Bewoners Vereniging Schiedam-West

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bewoners Vereniging Schiedam-West"

Transcriptie

1 Adres Sticker Bewoners Vereniging Schiedam-West BVSW-blad voor leden en belangstellenden 4e kwartaal.2008 Gelukkig Kerstfeest en een voorspoedig 2009 Voorwoord: - voorzitter...blz. 3 Uitnodiging Nieuwjaars receptie Kerstverhaal Pieter en Sint Fabriplein/ERKER Particulieren woning verbetering Nieuwe Boekhoudster BVSW St. Pintillie Ziekenhuis B.K.Laan van de bestuurstafel blz. 5 blz. 7 blz. 9 blz blz. 12 blz. 13 blz blz 17 Klein dierenfestijn Mijn inziens Collwest Verkiezing vrijwilliger 2008 Licht blauwe brigade Mededeling Halloween Frans Halsplein TOS Achterflap Afscheid Adverteerder Met dank aan onze adverteerders blz. 19 blz. 21 blz. 23 blz. 25 blz blz. 29 blz 31 blz 33 blz. 35 blz 37

2

3 voorwoord Van de voorzitter, Allereerst een warm welkom voor de werkgroep ziekenhuislocatie. Deze werkgroep is geïntegreerd in de BVSW en behartig de belangen voor de bewoners rondom het oude ziekenhuis. Uit deze groep wordt een of twee leden gekozen die het bestuur komen ondersteunen. Naar aanleiding van het stukje van Jan Oliekan is er een gesprek geweest met de heer Waardenberg over de veiligheid in onze omgeving. Ondanks kleine meningsverschillen was dit een verhelderend gesprek en blijven we in overleg. Er zijn twee bewonersavonden geweest betreffende de Huismanstraat. Woonplus heeft hier tekst en uitleg gegeven. Het waren hectische avonden met veel vragen en weinig antwoorden. De meeste bewoners gingen onbevredig naar huis en blijven met veel vragen achter. Voor de mensen die zich hebben opgegeven in de praatgroep een grote klus om iedereen op een lijn te krijgen. Project 213+ kabbelt voort en draait niet zoals veel bewoners zouden willen. Er is binnenkort een gesprek met de aannemer en het resultaat hoort U later. Ook de werkgroep Huisman is van start gegaan en het eerste gesprek tussen de partners is begin januari Onze boekhouder Leo de Lorijn heeft zijn functie opgegeven en overgedragen aan Ina Visser. Het bestuur is Leo veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet en zijn kennis. Wij zullen hem dan ook missen en hopen in de toekomst nog gebruik van zijn kennis te kunnen maken. Het bestuur wenst Ina veel succes en heten haar welkom bij de BVSW. Voor volgend jaar staan er ontzettend veel items op het programma en staat er veel te gebeuren in West wat een zware belasting voor het bestuur wordt. Als er mensen zijn die de BVSW een warm hart toedragen en een uurtje over hebben, kom dan in een werkgroep of kom eens kennis maken met onze werkzaamheden. De koffie staat klaar. Langs deze weg wil ik dan ook alle bestuursleden en werkgroepen bedanken voor hun tomeloze inzet van het afgelopen jaar. Ik wens een ieder die de BVSW een warm hart toedraagt prettige feestdagen en een gezond 2009 toe. Uw voorzitter, Harry Visser B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 3 B.V.S.W.

4 radvertenties Onderhouds- en loodgietersbedrijf H.van Eldert B.V. Loodgieters werkzaamheden riool -gas- water lood - zink - dak bedekkingen kunststofkozijnen centraleverwarming pannendaken Tevens levering van alle loodgietersbenodigdheden. Tel: Fax: Laan van Spieringshoek LM Schiedam Snackbar-Partyservice van der Ree Rembrandtlaan 83 B 3117 VG Schiedam Cairostraat BB Rotterdam E Van der Ree Horeca Telefoon: Mobiel: Of kom even langs in een van onze zaken Restaurant In De Gouden Ree In De Gouden Ree Terras Zaal In De Gouden Ree Snackbar van de Ree Z Van Der Ree Horeca B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 4 B.V.S.W.

5 wijkcentrum de Erker Op maandag 5 januari 2009 houden de BVSW & wijkcentrum de Erker een gezamenlijke Nieuwjaarsreceptie van uur tot uur in het wijkcentrum Alle bezoekers van de Erker en leden van de BVSW worden uitgenodigd, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar het beste voor het nieuwe jaar en de wijk te wensen. U komt toch ook!

6 radvertenties Grote collectie meubels en slaapkamers Tapijt, vinyl, gordijnen vitrage en zonwering St. Liduinastraat 52a 3117 CT Schiedam B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 6 B.V.S.W.

7 Kerst verhaal Kerstsprookje. Kerstsprookje anno Er was eens een klein landje aan zee waar alleen maar kaaskoppen woonden. Het ging heel goed met dat landje aan de Noordzee, iedere kaaskop had werk, geld en een mooi huis. Werk was er volop dus konden de kaaskoppen het schoonste en best betaalde werk uitzoeken en daar door heel luxueus leven. Maar toen kwam er een groot probleem,de kaaskoppen voelden zich te goed om nog dom en vies werk en onderbetaald werk te doen. Weet je wat dachten de bazen van de kaaskoppen,een paar landjes verder wonen volkjes waar armoede en honger heerst en waar geen werk is voor iedereen. Dus werden er uit die landjes gekleurde koppen gehaald om het werk te doen waar de kaaskoppen zich te goed voor voelden. De kaaskoppen keken nog al neer op de gekleurde koppen die hard werkten en het geld dat zij verdienden naar hun familie stuurden om daar eten te kunnen kopen. Na een aantal jaren ging het niet meer zo goed in dat landje aan de zee,veel kaaskoppen hadden geen werk meer en dus ook geen geld om rijk te kunnen leven en wat deden ze toen? Juist, ze gaven de gekleurde koppen er de schuld van dat het zo slecht ging in hun landje. Dat was niet eerlijk, ze hadden zelf die gekleurde koppen hierheen gehaald omdat ze zelf te trots waren om vieze en slechtbetaalde baantjes te nemen. Gelukkig dachten niet alle kaaskoppen er zo over, want zij waren goede vrienden met de gekleurde koppen geworden die nu samen met hun familie in dat landje woonden en zich daar al aardig thuis voelden. Later leerden de kaaskoppen en de gekleurde koppen heel gelukkig en tevreden met elkaar samen te leven. Einde van dit sprookje,misschien wordt het nog eens werkelijkheid, heel misschien. Wilma. B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 7 B.V.S.W.

8 advertentie echt waar jaar... Alex met de schaar. Kappers Schretzmeyer Alex en Wim Aleidastraat 56b 3117 DJ Schiedam tel: Bilderdijkstraat SN R.Dam tel: Milieuklachten Klachten over; geluid-, stank- of stofoverlast door bedrijven kunt u dag en nacht terecht bij de DCMR. De meldkamer onderzoekt (mogelijkerwijs) direct de klachten. Wordt de oorzaak van de klacht gevonden, dan probeert het bedrijf direct maatregelen treffen. U kunt uw milieuklacht doorgeven: via telefoon (010) of via het milieuklachtenformulier Alleen met meldingen kunnen wij wat beginnen. Wij zouden het op prijsstellen als de klacht ook aan de BVSW wordt doorgeven. BVSW-milieugroep of In het kader van het recent afgesloten convenant is afgesproken dat u bij geuroverlast, waarvan u vermoedt dat dit samenhangt met aktiviteiten bij de firma Huiman, direckt contact op-te-nemen met de firma Huisman, het is altijd verstandig dit te doen naast u melding bij de DCMR en de BVSW. telefoon B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 8 B.V.S.W.

9 Sint en Piet PIETENMIDDAG OP HET FABRIPLEIN Met de gure wind door de bomen van het Fabriplein waaiend, was het de vraag of er donderdagmiddag 27 november wel kinderen zouden komen spelen op de Pietenmiddag. Maar gelukkig: waar muziek en natuurlijk de medewerkers van TOS zijn daar komen kinderen als vanzelf. TOS had een paar leuke spelletjes uitgezet, de kinderen waren er dus ook, maar.die Pieten. Waar bleven die nou?? Met zwaailichten en sirenes werden zij door twee politiewagens afgezet. Verdeeld over de groepen kinderen hebben zij allemaal het spelparcours gespeeld. Het werd een waar feest met een lekkere beker warme chocolade melk en natuurlijk een cadeautje op het eind. SINT IN DE ERKER Een week later waren de Pieten weer druk bezig in West en wel in de Erker. In hun vertrouwde rol als hulp van Sinterklaas. De kinderen uit de groepen tot en met vier waren in een mooi versierde zaal de mooiste sinterklaasliedjes aan het oefenen toen er opeens stevig op de deur werd gebonkt. En ja hoor, daar kwamen de Pieten weer en ook de Sint was er bij. Met bonzend hart spraken ze honderduit met de grote kindervriend die voor iedereen aandacht en tijd had. En volop strooigoed en weer een leuk cadeautje! De oudere kinderen vermaakten zich in de gymzaal met Apenkooien, maar ook voor hen had de Sint even tijd. Terwijl de Pieten zich van hun beste kant lieten zien was de gymzaal binnen de kortste keren vol met snoepgoed. Maar natuurlijk was ook hier voor elk kind een cadeau. En zo ging iedereen na een zeer geslaagd feest weer richting huis stilletjes al weer uitkijkend naar volgend jaar. Want dan zal er zeker weer een groot Sinterklaasfeest zijn. Bewoners Vereniging Schiedam-West Infowinkel: Dinsdag en Donderdag uur, Inloopspreekuur: Maandagavond uur. Voor hulp en advies rond wonen/huren, klachten afhandeling, ondersteuning van buurten bij gemeentelijke plannen en wijkbeheerzaken. Wilt u lid worden? voor 7 euro bent U een heel jaar lid. girorekening t.n.v. penningmeester BVSW. B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 9 B.V.S.W.

10 WG-PWV. 3 e fase particuliere woningverbetering De wethouder geeft het startsein voor de uitbreiding. Op 30 oktober was het eindelijk zover: de derde fase voor de particuliere woningverbetering is officieel van start gegaan. Al in 2007 is door de gemeenteraad besloten tot het uitbreiden van het aantal woningen dat in aanmerking komt voor woningverbetering. De particuliere woningverbetering is al enkele jaren bezig. Op 30 oktober was het eindelijk zover: de derde fase voor de particuliere woningverbetering is officieel van start gegaan. Al in 2007 is door de gemeenteraad besloten tot het uitbreiden van het aantal woningen dat in aanmerking komt voor woningverbetering. De particuliere woningverbetering is al enkele jaren bezig. Een kleine terugblik naar de geschiedenis van de particuliere woningverbetering is hier zeker op zijn plaats. In 2003 wordt in de gemeente Schiedam gestart met de particuliere woningver-betering, dat wat wij nu de eerste fase noemen. Het aantal woningen bedraagt Alle woningen onder deze fase vallen onder de actieve aanpak, wat inhoudt in dat iedere eigenaar persoonlijk wordt benaderd. De eerste fase gaat zeker niet zonder slag of stoot van start; eigenlijk kunnen wij rustig spreken van een turbulente start! In 2004 worden de signalen van de eigenaren zo sterk (in het bijzonder in West) dat de voortgang van het project ernstig gevaar loopt. Het draagvlak ver-dwijnt zienderogen, de mensen hebben steeds meer kritiek op de wijze waarop de regelingen worden uitgevoerd en ook de rapportage schiet ernstig te kort. Zo zeer zelfs dat de bewonersorganisatie West stevig aan de bel trekt. Op initiatief van de BVSW en de gemeente wordt in april 2004 een overleg georganiseerd. Ook de twee andere betrokken bewonersorganisaties worden hiervoor uitgenodigd. In het gesprek wordt voor alle betrokken duidelijk dat op deze wijze doorgaan geen zin heeft. Het roer moet worden omgegooid. Ook zijn zij het er over eens dat vervolgbijeen-komsten nodig zijn. Zo ontstaat de werkgroep Particuliere Woningverbetering, kortweg WG-PWV. Gezamenlijk slagen zij erin het tij te keren. Als eerste wordt de communicatie naar de bewoners/eigenaren verbeterd. Periodiek verschijnt nu de nieuwsbrief. Het volgende punt is het transparant maken van de organisatie, waarin ook de rol van de gemeente goed uiteengezet wordt. Daarnaast wordt veel energie gestoken in de rapportage. De wijze van rapportage wordt tegen het licht gehouden. Verschillende bureaus hanteren verschillende rapporten. Ook de wijze van uitvoering verschilt enorm. Foute BOR-rapporten worden hersteld en het overleg wordt verbeterd. Met deze aanpak neemt langzaam maar zeker het draagvlak toe. Zo zeer zelfs dat de politiek besluit, het aantal woningen in de aanpak tweemaal uit te breiden. In de tweede fase is er naast de actieve aanpak B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 10 B.V.S.W.

11 vervolg ook een passieve aanpak. Bij de laatste aanpak kunnen de eigenaren op vrijwillige basis meedoen. En in de praktijk gebeurt dit dan ook, want ook de eigenaren zien het belang in van een goede woning. Een goede woning levert een belangrijke bijdrage aan de leefomgeving. Nu komen wij aan bij de derde fase, waarin het aantal woningen voor de actieve aanpak verder wordt uitgebreid. De uitbreiding gaat over woningen in de wijken Oost, West en Zuid, maar nu ook over het Centrum. Nieuw in de derde fase is het gratis milieuadvies. Eigenaren kunnen hiermee precies zien in hoeveel tijd zij de kosten van energiebesparende maatregelen terug kunnen verdienen door een lagere energienota. Wethouder Y.J. Haan (van onder andere Volkshuisvesting) heeft na het welkomstwoord, gehouden door de voorzitter van de werkgroep PWV, op donderdag 30 oktober op feestelijke wijze het startsein voor fase 3 gegeven. De wethouder is onder meer ingegaan op het project particuliere woningverbetering, de moeizame start hiervan en het succes dat het nu aan het worden is. Vervolgens reikt hij een symbolische trofee uit aan de Vereniging van Eigenaren van de Bosboomlaan 10 t/m 20. De gemeente Schiedam zal 500 euro storten in het onderhoudsfonds van deze VvE. De eigenaren zijn samen gericht en actief bezig met het onderhoud van de woningen. De leden vergaderen regelmatig, de financiën zijn op orde, waardoor de VvE een reserve opbouwt, kortom: de VvE Bosboomlaan 10 t/m 20 is een voorbeeld-vve. VvE-voorzitter R. van Duppen zal aanwezig zijn om de trofee in ntvangst te nemen. Doordat zij tegen 1,5% goedkoop kunnen lenen is de milieu-investering, zoals een zuinige cv-ketel of dubbel glas, sneller terug verdiend. Ook blijkt dat een aantal eigenaren, die in fase twee als passief werden aangemerkt, nu alsnog als actief worden benaderd. Er zijn eigenaren (die nu actief benaderd gaan worden) die op eigen kosten het BOR-rapport hebben laten maken. Het zou niet goed zijn, deze eigenaren te laten opdraaien voor deze kosten. Tijdens de officiële opening zijn enkele van deze eigenaren bedankt voor hun inzet. Als blijk van waardering krijgen zij hun kosten middels tegoedbonnen vergoed. De bewonersorganisaties pleiten voor een vervolg op het verbeteren van de particuliere woningen en de woonomgeving. Het verbeteren van woningen stopt niet wanneer de drie fasen eindigen. Het is daarom van groot belang, verder naar de toekomst te kijken. Rob Tas Werkgroep PWV met dank aan E. Karssenboom voor de foto s B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 11 B.V.S.W.

12 bvsw boekhoudster Hallo lezers van het B.V.S.W blad, Hier een klein stukje van mij. Ik zal me even voorstellen aan degenen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Ina Visser, jawel de dochter van jullie voorzitter Harry. Ik ben nog net 37 jaar (ligt eraan wanneer dit boekje uit komt)ik heb 2 kinderen van 17 en 15 jaar en ben gescheiden. Ik heb een relatie en woon gedeeltelijk in Schiedam en gedeeltelijk in Maassluis. Een paar jaar terug heb ik een anderhalf jaar in het bestuur bij de B.V.S.W. gezeten. Ik ben/was een totaal groentje op dat gebied en toch wilde ik mij nuttig maken voor onze wijk. Door mijn privé omstandigheden kon ik helaas naar mijn mening te weinig tijd er in steken waardoor ik ben gestopt met het bestuur. Wel ben ik, als het bestuur mij dat vroeg,blijven notuleren op onder andere bv. de ledenvergadering. Vlak voor de laatste ledenvergadering heeft men aan mij gevraagd of ik weer in het bestuur wilde komen en dan in de functie van penningmeester. Ik heb aangegeven dat ik zeker bereid ben om te helpen maar niet in het bestuur omdat ik gewoonweg te weinig tijd naar mijn zin aan de vereniging kan geven. Ik ben toen als ondersteunend lid aan de leden voorgesteld. De huidige penningmeester heeft al een poos terug aan gegeven om te stoppen met zijn functie, dus het probleem was er nog steeds. Nu ga ik de financiële kant van de vereniging doen en Wilma de ledenadministratie. Samen met behulp van Gerard en Tinus moet het ons lukken om het penningmeesterschap in goede banen te blijven houden. Om inzicht in het penningmeesterschap en de pc te krijgen ben ik samen met Gerard 2 dagen in Houten op boekhoud cursus geweest. Wilma kon helaas door ziekte niet met ons mee. Die 2 dagen waren heel intensief maar we hebben er heel wat opgestoken. Doordat ik ooit op school boekhouden gehad heb was het een prima opfrissing en heb ik een heel goed inzicht gekregen in het programma wat de vereniging gebruikt. Heeft u misschien net als ik, niet heel veel tijd maar toch nog iets van uw tijd over kom dan gerust even langs op ons spreekuur. De vereniging kan best wel wat hulp uit de wijk gebruiken. Al is het maar een uurtje, elke minuut die u aan de vereniging geeft is welkom!! Ik hoop dat ik in de toekomst veel voor onze vereniging kan gaan betekenen. Hopelijk tot ziens bij de B.V.S.W, vriendelijke groet, Ina Visser B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 12 B.V.S.W.

13 ingekomen post Hallo allemaal Graag wil de Stichting Pintilie jullie weer op de hoogte houden van het werk dat we met zijn allen aan het doen zijn. Het is de bedoeling dat we in de eerste week van December naar Roemenie en Litouwen gaan met een transport hulpgoederen. Dit is dan zoals wij het al jaren noemen het Kersttransport dit is dan het laatste transport van het jaar Bij dit transport doen we dan ook altijd levensmiddelen pakketten,en cadeaus voor kinderen,gewoon hele simpele dingen,niks met batterijen of stroom,want dan moeten wij met elk transport zorgen voor nieuwe batterijen. Ook schoolspullen zijn van harte welkom. Als u iets wilt brengen,of iets wilt laten ophalen bel dan even met, en Els Bosch staat u graag te woord,of de vrijwilligers komen nog steeds graag bij u langs. Verder willen wij u allemaal bedanken voor u hulp en steun in het afgelopen jaar. Wij wensen u allemaal hele fijne Kerstdagen,en een goed maar vooral gezond 2009 toe. En wij hopen dat we ook in het nieuwe jaar weer een beroep op u hulpvaardigheid mogen doen. Paul en Els Bosch, en alle vrijwilligers van Stichting Pintilie. B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 13 B.V.S.W.

14 Ziekenhuisbuurt Spookziekenhuis BK-laan Het einde van het ziekenhuis aan de BK-laan is inzicht. Dit zorgt voor grote veranderingen voor de buurtbewoners. Maanmannen in witte pakken met maskers, een als tent ingepakt ziekenhuis, vrachtwagens die af- en aan-rijden, bomen die sneuvelen onder het geraas van de kettingzaag, een tikkende vliegtuigbom gedropt in 1943 die kan afgaan en een manshoog hek dat het terrein het komende jaar afsluit, zijn enkele van de zichtbare veranderingen De voorlaatste dag van het jaar-, 30 december, is gekozen om de patiënten van het ziekenhuis aan de BK-laan te verhuizen naar hun nieuwe onderkomen. Dat is een megaoperatie die om militaire precisie vraagt: het vervoeren van aan hun bedden gekluisterd patiënten. Als de patiënten vertrokken zijn, is het ziekenhuis niet langer een 24-uursbedrijf. Alleen ondersteunende afdelingen werkzaam tijdens de dagdienst, zoals de technische dienst en administratie, blijven tot medio maart in het oude ziekenhuis gevestigd. Vanaf 31 december staat een groot deel van ziekenhuis: kubieke meter leeg. Het ziekenhuisterrein is vanaf dat moment omgeven door een hek en moet voorkomen dat dak- en thuislozen, koperjagers en eventuele nieuwsgierige types het gebouw binnentreden. De slopers komen pas in acties als de laatste medewerkers het oude ziekenhuis medio maart hebben verlaten. Sloop asbest De sloop van het uit 1969 stammende gebouw gaat in diverse fasen. De jaren zestig berucht om het veelvuldig gebruik van asbest, heeft ook hier in dit gebouw zijn asbestsporen nagelaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de vezelgeometrie, de lengte en diameter van asbest, bij inademing verantwoordelijk is voor het veroorzaken van kanker. (Sinds 1993 is het gebruik van asbest in Nederland verboden). Asbestsanering is dus niet zonder risico en gaat gepaard met strenge veiligheidseisen. Het gebouw is volledig ingepakt en de saneerders zijn gehuld in witte pakken en voorzien van maskers. De asbestverwijdering vindt plaats onder een luchtdichte asbesttent en zal vijf maanden duren. Tussentijds zal de Arbeidsinspectie de werkzaamheden en zorgvuldigheid controleren. Na juni zal pas met de grote sloop van het gebouw worden begonnen die tot maart 2010 zal voortduren. Vliegtuigbom De EOD (Explosieve Opsporingsdienst) heeft geconcludeerd dat er mogelijk een vliegtuigbom ligt op het terrein van het Vlietland Ziekenhuis. Tijdens het bombardement op 31 maart 1943 zijn enkele bommen in Schiedam terechtgekomen. Frank Barink van het Bureau Saricon, gespecialiseerd in het opsporen van explosieven, heeft nader onderzoek gedaan naar blindgangers (niet ontplofte bommen) op en rond het ziekenhuis terrein. Saricon komt in tegenstelling tot de EOD tot de conclusie dat er geen vliegtuigbom ligt. Het onderzoek van Saricon, bestaande uit onder meer luchtfoto-interpretaties, archiefonderzoek bij de RAF en de universiteit van Wageningen, toont aan dat destijds twee bom- B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 14 B.V.S.W.

15 vervolg men zijn ontploft. Een trof het keukengebouw van het ziekenhuis en een andere bom trof een villa aan de Charlotte de Bourbonstraat. Er zijn geen sporen van kraters gevonden op het terrein, een aanwijzing voor de inslag van een blindganger. Getuigenverklaringen afkomstig uit Schiedamse kronieken bevestigen dit beeld dat de volledige lading van de B17, bestaande uit zes bommen, niet allemaal bij het ziekenhuis zijn gedropt. Maar dat het hier door de wind afgedreven bommen betreft die oorspronkelijk bestemd waren voor Rotterdam. Bomenkap Van de plannen om zo veel mogelijk bomen te behouden op en rond het ziekenhuisterrein is in de praktijk weinig te merken. Tijdens een inventarisatie van een bomendokter van de ONS is een groot deel van de bomen, zo n zeventig procent, als ziek, zwak en misselijk aangemerkt. En dat betekent actieve euthanasie: de kettingzaag. Voor deze bomen is een kapvergunning aangevraagd. De bomen die het eerst zullen worden geruimd, vanaf 15 januari (!) zijn de bomen die de sloper in de weg staan en een indicatie hebben gevaar voor de omgeving (omvallen tijdens storm). De volgende serie bomen (de kapvergunning is een jaar geldig) komt aan bod na de sloop: als de bomen de nieuwbouwplannen in de weg zullen staan. De BVSW onderneemt actie en maakt bezwaar tegen de kapvergunning. Verzakkingen De bouw van het oude Vlietlandziekenhuis in de zestiger jaren heeft geleid tot een aantal verzakkingen van woningen in de buurt. De wijk rust op een zandplaat die weer op veengrond rust. Bij grootscheepse sloop en nieuwbouw bestaat het gevaar van bodeminstabiliteit en daarmee het risico voor verdere verzakking. De aannemer van de sloop is door de gemeente verplicht om alle woningen in de eerste ring te schouwen. De eerste ring omvat de woningen BK-laan 36 tot en met 88, Juliana van Stolbergstraat tot 18, Louise de Colignonstraat, Nassau Dillenburgstraat, Charlotte de Bourbonstraat, Anna van Burenstraat en de Warande 13 tot aan de BK-laan. Een gecertificeerd en onafhankelijk bureau fotografeert de gevelconstructie en kozijnen en legt eventuele scheurvorming vast. Dat geldt ook voor verzakkingen van de grond. Deze inventarisatie, een zogenaamde nulmeting-rapportage, wordt gedeponeerd bij een notaris en zal bij eventuele claims dienstdoen als bewijsmateriaal. Een kopie van deze rapportage ligt voor de bewoners ter inzage in de bouwkeet van de toezichthouder bureau Oesterbaai. De afvoer van tweehonderdduizend kuub steen, beton, metselwerk, glas, staal en hout is geen sinecure. Vrachtwagens zullen vanaf een bepaalde locatie op het ziekenhuisterrein vertrekken en langs een en dezelfde route rijden om zoveel mogelijk overlast te vermijden. De voorlopige transportroute is BK-laan, via Arij Prinslaan, Westfrankenlandsedijk naar de Vlaardingerdijk. De gemeente bepaalt de definitieve route. Door het intensieve vrachtverkeer bestaat ook het gevaar voor verzakkingen aan panden. Voor deze indirecte schade zijn nog geen voorzieningen getroffen. Om zo goed mogelijk op de toekomstige ontwikkelingen te kunnen inspelen heeft het Bewonerscomité Ziekenhuisbuurt zich aangesloten bij de BVSW en gaat verder als BVSW Werkgroep Ziekenhuisbuurt verder. De werkgroep krijgt een eigen interactieve website. De website heeft een informatief openbaar gedeelte en een gedeelte voor leden. Medio december start de website en het nieuwe adres.. B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 15 B.V.S.W.

16 interview radvertenties anti-grafitti 24-uurs service REINIGINGSTECHNIEKEN B.V. Voor informatie over onze werkzaamheden, foto s van onze mooiste projecten of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte: Kommiezenlaan AM Schiedam tel : of fax : B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 16 B.V.S.W.

17 Mededelingen Van de bestuurstafel. Dhr. Lorijn, beter bekend als Leo de Lorijn penningmeester van de BVSW. Leo, is als gezegd jaren lang actief geweest als de penningmeester van de BVSW, hij heeft dat door die jaren heen meer dan naar behoren gedaan. Leo was als penningmeester ook lid van het dagelijks bestuur, ook daarin heeft hij zich weten te manifesteren, en zijn sporen verdiend. Leo wist altijd zijn stempel op de vergadering te drukken en de zaken te wegen.. Leo heeft tweejaar geleden besloten zijn bestuursfunctie en het penningmeesterschap neer te leggen. Leo besloot na overleg met het bestuur nog wel de boekhouding voor de BVSW te willen blijven doen. Nu twee jaar later is het moment gekomen dat hij ook daar mee is gestopt, wij zullen hem als een kritisch maar vooral als een fervent bestuurder blijven zien. Mw. Ina Visser, Elders in het blad stelde zij zich al voor, Al eerder was zij bestuurslid van de BVSW, zij kent dus de vereniging. Wij hebben haar bereid gevonden de boekhouding op zich te nemen, wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk. Inmiddels heeft zij geslaagd een tweedaagse cursus doorlopen, bij de leverancier van het boekhoudprogramma dat bij de BVSW in gebruikt is. Dhr. Jan Alblas, De naam Alblas is niet vreemd, al vanaf de oprichting van de BVSW is de naam Alblas terug te vinden in onze archieven. Alblas, was een der mede oprichter van de Bewonersvereniging "Schiedam-West" Nu, Jan Alblas, zoon van de befaamde Alblas, te kennen heeft gegeven zich als bestuurslid voor de BVSW te willen inzetten, wordt deze traditie voortgezet. Bewonerscomité ziekenhuisbuurt, verder als "BVSW Werkgroep Ziekenhuisbuurt" Het Bewonerscomité Ziekenhuisbuurt, dat zich inspant voor de gezamenlijke belangen van de omwonenden van de ziekenhuislocatie aan de Burgemeester Knappertlaan, heeft samenwerking gezocht met de Bewonersvereniging Schiedam-West (BVSW) en gaat verder als werkgroep binnen deze bewonersvereniging. Het bestuur; bedankt Leo voor zijn inzet ten diensten van de BVSW. Het bestuur; heten Ina en Jan van harte welkom bij de BVSW. Het bestuur; verwelkomt het Bewonerscomité ziekenhuisbuurt binnen haar gelederen. Oproep, Op dinsdag 27 januari 2009 organiseert de BVSW Werkgroep Ziekenhuisbuurt (voorheen Bewonerscomité Ziekenhuisbuurt) haar eerste ledenvergadering in Wijkcentrum De Erker. Toegang is voor BVSW-leden die zich hebben aangemeld bij de Werkgroep Ziekenhuisbuurt (www.bvsw.nl). zie ook de nieuwe website; De secretaris. B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 17 B.V.S.W.

18 radvertenties VOOR AL UW STOFFERINGEN MEUBELSTOFFEERDERIJ J. Ruigrok Bilderdijkstraat 31 a Tel Mgr. Nolenslaan 694 Aleidastraat 62 b 3117 DK Schiedam Tel: Tel banketbakkerij Scholtes Voor al uw levensmiddelen Ruime sortering: Verse vleeswaren Tijdschriften Alle broodsoorten Rotmans Buurtsuper Westfrankelandsestraat AT Schiedam Tel: Glashandel De Kok B.V. Energieweg 21 b 3133 EB Vlaardingen Telefoon: , Fax: Goede klank voor spijs & drank Voor lunch, Diner & buffet P.J.Troelstralaan VD - Schiedam Tel.: Mob.: B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 18 B.V.S.W.

19 Klein Dieren Festijn Klein Dieren Festijn Julianapark, Schiedam 20 december vanaf tot uur In het verlengde van de Cultuur Borrel's heeft de gemeente Schiedam de kunstenaar Aris de Bakker gevraagd een tijdelijk lichtproject voor het Julianapark te bedenken en organiseren. Het lichtproject heet het Klein Dieren Festijn, een verwijzing naar het 'Lichtfestijn', dat plaats heeft gevonden in de zomer van Er zijn toen 26 grote dierfiguren geëxposeerd. Deze dieren waren van doorzichtig plastic gemaakt en van binnen uit verlicht. Deze opstelling was onderdeel van het Vakantiefeest van 1959 en bleef tijdens de zomervakantie staan. Dit project was toentertijd een groot succes. Het'Lichtfestijn' is het uitgangspunt voor het Klein Dieren Festijn. Het Klein Dieren Festijn bestaat uit een lampionnenoptocht van buurthuis De Erker naar het Julianapark, twee tentoonstellingen van dierfiguren uitgevoerd in kaarsvet en diverse optredens. Het programma is door vier enthousiaste wijkbewoners, Suzette Ronteltap, Bernard Boode, Rob Dijkstra, Ineke Hagen (cultuurscout) en Aris de Bakker samengesteld. Programma Optocht lampionnen van De Erker naar Julianapark Koor 'De Colores' uit Vlaardingen, terwijl de lampionnen worden opgehangen Publiek wordt uitgenodigd kaarsen aan te steken in de lichtobjecten van de installatie Klein Dieren Festijn Peter Kruithuis, gitaar en zang "Spelen met vuur" door Cor de Lange Kawienbi, 'n Afrikaanse djembee-groep Dierfiguren op vlotten worden aangestoken Kinderen kunnen hun lampion ophalen Einde Lampionnenoptocht Onder leiding van de kunstenaar Yvon Koopman maken leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen De Kring en de Annie MG Schmidtschool en leden van de kookclub in buurthuis De Erker 150 lampionnen van dierfiguren. Deze lampionnen van ijzerdraad en papier worden in een optocht van buurthuis De Erker naar het Julianapark gebracht, waar ze langs de paden in het park worden opgehangen. Klein Dieren Festijn In het hart van het Julianapark rond de koepel komt de installatie Klein Dieren Festijn van Aris de Bakker. Deze installatie bestaat uit honderden dieren van was, die van binnenuit verlicht zijn. Deze dieren zijn afgietsels van door bewoners van Schiedam-West ingeleverde plastic, keramieke of houten dierfiguur tijdens de 'Cultuur Borrelt' van 14 september. Van deze dierenfiguren is een mal gemaakt, waarvan de afgietsels in kaarsvet zijn gemaakt, die als lichtobject onderdeel vormen van de installatie. Drijvende lichtobjecten In de centrale vijver zullen 10 vlotjes met dierfiguren ronddobberen. Deze dierfiguren zijn ook van kaarsvet gemaakt. Ze zijn van binnenuit verlicht en worden om uur ook aan de buitenkant aangestoken. Eten en drinken Tussen en uur wordt er o.a. soep, brood en chocolademelk en glühwein geserveerd. De catering wordt mede verzorgd door buurthuis De Erker. Voor het complete programma van 20 december en hoogtepunten van de cultuurborrels: bezoek de website: B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 19 B.V.S.W.

20 advertentie Openings- en bezorgtijden: 7 dagen per week van tot uur Ook mee te nemen. GRATIS THUISBEZORGD vanaf 7,50 Bestellingen onder de 7.50 wordt er 1,50 bezorgkosten berekend Bij bestellingen boven 35,- krijgt u 1 fles wijn gratis. Aleidastraat 58 b Schiedam Tel.: (010) gsm: B.V.S.W. Ledenblad 4e Kwartaal 2008 Bladzijde 20 B.V.S.W.

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 20 September 2006 Nr. 20 September 2006 INHOUDSOPGAVE: Ontwikkelingen m.b.t. Bataweg Afsluiting parkweg Even voorstellen Nieuwe wijkagent Ontwikkelingen Villa Batalaan Help. Volgende vergadering bewonersoverleg Contactpersonen

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen Claudia van Loveren Ik weet nog goed dat er tijdens de modernisering van onze woningen in 2007, in de Flevopost een prijsvraag stond van de gemeente en Oost Flevoland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2009. Stichting Stedenband. Etten-Leur Šiauliai

Jaarverslag 2009. Stichting Stedenband. Etten-Leur Šiauliai Jaarverslag 2009 Stichting Stedenband Etten-Leur Šiauliai VOORWOORD Met veel plezier bieden wij U hierbij het jaarverslag 2009 van de Stichting Stedenband Etten-Leur - Šiauliai aan. Het afgelopen jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Beste lezers, Met de mooie en zonnige dagen van de afgelopen weken zijn we al weer aan het aftellen tot de zomervakantie. Dit is dan ook alweer de laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2013

Nieuwsbrief 23 december 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 23 december 2013 Nieuwsbrief Onze nieuwsbrief kunt u op verschillende manieren lezen: U krijgt hem toegstuurd

Nadere informatie

Kidsz - krant! Samenvoegen een succes

Kidsz - krant! Samenvoegen een succes Kidsz - krant! Jaargang 4 nr. 4 Samenvoegen een succes De afgelopen herfstvakantie bewees dat de kinderen van de Sporadenlaan en de Odyssee geen moeite hebben met het samenvoegen. Sterker nog, ze genoten

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Ineke Bakker

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Ineke Bakker NIEUWSBRIEF Voorzitter: Anja Gijsbertsen 0608702433. voorzitter@latulipe.net Secretaris: Ineke Bakker. 0553281588. secretarislatulipe@gmail.com www.latulipe.net Editorial voorzitter. Juli 2016 Vanaf 14.00

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI Donderdag 13 juni 2013 week 24 AGENDA - Vrijdag 21 juni laatste rapport mee - Dinsdag 25 juni Rapportgesprekken - Donderdag 27 juni Algemene Ledenvergadering - Maandag 1 juli wenmiddag nieuwe kleuters

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

INTER AMICOS. Maandblad. Buurt en speeltuinvereniging Inter Amicos Handelskade 2a 2282 KV Rijswjk Telefoon: 070-3988535

INTER AMICOS. Maandblad. Buurt en speeltuinvereniging Inter Amicos Handelskade 2a 2282 KV Rijswjk Telefoon: 070-3988535 INTER AMICOS Maandblad Buurt en speeltuinvereniging Inter Amicos Handelskade 2a 2282 KV Rijswjk Telefoon: 070-3988535 Januari 2009 Voorzitter A.J.J. van der Ploeg Lindelaan 23 2282 EL Rijswijk 070-3951530

Nadere informatie

08UIT10902 11 augustus 2008

08UIT10902 11 augustus 2008 gemeente Schiedam Aan de Gemeenteraad van Schiedam Stadserf 1 3112DZ SCHIEDAM Burgemeester Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ SCHIEDAM W www.schiedam.nl UW BRIEF VAN ONS KENMERK

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Schrijfprijs NT2 2016

Schrijfprijs NT2 2016 Schrijfprijs NT2 2016 Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde... Inhoud: Bladzijde 2: Verslag van de prijsuitreiking in Antwerpen. Bladzijde 3: Wie zijn onze deelnemers? Even voorstellen. Bladzijde 4: Het

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Buurtvereniging. Januari 2010. Blad 1

Buurtvereniging. Januari 2010. Blad 1 Buurtvereniging Januari 2010 Blad 1 Adres : De Manning 60 / Lage Nes 1 Tel : 078-6772470 / 6772812 Fax : 078-6773805 E-mail : bvdemanning@planet.nl Website : http://www.bvdemanning.nl Bankrek.nr : 1483.33.303

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen De Sprong, thema 6

Herhalingsoefeningen De Sprong, thema 6 Herhalingsoefeningen De Sprong, thema 6 Vocabulaire Oefening 1 Zoek de synoniemen bij elkaar de macht - de grondwet - de maatschappij - diverse - een belangrijke taak hebben - eens - in feite - lokaal

Nadere informatie

jaargang 22 december 2016 nummer 5

jaargang 22 december 2016 nummer 5 jaargang 22 december 2016 nummer 5 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

12 de LAMPIONNENOPTOCHT IN TRANSVAAL

12 de LAMPIONNENOPTOCHT IN TRANSVAAL 12 de LAMPIONNENOPTOCHT IN TRANSVAAL Op 2 november 2011 was het weer zover, de Lampionnenoptocht. Weken van tevoren is iedereen bezig met het inleveren van de strookjes voor deelname aan de Lampionnenoptocht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Cameliadal 6 2317 HK Leiden : 071-5212938 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiden, februari 2010 Nieuwsbrief 2010-1 Beste

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool 16 juni 2014 nr. 19 Belangrijke data school Juni - juli 2014 Di. 24 juni Rapportavond Ma. 30 juni Memo mee Di. 8 juli Afscheidsavond groep 8 Vr. 11 juli Laatste schooldag Zomervakantie! Ouders bedankt!

Nadere informatie

Informatieboekje. Bos-laan-loper. Een uitgave van:

Informatieboekje. Bos-laan-loper. Een uitgave van: Informatieboekje Bos-laan-loper Een uitgave van: Inhoud. Het Bestuur De doelstelling van de buurtvereniging Geschiedenis van de Boslaan Activiteiten van de Buurtvereniging Boslaan e.o. Betrokkenheid Contributie

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, 10.30 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Borghbericht. Belangrijke data:

Borghbericht. Belangrijke data: Borghbericht Info : 3 Jaargang 14 : 04-09-2015 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 7 september Informatie-avond groep 1 + 2 9 september Informatie-avond groep

Nadere informatie

Nieuwsblad. nr. 5. Woensdag 4 november 2015. Wijziging tot de kerstvakantie

Nieuwsblad. nr. 5. Woensdag 4 november 2015. Wijziging tot de kerstvakantie Nieuwsblad B.s. de Achthoek Houtse Heuvel 3 4911 AT Den Hout nr. 5 Tel: 0162-455472 Fax: 0162-438583 Email: directie@de-achthoek.nl Website: www.de-achthoek.nl Woensdag 4 november 2015 Wijziging tot de

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 08 09-12-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Personele zaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8. Voorwoord KALENDER INHOUD. Juli 2017

Nieuwsbrief nr. 8. Voorwoord KALENDER INHOUD. Juli 2017 Nieuwsbrief nr. 8 Juli 2017 KALENDER Voorwoord 1 5 juli Rapport mee 6 en 10 juli Eindgesprekken 8 juli Oud papier 12 juli Afscheidsavond groep 8 13 juli Afscheidsochtend groep 8 14 juli Afsluiting schooljaar

Nadere informatie