Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 april 2015"

Transcriptie

1 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 april 2015 Agenda t/m 10 juli 2015 mei 2015 maandag 11 mei t/m start centraal examen 1 (CE 1) dinsdag 26 mei donderdag 14 mei HEMELVAARTSDAG leerlingen lesvrij vrijdag 15 mei leerlingen lesvrij maandag 25 mei 2 e PINKSTERDAG leerlingen lesvrij dinsdag 26 mei testloop 1Run2BFit klas 2 (aanvang 9.00 uur) donderdag 28 mei t/m 2 e afname rekentoets klas 3 (volgens rooster) dinsdag 9 juni juni 2015 maandag 1 juni t/m Alpe d'huzes (leerlingen en docententeam), maatschappelijke vrijdag 5 juni stageweek klas 3, activiteitenweek klas 1 en 2, aangepast lesrooster woensdag 10 juni presentaties maatschappelijke stage donderdag 11 juni uitslag CE 1 vrijdag 12 juni uitdelen voorlopige cijferlijst klas 4 zaterdag 13 juni irun2bfit 4 Engelse mijl van Zwolle (klas 2) maandag 15 juni huldiging deelnemers Alpe d'huzes (10.00 uur) dinsdag 16 juni start centraal examen 2 (CE 2) woensdag 17 juni kennismaking nieuwe brugklassers sportdag Stichting WIEL, alle sportklassen donderdag 18 juni voorstelling theaterklas 3 aanvang uur dinsdag 23 juni t/m Parijs-/Ardennenreis klas 3 vrijdag 26 juni donderdag 25 juni en Globaland klas 1 en 2 vrijdag 26 juni vrijdag 26 juni laatste lesdag klas 1, 2 en 3 uitslag CE 2 maandag 29 juni sleutels en boeken inleveren (zie rooster) inhalen toetsen dinsdag 30 juni geen lessen

2 juli 2015 woensdag 1 juli donderdag 2 juli vrijdag 3 juli vrijdag 10 juli maandag 6 juli t/m vrijdag 21 augustus geen lessen geen lessen diploma-uitreiking, aanvang uur doedag en barbecue, aansluitend uitdelen eindrapport informatiebulletin nummer 1 ( ) op de website ZOMERVAKANTIE Bereikbaarheid De school is bereikbaar op het volgende telefoonnummer: Kies 1 voor absentie, kies 2 voor overige vragen. Absentie graag melden voor aanvang van het eerste lesuur. Als u een docent wilt spreken, belt u dan naar het bovenstaande nummer. Docenten zijn meestal bereikbaar in de pauzes en na het laatste lesuur (na uur). De pauzes zijn van: uur uur Adres: Van Kinsbergen college Paterijstraat TA Elburg Laatste (zware) loodjes examenkandidaten De leerlingen van het evenementenbureau hebben inmiddels het eerste examen achter de rug. Ze hebben ruim 6 uur zitten zweten op alles wat te maken heeft met het organiseren van de finale van een talentenjacht. Nu staat de meivakantie voor de deur. Toch is het voor de examenkandidaten niet verstandig om de hele twee weken alleen maar vakantie te houden. Direct na de meivakantie beginnen immers de landelijke examens. Dit vergt toch de nodige voorbereiding. Het advies is: "geniet van de vakantie, maar vergeet het studeren niet!" Het centraal schoolexamen begint op maandag 11 mei met NASK 2 en eindigt met biologie op dinsdag 26 mei. De vierdeklassers hebben inmiddels de belangrijkste informatie omtrent de gang van zaken betreffende het examen ontvangen. Met ingang van examenjaar 2015 worden de eindexamenkandidaten door het College voor Toetsen en Examens geïnformeerd via mijneindexamen.nl. Deze mobiele website/app biedt op maat informatie aan over het centraal examen. Voorbeelden hiervan zijn het gepersonaliseerde examenrooster, te gebruiken hulpmiddelen en correctiemodellen na afname. Ook algemene info, regels en tips zijn in op de website en de app te vinden. De examentijd is een periode waarin de kandidaten een grote prestatie moeten neerzetten. Het is dus van belang om goed uitgerust en fit te zijn. Ga op tijd naar bed en zet desnoods het bijbaantje eventjes stil.

3 Daarna volgt er voor docenten een periode van heel veel examens nakijken. Elk examen wordt zowel door de eigen docent als door een docent van een andere school in Nederland nagekeken. Op donderdag 11 juni is dit allemaal afgerond en wordt de normering bekend gemaakt. Vanaf uur worden de leerlingen dan gebeld. Op vrijdag 12 juni worden alle examenkandidaten om uur op school verwacht om de voorlopige cijferlijst in ontvangst te nemen. Het herexamen van de schriftelijke examens vindt plaats op dinsdag16 juni, woensdag 17 juni en donderdag 18 juni. De uitslag van het herexamen is op vrijdag 26 juni. Vergeet niet om op maandag 29 juni de boeken in te leveren! De feestelijke diplomering is op donderdag 2 juli (aanvang uur). En dan is het vakantie!!! IRun2BFit De trainingen zijn in volle gang. Tijdens de lo-, biologie- en mentorlessen wordt er aandacht besteed aan het IRun2BFit-project. Op vrijdagmiddag wordt er gezamenlijk getraind met alle tweede klassen om fit aan de start te verschijnen op zaterdag 13 juni tijdens de 4 Engelse mijl van Zwolle. Om te kijken of we goed op schema liggen, wordt er op dinsdag 26 mei een testloop gelopen door alle leerlingen van de tweede klas. Deze zal in de ochtend plaatsvinden en geeft een goed beeld van hoe we ervoor staan. Natuurlijk gaan we er samen voor zorgen dat iedereen op 13 juni fit genoeg aan de start staat om deze uitdaging samen aan te gaan. Het is belangrijk dat naast de trainingsmomenten op school uw zoon/dochter thuis ook de training volbrengt om te zorgen dat de loop een succes wordt. Op kunt u heel veel informatie en handige tips vinden over het programma en de trainingen. Ook leuk om te kijken waar uw zoon/dochter allemaal mee bezig is. Afname rekentoets klas 3 In schooljaar telt de rekentoets mee voor de examenuitslag. Scholieren die dan in het eindexamenjaar zitten, krijgen in totaal vier kansen voor het afleggen van de rekentoets, waarvan er minimaal één gemaakt moet worden in dít schooljaar ( ). Vanaf schooljaar zijn er drie afnames per jaar. De leerlingen die nu in de derde klas zitten, gaan op donderdag 28 of vrijdag 29 mei op voor de eerste kans om te slagen voor de rekentoets. De leerlingen van 3M1 en 3M2 worden in drie groepen verdeeld. Het rooster wordt z.s.m. aan de leerlingen meegedeeld. De rekentoets wordt digitaal afgenomen en duurt 90 minuten. De uitslag van de rekentoets wordt verwacht rond 29 juni. Schoolbibliotheek Alle geleende bibliotheekboeken moeten op donderdag 28 mei ingeleverd zijn. Na deze datum worden alle niet ingeleverde boeken in rekening gebracht. ( 15,00 vervangingswaarde per boek + 2,50 administratiekosten) Boeken kunnen ingeleverd worden op het Van Kinsbergenplein bij mevrouw Van Drempt.

4 Kamp klas 1 Zoals ieder schooljaar gaan de leerlingen van klas 1 op kamp. Dit jaar is het kamp gepland van maandag 1 tot en met woensdag 3 juni. We bivakkeren dan op een scoutingterrein in Dronten. We overnachten in kleine zelf meegebrachte tenten van maximaal 3 personen per tent. Overdag gaan we allerlei sportieve en gezellige activiteiten ondernemen. Binnenkort krijgen leerlingen een brief mee over het kamp. We hopen op een leuk kamp met lekker weer! Uitjes klas 2 Ongelofelijk maar waar: na de meivakantie zijn er nog maar 8½ weken te gaan voordat het schooljaar ten einde is! Om de tweedeklassers naast een leuk schooljaar nóg een fijne schoolherinnering extra mee te geven, hebben we twee activiteitendagen ingevuld. Deze vallen in de week waarin de eerste klassen op kamp gaan en de derde klassen hun maatschappelijke stage invullen. Op donderdag 4 juni gaan we 's ochtends per bus naar Stadskanaal om daar bij Adventure Park Pagedal leuke uitdagende outdoorspellen te spelen. Conditie, doorzettingsvermogen, denkwerk én samenwerking zijn enkele vaardigheden die ingezet moeten worden bij de verschillende spellen. De bus zet ons aan het einde van de middag weer af bij school, zodat we thuis kunnen bijkomen en kunnen opladen voor de 2 e activiteitendag. Op vrijdag 5 juni gaan we 's ochtends zeilen in 6-persoons vletten op het Drontermeer. Tussendoor is er genoeg tijd om op het schiereiland lekker bij te praten en te 'chillen'. We sluiten de dag af met een barbecue. We hopen op 2 fantastische dagen met veel gezelligheid en mooi weer. Wij hebben er in elk geval zin in! Maatschappelijke stage klas 3 In de week van 1 tot en met 5 juni gaan de leerlingen van klas 3 weer op stage. Het is een maatschappelijke stage bij een non-profit organisatie. Het doel van deze stage is kennismaken met vrijwilligerswerk. Inmiddels wordt onze maatschappij steeds meer een participatiemaatschappij en kunnen wij niet meer zonder vrijwilligers. Op dit moment is het echter zo dat er een enorme vergrijzing is ontstaan binnen het leger van vrijwilligers. Door jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, hoopt de regering dat zij zich in de toekomst ook gaan inzetten als vrijwilliger. Een mooie bijkomstigheid is dat leerlingen kennismaken met bijvoorbeeld zorginstellingen e.d. Hierdoor krijgen zij ook een beter beeld van het werkveld. Op woensdag 10 juni vertellen de leerlingen elkaar hoe ze de week ervaren hebben.

5 Alpe d'huzes Op donderdag 4 juni zullen 4 van onze leerlingen weer een poging wagen om de Alpe d'huez te beklimmen. Het zijn Vincent Huisman (2B), Ilse Haverkamp (3m2), Joël van de Weg (4m1) en Kiet Bruitsman (2A). Zij doen dit samen met onze LO-docent Youki Erdkamp en hun ouders. Als school zijn we reuzetrots op ze. Zij doen dit om geld in te zamelen voor de actie "Opgeven is geen Optie". Dit geld gaat naar het KWF om onderzoek naar kanker te bekostigen. Het KWF heeft als doelstelling om van kanker ooit een chronische ziekte te maken. Als u ze nog wilt sponsoren dan kan dat via de site "Opgeven is geen Optie". U kunt daar naar ons eigen Van Kinsbergen cyclingteam gaan en een donatie doen. Ook kunt u de deelnemers steunen met een bericht. Het Van Kinsbergen cyclingteam zal vanaf maandag 1 juni al in Frankrijk zijn om zich goed te kunnen voorbereiden op het goed en veilig fietsen in de bergen. Sportdag stichting Wiel Voor het derde jaar op rij zullen onze sportklasleerlingen helpen op de sportdag die georganiseerd wordt door stichting Wiel op woensdag 17 juni. Alle basisscholen uit Elburg komen naar ESC om hier verschillende activiteiten te doen en tegen elkaar te strijden voor de winst. Onze sportklasleerlingen zullen groepjes basisschoolkinderen begeleiden, spellen fluiten en scores bijhouden. Ook dit jaar hopen we weer op mooi weer en een sportieve dag voor zowel alle sportklasleerlingen als basisschoolkinderen. Theatervoorstelling klas 3 ROMEO & JULIA door theaterklas 3 Ooit waren er twee families. De Montacci's en de Capuletti's. Rijke families! Machtige Families! Boze families, op elkaar. Haten elkaar. Oorlog. Al jaren. Het eeuwenoude, tijdloze liefdesverhaal van Romeo & Julia wordt in een eigentijdse versie opgevoerd door theaterklas 3. Romeo & Julia is te zien op donderdag 18 juni in het van Kinsbergen College. De voorstelling begint om uur, gratis entree. KOMT DAT ZIEN!

6 Buitenlandreis klas 3 Van dinsdag 23 t/m vrijdag 26 juni zullen we met alle derdeklassers weer op buitenlandreis gaan, natuurlijk hartstikke spannend! We zullen op dinsdag vroeg in de ochtend vertrekken en op vrijdagavond terugkomen. Eerder in het jaar hebben de leerlingen een keus gemaakt voor een sportief programma in de Ardennen of een cultuurprogramma in Parijs. Als het goed is, hebben alle leerlingen voor vrijdag 17 april hun formulieren ingeleverd met medische gegevens en een kopie van het paspoort of ID en kunnen de puntjes op de i gezet worden voor vertrek. U ontvangt nog een brief met de laatste informatie omtrent vertrektijden, terugkomst, belangrijke telefoonnummers en verblijfadres. Ik ben alvast begonnen met inpakken, u ook? Globaland Op donderdag 25 en vrijdag 26 juni hebben wij het project GLOBALAND binnen de school voor de leerlingen van klas 1 en 2. We hebben dit project om het jaar. GLOBALAND is een simulatiespel over de maatschappij en de wereld. In vijf spelrondes besturen de leerlingen in groepjes een land in een virtuele wereld die GLOBALAND heet. In dat land is van alles mis. Er is bijvoorbeeld slecht onderwijs, er zijn geen goede wegen en het milieu is vervuild. De groepjes voeren allerlei praktische opdrachten uit, zoals een filmquiz, een estafetterace en een toneelopdracht. Met deze opdrachten kunnen zij Globa's de munteenheid in GLOBALAND verdienen om hun land te verbeteren. De verdiende Globa's mogen ze telkens naar eigen inzicht verdelen: hoeveel belasting wordt er geheven, hoe wordt dit geld verdeeld over de ministeries en met welke groepen uit de klas wordt samengewerkt om internationale problemen op te lossen? De feedback op hun keuzes krijgen de leerlingen via grappige "cartoonstickers" die zij op een grote poster plakken. De poster geeft aan wat de nieuwe situatie van hun land is in de volgende spelronde (zie foto). Tevens wordt er een ranglijst bijgehouden van welke groepen hun land het beste besturen. Aan het eind van het project krijgen de leerlingen een meetellend projectcijfer. Ook zijn er prijzen te winnen, zoals bioscoopkaartjes.

7 Boeken en sleutels inleveren op maandag 29 juni 2015 eerst verzamelen in lokaal bij mentor boeken sorteren op dezelfde volgorde als op het inleverformulier (via ontvangen) dan boeken en sleutels op onderstaande tijden inleveren in aula daarna weer terug naar stamlokaal mentor deelt laatste spullen uit en maakt afspraken tijd klas docent lokaal M1 + 4M2 + 4M3 KGT/ WTG / ZWR 11 / 7 / A EKN B WTR / SIM C ERD / ZWA A DLN / JOW B BUL / SCD C BRA / WAG M1 DZM M2 DAM telaatkomers DAM aula Denk ook aan rode sheets, cd's en dergelijke! Vakantierooster schooljaar herfstvakantie maandag 19 oktober 2015 t/m vrijdag 23 oktober 2015 kerstvakantie maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 1 januari 2016 voorjaarsvakantie maandag 19 februari 2016 t/m vrijdag 26 februari 2016 Goede vrijdag vrijdag 25 maart e paasdag maandag 28 maart 2016 meivakantie maandag 25 april 2015 t/m vrijdag 6 mei e pinksterdag maandag 16 mei 2016 zomervakantie maandag 4 juli t/m vrijdag 19 augustus 2016 Scola Van Kinsbergen Wellicht heeft u aan de Arend toe Boecoplaan de nodige bouwbewegingen waargenomen. Er zijn in rap tempo een aantal huizen gebouwd op de plek waar eerder ons oude, tijdelijke gebouw stond. Er is echter nog een stuk onbebouwd. Dit zal niet lang meer duren, want hier komt een nieuwe school te staan met de naam Scola Van Kinsbergen. In dit gebouw worden twee scholen voor primair onderwijs gevestigd, namelijk o.b.s. De Vrijheid en de Van Kinsbergen basisschool. Ook de Stichting Kinderopvang Elburg krijgt zijn eigen afdeling binnen het gebouw. Vanuit de gedachte dat leerlingen van 0 tot 18 moeten kunnen leren zonder dat daar onnatuurlijke overgangen ontstaan, gaan wij samenwerken met deze partners in dit nieuwe gebouw. Er zullen twee mooie lokalen voor onze school gebouwd worden en er komt een professionele keuken. De achterliggende gedachte is dat onze leerlingen van het Evenementenbureau (ISDC-programma in de bovenbouw) hier kunnen

8 samenwerken met de twee basisscholen en de kinderopvang. Zij kunnen hierdoor leren in een reële situatie en het onderwijs zal hierdoor veel meer betekenis krijgen. Door de samenwerking met deze basisscholen ontstaan er doorlopende leerlijnen en kunnen leerlingen gebruikmaken van de expertise die op alle betrokken scholen aanwezig is. Dit houdt echter niet in dat leerlingen van andere scholen niet meer naar onze school kunnen komen. Sterker nog. We streven er juist naar om zoveel mogelijk samen te werken met het primair onderwijs om de doorgaande lijnen voor leerlingen te waarborgen. Door het gepersonaliseerde onderwijs dat wij vanaf schooljaar 2015/16 steeds meer gaan aanbieden, kunnen leerlingen naadloos overstappen wanneer ze eraan toe zijn. Absentie Afwezig zijn van school kan voorkomen met een geldige reden. Voor ons is het echter essentieel om te weten wat de reden van verzuim is van uw zoon of dochter. Wij moeten hierover verantwoording afleggen aan de leerplichtambtenaar. Het is dus erg belangrijk dat u ons belt als uw kind ziek is en niet in staat is om naar school te komen. Bij ziekte en andere redenen van kortdurend verzuim is het gebruikelijk dat leerlingen bij terugkomst op school een zogenaamd blauw briefje inleveren bij de conciërge of administratie. Hiermee kunnen wij controleren dat u als ouders op de hoogte bent van het verzuim van uw kind. Zolang wij deze verantwoording niet in ons bezit hebben, zal uw kind als onwettig afwezig in ons systeem blijven staan. U kunt dit zelf ook zien in Magister. Wilt u zo vriendelijk zijn te bellen bij ziekte en een blauw briefje mee te geven bij kortdurende afwezigheid? Deze blauwe briefjes kunnen opgehaald worden bij de conciërge of administratie. Voor verzoeken voor vrijstelling van meer dan één dag kunt u een verlofaanvraagformulier bij de conciërge of administratie ophalen. De aanvraagtermijn hiervoor is 8 weken. Dit omdat we moeten afstemmen met eventuele andere betrokken onderwijsinstellingen van broertjes en zusjes. Informatiebulletin Gedurende het schooljaar wordt u door middel van dit informatiebulletin op de hoogte gehouden van belangrijke data en gebeurtenissen. Voor elke vakantie wordt er een nieuw informatiebulletin op de website geplaatst. U kunt dit bulletin vinden door 'Elburg, Van Kinsbergen college' aan te klikken. Onder het kopje 'Actueel' staat een link naar het laatste informatiebulletin.

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 mei 2013

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 mei 2013 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 5 mei 2013 Agenda t/m 12 juli 2013 mei 2013 dinsdag 14 mei t/m start centraal examen 1 (CE 1) maandag 27 mei maandag

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2015

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2015 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2015 Agenda t/m 23 oktober 2015 maandag 24 augustus ophalen sleutels en roosters klas 2, 3 en 4 volgens

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 4 februari 2015

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 4 februari 2015 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 4 februari 2015 Agenda t/m 8 mei 2015 maart 2015 woensdag 4 maart en digitale rekentoets klas 4 herkansers woensdag

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2014

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2014 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 1 juli 2014 Agenda t/m 24 oktober 2014 maandag 25 augustus ophalen sleutels en roosters klas 2, 3 en 4 volgens

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1-

INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL -1- INFORMATIE BULLETIN EXAMEN 2012 TL 1 Overzicht Examendata 2012 vr 30 mrt. t/m di. 10 april Toetsweek 2 (T7) do 19 april do 26 april vr 27 april ma 7 mei ma 7 mei t/m vr 11 mei di 15 mei t/m di 29 mei wo

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Jaarplanning uur

Jaarplanning uur Jaarplanning 2013-2014 (wijzigingen en typefouten voorbehouden) 35 dinsdag 27-08-2013 08.30-12.00 uur Introductieprogramma lj.4; ophalen rooster woensdag 28-08-2013 donderdag 29-08-2013 08.30-14.00 uur

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 3 december 2013

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 3 december 2013 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 3 december 2013 Agenda t/m 24 februari 2014 woensdag 15 januari open huis (30-minutenrooster) woensdag 15 januari

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster!

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster! Laatste weken klas 4 Leerlingen Week 12 + 13 PTA week IV Donderdag 24 maart vrijdag 1 april 21 maart Dinsdag 22 maart Gewoon les, maar wel 3 e en 7 e uur: Mondelingen Frans Gewoon les, maar wel 4 e en

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing Examenboekje havo en vwo 2019 Inhoud 1 Planning van de laatste weken van de examenklassen 2 Rooster centraal examen 2019, havo en vwo 3 Het centraal examen 4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3

LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2017 1/6 Locatie Heesch Programma Einde Schooljaar 2016-2017 Uiterlijk dinsdag 27 juni Zorg dat je de Rapportmap

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00 augustus-2015 maandag 17 augustus Begin 99e cursus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 18 augustus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag toelatingsexamens bij

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Jaarplanning 2014-2015

Jaarplanning 2014-2015 Jaarplanning 2014-2015 Versie 14 juli 2014 Vakanties/vrije dagen schooljaar 2014-2015 Prinsjesdag : dinsdag 16 september 2014 Herfstvakantie : maandag 20 oktober t/m vrijdag 24 oktober 2014 Kerstvakantie

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 2 oktober 2014

Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 2 oktober 2014 Informatiebulletin voor ouders en leerlingen van de locatie Van Kinsbergen college Nummer: 2 oktober 2014 Agenda t/m 4 januari 2015 oktober 2014 dinsdag 28 oktober 2e brugklasdag (klas 1 en 2), aanvang

Nadere informatie

VAN AOC DE GROENE WELLE

VAN AOC DE GROENE WELLE 2015 AOC De Groene Welle Maart 2015 EXAMENINFO VOOR EXAMENKANDIDATEN VAN AOC DE GROENE WELLE Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Deze informatiegids bevat belangrijke onderwerpen, die met de examenperiode

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Jaarplanning 2013-2014

Jaarplanning 2013-2014 Jaarplanning 01-014 Wk Dag Datum Tijd Leerjaar Activiteit 5 Di 7-08-01 08.0-1.00 uur 4 Introductieprogramma; ophalen rooster 08.0-14.00 uur 1 Introductieprogramma lj.1 09.00-15.00 uur Introductieprogramma

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Begin 102e cursus maandag 3 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 10.00 Toelatingsexamens dinsdag 4 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 12.30 Leerlingen

Nadere informatie

Donderdag 5 oktober uur Capaciteitentest klas 2 orthopedagoog; Project klas 1 Office cursus uur

Donderdag 5 oktober uur Capaciteitentest klas 2 orthopedagoog; Project klas 1 Office cursus uur Jaarrooster / Activiteitenagenda VMBO Velp 2017-2018 week dag en datum activiteit Maandag 28 augustus Boeken ophalen klas 1 9.30 uur, klas 2 11.00 uur, klas 3 16.00 uur, klas 4 12.30 uur. Kennismakingsdag

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Belangrijke data laatste periode mavo 4

Belangrijke data laatste periode mavo 4 Belangrijke data laatste periode mavo 4 Beste leerling, We gaan nu de laatste fase van het examenjaar in en daarom zetten we voor jullie alle belangrijke gegevens nog even op een rijtje. 11 t/m 15 april

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

Wk Dag Datum Tijd Activiteit

Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 17-08-2015 Start periode 1 dinsdag 18-08-2015 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie lj.1 09.00-15.00 uur Introductie

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Info examen 2019 (periode 6)

Info examen 2019 (periode 6) Info examen 2019 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2019 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Jaaragenda Iw wk Augustus ma 29-aug di. 30-aug. Kennismaken klas en mentor + ophalen rooster.

Jaaragenda Iw wk Augustus ma 29-aug di. 30-aug. Kennismaken klas en mentor + ophalen rooster. Jaaragenda 2016-2017 16-17 Iw wk Augustus 2016 1 35 ma 29-aug di Kennismaken klas en mentor + ophalen rooster. 30-aug Klas 1 11.00 uur, klas 2 12.00 uur, klas 3 13.00 uur en klas 4 14.00 uur. wo 31-aug

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj.

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj. Jaarplanning Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 18-08-2014 Start periode 1 dinsdag 19-08-2014 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie 2016 2017 nummer 10 30 juni 2017 Agenda maandag 3 juli dinsdag 4 juli woensdag 5 juli donderdag 6 juli t/m zondag 20 augustus Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Schoolreis naar de Efteling

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 schooljaar 2014-2015. Welkom. Dinsdag 9 September 2014

Ouderavond leerjaar 4 schooljaar 2014-2015. Welkom. Dinsdag 9 September 2014 Ouderavond leerjaar 4 schooljaar 2014-2015 Welkom Dinsdag 9 September 2014 1 Programma Welkom Voorstellen mentoren Inventarisatie mailadressen Communicatie Rol teamleider Bovenbouw : Vakkenpakket, tussenuren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Jaarplanning 2014-2015 ouders

Jaarplanning 2014-2015 ouders 34 do Start schooljaar lln / Introductie lj 1 / roosters ophalen lj 2, 3,4 / 21-aug-14 voorbereiding stage lj 4 / uitleg buitenl. Exc. lj 4 vrij Introductie lj 1 / Schoolfotograaf (ochtend lj 1, middag

Nadere informatie

SG Breda Jaarrooster 2010-2011 versie 10 Michaël college

SG Breda Jaarrooster 2010-2011 versie 10 Michaël college Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen tussen.0 uur en.00 uur beschikbaar te zijn voor excursies, stages, projecten, praktische opdrachten, achterstallig

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2013 maandag 26 augustus Begin 97e cursus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 27 augustus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Jaaragenda

Jaaragenda augustus 2014 maandag 18 augustus Jaaragenda 2014-2015 Begin 98e cursus 08:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 19 augustus 08:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16. Schooljaar , vrijdag 17 mei 2019

Nieuwsbrief 16. Schooljaar , vrijdag 17 mei 2019 - Nieuwsbrief 16 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 17 mei 2019 Leefstijl Wij zijn alweer toe aan thema 5: Allemaal anders, iedereen gelijk. De titel dekt de lading van de inhoud van de lessen heel goed: kinderen

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Jaaragenda voor leerlingen

Jaaragenda voor leerlingen Jaaragenda voor leerlingen september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00

Nadere informatie

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2014-2015 Den Haag, juli 2014 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum:

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 2013-2014 JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 27-08-2013 datum activiteit informatie zo 18-aug ma 26-aug start schooljaar 2013-14 leerlingen vrij di 27-aug introductie alle klassen hele dag, geen les, wel activiteiten

Nadere informatie

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017 september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken

Nadere informatie