PRODUCTOVERZICHT LUFTTECHNIK HOROS-ROX APPARATEN VOOR HET IDEALE RUIMTEKLIMAAT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRODUCTOVERZICHT LUFTTECHNIK HOROS-ROX APPARATEN VOOR HET IDEALE RUIMTEKLIMAAT"

Transcriptie

1 PRODUCTOVRZICT LUFTTCNIK OROS-ROX APPARATN VOOR T IDAL RUIMTKLIMAAT

2 LUCTANDLINGSAPPARAAT TYP LUFTTCNIK OROS-ROX apparaten zijn hygiëneapparaten in dubbelwandige uitvoering, aan de binnenzijde volkomen glad en démontabel. De ingelijmde acoustische en thermische isolatie bestaat uit staande mineraalvezelplaten. Geringe warmtedoorgang, hoge mechanische belastbaarheid met een stijve begaanbare bodem worden gerealiseerd door de zelfdragende omkastingskonstruktie met wand- en plafonddiktes tussen 32 en 70 mm. kunnen tot 4 m in één deel worden geproduceerd. 15 standaard bouwgroottes worden voor een luchtvolumenstroom van 900 tot m 3 /h geproduceerd. Specials met afwijkende maatvoering alsmede het vervaardigen van speciale bouwdelen al of niet met voorgemonteerde inbouwelementen t.b.v. bouwkundige luchtcentrales behoren eveneens tot de mogelijkheden.

3 LUCTANDLINGSAPPARAAT MT WARMTTRUGWINNING LUFTTCNIK In de luchtbehandelingsapparaten in liggende, staande of gecombineerde bouwvorm is de inbouw mogelijk van alle bekende systemen van energie terugwinning. Twin-coil systemen, warmtewielen, kruisstroomwisselaars, heatpipe systemen en warmtepompen worden per geval geoptimaliseerd. Door toepassing van regelbare ventilatoren met by-pass kleppen is een extra energiebesparing mogelijk. Door de verminderde weerstand wordt de stroomopname van de ventilatoren verlaagd.

4 SPCIAL LUCTANDLINGSAPPARATN VOOR DAKOPSTLLING LUFTTCNIK L TL AL RL Luchtbehandelingsapparaten, bouwvorm, voor dakopstelling worden projektmatig gefabriceerd. Van eenvoudige toe- en afvoerapparaten tot gecombineerde dakcentrales, voorzien van koelmachines, direkt gestookte verwarmers, regelapparatuur, schakelkast, filters en geluiddempers, schoorsteen en uitblaaskap zijn mogelijk. en speciaal grondraam maakt kraantransport van het stekkerklare apparaat mogelijk en vereenvoudigt de montage. L buitenlucht TL toevoerlucht RL retourlucht AL afvoerlucht

5 SPCIAL QUIPMNT FOR ROOF-TOP INSTALLATIONS LUFTTCNIK RL AL RL AL RL A De hoge warmte inhoud van keuken afvoerlucht maakt het mogelijk, bij een goede vetafscheiding, via warmte terugwinning de buitenlucht aanzienlijk te verwarmen. nergiebesparing is milieubescherming. L buitenlucht TL toevoerlucht RL retourlucht AL afvoerlucht TL L Voor de luchttechnische verzorging van grote hallen worden grote centrale luchtbehandelingsapparaten in speciale uitvoering gefabriceerd. Gecombineerde toe- en afvoerlucht apparaten met geïntegreerde warmte terugwinning, schakelkast en geluiddempers worden service vriendelijk geconstrueerd. De apparatwanden worden uit verzinkte staalplaat of, afhankelijk van de toepassing, met speciale lak behandeld of uit r.v.s. gefabriceerd.

6 LUCTANDLINGSAPPARATN VOOR TRMISC OOG LAST RUIMTN LUFTTCNIK Ter minimalisering van de energiebehoefte voor installaties in continu bedrijf met een hoge thermische belasting zijn speciale ruimte koelapparaten ontwikkeld. Door reductie van de inwendige luchtweerstanden, gebruik van by-pass mogelijkheden en een toeren geregelde retourventilator, radiaal ventilatoren met electronisch gestuurde motoren en het benutten van vrije koeling door buitenlucht wordt een extreem lage energiebehoefte bereikt. Deze apparaten, voorzien van een DCC regeling, worden voor aflevering op de proefstand getest en op de gewenste bedrijfstoestand ingesteld. De benodigde tijd voor montage en inbedrijfstelling op het werk wordt hierdoor tot een minimum teruggebracht.

7 LUCTANDLINGSAPPARATN VOORZIN VAN KOLINSTALLATI N SPCIAL CONSTRUCTIS LUFTTCNIK Zekerheid in continubedrijf, minimaal energiegebruik en service-vriendelijke constructie stellen hoge eisen aan de techniek en de productie. met ingebouwde koelinstallatie worden door eigen servicedienst in bedrijf gesteld. met scheve hoeken, schuinstaande warmtewisselaars of extreme acoustische eisen kunnen worden gerealiseerd. OROS-ROX adviseurs werken samen met ontwerpers, installateurs en gebruikers op zoek naar een optimale oplossing. ekendheid met de techniek en flexibiliteit in de uitvoering maken ook bij bijzondere problemen een passende oplossing mogelijk.

8 INDUCTIAPPARATN LUFTTCNIK Type IQW Type IOK Type IOW Luchttechnische installaties met inductieapparaten behoren tot de systemen met de laagste bedrijfskosten. De buitenluchthoeveelheid wordt gekozen naar de hygiënische behoefte. et grootste deel van het energietransport vindt plaats door warm en koud water. Inductieapparaten van het type IQW verbinden de voordelen van een vierpijps systeem met het inblaas verdringingsprincipe. Type KS et waterzijdig geregelde apparaat, type IOW en het luchtzijdig geregelde type IOK zijn apparaten met een vertikale luchtuitlaat voor menginductie. De buiten- en binnengebieden van grote ruimten zijn met het plafondinductie apparaat type KS goed te ventileren en koelen.

9 VNTILATORCONVCTORN LUFTTCNIK Type VQW Type VOW Type VOK Voor de verwarming en koeling van ruimten met behulp van recirculatielucht zijn de OROS-ROX ventilatorconvectoren bijzonder geschikt. Door keuze van het ventilatortoerental kan de gebruiker invloed uitoefenen op de luchtstroming in de ruimte. ierdoor is de acceptatie erg groot. et type VQW is een waterzijdig geregelde verdringingslucht-ventilatorconvector voor de inbouw in een borstwering. De apparaten, type VOW, voor de waterzijdige regeling en het type VOK voor luchtzijdige regeling middels kleppen zijn voorzien van een vertikale uitblaas naar boven. De apparaten, type VUW hebben een vertikale luchtuitblaas naar beneden en kunnen zowel met een toevoerlucht rooster worden gecombineerd als ook met een toevoerluchtkanaal en verdringingslucht-uitlaat. Type VUW et type VOW-D is voor plafondinbouw bedoeld. Uitblaas vindt plaats middels een spleetrooster, type DSV. Van dit type wordt zowel een twee-pijps als ook een vier-pijps uitvoering gefabriceerd. OROS-ROX ventilator convectoren kunnen worden gecombineerd met primairlucht inblaasornamenten. Ruimtelucht systemen met dergelijke ventilatorconvectoren kunnen worden beschouwd als een verdere ontwikkeling van een inductiesysteem. Type VOW-D

10 TOVORLUCTPLAFOND VOOR O.K. RUIMTN, LUCTTOVOR-ORNAMNTN LUFTTCNIK et OROS-ROX toevoerluchtplafond voor operatiekamers, type LC, garandeert een minimale verontreiniging in het operatiebereik en de toevoerluchtstroom door laminaire verdringings luchtstroom. Ook in het bereik van de anesthesie wordt een zeer lage gasconcentratie verzekerd. De beproeving overeenkomstig DIN 4799 is door het ermann-rietschel Institut in erlijn uitgevoerd. De minimale eisen, zoals vastgelegd in DIN 1946, deel 4, werden veruit overtroffen. Onderzoekingen in de praktijk van in bedrijf zijnde installaties bevestigen de extreem lage vervuilingsgraad van het OROS ROX operatiekamer toevoerplafond. et spleetrooster, type DSV-1 is geschikt voor tochtvrije koeling, het ventileren van ruimten met een gemiddelde tot zeer hoge koellast. et bijzondere uitblaas-mechanisme zorgt voor een driedimensionale struring van de luchtstromen. Lage luchtsnelheden in de ruimte, het zeer lage geluidsniveau bij hoge luchtvolumenstroom (tot 250 m 3 /h), en het hoge koelvermogen (max. 300 W/m) kenmerken het spleetrooster DSV-1.

11 WARMTWISSLAAR, TOORN LUFTTCNIK OROS-ROX warmtewisselaars worden als water/lucht warmtewisselaars, verdampers of condensor t.b.v. luchtkoeling of luchtverwarming gefabriceerd. De afmetingen worden aangepast aan de maatvoering van het luchtbehandelingsapparaat of de kanalen. en speciaal hiervoor ontwikkeld computerprogramma optimaliseert de lamel-afstanden en daarmee het luchtzijdige oppervlak en de waterpasseringen. De lamellen worden uit aluminium, aluminium met een epoxy laklaag, koper of koper vertind vervaardigd. De verzamelaars met aansluitingen uit staal of koper zijn voorzien van buitendraad of flenzen. De omraming kan uit verzinkt plaatstaal, aluminium of r.v.s. worden gefabriceerd. et bedrijfszekere afvoeren van condensaat uit koelsecties en andere natte delen van een luchtbehandelingsapparaat is mogelijk met de speciale OROS-ROX sifons. et type SN is zelfvullend en voorzien van een terugslagventiel en is speciaal bedoeld voor ontwatering van apparatendelen, waarin onderdruk heerst. In droge toestand wordt het aanzuigen van lucht door het terugslagventiel verhinderd. et eerste condensaat vult de sifon. De benodigde fundamenthoogte onder het luchtbehandelingsapparaat wordt hierdoor geminimaliseerd. et type DS is een vulbare sifon, bedoeld voor ontwatering van apparatendelen zoals koelers etc., welke onder overdruk staan t.o.v. de omgeving. Type SN Type DS

12 DRIJFSPROFIL LUFTTCNIK De productie- en ontwikkelings faciliteiten van ROX Luchttechniek staan op een terrein van ca m 2 in de stad Weitefeld, Duitsland. ier worden luchtbehandelingsapparaten en componenten voor technische ventilatie systemen ontwikkeld en geproduceerd. In 1949 vestigde ROX zich op de markt voor luchtbehandelingsapparatuur. ROX apparatuur heeft zich bewezen als zeer betrouwbaar, ook onder barre omstandigheden, in geheel uropa als ook in vele andere landen, zoals Azië, Afrika en de Verenigde Staten. ROX heeft gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers, een modern computersysteem en een efficiënte productie. De integratie van de technische processen, vanaf de opdracht tot de programmering van de produktie machines, resulteert in een efficiënte realisatie van de opdrachten, waarvan de uitvoering geheel volgens wensen van de klant is. De omkasting van ROX luchtbehandelingsapparaten, inclusief de verbindingsprofielen tussen bodem en dak is zelfdragend en dubbelwandig. Dit geeft de mogelijkheid tot productie van units in alle maten en uitvoeringen, zonder vooraf vastgelegde moduul maten. ROX apparaten omvatten de gehele luchtbehandelingsrange, van eenvoudige ventilatie-apparaten tot aan complexe uitvoeringen met geïntegreerde regel systemen, geïntegreerde koeling, warmtepomp, energiebesparende systemen of met direct gestookte verwarming. Afhankelijk van de wensen van onze klanten kan de omkasting worden uitgevoerd met thermische onderbreking. ROX apparaten worden geproduceerd volgens de laatste DIN, uro en RAL normen. ROX produceert in overeenstemming met DIN- N 9001 en wordt hierbij gecontroleerd door de Duitse TÜV. et OROS-ROX verkoop team staat klaar om te adviseren vanaf de planningsfase in vragen aangaande luchtcirculatie, acoustiek en het regelen en optimaliseren van het energieverbruik. Indien gewenst, kan OROS Service de installatie en het onderhoud van de apparaten voor u verzorgen. OROS-ROX is ook sterk in renovatie werkzaamheden, zoals het vervaardigen van modules ter vervanging van eigen en/of van apparatuur van derden, volgens opgave van de opdrachtgever. LUFTTCNIK ROX Lufttechnik Gmb Langenbacher Straße Weitefeld Telefon Fax info@rox-online.de Internet: oros Klimaattechniek.V. Postbus 516 Koningsweg AM Soest Tel.: Fax: info@horos.nl

13 -Selectie Pagina Type bepalen Overzicht apparatengrootte A 2 Doorsneden, wanddikten, gegevens omkasting A 3 Afmetingen Aanstroom secties A 4 Mengsecties A 5 Afstroom secties A 6 Meng-, afvoer secties A 7 Luchtzijdige aansluitingen A 8 Luchtfilters, Kort zakkenfilter A 9 zakkenfilters A 10 Warmtewisselaars A 11 nergie terugwinning, warmtewiel A 12 heatpipe, platenwarmtewisselaar A 13 Luchtbevochtigers A 14 Geluiddemper A 15 Omkeersecties A 16 Ventilator selectie A 17 Ventilatorsectie, Uitblaas horizontaal A 18 Uitblaas verticaal A 19 Uitblaas onderzijde A 20 Ventilator Slakkenhuis loos A 21 Druppelafscheider, ontwatering A 22 Draagraam vorstbeveiliging thermostaat A 22 Lege secties en profielafmetingen A 23 Drukexpansie sectie na ventilator A 24 Luchtweerstanden Afschatten luchtweerstanden A 25 -Selectie A 1

14 Vastleggen van de apparatengrootte De keuze van de apparatengrootte wordt gemaakt op ecomomische gronden en op de beschikbare plaatsingsruimte. De toegestane belasting van de filters bepaalt voor elk apparaat het maximale luchtdebiet, met inachtname van het opgenomen vermogen wordt de snelheid door het apparaat vastgelegd. In de VDI ) wordt de maximale front-snelheid in afhankelijkheid van de jaarlijkse bedrijfsuren als volgt aangegeven: edrijfstijd minder dan 1500 h/a < 4,0 m/s edrijfstijd h/a < 3,0 m/s edrijfstijd h/a < 2,5 m/s edrijfstijd h/a < 2,0 m/s De hogere investering in een groter apparaat worden door lagere bedrijfskosten geamortiseerd.ij continu bedrijf bedragen de stroomkosten per kw jaarlijks 994,00 Reducering van de ventilatordruk leidt bovendien tot lagere geluidsvermogens. 16 apparatengrootten voor volumestromen van 800 tot m 3 /h, zie ook tabel 1. De doorsnede van de apparaten met hogere volumestromen worden mede bepaald door de bouwkundige situatie en als maatwerk aangeboden. De apparaten doorsneden, wand- en plaatdikten, thermischeen acoustische isolatie staan vermeld in de tabellen 2 en 3. Voor apparaten met buitenluchtaanzuig rooster dient de frontsnelheid begrenst te worden op 2,5 m/s. 1) VDI 3803: Raumlufttechnische Anlagen auliche und technische Anforderungen Tabel 1: Vastleggen apparatengrootte - max. luchtdebiet 4250 m 3 /h Luchtdebiet in m 3 /h bij luchtsnelheden in m/s bouwgrootte per filterzak 610 betrokken op de lichte apparatendoorsnede L x L m 3 /h 2,0 2,5 3,0 3,5 4, Overzicht apparatengrootte A 2

15 SO G a L WO L SO G i WO Tabel 2: doorsnede, wand- en plaatdikten - Afmetingen in mm bouw- doorsnede wanddikten 1) plaatdikten 1) fundatieframe voor 2) grootte binnenopstelling buitenopstelling L L W O S O wand profiel Gi Ga ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 1,5/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ,0/1,0 2,0/1, ) Indien gewenst kunnen de wanddikten tot 70 mm, en de plaatdikte van de buitenschaal tot 2,0 mm verzwaard worden. 2) Fundatieframe op wens uit volbad verzinkt UNP profiel. Tabel 3: Lekdichtheid, mechanische bestendigheid, thermische- en acoustische isolatie - Classificatie volgens CN N 1886 bouw- mechanische luchtdichtheid 2) filter 3 ) warmte- koudebrug tussenschakeldemping De in d grootte bestendigheid bypass-lekkage doorgang factor in octaaf-middenfrequenties 4) klasse klasse % klasse klasse z kz A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A < 0,5 T 4 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T A 1) < 0,5 T 3 T ) Klasse 2A is de hoogste trede. edrijf tegen gesloten kleppen dient vanaf grootte 0750 overeengekomen te worden 2) Deze klasse is de maximale eis. 3) Toepassing van filterklasse F9 is standaard mogelijk. 4) Voor vaststellen machinekamer geluid zie technische informatie. Doorsneden, wanddikten, gegevens omkasting A 3

16 Aan- en afstroming, luchtaansluitingen en kleppen De aanstroming, al of niet via een kleppenregister geschiedt via een norm aansluiting a 2 x b 2 of via een vergrootte doorsnede a 1 x b 1. De aanstromingslengte veranderd, zo als in tabel 4 aangeven, afhankelijk van de aansluitpositie. De aanstroming kan vanaf alle zijden plaatsvinden. Om thermische en acoustische redenen is het aan te bevelen de kleppen binnen de omkasting aan te brengen. De luchtweerstand wordt in het apparaten optimaliserings-programma berekend of kan geschat worden, zie tabel 25. De servomotoren kunnen binnen- of buiten de omkasting aangebracht worden. ij aanstroming over mengkamers hebben de kanaalaansluitingen en de Kleppenregisters normaal gesproken de meten a 2 x b 2. De hogere luchtsnelheid verbeterd de menggraad van buiten- en retourlucht. De aanstroom lengten zijn vermeld in tabel 5. De trilling vrije aansluiting tussen het apparaat en de kanalen komt tot stand via een elastische aansluit flens voorzien van kanaal overschuif profiel. De afstroming uit het apparaat na drukzijdig aangebrachte componenten is voor wat betreft het drukverlies als die van de aanstroming te beschouwen. Zie tabel 6. c 1 a b2 2 b2 s s t s Z1 Z1 Z2 2 a Z3 2 a 2 a b1 c2 b2 Z4 t s s s t s a Z7 Z7 Z8 1 c1 b 1 1 a c 2 b1 1 a a1 Z9 Z10 Z11 Tabel 4: Aanstroming zonder menging - doorsnede luchtaansluiting Aanstroomlengte bouwgrootte a 1 b 1 a 2 b 2 s t Z 1 Z 2 Z 3 Z 4 Z 7 Z 8 Z 9 Z 10 Z Aanstroom secties A 4

17 ij gecombineerde meng- en afvoerluchtkamers volgens tabel 7, wordt het ingebouwde retourluchtkleppenregister standaard al een maat kleiner gekozen, om autoriteit t.o.v. de buitenluchtklep te verkrijgen. Als de ventilator het laatste element is wordt de kanaalaansluitmaat gelijk aan de maat van de ventilator persaansluiting (Tabel 8, e x f ). ij slakkenhuis loze centrifugaal ventilatoren geldt de aansluitmaat a 1 x b 1. c 3 b2 c 1 b 2 t s c 1 b2 b2 s M1 s t M2 s M2 a2 Tabel 5: Aanstroming via mengkamer 1) - doorsnede luchtaansluiting mengkamer afstandsmaat bouwgrootte a 2 b 2 s t M 1 M 2 c 1 c ) Aansluiting aan de onderzijde is mogelijk. ij apparaten met fundatieframe worden de maten c en M max 45 mm groter, afhankelijk van het fundatieframe. Luchtaansluitingen aan de bedieningszijde of op de achterwand, klep buiten de omkasting. Mengsecties A 5

18 b2 c 1 2 a b 2 s A t s s A1 1 A 2 2 a A3 b 2 c 2 2 a b 1 A4 s s t s s A7 A7 A8 1 a b a 1 c1 1 b1 c 2 1 a A9 A10 A11 Tabel 6: Afstroming zonder verdeling - doorsnede luchtaansluiting Afstroomlengte bouwgrootte a 1 b 1 a 2 b 2 s t A 1 A 2 A 3 A 4 A 7 A 8 A 9 A 10 A Afstroom secties A 6

19 b 2 a2 d b2 a2 c V FM 1 Tabel 7: gecombineerde meng- en afvoerluchtkamers - doorsnede luchtaansluiting kamerbouw- lengte grootte a 2 b 2 d FM Meng-, afvoer secties A 7

20 e/f i e/f e h e/f g s s V s f V s VV e/f k VU Tabel 8: Luchtaansluitingen bouwgrootte a 1 b 1 a 2 b 2 c 1 c 2 c 3 e f g h i k s t Luchtzijdige aansluitingen A 8

21 Luchtfilter Met de apparaten grootte is het aantal zakkenfilters wat is ingebouwd vastgelegd. De luchtweerstand p DIM in Pa is het gemiddelde tussen de aanvang- en de eindweerstand, zie tabel 25. en kort inschuif zakkenfilter klasse G4 is een grof voorfilter, tabel 9. De lagere stofbelasting van na geschakelde fijnfilters verlengd de standtijd en verlaagd de filter wissel kosten. Zakkenfilter in standaard uitvoering in de klassen G4 tot F9 vind u in tabel 10. De lengte FT is inclusief de maat T voor het verwisselen van de filters aan de schone zijde. De maat T kan bij voldoende bedieningsruimte, zoals lege sectie, of afstroomkamer, afgetrokken worden. Deze maat kan ook afgetrokken worden als er een lege sectie met de filterlengte T voor het filter wisselen aan de vuile zijde gewenst is. Zakkenfilter met een vergroot filteroppervlak in de klasse F6 tot F9 krijgen ook een grotere FT lengte. Zie tabel 11. Met de T maat kan worden omgegaan als hiervoor omschreven. Tabel 9: -luchtfilter filterklasse G 4 type Korte zak zijdelings inschuiven - aantal filters filter lengte bouwgrootte oppervlak FT m 2 mm ,0 165 D P T FT T T D P T , , , , , , , , , , , , , , ,4 165 Luchtfilters, Kort zakkenfilter A 9

22 Tabel 10: -zakkenfilters in standaard uitvoering filterklasse G 4 F 9 G 4 F 5 F 6 F 7 F 9 rendement grootte filter lengte T filter lengte T filter lengte T filter lengte T filter lengte T - aantal filters opper- FT opper- FT opper- FT opper- FT opper- FT bouw vlak vlak vlak vlak vlak grootte m 2 mm mm m 2 mm mm m 2 mm mm m 2 mm mm m 2 mm mm , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Tabel 11: -zakkenfilters met vergroot oppervlak filterklasse F 6 F 9 F 6 F 7 F 9 rendement grootte filter lengte T filter lengte T filter lengte T - aantal filters opper- FT opper- FT opper- FT bouw vlak vlak vlak grootte m 2 mm mm m 2 mm mm m 2 mm mm , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Luchtfilters, Zakkenfilter A 10

23 Warmtewisselaars Voor het bepalen van de inbouw lengte W voor de verwarmer, W K voor de luchtkoeler en W R voor de twincoil verwarmer/koeler dient het aantal pijprijen RR en de diameter van de verzamelaar/verdeler bekend te zijn. Indien er nog geen oros-aanbieding met de geoptimeerde warmtewisselaar gegevens bekend is dient het aantal rijen te worden ingeschat. Onder normale bedrijfscondities kan voor warmtewisselaar in cu-al 1) uitvoering aangenomen worden: verwarmer: 2 6 RR, waterweerstand max. 20 kpa koeler: 4 8 RR, waterweerstand max. 50 kpa twincoil batterijen: 6 8 RR, waterweerstand max. 50 kpa et waterdebiet V W, en V W,K in m 3 /h is bij een gegeven water temperatuur verschil T W in K als volgt te berekenen Q 3600 V W = in m 3 /h c W T W 1000 W WK Voorbeeld: en koeler met een vermogen van 120 kw koelt de lucht van 32 C, 40 % rv naar + 18 C met koud water 6/12 C. et aantal pijprijen wordt geschat op 6. De koud water hoeveelheid is WR V W,K = = 17,22 m 3 /h 4,18 (12 6) 1000 Overeenkomstig tabel 12 is de diameter van de verzamelaar/verdeler bij V W < 30 m 3 /h, DN 65. ij de aangenomen 6 rijen is de inbouwlengte W K = 250 mm. De luchtweerstand is vermeld in tabel 25. 1) Voor verzinkt stalen warmtewisselaars zijn meestal grotere inbouw lengten noodzakelijk, de water weerstand is meestal geringer. Tabel 12: -bouwlengte warmtewisselaars in mm Waterhoeveelheid m 3 /h 2,3 3,5 5,9 8,8 14, ,5 73 Verzamelaar/ Inches verdeler DN Aantal pijprijen RR Warmtewisselaars A 11

24 nergieterugwinning De capaciteit gegevens en de rendementen Φ dienen voor elke installatie met inachtname van de investering, de energiekosten en de bedrijfstijden, bepaalt te worden. ij globale dimensionering kunnen de volgende waarden worden gehanteerd. Twincoil systeem met 6 pijprijen Warmtewiel, tabel 13 eatpipe, tabel 14 eatpipe met bypass en kantelregeling, tabel 14 Kruisstroom wisselaar, tabel 14 Kruisstroom wisselaar met bypass, tabel 14 Φ 0,40 Φ 0,70 Φ 0,60 Φ 0,50 Φ 0,55 Φ 0,50 V toevoer V afvoer Uitgegaan is van een volumestroom verhouding = 1 De globale luchtweerstanden zijn vermeld in tabel 25. Tabel 13: -ouwdeel afmetingen voor het roterende warmtewiel in mm bouwgrootte -bouwdeel W R 1) met aan- en afstroomkamer W R1 R1 W R2 R2 W R3 R ) De afmetingen zijn berekend bij een rendement van >70 % W R1 lage volumestroom W R2 gemiddelde volumestroom W R3 hoge volumestroom WR R nergieterugwinning, warmtewiel A 12

25 AU A WWR2 W WR1 WP Tabel 14: -ouwdeel afmetingen voor energieterugwinning W WR, W P - heatpipe W 1) WR Kruisstroom warmtewisselaar W 3) P bouwverticaal met bypass en druppelafscheider grootte met horizontaal in de afvoerlucht druppel- met kantel- afscheider regeling W WR1 W WR2 W P1 W P2 W P ) 2) ) Rendement 50 tot 60 % volumestroom afhankelijk. 2) Speciale grootten, afmetingen op aanvraag. 3) De afmetingen zijn berekend bij W P1 lage volumestroom W P2 gemiddelde volumestroom W P3 hoge volumestroom Tussen afmetingen op verzoek mogelijk. nergieterugwinning, heatpipe, platenwarmtewisselaar A 13

26 Luchtbevochtigers Alle bestaande luchtbevochtigers kunnen in het apparaat worden geïntegreerd. Op grond van bedrijfszekerheid, regelmogelijkheid en hygiënische gronden dient de benodigde bevochtigings lengte aangepast te worden aan de eisen. Dit geldt voor adiabatische-, ultrasoon-, en stoombevochtiging systemen. Adiabatische bevochtiger: De sectielengte W, uit tabel 15, gelden voor roestvrij stalen- of glasvezel versterkte kunststof bevochtigers. ij extreem hoge bevochtiging trajecten dient de lengte W te worden aangepast. Aan de bedieningszijde dient men met ruimte voor de pomp en de armaturen rekening te houden. De luchtweerstand in tabel 25 geldt voor een bevochtiger met een onder het apparaat aangebracht wateropvang reservoir met de hoogte maat K. Indien de bevochtiger in de apparaten hoogte is geïntegreerd dient de weerstand te worden verhoogd. De aanen afstroming wordt verlengd met de maat D A resp. D Z uit tabel 23. Stoombevochtigers,voor stoom onder druk van derden of electroden bevochtigers, dienen stoomverdeelpijpen te hebben met veel nozzles om de stoom over het gehele apparaten oppervlak gelijkmatig te verdelen en hierdoor een condensvrije vermenging van stoom en lucht bij een kort opname traject ( D ) te realiseren. ij het vaststellen van de bevochtigingslengte dient men rekening te houden met de vochtverhoging, de luchttemperatuur, de luchtsnelheid en het soort hindernis na de bevochtiger. Om een lengte af te schatten geeft tabel 15 de benodigde informatie. De luchtweerstand is te verwaarlozen. Pakketbevochtigers zijn verdampingsbevochtigers met een rendement tussen de 65 en 85 %, geschikt voor direct of recirculerend water. Voor maten zie R. Sproei-/Pakketbevochtiger met de lengte SR, combineren het effect van de sproeibevochter met de pakket bevochtiger. Onthard water voor onder hoge druk via nozzles in de luchtstroom gebracht. et nageschakelde pakket dient voor verdamping ter als druppelafscheider. Ultrasone bevochtiger hiervoor i.v.m. de verscheidenheid in uitvoering de lengte D aanhouden. K W D P 1 0 D P R DP D P D P D P SR D Tabel 15: -bouwlengten W, D, R, SR voor luchtbevochtigers in mm - Luchtwasser W Stoombevochtiger 1) D pakket Sproei-/ bouwgrootte druk stoom electroden bevochtiger pakket Rendement > 90 % vochtverhoging bevochtiger 2) bevochtiger 3) x in gr/kg x in gr/kg W K R SR ) Gerekend bij een luchttemperatuur + 18 C, vochtintrede x = 1gr/kg. ij toepassing van een filter na de bevochtiger dient het bevochtigingstraject afhankelijk van de lengte en aantal stoompijpen met een factor 2. 2) ij het binnenbrengen van drukloze stoom via een nozzle systeem wordt het bevochtigingstraject korter. 3) De lengte bij SR kan afhankelijk van het type variëren. Luchtbevochtigers A 14

27 Geluiddempers geluiddempers worden indien mogelijk direct voor en na de ventilator aangebracht. Voor de 4 dempingswaarden, uitgaande van 250 z oktaaf-middenfrequentie, zijn standaard geluiddempers berekend. Zie tabel 16. Voor luchtweerstand zie tabel 25. S Tabel 16: -geluiddempers - standaard geluiddemper 1) bouwgrootte geluiddemper lengte S in mm: Demping D bij 250 z in d S 1 D 1 S 2 D 2 S 3 D 3 S 4 D 4 mm d mm d mm d mm d ) In speciale gevallen worden de geluiddempers geoptimeerd met betrekking tot de gewenste demping, het toegestane stromingsgeruis en het toegestane drukverlies. Geluidvermogen-verschil in d S 1 S 2 S 3 S Oktaaf-middenfrequentie in z Voorbeeld: grootte 0500, geluiddemper S 3: Coulissenlengte 1400 mm. Demping bij 250 z volgens tabel 16: 35 d. Demping bij 125 z volgens diagram 1: = 16 d. Demping bij 500 z volgens diagram 1: = 47 d. Diagram 1: et relatieve gemiddelde dempingsspectrum bij een demping D, bij 250 z, uit tabel 16. Geluiddempers A 15

28 Aanpassing aan de bouwkundige mogelijkheden De apparaten kunnen met omkeerkamers of als tweeling apparaten uitgevoerd worden. ij het construeren van tweeling apparaten kunnen deze als 2 enkele apparaten met elk de halve lucht volumestroom worden uitgevoerd. tage apparaten kunnen leiden tot een verzwaring van de constructie van het onderste apparaat. Afhankelijk van bouwgrootte en gewicht kan het noodzakelijk zijn om het fundatieframe hier op aan te passen. De adiabatische bevochtiger is er alleen in horizontale uitvoering. ij koelers en ventilatoren in verticale uitvoering dient er gelet te worden op een goede ontwatering van de onder gelegen apparaten delen, respectievelijk afdoende onderconstructie voor de ventilator en motor. VU U2 U3 U3,,,,,,, U4, U5 U1 VV V + DP U3 U3 U3 Tabel 17: -Omkeersecties U bouwgrootte doorsnede U 1 U 2 U 3 U 4 U Omkeersecties A 16

29 Ventilator De som van de enkelvoudige weerstanden in het apparaat, de dynamische druk en de externe druk (kanaal, kanaalgeluiddemper, kleppen, regelorganen, luchtuitlaten) is de totaal drukverhoging p t in Pa van de ventilator. Slakkenhuis ventilatoren kunnen in verschillende grootten per apparaten type worden ingebouwd; Tabel 24. De optimale ventilator kan met behulp van de ventilator karakteristieken uit de catalogus-rubriek 6 bepaalt worden. Met de volumestroom V in m 3 /h, de totaal drukverhoging p t in Pa, het rendement η V uit de ventilator karakteristiek wordt het opgenomen vermogen aan de ventilator as P W berekend. Voorbeeld: Centrifugaal ventilator, v-snaar gedreven, een toeren motor. V = m 3 /h p t = 1200 Pa. Selectie: volgens tabel 1: apparaten grootte 0400 volgens tabel 24: ventilator grootte 450 volgens diagram van de producent: η V = 0,82 ventilator toerental n = 2000 min 1. P W = V p t η V in kw erekening: Vermogen aan de ventilator as ij ventilatoren met V-snaar aandrijving dient het motorvermogen, aan de motoras P M met de toeslag factor F K voor de V-snaaraandrijving volgens diagram 2, verhoogt te worden. P W = ,82 = 5,69 kw Vermogen aan de motor as volgens diagram 2: P M = P W F K in kw P M = 5,69 1,1 = 6,26 kw. et effectieve motor vermogen P M, eff kan met inachtname van het werkpunten en het motorrendement (η M ) volgens opgave van de fabrikant berekend worden. Met het diagram 2 is het opgenomen vermogen nauwkeurig genoeg in te schatten. Frequentie omvormers zijn hier ongenoemd gebleven. P M, eff = P M η M in kw De lengte van het ventilatordeel vindt men in de tabellen Met een motor as vermogen P M en een motorrendement η M = 0,88 van een 7,5 kw nominaal vermogen en een toerental van 3000 min 1 is de opname uit het net ca. P M, eff = 6,26 0,88 = 7,11 kw Opmerking: De reserve motorcapaciteit is 7,5 6,26 = 1,24 kw, ca. 20 %. Toeslag FK voor V-snaar aandrijving Vermogen aan de ventilator as P W in kw Diagram 2: Toeslag factor voor v-snaar gedreven ventilatoren. Ventilatorselectie A 17

30 e/f g e h e/f V s f V s Tabel 18: -Ventilatordeel V, uitblaas horizontaal in relatie tot het type, het motor vermogen en het motor toerental een toeren motoren Motor vermogen in kw 1) Motor ,12 0,18 0,37 0,75 1,1 1,5 4,0 7,5 11,0 18, toerental ,12 0,25 0,55 1,1 2,2 3,0 5,5 11,0 18,5 22, min ,18 0,37 0,75 1,5 2,2 3,0 5,5 15,0 18,5 30, meer toeren motoren Motor vermogen in kw 1) Motor 1000/ 500 0,2 0,4 1,1 1,3 1,7 4,4 5, toerental 1500/ 750 0,2 0,5 1,0 2,0 2,5 4,5 9, min /1500 0,22 0,7 1,5 2,8 3,6 5, / 750 2,2 5, /1000 0,18 0,35 0,75 1,5 2,0 3,7 8, / 750/500 0,75 2,2 5,2 7,5 13,3 18, /1000/500 0,7 1,5 1,9 3,0 7, , /1000/750 0,3 0,75 1,5 1,9 3,0 7, Max. in te bouwen motor grootte Lengte V in mm (uitblaas horizontaal) Ventilator grootte ) De hier aangeven vermogens liggen 1 trede onder de maximaal in te bouwen motorgrootten. Voorbeeld: gegeven orizontaal uitblazende centrifugaal ventilator Motor 1500 min 1 Vermogen 3,8 kw Ventilator type 400 uit de tabel: eerstvolgende vermogen 5,5 kw max. in te bouwen motor (type 132) Lengte V = 1392 mm Uit producenten lijst: nominaal motorvermogen 4 kw (grootte 112) maximaal in te bouwen motorgrootte 11 kw (grootte 132) Ventilatorselectie, Uitblaas horizontaal A 18

31 e/f i s VV Tabel 19: -Ventilatordeel V V, uitblaas verticaal in relatie tot het type, het motor vermogen en het motor toerental een toeren motoren Motor vermogen in kw 1) Motor ,12 0,18 0,37 0,75 1,1 1,5 4,0 7,5 11,0 18, toerental ,12 0,25 0,55 1,1 2,2 3,0 5,5 11,0 18,5 22, min ,18 0,37 0,75 1,5 2,2 3,0 5,5 15,0 18,5 30, meer toeren motoren Motor vermogen in kw 1) Motor 1000/ 500 0,2 0,4 1,1 1,3 1,7 4,4 5, toerental 1500/ 750 0,2 0,5 1,0 2,0 2,5 4,5 9, min /1500 0,22 0,7 1,5 2,8 3,6 5, / 750 2,2 5, /1000 0,18 0,35 0,75 1,5 2,0 3,7 8, / 750/500 0,75 2,2 5,2 7,5 13,3 18, /1000/500 0,7 1,5 1,9 3,0 7, , /1000/750 0,3 0,75 1,5 1,9 3,0 7, Max. in te bouwen motor grootte Lengte V V in mm (uitblaas verticaal) Ventilator grootte ) De hier aangeven vermogens liggen 1 trede onder de maximaal in te bouwen motorgrootten. Ventilatorselectie, Uitblaas verticaal A 19

32 s e/f k VU Tabel 20: -Ventilatordeel V U, uitblaas door bodem in relatie tot het type, het motor vermogen en het motor toerental een toeren motoren Motor vermogen in kw 1) Motor ,12 0,18 0,37 0,75 1,1 1,5 4,0 7,5 11,0 18, toerental ,12 0,25 0,55 1,1 2,2 3,0 5,5 11,0 18,5 22, min ,18 0,37 0,75 1,5 2,2 3,0 5,5 15,0 18,5 30, meer toeren motoren Motor vermogen in kw 1) Motor 1000/ 500 0,2 0,4 1,1 1,3 1,7 4,4 5, toerental 1500/ 750 0,2 0,5 1,0 2,0 2,5 4,5 9, min /1500 0,22 0,7 1,5 2,8 3,6 5, / 750 2,2 5, /1000 0,18 0,35 0,75 1,5 2,0 3,7 8, / 750/500 0,75 2,2 5,2 7,5 13,3 18, /1000/500 0,7 1,5 1,9 3,0 7, , /1000/750 0,3 0,75 1,5 1,9 3,0 7, Max. in te bouwen motor grootte Lengte V U in mm (uitblaas verticaal door bodem) Ventilator grootte ) De hier aangeven vermogens liggen 1 trede onder de maximaal in te bouwen motorgrootten. Ventilatorselectie, Uitblaas onderzijde A 20

33 Slakkenhuis loze ventilatoren, kunnen in diverse grootten per apparaten bouwgrootte worden toegepast. Tabel 21. De totale ventilator lengte V F inclusief de aan- en afstroming, maakt een voorselectie mogelijk. De optimale grootte kan met behulp van de ventilator grafieken uit de catalogus onder rubriek 6 vastgelegd worden. VF Tabel 21: -Ventilator totaallengte V F Centrifugaal ventilator in huisloze uitvoering met motoras bouwgrootte totaallengte V F in mm Ventilator bouwgrootte Ventilator Slakkenhuis loos A 21

34 Druppelafscheider Ontwatering Draagraam capillair vorstbeveilingsthermostaat De druppelafscheider vervaardigd uit met talcum versterkt polypropyleen, wordt na de luchtkoeler in de condensaat verzamelsectie ingebouwd. De inbouwlengte T S is vermeld in de tabel 22, de luchtweerstand in de tabel 25. Ook bij de koeler van een twin-coil systeem dient een ontwatering opgenomen te worden en een ruimte voor een druppelafscheider te worden voorzien. Koelers die in de luchtrichting voor een adiabatische bevochtiger zijn aangebracht hoeven niet voorzien te worden van een nageschakelde druppelafscheider. en condensaat afvoer met een lengte van D S dient te worden opgenomen. Alle zuigzijdige ontwateringen te voorzien van een zelfvullende oros-rox sifon type SN. De apparaten secties met overdruk t.o.v de omgeving met een sifon oros-rox type DS. De sifons dienen vrij te kunnen aflopen en het fundament of fundatieframe dient hieraan te zijn aangepast. De capillair van de vorstbeveiliging thermostaat kan op een uittrekbaar raamwerk worden gemonteerd. en lengte van D F is dan noodzakelijk. et is zeer zeker zinvol wanneer de verwarmer aan de afstroom zijde niet toegankelijk is. WK TS D F DP DP DS Tabel 22: -Lengte Druppelafscheider T S, ontwatering D S, draagraam vorstbeveiligingsthermostaat D F, tussenprofiel D P in mm bouwgrootte T S D S D F D P Druppelafscheider, Ontwatering, Draagraam vorstbeveiliging thermostaat A 22

35 D D P D D P D P D P D P D L D T K D P D P D S D Z D P D A DAS DZS -noodzakelijke verlenging: Tussenprofiel ter deling van de bedieningswand ouwdeel scheiding met 2 hoekprofielen Lege deel voor inspectie van ingebouwde elementen Leeg deel met deur, kijkglas en knevelsluiting Aansluiting aan luchtbevochtiger Aan- en afstroming bij geluiddempers Drukkamers na de ventilator, tabel 24 D P 2 D D P D L D P D T D P D S D A D Z D AS D ZS D V D VP D VD D VR Tabel 23: noodzakelijke verlenging bouwgrootte doorsnede D P D D L 1) D T 2) D S D A D Z D AS D ZS ) Naar wens met dubbelscharnieren en kijkglas, lengte afhankelijk van de toepassing. 2) De deurbreedte kan tot 800 mm verbreed worden. Lege secties en profielafmetingen A 23

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat!

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! warmteterugwinunits 1 Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement Renovatie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORSCHRIFTEN VOOR BEDIENING EN ONDERHOUD VAN HOROS LUCHTBEHANDELINGSAPPARATEN

ALGEMENE VOORSCHRIFTEN VOOR BEDIENING EN ONDERHOUD VAN HOROS LUCHTBEHANDELINGSAPPARATEN Algemeen. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN VOOR BEDIENING EN ONDERHOUD VAN HOROS LUCHTBEHANDELINGSAPPARATEN Voor een bedrijfszekere werking van de apparatuur is het noodzakelijk de controle- en onderhoudswerkzaamheden

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Omschrijving: De Bovema luchtbehandelingskasten type LTV en LTVN (koudebrugvrij en 50 mm geisoleerd) zijn ontworpen voor ruimteventilatie, verwarming, koeling, warmteterugwinning,

Nadere informatie

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! WARMTETERUGWINUNITS

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! WARMTETERUGWINUNITS een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! WARMTETERUGWINUNITS 1 oros voor: Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement

Nadere informatie

Comfort-Warmtewiel WTW unit CRL. Het merk voor energiesystemen

Comfort-Warmtewiel WTW unit CRL. Het merk voor energiesystemen Comfort-Warmtewiel WTW unit CRL Het merk voor energiesystemen Comfort-Warmtewiel WTW unit CRL Gecombineerde compacte toe- en afvoerunit met geïntegreerde warmteterugwinning middels hoogrendement warmtewiel,

Nadere informatie

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten Standaard en maatwerk oplossingen LUCHTVERWARMING KOELING LUCHTBEHANDELING VENTILATIE VENTILATOREN WARMTETERUGWINNING ONDERDELEN REGELAPPARATUUR Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige

Nadere informatie

Technische specificatie Tower Airvising Postbus 122 1940AC Beverwijk 3/27/2014

Technische specificatie Tower Airvising Postbus 122 1940AC Beverwijk 3/27/2014 SmartAir 9-KR SW50 R Unit type 9-KR Ondersteunings frame Verstelbaar Luchthoeveelheid (m3/h) 00 00 Isolatie dikte (mm) 50 Gewicht (kg) 2173 Externe druk (Pa) 350 350 Inspectie zijde Rechts Configuratie

Nadere informatie

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA LMF ontwerpt en produceert componenten en toestellen voor airconditioning, verwarming en luchtbehandeling. Werkt op een oppervlakte van ruim 6000 vierkante meter, met apparatuur

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie, Warmteterugwinning Radiaalventilator Adaptieve WRG-Klep Toevoer-, afvoer- en recirculatie-unit met warmtewisselaar en warmteterugwinning voor

Nadere informatie

Technische specificatie Tower Airvising Postbus AC Beverwijk 3/27/2014

Technische specificatie Tower Airvising Postbus AC Beverwijk 3/27/2014 SmartAir 8-KR SW50 R Unit type 8-KR Ondersteunings frame Verstelbaar Luchthoeveelheid (m3/h) 9900 8950 Isolatie dikte (mm) 50 Gewicht (kg) 2641 Externe druk (Pa) 300 300 Inspectie zijde Rechts Configuratie

Nadere informatie

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS Groot assortiment koudwater units Compact en aantrekkelijk design EC-motor voor energiebesparing Auto-adaptieve regeling Installatiegemak Close Control Unit 50CO Vertaling van

Nadere informatie

AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden

AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden Geavanceerde technologie op het gebied van klimaatbeheersing in zwembaden 3-trapswarmteterugwinning binnen- en buitenzijde in kunststof poedercoating uitgevoerd

Nadere informatie

Herstellerverband e. V. Hygiene-Klimageräte gemäß DIN 1946 T 4. TÜV NORD Systems GmbH & Co. KG

Herstellerverband e. V. Hygiene-Klimageräte gemäß DIN 1946 T 4. TÜV NORD Systems GmbH & Co. KG TÜV NORD Systems GmbH & Co. KG nach TÜV NORD Standard VDI 3803, VDI 2167, VDI 6022, EN 1886, EN 1752, EN 13779 gültig bis 2012 n Energie-efficiënte ruimteklimaattechniek n Apparatenomkasting volgens DIN

Nadere informatie

Luchtbehandelingskasten

Luchtbehandelingskasten Luchtbehandelingskasten Het leveringsprogramma LK-serie luchtbehandelingskasten is onderverdeeld in: Luchtbehandelingskasten, type Cobra II HR-WU, hoogrendement warmteterugwin unit Luchtbehandelingskasten,

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast, met seces; HLVSN; CC;

Luchtbehandelingskast, met seces; HLVSN; CC; 03 Werktuigbouwkunde 07 Ventilatie-, luchtverwarming-, luchtbehandelings-, split-installaties 07.13 Luchtbehandelingsinstallaties 07.13.2424 Toevoer/afvoer luchtbehandelingskasten, wtw., verwarmen, koelen

Nadere informatie

gevelinductie-units Serie IDB Inductierooster tegen de borstwering met nominale lengten 600, 900, 1200 mm en verticale warmtewisselaar met condensbak

gevelinductie-units Serie IDB Inductierooster tegen de borstwering met nominale lengten 600, 900, 1200 mm en verticale warmtewisselaar met condensbak . X X testregistrierung gevelinductie-units Serie Düsenrij In hoogte verstelbare voeten ter compensatie van maattoleranties in de ruwbouw Chilled Beams No. 09.1.43 Certificering EUROVENT HYGIENISCH GETESTET

Nadere informatie

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 1. Het systeem De ventilatie unit is ontwikkeld voor toepassing van balansventilatie met warmterecuperatie in grotere woningen en kleine utiliteit (bv. kleine kantoren,

Nadere informatie

... en het klimaat klopt. Luchtbehandelingsunit KZG,HZG,WZG

... en het klimaat klopt. Luchtbehandelingsunit KZG,HZG,WZG ... en het klimaat klopt Luchtbehandelingsunit KZG,HZG,WZG Welke voordelen bieden u de Klimatec RLT- units? Klimatec units overtuigen door kwaliteit, betrouwbaarheid,effektieve energiebenutting,geruisarmte,

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR B Warmtewielkast

Warmteterugwinunit WHR B Warmtewielkast Belangrijke eigenschappen Ventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 75-85% 4 capaciteitstypen (6000-15000 m 3 /h) DC-motoren met constant volume

Nadere informatie

Omschrijving. A. Gelastframe-constructie B. Pentapost-constructie C. Sandwichpaneel-constructie

Omschrijving. A. Gelastframe-constructie B. Pentapost-constructie C. Sandwichpaneel-constructie Luchtbehandeling, Luchtbehandelingskasten LBK - Concept Sandwichpaneel-constructie Luchthoeveelheid van 100 tot 100.000 m³/h Koelen / verwarmen / warmteterugwinning / bevochtigen / mengen / ventileren

Nadere informatie

ThermoCond 39. LUCHTHOEVEELHEID: 2.600 33.500 m 3 /h. Overige eigenschappen en opties: Eigenschappen: Zwembadklimatisering ThermoCond 39

ThermoCond 39. LUCHTHOEVEELHEID: 2.600 33.500 m 3 /h. Overige eigenschappen en opties: Eigenschappen: Zwembadklimatisering ThermoCond 39 Klimaatunit met asymetrische hoogrendements warmtewisselaar, met geïntegreerde modulerende warmtepomp en efficiente luchtdebietregeling voor middelgrote en grote openbare zwembaden Heeft betrekking op

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie Verstelbare voet, warmtewisselaar Sluiting filterdeksel HYGIENISCH GETESTET V DI 022 Recirculatie-unit met warmtewisselaar voor montage tegen de

Nadere informatie

Luchtbehandelingskasten PR Positie J R1 120

Luchtbehandelingskasten PR Positie J R1 120 Luchtbehandelingskasten P0150339 Positie J 0 7. 0 3. 3 4 1 E N E R G Y E F F I C I E N C Y 2 0 1 4 R e p o r t t o p e r f o rm a n c e d a t a Aanzicht 8 4 5 0 627 20 1627 13 1828 1827 Aanzicht 1 2 3

Nadere informatie

Luchtbehandelingskasten PR Positie F R1 R1

Luchtbehandelingskasten PR Positie F R1 R1 Luchtbehandelingskasten PR20150339 Positie F 0 7. 0 3. 3 4 1 E N E R G Y E F F I C I E N C Y 2 0 1 4 R e p o r t t o p e r f o rm a n c e d a t a Aanzicht 426 30 20 2034 2034 20 1017 1017 234 234 10 9

Nadere informatie

T 1.3/2/HL/1. Verdringingsroosters. Serie QLV. voor het turbulentarm toevoeren van lucht. The art of handling air

T 1.3/2/HL/1. Verdringingsroosters. Serie QLV. voor het turbulentarm toevoeren van lucht. The art of handling air T 1.3/2/HL/1 Verdringingsroosters Serie QLV voor het turbulentarm toevoeren van lucht The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen QLV-90 QLV-180 3 Uitvoeringen Afmetingen

Nadere informatie

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds . X X testregistrierung Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds Serie -Q Wateraansluiting Chilled Beams No. 09..43 Certificering EUROVENT HYGIENISCH GETESTET V DI 60 Getest volgens VDI 60 Radiaal

Nadere informatie

EveryLine 1650 Technische specificaties

EveryLine 1650 Technische specificaties EveryLine Opstellingen EveryLine Type A Buitenopstelling 9 98, 9, Buitenlucht aanzuig (ODA) Retour uit de ruimte (ETA) Afblaas naar buiten (EHA) Toevoer naar ruimte (SUP) Aansluiting elektra EveryLine

Nadere informatie

EveryLine Technische specificaties ca es

EveryLine Technische specificaties ca es EveryLine ca es Opstellingen EveryLine Type A Buitenopstelling Buitenlucht aanzuig (ODA) Retour uit de ruimte (ETA) Afblaas naar buiten (EHA) Toevoer naar ruimte (SUP) Aansluiting elektra EveryLine Type

Nadere informatie

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h Hoog rendement warmte terugwinunit 1.000-15.000 m 3 /h FLEXIBLITEIT IS EEN STANDAARD BO-AIR Luchtbehandeling De missie van BO-AIR is voorop te blijven in de ontwikkeling van energiezuinige klimaatapparatuur

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest

Nadere informatie

Vrijhangende inductie-units

Vrijhangende inductie-units .3 X X testregistrierung Vrijhangende inductie-units Serie Condensbak met afvoer Klepaandrijving Chilled Beams No. 09.2.432 Certificering EUROVENT Enkel- of dubbelzijdig uitstromende plafondinductie- unit

Nadere informatie

De top in luchtbehandelingskasten: direct en indirect gestookt

De top in luchtbehandelingskasten: direct en indirect gestookt KLIMAT De top in luchtbehandelingskasten: direct en indirect gestookt Mark heeft een serie luchtbehandelingskasten ontwikkeld die door zijn vele mogelijkheden breed toepasbaar is. Van een eenvoudige luchttoevoerunit

Nadere informatie

KOUDWATER NAKOELBATTERIJEN KANAALMONTAGE

KOUDWATER NAKOELBATTERIJEN KANAALMONTAGE KOUDWATER NAKOELBATTERIJEN KANAALMONTAGE TYPE NJOK - NJOL 2 Productcodering Type NJOK NJOL Opbouw productcodering: N J O K B O O N Positie 1: Productgroep N = variabel- of constant-volume-unit Bestelvoorbeeld

Nadere informatie

Kanaalkoelers. De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen.

Kanaalkoelers. De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen. Kanaalkoelers De kanaalkoelers van Inatherm bestaan uit koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen. Hygiëne-uitvoeringen Luchtdichtheidsklasse C of D Breed scala toebehoren

Nadere informatie

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk Duurzaam gekoeld ventileren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur De afgelopen 30 jaar, vanuit de praktijk en bij verschillende bedrijven op het gebied van

Nadere informatie

Units van de Resolair 64 en 68 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem

Units van de Resolair 64 en 68 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem Comfort klimaatunit met hoogrendements regeneratieve accupakketten Heeft betrekking op de Menerga Air uitvoering, info op blz. 6. U kunt de geldigheid van het certificaat controleren op: www.eurovent-certification.com

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

Inductieroosters voor vloerinbouw

Inductieroosters voor vloerinbouw .1 X X testregistrierung Serie Luchtaansluiting met lipafdichting instelbare voeten om toleranties in de bouw op te vangen Chilled Beams No. 09.12.42 Certificering EUROVENT Vloerinductierooster voor nominale

Nadere informatie

Duplex HR. Compacte ventilatieunits met warmteterugwinning. systemen in luchtbehandeling. Northair B.V. Van t Hoffstraat 9 9351 VH Leek

Duplex HR. Compacte ventilatieunits met warmteterugwinning. systemen in luchtbehandeling. Northair B.V. Van t Hoffstraat 9 9351 VH Leek systemen in luchtbehandeling Duplex HR Compacte ventilatieunits met warmteterugwinning Northair B.V. Van t Hoffstraat 9 9351 VH Leek T: 050 5019900 E: info@northair.nl W: www.northair.nl T: 050 5019900

Nadere informatie

Inductie Units. OptimAir

Inductie Units. OptimAir Inductie Units Luchtdebiet primair: max. 130 m³/h Tweezijdig uitblazend Geschikt voor koeling, verwarming en ventilatie Hoog koelvermogen Voorzien van 3 typen nozzles Leverbaar met verstelbare leidschoepen

Nadere informatie

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds . X X testregistrierung Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds Serie Luchtrichtlamellen Wateraansluiting Chilled Beams No. 09..43 Certificering EUROVENT HYGIENISCH GETESTET V DI 60 Getest volgens

Nadere informatie

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units Verdyn & Verdyn Cool HR-balansventilatie units Plug and play Hoog rendement warmte terugwinning Energiezuinige ventilatoren Hoge COP HR-balansventilatie units type Verdyn & Verdyn Cool Ventileren is noodzakelijk

Nadere informatie

Luchtbehandeling 39SQ

Luchtbehandeling 39SQ Luchtbehandeling 39SQ dco E F F I C I E N C Y P L U G & P L A Y L U C H T B E H A N D E L I N G S U N I T FRISSE LUCHT ESSENTIEEL VOOR EEN PRETTIG COMFORT Mensen kunnen enkele weken zonder eten, enkele

Nadere informatie

Kanaalkoelers. Temperatuurbeheersing. koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen

Kanaalkoelers. Temperatuurbeheersing. koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen Kanaalkoelers Temperatuurbeheersing koud water (na)koelers en DX (na)koelers met ronde en rechthoekige aansluitingen Hygiëne-uitvoeringen Luchtdichtheidsklasse C of D Breed scala toebehoren Maatwerk koelers

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR DA Warmtewielkast

Warmteterugwinunit WHR DA Warmtewielkast Belangrijke eigenschappen Ventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 75-85% 4 capaciteitstypen (6000-15000 m 3 /h) DC-motoren met constant volume

Nadere informatie

CLK - FA, LBU, FC. Omschrijving. Selectietabel. Typen. Werking. Mogelijkheden: Thermo Air - Productcatalogus editie 2007

CLK - FA, LBU, FC. Omschrijving. Selectietabel. Typen. Werking. Mogelijkheden: Thermo Air - Productcatalogus editie 2007 Luchtbehandeling > Compacte luchtbehandelingskasten CLK - FA, LBU, FC Compact en kompleet Koelen / verwarmen / luchttoevoer / luchtafvoer / mengen Standaard met (toerenregelbare) DD-centrifugaalventilatoren

Nadere informatie

Toekomst bestendig met kunststof luchtbehandelingskasten

Toekomst bestendig met kunststof luchtbehandelingskasten Kunststof luchtbehandelingskasten type liberty > zwembaden Eigenschappen kunststof luchtbehandeling volgens NEN-EN 1886: - Luchtdichtheid: klasse L1 - Filterafdichting: klasse F7 - Sterkte: klasse D2 -

Nadere informatie

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards:

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards: www.hammerer.at Hier een aantal goede redenen waarom MERLIN ORBIT WING de beste keuze is. DE VOORDELEN SAMENGEVAT 98% water- en energie-efficiënt minimaal onderhoud PARTNER geen chemische toevoegingen

Nadere informatie

T 1.3/8/HL/1. Verdringingsrooster. Serie QLW-AZ. Voor toe- en afvoerlucht. The art of handling air

T 1.3/8/HL/1. Verdringingsrooster. Serie QLW-AZ. Voor toe- en afvoerlucht. The art of handling air T 1.3//HL/1 Verdringingsrooster Serie QLW-AZ Voor toe- en afvoerlucht The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen Materiaal 3 Inbouw Montage 4 Definities Technische

Nadere informatie

Koelconvectoren. Serie PKV. Passieve koelconvector met nominale lengten tot 3000mm en horizontale warmtewisselaar K

Koelconvectoren. Serie PKV. Passieve koelconvector met nominale lengten tot 3000mm en horizontale warmtewisselaar K .1 X X testregistrierung Koelconvectoren Serie -R zonder geperforeerd rooster RAL 9005, zwart Passieve koelconvector met nominale lengten tot 0mm en horizontale warmtewisselaar Passieve plafondkoelconvector

Nadere informatie

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven met tegenstroom wisselaar Plate Box 95 Plate Box 95 met laag verbruik motor Zeer geringe hoogte, voor inbouw in vals plafond Wisselaar Tegenstroom Motor Laag verbruik Batterij électrisch Warmwater Change

Nadere informatie

Technische documentatie Luchtverhitter LH-EC LH

Technische documentatie Luchtverhitter LH-EC LH Technische documentatie Luchtverhitter LH-EC LH Inhoudsopgave Inhoudsopgave... Pagina Basistoestel: Motoren...3 Basistoestel: behuizing, ventilator, warmtewisselaar...4 Basistoestel LH: elektrisch verwarmingsregister...5

Nadere informatie

Overige eigenschappen en opties:

Overige eigenschappen en opties: entilatie unit met DX koeling en vrije koeling voor ruimten met een hoge thermische belasting iest automatisch de meest economische bedrijfsmodus! 14 03 01 met optionele verwarmingsbatterij en extra unitdeling

Nadere informatie

Plafondinductie-units voor plaatsing in koof

Plafondinductie-units voor plaatsing in koof .2 X X testregistrierung Plafondinductie-units voor plaatsing in koof Serie Inductie- en toevoerroosters kunnen uit het Trox programma worden toegepast. Wateraansluitingen Chilled Beams No. 09.2.432 Certificering

Nadere informatie

De standaard dikte van het coulisse is 200 mm (andere maten bv 100, 150 en 300 mm op aanvraag).

De standaard dikte van het coulisse is 200 mm (andere maten bv 100, 150 en 300 mm op aanvraag). Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Geluiddemper op maat Technische Fiche Clima Construct maakt voor u in eigen atelier geluiddempers op maat. De omkasting is standaard vervaardigd uit

Nadere informatie

CONVECTIEVERWARMING WARME LUCHT GENERATOREN * CONDENSATIE TOESTELLEN * KLASSIEKE TOESTELLEN. Van 59 tot 310 Kw. Van 32 tot 1.

CONVECTIEVERWARMING WARME LUCHT GENERATOREN * CONDENSATIE TOESTELLEN * KLASSIEKE TOESTELLEN. Van 59 tot 310 Kw. Van 32 tot 1. CONVECTIEVERWARMING BVBA BLONDEAU & ZONEN Fabriekstraat, 56 B - 2547 Lint Tel. +32-3/454.38.50 Fax +32-3/454.38.44 info@blondeau.be www.blondeau.be WARME LUCHT GENERATOREN * CONDENSATIE TOESTELLEN Van

Nadere informatie

Units van de Resolair 62 en 66 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem

Units van de Resolair 62 en 66 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem Comfortklimatisering 62 en 66 Comfort klimaatunit met hoogrendements regeneratieve accupakketten voldoet aan ECODESIGN RICHIJN 2009/125/EC 2016 + 2018 62 26 01 - vereenvoudigde opstelling Kiest automatisch

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Dakkappen en schachtkappen

Dakkappen en schachtkappen Dakkappen en schachtkappen Dakkap DK-2 Maatvoering 25 Specificaties 28 Montagevoorbeelden 31 Grafieken 33 Opties 35 Combinatiemogelijkheden 35 Prijzen: zie prijslijst pagina 27. Dakkap DK-2-verzonken Maatvoering

Nadere informatie

AT4 Hygiëne uitvoering. Gecertificeerd conform. hygiënerichtlijn VDI 6022. Intelligente oplossingen voor de hoogste eisen. Gecertificeerd conform

AT4 Hygiëne uitvoering. Gecertificeerd conform. hygiënerichtlijn VDI 6022. Intelligente oplossingen voor de hoogste eisen. Gecertificeerd conform AT4 Hygiëne uitvoering Gecertificeerd conform hygiënerichtlijn VDI 6022 Intelligente oplossingen voor de hoogste eisen Gecertificeerd conform hygiënerichtlijn VDI 6022, deel 1 en 3 Geoptimaliseerde luchtbehandelingskasten

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie Verstelbare voet Sluiting filterdeksel Toe- en afvoer ventilatie-unit met warmtewisselaar en warmteterugwinning voor montage tegen de borstwering

Nadere informatie

Algemeen. Uitvoering. Filters. Tegenstroomwisselaar. Ventilatoren. Regeling

Algemeen. Uitvoering. Filters. Tegenstroomwisselaar. Ventilatoren. Regeling Algemeen NorthAir Duplex HRB units zijn ontwikkeld om aan alle wensen in de klimaattechniek te kunnen voldoen. Daarbij is een maximaal comfort bij een zo laag mogelijk energieverbruik het uitgangspunt.

Nadere informatie

Van inspectiezijde Acon

Van inspectiezijde Acon Van inspectiezijde 2016-01-21 Acon 2.7.140319.1 Klanten id 67174 Projectnaam (A2013 0272) / BMG bedrijfspand Diodeweg 9 Project 79 Unit naam Showroom (definitief) Unit 14 Toevoerlucht eq Prime-008 2000

Nadere informatie

Inductie Units. PremiAir

Inductie Units. PremiAir Inductie Units Luchtdebiet primair: max. 288 Geschikt voor koeling, verwarming en ventilatie Hoog koelvermogen Voorzien van 3 typen nozzles Leverbaar met verstelbare leidschoepen PremiAir Inductie units

Nadere informatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Het merk voor energiebesparing Conform hygiëne richtlijn VDI 6022 Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Van school tot kantoorgebouw:

Nadere informatie

Plafondinductieroosters

Plafondinductieroosters T.4/6/HL/4 Plafondinductieroosters Serie DID-E Eénzijdig uitblaaspatroon The art of handling air Chilled Beams No. 09..43 Inhoud Omschrijving Omschrijving Functieomschrijving 3 Uitvoeringen Afmetingen

Nadere informatie

serie AR-200 Terugslagklep of overdrukklep

serie AR-200 Terugslagklep of overdrukklep serie AR-200 Terugslagklep of overdrukklep www.koolair.com AR-200 1 Terugslagklep of overdrukklep AR-200 INHOUDSOPGAVE Beschrijving en afmetingen 2 Installatie 3 Grafiek en codering 4 2 AR-200 Terugslagklep

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

Milieu- en energievriendelijke luchtbehandelingskasten

Milieu- en energievriendelijke luchtbehandelingskasten Milieu- en energievriendelijke luchtbehandelingskasten Lucam: voor een aangenaam binnenklimaat Voor een fris en aangenaam binnenklimaat is niet alleen ventileren belangrijk. Temperatuur en luchtvochtigheid

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Inhoud Groep 1. Hogedruk ventilatoren.

Inhoud Groep 1. Hogedruk ventilatoren. Inhoud Groep 1. Hogedruk ventilatoren. HOGEDRUK VENTILATOREN... 2 ALGEMEEN... 3 VOORSELECTIE SERIE HRD... 4 HRD 1/2T... 5 HRD 1/3 T... 6 HRD 1/4 T... 7 HRD 1/5 T... 8 HRD 14/5 T... 9 HRD 2/3 T... 10 HRD

Nadere informatie

serie DF-48 Ronde bolvormige jet

serie DF-48 Ronde bolvormige jet serie DF-48 Ronde bolvormige jet www.koolair.com DF-48 1 Inhoud Kogelvormige verre worp nozzle DF-48 2 Afmetingen 3 Selectietabel DF-48 4 Selectie- en correctiegrafieken 5 Symbolen 16 2 DF-48 Kogelvormige

Nadere informatie

AmberAir C. AmberAir CX. AmberAir R. AmberAir RR. AmberAir N. Modulair Kruisstroomwisselaar. pagina 3. Modulair Tegenstroomwisselaar.

AmberAir C. AmberAir CX. AmberAir R. AmberAir RR. AmberAir N. Modulair Kruisstroomwisselaar. pagina 3. Modulair Tegenstroomwisselaar. AmberAir - SW50 AmberAir C Modulair Kruisstroomwisselaar pagina 3 AmberAir CX Modulair Tegenstroomwisselaar pagina 5 AmberAir R Modulair Warmtewiel pagina 7 AmberAir RR Modulair Glycolbatterijen pagina

Nadere informatie

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Algemene Documentatie L-Line gesoldeerde platenwarmtewisselaars Constructie Gesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn pure tegenstroom warmtewisselaars. De gesoldeerde

Nadere informatie

Jet roosters. Jet roosters 263. JSR Rond Jet rooster met een geconcentreerd of breed uitblaaspatroon voor een lange of korte worp...

Jet roosters. Jet roosters 263. JSR Rond Jet rooster met een geconcentreerd of breed uitblaaspatroon voor een lange of korte worp... 262 Jet roosters Referentie Soort gebouw: Kantoor Stad/land: Pune, India Producten/Oplossingen: ventilatoren (dak, axiaal), brandkleppen voorzien van motoren en roosters (binnen- en buitenluchtroosters).

Nadere informatie

Staande warmeluchtgeneartor GG toebehoren : Plenums, Filters, enz Pag. 52

Staande warmeluchtgeneartor GG toebehoren : Plenums, Filters, enz Pag. 52 GG Staande warmeluchtgeneartor GG toebehoren : Plenums, ilters, enz Pag. 52 INSTLLTI TYPS : e generatoren zijn gekeurd volgens uropese Norm N 437 en N 10 voor volgende installatie types: 23 1 PL 5 GIU

Nadere informatie

SATELLIET SPLIT SYSTEEM

SATELLIET SPLIT SYSTEEM SATELLIET SPLIT SYSTEEM Cooling Only en Warmtepomp Capaciteitsrange van 4,6 tot 14,5 kw DUCTAIR SATELLIET SPLIT SYSTEEM DUCTAIR Capaciteitsrange van 4,6 tot 14,5 kw De units Ductair van Lennox bieden één

Nadere informatie

WARMWATER NAVERWARMINGSBATTERIJEN TEN BEHOEVE VAN KANAALMONTAGE NJ SERIE

WARMWATER NAVERWARMINGSBATTERIJEN TEN BEHOEVE VAN KANAALMONTAGE NJ SERIE WARMWATER NAVERWARMINGSBATTERIJEN TEN BEHOEVE VAN KANAALMONTAGE NJ SERIE J O G B O O Positie 1: N = variabel- of constant-volume-unit J O G B O O C J Positie 2: O = geen vermelding J = rechthoekige uitvoering

Nadere informatie

www.hth-hth.nl Energie kosten besparen met Gesloten Hybride Medium-koeler (GHM)

www.hth-hth.nl Energie kosten besparen met Gesloten Hybride Medium-koeler (GHM) RBO bank 37 62 72 732 BN NL 39 RBO 0376 272 732 K o n t r ak t v o o r wa a r d e n nternet..www.hth-hth.nl Handelsr.K.v.K.04054189 BTW. NL0370 4494 1B01 Ten rlo 6 7921 V Zuidwolde Tel. 0528 371010 Fax

Nadere informatie

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning UTILITEIT GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Nadere informatie

1 van 5 31-10-2013 61 VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES 61.00 ALGEMEEN

1 van 5 31-10-2013 61 VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES 61.00 ALGEMEEN 1 van 5 61 VENTILATIE- EN LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES 61.00 ALGEMEEN 61.00.32 INFORMATIE-OVERDRACHT:REVISIEBESCHEIDEN 01. REVISIETEKENINGEN Door de aannemer te vervaardigen revisietekening(en): 02. REVISIEGEGEVENS

Nadere informatie

De standaard dikte van het coulisse is 200 mm (andere maten bv 100, 150 en 300 mm op aanvraag).

De standaard dikte van het coulisse is 200 mm (andere maten bv 100, 150 en 300 mm op aanvraag). Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Geluiddempers op maat Technische Fiche Clima Construct maakt voor u in eigen atelier geluiddempers op maat. De omkasting is standaard vervaardigd uit

Nadere informatie

Tower Airvising B.V. T: MCAS MODULAR CLEAN AIR SYSTEM

Tower Airvising B.V.   T: MCAS MODULAR CLEAN AIR SYSTEM MCAS MODULAR CLEAN AIR SYSTEM INHOUDSOPGAVE MCAS toelichting...4 Technische details...5 Hoe te bestellen?...5 Afmetingen...6 Detail samenstelling...6 Gebruikte symbolen...6 Selectiegrafieken type 0...7

Nadere informatie

HR mural CENTRIFUGAAL VENTILATOREN

HR mural CENTRIFUGAAL VENTILATOREN De HR mural 4, 6, 8 en 1 zijn mechanisch gecontroleerde ventilatie-eenheden met warmterecuperatie aan een zeer hoog rendement (méér dan 9%), samengesteld uit een aluminium platenwisselaar die werkt volgens

Nadere informatie

Technische Fiche. Buisventilatoren. Clima Construct. MultiVent. luchttechniek groothandel - fabrikant

Technische Fiche. Buisventilatoren. Clima Construct. MultiVent. luchttechniek groothandel - fabrikant Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Buisventilatoren Technische Fiche MultiVent Clima Construct heeft een divers aanbod van industriële ventilatoren. Er zijn onder andere boxventilatoren,

Nadere informatie

EduComfort CM 1100 LN

EduComfort CM 1100 LN De Ned Air EduComfort CM (Ceiling Mounted) 1100 LN (Low Noise) is een HR-ventilatieunit met warmteterugwinning. Uitstekend geschikt voor schoolventilatie maar kan ook in kantoren en commerciële gebouwen

Nadere informatie

Verhulst Agri. VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie. Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver

Verhulst Agri. VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie. Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver Verhulst Agri VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver Moderne glastuinbouwbedrijven zijn steeds meer bezig met verduurzaming en energiebesparing.

Nadere informatie

Onderwerpen. Voorwoord. Ventilatie in energiezuinige huizen. Jerôme Corba. Voorwoord. Ventilatie eisen. Ventilatie systeem. WHR unit.

Onderwerpen. Voorwoord. Ventilatie in energiezuinige huizen. Jerôme Corba. Voorwoord. Ventilatie eisen. Ventilatie systeem. WHR unit. Ventilatie in energiezuinige huizen Jerôme Corba Onderwerpen Voorwoord Ventilatie eisen WHR unit Nieuwe systemen Voorwoord Ventilatie systemen in energiezuinige huizen (luchtdichte woningen), geen ruimte

Nadere informatie

eco20 x-treme cooler nieuw in ons assortiment is de eco20 x-treme cooler! groteoppervlakken

eco20 x-treme cooler nieuw in ons assortiment is de eco20 x-treme cooler! groteoppervlakken eco20 x-treme cooler groteoppervlakken nieuw in ons assortiment is de eco20 x-treme cooler! is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. De eco20 x-treme cooler is onze

Nadere informatie

I.10 GTDI. Accessoires. Warmteterugwinningseenheden. WTW met rendement < 75% Kruisstroom Qv > 700 m³/h Horizontaal. www.airtradecentre.

I.10 GTDI. Accessoires. Warmteterugwinningseenheden. WTW met rendement < 75% Kruisstroom Qv > 700 m³/h Horizontaal. www.airtradecentre. I.1 GTDI WTW met rendement < 75% Kruisstroom Qv > 7 m³/h Horizontaal Accessoires WTW systeem D < 5 m³/h type GTDI Warmteterugwinningseenheid met kruisstroom warmtewisselaar. Het assortiment omvat 4 maten

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat WHR B

Warmteterugwinapparaat WHR B Belangrijke eigenschappen Balansventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 9% DC-motoren met constant volume principe Leverbaar met 1% bypass inclusief

Nadere informatie

- Hoge corrosiebescherming door zinkkoper-anode,

- Hoge corrosiebescherming door zinkkoper-anode, oudwater productie 97 en 98 Compacte koelmachine voor binnenopstelling met vrije koeling, adiabatische verdampingskoeling en geïntegreerde DX-koeling iest automatisch de meest economische bedrijfsmodus!

Nadere informatie

Het juweeltje onder de compacte luchtbehandelingsunits

Het juweeltje onder de compacte luchtbehandelingsunits Het juweeltje onder de compacte luchtbehandelingsunits Het juweeltje onder de compacte luchtbehandelingsunits De compact-units uit de serie Diamant zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan de huidige eisen

Nadere informatie

T 2.3/7/HL/1. Plafondroosters. Serie DLQL. Geschikt voor ruimten met een hoogte tot 4,0 m. The art of handling air

T 2.3/7/HL/1. Plafondroosters. Serie DLQL. Geschikt voor ruimten met een hoogte tot 4,0 m. The art of handling air T 2.//HL/1 Plafondroosters Serie DLQL Geschikt voor ruimten met een hoogte tot 4,0 m The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen Inbouw 4 Uitstroomrichtingen 5 Definities

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

SATELLIET SPLIT SYSTEEM

SATELLIET SPLIT SYSTEEM SATELLIET SPLIT SYSTEEM Cooling Only en Warmtepomp Capaciteitsrange van 14,5 tot 98 kw AIRCOOLAIR COOLING ONLY EN WARMTEPOMP Capaciteitsrange van 14,5 tot 98 kw Split Systeem Airconditioner voor kanaalaansluiting

Nadere informatie

Inducerend verdringingsrooster

Inducerend verdringingsrooster T 1.3/4/HL/1 Inducerend verdringingsrooster Serie QLI met warmtewisselaar The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving Uitvoeringen Afmetingen Materiaal 3 Inbouw 4 Definities 5 Vermogensoverzicht

Nadere informatie

ABM INDUCTIE UNITS. Een volledige range van actieve en passieve inductie units (pr)en gecertificeerd. Its time for Greenovation

ABM INDUCTIE UNITS. Een volledige range van actieve en passieve inductie units (pr)en gecertificeerd. Its time for Greenovation Its time for Greenovation ABM INDUCTIE UNITS Een volledige range van actieve en passieve inductie units (pr)en 15116 gecertificeerd www.oc-waterloo.nl Inhoudsopgave Actieve plafondunits ABM 300 + 300/600

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie