Luchtbehandeling 39SQ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Luchtbehandeling 39SQ"

Transcriptie

1 Luchtbehandeling 39SQ dco E F F I C I E N C Y P L U G & P L A Y L U C H T B E H A N D E L I N G S U N I T

2 FRISSE LUCHT ESSENTIEEL VOOR EEN PRETTIG COMFORT Mensen kunnen enkele weken zonder eten, enkele dagen zonder water, maar slechts een paar minuten zonder lucht. We gebruiken gemiddeld liter lucht per dag, het is overduidelijk dat frisse lucht van levensbelang is. Gebouwen, meubilair, decoratie en schoonmaakmiddelen, maar ook menselijke activiteiten en kantoorproducten zoals printers en kopieermachines, genereren chemische, biologische en vervuilde deeltjes, die de oorzaak kunnen zijn van allergieën en ademhalingsproblemen. Recente studies hebben ook aangeven dat aandacht en productiviteit afnemen naarmate de CO2 concentratie in een ruimte hoger is. Het is duidelijk dat ventilatie in een gebouw noodzakelijk en essentieel is voor het welzijn en de prestaties van de gebruikers. ENERGIE-EFFICIËNTE GEBOUWEN EEN MONDIAAL CONCEPT Het energieverbruik van gebouwen vertegenwoordigt 40 % van het totale energieverbruik in Europa. Als we onze planeet willen redden, dan moeten we onze gewoontes veranderen en zullen we energie-efficiënte gebouwen moeten ontwerpen. Europese regelgeving heeft een duidelijke doelstelling: zij eist een sterke vermindering van energieverbruik in gebouwen om te komen tot een reductie van 20% van de CO2 uitstoot in de atmosfeer in Dit is een grote uitdaging voor de bouwsector. Deze doelstelling kan alleen bereikt worden als we aan alle elementen van een gebouw werken: locatie, luchtlekkage, isolatie, licht, verwarming, luchtbehandeling en ventilatiesystemen etc. Veel ventilatiesystemen voeren koude lucht in het gebouw toe in de winter en voeren warme lucht af naar buiten; wat een energieverspilling! Uitgevoerde simulatie voor een kantoorgebouw (oppervlakte 1380 m2) met Carrier s HAP software kwh/m2/jaar Zonder warmteterugwinning 58 Met warmteterugwinning

3 ENERGIEBESPARING OP ALLE NIVEAUS GEEN VERSPILDE AFVOERLUCHT MEER Waarom niet de afzuiglucht gebruiken om de verse buitenlucht voor te verwarmen? De Airostar gebruikt een hoog efficiënt aluminium tegenstroom platenwisselaar of een variabel aangedreven warmtewiel om tot 90 % warmte terug te winnen uit de afzuiglucht en deze over te dragen aan de verse buitenlucht die wordt toegevoerd aan het gebouw. De Airostar is ook beschikbaar met een kruisstroom platenwisselaar. In de winter wordt de koude buitenlucht voorverwarmd en in de zomer wordt de warme buitenlucht voorgekoeld, gratis. Om tot een maximale thermische werking te komen met een minimaal ventilatorvermogen worden de warmtewisselaars zorgvuldig geselecteerd. FRISSE LUCHT OP AANVRAAG De eerste stap om energie te besparen is het stoppen van onnodige luchtverversing in het gebouw en het leveren van de juiste gewenste hoeveelheid verse lucht. De Airostar is uitgevoerd met een hoog rendement direct aangedreven plugventilatoren. Het ontbreken van een riemoverbrenging verhoogt de systeem efficiëntie en vermindert de frequentie van onderhoud en inspecties. De variabel aangedreven ventilatoren worden onafhankelijk aangestuurd door frequentie regelaars. Dit maakt het mogelijk dat de Airostar de hoeveelheid verse buitenlucht aanpast, bijvoorbeeld op basis van de C0 2 concentratie in de ruimte. TWEE MOGELIJKE REGELOPTIES OM ENERGIEVERBRUIK TE OPTIMALISEREN REGELING OP CONSTANTE DRUK IN TOEVOERLUCHTKANAAL Deze optie maakt het mogelijk om gebruik te maken van systemen met een toevoerluchtklep, aangestuurd door een lucht kwaliteitsensor. Wanneer een kantoor of klaslokaal niet wordt gebruikt, dan sluit de toevoerluchtklep, waardoor de aanvoer van verse lucht wordt verminderd. VENTILATIE OP AANVRAAG Tijdens de nacht, buiten de verwarmingsperiode, wanneer de buitentemperatuur natuurlijke koeling van het gebouw toelaat (gratis koeling), wordt de warmteterugwinning gedeactiveerd en opereren de ventilatoren op maximale luchthoeveelheid om het gebouw voor te koelen en om zo de behoefte aan koeling tijdens de dag te beperken. De frisse lucht wordt gecontroleerd door een lucht kwaliteitsensor geïnstalleerd op een strategische locatie, bijvoorbeeld een vergaderkamer of een restaurant. De frisse lucht hoeveelheid in de kamer is proportioneel ten opzicht van het gebruik. Wanneer er meer gebruikers zijn, dan wordt er meer verse buitenlucht toegevoerd.

4 ENERGIE BESPARINGEN BEREIKEN NIEUWE EFFICIËNTIE NIVEAUS LUCHTKWALITEIT, NATUURLIJK VERBETERD NIETS ONTSNAPT De 39SQ Airostar is uitgevoerd met F7 filters. De filterframes zijn uitgevoerd met een klemsysteem om bypass luchtlekkage te voorkomen. Om onderhoud te faciliteren zijn de filters geïnstalleerd op inschuifframes, een druksensor signaleert wanneer de filters vervangen moeten worden. Af- en toevoerlucht gebruiken dezelfde filtertypes om service te vereenvoudigen. Eenvoudig schoon te maken door de gladde binnenoppervlakken en gesloten frames. Een zeer lage thermische transmisse wordt gewaarborgd door de luchtdichte omkasting van 60 mm dubbelwandige geïsoleerde panelen. Grote deuren over de volle hoogte of eenvoudig verwijderbare luiken zorgen voor een perfecte luchtdichtheid. De unit voldoet aan de normen van thermische transmissie T2 and luchtlekkage klasse L2 volgens de standaard EN 1886.

5 EENVOUDIG TE GEBRUIKEN Pro-dialog luchtbehandelingregeling combineert hoogwaardige intelligentie met eenvoudig gebruik. Het controleert de werking van alle componenten en optimaliseert energieverbruik. Temperatuur controle gebaseerd op afzuig, inblaas of ruimtelucht temperatuur, gecorrigeerd met de buitentemperatuur, mogelijke fouthistorie, rechtstreekse luchthoeveelheid regeling etc. met Pro-Dialog is alles mogelijk! De geïntegreerde web server geeft toegang tot de operationele parameters met elke standaard internet browser. Deze gebruiksvriendelijke benadering maakt het mogelijk om op een simpele manier de luchtbehandelingsunit aan te sturen de gebruiker wordt elke stap begeleid. De informatie wordt weergegeven in een door de gebruiker ingestelde taal. De Pro-Dialog+ interface, is beschikbaar als een optie en kan tot maximaal 300 meter van de unit worden geïnstalleerd, een enkele interface maakt het mogelijk verschillende luchtbehandelingunits aan te sturen. MEER KEUZE Carrier heeft een breed productportfolio van koudwater/ warmwater terminal units en luchtverdelers om verse lucht te verplaatsen in een ruimte. Moduboot lijn roosters Chilled beams met of zonder verlichting Ventilator convectoren, indien gewenst met een verse lucht klep, aangestuurd door een kwaliteitssensor voor extra energiebesparingen. EENVOUDIG TE INSTALLEREN De luchtbehandelingsunit wordt geleverd in één deel, compleet met (voor)verwarming en koelbatterijen, kleppen etc.alle componenten worden in de fabriek geïnstalleerd. De grootste unit kan makkelijk in twee separate secties worden gedeeld wanneer op locatie de ruimte moeilijk toegankelijk is voor het installeren. De regeling wordt geïnstalleerd en getest in de fabriek, de luchtbehandelingsunit is klaar voor de operatie. Waardoor in bedrijfstelling snel en probleemloos is.

6 HET ECO SYSTEEM De Airostar luchtbehandelingsunit is ontworpen voor eenvoudige integratie met het Aquasmart systeem. Dit betekent, dat de werking van de Airostar gecontroleerd wordt in samenhang met alle andere systeemcomponenten door een geïntegreerde regeling voor maximaal comfort en minimale energiekosten. MODEL 39SQ C0405 C0506 C0606 R0606 R0707 R0808 R0909 R1010 R1111 R1212 Maximale luchthoeveelheid m 3 /h m 3 /s Minimale luchthoeveelheid m 3 /h m 3 /s Thermische unit rendement* % Warmteterugwinning platenwisselaar Tegenstroom platenwisselaar warmtewiel Capaciteitcontrole Bypass klep variabele aandrijving Afzuig & inblaas ventilatoren Plug ventilator met frequentie omvormer Afzuig & inblaas filters Zakken filter, F7 Voorverwarmer Warmwater verwarmer of elektrische verwarmer (optie) Inblaaslucht naverwarmer Warmwater verwarmer of elektrische verwarmer(optie) Inblaaslucht koel element Koudwater element (optie) MODEL 39SQ P0405 P0506 P0606 P0707 P0808 P0909 P1010 Maximale luchthoeveelheid m 3 /h m 3 /s Minimale luchthoeveelheid m 3 /h m 3 /s Thermische unit rendement* % Warmteterugwinning platenwisselaar Kruisstroom platenwisselaar, warmtewiel Capaciteitcontrole Bypass klep, variabele aandrijving Afzuig & inblaas ventilatoren Plug ventilator met frequentie omvormer Afzuig & inblaas filters Zakken filter, F7 Voorverwarmer Warmwater verwarmer of elektrische verwarmer (optie) Inblaaslucht naverwarmer Warmwater verwarmer of elektrische verwarmer(optie) Inblaaslucht koel element Koudwater element (optie) Thermisch rendement bij 2 m/s inclusief het effect van toevoerlucht ventilator, buitentemperatuur -10 C, afzuiglucht 22 C/50% Order Nr.: , Fabrikant behoud het recht om op elk moment de productie te beeindigen, op te houden, of wijzigen van de specificaties en/of het ontwerp zonder kennisgeving en zonder verplichtingen door te voeren.

Een nieuwe dimensie in ventilatie

Een nieuwe dimensie in ventilatie Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Het merk voor energiebesparing Conform hygiëne richtlijn VDI 6022 Een nieuwe dimensie in ventilatie De Wolf comfortklasse Van school tot kantoorgebouw:

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units Verdyn & Verdyn Cool HR-balansventilatie units Plug and play Hoog rendement warmte terugwinning Energiezuinige ventilatoren Hoge COP HR-balansventilatie units type Verdyn & Verdyn Cool Ventileren is noodzakelijk

Nadere informatie

Energie Regeneratie Ventilatie. Op EPBD lijst. Energie efficiënte balansventilatie met warmte- én vochtuitwisseling ERV

Energie Regeneratie Ventilatie. Op EPBD lijst. Energie efficiënte balansventilatie met warmte- én vochtuitwisseling ERV Energie Regeneratie Ventilatie Op EPBD lijst Energie efficiënte balansventilatie met - én uitwisseling ERV ERV: Energie efficiënte ventilatie voor gezonde binnenlucht Samsung ventilatiesysteem D is erkend

Nadere informatie

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat!

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! warmteterugwinunits 1 Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement Renovatie

Nadere informatie

Watersystemen ECO-EFFICIËNTIE KLEINE/MIDDELGROTE COMMERCIËLE GEBOUWEN REGELING VOOR VENTILATORCONVECTORSYSTEEM TOT 128 ZONES

Watersystemen ECO-EFFICIËNTIE KLEINE/MIDDELGROTE COMMERCIËLE GEBOUWEN REGELING VOOR VENTILATORCONVECTORSYSTEEM TOT 128 ZONES Watersystemen KLEINE/MIDDELGROTE COMMERCIËLE GEBOUWEN ECO-EFFICIËNTIE REGELING VOOR VENTILATORCONVECTORSYSTEEM TOT 128 ZONES Carrier is al meer dan 100 jaar marktleider op het gebied van verwarming, ventilatie

Nadere informatie

Lucht om te leren. TROX SCHOOLAIR Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor scholen

Lucht om te leren. TROX SCHOOLAIR Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor scholen Lucht om te leren TROX SCHOOLAIR Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor scholen The art of handling air Goede lucht is een stuk levenskwaliteit. Of het nu in de natuur of in een gesloten ruimte

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be Brink Renovent www.atc-ventilation.be Renovent A B Brink Renovent Excellent 180 pagina 3 A+ A Brink Renovent Excellent 300/400/450 pagina 7 A+ A pagina 11 Brink Renovent Sky Brink Renovent Excellent 180

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR B Warmtewielkast

Warmteterugwinunit WHR B Warmtewielkast Belangrijke eigenschappen Ventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 75-85% 4 capaciteitstypen (6000-15000 m 3 /h) DC-motoren met constant volume

Nadere informatie

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Ventilation is our business SAMSUNG ERV Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie Samsung ERV 800 Bij het goed ventileren van een verblijfsruimte

Nadere informatie

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning UTILITEIT GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Nadere informatie

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA LMF ontwerpt en produceert componenten en toestellen voor airconditioning, verwarming en luchtbehandeling. Werkt op een oppervlakte van ruim 6000 vierkante meter, met apparatuur

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Warmteterugwinunit WHR DA Warmtewielkast

Warmteterugwinunit WHR DA Warmtewielkast Belangrijke eigenschappen Ventilatie met warmteterugwinning Gecontroleerde luchttoevoer en luchtafvoer Warmteterugwinrendement 75-85% 4 capaciteitstypen (6000-15000 m 3 /h) DC-motoren met constant volume

Nadere informatie

Ventilatorconvector 42N

Ventilatorconvector 42N Ventilatorconvector 42N DE NIEUWE GENERATIE ELEGANTIE, PRESTATIE, COMFORT MINIMAAL GELUIDSNIVEAU De ventilator van de IDROFAN heeft een hoog prestatievermogen en is leverbaar met een 3- of 5-toerenmotor

Nadere informatie

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor scholen BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING MET VOLDOENDE ZUURSTOF.

Nadere informatie

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Ventilation is our business SAMSUNG ERV Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie Clima Construct - Herentalsebaan 444 2160

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Warmtewielen Rendementen 70-80% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest

Nadere informatie

WTU-1000-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen

WTU-1000-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-1000-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW toestellen voor scholen WTU-1000-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor scholen BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING MET VOLDOENDE

Nadere informatie

VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT. www.clima-industries.com

VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT. www.clima-industries.com VENTILATIESYSTEMEN UTILITY MET HOOG RENDEMENT ventilatiesystemen voor utiliteitsbouw: school, kantoor, hotel, appartement, rusthuis www.clima-industries.com SNELLE INTERVENTIE/FLEXIBILITEIT De belangrijkste

Nadere informatie

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800

1. Het systeem. 2. Onderdelen van het ventilatiesysteem. Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 Bestektekst Zehnder ComfoAir XL 800 1. Het systeem De ventilatie unit is ontwikkeld voor toepassing van balansventilatie met warmterecuperatie in grotere woningen en kleine utiliteit (bv. kleine kantoren,

Nadere informatie

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL De CWL-serie omvat toestellen met een luchtdebiet van 50-400 m³/h. Zij kunnen gebruikt worden in particuliere woningen, appartementsgebouwen en

Nadere informatie

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten

Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten Standaard en maatwerk oplossingen LUCHTVERWARMING KOELING LUCHTBEHANDELING VENTILATIE VENTILATOREN WARMTETERUGWINNING ONDERDELEN REGELAPPARATUUR Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige

Nadere informatie

HR-balansventilatie units. Verdyn & Verdyn Cool.

HR-balansventilatie units. Verdyn & Verdyn Cool. HR-balansventilatie units Verdyn & Verdyn Cool www.oc-verhulst.nl 2 3 Verdyn Verdyn & Verdyn Cool Ventileren is noodzakelijk voor een goed en gezond binnenklimaat. Een goed geventileerd gebouw betekent

Nadere informatie

ECO V. lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning. Speciefieke kenmerken van de Eco V-unit:

ECO V. lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning. Speciefieke kenmerken van de Eco V-unit: lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning ECO V In het kader van het huidige bouwbesluit, waarin een eis is opgenomen dat uw werk of verblijfsruimte een juiste luchtverversing behaald, heeft LG Electronics

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550 Belangrijke kenmerken Beschikbaar in basis en luxe uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer onafhankelijk

Nadere informatie

Functionele omschrijving Verhulst Basic

Functionele omschrijving Verhulst Basic 1 Functionele omschrijving Verhulst Basic Verhulst klimaattechniek B.V. Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: 0416-672200 Fax: 0416-340785 www.verhulst.com 2 Inhoudsopgave FUNCTIONELE OMSCHRIJVING

Nadere informatie

HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging

HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging Standaard 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging HRU ECO-fan 3 houdt overal rekening mee Een verfrissend

Nadere informatie

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550

Warmteterugwinapparaat ComfoD 550 Belangrijke kenmerken EPC winst tot 0,25 Beschikbaar in basis en luxe uitvoering Tegenstroomwisselaar 95% thermisch rendement Gelijkstroommotoren 50% besparing op energieverbruik Luchttoevoer en luchtafvoer

Nadere informatie

S O L L U U C T H I O T N B S E H D A E N T D

S O L L U U C T H I O T N B S E H D A E N T D Solutions LUCHTBEHANDELINGSOPLOSSINGEN de traitement de l air Cassette 42GW Cassette Idrofan: 10 jaar van succes Sleutels voor dit succes In de afgelopen 10 jaar zijn in Europa ongeveer 600.000 Idrofan

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90%

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty. Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Voorzien van Kruisstroomwisselaars Rendementen 70-90% Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels

WTU-EC-IE. Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-IE Compacte en uiterst stille WTW-toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-IE Platte warmteterugwinunits voor kantoren en winkels BESPAAR ENERGIE CO2 MENSEN PRESTEREN BETER IN EEN GEZONDE OMGEVING

Nadere informatie

Ventilatie-eenheden met hoog rendement

Ventilatie-eenheden met hoog rendement Ventilatie-eenheden met hoog rendement Ventilatie-eenheden met hoog rendement Doordat we meer en meer gaan isoleren en alle kieren en spleten dichtdoen, is er geen natuurlijke verversing meer van de binnenlucht.

Nadere informatie

IntelVent Ventilation Control

IntelVent Ventilation Control Vierhouterweg 54 Rabobank. 8075 BJ Elspeet Nr. 1230.75.475 Tel : 0577 49 27 62 K.v.k. De Veluwe en Twente Fax : 0577 49 27 63 Nr. 32072151 IntelVent Ventilation Control De vraaggestuurde dampkap by 1 Een

Nadere informatie

MEER COMFORT Comfortabele ventilatie van Zehnder. Gezond, energie-efficiënt en innovatief.

MEER COMFORT Comfortabele ventilatie van Zehnder. Gezond, energie-efficiënt en innovatief. Designradiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean Air Solutions MEER COMFORT Comfortabele ventilatie van Zehnder. Gezond, energie-efficiënt en innovatief. 1 COMFOAIR Q

Nadere informatie

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! WARMTETERUGWINUNITS

keuze Natuurlijk HOROS voor een verantwoord klimaat! WARMTETERUGWINUNITS een verantwoorde keuze Natuurlijk OROS voor een verantwoord klimaat! WARMTETERUGWINUNITS 1 oros voor: Advies Levering van apparatuur Klantspecifieke ontwikkeling Onderhoud Optimalisatie Energiemanagement

Nadere informatie

Units van de Resolair 62 en 66 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem

Units van de Resolair 62 en 66 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem Comfortklimatisering 62 en 66 Comfort klimaatunit met hoogrendements regeneratieve accupakketten voldoet aan ECODESIGN RICHIJN 2009/125/EC 2016 + 2018 62 26 01 - vereenvoudigde opstelling Kiest automatisch

Nadere informatie

VENTILATIE NIEUW ZUID

VENTILATIE NIEUW ZUID VENTILATIE NIEUW ZUID ir. arch. BERT VANDERWEGEN TECHNISCH ADVISEUR VENTILEREN vs VERLUCHTEN Ventilatie in den beginne copyright Pixii 1 VENTILEREN vs VERLUCHTEN Vervuiling ademhaling IDEG - Integratie

Nadere informatie

WTU-EC-E. Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels

WTU-EC-E. Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-E Compacte WTW toestellen voor kantoren en winkels WTU-EC-E Platte warmteterugwinunits voor de utiliteit BESPAAR ENERGIE CO2 GOEDE VENTILATIE IN SCHOLEN EN KANTOREN IS VAN GROOT BELANG. ONZE DECENTRALE

Nadere informatie

Duplex HR. Compacte ventilatieunits met warmteterugwinning. systemen in luchtbehandeling. Northair B.V. Van t Hoffstraat 9 9351 VH Leek

Duplex HR. Compacte ventilatieunits met warmteterugwinning. systemen in luchtbehandeling. Northair B.V. Van t Hoffstraat 9 9351 VH Leek systemen in luchtbehandeling Duplex HR Compacte ventilatieunits met warmteterugwinning Northair B.V. Van t Hoffstraat 9 9351 VH Leek T: 050 5019900 E: info@northair.nl W: www.northair.nl T: 050 5019900

Nadere informatie

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h

Hoog rendement warmte terugwinunit. 1.000-15.000 m 3 /h Hoog rendement warmte terugwinunit 1.000-15.000 m 3 /h FLEXIBLITEIT IS EEN STANDAARD BO-AIR Luchtbehandeling De missie van BO-AIR is voorop te blijven in de ontwikkeling van energiezuinige klimaatapparatuur

Nadere informatie

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty

Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Type Liberty Snelselectie kunststof Luchtbehandelingskasten Voor u ligt de nieuwe snelselectietabel met de meest voorkomende kunststof luchtbehandelingskasten,

Nadere informatie

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk Duurzaam gekoeld ventileren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur De afgelopen 30 jaar, vanuit de praktijk en bij verschillende bedrijven op het gebied van

Nadere informatie

Energiezuinig ventileren met HOOG RENDEMENT. gelijkstroomventilatoren TERUGWINNING

Energiezuinig ventileren met HOOG RENDEMENT. gelijkstroomventilatoren TERUGWINNING Energiezuinig ventileren met HOOG RENDEMENT WARMTEmet gelijkstroomventilatoren TERUGWINNING Energiezuinig ventileren met HOOG RENDEMENT Het optimale ontwerp van de LEMMENS warmteterugwinunits maakt voor

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TECHNISCHE INSTALLATIES. - MorgenWonen -

GEBRUIKERSHANDLEIDING TECHNISCHE INSTALLATIES. - MorgenWonen - GEBRUIKERSHANDLEIDING TECHNISCHE INSTALLATIES - MorgenWonen - Inhoud I - Zon-PV systeem II - Luchtwarmtepomp III - Balansventilatiesysteem met WTW - 1-1 mei 2014 I ZON-PV INSTALLATIE 1.1 Omschrijving systeem

Nadere informatie

Luchtbehandelingskasten

Luchtbehandelingskasten Luchtbehandelingskasten Het leveringsprogramma LK-serie luchtbehandelingskasten is onderverdeeld in: Luchtbehandelingskasten, type Cobra II HR-WU, hoogrendement warmteterugwin unit Luchtbehandelingskasten,

Nadere informatie

Algemeen. Uitvoering. Filters. Tegenstroomwisselaar. Ventilatoren. Regeling

Algemeen. Uitvoering. Filters. Tegenstroomwisselaar. Ventilatoren. Regeling Algemeen NorthAir Duplex HRB units zijn ontwikkeld om aan alle wensen in de klimaattechniek te kunnen voldoen. Daarbij is een maximaal comfort bij een zo laag mogelijk energieverbruik het uitgangspunt.

Nadere informatie

BUVA EcoStream WTW-unit. Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem. dat gebruik maakt van warmteterugwinning.

BUVA EcoStream WTW-unit. Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem. dat gebruik maakt van warmteterugwinning. BUVA EcoStream WTW-unit Een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatiesysteem dat gebruik maakt van warmteterugwinning. De BUVA EcoStream WTW-unit maakt warmteterugwinning toegankelijk voor

Nadere informatie

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS Groot assortiment koudwater units Compact en aantrekkelijk design EC-motor voor energiebesparing Auto-adaptieve regeling Installatiegemak Close Control Unit 50CO Vertaling van

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEOWEN SCOLEN ERSALLEN ORECA ZWEMADEN EDRIJFSALLEN KANTOREN WINKELS RWTW oog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn gesloten

Nadere informatie

Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E

Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E Design radiatoren Comfortabele ventilatie Verwarmings- en koelplafondsystemen Clean air solutions Zehnder ComfoAir E Technische specificaties Zehnder ComfoAir E De energiebesparende WTW voor de woningbouw.

Nadere informatie

Swegon GOLD RX/HC. luchtbehandelingsunit met geïntegreerde warmtepomp, de alleskunner voor ventilatie, verwarming en koeling! Als het om lucht gaat.

Swegon GOLD RX/HC. luchtbehandelingsunit met geïntegreerde warmtepomp, de alleskunner voor ventilatie, verwarming en koeling! Als het om lucht gaat. Swegon GOLD RX/HC luchtbehandelingsunit met geïntegreerde warmtepomp, de alleskunner voor ventilatie, verwarming en koeling! Als het om lucht gaat. AUERHAAN Als het om lucht gaat. Auerhaan Klimaattechniek

Nadere informatie

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering -systeem Verwarming Koeling Ventilatie Filtering - systeem nog eenvoudiger ventileren Voor een optimaal binnenklimaat is continue ventilatie onontbeerlijk. Hiervoor wordt verse buitenlucht toegevoerd en

Nadere informatie

Units van de Resolair 64 en 68 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem

Units van de Resolair 64 en 68 serie behalen door het regeneratieve warmteterugwinningssysteem Comfort klimaatunit met hoogrendements regeneratieve accupakketten Heeft betrekking op de Menerga Air uitvoering, info op blz. 6. U kunt de geldigheid van het certificaat controleren op: www.eurovent-certification.com

Nadere informatie

Dee Fly Cube 300 en 370. Balans ventilatie systeem met warmteterugwinning

Dee Fly Cube 300 en 370. Balans ventilatie systeem met warmteterugwinning V E N T I L A T I E Dee Fly Cube 300 en 370 Balans ventilatie systeem met warmteterugwinning 2 Eenvoudig en sober ontwerp Perfecte integratie in de woning Het principe van ventilatie met dubbele luchtstroom

Nadere informatie

Voor een comfortabel binnenklimaat CENTRAAL VENTILATIESYSTEEM VOOR COLLECTIEVE WONINGBOUW KANTOREN EN SCHOLEN

Voor een comfortabel binnenklimaat CENTRAAL VENTILATIESYSTEEM VOOR COLLECTIEVE WONINGBOUW KANTOREN EN SCHOLEN Voor een comfortabel binnenklimaat CENTRAAL VENTILATIESYSTEEM VOOR COLLECTIEVE WONINGBOUW KANTOREN EN SCHOLEN CENTRAAL VENTILATIESYSTEEM PAGINA 2 CENTRAAL VENTILATIESYSTEEM VOOR COLLECTIEVE WONINGBOUW,

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918

Warmteterugwinunit Zehnder WHR 918 Belangrijke kenmerken Compacte afmetingen (558 x 680 x 299 mm) Energielabel A Sturing met meerdere sensoren energielabel A + Links/rechts uitvoering in één unit Voorzien van vier boven aansluitingen en

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie, Warmteterugwinning Radiaalventilator Adaptieve WRG-Klep Toevoer-, afvoer- en recirculatie-unit met warmtewisselaar en warmteterugwinning voor

Nadere informatie

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven

Plate Box 95. Energie recuperator met tegenstroom wisselaar Plate Box 95. Troeven met tegenstroom wisselaar Plate Box 95 Plate Box 95 met laag verbruik motor Zeer geringe hoogte, voor inbouw in vals plafond Wisselaar Tegenstroom Motor Laag verbruik Batterij électrisch Warmwater Change

Nadere informatie

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV

Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Luchtbehandelingskast LTV en LTVN LTV Omschrijving: De Bovema luchtbehandelingskasten type LTV en LTVN (koudebrugvrij en 50 mm geisoleerd) zijn ontworpen voor ruimteventilatie, verwarming, koeling, warmteterugwinning,

Nadere informatie

FLEXY EC ZEER EFFICIËNTE ROOFTOP. 85-234 kw. lennoxemea.com LUCHTGEKOELD ALLEEN KOELING/WARMTEPOMP/ GAS/DUAL FUEL

FLEXY EC ZEER EFFICIËNTE ROOFTOP. 85-234 kw. lennoxemea.com LUCHTGEKOELD ALLEEN KOELING/WARMTEPOMP/ GAS/DUAL FUEL FLEXY EC ZEER EFFICIËNTE ROOFTOP LUCHTGEKOELD ALLEEN KOELING/WARMTEPOMP/ GAS/DUAL FUEL 85-234 kw lennoxemea.com Energiebesparing door innovaties Gegarandeerd duurzame prestaties met edrive Bij een rooftop

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

Bij het opstellen van deze notitie zijn de volgende relevante documenten als uitgangspunten gehanteerd:

Bij het opstellen van deze notitie zijn de volgende relevante documenten als uitgangspunten gehanteerd: Project: Brede School Rembrandtkwartier te Rijswijk Projectnr.: 6.053 Datum: 20 februari 2017 Betreft: Ontwerpnotitie Ventilatie 1. UITGANGSPUNTEN Bij het opstellen van deze notitie zijn de volgende relevante

Nadere informatie

Gezonde, frisse lucht in huis

Gezonde, frisse lucht in huis Een buitengewoon binnenklimaat VENTILATIE VOOR WONINGBOUW Gezonde, frisse lucht in huis EEN HELDERE KIJK OP VENTILATIE Heerlijk, continu frisse lucht in mijn werkkamer. Zo kan ik goed geconcentreerd thuis

Nadere informatie

Auerhaan geeft lucht......frisse lucht Frisse scholen en kinderdagverblijven

Auerhaan geeft lucht......frisse lucht Frisse scholen en kinderdagverblijven Auerhaan geeft lucht......frisse lucht Frisse scholen en kinderdagverblijven Auerhaan geeft lucht...... met warmteterugwinning Alarmerende binnenluchtkwaliteit Omdat we meer en meer isoleren en alle kieren

Nadere informatie

De Home Supply Unit (HSU)

De Home Supply Unit (HSU) e ome Supply Unit (SU) Thermo Air is een Nederlands producent van hoogwaardige luchtbehandelingsproducten e ome Supply Unit (SU) e SU wordt net zoals een radiator op een CV-combiketel of stadsverwarming

Nadere informatie

Luchtbehandelingscentrales

Luchtbehandelingscentrales Luchtbehandelingscentrales VKT Plus: LBK volledig naar wens aan te passen, inclusief standaard regeling Al het goede van de VKT inclusief geïntegreerde regeltechniek, bedrading en leidingen. www.oc-verhulst.nl

Nadere informatie

HRC-225. De meest compacte balansventilatie voor woningbouw

HRC-225. De meest compacte balansventilatie voor woningbouw HRC-225 De meest compacte balansventilatie voor woningbouw HEALTHLINE HRC-225 Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning * NIEUW BESPAAR ENERGIE COMPACT * Bij het toepassen van 2 CO2 sensoren KLEIN

Nadere informatie

De kunst van het ventileren

De kunst van het ventileren Cobra HR-WU De kunst van het ventileren Vier standaard types - complete regeling en bediening - zeer gebruikersvriendelijk www.ihb.nl De kunst van het ventileren De kunst van het ventileren Bij het R-vent

Nadere informatie

Duurzame woningverbetering

Duurzame woningverbetering Duurzame woningverbetering Op weg naar energieneutraal Houten, 20 februari 2017 Kees Stap Gemiddelde energierekening Maandrekening Gemiddeld energieverbruik jaar 15% 1500 m3 aardgas 5% 80% verwarming warmwater

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume.

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume. BROCHURE Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325 Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform www.codume.eu EEN VERFRISSEND GEZOND BINNEN- MILIEU, OPTIMAAL WOONCOMFORT EN OOK

Nadere informatie

Bruto Prijslijst WTW-HR Ventilatie units CFL - CGL - CKL Uitgave januari 2014

Bruto Prijslijst WTW-HR Ventilatie units CFL - CGL - CKL Uitgave januari 2014 Het merk voor energiesystemen Bruto Prijslijst WTW-HR Ventilatie units CFL - CGL - CKL Uitgave januari 2014 Web: www.wolf-energiesystemen.nl, Email: info@wolf-energiesystemen.nl, Tel. 038-33 35 086 WOLF

Nadere informatie

EEN PERFECT BINNENKLIMAAT

EEN PERFECT BINNENKLIMAAT EEN PERFECT BINNENKLIMAAT MET DE JUISTE SYSTEEMOPLOSSING Een per fect afgestemde systeemoplossing zorgt er voor dat we ons het hele jaar prettig, gezond en ontspannen voelen in ons huis NEGENTIG PROCENT

Nadere informatie

Next Generation Comfort Control

Next Generation Comfort Control Next Generation Comfort Control Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat met het Fairtype klimatiseringssysteem thuis school kantoor industrie Vier seizoenen een aangenaam binnenklimaat Dat de wereld

Nadere informatie

Hoog Rendement Warmteterugwinning

Hoog Rendement Warmteterugwinning ! ZEER HOOG THERMISCH RENDEMENT >90%! ENERGIEBESPAREND! COMFORTVERHOGEND! LANGE LEVENSDUUR! 45MM KOUDEBRUG VRIJE PANELEN VOLGENS BRANDKLASSE B1! COMPLETE LOGIC-200 REGELING Balans in comfort en gezondheid

Nadere informatie

+ + WERKINGSPRINCIPE. Met een volledig gamma van 2 oplossingen past Arianext zich aan elke installatieconfiguratie aan:

+ + WERKINGSPRINCIPE. Met een volledig gamma van 2 oplossingen past Arianext zich aan elke installatieconfiguratie aan: WERKINGSPRINCIPE De Arianext oplossingen verzekeren de productie van verwarming en sanitair warm water. Ze bestaan uit twee modules: > De buitenmodule : deze haalt, zelfs hartje winter, de energie uit

Nadere informatie

HRup serie. Warmterecuperatie units met dubbele luchtstroom en hogerendementsventilatoren. Naar boven gerichte luchtkanaalaansluitingen.

HRup serie. Warmterecuperatie units met dubbele luchtstroom en hogerendementsventilatoren. Naar boven gerichte luchtkanaalaansluitingen. HRup serie Warmterecuperatie units met dubbele luchtstroom en hogerendementsventilatoren. Naar boven gerichte luchtkanaalaansluitingen. Beschrijving De HRup serie is een gamma van mechanisch gecontroleerde

Nadere informatie

Productcatalogus INDUCTAIR

Productcatalogus INDUCTAIR 008/09 Productcatalogus Productcatalogus INDUCTAIR Providing indoor climate comfort Inductair 0,4,7 kw Inductie-units voor of pijps systemen Inleiding tot de productlijn De Lennox INDUCTAIR inductieunits

Nadere informatie

Swegon en Lemmens. Luchtbehandelingsunits met WTW, met meer dan 100 modellen het meest uitgebreide programma! Als het om lucht gaat.

Swegon en Lemmens. Luchtbehandelingsunits met WTW, met meer dan 100 modellen het meest uitgebreide programma! Als het om lucht gaat. Swegon en Lemmens Luchtbehandelingsunits met WTW, met meer dan 100 modellen het meest uitgebreide programma! Als het om lucht gaat. AUERHAAN Als het om lucht gaat. Auerhaan Klimaattechniek is een ervaren

Nadere informatie

Verhulst Agri. VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie. Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver

Verhulst Agri. VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie. Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver Verhulst Agri VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver Moderne glastuinbouwbedrijven zijn steeds meer bezig met verduurzaming en energiebesparing.

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

Installatie overzicht bij EPC-concepten

Installatie overzicht bij EPC-concepten Installatie overzicht bij EPC-concepten Dit boekje geeft een overzicht van de belangrijkste installaties zoals die nu op de markt aanwezig zijn. PelserHartman probeert u een zo volledig mogelijk overzicht

Nadere informatie

Warmteterugwinunit Renovent Excellent

Warmteterugwinunit Renovent Excellent Warmteterugwinunit Renovent Excellent Goede ventilatie draagt bij aan het wooncomfort en de gezondheid. Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan goede ventilatiemogelijkheden in alle jaargetijden. Ook

Nadere informatie

Energy Recovery Ventilator. Ventilatie met warmteterugwinning

Energy Recovery Ventilator. Ventilatie met warmteterugwinning Energy Recovery Ventilator Ventilatie met warmteterugwinning Energy Recovery Ventilator (ERV) Energie-efficiënt en ecologisch Deze ventilator met warmteterugwinning biedt een maximaal comfort en heel wat

Nadere informatie

CLIMA OFFICE. hoeveelheid afgevoerde lucht wordt in balans met de toevoerlucht

CLIMA OFFICE. hoeveelheid afgevoerde lucht wordt in balans met de toevoerlucht CLIMA OFFICE Hou het binnenklimaat van een gebouw onder controle, op een economische en belastingsgebaseerde manier, eventueel met een vleugje koeling, dat is het uitgangsprincipe. Onze reeks Envistar

Nadere informatie

Introductie van de nieuwe Un

Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe Un Introductie van de nieuwe UniTrane ventilatorconvector En de expertise erachter onderneming die wor Van een onderneming die wordt gedreven door uw visie Zoals de meeste succesvolle

Nadere informatie

verwarming atie ventil co & air in één systeem!

verwarming atie ventil co & air in één systeem! g min r a verw latie i t n ve rco & ai n in éé em! e t s sy Het perfecte binnenklimaat voor u, en steeds zuivere lucht in huis Hoogwaardige materialen, geavanceerde componenten en innovatieve productietechnieken.

Nadere informatie

Itho Daalderop Klasse-ventilatie. optimaal. schoolklimaat

Itho Daalderop Klasse-ventilatie. optimaal. schoolklimaat Itho Daalderop Klasse-ventilatie optimaal schoolklimaat Klasse-ventilatie DCW unit - Automatische ventilatieregeling op basis van CO2-metingen - Hoog rendement en energiezuinig - Comfortabele frisse luchttoevoer

Nadere informatie

Systeemoplossingen. Hotel

Systeemoplossingen. Hotel Systeemoplossingen Hotel Het ik-ben-thuis-gevoel Elke gast voelt zich onmiddellijk thuis in uw hotel. De fluisterstille en eenvoudig te bedienen technologie van Kampmann bezorgt iedereen een gevoel van

Nadere informatie