Firmware-update voor de iphone met Lightning-connector compatibel met AppRadio Mode

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Firmware-update voor de iphone met Lightning-connector compatibel met AppRadio Mode"

Transcriptie

1 Firmware-update voor de iphone met Lightning-connector compatibel met AppRadio Mode Update-instructies voor de navigatiemodellen: AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT en AVIC-F8430BT OPMERKINGEN Deze firmware-update is alleen nodig als u een iphone met Lightning-connector hebt en als u wilt genieten van AppRadio Mode, muziek en/of videoweergave van uw iphone met Lightning-connector. (Raadpleeg BELANGRIJK op de volgende bladzijde voor details over functiebeperkingen veroorzaakt door deze firmware-update.) Deze firmware-update is alleen voor de AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT en AVIC-F8430BT die in Europa verkocht worden, en waar de software nog nooit geüpgraded is. Installeren van de update op andere producten kan resulteren in ernstige beschadiging van die producten. Als u een eventuele software-upgrade op uw navigatiesysteem uitvoert nadat deze firmware-update is geïnstalleerd, dient u een afzonderlijke firmware-update uit te voeren die speciaal bedoeld is voor de software-upgrade die op uw navigatiesysteem is geïnstalleerd. In deze handleiding worden de iphone 5 en de ipod touch (5e generatie) aangeduid als de iphone met Lightning-connector. Functies die worden toegevoegd met deze firmware-update Updaten van de firmware van uw navigatiesysteem resulteert in de volgende wijzigingen. De functies die verband houden met een iphone met Lightning-connector zullen beschikbaar worden. ipod-inst. wordt toegevoegd aan het Instellingen AV-systeem menu. De instellingswaarden van Verbinding App veranderen van respectievelijk Bedraad naar iphone en van Bluetooth naar Overige. Verbinden wordt toegevoegd aan het aha scherm voor de verbinding van uw geregistreerde iphone met Lightning-connector. Er worden richtlijnen toegevoegd aan het beeld van de achteruitkijkcamera. (Behalve voor de AVIC-F8430BT.)

2 BELANGRIJK De volgende kabels zijn vereist voor de verbinding met uw navigatiesysteem. Bluetooth audio is echter niet beschikbaar bij gebruik van deze kabels en Inst. verbinding ipod staat op VGA. VGA/USB-interfacekabel voor de ipod / iphone (CD-IV202NAVI) (los verkrijgbaar) Lightning-naar-VGA-adapter (Apple Inc. producten) (los verkrijgbaar) Lightning-naar-USB-kabel (CD-IU52 of CA-IU.52C) (los verkrijgbaar) of Lightning-naar-USB-kabel (geleverd bij de iphone met Lightning-connector) Wanneer een ipod touch op deze manier is aangesloten, zijn functies die GPS-positionering gebruiken niet beschikbaar in AppRadio Mode en Aha Radio. Wanneer u de VGA/USB-interfacekabel voor ipod / iphone (CD-IV202NAVI) (los verkrijgbaar) gebruikt en ipod wordt geselecteerd als signaalbron voor het achterdisplay, is het mogelijk dat er geen audio geproduceerd wordt via de uitgangsaansluiting van het achterdisplay wanneer SD of USB is geselecteerd als signaalbron op de navigatie-eenheid. Raadpleeg voor details de Opmerking over de uitgangsinstelling van het achterdisplay op bladzijde 13. Als u muziek- en/of videobestanden wilt afspelen die op uw iphone met Lightning-connector zijn opgeslagen, installeert u eerst de CarMediaPlayer app op uw iphone met Lightning-connector en start dan vanaf uw navigatiesysteem CarMediaPlayer terwijl AppRadio Mode is ingeschakeld. U kunt geen opgeslagen muziek- en/of videobestanden rechtstreeks vanaf uw iphone met Lightning-connector afspelen met behulp van de VGA/USB-interfacekabel voor de ipod / iphone (CD-IV202NAVI) (los verkrijgbaar) zonder de CarMediaPlayer app. CarMediaPlayer is gratis verkrijgbaar in uw lokale App Store. AppRadio Mode werd voorheen Advanced App Mode genoemd. Als u uw iphone met Lightning-connector met behulp van een USB-interfacekabel voor de ipod (CD-IU51V of CA-IW.51V) (los verkrijgbaar) en een Lightning-naar-30-pens adapter (Apple Inc. producten) (los verkrijgbaar) op uw navigatiesysteem aansluit, is het mogelijk om muziekbestanden af te spelen die op uw iphone met Lightning-connector zijn opgeslagen. Auteursrecht De namen van fabrikanten, producten en andere zaken die op dit product staan, zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van de respectievelijke firma s. Zie de Bedieningshandleiding van uw navigatiesysteem voor meer informatie.

3 Het updaten van de firmware moet in de onderstaande volgorde gebeuren. A. Downloaden van de firmware-updatebestanden B. Updaten van de firmware op uw navigatiesysteem C. De software voor de Bluetooth draadloze technologie updaten D. Verifiëren van de systeemapplicatieversie E. Verbinden van uw iphone met uw navigatiesysteem A. Downloaden van de firmware-updatebestanden BELANGRIJK Download deze instructies voor het updaten van de firmware en druk ze af voordat u begint met het downloaden en installeren van de firmware-update zelf. Het is belangrijk dat u alle stappen nauwkeurig en in de hieronder beschreven volgorde uitvoert. Procedure 1. Download enkel het bestand dat overeenkomt met uw model vanaf de website naar uw computer. Voor de AVIC-F40BT is de bestandsnaam AVIC-F40BT_FW-Update_v4.600.zip. Voor de AVIC-F940BT is de bestandsnaam AVIC-F940BT_FW-Update_v4.600.zip. Voor de AVIC-F840BT is de bestandsnaam AVIC-F840BT_FW-Update_v4.600.zip. Voor de AVIC-F8430BT is de bestansnaam AVIC-F8430BT_FW-Update_v4.600.zip. 2. Zoek het bestand op uw harde schijf en decomprimeer het bestand. Bij het decomprimeren van het gedownloade bestand ontstaan de volgende map en bestand. AVICZ110 TESTMODE.KEY FIRMWARE Opmerking: Hoewel de map de naam AVICZ110 heeft, bevat deze de juiste firmwarebestanden voor de AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT of AVIC-F8430BT. U mag de map geen andere naam geven of proberen om deze bestanden op iets anders te installeren dan de AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT of AVIC-F8430BT.

4 B. Updaten van de firmware op uw navigatiesysteem BELANGRIJK Voer NOOIT stappen van deze firmware-update uit als het modelnummer anders is dan AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT of AVIC-F8430BT. Controleer zorgvuldig het modelnummer voordat u begint met het updaten van de firmware. Bij de AVIC-F40BT staat het modelnummer links naast de VOL (+/ ) toets. Bij de AVIC-F940BT en AVIC-F840BT staat het modelnummer vlak onder de toets. Bij de AVIC-F8430BT staat het modelnummer niet op het navigatiesysteem. Raadpleeg de Bedieningshandleiding van uw navigatiesysteem om het modelnummer te controleren. Vereisten voor de SD-geheugenkaart of microsd-kaart: Voor de AVIC-F40BT een SD-geheugenkaart met een capaciteit van 250 MB of meer Voor AVIC-F940BT, AVIC-F840BT en AVIC-F8430BT een microsd-kaart met een capaciteit van 250 MB of meer De kaart moet leeg zijn en geformatteerd in FAT32 (de SD-geheugenkaart of microsd-kaart mag geen bestanden bevatten). De schrijfbeveiligingsschakelaar moet ontgrendeld zijn. Terwijl uw navigatiesysteem wordt geüpdatet, mag u het systeem NIET uitschakelen. Wanneer dit wel wordt gedaan, kan het navigatiesysteem ernstig beschadigd raken. De SD-geheugenkaart of microsd-kaart mag tijdens het updaten van de firmware NIET verwijderd worden. Bij het updaten van de firmware komen alle instellingen weer op de standaardwaarden te staan. Koppel alle mobiele apparatuur die op uw navigatiesysteem is aangesloten los voordat u begint met het updaten van de firmware. Procedure 1. Steek een SD-geheugenkaart of microsd-kaart in uw computer, zoek AVICZ110 en TESTMODE.KEY en kopieer deze naar de SD-geheugenkaart of microsd-kaart. Controleer of de updatemap en het bestand in de hoofdmap (bovenste map) van uw SD-geheugenkaart of microsd-kaart zijn. Er mogen geen andere bestanden op de SD-geheugenkaart of microsd-kaart zijn. 2. Zet de contactschakelaar van uw voertuig op ON en schakel uw navigatiesysteem in. 3. Druk op de MODE toets om het AV-bron scherm weer te geven en tip dan [Off] op de linkerrand van het scherm aan. De AV-bron wordt uitgeschakeld. 4. Steek de SD-geheugenkaart of microsd-kaart in uw navigatiesysteem. Het systeem herkent automatisch het firmware-updatebestand, start dan opnieuw op en begint binnen een minuut met het updateproces. Bij de AVIC-F40BT kunt u op de toets drukken om het LCD-paneel te sluiten tijdens het updaten van de firmware.

5 5. Wacht totdat het updateproces voltooid is. Het updateproces duurt ongeveer twee tot drie minuten. Wanneer het updaten van de firmware is voltooid, toont uw navigatiesysteem het Program forced write [System ucom Write] scherm. De standaardinstelling is System ucom Write. 6. Selecteer System ucom Write met de VOL (+/ ) toets en druk dan op de MODE toets. Het volgende scherm verschijnt. Bij de AVIC-F940BT en AVIC-F840BT wordt de Multi-control gebruikt in plaats van de VOL (+/ ) toets. 7. Controleer of (1) de SD-versie 8.05 is en (2) de ucom-versie 8.04 of eerder is. Als de SD-versie als wordt weergegeven, kunnen de gegevens op de SD-geheugenkaart of microsd-kaart beschadigd zijn. Herhaal in dit geval het downloaden van de firmware-update en het installatieproces.

6 8. Als de SD-versie correct is en de ucom-versie is 8.04 of eerder, drukt u op de MODE toets van uw navigatiesysteem om te beginnen met de ucom-update. WAARSCHUWING! Schakel de stroom niet uit en verwijder ook niet de SD-geheugenkaart of microsd-kaart uit het navigatiesysteem terwijl de update wordt uitgevoerd. Indien dit wel wordt gedaan, kan het navigatiesysteem ernstig beschadigd raken. 9. Wacht totdat het updateproces voltooid is. Het updateproces duurt ongeveer zes minuten. Wanneer de ucom-update is voltooid, wordt uw navigatiesysteem automatisch opnieuw opgestart en verschijnt het Program forced write [System ucom Write] scherm weer. 10. Selecteer System ucom Write met de VOL (+/ ) toets en druk dan op de MODE toets. Het volgende scherm verschijnt. Bij de AVIC-F940BT en AVIC-F840BT wordt de Multi-control gebruikt in plaats van de VOL (+/ ) toets. 11. Controleer of de ucom-versie 8.05 is. 12. Verwijder de SD-geheugenkaart of microsd-kaart terwijl het Program forced write [System ucom Write] scherm wordt weergegeven en zet de contactschakelaar van het voertuig op OFF om uw navigatiesysteem uit te schakelen. De firmware-update is nu voltooid.

7 C. De software voor de Bluetooth draadloze technologie updaten BELANGRIJK Let op dat de upgrade-aanwijzingen correct worden opgevolgd. Als u een fout maakt, zullen de functies van de Bluetooth draadloze technologie niet beschikbaar zijn. Neem contact op met een officiële dealer als u de functies van de Bluetooth draadloze technologie niet kunt gebruiken. Zorg dat het updaten van de Bluetooth firmware zonder onderbreking wordt voltooid. Procedure 1. Steek de SD-geheugenkaart of microsd-kaart in uw computer en verwijder vervolgens AVICZ110 en TESTMODE.KEY van de SD-geheugenkaart of microsd-kaart. 2. Zoek FIRMWARE op en kopieer dit naar de SD-geheugenkaart of microsd-kaart. Controleer of de updatemap en het bestand in de hoofdmap (bovenste map) van uw SD-geheugenkaart of microsd-kaart zijn. Er mogen geen andere bestanden op de SD-geheugenkaart of microsd-kaart zijn. 3. Zet de contactschakelaar van uw voertuig op ON en schakel uw navigatiesysteem in. 4. Steek de SD-geheugenkaart of microsd-kaart in uw navigatiesysteem. 5. Druk op de HOME toets om het Top Menu scherm weer te geven. 6. Tip [Instellingen] aan. Het Menu-instellingen scherm verschijnt. 7. Tip [Instellingen Bluetooth] aan. Het Instellingen Bluetooth scherm verschijnt. 8. Tip [Update firmware] aan. De huidige versie wordt weergegeven. 9. Controleer de versie van de Bluetooth firmware. De huidige versie moet 3.22 of later zijn. 10. Als de huidige versie 3.22 of later is, tipt u [Update firmware] aan. Er zal een melding verschijnen die u vraagt of u wilt beginnen met de update of niet.

8 11. Controleer of de huidige versie van de Bluetooth firmware 3.22 of later is en de nieuwe versie van de Bluetooth firmware 3.32 is. 12. Tip [Ja] aan. Het updaten begint. 13. Wacht totdat het updateproces voltooid is. Er verschijnt een melding nadat de update voltooid is. 14. Tip [OK] aan. Het bericht verdwijnt en er wordt teruggekeerd naar het kaartscherm. 15. Verwijder de geheugenkaart of microsd-kaart uit uw navigatiesysteem. De update is voltooid.

9 D. Verifiëren van de systeemapplicatieversie Procedure 1. Druk op de HOME toets om het Top Menu scherm weer te geven. 2. Tip [Instellingen] aan. Het Menu-instellingen scherm verschijnt. 3. Tip [Systeeminstellingen] aan. Het Systeeminstellingen scherm verschijnt. 4. Tip [Service info] aan. Het Scherm service-info verschijnt. 5. Tip de linker bovenhoek van het scherm aan en houd deze vast. De huidige firmwareversie verschijnt. 6. Controleer of de applicatieversie is. 7. Tip aan.

10 E. Verbinden van uw iphone met uw navigatiesysteem Aansluiten van een iphone met Lightning-connector Aansluiten van een iphone met een Lightning-naar-30-pens adapter

11 Instelling voor de ipod-bron en Aha Radio De volgende instellingen zijn vereist voor de ipod-bron en Aha Radio. Naam van apparaat iphone met Lightning-connector (Zowel muziek- als videobestanden kunnen in de AppRadio Mode worden afgespeeld.) iphone met een Lightning-naar-30-pens adapter (Alleen muziekbestanden kunnen worden afgespeeld.) Verbinding App iphone iphone Inst. verbinding ipod VGA 30-pins ipod-apparaat met 30-pens connector iphone 30-pins Smartphone Overige Opmerkingen: In dit hoofdstuk worden de iphone, ipod touch, ipod classic en ipod nano aangeduid als ipod-apparaat. De standaardinstelling van Verbinding App is iphone. De standaardinstelling van Inst. verbinding ipod is 30-pins. Instelling van Verbinding App 1. Koppel een aangesloten ipod-apparaat of USB-geheugenapparaat los. Verbinding App is alleen actief wanneer het ipod-apparaat of USB-geheugenapparaat is losgekoppeld. 2. Druk op de MODE toets om het AV-bron scherm weer te geven en tip dan [Off] op de linkerrand van het scherm aan. De AV-bron wordt uitgeschakeld. 3. Druk op de HOME toets om het Top Menu scherm weer te geven. 4. Tip [Instellingen] aan. Het Menu-instellingen scherm verschijnt. 5. Tip [Instellingen AV] aan. Het Instellingen AV-systeem menu verschijnt. 6. Zet Verbinding App op iphone of Overige. Telkens wanneer [Verbinding App] wordt aangetipt, wisselt de instelling tussen iphone en Overige.

12 Instelling van ipod-inst. 1. Koppel een aangesloten ipod-apparaat of USB-geheugenapparaat los. ipod-inst. is alleen actief wanneer het ipod-apparaat of USB-geheugenapparaat is losgekoppeld. 2. Druk op de MODE toets om het AV-bron scherm weer te geven en tip dan [Off] op de linkerrand van het scherm aan. De AV-bron wordt uitgeschakeld. 3. Druk op de HOME toets om het Top Menu scherm weer te geven. 4. Tip [Instellingen] aan. Het Menu-instellingen scherm verschijnt. 5. Tip [Instellingen AV] aan. Het Instellingen AV-systeem menu verschijnt. 6. Tip [ipod-inst.] aan en selecteer dan 30-pins of VGA. Gebruik van AppRadio Mode (voor gebruikers van een iphone met Lightning-connector) AppRadio Mode werd voorheen Advanced App Mode genoemd. Hoewel de functienaam is veranderd van Advanced App Mode naar AppRadio Mode, wordt er nog steeds Advanced App Mode op het scherm van uw navigatiesysteem weergegeven. 1. Registreer uw iphone met Lightning-connector en verbind deze via Bluetooth draadloze technologie met uw navigatiesysteem. Als u voorheen uw iphone met Lightning-connector met uw navigatiesysteem hebt gepaard, dient u uw apparaat opnieuw te registreren en te verbinden nadat de firmware-update is voltooid. Raadpleeg de Bedieningshandleiding van uw navigatiesysteem voor details betreffende Een Bluetooth apparaat registreren en er verbinding mee maken. 2. Ontgrendel en verbind uw iphone met Lightning-connector. 3. Druk op de MODE toets om het AV-bron scherm weer te geven en tip dan [ipod] op de linkerrand van het scherm aan. Het bedieningsscherm van uw iphone met Lightning-connector verschijnt. Als u uw iphone met Lightning-connector niet via Bluetooth aansluit op uw navigatiesysteem, zal er een bevestiging verschijnen. Tip [Verbinden] aan op de melding om uw geregistreerde iphone met Lightning-connector via Bluetooth aan te sluiten. Als u [Instellingen] aantipt op de melding, kunt u overschakelen naar het Instellingen Bluetooth scherm om uw iphone met Lightning-connector te registreren. Als u [Annuleren] aantipt op de melding, zal de bevestiging worden gesloten.

13 4. Tip aan. De AppRadio app wordt gestart en het AppRadio Mode (applicatiemenu) scherm verschijnt. 5. Tip het gewenste applicatiepictogram aan. De gewenste applicatie wordt gestart en het applicatiebedieningsscherm verschijnt. 6. Bedien de applicatie. Gebruik van Aha Radio (voor gebruikers van een iphone met Lightning-connector) De procedure voor het gebruik van deze functie is in feite hetzelfde als de procedure beschreven in de stappen 1 t/m 3 van Gebruik van AppRadio Mode. In stap 3 moet u echter [aha] op de linkerrand van het scherm aantippen. Een beeld van de huidige inhoud van het aha scherm wordt alleen niet getoond wanneer u de VGA/USB-interfacekabel voor ipod / iphone (CD-IV202NAVI) (los verkrijgbaar) gebruikt. Ook zullen de pictogrammen van de beschikbare Aha Radiozenders niet in de lijst worden getoond bij deze verbindingsmethode. Opmerking over de uitgangsinstelling van het achterdisplay Wanneer u de VGA/USB-interfacekabel voor ipod / iphone (CD-IV202NAVI) (los verkrijgbaar) gebruikt en de volgende instellingen selecteert, worden de video van de ipod en het geluid van de SD of USB geproduceerd via het achterdisplay. Dit gebeurt wanneer u SD of USB selecteert als signaalbron op het voordisplay van de navigatie-eenheid. Verbinding App is op iphone ingesteld. Inst. verbinding ipod is ingesteld op VGA. Video en geluid van de ipod zijn ingesteld om gereproduceerd te worden via het achterdisplay. Als u de video en het geluid van de ipod wilt laten weergeven op het achterdisplay, dan moet u een andere signaalbron dan SD of USB selecteren op het voordisplay van de navigatie-eenheid.

14 Richtlijnen instellen op het beeld van de achteruitkijkcamera (behalve voor de AVIC-F8430BT) BELANGRIJK Parkeer het voertuig op een veilige plaats en trek de handrem aan voordat u begint met het afstellen van de richtlijnen. Zet de contactschakelaar uit (ACC OFF) voordat u uit het voertuig stapt om de markeringen te plaatsen. Het bereik van het beeld dat geprojecteerd wordt door de achteruitkijkcamera is beperkt. Ook kunnen de richtlijnen voor de voertuigbreedte en de afstand die op het beeld van de achteruitkijkcamera worden weergegeven verschillen van de feitelijke voertuigbreedte en afstand. (De richtlijnen zijn rechte lijnen.) De beeldkwaliteit kan verslechteren afhankelijk van de gebruiksomgeving, zoals s nachts of op erg donkere plaatsen. 1. Parkeer uw voertuig op een veilige plaats en trek de handrem aan. 2. Gebruik verpakkingsband of iets dergelijks en maak hiermee markeringen op ongeveer 25 cm vanaf de zijkanten van het voertuig en op ongeveer 50 cm en 2 m vanaf de achterbumper. 3. Zet de schakelhendel in de achteruit en geef het beeld van de achteruitkijkcamera weer. 4. Tip aan. Het scherm voor het instellen van de richtlijnen verschijnt.

15 Tip enkele malen aan om de weergave van de richtlijnen beurtelings in- en uit te schakelen. Tip aan om het Parkeerhulp scherm weer te geven. 5. Tip of aan. Het scherm voor het afstellen van de punten verschijnt. Als u [Leeg maken] aantipt, wordt de weergavepositie van de richtlijnen teruggezet op de fabrieksinstellingen. 6. Tip of aan om een punt te selecteren. 7. Tip,, of aan om de positie van het punt af te stellen. Wanneer een punt wordt verplaatst, wordt de afstand vanaf de oorspronkelijke waarde rechts bovenaan op het scherm aangegeven. 8. Tip [OK] aan. De ingestelde waarde wordt opgeslagen en het beeld van de achteruitkijkcamera verschijnt. Als u [Leeg maken] aantipt, keert het punt terug naar de positie vóór het afstellen. Als u aantipt, keert het display terug naar het instelscherm voor de richtlijnen zonder dat de instelling wordt doorgevoerd PIONEER CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. <KTSN13H> <CWW7823-A> EU

In deze handleiding wordt naar ipod touch 5e generatie en iphone 5 verwezen als iphone met Lightning-connector.

In deze handleiding wordt naar ipod touch 5e generatie en iphone 5 verwezen als iphone met Lightning-connector. In deze handleiding wordt naar ipod touch 5e generatie en iphone 5 verwezen als iphone met Lightning-connector. U dient eerst de volgende voorbereidende stappen te nemen om een iphone met Lightning-connector

Nadere informatie

Firmware-update voor SPH-DA110 AppRadio

Firmware-update voor SPH-DA110 AppRadio Firmware-update voor SPH-DA110 AppRadio OPMERKING Neem contact op met het klantondersteuningscentrum van Pioneer als er problemen rijzen bij het uitvoeren van deze instructies. Nadat u een upgrade naar

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT

Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van de Head Units Bluetooth firmware. Lees alle

Nadere informatie

Bluetooth Software-update handleiding CDE-177BT / CDE-178BT / ide-178bt

Bluetooth Software-update handleiding CDE-177BT / CDE-178BT / ide-178bt Bluetooth Software-update handleiding CDE-177BT / CDE-178BT / ide-178bt 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van de head-unit Bluetooth-firmware. Lees

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding UTE-72BT / CDE-173BT / CDE-174BT

Bluetooth Software Update Handleiding UTE-72BT / CDE-173BT / CDE-174BT Bluetooth Software Update Handleiding UTE-72BT / CDE-173BT / CDE-174BT 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van Bluetooth op de head unit. Lees alle waarschuwingen

Nadere informatie

SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP35-100 NOVO COMPACT 3.5 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 5 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 4 Problemen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8 TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag NL Network Media Player NSZ-GS7 Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag: AAN/STAND-BY Hiermee wordt de speler in- of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. AirPrint

Gebruikershandleiding. AirPrint Gebruikershandleiding AirPrint VOORWOORD We hebben ernaar gestreefd de informatie in dit document volledig, accuraat en up-to-date weer te geven. De fabrikant is niet aansprakelijk voor de gevolgen van

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Software Update Handleiding voor Android Telefoons Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de benodigde stappen om de Bluetooth

Nadere informatie

Scherm met suggesties voor veilig varen. Updaten van de VesselView-software. Automatische zoekactie via wifi. Gebruik van de Micro SD-kaart

Scherm met suggesties voor veilig varen. Updaten van de VesselView-software. Automatische zoekactie via wifi. Gebruik van de Micro SD-kaart Scherm met suggesties voor veilig varen Hoofdstuk 1 - Om te beginnen Telkens als VesselView wordt ingeschakeld nadat 30 seconden of langer is uitgeschakeld, verschijnt er een scherm met advies over veilig

Nadere informatie

GN Hearing-app - handleiding

GN Hearing-app - handleiding GN Hearing-app - handleiding Inleiding De apps is bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw hoortoestellen. Geniet van onze innovatieve geluidstechnologie

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Manual for Windows 7 IVE-W530BT

Bluetooth Software Update Manual for Windows 7 IVE-W530BT Bluetooth Software Update Manual for Windows 7 IVE-W530BT 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van de Head Units Bluetooth firmware. Lees alle waarschuwingen

Nadere informatie

De firmware van de digitale SLR-camera updaten

De firmware van de digitale SLR-camera updaten De firmware van de digitale SLR-camera updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl SB7J01(1F)/ 6MB4121F-01 Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl Inhoudsopgave Inleiding...2 De interface...2 Problemen met verbinden?...2 Meer over SnapBridge...2 Wat heeft u nodig...3 Wat SnapBridge

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u een upgrade van de vertekeningscorrectie van de

Nadere informatie

De firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen updaten

De firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen updaten De firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de firmware voor WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

knfbreader Mobile kreader Mobile

knfbreader Mobile kreader Mobile knfbreader Mobile kreader Mobile Instructies voor installatie Copyright 2009 knfb Reading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alle rechten voorbehouden. Andere in dit document genoemde product- of bedrijfsnamen

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens

Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Een upgrade van de vertekeningscorrectie van de lensgegevens Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u een upgrade van de vertekeningscorrectie van de

Nadere informatie

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh

GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh GTX-4 TEXTIELPRINTER Instructiehandleiding voor Macintosh Zorg ervoor dat deze handleiding wordt gelezen voorafgaand aan het gebruik van dit product. Houd deze handleiding op een veilige plaats voor toekomstig

Nadere informatie

QuickRestore cd gebruiken

QuickRestore cd gebruiken QuickRestore cd gebruiken BELANGRIJK: Als u deze cd gebruikt, verwijdert u alle informatie die op de computer is opgeslagen en formatteert u de vaste schijf opnieuw.! VOORZICHTIG: U wordt aangeraden QuickRestore

Nadere informatie

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding Page 1 of 6 RS Digidown Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Page 2 of 6 Introductie De RS Digidown is compatibel met elk type digitale tachograaf. Hieronder ziet u de verschillende types. Op

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.0) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

Firmware flitser updaten

Firmware flitser updaten Firmware flitser updaten Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware voor Nikon-flitsers bijwerkt. Als u niet zeker bent hoe u de update succesvol kunt uitvoeren,

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding 1 Mediaplayer X9 XBMC / Kodi Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: A B Klik op de knop SettingsMbox

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke

Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van Garmin. Garmin behoudt zich het recht

Nadere informatie

Over de toevoeging van de internetradio/push PLAYER functie

Over de toevoeging van de internetradio/push PLAYER functie XW-SMA XXXXX XXXXX XXXXX Downloaded from www.vandenborre.be XW-SMA/XW-SMA/XW-SMA Over de toevoeging van de internetradio/push PLAYER functie EN NL Met deze draadloze luidspreker kunt u genieten van Pandora*/internetradio/PUSH

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

E tube Project. Bedieningshandleiding

E tube Project. Bedieningshandleiding E tube Project Bedieningshandleiding INHOUD INLEIDING...3 NAMEN VAN DE ONDERDELEN...4 OVER E TUBE PROJECT...5 SPECIFICATIES VAN TOEPASSING...6 INSTALLEREN VAN HET SM PCE1 STUURPROGRAMMA...7 AANSLUITEN

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

2. een upgrade van de firmware uitvoeren

2. een upgrade van de firmware uitvoeren Inleiding: Philips streeft ernaar zijn producten voortdurend te verbeteren, voor de allerbeste gebruikservaring. Voor de nieuwste functies raden we u aan een upgrade uit te voeren van de firmware van uw

Nadere informatie

De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten

De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten De firmware voor Nikon 1 geavanceerde verwisselbare objectiefcamera s, 1 NIKKORobjectieven en Nikon 1-accessoires updaten Hartelijk dank voor het kiezen van een Nikon-product. In deze gids wordt beschreven

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Helphandleiding. (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem)

Helphandleiding. (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem) (Dutch) HM-EO.3.2.0-01 Helphandleiding (DI2-Adapter voor ander E-BIKE systeem) Dank u voor de aankoop van Shimano producten. Deze instructiehandleiding geeft uitleg over de bediening van E-TUBE PROJECT.

Nadere informatie

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen

Radio R 4.0 IntelliLink Veelgestelde vragen Inhoud 1. Audio... 1 2. Telefoon... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Films en foto's... 8 6. Overige vragen... 8 1. Audio V: Hoe kan ik overschakelen tussen verschillende audiobronnen (bv.

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Yealink W52P. Installatie

Yealink W52P. Installatie Yealink W52P Installatie Per januari 2016 Kort overzicht van het proces 10 tot 37 minuten Checklist Stap 1. Registratie van de handset 3 1 tot 2 minuten Stap 2. Het toestel toevoegen aan de Zakelijk Hosted

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter

INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter Laatste update: 1 maart 2006 1 Geschikte JVC auto-receivers Deze adapter is geschikt voor de volgende JVC auto-receivers* 1 : Auto-receivers

Nadere informatie

Handleiding firmware-update voor Cyber-shot digitale fotocamera's van Sony- DSC-T1

Handleiding firmware-update voor Cyber-shot digitale fotocamera's van Sony- DSC-T1 Handleiding firmware-update voor Cyber-shot digitale fotocamera's van Sony- DSC-T1 De term "Firmware" verwijst naar de software in uw Cyber-shot camera. U kunt deze software bijwerken om problemen op te

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Stereomicrofoon STM10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Functieoverzicht...3 Overzicht hardware...3 Montage...4 De microfoon gebruiken...5 Geluid opnemen...5 Geluid voor video opnemen...8

Nadere informatie

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding voor Windows 7. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Software Update Handleiding voor Windows 7. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Software Update Handleiding voor Windows 7 Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de benodigde stappen om de Bluetooth firmware

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Beltone apps HANDLEIDING

Beltone apps HANDLEIDING Beltone apps HANDLEIDING Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw Beltone app. De Beltone apps zijn bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw Beltone

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

ReSound apps - handleiding

ReSound apps - handleiding ReSound apps - handleiding Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw ReSound app. De ReSound apps zijn bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw ReSound

Nadere informatie

Firmware Update Bijwerken

Firmware Update Bijwerken Modelnr: Firmware Update Bijwerken Deze handleiding bevat informatie over hoe u de controller firmware van de machine en de PDL-firmware kunt bijwerken. U kunt deze updates van onze website downloaden.

Nadere informatie

THE BRIDGE II. BASISSTATION VOOR ipod

THE BRIDGE II. BASISSTATION VOOR ipod THE BRIDGE II BASISSTATION VOOR ipod Handleiding 1 Introductie Gefeliciteerd! Met uw The Bridge II gaat u een nieuwe wereld van entertainment binnen, die wordt mogelijk gemaakt dankzij de enorme opslagcapaciteit

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Verbinding maken met whiteboard op afstand

Verbinding maken met whiteboard op afstand RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Snel aan de slag Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product in gebruik neemt. Bewaar de handleiding op een handige plek voor eventueel toekomstig

Nadere informatie

NETGEAR raadt u aan uw Push2TV bij te werken, omdat nieuwe updates waarschijnlijk nog meer draadloze beeldschermen ondersteunen.

NETGEAR raadt u aan uw Push2TV bij te werken, omdat nieuwe updates waarschijnlijk nog meer draadloze beeldschermen ondersteunen. Aan de slag Uw Push2TV bijwerken 2 NETGEAR raadt u aan uw Push2TV bij te werken, omdat nieuwe updates waarschijnlijk nog meer draadloze beeldschermen ondersteunen. 1. Ga op uw laptop of mobiele apparaat

Nadere informatie

Firmware flitser updaten

Firmware flitser updaten Firmware flitser updaten Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe u de firmware voor Nikon-flitsers bijwerkt. Als u niet zeker bent hoe u de update succesvol kunt uitvoeren,

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW HERCULES DJCONTROLWAVE OVERZICHT De Hercules DJControlWave is een 2-decks DJ-controller met Bluetooth draadloze technologie. Hiermee kunt u uiterst

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Verbinding maken met whiteboard op afstand

Verbinding maken met whiteboard op afstand RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Snel aan de slag Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product in gebruik neemt. Bewaar de handleiding op een handige plek voor eventueel toekomstig

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

secuentry/handleiding IOS ConfigApp

secuentry/handleiding IOS ConfigApp Beschrijving Gratis app voor het programmeren van sloten van de serie secuentry van de firma BURG-WÄCHTER. Met de exclusieve secuentry PC-software (Light, System, System+) beheert u uiterst comfortabel

Nadere informatie

De software bijwerken

De software bijwerken De software bijwerken Philips streeft er voortdurend naar zijn producten te verbeteren. Werk uw product bij met de nieuwste software om ervoor te zorgen dat uw product over de nieuwste functies en verbeteringen

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

DOWNLOADEN EN INSTALLEREN VAN PEUGEOT ALERT ZONE OP. WIP Nav/Connect Nav. Vereisten

DOWNLOADEN EN INSTALLEREN VAN PEUGEOT ALERT ZONE OP. WIP Nav/Connect Nav. Vereisten Vereisten 1 0. Vereisten 1. Een auto die is uitgerust met een WIP Nav-/Connect Nav-navigatiesysteem 2. Toegang tot de website http://peugeot.navigation.com 3. Voor de automatische installatie met behulp

Nadere informatie

De Camera firmware updaten

De Camera firmware updaten De Camera firmware updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u deze firmware update moet uitvoeren. Als u niet zeker weet of u de update correct

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode wordt de reader

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SONY NAS-SC55PKE

Uw gebruiksaanwijzing. SONY NAS-SC55PKE U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

Geheugenkaart voor de Zumo 660

Geheugenkaart voor de Zumo 660 Geheugenkaart voor de Zumo 660 Omdat ik een geheugenkaart wilde plaatsen in mijn Zumo 660, heb ik de handleiding doorgenomen en zag ik dat er alleen werd aangegeven hoe de geheugenkaart geplaatst moet

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Kaarten installeren met de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK

Kaarten installeren met de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK Kaarten installeren met de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK Met behulp van de Kaartinstallatiehulp van TomTom WORK (Kaarthulp) kunt u uw kaarten bijwerken, nieuwe kaarten installeren of de applicatiesoftware

Nadere informatie

bezig met de microfoon op te laden afwisselend rood en groen knipperend: zowel basisstation als microfoon worden opgeladen alles is opgeladen

bezig met de microfoon op te laden afwisselend rood en groen knipperend: zowel basisstation als microfoon worden opgeladen alles is opgeladen OPLADEN Voordat de Swivl operationeel is, moet hij eerst opgeladen worden. Stop de adapter in het 220V stopcontact en verbindt de kabel met het basisstation. Er gaat nu een rood lampje schijnen. De status

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NOKIA TME-3. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NOKIA TME-3 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie