Introductie: Voordat we beginnen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie: Voordat we beginnen"

Transcriptie

1

2 Introductie: Voordat we beginnen Nu, voordat we naar de good stuff gaan, zijn er een paar dingen die ik graag even met je wilt delen voordat je start: #1 Weet dat deze TIPS & Strategieën gewoon ideeën zijn. Geen Technische specificaties! Ik ben Heiko Hartsuijker. Ik ben 26 jaar oude surf dude uit Arnhem die aan bloggen, internet ondernemen en online verdienen doet als hobby, alles via het internet. Ik vind het een heerlijke hobby en het geeft je naast een goed gevoel ook vrijheid. Waarom zou je dan niet de vrolijkste persoon op aarde voelen elke dag? Ik heb nog nooit de loterij gewonnen doe ook niet mee aan deze zogenaamde quick wins strategie. Ik pak mijn eigen weg via het internet. Ik heb nog geen auto wel een racefiets, hoef ook echt geen miljonair te worden. Wat ik al wel heb is een goede gezondheid, tweet van Richard Branson en een sportief leven en mensen die om mij geven. #2 Ik maak soms gebruik van AFFILIATE LINKS Dit blog heeft vele links naar verschillende websites. Het grootste deel gaat naar website die meer informatie bieden. Maar er gaan er ook een paar naar betaalde producten. Nog belangrijker, dit zijn producten waar ik een geld commissie voor krijg als je beslist om ze te kopen(dit wordt affiliate marketing genoemd). Met dat gezegd te hebben, mijn mening is niet op te kopen. Ik heb de artikelen met zorg bij elkaar gezocht en verwerkt op de site. Ik probeer alleen producten aan te bevelen waar ik ook achter sta en waar ik zelf ook echt interesse in heb of van gebruik maak. Wanneer je het woord (affiliate links) op een website staat; betekend dat ik een commissie verdien ALS jij beslist om het product te kopen. Maar wat ik ook aanbeveel om te gebruiken. Ik adviseur JOU om alles zelf te onderzoeken wat ik aanbeveel op deze website. Want mijn mening is ook gewoon een mening. Het is aan jou om jezelf erin te verdiepen. neem gerust even contact met mij op via de mail! Met vriendelijke groet,

3 Heiko

4 Inhoud Introductie: Voordat we beginnen... 2 #1 Weet dat deze TIPS & Strategieën gewoon ideeën zijn. Geen Technische specificaties!... 2 #2 Ik maak soms gebruik van AFFILIATE LINKS... 2 Stap 1: Mijndomein, Wordpress-Installatiegids... 5 Stap 2: FTP software om Wordpress website te installeren... 8 Stap 3: Recente Wordpress downloaden... 9 Stap 4: Gebruiken van de FTP software Filezilla Stap 5: Wordpress Database aanmaken Stap 6: Wordpress de volledige installatie Stap 7: Wordpress is volledige geïnstalleerd, gefeliciteerd! Extra: Basis instellingen voor jouw Wordpress Auteur: Jij, bedankt voor het gebruik :)! Jij hebt vast feedback en opmerkingen? Extra - Social media in de praktijk Belangrijke misvatting over Social media Misverstand 1: Social media dat kan iedereen gebruiken! Misverstand 2: Inzet van Social media kost geen geld Misverstand 3: Social media kan je afdwingen... 28

5 Stap 1: Mijndomein, Wordpress-Installatiegids Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm. - Winston Churchill Stap: 1 Oké, de eerste twee stappen zijn gelukt. Je hebt een idee of product en je heb een indicatie dat het geld op gaat leveren en dat er vraag/interesse naar is. Nu kan je 32 euro gaan investeren of het ook bezoekers trekt en traffic kan generen. We gaan eerst een domein registeren in mijn geval via (check: mijndomein.nl). Dit betekend gewoon dat je een naam bedenkt die toepasselijk en sprekend is over je idee of product. Ik heb website bedacht om vechtsporten te beoordelen met een cijfer. Dus is het in mijn geval vechtsportmeter geworden. Sta hier niet te lang bij stil, een vuistregel is om maximaal twee letter grepen te koppelen aan elkaar. Hele zinnen zoeken ook niet echt lekker. Stap: 2 Controleer altijd of de naam beschikbaar is door op controleer te klikken. Als dit lukt gaan wij een hostingpakket kiezen. Veel wat erop staat gaan we niet gebruiken. Ik gebruik deze hosting omdat ik het beheer, dus waar alles staat van mij toegankelijk en prettig vindt werken. Prijzen zijn ook wel prima, niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste.

6 Oké, gefeliciteerd je hebt je eerste webhosting + domein vastgelegd de eerste stap om je idee of product online te kunnen gaan testen. Je gaat nu ontvangen van de webhost.

7 Stap: 3 Als goed ontvang jij een vergelijkbare van deze webhost. Ik heb voor privacy even de gegevens geblurd. Als je deze hebt kunnen we aanslag met een FTP client(software om te zorgen dat wij straks jouw website van wordpress kunnen installeren op je eigen domein).

8 Stap 2: FTP software om Wordpress website te installeren We gaan nu heel even een zijstap maken om deze software te downloaden genaamd Filezilla. Klik op de naam om de Windows versie te downloaden. Als het goed is opent hij anders klikken op download en je krijgt een pop-up. Stap: 5 Daarna installeren bij sommige website browsers Chrome, Firefox opent hij automatisch dit is even kijken. Daarna klikken op Next en Next hij zal de software FTP client installeren en op je bureaublad laten zien. Naar we gaan nu eerst Wordpress downloaden.

9 Stap 3: Recente Wordpress downloaden Handig is om Wordpress alleen vanaf de officiële websites te downloaden! Downloaden vanaf andere websites kan tot gevolg hebben dat je bijvoorbeeld malware in jouw installatie is geprogrammeerd en andere ongein. (Check: ) Klik op de omcirkelde oranje knop download nu alvast Wordpress x.x. Nu kunnen we de gedownloade map van wordpress x.x op jouw desktop uitpakken(winrar,winzip of Windows eigen uitpak programma) op je bureaublad rechter muisknop op het gedownloade bestand en uitpakken. Nadat het een gewone map gele map is op je bureaublad gaan we verder.

10 Stap 4: Gebruiken van de FTP software Filezilla Nadat je dit gedownload hebt kunnen we de Wordpress naar jouw eigen hosting je website achterkant gaan zetten via FileZilla Client. Deze gaan we opstarten via het bureaublad. Als goed is krijg je dit programma te zien. Onder host zetten we: 1) ftp.jouwdomeinnaam.nl 2) Username is jouw code die staat in de die gehad hebt: MD ) Password: staat in de onder wachtwoord 4) Port: gewoon leeg laten 5) Druk op Quickconnect Zelf vind ik het handig om de wachtwoorden gelijk in een Word document te kopiëren anders moet je de hele tijd naar je en het weer opzoeken. Je kan ook gewoon copy/paste gebruiken bij dit programma, ideaal.

11 Stap: 8 Nu zijn we ingelogd bij jouw domein via een ftp cliënt genaamd FileZilla cliënt. Nu zoek de map op via FileZilla zoals je ziet staat hij blauw aangeklikt. Je opent de map 1x je zult nu de bestanden ziet. Nu moet je het zelfde gebeuren voor je online domein, tot je de juiste map te pakken hebt. Dit is het eerste beeld aan de rechterkant wat je zult zien klik op public.

12 Naar 1x klikken op public krijg je deze inhoud te zien, vervolgens klik je op: sites. Nu krijg je het domein te zien die jij hebt geregistreerd dit zal in jouw geval er 1 zijn. Klik op dat domein/website

13 Nu krijg je als het goed is een lege pagina te zien(die van jou is dus leeg). We gaan nu de bestanden van Wordpress echt op jouw domein zetten om de installatie te starten. Nu kopiëren wij de Wordpress map inhoud let op de inhoud naar de rechterkant. Dit kun je doen om alles te selecteren aan de linkerkant en dan op de rechtermuis knop te klikken en download te drukken. Nu zul je al de bestanden zien overgekopieerd worden. Neem even een pauze dit kan even duren. Als je over 10 min naar je site gaat zul je de Wordpress installatie kunnen starten, eindelijk! De basis is nu bijna klaar.

