JAAR sociaal verslag 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAAR sociaal verslag 2010"

Transcriptie

1 sociaal JAAR verslag 2010

2 WOORD VOORAF Voeding is toch opvoeding? Grote groepen kinderen leven in een wereld waarin juist voeding een sluitpost vormt. Om juist die kids eens te laten proeven hoe lekker gezond eten kan zijn, komen de topchefs van Jeunes Restaurateurs d Europe (JRE) met hun Culibus naar ze toe. In de Culibus - een state of the art touring car met een professionele keuken - gaan JRE Chefs samen met deze kinderen aan de slag om de lekkerste en gezondste maaltijden samen te koken. Zo ontdekken ze hoe je een heerlijke wrap of een zalige crêpe met vers fruit kan maken. De chefs kiezen bijvoorbeeld recepten die voor kinderen én gezond én lekker én eenvoudig thuis te maken zijn. Kinderen laten proeven van een andere wereld, de Culibus maakt het mogelijk. Is ketchup gemaakt van tomaten?

3 WIE ZIJN WIJ? De Culibus is in 2007 gestart als initiatief van de Jeunes Restaurateurs d Europe Nederland, en hieruit is de Stichting JRE Culibus tot stand gekomen. De leden van de vereniging hebben gemeend om hiermee hun eigen goede doel te bepalen en te ondersteunen. Gestart werd met de Black & White Culinight waar het initiatief JRE Culibus landelijk werd geïntroduceerd tijdens een avond vol culinaire hoogtepunten, verzorgd door de equipes van JRE Nederland. Samen maken zij zich sterk om zich in te zetten om hun kennis over gezonde voeding en verantwoorde gerechten over te dragen op de jeugd, onze toekomst. Jaarlijks doneert iedere JRE restaurateur minimaal 30 arbeidsuren aan de stichting. Op 1 november 2009 was het dan eindelijk zover: de presentatie en doop van de Culibus door minister Plasterk tijdens een weergaloze act verzorgd door illusionist Hans Klok. Perry Telle (penningmeester Stichting JRE Culibus):,,De Culibus is de meest effectieve manier om de waarde van gezond en lekker eten uit de dragen.

4

5

6 Wat is ons doel? De Stichting heeft ten doel het aanbieden op locatie van gezonde en voedzame maaltijden aan jongeren, die daaraan vanwege sociale, medische, culturele en/of economische redenen behoefte hebben, alsmede het terugdringen en bewust maken van obesitas en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

7 WIE BESTUURT? De volgende personen vormen het dagelijks bestuur van de Stichting: Bestuurssamenstelling 2010: Patrick van Zuiden voorzitter Eugène van Angelbeek voorzitter culinaire commissie Remco Vermeulen secretaris Perry Telle penningmeester Raad van Aanbeveling: Willem Kool erevoorzitter Julius ter Haar algemeen bestuurslid Aad Ouborg algemeen bestuurslid Patrick van Zuiden (voorzitter Stichting JRE Culibus):,,Als je enthousiasme kon bij kinderen kon proeven, dan is de Culibus een smaakexplosie!

8 WAAROM? Aardappels groeien echt niet aan boom. En er is meer dan pizza, patat en pasta. Kinderen, en zelfs hun ouders, hebben in onze huidige consumptiemaatschappij totaal geen idee meer van de waarde van gezonde en lekkere voeding. In onze gemakscultuur is eetcultuur een sluitpost. Hierdoor groeien hele groepen kinderen op, zonder ooit maar een kans te krijgen te proeven van een andere wereld. Een wereld waarin genieten van vers eten, zonder kunstmatig toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen een belangrijke waarde is. Vanuit de liefde voor eten is bij de chefs van JRE De Culibus ontstaan. Chefs gaan samen koken met kinderen om ze voor het het eerst van hun leven kennis te laten maken met de lokale tradities en producten. Ik wist niet dat je van bananen een smoothie kon maken

9 WAAR? De Culibus heeft sinds zijn officiële ingebruikname al vele plaatsen bezocht. Niet alleen in Nederland maar ook in Zuid-Afrika heeft de Culibus kinderen leren kennismaken met de smaak van gezond eten en bewegen. Oktober 2009 Zwolle Opening voetbalveld in wijk. 300 Kinderen uit de wijk Holtenbroek waren bij de opening van dit Johan Cruijff Court speelveld. Zij maakten appeltaartjes met de Chefs van restaurant Hotel Hoog Holten en alle kinderen kregen een lekkere burger op deze succesvolle dag. December 2009 Amsterdam Activiteit aangeboden door de krant de Telegraaf voor de ouderen in het dagactiviteiten Centrum Meer & Oever. De JRE chef s van Altmann en het Tuynhuys kookten samen met kinderen van het ROC Mondriaan een 4 gangen kerstlunch voor ruim 70 gasten ven het Centrum. April 2010 Den Haag, Nijmegen en Heereveen Het straatvoetbal kampioenschap 6x6 van de Johan Cruijff Foundation. 300 kinderen voorzien van een gezonde voedzame maaltijd naast deze intensieve sportdag. Chef s van restaurant Savarin uit Rijswijk, Chalet Brakkesteijn uit Nijmegen en Gastronoom uit Harlingen verzorgden deze dag. Rijswijk JRE restaurant Savarin gebruikte de Culibus bij het 75 jarig bestaan van de Rijswijkse Hockey Club en gebruikte de gelegenheid om de kinderen in contact te brengen met gezonde voeding die toch lekker kan zijn. Zo werden 400 kinderen voorzien van een Boeuf Bourguignon met een uitgebreid rauwkostsalade buffet. En passant brachten de kinderen geld bijeen voor weer een ander goed doel, namelijk KIKA. Kika ambassadeur Inge de Bruijn nam persoonlijk de cheque in ontvangst.

10 Den Haag De Mondriaan Onderwijsgroep gebruikte de Culibus tijdens Den Haag Centraal à la carte. Een evenement in de hoofdvestiging van de middelbare hotelschool Den Haag waar het kritisch publiek kennis maakt met de gastronomie. De Culibus, die voor de deur was geparkeerd, werd gebruikt voor de kinderen om zelf pannenkoeken te bakken met ervaren chefs. Hiermee hoopt men natuurlijk de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor de gastronomie. Juni-Juli 2010 WK Voetbal Zuid Afrika 2010 Op initiatief van Marita Beer van wijnhuis Great Grapes werd de bus verscheept naar Zuid-Afrika. Op diverse plaatsen in Zuid-Afrika verzorgde de Culibus met diverse Nederlandse 2 sterren Chefs maaltijden voor weeskinderen. Zo werd er gekookt uit de moestuin van het Nederlandse initiatief Village of Hope in Grabouw, en voor 300 kinderen van scholen in Swartland. September 2010 Amsterdam Olympisch Stadion Amsterdam Open dag Johan Cruijff foundation. 800 Kinderen kregen een gezonde lunch in de vorm van fruit smoothie en groenten wrap. De kids die de dag een fairplay prijs wonnen kregen een workshop in de bus van de chef van JRE restaurant Molen de Jonge Dikkert uit Amstelveen. Oktober 2010 Eindhoven 150 autistische leerlingen van school de Rungraaf uit Eindhoven kregen een workshop van de chefs van de restaurants Van Gaelen en Ons Kabinet, resp. uit Heeze en Vught. November 2010 Enschede De gemeente Enschede als gepland speelstad voor WK 2018 en The Bid ( organisatie voor het WK voetbal 2018 in Nederland) vroeg de Culibus ter promotie van sport en gezonde voeding een dag te organiseren op de markt in Enschede. Jeunes Restaurateur t Schulten hues uit Zutphen verzorgde voor 400 kinderen deze dag Gedurende het jaar zijn er diverse school activiteiten gedaan met de leerlingen van ROC Mondriaan uit Den Haag.

11 Promotionele evenementen waarbij de Culibus is ingezet: November 2009 December 2009 Januari 2010 doop Culibus door minister Plasterk in de Fokker Terminal in Den Haag, i.s.m. alle leden van de JRE die het evenement culinair ondersteunden. Culibus op de Miljonair Fair Amsterdam beurs. gebruiksinstructie Culibus aan de JRE leden bij restaurant Savarin. Introductie aan bestuur JRE en bestuursvergadering. Introductie aan bestuur G7 (de 7 grootste restaurantverenigingen) en vergadering. Culibus op de EFFF beurs Maastricht. Februari 2010 Maart 2010 Culibus naar Europese JRE meeting in Brussel ter introductie. Culifair, het jaarlijkse persevenement en introductie van de nieuwe leden bij Duin & Kruidberg in Santpoort. Culibus aanwezig op de Event beurs in Utrecht. November 2010 Vriendendag Beatrix Theater in Utrecht, waar de vrienden werden getrakteerd op de Musical We Will Rock You. De leden van JRE Nederland verzorgden ieder een culinair gerechtje. Na afloop van de Musical werd er in het theater gecollecteerd voor de Culibus. Culibus aanwezig bij de gala-avond van de Stichting De Gouden Pollepel in Den Haag. Eugène van Angelbeek (voorzitter culinaire commissie Stichting JRE Culibus):,,Een dag aan de slag in de Culibus is een feest voor de kids en de koks. Het geeft mij enorm veel energie als je ziet hoe enthousiast ze zijn als ze aan het koken zijn.

12 wist u dat? Dat we voor de Culibus veel meer aanvragen ontvangen dan we kunnen honoreren? Dat heeft deels te maken met de volle agenda van de Culibus, deels omdat we de aanvraag niet binnen doeltstelling van de Culibus vinden passen. In 2009 aantal aanvragen 8, aantal toegewezen 4, aantal afgewezen 4 In 2010 aantal aanvragen 38, aantal toegewezen 19, waarvan 2 in het buitenland (België en Zuid Afrika), aantal afgewezen 20 Redenen van afwijzing waren onder meer: Te kort tijdsbestek voor realisatie. Geen vergunning verkregen voor plaatsing van de Culibus. Aanvraag viel samen met de periode van de reis van de Culibus naar Zuid-Afrika. Aanvraag past niet binnen doelstelling. Remco Vermeulen (secretaris Stichting JRE Culibus):,,Opvoeding kun je wat mij betreft niet letterlijk genoeg nemen. Het succes van de Culibus bewijst dat. Jij bent geen Chef want je hebt geen muts op

13

14

15 WIE ZIJN ONZE SPONSORS, VRIENDEN EN DONATEURS? Donateurs: Stichting de Gouden Pollepel sponsordiner met veiling. Tromp Kaas Actie winkelactie waarbij per ingeleverde voucher een bedrag werd gedoneerd. JRE restaurant 10-daagsse per couvert 1,-- werd gedoneerd. Vos & Partners wijnproeverij spontane donatie. Meeting More Minds spontane donatie. Ouderraad De Rungraaf Eindhoven spontane donatie. Veiling door JRE Nederland waarvan de opbrengst werd gedoneerd. DiningCity Restaurantweek per couvert 1,-- werd gedoneerd. Vrienden: Vrienden van de stichting hebben zich via de JRE restaurateurs gecommitteerd aan een jaarlijkse donatie van 250,--. Een overzicht van de vrienden treft u aan op onze website. Sponsors:

16 Word donateur of vriend van de JRE Culibus! U zorgt er dan voor dat de mogelijkheden dit initiatief in stand gehouden én uitgebreid kunnen worden. Download het formulier via Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) De Stichting JRE Culibus is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI), die zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Giften gedaan aan de Stichting JRE Culibus zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling. Draagt u de Culibus een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen dan kunt ons bereiken op het volgende adres: Stichting JRE Culibus Pastoor van der Voortlaan JB Heeze Telefoon Telefax WILT U OOK BIJDRAGEN? info@jreculibus.nl Kinderen laten proeven van een andere wereld, U maakt het mogelijk! Zou Ronald McDonald mijn Meneer de kok, waar komen de Hamburger lekker vinden? Pizza s vandaan?

17 HOUD DE CULIBUS RIJDEND! Huur de Culibus, want de huuropbrengst komt geheel ten goede aan de goede doelen van de stichting! Om de exploitatie van de Culibus te bekostigen rijdt de bus ook uit voor commerciële doeleinden. De gedachte hierachter is dat door een commerciële inzet het uitrijden naar een volgend goed doel gerealiseerd kan worden. De Culibus kan ieder evenement op locatie opwaarderen. Met de culinaire inzet en kwaliteiten van de chefs en equipes van JRE Nederland bent u verzekerd van een originele en kwalitatief hoogstaande inkleding van uw evenement. Daarmee steunt u dus weer ons initiatief om een mooie dag voor de kinderen mogelijk te maken. Neem voor de voorwaarden en mogelijkheden contact op met het secretariaat. Wim Zegwaard (ondernemer): In een van mijn ondernemingen zijn wij 24 uur per dag met de logistiek bezig. Als mens heb ik altijd een warm hart voor projecten die minderbedeelden in onze maatschappij ondersteunen. Toen de voorzitter dan de Stichting JRE Culibus mij dan ook benaderde heb ik niet hoeven nadenken. Ik steun de Culibus, waar ik maar kan.

18

19 WAT IS JRE? De Jeunes Restaurateurs d Europe (JRE) is van origine een Franse organisatie en werd in 1974 opgericht. Er was duidelijk behoefte onder, met name jonge, restaurateurs om hun ervaringen uit te wisselen om zodoende te leren van elkaar. Al gauw volgden meer Europese landen. Op dit moment zijn er in totaal ongeveer 325 toprestaurants actief onder de vlag van Jeunes Restaurateurs d Europe en zijn er initiatieven om JRE ook buiten Europa op te starten. (c) Johan Cruyff Foundation - Paul Tolenaar Carole Thate (directeur Johan Cruyff Foundation): Met onze Cruyff Courts bieden wij kinderen weer de mogelijkheid om op een veilige plek, dicht bij huis, te sporten, te spelen en andere kinderen te ontmoeten. Zo hopen wij onder andere bij te dragen aan een gezondere samenleving. Naast bewegen is goede voeding natuurlijk essentieel. Daarom zijn we blij om samen te werken met de Stichting JRE Culibus. Immers zoals onze oprichter Johan Cruijff altijd zegt: alleen kun je niets, je moet het samendoen.

20 Contactgegevens Culibus: Stichting JRE Culibus Pastoor van der Voortlaan JB Heeze Telefoon Telefax Financieel secretariaat: Hoornwijck Groep Perry Telle, penningmeester van de Stichting Culibus Postbus CC Rijswijk (ZH) Telefoon Telefax

sociaal JAAR verslag

sociaal JAAR verslag sociaal JAAR verslag 2011+2012 WOORD VOORAF Voor u ligt het sociale jaarverslag 2011 en 2012 van de Stichting JRE Culibus. Een opsomming van activiteiten, wetenswaardigheden en belevenissen van de afgelopen

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2014

SOCIAAL JAARVERSLAG 2014 SOCIAAL JAARVERSLAG 2014 WOORD VOORAF Graag neem ik u via dit jaarverslag 2014 mee in de werkzaamheden van de stichting Culibus. Hierin een opsomming van onze activiteiten, belevenissen en wetenswaardigheden

Nadere informatie

Steun de strijd van Stichting Culibus tegen Obesitas. 1 op de 7 kinderen is te dik en samen kunnen we dat veranderen. Doet u mee?

Steun de strijd van Stichting Culibus tegen Obesitas. 1 op de 7 kinderen is te dik en samen kunnen we dat veranderen. Doet u mee? Steun de strijd van Stichting Culibus tegen Obesitas. 1 op de 7 kinderen is te dik en samen kunnen we dat veranderen. Doet u mee? KRACHTEN BUNDELEN In 2007 heeft de Nederlandse afdeling van Les Jeunes

Nadere informatie

sociaal JAARVERSLAG 2013

sociaal JAARVERSLAG 2013 sociaal JAARVERSLAG 2013 woord vooraf Voor u ligt het sociale jaarverslag 2013 van de Stichting Culibus. Een opsomming van activiteiten, wetenswaardigheden en belevenissen van het vorige jaar. Tijdens

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport Samenwerking ROC van Twente en Hengelo Sport schooljaar 2015 2016. Tijdens ons overleg (Guido, Paul, Raymond, Mark) hebben we gesproken over intensieve samenwerking tussen ROC van Twente en Hengelo Sport

Nadere informatie

Update maart 2015 In deze nieuws mail:

Update maart 2015 In deze nieuws mail: Update maart 2015 In deze nieuws mail: 91 deelnemers Factureren Nog 99 dagen te gaan Muzikaal intermezzo SKLZ Flyers Dankwoord 91 deelnemers Update maart 2015 Met trots kunnen wij melden dat per heden

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding die

Nadere informatie

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Het ontstaan van koken... 3 De eerste ontdekking... 3 Het eerste beetje koken... 3 De ontwikkelingen... 3 Kok worden...

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

StarCuisine Van Gijnstraat GB Rijswijk (zh) t f

StarCuisine Van Gijnstraat GB Rijswijk (zh) t f StarCuisine Van Gijnstraat 25 2288 GB Rijswijk (zh) t 070-362 87 02 f 070-362 85 23 order@starcuisine.nl www.starcuisine.nl StarCuisine heet u welkom StarCuisine is alles wat u kunt verwachten van een

Nadere informatie

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag Naomi met haar eerste traktaties. Naomi voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Lotte met haar eerste traktaties. Lotte voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Thom met zijn eerste

Nadere informatie

GROENTE & FRUIT LESPAKKET

GROENTE & FRUIT LESPAKKET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET LESPAKKET: MAAK KENNIS MET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET INLEESBLAD Beste leerkracht, Maak kennis met het Groente en Fruit lespakket van de Louis Bonduelle Foundation. Het

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden. Gegevens

Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden. Gegevens Stichting Ricardo van Rhijn Foundation 24 juni 2016 Leiden Bestuursverslag 2015 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Ricardo van Rhijn Foundation. Met dit verslag willen wij als bestuur van de

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Word Vrienden van de KJD en ondersteun het grootste katholieke jongerenfestival van Nederland! www.vriendenvandekjd.nl

Word Vrienden van de KJD en ondersteun het grootste katholieke jongerenfestival van Nederland! www.vriendenvandekjd.nl Word Vrienden van de KJD en ondersteun het grootste katholieke jongerenfestival van Nederland! www.vriendenvandekjd.nl U wilt toch ook dat de Kerk een warme en open plek blijft voor jonge mensen? Eén van

Nadere informatie

Spelregels Om de vakantie te laten slagen hebben wij jullie hulp nodig. Daarom hebben we enkele spelregels opgesteld

Spelregels Om de vakantie te laten slagen hebben wij jullie hulp nodig. Daarom hebben we enkele spelregels opgesteld Beste ouders en / of verzorgers, Voor aankomende zomervakantie hebben we hele leuke activiteiten gepland. We hebben er veel zin in! In dit programmaboekje vindt u per dag wat we allemaal gaan doen. Sportdagen

Nadere informatie

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder van het Stichting Vrienden Dr. Leo Kannerhuis helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder Waarom een Stichting Vrienden van Het Dr. Leo Kannerhuis is een behandel- en kenniscentrum dat geheel gespecialiseerd

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Stichting Vrienden van Het Gasthuis Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 27 november 2013 Stichting Vrienden van Het Gasthuis Beleidsplan 2014-2017 Pagina 1 Inleiding De Stichting Vrienden van Het Gasthuis

Nadere informatie

Eindhoven, maart 2012 Inhoudsopgave

Eindhoven, maart 2012 Inhoudsopgave Beleidsplan 1 Eindhoven, maart 2012 Inhoudsopgave 1. Doelomschrijving Sollicite 2. Bestuur en correspondentieadres 3. Boekjaar, administratie en jaarrekening 4. ANBI status 5. Geldstromen 6. Projecten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016. Wij bouwen mee aan een trotse stad.

Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016. Wij bouwen mee aan een trotse stad. Beleidsplan Stichting Het Almere Fonds 2015-2016 Wij bouwen mee aan een trotse stad. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Aanleiding... 4 Doelstellingen en beleid... 5 Verkrijging van vermogen...

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2009

Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2009 Stichting Ark Aid Foundation Jaarverslag 2009 1. Algemeen 1.1. Bestuurders en doel Op 6 september 2005 is de Stichting Ark Aid Foundation opgericht. De bestuurders in 2009 waren: J. Plantinga, Voorzitter

Nadere informatie

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten nieuwe lentegerechten Inleiding Een primeur! Onze eerste editie van het online Flavors magazine. We nemen je mee het voorjaar in met volop nieuwe gerechten.

Nadere informatie

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017

Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Stichting Adelante Challenge - Beleidsplan 2014-2017 Vastgesteld 1 mei 2014 "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Vereniging Het Hart en de

Vereniging Het Hart en de Vereniging Het Hart en de Handen van Christus in Centraal Afrika Beleidspla n 20L2 20L3 Versie januari2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de vereniging Het hart en de handen van Christus

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Trainingskampen Vitesse Hoofdkantoor NOC*NSF Arnhemhal Pitch&Putt Golf Athene zaal Vergaderzalen Hotel

Trainingskampen Vitesse Hoofdkantoor NOC*NSF Arnhemhal Pitch&Putt Golf Athene zaal Vergaderzalen Hotel voel de energie! Trainingskampen De velden en zalen met fitness en sauna zijn perfect voor trainingskampen. Vitesse De trainingsaccommodatie van Vitesse ligt schitterend en biedt alle faciliteiten. Hoofdkantoor

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2014 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2014 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2014 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2013, 2014 en 2015

Nadere informatie

Sponsorpakket Parrot Runners team 102

Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Deelnemend team Roparun 2015 Parrot Runners in 2015 wederom van start voor het goede doel! In 2015 nemen de Parrot Runners voor de 10 e, en tevens laatste, keer deel

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Uw Groenteman Eddy Pleiter neede

Uw Groenteman Eddy Pleiter neede Uw Groenteman Eddy Pleiter neede Ik heb jullie assortiment natuurlijk eerst uitgetest voordat ik het ging verkopen in mijn zaak, zegt Eddy. Mijn zoon en een stel vrienden hadden afgelopen weekend zin in

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation.

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. BELEIDSPLAN Voorwoord Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. De Tulsun foundation is opgericht in 2016 door Karel Kinds met als doel de kwaliteit van leven van kinderen in Oekraïne te verbeteren

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend

Inhoud. Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving: Standaut, Nieuw-Vossemeer. juni 2013, Stichting de Arend Jaarverslag 2012 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 4 Activiteiten... 5 Financieel jaarverslag... 6 Toelichting financiën... 7 Begroting 2013... 8 Tekst: Sietse Lagendijk, Stichting de Arend Vormgeving:

Nadere informatie

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB)

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) 8 november 2012 Meet & Share Den Haag Marketing Organisatie FIH: Kelly Fearweather, directeur Gem. Den Haag: Projectgroep WK 2014 (Frans van de Ven, Frank van

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Tocat jubileert in spiegeltent

Tocat jubileert in spiegeltent Tocat jubileert in spiegeltent Tocat Catering & Events bestaat dit jaar 15 jaar en dat moet gevierd worden. In een authentieke spiegeltent zal Tocat, dit jubileum op een bijzonder manier vieren. Donderdag

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL SCHENKEN EN NALATEN HARDERWIJK Missie van de Stichting Vrienden van het St Jansdal Het bevorderen van het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal Motto:

Nadere informatie

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss 3000. Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in.

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss 3000. Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in. Kookt Pizza Boss 3000 Nieuwste keukengerei voor bij u in huis Bruisende kookworkshops Culinair koken in Tilburg Lekker eten? De beste restaurants in Tilburg Borrel Hapjes Interview met een chefkok Tips

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda

Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Bewust, Bereikbaar & Betaalbaar eten in Breda Voor studenten door scholieren Studenten bewust maken van gezond en lekker eten voor een goede prijs. Een initiatief van leerlingen van De Nassau: Joppe Schutselaars,

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Stichting Natuur, Tijd en Tafel. Tijd voor Eten. Jaarverslag 2007

Stichting Natuur, Tijd en Tafel. Tijd voor Eten. Jaarverslag 2007 Stichting Natuur, Tijd en Tafel Tijd voor Eten Jaarverslag 2007 Utrecht, maart 2008 Project Tijd voor Eten Inleiding In 2004 is Doris Voss begonnen om tussen de middag voor de klas van haar dochter (Europaschool)

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE We hebben authentiek zuurdesembrood uit Frankrijk. Het beste rozijnenbrood uit Nederland en de mooiste tarwe-roggebroden uit Duitsland.

Nadere informatie

Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation!

Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation! Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation! Geven jouw leerlingen kinderen meer ruimte om te sporten en te bewegen? Vmbo ers ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 4 juli 2012

Nieuwsbrief LiemersCollegeAward aflevering 4 juli 2012 LiemersCollegeAward Is opgericht om ambitie bij jonge mensen te stimuleren. Geïnspireerd door de Duke of Edinburgh Award en aangepast aan de specifieke omstandigheden van het Liemers College. Jonge mensen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014 Sapna Foundation Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Projectbezoek 4 Promotie 5 Financiën 8 Planning 2015 10 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2012. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 2

Inhoudsopgave. Stichting Faja Lobi Friends For Future. Jaarrekening 2012. Jaarrekening. Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 2 Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Bijlagen: pagina Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 2 Staat van Baten en Lasten 2012 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans 5 Toelichting

Nadere informatie

lelystad dichterbij jongeren in Lelystad samen met stichting Meeting Point

lelystad dichterbij jongeren in Lelystad samen met stichting Meeting Point lelystad dichterbij jongeren in Lelystad samen met stichting Meeting Point Jongerenwerker rick van der Molen rick werkt als jongerenwerker voor Youth for Christ en Meeting Point in de Zuiderzeewijk van

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

Duurzaamheidk. Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015

Duurzaamheidk. Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015 Duurzaamheidk mpas Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015 Er is markt voor verkoop van gezonde producten bij attracties Gezond eten

Nadere informatie

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden?

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden? op school Scenario Stappenplan Het stappenplan is een handige leidraad als je van plan bent om Donderdag Veggiedag in te voeren op school. Je moet immers bij veel dingen stilstaan en het is belangrijk

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

prof. dr. Jules Becher, revalidatiearts en lid van de Raad van Advies Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen met een lichamelijke

prof. dr. Jules Becher, revalidatiearts en lid van de Raad van Advies Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen met een lichamelijke Iedereen speelt mee! Ronald McDonald Centre Only Friends is het eerste sport- en spelcentrum ter wereld voor kinderen met een handicap. Op de unieke, groene locatie in Amsterdam-Noord kunnen kinderen met

Nadere informatie

Stichting de Melkkan. Jaarverslag 2015

Stichting de Melkkan. Jaarverslag 2015 Stichting de Melkkan Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Voorwoord pagina 1 2 Doelstellingen pagina 2 tot 4 3 Ondersteuning leden pagina 5 4 Vrijwilligers pagina 6 5 Sponsors en donateurs pagina 7 tot 8 6 Financiën

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste kwartaal 2018

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste kwartaal 2018 Kwartaalrapportage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste kwartaal 2018 Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Provinciale vereniging voor natuurbescherming. Leven is doorgeven. It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân

Provinciale vereniging voor natuurbescherming. Leven is doorgeven. It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW SCHENKING Deel uw liefde voor de natuur Leven is doorgeven Bescherm de natuur voor later It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân It Fryske

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rosie Compagnie. Voetbalschoenen en kleding voor verwaarloosde kinderen. Lovely Ladies Day.

Inhoudsopgave.  Rosie Compagnie. Voetbalschoenen en kleding voor verwaarloosde kinderen. Lovely Ladies Day. Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Rosie Compagnie Voetbalschoenen en kleding voor verwaarloosde kinderen Lovely Ladies Day Folder Actie sportschoenen Dreamcatcher Vriend Bestuurssamenstelling Jaarrekening

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

VALKIES VALKIES MENU

VALKIES VALKIES MENU VALKIES MENU Gezond menu voor kinderen! Hallo, ik ben Loesje Hoi, ik ben Jantje Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel presenteert een menu speciaal voor kinderen! Weg met de standaard frietjes met

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

PRIKBORD 3. 3 september 2014. 22 oktober 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 3. 3 september 2014. 22 oktober 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 3 3 september 2014 22 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 1 2 3 3 Verjaardagen 3 Kasverslag OR Informatie van derden 4 5 Agenda 6 de directie

Nadere informatie