Welkom. Kinderen: Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet. En gaat het soms wat moeilijk, Hij geeft je nieuwe moed.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom. Kinderen: Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet. En gaat het soms wat moeilijk, Hij geeft je nieuwe moed."

Transcriptie

1

2

3 G O E D N I E U W S! De kinderen komen via de hoofdingang naar binnen en zingen: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, Dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst, dat ieder tot zijn ere schijn, Jij in jouw klein hoekje en ik in t mijn. (Als alle kinderen zitten) Samenzang PSALM 24:5 Verhoogt, o poorten, nu de boog, Rijst, eeuw ge deuren, rijst omhoog, Opdat g uw Koning moogt ontvangen. Wie is die Vorst, zo groot in kracht? t Is t Hoofd van s hemels legermacht; Hem eren wij met lofgezangen. Welkom Wisselzang GOED NIEUWS () Goed nieuws, goed nieuws, iedereen moet het horen. Goed nieuws, goed nieuws, Jezus is geboren. Jezus is geboren. Kinderen: Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet. En gaat het soms wat moeilijk, Hij geeft je nieuwe moed. () Volwassenen: Hij is de allerbeste, geen ander is als Hij.

4 De machtigste en sterkste, Hij is het allebei. () Meisjes/vrouwen: En Hij is ook een Vader, die heel veel van je houdt. Hij draagt je in zijn armen als jij op Hem vertrouwt. () Jongens/Mannen: Hij geeft je echte vrede en wie in Hem gelooft die krijgt het eeuwig leven want dat heeft Hij beloofd. () Allen: Hij is ook altijd bij je en altijd om je heen. En waar je ook naar toe gaat, Hij laat je nooit alleen. ( 2x) VERTELLER In het kleine stadje Nazareth woont een vrouw. Zij heeft Maria. Op een dag is ze aan het werk in haar huis. Dan verschijnt er plotseling een helder licht in de kamer. En, in het midden van dat licht staat een engel van God. Maria schrikt, maar de engel zegt: Je hoeft niet bang te zijn, Maria. Ik kom je een belangrijk bericht van God brengen. Je zult een baby krijgen. Een zoon. Maria is verbaast en ze zegt: Maar, hoe kan dat? Ik heb geen man. Jouw zoon zal Gods eigen zoon zijn, Maria, zegt de engel. Je moet hem de naam Jezus geven.

5 zondagsschool klein ZINGEN ZIJN NAAM IS JEZUS () Zijn naam is Jezus, Jezus is zijn naam. Hij is de Redder die God aan de wereld geeft, dat wie in Hem gelooft voor eeuwig leeft. Zijn naam is Jezus. 1. Voor dit kleine Kindje buigen wij ons neer, Hij is de Messias, Hij is onze Heer. Hij is de Messias, Hij is onze Heer. () 2. Voor die grote Koning buigen wij ons neer. Hij is de Messias, Hij is onze Heer. Hij is de Messias, Hij is onze Heer. () VERTELLER Maria begrijpt lang niet alles. Maar, toch wil ze doen wat God van haar vraagt. Ze vertrouwt op God. Ze gelooft dat God alles goed maken zal. Voor ze het goede nieuws aan haar verloofde Jozef vertelt, gaat ze op bezoek bij Elizabeth. Die heeft ook iets bijzonders meegemaakt. Zij verwacht, hoewel ze al oud is, ook een jongetje! Hij zal Johannes heten en de mensen van Jezus vertellen. Samen zijn ze zo blij. Ze loven God en Maria zingt een lied. Samenzang LOFZANG VAN MARIA Mijn ziel verheft Gods eer; Mijn geest mag blij de Heer Mijn Zaligmaker noemen,

6 Die, in haar lagen staat, Zijn dienstmaagd niet versmaadt, Maar van zijn gunst doet roemen. Hoe heilig is zijn naam! Laat volk bij volk te zaâm Barmhartigheid verwachten; Nu Hij de zaligheid, Voor die Hem vreest, bereidt, Door al de nageslachten. VERTELLER Jozef begrijpt er eerst niets van. Hoe kan dit? Hij en Maria zijn verloofd en zij willen toch gaan trouwen? Gelukkig vertelt een engel in een droom aan hem wat er aan de hand is. Wees niet bang of boos Jozef, maar neem Maria tot je vrouw. Zij zal een Zoon krijgen en Hem Jezus noemen, want Hij zal het volk redden van hun zonden. Zo is het door de profeten verteld. Zondagsschool groot/ woensdagavond club GEDICHT Dan wordt aan Jozef in de nacht De blijde boodschap ook gebracht. Hij neemt Maria tot zijn vrouw, En samen roemen zij Gods trouw. Want Jozef, die uit Juda kwam. Was ook uit Davids huis en stam. Zo wordt de Heiland Davids zoon, Voor eeuwig zit hij op de troon. God heeft ons niet vergeten: Het Kind zal Jezus heten. Uit zonden redt Hij Israël Zijn naam is ook: Immanuël.

7 Samanzang O kom, o kom Immanuel O kom, o kom Immanuël, Verlos uw volk, uw Israël, Herstel het van ellende weer, Zodat het looft uw naam o Heer! Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël! O kom, Gij sleutel Davids, kom En open ons het heiligdom; Dat wij betreden uwe poort, Jeruzalem, o vredesoord! Weest blij, weest blij, o Israël! Hij is nabij, Immanuël! VERTELLER Dan komt er nieuws van de keizer. Het is geen goed nieuws. Er is een nieuwe wet gemaakt. Jozef vertelt het aan Maria. Iedereen moet naar het dorp of de stad gaan, waar hij geboren is. Daar moeten alle namen in een boek worden geschreven. Kom Maria, wij zullen dus naar Bethlehem moeten reizen. Pak wat spullen en eten in voor onderweg want het wordt een lange reis. Jozef kijkt bezorgd naar Maria. Het duurt nu niet lang meer, Maria. Je zult nu gauw kunnen uitrusten. Maar, als ze in het stadje aankomen, is het er vreselijk druk. Er zijn zoveel mensen naar Bethlehem gekomen dat er voor Jozef en Maria geen plaats meer is in de herberg. Dinsdag/donderdagavond club/kindernevendienst LEZEN UIT DE BIJBEL LUKAS 2:1-7 De geboorte van Jezus 1. En het geschiedde in die dagen dat er een gebod uitging van keizer Augustus dat heel de wereld ingeschreven moest worden.

8 2. Deze eerste inschrijving vond plaats toen Cyrenius over Syrië stadhouder was. 3. En ze gingen allen op weg om ingeschreven te worden, ieder naar zijn eigen stad. 4. Ook Jozef ging op weg, van Galilea uit de stad Nazareth naar Judea, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en geslacht van David was, 5. Om ingeschreven te worden met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, die zwanger was. 6. En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden dat zij baren zou, 7. En zij baarde haar eerstgeboren Zoon, wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe, omdat er voor hen geen plaats was in de Herberg. Dinsdag/donderdagavond club/kindernevendienst ZINGEN EEN KONING IS GEBOREN 1. Een Koning is geboren, een Koning, een Koning, een Koning is geboren, heb je t al gehoord? Hij kwam op aarde wonen als baby tje zo klein; voor alle mensen, ook voor jou wil Hij de Koning zijn. 2. Waar is Hij dan geboren, die Koning, die Koning, waar is Hij dan geboren? Ik denk in een paleis. O, nee, die Koning die ik ken, de machtigste van al, die kwam niet in een mooi paleis, maar in een arme stal.

9 3. Waar moet Hij dan in slapen, die Koning, die Koning, waar moet Hij dan in slapen? Een gouden hemelbed? O nee, die Koning die ik ken, die heeft geen bed van goud; geen pracht en praal, maar o zo kaal: een kribbetje van hout. 4. Wat draagt Hij dan voor kleren, die Koning, die Koning, wat draagt Hij dan voor kleren? Een jas van hermelijn? O nee, die Koning die ik ken die heeft er zelfs niet één; en ook geen hemdje van satijn, maar doekjes om zich heen. 5. Hoe kan ik Hem dan vinden, die Koning, die Koning, hoe kan ik Hem dan vinden? Weet jij misschien de weg? Die Koning is dichtbij je, je hoeft niet ver op reis; vraag Hem in t kribje van je hart, dan wordt het een paleis, dan wordt het een paleis! Muzikaal intermezzo

10 Maandagavond club GEDICHT In die stille nacht werd de Heiland geboren Bij Jozef en Maria in de stal Zij weten nu het grote wonder, Maar weten andere mensen het al? God laat ook anderen weten wat Er gebeurd is in Bethlehem. God stuurde engelen uit de hemel, Die de mensen mogen vertellen van Hem. Maandagavond club Zingen Go tell it on the mountain Go, tell it on the mountain Over the hills and everywhere. Go, tell it on the mountain That Jesus Christ is born! 1. While shepherds kept their watching over silent flocks by night Behold throughout the heavens There shon a holy light. 2. The shepherds feared and trembled When lo! Above the earth Rang out the angels chorus That hailed the Savior s birth

11 3. And lo! When they had heard it They all bowed down to pray Then travelled on together To where the Baby lay 4. Down in a lowly manger The humble Christ was born And God sent us salvation That blessed Christmas morn VERTELLER Maria en Jozef zitten, met het Kindje Jezus, in een stal. Niemand weet dat zij hier zijn. Hoe komen de mensen dit goede nieuws te weten? God zorgt hier Zelf voor! Hij stuurt Zijn engelen erop uit om het aan de herders te vertellen. Hij zorgt voor een leger van engelen, die God loven en prijzen. Hij laat een ster zo helder en stralend schijnen, zodat de wijzen op zoek gaan naar dit Koningskind. God Zelf zorgt ervoor dat het goede nieuws van Jezus verder gaat de wereld in. Toen, maar ook nu! Zondagsschool groot/ woensdagavond club ZINGEN EEUWENLANG GELEDEN 1. Eeuwenlang geleden in een donker dal zochten herders naar een kindje in een arme stal. Nog maar pas geboren, al zo lang verwacht en er zongen eng lenkoren door de nacht. Ze zongen: Gloria, gloria voor het kindje klein en teer. Gloria, gloria voor de allerhoogste Heer.

12 2. Eeuwenlang geleden was ik er niet bij, maar het wonder is gebleven ook voor jou en mij. Want datzelfde kindje uit die arme stal, eren wij nu als de Koning van t heelal. We zingen: ) Gloria, gloria voor het kindje klein en teer. ) 2x Gloria, gloria voor de allerhoogste Heer.) VRIJ VERHAAL GOED NIEUWS! Wisselzang VADER IN DE HEMEL (IMMANUËL) Allen 1. Vader in de hemel, dank U, dank U wel, dank U voor uw liefde, voor Immanuël. Jongens/ mannen 2. Vader in de hemel, dank U, dank U wel voor het kindje Jezus, voor Immanuël. Meisjes/ vrouwen 3. Vader in de hemel, dank U, dank U wel. Hij is de Messias, en Immanuël. Volwassenen 4. Vader in de hemel, dank U, dank U wel. Hij is onze Koning,

13 en Immanuël. Kinderen 5. Vader in de hemel, dank U, dank U wel. Jezus wij aanbidden, U Immanuël. DANKGEBED ZINGEN God zal met ons zijn God zal met u zijn, God is Immanuël, God zal met u zijn, de God van Israel. God zal met ons zijn, God is Immanuël, God zal met ons zijn, de God van Israel. 1. Ver weg van het Kindje, ver weg overal. Weet je dat die Koning bij ons blijven zal? Ver weg in het oosten, Waar wij gaan of staan, Hij zal bij ons blijven, Jezus is Zijn naam.

14 God zal met ons zijn, God is Immanuël, God zal met ons zijn, de God van Israel. 2. Jezus is de Koning, Hij is nu nog klein. Straks zal Hij de Redder van de wereld zijn. Ver weg in het oosten, Waar wij gaan of staan, Hij is onze Koning, Hij kent onze naam. God zal met ons zijn, God is Immanuël, God zal met ons zijn, de God van Israel.

15 Wij wensen u gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar. Wij willen u wijzen op de kerkdiensten die met kerst en oud en nieuw worden gehouden. Ook hiervoor bent u van harte welkom. 1 e kerstdag maandag 25 december: 10.00u Ds. C.D. Zonnenberg 18.30u Ds. C.D. Zonnenberg mmv Herv. Kerkkoor 2 e kerstdag dinsdag 26 december: 10.00u Ds. J. van Rumt uit Hulshorst Oudejaarsdag zondag 31 december: 10.00u Ds. J. Holtslag uit Giessenburg 18.30u Ds. C.D. Zonneberg Nieuwjaarsdag maandag 1 januari: 10.00u Ds. C.D. Zonnenberg

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 thema: VERBINDING m.m.v. Deadline Kees Nottrot ds. Marieke Ariesen-Holwerda en vele andere vrijwilligers Deadline: Iedereen is van de wereld

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria Kerstviering zondagsschool 25 december 2015 16.30 uur in de Ark Thema: Gods plan met Maria Kinderen van de zondagsschool komen binnen. Op het podium zingen zij het lied: God heeft een plan met je leven.

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

25 december 2016 KERST UUR AA Kramer orgel: Johan Volk / piano: Jannes Munneke muziekgroep olv Walther Zwart cantorij

25 december 2016 KERST UUR AA Kramer orgel: Johan Volk / piano: Jannes Munneke muziekgroep olv Walther Zwart cantorij 25 december 2016 KERST 10.00 UUR AA Kramer orgel: Johan Volk / piano: Jannes Munneke olv Walther Zwart cantorij zingen: LB 484 - Go tell it on the mountain Sela Wijs mij de weg naar Bethlehem welkom, mededelingen

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het?

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het? Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim Kerst.Begrijp je het? 1 Kinderen komen binnen tijdens het zingen van: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht,

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Thema bewaar het in je hart.

Thema bewaar het in je hart. Thema bewaar het in je hart. 1) Welkomstgedicht door de Zondagschool Ik wil iedereen vertellen, Van het kindje in de stal. Van het kind dat werd geboren, Om te schijnen overal. Met Zijn Licht en net Zijn

Nadere informatie

KERSTMORGEN IN DE PETRAKERK. 25 december Voorganger: Dominee Peter Mol Organist: Adri Okker Zondagskind: Bart van den Berg

KERSTMORGEN IN DE PETRAKERK. 25 december Voorganger: Dominee Peter Mol Organist: Adri Okker Zondagskind: Bart van den Berg KERSTMORGEN IN DE PETRAKERK 25 december 2013 Voorganger: Dominee Peter Mol Organist: Adri Okker Zondagskind: Bart van den Berg Met medewerking van het Petrakinderkoor o.l.v. Márin Kroon - VOORAF - Orgelspel

Nadere informatie

KINDERKERSTZANG Zijn naam is Jezus

KINDERKERSTZANG Zijn naam is Jezus KINDERKERSTZANG Zijn naam is Jezus Woensdag 24 december 2014, aanvang 19.00 uur Petrakerk Veenendaal Hanneke en Márin zingen een mooi lied voor ons als opening 1. We zingen vooraf Komt allen tezamen 1.

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Voorganger: ds. C.A. van der Graaf Ouderling van dienst: W.F. Westendorp Frank Tanghe (Orgel), Hidde Post (Trompet) Hans Nentjes

Nadere informatie

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek Voorganger: Heidi Ebbers M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten Muziek: Young Company en Cantorij Voor de dienst muziek (Harry en Johan) Welkom Gebed Samenzang

Nadere informatie

Advendo-EMM met samenzang: Christmas Night

Advendo-EMM met samenzang: Christmas Night Zoeken naar liefde Kerstavond 2016 Aan deze dienst werken o.a. mee: Samenwerkingsorkest Advendo-EMM o.l.v. Gert van der Weide Organist Cor den Haan Voorganger ds. Corine van Eck Kerstmedley orgelspel Advendo-EMM

Nadere informatie

Beameropzet: Saskia Brinkman. Jozef en Maria op weg naar Bethlehem

Beameropzet: Saskia Brinkman. Jozef en Maria op weg naar Bethlehem Liturgie voor de Kerstmorgen 2014 Voorganger: ds. Nita van der Horst De kinderkerk speelt de kerstmusical: Een herder kijkt verder Organist: Henco de Berg Beameropzet: Saskia Brinkman Jozef en Maria op

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD \ Op 25 december 2016 om 17.00 uur in de Hervormde Kerk van Sprang Voor de samenkomst wordt muziek gespeeld Zingen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Gezang

Nadere informatie

Spreker Bert Breeman. Medewerking Gospelgroep Rejoice uit Pernis. Trompettist Arie van Vliet. Organist Cor Hollestelle

Spreker Bert Breeman. Medewerking Gospelgroep Rejoice uit Pernis. Trompettist Arie van Vliet. Organist Cor Hollestelle Spreker Bert Breeman Medewerking Gospelgroep uit Pernis Trompettist Arie van Vliet Organist Cor Hollestelle Opbrengst Stichting De Hoop uit Dordrecht Adventskaarsen worden aangestoken Voor de dienst zingt

Nadere informatie

Thema: Doe als God. Word mens!

Thema: Doe als God. Word mens! ORDE VAN DIENST KERSTMORGEN 25 DECEMBER 2017 Ter Coulsterkerk Heiloo Samenzang vóór de dienst: Lied 498: 1, 3 en 4 Thema: Doe als God. Word mens! Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Gerard Leegwater

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur.

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur. Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en 10.30 uur. (met samenzang vanaf 8.50 en 10.20 uur). Voorganger: Ouderlingen van

Nadere informatie

Liturgie voor de kerstnacht van Jan Hendrik van der Kamp o.l.v. cantrix Elly Bakker Liesanne de Rijke. Een ster is opgegaan

Liturgie voor de kerstnacht van Jan Hendrik van der Kamp o.l.v. cantrix Elly Bakker Liesanne de Rijke. Een ster is opgegaan Liturgie voor de kerstnacht van 2014 Voorganger: Organist: Cantotij: Lector: ds. Nita van der Horst Jan Hendrik van der Kamp o.l.v. cantrix Elly Bakker Liesanne de Rijke Een ster is opgegaan Cantorij en

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal

Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal Gezang 138 : 1, 3 en 4 - Komt allen tezamen 1.Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de

Nadere informatie

Kerst 2015 - Een Koning is geboren

Kerst 2015 - Een Koning is geboren Kerst 2015 - Een Koning is geboren Ga je mee op zoek (samenzang) Ga je mee op zoek naar het koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het koningskind? Want wie zoekt,

Nadere informatie

25 december uur

25 december uur Eerste Kerstdag De Bronkerk Ugchelen 25 december 205 0.00 uur Voorganger: ds. Bart Ramaker Cantorij o.l.v. Ingeborg van Dokkum 2 Voor de dienst zingen we samen met de cantorij: Lied 477, 49, 496 Zingen

Nadere informatie

Ook wordt er medewerking verleend door de kerstnachtdienstcommissie en veel leden uit onze gemeente.

Ook wordt er medewerking verleend door de kerstnachtdienstcommissie en veel leden uit onze gemeente. Ook wordt er medewerking verleend door de kerstnachtdienstcommissie en veel leden uit onze gemeente. U kunt een waxinelichtje aansteken en in de bakken op het podium plaatsen. Ondertussen speelt de KSW

Nadere informatie

Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren

Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Voorganger ds. J.P. Nap Orgel Arie Naijen Komt, verwondert u hier, mensen Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat

Nadere informatie

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus.

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus. Kerstliturgie Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Abraham was de vader van Izak. Izak was de vader van Jakob Salmon was de vader van Boaz. De moeder van Boaz was Rachab. Boaz was de

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Liturgie. voor de clubkerstdienst. 1 e Kerstdag. 25 december 2013. Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam

Liturgie. voor de clubkerstdienst. 1 e Kerstdag. 25 december 2013. Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam Liturgie voor de clubkerstdienst 1 e Kerstdag 25 december 2013 Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam Jezus zegt dat Hij... - alle kinderen zingen (de kinderen van Benjamin en Joas komen binnen)

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73).

Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73). Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73). Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren.

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Liturgie Zangdienst 2e Kerstdag 2016 God raakt jouw hart

Liturgie Zangdienst 2e Kerstdag 2016 God raakt jouw hart Liturgie Zangdienst 2e Kerstdag 2016 God raakt jouw hart Refrein: God kent je als geen ander. Hij heeft je zelf gemaakt. Hij weet wat in je hart leeft. Als pijn of angst je raakt. Hij blijft altijd bij

Nadere informatie

Kerstmorgen 2014 in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam. Die ieder mens verlicht

Kerstmorgen 2014 in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam. Die ieder mens verlicht Kerstmorgen 04 in de Ontmoetingskerk te Alblasserdam voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep o.l.v. Jan Borsje Die ieder mens verlicht

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: A Christmas Prayer Wij zingen: Gezang 139 Komt verwondert U 1 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld

Nadere informatie

Liturgie voor Kerstavond 24 december 2016

Liturgie voor Kerstavond 24 december 2016 Liturgie voor Kerstavond 24 december 2016 Voorganger: ds. Nita van der Horst-Kattenberg m.m.v. de muziekvereniging: Volharding o.l.v. Rob Scheers Locatie en tijd: Dorpskerk Oostvoorne om 19.30 =================================================

Nadere informatie

Liturgie Eerste kerstdag

Liturgie Eerste kerstdag Liturgie Eerste kerstdag 25 december 2017 Centrumkerk Geldermalsen, 10.00 uur Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: H. de Winter Muz. Medew.: Muziekvereniging Prinses Marijke Thema: Komt,

Nadere informatie

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018 Kerstviering 25 december 2018 Geloof met me mee! Voorganger: Ds. Eckhardt Groeneveld Organist: Jan-Anton van der Mooren M.m.v: Het koperensemble Voorbereid met de kindernevendienst We zingen voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de 1 e Kerstdag 2016

Liturgie voor de 1 e Kerstdag 2016 Liturgie voor de 1 e Kerstdag 2016 Johanneskerk Leersum Woorden van God worden waar Voorganger Organist Fluitist Lector Kindernevendienst : ds. Evelyn Noltus : Ton Blom : Jacques Claas :Teun Monster :Dorenda

Nadere informatie

Away in a manger Do you hear what I hear

Away in a manger Do you hear what I hear Snowe zingt: Mexican Christmas Carol Away in a manger Do you hear what I hear Samenzang: Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst

Nadere informatie

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Inleidende muziek Samenzang Lofzang van Zacharias Dus wordt des HEEREN volk geleid,

Nadere informatie

Gezinsdienst. 25 december Dirk Jan Bronsvoort Combo

Gezinsdienst. 25 december Dirk Jan Bronsvoort Combo Gezinsdienst 25 december 2018 Voorganger: Muziek: Swenne Bijzet Stefan Potman Dirk Jan Bronsvoort Combo We luisteren naar muziek Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van de tafelkaarsen en adventskaarsen

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december 2014 19.00 uur Voorganger: Gerrit Medema Ouderling van Dienst: Ellen Blommestijn Diaken van dienst: Daphne Wiegand Organist: Peter Ouwerkerk Cantor:

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 24 december Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Hans de Graaf Dwarsfluitisten: Iris Jansen en Margot Grobbe

Kerstnachtdienst 24 december Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Hans de Graaf Dwarsfluitisten: Iris Jansen en Margot Grobbe Kerstnachtdienst 24 december 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Hans de Graaf Dwarsfluitisten: Iris Jansen en Margot Grobbe Dwarsfluiten: Ding Dong Zingen voor de dienst. NLB 442 Op U, mijn

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Kerstdienst Zondagsscholen 2014

Kerstdienst Zondagsscholen 2014 26 december 2014 09:00 uur Goede Herderkerk Opening: Ds. P. Blom Muziek: Ellen van den Brink, Wim de Graaf 1. Samenzang Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet

Nadere informatie

Programma. Welkom door Jamie. Samenzang Psalm 150:1 en 3. Opening en gebed door Erik van de Weerd. Gedicht door Timotheüs

Programma. Welkom door Jamie. Samenzang Psalm 150:1 en 3. Opening en gebed door Erik van de Weerd. Gedicht door Timotheüs Programma Welkom door Jamie. Gedicht door Timotheüs Zal ik je iets vertellen? Ik ben zo heel erg blij Ik kan er wel van zingen Zing ook maar mee met mij Het kind dat in de kribbe ligt Brengt in het donker

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Kerstzangdienst in De Lichtkring, Hoofddorp Zondag 18 december 2016, uur (kerk open om uur)

Kerstzangdienst in De Lichtkring, Hoofddorp Zondag 18 december 2016, uur (kerk open om uur) Kerstzangdienst in De Lichtkring, Hoofddorp Zondag 18 december 2016, 19.30 uur (kerk open om 19.00 uur) U kunt via internet meeluisteren en zingen via: www.pghoofddorp.nl/?p=26 KOMT ALLEN TEZAMEN Komt

Nadere informatie

Liturgie voor Kerstavond 24 december Een ster verschijnt in de nacht

Liturgie voor Kerstavond 24 december Een ster verschijnt in de nacht Liturgie voor Kerstavond 24 december 2014 Voorganger: ds. Nita van der Horst-Kattenberg m.m.v. de muziekvereniging: Volharding o.l.v. Rob Scheers Locatie en tijd: Dorpskerk Oostvoorne om 19.30 =================================================

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstmorgen 2018 Voorganger: ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: dhr.leo Lommers en dhr.art de Jonge

Orde van dienst Kerstmorgen 2018 Voorganger: ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: dhr.leo Lommers en dhr.art de Jonge Orde van dienst Kerstmorgen 2018 Voorganger: ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: dhr.leo Lommers en dhr.art de Jonge -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Eerste Kerstdagdienst

Eerste Kerstdagdienst Eerste Kerstdagdienst Op 25 december 2018 Om 9.30 uur In de Hervormde Kerk Te Sprang Predikant Ds. E. van Wijk Organist Peter Nieuwkoop Cornet Jan Wouters Koster Henk van Zelst Voor de dienst speelt de

Nadere informatie

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 1 Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 2 3 Gemeente zingt lied 1 en 3, Koor zingt lied 2 in het Engels 4 5 koor zingt 2 in Engels: God

Nadere informatie

Programma. Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer. Dinsdag 21 december Aanvang uur.

Programma. Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer. Dinsdag 21 december Aanvang uur. Programma Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer Dinsdag 21 december 2010. Aanvang 19.30 uur. 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht Kinderen onderbouw lopen de zaal in We wensen u gezegende kerstdagen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor vrijdag 25 december 2015, Kerstmorgen Muzikale medewerking: muziekvereniging Polyhymnia o.l.v. Wim Sleurink Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist:

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

Kerstliturgie. Jozef, de timmerman. 26 december 2009, uur. Hervormde Gemeente Jaarsveld

Kerstliturgie. Jozef, de timmerman. 26 december 2009, uur. Hervormde Gemeente Jaarsveld Kerstliturgie 26 december 2009, 10.00 uur Hervormde Gemeente Jaarsveld Jozef, de timmerman Welkom + gebed Zingen: Psalm 98:2 Hij heeft gedacht aan Zijn genade, Zijn trouw aan Isrel nooit gekrenkt; dit

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht. Aanvang: en uur. Voorganger: Dr. P.F. Bouter

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht. Aanvang: en uur. Voorganger: Dr. P.F. Bouter Kerstliturgie 25 december 2016 Aanvang: 08.45 en 10.30 uur Voorganger: Dr. P.F. Bouter Orgel: Henk Vermeulen Peter Boele Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht 1 2 Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

KERST uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld

KERST uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld KERST 2018 10.00 uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld welkom en mededelingen zingen: Wijs mij de weg naar Betlehem (Sela) votum

Nadere informatie

LITURGIE KERSTNACHTDIENST

LITURGIE KERSTNACHTDIENST LITURGIE VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 2015 Voorganger: ds. Lieuwe van der Meer Ouderling van dienst: Brant Visser Organist: Frederik de Vries Lectrice: Marijke Witvoet m.m.v. Koperblazers -1-

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e kerstdag Vrede op aarde

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e kerstdag Vrede op aarde Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e kerstdag 2018 Vrede op aarde Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jesaja 11 vers 1 t/m 12 Lied 188 vers 1, 2 en 3 () Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) Lied 99 vers 1 en 2 () Psalm 119 vers 39 en 40 (Weerklank)

Nadere informatie

Samenzang Psalm 150: 1 & 2. (Ritmisch)

Samenzang Psalm 150: 1 & 2. (Ritmisch) Samenzang Psalm 150: 1 & 2 (Ritmisch) Looft God, looft Zijn naam alom; Looft Hem in Zijn heiligdom; Looft des HEEREN grote macht, In den hemel Zijner kracht; Looft Hem, om Zijn mogendheden, Looft Hem,

Nadere informatie

Kom vier het feest met mij!

Kom vier het feest met mij! Kom vier het feest met mij! Kerst voor en door de jeugd van de st. Joriskerk te Amersfoort Clubs komen zingend binnen Stille nacht Stille nacht, heilige nacht! } Davids Zoon, lang verwacht, } Die miljoenen

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Is er plaats?

Kerstfeest 2018 Is er plaats? Kerstfeest 2018 Is er plaats? Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden Is er plaats? Samenzang Komt allen tezamen Alle kinderen in de kerk zingen: Komt allen tezamen, jubelend van

Nadere informatie

Programma Kerstnachtdienst

Programma Kerstnachtdienst Programma Kerstnachtdienst 24 december 2013 Orgelspel en dwarsfluit Afkondigingen Samenzang: Stille nacht Stil gebed 1. Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Kwetsbaar als een kind

Kwetsbaar als een kind Orde voor de dienst op Eerste Kerstdag 2017 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht Voorganger: ds H.M. Ploeger Organist: Jan de Vries Kwetsbaar als een kind Voor de dienst zingen we : Stille Nacht (lied

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld KERSTNACHTDIENST 2016

Protestantse Gemeente Echteld KERSTNACHTDIENST 2016 Protestantse Gemeente Echteld KERSTNACHTDIENST 2016 Voorganger Ouderling van dienst Organist Koor Trompet Bugel Dwarsfluit Declamatie Schriftlezing Koster ds. Wya de Kam-Diepeveen Arie Oppelaar Gert van

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Orde van dienst in de Remonstrantse Kerk te Den Haag 24 december 2017 Zie, ik ga iets nieuws beginnen

Orde van dienst in de Remonstrantse Kerk te Den Haag 24 december 2017 Zie, ik ga iets nieuws beginnen Orde van dienst in de Remonstrantse Kerk te Den Haag 24 december 2017 Zie, ik ga iets nieuws beginnen Hij is het licht dat schijnt in het duister. (Johannes 1:5) Aanvang 21.00 uur samenzang kerstliederen

Nadere informatie

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2015 hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Thema: Grote blijdschap voor ieder Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Orgel: Gerard van den Akker Fluit: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen : Jesaja 7 : 1-17 Tekst : Jesaja 7 : 14 LB 433 Opwekking 595 LvdK 125 Psalm 72 : 1, 2 en 10 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen

Nadere informatie

Kerstfeest voor iedereen

Kerstfeest voor iedereen Kerstfeest voor iedereen 25 december 2017 De Hoeksteen Rivierweg 15 Capelle aan den IJssel Koor: Militia Christi uit Lekkerkerk o.l.v. Peter van der Zwan Organist: Guus Gorlitz Voorganger: Ds. D. Hoekstra

Nadere informatie

Wie zoekt, die vindt!

Wie zoekt, die vindt! Wie zoekt, die vindt! Organist: Wilco Gijzen Pianist: Jeanette van de Ruitenbeek Kosters: Hans de Haan en Wim Leeflang Wie zoekt, die vindt! Club 3 en 4 Votum en groet Votum Onze hulp en onze verwachting

Nadere informatie

Liederen voor november en december 2010

Liederen voor november en december 2010 Liederen voor november en december 2010 Klap in je handen Klap in je handen, juich voor de Here, de Allerhoogste, zing voor Hem. Laten we juichen en Hem vereren met instrumenten met je stem. Hij is de

Nadere informatie

Kerstliturgie 26 december 2018

Kerstliturgie 26 december 2018 Kerstliturgie 26 december 2018 Thema: kerstfeest voor jou en mij. Kinderband: Mees de Visser piano Jozua Freeke gitaar Luke Verlaan drums Leonel Burggraaf saxofoon Ruchama van Leeuwen viool Madelon Burggraaf

Nadere informatie

L I T U R G I E. Thema: Kerst: Wie het kleine niet eert

L I T U R G I E. Thema: Kerst: Wie het kleine niet eert L I T U R G I E 1 e Kerstdag 25 december 2016 Thema: Kerst: Wie het kleine niet eert Voorganger: ds. T.C. Verhoef Met medewerking van: Een gelegenheidskoor o.l.v. Marlies de Groot Vleugel: Wietze van der

Nadere informatie

Kan ik nou eindelijk gaan slapen?

Kan ik nou eindelijk gaan slapen? Kan ik nou eindelijk gaan slapen? Een kerstspel Kerstavond 2016 19.30 uur Ontmoetingskerk Dordrecht-Sterrenburg This little light This little light of mine, I'm going to let it shine. (3x) Every day, every

Nadere informatie

Liturgie Eerste Kerstdag Dorpskerk De Bilt. Aanvang uur

Liturgie Eerste Kerstdag Dorpskerk De Bilt. Aanvang uur Liturgie Eerste Kerstdag Dorpskerk De Bilt. Aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Projectkoor o.l.v. Joop den Hartog Jan Bulk, orgel Rik de Olde, trompet, Janine Hoksbergen, dwarsfluit Lukas

Nadere informatie

Kerstdienst 25 december 2015

Kerstdienst 25 december 2015 Kerstdienst 25 december 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam/Veenoord Thema: Een doos als kribbe Voorganger: ds.elly Wisselink Organist: Willy Misker Trompettisten: Frans en Renate Breukelman 2 Het witte kanselkleed

Nadere informatie