Nieuwsbrief Leefbewust.com 7 februari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Leefbewust.com 7 februari 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Leefbewust.com 7 februari 2014 Aantal lezers : Nieuwsbrief nr.: 362 Beste verkenner, Het was weer een bonte week met wederom hoofdrollen voor het KWF en medisch narcist Renckens. De KWF ontkende glashard dat er verbanden zijn tussen kanker en stress en/of milieuproblemen, Renckens vond manuele therapie pure kwakzalverij. Zijn opvolger is zelfs nog een grotere gifkikker: Als je echter wat verder dan je pharma neus kijkt zie je dat er genoeg bewijzen zijn voor relaties tussen stress, trauma's en milieuproblemen zijn en ziekten zoals kanker. Israëlische wetenschappers ontdekten al in 2008 dat vrouwen die veel negatieve ervaringen hadden doorgemaakt in hun leven meer kans op het krijgen van borstkanker hadden. Vrouwen die gelukkiger waren en positiever waren hadden juist minder kans op het krijgen van borstkanker. Hierbij een studie naar een gen dat de brug vormt tussen stress en de uitzaaiing van kanker, het grootste probleem van kanker: Ook niet kwaadaardige tumoren die groeien in een eierstok kunnen veroorzaakt worden door misbruik/mishandeling in de jeugd: Je ziet bijvoorbeeld bij kinderen die blootgesteld zijn aan geweld dat er veranderingen plaats kunnen vinden aan een gen dat met stress te maken heeft. Dit heeft weer een negatief effect op de astma. De mensen die de natuurwetten van Hamer intussen kennen snappen intussen ook waarom traumatische zaken doorwerken op het lichaam.

2 Uiteraard wil het KWF niets van dit soort zaken weten. En de uitspraak van oncologen die iemand een doodvonnis mededelen is op zich al een misdaad tegen de mensheid in mijn ogen want angst en stress zullen de ziekte alleen maar verergeren. Hier nog onderzoeken naar de rol van stress bij kanker: Stoffen in het milieu spelen geen belangrijke rol bij kanker volgens de "experts", de feiten liggen helaas toch een beetje anders. Ik waarschuw vaak voor de stof BPA, de stof die in plastic verpakkingen zit, voorheen in babyflesjes zat die vaak ook nog verwarmd werden in de "veilige" magnetron maar ook in kassabonnen, binnenkant blikjes, witte vullingen en diverse andere producten zit. Het is een hormoonverstoorder die dus weer de kans op hormoon gerelateerde kankers kan vergroten: Magnetron schaaltjes zouden beter zijn, jaja... En wat veel mensen niet weten is dat magnetrons ook nog eens de hoeveel acrylamide verhogen: Vooral melk verhitten in de magnetron is erg schadelijk, dan ontstaat er veel meer van deze stof, 7-ketocholesterol, zeg maar de schadelijke vorm van cholesterol: Uit deze studie blijft dat die vorm van slecht cholesterol bijvoorbeeld een rol kan spelen bij oogziekten en veroudering: Deze week bleek uit een nieuwe studie op ratten, die zijn altijd de sjaak, bleek dat als de moeder was blootgesteld aan de stof BPA de kinderen meer kans hadden op levertumoren. En dit stofje zal via onze urine, afval etc. ook weer in het milieu terecht komen en zo voor een tweede ronde weer terug in ons water, in de vissen en andere voedselbronnen opduiken. Want stel een plastic waterbak staat in de zon op te warmen dan zal het ook weer in het drinkwater van dieren terechtkomen. De vraag is ook in hoever kunststof waterleidingen nog een probleem kunnen zijn, voorheen hadden we loden leidingen met alle ellende van dien, nu vaak koper met de nodige koper in het water en nu steeds meer kunststof.

3 https://www.karwei.nl/kunststof-waterleiding-aanleggen Blijkbaar zijn die tyleen leidingen voor het milieu ook niet denderend want als ze in de brand vliegen ontstaat er koolmonoxide en als ze op de afvalhoop terecht komen heb je weer een ander milieuprobleem: Net als andere kunststoffen wordt polyetheen niet snel door bacteriën afgebroken, waardoor het lang in het milieu kan rondzwerven. Als het in het oppervlaktewater komt wordt het afgevoerd naar de zee en komt het na jaren in de oceanen terecht bij de zogeheten plasticsoep. Door de zeestroming wordt het afval daar naartoe gebracht en hoopt het zich op. [Wikipedia] Heel langzaam vergaat het afval tot een plastic brij van minuscuul kleine snippers. Volgens deskundigen van o.a. Wageningen IMARES kunnen er meer van dit soort plekken bestaan in onze oceanen, maar dit is tot op heden nooit onderzocht. Kan zo'n afvalberg ook in de Noordzee ontstaan? Komt het in de magen van dieren als zeevissen, zeezoogdieren en zeevogels? In een Netwerk reportage, uitgezonden op 4 augustus 2008, gaven wetenschappers van Wageningen IMARES antwoord op deze vragen. Ook wij krijgen het al binnen, want ook mosselen bevatten kleine stukjes plastic. Als je één kilo mosselen eet, heb je tot 600 deeltjes microplastics in je maag. Dat soort microplastics zitten trouwens ook in heel wat verzorgingsproducten. Vooral scrubs en peelings zitten vol met deze plastics, terwijl er veel alternatieven zijn. Omdat veel mensen dit gebruiken is het een enorm probleem dat onderschat wordt. Teken daarom de petitie op noordzee.nl Volgens het KWF is het milieu dus niet het probleem, dit CNN artikel noemt echter wel duidelijk kanker als gevolg van milieuvervuiling. Wel ben ik het eens met het KWF dat roken en alcohol boosdoeners zijn die je zelf kunt vermijden. Qua zon sta ik lijnrecht tegenover deze pharmaclub. Zon mits gedoseerd zorgt voor aanmaak van vitamine D in je huid en uit vele studies blijkt ook intussen dat er vele verbanden zijn tussen de hoogte van de vitamine D en het voorkomen van kanker. Ik denk wel dat de zon meer doet dan alleen je D verhogen dus suppletie blijft een lapmiddel en niet de oplossing. Maar ik blijf ook zeggen dat voor mij de hoofdoorzaak een energetische disbalans is die lichamelijk doorwerkt. En factoren als voeding en toxines zullen een aanjagende rol spelen. En je kunt je ook afvragen waarom iemand gaat roken of drinken.

4 Wat zit er voor emotionele lading achter? Hoeveel mensen gaan niet door boosheid of verdriet roken of drinken? Het zal altijd een tweestrijd blijven. Het KWF aan de ene kant, mensen als Hamer aan de andere kant. Beiden ingegraven in hun loopgraven en niet bereid ook maar iets te wijken. En juist die gevoelskant blijkt ook een belangrijke rol te spelen bij de genezing van kanker. Dr. Dean Ornish, clinical professor op het UCSF vertelt ook dat meer intimiteit de genezing bevordert. Dr. David Spiegel, een Stanford University professor deed een studie bij vrouwen met uitgezaaide borstkanker. Eén groep zat in een support groep die positiviteit, emotionele discussies en een liefdevolle atmosfeer bood. Deze vrouwen leefden 2 keer langer dan de vrouwen die niet in zo'n groep zaten. Maar ook toen al waren er mensen die niet wilde geloven dat verbindingen met anderen een rol kunnen spelen helaas: Mies Kloos is recent een nieuwe site begonnen over de natuurwetten. Je hoeft niets te geloven maar lees het en ga de wetten controleren in je eigen omgeving, wat is er emotioneel gebeurd voordat iemand ziek werd. Waardoor zie je bijvoorbeeld die darmproblemen bij iemand die veel onrecht heeft ervaren, waarom die hartaanval na stress op het werk of die blaasontsteking nadat iemand over je grenzen is gegaan... Op onze lezing in Soest over het aarden noemde Jan iets dat mij zeer aansprak. Als we meer gaan aarden dan zijn wel collectief ook weer meer verbonden met elkaar. Je zal ook merken dat mensen die ook zaken onderzoeken niet alleen groeien qua kennis maar zich ook meer verbonden gaan voelen met de mensen die ook de gevestigde paden verlaten hebben. Je kent het vast wel, een gesprek waarbij soms een half woord al genoeg is, je zit op 1 lijn. Daar tegenover zijn er mensen zich nog vastklampen aan oude inzichten, vaak verkrampt, verbitterd door het leven en keer op keer hun neus blijven stoten aan die arts of specialist die ze geen oplossingen heeft te bieden. De arts die door drukte of gebrek aan interesse niet buiten zijn vakgebied wil snuffelen, ook niet ziet wat een collega voor een rol kan spelen bij nieuwe klachten die ontstaan door medicatie. Maar ook binnen die sector zie je steeds meer kritiek, vaak als mensen met pensioen gaan durven ze zich ineens te uiten over de misstanden. Ivan Wolffers is iemand die al jaren zijn mondje roert en het beestje bij de naam durft te noemen. Voor hem is de moderne arts niet meer dan een spreekbuis van de pillenindustrie. Hij noemt o.a. de misleiding m.b.t. statines en benzodiazepines (slaapmiddelen): Wat het oplevert is veel winst voor de farmaceutische industrie en steeds meer medicatie verslaafden.

5 De hulpvraag voor benzodiazepine-gebruikers was in 2012 wederom verdubbeld. Maar iedereen speelt het pharmonopolie gewoon mee. Want als medisch specialist zit je toch liever in de luxe Kalverstraat dan op de Dorpstraat van dit spel. En anders zijn er voor farmaceuten nog andere "pr" middelen die je kunt inzetten: En ze draaien er ook geen doekjes om, met dikke grijns op zijn gezicht vertelt hier Bayer opperhoofd dat hun kankermedicijn alleen voor rijken is bedoeld. De arme kankerlijders hebben gewoon pech, ik wordt al ziek van die grijns van de man... En Bayer is van alle chemische markten thuis. Niet alleen Monsanto is druk met het "verbeteren" van onze voeding. Ook Bayer draagt graag haar lucratieve steentje bij. Dat GMO gewassen de omliggende velden kunnen vervuilen is helaas pindakaas voor die boeren, moeten ze maar mee doen aan het GMO spel: Wat ik ook niet wist: Bayer, is hoofdsponsor van het Cropworld event. Samen met Syngenta is zij de belangrijkste producent van neonicotinoïden, beter bekend als bijengif. Deze bedrijven presteren het om ondanks alle wetenschappelijke bewijzen - stug te ontkennen dat hun gif iets met bijensterfte te maken heeft en kondigden onlangs juridische stappen aan tegen het beperkte verbod van de EU op een aantal van deze stoffen. Bayer blijkt bovendien recordhouder op het gebied van octrooien op genetisch gemanipuleerde zaden. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met Monsanto. Radar maakte op 22 april ook een zeer goede aflevering over dit onderwerp die iedereen eigenlijk zou moeten bekijken aangezien het hier over niets minder dan ecocide gaat. Het ergste is dat een club als de Britse Bijenhouders vereniging geld aanneemt van dit soort producenten: Gelukkig staan steeds meer mensen op en beginnen acties tegen multinationals die ons ziek maken met hun (ziekte)bestrijdingsmiddelen. Dit zie je ook in andere landen toenemen. In Australië zijn nu 600 vrouwen bezig met een rechtszaak tegen de fabrikanten van de Yasmin en Yas pil.

6 Deze kunnen o.a. bloedstolsels en beroertes veroorzaken: Kan iemand mij uitleggen waarom medicijnen met dodelijke slachtoffers op de markt blijven terwijl kruiden worden verboden? Dankzij de Europese gedachte wordt deze waanzin alleen maar groter. Als de zorg democratisch zou zijn hadden we allang 2 belangrijke grondregels erbij gehad: - vrijheid van therapie - vrijheid van geneesmiddel In België is de overheid weer bezig een voorheen "wetenschappelijk veilig" medicijn tegen botontkalking van de markt te halen. Blijkbaar blijken opnieuw dat er toch iets meer nadelen zijn dan de fabrikant heeft beweerd, de boefjes toch. De Belgische overheid waarschuwt voor het middel Protelos dat door artsen wordt voorgeschreven tegen botontkalking. Waakhond Lareb trok al eerder aan de bel: Strontium aan de knikker dus... Deze week bracht Lareb het nieuws dat kruiden toch wel risky waren, op honderdduizenden gebruikers waren er toch maar liefst 518 meldingen in 22 jaar geweest. We praten dus over 1 klacht in de 2 weken, met name St. Janskruid en Ginkgo werden genoemd. En ik pak nu even mijn glazen bol erbij. Terwijl ik poetsende bewegingen maak ga ik jullie toekomst voorspellen... Ik zie nog veel ellende komen in de toekomst met kruiden en medicatie. Waarom? Omdat door "onze regenten" in Brussel is be sloten dat supplementleveranciers niet meer mogen zeggen wat bepaalde kruiden/supplementen doen. Alleen wat Brussel bepaalt mag worden gezegd. Dus als bijvoorbeeld een eerder genoemd algenpigment een bloedverdunnende werking "zou" hebben en de EU is nog niet op de hoogte hiervan dan heb je een riskante combinatie met bijvoorbeeld bloedverdunners die iemand ook nog slikt. Door deze censuurwet weet de gebruiker soms niet wat een kruid / supplement doet en kan dus ook niet de risico's overzien of inschatten. Uiteraard geldt dit ook voor bloedverdunners in ons eten zoals bijvoorbeeld knoflook. En de vraag is, bij hoeveel van deze 518 meldingen was er ook sprake van een combinatie met medicijnen of andere zaken die een verstorende invloed hebben.

7 Dus bijvoorbeeld iemand die grapefruitsap dronk waardoor de werking van een medicijn of supplement vertienvoudigde. Staatsecretaris Weekers zou vroeger zeggen, leuker kunnen we het niet maken, wel gecompliceerder. De specialisten kunnen zaken niet meer overzien, de overheid de puinhoop bij de Belastingdienst en andere organen niet meer. En het gaat niet alleen mis met toeslagen die niet uitgekeerd kunnen worden. Ook hebben de vrienden van de blauwe envelop weinig op met onze privacy, van poldermodel naar NSA model: Ook op het gebied van medicinale wiet lijkt de overheid een beetje stoned zaken voor zich uit te schuiven. De overheid manipuleert de maatschappij door de uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken te kopen in de lijn die de overheid het beste uitkomt. Dat zegt professor Jan Brouwer van de universiteit van Groningen. Brouwer pleit al jaren dat de overheid de teelt van wiet vanuit internationaal recht gewoon kan regelen. Toch blijft minister Opstelten keer op keer zeggen dat het internationaal gezien niet kan. Zelfs in antiwiet land Amerika schakelt men steeds sneller en kunnen steeds meer mensen met chronische aandoeningen gewoon legaal wiet kweken en aanschaffen. En met wat zoeken vond ik deze site met veel studies naar de inzet van cannabis bij allerlei aandoeningen: Uit onderzoek in 2008 blijkt onder andere dat stoffen in wiet ervoor zorgen dat nieuwe hersencellen aangemaakt worden en ook het risico vermindert op ontstekingen die met dementie in verband worden gebracht.

8 Die ontstekingen van de hersenen zie je keer op keer terugkomen bij hersenziektes. In het boek The Autism Mythe zie je relaties tussen immuunproblemen in de hersenen met autisme, ADHD en ME. Wie het nieuws volgt ziet ook steeds studies waar relaties worden gevonden tussen metalen als koper, lood etc. en ziektes als Parkinson, ALS en Alzheimer: Uiteraard waren volgende diezelfde overheden die pesticiden gewoon veilig en de mensen konden deze zonder problemen consumeren. En worden ze toch verboden dan heeft de fabrikant weer een nieuwe variant in de aanbieding. Stoffen in fruit en groente en vitamine E maar ook zink kunnen juist weer effectieve opruimers zijn: Als laatste wil ik nog even terugkomen op mijn plannen voor een soort E-handboek dat ik via de site wil gaan verspreiden als gratis kennisboek. Ben je auteur/therapeut en je wilt daarvoor een stukje schrijven over een bepaald thema meld dit even, ik wil dit namelijk samen met anderen doen. Dus een bundeling van kennis over allerlei zaken die de lezer verder kunnen helpen in zijn zoektocht. Het handboek zal thema voor thema behandelen en 2 keer per jaar worden uitgebreid. Als laatste nog een paar mooie natuurvideo's van Jolande Hofland En nog iets, heb je vragen, aanvullingen, opmerkingen, tips of wil je een bedrage leveren aan het E-handboek mail ze dan gerust naar Waardeer je het vele werk dat wij verzetten steun ons dan door vandaag lid te worden of iets te kopen in de Leefbewust webshop: Verder krijg ik vaak de vraag waarom wij geen synthetische vitamine C willen leveren. Heel simpel, er zijn genoeg complete vormen van C in de natuur waaronder Camu Camu, Acerola, rozenbottel en kiwis die naar mijn mening veel gezonder en completer zijn:

9 Reacties van lezers deze week: Artikelen deze week: Studies vinden nieuwe verbanden tussen slaapduur en depressie Antipsychotische voorschriften voor kinderen en adolescenten Geranium extracten remmen HIV1 Onderzoek vindt verhoogde niveaus van DDT metaboliet bij Alzheimer patiënten Studie toont aan dat autistische hersenen meer informatie creëren in rust Blauw licht kan vermoeidheid bestrijden Verband aangetoond tussen vaccinatie griep en verhoogd risico narcolepsie Ingredienten in chocolade, thee en bessen beschermen tegen diabetes Overig lokaal nieuws deze week: Gezondheidsradio Kijktips Veel lees-, kijk- en luisterplezier, Ron Fonteine Copyright Mijn columns zijn public domain en mogen in complete vorm met bronvermelding online worden gepubliceerd. Voor commercieel gebruik is wel schriftelijke toestemming nodig. Leefbewust kennisavonden in Soest

10 Nieuw Ebook Juglen Zwaan - Gezond Afvallen Audio basiscursus goede voeding op Mp3 Leefbewust Plaza, voor de betere superfoods

11 Oproep - hulp met vertalingen artikelen Wij zoeken nog altijd vrijwilligers die mee willen helpen met het vertalen van Engelstalige nieuwsberichten zodat deze kennis voor meer mensen beschikbaar kan komen. Waardeer je ons vele werk en wil je meehelpen dan ben je altijd welkom. Volg de laatste nieuwtjes op Twitter https://twitter.com/leefbewust

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Zorg dat je gezondheid in de beste handen is, je eigen handen!

Zorg dat je gezondheid in de beste handen is, je eigen handen! Voorwoord Zoektocht naar gezondheid In dit boek wil ik iedereen deelgenoot maken van mijn reis en zoektocht naar gezondheid. Een reis die ook bij mij begon door lichamelijke klachten die mij beperkingen

Nadere informatie

Jaargang 40 Juni 2013 Uitgave van MMV

Jaargang 40 Juni 2013 Uitgave van MMV 5 Jaargang 40 Juni 2013 Uitgave van MMV Natuur biedt kansen bij leverkanker Marie-Rose Morel leeft voort in Bornem Geen snacks meer voor Herman maar walnoten Bewondering voor maar ook scepsis rond Angelina

Nadere informatie

Hoe leef je het langst zonder angst

Hoe leef je het langst zonder angst Hoe leef je het langst zonder angst 1 2 Hoe leef je het LANGST Zonder ANGST Edwin Selij Uitgeverij Darshan 3 4 Dit Boek was onmogelijk geweest, zonder de steun van mijn vrouw, Suzanne 5 Colofon Uitgeverij

Nadere informatie

Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt

Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt Palliatieve zorg; wat als je niet meer beter wordt Welke zorg kunt u ontvangen als genezing niet meer mogelijk is? Palliatieve zorg is de zorg, die u ontvangt wanneer u ongeneeslijk ziek bent. Het is gespecialiseerde

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 3 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 4 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Hoe

Nadere informatie

INHOUD. DOORGANG is dé patiëntenorganisatie voor

INHOUD. DOORGANG is dé patiëntenorganisatie voor DOORGANG is dé patiëntenorganisatie voor mensen die lijden aan een vorm van kanker aan het spijsverteringsstelsel (er zijn secties voor slokdarm-, voor maag-, voor dunne en dikkedarmkanker, voor alvleesklier-,

Nadere informatie

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt?

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Monique Heijmans Geeke Waverijn Lieke van Houtum ISBN 978-94-6122-248-0

Nadere informatie

Als kanker meer is dan je aankunt

Als kanker meer is dan je aankunt Als kanker meer is dan je aankunt Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Als kanker meer is dan je aankunt 5 Momenten waar je kracht uithaalt 13 De balans vinden 15 Bewuster, intenser en spiritueler 17 Verlies

Nadere informatie

Kanker... als je weet dat je niet meer beter wordt

Kanker... als je weet dat je niet meer beter wordt Kanker... als je weet dat je niet meer beter wordt Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Emoties 4 Antwoord op uw vragen 8 Palliatieve behandelingen 13 Onderzoek naar nieuwe behandelingen 18 Alternatieve

Nadere informatie

Vermoeidheid na kanker

Vermoeidheid na kanker Vermoeidheid na kanker Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Geen gewone vermoeidheid 5 Herkent u dit ook? 7 Gevolgen 9 Erkenning 12 Factoren die vermoeidheid beïnvloeden 14 Wat kunt u zelf doen? 18 Onderzoek

Nadere informatie

Multiple Sclerose. zo zit dat!

Multiple Sclerose. zo zit dat! Multiple Sclerose zo zit dat! Inhoudsopgave MS - zo zit dat! Hoofdstuk 1 Wat is MS Hoofdstuk 2 Wat merk je van MS Hoofdstuk 3 Medicijnen Hoofdstuk 4 Hoe voelt MS Homepage MSkidsweb Gastenboek berichtjes

Nadere informatie

Verder leven met kanker

Verder leven met kanker Verder leven met kanker Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Omgaan met onzekerheid 4 Van vermoeden tot behandeling 10 Verwerking: verschillende manieren 13 Op zoek naar een nieuw houvast 17 Voor partner,

Nadere informatie

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers.

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Ook dit boekje geeft je inzicht, ditmaal in de keuken van de realiteit. De hoe en waarom van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je zelf de dingen

Nadere informatie

Gezond eten, dat is vréselijk belangrijk! Tips en adviezen over voeding voor vrouwen met borstkanker

Gezond eten, dat is vréselijk belangrijk! Tips en adviezen over voeding voor vrouwen met borstkanker Gezond eten, dat is vréselijk belangrijk! Tips en adviezen over voeding voor vrouwen met borstkanker Inleiding Borstkanker is een vreselijke ziekte, die je hele leven totaal overhoop haalt. Van de ene

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Kanker, en dan...? Omgaan met de gevolgen

Kanker, en dan...? Omgaan met de gevolgen Kanker, en dan...? Omgaan met de gevolgen Informatie voor patiënten F0554-1011 april 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK

Nadere informatie

Kanker en dan... Omgaan met de emotionele gevolgen

Kanker en dan... Omgaan met de emotionele gevolgen Kanker en dan... Omgaan met de emotionele gevolgen Voor wie is deze brochure bedoeld? Deze brochure is voor mensen bij wie de diagnose kanker is gesteld. Ook is het raadzaam de mensen in uw naaste omgeving,

Nadere informatie

Uitgave Alzheimer Nederland, 2012. Teksten Alzheimer Nederland en Sabel Communicatie. Vormgeving Studio Dumbar. Drukwerk Verweij Printing

Uitgave Alzheimer Nederland, 2012. Teksten Alzheimer Nederland en Sabel Communicatie. Vormgeving Studio Dumbar. Drukwerk Verweij Printing Is het dementie? Is het dementie? U loopt naar de keuken om iets te pakken, maar daar aangekomen weet u niet meer wat het was. Komt u de laatste tijd wel vaker niet op het juiste woord? Of vindt u dat

Nadere informatie

DEPRESSIE, EEN GIDS VOOR FAMILIELEDEN

DEPRESSIE, EEN GIDS VOOR FAMILIELEDEN DEPRESSIE, EEN GIDS VOOR FAMILIELEDEN Prof. Dr. Pim Cuijpers, VU Amsterdam Oorspronkelijke uitgave december 1996, hoofdstuk 4 herzien door dr. Tara Donker in 2014 Momenteel is professor Pim Cuijpers hoofd

Nadere informatie

Ben je weer beter? Praktische tips voor het werken aan herstel van kanker

Ben je weer beter? Praktische tips voor het werken aan herstel van kanker Ben je weer beter? Praktische tips voor het werken aan herstel van kanker Colofon Tekstbewerking: Walstra tekst en advies, Oegstgeest Redactie: Projectgroep: Mw. dr. ir. A.M.J. Chorus, voedingsdeskundige/epidemioloog,

Nadere informatie

om gezonder te leven

om gezonder te leven manieren om gezonder te leven Lekker lang gezond blijven, dat willen we allemaal wel. Psychologie Magazine zocht uit welke leefregels meteen effect hebben, en ook hoe je die makkelijk inbouwt in je leven.

Nadere informatie

Gezond? Dat is als je je goed voelt. Een verkenning van de behoefte aan preventieve gezondheidszorg onder jongeren van 13 tot 19 jaar.

Gezond? Dat is als je je goed voelt. Een verkenning van de behoefte aan preventieve gezondheidszorg onder jongeren van 13 tot 19 jaar. Gezond? Dat is als je je goed voelt. Een verkenning van de behoefte aan preventieve gezondheidszorg onder jongeren van 13 tot 19 jaar. Een publicatie van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) Churchilllaan

Nadere informatie

Hij denkt positief over mij

Hij denkt positief over mij Hij denkt positief over mij 1 2 SAMENVATTING In 2014 wordt de Basis GGZ ingevoerd. De Praktijkondersteuner Huisartsen GGZ (POH GGZ) zal een belangrijker rol krijgen bij de ondersteuning van mensen met

Nadere informatie

De zorg: hoeveel extra is het ons waard?

De zorg: hoeveel extra is het ons waard? De zorg: hoeveel extra is het ons waard? Ieder jaar geven we meer geld uit aan zorg Waarom? Wat zijn de gevolgen? Is dat erg? Wat kunnen we hieraan doen? Een doorsnee gezin betaalt ruim 11.000 euro per

Nadere informatie

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft?

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? Handleiding door ouders voor ouders 2 / Handleiding eetstoornissen voor ouders / Buro PUUR Sponsoren Deze handleiding is gesponsord door : TDS Schiedam www.tds.nu

Nadere informatie

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen

P Doe de risicotest P Laat uw bloedsuikerwaarde meten P Lees wat u zelf kunt doen Diabetes en uw apotheek Als bij u diabetes is vastgesteld, dan kunt u natuurlijk terecht bij uw apotheek. Het apotheekteam zorgt ervoor dat u: Op tijd het juiste medicijn krijgt. Medicijnen krijgt die

Nadere informatie

ONSCHADELIJK GEMAAKT

ONSCHADELIJK GEMAAKT niet iedereen wil het geloven, maar toch is het zo: als je hiv onmeetbaar is omdat je je medicijnen goed slikt en je hebt geen soa, kun je het niet meer overdragen. en dat is goed nieuws: het stigma wordt

Nadere informatie

Problemen met aandacht of geheugen na kanker

Problemen met aandacht of geheugen na kanker Problemen met aandacht of geheugen na kanker Veel mensen hebben last van concentratieverlies en geheugenproblemen na kanker. Welke oorzaken zijn er bekend? En wat kunt u zelf doen aan cognitieve problemen

Nadere informatie