKENAAR - OPTIE BOUW CAD 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen DIGITAAL TECHNISCH TEKENAAR - OPTIE BOUW CAD 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen DIGITAAL TECHNISCH TEKENAAR - OPTIE BOUW CAD 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Kom tot (ruimtelijk) inzicht Beste student,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KUNSTNAGELSTYLIST PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KUNSTNAGELSTYLIST PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen KUNSTNAGELSTYLIST PERSONENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Mooi en verzorgd Beste student, Hoewel er rond het beroep van kunstnagelstyliste

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MULTIMEDIA DEVELOPER PREMEDIA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Geanimeerd? Beste student, Websites of DVD s met geïntegreerde video en

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen GARAGEHOUDER AUTOMOTIVE 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen GARAGEHOUDER AUTOMOTIVE 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen GARAGEHOUDER AUTOMOTIVE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Geef meer gas Beste student, Je bent geboeid door alles wat met

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen PC-TECHNICUS INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen PC-TECHNICUS INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen PC-TECHNICUS INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Passie voor PC Beste student, Ben je nieuwsgierig naar hoe een computer er aan

Nadere informatie

CleanTechAmbassadeur CleanTechConsultant

CleanTechAmbassadeur CleanTechConsultant CleanTechAmbassadeur CleanTechConsultant ENERGIE - DUURZAAMHEID - GRONDSTOFFEN - MOBILITEIT www.syntrawest.be i.s.m. 2 Colofon Cleantech is de technologie die duurzame welvaart mogelijk maakt. Nick Parker,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MOTOR- EN BROMFIETS- MECANICIEN AUTOMOTIVE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MOTOR- EN BROMFIETS- MECANICIEN AUTOMOTIVE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MOTOR- EN BROMFIETS- MECANICIEN AUTOMOTIVE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Voorliefde voor mechaniek Beste student, Ben je geboeid door

Nadere informatie

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS)

VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) VCA BASISVEILIGHEID VOOR ARBEIDERS (VCA BAS) Opleiding voor arbeiders en meewerkende ploegbazen in de bouw. Er wordt een overzicht gegeven van de voornaamste veiligheidsvoorschriften die gelden op een

Nadere informatie

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: BIJSCHOLING INSTALLATIE & ONDERHOUD Het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 betreffende de opleiding van het personeel van de beveiligingsondernemingen en de erkenning van

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR CENTRALE VERWARMING BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR CENTRALE VERWARMING BOUW 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR CENTRALE VERWARMING BOUW 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Turn the heat on Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven.

AUTOCAD. Dataa. Prijs. draw-opdrachten modify-opdrachten. lagentechniek arcering tekst bemating blocks designcenter. Sint-Niklaas. Stuyven. AutoCAD is een software fenomeen: het aantal gebruikers vann AutoCAD overtreft ruim de gebruikers vann andere CAD-systemen. Sinds zijn introductie is AutoCAD gegroeid van een simpel programma p tot een

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR CENTRALE VERWARMING BOUW

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR CENTRALE VERWARMING BOUW Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR CENTRALE VERWARMING BOUW 2017-2018 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Turn the heat on Beste student, Leidingen, ketels,

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KLEUR- EN STIJL CONSULENT PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KLEUR- EN STIJL CONSULENT PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen KLEUR- EN STIJL CONSULENT PERSONENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Kleur je persoonlijkheid Beste student, Jezelf bewust presenteren

Nadere informatie

Opleiding Aquaristiek

Opleiding Aquaristiek DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2012-2013 Opleiding Aquaristiek

Nadere informatie

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD

WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD WET TOBBACK WET TOBBACK: INSTALLATIE & ONDERHOUD De opleiding voor het uitvoerend personeel in de beveiliging wordt door het Koninklijk Besluit van 17 december 1990 geregeld. Niemand kan namelijk activiteiten

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FIETSMECANICIEN AUTOMOTIVE 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen FIETSMECANICIEN AUTOMOTIVE 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen FIETSMECANICIEN AUTOMOTIVE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Techniek met toekomst Beste student, De mechaniek van de hedendaagse fiets

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen GESPECIALISEERD VOETVERZORGER MEDISCHE PEDICURE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen GESPECIALISEERD VOETVERZORGER MEDISCHE PEDICURE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen GESPECIALISEERD VOETVERZORGER MEDISCHE PEDICURE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet je beste voetje voor Beste student, Als fundamenten

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen NETWERK- BEHEERDER INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen NETWERK- BEHEERDER INFORMATICA 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen NETWERK- BEHEERDER INFORMATICA 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Netwerkbeheerder in praktijk KNELPUNTBEROEP Beste student, Wil je uitblinken

Nadere informatie

EXCEL VOOR DE BOUWSECTOR BASIS

EXCEL VOOR DE BOUWSECTOR BASIS EXCEL VOOR DE BOUWSECTOR BASIS Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en mogelijkheden van Excel rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KAPPER PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen KAPPER PERSONENVERZORGING 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen KAPPER PERSONENVERZORGING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Laat je kennis groeien Beste student, Elk beroep evolueert, zowel naar vereiste

Nadere informatie

1. D U U R Z A A M B O U W E N. Charline Boyer 02 545 58 35 charline.boyer@confederatiebouw.be

1. D U U R Z A A M B O U W E N. Charline Boyer 02 545 58 35 charline.boyer@confederatiebouw.be 1. D U U R Z A A M B O U W E N Charline Boyer 02 545 58 35 charline.boyer@confederatiebouw.be E CO- C O N S T R U C T I E We leven in een wereld waarin natuurlijke hulpbronnen niet onuitputtelijk blijken,

Nadere informatie

BINNEN- SCHRIJNWERKER

BINNEN- SCHRIJNWERKER Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BINNEN- SCHRIJNWERKER BOUW 2017-2018 www.syntrawest.be VOORWOORD Timmer aan een succesvolle weg Beste student, Heb je interesse voor nieuwe

Nadere informatie

De ideale kit om een grote groep de basistechnieken van reanimatie bij te brengen.

De ideale kit om een grote groep de basistechnieken van reanimatie bij te brengen. Overzicht materiaal Illustratie Omschrijving Mini Anne Plus pakket Omvat: 10 oefenpoppen 10 kniematten 10 pompjes 1 draagtas 10 oefenaed s ontsmettingsalcohol De ideale kit om een grote groep de basistechnieken

Nadere informatie

Aanmelding Opleidingen

Aanmelding Opleidingen Aanmelding Opleidingen Aanvrager: Bedrijf: Afdeling: Naam: Straat en nr.: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Factuuradres: (indien afwijkend van aanvrager) Bedrijf: Afdeling: Naam: Straat en nr.:

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAKE-UP EN STYLING ARTIST NIEUW PERSONENVERZORGING

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MAKE-UP EN STYLING ARTIST NIEUW PERSONENVERZORGING Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MAKE-UP EN STYLING ARTIST NIEUW PERSONENVERZORGING 2017-2018 www.syntrawest.be VOORWOORD Stijlvol aan de slag met visagie Beste student, Allround

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MODEVORMGEVER MODE & KLEDIJ NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MODEVORMGEVER MODE & KLEDIJ NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MODEVORMGEVER MODE & KLEDIJ NAJAAR 2015 www.syntrawest.be VOORWOORD Een job in de modewereld, iets voor jou? Beste student, Wie vandaag de

Nadere informatie

IPV IPV IPV IPV OPLEIDING ACS-ZUIVEL. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie

IPV IPV IPV IPV OPLEIDING ACS-ZUIVEL. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie. Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie OPLEIDING ACS-ZUIVEL Vlaanderen 2014 Hotel Van der Valck Beveren Opleiding ACS-Zuivel voor bedienden Opleidingsadviseur van de voedingsindustrie BELGISCHE CONFEDERATIE VAN DE ZUIVELINDUSTRIE Opleidingsadviseur

Nadere informatie

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING & NASCHOLING CHAUFFEURS De Europese Richtlijn

Nadere informatie

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR Project gemeente Schelle: Wegen- en rioleringsproject Steenwinkelstraat, Tuinlei, Hulstlei, A. Rodenbachplaats en Hoge Weg - Aanleg gescheiden riolering en wegenis - Status ontwerpfase - Raming totaalproject:

Nadere informatie

EXCEL BASIS. Datum. Gent. Prijs. op interactieve wijze. voorbeelden. 09u00-16u00. Niet-leden. Leden. Bedienden PC 218 Arbeiders PC 124 ( Andere (2)

EXCEL BASIS. Datum. Gent. Prijs. op interactieve wijze. voorbeelden. 09u00-16u00. Niet-leden. Leden. Bedienden PC 218 Arbeiders PC 124 ( Andere (2) Tijdens deze opleiding worden de basisbevelen en e mogelijkheden van Excel-rekenbladen uit de doeken gedaan. Er wordt aangeleerd hoe men tabellen kan opstellen met de gewenste opmaakk en hoe men gebruik

Nadere informatie

Deel I Verplicht aan de cliënt te verstrekken informatie 1

Deel I Verplicht aan de cliënt te verstrekken informatie 1 Deel I Verplicht aan de cliënt te verstrekken informatie 1 1. Uw advocaat en zijn kantoor U vertrouwt u dossier toe aan mr. Jerry VANBELLEGHEM. Mr. Jerry VANBELLEGHEM is advocaat in België, en is ingeschreven

Nadere informatie

LICHTTECHNICUS GELUIDSTECHNICUS

LICHTTECHNICUS GELUIDSTECHNICUS CAMPUS SINT-NIKLAAS OPLEIDINGEN LICHTTECHNICUS GELUIDSTECHNICUS INDIVIDUELE OPLEIDINGEN IN EEN PARTNERSCHAP TUSSEN SYNTRA SINT- NIKLAAS EN LICHT GELUID OPLEIDINGEN WIL JIJ OOK Wat anders dan een '9 to

Nadere informatie

Studie kost- en energie efficiënt (ver)bouwen. Auteur: Veronique Mattheeuws

Studie kost- en energie efficiënt (ver)bouwen. Auteur: Veronique Mattheeuws Studie kost- en energie efficiënt (ver)bouwen Auteur: Veronique Mattheeuws Onderzoek perceptie impact bouwschil op E-peil Online enquête uitgevoerd in januari 2016 Representatieve steekproef van 700 bouwers

Nadere informatie

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976 1 Disclaimer en algemene voorwaarden SAMMAN Fonds vzw, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0841.212.605 SAMMAN VSO, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0844.231.976

Nadere informatie

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR cursussen voor VRACHTWAGENCHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R ADR VERVOLMAKING (verlenging van het getuigschrift ) De geldigheid

Nadere informatie

1. Begripsomschrijvingen Algemene Voorwaarden Sportonly

1. Begripsomschrijvingen Algemene Voorwaarden Sportonly 1. Begripsomschrijvingen Algemene Voorwaarden: Deze Algemene Voorwaarden van Sportonly. Sportonly: De eenmanszaak Sportonly gevestigd te Nieuw-Vennep. Deelnemer: de natuurlijke persoon die ingevolge de

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Waar en wanneer? 23 november in het Congrescentrum van de Koninklijke Bibliotheek, te Brussel Jaarlijks worden 800.000 Belgen geconfronteerd

Nadere informatie

Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen VOORJAAR 2015 Ronde van Vlaanderen Hoe ziet de relatie gemeente-ocmw er morgen uit? Ook aandacht voor: Impact van het Vlaamse en federale regeerakkoord Brandweerhervorming Omgevingsvergunning HASSELT woensdag

Nadere informatie

Expertdocent. Omgaan met cliënten met een psychische aandoening. Opleiding

Expertdocent. Omgaan met cliënten met een psychische aandoening. Opleiding Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening Waar en wanneer? 21 januari 2011 in Antwerp Expo Met aanwezigheidsattest permanente bijscholing erkende bemiddelaars 3 uren erkende permanente

Nadere informatie

PLANNING EN BEHEER VAN HET BOUWPROCES MS PROJECT: BASIS

PLANNING EN BEHEER VAN HET BOUWPROCES MS PROJECT: BASIS PLANNING EN BEHEER VAN HET BOUWPROCES MS PROJECT: BASIS Tijdens deze opleiding leert u wat het doel van planning is, uit welke verschillende stappen het planningsproces bestaat en hoe MS Project als planningstool

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INZAKE DIENSTVERLENING EN GEBRUIK VAN DE WEBSITE

ALGEMENE VOORWAARDEN INZAKE DIENSTVERLENING EN GEBRUIK VAN DE WEBSITE ALGEMENE VOORWAARDEN INZAKE DIENSTVERLENING EN GEBRUIK VAN DE WEBSITE 1. Definities Voor doeleinden van deze algemene voorwaarden inzake dienstverlening en gebruik van de website (de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2015 Belangrijk :

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOOMVERZORGER GROENVOORZIENING NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen BOOMVERZORGER GROENVOORZIENING NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen BOOMVERZORGER GROENVOORZIENING NAJAAR 2015 www.syntrawest.be VOORWOORD Beste, Hou je van de natuur en leef je graag in hogere sferen? Schrikt

Nadere informatie

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3)

Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Opleiding Omgaan met cliënten met een psychische aandoening: vervolg (DAG 2 & DAG 3) Waar en wanneer? 20/11 & 27/11/2012 in het Maaltebruggekasteel te Gent In de basisopleiding (DAG 1) werden de meest

Nadere informatie

Aanvraagformulier starterscontract

Aanvraagformulier starterscontract Aanvraagformulier starterscontract Adres Aanvragen moeten aangetekend verstuurd worden naar Stad Gent, Dienst Economie, Sint-Niklaasstraat 27/401, 9000 Gent of persoonlijk afgegeven worden tegen afgiftebewijs.

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER

EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER EXAMENREGLEMENT EPB-VERSLAGGEVER SYNTRA BRUSSEL 2018 Examenreglement EPB-verslaggever Inhoud Dit les- en examenreglement voor EPB-verslaggever omvat volgende hoofdstukken: - Hoofdstuk 1 Algemeen - Hoofdstuk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALL ON BOARDS Yoga-Pilates-Bootcamp sessies

ALGEMENE VOORWAARDEN ALL ON BOARDS Yoga-Pilates-Bootcamp sessies ALGEMENE VOORWAARDEN ALL ON BOARDS Yoga-Pilates-Bootcamp sessies 1. INSCHRIJVING EN BETALING Een inschrijving gebeurt door de bevestiging door het invullen van het inschrijfformulier. Op deze manier komt

Nadere informatie

Aanvraagformulier starterscontract

Aanvraagformulier starterscontract Aanvraagformulier starterscontract Adres Aanvragen moeten aangetekend verstuurd worden naar Stad Geraardsbergen College van Burgemeester en Schepenen Dienst Economie Weverijstraat 20 9500 Geraardsbergen

Nadere informatie

www.mexcellence.eu/nl/projecten-concepten/mastitis-management-boost-training % % Slechts 54 * /mnd Slechts 79 * /mnd Slechts 104 * /mnd Voornaam en familienaam: ;._ Datum: Adres: Postcode + stad: Naam

Nadere informatie

Pleziervaartuigen AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be

Pleziervaartuigen AANBOD NAJAAR 2015. www.syntrawest.be Pleziervaartuigen AANBOD NAJAAR 2015 www.syntrawest.be 2 Inhoud Voorwoord...3 Mecanicien voor pleziervaartuigen...4 module maritieime mechanica... 6 module maritieime elektriciteit... 6 module motoren:

Nadere informatie

DIABETESZORG * Referentieverpleegkundige diabeteszorg * Diabeteseducator

DIABETESZORG * Referentieverpleegkundige diabeteszorg * Diabeteseducator DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2011-2012 DIABETESZORG *

Nadere informatie

Studienamiddag 13 maart 2007 om14u30- Aldhem Hotel Grobbendonk Het plat dak : nieuwe publicaties en reglementeringen

Studienamiddag 13 maart 2007 om14u30- Aldhem Hotel Grobbendonk Het plat dak : nieuwe publicaties en reglementeringen Brussel, 9 februari 2007 Cobo/GK/YV/113 Studienamiddag 13 maart 2007 om14u30- Aldhem Hotel Grobbendonk Het plat dak : nieuwe publicaties en reglementeringen Geachte Mevrouw, Geachte heer, Naar aanleiding

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be Artikel 1 De bepalingen van dit hoofdstuk zijn enkel van toepassing op de contractuele relatie tussen NV Eco Toilet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN!! WWW.VERKOOPMIJNAUTO.BE WWW.DEALERAANKOOP.BE INHOUDSOPGAVE Art. 1 Definities begrippen Art. 2 Identiteit van de ondernemer Art. 3 Toepasselijkheid Art. 4 De openbare veiling Art.

Nadere informatie

UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES

UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES 1. Omschrijvingen Companywriters : De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, waarvan de vennootschapszetel gevestigd is te 4600 Wezet (Visé) (België),

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen, foto- en filmopnames in de zeehaven

Tariefverordening op evenementen, foto- en filmopnames in de zeehaven Tariefverordening op evenementen, foto- en filmopnames in de zeehaven directiecomité van 20 november 2017 ingangsdatum 1 januari 2018 Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Havenhuis Zaha Hadidplein

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

Dragintra Fleet Academy

Dragintra Fleet Academy Najaar 14 Dragintra Fleet Academy Najaar 14 Opleidingskalender Een bedrijfswagen blijft in België nog steeds een belangrijke motivator en factor in het aanwerven van talent. Door de groeiende complexiteit

Nadere informatie

Afkoppelen: naar een

Afkoppelen: naar een Infovergadering Aquafin - Afkoppelen: naar een integrale Afkoppelen: naar een zorg voor water integrale zorg voor water dienst mobiliteit en duurzaamheid stadsbestuur Ronse Infovergadering Aquafin - Afkoppelen:

Nadere informatie

CONGRES KOSTEN EN ENERGIE BESPAREN MET SLIMME TECHNOLOGIEËN. Event: Technologiebeurs, Seminars en Netwerking. Brussels Expo, 21 september 2012

CONGRES KOSTEN EN ENERGIE BESPAREN MET SLIMME TECHNOLOGIEËN. Event: Technologiebeurs, Seminars en Netwerking. Brussels Expo, 21 september 2012 CONGRES KOSTEN EN ENERGIE BESPAREN MET SLIMME TECHNOLOGIEËN Event: Technologiebeurs, Seminars en Netwerking Brussels Expo, 21 september 2012 Ism vakbeurzen Voor wie? Diensten duurzaamheid, techniek, energie,

Nadere informatie

algemene verkoopsvoorwaarden

algemene verkoopsvoorwaarden algemene verkoopsvoorwaarden 1. 2. Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen en rechtsverhoudingen tussen MASTERmail en de opdrachtgever tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven

Tariefverordening. op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 10 december 2012 raad van bestuur van : 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari 2013 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Infobrief C met vakbekwaamheid

Infobrief C met vakbekwaamheid Infobrief C met vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Opleiding: Theorie categorie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ga het Doen

Algemene voorwaarden Ga het Doen Algemene voorwaarden Ga het Doen INSCHRIJVEN VIA INTERNET Als je je aanmeldt voor een training bij GA HET DOEN, ontvang je daarvan een bevestiging per e- mail. Daarin staan de details van je aanmelding

Nadere informatie

Dienstenovereenkomst m.b.t. KMO-portefeuille voor ondernemers

Dienstenovereenkomst m.b.t. KMO-portefeuille voor ondernemers Dienstenovereenkomst m.b.t. KMO-portefeuille voor ondernemers KMO-portefeuille ondersteunt ondernemers in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren, door subsidies te verlenen voor

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Infobrief C zonder vakbekwaamheid

Infobrief C zonder vakbekwaamheid Infobrief C zonder vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Vrijgestelden vakbekwaamheid

Nadere informatie

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden.

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden. Algemene Cursusvoorwaarden MarketingShake Artikel 1: Definities 1.1 MarketingShake, de gebruikers van deze algemene voorwaarden, deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee MarketingShake als docenten of

Nadere informatie