Nieuwsbrief Leefbewust.com 7 februari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Leefbewust.com 7 februari 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Leefbewust.com 7 februari 2014 Aantal lezers : Nieuwsbrief nr.: 362 Beste verkenner, Het was weer een bonte week met wederom hoofdrollen voor het KWF en medisch narcist Renckens. De KWF ontkende glashard dat er verbanden zijn tussen kanker en stress en/of milieuproblemen, Renckens vond manuele therapie pure kwakzalverij. Zijn opvolger is zelfs nog een grotere gifkikker: Als je echter wat verder dan je pharma neus kijkt zie je dat er genoeg bewijzen zijn voor relaties tussen stress, trauma's en milieuproblemen zijn en ziekten zoals kanker. Israëlische wetenschappers ontdekten al in 2008 dat vrouwen die veel negatieve ervaringen hadden doorgemaakt in hun leven meer kans op het krijgen van borstkanker hadden. Vrouwen die gelukkiger waren en positiever waren hadden juist minder kans op het krijgen van borstkanker. Hierbij een studie naar een gen dat de brug vormt tussen stress en de uitzaaiing van kanker, het grootste probleem van kanker: Ook niet kwaadaardige tumoren die groeien in een eierstok kunnen veroorzaakt worden door misbruik/mishandeling in de jeugd: Je ziet bijvoorbeeld bij kinderen die blootgesteld zijn aan geweld dat er veranderingen plaats kunnen vinden aan een gen dat met stress te maken heeft. Dit heeft weer een negatief effect op de astma. De mensen die de natuurwetten van Hamer intussen kennen snappen intussen ook waarom traumatische zaken doorwerken op het lichaam.

2 Uiteraard wil het KWF niets van dit soort zaken weten. En de uitspraak van oncologen die iemand een doodvonnis mededelen is op zich al een misdaad tegen de mensheid in mijn ogen want angst en stress zullen de ziekte alleen maar verergeren. Hier nog onderzoeken naar de rol van stress bij kanker: Stoffen in het milieu spelen geen belangrijke rol bij kanker volgens de "experts", de feiten liggen helaas toch een beetje anders. Ik waarschuw vaak voor de stof BPA, de stof die in plastic verpakkingen zit, voorheen in babyflesjes zat die vaak ook nog verwarmd werden in de "veilige" magnetron maar ook in kassabonnen, binnenkant blikjes, witte vullingen en diverse andere producten zit. Het is een hormoonverstoorder die dus weer de kans op hormoon gerelateerde kankers kan vergroten: Magnetron schaaltjes zouden beter zijn, jaja... En wat veel mensen niet weten is dat magnetrons ook nog eens de hoeveel acrylamide verhogen: Vooral melk verhitten in de magnetron is erg schadelijk, dan ontstaat er veel meer van deze stof, 7-ketocholesterol, zeg maar de schadelijke vorm van cholesterol: Uit deze studie blijft dat die vorm van slecht cholesterol bijvoorbeeld een rol kan spelen bij oogziekten en veroudering: Deze week bleek uit een nieuwe studie op ratten, die zijn altijd de sjaak, bleek dat als de moeder was blootgesteld aan de stof BPA de kinderen meer kans hadden op levertumoren. En dit stofje zal via onze urine, afval etc. ook weer in het milieu terecht komen en zo voor een tweede ronde weer terug in ons water, in de vissen en andere voedselbronnen opduiken. Want stel een plastic waterbak staat in de zon op te warmen dan zal het ook weer in het drinkwater van dieren terechtkomen. De vraag is ook in hoever kunststof waterleidingen nog een probleem kunnen zijn, voorheen hadden we loden leidingen met alle ellende van dien, nu vaak koper met de nodige koper in het water en nu steeds meer kunststof.

3 Blijkbaar zijn die tyleen leidingen voor het milieu ook niet denderend want als ze in de brand vliegen ontstaat er koolmonoxide en als ze op de afvalhoop terecht komen heb je weer een ander milieuprobleem: Net als andere kunststoffen wordt polyetheen niet snel door bacteriën afgebroken, waardoor het lang in het milieu kan rondzwerven. Als het in het oppervlaktewater komt wordt het afgevoerd naar de zee en komt het na jaren in de oceanen terecht bij de zogeheten plasticsoep. Door de zeestroming wordt het afval daar naartoe gebracht en hoopt het zich op. [Wikipedia] Heel langzaam vergaat het afval tot een plastic brij van minuscuul kleine snippers. Volgens deskundigen van o.a. Wageningen IMARES kunnen er meer van dit soort plekken bestaan in onze oceanen, maar dit is tot op heden nooit onderzocht. Kan zo'n afvalberg ook in de Noordzee ontstaan? Komt het in de magen van dieren als zeevissen, zeezoogdieren en zeevogels? In een Netwerk reportage, uitgezonden op 4 augustus 2008, gaven wetenschappers van Wageningen IMARES antwoord op deze vragen. Ook wij krijgen het al binnen, want ook mosselen bevatten kleine stukjes plastic. Als je één kilo mosselen eet, heb je tot 600 deeltjes microplastics in je maag. Dat soort microplastics zitten trouwens ook in heel wat verzorgingsproducten. Vooral scrubs en peelings zitten vol met deze plastics, terwijl er veel alternatieven zijn. Omdat veel mensen dit gebruiken is het een enorm probleem dat onderschat wordt. Teken daarom de petitie op noordzee.nl Volgens het KWF is het milieu dus niet het probleem, dit CNN artikel noemt echter wel duidelijk kanker als gevolg van milieuvervuiling. Wel ben ik het eens met het KWF dat roken en alcohol boosdoeners zijn die je zelf kunt vermijden. Qua zon sta ik lijnrecht tegenover deze pharmaclub. Zon mits gedoseerd zorgt voor aanmaak van vitamine D in je huid en uit vele studies blijkt ook intussen dat er vele verbanden zijn tussen de hoogte van de vitamine D en het voorkomen van kanker. Ik denk wel dat de zon meer doet dan alleen je D verhogen dus suppletie blijft een lapmiddel en niet de oplossing. Maar ik blijf ook zeggen dat voor mij de hoofdoorzaak een energetische disbalans is die lichamelijk doorwerkt. En factoren als voeding en toxines zullen een aanjagende rol spelen. En je kunt je ook afvragen waarom iemand gaat roken of drinken.

4 Wat zit er voor emotionele lading achter? Hoeveel mensen gaan niet door boosheid of verdriet roken of drinken? Het zal altijd een tweestrijd blijven. Het KWF aan de ene kant, mensen als Hamer aan de andere kant. Beiden ingegraven in hun loopgraven en niet bereid ook maar iets te wijken. En juist die gevoelskant blijkt ook een belangrijke rol te spelen bij de genezing van kanker. Dr. Dean Ornish, clinical professor op het UCSF vertelt ook dat meer intimiteit de genezing bevordert. Dr. David Spiegel, een Stanford University professor deed een studie bij vrouwen met uitgezaaide borstkanker. Eén groep zat in een support groep die positiviteit, emotionele discussies en een liefdevolle atmosfeer bood. Deze vrouwen leefden 2 keer langer dan de vrouwen die niet in zo'n groep zaten. Maar ook toen al waren er mensen die niet wilde geloven dat verbindingen met anderen een rol kunnen spelen helaas: Mies Kloos is recent een nieuwe site begonnen over de natuurwetten. Je hoeft niets te geloven maar lees het en ga de wetten controleren in je eigen omgeving, wat is er emotioneel gebeurd voordat iemand ziek werd. Waardoor zie je bijvoorbeeld die darmproblemen bij iemand die veel onrecht heeft ervaren, waarom die hartaanval na stress op het werk of die blaasontsteking nadat iemand over je grenzen is gegaan... Op onze lezing in Soest over het aarden noemde Jan iets dat mij zeer aansprak. Als we meer gaan aarden dan zijn wel collectief ook weer meer verbonden met elkaar. Je zal ook merken dat mensen die ook zaken onderzoeken niet alleen groeien qua kennis maar zich ook meer verbonden gaan voelen met de mensen die ook de gevestigde paden verlaten hebben. Je kent het vast wel, een gesprek waarbij soms een half woord al genoeg is, je zit op 1 lijn. Daar tegenover zijn er mensen zich nog vastklampen aan oude inzichten, vaak verkrampt, verbitterd door het leven en keer op keer hun neus blijven stoten aan die arts of specialist die ze geen oplossingen heeft te bieden. De arts die door drukte of gebrek aan interesse niet buiten zijn vakgebied wil snuffelen, ook niet ziet wat een collega voor een rol kan spelen bij nieuwe klachten die ontstaan door medicatie. Maar ook binnen die sector zie je steeds meer kritiek, vaak als mensen met pensioen gaan durven ze zich ineens te uiten over de misstanden. Ivan Wolffers is iemand die al jaren zijn mondje roert en het beestje bij de naam durft te noemen. Voor hem is de moderne arts niet meer dan een spreekbuis van de pillenindustrie. Hij noemt o.a. de misleiding m.b.t. statines en benzodiazepines (slaapmiddelen): Wat het oplevert is veel winst voor de farmaceutische industrie en steeds meer medicatie verslaafden.

5 De hulpvraag voor benzodiazepine-gebruikers was in 2012 wederom verdubbeld. Maar iedereen speelt het pharmonopolie gewoon mee. Want als medisch specialist zit je toch liever in de luxe Kalverstraat dan op de Dorpstraat van dit spel. En anders zijn er voor farmaceuten nog andere "pr" middelen die je kunt inzetten: En ze draaien er ook geen doekjes om, met dikke grijns op zijn gezicht vertelt hier Bayer opperhoofd dat hun kankermedicijn alleen voor rijken is bedoeld. De arme kankerlijders hebben gewoon pech, ik wordt al ziek van die grijns van de man... En Bayer is van alle chemische markten thuis. Niet alleen Monsanto is druk met het "verbeteren" van onze voeding. Ook Bayer draagt graag haar lucratieve steentje bij. Dat GMO gewassen de omliggende velden kunnen vervuilen is helaas pindakaas voor die boeren, moeten ze maar mee doen aan het GMO spel: Wat ik ook niet wist: Bayer, is hoofdsponsor van het Cropworld event. Samen met Syngenta is zij de belangrijkste producent van neonicotinoïden, beter bekend als bijengif. Deze bedrijven presteren het om ondanks alle wetenschappelijke bewijzen - stug te ontkennen dat hun gif iets met bijensterfte te maken heeft en kondigden onlangs juridische stappen aan tegen het beperkte verbod van de EU op een aantal van deze stoffen. Bayer blijkt bovendien recordhouder op het gebied van octrooien op genetisch gemanipuleerde zaden. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met Monsanto. Radar maakte op 22 april ook een zeer goede aflevering over dit onderwerp die iedereen eigenlijk zou moeten bekijken aangezien het hier over niets minder dan ecocide gaat. Het ergste is dat een club als de Britse Bijenhouders vereniging geld aanneemt van dit soort producenten: Gelukkig staan steeds meer mensen op en beginnen acties tegen multinationals die ons ziek maken met hun (ziekte)bestrijdingsmiddelen. Dit zie je ook in andere landen toenemen. In Australië zijn nu 600 vrouwen bezig met een rechtszaak tegen de fabrikanten van de Yasmin en Yas pil.

6 Deze kunnen o.a. bloedstolsels en beroertes veroorzaken: Kan iemand mij uitleggen waarom medicijnen met dodelijke slachtoffers op de markt blijven terwijl kruiden worden verboden? Dankzij de Europese gedachte wordt deze waanzin alleen maar groter. Als de zorg democratisch zou zijn hadden we allang 2 belangrijke grondregels erbij gehad: - vrijheid van therapie - vrijheid van geneesmiddel In België is de overheid weer bezig een voorheen "wetenschappelijk veilig" medicijn tegen botontkalking van de markt te halen. Blijkbaar blijken opnieuw dat er toch iets meer nadelen zijn dan de fabrikant heeft beweerd, de boefjes toch. De Belgische overheid waarschuwt voor het middel Protelos dat door artsen wordt voorgeschreven tegen botontkalking. Waakhond Lareb trok al eerder aan de bel: Strontium aan de knikker dus... Deze week bracht Lareb het nieuws dat kruiden toch wel risky waren, op honderdduizenden gebruikers waren er toch maar liefst 518 meldingen in 22 jaar geweest. We praten dus over 1 klacht in de 2 weken, met name St. Janskruid en Ginkgo werden genoemd. En ik pak nu even mijn glazen bol erbij. Terwijl ik poetsende bewegingen maak ga ik jullie toekomst voorspellen... Ik zie nog veel ellende komen in de toekomst met kruiden en medicatie. Waarom? Omdat door "onze regenten" in Brussel is be sloten dat supplementleveranciers niet meer mogen zeggen wat bepaalde kruiden/supplementen doen. Alleen wat Brussel bepaalt mag worden gezegd. Dus als bijvoorbeeld een eerder genoemd algenpigment een bloedverdunnende werking "zou" hebben en de EU is nog niet op de hoogte hiervan dan heb je een riskante combinatie met bijvoorbeeld bloedverdunners die iemand ook nog slikt. Door deze censuurwet weet de gebruiker soms niet wat een kruid / supplement doet en kan dus ook niet de risico's overzien of inschatten. Uiteraard geldt dit ook voor bloedverdunners in ons eten zoals bijvoorbeeld knoflook. En de vraag is, bij hoeveel van deze 518 meldingen was er ook sprake van een combinatie met medicijnen of andere zaken die een verstorende invloed hebben.

7 Dus bijvoorbeeld iemand die grapefruitsap dronk waardoor de werking van een medicijn of supplement vertienvoudigde Staatsecretaris Weekers zou vroeger zeggen, leuker kunnen we het niet maken, wel gecompliceerder. De specialisten kunnen zaken niet meer overzien, de overheid de puinhoop bij de Belastingdienst en andere organen niet meer. En het gaat niet alleen mis met toeslagen die niet uitgekeerd kunnen worden. Ook hebben de vrienden van de blauwe envelop weinig op met onze privacy, van poldermodel naar NSA model: Ook op het gebied van medicinale wiet lijkt de overheid een beetje stoned zaken voor zich uit te schuiven. De overheid manipuleert de maatschappij door de uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken te kopen in de lijn die de overheid het beste uitkomt. Dat zegt professor Jan Brouwer van de universiteit van Groningen. Brouwer pleit al jaren dat de overheid de teelt van wiet vanuit internationaal recht gewoon kan regelen. Toch blijft minister Opstelten keer op keer zeggen dat het internationaal gezien niet kan. Zelfs in antiwiet land Amerika schakelt men steeds sneller en kunnen steeds meer mensen met chronische aandoeningen gewoon legaal wiet kweken en aanschaffen. En met wat zoeken vond ik deze site met veel studies naar de inzet van cannabis bij allerlei aandoeningen: Uit onderzoek in 2008 blijkt onder andere dat stoffen in wiet ervoor zorgen dat nieuwe hersencellen aangemaakt worden en ook het risico vermindert op ontstekingen die met dementie in verband worden gebracht.

8 Die ontstekingen van de hersenen zie je keer op keer terugkomen bij hersenziektes. In het boek The Autism Mythe zie je relaties tussen immuunproblemen in de hersenen met autisme, ADHD en ME. Wie het nieuws volgt ziet ook steeds studies waar relaties worden gevonden tussen metalen als koper, lood etc. en ziektes als Parkinson, ALS en Alzheimer: Uiteraard waren volgende diezelfde overheden die pesticiden gewoon veilig en de mensen konden deze zonder problemen consumeren. En worden ze toch verboden dan heeft de fabrikant weer een nieuwe variant in de aanbieding. Stoffen in fruit en groente en vitamine E maar ook zink kunnen juist weer effectieve opruimers zijn: Als laatste wil ik nog even terugkomen op mijn plannen voor een soort E-handboek dat ik via de site wil gaan verspreiden als gratis kennisboek. Ben je auteur/therapeut en je wilt daarvoor een stukje schrijven over een bepaald thema meld dit even, ik wil dit namelijk samen met anderen doen. Dus een bundeling van kennis over allerlei zaken die de lezer verder kunnen helpen in zijn zoektocht. Het handboek zal thema voor thema behandelen en 2 keer per jaar worden uitgebreid. Als laatste nog een paar mooie natuurvideo's van Jolande Hofland En nog iets, heb je vragen, aanvullingen, opmerkingen, tips of wil je een bedrage leveren aan het E-handboek mail ze dan gerust naar ugamedia@wirehub.nl Waardeer je het vele werk dat wij verzetten steun ons dan door vandaag lid te worden of iets te kopen in de Leefbewust webshop: Verder krijg ik vaak de vraag waarom wij geen synthetische vitamine C willen leveren. Heel simpel, er zijn genoeg complete vormen van C in de natuur waaronder Camu Camu, Acerola, rozenbottel en kiwis die naar mijn mening veel gezonder en completer zijn:

9 Reacties van lezers deze week: Artikelen deze week: Studies vinden nieuwe verbanden tussen slaapduur en depressie Antipsychotische voorschriften voor kinderen en adolescenten Geranium extracten remmen HIV1 Onderzoek vindt verhoogde niveaus van DDT metaboliet bij Alzheimer patiënten Studie toont aan dat autistische hersenen meer informatie creëren in rust Blauw licht kan vermoeidheid bestrijden Verband aangetoond tussen vaccinatie griep en verhoogd risico narcolepsie Ingredienten in chocolade, thee en bessen beschermen tegen diabetes Overig lokaal nieuws deze week: Gezondheidsradio Kijktips Veel lees-, kijk- en luisterplezier, Ron Fonteine Copyright Mijn columns zijn public domain en mogen in complete vorm met bronvermelding online worden gepubliceerd. Voor commercieel gebruik is wel schriftelijke toestemming nodig. Leefbewust kennisavonden in Soest

10 Nieuw Ebook Juglen Zwaan - Gezond Afvallen Audio basiscursus goede voeding op Mp3 Leefbewust Plaza, voor de betere superfoods

11 Oproep - hulp met vertalingen artikelen Wij zoeken nog altijd vrijwilligers die mee willen helpen met het vertalen van Engelstalige nieuwsberichten zodat deze kennis voor meer mensen beschikbaar kan komen. Waardeer je ons vele werk en wil je meehelpen dan ben je altijd welkom. Volg de laatste nieuwtjes op Twitter

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding 1 miljoen aan de antidepressiva, aandacht, geborgenheid en warmte zijn de oplossing Er zijn 1 miljoen mensen in Nederland die antidepressiva gebruiken, dat is dus 1 op de 17 mensen om ons heen. Dat is

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen.

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Dit zijn Kelly en Karim. Zij willen graag een kind. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. 1. Kelly en Karim willen over

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind.

Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind. Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind. 1. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. Kelly en Karim willen zwanger worden. Ze willen graag dat hun kindje straks gezond is. Het is

Nadere informatie

Kanker. Inleiding. 1. Wat is kanker eigenlijk? 2. Verschillende soorten kanker

Kanker. Inleiding. 1. Wat is kanker eigenlijk? 2. Verschillende soorten kanker Kanker Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over kanker patiënten. Ik hou mijn spreekbeurt hier over omdat er veel kinderen zijn die niet precies weten wat kanker nou eigenlijk is en omdat kanker heel veel

Nadere informatie

Individueel Transitieprofiel voor jongeren

Individueel Transitieprofiel voor jongeren Individueel Transitieprofiel voor jongeren Naam Datum van invullen : : A. ZIEKTE EN GEZONDHEID 1. Ik kan mijn aandoening goed beschrijven. 2. Ik begrijp wat mijn arts vertelt. 3. Ik weet welke medicijnen

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Gevaarlijke combinaties

Gevaarlijke combinaties De zwarte kant van kruiden Gevaarlijke combinaties Het gros van alle kruidenpreparaten is ongevaarlijk. Toch kunnen sommige combinaties van kruiden en medicijnen gevaarlijk zijn. knoflook en cholesterol

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Zelfgenezend vermogen van het lichaam activeren voor meer gezondheid Zelfgenezend vermogen dat hebben alle mensen in zich en gebruiken het ook iedere dag, bijvoorbeeld in je slaap en bij het herstellen

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Cellulaire geneeskunde beter en goedkoper dan medicijnen farmaceutische industrie Cellulaire geneeskunde, een goede of slechte gezondheid wordt bepaald op het niveau van de vele miljoenen cellen waaruit

Nadere informatie

dat we ervoor moeten zorgen dat dit met zo weinig mogelijk complicaties gepaard gaat.

dat we ervoor moeten zorgen dat dit met zo weinig mogelijk complicaties gepaard gaat. Waar komt uw interesse voor de gynaecologie vandaan? Ik ben aanvankelijk geïnteresseerd geraakt in de verloskunde en gynaecologie toen ik geneeskunde studeerde. En dan vooral in het samenspel van de hormonen.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

Eerste hulp bij PCOSklachten

Eerste hulp bij PCOSklachten Eerste hulp bij PCOSklachten WIE BEN IK? Ik ben Anita en ik woon in Amersfoort. In 2010 stopte ik met de pil om erachter te komen of mijn cyclus op gang zou komen. Op dat moment was ik 28 jaar. Mijn nicht

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

PDS B e l a n g e n v e r e n

PDS B e l a n g e n v e r e n r a b l D e PDS B e l a n g e n v e r e n r m S y n d r o a o m i g e i n g k k i r P PDS in relatie tot anderen 2 PDS in relatie tot anderen Bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is één van de symptomen

Nadere informatie

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker Kanker Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen niet weten wat kanker precies inhoud en ik zelf er ook meer van wil weten omdat mijn oma er in de zomervakantie aan gestorven is. Dat je

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

4.1 Omcirkel het juiste antwoord.

4.1 Omcirkel het juiste antwoord. 4.1 Vraag 1 Het begrip vitaliteit heeft vooral te maken met... A. aankomen en afvallen B. gezondheid en geluk C. dansen en bewegen D. werk en carrière Vraag 2 Hoe vind je de meest betrouwbare informatie

Nadere informatie

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet.

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet. Werkstuk door een scholier 1583 woorden 23 april 2011 4,9 12 keer beoordeeld Vak Zorg en welzijn KANKER: Ik ga vandaag mijn spreekbeurt houden over kanker om twee redenen. De eerste is dat iedereen kanker

Nadere informatie

Doorbraak in onderzoek naar ME

Doorbraak in onderzoek naar ME Doorbraak in onderzoek naar ME Gezaghebbende Amerikaanse overheidsinstanties hebben opnieuw bij MEpatiënten een virus aangetroffen. Al eerder berichtte EenVandaag over de ontdekking van het XMRV-virus

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Kanker. Inhoud. Inleiding. Wat is kanker? Inleiding

Kanker. Inhoud. Inleiding. Wat is kanker? Inleiding Kanker Inhoud Inleiding Inleiding Wat is kanker? Soorten kanker In het kinderziekenhuis Wat kan je doen tegen kanker? Afsluiting Bronvermelding Ik houd mijn werkstuk over kanker, omdat het mij een moeilijk

Nadere informatie

Moeder worden, moeder zijn

Moeder worden, moeder zijn Moeder worden, moeder zijn Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

Homeopathie voor paarden

Homeopathie voor paarden Artikel: http://horsefulness.be/homeopathie-voor-paarden/ site van Horsefulness van Karine Vanderborre Homeopathie voor paarden Homeopathie, niet iedereen heeft er vertrouwen in Ikzelf sta er volledig

Nadere informatie

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk!

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! In onze vorige Zing In hebben we het gehad over de druk die op jonge mensen wordt gelegd, op de vaak hoge eisen die we aan hen stellen. Maar niemand is

Nadere informatie

Denkfouten. hoofdstuk 6. De pretbedervers. De zwarte bril

Denkfouten. hoofdstuk 6. De pretbedervers. De zwarte bril hoofdstuk 6 Denkfouten We hebben al gezien dat sommige van onze brandende automatische gedachten ons in de weg zitten. Ze geven ons een onprettig gevoel of weerhouden ons ervan dingen te doen. Het probleem

Nadere informatie

Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken

Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken Paniek aanvallen & Hyperventilatie Oorzaken Hooikoorts welke geen standaard klachten geeft, kan oorzaak zijn van hyperventilatie aanvallen, het lijkt er nml enorm veel op. Dus reageer je niet met niesbuien,

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 5 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 6 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Wie

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

De muur. Maar nu, ik wil uitbreken. Ik kom in het nauw en wil d r uit. Het lukt echter niet. De muur is te hoog. De muur is te dik.

De muur. Maar nu, ik wil uitbreken. Ik kom in het nauw en wil d r uit. Het lukt echter niet. De muur is te hoog. De muur is te dik. De muur Ik heb een muur om me heen. Nou, een muur? Het lijken er wel tien. En niemand is in staat om Over die muur bij mij te komen. Ik laat je niet toe, Want dan zou je zien Hoe kwetsbaar ik ben. Maar

Nadere informatie

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers Koninklijke webcare Door: Michael Elbers Op 28 januari 2013 om 14 uur werd ik gevraagd om een plan te schrijven voor de inzet van sociale media tijdens Koninginnedag. Toen ik na dat gesprek weer terug

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Zo licht als een veertje, zweeft ze door de straten. Gedragen door de wind en uitgevaagd door zijn tranen. Sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden, ze

Zo licht als een veertje, zweeft ze door de straten. Gedragen door de wind en uitgevaagd door zijn tranen. Sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden, ze Moeder Natuur Zo licht als een veertje, zweeft ze door de straten. Gedragen door de wind en uitgevaagd door zijn tranen. Sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden, ze laat ze smelten op haar tong. Ze is als

Nadere informatie

Wat je moet weten over hasj en wiet

Wat je moet weten over hasj en wiet Wat je moet weten over hasj en wiet 1 2 Je hebt vast wel eens van hasj of wiet gehoord. Hasj en wiet zijn drugs. Hasj en wiet worden meestal gerookt. Er wordt een soort sigaret gedraaid met tabak en hasj

Nadere informatie

De overeenkomsten tussen de ziekte van Parkinson en de ziekte van Huntington

De overeenkomsten tussen de ziekte van Parkinson en de ziekte van Huntington Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Succesvolle gentherapiestudie bij de ziekte van Parkinson geeft

Nadere informatie

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Vitaminen en mineralen Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Vitaminen 3 Mineralen 4 Voeding 4 Dagelijkse behoefte 4 Wanneer extra vitaminen gebruiken

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 3 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 4 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Hoe

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

HET BESTE MEDICIJN TER WERELD antwoordblad

HET BESTE MEDICIJN TER WERELD antwoordblad Opdracht 1 Weet jij waar je poep en plas blijft nadat je hebt doorgetrokken?. Bijvoorbeeld. Het verdwijnt in het riool. Dan gaat het naar de waterzuiveringsinstallatie. Wat is je eerste indruk van de sanitaire

Nadere informatie

Prednison (corticosteroïden)

Prednison (corticosteroïden) Prednison (corticosteroïden) Medicatie bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa MDL-centrum IJsselland Ziekenhuis www.mdlcentrum.nl Uw MDL-arts (maag-, darm- en leverarts) heeft u Prednison voorgeschreven

Nadere informatie

Stichting wijkgezondheidscentra huizen. stageverslag. Diëtiste in beroep

Stichting wijkgezondheidscentra huizen. stageverslag. Diëtiste in beroep Stichting wijkgezondheidscentra huizen stageverslag Diëtiste in beroep Maaike Oelen 11060360 VD 1F.2 4-6-2012 Inhoud Inleiding... 2 1. De meeloopdagen... 2 1.1 Donderdag 24 november;... 2 1.2 Vrijdag 25

Nadere informatie

1. Lesbegin: video: diabetes

1. Lesbegin: video: diabetes LESONDERWERP: insuline + penicilline ALGEMENE VAARDIGHEDEN EN ATTITUDES: LEERPLANDOEL(EN): LESDOELEN LEERINHOUD WERKVORMEN/ MEDIA/ORGANISATIE TIJD 1. Lesbegin: video: diabetes 6 min 2. Lesuitwerking: onderwijsleergesprek

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014

Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Verwachting en aanbeveling Evaluatie PvKO Mastersessie 10 april 2014 Heeft de PvKO Mastersessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: De link met Big Data was me niet echt duidelijk, titel dekte de

Nadere informatie

Als papa of mama een bolletje in het hoofd heeft Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar over brughoektumor bij hun papa of mama

Als papa of mama een bolletje in het hoofd heeft Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar over brughoektumor bij hun papa of mama Als papa of mama een bolletje in het hoofd heeft Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar over brughoektumor bij hun papa of mama Deze folder legt uit wat er gebeurt als je papa of mama een bolletje

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Eten en drinken voor uw blaas De beste adviezen voor u op een rijtje

Eten en drinken voor uw blaas De beste adviezen voor u op een rijtje Eten en drinken voor uw blaas De beste adviezen voor u op een rijtje Blijf jezelf. Zo zorgt u goed voor uzelf Als u te maken hebt met ongewenst urineverlies, is het goed om eens stil te staan bij wat u

Nadere informatie

1. Probleemstelling. Hoe kunnen we dit probleem oplossen?

1. Probleemstelling. Hoe kunnen we dit probleem oplossen? 1. Probleemstelling 1. Als we in de zomer buiten in de tuin spelen of een lekkere barbecue organiseren hebben we wel eens last van opdringerige wespen. De wespen worden aangetrokken door zoetigheid zoals

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Uitgave Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postadres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag Telefoon (070) 340 79 11 Informatie Voor informatie en vragen

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Uw verzekering snel en digitaal

Nadere informatie

De filosofie van het voeren

De filosofie van het voeren Terug naar Voorwoord Terug naar Inhoudsopgave Verder naar volgende hoofdstuk De filosofie van het voeren Inhoudsopgave van dit hoofdstuk: Het algehele beeld Hoe voeding in de Natuur er uit zou zien...

Nadere informatie

Strategieles Vragen stellen niveau B

Strategieles Vragen stellen niveau B Strategieles Vragen stellen niveau B Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip gebruik je bij het lezen van de tekst het stappenplan Lezen. Vragen stellen is een strategie die je helpt om de tekst beter

Nadere informatie

Dementie is een van de ingewikkeldste en meest ingrijpende

Dementie is een van de ingewikkeldste en meest ingrijpende Inleiding Dementie is een van de ingewikkeldste en meest ingrijpende ziektes. Dementie uit zich bij iedereen anders. Dit komt mede doordat dementie altijd een combinatie is van geheugenproblematiek, gedrags-

Nadere informatie

Diabetes type 2 en erfelijkheid

Diabetes type 2 en erfelijkheid Diabetes type 2 en erfelijkheid Diabetes type 2 in uw familie? Wie in uw familie Iedereen kan diabetes type 2 krijgen. Diabetes type 2 wordt ook wel ouderdomsdiabetes (of ouderdomssuiker) genoemd. Dat

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Hart en vaatziekten bestrijden en voorkomen met vitamine C Een goedkope en effectieve aanpak van hart en vaatziekten is heel goed mogelijk. En dan niet met farmaceutische middelen, die eigenlijk alleen

Nadere informatie

Alternatieve geneeswijzen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Alternatieve geneeswijzen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Alternatieve geneeswijzen Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Alternatieve geneeskunde 3 Homeopathie 5 Fytotherapie 9 Orthomoleculaire geneeskunde

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

NOOIT GENOEG DE KWETSBAARHEID VAN

NOOIT GENOEG DE KWETSBAARHEID VAN TEKST: Annick Geets DE KWETSBAARHEID VAN NOOIT GENOEG Kwetsbaarheid is niet een kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. Een kwestie van

Nadere informatie

Depressie. Informatiefolder voor cliënt en naasten. Zorgprogramma Doen bij Depressie UKON. Versie 2013-oktober

Depressie. Informatiefolder voor cliënt en naasten. Zorgprogramma Doen bij Depressie UKON. Versie 2013-oktober Depressie Informatiefolder voor cliënt en naasten Zorgprogramma Doen bij Depressie Versie 2013-oktober Inleiding Deze folder bevat informatie over de klachten die bij een depressie horen en welke oorzaken

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

behandelingen-bij-borstkanker/

behandelingen-bij-borstkanker/ https://www.isala.nl/patientenfolders/6682-borstkanker-pid-h3- behandelingen-bij-borstkanker/ Borstkanker (PID): H3 Behandelingen bij borstkanker Als borstkanker is vastgesteld, bespreekt een team van

Nadere informatie

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Nierpatiënten Perspectief online is een internetpanel voor mensen met een nierziekte*, naasten van nierpatiënten en nierdonoren. Zij kunnen via

Nadere informatie

Elk goed idee kan uitgroeien tot een succesvolle behandeling tegen kanker

Elk goed idee kan uitgroeien tot een succesvolle behandeling tegen kanker Elk goed idee kan uitgroeien tot een succesvolle behandeling tegen kanker Eerst een technische vraag. Wat is een glioblastoom? Een glioblastoom is een hersentumor. Hoe ernstig is het als dit bij je wordt

Nadere informatie

Depressie tijdens de zwangerschap uit de taboesfeer

Depressie tijdens de zwangerschap uit de taboesfeer Depressie tijdens de zwangerschap uit de taboesfeer Depressie en angstklachten tijdens de zwangerschap komen regelmatig voor. Toch wordt dit onderwerp nog vaak als taboe ervaren en is niet duidelijk welke

Nadere informatie

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen!

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen! #Kan iedereen detoxen? Voor iedereen die goed voor zich zelf wil zorgen, een gezonde boost wil geven en voor iedereen die zich 28 dagen durft te committeren aan dit programma. Dus ook in de weekenden.

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

expositie boek theater - documentaire

expositie boek theater - documentaire expositie boek theater - documentaire De tijd daarna laat het verloop van hiv en aids zien door de afgelopen jaren heen. Voor het project zijn 30 hiv dragers geïnterviewd en beschreven door Erwin Kokkelkoren.

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

BELGISCHE CARDIOLOGISCHE LIGA HOGE BLOEDDRUK. psamtik@fotolia DUIDELIJKE ANTWOORDEN

BELGISCHE CARDIOLOGISCHE LIGA HOGE BLOEDDRUK. psamtik@fotolia DUIDELIJKE ANTWOORDEN BELGISCHE CARDIOLOGISCHE LIGA HOGE BLOEDDRUK psamtik@fotolia DUIDELIJKE ANTWOORDEN Globaal Cardiovasculair Risico Sommige gedragingen in ons dagelijks leven vergroten de kans dat we vroeg of laat problemen

Nadere informatie

Probleem 1 11-12-13. Ontwikkelingen bij Alzheimer. Dementie! Meer dan een hersenziekte! Dementie op Google afbeeldingen

Probleem 1 11-12-13. Ontwikkelingen bij Alzheimer. Dementie! Meer dan een hersenziekte! Dementie op Google afbeeldingen Dementie op Google afbeeldingen Dementie Meer dan een hersenziekte Prof Frans Verhey Maastricht University Medical Center Alzheimer Centrum Limburg Dementie: een hersenziekte Ziekte van Alzheimer Meest

Nadere informatie

Nummer 1! Collector s item!

Nummer 1! Collector s item! Nummer 1! Collector s item! Wie is wie op planeet K! Dat ben ik, K! Woohoo! Mijn maatje BV #1 Vince BV #2 Tom BV #2 gedeelde plaats! Maddie Todd Heeft het allemaal & nog veel meer! Haha! Hier is je ergste

Nadere informatie

Medicatie bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa Prednison (corticosteroïden)

Medicatie bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa Prednison (corticosteroïden) Medicatie bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa Prednison (corticosteroïden) Maag-, Darm- en Leverziekten IJsselland Ziekenhuis Uw MDL-arts (maag-, darm- en leverarts) heeft u Prednison voorgeschreven

Nadere informatie

Voeding Prof.dr. Ron H.J. Mathijssen internist-oncoloog/ klinisch farmacoloog

Voeding Prof.dr. Ron H.J. Mathijssen internist-oncoloog/ klinisch farmacoloog Voeding Prof.dr. Ron H.J. Mathijssen internist-oncoloog/ klinisch farmacoloog Landelijke donateursdag - 1 november 2017 ReeHorst Ede Chemotherapie Doelgerichte therapie Immunotherapie 1 Basisprincipes

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

Kinderen uit familiehuwelijken

Kinderen uit familiehuwelijken Een gezonde baby Kinderen uit familiehuwelijken De geboorte van je baby is een van de mooiste momenten in je leven. Negen maanden lang kijk je er naar uit. Natuurlijk hoop je dat je kind gezond is. Gelukkig

Nadere informatie

Verzekeringen & erfelijkheid

Verzekeringen & erfelijkheid Verzekeringen & erfelijkheid U wilt een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Hier vindt u de www.bpv.nl antwoorden op veelgestelde vragen over erfelijkheid en het aanvragen van een verzekering.

Nadere informatie

Behandelingen bij longkanker. inclusief klinische studie immuuntherapie

Behandelingen bij longkanker. inclusief klinische studie immuuntherapie Behandelingen bij longkanker inclusief klinische studie immuuntherapie 1 Longkanker Longkanker is niet één ziekte: er bestaan meerdere vormen van longkanker. In deze brochure bespreken we de twee meest

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

De Ziekte van Huntington

De Ziekte van Huntington De Ziekte van Huntington 1. Wat is de Ziekte van Huntington? 2. Wat betekent het als je de Ziekte van Huntington hebt? 3. Wat doet de Ziekte van Huntington in je hersenen precies? 4. Hoe ver zijn onderzoekers

Nadere informatie

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken:

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken: Korte impressie; hoe de cursus was: De term welvaartsziekte is toch wel bekend? Ziekten die voortkomen uit een ongezonde levensstijl. Veel zitten, weinig beweging, stress, te veel.te vet te zout eten,

Nadere informatie

Inhoud Hoe BRAVO ben jij?

Inhoud Hoe BRAVO ben jij? Inhoud Hoe BRAVO ben jij? Inleiding 2 De behandeling van een aandoening 2 Medicijnen 2 Leefstijl 5 Een verergering van je klachten 6 Jouw behandelplan 8 Bewegen 8 Roken 8 Alcohol en voeding 8 Ontspanning

Nadere informatie

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Donderdag 22 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Donderdag 22 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Wereldwaterdag - Basisschool Heiende, Lokeren Geachte directeur en leerkrachten, Geachte burgemeester

Nadere informatie

OP WEG NAAR HERSTEL MET HELI. Leren leven met een psychische aandoening, beperking of kwetsbaarheid

OP WEG NAAR HERSTEL MET HELI. Leren leven met een psychische aandoening, beperking of kwetsbaarheid OP WEG NAAR HERSTEL MET HELI Leren leven met een psychische aandoening, beperking of kwetsbaarheid MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ HELI staat voor Herstel in de Eerste Lijn met Indigo. Met herstel

Nadere informatie