Spinmolen, groep 7A 12 oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spinmolen, groep 7A 12 oktober 2010"

Transcriptie

1 Spinmolen, groep 7A 12 oktober 2010

2 Ik ben Anne Veerman en woon op de Tjalk 10 Volendam. Ik heb een heel gezellig gezin dat bestaat uit 4 personen en mijn huisdieren. Mijn moeder, vader, broer en ik. Mijn moeder heet Maria, mijn vader heet Thomas, mijn broer heet Marc en ik heet Anne. Ik heb 2 konijnen, ze zijn de liefste van de hele wereld en heten Bobbie en Babbel. Ik heb natuurlijk ook hobby s zoals lezen, klieren met mijn broer, met vriendinnen spelen, bij mijn familie zijn en mijn konijnen knuffelen. Ik zit als sport op tennis en edvo. Doordeweeks ga ik naar school en doe daar veel leuke, maar ook stomme dingen. Mijn naam is Timo kwakman. Ik heb een familie met 5 personen: mijn ouders, mijn twee broers, ik en mijn kat. Mijn hobby s zijn atletiek, buitenspelen en voetballen met vrienden. En ik heb dyslexie en diabetes en dat vind ik niet leuk. Als ik sport en me suiker staat te laag of te hoog dan mag ik niet meer sporten, want dan gaat me suiker nog hoger of lager en dan kan ik flauw vallen. Ik zit nooit achter de computer, alleen op school. Hallo mijn naam is Christine Tol. Ik woon in Volendam Tjalk 11. Mijn gezin bestaat uit 4 personen: mijn moeder, mijn vader, mijn broer Michael en ik. Mijn hobby is turnen en het is heel leuk en ik doe 5 dagen trainen van 4 tot 7 uur. En ook typen wat niet altijd leuk is want ik heb er niet altijd zin in. Meestal ben ik op donderdag pas om kwart over 5 pas thuis en dan moet ik snel mijn gympak aantrekken en dan moet ik weer gymen en dan weer na het turnen moet ik eten. En dat gaat bijna iedere week. Ik kan nog wel spelen en met vriendinnen praten en soms een feestje geven bijvoorbeeld als iemand jarig is geweest en ook een keer dat ik Nederlands kampioen was geworden toen was ook de hele buurt versierd met slingers en er was ook champagne en kinderchampagne. En natuurlijk doen ik en me vriendinnen het alleen als het mooi weer is en als iedereen er is! Ik ben Daan Schokker, ik woon in Volendam. Mijn gezin bestaat uit 4 mensen: ik, mijn ouders en jammer genoeg mijn broer. Mijn broer heet Mark. Mijn hobby s zijn: voetballen, zeilen, zwemmen,computeren en tv kijken. Ik zit op voetbal, tennis, pingpong en zeilen. In het dagelijkse leven ben ik buiten, spelen met mijn vrienden. Mijn lievelingseten is patat met satésaus. Ik lust ook graag snijbonen. Ik zit op de school de Spinmolen. Mijn naam is John en ik ben tien. In de vakantie word ik elf. Mijn hobby is voetbal en ik kijk best vaak tv. Mijn familie bestaat uit vijf personen: mijn moeder, vader en twee zussen. Ik zit in groep zeven en mijn vrienden in de klas zijn Michel, Rick, Jac, Daan, Lennaert, Niels, Timo, Rob en Ramses. Ik hou niet echt van lezen. Ik heb ook een vogel, hij heet Platje, want hij is oranje. Ik heb twee neven: Peter en Theo. Mijn nichten zijn: Rebecca, Denise, Karin en Linda. Mijn sport in voetbal en ik speel geen muziek.

3 Ik ben Daphne Mulder, ik ben 10 jaar oud en woon in Volendam. Mijn gezin bestaat uit 5 mensen: mijn ouders, mijn broer en mijn zus. Als sport zit ik op handbal, ik vind het een leuke sport, we zijn ook al een paar keer kampioen geweest. Op school zit ik naast Annemarie. Ik ga altijd met Annemarie, Anne, Stacey en Yvonne naar school. Mijn hobby s zijn handballen, spelen met vriendinnen en nog veel meer. Ik speel vaak met Anne Annemarie en Yvonne. Dan gaan we meestal naar het Cruyff Court. Ik heb ook nog twee vissen, maar daar doe ik niet zo veel mee! Op zaterdag en zondag ga ik altijd naar mijn oma. Het is daar erg gezellig, want mijn hele familie is daar dan. Ik ben Dominique Zwarthoed, ik ben 11 jaar, tweede oudst van de klas en woon in Volendam. Ik heb een grotere zus Rosanna van 13 jaar en een broertje Jim van 7 jaar, een vader en moeder (Kees en Ginette). Mijn beste vriendinnen zijn Samantha en Loraine waar ik dan ook vaak mee speel. Ik zit ook op koor met mijn beste vriendinnen, zit op atletiek en turnen en bespeel het keyboard. Op school ben ik niet zo goed in rekenen. Mijn lievelingsdier is een kat, ik zou er heel graag eentje willen, maar dat mag nog niet. Als mijn vriendinnen niet kunnen spelen ga ik of met mijn broertje spelen of achter de computer. Ik heet Yvonne Karregat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Volendam,Galjoen 4. Mijn familie bestaat uit 4 mensen: Rene, Angelique, Nico en ik. Ik heb ook een kat die heet Sjakie hij is bijna 1 jaar. Mijn sport is atletiek. Ik hou van lezen en dieren en speel ook nog vaak met Annemarie, Anne, en Daphne. Ik zit doordeweeks ook nog op school, dat is best saai. Ik heet Jac de Boer en ik woon in Volendam. Mijn gezin bestaat uit vijf personen: mijn vader, moeder, zusje, broertje en ik. De sporten die ik doe zijn voetballen en edvo (hard zwemmen). Mijn hobby`s zijn tv kijken, computeren en typen. Meestal na school of in het weekend als het mooi weer is, ga ik met mijn broertje en mijn maatjes voetballen. Jammer genoeg kan het typen dat wel verknallen. Maar als het regent heb ik toch niets beters te doen. Zwemmen doe ik niet vaak, o`n één keer per week. Als mijn vader er is, doe ik dat wel vaker. Hij is kapitein op een schip en trekt over de hele wereld. Dat vind ik niet leuk. Maar zonder mijn vader vermaak ik mij ook. En zo houd ik de week vol. k ben Stef en ik kom uit Volendam. Ik zit op de school de Spinmolen. Mijn familie bestaat uit 4 personen: mijn ouders, Estelle en ik. Estelle is 7 jaar oud en ik 10. Mijn hobby s zijn game, praten en voetballen. Met voetballen sta ik op doel. Ik voetbal ook veel op het Cruijff Court. Zelf heb ik een cavia en hij heet Punkie, het is mijn beste vriend. Ik luister ook graag muziek. Zo ben ik.

4 Mijn naam is Lennaert Smit, ik ben 10 jaar en woon in Volendam. Mijn gezin bestaat uit 4 personen: mijn moeder, vader, zus en ik. Ik heb nog een hamster en een konijn. Mijn hamster heet Mickey en mijn konijn heet Moortje. Mijn hobby s zijn voetballen, computeren, tv kijken, buiten spelen, en bij vriendjes spelen. In mijn dagelijkse leven ga ik naar school, typ ik helaas en voetbal ik op het Cruijff court. Mijn lievelingseten is spinazie. Ik speel ook meestal bij vriendjes maar wel buiten natuurlijk. S avonds kijk ik tv en ga ik naar bed. Hallo, ik ben Loraine Tuijp en ik heb het wel druk. Als allereerst hou ik van sporten. Zelf zit ik op: turnen en atletiek. Bij alle twee de sporten heb ik gezelschap van Dominique. Dat verloopt dus niet al te best. Lachen doen we zeker want we zijn eenmaal beste vriendinnen. En verder zing ik graag wat mijn groepje op school wel door heeft onder tussen. Naast dat heb ik nog een cavia Binkie, aan hem heb ik al mijn handen vol maar we hebben ook een heel aquarium. En een hele kooi vol vogels. Ik heb nog drie hamsters gehad snik. O ja! en mijn familie bestaat uit mijn broer Stan, mijn vader Jack, en mijn moeder Miranda. Ik speel nog piano. Op koor zit ik ook nog. Dat was het nog niet. Op school gaat het goed alleen rekenen maar met de nieuwe stagiaire komt dat wel goed! Ik ben Mark en ben 10 jaar oud. Ik ben het oudste kind van de familie aan zowel mijn vader als mijn moeders kant. Het liefst zit ik de hele dag alleen op mijn kamer met mijn LEGO te spelen. Maar ik speel natuurlijk ook graag met vrienden. Dan zitten we meestal te computeren, ik op mijn laptop en Rico op de computer. Als we dat doen gaan we meestal allebei online op of op habbo.nl. Mijn gezin bestaat uit: mijn vader Jack, mijn moeder Gonnie, mijn zusje Lieke en ik natuurlijk. Ik zit maar op één sport en dat is judo (ik heb de oranje band). Maar ik geef me ook altijd op voor schaatsles in Edam. Ik heb ook een huisdier: een witte Russische dwerghamster en hij heet Spoekie. Ik ben Michel en ik ben 10 jaar. Mijn gezin bestaat uit 4 mensen: Mijn vader, moeder, broer en ik. De sport die ik doe is voetbal. Ik moet 5 dagen in de week naar school. Ik heb geen huisdieren, ik had er drie: een kreeft, twee wandelende takken en ik had ook een keer een vis waar we op moesten passen van de buurvrouw en een konijn waar we op moesten passen van de buurvrouw. Ik speel best vaak met vrienden. Dit verhaal ging over mij.

5 Ik ben Niels Tol en woon in Volendam en ik ben 10 jaar. Mijn hobby s zijn: voetballen, tennissen, buitenspelen, tv kijken en computeren. Ik heb ook een zus die heet Mandy, ze is 12 jaar. Ons gezin bestaat uit vier personen: mijn vader, mijn moeder, mijn zus en ik. Mijn vader werkt erg veel, mijn moeder werkt niet echt veel. Mijn vrienden zijn: Rob, Jac, Leneart, Stef, Rick, Michel, John, Timo en Daan. Ik heb twee huisdieren: een vogel en een poes. De vogel is 7 jaar oud en de poes vijftien weken. Mijn naam is Noëlle Schilder. Ik ben 9 jaar en ben op 9 maart jarig. Mijn woonplaats is Volendam en ik woon op de Willem Runderkampstraat 15.In het dagelijks leven breng ik mijn tijd vooral door met mijn gezin en mijn vriendinnen! Mijn gezin bestaat uit 5 personen : mijn moeder, haar vriend, mijn twee broertjes: Gian Luca (7 jaar) en Senne (1 jaar) maar ikzelf hoor er ook bij. Ik ga ook naar school. Ik zit bij Stacey mijn aller beste vriendin (ze zit ook naast me). Daphne en Annemarie zitten ook bij mij in het groepje. Onze meester is echt een top meester: Klaas Kwakman. Mijn hobby s zijn handbal dat doe ik elke maandag en woensdag en elke zaterdag of zondag speel ik een wedstrijd. Maar ik edvo ook. Daar klier ik altijd met Jane en Denise.Ik luister het liefst naar de 3js, Nick & Simon en Jan Smit. Mijn lievelingseten is spinazie! Mijn naam is Rico van leeuwen ik ben 10 jaar oud, bijna 11. Mijn gezin bestaat uit: mijn vader, moeder, zus en mijn dwerghamster Speedie. Ik zit op judo en mijn hobby s zijn timmeren, bouwen, knutselen en ik zit op gitaarles. Voor de rest speel ik met mijn vrienden, maar als er niemand is dan speel ik boven met de lego of ga ik op de computer. Anders pak ik mijn dwerghamster. Ik ben Rob Schilder, ik ben 10 jaar en kom uit Volendam. Ik heb een gezin van 4 personen en een hond. Het bestaat uit: mijn ouders, Marléne en ik en mijn hond heet Jens. Mijn school heet de Spinmolen, ik ga er dagelijks naar toe. Mijn hobby s zijn: gamen, voetballen, gitaarspelen, tv kijken en praten. Ik vind het niet leuk om te horen: ik ben teleurgesteld, als ik dat bij iemand hoor, denk ik: arme jongen die moet zich sip voelen. Maar ja ik ben ook weer van de andere kant, dat ik een keer boos ben en ik luister lekker niet naar de ander. Wat ik echt leuk vind is voetballen mijn lievelingsclub is FC Volendam en lievelingsspeler is Henny Schilder van FC Volendam. En ik ben ook een beetje van wietwiew wat een mooi meisje.

6 Ik heet Stacey, ik ben 10 jaar en woon in Volendam. Mijn sport is handbal en in mijn groep ben ik keepster. We zijn al drie keer kampioen geworden. Jammer genoeg heb ik geen dieren. Maar ik heb wel een zus en dat is al genoeg, ze is 13 jaar en is op 18 oktober jarig. Ons gezin bestaat uit 4 personen: mijn moeder, mijn vader en mijn zus. Ik heb het niet over werk, want dat heb ik niet. Mijn hobby s zijn: creatief bezig zijn zoals knutselen tekenen, kleien, kralen en met Noëlle me best friends spelen. We hebben soms ruzie maar dat stelt niets voor, het is zo weer goed en we kunnen lekker praten samen. Op tv zie ik het liefst spannende films zonder moord en seks en ongelukken, want dat vind ik zielig en vies. Ik zal het over school wel hebben, want ik vind het helemaal niet erg om naar school te gaan, vooral met onze lieven meester Klaas, hij is een grapjas. Mijn lievelingszangers zijn: Lady Gaga-3js-Ketha-en nog veel meer. Ik lees graag boeken van Geronimo Stilton en Thea Stilton. Hallo, ik ben Ramses, mijn hobby s zijn graffiti spuiten, tekenen en een beetje gamen en ook nog fietsen. Naast dat heb ik ook nog sporten dat zijn: Street en Breakdance golf en mijn passie is Basketball. Basketball vind ik heel leuk en we spelen ook nog competitie. Ik hou van rapmuziek en ik kan ook beatboxen. Ik heb hele leuke vrienden, maar die zitten niet alleen in deze groep. Ik heb ook 2 katten en een hele leuke familie, maar mijn ouders zijn net gescheiden dus dat is wat minder. School vind ik saai, alleen de meester niet. Ik ben trouwens 10 jaar en ik word 9 januari 11 en ik ben 1.52m. Ik ben Rick Steman en ik woon in Volendam. Ik heb een broer en een zus die allebei ouder zijn dan mij ( broer 13, zus 15). Na school tennis ik veel, ongeveer 8 uur per week. Meestal als ik naar de tennis ga word ik opgehaald door Sven. Daarna halen wij dan Luca op. Ook schaats ik bij de Alkmaarse IJs Club (AIJC). Ik voetbalde eerst ook, maar daar ben ik mee gestopt. Soms voetbal ik nog wel met mijn vrienden. Hallo, ik ben Samantha van `t Hoff en ik ben 10 jaar. Mijn gezin bestaat uit mijn vader, moeder en mijn zus Stefanie. O, ja en nog 2 goudvissen. Door de weeks ga ik naar school. In het weekend help ik mijn moeder graag met het huishouden of mijn vader met klussen. Mijn hobby`s zijn zingen bij De Zangertjes van Volendam en bij een koor van juf Marian. En dan speel ik ook nog blokfluit. Na school speel ik met me vriendinnen of ga ik alleen spelen. `s Avonds speel ik vaak nog met Christine buiten. Ik speel het liefste buiten. Met mooi weer maken ik en me vriendinnen ook nog een tentje. Of we gaan gezellig naar de paarden. Ik ben van atletiek af gegaan en ik ga nu misschien op tennis. Ik wou ook nog op dansen maar daar wou niemand op. Na school zit ik ook nog op typeles. Ik heb het heel gezellig met me vriendinnen.

7 Ik ben Thomas van Meerveld. Mijn hobby s zijn tekenen, games en een beetje met andere kinderen buiten spelen. Ik zit in groep 7 en ben tien jaar oud. Ik doe aan: Judo zwemmen en ik zit op een club voor timmeren met: Mark, Rico en John. Het is erg leuk, zeker zwemmen. Ik ben vaak buiten en teken ook heel vaak. Ik kan heel goed tekenen. Ooit heb ik een tekening van 6 bij 2 meter gemaakt. Dat vond ik heel leuk. Meestal maak ik tekeningen met kastelen en soldaten. Dan ga ik door tot het hele blad gevuld is en ik niets meer erbij kan zetten. Zwemmen doe ik elke dinsdag en ben ook de beste van mijn groep. Judo heb ik woensdag om kwart voor vier. Daar ben ik meestal niet de beste maar ik vind het toch leuk. Mijn club heet de timmerclub. Daar zit Mark, Rico, John en ik. Het is vrijdag van zessen tot half acht. Je kunt er auto s, huisjes en vliegtuigen maken. Ik vind het heel erg leuk. Ik ben Annemarie Kwakman, ik woon in Volendam op Galjoen 32 en ben 10 jaar. Mijn sport is atletiek. Mijn hobby s zijn: mijn konijnen, mijn hamster knuffelen, buiten en binnen spelen met mijn vriendinnen, lezen en muziek luisteren. Mijn konijnen heten Donsie en Stampertje en mijn hamster Snuffie. Ik heb ook nog vissen, maar het zijn er veel, dus hebben ze geen naam. We zijn met zijn 5 e : mijn vader, moeder, mijn broer en broertje en ik. Mijn vader moet om 6 uur naar zijn werk, mijn moeder om half 8 en mijn broer Dick om kwart voor 8. Mijn broertje gaat gelijk als ik weg dus doen we voordat we gaan de afwas. Ik ga om 5 over 8 naar Daphne, Anne komt dan meestal aangelopen en dan gaan we naar Stacey. Daarna met z n vieren naar Yvonne en da naar school. We hebben een hele leuk klas en meester. Na school ga ik spelen, soms buiten, soms binnen met vriendinnen. Dan eten en even later naar boven nog even lezen en dan slapen.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Even voorstellen. Groep 4-5

Even voorstellen. Groep 4-5 Even voorstellen. Groep 4-5 Hallo ik ben Anouk!!!!! Ik ben 9jaar. Ik zit op judo en gym. Mijn vrienden zijn Isa, Floor, lizzy, lise en Jens en nog wat. Mijn hobby s zijn buiten spelen en nog wat. Ik ben

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen.

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. 1 In de vrije tijd schrijf ik graag gedichten, verhalen en romans, en speel ik flamencogitaar. 2 In de vrije tijd ga ik graag zelf sporten (hardlopen)

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1)

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Schoolvoetbal Deel 1 Op vrijdag 22 mei 2015 was het jaarlijkse pro Talents! We waren begonnen met de eerste wedstrijd het begon in een keer goed. We hadden alles gewonnen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1

Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1 Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1 Oefenexamen Ad Appel Spreekvaardigheid A1 10 vragen serie A 1. Hoe vaak doet u boodschappen? 2. Wanneer bent u geboren? 3. Wat drinkt u het liefst? 4. Wat vindt u van

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT.

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT. Naam: Jakob Leeftijd: 16 Klas: 4 Niveau: Havo Jawel. Zaterdag, rond 9 uur, 10 uur. Als je uitgaat (of in de toekomst uitgaat) waar ga je dan het meeste heen? Denk aan disco, café, kroeg, feesten, enz.

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6)

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6) Als tweeling ben je nooit alleen. Maar je bent ook altijd de helft van iets. Vijf broers en zussen vertellen hoe ze samen zichzelf zijn. Tekst Nanneke van Drunen Foto s Edith Verhoeven ISABEL EN BAS VAN

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Bent u op zoek naar een gastouder? Wij hebben onder andere onderstaande gastouders voor u beschikbaar!

Bent u op zoek naar een gastouder? Wij hebben onder andere onderstaande gastouders voor u beschikbaar! Bent u op zoek naar een gastouder? Wij hebben onder andere onderstaande gastouders voor u beschikbaar! Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met het gastouderbureau telefoonnummer 0223-615447

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

Vastelaoveseditie, schooljaar 2015-2016. Dao zien ze dèn! Prins Justin en adjudanten AJ en Max. Boerebroèdspaar Siem en Sophie

Vastelaoveseditie, schooljaar 2015-2016. Dao zien ze dèn! Prins Justin en adjudanten AJ en Max. Boerebroèdspaar Siem en Sophie Vastelaoveseditie, schooljaar 2015-2016 Dao zien ze dèn! Boerebroèdspaar Siem en Sophie Prins Justin en adjudanten AJ en Max Prins Jurn en Prinses Liene De hoogheden van PassePartout stellen zich voor!

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

OVERLEVEN IN GROEP 7. Meike was vergeten dat de deur nog op slot zat. Meike

OVERLEVEN IN GROEP 7. Meike was vergeten dat de deur nog op slot zat. Meike Hallo, mijn naam is Famke van Rij. Ik ben nu elf jaar oud, Ik ben geboren in Utrecht en mijn eerste huis was in Maarsen. Toen ik 6 jaar oud was verhuisde ik naar Australië! Het duurde 24 uur (vliegen)

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 5. Vrijdag 11 september 2015 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Beste ouders, Groep 3 Kaylee Maan vaas vis roos en pen ik sok aan juf Ik fint

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 7B!

Welkom op de pagina van groep 7B! Welkom op de pagina van groep 7B! Zoals jullie zien zijn wij best een beetje gek en dol op gym Veel plezier met lezen! ditjes en datjes van 7b!! Wist je dat Lars veel van vliegtuigen weet. Wist je dat

Nadere informatie

OUDERE JEUGD. Formulier doelstellingen. Mijn kwaliteiten zijn/ik kan goed: Dit formulier is ingevuld door: Geboortedatum: Adres: Postcode: Tel: Lezen

OUDERE JEUGD. Formulier doelstellingen. Mijn kwaliteiten zijn/ik kan goed: Dit formulier is ingevuld door: Geboortedatum: Adres: Postcode: Tel: Lezen Mijn kwaliteiten zijn/ik kan goed: Dit formulier is ingevuld door: Geboortedatum: : Postcode: Tel: Lezen rekenen vertellen sporten / bewegen schrijven dichten humor luisteren schilderen dansen organiseren

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 1 bij 1.2 * Doe de opdracht met de groep. Uitleg voor de docent: De cursisten lopen door elkaar door het lokaal. Laat de cursisten elkaar in tweetallen begroeten,

Nadere informatie

Seizoen dinsdag 9 juni 2015 Voorlopige teamindelingen Selectie A-junioren RKAV Volendam Jeugdopleiding Bovenbouw

Seizoen dinsdag 9 juni 2015 Voorlopige teamindelingen Selectie A-junioren RKAV Volendam Jeugdopleiding Bovenbouw Voorlopige teamindelingen Selectie A-junioren A1 voorlopige A1 2015-2016 1 Roy Haars 23-2-1997 2 Jens Kras 30-5-1997 3 Jan Pieter van der Vis 14-7-1997 4 Kees Zwarthoed 1-9-1997 5 Iwan Tol 18-12-1997 6

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin.

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. 106 l linda. nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. Revino Werners (8) woont met zijn zusjes

Nadere informatie

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen 1 Les 1: Hobby Thema 7: Vrije tijd 1 Heeft u een hobby? Ja, ik heb een hobby Welke hobby heeft u? Mijn hobby is kleren naaien Wat doet u graag? Ik kijk graag naar de tv. Waar houdt u van? Ik houd van mooie

Nadere informatie

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Mijn leven veranderde zo n drie jaar geleden. Juist de dag voor mijn mama s verjaardag kreeg ze van mijn vader een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleefde

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen

Wat is zo leuk om een eigen appartement te hebben? Je kunt je ouders, zus,broer of vriendin vragen Aan mij werd gevraagd of ik een stukje voor de woonkrant wilde schrijven. Natuurlijk wil ik dat, omdat ik de hele wereld wel wil vertellen hoe super trots wij zijn op de bewoners van Woongroep 2000, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd.

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd. t Vat is de schoolkrant van de Kisveldschool en verschijnt 3 maal per jaar. Bij de voorplaat: musical Adres. C.B.S. Kisveld Hondelinkweg 2 7161 HG Neede tel. (0545) 291341 Directrice: Ellen Hemmers www.kisveldvco.nl

Nadere informatie

66 GZBwereld. groep 3/4/5 2013/ 2014

66 GZBwereld. groep 3/4/5 2013/ 2014 Û f _ 66 GZBwereld m 7 7 8 SS f groep 3/4/5 2013/ 2014 Wat hoort waarbij? Wereldkids M wordt gemaakt door de GZB. De GZB wil graag dat alle mensen de Heere Jezus leren kennen. Daarom wonen er overal in

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16)

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16) Regina (16) Ik heb mijn vriend leren kennen tijdens een spelletje op internet. Mijn tegenstander stelde voor om op MSN verder te praten. Hij zette zijn webcam op en toen zag ik zijn vriend Lander. Die

Nadere informatie

www.verzetsmuseum.org Plantage Kerklaan 61 (tegenover Artis), Amsterdam

www.verzetsmuseum.org Plantage Kerklaan 61 (tegenover Artis), Amsterdam www.verzetsmuseum.org Plantage Kerklaan 61 (tegenover Artis), Amsterdam mede mogelijk gemaakt door Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst. Dit project is mede gefinancieerd met steun van het europees fonds

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd!

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Slapen moet, naar school gaan moet. En vrij zijn, doen wat je wilt, dat moet ook. Dat staat zelfs in een afspraak tussen heel veel landen. Kinderen hebben recht op vrije tijd. Mireille

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg Lesbrief De familieblues Yvonne Kroonenberg Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief

Nadere informatie

Treinreis. Treinreis. situatie

Treinreis. Treinreis. situatie Treinreis Lees de situatie in het kader en lees bij Kennis over roken de Redenen om wel of niet te gaan roken. Bedenk nu zelf een situatie en speel de situatie. Treinreis twee broers/zussen of broer en

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen op MSN, de andere gaat naar Hyves. Ook spelen veel kinderen spelletjes

Nadere informatie

1 Ik lees graag in mijn leesboek/leeskaart.

1 Ik lees graag in mijn leesboek/leeskaart. naam: oktober 2009 1 Ik lees graag in mijn leesboek/leeskaart. 2 3 Ik zie overal de letters die we al kennen: op verpakkingen, op folders, in de straat, Ik werk graag met mijn tekstenboek: verhaal bedenken,

Nadere informatie

NIEUWS UIT GROEP 6. Sportdag

NIEUWS UIT GROEP 6. Sportdag Zomer-editie van de: GigaGooischeSchoolkrant 2008-2009 NIEUWS UIT GROEP 6 Sportdag Door: Daan en George Het was een goede dag voor sportdag want het was heel warm. Er was mathandbal,voetbal, hockey, sprinten,

Nadere informatie

Topsport. Als diabeet, houdt het je niet tegen om in een ploegsport Belgisch kampioen te worden.

Topsport. Als diabeet, houdt het je niet tegen om in een ploegsport Belgisch kampioen te worden. Topsport Als diabeet, houdt het je niet tegen om in een ploegsport Belgisch kampioen te worden. Dancing Queen Ik ben Jana D'hont, 14 jaar en heb diabetes. Dit is een foto van op de dansshow van dansschool

Nadere informatie

Tips voor een goede spreekbeurt

Tips voor een goede spreekbeurt Diabetes?! Een spreekbeurt die je alles vertelt over diabetes: Wat is het? Hoe ontstaat het? En vooral ook: Wat betekent het voor jou, je broer, zus, vader of moeder. Tips voor een goede spreekbeurt Vertel

Nadere informatie

Schoolkrant groep 6. Kastelen. School

Schoolkrant groep 6. Kastelen. School Schoolkrant groep 6 School Op school hebben we een nieuw vak : De dag van vandaag, dan heb je een dag bijvoorbeeld 24 Jan toen is er voor het eerst goud gevonden in Amerika. En bij docu is het ook heel

Nadere informatie