Implementatie Universiteit Live Your Life HAPPY and SUCCESSFUL!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Implementatie Universiteit Live Your Life HAPPY and SUCCESSFUL!"

Transcriptie

1 KIES je DOELGROEP Heb jij geen klanten? Ben je niet zichtbaar voor je klanten? Weet je niet wie je klanten zijn of waar je ze kan vinden? Vind jij dat je iedereen kan helpen? Maak je te weinig winst? Heb je te weinig tijd? Heb je geen bezoekers op je website? Ben je al tijdenlang hard aan het werk zonder resultaat? Vinden heel veel mensen je product of dienst interessant, maar niemand koopt het? Dan wordt het tijd dat je je doelgroep gaat KIEZEN! Waarom? Als jij niet kiest voor een bepaalde doelgroep, gaan ze ook nooit voor jouw kiezen. Het is heel duur om iedereen aan te spreken, dit kost je klauwen met geld (weet ik helaas uit ervaring:-(). Het kost heel veel tijd en energie om je product of dienst te slijten aan mensen die het niet willen of er geen behoefte aan hebben. Je kan niet iedereen blij maken met jouw product of dienst, sommige mensen hebben er geen behoefte aan. Het is veel eenvoudiger om je product of dienst te verkopen aan mensen die het ook nodig hebben of graag van je willen afnemen. Snap je? Dus dat is een eerste belangrijke stap als ondernemer: KIES je doelgroep!

2 Ik kan NIET IEDEREEN helpen! Toen ik begon als ondernemer had ik het idee dat ik iedereen kon helpen. Dat ging toen om gezonde maaltijden. Iedereen had namelijk baat bij mijn product, dacht ik, vond ik. Iedereen wil toch gezond eten? Dus ik was heel druk en heb heel veel tijd en geld besteed om heel Nederland te bereiken en hen over te halen mijn gezonde maaltijden af te nemen. Wat niet lukte. Weg tijd, weg geld. Ik leerde hoe belangrijk het is om een hele specifieke doelgroep te KIEZEN. Ik koos voor vrouwen tussen 35 en 45 met een fulltime baan en een gezin die geen tijd hadden om te koken. Toen ik voor deze vrouwen koos en hen begon aan te spreken, kreeg ik al gauw klanten. Inmiddels ben ik gestopt met de gezonde maaltijden en help ondernemers met het kiezen van hun doelgroep. Ook nu heb ik een hele specifieke doelgroep gekozen. Hoe specifieker je je doelgroep kiest, hoe zichtbaarder je wordt en hoe sneller je klanten krijgt. Enkele aanbevelingen van de vele die ik heb ontvangen: Inge Schoenmaker LifeCoach at Forza Interiore Ik heb een skype-sessie met Marielle gedaan, waarbij zij me heeft geholpen met het verhelderen van mijn doelgroep. Op een vrolijke, positieve manier heeft ze laten nadenken over mijn doelgroep. Het viel me op dat ik veel vragen kon beantwoorden, maar soms ook nog geen antwoord had! Hierdoor weet ik nu waar ik verder mee aan de slag kan! Verder deelt ze veel van haar eigen ervaringen en dit is prettig. Voor mij was het een inspirerend gesprek. Simone van der Nat Orthopedagoog, NLP Master, Kindertolk In het eerste contact met Marielle heeft zij mij geholpen bij het specificeren van mijn doelgroep. Indrukwekkend hoe zij in heel korte tijd voelt waar het bedrijf over gaat en genuanceerd kan meedenken. Door de juiste vragen te stellen heeft ze mij enorm aan het denken gezet en richting gegeven. Veel dank daarvoor Marielle! Marcel Dassen Authenticiteit in beeld (Als je mensen écht wilt boeien en binden) Mariëlle Meijer helpt je lijnrecht naar jouw gewenste resultaat. Ze pakt door op een integere wijze en laat niet los totdat het resultaat concreet, haalbaar en toepasbaar is. Het leverde mij op dat ik een doelgroep vond die commercieel interessant is en het meeste baat heeft bij mijn aanpak: salesmanagers tussen de 20 en 30 jaar die werken bij commerciële bedrijven met een remarkable product of dienst. Ik train en coach hen in het voeren van betere gesprekken die tot meer omzet leiden.

3 Zonder haar had ik deze doelgroep niet kunnen benoemen. Je denkt dat iedereen baat heeft in het voeren van betere gesprekken voor betere resultaten. Dat is zo knap aan haar dat ze je helpt in het vinden van die spelt in de hooiberg. Terwijl je denkt dat je niet verder komt, weet zij jou feilloos door dit proces te leiden totdat het voelt als een schot in de roos. Het vinden van de juiste doelgroep is cruciaal voor elke business en Mariëlle Meijer heeft deze expertise en kwaliteiten ruim voor handen om jou daarbij te helpen. Super bedankt, Marielle! Natuurlijk help ik jou ook heel graag bij het bepalen van je doelgroep. Maar hoe doe je dat nu KIEZEN? Daarom dit e-book met mijn 30 belangrijkste tips. Pas ze stuk voor stuk toe. Als je dit werkelijk doet garandeer ik je dat je je doelgroep hebt gekozen. Tip 1 Gewoon KIEZEN. Het bepalen van je doelgroep is gewoon kiezen van een groep. Je kan eindeloos twijfelen, wikken, wegen, onderzoeken. Mijn ervaring is dat het het beste is gewoon de groep te kiezen en gaandeweg verfijnen en perfectioneren. Dat kan ook alleen maar op deze manier, omdat je pas tijdens het ondernemen zelf erachter komt of dit echt de juiste doelgroep is. Tip 2 KIES de groep die het meest baat heeft bij jouw product. Kies de groep waarvan jij denkt dat dit de groep is die het snelst jouw product gaat kopen. Omdat ze er het meeste baat bij hebben. Okee we gaan beginnen met het bepalen van alle factoren die van belang zijn voor je doelgroep. We beginnen met de demografische factoren. Dit zijn alle feitelijke aspecten van je doelgroep. Tip 3 Bepaal of je zaken doet met personen of met bedrijven.

4 Is jouw doelgroep een persoon, een particulier, een bedrijf, een zzp-er? In geval van een bedrijf bepaal dan ook wie de persoon is die beslist of hij/zij zaken met jou doet. Je doelgroep is altijd de persoon die jouw betaalt. Dit kunnen dus geen kinderen zijn en ook geen paarden of honden. Je kiest dan voor de ouders of de bazen van de dieren. Tip 4 Kies alleen voor een doelgroep die je kan betalen. Kies altijd een doelgroep die geld heeft om jouw product of dienst te kopen. Als je een doelgroep kiest waarvan je bij voorbaat weet dat ze geen geld hebben om je product of dienst af te nemen, dan heb je de verkeerde doelgroep. Omdat je in dat geval niets verkoopt. Tip 5 Kies de regio. Waar woont de persoon of waar bevind het bedrijf zich? Begin in de regio bij je in de buurt, dat is het meest eenvoudig, praktisch en kost het minste tijd. Als je deze hebt weten te bereiken kan je je regio uitbreiden. Tip 6 Kies voor man of vrouw. Mannen beslissen op basis van andere aspecten als vrouwen. Ze vragen daarom om een andere manier van communiceren en een andere marketingstrategie. Als je niet weet wat je moet kiezen, kies dan voor de groep waar jij je het prettigst bij voelt. Tip 7 Kies voor type bedrijf. Wat is het type bedrijf waar je mee samenwerkt? Commercieel, non-profit, overheid. Tip 8 Kies voor branche. In welke branche is het bedrijf actief? Tip 9 Kies voor omvang in aantal medewerkers. Hoe groot is het bedrijf en hoeveel mensen werken er. Je kan hier ook benoemen hoeveel omzet en winst het bedrijf maakt. Tip 10 Kies voor leeftijd. Wat is ongeveer de leeftijd van de persoon waar je zaken mee doet of de gemiddelde leeftijd van de medewerkers binnen het bedrijf? Bijvoorbeeld tussen 35 en 45. Dit is van belang, omdat de leeftijd bepaald in welke levensfase iemand zit. Twintigers zitten in een andere fase als dertigers en maken daarom op basis van andere aspecten beslissingen.

5 Tip 11 Kies voor gezinssamenstelling. Is het een persoon alleen, is er een partner, is er een gezin. Ook dit is van belang voor het beslispatroon van je klant. Tip 12 Kies voor opleidingsniveau. Wat is het opleidingsniveau van de persoon waar je mee werkt. Een MBO'er vraagt een andere benadering als een WO'er. Tip 13 Kies voor functie. Wat is de functie van je doelgroep. Als je werkt met particulieren is het ook van belang dat je bepaald of deze particulier werknemer of ondernemer is. Tip 14 Hoe ziet de bedrijfsstructuur er uit? Wanneer je doelgroep bedrijven zijn omschrijf dan de bedrijfsstructuur. Belangrijk onderdeel hiervan is hoe beslissingen worden genomen, hoe lang dit duurt en welke bevoegdheden waar liggen. Nu heb je demografische factoren bepaald en nu gaan we naar de psychrafische factoren. Dit zijn aspecten die van invloed zijn op hun koopgedrag. Tip 15 Wat is hun leefstijl? Waar geven deze mensen of bedrijven geld aan uit? Wat vinden ze belangrijk in hun cultuur en in hun gebruiken? Waar zijn ze de hele dag mee bezig? Tip 16 Welke bladen lezen ze? Zijn het lezers van de Happiness of liever de Quote? Tip 17 Wat doen ze in hun vrije tijd? Wat doen ze in hun vrije tijd? Wat voor soort bedrijfsuitjes worden er georganiseerd? Gaan ze paintballen of de natuur in. Tip 18 Hoe en wanneer gaan ze gebruiken maken van jouw dienst? Op welke momenten in hun leven of in hun bedrijfsprocessen zouden ze gebruiken kunnen maken van jouw product of dienst? Voorbeeld wat ik je hier kan geven is dat ik bijvoorbeeld werk met ondernemers die moeite hebben met het bepalen van hun doelgroep. Dus dat is dan het moment in het

6 bedrijfsproces. Implementatie Universiteit Tip 19 Welke normen en waarden hanteren ze? Op basis van welke normen en waarden maken deze mensen of bedrijven keuzes? Zijn ze geduldig, vriendelijk, behulpzaam, trouw, loyaal, respectvol, beleefd, enz. Tip 20 Noem een aantal persoonlijke kwaliteiten. Noem de persoonlijke kwaliteiten die jou doelgroep heeft. Competenties kan je ze ook noemen. Zij ze ambitieus, communicatief vaardig, klantgericht, leergierig, muzikaal, oplossingsgericht, enz. Tip 21 Wat is de sfeer binnen het bedrijf of bij de persoon in huis? Wat is de sfeer binnen het huishouden of binnen het bedrijf? Is het gezellig, minimalistisch, rommelig, opgeruimd, strak en modern, brocante, duur, goedkoop? Nu heb je de demografische factoren bepaald en gaan we naar het probleem wat je oplost voor je klant. Tip 22 Bepaal het grootste probleem van je doelgroep. Waar ligt jouw doelgroep op dit moment wakker van? Wat kost hun energie? Wat is het grootste probleem in hun leven? Tip 23 Bepaal de gevolgen van dit probleem voor je doelgroep. Waarom is dit op dit moment een groot probleem voor jouw doelgroep en wat is het gevolg hiervan voor jouw doelgroep? Oftwel: wat is het probleem van het probleem? Bijvoorbeeld het probleem van mijn doelgroep is dat ze niet zichtbaar zijn. Het gevolg daarvan is dat ze geen klanten krijgen en geen bestaansrecht hebben als ondernemer. Tip 24 Bepaal welke problemen jij kan oplossen. En hoe kan jij vervolgens het probleem van jouw doelgroep oplossen? Ik kan mijn doelgroep bijvoorbeeld helpen hun doelgroep te bepalen. Zoals ik dat doe met dit e-book. Tip 25 Bepaal wat het voordeel is voor hen als jij deze problemen oplost. Het voordeel daarvan is dat wanneer mijn doelgroep ook hun eigen doelgroep weet te kiezen, dat ze dan zichtbaarder worden voor hun klanten en meer klanten krijgen. Dus bepaal hier het voordeel wat jij biedt aan je klant en bepaal ook wat daar weer het

7 voordeel van is. Dus bepaal het voordeel van het voordeel. Nu heb je je doelgroep gekozen.

8 En volgend aspect is nu dat je je IDEALE klant bepaalt. Dus met wie binnen deze doelgroep wil je wel werken en met wie wil je niet werken. Omdat ik hier ongelofelijk veel energie van krijg, het mij echt gelukkig maak en ik iedere dag weer plezier heb om aan het werk te gaan. Omdat deze klanten mij aanbevelen bij anderen. Voor mij zijn ideale klanten bijvoorbeeld: mensen die passie hebben voor wat ze doen mensen die veel energie hebben mensen die werkelijk implementeren wat ik hen leer mensen die gecommitteerd zijn, zich aan de afspraken houden mensen die dankbaar zijn en dit ook laten zijn mensen die een bijdrage willen leveren aan deze wereld Dit zijn de mensen waar ik heel graag een langdurige relatie mee aan wil gaan. Dit zijn mijn absolute VIP s, mensen die van mij een special treatment krijgen. Goed we gaan verder. Tip 26 Van welke mensen krijg jij energie? Welke mensen vind jij leuk? Wat doen zij en wat doen ze niet? Hoe zien ze er uit? Hoe gedragen ze zich? Tip 27 Welke eigenschappen hebben deze mensen? Welke eigenschappen hebben mensen willen ze toegang krijgen tot jouw Business VIP Lounge. Beschijf ook voor welke mensen jouw VIP Lounge gesloten is. Met welke mensen wil jij niet samenwerken. Ik werk bijvoorbeeld niet samen met mensen die altijd klagen. Omdat mij dat teveel energie kost en ik niet de hele tijd naar geklaag wil luisteren. Deze mensen weiger ik dus als klant. Tip 28 Kijk naar je huidige klanten Neem je huidige klantenbestand eens onder de loep. In hoeverre voldoen ze aan de punten die jij omschreven hebt bij tip 26 en tip 27? De klanten die hieraan voldoen zijn je IDEALE KLANTEN.

9 Tip 29 Bepaal met wie je wilt blijven werken Nu is de belangrijke vraag wat jij gaat doen met je huidige klanten die niet behoren tot je IDEALE KLANTEN. Zijn dit klanten waar je nog mee kan werken en die wel ideaal kunnen worden? Of zijn het FLOP klanten waar je liever niet meer mee werkt. Mijn advies aan jou is in ieder geval afscheid te nemen van je flop klanten. Misschien nu nog niet direct, maar wel zo snel mogelijk. Deze mensen kosten je te veel tijd, energie en geld. Tip 30 Ga voor deze doelgroep Zorg ervoor dat je succesvol gaat samenwerken met deze doelgroep. Focus je echt op deze ene specifieke groep. Als je bovenstaande tips hebt toepast, dan wordt je echt een magneet voor deze doelgroep. Pas als je dat voor elkaar hebt ga je je richten op een andere doelgroep.

10 Tot slot... Neem NU actie. Laat ik het nog even voor je samenvatten. Wil jij net als ik een succesvolle ondernemer zijn? Wil jij net als ik een succesvol bedrijf? Je wilt graag meer klanten, meer omzet en meer vrije tijd? Kies dan je doelgroep en wordt een magneet voor jouw klanten! KIES je doelgroep Bepaal de demografische factoren Bepaal de psychografische factoren Welk probleem los jij op voor je klant? Wie zijn jouw VIP's? Heb je hier verder hulp bij nodig? Dan kan je 2 dingen doen! 1. Meld je aan voor een GRATIS skype sessie (twv 295) Stuur mij je gegevens en ik neem contact met je op! In deze skypesessie help ik jou je doelgroep te bepalen. En ik beloof je: binnen het uur heb jij je doelgroep! 2. Meld je aan voor een GRATIS training (twv 1.095) Tijdens deze training deel ik al mijn kennis en ervaring die voor jou van WAARDE is. Ik help jou tijdens de training werkelijk die stappen te zetten om je doelgroep te bepalen. Waardoor jij met heel veel gemak en heel veel plezier je klantenbestand verdubbeld, je omzet verdubbeld EN je vrije tijd verdubbeld. Dus ben jij een ondernemer die een bijdrage wilt leveren aan je klanten, die gepassioneerd is, eigen verantwoordelijkheid neemt, onafhankelijk is en bereid is te investeren in tijd, energie en geld? Meld je HIER direct aan en ik bezorg je een onvergetelijke ervaring! Neem NU je volgende stap!

Kies je Doelgroep. hét stappenplan om een klantmagneet te worden. Marielle van der Vlies

Kies je Doelgroep. hét stappenplan om een klantmagneet te worden. Marielle van der Vlies Kies je Doelgroep hét stappenplan om een klantmagneet te worden Marielle van der Vlies Kies Je Doelgroep! Marielle van der Vlies www.succesmetjebedrijf.nl 1 Heb jij geen klanten? Ben je niet zichtbaar

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk Groepscoachingsprogramma voor (startende) coaches Maak een vliegende start met je coachingspraktijk De coachingsopleiding is voltooid, je bent klaar om je coachingspraktijk op te zetten. Maar waar begin

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Hoe haal je samen succesvoller het werk binnen?

Hoe haal je samen succesvoller het werk binnen? Hoe haal je samen succesvoller het werk binnen? door Judith de Leede judith.de.leede@ondernemerscooperatie.nl 06-19476009 Als samenwerkende ondernemers kun je grotere of complexere projecten aan dan alleen,

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Strategisch netwerken. 02 september 2015

Strategisch netwerken. 02 september 2015 Strategisch netwerken 02 september 2015 Strategisch netwerken ## augustus 2015 Onderwerpen Diverse strategieën. Opdrachten. Zet aan tot actie om een keuze te maken. Focus. Doe het constant. 3 Inleiding

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Marktonderzoek: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij wonen ONDERSTEUNING VAN MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Kjerke de Vries: Ik heb niet erg veel hulp nodig. Daarom verhuis ik van een

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Pen en papier? Omarmen Ondernemen is een groot avontuur Onderweg op je reis kom je van alles tegen, ook

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2014. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2014. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2014 Luc Timmers Dag 1 2014 20 14 Is er iets veranderd? Het blijft een gok Ik heb een casino bezoek cadeau gekregen Daarmee nemen mijn kansen op een bonus aanzienlijk toe

Nadere informatie

Oogcontact is zeer goed. Eens knikken ook. Men moet de klant laten merken dat men voor hem beschikbaar is.

Oogcontact is zeer goed. Eens knikken ook. Men moet de klant laten merken dat men voor hem beschikbaar is. 43. VERKOOPSTECHNIEKEN 43.1.Verloop van een verkoop ----------------------------------- 1.Begroeting van de klant Oogcontact is zeer goed. Eens knikken ook. Men moet de klant laten merken dat men voor

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Aan de slag met Jouw klant en zijn behoeften centraal. Het klinkt zo gemakkelijk

Aan de slag met Jouw klant en zijn behoeften centraal. Het klinkt zo gemakkelijk Aan de slag met Jouw klant en zijn behoeften centraal Het klinkt zo gemakkelijk Wat huishoudelijke kaders De presentatie komt beschikbaar via het LKCA, op verzoek kan ik hem ook e-mailen Stel gerust vragen

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

Voorwaarden coachingstraject

Voorwaarden coachingstraject Voorwaarden coachingstraject Inhoud VOORWAARDEN COACHINGSTRAJECT... 1 Inhoud coachingstraject en voorwaarden 3 Intake 4 Persoonlijke Coaching 5 Skype coaching gezonde leefstijl 6 NATUURLIJK GEZOND AFVALLEN...

Nadere informatie

Hoe kunt u met minder geld toch de kwaliteit van dienstverlening waarborgen voor kwetsbare doelgroepen?

Hoe kunt u met minder geld toch de kwaliteit van dienstverlening waarborgen voor kwetsbare doelgroepen? Hoe kunt u met minder geld toch de kwaliteit van dienstverlening waarborgen voor kwetsbare doelgroepen? Visie tafelleider: Met minder geld hetzelfde of misschien zelfs meer doen. Dat is de grote uitdaging

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

1. Besluit dat je wilt sturen op cijfers

1. Besluit dat je wilt sturen op cijfers Een winstgevend plan voor je bedrijf hebben en gericht werken aan de uitvoering daarvan is pure noodzaak. En toch zijn er maar weinig ondernemers die hierin slagen. Het grote obstakel is dat ze niet weten

Nadere informatie

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Location: Date: Time: Ik ben gezien en voel me welkom 1. Opgemerkt en gezien worden 2. Hoe word je bij ontmoeting in de winkel door een medewerk(st)er

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 2 Onderscheidend vermogen, specialisatie en toegevoegde waarde Welkom terug bij de tweede audioles van

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Pen en papier? Misvattingen over geld Voordat je met deze videoles begint wil ik je vragen om deze video zo te stoppen

Nadere informatie

U leert in deze les "om raad vragen". Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies.

U leert in deze les om raad vragen. Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies. OM RAAD VRAGEN les 3 spreken inleiding en doel U leert in deze les "om raad vragen". Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies. Het is belangrijk

Nadere informatie

IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID...

IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID... IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID... Geplaatst op 28 juni, 2015 in het YOGI YOGA blad editie juli + augustus 2015 Lieve schat, je bent zo'n mooie, lieve en grappige vrouw, zelfs met je nukken

Nadere informatie

Week 2 Geld Verdien Machine. Ik heb een markt en nu??

Week 2 Geld Verdien Machine. Ik heb een markt en nu?? Week 2 Geld Verdien Machine Ik heb een markt en nu?? Je hebt een markt, nu een product Er zijn twee mogelijkheden Of je gaat het product zelf maken Of je laat je product maken Zelf het product maken Het

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering.

Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. Bij SNAP leren we ouders en kinderen vaardigheden om problemen op te lossen en meer zelfcontrole te ontwikkelen. Deze folder legt uit hoe je SNAP kan gebruiken voor een blijvende verandering. SNAP (STOP

Nadere informatie

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren De lanceringsformule Een stappenplan voor het lanceren Dit boek gaat over de beste manier om online je diensten te verkopen: door ze te lanceren. Zo n dienst kan een workshop, een online training, een

Nadere informatie

3. Rouw en verliesverwerking

3. Rouw en verliesverwerking 3. Rouw en verliesverwerking 29 Voor de trainer De belangrijkste begrippen van dit gedeelte zijn: Grote verschillen tussen verschillende getroffenen Breuk in de levenslijn Rouw/Verliesverwerking/chronische

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A

DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A 4 opdrachten! 60 minuten! Bij iedere opdracht zet iemand zijn wekker/ chronometer (op gsm of uurwerk), zodat je zeker niet veel langer dan een kwartier bezig bent.

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

Roos van Leary. Mijn commentaar betreffende de score Mijn score was 4 punten van de 8.

Roos van Leary. Mijn commentaar betreffende de score Mijn score was 4 punten van de 8. Roos van Leary Beschrijving Boven-Samen (BS) dominant gedrag: leidend zelfdefinitie: ik ben sterker en beter dan jij; Ik overzie "het" definitie van de ander: jij bent zwak en hulpbehoevend relatiedefinitie:

Nadere informatie