Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 3 december 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 3 december 2013"

Transcriptie

1 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 3 december 2013 Agenda t/m 24 februari 2014 woensdag 15 januari open huis (30-minutenrooster) woensdag 15 januari t/m schriftelijk examen 2 (SE 2) donderdag 23 januari donderdag 23 januari beroepenmiddag klas 3 (vertrek ongeveer uur) donderdag 30 januari studiedag docenten (geen lessen) dinsdag 4 februari 30-minutenrooster i.v.m. leerlingbespreking ouderavond klas 2: o.a. vakkenpakketkeuze (aanvang uur) dinsdag 11 februari en voorstellingen theaterklas 2 (aanvang uur) woensdag 12 februari donderdag 13 februari binnensportdag 't Huiken klas 1 en 2: uur klas 3: , les uur klas 4: , les uur donderdag 13 februari herkansing SE 2 ( uur) Valentijnfeest ( uur) vrijdag 14 februari informatiebulletin nummer 4 op de website leerlingen roostervrij maandag 17 februari t/m VOORJAARSVAKANTIE vrijdag 21 februari Bereikbaarheid De school is bereikbaar op het volgende telefoonnummer: Kies 1 voor absentie, kies 2 voor overige vragen. Absentie graag melden voor aanvang van het eerste lesuur. Als u een docent wilt spreken, belt u dan naar het bovenstaande nummer. Docenten zijn meestal bereikbaar in de pauzes. Deze zijn van: uur uur uur Adres: Van Kinsbergen college Paterijstraat TA Elburg adres mentorzaken: mentor.eklas@capellen.nl (bijv. mentor.e1a@capellen.nl)

2 Informatiebulletin Gedurende het schooljaar wordt u door middel van dit informatiebulletin op de hoogte gehouden van belangrijke data en gebeurtenissen. Voor elke vakantie wordt er een nieuw informatiebulletin op de website geplaatst. U kunt dit bulletin vinden door 'Elburg, Van Kinsbergen college' aan te klikken. Onder het kopje 'Actueel' staat een link naar het laatste informatiebulletin. Schoolexamen 2 Hoewel de herkansing van SE1 nog maar net achter de rug is voor de examenkandidaten, staat de volgende toetsperiode al weer voor de deur. De afsluitende toetsperiode van SE2 start op 15 januari. Dat lijkt nog ver weg, maar is al anderhalve lesweek na de kerstvakantie. Uw zoon/dochter zal op tijd een gedegen planning moeten maken. Zeker als de eerste periode een beetje is tegengevallen, is het belangrijk om goed voorbereid aan deze periode te beginnen. Het SE2 toetsrooster zal z.s.m. op de schoolsite verschijnen. In deze periode zal voor de vakken Nederlands, Engels en Duits meegedaan worden aan de landelijke kijk- en luistertoetsen van het Cito. Voor de te toetsen stof van elk vak kunt u terecht op de schoolsite. Een toetsperiode is voor veel leerlingen vaak een hele vermoeiende tijd. Misschien is het verstandig om zaken als feestjes, bijbaantjes e.d. even een beetje te beperken. De herkansing van periode 2 is op donderdag 13 februari. Beroepenmiddag Op donderdag 23 januari 2014 december gaan alle leerlingen van klas 3 's middags naar de beroependag in Ermelo. Zij hebben onlangs een drietal keuzes gemaakt uit een aantal voorlichtingen. Tijdens deze middag krijgen ze informatie over de door hen gekozen opleidingen en beroepen. De leerlingen hebben 's morgens les. Daarna gaan ze met de bus naar Ermelo. Vervoer wordt door school geregeld. Ouderavond klas 2 Dinsdag 4 februari 2014 zijn de ouders van de leerlingen in klas 2 uitgenodigd voor een informatieavond. Tijdens deze avond worden er voorlichtingen gegeven over basis- en kaderopleidingen, het vakkenpakket in 3 mavo en de mogelijkheden in 3 havo. Aan het eind van januari worden de ouders voor deze avond uitgenodigd.

3 Voorstellingen theaterklas 2 Op dinsdag 11 en woensdag 12 februari 2014 kunt u genieten van de twee voorstellingen van theaterklas 2. 'Een sprookje' gaat over Hans & Yildiz. Een arme Hollandse jongen en een rijk, niet- Hollands meisje willen koste wat het kost bij elkaar blijven, ook al is hun liefde verboden. De voorstelling is gebaseerd op verschillende sprookjes, het verhaal van Romeo en Julia, Griekse tragedie en het verschil tussen twee culturen. 'Meisen & Jongensjes' gaat over het meisje Atalanta. Zij is een heel mooi meisje. Een meisje dat alles kan. Het beste van alles kan ze hardlopen. Atalanta haat jongens. Waarom? Omdat haar vader haar achterliet in het bos omdat hij toch liever een jongen wilde. 'Als de hele wereld wil dat je een jongen bent, krijg je er vanzelf een hekel aan.' Toch willen ze allemaal verkering met haar. 'Gatver, mooi niet.' Atalanta bedenkt een list om van al die jongens af te komen en dat lijkt te werken. Totdat er een jongen is die net zo goed is als zij, of misschien wel beter. U bent van harte welkom om te komen kijken. De zaal is open vanaf uur. De voorstellingen worden gespeeld in het Van Kinsbergen theater aan de Paterijstraat en ze beginnen om uur. Excursie klas 3 De bestemming voor de buitenlandreis van klas 3 is bekend. Het sportieve deel van klas 3 kan naar de Ardennen voor een survivalweek. De meer cultureel ingestelde leerlingen kunnen naar Parijs om daar de stad te verkennen. De leerlingen mogen zelf kiezen waar ze heen willen, maar we verwachten dat alle leerlingen een keuze maken. Deze en volgende week zal er door de mentoren gevraagd worden wat de voorkeur van de leerlingen is. De reis zal in juni plaatsvinden. De exacte data hoort u zodra wij een definitieve boeking hebben kunnen maken. U begrijpt dat wij daar eerst leerlingaantallen voor nodig hebben.

4 Uitgifte paracetamol Het afgelopen jaar hebben we geconstateerd dat het gebruik van paracetamol toeneemt. Leerlingen komen gedurende de lesdag regelmatig bij de conciërge een aspirientje halen. Omdat wij er als school niet vóór zijn geneesmiddelen te verstrekken, is het vanaf nu niet meer mogelijk paracetamol bij de conciërge te halen. Roken op school Op 1 januari 2014 wordt de minimumleeftijd voor tabaksverkoop verhoogd van 16 naar 18 jaar. Wij volgen de wetgeving hierin en vanaf 1 januari is roken in en rondom de school niet meer toegestaan onder de 18 jaar. Papieren rapport Het voortschrijdend cijfergemiddelde kunt u volgen via Magister. Tot nu toe kregen leerlingen 3 keer per jaar een papieren rapport mee naar huis. Tegen de tijd dat u dat ontvangt, is het gemiddelde cijfer vaak alweer veranderd. Vandaar dat wij besloten hebben voortaan alleen aan het eind van het schooljaar nog een overgangsbewijs uit te reiken. Tha Bus en Stichting Voorkom en Tactus Vorige maand hebben klas 2 en 3 bezoek gehad van Bureau Jeugdzorg. Met een oude Amerikaanse bus arriveerden jongeren die begeleiding hebben of hebben gehad via jeugdzorg op school. Onderwerpen als uithuisplaatsing, verslaving en depressie werden in gastlessen aan de orde gesteld. Vooraf hadden alle leerlingen een enquête ingevuld waarin hun kennis over jeugdzorg werd getest. De middag werd ingeleid door een openingsact van Marcellino en de dansgroep van ROC Rijn en IJssel. Na afloop van de middag kon weer een vragenlijst ingevuld worden om te kijken of leerlingen nu op een andere manier naar jeugdzorg kijken. Onder de invullers wordt een Nintendo DSi verloot. Klas 2 heeft gastlessen gehad van Stichting Voorkom. De lessen gingen over middelengebruik en de gevolgen hiervan. Naast informatieverstrekking was er ook een ervaringsdeskundige die kon vertellen welke impact middelengebruik op zijn leven heeft gehad. Uit de evaluatiegegevens van de tweedeklassers hebben we kunnen constateren dat zij erg onder de indruk waren van de levensverhalen die zij gehoord hebben. Klas 4 heeft op 9 december een theatervoorstelling bijgewoond over alcoholgebruik in het verkeer: Slokop two beer or not two beer. De voorstelling is onderdeel van het lesprogramma Onder invloed onderweg en wordt verzorgd door Tom van Straaten en Gijs Vennix en gaat over vrienden en groepsdruk. Wanneer heeft iemand te veel gedronken om er nog bij achter op de scooter te stappen? Wat doe je als iemand zijn afspraken niet nakomt? Hoe kom je thuis als de BOB gedronken heeft? Humoristisch en serieus, interactief en confronterend. Niet belerend maar realiserend wordt duidelijk dat de combinatie alcohol en verkeer een "onnozele" combinatie is.

5 Gevonden voorwerpen Aan het eind van elke dag vinden wij tassen, jassen en andere eigendommen van leerlingen. Deze worden bij de conciërge neergelegd, zodat de leerlingen ze daar op kunnen halen. Veel eigendommen worden echter niet opgehaald. U zult begrijpen dat wij deze niet oneindig kunnen bewaren. Wilt u daarom zo vriendelijk zijn erop toe te zien dat uw zoon of dochter zijn of haar spullen mee naar huis neemt of anders bij de conciërge ophaalt? Er zal een moment komen waarop wij dingen naar het Leger des Heils moeten brengen. U zult hierover tijdig geïnformeerd worden. Absentie en te laat komen Om de absentenregistratie goed te laten verlopen is het van het grootste belang dat u afwezigheid van uw zoon/dochter vóór meldt bij de administratie. Het verzuim wordt dan geregistreerd. Weet u van te voren dat uw kind afwezig zal zijn dan meldt uw kind dit door middel van het blauwe absentiebriefje. De leerlingen kunnen deze briefjes ophalen bij de conciërge. Bij onverwachte afwezigheid kunt u telefonisch contact opnemen met onze conciërge en het blauwe briefje bij terugkomst op school laten inleveren. Als er geen schriftelijke verantwoording voor de absentie is, blijft de absentie als onwettig afwezig genoteerd staan in het administratiesysteem. Omdat wij als school verplicht zijn onwettige absentie aan bureau leerlingzaken te melden, kan dat vervelende gevolgen hebben voor zowel de leerling als de school. Ook te laat komen valt onder onwettige afwezigheid. Conform de richtlijnen van bureau leerlingzaken zullen wij ons aan de volgende afspraken houden: Een leerling die te laat komt zonder geldige reden meldt zich aan het eind van de dag bij de conciërge en haalt daar tijd in. Na 3 keer te laat komen voert de mentor een gesprek met de leerling en neemt contact op met ouders over het gesignaleerde verzuim. Bij herhaling van het te laat komen neemt de zorgcoördinator contact op met de ouders over het voortdurende verzuim en de gevolgen van onwettig verzuim. Melding bij de leerplichtambtenaar volgt wanneer de leerling hierna nog te laat blijft komen Aanpassen gegevens in Magister Wij krijgen vaak mailtjes en telefoontjes van ouders die hun adres willen laten aanpassen. Vorig schooljaar heeft iedere ouder een brief gekregen met daarin de gegevens van een ouderaccount. Door middel van dit account is het mogelijk om uw eigen gegevens aan te passen. Wanneer in de toekomst uw adres of telefoonnummer verandert, moet u dit dus zelf in Magister veranderen. Op deze manier kunnen wij er zeker van zijn dat de gegevens altijd up-to-date zijn.

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 4 februari 2015

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 4 februari 2015 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 4 februari 2015 Agenda t/m 8 mei 2015 maart 2015 woensdag 4 maart en digitale rekentoets klas 4 herkansers woensdag

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2015

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2015 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2015 Agenda t/m 23 oktober 2015 maandag 24 augustus ophalen sleutels en roosters klas 2, 3 en 4 volgens

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2014

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2014 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2014 Agenda t/m 24 oktober 2014 maandag 25 augustus ophalen sleutels en roosters klas 2, 3 en 4 volgens

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 2 oktober 2014

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 2 oktober 2014 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 2 oktober 2014 Agenda t/m 4 januari 2015 oktober 2014 dinsdag 28 oktober 2e brugklasdag (klas 1 en 2), aanvang

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave Regeling Aanpak verzuim Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Te laat... 2 1.1. Met geldige reden:... 2 1.2. Zonder geldige reden... 2 1.3. Bureau leerplicht... 2 1.4. Magister... 2 2. Absenties... 3 2.1.

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

nformatieavond 4 HAVO Het spannendste jaar voor uw zoon/dochter?

nformatieavond 4 HAVO Het spannendste jaar voor uw zoon/dochter? nformatieavond 4 HAVO Het spannendste jaar voor uw zoon/dochter? Controle: gegevens ouders U kunt zelf in Magister nagaan of het woonadres, e-mailadres, telefoonnummer etc. nog klopt en zo niet kunt u

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Laatste schoolweken 2016. Klas 1

Laatste schoolweken 2016. Klas 1 Laatste schoolweken 2016 Klas 1 Het is nog een paar weken en dan zit het schooljaar er al weer op. De laatste weken verlopen door de proefwerkweek en de rapportvergaderingen, niet volgens het bestaande

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL

NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK OPEN AVOND DONDERDAG 8 JANUARI 2015 VEILIG NAAR SCHOOL EDITIE 2 19 DECEMBER 2014 NIEUW: AUDITIEVE ONDERSTEUNING BIJ SE'S EN PROEFWERKWEEK Op verzoek van een aantal ouders en leerlingen is er besloten om het digitale ondersteuningsprogramma Claroread aan te

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2018 2019 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen SEPTEMBER 2018 35 vrijdag 31 augustus 36 maandag 3 september Geen leerlingen op school;

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis VERZUIMPROTOCOL Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. Dit wil zeggen als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek. Toestemming

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar 2015/2016

Jaarkalender schooljaar 2015/2016 Jaarkalender schooljaar 2015/2016 versie: 3-12-2015 De jaarkalender wordt periodiek aangevuld en indien nodig per blok ook bijgesteld. Aan deze jaarkalender kunnen geen rechten worden ontleend. maandag

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur Informatieavond 4-vwo Welkom! 15.30 20.00 uur De mentor Hanneke Hengst HEH@regiuscollege.nl Werkzaam op di/wo/do/vr (dus niet op maandag) Informatieavond 4V Agenda Introductie Taak van de mentor Taak van

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Vmbo BL/KL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen wegens ziekte

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Te laat komen

Verzuimprotocol. Te laat komen Te laat komen Het Huygens College beschouwt te laat komen als onacceptabel: de leerling raakt achterop en het werkt storend binnen het onderwijsproces. Wij vragen de ouders dan ook om deze regeling thuis

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

Kennismakingsavond MAVO 3

Kennismakingsavond MAVO 3 Kennismakingsavond MAVO 3 Deel 1: Welkom Te bespreken in het eerste deel: Website: www.graafengelbrecht.nl Magister Ziekmelding Absentieregeling Te laat regeling Elke belangrijke schoolregels Website www.graafengelbrecht.nl

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Stefanusschool Kinkelenburglaan 00 TL TIEL T: 0 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week 0 0 week

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond mavo-3 4 april 2018

Welkom. Ouderavond mavo-3 4 april 2018 Welkom Ouderavond mavo-3 4 april 2018 1. LOB; keuzeproces Programma vanavond 2. Start van het examenjaar 3. Buitenlandse reizen oktober 2018 LOB keuzeproces 1. DSO-lessen zijn afgerond 2. Beroepsoriënterende

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

BSG KALENDER 2015-2016. Berger Scholengemeenschap www.berger-sg.nl tel: 072-5894118

BSG KALENDER 2015-2016. Berger Scholengemeenschap www.berger-sg.nl tel: 072-5894118 BSG KALENDER 2015-2016 Geachte ouders en leerlingen, Met veel plezier bieden wij u de BSG-schoolkalender van de BSG aan. U vindt hierin een maandkalender met alvast ingevuld de data van reeds geplande

Nadere informatie

Kennismakingsavond atheneum 4 / havo 4

Kennismakingsavond atheneum 4 / havo 4 Kennismakingsavond atheneum 4 / havo 4 Welkom Rector: dhr. R. Louwsma Coördinator: dhr. J. van Dam Sterker in Studie: mevr. G. Smid Kennismaking met de mentor Sterker in Studie Visie Leerling staat centraal

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2011 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL

EXAMEN INSTRUCTIE 2011 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL EXAMEN INSTRUCTIE 2011 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examen op de computer Examenroosters Ziekte Uitsluiting Extra s Tijdens het examen: Op tijd

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Begin 102e cursus maandag 3 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 10.00 Toelatingsexamens dinsdag 4 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 12.30 Leerlingen

Nadere informatie

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 1. 08.35 09.25 uur 2. 09.25 10.15 uur korte pauze 3. 10.30 11.20 uur 4. 11.20 12.10 uur middagpauze 5. 12.45 13.35 uur 6. 13.35 14.25 uur korte pauze 7. 14.40

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Mentoren Geslaagd!! Het leren in de bovenbouw Inzicht Uit het hoofd leren Oefenen Toepassen Het leren in de bovenbouw Basis leggen

Nadere informatie

overzicht schooljaar 2015 2016

overzicht schooljaar 2015 2016 overzicht schooljaar 2015 2016 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2015-2016 A

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 april 2015

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 april 2015 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 april 2015 Agenda t/m 10 juli 2015 mei 2015 maandag 11 mei t/m start centraal examen 1 (CE 1) dinsdag 26 mei

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6

Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6 Kennismakingsavond havo 5 en atheneum 6 Welkom Plenaire introductie - rector mevrouw C. Janssen - Sterker in Studie, mevrouw G. Smid - coördinator: dhr. J. van Dam Kennismaking met de mentor Sterker in

Nadere informatie

Kennismakingsavond. MAVO 2, HAVO 2 en VWO 2

Kennismakingsavond. MAVO 2, HAVO 2 en VWO 2 Kennismakingsavond MAVO 2, HAVO 2 en VWO 2 Welkom Plenaire introductie - rector mevrouw Janssen - Sterker in Studie, mevrouw Smid - coördinator Kennismaking met de mentor Sterker in Studie Huiswerkbegeleiding

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO van magister Indeling van de avond

Nadere informatie

Aan de leerlingen van (T)VWO-5 en (T)VWO-6 en hun ouder(s)/verzorger(s)

Aan de leerlingen van (T)VWO-5 en (T)VWO-6 en hun ouder(s)/verzorger(s) Aan de leerlingen van (T)VWO-5 en (T)VWO-6 en hun ouder(s)/verzorger(s) Rotterdam, 17 juli 2013 Betreft: Informatie aanvang cursusjaar 2013-2014 Geachte leerling/ouder(s)/verzorger(s), Dit document bevat

Nadere informatie

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS 2017-2018 laatste vakantie voor docenten en leerlingen 21-aug 34 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug les 1 start schooljaar voor het personeel, leerlingen vrij 28-aug 35 29-aug 30-aug

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00 augustus-2015 maandag 17 augustus Begin 99e cursus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 18 augustus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag toelatingsexamens bij

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Informatieavond. 4 havo

Informatieavond. 4 havo Informatieavond 4 havo Programma 19u30 inleiding 20u15 pauze 20u30 kennismaken met mentor Organisatie rector dhr. T. Oudejans conrector onderwijs, bedrijfvoering en financiën dhr. A. Plevoets afdelingsleider

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Ouderavond mavo/tl klas 2 en 4. Opening Algemene afspraken In gesprek met de mentor klas 2 Het examenjaar Decanaat Napraten met de mentor klas 4

Ouderavond mavo/tl klas 2 en 4. Opening Algemene afspraken In gesprek met de mentor klas 2 Het examenjaar Decanaat Napraten met de mentor klas 4 Ouderavond mavo/tl klas 2 en 4 Opening Algemene afspraken In gesprek met de mentor klas 2 Het examenjaar Decanaat Napraten met de mentor klas 4 Algemene afspraken schoolregels Leerlingen moeten voor schoolactiviteiten

Nadere informatie

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS 2017-2018 laatste vakantieweek voor docenten en leerlingen 21-aug week 34 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug lesweek 1 start schooljaar voor het personeel, leerlingen vrij 28-aug

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 1. 08.35 09.25 uur 2. 09.25 10.15 uur korte pauze 3. 10.30 11.20 uur 4. 11.20 12.10 uur middagpauze 5. 12.45 13.35 uur 6. 13.35 14.25 uur korte pauze 7. 14.40

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Informatie-avond 5 havo

Informatie-avond 5 havo Informatie-avond 5 havo Algemene inleiding Informatie studiekeuze Korte pauze. Mentorengedeelte. Havo afdeling Afdelingsleider Jaarcoördinator Afdelingsassistent Decaan 8 Mentoren Doel van de avond Kennismaken

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie