RCFC gedragscode voor speler en ouders. Seizoen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RCFC gedragscode voor speler en ouders. Seizoen 2014-2015"

Transcriptie

1 RCFC gedragscode voor speler en ouders Seizoen ALGEMEEN GEDRAG We verwachten van iedereen een correct gedrag tegenover medespelers, trainers, begeleiders, tegenstanders, scheidsrechters en publiek. Het gebruik van een GSM is niet toegestaan in de kleedkamer tijdens trainingen en wedstrijden! Laat smartphones, tablets, ipods, mp3-spelers, spelconsoles en andere waardevolle spullen thuis. R.CAPPELLEN FC kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal of beschadiging. We tolereren geen: ongepast, grof of kwetsend taalgebruik pesterijen racisme Voetbal is een ploegsport waarbij we allemaal op elkaar aangewezen zijn. We maken allen wel eens een foutje. Missen is menselijk en dus hebben we daarvoor begrip: we respecteren altijd de beslissingen van de scheidsrechter en gaan niet in discussie we geven geen kritiek op medespelers. Op het veld coachen we elkaar of moedigen we elkaar aan, we breken elkaar niet af! op tijd en stond een beetje zelfkritiek of nadenken over ons eigen handelen kan geen kwaad! Laat blessures steeds goed behandelen door een dokter en/of kinesist van de club in overleg met de trainer. Zij zorgen ervoor dat je snel terug aan de bak komt. Kom ook tijdens een blessure naar de wedstrijden en moedig je ploegmaats aan. Dit verbetert de groepssfeer. Maximale aanwezigheid, ploeggeest en zelfdiscipline zijn van groot belang.

2 2. MATERIAALBEHEER Elke speler is verantwoordelijk voor het materiaal waarmee hij werkt. De spelers die corvee hebben, zijn samen met de desbetreffende trainer verantwoordelijk voor het ophalen en opruimen van de materialen die gebruikt worden tijdens de trainingen. 3 GEDRAG EN LEEFREGELS TIJDENS TRAININGEN Wees stipt op alle afspraken voor trainingen, wedstrijden, verplaatsingen,... : trainingen: je dient minstens een kwartier voor tijd in de kleedkamer te zijn. Thuis - en uitwedstrijden: volgens afspraak met de trainer. Elke speler groet zijn trainer, zijn afgevaardigde, de technische staf en de leden van de stuurgroep bij aankomst en vertrek in de club. Je dient de trainingen regelmatig bij te wonen. Wie regelmatig te laat komt of niet komt, kan niet in aanmerking komen voor de wedstrijdselectie. Het afzeggen voor trainingen en/of wedstrijden dient tot een minimum beperkt te blijven. Elke afwezigheid voor een training wordt vooraf gemeld. In geval van ziekte wordt tevens de duur van de afwezigheid gemeld. ALTIJD en TIJDIG de trainer verwittigen indien je niet aanwezig kan zijn voor training of wedstrijd. (dit is een vorm van respect t.o.v. trainer en medespelers) Voor de spelers van de bovenbouw (U11 en ouder) rekenen we erop dat ze zelf de trainer verwittigen, bij de onderbouw mogen ook de ouders dat doen. Na de training zorgt elke jeugdspeler dat: de eventuele modder van de trainingskleding is gespoeld. Dit gebeurt buiten aan de afspoelplaats. Dit betekent dat het niet onder de douche gebeurt, eventuele kosten voor het verhelpen van verstoppingen worden op de betreffende jeugdspelers verhaald. 4 IN DE KLEEDKAMERS De kleedkamer is geen speelplaats of ontmoetingsruimte. Je gedraagt je er dan ook voorbeeldig, ook als er geen trainer of begeleider aanwezig is. Zowel voor als na de training bevindt men zich niet langer in de kleedkamer dan noodzakelijk is. Hang steeds je kledij aan de kapstokken en zet je voetbaltas zo veel mogelijk onder de zitbanken. Wanneer meerdere ploegen gebruik maken van dezelfde kleedkamer, stop je alles in jouw voetbaltas. Er wordt niet met een bal gespeeld in de kleedkamer We laten geen ouders in de kleedkamers toe, met uitzondering van de ouders van de U6 (één ouder per spelertje). Voor de training kleed je je rustig aan en wacht je tot de trainer, afgevaardigde of kapitein, om in groep naar het oefenveld te gaan. Help ook zorgen voor de netheid van de kleedkamer en gooi blikjes, papiertjes, flesjes, tape, altijd in de vuilnisbak. Je blijft van andermans spullen! Diefstal heeft een heel ernstige sanctie tot gevolg.

3 Na elke training of wedstrijd VERPLICHT douche. In de douches zijn badslippers verplicht! Er wordt wekelijks 2 spelers aangeduid volgens beurtrol,die verantwoordelijk zijn voor het materiaal, orde in de kleedkamer. Uiterlijk 20 min. na het einde van de training worden de kleedkamers verlaten De trainer en/of de afgevaardigde houdt dan nog een laatste inspectie in de kleedkamer. Vooraleer na een training of wedstrijd terug te keren in de kleedkamer worden buiten de schoenen uitgedaan en schoongemaakt en eventueel de ballen worden ook schoongemaakt. 5 KLEDIJ We trainen zoveel mogelijk in kledij van R.Cappellen FC of in kledij dat de trainer aangeeft EN draag je sporttas zelf breng je naam op elk kledingstuk van je uitrusting aan breng steeds ook loopschoenen mee de trainer zal meedelen vanaf en tot wanneer je een lange broek moet dragen, normaal in de maanden November tot en met maart (hangt af van de weeromstandigheden) Naar de wedstrijden kom je steeds in het officiële trainingspak (+ indien nodig coachjas). Enkele afspraken, zowel voor trainingen als wedstrijden: draag geen kettingen, uurwerken, (oor)ringen of andere voorwerpen die voor jezelf of een ander gevaarlijk kunnen zijn je moet beenbeschermers dragen, ook op training verzorg je voetbalschoenen heel goed. Probeer dit zelf te doen en dit karweitje niet door te schuiven naar pa of ma. Voetbal is geen modeshow, Kousen worden ook niet tot boven de knieën opgetrokken RCFC adviseert tevens dat de jeugdspelers thermokleding en handschoenen dragen bij lage temperaturen. 6 COACHEN De trainer is baas over de ploeg. Hij duidt de spelers aan voor de wedstrijd en geeft hen de nodige richtlijnen. Je luistert dus enkel naar de richtlijnen van de trainer. Spelers op het veld mogen (= moeten) elkaar vanzelfsprekend ook coachen. De ouders geven nooit richtlijnen. Dit brengt enkel de spelers (hun eigen kind en ook de medespelers) in verwarring. De ploeg positief aanmoedigen mag natuurlijk wel! Breek niet af, maar bouw op! De trainer bepaalt de ploegtactiek (volgens visie van de club) en de ploegsamenstelling. Over ploegsamenstelling en vervangingen tijdens de wedstrijd wordt met de ouders op geen enkele wijze in discussie gegaan. Ouders respecteren de keuzes van de trainer.

4 7 NETHEID Samen zorgen we voor een nette omgeving, zowel binnen als buiten het jeugdcomplex. Alle lege flessen, blikjes, papier of ander afval horen thuis in één van de vuilnisbakken die rond en in het jeugdcomplex opgesteld staan. 8 SANCTIES Overtredingen t.o.v. de gedragscode zullen gesanctioneerd worden door de trainer, in samenspraak met TVJO Danny Gys en jeugdbestuur. Mogelijke sancties: - extra-sportieve inspanningen - verwijdering uit de trainingsgroep - verwijdering uit de selectie ( schorsing wedstrijden ) - jeugdwedstrijd of tornooi in onderbouw fluiten, bij schorsing voor rode kaart 9 DE WEDSTRIJD Voóŕ en na de wedstrijden is het verplicht om onze uitgangstrainer te dragen Opwarmen gebeurt in club T-shirt, sweater of regenvestje, volgens afspraak met de trainer maar alleszins uniform!!!!! Voor een wedstrijd heb je steeds je identiteitskaart nodig! ( midden en bovenbouw) Zonder identiteitskaart mag je niet deelnemen aan de wedstrijd! Voor een wedstrijd ben je tijdig aanwezig. De trainer zal je op de laatste training van de week laten weten om hoe laat er afgesproken wordt. Correcte taal en houding t.o.v. de scheidsrechter, tegenstanders, trainer, supporters,... Gezag en beslissingen aanvaarden. Na een vervanging neemt een speler direct plaats op de bank en moedigt hij zijn ploeg aan. De spelers tonen volledige inzet, motivatie en concentratie tijdens wedstrijden, opwarming en wedstrijdbesprekingen. Na de wedstrijd wordt, onder leiding van de afgevaardigde, op een ordelijke manier de gebruikte kledij weer ingezameld. Dit gebeurd door de 2 spelers die deze week van corvee zijn.

5 10 ONDERLINGE COMMUNICATIE Wie wordt weggestuurd van training of disciplinair wordt vervangen, dient zijn verontschuldigingen aan te bieden bij de trainer of afgevaardigde. Indien de speler van oordeel is dat de sanctie onterecht is, kan hij dit bespreken met de trainer of afgevaardigde. Maximale luisterbereidheid (= coachbaarheid op training en wedstrijd) Problemen of andere meningen zijn steeds bespreekbaar. Conflictsituaties dienen binnenskamers besproken te worden en niet op het veld tijdens de wedstrijden. Zelfstandigheid: de speler neemt zelf contact op met de trainer! 11 GEKWETSTE SPELER Elke speler is verplicht bij een kwetsuur onze kiné Robin Thys te consulteren en voor hij opnieuw voetbalt of traint dient de speler opnieuw langs onze kiné te gaan: Kastanjelaan 29 Hoevenen De trainer mag de speler niet opnieuw opstellen zonder toelating van onze kiné. Vanaf het ogenblik dat de medische staf beslist dat een gekwetste speler zich terug mag aanbieden tijdens de trainingen, gebeurt de revalidatie volledig in de club en moet de speler aanwezig zijn tijdens de trainingen, tenzij anders afgesproken met de trainer of coördinator 12 LIFESTYLE Alcohol, roken en druggebruik zijn ten strengste verboden. Iedere speler moet weten dat goede en voldoende nachtrust onontbeerlijk is en met een heldere geest presteert men het best. Gezonde en gevarieerde voeding met voldoende verse groenten en fruit is aanbevolen. Minimum 2 uur voor training en wedstrijd kan men een lichte, vetarme maaltijd nemen. Het gebruik van koolzuurhoudende dranken wordt afgeraden. Zo men minder dan 2 uur voor de training vertrek, eet men best een mueslireep of een banaan als tussendoortje. Spelers zorgen dat ze bij elke training en wedstrijd drank bij hebben (liefst plat water of sportdrank) en dit zomer eń winter. Spelers dienen initiatief te nemen (blessures aangeven, workload, vragen over selecties,...) Verzorg je voeten steeds goed. Zorg voor kortgeknipte nagels aan handen en voeten en droog na het douchen zorgvuldig je voeten af. 13 STUDIE EN VOETBAL De studie heeft altijd voorrang op het voetbal. Indien een speler verstek moet geven door schoolverplichtingen, dient dit gemeld te worden. Hiervoor zal steeds begrip getoond worden. Tijdens de examens zal voor de ouders leeftijdscategorieën (U13 t.e.m. U19) het trainingsritme aangepast worden.