14 Stap 5: Wordpress Database aanmaken Database aanmaken onder jouw account Voor het laten werken van je Wordpress website heb je een database een soort boekenkast nodig. Hierin worden alle gegevens van je website opgeslagen zoals de berichten, de website vormgeving etc. Als je een het pakket heb gekocht van 32 euro zoals ik had aanbevolen dan kun je een database aanmaken onder jouw eigen klantenpagina door in te loggen via deze link: Nu ben je op je service pagina. Ik ga er even vanuit dat je dat je maar 1 domein hebt. Op dit domein hebben wij de WordPress map geplaats via FileZilla en gaat straks de installatie plaats vinden. Onder het kopje database, als het goed is leeg en er staat ook "nieuwe database maken" deze moet je aan klikken om de nieuwe database voor WordPress te maken. Hier gaat hij dus alle instellingen op bewaren.

15 Hier kan je de omschrijving gaan toevoegen. Dit kan van alles zijn maar ik vind het fijne om te zeggen bijvoorbeeld Wordpress database voor vechtsportmeter of welke site dan ook. Zo weet altijd welke database wat opslaat. Klik daarna om aanmaken om de creatie te voltooien. Dan komt het volgende bericht: De database voor domeinnaam mijndomeinreseller.com is aangemaakt. Een met wachtwoordinformatie zal binnen enkele minuten naar je adres worden gestuurd Binnen 5 minuten krijg je een met de database informatie: Als je twijfelt na die 5/10 minuten moet je even terug gaan naar database op jouw domein en dan kijken of je database gezond is. Als dit gelukt is kunnen we echt beginnen met Wordpress installeren.

16 Stap 6: Wordpress de volledige installatie The best way to predict the future is to create it. - Peter Drucker Dan begint nu de echte wordpress instellen, dit gaat altijd vrij snel. Als je dit 1x hebt gedaan zou je het zo weer kunnen doen om een idee of product te testen of gewoon wordpress pagina te maken. Stap: 1 De installatie beginnen Als alle bestanden zijn geüpload van je bureaublad wat wij in stap 8 Starten en hosting gedaan hebben. Nu kan je naar je site gaan gaan met jouw favoriete web browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome). Als je de bestanden goed zijn geüpload zoals we samen hebben gedaan zul je het volgende scherm zien staan op je pagina. Schrik niet! Je hoeft het wp-config.php bestand niet handmatig aan te maken, dit gaat allemaal automatisch aangemaakt zolang je maar op "Create a Configuration File" klikt.

17 Stap: 2 Wat krijg je nu te zien? We gaan nu de gegevens die je per ontvangen hebt over de database invoeren bij Wordpress. Wij gaan gewoon op de knop "Let's go!" klikken en verder. Tip* (Als de wp-config.php niet goed is gegaan dat u ook het bestand wp-config-sample.php kunt openen in een tekst editor zoals notepad vanuit uw bureablad map wordpress om de gegevens zelf handmatig in te voeren. Welhandig om iets van html en css of websitebouw af te weten voordat je dit gaat doen. Dit document weer uploaden op overwrite klikken via de FTP Filezilla en pagina refreshen, hopa. Ik heb dit zelf nog nooit daarvoor moeten doen. Wel omdat ik 2x al mijn eigen wachtwoord ben vergeten kan je bestand openen en je wachtwoord resetten, handig )

18 Stap: 3 Oké, hier gaan we echt de database invullen van de . Ik heb het weer even geblurred voor de zekerheid. Pak deze of word document zoals ik had aanbevolen er even bij.

19 Invoeren doen we omdat op deze manier kan er een verbindingen worden gemaakt vanuit jouw website naar de database. Database Name: check je voor de db naam en copy paste hem in Database Name. User Name: check je voor de db naam en copy paste hem in User Name. Password: Copy paste vanuit je het wachtwoord in Password. Database Host: Check je in het voorbeeld is dit db.vechtsportmeter.nl. Table prefix: Hier hoef je nu niks aan te doen aangezien dit je eerste installatie is! Gewoon lekker laten staan zo. Na dat je alles nauwkeurig hebt ingevuld kun je klikken op de knop "Submit"

20 Stap: 4 Als het goed is gegaan, wat ik denk dat het gaat zul je het bovenstaande scherm te zien krijgen. Het enige dat je nu hoeft te doen is op "Run the install" te klikken om de Word Press installatie te voltooien. Hierna gaan we nog een inlognaam en een wachtwoord invoeren dan kan het leuke gedeelte beginnen.

21 Stap: 5 Het is belangrijk om even te weten dat je niet de standaard titel admin gebruikt. Dit is niet veilig voor hackers etc. kies iets dat gerelateerd is aan jouw site, idee of product. Let op deze kan je niet meer aanpassen, dus bedenk even een goede naam. Je zult ook onder deze naam berichten plaatsen etc. Site titel gewoon wat de titel is van je www. Dit kan je nog uitvoerig aanpassen. *Tip is ook altijd even dubbel checken zelf ook wel is gehad.nl vergeten of dat soort gein, check. Er zit ook een check in het systeem of jouw wachtwoord weak, medium of strong is. Probeer altijd strong wachtwoord te krijgen dit doe je door cijfers en hoofdletters te gebruiken.

22 Stap 7: Wordpress is volledige geïnstalleerd, gefeliciteerd! Klaar, nu kunnen we inloggen op jouw eerste Wordpress website. Voer hier je vers aangemaakte Gebruikersnaam, je wachtwoord wordt direct naar het adres verstuurd. Ook hier zou ik aanbevelen alles even in 1 word document te bewaren, zelf de voorkeur omdat dan weer te bewaren op Dropbox(

23 Extra: Basis instellingen voor jouw Wordpress Stap: 1 Nu heb je Wordpress met veel moeite geïnstalleerd wat kunnen we nu doen? Ik ga zelf altijd eerst naar Appearance > Theme(s) > Install theme(s) om gratis een leuke vorm te geven aan je website.

24 Stap: 2 Even zoeken op een term waar je denkt waar mooie templates naar voren komen en voilà je klikt op installeren of preview als je de template even in actie zien. Nadat je een mooie template hebt gekozen gaan we jouw eerste pagina aanmaken. Stap: 2 Hoe maak je een pagina aan bij Wordpress om jouw idee of product te beschrijven? Ga weer naar het hoofdmenu en klik op pages vervolgens kan je op Add new klikken rechts of in het meneu zoals op het plaatje staat ook Add New, klikken! Hier kan je bijna net zoals bij word je pagina maken moet een titel en tekst hebben. *Tip je kan ook gewoon plaatjes, Youtube links erin kopiëren door middel van copy/paste experimenteer hier maar mee.

25

26 Als je tevreden bent met je eerste pagina klik je op Publish en nu zal je eerste pagina zijn aangemaakt. Nu kan je er voor kiezen om je pagina te bekijken door op Preview te klikken. Dit is echt de basis van wordpress en hiermee kan je even uit de voeten. *Tip er is ook een uitgebreidere informatie te vinden op heikohartsuijker.nl zo niet mail mij even.

27 Auteur: Jij, bedankt voor het gebruik :)! Jij hebt vast feedback en opmerkingen? Als ik iets foutief heb beschreven of dingen zijn die jij graag verbeterd ziet mail mij even. Ik ga het toevoegen aan mijn How-To-Handleidingen. Zodat elke versie weer beter en duidelijker wordt voor de volgende lezer. Afsluiten mijn favoriete ondernemer en lifehacker: Timothy Ferriss bedanken voor zijn revolutionaire boek over: de werkweek van 4 uur. Wat ik ook kan aanraden is deze video van de legendarische marketing god genaamd Seth Godin (Seth Godin on Failing Until You Succeed). Bedankt voor het gebruiken van mijn gids, hopelijk heb jij er wat aan gehad. Voor meer informatie over Wordpress plug-ins, Affiliate marketing of geld verdienen online via blogs bezoek gerust nog even mijn website: Heikohartsuijker.nl Nogmaals bedankt voor het gebruik! Hopelijk zie ik je een keer op mijn website verschijnen. Groeten, Heiko Kijk Tip* Als je maar een beetje perfectionistisch bent is het ook echt waard om even naar deze meneer te kijken die sushi maken tot een kunstvorm omtovert genaamd Jiro Dreams of Sushi.

