sociaal JAAR verslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "sociaal JAAR verslag"

Transcriptie

1 sociaal JAAR verslag

2 WOORD VOORAF Voor u ligt het sociale jaarverslag 2011 en 2012 van de Stichting JRE Culibus. Een opsomming van activiteiten, wetenswaardigheden en belevenissen van de afgelopen twee jaar. Tijdens deze activiteiten hebben wij vele kinderen ontmoet en leren kennen. Natuurlijk waren dat geweldig leuke dagen. Ze waren ook leerzaam en dan niet alleen voor de kinderen. Helaas hebben wij met eigen ogen gezien hoe slecht het gesteld is met de voeding en kennis van de kinderen in ons eigen voedselrijke Nederland. In gesprekken vertelden zij ons hoe hun voedingspatroon er uit zag. Hoe jonge kinderen uit school met zakken chips naar de hockey gaan, of wat er allemaal in de broodtrommel mee naar school gaat. Het is schrikken In het land van koeien in de wei, de mooiste groenten op het land en zeeën met vis krijgt de jongste generatie er bar weinig van mee. Zij eten ongezond, te zoet en te zout en krijgen geen kennis van hoe zij zelf gezonde keuzes kunnen maken. Nu is de keuze gemak en snelle verzadiging en al dit leidt tot een inmiddels bekend mega-groot probleem. Obesitas is niet een modewoord, het is een probleem en wij kunnen helpen hier de strijd mee aan te gaan. Samen met organisaties als de Johan Cruijff foundation, die de kinderen met elkaar in beweging brengt, willen wij de kinderen bereiken en leren zelf de gezonde keuzes te maken. Wij willen het initiatief nemen om scholen te bezoeken en daar hele klassen, de ouders en de docenten de noodzaak leren in te zien van gezond eten. Hoe je dat maakt en daarbij hoe leuk dat ook kan zijn. Zo willen wij bijdragen aan een gezondere generatie met minder uitval op allerlei vlakken.

3 De Jeunes Restaurateurs Chefs staan te popelen om duizenden kinderen in Nederland te bezoeken en ze op weg te helpen. En om dat te realiseren doe ik als bevlogen chef weer een beroep op alle mensen die hier de noodzaak van onderschrijven om ons weer volop te ondersteunen. Het project Culibus is alleen mogelijk indien er voldoende steun wordt gegeven. Deze crisis lijkt mij duidelijk genoeg om aangepakt te worden. Via onze website en twitter kunt u ons werk blijven volgen. Met vriendelijke groet, Eugène van Angelbeek Voorzitter Website : Twitter Eugène van Angelbeek (voorzitter Stichting JRE Culibus):,,Een dag aan de slag in de Culibus is een feest voor de kids en de koks. Het geeft mij enorm veel energie als je ziet hoe enthousiast ze zijn als ze aan het koken zijn.

4 Wat is ons doel? De bus met een boodschap. Topkoks laten kinderen zien hoe je lekker en gezonder kunt eten. Het aantal kinderen met overgewicht en obesitas is de laatste jaren wereldwijd snel toegenomen. Ook in Nederland is overgewicht een uitdijend probleem. Zeker 1 op de 7 kinderen is te dik en dat is een bruut vet probleem. Zeker als je weet dat 30% van die kinderen hun overtollige kilo s nooit meer kwijt raakt. Dat levert ongekende gezondheidsproblemen op. Nu en morgen. Daar doen wij met onze Culibus wat aan. Omdat we voor een gezondere toekomst nú moeten ingrijpen. De Culibus is een bus. Een bus met topkoks die in het land kinderen leert zien én laat beleven hoe je lekker en vooral gezonder kunt koken en eten.

5 WIE BESTUURT? Het dagelijks bestuur van de Stichting JRE Culibus wordt gevormd door: Bestuurssamenstelling: Eugène van Angelbeek Perry Telle Carsten Klint Patrick van Zuiden voorzitter penningmeester bestuurslid bestuurslid Raad van Aanbeveling: Willem Kool Julius Ter Haar Aad Ouborg Stan Huygens, De Telegraaf Directeur, Oad Groep Ceo, Ouborg Group Patrick van Zuiden (bestuurslid Stichting JRE Culibus):,,Als je enthousiasme bij kinderen kon proeven, dan is de Culibus een smaakexplosie!

6

7 WAT IS JRE? De Jeunes Restaurateurs d Europe (JRE) is van origine een Franse organisatie en werd in 1974 opgericht. Er was duidelijk behoefte onder, met name jonge, restaurateurs om hun ervaringen uit te wisselen om zodoende te leren van elkaar. Al gauw volgden meer Europese landen. Op dit moment zijn er in totaal ongeveer 325 toprestaurants actief onder de vlag van Jeunes Restaurateurs d Europe en zijn er initiatieven om JRE ook buiten Europa op te starten. In 2007 heeft de Nederlandse afdeling van Les Jeunes Restaurateurs de stichting Culibus opgericht. Deze jonge chefs en restaurateurs wilden de krachten gebundeld inzetten voor een gezondere toekomst voor de jongste generatie. Met hun passie en kennis willen zij de kinderen dit op een leuke en leerzame manier bijbrengen. Ieder JRE lid zet zich tenminste voor 30 uur per jaar kosteloos in. Zo beschikken we dus al gauw over meer 1000 vrijwilligersuren per jaar. Carole Thate (directeur Johan Cruyff Foundation): Met onze Cruyff Courts bieden wij kinderen weer de mogelijkheid om op een veilige plek, dicht bij huis, te sporten, te spelen en andere kinderen te ontmoeten. Zo hopen wij onder andere bij te dragen aan een gezondere samenleving. Naast bewegen is goede voeding natuurlijk essentieel. Daarom zijn we blij om samen te werken met de Stichting JRE Culibus. Immers zoals onze oprichter Johan Cruijff altijd zegt: alleen kun je niets, je moet het samendoen. (c) Johan Cruyff Foudation - Paul Tolenaar

8 WAAR? Ook in 2011 en 2012 is de Culibus weer uitgereden naar verschillende doelen, om kinderen te laten ondervinden dat gezond eten ook lekker kan zijn. Hieronder treft u een een aantal highlights: Johan Cruijff foundation 2011: Gehandicapten Sportdag Amsterdam Gezonde smoothie en wrap voor 300 kinderen, verzorgd door Restaurant Molen de Jonge Dikkert uit Amstelveen. Coppa Amsterdam voetbalkampioenschap 500 Kinderen kregen een gezonde lunch geserveerd, en er werden enkele workshops met kinderen georganiseerd. Verzorgd door Restaurants Fris uit Haarlem en De Hoop op d Swarte Walvis uit Zaandam. Open Dag JCF Foundation Amsterdam 800 Kinderen genoten van een lekkere maar verantwoorde lunch en er waren workshops met kinderen. Verzorgd door Restaurant Molen de Jonge Dikkert uit Amstelveen.

9 WAAR? Johan Cruijff foundation 2012: Voorrondes - halve Finales Cruyff Courts Landelijke Finale Cruyff Courts Open dag JCF In Enschede en Rozendaal, 300 deelnemertjes kregen een gezonde lunch geserveerd door restaurant De Swarte Ruijter en restaurant Hoog Holten uit Holten en restaurant Mijn Keuken uit Wouw. In het Olympisch stadion verzorgden restaurants ML en De Hoop op d Swarte Walvis een lunch voor 400 sportende kinderen. Ook in 2012 werden weer 1000 kinderen getrakteerd op een verantwoorde lunch en werden er kookclinics verzorgd door restaurant Molen de Jonge Dikkert uit Amstelveen. Lex Gasseling (voorzitter Jeunes Restaurateurs d Europe - Nederland): Jonge kinderen willen graag leren, en het kan niet beter aangeleerd worden door onze enthousiaste chefkoks.

10

11 WAAR? 2011 s Heeren Loo in Monster Tijdens de week van de smaak kregen de verstandelijk gehandicapte kinderen van deze instelling in kleine groepjes een workshop in de bus verzorgd door de chefs van brasserie NL in Leidschendam en restaurant Savarin in Rijswijk. Fonds Slachtofferhulp in Leusden Er werd een heerlijke sterrenlunch verzorgd voor de VOVK (vereniging van ouders van vermoorde kinderen) door restaurant Saffraan in Amersfoort, aangeboden door Kerstgroet van De Telegraaf Rikki Stichting Kookworkshops en gezonde lunch verzorgd voor 400 kinderen van de Mythylschool in Boxtel, verzorgd door Restaurant Die Heere Sewentien in Rosmalen en Wolfslaar Restaurant in Breda.

12 WAAR? Promotionele evenementen waarbij de Culibus is ingezet in 2011 en 2012: ROC Mondriaan Den Haag: Opening Spavarin Rijswijk Den Haag à la Carte European Association of Hotel & Tourism Schools Stadhuis Open dag leerlingen ROC Mondriaan in Den Haag Rijswijk Den Haag Den Haag Jaarlijkse internationale bijeenkomst waar de studenten in de gelegenheid werden gesteld om kennis te maken met de bus, met masterclasses gegeven door een aantal JRE chefs uit verschillende landen. Den Haag Culibus beschikbaar gesteld voor veiling. Den Haag

13 WAAR? Stichting Tour Culinair Venlo Culinair Zutphen Culinair Castricum Culinair Event Beurs Tijdens deze fietstour fietsen de deelnemers een bedrag bij elkaar voor een goed doel. Na afloop van een etappe van deze Culinaire tocht werden de deelnemers getrakteerd op een culinaire lunch verzorgd door SVH Meesterkoks Alain Alders en Toine Smulders in Restaurant Villa Copera in Tolkamer. Daarvoor was de Culibus ter beschikking gesteld door ROC Mondriaan. Ook werd Er werd een mooie donatie gedaan aan de stichting JRE Culibus. De Culibus was zowel in 2011 als 2012 aanwezig op dit evenement en de culinaire invulling werd verzorgd door restaurants Bretelli uit Weert en One uit Roermond. De Culibus was aanwezig op dit evenement en de culinaire invulling werd verzorgd door restaurant t Schulten Hues uit Zutphen. De Culibus was aanwezig op dit evenement en de culinaire invulling werd verzorgd door restaurant Apicius uit Castricum. Culibus aanwezig op de beurs Event in Utrecht, een jaarlijks treffen van alle bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van evenementen en alles wat daarbij hoort.

14

15

16 WAAR? Culifair en Culibus donateursdag Tijdens de Culifair en Culibus donateursdag, het jaarlijkse persevenement en de introductie van de nieuwe leden van de Jeunes Restaurateurs d Europe bij Restaurant Hotel & Spa Savarin in Rijswijk mocht de Culibus natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de jaarlijkse ledenpresentatie 2012 bij De Vrienden van Jacob werd er in de bus een Clinic gegeven. Kinderen van Het Open Huis Haarlem Schalkwijk volgden onder leiding de chefs van restaurant Tante Kee in Kaag en restaurant t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht een kookclinic en maakten een gezonde pizza. RTL Nederland Battle of the Chefs Voor de audities van het kookprogramma Topchef werd gebruik gemaakt van de bus voor o.a. de interviews met de deelnemers. Tijdens de thuiswedstrijden van ADO Den Haag voorafgaand aan de wedstrijd Gastronomisch genieten met steun voor de Culibus, verzorgd door JRE chefs van Savarin, Jonge Dikkert, HanTing, t Schulten Hues, NL, One, Hoog Holten, Tante Kee, Basiliek en De Beukenhof.

17 WAAR? Ronde Tafel Walcheren Culinair evenement in de St. Jacobskerk in Vlissingen waarbij 10 restaurants waaronder Het Badpaviljoen uit Domburg en Scherp uit Middelburg kookten voor 300 personen, waarbij de opbrengst ten bate van de Culibus werd geschonken. Slokdarm Festival in Veghel JRE Zeildag in Kaag JRE Familiedag in Domburg Culinair evenement in samenwerking met de Sligro waar vanuit de Culibus werd gekookt door Ons Kabinet uit Vught en Hostellerie Vangaelen uit Heeze. Voor de kinderen van basisschool Sint Willibrordusschool uit Buitenkaag werd een les over gezond eten en een kookclinic verzorgd. Waar de bus aanwezig was op het strand.

18 wist u dat? Dat we voor de Culibus veel meer aanvragen ontvangen dan we kunnen honoreren? Dat heeft deels te maken met de volle agenda van de Culibus, deels omdat we de aanvraag niet binnen doelstelling van de Culibus vinden passen. Jaar Aantal aanvragen Toegewezen Afgewezen Redenen van afwijzing waren onder meer: Instanties verleenden geen vergunning voor het plaatsen van de Culibus. Geen parkeervergunning verstrekt. Locatie ongeschikt. Evenement geannuleerd. Aanvraag past niet binnen doelstelling. Aanvraag paste niet in budget. Teun 8jaar: Nu kan ik thuis zelf smoothie maken voor ik naar voetbal ga

19 Donaties 2011: wist u dat? Stichting Tour Culinair 4.000,-- RTL Nederland eventueel voor plaatsen bus 1.500,-- Medewerkers Villa Copera Tolkamer 200,-- Rotary Club Hulst 1.250,-- Restaurant Bretelli Weert 510,-- Event Beurs heeft gratis standplaats aangeboden voor de bus ter promotie. Donaties 2012: Kookclub Sanglier Guillaume 410,-- Culinaire tafel Walcheren ,-- Made In Holland 750,-- De heer de F. Kousemaeker ,-- Vereniging Geld- en Effectenhandel Haaglanden 2.500,-- Stichting Lekker Venlo 250,-- Tal Techniek B.V ,-- Kolibrie Horeca Payrolling 2.250,--

20

21 WIE ZIJN ONZE SPONSORS, VRIENDEN EN DONATEURS? In 2011 en 2012 zijn een aantal gerenommeerde bedrijven bereid geweest om onze stichting te ondersteunen door logo-sponsor te worden. Hiervoor zijn hun bedrijfslogo s prominent zichtbaar geplaatst op de Culibus. Het bestuur van de Stichting Culibus heeft in september 2012 ingestemd met de aanvraag van sponsor van het eerste uur Princess Household Appliances, voor het inzetten van de Culibus ter ondersteuning van haar marketingcampagne. De bus kreeg hierdoor een ander uiterlijk. Deze campagne is dusdanig aangepast dat wij onze activiteiten kunnen blijven doen zoals u dat van ons gewend bent. De bus blijft dus normaal voor de Stichting beschikbaar om uit te rijden naar goede doelen en andere evenementen. Met de financiële injectie kunnen wij zelfs onze activiteiten uitbreiden en daarmee de kinderen vaker bereiken en bekend maken met gezonde voeding. Tijdens het werk van de stichting worden de andere gewaardeerde sponsoren op de bus kenbaar gemaakt op door middel van vlaggen en stickers.

22

23 WIE ZIJN ONZE SPONSORS, VRIENDEN EN DONATEURS? Founding Partners: Jeunes Restaurateurs d Europe - Nederland ROC Mondriaan - Den Haag Wim Zegwaard Sponsors: American Express Avero Achmea (gedoneerd aan Johan Cruijff Foundation) De Telegraaf Elle Eten Hoornwijck Groep Kolibrie Horeca Payrolling Oad Groep Princess Sensz Sligro Buro Hemels van der Hart Donateurs: Donateurs van de stichting hebben zich via de JRE restaurateurs gecommitteerd aan een jaarlijkse donatie van 250. Een overzicht van de vrienden treft u aan op onze website.

24 Scholen en instellingen die zich met ons hard willen maken voor een gezondere toekomst kunnen een aanvraag bij ons indienen. Bedrijven en particulieren die onze visie steunen en een activiteit aan bedrijf of huis willen kunnen ons inhuren voor catering mits daarvoor een donatie aan de stichting wordt voldaan waarmee een goed doel event wordt gefinancierd. Met andere woorden uw feest moet daarna een feest voor de kinderen worden. Ons secretariaat kan u daar meer over vertellen. WIe kunnen ons aanvragen? Stichting JRE Culibus Pastoor van der Voortlaan JB Heeze Telefoon info@jreculibus.nl Mo 9 jaar: Echte groentes op je pizza doen is veel lekkerder.

25

26

27 WILT U OOK BIJDRAGEN? Doneren? Maak een bedrag naar keuze over op onze rekening We doen er mooie dingen mee voor een gezondere toekomst voor onze kinderen. Vriend worden? Met 250 per jaar steunt u onze activiteiten, wordt uw naam vermeld op onze website en bent u uitgenodigd op onze donateursdag. Een event met kids adopteren? Hiermee maakt u direct een hele groep kinderen blij. Uw bedrijfslogo op de Culibus? Wordt logosponsor, en uw bedrijfslogo is zichtbaar in het hele land. Neem contact op met het secretariaat en vraag naar de mogelijkheden. Bel ons op of kijk op Stichting JRE Culibus Pastoor van der Voortlaan JB Heeze Telefoon info@jreculibus.nl Wim Zegwaard (ondernemer): In een van mijn ondernemingen zijn wij 24 uur per dag met de logistiek bezig. Als mens heb ik altijd een warm hart voor projecten die minderbedeelden in onze maatschappij ondersteunen. Toen de voorzitter dan de Stichting JRE Culibus mij dan ook benaderde heb ik niet hoeven nadenken. Ik steun de Culibus, waar ik maar kan.

28 Stichting JRE Culibus Pastoor van der Voortlaan JB Heeze Telefoon Financieel secretariaat: Hoornwijck Groep Perry Telle Postbus CC Rijswijk Telefoon ABN Amro

SOCIAAL JAARVERSLAG 2014

SOCIAAL JAARVERSLAG 2014 SOCIAAL JAARVERSLAG 2014 WOORD VOORAF Graag neem ik u via dit jaarverslag 2014 mee in de werkzaamheden van de stichting Culibus. Hierin een opsomming van onze activiteiten, belevenissen en wetenswaardigheden

Nadere informatie

sociaal JAARVERSLAG 2013

sociaal JAARVERSLAG 2013 sociaal JAARVERSLAG 2013 woord vooraf Voor u ligt het sociale jaarverslag 2013 van de Stichting Culibus. Een opsomming van activiteiten, wetenswaardigheden en belevenissen van het vorige jaar. Tijdens

Nadere informatie

Steun de strijd van Stichting Culibus tegen Obesitas. 1 op de 7 kinderen is te dik en samen kunnen we dat veranderen. Doet u mee?

Steun de strijd van Stichting Culibus tegen Obesitas. 1 op de 7 kinderen is te dik en samen kunnen we dat veranderen. Doet u mee? Steun de strijd van Stichting Culibus tegen Obesitas. 1 op de 7 kinderen is te dik en samen kunnen we dat veranderen. Doet u mee? KRACHTEN BUNDELEN In 2007 heeft de Nederlandse afdeling van Les Jeunes

Nadere informatie

JAAR sociaal verslag 2010

JAAR sociaal verslag 2010 sociaal JAAR verslag 2010 WOORD VOORAF Voeding is toch opvoeding? Grote groepen kinderen leven in een wereld waarin juist voeding een sluitpost vormt. Om juist die kids eens te laten proeven hoe lekker

Nadere informatie

onthulling van de bus ontwerp/schets

onthulling van de bus ontwerp/schets OVERZICHT 2007-2017 10 jaar culibus Voor u ligt het laatste jaarverslag van de Stichting Culibus. Van 2007 tot 2017 heeft de Culibus een lange en mooie reis afgelegd waar alle betrokkenen trots op kunnen

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd?

Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd? Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd? Jaecques nu een contract heeft getekend bij Circus Renz? Hans Wolffenbuttel meteen vroeg wat

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport Samenwerking ROC van Twente en Hengelo Sport schooljaar 2015 2016. Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Nadere informatie

Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn

Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn Sport op Basisscholen is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân. Samen met de Friese gemeenten, onderwijs

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl ALLES ONDER 1 DAK! ReeHorst is een multifunctionele locatie midden op de Veluwe. Of u nu voor een zakelijke bijeenkomst, een feest, een theatervoorstelling

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam voedsel. Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Gezond en duurzaam voedsel Een folder ter inspiratie voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam voedsel in het mbo Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties,

Nadere informatie

Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation!

Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation! Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation! Geven jouw leerlingen kinderen meer ruimte om te sporten en te bewegen? Vmbo ers ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Een spreekbeurt over ADO Den Haag

Een spreekbeurt over ADO Den Haag Een spreekbeurt over ADO Den Haag Wij ontvangen veel berichten van kinderen die graag een spreekbeurt over ADO Den Haag willen houden. Zij weten alleen niet waar of hoe ze moeten beginnen. Wij helpen je

Nadere informatie

Word Vrienden van de KJD en ondersteun het grootste katholieke jongerenfestival van Nederland! www.vriendenvandekjd.nl

Word Vrienden van de KJD en ondersteun het grootste katholieke jongerenfestival van Nederland! www.vriendenvandekjd.nl Word Vrienden van de KJD en ondersteun het grootste katholieke jongerenfestival van Nederland! www.vriendenvandekjd.nl U wilt toch ook dat de Kerk een warme en open plek blijft voor jonge mensen? Eén van

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Voor studenten door scholieren Studenten bewust maken van gezond en lekker eten voor een goede prijs. Een initiatief van leerlingen van De Nassau: Joppe Schutselaars,

Nadere informatie

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht

Richard. Groenendijk. Mariska. van Kolck. Ben. Cramer L.A. The Voices. 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Richard Groenendijk Mariska van Kolck Ben Cramer L.A. The Voices 14 december 2015 Spoorwegmuseum Utrecht Het Lach voor een Dag Gala In 2015 wordt het eerste Lach voor een dag Gala gehouden in Het Spoorwegmuseum

Nadere informatie

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse,

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse, NederlandLacrosse NieuwsbriefApril/Mei2012 1 Woordjevoorzitter BesteNederlandLacrosse, Hierbij ontvangen jullie de eerste interne nieuwsbrief van Nederland Lacrosse. Waaromisdezenieuwecommunicatievormbelangrijk?Wijmerkenalsbestuurdater

Nadere informatie

WEEKBULLETIN 31. Koningsspelen. Jaargang 34 24-4-2015. Belangrijke data

WEEKBULLETIN 31. Koningsspelen. Jaargang 34 24-4-2015. Belangrijke data WEEKBULLETIN 31 Jaargang 34 24-4-2015 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Maandag 27 april: Ma. 4 t/m vr. mei: Belangrijke data Koningsdag; alle kinderen

Nadere informatie

Update maart 2015 In deze nieuws mail:

Update maart 2015 In deze nieuws mail: Update maart 2015 In deze nieuws mail: 91 deelnemers Factureren Nog 99 dagen te gaan Muzikaal intermezzo SKLZ Flyers Dankwoord 91 deelnemers Update maart 2015 Met trots kunnen wij melden dat per heden

Nadere informatie

Inhoud. Stichting La Sonrisa 23-12-2013

Inhoud. Stichting La Sonrisa 23-12-2013 2013 Inhoud 23-12-2013 Inhoud 1. Jaarverslag 2013 1.1 Missie, Visie, Doelstelling 1.2 Ondernomen acties opstartfase 1.3 Bestuur 1.4 Netwerk Peru 1.5 Sponsoren 1. Jaarverslag 2013 Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

DeVijfwijzer Jan van Galenstraat 20, 5463 HB Veghel. Tel. 0413-310336.

DeVijfwijzer Jan van Galenstraat 20, 5463 HB Veghel. Tel. 0413-310336. DeVijfwijzer Jan van Galenstraat 20, 5463 HB Veghel. Tel. 0413-310336. Internet : www.vijfmasterskipov.nl e-mail: vijfmaster@skipov.nl 12-9-2013 Beste Ouders/Verzorgers, Wat een goed nieuws! We staan in

Nadere informatie

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961 DEVO 58 Herman Bonpad 4 1067 SN Amsterdam Amsterdam, 2012 Betreft: Club van 58 Geachte voetballiefhebber, Hartelijk dank voor uw interesse in de Club van 58, het gezamenlijke donateurcollectief van DEVO

Nadere informatie

Het team van de Bron doet er alles aan om de kinderen echt te kennen en aan te sluiten bij wat ze weten en kunnen. Onze meiden voelen zich er thuis!

Het team van de Bron doet er alles aan om de kinderen echt te kennen en aan te sluiten bij wat ze weten en kunnen. Onze meiden voelen zich er thuis! Het team van de Bron doet er alles aan om de kinderen echt te kennen en aan te sluiten bij wat ze weten en kunnen. Onze meiden voelen zich er thuis! Hartelijke groet, Hans Nijssen en Anita Verschure Ik

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: F: I:

Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: F: I: I N F O R M A T I E Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: 050 587 87 87 - F: 050 587 87 99 - I: www.euroborghoreca.nl 1 A R R A N G E M E N T E N Postbus 11068, 9700

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Eindfeest Digiweken. Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL

Eindfeest Digiweken. Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL Eindfeest Digiweken Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL 7 juli 2012 Veilingmeester: Maarten van Meerten Hoe werkt de veiling? 1.Onze fantastische veilingmeester gaat beginnen met omschrijving van het veilingstuk

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk

Jaarverslag 2018 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk Jaarverslag 2018 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk Doelstelling: De regio Noordoostpolder en Urk hebben hun krachten gebundeld in KansPlusSien Noordoostpolder-Urk ontstaan vanuit de landelijke vereniging

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Stichting Hoofdkwartier Gouda te Gouda. Verslag inzake jaarstukken 2014. 7 april 2015

Stichting Hoofdkwartier Gouda te Gouda. Verslag inzake jaarstukken 2014. 7 april 2015 te Verslag inzake jaarstukken 2014 7 april 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2014 1 Samenstellingsverklaring 1 2 Algemeen 2 3 Resultaatvergelijking 3 4 Financiële positie 4 FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-patissier-Klas Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de patisserie? Dat kan nu op de Hubertus Vakschool!

Nadere informatie

zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie

zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie Natuurlijk zakelijk Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Mijn stijl omschrijft zich

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

sportorganisaties

sportorganisaties SPORTAANBOD 40.000 sportorganisaties 27.000 sportverenigingen/ 4 miljoen leden/ 1miljoen vrijwilligers 2.000 fitness clubs/ 2 miljoen leden 800 zwembaden/ 80 90 miljoen bezoekers Speeltuinen, Cruijffcourts

Nadere informatie

Wij hopen op een goede samenwerking. Met vriendelijke groet, Emile Janssens

Wij hopen op een goede samenwerking. Met vriendelijke groet, Emile Janssens Comité Démarrage du Demarrage Festival In het jaar 2015 zal de Tour de France zijn start vinden in Utrecht. Om die reden zal de hele stad in het teken staan van de wielersport. Naar verwachting van de

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

De lokale goede doelen dit jaar zijn Stichting Bedrijf & Samenleving, Stichting Zorg Zonder Zorgen en Bevrijdingspop Haarlem.

De lokale goede doelen dit jaar zijn Stichting Bedrijf & Samenleving, Stichting Zorg Zonder Zorgen en Bevrijdingspop Haarlem. Kennemer Goede Doelen Gala 2013 Geachte Sponsor, Op 7 mei 2013 vindt de eerste editie van het Kennemer Goede Doelen Gala plaats in de Stadsschouwburg Haarlem. Het gala is opgezet om samen met het bedrijfsleven

Nadere informatie

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur Programma Ondernemen doen we Zo is hét televisieprogramma bij RTL7 voor en door de zakelijke markt. Vanuit onze studio spreekt presentator Jeroen Smits elke week met twee ondernemers. Middels human interest

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda:

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda: Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2015-2016 Datum: 29-01-2016 Inhoud: Carnaval Prins en Prinsesverkiezing Ouderbijdrage St. Leergeld EU-fruit groep 3 groep 6

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 (opstart) en 2015

Jaarverslag 2014 (opstart) en 2015 Stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken KvK nr 61541990 Triodosbank NL50 TRIO 0197 9712 88 info@duurzaamuiteten.nl Jaarverslag 2014 (opstart) en 2015 Gerealiseerd in 2014 September: Stichting opgericht

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Aanmelden vooreen cursus Ik meld me aan voor een (wijk)activiteit, bijvoorbeeld een cursus, feest of bijeenkomst.

Aanmelden vooreen cursus Ik meld me aan voor een (wijk)activiteit, bijvoorbeeld een cursus, feest of bijeenkomst. DOCENTENHANDLEIDING Les 13 Gezondheidsbevordering gezond afvallen Taal en inburgering Deze les behandelt onderdelen van taalverwerving en woordenschat rondom het thema gezondheid - afvallen. De les heeft

Nadere informatie

Di Livorno is ons toevluchtsoord wanneer we geen zin of tijd hebben om te koken. Er is een grote keuze aan gerechten, klaargemaakt met verse groenten, goede wijn en een aantrekkelijk interieur. Een aanrader

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records.

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records. Ik hou mijn spreekbeurt over chips. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik chips heel lekker vindt, en omdat ik er ook wel meer over wou weten. Ik heb 5 hoofdstukken: 1. geschiedenis van de chips. 2. hoe

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen

Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen Team GerCor gaat deze beleving aan om in het heetst van de strijd een bijdrage te leveren aan de 400.000 kinderen die in armoede leven, een gelukkig(er) leven te

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Muziek maakt iedereen blij!

Muziek maakt iedereen blij! 12 e Nieuw aanbod! Pagina 4&5 Muziek maakt iedereen blij! GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS Jij leert. Jij inspireert! De nieuwe Click avonturen! Jongens en meisjes, Hier zijn weer de

Nadere informatie

Duurzaamheidk. Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015

Duurzaamheidk. Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015 Duurzaamheidk mpas Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015 Er is markt voor verkoop van gezonde producten bij attracties Gezond eten

Nadere informatie

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten.

Trots op hun oogst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF. MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. 112 12 JULI 2014 ELSEVIER Trots op hun oogst MOESTUIN / Vijf tuiniers over schoffelen, zaaien, oogsten en genieten. Liza Karsemeijer Foto s René van der Hulst IK KWEEK MIJN GROENTEN LIEVER ZELF JOHN VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief NSR Januari 2015

Nieuwsbrief NSR Januari 2015 Nieuwsbrief NSR Januari 2015 Lieve Ladies, Allereerst willen wij jullie nog een heel mooi 2015 toewensen met veel Service en Vriendschap. Inmiddels zit iedereen na de kerstvakantie weer in zijn alledaagse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 2014 Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (Amstelveenfonds)

Nadere informatie

Hoe sportief is uw organisatie?

Hoe sportief is uw organisatie? Nationaal HR onderzoek Hoe sportief is uw organisatie? door en Hilversum, mei 2006 SportiefLeven.nl P&Oactueel Marco Schreurs (Oprichter) Seb van der Kaaden (Uitgever) Calandstraat 14 Postbus 16500 1222

Nadere informatie

GROENTE & FRUIT LESPAKKET

GROENTE & FRUIT LESPAKKET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET LESPAKKET: MAAK KENNIS MET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET INLEESBLAD Beste leerkracht, Maak kennis met het Groente en Fruit lespakket van de Louis Bonduelle Foundation. Het

Nadere informatie

Informatieboekje. GRIP- Studie GRoente Inname Peuters

Informatieboekje. GRIP- Studie GRoente Inname Peuters Informatieboekje GRIP- Studie GRoente Inname Peuters Contactgegevens Onderzoeksteam Prof. Dr. Ir. Kees de Graaf (hoofdonderzoeker Humane Voeding) Dr. Gerry Jager (Universitair Docent) Ir. Victoire de Wild

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

prof. dr. Jules Becher, revalidatiearts en lid van de Raad van Advies Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen met een lichamelijke

prof. dr. Jules Becher, revalidatiearts en lid van de Raad van Advies Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen met een lichamelijke Iedereen speelt mee! Ronald McDonald Centre Only Friends is het eerste sport- en spelcentrum ter wereld voor kinderen met een handicap. Op de unieke, groene locatie in Amsterdam-Noord kunnen kinderen met

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel.

SBO Petraschool. Nieuwsbrief december Vanuit de directie: Nog meer belangrijk nieuws: Contactgegevens. Belangrijke data. Personeel. Nieuwsbrief december 2018 SBO Petraschool Vanuit de directie: Personeel. Juf Kimberly is 21 november bevallen van een gezonde zoon, Bruce. We wensen Kimberly en haar gezin een zonnige toekomst toe. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Betreft: Sponsoring Lorenzo van Riet Karting. Beste ondernemer, familie, vrienden en kennissen. Mijn naam is Lorenzo van Riet en ben op dit moment 13 jaar. Mijn

Nadere informatie

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten nieuwe lentegerechten Inleiding Een primeur! Onze eerste editie van het online Flavors magazine. We nemen je mee het voorjaar in met volop nieuwe gerechten.

Nadere informatie

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer:

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer: Pagina 1 Verder in dit nummer: HeartVilla 2 HeartDays - Team Hartrijden.nl 2 HeartSafe Tiel 3 HeartEvent 3 Steun Medel 4 Kerstkaart Cruit 4 Doneer per telefoon 4 Dam tot dam Loop en Fietstocht 5 Heartbeat

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober (vakantie) Weekmarkt Beatrixplein 08.00-16.00 Jongerenwerk 16 + ZuidParker 19.00-23.00

Vrijdag 21 oktober (vakantie) Weekmarkt Beatrixplein 08.00-16.00 Jongerenwerk 16 + ZuidParker 19.00-23.00 Vrijdag 21 oktober (vakantie) Zaterdag 22 oktober Sport in de wijk 15+ Johan Cruijff Court 14.30-16.30 Maandag 24 oktober Opstapprogramma Moedercentrum Doenja 09.00-16.00 Opvoedingsondersteuning Moedercentrum

Nadere informatie

Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl. Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl. Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl De Sokkerwei Uit de wei vrijdag 20 februari 2015 Deze week in; Uit

Nadere informatie