Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde"

Transcriptie

1 Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde

2 Inhoud VOORWOORD. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID. 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. Taakinhoud en Taakverdeling. 2.1 Organisatie van de verpleegzorg 2.2 Dagindeling 2.3 Specifieke verpleegkundige interventies 3. SPECIFIEKE AANDACHTSPUNTEN OP DE AFDELING. 4. VERWACHTINGEN.

3 Voorwoord Van harte welkom op onze afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde. We zullen zo goed mogelijk ons best doen om aan je verwachtingen te voldoen en om je stageperiode zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Deze brochure is bedoeld om je een beetje wegwijs te maken op de afdeling maar je kan ook steeds bij de verpleging terecht met je vragen. Vraag liefst op voorhand uitleg om misverstanden te voorkomen. Beter 10 keer te veel vragen dan 1 keer te weinig. We wensen je nog een fijne en aangename stageperiode toe! Personeel kinderafdeling

4 1. Voorstelling van de eenheid 1.1 Architectuur De afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde ligt in de D-blok, op de derde verdieping, op hetzelfde niveau als de kraamafdeling en het verloskwartier. Onze afdeling telt 15 verblijfsbedden en 9 bedden voor het dagziekenhuis voor kinderen. De afdeling is opgebouwd in een T-vorm. De kamers zijn als volgt ingedeeld: Dagziekenhuis: - 3 kamers van 2 bedden (K337, K338, K339) - 3 kamers van 1 bed (K334, K335, K336) Verblijfsafdeling: - 6 privékamers waarvan er drie kunnen gebruikt worden voor isolatie (K341, K342, K343, K349, K350, K351) - 5 kamers van 2 bedden (K344, K345, K346, K347, K348) Centraal is er het verpleeglokaal met daaraan grenzend het medicatielokaal en het keukentje. Daartegenover bevindt zich de spoelruimte en de berging. Op de uiteinden van de gang heb je links de onderzoekskamer, rechts de speelzaal en vooraan het keukentje voor de ouders.

5 1. Voorstelling van de eenheid 1.2 Multidisciplinair team Medisch team: Medisch diensthoofd: Dr. Fons Henckens Pediaters: Dr. Fons Henckens Dr. Rainer Kuhlins Dr. Bettina Horlebein Dr. Carlo Oud Orthopedisten: Dr. Ivan Ameloot Dr. Guy Veldeman Dr. Yves Van Asch Dr. Lore Kegels Algemene heelkunde: Dr. Guy Van Daele Dr. Jos Hoydonckx Dr. Johan De Gols Dr. Guido Vangertruyden Urologie: Dr. Jozef Stragier Dr. Kurt Dilen Verder heb je nog de neurologen, dermatoloog, ofthalmologen en neuskeel-oor specialist die langs komen naargelang de noodzaak.

6 1. Voorstelling van de eenheid Verpleegkundig team: Hoofdverpleegkundige: Marijke Claes Verpleegkundigen: Christine, José, Loretta, Marijke M., Suzanne, Anja, Wendy, Ann, Shirley, Jessica, Caroline, Katrien, Kristel, Vanessa Kinderverzorgsters: Jessy Spelbegeleidster: Lucia, Heidi Mentoren: Jessica, Katrien, Marijke C. Andere medewerkers: Kinesisten - Diëtisten - Sociaal assistenten - Culturele bemiddelaarster 1.3 Patiëntenpopulatie Op de kinder- en jeugdafdeling worden kinderen opgenomen van 0 tot en met 15 jaar. Het kan zowel na een chirurgische ingreep, een ongeval, geneeskundige problemen of voor observatie. Er zijn ook dagelijks ambulante opnames voor een kleine ingreep en onderzoeken. Ouders hebben steeds de mogelijkheid te kiezen tussen een privé-kamer of een tweepersoonskamer. Rooming-in waarbij één van de ouders continue bij het kind kan zijn, wordt sterk gestimuleerd door het personeel en is mogelijk voor iedere patiënt. Het verblijf van de ouders is gratis; de maaltijden (indien deze worden gebruikt) worden aangerekend.

7 2. Taakinhoud en taakverdeling 2.1 Organisatie van de verpleegzorg De verpleegkundigen werken in verschillende posten: Vroege: 06u30 tot 14u36 Late: 13u54 tot 22u00 Nacht: 21u39 tot0 6u45 Halve late: 17u00 tot 20u48 Halve vroege: 08u00 tot 11u48 Dag: 08u00 tot 16u06 In het nachtboek kan je de dienstregeling terugvinden. Ook de taakverdeling en de briefing vind je hierin terug. Het verschil met andere afdelingen is dat wij de ouders stimuleren om bepaalde zorgen zelf uit te voeren zoals het badje, temperaturen en eten geven. Dit streven we na om de relatie tussen de ouders en hun kind te stimuleren. Vergeet wel niet dat de verpleegkundige steeds de eindverantwoordelijkheid draagt.

8 2. Taakinhoud en taakverdeling 2.2 Dagindeling 06u30: Briefing en taakverdeling 06u45 08u00: Medicatie klaarmaken en geven Opnemen van de patiënten voor dagziekenhuis Bloednamen 08u00 09u00: Ontbijtbedeling Helpen eten geven, boterhammen smeren Eventueel flesjes maken Plateaus terug afruimen Korte koffiepauze voor personeel 09u00 12u00: Totale patiëntenzorg met verpleegkundige altijd eerst verpleegdossier inkijken zodat je niets vergeet Materiaalverzameling Patiëntjes wassen of ouders verder helpen Wondverzorging, temperaturen,... Bed opmaken Kamers opruimen Afwassen van vuil materiaal en alles opruimen Ondertussen gaan ook de opnamen en de verzorgingen van de ambulante patiënten verder Kinderverzorgster maakt ook de flessenvoeding in de voormiddag klaar Ondertussen wordt er ook in de voormiddag door de pediaters getoerd In de voormiddag tussen 08u00 en 12u00 is er meestal ook een spel begeleidster aanwezig in de speelzaal. Hier kunnen de kindjes dan iets komen knutselen; wat spelen of iets lenen om zich op de kamer mee bezig te houden.

9 2. Taakinhoud en taakverdeling 12u00 12u45: Medicatie van 12u00 bedelen Middagmaal serveren en opruimen, indien nodig helpen Patiënten - classificatie 12u45 13u15: Middagpauze voor het personeel 13u15 14u00: Briefing en bedbezetting in orde brengen Ontslagen klaarmaken 14u00 14u36: briefing aan de late shift Patiëntjes ontslaan en uitleg geven aan de ouders Kamers van ontslagen patiëntjes opruimen 14u30 17u00: Medicatie van namiddag klaarzetten en eventueel geven Fruitpappen klaarmaken en geven Temperaturen, luiers verversen,... 17u00 17u10: Korte koffiepauze 17u15 18u30: Avondeten opdienen en afruimen, helpen indien nodig 18u30 19u00: Avondpauze voor personeel 19u00 21u00: Wondverzorging Avondmedicatie klaarzetten en geven Temperaturen Kindjes slapen leggen en kamers opruimen Dienst opruimen 21u00 21u40: Fiches in orde maken en briefing in orde brengen 21u30 22u00: Briefing

10 3. Specifieke aandachtspunten Afzonderingen Steeds wanneer een patiënt in afzondering moet verzorgd worden, moet men bij het binnengaan de handen goed ontsmetten en een gele boxschort aandoen. Bij het verlaten van de afzonderingsbox, schort terug uit doen en handen opnieuw goed ontsmetten. Het linnen moet in een gele plastiek zak gestoken worden. Ook altijd de deuren goed dichtdoen. Indien nodig handschoenen aandoen en na gebruik terug weggooien. Bij ernstige besmetting glazen tussendeur ook gesloten houden Medicatie Voor de medicatie gebruiken we op onze afdeling een geautomatiseerde versie van het medicatiebeheer. Om deze reden kan je dus enkel samen met een andere verpleegkundige medicatie bedelen. De infusen die uit de voorraad gehaald worden, moeten ook besteld worden op de computer. Gelieve dit dan ook altijd door te geven aan de verantwoordelijke verpleegkundige. Veiligheid Elke deur op een kinderafdeling moet dicht blijven, zeker van de praktijklokalen, bergingen enz.. Zorg er ook voor dat de buitendeur van de afdeling dicht blijft zodat de kindjes niet kunnen gaan lopen. Aan de deur van het medicatielokaal, de onderzoekskamer en de melkkeuken staat een badge lezer. Voor het opwarmen van de flesjes melk wordt er gebruik gemaakt van de microgolf. Wel er altijd opletten en testen of de melk niet te warm is, dit om brandwondjes te voorkomen bij de kinderen. Let er op dat de traliebedjes altijd goed gesloten zijn, ook als het kind er niet inzit. Ze zouden er alleen in kunnen kruipen en er zo terug uitvallen. Kinderen kruipen overal op. Houd dit goed in het oog! Om deze reden ook nooit grote stukken speelgoed bij de kinderen in bed zetten. Ze gaan erop staan om uit hun bedjes te kruipen.

11 3. Specifieke aandachtspunten Vergeet niet de temperatuur van het waswater altijd even te controleren vooraleer het kind te wassen. Het water zou te heet kunnen zijn en brand wonden kunnen veroorzaken. Probeer te vermijden dat de kinderen met de kranen spelen. Dit is voor hun aantrekkelijk speelgoed, maar ook gevaarlijk! Let er bij het dichtdoen van de deuren op dat de kinderen er niet met hun vingertjes tussen zitten. Zorg ervoor dat de kinderstoelen, maxi-cosi s en babyzitjes altijd goed dicht zijn als de kinderen erin zitten. Controleer regelmatig de insteekplaats van de infusen op roodheid en zwelling. Vergelijk de arm waar het infuus in zit met de andere arm. Zeker bij het wassen en voor iedere intraveneuze medicatietoediening zo dat het verkeerd inlopen van de infuusvloeistof en/of aderontsteking tijdig opgemerkt wordt. Vermeld dit ook altijd even op de verpleegfiche. Laat een kind nooit onbewaakt op het verzorgingskussen liggen, ook niet voor hele korte tijd! Laat grote kinderen nooit de badkamer sluiten, maar doe het gele beletlampje aan. Belangrijke observaties dienen onmiddellijk gemeld te worden aan een verpleegkundige.

12 3. Specifieke aandachtspunten Aërosoltherapie Werking: Het medicament wordt verstoven tot een fijne mist die alle fysische en chemische eigenschappen van het medicament vrijwaart. Als de patiënt de aërosol inhaleert, dringt het medicament door tot de slijmvliezen van de luchtpijptakken en longblaasjes zonder ontaarding en kan dus ten volle zijn genezende werking uitoefenen. Toediening van de aërosol: Het voorgeschreven geneesmiddel in de verstuiver doen. Controleer of de leidingen goed aangesloten zijn. Patiënt in goed rechtzittende houding zetten. De verstuiver voor de mond plaatsen of het maskertje op mond en neus plaatsen. Het verstuiven van het medicament starten door de zuurstof te laten doorstromen (op 5 à 6 liter zetten). De aërosol gedurende 10 minuten toedienen. De zuurstof terug uitschakelen; de patiënt een goede houding geven. De verstuiver even uitspoelen met water en ondersteboven laten uitdrogen. Mond en neusomgeving steeds proper maken. Belangrijke opmerkingen: Laat het kind tijdens het verstuiven niet alleen als het er nog niet toe in staat is. Wanneer een toestel niet goed verstuifd, controleer of er geen lek is. Na aërosol met Pulmicort dient het mondje ALTIJD gespoeld te worden! Toedienen van intraveneuze (IV) medicatie: Bij het geven van IV medicatie, gaat men eerst in de verpleegfiche kijken naar de voorgeschreven medicatie, de hoeveelheid en het uur van toediening. De juiste gebruiks- en toedieningswijze vind je terug op het medicatieschema in de proper utility. Indien het medicament in de buret moet, los je dit op met de juiste hoeveelheid vloeistof en stel je de infuuspomp juist in. Indien het medicament gegeven is, nog eens met 10 à 15 ml doorspoelen, nadien het gewone infuus terug aanhangen.

13 4. Verwachtingen Algemeen Duidelijk formuleren van je doelstellingen en kenbaar maken aan de verpleging in het begin van de stage. We stellen het ten zeerste op prijs dat je jouw formulieren zelf aanbiedt in het begin van de stage zodat wij weten waar wij rekening mee moeten houden. Treed discreet op in contact met de ouders. Houd de kinderen continu in het oog en observeer ze goed. Rapportage is ook zeer belangrijk, zowel schriftelijk als mondeling. Denk aan het beroepsgeheim. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt onder supervisie van een verpleegkundige. Alles gebeurt dan ook in samenspraak met haar of hem. Tweedejaars studenten Zich kunnen inleven in de belevingswereld van het kind. Afhankelijk van het leeftijdsniveau. Zicht op de plaats van de afdeling binnen het ziekenhuis, samenstelling en werking van het team. Verpleegtechnisch : 1ste, 2de, 3de en 4de periode: zie map op onze afdeling. 2de jaars studenten werken steeds onder supervisie van een verpleegkundige. Derdejaars studenten Dezelfde verwachtingen als van de 2de jaars studenten. Van een 3de jaars student wordt een evolutie verwacht naar meer zelfstandigheid, meer creativiteit, meer eigen initiatief. Dit moet merkbaar zijn tijdens de stage.

14 4. Verwachtingen Je zal steeds jouw bereidheid tot oefenen van technieken zelf moeten tonen, dan kan je genoeg kansen krijgen. Wij hopen dat deze brochure je beter wegwijs maakt op onze afdeling. Indien er nog vragen zijn, stel ze ons, we proberen je zo goed mogelijk te helpen. Wij wensen je nog een aangename en leerrijke stage toe. Personeel kinder- en jeugdgeneeskunde

15 Aantekeningen

16 St-Franciskus Ziekenhuis P. Paquaylaan Heusden-Zolder Tel.: Fax.:

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Kinder- & jeugdgeneeskunde Voorstelling van de afdeling Onze afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde bestaat uit 15 bedden en staat open voor baby s van 0 jaar tot en met 15

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten. Kraamafdeling / verloskamer. Pastoor Paquaylaan Heusden-Zolder - Tel Fax

Introductiebrochure studenten. Kraamafdeling / verloskamer. Pastoor Paquaylaan Heusden-Zolder - Tel Fax Introductiebrochure studenten Kraamafdeling / verloskamer Pastoor Paquaylaan 129-3550 Heusden-Zolder - Tel. 011 57 91 11 - Fax 011 57 94 00 VOORWOORD Welkom op onze Kraamafdeling en de verloskamer. Met

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier

Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Introductiebrochure studenten: Kraamafdeling & verloskwartier Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

Kinder- & jeugdgeneeskunde

Kinder- & jeugdgeneeskunde Kinder- & jeugdgeneeskunde Voorstelling van de afdeling Onze afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde bestaat uit 15 bedden en staat open voor baby s van 0 jaar tot en met 15 jarige jongeren. Hier werken verpleegkundigen

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 1. Welkom! Welkom op onze afdeling pediatrie van het AZ Jan Portaels. Met deze beknopte brochure willen we je wat meer informatie geven over de afdeling. Natuurlijk

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde

Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde Introductiebrochure studenten: Kinder- en jeugdgeneeskunde Inhoud 1. VOORWOORD 2. VOORSTELLING VAN DE AFDELING KINDER- EN JEUGDGENEESKUNDE 2.1 Locatie 2.2 Het multidisciplinair team Kinderartsen Verpleegkundig

Nadere informatie

SF Z. Introductiebrochure studenten: Chirurgisch dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Introductiebrochure studenten: Chirurgisch dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Introductiebrochure studenten: Chirurgisch dagziekenhuis Inhoud Voorwoord. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectuur 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten

Onthaalbrochure studenten Onthaalbrochure studenten Materniteit / Verloskamer Neonatologie Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoudstafel 1. Voorwoord 2. Voorstelling van de afdeling 2.1 Multidisciplinair team 2.2 Architectuur

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis X3 Noord Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 41 25 053/72 40 87 Fax 053/72 47 93 Pagina 1 Verwelkoming Allereerst heten

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 2 Beste student, Welkom op de afdeling geriatrie, in deze infobrochure willen wij je informeren over de dienst. In het ziekenhuis heb je verschillende afdelingen

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN DAGHOSPITAAL E2 1

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: chirurgisch dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: chirurgisch dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: chirurgisch dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 1.1 Architectuur 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING

Nadere informatie

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud Voorwoord. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 2

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 2 Introductiebrochure studenten: Heelkunde 2 Inhoud Voorwoord 1. Voorstelling van de eenheid. 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. Taakinhoud en Taakverdeling. 2.1 Organisatie

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE HANDELINGEN OP

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie Het is voor jullie als ouder en voor het gezin niet leuk om te horen dat jullie kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Infobundel stage Pediatrie B4

Infobundel stage Pediatrie B4 Pagina 1 Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst pediatrie van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke manier

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 2

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 2 Introductiebrochure studenten: Heelkunde 2 Inhoud Voorwoord 1. Voorstelling van de eenheid. 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. Taakinhoud en Taakverdeling. 2.1 Organisatie

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. MCB. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11

AZ VESALIUS. Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. MCB. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN Medisch Centrum a.z.vesalius Bilzen. DAGHOSPITAAL

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 2

De afdeling Heelkunde 2 De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatieafdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Infobrochure. Studenten G2

Infobrochure. Studenten G2 Infobrochure Studenten G2 Infobrochure Geriatrie 2 Beste student(e), De stage is ongetwijfeld de belangrijkste periode in je opleiding tot zorgkundige/verpleegkundige. Niet alleen is de praktijk de beste

Nadere informatie

Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Voorstelling van de dienst 4 1.1 Wat? 4 1.2 Waar? 4 1.3 Wie? 4 1.4 Indeling 5 2. Patiëntenpopulatie 6 3. Werking van de dienst 6 3.1.

Nadere informatie

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie -

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie - PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE - Patiëntinformatie - Geachte ouders, Binnenkort wordt uw kind opgenomen op de afdeling daghospitalisatie van de kinderafdeling van Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Deze afdeling

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 1

Introductiebrochure studenten: Heelkunde 1 Introductiebrochure studenten: Heelkunde 1 Inhoud Voorwoord 1. Algemene voorstelling 1.1 Architectuur en werking van de eenheid 1.2 Multidisciplinair team 1.2.1 Medisch team 1.2.2 Verpleegkundig team 1.2.3

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering& organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst pediatrie

Onthaalbrochure Dienst pediatrie Onthaalbrochure Dienst pediatrie Beste ouders Uw kind werd door een van onze kinderartsen opgenomen op de kinderafdeling. Deze opname zal voor u en uw kind wellicht een ingrijpende gebeurtenis zijn. Daarom

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP-LOCO1 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Debuysscher Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Anneleen Vantomme

Nadere informatie

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis 0K12D Voorstelling van de dienst 1) Inleiding In het kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000

Nadere informatie

Trefwoorden STUD_AFD_EL, geriatrie, revalidatie, zelfredzaamheid, multidisciplinair, teamvergadering, multipathologie, communicatie

Trefwoorden STUD_AFD_EL, geriatrie, revalidatie, zelfredzaamheid, multidisciplinair, teamvergadering, multipathologie, communicatie Informatiebrochure voor studenten Auteur Christel Geerts Publicatiedatum 19/09/2016 Trefwoorden STUD_AFD_EL, geriatrie, revalidatie, zelfredzaamheid, multidisciplinair, teamvergadering, multipathologie,

Nadere informatie

Kinderafdeling. Informatie voor de ouders

Kinderafdeling. Informatie voor de ouders Kinderafdeling Informatie voor de ouders Algemeen Ziekenhuis Diest Statiestraat 65 3290 Diest t 013 35 40 11 f 013 31 34 53 post@azdiest.be www.azdiest.be Kinderafdeling AZ Diest Onthaalbrochure voor Ouders

Nadere informatie

Inwendige 1. Infobrochure studenten

Inwendige 1. Infobrochure studenten Inwendige 1 Infobrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleegactiviteiten 4 3.1 Algemeen en specifiek voor de afdeling 4 4 Multidisciplinaire

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 10-07-2017 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Chirurgisch daghospitaal Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

KINDERAFDELING INFOBOEKJE. Kijk snel, in dit boekje staan ook leuke spelletjes! Kinderafdeling Tel: 051 42 52 70

KINDERAFDELING INFOBOEKJE. Kijk snel, in dit boekje staan ook leuke spelletjes! Kinderafdeling Tel: 051 42 52 70 KINDERAFDELING INFOBOEKJE Kijk snel, in dit boekje staan ook leuke spelletjes! Kinderafdeling Tel: 051 42 52 70 Afspraken kinderartsen Tel: 051 42 52 69 (ma-vr: 7u30-11u15) of www.afspraakkinderarts.be

Nadere informatie

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure Welkom op Pediatrie Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN U ONS BEREIKEN?... 4 3 DAG MAMA EN PAPA: BEZOEKUREN... 5 4 DAGINDELING... 6 5 AFSCHEID NEMEN: ENKELE NUTTIGE

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt.

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Welkom Hallo Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Toch kan een ziekenhuisopname best fijn

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie Onthaalbrochure studenten Cardiologie Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 4 2.1.3.

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

INTRODUCTIEBROCHURE. voor 2 e en 3 e jaarsstudenten vroedkunde

INTRODUCTIEBROCHURE. voor 2 e en 3 e jaarsstudenten vroedkunde INTRODUCTIEBROCHURE voor 2 e en 3 e jaarsstudenten vroedkunde VERLOSKAMER CAMPUS SINT-JAN Ziekenhuis Oost Limburg 2015 ZOL Introductiebrochure VK Versie september 2015 1 Voorwoord Welkom in de verloskamer.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE SEDATIE. en richtlijnen na dagopname

PATIËNTEN INFORMATIE SEDATIE. en richtlijnen na dagopname PATIËNTEN INFORMATIE SEDATIE en richtlijnen na dagopname Mevrouw, mijnheer Binnenkort word je verwacht op de dienst daghospitalisatie voor een maagof darmonderzoek. Er is afgesproken dat je een lichte

Nadere informatie

RAADPLEGING IVF Introductiebrochure Raadpleging IVF Campus Sint-Jan Juni 2015

RAADPLEGING IVF Introductiebrochure Raadpleging IVF Campus Sint-Jan Juni 2015 RAADPLEGING IVF Voorwoord Namens de ganse equipe van de raadpleging IVF, heten we je van harte welkom. Wij willen je graag als nieuwe medewerker opnemen in onze groep. Wij willen ons inzetten zodat je

Nadere informatie

Dienst specifieke informatie

Dienst specifieke informatie C1 Dienst specifieke informatie Doel: Uniform werken. Structuur in de werkorganisatie op de afdeling brengen. Op een efficiënte en correcte manier zorg bieden aan ptn en hun familie. Streven naar voldoening

Nadere informatie

Infobrochure. Studenten G1

Infobrochure. Studenten G1 Infobrochure Studenten G1 Infobrochure Geriatrie 1 Beste student(e), De stage is ongetwijfeld de belangrijkste periode in je opleiding tot zorgkundige/verpleegkundige. Niet alleen is de praktijk de beste

Nadere informatie

AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM

AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING HEELKUNDIG DAGCENTRUM Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo Diestersteenweg 100 3800 Sint-Truiden www.sint-trudo.be VOORWOORD Welkom in het heelkundig dagcentrum.

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

KINDERAFDELING INFOBOEKJE VOORWOORD. Kijk snel, in dit boekje staan ook leuke spelletjes!

KINDERAFDELING INFOBOEKJE VOORWOORD. Kijk snel, in dit boekje staan ook leuke spelletjes! KINDERAFDELING INFOBOEKJE Kijk snel, in dit boekje staan ook leuke spelletjes! VOORWOORD Van harte welkom op de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. De opname van uw kind op de kinderafdeling

Nadere informatie

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure Palliatieve zorgen Studentenbrochure 01. Inleiding Binnenkort loop je stage op de palliatieve eenheid en het palliatief support team (PST). Deze brochure is een voorbereiding op jouw stage. De bedoeling

Nadere informatie

INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING GERIATRIE

INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING GERIATRIE INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AFDELING GERIATRIE Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo - campus Sint-Anna Stenaertberg 3 3800 Sint-Truiden www.sint-trudo.be VOORWOORD Welkom op de eenheid geriatrie campus

Nadere informatie

introductiebrochure voor studenten nierdialyse

introductiebrochure voor studenten nierdialyse introductiebrochure voor studenten nierdialyse 2 Voorwoord Beste student Welkom op de nierdialyse. We willen je als student graag opnemen in onze eenheid. Wij willen ons inzetten zodat je een aangename

Nadere informatie

Pediatrie. Informatiebrochure

Pediatrie. Informatiebrochure Pediatrie Informatiebrochure AZ Alma campus eeklo Afdeling pediatrie Moeie 18 9900 Eeklo Welkom op de kinderafdeling 2 Informatiebrochure Pediatrie Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: PAAZ

Introductiebrochure studenten: PAAZ Introductiebrochure studenten: PAAZ Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID. 1.1 Architectonisch 1.2 Multidisciplinair team 1.3 Patiëntenpopulatie 2. TAAKINHOUD EN TAAKVERDELING. 2.1 Organisatie

Nadere informatie

STAGEBROCHURE Dienst 1A Campus Sint-Antonius te Peer

STAGEBROCHURE Dienst 1A Campus Sint-Antonius te Peer STAGEBROCHURE Dienst 1A Campus Sint-Antonius te Peer Dienst 1A is een afdeling met vooral zwaar zorgbehoevende bewoners. Waar personeelsleden en studenten ervoor zorgen dat deze bewoners een aangename,

Nadere informatie

Veiligheid. Beste ouders

Veiligheid. Beste ouders Beste ouders Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin steeds een ingrijpende gebeurtenis. Toch doen wij ons best om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onze artsen, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure

Welkom op Pediatrie. Informatiebrochure Welkom op Pediatrie Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 WELKOM... 4 2 HOE KAN U ONS BEREIKEN?... 4 3 DAG MAMA EN PAPA: BEZOEKUREN... 6 4 DAGINDELING... 6 5 AFSCHEID NEMEN: ENKELE NUTTIGE

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Structuur van de afdeling 4 2. Aantal erkende bedden 4 3. Doelgroep patiënten 4 4. Specifieke behandelingen/opnames 5 5. Algemene werkwijze op

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

Introductiebrochure: Studenten Geriatrisch dagziekenhuis & Interne liaison.

Introductiebrochure: Studenten Geriatrisch dagziekenhuis & Interne liaison. Introductiebrochure: Studenten Geriatrisch dagziekenhuis & Interne liaison. 16 Sint-Franciskusziekenhuis www.sfz.be P. Paquaylaan 129 3550 Heusden-Zolder Tel.: 011 71 50 00 Fax.: 011 71 50 01 VOORWOORD

Nadere informatie

De afdeling Materniteit

De afdeling Materniteit De afdeling Materniteit De afdeling Materniteit als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Materniteit 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 36 2 Verloop

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt.

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Welkom Hallo Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Toch kan een ziekenhuisopname best fijn

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit 1. Opdracht De dagkliniek heelkunde heeft als opdracht niet-dringende heelkundige ingrepen uit te voeren dat op één dag kunnen plaats vinden. De dagkliniek

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E)

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde (pediatrie) / vroedkunde Verpleegeenheid Neonatologie

introductiemap stagiairs verpleegkunde (pediatrie) / vroedkunde Verpleegeenheid Neonatologie introductiemap stagiairs verpleegkunde (pediatrie) / vroedkunde Verpleegeenheid Neonatologie 6-09-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid neonatologie Welkom op onze dienst. We hopen

Nadere informatie

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1 Informatiebrochure Gastro-enterologie X3Z Hier komt titel van persberich Pagina 1 Toepassingsgebied VE Gastro-enterologie Aalst Gastro-Enterologie 1. Dokters Dr. J. Vandervoort (diensthoofd) Dr. P. Van

Nadere informatie

W(i)egwijs op de kraamafdeling

W(i)egwijs op de kraamafdeling SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Zo broos zo breekbaar is het leven wanneer het aanvangt Het is van belang om het met tederheid en zachte handen te omgeven Zodat de start een springplank kan worden om veerkrachtig

Nadere informatie

Dagziekenhuis. 1. Welkom. 2. Contactgegevens van de afdeling: E-mail: Dag1@azalma.be Telefoonnummer: 050/72 83 10

Dagziekenhuis. 1. Welkom. 2. Contactgegevens van de afdeling: E-mail: Dag1@azalma.be Telefoonnummer: 050/72 83 10 Stagemap studenten Dagziekenhuis 1 1. Welkom Uw volgende stageperiode vindt plaats in AZ Alma. De directie en verpleegkundigen van dit regionaal ziekenhuis heten u van harte welkom en hopen op een vruchtbare

Nadere informatie

Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling. Informatiebrochure

Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling. Informatiebrochure Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling Informatiebrochure Inhoudstafel 1 VOORBEREIDING THUIS... 5 2 IN HET ZIEKENHUIS ZELF... 6 3 TIJDENS DE OPERATIE... 7 4 TERUG OP DE KINDERAFDELING... 8 Informatiebrochure:

Nadere informatie

KINDERAFDELING. Onthaalbrochure

KINDERAFDELING. Onthaalbrochure A Z S t. R e m b e r t S i n t - R e m b e r t l a a n 2 1 8 8 2 0 T O R H O U T T e l : 0 5 0 / 2 3. 2 1. 1 1 i n f o @ a z s t r e m b e r t. b e KINDERAFDELING Onthaalbrochure Indien u vragen hebt over

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Onthaalbrochure VPE 15 (vroeger verpleegafdeling 5C)

Onthaalbrochure VPE 15 (vroeger verpleegafdeling 5C) Onthaalbrochure VPE 15 (vroeger verpleegafdeling 5C) Oncologie Fysiotherapie AZ Groeninge Campus Loofstraat Loofstraat 43, 8500 Kortrijk 056/63 14 62 Hoofdverpleegkundige: Veronique Vercaempst 2 Voorwoord

Nadere informatie