28 Extra - Social media in de praktijk The Internet: transforming society and shaping the future through chat. -Dave Barry Belangrijke misvatting over Social media Er zijn bedrijven die Social media en hun doelgroep al goed begrijpen. Hierdoor kunnen zij zeer gericht Social media intern en extern inzitten. Dit neemt niet weg dat het een relatief nieuw communicatiemiddel is waar veel fout mee kan gaan. Fouten zijn niet erg, het gaat erom hoe je ermee omgaat. Misverstand 1: Social media dat kan iedereen gebruiken! Ja natuurlijk kan iedereen het gebruiken, toegankelijkheid is een aspect ervan. Maar zakelijk gebruiken of in verband leggen met de strategische doelstellingen van een organisatie is een heel ander verhalen. Jonge mensen aannemen die er verstand van hebben is natuurlijk altijd goed. Maar jij als organisatie moet zelf ook betrokken raken en de handen uit de mouwen halen. Bezig gaan met Social media, het zijn namelijk wel jouw kernwaarden die meegenomen moeten worden en vertegenwoordig online. Kies gericht een persoon om deze Socials bij te houden en te beheren iemand die de visie & missie van het bedrijf kan uitdragen. Dit is een stap die te vaak, te makkelijk wordt beschouwd hier een concreet planning van maken en verantwoordelijkheden uitdelen is essentieel. Als je een product gaat verkopen wil je ook de beste verkopers hebben die er zijn. Bij Social media gebruik & beheer geldt precies hetzelfde principe. Misverstand 2: Inzet van Social media kost geen geld Ja veel platformen zijn gratis. Dit houdt in een profiel aan kunnen maken mee kunnen praten, posten. Wil je dit zakelijk gaan gebruiken dan komen er toch kosten om de hoek. Dit gaat met namen om de personeelsuren. Dat gaat zitten in moderatie, uitstippelen van de juiste strategie, upto-date blijven zowel software als de gebruikte platformen. Grote kans dat dit snel kan wijzigen durven te investeren in de verschillende platformen, soms moet je ook een gokje maken. Bijvoorbeeld Pinterest en Instagram zijn nu sterk aan het groeien. Daarbij groeit het mobiele verkeer ook exponentieel, misschien moet dat ook wel mee genomen worden in de huidige doelstellingen. Dus ja het is gratis, maar wil je het echt professioneel gaan inzet gaat je dit toch geld kosten. Misverstand 3: Social media kan je afdwingen Wat ik zelf wel vaak ben tegen gekomen is managers of directeuren die graag iets met Social media willen doen omdat het hype/trending/hot etc. is. Dat is natuurlijk wat je wilt horen als je Social media adviseert. Dan komt de volgende vraag: Wat doe je nu zelf met Social media? Eigenlijk niks, zit alleen op linkedin, wel grappig is dat. Dat is dus een directeur of manager die Social media wil gaan doorvoeren terwijl hij zelf niet eens actief ermee bezig is. Lijkt mij toch lastig verkopen aan je personeel. Natuurlijk is dit juist een leuke uitdaging. Zo moet je eerst draagvlak creëren, laten zien wat Social media eigenlijk inhoud. Hiermee creëer je draagvlak en inzicht in het communicatiemiddel dat hij graag wil gebruiken intern/extern. Maar zorg dat je de belangrijkste speler goed betrekt bij je advies. Hun worden de ambassadeurs als jij weg bent. Je kan mensen ook niet dwingen om je bericht te like of te volgen, dit heeft vaak averechts effect. Mensen willen niet direct gestuurd worden, zolang het natuurlijk aanvoelt doe je het goed.

Introductie: Voordat we beginnen

Introductie: Voordat we beginnen Introductie: Voordat we beginnen Nu, voordat we naar de good stuff gaan, zijn er een paar dingen die ik graag even met je wilt delen voordat je start: #1 Weet dat deze TIPS & Strategieën gewoon ideeën

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

- Plan Zo kun je een. website bouwen!

- Plan Zo kun je een. website bouwen! - Plan Zo kun je een website bouwen! BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i1 1 8-7-2008 17:23:14 BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i2 2 8-7-2008 17:23:15 In dit boekje staat de uitgebreide versie van hoe je een

Nadere informatie

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting Tijd: 10 minuten Doel: Aan het einde van de les kun je de lokale

Nadere informatie

Op de Virtual Appliance is MySQL voorgeïnstalleerd. MySQL is momenteel de meest gebruikte database op het internet.

Op de Virtual Appliance is MySQL voorgeïnstalleerd. MySQL is momenteel de meest gebruikte database op het internet. Het installeren van WordPress Nu je een volledig werkende virtuele server hebt is het tijd om er een applicatie op te installeren. We beginnen met de blogtool WordPress. De database De eerste stap is het

Nadere informatie

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze:

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Hoe verhuis je een WordPress website? Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Iemand heeft een WordPress website en stapt over naar een andere webhost (meestal blijft het

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress installeren ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 Wat is WordPress? Voordat je écht kan beginnen

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding Beveiligen van Wordpress

Handleiding Beveiligen van Wordpress Handleiding Beveiligen van Wordpress Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw Wordpress website te beveiligen Versie 1.0 Kies een sterk wachtwoord Gebruik als wachtwoord een combinatie

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Verbinden met FTP server

Verbinden met FTP server We gaan kijken naar: Verbinden met een FTP server Je FTP wachtwoord veranderen Je website bekijken Bestanden op een FTP server zetten Verbinden met FTP server Websites staan op een webserver. Een webserver

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Aanpassen mailtemplates

Aanpassen mailtemplates Aanpassen mailtemplates figlo.com De mails die automatisch vanuit het systeem worden verstuurd bij het aanmaken of wijzigen van nieuwe accounts kunnen naar wens worden aangepast. Onderstaande geeft een

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks?

Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Hoe stel ik mijn favorieten en wachtwoorden veilig met LastPass en Xmarks? Handleiding van Auteur: Jan Stedehouder Februari 2012 Hoeveel favorieten heb je in de webbrowser opgeslagen? En wachtwoorden?

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Andere website van Smidtman internet Marketing.

Andere website van Smidtman internet Marketing. Copyright 2009: Smidtman Internet Marketing Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van Smidtman Internet marketing verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van fotokopie,

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop.

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Cursus DropBox Installeren Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Installatie Open het bestand Dropbox.exe Klik op Ja of Uitvoeren Klik op Install Ik ga er vanuit

Nadere informatie

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl

Handleiding. Inschrijven via toernooi.nl Handleiding Inschrijven via toernooi.nl Geschreven door Erwin Boudewijns Datum: 14-1-2015 1 Inhoud Stap 1 Ga naar de website... 3 Stap 2 Ga naar de toernooipagina... 3 Stap 3 Het inschrijven... 5 Stap

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL

HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL HET TEAMSPEAK ADMIN CONTROL PANEL In deze tutorial worden functies uitgelegd van de Teamspeak admin control panel. Met de Teamspeak admin panel kunt u, onder andere het volgende aanpassen: Servernaam Server

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Naam: Sander van Schie Datum: 28-03-2014 Klas: SBICO-IB2 Doel: Uitleg Toegang tot vcloud Doelgroep: Nieuwe cursisten Versie: 1.0.0

Naam: Sander van Schie Datum: 28-03-2014 Klas: SBICO-IB2 Doel: Uitleg Toegang tot vcloud Doelgroep: Nieuwe cursisten Versie: 1.0.0 Naam: Sander van Schie Datum: 28-03-2014 Klas: SBICO-IB2 Doel: Uitleg Toegang tot vcloud Doelgroep: Nieuwe cursisten Versie: 1.0.0 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: Inloggegevens en wachtwoord...

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op XAMPP... 14 Handige links... 15 2 Disclaimer Bij de

Nadere informatie

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de 13.0 Introductie In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de interne werking van een van de meest gebruikte web-publishing platformen op het hedendaagse internet, WordPress. Het is een van de makkelijkste

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing.

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. deze gebruiksaanwijzing beschrijft versie 0.1.2 VKblog-importer is een plugin voor WordPress die bedoeld is om blogs van VKblog te importeren in WordPress. Posts

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. versie 0.8

Inhoudsopgave. versie 0.8 JOOMLA! INSTALLATIE HANDLEIDING versie 0.8 Inhoudsopgave Stappenplan...3 Inrichten database...4 Configuratiecentrum cpanel...4 Aanmaken van een database gebruiker...5 Aanmaken van een database...6 Gebruiker

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes.

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes. Handleiding FTP Deze handleiding beschrijft hoe je FTP kunt gebruiken om je foto s van je eigen computer via Internet naar www.dty.nl te sturen. Deze handleiding bestaat uit twee delen: Het kopieren (FTP-en)

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

16. Web Station. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod:

16. Web Station. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod: 16. Web Station U kunt uw QNAP NAS gebruiken om een website te hosten. U kunt zelf een website bouwen in HTML of gebruik maken van één van de vele content management systemen die beschikbaar worden gesteld

Nadere informatie

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server INSTALLATIE WORDPRESS installatie op de server 2 Begin een webshop met Wordpress en Woocommerce 2. Installatie Wordpress In het vorige hoofdstuk hebben we alle voorbereidingen getroffen voor de installatie

Nadere informatie

Je eigen WordPress Website in 9 stappen

Je eigen WordPress Website in 9 stappen Je eigen WordPress Website in 9 stappen E-book door: Sigrid de Jong, www.helderester.nl, April 2011 1 Je eigen wordpress website opzetten in 9 stappen Inhoud Stap 1 Benodigde gegevens verzamelen 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl

Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Handleiding voor de admin van vvstroe.nl Gemaakt door: Bert Verbeek Last updated: 13/08/2004 Handleiding voor de admin van vvstroe.nl 2 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 4 2. Inloggen 5 3. Spelers beheren/toevoegen

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

PDF aanmaken met Acrobat Professional

PDF aanmaken met Acrobat Professional PDF aanmaken met Acrobat Professional Stap 1: benodigheden downloaden van onze ftp-server Open je webbrowser (internet explorer, firefox, google chrome, safari, camino,...) In de adresbalk typ je: ftp://www.provo.be

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie ORTHOSMART B.V. 23 JANUARI 2019 Copyright 2019, Orthosmart B.V. Theremon Cloud 23 Januari 2019 Inhoudsopgave 2. REGISTREREN BIJ THERAMON CLOUD... 2 2.1 REGISTREREN NIEUWE GEBRUIKER... 2 2.2 INSTALLEREN

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows.

Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows. Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 3. Installatie Xampp... 3 1.1 Installatie Xampp Launcher... 7 1.2 Controle geïnstalleerde bestanden...

Nadere informatie

Publisher Starters Guide

Publisher Starters Guide Publisher Starters Guide Allereerst bedank ik je namens het hele Senanga team dat we je mogen verwelkomen bij de Senanga Familie. Het is goed om te zien dat ook jij nieuwe kansen ziet liggen voor een online

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

Geld verdienen op internet

Geld verdienen op internet Geld verdienen op internet Zonder enige kosten en/of moeilijkheden. Copyright 2009: Niets in deze uitgave mag worden gekopieerd/overgenomen worden zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Leuk dat je mijn

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet.

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Handleiding inloggen http://remote.ggnet.nl Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Inhoudsopgave: 2 Inlogprocedure 7 Bijlagen 7 Bijlage

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS. Auteur: Harriet Damen SURFnet BV

DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS. Auteur: Harriet Damen SURFnet BV DRAAIBOEK STARTEN MET 21EDINGEN IN WORDPRESS Auteur: Harriet Damen SURFnet BV Versie 1.1 11 augustus 2010 1 DRAAIBOEK CURSUS 21EDINGEN OP DE EIGEN INSTELLING Benodigde kennis om te starten met 21eDingen:

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie