Aangepaste vakanties. Iwww.zonnebloem.nl/activiteiten (blauwe gids)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aangepaste vakanties. Iwww.zonnebloem.nl/activiteiten www.nbav.nl (blauwe gids) www.rodekruis.nl"

Transcriptie

1 Aangepaste vakanties Nadenkend over vakantie moet je je een paar zaken afvragen. Aan de ene kant de standaard vragen, zoals waar wil je naar toe, met wie en hoeveel geld wil je eraan uitgeven?. Aan de andere kant brengt het op reis gaan in een rolstoel een aantal extra vragen met zich mee die ook invloed (kunnen) hebben op je standaard vragen: Wat voor speciale eisen worden er gesteld aan de accommodatie, het vervoer, hoe kom ik aan hulpmiddelen en aan de evt. hulp die ik nodig heb? Maak je gebruik van een speciale reisorganisatie met ervaring in gehandicapten reizen, waardoor een aantal obstakels mogelijk uit de weg geruimd zal worden, of kies je voor een reis uit een gewone reisgids van een reisbureau? Bij een reis uit het gewone assortiment zul je bijna altijd zijn aangewezen op individuele reizen met eigen auto, omdat voor busvakanties de bussen niet zijn aangepast voor rolstoelvervoer. Bij vliegvakanties is het niet altijd mogelijk om een aangepaste auto te regelen. Natuurlijk is dit probleem niet zo groot als je reisgenoten de auto kunnen rijden, hoewel huurauto s wel bijna altijd 4-deurs auto s zijn. Dus je eerste vraag zal moeten zijn: Wat verwacht ik van een vakantie? Feitelijk zijn er een aantal keuzes: Je wilt een aangepaste gesponsorde groepsvakantie met andere mensen met een beperking, via organisaties als het Nederlandse Rode Kruis, Zonnebloem, etc. Hier wordt vaak gewerkt met vrijwillige (maar vaak wel professionele) begeleiding. Veel van deze vakanties worden gedeeltelijk of volledig betaald door plaatselijke afdelingen van deze organisaties, en deze afdelingen zijn dan ook volledig verantwoordelijk voor de keuze van wie er uiteindelijk mee mag. Een goed overzicht van veel van deze organisaties is te vinden in de blauwe gids. Voor meer informatie kijk je op internet: Iwww.zonnebloem.nl/activiteiten (blauwe gids) Je wilt een groepsvakantie met andere mensen met een beperking naar een volledig aangepaste of rolstoeltoegankelijke locatie. Vaak zijn het kleine, specifieke reisorganisaties die zich specialiseren in dit soort reizen. Het betreft hier meestal korte reizen binnen Nederland en Europa, maar sommige reisorganisaties bieden ook avontuurlijke reizen aan naar het verre buitenland. Vaak is bij dit soort reizen de mogelijkheid van hulp aanwezig; soms zijn dit betaalde professionele krachten maar meestal wordt er gewerkt met vrijwilligers (zowel uit het vak, als leken ). Deze reizen zijn daardoor vaak vrij duur, omdat ook de reiskosten van de meereizende vrijwilligers opgebracht moeten worden door het reisgezelschap. Voor meer informatie kijk je op het internet:

2 Je wilt een individuele vakantie naar een volledig aangepaste accommodatie, eventueel met hulp. Er zijn een paar locaties waar hotels, bungalows of vakantiehuizen volledig zijn aangepast, evenals de bij deze complexen behorende voorzieningen (restaurants, zwembaden e.d.). Bij sommige van deze locaties, met name aan de Spaanse en Franse kust en in Curaçao, is ook Nederlandse professionele (wijk)hulp aanwezig. Wees jezelf er wel van bewust dat op deze plaatsen vaak veel gehandicapten tegelijk vakantie houden. Voor meer informatie kijk je op internet: Je wilt een individuele rondreis maken, met accommodaties die goed rolstoeltoegankelijk zijn, en met een evt. aangepaste auto. Vaak kan dit alleen maar in landen die redelijk goed zijn ingericht op gehandicapten. In landen als Australië, Nieuw Zeeland, Canada en de USA zijn vaak zonder veel problemen aangepaste auto s (met handbediening, geen uitgebreide voorzieningen) te huren. Dit moet wel van te voren aangevraagd worden (kan via een gewoon reisbureau). In dit soort landen zijn soms ook rolstoeltoegankelijke campers te huur. De meeste grote hotelketens hebben aangepaste kamers, die vaak wel van tevoren gereserveerd moeten worden. In de USA hebben ook goedkope motelketens vaak meerdere aangepaste kamers. Ook niet aangepaste kamers zijn vaak wel goed rolstoeltoegankelijk. De badkamer is meestal goed toegankelijk, alleen hebben niet-aangepaste hotelkamers bijna altijd een bad in plaats van een douche. In bijna al dit soort landen worden ook georganiseerde individuele rondreizen georganiseerd door organisaties die zich specialiseren in aangepaste reizen. Zij bieden de mogelijkheid van reizen met je eigen reisgezelschap (vanaf twee personen) onder leiding van een professionele gids / chauffeur. Voordeel is dat alles voor je geregeld wordt en dat je altijd iemand bij je hebt die ter plaatse bekend is. Door het individuele karakter is het vaak ook mogelijk om kleine wijzigingen in het programma aan te brengen. Via de meeste van dit soort organisaties kun je ook alleen bijv. de auto en accommodatie boeken; een stuk goedkoper, maar je moet dan wel zelf je weg zoeken en verder alles regelen.

3 Houdt er rekening mee dat deze organisaties meestal alleen te boeken zijn via internet, en niet zijn aangesloten bij Nederlandse keurmerken (zoals de ANVR). Probeer dus bevestiging te krijgen van de betrouwbaarheid van het bedrijf door te kijken naar keurmerken in het land van oorsprong. Meer informatie vind je op het internet: (veel informatie over allerlei reisorganisaties die zich wereldwijd bezig houden met aangepaste reizen / vervoer / accommodatie, gerangschikt op land) Aangepast reizen in West-Australië; zowel 1 als meerdaagse reizen Je wilt gewoon op vakantie; je hebt geen speciale voorzieningen of hulp nodig, maar je wilt wel een hotelkamer die goed toegankelijk is, en bij voorkeur aangepast. Vaak kan je zo n reis goed boeken bij een gewone reisorganisatie, die een aangepaste kamer of een kamer met bijvoorbeeld een douche kan aanvragen bij de desbetreffende accommodatie. In principe zou je voor deze aanvraag (preferentie) niets extra s hoeven te betalen, maar sommige organisaties laten je voor zo n voorkeur toch een extra bedrag betalen. Het is altijd verstandig om te proberen om de gegevens van de accommodatie te vragen (bijvoorbeeld adres of internetsite) zodat je zelf nog contact met ze op kan nemen om zeker te weten dat je niet teleurgesteld wordt in je verwachtingen (waaruit bestaan de aanpassingen van de kamer?, hoe groot is de kamer? (!!), is de rest van de accommodatie ook aangepast?, etc.). Hoe betaal ik mijn vakantie? Net zoals ieder ander; gewoon uit eigen zak. Maar er zijn wel een aantal mogelijkheden om extra kosten vergoed te krijgen die je maakt doordat je rolstoelgebonden bent. Denk hierbij met name aan je ziektekostenverzekeraar; soms zijn ze bereid om een deel van de kosten die je maakt om hulp mee te nemen of om ter plekke hulp te regelen te vergoeden. Dit geldt natuurlijk alleen als je ook in de thuissituatie hulpafhankelijk bent. Ook je Persoons Gebonden Budget kan je natuurlijk tijdens je vakantie gebruiken (je hulp thuis staat immers stil). Soms kan je ook aankloppen bij de gemeente via de Wet Bijzondere Bijstand. Je moet dan wel hard kunnen maken dat de vakantie nodig is en dat je het zelf niet kan betalen. Ook zijn er een aantal fondsen waarop je een beroep kan doen. Natuurlijk niet voor iedere vakantie, maar in aparte situaties kan je een persoonlijke brief schrijven en vragen om een bijdrage in de kosten. Je moet dan wel goed motiveren waarom de kosten in jouw geval hoger liggen dan die van anderen zonder handicap die dezelfde reis zouden maken (denk aan huur van grotere auto, over het algemeen duurdere accommodatie, evt. hulp die je mee moet nemen). Een voorbeeld van zo n fonds is:

4 Fonds Stichting de Lichthoeve Postbus ZG Garderen Tel.: Waar moet ik verder aan denken? Houdt goed rekening met het feit dat je op vakantie bent en dat zaken anders zullen gaan dan thuis. Misschien heb je meer hulp nodig dan thuis omdat je in een niet-aangepaste situatie zit. Kan je bijvoorbeeld alleen in / uit een ligbad komen? Een hotel 4 kilometer van het stadscentrum vandaan kan prachtig liggen, maar als je met je rolstoel geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer of van de shuttleservice van het hotel heb je wel een probleem. Vaak is het personeel van accommodaties best bereid om mee te denken over oplossingen.helemaal als je meerdere nachten ergens verblijft. Soms kan bijvoorbeeld het verwijderen van een deur uit de badkamer net het verschil maken tussen wel of niet de badkamer in kunnen of in de badkamer kunnen draaien. Een plastic tuinstoel is vaak een prima alternatief voor het douchen als er geen of een niet geschikt douchezitje aanwezig is. Denk bij het huren van auto s eraan dat er over het algemeen niet zoveel ruimte is voor bagage. De meeste folders van autoverhuurbedrijven geven aantallen aan die meegenomen kunnen worden (bijv. 2 grote en 2 kleine koffers); ga je dus met 4 personen op vakantie, dan is een 4-persoonsauto niet groot genoeg om ook een rolstoel mee te kunnen nemen. In de meeste westerse landen zijn op aanvraag wel grotere auto s te huur (bijv. stationwagons), maar deze zijn vaak erg prijzig. Het is dan goedkoper om een standaard Van te huren (bijv. Chrysler Voyager), als dit tenminste gaat i.v.m. de hoge instap. Zorg dat je voldoende hulpmiddelen (inco materialen, medicijnen e.d.) bij je hebt. Deze zijn in het buitenland moeilijk te verkrijgen. Denk, als je moet katheteriseren, ook aan de kwaliteit van het leidingwater; als het niet geschikt is om te drinken, kan je hier ook de katheter niet mee nat maken. Alternatief is een kant en klare katheter waar het water al in zit (zoals speedicath). Overleg eventueel met je behandelend arts wat je aan extra medicijnen mee moet nemen: diarreeremmers, laxantia, mogelijk een kuurtje antibiotica (alleen in risicogevallen of -landen) etc.

5 Schiphol Reken op extra tijd nodig voor het inchecken, vooral als je met meerdere mensen in een rolstoel reist. Bagage als extra (sport-) rolstoelen, handbikes of aankoppelfietsen werd tot voor kort meestal gratis (dus zonder kosten voor overbagage) meegenomen. Op dit moment wordt daar soms lastig over gedaan. Deze bagage wordt bij het inchecken apart opgehaald bij de incheckbalie. Dit kan soms best lang duren. Je krijgt op Schiphol hulp van de IHD bij het boarden. Laat je reisbureau dit van tevoren aanmelden bij de IHD. Als je zelf een losse reis geboekt hebt, bel dan zelf met Schiphol informatie & services, tel. (0900) 0141 of de IHD, tel. (020) Vraag ook bij het inchecken nogmaals na of de hulp bij het boarden vastgelegd is. Zorg dat je ook een bagagelabel hebt voor je rolstoel. Geef aan dat je met je eigen rolstoel naar de gate wil; anders moet je een transfer maken naar een standaard stoel van de luchthaven (meestal geen zelfrijder) en gaat je stoel bij de gewone bagage (ook erg lastig op plaats van bestemming). Vraag bij het inchecken om een label voor de rolstoel voor cabin luggage, zodat de rolstoel op de plaats van bestemming weer terug naar boven komt en niet met de andere bagage naar de band gaat. Soms moet de rolstoel zo klein mogelijk gemaakt worden; dit betekent bij vastframe rolstoelen dat de wielen eraf moeten. Neem een plastic zakje mee en klik de wielen aan elkaar met 1 as; bewaar de andere as in je handbagage. Meestal moet je ca minuten eerder bij de gate zijn dan andere reizigers. Als er een grote rij mensen al staat te wachten rij hier gewoon omheen; meestal is er voor de rolstoelers een aparte ingang. Ook je medereizigers kunnen hier meestal gewoon doorheen. Dit geldt ook voor de paspoort & veiligheidscontrole. Zorg dat er aan je rolstoel geen losse onderdelen zitten; neem je kussen mee als handbagage en verwijder ook bijv. losse kledingschotjes. Je moet met een speciaal vliegtuigstoeltje het vliegtuig in; hiervoor komt hulp van de IHD. Ook in het buitenland komt hiervoor hulp (wordt doorgegeven door het vliegtuig). In een aantal landen willen de hulpverleners beslist geen hulp van evt. medereizigers; dit heeft te maken met claims als er iets misgaat tijdens de transfers e.d. Vraag bij lange (transatlantische) vluchten na of er een vliegtuigstoeltje aan boord is, zodat je bij de toiletruimte kunt komen. LET OP: de toiletten zijn niet toegankelijk. Je kunt hier echter wel een beetje privacy creëren door de deuren van de toiletten tegen elkaar open te zetten, zodat je gebruik kunt maken van een urinaal of het verwisselen van een inlegger. Neem in het geval van een verblijfskatheter of een condoomcatheter een extra urinezak of een reisurinaal mee om de urinezak te legen. Sommige vliegtuigmaatschappijen weigeren om rolstoelafhankelijke passagiers te laten reizen zonder dat zij een medereiziger bij zich hebben (o.a. de KLM en Amerikaanse maatschappijen). Houdt hier rekening mee. Samenvattend Denk goed na over wat je wilt en besteed voldoende tijd aan de voorbereiding. Voor het tiende jaar naar dezelfde goed toegankelijke accommodatie in Frankrijk vergt natuurlijk minder voorbereidingen als de once in a lifetime trektocht door Australië. Wees flexibel en pas je aan aan de omstandigheden. Gebruik het internet om veel informatie te vinden over accommodatie, maar bijvoorbeeld ook over (de toegankelijkheid van) bezienswaardigheden, pretparken, winkelcentra etc. in de buurt waar je verblijft. Vaak maakt dit je verblijf een stuk eenvoudiger. Algemene internet informatie over aangepaste reizen vind je op:

6 Of toets op de zoekpagina s zoekwoorden in als: gehandicapten+vakantie vakantie+aangepast vakantie+handicap disabled+travel disabled+holidays geeft informatie over alles op het gebied van aangepaste reizen. Dit is een stichting die subsidie krijgt, waardoor ze hun diensten goedkoop aan kunnen aanbieden (vijf tot tien euro). Adresgegevens: Het Dorp Jachthoornlaan 1a / Postbus AM Arnhem Tel. (026) Ook via patiëntenorganisaties als de Dwarslaesie Organisatie Nederland (voorheen de Schakel) is informatie te verkrijgen over vakanties. Vaak zijn er contactpersonen die zich specialiseren in vakanties, waar je contact mee op kan nemen. Kijk voormeer informatie op Maar bovenal, geniet ervan!

Zorg- en rolstoelvakanties 2015 - tariefbijlage

Zorg- en rolstoelvakanties 2015 - tariefbijlage Zorg- en rolstoelvakanties 2015 - tariefbijlage Hotel Kaktus Albir **** Costa Blanca Spanje B&B Half Pension Vol Pension 01/05 31/05 938 1ep/ 650 2e 980 1ep /692 2e 1026 1ep /738 2e 01/06 03/07 980 1ep

Nadere informatie

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan?

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan? Met het vliegtuig Je gaat op reis met het vliegtuig. Lekker op vakantie, bij familie op bezoek of op pad voor werk. Hoe reis je met het vliegtuig als je een blessure of handicap hebt? En mag je hulpmiddel

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

1. Reis je wel eens met het vliegtuig?

1. Reis je wel eens met het vliegtuig? Handbagage 5 4 4 3 3 1 1 16% Ja, meerdere keren per jaar 1. Reis je wel eens met het vliegtuig? 31% 4 9% (n=521) Ja, een keer per jaar Nee, bijna nooit Nee, ik heb nog nooit gevlogen Ja, meerdere keren

Nadere informatie

EEN NIEUW VERTREKPUNT. Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal.

EEN NIEUW VERTREKPUNT. Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal. EEN NIEUW VERTREKPUNT Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal. DIGITAAL ZWAAIEN Onderscheidend vermogen reisbureau: De beleving, het

Nadere informatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie Organiseert begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking die net niet zelf kunnen gaan. Al onze voorwaarden staan op internet www.samenreizen.com of vraag ze op bij samenreizen@hotmail.com

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van Linden & Barbosa Datum: mei 2013 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet Aan het onderzoek namen

Nadere informatie

Inschrijfformulier voor gasten (2016)

Inschrijfformulier voor gasten (2016) Inschrijfformulier voor gasten (2016) Als je mee wilt met een reis van Handicamp Outdoor, kun je het inschrijfformulier invullen. Hierin kun je aangeven met welke reizen je mee zou willen gaan. We vragen

Nadere informatie

Mobiel blijven. óók met een beperking

Mobiel blijven. óók met een beperking Servicepunt Zorg Mobiel blijven óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld niet meer lopend naar de winkels of reizen

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel

Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel Op de website www.regiotaxi.overijssel.nl is het mogelijk een rit te boeken, reserveringen te bekijken en geboekte ritten te annuleren. Dit is op basis

Nadere informatie

Beleving op Schiphol

Beleving op Schiphol Beleving op Schiphol Schiphol wil Europe s preferred airport zijn. Dat lukt aardig: onze nationale luchthaven is ook dit jaar weer verkozen tot de beste van Europa en tot de nummer drie op de wereldranglijst.

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

Door: Nick, Zahra, Gaby & Demy FM5A. Reflectieverslag Vakantiebeurs

Door: Nick, Zahra, Gaby & Demy FM5A. Reflectieverslag Vakantiebeurs Door: Nick, Zahra, Gaby & Demy FM5A Reflectieverslag Vakantiebeurs Inhoudsopgave INLEIDING 3 BEDRIJVEN 4 VRAGEN 6 CONCLUSIE 9 REFLECTIE 9 Inleiding Vorige week zijn wij met alle Travel & Hospitality klassen

Nadere informatie

Door: Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), www.nibud.nl Mei 2012

Door: Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), www.nibud.nl Mei 2012 Op vakantie! Wat kost dat? Door: Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), www.nibud.nl Mei 2012 Tijdsduur: één lesuur Werkvorm: in groepjes en bespreking klassikaal Niveau: klas 3 en 4 VMBO,

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. 2 Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat

Nadere informatie

Lourdesreizen algemeen Uw vraag is onze zorg

Lourdesreizen algemeen Uw vraag is onze zorg Lourdesreizen algemeen Uw vraag is onze zorg Door de extra zorg die wij onze pelgrims bieden onderscheidt VNB zich van andere organisaties die reizen naar Lourdes aanbieden. VNB heeft hier ruim 130 jaar

Nadere informatie

Spa & Sport Hotel Mar y Sol

Spa & Sport Hotel Mar y Sol Spa & Sport Hotel Mar y Sol Op 3 14 juni 2015 een individuele groepsreis Vertrek mogelijk van Brussel/Charleroi/Oostende/Düsseldorf/Amsterdam Prijs vanaf 2.191,- bij vertrek vanaf Brussel Kenmerken 100%

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

Business Travel Insurance

Business Travel Insurance 40 44 16 N 73 59 30 W Bart Ploeger Accountmanager, Europeesche Business Travel Insurance Vooral business, maar ook pleasure 66106_01-15 Uw zakenreis compleet verzekerd met de Business Travel Insurance

Nadere informatie

Gegevens voor de ANBI

Gegevens voor de ANBI Stichting "Oudewater helpt Roemenië" K.v.K. Utrecht nr. 41186455 Rabobank Oudewater IBAN rekeningnummer NL50 RABO 0352 3521 40 De stichting heeft de ANBI-status Gegevens voor de ANBI Naam: Stichting Oudewater

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

ANVR Jaarmeting Henk Delfos Juni GfK 17 juni 2019 ANVR Jaarmeting

ANVR Jaarmeting Henk Delfos Juni GfK 17 juni 2019 ANVR Jaarmeting ANVR Jaarmeting 2019 646949 Henk Delfos Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1 2 3 Conclusies Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording 4 Contact 2 Conclusies 3 Conclusies 1 2 3 4 5 31% van de reizigers heeft

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat op reis. Maar voordat u vertrekt,

Nadere informatie

Gegevens hoofdboeker: Postadres: Graag invullen wanneer post, zoals de factuur en/of de reisinformatie naar een ander adres verstuurd mag worden.

Gegevens hoofdboeker: Postadres: Graag invullen wanneer post, zoals de factuur en/of de reisinformatie naar een ander adres verstuurd mag worden. AANMELDINGSFORMULIER 2014 Gegevens hoofdboeker: ALGEMENE GEGEVENS VOORN(A)AM(EN), ZOALS VERMELD IN PASPOORT: (VERPLICHT INVULLEN) Achternaam: Roepnaam: Straatnaam/ huisnummer: Postcode en Woonplaats: Land:

Nadere informatie

The Traveller s Handbook for people with epilepsy

The Traveller s Handbook for people with epilepsy The Traveller s Handbook for people with epilepsy Produced as a service to epilepsy EERSTE HULP Wat je moet doen als ik een aanval heb met schokken Bescherm mijn hoofd. Probeer niet om mijn bewegingen

Nadere informatie

Hotel Weisseespitze. Brochure: Hotel Weisseespitze. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie

Hotel Weisseespitze. Brochure: Hotel Weisseespitze. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie Hotel Weisseespitze Algemeen Het 4-sterren hotel Weisseespitze wordt omgeven door weiden, bossen en de prachtige bergen van de Tiroler Alpen. Het ligt in het hart van de ruige en schilderachtige Kaunervallei.

Nadere informatie

Brochure. Vervoer. voor gehandicapten, zieken en ouderen

Brochure. Vervoer. voor gehandicapten, zieken en ouderen Brochure Vervoer voor gehandicapten, zieken en ouderen Deze brochure geeft informatie over vervoersmogelijkheden voor gehandicapten, zieken en ouderen in Krimpen aan den IJssel. Inhoud Wmo-vervoer Belbus

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO WMO Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO 3 WMO Mobiel blijven, óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

TSC op vakantie. Informatie en Tips. voor mensen met TSC die op vakantie willen

TSC op vakantie. Informatie en Tips. voor mensen met TSC die op vakantie willen TSC op vakantie Informatie en Tips voor mensen met TSC die op vakantie willen De vakantietijd is weer aangebroken! Veel mensen kiezen ervoor om naar het buitenland op vakantie te gaan. Voor een bepaalde

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

VOLVO CARD Voorwaarden volvo assistance

VOLVO CARD Voorwaarden volvo assistance VOLVO CARD Voorwaarden volvo assistance Uitgave maart 2011 WELKOM BIJ VOLVO CARD, UW PASPOORT VOOR VOLVO ASSISTANCE. Met uw Volvo Card geniet u alle privileges uit ons exclusieve Volvo Card programma.

Nadere informatie

Ben je klaar voor een unieke vakantie ervaring?

Ben je klaar voor een unieke vakantie ervaring? Ben je klaar voor een unieke vakantie ervaring Kan ik reizen als ik dialyseer Video sleutelwoorden Plan vooraf... Vind een dialysekliniek... Voldoende informatie vooraf Vakantie & Dialyse Meest voorkomende

Nadere informatie

Borgo San Luigi Italië Toscane Monteriggioni

Borgo San Luigi Italië Toscane Monteriggioni Borgo San Luigi Italië Toscane Monteriggioni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo San Luigi - (Italië Toscane Monteriggioni) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Boomhut-hotel MÃ nchberg

Boomhut-hotel MÃ nchberg Boomhut-hotel MÃ nchberg Algemeen Een droom van ieder kind en stiekem ook van veel volwassenen... slapen in een boomhut! Deze droom kan nu uitkomen, want in Mönchberg in Duitsland staat een geweldige rolstoeltoegankelijke

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Zorgeloos zakendoen met KLM Gunstige vliegtijden U bepaalt uw eigen agenda. Ruime keuze uit

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Gegevens hoofdboeker: Postcode: Woonplaats : Postadres: Mijn tweede keuze is: Actiekorting:

Gegevens hoofdboeker: Postcode: Woonplaats : Postadres: Mijn tweede keuze is: Actiekorting: AANMELDINGSFORMULIER 2016 Gegevens hoofdboeker: ALGEMENE GEGEVENS VOORN(A)AM(EN), ZOALS VERMELD IN PASPOORT: (VERPLICHT INVULLEN) Roepnaam: Achternaam: Straatnaam: Nummer: Postcode: Woonplaats : Land:

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

U gaat goed voorbereid op reis!

U gaat goed voorbereid op reis! U gaat goed voorbereid op reis! Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Unigarant Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat goed voorbereid

Nadere informatie

Reizen met de Wmo-pas

Reizen met de Wmo-pas Reizen met de Wmo-pas Naam Klantnr. Wilt u met uw Wmo-pas reizen? In deze folder staat de belangrijkste informatie voor u op een rij. Bij deze folder hoort ook een bijlage Spelregels en Wmo-bijdrage van

Nadere informatie

Reisarrangement Stichting Intercongress Val Thorens The Kickoff 10-14 december 2014

Reisarrangement Stichting Intercongress Val Thorens The Kickoff 10-14 december 2014 Reisarrangement Stichting Intercongress Val Thorens The Kickoff 10-14 december 2014 \ 1 Beschrijving Val Thorens Welkom in het skiparadijs, dat beroemd is om zijn sneeuwkwaliteit en zijn moderne skiliften.

Nadere informatie

Salou trainingskamp brochure 16/17

Salou trainingskamp brochure 16/17 Saloutrainingskampen.nl Salou trainingskamp brochure 16/17 Salou Salou is al jarenlang een van de toeristische trekpleisters van Catalonië. Bekend van haar lange reeks stranden, de promenade, een goede

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Profiteer van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Juni 2015 0900-5495490. (lokaal tarief) Uw vervoer op maat!

Juni 2015 0900-5495490. (lokaal tarief) Uw vervoer op maat! Juni 2015 0900-5495490 (lokaal tarief) Uw vervoer op maat! Regiotaxi s-hertogenbosch: vervoer voor iedereen Regiotaxi s-hertogenbosch is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van het reguliere openbaar

Nadere informatie

Colina da Faja Portugal Madeira Faja da Ovelha

Colina da Faja Portugal Madeira Faja da Ovelha Colina da Faja Portugal Madeira Faja da Ovelha 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Colina da Faja - (Portugal Madeira Faja da Ovelha) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE Uitgave januari 2012 WELKOM BIJ VOLVO CARD, UW PASPOORT VOOR VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het reguliere onderhoud aan uw Volvo door

Nadere informatie

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN BIJZONDER WATERSPORTCENTRUM It Sailhûs is een watersportaccommodatie voor mensen met een beperking. Dit voormalige

Nadere informatie

VIP SELECTION BELOFTES

VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION OMRUILBELOFTE VIP SELECTION KWALITEITSBELOFTE VIP SELECTION 24/7 BELOFTE 29 Oktober 2018 1/5 ALGEMENE VOORWAARDEN VIP SELECTION BELOFTES Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Hoe vraagt u een vervoerspas aan? Belangrijke telefoonnummers en adresgegevens Drechthopper Bestellijn

Hoe vraagt u een vervoerspas aan? Belangrijke telefoonnummers en adresgegevens Drechthopper Bestellijn www.drechthopper.nl De Drechthopper De Drechthopper is collectief vervoer voor mensen met een beperking (Wmo-indicatie) en ouderen vanaf 75 jaar. De Drechthopper brengt u van deur tot deur of van deur

Nadere informatie

Bekijkjetoekomstnu.nl

Bekijkjetoekomstnu.nl Bekijkjetoekomstnu.nl Vandaag gaan we aan de slag met Lesbrief 1: Beroepen Naam: Klas: School: VMBO: BL KL TL (omcirkel) Heb jij een droomberoep? En wil je weten welke beroepen er nog meer zijn? Op www.bekijkjetoekomstnu.nl

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief Medische zorg in het buitenland

Interpolis ZorgActief Medische zorg in het buitenland Interpolis ZorgActief Medische zorg in het buitenland Klik op het onderwerp voor meer informatie. Inhoudsopgave pagina Medische zorg in het buitenland 2 Spoedeisende zorg 2 Wat doet u bij spoedgevallen?

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

Hotel Mar Y Sol. Brochure: Hotel Mar Y Sol. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie

Hotel Mar Y Sol. Brochure: Hotel Mar Y Sol. Algemeen. Accommodatie. Praktische informatie Hotel Mar Y Sol Algemeen Hotel Mar Y Sol is een uniek vakantiecomplex dat volledig toegespitst is op de gehandicapte en/of minder valide vakantieganger. Het complex ligt in Los Cristianos op slechts 250

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij je Huwelijksreis

Eerste Hulp Bij je Huwelijksreis Eerste Hulp Bij je Huwelijksreis 7 Top Tips van dé Huwelijksreis Specialist Hoera! Jullie zijn verloofd, van harte gefeliciteerd! In de komende maanden zal er veel op jullie afkomen, want er moet gepland,

Nadere informatie

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen:

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen: Solmar Vliegreizen Deze zomer hebben wij voor u ook een beperkt aantal vliegtuigstoelen gereserveerd bij Transavia. Elke zaterdag en dinsdag vertrek vanuit Eindhoven naar Barcelona en vice versa. Mocht

Nadere informatie

Reisverzekering. Met stip de beste

Reisverzekering. Met stip de beste Reisverzekering Met stip de beste Waar u ook vakantie viert, één ding is zeker: u wilt er onbezorgd van genieten. Een reis verzekering is daarbij onmisbaar. Of u nu kiest voor een reisverzekering voor

Nadere informatie

Midweek naar een stad

Midweek naar een stad Auteur Marjolein Schuiling Laatst gewijzigd 09 April 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/72001 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

Veemarktkade 8, s-hertogenbosch

Veemarktkade 8, s-hertogenbosch Veemarktkade 8, s-hertogenbosch Locatie Stipster De term komt van startup hipsters en verwijst naar een groeiende groep twintigers en dertigers die onderneemt. Adres De Gruyter Fabriek Veemarktkade 8 5222

Nadere informatie

Op het tabblad Gebeurtenissen wordt een logboek bijgehouden van alles wat je op Worldtrucker hebt gedaan.

Op het tabblad Gebeurtenissen wordt een logboek bijgehouden van alles wat je op Worldtrucker hebt gedaan. Rondleiding Rondleiding Volg hier een snelle rondleiding en zie hoe je aan de slag kunt gaan met Worldtrucker. 1. Mijn profiel Dit is je thuishonk bij Worldtrucker. In je profiel vind je alle informatie

Nadere informatie

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68 Wij gaan op reis! Ik zou graag met het vliegtuig op vakantie gaan. Ik ben nog niet zeker over mijn bestemming. Ik twijfel nog tussen Barcelona, Rhodos en Porto. Om een beslissing te nemen, wil ik eerst

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 19 mei 26 mei 2012 in Javea in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 19 mei 26 mei 2012 in Javea in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 19 mei 26 mei 2012 in Javea in Spanje, wat een heerlijk idee! Accommodatie uitzicht op het Montgo Natural park Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én

Nadere informatie

5 Redenen om met Air Transat te reizen

5 Redenen om met Air Transat te reizen Canada begint hier 5 Redenen om met Air Transat te reizen Air Transat biedt directe vluchten naar Canada vanuit 27 Europese steden. Dankzij het uitgebreide netwerk van binnenlandse vluchten kunnen reizigers

Nadere informatie

Groeien naar je toekomst

Groeien naar je toekomst Groeien naar je toekomst Uitgevoerd door: Colland Arbeidsmarkt Versie 1: 03 juli 2015 Employabilityregeling voor hoveniers Colland Arbeidsmarkt Ben jij breed inzetbaar? Speciaal voor hoveniers en groenvoorzieners

Nadere informatie

Groeien naar je toekomst

Groeien naar je toekomst Groeien naar je toekomst Uitgevoerd door: Colland Arbeidsmarkt Employabilityregeling voor hoveniers Colland Arbeidsmarkt Ben jij breed inzetbaar? Speciaal voor hoveniers en groenvoorzieners is per 1 juli

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld Uitmetkorting.nl Internet korting ontrafeld Inhoud Internet korting ontrafeld 3 Kortingsbon 4 Kortingscode 5 Dag deal 7 Last minute 9 Vroegboekkorting 11 Uitverkoop en sale 13 Bijzondere Sale 14 Kortlopende

Nadere informatie

Maatschappelijke oriëntatie

Maatschappelijke oriëntatie Maatschappelijke oriëntatie De maatschappelijke oriëntatie is er om je een beeld te geven wat er allemaal in de maatschappij is. Om erachter te komen waarom er bepaalde winkels, diensten of zorg zijn.

Nadere informatie

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld:

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld: Beste kandidaat, Zoals je misschien van één van je contactpersonen binnen StudentenWerk, CareerNetwork of CN IT al hebt vernomen, hebben wij een online Plantool om jou als kandidaat efficiënt in te plannen!

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Methadon en vakantie Verslavingszorg. Methadon. en vakantie. Informatie voor cliënten. Verslavingszorg. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid

Methadon en vakantie Verslavingszorg. Methadon. en vakantie. Informatie voor cliënten. Verslavingszorg. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid Methadon en vakantie Verslavingszorg Methadon en vakantie Informatie voor cliënten Verslavingszorg Mondriaan voor geestelijke gezondheid Verslavingszorg Methadon en vakantie Op vakantie gaan voor iemand

Nadere informatie

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein Lied :..! (cd track / ) Voor de lol of voor je werk. Naar een feest of naar de kerk. Naar Parijs of Almelo. Met de trein ben je er zo. Reizen naar een verre stad. Met je koffer en je kat. Stap maar in

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), WERKWEEK BARCELONA Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen Veilig op weg Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/Autismevakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen

Nadere informatie

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Nierpatiënten Perspectief online is een internetpanel voor mensen met een nierziekte*, naasten van nierpatiënten en nierdonoren. Zij kunnen via

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN SECTOR BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN LOGEREN SYNDION VERLEENT DIENSTEN MET ZORG Syndion is een organisatie die dienstverlening en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. De sector

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE Uitgave oktober 2012 WELKOM BIJ VOLVO CARD, UW PASPOORT VOOR VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijks reguliere reguliere onderhoud

Nadere informatie