6 Succes op school en succes in voetbal gaan meestal hand in hand! Aan elke speler kan gevraagd worden om zijn schoolrapporten voor te leggen Schoolproblemen worden tijdig aan de technische staf gemeld, indien noodzakelijk kan er studieadvies gegeven worden, door Roel Heye of Pitje SCHEIDSRECHTER BIJ JEUGDWEDSTRIJDEN Elke speler van U15 T/M beloften zal gedurende het voetbalseizoen enkele keren aangeduid worden als scheidsrechter bij een wedstrijd van de onderbouw (U6 t.e.m. U13). Op deze manier willen we de verbondenheid tussen alle geledingen van de jeugdwerking vergroten. Bovendien ervaren de spelers dan ook dat het niet altijd even gemakkelijk is om scheidsrechter te zijn. Spelers die weigeren om scheidsrechter te zijn bij een wedstrijd van de onderbouw, worden niet opgenomen in de wedstrijdselectie van hun eigen ploeg. Bij mogelijke afwezigheid dienen spelers zelf voor vervanging te zorgen 15 SPECIFIEKE GERDAGSREGELS VOOR OUDERS. De ouders moeten altijd beseffen dat het resultaat ondergeschikt is aan de opleiding. Het belangrijkste is dat de spelers (zo veel mogelijk) bijleren in hun ontwikkeling als voetballer en als persoon. De ouders van elke RCFC speler worden met aandrang gevraagd om op een positieve manier (juist taalgebruik, beheersen van emoties, geen confrontaties met ouders van tegenpartij,...) voor alle jeugdspelers van RCFC te supporteren. Ouders zijn geen trainers en dus geen inmenging in de opstelling, speelwijze en andere beslissingen van de jeugdtrainers. Niet coachen van eigen zoon tijdens trainingen en/of wedstrijden. Dit is een taak van de jeugdtrainer. Thuis zo min mogelijk commentaar dat ingaat tegen hun eigen zoon, medespelers, de jeugdtrainer en de club, omdat de speler dan tussen twee vuren terecht komt. Het betreden van de velden is voor de ouders verboden, zowel tijdens wedstrijden als op trainingen. Ouders van doelmannen vragen we om niet achter het doel plaats te nemen. De ouders van elke RCFC speler worden met aandrang gevraagd om er voor te zorgen dat de jeugdspeler op tijd komt. Enkel positief aanmoedigen en stimuleren is de boodschap. Geniet van het feit dat uw kinderen gezond zijn en sport kunnen beoefenen. Het betalen van jeugdspelers voor de geleverde prestaties is ten strengste verboden. Niet naleven van deze regel kan de onmiddellijke uitsluiting betekenen. Blijf positief ten opzichte van de wedstrijdleiding, ook voor de scheidsrechters is jeugdvoetbal een hobby en die man doet zijn uiterste best om alles vlot en eerlijk te laten verlopen. Ook al maakt hij eens een foutje.

7 16 TAKEN VAN EEN JEUGDSPELER TIJDENS WEDSTRIJDEN Spelers vanaf U12 die niet geslecteerd worden moeten aanwezig zijn bij zowel thuis en uitwedstrijden en zullen een opdracht van hun trainer krijgen. Spelers vanaf U12 die niet geslecteerd worden moeten aanwezig zijn bij zowel thuis en uitwedstrijden op het afgesproken uur en brengen hun voetbalzak mee. Zij maken deel uit van de opwarming, dit bevorderd de groepssfeer. Spelers vanaf U12 die afwezig zijn bij een niet selectie bij zowel thuis en uitwedstrijden en niet afgemeld hebben worden de volgende wedstrijd opnieuw niet geselecteerd. Spelers zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de kleedkamers (beurtrol) Spelers dienen de oefeningen of taken uit te voeren die de trainer hun oplegt Spelers horen op een sportieve manier de clubkleuren te verdedigen 17 GEDRAG EN LEEFREGELS TIJDENS WEDSTRIJDEN Ongewettigd te laat komen op een wedstrijd betekent automatisch dat je bankzitter wordt tijdens de wedstrijd of zelfs niet op het wedstrijdblad verschijnt. Of je al dan niet op het wedstrijdblad verschijnt, hangt af van de keuze van de trainer. Er is 50% speelgelegenheid voorzien voor elke speler, die wordt opgeroepen voor een wedstrijdselectie. Hierbij wordt wel rekening gehouden met blessures, schorsingen of afwezigheden op training, inzet op trainingen, discipline speler / ouder. Trainer bepaalt in overleg met TVJO en jeugdcoördinatoren Indien een speler tijdens de week wordt opgeroepen voor deelname aan selectietrainingen of wedstrijden, wordt aanzien als een trainingsmoment. Doelmannen trainen 3x in de week en mogen op vrije basis aan de groepstraining deelnemen op de dag wanneer hun keeperstraining niet samenvalt als een groepstraining. Wel graag de trainer tijdig verwittigen. 18 TESTEN BIJ EEN ANDERE CLUB Enkel de betrokken jeugdcoördinator of TVJO kunnen toestemming geven aan een speler om te gaan testen bij een andere club. Zonder toestemming ( met speciaal formulier) gaan testen bij een andere club is op eigen risico ( op dat moment ben je niet verzekerd indien er iets gebeurt!) 19 DE ZORGCOACH Jeugdspelers, ouders en trainers kunnen bij onze zorgcoach Dave Elsevier: of terecht wanneer hij/ zij opvoedingsvragen of voetbal gerelateerde problemen hebben. Tijdens het gesprek wordt er samen met de jeugdspeler, ouder en/of trainer gezocht naar een oplossing over de opvoedingsvraag. Door het aanreiken van tips en voorbeelden in de opvoeding en omgang met uw kind ondersteunen we ouders daar waar ouders dan wel de Jeugdopleiding

8 vinden dat er steun nodig is. Belangrijk uitgangspunt is te kijken naar wat de kern van het probleem is en dat er samen wordt gezocht naar een oplossing Heeft u vragen of zaken die u met Dave Elsevier wilt bespreken, kunt u de contactgegevens hier vinden: of 20 SEIZOENSPLANNING Spelen voor RCFC vraagt een inspanning van spelers en ouders en is een bewuste keuze. Het winter - en zomerprogramma zal tijdig gecommuniceerd worden, wij gaan er van uit, dat ouders en spelers deze programma s INTEGRAAL zullen respecteren! Concreet betekent, dit dat wij er op rekenen, dat ouders bij het samenstellen van hun winter - en zomervakanties rekening houden met het trainingsprogramma van hun kind! Handtekening speler Handtekening ouders

9

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE Dit gedragscode bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Tijdens het volleybalseizoen ben je verschillende dagen per week bezig met sport. Dikwijls ben je samen in een grote groep speelsters en daarom zijn enkele regels

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID.

INTERN REGLEMENT STIPHEID. INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor aanvang in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training begeven we ons samen met de jeugdopleider naar het oefenveld. Voor

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL K. WEERSTAND V.V. KOERSEL v.z.w. Kleuren: Rood wit Gesticht in 1936 Stamnummer: 2428 B.T.W.: 412.932.364 Secretaris: E. Goris tel. 011/437049 Albert I laan 75, 3582 Koersel Lokaal terrein: Tel.: 011/42

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders

Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Gedragsregels voor de jeugdspelers en ouders Algemeen Onze vereniging verlangt van ieder lid dat deze zich correct gedraagt, zowel binnen als buiten de het veld, zowel tegenover tegenstanders, leiders,

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21)

AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21) AFSPRAKEN SPELERS MIDDENBOUW (U13-U15) en BOVENBOUW (U17-U21) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders

Clubreglement voor spelers en ouders Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 1 juli 2016 U heeft ervoor gekozen om uw dochter of zoon te laten voetballen bij FC Beigem. Wij danken u van harte voor het vertrouwen

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Sportieve werking 2015-2016

Sportieve werking 2015-2016 Sportieve werking 2015-2016 Wie is wie? Jeugdbestuur Filip Helsen Jeugdvoorzitter 0495/91.66.71 filip.wendy@telenet.be Kurt s'jongers Jeugdsecretaris 0479/53.87.74 kurtsjongers@gmail.com Kurt Paepen Kledij-

Nadere informatie

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

Gedragscode trainers en spelers De trainer:

Gedragscode trainers en spelers De trainer: Gedragscode trainers en spelers De trainer: Sportieve Cel Alle trainers zijn lid van de Sportieve Cel en worden verondersteld aanwezig te zijn op de vergaderingen die 3 à 4 keer in een speelseizoen worden

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Kon. FC. Sporting Sint-Gillis-Waas V.Z.W.

Kon. FC. Sporting Sint-Gillis-Waas V.Z.W. Kon. FC. Sporting Sint-Gillis-Waas V.Z.W. Maatschappelijke zetel: Eeckbergstraat 51 9170 Sint-Gillis-Waas info@sporting-sintgilliswaas.be Stamnummer KBVB: 04385 B.T.W. nr.: BE 407.880.347 IBAN: BE15 2930

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Seizoen Intern reglement

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Seizoen Intern reglement VC Groot Dilbeek ALGEMEEN 1.1. Per seizoen worden door het jeugdbestuur de lidmaatschapsbijdragen voor VC Groot Dilbeek vastgelegd. Deze som dekt de bijdrage per speler bij de KBVB, de verzekering en de

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter jeugdspelers. JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek 45 belangrijke punten. 1. Stiptheid is zeer belangrijk. Zorg dat je steeds aanwezig

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW Contactgegevens Club en bestuur: Hebt u suggesties, vragen of loopt er iets niet zoals het hoort, laat het ons dan weten. Hiervoor kunt u op de eerste plaats steeds terecht bij de trainer. Het jeugdbestuur:

Nadere informatie

Wavoc Jeugdcharter 2015-2016

Wavoc Jeugdcharter 2015-2016 Wavoc Jeugdcharter 2015-2016 1. Inleiding Beste jeugdleden en ouders, Met dit charter willen we jullie een gedetailleerd overzicht geven van de regels en afspraken die gelden binnen de jeugdwerking van

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

Intern Reglement. Spelers

Intern Reglement. Spelers Spelers Algemeen gedrag en houding Wees altijd en overal beleefd. Wie in een team speelt toont respect voor bestuursleden, trainers, begeleiders, scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en supporters.

Nadere informatie

KSV Roeselare Jeugd Infokrantje 2013-2014

KSV Roeselare Jeugd Infokrantje 2013-2014 KSV Roeselare Jeugd Infokrantje 2013-2014 Welkom Dit minikrantje wil KSV Roeselare Jeugd heel kort voorstellen. Vroeger besloeg het infokrantje tientallen bladzijden, nu is de jeugdwebsite op ksvroeselare.wordpress.com

Nadere informatie

Het ABC van de van SKE

Het ABC van de van SKE Het ABC van de van SKE Afgelastingen Wedstrijden: U? provinciaal en gewestelijk : provincie West Vlaanderen www.belgianfootball.be tel: 0900/00081 BBF app (android en IOS) Trainingen: - Kunnen bij slechte

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015)

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) KSVOOSTKAMP Vooreerst verwijzen we naar de Visie van KSVO, bevat oa de kernwaarden (bevat ook paragraaf rond respect en waarden/normen). Laatste versie

Nadere informatie

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde

KFC DUFFEL. - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde TAKEN VAN EEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KFC DUFFEL REGLEMENTAIR Thuiswedstrijden : - witte armband dragen 1e afgevaardigde / gele armband dragen 2 e afgevaardigde Uitwedstrijden : - zwart-geel-rode armband dragen

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV

CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV WAT VERWACHTEN WE VAN SPELERS, TRAINERS, AFGEVAARDIGDEN EN OUDERS? WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE SPELERS? ALGEMENE AFSPRAKEN Alle hieronder beschreven regels worden strikt opgevolgd

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

Clubreglement KFC Heur Tongeren

Clubreglement KFC Heur Tongeren Website: www.kfcheur Tongeren.be Email: Info@KFCHeurTongeren.be 1 INHOUDSTAFEL 1 Plateau Klein Veldje & Sportoase... 3 2 Evaluatie van de spelers... 3 3 Uitrusting en lidgeld... 3 4 Wedstrijden... 4 5

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016 Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 15 juli 2016 Deelnemen aan een clubleven brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om het bos door de bomen niet te verliezen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Een gans seizoen trekken we samen op. Met onze ploeggenoten vormen we een team en met zijn allen vertegenwoordigen we onze club K. Patro Eisden MM. Uit respect voor elkaar en voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014)

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) KSVOOSTKAMP KSVO heeft de laatste jaren veel inspanningen gedaan om de jeugdwerking uit te bouwen en op een hoog niveau te brengen. Zo zijn we gestegen

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement 1 Huishoudelijk Reglement 2 Huisregels KFC Dessel Sport Jeugdopleiding Seizoen: 2015-2016 Dit reglement is van toepassing op ALLE jeugdspelers, U6 tem Beloften, en ouders Artikel 1 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)-

De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- De aftrap informatieavond voor jeugdspelers, ouders, trainer(s) en leider(s)- Wanneer Waar Waarom : Aan het begin van elk voetbalseizoen : Eén van de vergaderruimtes (te coördineren door.. om te voorkomen

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK INFO BROCHURE VK HEINDONK 1. Club info: VK Heindonk vzw - Terreinen Jean Staldeur Kleine Bergen 4a 2830 Heindonk 0478/96.76.45 (Johan Steenackers, voorzitter) 0479/40.92.30 (Nico Smedts, secretaris) 03/886.52.20

Nadere informatie

Clubreglement. www.ksktongeren.be. KSK Tongeren Op het Klein Veldje 1, B-3700 Tongeren Tel.: 012/23.82.22 Email: Info@KskTongeren.

Clubreglement. www.ksktongeren.be. KSK Tongeren Op het Klein Veldje 1, B-3700 Tongeren Tel.: 012/23.82.22 Email: Info@KskTongeren. Clubreglement www.ksktongeren.be KSK Tongeren Op het Klein Veldje 1, B-3700 Tongeren Tel.: 012/23.82.22 Email: Info@KskTongeren.be INHOUDSTAFEL 1 Plateau Klein Veldje... 3 2 Evaluatie van de spelers...

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

R. CAPPELLEN F.C.VZW

R. CAPPELLEN F.C.VZW R. CAPPELLEN F.C.VZW Intern Reglement Cappellen FC K.B.V.B. : 43 Secretariaat : René de Pauwstraat 69 2950 Kapellen Tel. : 03/664 13 91 Fax : 03/605 30 59 e-mail : secretariaat@rcfc.be http://www.rcfc.be

Nadere informatie

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter Training en Competitieboekje Jeugd 1 Inhoudsopgave Voorwoord van de voorzitter... 3 Trainingen... 4 Competitie... 5 Huisregels competitie... 5 Begeleiding... 5 Verzetten van wedstrijden... 6 Zaalop- en

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Spelersreglement FCV Hofstade. FC Verbroedering Hofstade Ossebeemden Gasthuishofweg 30 1981 Hofstade

Seizoen 2012-2013. Spelersreglement FCV Hofstade. FC Verbroedering Hofstade Ossebeemden Gasthuishofweg 30 1981 Hofstade Seizoen 2012-2013 Spelersreglement FCV Hofstade Contactgegevens Trainers A KERN Brabant 3 de Prov. E o Kristof Schippers kristofschippers223@gmail.com 0491/56.66.12 o Bruno Lociuro bruno_lociuro@hotmail.com

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement 1. Inleiding Sporting Club Vilvoorde wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement JO BILZEN WALTWILDER. Seizoen DIT REGLEMENT IS VAN TOEPASSING OP ALLE JEUGDSPELERS & OUDERS

Huishoudelijk Reglement JO BILZEN WALTWILDER. Seizoen DIT REGLEMENT IS VAN TOEPASSING OP ALLE JEUGDSPELERS & OUDERS Huishoudelijk Reglement JO BILZEN WALTWILDER Seizoen 2016-2017 DIT REGLEMENT IS VAN TOEPASSING OP ALLE JEUGDSPELERS & OUDERS Artikel 1 Algemene voorwaarden 1. Van alle leden (spelers, speelsters, trainers

Nadere informatie

Charter spelers. Opgewekt, maar niet overdrijven! Drank-, rook en druggebruik! Duidelijke afspraken

Charter spelers. Opgewekt, maar niet overdrijven! Drank-, rook en druggebruik! Duidelijke afspraken Charter spelers Opgewekt, maar niet overdrijven! Drank-, rook en druggebruik! Deze regel is vrij eenvoudig en vanzelfsprekend. Hier is geen weg terug. Al bij de eerste overtreding wordt de speler niet

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

voor trainers en begeleiders

voor trainers en begeleiders INFORMATIEBROCHURE voor trainers en begeleiders LOENHOUT S.K. VOORWOORD In Loenhout mogen wij terecht trots zijn op onze voetbalclub, Loenhout S.K. Dit seizoen zullen we weer meer dan 20 ploegen in competitie

Nadere informatie

INFOAVOND SEIZOEN PLANNING:

INFOAVOND SEIZOEN PLANNING: INFOAVOND SEIZOEN 2014 2015 PLANNING: 1/ Huishoudelijk Reglement. 2/ Opleidingsvisie Juvé Mollem 3/ Hervorming Belgisch Jeugdvoetbal 4/ Trainers en trainingsuren. 1/ HUISHOUDELIJK REGLEMENT JUVE MOLLEM

Nadere informatie

Clubreglement K. AS - Niel United

Clubreglement K. AS - Niel United Clubreglement K. AS - Niel United Voetbal is een leer- en groeiproces naar individueel beter worden, ieder in zijn tempo en met zijn mogelijkheden. Het ontwikkelen van het individu staat steeds voorop,

Nadere informatie

Crossing Vissenaken - Jeugd

Crossing Vissenaken - Jeugd 2014-2015 Crossing Vissenaken - Jeugd Crossing Vissenaken Afdeling Jeugd Sint-Pietersstraat 3300 Vissenaken Tel. 016/823920 Stamnr. KBVB 006914 Huishoudelijk reglement - Jeugd Crossing Vissenaken 2014-2015

Nadere informatie

SC-Zonnebeke Onderbouw Ploeginformatie seizoen 2012-2013

SC-Zonnebeke Onderbouw Ploeginformatie seizoen 2012-2013 SC-Zonnebeke Onderbouw Ploeginformatie seizoen 2012-2013 Opleiding en Visie: Technische & Tactische visie Jeugd SC-Zonnebeke Trainingsmethode Jeugd SC-Zonnebeke Wedstrijden Jeugd SC-Zonnebeke Moreel en

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Algemeen clubreglement K.Wolvertem S.C

Algemeen clubreglement K.Wolvertem S.C CLUBREGLEMENT VOOR SPELERS EN OUDERS U hebt ervoor gekozen om uw zoon of dochter bij onze vereniging te laten sporten. Dit betekent dat U vertrouwen hebt in de jeugdopleiding die wij bieden. Het garanderen

Nadere informatie

Internreglement voor spelers/ouders/trainers en afgevaardigden

Internreglement voor spelers/ouders/trainers en afgevaardigden 1. ALGEMEEN 1.1. Per seizoen worden door het jeugdbestuur de lidmaatschapsbijdragen voor KFCM Jeugd vastgelegd. Deze som dekt de bijdrage per speler bij de KBVB, de verzekering en de inschrijving bij KFCM

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT Waarom Regels en Afspraken opstellen? Nieuw Boechout is een vereniging (Duboco vzw) die voetbalsport organiseert voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen en dit in de beste omstandigheden. In onze statuten

Nadere informatie

De ploegafgevaardigde. Een belangrijke pion in de jeugdwerking

De ploegafgevaardigde. Een belangrijke pion in de jeugdwerking De ploegafgevaardigde Een belangrijke pion in de jeugdwerking Hieronder trachten we bondig een toelichting te geven over de rol en de taken van de ploegafgevaardigden De ploegafgevaardigden maken integraal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OT UNITED

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OT UNITED 1. Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OT UNITED Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement en gedragscode Herk Sport Hasselt

Huishoudelijk reglement en gedragscode Herk Sport Hasselt Huishoudelijk reglement en gedragscode Herk Sport Hasselt 1. Inleiding Bij onze club Herk Sport Hasselt vinden wij het naleven van de juiste Normen en Waarden bij de beoefening van de voetbalsport zeer

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

1. Aanwezigheid & stiptheid 2. Houding 3. Hygiëne & veiligheid 4. Kledij & materiaal 5. Verlies & diefstal 6. Infrastructuur 7. Administratie 8.

1. Aanwezigheid & stiptheid 2. Houding 3. Hygiëne & veiligheid 4. Kledij & materiaal 5. Verlies & diefstal 6. Infrastructuur 7. Administratie 8. 1. Aanwezigheid & stiptheid 2. Houding 3. Hygiëne & veiligheid 4. Kledij & materiaal 5. Verlies & diefstal 6. Infrastructuur 7. Administratie 8. Schorsingen & boetes 9. Tornooien 10. Informatie 11. Kwetsuur

Nadere informatie

MISSIE, VISIE en DOELSTELLING

MISSIE, VISIE en DOELSTELLING MISSIE, VISIE en DOELSTELLING 1. SPORTIEF In de onderbouw moeten alle kinderen de kans krijgen de voetbalsport te beoefenen in de best mogelijke omstandigheden. Iedere speler moet dus effectief kunnen

Nadere informatie

Reglement Genker VV. Werking 2016-2019 1/01/2016. 1 Reglement Genk VV

Reglement Genker VV. Werking 2016-2019 1/01/2016. 1 Reglement Genk VV Reglement Genker VV Werking 2016-2019 1/01/2016 1 1. Algemene bepalingen a. Toepassing van het reglement b. Verantwoordelijkheid ten opzichte van derden 2. aansluiten bij Genk VV 3. uitrusting en lidgeld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie