KSV Roeselare Jeugd Infokrantje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KSV Roeselare Jeugd Infokrantje 2013-2014"

Transcriptie

1 KSV Roeselare Jeugd Infokrantje

2 Welkom Dit minikrantje wil KSV Roeselare Jeugd heel kort voorstellen. Vroeger besloeg het infokrantje tientallen bladzijden, nu is de jeugdwebsite op ksvroeselare.wordpress.com het voornaamste communicatiemiddel geworden. Je kunt er op de voet alle actuele jeugdnieuws volgen! Hier alleen nog een kort overzicht, met heel vaak verwijzingen naar de site. Clubgegevens KSV Roeselare Jeugd, Stadion Schiervelde, Diksmuidsesteenweg 374, 8800 Roeselare, 051/ (jeugdstadion) of 051/ (hoofdstadion) Jeugdvoorzitter: Dirk Specenier, Roeselarestraat 194, 8840 Oostnieuwkerke, 051/ Jeugdsecretaris: Pol Paesbrugghe, Walkurenstraat 38, 8800 Roeselare 0496/ Website:

3 Sportieve staf TVJO*: Tom Colpaert (051/ , jeugdcomplex), TCJO: Philippe Brutsaert en Karel Devos 12 trainers in de bovenbouw 19 trainers in de onderbouw 3 trainers in het G-voetbal 3 keepertrainers 2 trainers voor de dames (* TVJO = technisch verantwoordelijke jeugdopleiding; TCJO = technisch coördinator jeugdopleiding) Nieuwsbrief Alle jeugdspelers en hun ouders ontvangen op regelmatige basis een nieuwsbrief via . Het is daarom belangrijk dat we steeds over de correcte adressen beschikken!

4 Medische staf Ook in jeugdvoetbal zijn blessures soms onvermijdelijk. KSVR- Jeugd beschikt over een uitgebreide medische staf, die in samenwerking met de sportieve staf niet alleen aan blessurebehandeling maar via tal van nuttige tips ook aan blessurepreventie doet. Alle spelers die hun lidgeld betalen, zijn automatisch verzekerd bij de verzekering van de KBVB. De medische staf wordt bevolkt door: Clubdokter: Wouter Dierynck Kinesist: Koen Vanden Eynde Sportverzorgers: Sandy Vanmarcke en Kristof Lenoir Wie contacteren? Voor blessurebehandeling: 0475/ Voor verzekeringspapieren: Jozef Joye, 051/ Wat bij sportongeval? Zie jeugdsite en nieuwsbrief.

5 Dan nog 16 jeugdbestuursleden 35 afgevaardigden 16 scheidsrechters voor onderbouw talrijke medewerkers voor kantine, wassen truitjes, onderhoud jeugdcomplex, Enkele belangrijke contactpersonen Jeugdwebmaster en -persverantwoordelijke: Geert Devriese, Verantwoordelijke lidgeld en kledij: Rik Joye, Commerciële verantwoordelijken: Dirk Demeulenaere en Yves Olivier, De jeugdwebsite op De jeugdwebsite op is zeker een dagelijks bezoekje waard. Je vindt er werkelijk alle nieuws over de jeugd van KSV Roeselare, van de busregeling tot inschrijvingsformulieren voor de sportieve evenementen.

6 G-voetbal G-voetbal is er voor iedereen: voor jongens en meisjes met een licht verstandelijke en/of motorische handicap, oud of jong, sportief of minder sportief. Iedereen is meer dan welkom om mee te doen. In het kader van de Open Stadionwerking organiseert KSV Roeselare Jeugd al enkele jaren G-voetbal, met stijgend succes. Voor het seizoen brengt KSVR zelfs drie ploegen in actie: de boys, de young boys en de kids, die op regelmatige basis wedstrijden en tornooitjes betwisten. De G-spelers trainen elke vrijdagavond. Je kunt hun avonturen volgen via de site Wie contacteren? Voor G-voetbal: 0474/ , Damesvoetbal KSVR beschikt ook over een damesploeg! Alle info daarover is te vinden op (dames).

7 Sportieve evenementen Naast de gewone trainingen en wedstrijden organiseert KSVR nog tal van andere sportieve evenementen. Een klein overzicht: * De Roeselaarse Jeugdvoetbalweek De Roeselaarse Jeugdvoetbalweek is een vijfdaags voetbalkamp voor 6- tot 16-jarigen dat al sinds 1989 plaatsvindt op Schiervelde. Het is voor jeugdspelers de ideale voorbereiding op een nieuw seizoen. Staat ook open voor spelers die niet bij KSV Roeselare aangesloten zijn. In 2014 vindt de Jeugdvoetbalweek plaats van maandag 28 juli tot en met vrijdag 1 augustus. De inschrijvingstermijn loopt normaal van november tot juli. Inschrijven kan op de pagina van de Roeselaarse Jeugdvoetbalweek op de jeugdsite. Alle inlichtingen bij verantwoordelijke Luc Joye (051/ ; luc.joye@ksvroeselare.be). * Keeperacademie Onder leiding van Pieterjan Sabbe organiseert KSV Roeselare elk seizoen een keeperacademie.

8 De keeperacademie begint in september. Inschrijven kan vanaf enkele maanden op voorhand. Eind augustus worden twee gratis testtrainingen georganiseerd. Inschrijven kan via de pagina van de keeperacademie op de jeugdsite. * Keeper- en duiveltjesdagen Op regelmatige basis worden keeperdagen en duiveltjesdagen georganiseerd. Tijdens deze duiveltjesdagen kunnen de allerjongste kinderen kennismaken met voetbal en met KSV Roeselare. De data van deze evenementen verschijnen steeds op de jeugdsite! * Profstages In de herfst- en krokusvakantie vindt telkens een tweedaagse profstage plaats. Alle info daarvoor is te vinden op de jeugdsite.

9 Varia * Inschrijven bij KSV Roeselare Jeugd In principe kunnen voor het seizoen alleen kinderen van geboortejaren 2009, 2008 (U5), 2007 (U6) en 2006 (U7) vrij inschrijven. Dit mag gerust na een aantal gratis testtrainingen. Indien je aan een testtraining wil deelnemen: graag een seintje op voorhand naar kurt.vercamp@ksvroeselare.be. Indien gewenst, zorgt Kurt dan samen met verantwoordelijke Jozef Joye voor de nodige documenten om in te schrijven. Kinderen/jongeren van alle andere geboortejaren moeten een aanvraag richten aan Tom Colpaert, Philippe Brutsaert en Karel Devos, de jeugdcoördinatoren van KSVR. Zij oordelen of er in de bewuste leeftijdscategorie nog spelers nodig zijn en of je voor een test uitgenodigd wordt. Je kunt hen bereiken via het adres tvjo@ksvroeselare.be. Als we na overleg met Tom Colpaert tot aansluiting overgaan, gebeurt dit via Jozef Joye (0472/ ). * Studiebegeleiding Om de studies en voetbal beter te kunnen combineren biedt KSVR studiepermanentie en/of studiebegeleiding aan. We stellen het vergaderlokaal in het jeugdcomplex ter beschikking waar je rustig kan studeren, schoolwerk maken, tekenen,. Je

10 kunt ook gebruik maken van 2 computers met internetaansluiting. Alle info op de site. * Clubleven, wedstrijdballen, peterschap, mosselavonden, Ook naast het veld is het op KSVR een drukte van jewelste, met tal van activiteiten. Alle info daarvoor op de KSVRjeugdsite! * Shop De KSVR-shop in het jeugdcomplex (benedenverdieping) is elke wedstrijdzaterdag open van 10 tot 14 uur. Je kunt er terecht voor een heel mooi assortiment aan Joma-sportkledij en tal van supportersattributen.

11 Jeugdbestuursleden Voorzitter: Dirk Specenier Verbindingspersoon met hoofdbestuur: Yves Olivier Secretaris: Pol Paesbrugghe Penningmeester: Rik Joye Commercieel: Dirk Demeulenaere, Yves Olivier en Raoul Vandevelde Webmaster: Geert Devriese Interne communicatie: Luc Joye Samenwerkingsverbanden: Johan Deceuninck Infrastructuur: Gilbert Reynaert Feestelijkheden: Patrick Debusschere Tornooien: Christ Bostyn G-voetbal: Stefaan Deruyck Aansluitingen en ongevallen: Joseph Joye Afgevaardigden en scheidsrechters: Johan Houthoofd Transport: Rudy Joye Sportief en trainers: Tom Colpaert Hoofdbestuur CVBA KSV Roeselare Voorzitter: Antoine Van Eeckhout Ondervoorzitter: Brecht Vermeulen Secretaris: Johan Plancke Penningmeester, verantwoordelijke jeugd en speciale doelgroepen: Yves Olivier Sportief verantwoordelijke: Luc Devroe

12 Lidgelden U6: 150 euro U7: 250 euro U8, U9 en U10: 350 euro U11, U12, U13: 425 euro U14, U15, U16, U17, U19: 450 euro G-voetbal: 130 euro Dames: 350 euro Korting vanaf de tweede speler binnen hetzelfde gezin: 50 euro, voor alle categorieën (behalve G-voetbal)! Sociaal: KSV Roeselare + Als sociaal geëngageerde club gaat KSV Roeselare graag in op de oproep van de nieuwe Football+ Foundation. De KBVB, Pro League en Nationale Voetballiga bundelen binnen de Foundation hun krachten voor meer sociaal engagement in het voetbal en een grotere zichtbaarheid hiervan. Met dit initiatief geven de voetbalorganisaties meteen uitvoering aan de aanbevelingen uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Utrecht, dat op 25 september 2012 werd voorgesteld. De meerwaarde van de maatschappelijke investering van voetbalclubs is aantoonbaar, op vele niveaus. De onderzoekers bepleiten daarom een 'verduurzaming en optimalisering van de community-werking in de clubs, mét aandacht voor kennisontwikkeling en -verspreiding'. Wij als KSV Roeselare zijn reeds +!

13 Trainingsuren en locatie Alle jeugdtrainingen vinden plaats op het jeugdstadion Schiervelde of in de Roeselaarse Sport- en Expohallen: U5 ( 2008): dinsdag van tot uur: vrijblijvende proeftrainingen, aansluiting kan pas vanaf 5 e verjaardag U6 en U7: dinsdag en donderdag van tot uur U8: maandag en woensdag van tot uur U9: dinsdag, donderdag en vrijdag van tot uur U10: maandag, woensdag en vrijdag van tot uur U11: dinsdag, donderdag en vrijdag van tot uur U12 en U13: maandag, dinsdag en donderdag van tot uur U14: maandag, woensdag en donderdag van 19 tot uur U15: maandag, woensdag en vrijdag van tot uur U16: dinsdag, donderdag en vrijdag van tot uur U17: dinsdag en vrijdag van tot uur; woensdag van tot uur U19: dinsdag, donderdag en vrijdag van tot uur G-voetbal: vrijdag van tot uur Dames: woensdag en vrijdag van tot uur Keepertrainingen: maandag, dinsdag, donderdag, afhankelijk van de categorie Individuele trainingen op woensdagnamiddag Fitnesstrainingen op woensdagavond (in samenwerking met Vision 21)

14 Looptrainingen op maandag en dinsdag, afhankelijk van de categorie Voor U16, U17 en U19 is er tijdens het seizoen nog een vierde training op zondagochtend van tot uur. De beloften trainen vijf keer per week, op tijdstippen afhankelijk van de competitiekalender. Nuttige links * Stad Roeselare: * KBVB: * Heilig-Hartziekenhuis Roeselare: * Recreas (G-voetbal): * OCMW Roeselare:

15 Gedragscode In augustus 2011 werd de gedragscode voor alle jeugdspelers (en ook een beetje hun ouders!) herwerkt. Hieronder deze recentste versie: * Doel: de goede werking verzekeren in een club van om en bij de 400 mensen. * Voor wie: vooral voor de jeugdspelers, maar ook voor trainers, begeleiders, ouders, familieleden, 1 Algemeen gedrag We verwachten van iedereen een correct gedrag tegenover medespelers, trainers, begeleiders, tegenstanders, scheidsrechters en publiek. We tolereren geen: ongepast, grof of kwetsend taalgebruik pesterijen racisme Wanneer je het trainingscomplex binnenkomt of verlaat, groet je de trainers en medewerkers van de club met een handdruk. Voetbal is een ploegsport waarbij we allemaal op elkaar aangewezen zijn. We maken allen wel eens een foutje. Missen is menselijk en dus hebben we daarvoor begrip: we respecteren altijd de beslissingen van de scheidsrechter en gaan niet in discussie

16 we geven geen kritiek op medespelers. Op het veld coachen we elkaar of moedigen we elkaar aan, we breken elkaar niet af! op tijd en stond een beetje zelfkritiek of nadenken over ons eigen handelen kan geen kwaad! 2 Stiptheid Wees stipt op alle afspraken voor trainingen, wedstrijden, verplaatsingen, : trainingen: je dient minstens een kwartier voor tijd in de kleedkamer te zijn. thuiswedstrijden: bovenbouw (U12-U19) 75 minuten voor de aftrap, onderbouw (U6-U11) één uur uitwedstrijden: volgens afspraak met de trainer. We publiceren de vertrekuren van de bussen (voor de meeste verplaatsingen buiten West-Vlaanderen) maandelijks op de site. Wanneer een bus rijdt, is die voor alle spelers en begeleiders verplicht! Voor alle spelers: opstapplaats = afstapplaats! De bus is volledig rook- en alcoholvrij. Je dient de trainingen regelmatig bij te wonen. Wie regelmatig te laat komt of niet komt, kan niet in aanmerking komen voor de wedstrijdselectie. Als je niet op tijd of niet aanwezig kunt zijn, verwittig dan steeds tijdig (= minstens een half uur voor het moment van afspraak) je trainer.

17 Voor de spelers van de bovenbouw (U12 en ouder) rekenen we erop dat ze zelf de trainer verwittigen, bij de onderbouw mogen ook de ouders dat doen. 3 In de kleedkamers De kleedkamer is geen speelplaats of ontmoetingsruimte. Je gedraagt je er dan ook voorbeeldig, ook als er geen trainer of begeleider aanwezig is. Hang steeds je kledij aan de kapstokken en zet je voetbaltas zo veel mogelijk onder de zitbanken. Wanneer meerdere ploegen gebruik maken van dezelfde kleedkamer, stop je alles in jouw voetbaltas. We laten geen ouders in de kleedkamers toe, met uitzondering van de ouders van de U5, U6 en de U7. Voor de training kleed je je rustig aan en wacht je tot de trainer je komt halen om naar het veld te gaan. Help ook zorgen voor de netheid van de kleedkamer en gooi blikjes, papiertjes, flesjes, tape, altijd in de vuilnisbak. Je blijft van andermans spullen! Diefstal heeft een heel ernstige sanctie tot gevolg. Maak gebruik van de opbergkastjes om waardevolle spullen op te bergen. Na elke training of wedstrijd moet je een douche nemen. Het is immers niet hygiënisch en daarnaast ook niet netjes om in je bezwete of vuile voetbalkleren naar huis te gaan. In de douches zijn badslippers verplicht! Je verlaat ten laatste een half uur na de training of wedstrijd de kleedkamer. De trainer en/of de afgevaardigde houdt dan nog een laatste inspectie in de kleedkamer.

18 4 Kledij We trainen steeds in onze JOMA-uitrusting. breng je naam op elk kledingstuk van je uitrusting aan breng steeds ook loop- en zaalvoetbalschoenen mee. de trainer zal meedelen vanaf en tot wanneer je een lange broek moet dragen Naar de wedstrijden kom je steeds in het officiële trainingspak (+ indien nodig coachjas). Enkele afspraken, zowel voor trainingen als wedstrijden: draag geen kettingen, uurwerken, (oor)ringen of andere voorwerpen die voor jezelf of een ander gevaarlijk kunnen zijn je moet beenbeschermers dragen, ook op training verzorg je voetbalschoenen heel goed. Probeer dit zelf te doen en dit karweitje niet door te schuiven naar pa of ma. 5 Coachen De trainer is baas over de ploeg. Hij duidt de spelers aan voor de wedstrijd en geeft hen de nodige richtlijnen. Je luistert dus enkel naar de richtlijnen van de trainer. Spelers op het veld mogen (= moeten) elkaar vanzelfsprekend ook coachen. De ouders geven nooit richtlijnen. Dit brengt enkel de spelers (hun eigen kind en ook de medespelers) in verwarring. De ploeg positief aanmoedigen mag natuurlijk wel! Breek niet af, maar bouw op!

19 De trainer bepaalt de ploegtactiek (volgens visie van de club) en de ploegsamenstelling. Over ploegsamenstelling en vervangingen tijdens de wedstrijd wordt met de ouders op geen enkele wijze in discussie gegaan. Ouders respecteren de keuzes van de trainer. 6 Netheid Samen zorgen we voor een nette omgeving zowel binnen als buiten het jeugdcomplex. Alle lege flessen, blikjes, papier of ander afval horen thuis in één van de vuilbakken die rond en in het jeugdcomplex opgesteld staan. 7 Sancties Overtredingen t.o.v. de gedragscode zullen gesanctioneerd worden door de trainer, in samenspraak met TVJO Tom Colpaert en jeugdbestuur. Mogelijke sancties : extrasportieve inspanningen verwijdering uit de trainingsgroep verwijdering uit de selectie ( schorsing wedstrijden ) 8 Individuele en groepsfoto s kunnen door de vereniging KSVR gebruikt worden voor niet-commerciële doeleinden.

20 Charter voor ouders en supporters Voor de wedstrijd - ik toon belangstelling voor de sport van mijn kind en ga regelmatig kijken en supporteren - ik vraag mijn kind om altijd zijn best te doen maar vooral plezier te maken - ik stimuleer mijn kind om zijn talenten te ontwikkelen en leg geen overdreven druk op zijn schouders - ik verlang van mijn kind om zich aan de regels van het spel en de fair play te houden Tijdens de wedstrijd - ik gebruik geen agressieve taal langs de zijlijn - ik geef applaus voor knap spel, zowel voor het team van mijn kind als van de tegenstrevers - ik moedig mijn kind aan en bekritiseer zijn fouten niet - ik respecteer de beslissingen van de coach en de scheidsrechter - ik moedig aan, de trainer geeft de instructies Na de wedstrijd - ik leer mijn kind respect op te brengen voor de prestatie van de tegenstrever

21 - ik kijk naar de inspanningen van mijn kind en niet alleen naar de score of de eindstand - na de wedstrijd bekijk ik samen met mijn kind wat goed en minder goed liep en wat we eruit kunnen leren Charter voor bestuurders Als bestuurder staan wij achter de missie en de visie van de jeugdopleiding. Voor de wedstrijd werken we mee aan een goeie ontvangst van zowel de bezoekende ploegen als de scheidsrechters. Net zoals bepaald in het charter van de ouders en supporters gedragen wij ons op en rond het terrein ook op een sportieve en gedisciplineerde manier: - we hebben respect voor tegenstanders, scheidsrechters, ouders en eigen supporters - we laten de tactische richtlijnen tijdens de wedstrijden over aan de trainers - we tonen correct gedrag en taalgebruik Na de wedstrijd staan wij mee in voor de verdere opvang van de bezoekende ploegen en scheidsrechters, steeds op een positieve manier. We zijn als bestuurslid een vertegenwoordiger van onze vereniging. Onze manier van handelen bepaalt mee hoe de buitenwereld onze vereniging beoordeelt.

22 We houden ook op een positieve manier toezicht op het naleven van de charters door zowel spelers, ouders, en medebestuursleden.

RCFC gedragscode voor speler en ouders. Seizoen 2014-2015

RCFC gedragscode voor speler en ouders. Seizoen 2014-2015 RCFC gedragscode voor speler en ouders Seizoen 2014-2015 1 ALGEMEEN GEDRAG We verwachten van iedereen een correct gedrag tegenover medespelers, trainers, begeleiders, tegenstanders, scheidsrechters en

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

Infomoment ouders 6 augustus 2016

Infomoment ouders 6 augustus 2016 Infomoment ouders 6 augustus 2016 Voorstelling KSK Kasterlee 18 jeugdploegen 3 seniorenploegen Samenwerking met FC Zwaneven >200 leden 1 e ploeg:- 3 e provinciale - thuiswedstrijden op zaterdagavond Jeugdbestuur

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Verantwoordelijken jeugd KSKL Ternat Frank Wermoes Jeugdvoorzitter Frederik Wauters Jeugdsecretaris Patrick Van Hamme Gerechtigd correspondent (GC) Herwig Platteau Feestcomité - Integratie Patrick Wyns

Nadere informatie

Sportieve werking 2015-2016

Sportieve werking 2015-2016 Sportieve werking 2015-2016 Wie is wie? Jeugdbestuur Filip Helsen Jeugdvoorzitter 0495/91.66.71 filip.wendy@telenet.be Kurt s'jongers Jeugdsecretaris 0479/53.87.74 kurtsjongers@gmail.com Kurt Paepen Kledij-

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 17-09 t.e.m. 23-09-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015)

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) KSVOOSTKAMP Vooreerst verwijzen we naar de Visie van KSVO, bevat oa de kernwaarden (bevat ook paragraaf rond respect en waarden/normen). Laatste versie

Nadere informatie

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK INFO BROCHURE VK HEINDONK 1. Club info: VK Heindonk vzw - Terreinen Jean Staldeur Kleine Bergen 4a 2830 Heindonk 0478/96.76.45 (Johan Steenackers, voorzitter) 0479/40.92.30 (Nico Smedts, secretaris) 03/886.52.20

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen

Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen Linden, 5 juni 2014 Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen Beste voetbalvrienden, spelers, ouders, Het WK in Brazilië, schoolexamens en de zomer staan voor

Nadere informatie

INFO VERGADERING WELKOM

INFO VERGADERING WELKOM INFO VERGADERING WELKOM Algemene vergadering 13 April 2012 STRUCTUUR JEUGDBESTUUR VOORSTELLING JEUGDBESTUUR Guy Jeugdvoorzitter vertegenwoordigd de jeugd in de beheerraad, verantwoordelijke jeugdsponsoring,

Nadere informatie

K.RUPEL BOOM F.C. INFOVERGADERING Jeugdwerking K.Rupel BoomFC 20 Maart 2014 AGENDAPUNTEN Visie jeugdwerking K.Rupel Boom FC - Afspraken & Regels Hervorming Jeugdvoetbal vlaanderen Samenstelling jeugdploegen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Inhoud WIE EN WAT IS HET BESTUUR?... 2 AANSLUITING... 2 VERZEKERING... 2 TRAININGEN en WEDSTRIJDEN... 3 Training... 3 AFWEZIGHEID... 3 KLEDIJ en SPORTHYGIENE... 3

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 34 (van 20-08 t.e.m. 26-08-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 34 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede onderbouw In een vereniging is het naleven van een huishoudelijk reglement een pure noodzaak. In het huishoudelijk reglement van onze jeugdwerking zijn

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID.

INTERN REGLEMENT STIPHEID. INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21)

AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21) AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie JEUGDVOORZITTER

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie JEUGDVOORZITTER Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 04-09-2018 JEUGDVOORZITTER Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Tijdens het volleybalseizoen ben je verschillende dagen per week bezig met sport. Dikwijls ben je samen in een grote groep speelsters en daarom zijn enkele regels

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen 2012 2013 Stamnummer 8713 www.skvo.be Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding... 3 1.2 Houding Hygiëne... 3 1.3 De SKVO-site (kleedkamers terreinen

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

INFOAVOND JEUGD TK MELDERT. 26/06/2015 19u

INFOAVOND JEUGD TK MELDERT. 26/06/2015 19u INFOAVOND JEUGD TK MELDERT 26/06/2015 19u 1 WELKOM Spelers, ouders, trainers,sympathisanten, medewerkers. 2 TWEE DELEN DEEL 1 ALGEMENE INFO DEEL 2 SPORTIEVE INFO 3 DEEL 1 DIRK MEULENIJZER JEUGDSECRETARIAAT

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Midden- en Bovenbouw

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Midden- en Bovenbouw FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Midden- en Bovenbouw 1. Algemeen Douchen na de training en de wedstrijd is verplicht! Zorg voor een handdoek en douchegel. Het gebruik van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

HBW HEIDEBLOEM WIJSHAGEN VOETBALCLUB WELKOMSTWOORD ONZE CLUB SAMENSTELLING BESTUUR LOGO. Heidebloem Wijshagen

HBW HEIDEBLOEM WIJSHAGEN VOETBALCLUB WELKOMSTWOORD ONZE CLUB SAMENSTELLING BESTUUR LOGO. Heidebloem Wijshagen ONZE CLUB WELKOMSTWOORD Heidebloem Wijshagen Parklaan 12, 3670 Wijshagen Tel.: 098/46 34 15 Opgericht in 1966 Stamnummer : 06894 Clubkleuren: Paars/wit Website www.heidebloemwijshagen.be Rekeningnummer:

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Huisreglement. Geschreven door Administrator - Laatst aangepast donderdag 06 september :22 HUISREGLEMENT INLEIDING 1 / 27

Huisreglement. Geschreven door Administrator - Laatst aangepast donderdag 06 september :22 HUISREGLEMENT INLEIDING 1 / 27 HUISREGLEMENT INLEIDING 1 / 27 KFC Duffel wil een familiale club zijn waar ALLE leden zich goed voelen, zich ten volle kunnen ontplooien en met plezier en enthousiasme kunnen voetballen en/of voetbal beleven.

Nadere informatie

CHARTER SPELER KBVB 5040

CHARTER SPELER KBVB 5040 CHARTER SPELER Werken met jongeren vraagt van elke opleider en begeleider een bijzondere inspanning. Dit charter is de leidraad voor iedereen die betrokken is bij de jeugdopleiding van SMS LUBBEEK: spelers,

Nadere informatie

Informatievergadering ouders

Informatievergadering ouders Informatievergadering ouders Agenda Voorstelling Dynamo Bertem Jeugdbeleid & jeugdcoördinator Filosofie, beleid & aanpak Taken jeugdcoördinator Het sportprogramma 2016 2017 Positie & gedragscodes coaches

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW Contactgegevens Club en bestuur: Hebt u suggesties, vragen of loopt er iets niet zoals het hoort, laat het ons dan weten. Hiervoor kunt u op de eerste plaats steeds terecht bij de trainer. Het jeugdbestuur:

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016 Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 15 juli 2016 Deelnemen aan een clubleven brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om het bos door de bomen niet te verliezen

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

Engagement medewerkers KM

Engagement medewerkers KM Profiel medewerker Engagement medewerkers KM seizoen 2014-2015 Als medewerker sta je volledig achter de missie en visie van onze vereniging in het algemeen en van de jeugdwerking in het bijzonder. De kernwaarden

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Crossing Vissenaken - Jeugd

Crossing Vissenaken - Jeugd 2014-2015 Crossing Vissenaken - Jeugd Crossing Vissenaken Afdeling Jeugd Sint-Pietersstraat 3300 Vissenaken Tel. 016/823920 Stamnr. KBVB 006914 Huishoudelijk reglement - Jeugd Crossing Vissenaken 2014-2015

Nadere informatie

Informatienota

Informatienota Vooraf : Dit document werd door het bestuur van de vzw Basket Betekom opgesteld om de leden van de club te informeren betreffende enkele afspraken en gedragsregels die gelden binnen de club. Met dit document

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Een gans seizoen trekken we samen op. Met onze ploeggenoten vormen we een team en met zijn allen vertegenwoordigen we onze club K. Patro Eisden MM. Uit respect voor elkaar en voor

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

Doelstellingen op lange termijn

Doelstellingen op lange termijn Doelstellingen op lange termijn Kwalitatieve jeugdopleiding waarin sportieve kansen worden gegeven aan alle jeugdspelers op hun eigen niveau Van alle jeugdspelers betere voetballers proberen te maken en

Nadere informatie

FC DESTELBERGEN Seizoen

FC DESTELBERGEN Seizoen FC DESTELBERGEN Seizoen 2017-2018 WIE IS WIE Beheerraad FC Destelbergen Voorzitter Patrick Huughe Kristof De Prest Martine Sandrap Philippe Leneeuw Gerechtelijk Correspondent Martin De Witte JeugdCoördinator

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 35

FC KERKSKEN: programma week 35 FC KERKSKEN: programma week 35 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 35 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: 1. GROOT MOSSELFESTIJN (zie

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE Dit gedragscode bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL Gedragscode Onze vereniging stelt zich tot doel om alle leden en betrokkenen plezier te laten beleven aan het voetbalspel en alles wat eromheen gebeurt. Dit kan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

INFO-VERGADERING U15 KVC HAACHT 23 JUNI 2017

INFO-VERGADERING U15 KVC HAACHT 23 JUNI 2017 INFO-VERGADERING U15 KVC HAACHT 23 JUNI 2017 KVC Haacht werd genomineerd voor de Double Pass Award 2 KVC HAACHT - Een club waar iedereen zich thuis voelt Visie van de club - SENIORS Nu kunnen we onze ambitie

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus Seizoen 2015 / 2016 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór einde juli 150 daarna 170 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam speler + geboortedatum

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

Infomoment ouders 1 augustus 2015

Infomoment ouders 1 augustus 2015 Infomoment ouders 1 augustus 2015 Jeugdbestuur Jeugdvoorzitter Cnaepkens Dominique 0495/ 58 84 08 Algemeen Jeugdcoördinator Wout Loos 0494/ 70 77 11 Sportief Jeugdcoördinator Kris Van Echelpoel 0496/ 51

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

SK. Rooierheide - Voetbalclub

SK. Rooierheide - Voetbalclub Voetbalclub Rol: Sportieve en Maatschappelijke bijdrage (Waarden) Ambitie: DE Jeugdwerking in Diepenbeek & omstreken GROEI : Kwaliteit Kwantiteit Accommodatie Doorstroming 1 e ploeg FAMILIEclub Onze jeugdwerking

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

JEUGDSPROKKEL 2015. Lidgeld : Rekeningnummer ING BE35 3200 1148 1537

JEUGDSPROKKEL 2015. Lidgeld : Rekeningnummer ING BE35 3200 1148 1537 JEUGDSPROKKEL 2015 Beste Voetballers, beste ouders, Een nieuw seizoen, een nieuwe start! Weldra begint een nieuw voetbalseizoen! Wij hopen dat het voor ieder van jullie terug een jaar vol voetbalplezier

Nadere informatie

KFC Turnhout een club met een moderne visie. youth development above victory. KFC Turnhout Pagina 1 van 7

KFC Turnhout een club met een moderne visie. youth development above victory.   KFC Turnhout Pagina 1 van 7 youth development above victory www.kfct.be KFC Turnhout Pagina 1 van 7 Beste jeugdspeler, Beste ouder, Via deze brief willen we u informeren over de werking van KFC Turnhout. Onze doelstellingen bestaan

Nadere informatie

Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel

Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. (Johan Cruijff) Beste ouders, Bedankt voor de inschrijving

Nadere informatie